LET OP: komende woensdag is er GEEN DAMMEN bij Morgenstond. De vierde ronde wordt op woensdag 28 maart gespeeld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LET OP: komende woensdag is er GEEN DAMMEN bij Morgenstond. De vierde ronde wordt op woensdag 28 maart gespeeld."

Transcriptie

1 Kampioenschap van ZHDB + Den Haag 2018 (Anko Baksoellah bokaal) Het toernooi wordt gespeeld in Het Ontmoetingscentrum Morgenstond, Eerste Eeldepad 3 A, 2541 JG Den Haag De wedstrijdleider is bereikbaar via jaapvanhal@casema.nl en via mobiel Partijen beginnen om uur Ronde 3 18 maart 2018 Rustige avond Op woensdag 14 maart was het rustig bij St. Morgenstond, want er werden 4 partijen al op 13 maart gespeeld en 2 partijen worden op 22 maart ingehaald. Er werden op woensdag dus maar 10 partijen gespeeld. In alle klassen waren nog spelers, die de volle score hadden behaald. Zij konden deze ronde bewijzen dat ze daar ook horen. Dat lukte echter maar in 1 klasse en daar had de dammer het geluk dat zijn concurrenten weer punten lieten liggen. In de andere klassen werd de spanning wat groter omdat de koploper(s) punt(en) liet(en) liggen. LET OP: komende woensdag is er GEEN DAMMEN bij Morgenstond. De vierde ronde wordt op woensdag 28 maart gespeeld.

2 Haagse Damkampioenschappen-2018; Hoofdklasse Peter van der Stap en Hans Tangelder speelden hun partij op dinsdag bij Damclub Den Haag. Het leek er even op dat beide spelers naar het centrum gingen, maar dat veranderde snel, want Hans nam Peter in de halve hekstelling, waarbij geen van beiden naar 23 of 28 konden gaan. Daarna werd Hans op zijn linkervleugel vastzetten en kon hij op zijn rechtervleugel niets spelen. Hij probeerde zich hieruit te redden, maar dat kostte een schijf en later de partij. In zijn partij tegen Frans Teijn lette Nizaam Muradin weer op de tempi en of hij wel dan wel niet op klassiek moest spelen. Hij verkreeg tempovoordeel, maar verloor deze weer. Nizaam kon eerst naar een voordelige stand ruilen en later met een combinatie (zie diagram) de partij winnen, maar deed beide niet. Frans Teijn zag het zetje wel en zat een tijd lang te hopen dat Nizaam het niet zou zien en dat gebeurde dus. Daarna liep de partij naar remise. Bonne Douma nam Jeroen Kos al snel in een hekstelling, maar wel met 2 schijven op de lange lijn. Daarom deed Jeroen ook geen moeite om eruit te komen. Het spel ging dan ook om de hekstelling heen waarbij Jeroen ligt voordeel verkreeg. Met een tijdelijk offer werd de hekstelling toch verbroken. Na de ruil bouwde Jeroen zijn voordeel uit naar een gewonnen stand. In de stand had Bonne de mogelijkheid om naar dam door te breken. Jeroen moest deze op de juiste wijze pareren om te winnen. Hij brak ten koste van een schijf door naar dam, maar had kunnen wachten tot Bonne een schijf had moeten geven. Nu liep de partij remise. Frans van de Velde ging tegen Emre Hageman volop in de aanval en kwam tijdelijk een schijf achter. Nadat hij de schijf weer terug kreeg bouwde Frans langzaam steeds meer voordeel op en kwam hij gewonnen te staan. In het eindspel haalde hij echter zijn tweede dam op het verkeerde veld waardoor Emre naar remise kon combineren. Uitslagen van maart Peter van der Stap - Hans Tangelder Nizaam Muradin - Frans Teijn Jeroen Kos - Bonne Douma Emre Hageman - Frans van de Velde maart Bonne Douma - Frans van de Velde 1-1 Stand Hoofdklasse 1 Peter van der Stap Emre Hageman Nizaam Muradin Frans Teijn Jeroen Kos Frans van de Velde Bonne Douma Hans Tangelder Emre Hageman - Jeroen Kos - 4 Bonne Douma - Nizaam Muradin - 4 Frans Teijn - Peter van der Stap - 4 Frans van de Velde - Hans Tangelder - Nizaam - Frans 16-21? Tempi: + 1 na Flits: , 24x11; , 23x32; x07. Wit ziet het zetje niet. Jeroen - Bonne 27-22? Positioneel Tempi: -/- 7 na Flits (voorbeeld): , 24-30; , 19-24; , 15-20; , 16x27; 5. 32x21, 06-11; 6. 17x06, 18-22; , 23-29; 8. 34x23, 30-34; 9. 39x19, 20-24; x30, 25x45; , 22x13;

3 Haagse Damkampioenschappen-2018; Promotieklasse Radjendrenath Kalloe gaf Nico Leemberg eerst de mogelijkheid om het centrum sterk te bezetten, maar brak dit later weer af. Radjen deed een lokzet, maar daar trapte Nico niet in. Enkele zetten later zag Radjen een eenvoudige doorbraak van Nico naar dam over het hoofd. Radjen kon verhinderen dat er een dam werd gehaald, maar dat kostte hem een schijf. Nico bleef een gewonnen stand houden totdat hij in de verdediging ging door terug te ruilen (zie diagram). Mede daardoor werd het remise. In de partij van Harold Jagram tegen Piet Rozenboom ging het al snel om de strijd om het centrum. Dat draaide later in de partij om, want Piet kreeg te veel randschijven waardoor het centrum door Harold sterk bezet kon worden. Door een paar tactische velden te bezetten verkreeg Harold voordeel. Hij had dit voordeel met een grote ruil kunnen behouden, maar deed dit niet en kwam toen in een verloren stand te staan. Jaap van Hal heeft tot nu toe punten laten liggen door positioneel net niet de goede voortzetting te doen. In de partij tegen Bas Baksoellah ging de strijd met name om de linkervleugel van Jaap, waarbij Jaap een voordeel in tempi verkreeg. De winst werd niet gepakt omdat Jaap op een verkeerde 2 om 2 speelde. Harry Zandvliet en Rafindrepersad Dihal speelden hun partij al op dinsdag bij Damclub Den Haag. In deze partij ging de strijd om het centrum, maar kreeg Harry de gelegenheid om het centrum van Rafindre af te breken. De voortzetting van Harry was echter niet goed waardoor Rafindre een schijf kon winnen en gewonnen kwam te staan. Ook hij deed het daarna in een 4 om 3 stand niet goed waardoor de partij in remise eindigde. Uitslagen van maart Radjendrenath Kalloe - Nico Leemberg Harold Jagram - Piet Rozenboom Jaap van Hal - Bas Baksoellah Rafindrepersad Dihal - Harry Zandvliet 1-1 Stand Promotieklasse 1 Nico Leemberg Radjendrenath Kalloe Piet Rozenboom Harry Zandvliet Rafindrepersad Dihal Bas Baksoellah Jaap van Hal Harold Jagram Rafindrepersad Dihal - Jaap van Hal - 4 Bas Baksoellah - Harold Jagram - 4 Piet Rozenboom - Radjendrenath Kalloe - 4 Harry Zandvliet - Nico Leemberg - Radjendrenath - Nico 17-22? Positioneel Zwart heeft een schijf meer. Flits: (voorbeeld) 1...., 21-27; , 26-31; , 31-37; , 37-42; , 42-48; , 48x25; , 18-22; , 25-03; , 13x24. Harold - Piet 34-29? Zwart heeft een betere zet. Tempi: + 3 Wit kan de plakker na toe staan en behoudt dan zijn betere stand.

4 Haagse Damkampioenschappen-2018; Eerste klasse In deze klasse werden twee partijen niet gespeeld. Arie van Diggele - Nerin Bisseswar en Hedwig Callender - Jaap Vermeer worden op donderdag 22 maart bij De Hofstad Dammers gespeeld. Wel werd er op dinsdag een partij vooruit gespeeld. Moen Lachman ging tegen Hedwig Callender op zijn rechtervleugel in de aanval. Bij de 36e zet ontstond een aparte situatie. Moen kon met achterlopen twee schijven winnen, maar dan kwam Hedwig bijna op dam. Moen kon niet wachten, want dan kon Hedwig naar remise combineren. Hij moest daarom een andere zet doen. In het eindspel kwam Moen winnend te staan (zie toernooibase), maar vond hij de winstvariant niet: remise. Alex Kruyshoop moest het deze ronde opnemen tegen de qua rating sterkste speler van deze klasse, Moen Lachman, om zijn koppositie te behouden. Nu Nerin zijn partij later speelt had hij de mogelijkheid om via internet te volgen wat zijn concurrent deed. De schijven gingen al snel van het bord. Na 10 zetten waren 4 schijven geruild en stond het centrum nagenoeg helemaal open. Moen gooide zijn stand zodanig open dat bij de 24e zet met 12 om 12 geen enkele schijf een andere raakte (zie diagram) en dat zie je niet vaak. De schijven van Alex stonden beter gegroepeerd, maar daaruit kon geen voordeel gehaald worden. Het voordeel ging zelfs naar Moen, maar het was onvoldoende voor de winst. Piet van Eeden probeerde het door Ron de Vaal bezette centrum te omsingelen. Dat leidde er toe dat beide spelers elkaar vastzetten op de linkervleugel van Piet. Daarbij kwam Ron sterk in het voordeel. Piet kreeg de kans om uit de opsluiting te komen, maar deed dit niet. Enkele zetten later brak Ron de stelling in een voor hem winnende stand met een 2 om 2 af (zie diagram). In het eindspel kwam Ron te laat op dam en haalde Piet twee dammen waardoor Ron de partij kon opgeven. Uitslagen van 14 maart Alex Kruyshoop - Moen Lachman Piet van Eeden - Ron de Vaal Arie van Diggele - Nerin Bisseswar 22 maart 3 Hedwig Callender - Jaap Vermeer 22 maart Stand Eerste Klasse 1 Alex Kruyshoop Moen Lachman Nerin Bisseswar Ron de Vaal Arie van Diggele Piet van Eeden Hedwig Callender Jaap Vermeer Hedwig Callender - Arie van Diggele - 4 Nerin Bisseswar - Piet van Eeden - 4 Ron de Vaal - Alex Kruyshoop - 4 Jaap Vermeer - Moen Lachman - Alex - Moen Piet - Ron en 22-28? Positioneel. Tempi: -/- 1 na 24. 8x19. Tempi: -/- 9 na Stand waarbij de zwarte schijven elkaar niet raken. Na heeft wit geen goede zet meer, want na 41-36, of volgt met schijfwinst.

5 Haagse Damkampioenschappen-2018; Tweede klasse Wynton Meijer heeft inmiddels een virtuele rating van 839 verkregen door zijn goede resultaten in de externe competities. Deze keer moest hij op dinsdag bij Den Haag tegen Wilfred Promes. Wynton bezette al snel het centrum en Wilfred speelde vooral op zijn linkervleugel en bouwde een Oostblok op. Wilfred kon doorbreken, maar ging op zijn andere vleugel verkeerd verdedigen. Wynton maakte daarvan handig gebruik en won de partij. Joke van der Meijden en Hanny de Vaal hielden de stand op het bord eenvoudig en ook gelijkwaardig. Eerst werd er in het centrum gespeeld en daarna ging dat over naar de flanken. Hanny kon Joke vastzetten, maar moest dat zelf weer afbreken omdat zij te veel schijven aan die kant had. In een 8 om 8 stond Hanny beter, maar deed ze de verkeerde zet waardoor Joke met een 2 om 3 de partij won. Gerda van der Meijden moest deze ronde haar koppositie verdedigen tegen Radjin Chandarsing, die deze keer twee toeschouwers had meegenomen. Gerda bouwde haar partij goed op en verkreeg een sterk centrum. Dit werd helaas teniet gedaan omdat zij de schijf op 31 niet naar 27 speelde, maar naar de rand. Radjin kon daarvan direct gebruik maken en met schijfwinst doorbreken naar dam. Gerda probeerde het nog wel, maar remise zat er niet meer in. Nel Lindhout wilde na een remise en een verloren partij wel weer eens winnen en dat moest nu tegen Hans van de Vijver. Nel begon weer goed naar het centrum, maar kon de verleiding niet weerstaan om weer naar de rand te spelen. Hans van de Vijver was toen zo aardig om de boel open te gooien waardoor Nel met een combinatie de partij won. Uitslagen van 14 maart Wynton Meijer - Wilfred Promes Joke vd Meijden - Hanny de Vaal Gerda vd Meijden - Radjin Chandarsing Nel Lindhout - Hans van de Vijver 2-0 Stand Tweede Klasse 1 Radjin Chandarsing Wynton Meijer Gerda vd Meijden Joke vd Meijden Nel Lindhout Hans van de Vijver Wilfred Promes Hanny de Vaal Nel Lindhout - Gerda vd Meijden - 4 Radjin Chandarsing - Joke vd Meijden - 4 Hanny de Vaal - Wynton Meijer - 4 Hans van de Vijver - Wilfred Promes - Gerda - Radjin 31-26? Nel - Hans 9-13? Tempi: + 3 na Tempi: -/- 4 na Partij: , 24-29; x24, 16-21; x17, 11x44. Partij: , 11x22; , 22x33; x20.

Ronde 1 23 februari 2018

Ronde 1 23 februari 2018 Kampioenschap van ZHDB + Den Haag 2018 (Anko Baksoellah bokaal) Het toernooi wordt gespeeld in Het Ontmoetingscentrum Morgenstond, Eerste Eeldepad 3 A, 2541 JG Den Haag De wedstrijdleider is bereikbaar

Nadere informatie

Vierde ronde (Hoofdklasse) en derde ronde (overige klassen)

Vierde ronde (Hoofdklasse) en derde ronde (overige klassen) Kampioenschap van ZHDB + Den Haag 2017 (Anko Baksoellah bokaal) Het toernooi wordt gespeeld op dinsdagavond in De Brink (clublokaal van Damclub Den Haag), Escamplaan 55, 2547 GA Den Haag De wedstrijdleider

Nadere informatie

Tweede ronde, derde ronde (voor Hoofdklasse) en inhaalronde

Tweede ronde, derde ronde (voor Hoofdklasse) en inhaalronde Kampioenschap van ZHDB + Den Haag 2017 (Anko Baksoellah bokaal) Het toernooi wordt gespeeld op dinsdagavond in De Brink (clublokaal van Damclub Den Haag), Escamplaan 55, 2547 GA Den Haag De wedstrijdleider

Nadere informatie

Kampioenschap van Den Haag 2014 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2014

Kampioenschap van Den Haag 2014 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2014 Kampioenschap van Den Haag 2014 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2014 Het toernooi wordt gespeeld in De Brink, Escamplaan 55 (070-3259563) Tweede ronde Redactie: Haags Dam Comité Haagse

Nadere informatie

Kampioenschap van ZHDB + Den Haag 2017 (Anko Baksoellah bokaal)

Kampioenschap van ZHDB + Den Haag 2017 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB + Den Haag 2017 (Anko Baksoellah bokaal) Het toernooi wordt gespeeld op dinsdagavond in De Brink (clublokaal van Damclub Den Haag), Escamplaan 55, 2547 GA Den Haag De wedstrijdleider

Nadere informatie

Kampioenschap van Den Haag 2014 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2014

Kampioenschap van Den Haag 2014 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2014 Kampioenschap van Den Haag 2014 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2014 Het toernooi wordt gespeeld in De Brink, Escamplaan 55 (070-3259563) Vijfde ronde Noteren met een tablet In de vijfde

Nadere informatie

Kampioenschap van Den Haag 2015 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2015

Kampioenschap van Den Haag 2015 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2015 Kampioenschap van Den Haag 2015 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2015 Het toernooi wordt gespeeld in Het Ontmoetingscentrum Morgenstond, Eerste Eeldepad 3 A, 2541 JG Den Haag De wedstrijdleider

Nadere informatie

Kampioenschap van Den Haag 2015 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2015

Kampioenschap van Den Haag 2015 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2015 Kampioenschap van Den Haag 2015 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2015 Het toernooi wordt gespeeld in Het Ontmoetingscentrum Morgenstond, Eerste Eeldepad 3 A, 2541 JG Den Haag De wedstrijdleider

Nadere informatie

Kampioenschap van Den Haag 2015 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2015

Kampioenschap van Den Haag 2015 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2015 Kampioenschap van Den Haag 2015 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2015 Het toernooi wordt gespeeld in Het Ontmoetingscentrum Morgenstond, Eerste Eeldepad 3 A, 2541 JG Den Haag De wedstrijdleider

Nadere informatie

Kampioenschap van Den Haag 2015 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2015

Kampioenschap van Den Haag 2015 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2015 Kampioenschap van Den Haag 2015 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2015 Het toernooi wordt gespeeld in Het Ontmoetingscentrum Morgenstond, Eerste Eeldepad 3 A, 2541 JG Den Haag De wedstrijdleider

Nadere informatie

Kampioenschap van Den Haag 2015 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2015

Kampioenschap van Den Haag 2015 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2015 Kampioenschap van Den Haag 2015 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2015 Het toernooi wordt gespeeld in Het Ontmoetingscentrum Morgenstond, Eerste Eeldepad 3 A, 2541 JG Den Haag De wedstrijdleider

Nadere informatie

Kampioenschap van Den Haag 2015 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2015

Kampioenschap van Den Haag 2015 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2015 Kampioenschap van Den Haag 2015 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2015 Het toernooi wordt gespeeld in Het Ontmoetingscentrum Morgenstond, Eerste Eeldepad 3 A, 2541 JG Den Haag De wedstrijdleider

Nadere informatie

Redactie: Haags Dam Comité

Redactie: Haags Dam Comité Kampioenschap van Den Haag 2015 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB 2015 Het toernooi wordt gespeeld in Het Ontmoetingscentrum Morgenstond, Eerste Eeldepad 3 A, 2541 JG Den Haag De wedstrijdleider

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers

Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers Gespeeld wordt op donderdag vanaf 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum Morgenstond 1e Eeldepad 3a 2541 JG 's-gravenhage. Bankrekeningnummer: NL93INGB0000326400

Nadere informatie

Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers)

Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Gespeeld wordt op donderdag vanaf 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum Morgenstond, 1e Eeldepad 3a, 2541 JG 's-gravenhage. Bankrekeningnummer:

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers

Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers Gespeeld wordt op donderdag vanaf 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum Morgenstond, 1e Eeldepad 3a, 2541 JG 's-gravenhage. Bankrekeningnummer: NL93INGB0000326400

Nadere informatie

Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers)

Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Gespeeld wordt op donderdag vanaf 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum Morgenstond, 1e Eeldepad 3a, 2541 JG 's-gravenhage. Bankrekeningnummer:

Nadere informatie

Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers)

Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Gespeeld wordt op donderdag vanaf 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum Morgenstond, 1e Eeldepad 3a, 2541 JG 's-gravenhage. Bankrekeningnummer:

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers

Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers Gespeeld wordt op donderdag vanaf 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum Morgenstond 1e Eeldepad 3a 2541 JG 's-gravenhage. Bankrekeningnummer: NL93INGB0000326400

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers

Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers Gespeeld wordt op donderdag vanaf 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum Morgenstond, 1e Eeldepad 3a, 2541 JG 's-gravenhage. Bankrekeningnummer: NL93INGB0000326400

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers

Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers Gespeeld wordt op donderdag vanaf 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum Morgenstond 1e Eeldepad 3a 2541 JG 's-gravenhage. Bankrekeningnummer: NL93INGB0000326400

Nadere informatie

Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) donderdag Nieuwsbrief 6 december, nummer 521 Onderlinge competitie

Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) donderdag Nieuwsbrief 6 december, nummer 521 Onderlinge competitie Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Stamboom : * DIO (22-3-1906) - RDG/DIO (29-5-1989) - Haeghe Z (1-6-2006) - ODB Haeghe Z (1-7-2006) * ODB (30-1-1923) - ODB/HDC

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers

Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers Gespeeld wordt op donderdag vanaf 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum Morgenstond 1e Eeldepad 3a 2541 JG 's-gravenhage. Bankrekeningnummer: NL93INGB0000326400

Nadere informatie

Guillaume Zuniga is al enkele weken niet op de clubavond geweest. Hij heeft een liesbreuk gehad en is weer herstellende.

Guillaume Zuniga is al enkele weken niet op de clubavond geweest. Hij heeft een liesbreuk gehad en is weer herstellende. Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Gespeeld wordt op donderdag vanaf 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum Morgenstond 1e Eeldepad 3a 2541 JG 's-gravenhage. Bankrekeningnummer:

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers

Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers Gespeeld wordt op donderdag vanaf 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum Morgenstond, 1e Eeldepad 3a, 2541 JG 's-gravenhage. Bankrekeningnummer: NL93INGB0000326400

Nadere informatie

Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers)

Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Gespeeld wordt op donderdag vanaf 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum Morgenstond, 1e Eeldepad 3a, 2541 JG 's-gravenhage. Bankrekeningnummer:

Nadere informatie

Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) donderdag Nieuwsbrief 1 december 2013, nummer 471 Wel en wee Toernooien

Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) donderdag Nieuwsbrief 1 december 2013, nummer 471 Wel en wee Toernooien Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Stamboom : * DIO (22-3-1906) - RDG/DIO (29-5-1989) - Haeghe Z (1-6-2006) - ODB Haeghe Z (1-7-2006) * ODB (30-1-1923) - ODB/HDC

Nadere informatie

Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) donderdag Nieuwsbrief 26 oktober, nummer 515 Wel en wee ZHDB-1e team ZHDB-2e team

Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) donderdag Nieuwsbrief 26 oktober, nummer 515 Wel en wee ZHDB-1e team ZHDB-2e team Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Stamboom : * DIO (22-3-1906) - RDG/DIO (29-5-1989) - Haeghe Z (1-6-2006) - ODB Haeghe Z (1-7-2006) * ODB (30-1-1923) - ODB/HDC

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers

Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers Gespeeld wordt op donderdag vanaf 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum Morgenstond 1e Eeldepad 3a 2541 JG 's-gravenhage. Bankrekeningnummer: NL93INGB0000326400

Nadere informatie

Landelijke Competitie Haagse Damteams

Landelijke Competitie Haagse Damteams Landelijke Competitie Haagse Damteams Damclub Scheveningen; clubavond maandag in het Kalhuis Damclub Den Haag; clubavond dinsdag in De Brink (1 team + combinatieteam) Damclub De Hofstad Dammers; clubavond

Nadere informatie

2-8? 43. 28-23, 19x37; 44. 38-32, 37x28; 45. 33x13, 21x32. Landelijke competitie KNDB; eerste klasse B

2-8? 43. 28-23, 19x37; 44. 38-32, 37x28; 45. 33x13, 21x32. Landelijke competitie KNDB; eerste klasse B Landelijke competitie KNDB; eerste klasse B Het eerste team van Den Haag had in de laatste ronde een kans op de tweede of derde plaats (met promotie/degradatie wedstrijd) als er uit gewonnen zou worden

Nadere informatie

Wit aan zet combineert zich uit de problemen of niet?

Wit aan zet combineert zich uit de problemen of niet? Landelijke competitie KNDB; eerste klasse B Het eerste team van Den Haag had deze ronde een op papier zwakkere tegenstander, Lelystad. Het verschil in teamrating was 979 in het voordeel van Den Haag, waarbij

Nadere informatie

Frans van Eenennaam - Maurice Koopmanschap 18-23? Pertap Malahe - Henk Groot Wit staat gewonnen.

Frans van Eenennaam - Maurice Koopmanschap 18-23? Pertap Malahe - Henk Groot Wit staat gewonnen. Landelijke competitie KNDB; eerste klasse B Het eerste team van Den Haag moest de vijfde ronde thuis (ook in de Brink) tegen SNA 2 spelen, dat op de 3e plaats stond, maar wel in de vorige ronde tegen 3

Nadere informatie

Landelijke competitie KNDB; eerste klasse B

Landelijke competitie KNDB; eerste klasse B Landelijke competitie KNDB; eerste klasse B "Weer net niet tegen Samen Sterk (bron: website van Damclub Den Haag) Vroeger wonnen we nog wel eens van Samen Sterk, getuige een artikel uit 1941 toen ook Wim

Nadere informatie

Damvereniging ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) donderdag Nieuwsbrief 7 september 2013, nummer 459 Wel en Wee Verhuizing Naamswijziging

Damvereniging ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) donderdag Nieuwsbrief 7 september 2013, nummer 459 Wel en Wee Verhuizing Naamswijziging Statutair : Damvereniging ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Stamboom : * DIO (22-3-1906) - RDG/DIO (29-5-1989) - Haeghe Z (1-6-2006) - ODB Haeghe Z (1-7-2006) * ODB (30-1-1923) - ODB/HDC (13-2-1956)

Nadere informatie

In de hoofdklasse B zijn de teams ten opzichte van de vorige ronde allemaal op dezelfde plaats blijven staan.

In de hoofdklasse B zijn de teams ten opzichte van de vorige ronde allemaal op dezelfde plaats blijven staan. Landelijke Competitie Haagse Damteams Damclub Scheveningen; clubavond maandag in het Kalhuis Damclub Den Haag; clubavond dinsdag in De Brink (1 team + combinatieteam) Damclub De Hofstad Dammers; clubavond

Nadere informatie

Landelijke competitie KNDB; eerste klasse B

Landelijke competitie KNDB; eerste klasse B Landelijke competitie KNDB; eerste klasse B Hein van Dee redt eerste team (bron: website Damclub Den Haag) "Het eerste tiental heeft in Amsterdam met 10-10 gelijk gespeeld tegen het Verenigd Amsterdams

Nadere informatie

Nolanshaghe is een nieuw woon- en behandelcentrum, aangepast aan de wensen van cliënten op het gebied van privacy, huiselijkheid, voorzieningen en

Nolanshaghe is een nieuw woon- en behandelcentrum, aangepast aan de wensen van cliënten op het gebied van privacy, huiselijkheid, voorzieningen en Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Stamboom : * DIO (22-3-1906) - RDG/DIO (29-5-1989) 24 - Haeghe april 2014 Z (1-6-2006) - ODB Haeghe Z (1-7-2006) * ODB (30-1-1923)

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief wordt kort ingegaan op de paraplu en uitgebreid ingegaan op de landelijke competitie van afgelopen zaterdag.

In deze nieuwsbrief wordt kort ingegaan op de paraplu en uitgebreid ingegaan op de landelijke competitie van afgelopen zaterdag. Haagse damparaplu (Fictieve combinatie tussen drie damverenigingen van 's-gravenhage) Damclub Scheveningen; speelavond maandag 24 april in het 2014 Kalhuis Damclub Den Haag; speelavond dinsdag in De Brink

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers

Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers Gespeeld wordt op donderdag vanaf 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum Morgenstond, 1e Eeldepad 3a, 2541 JG 's-gravenhage. Bankrekeningnummer: NL93INGB0000326400

Nadere informatie

Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) donderdag Nieuwsbrief 7 september, nummer 508 Wel en wee Rien van Setten beker

Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) donderdag Nieuwsbrief 7 september, nummer 508 Wel en wee Rien van Setten beker Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Stamboom : * DIO (22-3-1906) - RDG/DIO (29-5-1989) 24 - Haeghe april 2014 Z (1-6-2006) - ODB Haeghe Z (1-7-2006) * ODB (30-1-1923)

Nadere informatie

Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers)

Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Gespeeld wordt op donderdag vanaf 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum Morgenstond, 1e Eeldepad 3a, 2541 JG 's-gravenhage. Bankrekeningnummer:

Nadere informatie

Landelijke Competitie Haagse Damteams

Landelijke Competitie Haagse Damteams Landelijke Competitie Haagse Damteams Damclub Scheveningen; speelavond maandag in het Kalhuis Damclub Den Haag; speelavond dinsdag in De Brink (2 teams) Damclub De Hofstad Dammers; speelavond donderdag

Nadere informatie

Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) donderdag

Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) donderdag Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Stamboom : * DIO (22-3-1906) - RDG/DIO (29-5-1989) 24 - Haeghe april 2014 Z (1-6-2006) - ODB Haeghe Z (1-7-2006) * ODB (30-1-1923)

Nadere informatie

Landelijke Competitie Haagse Damteams

Landelijke Competitie Haagse Damteams Landelijke Competitie Haagse Damteams Damclub Scheveningen; speelavond maandag in het Kalhuis Damclub Den Haag; speelavond dinsdag in De Brink (2 teams) Damclub De Hofstad Dammers; speelavond donderdag

Nadere informatie

Landelijke Competitie Haagse Damteams

Landelijke Competitie Haagse Damteams Landelijke Competitie Haagse Damteams Damclub Scheveningen; speelavond maandag in het Kalhuis Damclub Den Haag; speelavond dinsdag in De Brink (2 teams) Damclub De Hofstad Dammers; speelavond donderdag

Nadere informatie

Landelijke Competitie Haagse Damteams

Landelijke Competitie Haagse Damteams Landelijke Competitie Haagse Damteams Damclub Scheveningen; speelavond maandag in het Kalhuis Damclub Den Haag; speelavond dinsdag in De Brink (2 teams) Damclub De Hofstad Dammers; speelavond donderdag

Nadere informatie

Landelijke competitie KNDB; eerste klasse B

Landelijke competitie KNDB; eerste klasse B Landelijke competitie KNDB; eerste klasse B Verslag op de site van SSS Kampen (Strijt Sonder Spijt) SSS ontving de sterke middenmoter Den Haag met topspeler Wim Bremmer (1341) die al vijf jaar niet had

Nadere informatie

Landelijke Competitie Haagse Damteams

Landelijke Competitie Haagse Damteams Landelijke Competitie Haagse Damteams Damclub Scheveningen; speelavond maandag in het Kalhuis Damclub Den Haag; speelavond dinsdag in De Brink (2 teams) Damclub De Hofstad Dammers; speelavond donderdag

Nadere informatie

Daarna won hij nog een partij, maar gingen de partijen van de laatste twee ronden verloren. Hierdoor eindigde hij met 5 uit 7 op de 15e plaats.

Daarna won hij nog een partij, maar gingen de partijen van de laatste twee ronden verloren. Hierdoor eindigde hij met 5 uit 7 op de 15e plaats. Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Stamboom : * DIO (22-3-1906) - RDG/DIO (29-5-1989) - Haeghe Z (1-6-2006) - ODB Haeghe Z (1-7-2006) * ODB (30-1-1923) - ODB/HDC

Nadere informatie

NIVEAU 3 DAMWERKBOEK. Niveau 3 Damdiploma s: WIT & ZWART. Naam. Versie: 2017 DAMWERKBOEK VOOR DE JEUGDDAMMER

NIVEAU 3 DAMWERKBOEK. Niveau 3 Damdiploma s: WIT & ZWART. Naam. Versie: 2017 DAMWERKBOEK VOOR DE JEUGDDAMMER NIVEAU 3 DAMWERKBOEK Niveau 3 Damdiploma s: WIT & ZWART Naam Versie: 2017 DAMWERKBOEK VOOR DE JEUGDDAMMER Inleiding Met dit werkboek verkrijg je de damkennis voor het behalen van je vierde en vijfde damdiploma

Nadere informatie

Totaal 144 dammers. Berke - Soelinder. Moenna - Wim ? 37-32?

Totaal 144 dammers. Berke - Soelinder. Moenna - Wim ? 37-32? Landelijke competitie KNDB; eerste klasse B "Gemengde gevoelens na 10-10 tegen Constant Charlois Rotterdam (CCR; bron: website van Damclub Den Haag; namen uitgebreid) In de al tientallen jaren durende

Nadere informatie

NIVEAU 4 DAMWERKBOEK. Niveau 4 Damdiploma s: WIT & ZWART. Naam. Versie: 2017 DAMWERKBOEK VOOR DE JEUGDDAMMER

NIVEAU 4 DAMWERKBOEK. Niveau 4 Damdiploma s: WIT & ZWART. Naam. Versie: 2017 DAMWERKBOEK VOOR DE JEUGDDAMMER NIVEAU 4 DAMWERKBOEK Niveau 4 Damdiploma s: WIT & ZWART Naam Versie: 2017 DAMWERKBOEK VOOR DE JEUGDDAMMER Inleiding Met dit werkboek verkrijg je de damkennis voor het behalen van je zesde en zevende damdiploma

Nadere informatie

Piet weer een beetje kan wennen aan het spelen van een partij. Zoals altijd kwam de jeugd weer aan bod, want

Piet weer een beetje kan wennen aan het spelen van een partij. Zoals altijd kwam de jeugd weer aan bod, want Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Stamboom : * DIO (22-3-1906) - RDG/DIO (29-5-1989) 24 - Haeghe april 2014 Z (1-6-2006) - ODB Haeghe Z (1-7-2006) * ODB (30-1-1923)

Nadere informatie

Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) donderdag Nieuwsbrief 29 september 2013, nummer 462

Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) donderdag Nieuwsbrief 29 september 2013, nummer 462 Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Stamboom : * DIO (22-3-1906) - RDG/DIO (29-5-1989) - Haeghe Z (1-6-2006) - ODB Haeghe Z (1-7-2006) * ODB (30-1-1923) - ODB/HDC

Nadere informatie

gereden. Jaap had de laatste nieuwsbrieven geprint en deze werden naar Piet Scheeres gebracht. Piet woont nog steeds op zijn oude adres en

gereden. Jaap had de laatste nieuwsbrieven geprint en deze werden naar Piet Scheeres gebracht. Piet woont nog steeds op zijn oude adres en Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Stamboom : * DIO (22-3-1906) - RDG/DIO (29-5-1989) - Haeghe Z (1-6-2006) - ODB Haeghe Z (1-7-2006) * ODB (30-1-1923) - ODB/HDC

Nadere informatie

Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers)

Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Gespeeld wordt op donderdag vanaf 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum Morgenstond, 1e Eeldepad 3a, 2541 JG 's-gravenhage. Bankrekeningnummer:

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers

Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers Gespeeld wordt op donderdag vanaf 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum Morgenstond, 1e Eeldepad 3a, 2541 JG 's-gravenhage. Bankrekeningnummer: NL93INGB0000326400

Nadere informatie

Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) donderdag Nieuwsbrief 15 december 2013, nummer december 2013

Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) donderdag Nieuwsbrief 15 december 2013, nummer december 2013 Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Stamboom : * DIO (22-3-1906) - RDG/DIO (29-5-1989) - Haeghe Z (1-6-2006) - ODB Haeghe Z (1-7-2006) * ODB (30-1-1923) - ODB/HDC

Nadere informatie

Gespeeld wordt op donderdag vanaf uur in het Denksportcentrum Kerketuinenweg 2, 2544 CW Den Haag Tel.nr en

Gespeeld wordt op donderdag vanaf uur in het Denksportcentrum Kerketuinenweg 2, 2544 CW Den Haag Tel.nr en Statutair : Damvereniging ODB Stamboom : * DIO (22-3-1906) - RDG/DIO (29-5-1989) - Haeghe Z (1-6-2006) - ODB Haeghe Z (1-7-2006) * ODB (30-1-1923) - ODB/HDC (13-2-1956) - ODB/GONA (3-12-1970) - GONA/TAMUVONA

Nadere informatie

NIVEAU 2 DAMWERKBOEK. Niveau 2 Damdiploma s: WIT & ZWART. Naam. Versie: 2017 DAMWERKBOEK VOOR DE JEUGDDAMMER

NIVEAU 2 DAMWERKBOEK. Niveau 2 Damdiploma s: WIT & ZWART. Naam. Versie: 2017 DAMWERKBOEK VOOR DE JEUGDDAMMER NIVEAU 2 DAMWERKBOEK Niveau 2 Damdiploma s: WIT & ZWART Naam Versie: 2017 DAMWERKBOEK VOOR DE JEUGDDAMMER Inleiding Met dit werkboek verkrijg je de damkennis voor het behalen van je tweede en derde damdiploma

Nadere informatie

Nieuwsbrief DVSB. Jaargang 2 juni 2018 nr 10. Wedstrijdprogramma bij DVSB. Door de winst in het Eemlandtoernooi speelt DVSB om de supercup op 6 juni.

Nieuwsbrief DVSB. Jaargang 2 juni 2018 nr 10. Wedstrijdprogramma bij DVSB. Door de winst in het Eemlandtoernooi speelt DVSB om de supercup op 6 juni. Nieuwsbrief DVSB Jaargang 2 juni 2018 nr 10 Wedstrijdprogramma bij DVSB Door de winst in het Eemlandtoernooi speelt DVSB om de supercup op 6 juni. De onderlinge competitie duurt nog enkele weken: - Maandag

Nadere informatie

CURSUS DAMMEN DAMWERKBOEK

CURSUS DAMMEN DAMWERKBOEK Regiowerking Noord Palmans, Z. CURSUS DAMMEN DAMWERKBOEK CERTIFICAAT BASISKENNIS DAMMEN Naam Versie: 2017 VOOR VOLWASSENEN Inleiding Met dit werkboek leert u de basis van het mooie damspel. In een paar

Nadere informatie

CURSUS DAMMEN DAMWERKBOEK

CURSUS DAMMEN DAMWERKBOEK Regiowerking Noord Palmans, Z. CURSUS DAMMEN DAMWERKBOEK CERTIFICAAT BASISKENNIS DAMMEN Naam Versie: 2017 VOOR VOLWASSENEN Inleiding Met dit werkboek leert u de basis van het mooie damspel. In een paar

Nadere informatie

EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse!

EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse! EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse! EDC heeft dit seizoen met slechts 2 overwinningen nog net de nacompetitie bereikt. Daarin werd het thuis opgenomen tegen PSV Dammen uit Eindhoven.

Nadere informatie

LEREN DAMMEN DAMWERKBOEK. De Tweede Zet. Naam. Regiowerking Noord Palmans, Z. Versie: 2018 DAMWERKBOEK VOOR SCHOOLKINDEREN

LEREN DAMMEN DAMWERKBOEK. De Tweede Zet. Naam. Regiowerking Noord Palmans, Z. Versie: 2018 DAMWERKBOEK VOOR SCHOOLKINDEREN Regiowerking Noord Palmans, Z. LEREN DAMMEN DAMWERKBOEK De Tweede Zet Naam Versie: 2018 DAMWERKBOEK VOOR SCHOOLKINDEREN Lees dit eerst! In dit werkboek, De Tweede Zet, leer je veel leuke trucjes en hoe

Nadere informatie

De volgende wedstrijd is uit tegen Haarlem. Dit team heeft 1 punt minder dan het eerste team van Den Haag. Er kunnen dus weer punten gehaald worden.

De volgende wedstrijd is uit tegen Haarlem. Dit team heeft 1 punt minder dan het eerste team van Den Haag. Er kunnen dus weer punten gehaald worden. Landelijke competitie KNDB; eerste klasse B Spectaculaire winst 020 II in Den Haag 'Promotiespook' steeds dichterbij voor tweede team 020 (door Maarten Kolsloot op de site van 020) In een krankzinnige

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. jaargang 7 nr. 267 week

NIEUWSBRIEF. jaargang 7 nr. 267 week NIEUWSBRIEF jaargang 7 nr. 267 week 19 2012 Ton Noyens wordt 90 jaar (door Nico Grubben) Op 5 juni wordt ons voormalig damlid Ton Noyens 90 jaar. De zondag er aan voorafgaand houdt hij een groot feest.

Nadere informatie

EDC pijnlijk gepoetst door DIOS

EDC pijnlijk gepoetst door DIOS EDC pijnlijk gepoetst door DIOS EDC speelde zaterdag 22 februari de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen DIOS. Beide teams hadden nog belangen en daarom waren beide teams op volledige oorlogssterkte.

Nadere informatie

LEREN DAMMEN DAMWERKBOEK. Combineren I. Naam. Regiowerking Noord Palmans, Z. Versie: 2018 DAMWERKBOEK VOOR KINDEREN

LEREN DAMMEN DAMWERKBOEK. Combineren I. Naam. Regiowerking Noord Palmans, Z. Versie: 2018 DAMWERKBOEK VOOR KINDEREN Regiowerking Noord Palmans, Z. LEREN DAMMEN DAMWERKBOEK Combineren I Naam Versie: 2018 DAMWERKBOEK VOOR KINDEREN Lees dit eerst! In dit werkboek leer je veel slimme trucjes uit het damspel. In een aantal

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers

Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers Nieuwsbrief van Damvereniging De Hofstad Dammers Gespeeld wordt op donderdag vanaf 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum Morgenstond 1e Eeldepad 3a 2541 JG 's-gravenhage. Bankrekeningnummer: NL93INGB0000326400

Nadere informatie

NIVEAU 5 DAMWERKBOEK. Niveau 5 Damdiploma s: WIT & ZWART. Naam. Versie: 2017 DAMWERKBOEK VOOR DE JEUGDDAMMER

NIVEAU 5 DAMWERKBOEK. Niveau 5 Damdiploma s: WIT & ZWART. Naam. Versie: 2017 DAMWERKBOEK VOOR DE JEUGDDAMMER NIVEAU 5 DAMWERKBOEK Niveau 5 Damdiploma s: WIT & ZWART Naam Versie: 2017 DAMWERKBOEK VOOR DE JEUGDDAMMER Inleiding Met dit werkboek verkrijg je de damkennis voor het behalen van je achtste en negende

Nadere informatie

EDC op zijn sterkst toch net ietsjes zwakker dan Huizum

EDC op zijn sterkst toch net ietsjes zwakker dan Huizum EDC op zijn sterkst toch net ietsjes zwakker dan Huizum Zaterdag 2 november mocht EDC het opnemen tegen Huizum, dat nog maar 1 punt had gescoord uit 3 wedstrijden. EDC was in de sterkste formatie en Igor

Nadere informatie

Ook na komt wit in de verdrukking x40, 3.35x , 4.27x , 5.29x18 13x31 en schijfwinst én doorbraak.

Ook na komt wit in de verdrukking x40, 3.35x , 4.27x , 5.29x18 13x31 en schijfwinst én doorbraak. EDC speelde zaterdag 10 november de thuiswedstrijd tegen DUO 2. De wedstrijd werd met 12 8 gewonnen en dat was te typeren als niet goed, maar ook niet slecht. Overwinningen waren er voor Mattijs, Han,

Nadere informatie

De Tytsmazet. Ter nagedachtenis aan Piet Tytsma, Waaksens 2014 Marten Walinga

De Tytsmazet. Ter nagedachtenis aan Piet Tytsma, Waaksens 2014 Marten Walinga De Tytsmazet Ter nagedachtenis aan Piet Tytsma, 1914-1955. Waaksens 2014 Marten Walinga Met dank aan Liuwe Westra voor de correcties. Deze kleine uitgave is vrij te downloaden op www.frisiandraughts.com

Nadere informatie

LEREN DAMMEN DAMWERKBOEK. De Eerste Zet. Naam. Regiowerking Noord Palmans, Z. Versie: 2018 DAMWERKBOEK VOOR KINDEREN

LEREN DAMMEN DAMWERKBOEK. De Eerste Zet. Naam. Regiowerking Noord Palmans, Z. Versie: 2018 DAMWERKBOEK VOOR KINDEREN Regiowerking Noord Palmans, Z. LEREN DAMMEN DAMWERKBOEK De Eerste Zet Naam Versie: 2018 DAMWERKBOEK VOOR KINDEREN Lees dit eerst! Iedereen kan dammen leren! In dit werkboek leer je in kleine stapjes de

Nadere informatie

Verslag GP toernooi Hoorn 2013

Verslag GP toernooi Hoorn 2013 Verslag GP toernooi Hoorn 2013 Op het eerste GP toernooi van 2013 is de jeugd van schaakclub Oppositie goed vertegenwoordigd. Wessel, Sanne, Lotte, Anna en Tom reizen samen met Arjen en Bastiaan op een

Nadere informatie

De ADC Courant Clubblad van ADC, jaargang 1, nummer 2 (mei 2018)

De ADC Courant Clubblad van ADC, jaargang 1, nummer 2 (mei 2018) De ADC Courant Clubblad van ADC, jaargang 1, nummer 2 (mei 2018) ADC, de Alphense DamClub Clubavond: maandagavond in Wijkcentrum Kerk en Zanen, De Oude Wereld 51-59 www.alphensedamclub.nl Voorwoord Het

Nadere informatie

* N I E U W S B R I E F H S D V * Eerste uitslagen nieuwe seizoen schaken en dammen intern

* N I E U W S B R I E F H S D V * Eerste uitslagen nieuwe seizoen schaken en dammen intern * N I E U W S B R I E F H S D V * E-mail: hsdv-helden@planet.nl Homepage: www.hsdv.nl Jaargang 3 nr. 5-15 september 2007 Hallo schaak- en damleden De eerste punten in onze interne schaak- en damcompetitie

Nadere informatie

CURSUS DAMMEN LESMATERIAAL

CURSUS DAMMEN LESMATERIAAL Regiowerking Noord Palmans, Z. CURSUS DAMMEN LESMATERIAAL BASISKENNIS DAMMEN Versie: 2017 VOOR DE CURSUSLEIDER Inleiding Het lesmateriaal is te gebruiken bij het geven van workshops/lessen voor volwassenen

Nadere informatie

VBI 3 Wint met 13-7 van DES Lunteren 2

VBI 3 Wint met 13-7 van DES Lunteren 2 VBI 3 Wint met 13-7 van DES Lunteren 2 Zondag 31 januari door Coen Donders Het 3 e team van DV Huissen heeft de wedstrijd in de 9 e ronde van de nationale competitie 1C met 13-7 gewonnen van het op papier

Nadere informatie

1 van 1 15/04/ :57

1 van 1 15/04/ :57 Schaakkring Oude God http://skoudegod.be/archief/zt2005.html 1 van 1 15/04/2009 16:57 Zilveren Toren 2005 Uitslagen, standen, statistieken (website Merksem) van reeks 2A (SKOG I) en reeks 3A (SKOG II)

Nadere informatie

* N I E U W S B R I E F H S D V *

* N I E U W S B R I E F H S D V * * N I E U W S B R I E F H S D V * E-mail: hsdvhelden@planet.nl Homepage: www.hsdv.nl Jaargang 2 nr. 46-9 juni 2007 Hallo schaak- en damleden Afgelopen maandag 4 juni werd het seizoen van de HSDV afgesloten

Nadere informatie

Dit is een uitgave van de Dambond Fries Spel

Dit is een uitgave van de Dambond Fries Spel Dit is een uitgave van de Dambond Fries Spel Voorzitter: Cor Kooistra 0515 56 93 06 Secretaris: Folkert Groenveld 0515 42 45 17 Samenstelling cursus: Tjalling Goedemoed 058 267 12 11 Opgave wedstrijden

Nadere informatie

Björn Winkel (1174) - Hendrik Veenstra (1212) 1-1 (4)...9. Henk Hoekman (1267) - Rein vd Wal (1120) 1-1 (6)...11

Björn Winkel (1174) - Hendrik Veenstra (1212) 1-1 (4)...9. Henk Hoekman (1267) - Rein vd Wal (1120) 1-1 (6)...11 DUO 2 Oerterp 14-6 31 oktober 2009 Harry Graaskamp (1117) - Gerben de Wit (1189) 1-1 (5)...4 Björn Winkel (1174) - Hendrik Veenstra (1212) 1-1 (4)...9 Henk Hoekman (1267) - Rein vd Wal (1120) 1-1 (6)...11

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. jaargang 8 nr. 302 week 17 2013. Afgelopen dinsdag brachten Eddy en ik een bezoek aan Hans in Horst (aan de Maas).

NIEUWSBRIEF. jaargang 8 nr. 302 week 17 2013. Afgelopen dinsdag brachten Eddy en ik een bezoek aan Hans in Horst (aan de Maas). NIEUWSBRIEF jaargang 8 nr. 302 week 17 2013 Herstel Hans (door Nico Grubben) Afgelopen dinsdag brachten Eddy en ik een bezoek aan Hans in Horst (aan de Maas). Hans zat nog in een rolstoel, maar op de brug

Nadere informatie

CURSUS DAMMEN LESMATERIAAL

CURSUS DAMMEN LESMATERIAAL Regiowerking Noord Palmans, Z. CURSUS DAMMEN LESMATERIAAL BASISKENNIS DAMMEN Versie: 2017 VOOR DE CURSUSLEIDER Inleiding Het lesmateriaal is te gebruiken bij het geven van workshops/lessen voor volwassenen

Nadere informatie

Verslagen partijen 2 e ronde

Verslagen partijen 2 e ronde Verslagen partijen 2 e ronde Geschreven door Dewi van den Bos Het Roode Hert en de rest van het bestuur van het toernooi kunnen niet aansprakelijk gesteld worden. 13 april 2012, 6 e en laatste speelavond

Nadere informatie

NIVEAU 5 DAMWERKBOEK. Niveau 5 Damdiploma s: WIT & ZWART. Naam. Versie: 2017 DAMWERKBOEK VOOR DE JEUGDDAMMER

NIVEAU 5 DAMWERKBOEK. Niveau 5 Damdiploma s: WIT & ZWART. Naam. Versie: 2017 DAMWERKBOEK VOOR DE JEUGDDAMMER NIVEAU 5 DAMWERKBOEK Niveau 5 Damdiploma s: WIT & ZWART Naam Versie: 2017 DAMWERKBOEK VOOR DE JEUGDDAMMER Inleiding Met dit werkboek verkrijg je de damkennis voor het behalen van je achtste en negende

Nadere informatie

Agenda voor de Algemene Ledenvergadering op 3 juni 2014, uur

Agenda voor de Algemene Ledenvergadering op 3 juni 2014, uur ALV 2014 1 Hierbij wordt U uitgenodigd tot het bijwonen van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van Damclub Den Haag. De vergadering vindt plaats op dinsdag 3 juni 2014 vanaf 20.00 uur in het gebouw

Nadere informatie

Borgerhout-Rochade 13-19

Borgerhout-Rochade 13-19 Borgerhout-Rochade 13-19 DOCX STEFAN 2485 BERELOWITSCH ALEXANDER 2549 0-1 OOTES LARS 2368 FEYGIN MICHAEL 2474 1-0 WEMMERS XANDER 2354 FIEBIG THOMAS 2398 0-1 KERIGAN DEMRE 2318 SONNTAG HANS HUBERT 2372

Nadere informatie

Oerterp Heerenveen 11-9 (Ronde 9, 23 Januari 2010)

Oerterp Heerenveen 11-9 (Ronde 9, 23 Januari 2010) Oerterp Heerenveen 11-9 (Ronde 9, 23 Januari 2010) 1 André de Jong (1017) - Frederik Veltman (1135) 1-1 (3)... 2 2 Aize Plantinga (1103) - Hendrik Veenstra (1212) 1-1 (6)... 3 3 Sipke Doller (1223) - Wim

Nadere informatie

* N I E U W S B R I E F H S D V * Schaken en dammen in de bibliotheek in Panningen

* N I E U W S B R I E F H S D V * Schaken en dammen in de bibliotheek in Panningen * N I E U W S B R I E F H S D V * E-mail: hsdvhelden@planet.nl Homepage: www.hsdv.nl Jaargang 3 nr. 27-23 februari 2008 Hallo schaak- en damleden Op vrijdag 29 februari 2008 schaken en dammen enkele van

Nadere informatie

Agenda voor de Algemene Ledenvergadering op 4 juni 2013, uur

Agenda voor de Algemene Ledenvergadering op 4 juni 2013, uur ALV 2013 1 Hierbij wordt U uitgenodigd tot het bijwonen van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van Damclub Den Haag. De vergadering vindt plaats op dinsdag 4 juni 2013 vanaf 20.00 uur in het gebouw

Nadere informatie

Hier won zwart materiaal. Na 32,...,fxg4 33,hxg4,Pe4+ 34,Kh2,Pf2 35,Le2,Pxg4+ 36,Kg1,Txf1+ 37,Lxf1,Pxe3 staat zwart gewonnen.

Hier won zwart materiaal. Na 32,...,fxg4 33,hxg4,Pe4+ 34,Kh2,Pf2 35,Le2,Pxg4+ 36,Kg1,Txf1+ 37,Lxf1,Pxe3 staat zwart gewonnen. Bord 2, Charlie: Ik speelde met zwart tegen Mark Haast. Het speeltempo was anderhalf uur zonder increment plus een kwartier na de 40e zet. En hij kwam ruim een kwartier te laat binnen. We kwamen in een

Nadere informatie

Damclub DEZ/NGKZ. Organiseert het. 36 e. Schooldamtoernooi

Damclub DEZ/NGKZ. Organiseert het. 36 e. Schooldamtoernooi Damclub DEZ/NGKZ Organiseert het 36 e Schooldamtoernooi Kantine WHC Wezep Hoeloosweg 15 Wezep 12 december 2018 Beste jongens en meisjes, Dit jaar is het de 36e keer dat de damclub DEZ/NGKZ een Schooldamtoernooi

Nadere informatie

* N I E U W S B R I E F H S D V *

* N I E U W S B R I E F H S D V * * N I E U W S B R I E F H S D V * CLUBLOKAAL: Dorpscentrum Kerkeböske Aan de Koeberg 3, 5988 NE Helden Jaargang 6 nr. 26-19 februari 2011 Hallo schaak- en damleden Ons schaakzestal wist een moeizame maar

Nadere informatie

2 e Chess League Oost

2 e Chess League Oost 2 e Chess League Oost 30-11-2014 Op de dag dat Magnus Carlsen zijn 24 e verjaardag vierde, was er in de Indische Buurt de 2 e Chess League Oost. Er kwamen veel kinderen 47 in totaal. Hierdoor waren er

Nadere informatie

Nieuwsbulletin Nr maart 2019

Nieuwsbulletin Nr maart 2019 Nieuwsbulletin Nr. 9 20 maart 2019 Redactie: Bert Gerritsma Telefoon:06-13352675 e-mail:bertgerritsma@ziggo.nl Website: www.schakenbijhsv.nl Rekeningnummer NL02INGB0003317190 t.n.v. Haagse Schaakvereniging

Nadere informatie