SCHADELOOSSTELLING VAN SLACHTOFFERS VAN MISDRIJVEN LETLAND

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SCHADELOOSSTELLING VAN SLACHTOFFERS VAN MISDRIJVEN LETLAND"

Transcriptie

1 1 SCHADELOOSSTELLING VAN SLACHTOFFERS VAN MISDRIJVEN LETLAND 1. Nationale wetgeving Omzetting [artikel 18] Bevoegde instanties [artikel 3] Beslissende en assistentieverlenende instanties Centrale contactpunten [artikel 16] Talen [artikel 11] Informatie aan potentiële aanvragers [artikel 4] Wie heeft recht op schadevergoeding van staatswege? Zijn er beperkingen van het recht op schadeloosstelling door de staat naar gelang van het type slachtoffer? Binnen welke termijn moet een aanvraag om schadeloosstelling door de staat worden ingediend? Wat moet gebeuren om schadeloosstelling van staatswege te verkrijgen? Waar is het aanvraagformulier verkrijgbaar? Wat is de volgende stap na het invullen van het formulier? Verwerking van de aanvragen om schadeloosstelling Bekendmaking van een beslissing Hoe groot is de schadevergoeding die door de staat wordt betaald? Wat is de procedure voor de uitkering van de schadevergoeding van de staat? In welke gevallen wordt schadeloosstelling van staatswege geweigerd? Aanvraagformulieren voor schadeloosstelling Formulier Vertalingen... 4 BIJLAGE... 10

2 2 1. Nationale wetgeving 1.1. Omzetting [artikel 18] Wet inzake schadeloosstelling van slachtoffers van misdrijven door de staat (Lets) (Engels) 2. Bevoegde instanties [artikel 3] 2.1. Beslissende en assistentieverlenende instanties Ministerie van Justitie, Dienst Rechtshulp Pils laukums 4, Riga, LV 1050, Latvia Tel.: Gratis telefoonnummer: Fax.: adres: jpa@jpa.gov.lv Website: 3. Centrale contactpunten [artikel 16] Ministerie van Justitie, Dienst Rechtshulp Pils laukums 4, Riga, LV 1050, Latvia Tel.: Gratis telefoonnummer: Fax.: adres: jpa@jpa.gov.lv Website: 4. Talen [artikel 11] Letland aanvaardt aanvragen die in het Lets zijn ingevuld. Aanvragen betreffende grensoverschrijdende gevallen mogen in het Engels worden ingevuld. 5. Informatie aan potentiële aanvragers [artikel 4] 5.1. Wie heeft recht op schadevergoeding van staatswege? Personen die overeenkomstig de Wet op de strafvordering erkend zijn als slachtoffers van opzettelijke misdrijven, hebben recht op schadevergoeding van de staat Zijn er beperkingen van het recht op schadeloosstelling door de staat naar gelang van het type slachtoffer? Schadeloosstelling van staatswege kan door een persoon die in een strafproces erkend is als slachtoffer worden gevorderd voor elk letsel dat is veroorzaakt door een opzettelijk misdrijf dat gericht was tegen het leven of de fysieke integriteit van die persoon of door een zedendelict, en waarbij dit misdrijf leidde tot ernstig of matig lichamelijk letsel of tot de dood van de betrokkene.

3 Binnen welke termijn moet een aanvraag om schadeloosstelling door de staat worden ingediend? Aanvragen om schadeloosstelling door de staat moeten worden ingediend binnen een jaar te rekenen vanaf de dag waarop de betrokkene als slachtoffer is erkend Wat moet gebeuren om schadeloosstelling van staatswege te verkrijgen? Om schadeloosstelling door de staat te verkrijgen moet het slachtoffer het desbetreffende aanvraagformulier invullen en bij zijn aanvraag de volgende stukken voegen: indien het strafproces nog niet is beëindigd op het ogenblik waarop de aanvraag om schadeloosstelling wordt ingediend, een rapport van de functionaris die de leiding heeft over de gevoerde procedure; indien het strafproces is beëindigd op het ogenblik waarop de aanvraag om schadeloosstelling wordt ingediend, het in kracht van gewijsde gegane eindvonnis, afgegeven door de functionaris die de leiding had over de gevoerde procedure. Indien het eindvonnis schadevergoeding toekent voor de door het slachtoffer opgelopen letsels, maar deze maatregel is nog niet, of niet volledig, ten uitvoer gelegd, moet een afschrift van de executoriale titel bij de aanvraag worden gevoegd Waar is het aanvraagformulier verkrijgbaar? Het formulier en instructies voor het invullen ervan zijn te verkrijgen: bij de dienst Rechtshulp (Pils laukums 4, Riga, gratis telefoonnummer: ); bij de functionaris die de leiding heeft over de gevoerde procedure (bij de politie, het parket of het gerecht). Het formulier is tevens verkrijgbaar via de website van de dienst Rechtshulp: Wat is de volgende stap na het invullen van het formulier? Het ingevulde aanvraagformulier, met bijlagen, kan persoonlijk of via de post worden ingediend bij de dienst Rechtshulp. Adres: Brīvības gatve 214, Riga, LV Verwerking van de aanvragen om schadeloosstelling Binnen 30 dagen na ontvangst van de aanvraag om schadeloosstelling door de staat neemt de dienst Rechtshulp een beslissing om schadevergoeding uit te keren dan wel te weigeren, overeenkomstig de regels die zijn vastgelegd in de Wet inzake schadeloosstelling van slachtoffers van misdrijven door de staat. In voorkomend geval kan de dienst Rechtshulp bijkomende inlichtingen vragen; de termijn voor het nemen van een beslissing wordt dienovereenkomstig verlengd Bekendmaking van een beslissing De dienst Rechtshulp maakt zijn beslissing schriftelijk bekend door toezending aan het door de aanvrager opgegeven adres of door afgifte aan de aanvrager in persoon. Een afschrift van de beslissing wordt toegezonden aan de functionaris die de leiding heeft over de procedure of aan de magistraat die met de zaak belast is Hoe groot is de schadevergoeding die door de staat wordt betaald? Op dit ogenblik is het maximumbedrag dat door de staat als schadevergoeding kan worden uitbetaald aan een enkel slachtoffer de tegenwaarde van vijf minimummaandlonen. De schadevergoeding wordt uitgekeerd op grond van de volgende tarifering:

4 4 100% van het maximumbedrag als het misdrijf de dood van het slachtoffer ten gevolge had; 70% van het maximumbedrag als de betrokkene ernstig lichamelijk letsel opliep of het slachtoffer was van een zedendelict; 50% van het maximumbedrag als de betrokkene matig lichamelijk letsel opliep Wat is de procedure voor de uitkering van de schadevergoeding van de staat? De schadevergoeding wordt door de staat uitgekeerd binnen een maand te rekenen vanaf de dag waarop de beslissing tot toekenning van schadevergoeding is genomen, door middel van overschrijving op een zichtrekening van de aanvrager bij een bank dan wel via de postgiro. De schadevergoeding van de staat kan niet in contanten worden uitbetaald In welke gevallen wordt schadeloosstelling van staatswege geweigerd? Schadeloosstelling van staatswege wordt geweigerd indien: 1) deze wordt gevorderd zonder dat daartoe voldoende grond is; 2) de in de wet voorgeschreven termijn voor de indiening van een schadeclaim is overschreden, behalve wanneer de vertraging verschoonbaar is (bv. ziekte van de aanvrager); 3) vast staat dat het slachtoffer bij het indienen van zijn aanvraag om schadeloosstelling willens en wetens foutieve informatie heeft verstrekt; 4) het slachtoffer van de dader of een medeplichtige aan het geweldmisdrijf reeds schadeloosstelling heeft verkregen voor een bedrag dat gelijk is aan of groter is dan het voorgeschreven bedrag van de schadevergoeding van de staat. 6. Aanvraagformulieren voor schadeloosstelling 6.1. Formulier Aanvraag van schadeloosstelling van slachtoffers van misdrijven (Lets) 6.2. Vertalingen Tabel met vertalingen van op het formulier gebruikte termen CIETUŠĀ VALSTS KOMPENSĀCIJAS PIEPRASĪJUMS 1. Personas, kas vēlas saņemt valsts kompensāciju par vardarbīga noziedzīga nodarījuma rezultātā radītu kaitējumu, dati: (Piezīme: ja cietušais savas tiesības īsteno ar pārstāvja starpniecību, pieteikuma veidlapu viņa vārdā aizpilda pārstāvis, norādot šajā punktā cietušā datus, bet šī AANVRAAG VAN EEN SLACHTOFFER VAN EEN MISDRIJF OM SCHADELOOSSTELLING DOOR DE STAAT 1. Inlichtingen betreffende de persoon die van de staat schadevergoeding wenst te ontvangen voor letsel dat hij heeft opgelopen ten gevolge van een geweldmisdrijf: (Noot: indien het slachtoffer zijn rechten uitoefent via een gemachtigde, dient deze gemachtigde het

5 5 pieprasījuma б. punktā norādot 1,1.-1.6, apakšpunktā minētos datus par sevi.) aanvraagformulier in te vullen namens het slachtoffer en in dit onderdeel dus de gegevens van het slachtoffer op te geven; zijn eigen gegevens dienen te worden vermeld in punt 6, overeenkomstig de rubrieken van dit aanvraagformulier) 1.1. vārds, uzvārds 1.2.personas kods 1.3.pases dati (sērija, numurs, izdošanas datums, izdevēj iestāde) 1.4.vaistiskapiederība 1.5.dzivesvietas adrese 1.6.tālrunis un cita kontaktinformācija 1.1 voornaam, achternaam 1.2 persoonlijk identificatienummer 1.3 paspoortgegevens (serie, nummer, datum van afgifte, instantie van afgifte) 1.4 nationaliteit 1.5 woonplaats 1.6 telefoonnummer en andere contactgegevens 2. Datums, ar kuru persona atzīta par cietušo / / (dd/mm/gggg) (Piezīme: Valsts kompensācijas pieprasījums iesniedzams gada laikā pēc dienas, kad persona atzīta par cietušo). 2. Datum waarop de betrokkene is erkend als slachtoffer / / (dd/mm/jjjj) (Noot: de aanvraag om schadeloosstelling door de staat moet binnen een jaar na die datum worden ingediend). 3. Attaisnojoši iemesli, ja pieprasījuma iesniegšanas termiņš nokavēts (Piezīme: šo punktu aizpilda gadījumā, ja ir nokavēts likumā noteiktais pieprasījuma iesniegšanas termiņš) 3. Motivering indien de indieningstermijn is overschreden (Noot: dit punt moet worden ingevuld als de door wet voorgeschreven termijn voor indiening van de aanvraag is overschreden) 4. Informācija par personu, kura noziedzīga nodarījuma rezultātā mirusi, ja noziedzīgais nodarījums bijis vērsts pret personas dzīvību (Norādīt vārdu, uzvārdu, personas kodu, kā arī precīzu radniecības pakāpi ar cietušo) 4. Informatie over een persoon die is overleden ten gevolge van een misdrijf dat tegen diens leven was gericht (Vermeld voornaam, achternaam en persoonlijk identificatienummer van de persoon, alsmede de precieze familiebetrekking met het slachtoffer)

6 6 5. Jau iepriekš saņemtā kompensācija par vardarbīga noziedzīga nodarījuma rezultātā radītu kaitējumu (Aizpildīt visas zemāk norādītās ailes, Ja zaudējumi nav tikuši atlīdzināti, jānorāda nav atlīdzināti"; ja zaudējumi ir tikuši atlīdzināti, jānorāda atlīdzinātās kompensācijas apmērs, personas vārds un uzvārds vai iestādes nosaukums, kura ir atlīdzinājusi zaudējumus, pieprasījumam jāpievieno dokuments, kas apliecina samaksas veikšanu.) 5.1. zaudējumus brīvprātīgi atlīdzinājusi vardarbīgā noziedzīgā nodarījumā vainojamā persona (persona, kura pati ir izdarījusi vardarbīgo noziedzīgo nodalījumu vai kura saskaņā ar normatīvajiem aktiem ir atbildīga par izdarītāja rīcību) 5. Eerder reeds ontvangen schadevergoeding voor letsel opgelopen ten gevolge van een geweldmisdrijf (Vul alle onderstaande velden in. Als de schade niet is vergoed, schrijf dan "niet vergoed"; als de schade vergoed is, vermeld dan het bedrag van de uitgekeerde vergoeding, alsmede de voor- en achternaam van de persoon of de naam van de instelling die de schade heeft vergoed; een bewijs van betaling van de schadevergoeding moet bij de aanvraag worden gevoegd.) 5.1 De schade is uit eigen beweging vergoed door de persoon die voor het geweldmisdrijf wordt vervolgd (de persoon die het geweldmisdrijf heeft gepleegd of die krachtens de wet aansprakelijk is voor de gedragingen van de dader) 5.2. zaudējumus atlīdzinājusi vardarbīgā noziedzīgā nodarījumā vainojamā persona piespiedu izpildes kārtībā (norādīt tiesas iestādi, tiesneša vārdu, uzvārdu, izpildu raksta datumu, numuru, tiesu izpildītāja vārdu, uzvārdu) 5.3. Jau iepriekš izmaksātas kompensācijas apmērs kopā 5.2 De schade is na veroordeling vergoed door de persoon die vervolgd wordt voor het geweldmisdrijf (vermeld het gerecht, voor- en achternaam van de rechter, datum en nummer van de executoriale titel, voor- en achternaam van de rechtshandhavingsfunctionaris) 5.3 Totaal bedrag van de eerder ontvangen schadevergoeding 6. Papildus informācija kompensācijas izmaksāšanai 6. Bijkomende inlichtingen over de betaling van de schadeloosstelling

7 7 7. Pieprasījuma iesniedzēja bankas rekvizīti: 7. Bankgegevens van de aanvrager Bankas nosaukums Kods Konta numurs Naam van de bank Bankcode Rekeningnummer 8. Pieprasījumam pievienojamie dokumenti: 8.1. procesa virzītā] a izziņa uz lapas(ām); 8. Bij de aanvraag te voegen stukken: 8.1 Rapport van de functionaris die de leiding heeft over de gevoerde procedure, bladzijde(n); 8.2. spēkā stājies procesa virzītāja galīgais nolēmums uz lapas(ām); (pievienojams tiesas spriedums vai prokurora priekšraksts par sodu, ja kriminālprocess ir pabeigts, vai procesa viratala lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu personu nereabilitējošu apstākļu dēļ) 8.2 Geldende eindbeslissing, afgegeven door de functionaris die de leiding heeft over de gevoerde procedure, bladzijde(n); (bij te voegen, het vonnis van de rechter of de strafbeschikking van de aanklager, als de strafprocedure is afgesloten, of de beslissing van de functionaris die de leiding heeft over de gevoerde procedure, als de procedure is stilgelegd om redenen die de betrokkene niet buiten vervolging stellen) 8.3. izpildu dokumenta kopija uz lapas(ām); (pievienojama, ja tiesas spriedumā vai procesa virzītāja galīgajā nolēmumā cietušajam kriminālprocesuāla vai civilprocesuālā kārtībā noteiktais atlīdzinājums par noziedzīga nodarījuma rezultātā radītu kaitējumu nav izpildīts vai izpildīts nepilnīgi) 8.3. Afschrift van de executoriale titel, bladzijde(n); (een afschrift moet worden bijgevoegd als in een civiele of strafprocedure de rechterlijke uitspraak of de eindbeslissing van de functionaris die de leiding heeft over de gevoerde procedure voorziet in schadeloosstelling van het slachtoffer voor het ten gevolge van het misdrijf opgelopen letsel maar deze maatregel niet of niet volledig ten uitvoer is gelegd) 8.4. dokuments, kas apliecina jau iepriekš izmaksātās kompensācijas apmēru uz lapas(ām); (Norādīt, kāds dokuments tiek pievienots) 8.4 Document waaruit het bedrag van de eerder uitgekeerde schadevergoeding blijkt, bladzijde(n); (vermeld de aard van het document)

8 pilnvara, kas apliecina pieprasījuma iesniedzēja tiesības iesniegt pieprasījumu cietušā vārdā, uz lapas(ām); (pievienojama, ja cietušais savas tiesības īsteno ar pārstāvja starpniecību) 8.6. dokuments, kas apliecina, ka pieprasījuma iesniegšanas termiņš nokavēts attaisnojošu iemeslu dēļ (pievienojams, ja tiek aizpildīts 3.punkts) 8.5 Volmacht waaruit blijkt dat de aanvrager het recht heeft om namens het slachtoffer de aanvraag in te dienen, bladzijde(n); (een volmacht moet bij de aanvraag worden gevoegd wanneer het slachtoffer zijn rechten uitoefent via een gemachtigde) 8.6 Bewijsstuk betreffende de motivering van de te late indiening van de aanvraag (moet worden bijgevoegd indien punt 3 van deze aanvraag is ingevuld) Apliecinu, ka kompensācija pieprasītajā apmērā nav saņemta. Ik verklaar het thans gevorderde bedrag aan schadevergoeding nog niet te hebben ontvangen. Apliecinu, ka visa pieprasījumā norādītā informācija norādīta pareizi un pilnīgi. Ik verklaar dat alle in deze aanvraag verstrekte informatie juist en volledig is. Piekrītu, ka Juridiskās palīdzības administrācija var pārbaudīt šajā pieprasījumā norādīto datu patiesumu un iegūt uz mani attiecināmu informāciju, lai izpildītu šo pieprasījumu. Ik stem ermee in dat de dienst Rechtshulp het waarheidsgehalte van de in deze aanvraag verstrekte informatie controleert en bij de behandeling van deze aanvraag informatie over mij inwint. Esmu informēts, ka Juridiskās palīdzības administrācija bezstrīda kārtībā piedzīs man izmaksāto valsts kompensācijas summu, gadījumā, ja šajā iesniegumā apzināti sniegtas nepatiesas ziņas. Ik neem er kennis van dat de dienst Rechtshulp zonder mogelijkheid van beroep de som van de mij door de staat uitgekeerde schadevergoeding zal terugvorderen indien blijkt dat in deze aanvraag opzettelijk foutieve informatie is verstrekt. (pieprasītāja vārds un uzvārds) (pieprasītāja paraksts) (pieteikuma aizpildīšanas datums) (saņemšanas datums, saņēmēja amata nosaukums, vārds uzvārds un paraksts) (voor- en achternaam van de aanvrager) (handtekening van de aanvrager) (datum van invullen) (datum van ontvangst van de aanvraag, functie, voornaam, achternaam en handtekening van degene die de aanvraag

9 9 in ontvangst heeft genomen)

10 10 BIJLAGE

11

12

13

Statuut afhandeling van civiele vorderingen tot schadevergoeding seksueel misbruik

Statuut afhandeling van civiele vorderingen tot schadevergoeding seksueel misbruik Aanvraagformulier slachtoffer Statuut afhandeling van civiele vorderingen tot schadevergoeding seksueel misbruik Het Schadefonds Geweldsmisdrijven geeft aan slachtoffers met ernstig psychisch of fysiek

Nadere informatie

Statuut afhandeling van civiele vorderingen tot schadevergoeding seksueel misbruik

Statuut afhandeling van civiele vorderingen tot schadevergoeding seksueel misbruik Aanvraagformulier nabestaande(n) Statuut afhandeling van civiele vorderingen tot schadevergoeding seksueel misbruik Het Schadefonds Geweldsmisdrijven geeft aan slachtoffers met ernstig psychisch of fysiek

Nadere informatie

Aanvraag uitkering voor nabestaande

Aanvraag uitkering voor nabestaande Aanvraag uitkering voor nabestaande Postbus 1947 2280 DX Rijswijk (ZH) Tel.: 070 414 20 00 www.schadefonds.nl info@schadefonds.nl In te vullen door Schadefonds Geweldsmisdrijven Kenmerk: Machtiging Voor

Nadere informatie

Aanvraag Uitkering nabestaande

Aanvraag Uitkering nabestaande Aanvraag Uitkering nabestaande Is een naaste van u na 1972 slachtoffer geworden van een opzettelijk geweldsmisdrijf in Nederland? En is deze naaste hierdoor overleden? Dan kunt u mogelijk een uitkering

Nadere informatie

Aanvraag Uitkering nabestaande

Aanvraag Uitkering nabestaande Aanvraag Uitkering nabestaande Is het overleden slachtoffer geen naaste van u, maar heeft u wel de begrafenis of crematie betaald? Dan kunt u met dit formulier een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming

Nadere informatie

Verzoek tot Schadevergoeding Bestemd voor strafdossier

Verzoek tot Schadevergoeding Bestemd voor strafdossier Verzoek tot Schadevergoeding Bestemd voor strafdossier Heeft u schade door een strafbaar feit en wilt u schadevergoeding? Dan kunt u met dit formulier schadevergoeding verzoeken (art. 51g lid 1 Sv). Verzoek

Nadere informatie

1 Gegevens van de wees. In te vullen door de SVB AWW-no.: Datum indiening: 2 Gegevens overledene. 1.1 Achternaam (bij geboorte) Voornamen (voluit)

1 Gegevens van de wees. In te vullen door de SVB AWW-no.: Datum indiening: 2 Gegevens overledene. 1.1 Achternaam (bij geboorte) Voornamen (voluit) Banko di Seguro Sosial Pater Euwensweg 9, Curaçao Email: pensioenen@svbcur.org of Website:www.svbcur.org. Tel: (5999)434-4402, Fax: (5999)434-4502 Aanvraag om Wezenpensioen Met dit formulier vraagt u een

Nadere informatie

Aanvraag Uitkering slachtoffer

Aanvraag Uitkering slachtoffer Aanvraag Uitkering slachtoffer Bent u na 1972 slachtoffer geworden van een opzettelijk geweldsmisdrijf in Nederland? En heeft u door dit geweldsmisdrijf ernstig lichamelijk of psychisch letsel? Dan kunt

Nadere informatie

Voegen in het strafproces

Voegen in het strafproces Voegen in het strafproces Voegen in het strafproces april 2011 U bent slachtoffer geworden van een misdrijf of overtreding en u heeft daarbij schade geleden. Eén van de mogelijkheden om uw schade vergoed

Nadere informatie

Banko di Seguro Sosial Pater Euwensweg 9, Curaçao Email: pensioenen@svbcur.org of Website: www.svbcur.org. Tel: (5999)434-4402, Fax: (5999)434-4502

Banko di Seguro Sosial Pater Euwensweg 9, Curaçao Email: pensioenen@svbcur.org of Website: www.svbcur.org. Tel: (5999)434-4402, Fax: (5999)434-4502 Banko di Seguro Sosial Pater Euwensweg 9, Curaçao Email: pensioenen@svbcur.org of Website: www.svbcur.org. Tel: (5999)434-4402, Fax: (5999)434-4502 In te vullen door de SVB AO-#: Datum indiening: Aanvraag

Nadere informatie

Banko di Seguro Sosial Pater Euwensweg 9, Curaçao Email: pensioenen@svbcur.org of Website: www.svbna.an Tel: (5999)434-4402, Fax: (5999)434-4502

Banko di Seguro Sosial Pater Euwensweg 9, Curaçao Email: pensioenen@svbcur.org of Website: www.svbna.an Tel: (5999)434-4402, Fax: (5999)434-4502 Banko di Seguro Sosial Pater Euwensweg 9, Curaçao Email: pensioenen@svbcur.org of Website: www.svbna.an Tel: (5999)434-4402, Fax: (5999)434-4502 In te vullen door de SVB AO-#: Datum indiening: Aanvraag

Nadere informatie

Slachtoffer. Schade? van geweld? Wat het Schadefonds Geweldsmisdrijven voor u kan doen

Slachtoffer. Schade? van geweld? Wat het Schadefonds Geweldsmisdrijven voor u kan doen Slachtoffer van geweld? Schade? Wat het Schadefonds Geweldsmisdrijven voor u kan doen Slachtoffer van geweld? Als u slachtoffer bent geworden van een geweldsmisdrijf, dan is dat een ingrijpende ervaring.

Nadere informatie

Banko di Seguro Sosial

Banko di Seguro Sosial Banko di Seguro Sosial Mijn vader is overleden. Kom ik dan in aanmerking voor een wezenpensioen? Hoeveel wezenpensioen ontvang ik? Toelichting behorend bij het aanvraagformulier voor een wezenpensioen

Nadere informatie

Aanvraag levensonderhoud Wet werk en bijstand. Hoe gaat het verder? Waarom dit formulier? Wat moet u doen? Bewijsstukken meesturen.

Aanvraag levensonderhoud Wet werk en bijstand. Hoe gaat het verder? Waarom dit formulier? Wat moet u doen? Bewijsstukken meesturen. Aanvraag levensonderhoud Wet werk en bijstand Waarom dit formulier? Met dit formulier kunt u een uitkering levensonderhoud aanvragen op grond van de Wet werk en bijstand (Wwb). Wat moet u doen? Vul het

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR BIJZONDERE BIJSTAND

AANVRAAGFORMULIER VOOR BIJZONDERE BIJSTAND AANVRAAGFORMULIER VOOR BIJZONDERE BIJSTAND Datum aanvraag: 1. Persoonsgegevens Aanvrager echtgeno(o)t(e) / partner Burger service nummer Naam en voorletters Geslacht M / V M / V Geboortedatum Huidig adres

Nadere informatie

Aanvraag om kinderbijslag

Aanvraag om kinderbijslag T 078 15 40 25 F 078 15 50 25 www.xerius.be kinderbijslag@xerius.be Model AA Dossiernummer / Met dit formulier kunt u kinderbijslag aanvragen als: werknemer (of ambtenaar) zelfstandige werkloze invalide

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER MINIMAVOORZIENINGEN EN BIJZONDERE BIJSTAND

AANVRAAGFORMULIER MINIMAVOORZIENINGEN EN BIJZONDERE BIJSTAND AANVRAAGFRMULIER MINIMAVRZIENINGEN EN BIJZNDERE BIJSTAND Voor cliënten zonder lopende uitkering in het kader van de P-wet/IAW of IAZ of lopende periodieke bijzondere bijstand: - Bijzondere Bijstand - Activiteitenfonds

Nadere informatie

Aanvraag. Remigratie. 1 Mijn gegevens. achternaam (uw geboortenaam) voornamen (eerste voluit) straat en huisnummer. postcode en woonplaats.

Aanvraag. Remigratie. 1 Mijn gegevens. achternaam (uw geboortenaam) voornamen (eerste voluit) straat en huisnummer. postcode en woonplaats. Remigratie Aanvraag Met dit formulier kunt u een uitkering aanvragen op grond van de Remigratiewet. Het Nederlands Migratie Instituut helpt u kosteloos met invullen. 1 Mijn gegevens Stuur een kopie van

Nadere informatie

Aanvraagformulier Bijzondere Bijstand

Aanvraagformulier Bijzondere Bijstand Aanvraagformulier Bijzondere Bijstand Waarom dit formulier? Met dit formulier kunt u individuele bijzondere bijstand aanvragen. Wij maken u er op attent dat: U alle vragen dient te beantwoorden en het

Nadere informatie

voorletters : telefoonnummer overdag : naam : telefoonnummer s avonds :

voorletters : telefoonnummer overdag : naam : telefoonnummer s avonds : VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE ADVOCATUUR DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen. *Aanvinken wat van

Nadere informatie

VvE Management VOOR DE ZAKELIJKE MARKT

VvE Management VOOR DE ZAKELIJKE MARKT VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE VvE Management VOOR DE ZAKELIJKE MARKT DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te

Nadere informatie

Aanvraagformulier individuele bijzondere bijstand verplicht eigen risico

Aanvraagformulier individuele bijzondere bijstand verplicht eigen risico Aanvraagformulier individuele bijzondere bijstand verplicht eigen risico Wanneer komt een inwoner van de gemeente Raalte in aanmerking voor deze regeling? U kunt een compensatie van 200,00 ontvangen in

Nadere informatie

het afsluiten van een overeenkomst, te weten: het lidmaatschap van een vereniging of brancheorganisatie, namelijk:

het afsluiten van een overeenkomst, te weten: het lidmaatschap van een vereniging of brancheorganisatie, namelijk: 1 Invullen door Aanvrager 1.2 Doel van de aanvraag > Aankruisen wat van toepassing is Aanvraagformulier Invullen in blokletters; Ten behoeve van: aanbestedingsprocedure extra aantal VOG exemplaren (alleen

Nadere informatie

4 Verzekerde periodes Zie ook de toelichting

4 Verzekerde periodes Zie ook de toelichting 5 Banko di Seguro Sosial Pater Euwensweg 9, Curaçao Email: pensioenen@svbcur.org of Website: www.svbcur.org Tel: (5999)434-4402, Fax: (5999)434-4502 In te vullen door de SVB AO-#: Datum indiening: Aanvraag

Nadere informatie

Aanvraag om adoptiepremie

Aanvraag om adoptiepremie T 078 15 40 25 F 078 15 50 25 www.xerius.be kinderbijslag@xerius.be Aanvraag om adoptiepremie Model E-ter Dossiernummer / Met dit formulier kunt u een adoptiepremie aanvragen als: werknemer (of ambtenaar)

Nadere informatie

Aanvraagformulier bijzondere bijstand 2016 - kort

Aanvraagformulier bijzondere bijstand 2016 - kort Aanvraagformulier bijzondere bijstand 2016 - kort Dit korte formulier is alleen bedoeld voor mensen die een bijstandsuitkering ontvangen van WIL of voor mensen die afgelopen jaar een bijzondere bijstand

Nadere informatie

Aanvraagformulier Naamswijziging en naamsvaststelling

Aanvraagformulier Naamswijziging en naamsvaststelling Aanvraagformulier Naamswijziging en naamsvaststelling Toelichting Met dit formulier kunt u een aanvraag indienen om uw achternaam, of die van uw minderjarige kind(eren) te wijzigen. Voor het wijzigen van

Nadere informatie

Aanvraagformulier Bijzondere Bijstand

Aanvraagformulier Bijzondere Bijstand Aanvraagformulier Bijzondere Bijstand 1. Persoonsgegevens Naam Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer Burgerservicenummer (BSN) * overleg kopie legitimatiebewijs Burgerlijke staat 0 Gehuwd 0 Ongehuwd

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor compensatie na seksueel misbruik van minderjarigen in de R.-K. Kerk Nederland

Aanvraagformulier voor compensatie na seksueel misbruik van minderjarigen in de R.-K. Kerk Nederland Aanvraagformulier voor compensatie na seksueel misbruik van minderjarigen in de R.-K. Kerk Nederland Alle begrippen in dit formulier met een hoofdletter hebben de betekenis die daaraan wordt gegeven in

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2015. Geachte ouder(s),

AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2015. Geachte ouder(s), AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2015 Geachte ouder(s), U heeft kinderopvang in verband met Sociaal Medische Indicatie nodig en u wilt een tegemoetkoming

Nadere informatie

Aanvraag om kinderbijslag

Aanvraag om kinderbijslag Model AA Terug te sturen naar: PB 10020 1070 ANDERLECHT Ons kenmerk: Dossierbeheerder: Telefoon: 02 643 18 11 E-mail: infokbaf@attentia.be Aanvraag om kinderbijslag Met dit formulier kunt u kinderbijslag

Nadere informatie

Straat en huisnummer. het afsluiten van een overeenkomst, te weten: het lidmaatschap van een vereniging of brancheorganisatie, namelijk:

Straat en huisnummer. het afsluiten van een overeenkomst, te weten: het lidmaatschap van een vereniging of brancheorganisatie, namelijk: Zie punt 1 toelichting voor het invullen van dit formulier; 1 Invullen door Aanvrager 1.1 Gegevens van de rechtspersoon die de VOG verlangt Bedrijfsnaam Naam rechtspersoon en Kvk-Inschrijvingsnummer Vestigingsadres

Nadere informatie

Slachtoffer van geweld?

Slachtoffer van geweld? Slachtoffer van geweld? Wij komen u financieel tegemoet Erkenning geeft kracht Wat doet het Schadefonds Geweldsmisdrijven? Het Schadefonds Geweldsmisdrijven geeft een financiële tegemoetkoming aan mensen

Nadere informatie

Aanvraag uitkering voor slachtoffer

Aanvraag uitkering voor slachtoffer Aanvraag uitkering voor slachtoffer Postbus 1947 2280 DX Rijswijk (ZH) Tel.: 070 414 20 00 www.schadefonds.nl info@schadefonds.nl In te vullen door Schadefonds Geweldsmisdrijven Kenmerk: Machtiging Voor

Nadere informatie

Bijsluiter psychische hinder

Bijsluiter psychische hinder Bijsluiter psychische hinder Dit formulier is bedoeld voor de onafhankelijk psycholoog of psychiater ter ondersteuning van een aanvraag voor geslachtsnaamswijziging zoals genoemd onder C in de brochure

Nadere informatie

Toelichting bij het formulier Verzoek tot wijziging van de inschrijving in het Benelux-register

Toelichting bij het formulier Verzoek tot wijziging van de inschrijving in het Benelux-register Blad 1 van 4 Opmerkingen vooraf: Mocht de ruimte op het formulier niet toereikend zijn, dan staat het u vrij de gegevens op te nemen in een bijlage. Verwijs in dat geval bij het betreffende punt op het

Nadere informatie

Oproep tot het indienen van blijken van belangstelling nr. MARKT/2006/02/H: Analyse van financiële diensten uit het oogpunt van de gebruiker

Oproep tot het indienen van blijken van belangstelling nr. MARKT/2006/02/H: Analyse van financiële diensten uit het oogpunt van de gebruiker AANVRAAGFORMULIER Geachte mevrouw, geachte heer, Hierbij gaat de aanvraag van [naam van de dienstverlener] naar aanleiding van de oproep tot het indienen van blijken van belangstelling op het gebied van

Nadere informatie

A001. Vlaams Fonds voor Sociale Integratie van Personen met een Handicap

A001. Vlaams Fonds voor Sociale Integratie van Personen met een Handicap A001 Vlaams Fonds voor Sociale Integratie van Personen met een Handicap Provinciale afdeling VF Vak bestemd voor de administratie Toegekend dossiernummer AANVRAAG OM INSCHRIJVING EN BIJSTAND PERSOON VOOR

Nadere informatie

NOTARIAAT VOOR DE ZAKELIJKE MARKT

NOTARIAAT VOOR DE ZAKELIJKE MARKT VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE NOTARIAAT VOOR DE ZAKELIJKE MARKT DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen.

Nadere informatie

Rapport. Datum: 16 maart 1998 Rapportnummer: 1998/060

Rapport. Datum: 16 maart 1998 Rapportnummer: 1998/060 Rapport Datum: 16 maart 1998 Rapportnummer: 1998/060 2 Klacht Op 3 maart 1997 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer W. te Zeewolde met een klacht over een gedraging van het arrondissementsparket

Nadere informatie

Aanvraag om kinderbijslag

Aanvraag om kinderbijslag Aanvraag om kinderbijslag contact telefoon fax e-mail dossiernummer Met dit formulier kunt u kinderbijslag aanvragen als: - werknemer (of ambtenaar) - zelfstandige - werkloze - invalide - gepensioneerde

Nadere informatie

Datum van inontvangstneming : 12/02/2016

Datum van inontvangstneming : 12/02/2016 Datum van inontvangstneming : 12/02/2016 Vertaling C-13/16-1 Zaak C-13/16 Verzoek om een prejudiciële beslissing Datum van indiening: 8 januari 2016 Verwijzende rechter: Augstākā tiesa (Letland) Datum

Nadere informatie

GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen. *Aanvinken

Nadere informatie

Burgerservicenummer. Naam en voorlettters

Burgerservicenummer. Naam en voorlettters Behorende bij aanvraag: Werkprocesnummer: Datum: Cliëntnummer: 1. Persoonsgegevens Burgerservicenummer Naam en voorletters Inlichtingenformulier bij aanvraag bijstand (Wet werk en bijstand) Aanvrager MV

Nadere informatie

Toelichting aanvraagformulier vervallenverklaring Gemeenschapsmerk

Toelichting aanvraagformulier vervallenverklaring Gemeenschapsmerk Toelichting aanvraagformulier vervallenverklaring Gemeenschapsmerk 1. Algemene opmerkingen 1.1 Het formulier Het formulier is gratis verkrijgbaar bij het BHIM en kan worden gedownload van de website van

Nadere informatie

Slachtoffer van geweld?

Slachtoffer van geweld? Slachtoffer van geweld? Wij komen u financieel tegemoet Erkenning geeft kracht Wat doet het Schadefonds Geweldsmisdrijven? Het Schadefonds Geweldsmisdrijven geeft een financiële tegemoetkoming aan mensen

Nadere informatie

Aanvraag Kortingsregeling Collegegeld Open Universiteit

Aanvraag Kortingsregeling Collegegeld Open Universiteit Aanvraag Kortingsregeling Collegegeld Open Universiteit De beschikking is geldig vanaf 1 januari of de dag van afgifte als het jaar van aanvraag is begonnen, tot en met 31 december van hetzelfde jaar.

Nadere informatie

Model Rechtspraak

Model Rechtspraak Model Rechtspraak 22-12-2017 Oproepingsbericht civiele vorderingsprocedure artikel 115 lid 2 Rv (Haags Betekeningsverdrag) Versie 1 1 eiser, 1 verweerder < Zaaknummer gerechtsdeurwaarder:

Nadere informatie

Directoraat-Generaal Preventie, Jeugd en Sancties

Directoraat-Generaal Preventie, Jeugd en Sancties a Ministerie van Justitie Directoraat-Generaal Preventie, Jeugd en Sancties Directie Sanctie- en Preventiebeleid Postadres: Postbus 20301, 2500 EH Den Haag Aan de minister van Buitenlandse Zaken t.a.v.

Nadere informatie

Sociale Verzekeringsbank

Sociale Verzekeringsbank Sociale Verzekeringsbank Ik heb de begrafeniskosten van mijn overleden moeder betaalt, komt ik dan in aanmerking voor een tegemoetkoming? Toelichting behorend bij het aanvraagformulier voor een eenmalige

Nadere informatie

Kinderbijslagfonds UCM. Aanvraag om een adoptiepremie Model Eter. Uw kinderen, ons engagement! Voorwaarden? Wie ontvangt de adoptiepremie?

Kinderbijslagfonds UCM. Aanvraag om een adoptiepremie Model Eter. Uw kinderen, ons engagement! Voorwaarden? Wie ontvangt de adoptiepremie? Kinderbijslagfonds UCM Aanspreekpunt: ga naar www.kbfucm.be kbf.brussel@ucm.be Aanvraag om een adoptiepremie Model Eter Het formulier op de volgende bladzijden gebruikt u om als werknemer een adoptiepremie

Nadere informatie

Aanvraag. Sociaal Medische Indicatie Kinderopvang

Aanvraag. Sociaal Medische Indicatie Kinderopvang Aanvraag Sociaal Medische Indicatie Kinderopvang Lichamelijke, psychische of sociale problemen van ouders* kunnen er soms voor zorgen dat ouders de opvoeding en verzorging van hun kind niet meer aankunnen.

Nadere informatie

Aanvraag Kortingsregeling Collegegeld Open Universiteit

Aanvraag Kortingsregeling Collegegeld Open Universiteit Aanvraag Kortingsregeling Collegegeld Open Universiteit Stuur uw kortingsaanvraag tijdig in. Uw aanvraag moet afgehandeld zijn vóórdat u zich inschrijft bij de Open Universiteit. De korting kan niet achteraf

Nadere informatie

Slachtoffers van eergerelateerd geweld

Slachtoffers van eergerelateerd geweld Aanvraagformulier Rvb Slachtoffers van eergerelateerd geweld In te vullen door het COA Versie 4.0 Dossiernummer Ontvangstdatum Inleiding Dit is het aanvraagformulier voor de Regeling verstrekkingen bepaalde

Nadere informatie

Aanvraag inkoop vrijwillige verzekering AOW

Aanvraag inkoop vrijwillige verzekering AOW Vrijwillige Verzekering Aanvraag inkoop vrijwillige verzekering AOW Met dit formulier vraagt u een vrijwillige AOW-verzekering aan. Als u aan de voorwaarden voldoet, kunt u zich vrijwillig verzekeren tot

Nadere informatie

AANVRAAG VOOR BILLIJKE HERSTELMAATREGELEN

AANVRAAG VOOR BILLIJKE HERSTELMAATREGELEN CENTRUM VOOR ARBITRAGE INZAKE SEKSUEEL MISBRUIK ZETEL : KONING BOUDEWIJNSTICHTING BREDERODESTRAAT 21, TEL. EN FAX: 1000 BRUSSEL E-MAIL: Versie van het formulier : AANVRAAG VOOR BILLIJKE HERSTELMAATREGELEN

Nadere informatie

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) Natuurlijke Personen

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) Natuurlijke Personen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) Natuurlijke Personen 0Inhoud Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) 2 4 5 5 5 6 6 6 7 8 8 8 9 9 9 10 10 11 1. Inleiding 2. Waarvoor heb ik een VOG nodig 3. Hoe vraag ik

Nadere informatie

Aanvraag Kortingsregeling Collegegeld Open Universiteit versie 5-4-2012

Aanvraag Kortingsregeling Collegegeld Open Universiteit versie 5-4-2012 Aanvraag Kortingsregeling Collegegeld Open Universiteit versie 5-4-2012 Indien u nog niet eerder studeerde aan de Open Universiteit en dus nog geen studentnummer heeft, dient u een kopie van uw geldige

Nadere informatie

Woont u nog met andere personen op hetzelfde adres? ja nee. Zo ja, met wie? Naam Geboortedatum Relatie aanvrager *

Woont u nog met andere personen op hetzelfde adres? ja nee. Zo ja, met wie? Naam Geboortedatum Relatie aanvrager * AANVRAAGFORMULIER VOOR: Individuele inkomenstoeslag Maatschappelijk actief bonus Persoonlijk participatiebudget pensioengerechtigden Tegemoetkoming aanvullende zorgverzekering PERSOONSGEGEVENS Naam + voorletters

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER NEDERLANDS REGISTER GERECHTELIJK DESKUNDIGEN

AANVRAAGFORMULIER NEDERLANDS REGISTER GERECHTELIJK DESKUNDIGEN AANVRAAGFORMULIER NEDERLANDS REGISTER GERECHTELIJK DESKUNDIGEN Stappenplan Om een aanvraag tot inschrijving als deskundige in het NRGD te doen, volgt u de onderstaande stappen. Stap 1. Controleer of het

Nadere informatie

Aanvraagformulier bijzondere bijstand kort

Aanvraagformulier bijzondere bijstand kort Aanvraagformulier bijzondere bijstand 2017 - kort Dit korte formulier is alleen bedoeld voor mensen die een bijstandsuitkering ontvangen van WIL of voor mensen die afgelopen jaar een bijzondere bijstand

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 44630 31 december 2015 Besluit van de Minister van Veiligheid en Justitie van 2 december 2015, kenmerk 708251, tot vaststelling

Nadere informatie

Schadefonds. Aanvraag uitkering voor slachtoffer. Geweldsmisdrijven. Justitie. Postbus 1947, 2280 DX Rijswijk

Schadefonds. Aanvraag uitkering voor slachtoffer. Geweldsmisdrijven. Justitie. Postbus 1947, 2280 DX Rijswijk Schadefonds Geweldsmisdrijven Postbus 1947, 2280 DX Rijswijk Aanvraag uitkering voor slachtoffer Telefoon 070 414 20 00 www.schadefonds.nl info@schadefonds.nl SGm frm as 2005-02 Justitie In te vullen door

Nadere informatie

Aanvraagformulier Naamswijziging en naamsvaststelling

Aanvraagformulier Naamswijziging en naamsvaststelling Aanvraagformulier Naamswijziging en naamsvaststelling Toelichting Met dit formulier kunt u een aanvraag indienen om uw achternaam, of die van uw minderjarige kind(eren) te wijzigen. Voor het wijzigen van

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND

AANVRAAGFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND Persoonsgegevens AANVRAAGFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND Uzelf Echtgen(o)ot(e)/Partner Burgerservicenummer Achternaam Voornamen Geboortedatum Adres Postcode/Woonplaats Telefoonnummer Gegevens inwonende kinderen

Nadere informatie

Inlichtingen- en aanvraagformulier bijzondere bijstand

Inlichtingen- en aanvraagformulier bijzondere bijstand Inlichtingen- en aanvraagformulier bijzondere bijstand 1. Reden aanvraag 2. Persoonsgegevens aanvrager partner Burgerservicenummer Naam Woonadres Woonplaats Geboortedatum Telefoonnummer E-mailadres 3.

Nadere informatie

Aanvraagformulier Minima

Aanvraagformulier Minima AFDELING Sociale Zaken POSTADRES Postbus 250 T 0297 29 16 16 3640 AG Mijdrecht F 0297 28 42 81 BEZOEKADRES Croonstadtlaan 111 E gemeente@derondevenen.nl 3641 AL Mijdrecht I www.derondevenen.nl Aanvraagformulier

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST JUSTITIE Postadres:Waterloolaan 115 1000 BRUSSEL l

FEDERALE OVERHEIDSDIENST JUSTITIE Postadres:Waterloolaan 115 1000 BRUSSEL l FEDERALE OVERHEIDSDIENST JUSTITIE Postadres:Waterloolaan 115 1000 BRUSSEL l Kantooradres: Hallepoortlaan 5/8 3 e Verdieping 1060 BRUSSEL COMMISSIE VOOR FINANCIËLE HULP AAN SLACHTOFFERS VAN OPZETTELIJKE

Nadere informatie

Dienst voor de bijzondere Socialezekerheidsstelsels. Aanvraag kraamgeld

Dienst voor de bijzondere Socialezekerheidsstelsels. Aanvraag kraamgeld Dienst voor de bijzondere Socialezekerheidsstelsels Afzender DIBISS P.B 17 Sint-Agatha-Berchem-Schweitzer BE-182 Sint-Agatha-Berchem dienst GEZINSPRESTATIES rekeningnummer BE91 96 149 1276 kantoor verzendingsdatum

Nadere informatie

Aanvraagformulier bijzondere bijstand bewindvoering

Aanvraagformulier bijzondere bijstand bewindvoering Aanvraagformulier bijzondere bijstand bewindvoering 1. Persoonsgegevens aanvrager partner* Burgerservicenummer Naam Woonadres Woonplaats Geboortedatum Telefoonnummer E-mailadres 2. Bijzondere kosten Ik

Nadere informatie

BIJLAGE: OFFERTEFORMULIER

BIJLAGE: OFFERTEFORMULIER BIJLAGE: OFFERTEFORMULIER PRIJSOFFERTE VOOR DE OPDRACHT MET ALS VOORWERP PERCEEL 1: ALGEMENE RENOVATIEWERKEN Openbare aanbesteding Belangrijk: dit offerteformulier dient volledig te worden ingevuld en

Nadere informatie

Toelichting bij het formulier Verzoek tot wijziging van de inschrijving in het Benelux-merkenregister

Toelichting bij het formulier Verzoek tot wijziging van de inschrijving in het Benelux-merkenregister Blad 1 van 5 Opmerkingen vooraf: Mocht de ruimte op het formulier niet toereikend zijn, dan staat het u vrij de gegevens op te nemen in een bijlage. Verwijs in dat geval bij het betreffende punt op het

Nadere informatie

BIJLAGE A : OFFERTEFORMULIER

BIJLAGE A : OFFERTEFORMULIER BIJLAGE A : OFFERTEFORMULIER PRIJSOFFERTE VOOR DE OPDRACHT MET ALS VOORWERP RENOVATIE/UITBREIDING VAN EEN TEHUIS VOOR NIET-WERKENDEN/NURSING Belangrijk : dit formulier dient volledig te worden ingevuld

Nadere informatie

Naam : telefoonnummer : Postcode : Kamer van Koophandelnr. :

Naam : telefoonnummer : Postcode : Kamer van Koophandelnr. : VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE ADVOCATUUR DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen. *Aanvinken wat van

Nadere informatie

Aanvraagformulier Bijzondere bijstand

Aanvraagformulier Bijzondere bijstand Aanvraagformulier Bijzondere bijstand Niet in te vullen door aanvrager: ingekomen:[datumstempel] cliëntnummer: werkprocesnummer: Ondergetekende verzoekt hiermee financiële bijstand te verlenen op grond

Nadere informatie

* Aanvinken wat van toepassing is. U kunt dit formulier sturen naar: Postbus 90600 2509 LP Den Haag. voorletters : telefoonnummer overdag :

* Aanvinken wat van toepassing is. U kunt dit formulier sturen naar: Postbus 90600 2509 LP Den Haag. voorletters : telefoonnummer overdag : VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE ENERGIELABEL DOSSIERNUMMER: (wordt door de Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen. * Aanvinken wat van

Nadere informatie

Groep S - KinderBijslag V.Z.W.

Groep S - KinderBijslag V.Z.W. Groep S - KinderBijslag V.Z.W. Kinderbijslagfonds voor werknemers Behandeld door : Fax: P.C.R.: 000-0094382-01 ONZE REFERENTIES:... (te vermelden in alle briefwisseling a.u.b.) Groep S - Fonsnylaan (4de

Nadere informatie

Jaarlijkse melding van gegevens voor het behoud van de vrijstelling van successierechten voor familiale ondernemingen en familiale vennootschappen

Jaarlijkse melding van gegevens voor het behoud van de vrijstelling van successierechten voor familiale ondernemingen en familiale vennootschappen Jaarlijkse melding van gegevens voor het behoud van de vrijstelling van successierechten voor familiale ondernemingen en familiale vennootschappen Vlaamse Belastingdienst Vaartstraat 16, 9300 AALST Tel.

Nadere informatie

A001. Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)

A001. Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) A001 Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) Provinciale afdeling Vak bestemd voor de administratie Toegekend dossiernummer AANVRAAG OM INSCHRIJVING EN BIJSTAND PERSOON VOOR WIE DE AANVRAAG

Nadere informatie

Sollicitatieformulier TEAM BEVEILIGING V.O.F. TEAM

Sollicitatieformulier TEAM BEVEILIGING V.O.F. TEAM Sollicitatieformulier TOGETHER MORE EVERYONE TEAM ACHIEVES Blad 1 (svp invullen in blokletters} 1. Persoonlijke gegevens Achternaam... Tussenvoegsel... Voorletters... Voornamen voluit... Roepnaam... Titel...

Nadere informatie

Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor het raadgevend referendum over het Associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne.

Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor het raadgevend referendum over het Associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. Model D 3-3 Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor het raadgevend referendum over het Associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. 1 Met dit formulier registreert u zich voor het raadgevend

Nadere informatie

Aanvraagformulier individuele bijzondere bijstand verplicht eigen risico

Aanvraagformulier individuele bijzondere bijstand verplicht eigen risico Aanvraagformulier individuele bijzondere bijstand verplicht eigen risico Wanneer komt een inwoner van de gemeente Raalte in aanmerking voor deze regeling? U kunt een compensatie van 200,00 ontvangen in

Nadere informatie

Aanvraagformulier Bijzondere Bijstand

Aanvraagformulier Bijzondere Bijstand Aanvraagformulier Bijzondere Bijstand Lees dit eerst U gaat bijzondere bijstand aanvragen. Daarom hebben wij een groot aantal gegevens nodig. Vaak zijn dat nogal persoonlijke zaken. Toch moeten wij die

Nadere informatie

Sollicitatieformulier Gold Security

Sollicitatieformulier Gold Security Dit sollicitatieformulier uitprinten en in BLOKLETTERS invullen. Vervolgens opsturen naar Gold security, Postbus 489, 6000 AL Weert. Svp TWEE recente pasfoto s bijsluiten! Indien een vraag niet op u van

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in artikel 5, tweede lid, van de verordening persoonsregistratie;

Gelet op het bepaalde in artikel 5, tweede lid, van de verordening persoonsregistratie; Reglement persoonsregistratie identiteitskaarten Burgemeester en wethouders van de gemeente Groningen; Gelet op het bepaalde in artikel 5, tweede lid, van de verordening persoonsregistratie; besluiten

Nadere informatie

Banko di Seguro Sosial Pater Euwensweg 9, Curaçao Website: Tel: (5999)

Banko di Seguro Sosial Pater Euwensweg 9, Curaçao   Website:  Tel: (5999) Banko di Seguro Sosial Pater Euwensweg 9, Curaçao Email: pensioenen@svbcur.org. Website: www.svbcur.org Tel: (5999)434-4402 Aanvraag om Ouderdomspensioen Met dit formulier vraagt u een ouderdomspensioen

Nadere informatie

Aanvraagformulier Gedragsverklaring Aanbesteden. 1 Invullen door Aanvrager. 1.1 Gegevens van de rechtspersoon die de GVA verlangt

Aanvraagformulier Gedragsverklaring Aanbesteden. 1 Invullen door Aanvrager. 1.1 Gegevens van de rechtspersoon die de GVA verlangt Zie punt 1 toelichting voor het invullen van dit formulier; Invullen in blokletters. 1 Invullen door Aanvrager Wordt de aanvraag namens een rechtspersoon ingediend? Onder rechtspersoon worden de volgende

Nadere informatie

WIJZIGINGSFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2016. Geachte ouder(s),

WIJZIGINGSFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2016. Geachte ouder(s), WIJZIGINGSFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2016 Geachte ouder(s), U heeft kinderopvang in verband met Sociaal Medische Indicatie op basis van de verordening Wet kinderopvang

Nadere informatie

Dienst voor de bijzondere Socialezekerheidsstelsels

Dienst voor de bijzondere Socialezekerheidsstelsels Dienst voor de bijzondere Socialezekerheidsstelsels Afzender DIBISS P.B 17 Sint-Agatha-Berchem-Schweitzer BE-182 Sint-Agatha-Berchem dienst GEZINSPRESTATIES rekeningnummer BE91 96 149 1276 kantoor verzendingsdatum

Nadere informatie

Aanvraagformulier Tegemoetkoming in planschade De Centrale As

Aanvraagformulier Tegemoetkoming in planschade De Centrale As Aanvraagformulier Tegemoetkoming in planschade De Centrale As Aan het College van Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. Projectbureau De Centrale As Postbus 213 9250 AE Burgum Met dit formulier

Nadere informatie

1. Aanvrager. Rechtspersoon (bijvoorbeeld: vereniging of stichting) KvK-nummer. vestigingsnummer. statutaire naam. handelsnaam.

1. Aanvrager. Rechtspersoon (bijvoorbeeld: vereniging of stichting) KvK-nummer. vestigingsnummer. statutaire naam. handelsnaam. 1. Aanvrager Rechtspersoon (bijvoorbeeld: vereniging of stichting) KvK-nummer vestigingsnummer statutaire naam handelsnaam adres Is de rechtspersoon BTW-plichtig? Ja, het nummer is nee 2. Contactpersoon

Nadere informatie

Aangifte van de herkomst van de geldmiddelen voor de verkiezingsuitgaven door lijsten

Aangifte van de herkomst van de geldmiddelen voor de verkiezingsuitgaven door lijsten Provincieraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 Aangifte van de herkomst van de geldmiddelen voor de verkiezingsuitgaven door lijsten provincie:. provinciedistrict:... Waarvoor dient dit formulier? Met

Nadere informatie

Aanvraag om kraamgeld

Aanvraag om kraamgeld T 078 15 40 25 F 078 15 50 25 www.xerius.be kinderbijslag@xerius.be Model E Dossiernummer / Met dit formulier kunt u kraamgeld aanvragen als: werknemer (of ambtenaar) zelfstandige werkloze invalide gepensioneerde

Nadere informatie

AANVRAAG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE KINDEROPVANG

AANVRAAG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE KINDEROPVANG AANVRAAG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE KINDEROPVANG Wat is het? In sommige gezinnen zijn ernstige problemen. Lichamelijke, psychische of sociale problemen. Of verschillende problemen tegelijk. Dat kan slecht

Nadere informatie

Nog vragen? Wilt u de gegevens die voor de kinderbijslag over u bewaard worden, inkijken of verbeteren?

Nog vragen? Wilt u de gegevens die voor de kinderbijslag over u bewaard worden, inkijken of verbeteren? Aanvraag om een adoptiepremie contact telefoon fax e-mail dossiernummer Met dit formulier kunt u een adoptiepremie aanvragen als: - werknemer (of ambtenaar) - zelfstandige - werkloze - invalide - gepensioneerde

Nadere informatie

AANVRAAG VOOR BILLIJKE HERSTELMAATREGELEN

AANVRAAG VOOR BILLIJKE HERSTELMAATREGELEN CENTRUM VOOR ARBITRAGE INZAKE SEKSUEEL MISBRUIK rue Brederode 21, 1000 Bruxelles info@centre-arbitrage-abus.be www.centre-arbitrage-abus.be Versie van het formulier : AANVRAAG VOOR BILLIJKE HERSTELMAATREGELEN

Nadere informatie

Aanvraagformulier bijzondere bijstand

Aanvraagformulier bijzondere bijstand Aanvraagformulier bijzondere bijstand Met dit formulier vraagt u bijzondere bijstand aan. Ook geeft u hierbij de gegevens op waarmee de gemeente kan vaststellen of u recht heeft op bijzondere bijstand.

Nadere informatie

Aanvraagformulier briefadres (incl. toestemmingsverklaring)

Aanvraagformulier briefadres (incl. toestemmingsverklaring) Gemeente Amsterdam Aanvraagformulier briefadres (incl. toestemmingsverklaring) Geachte heer, mevrouw, U geeft aan dat u zich op een briefadres wilt laten inschrijven in de Gemeentelijke Basisadministratie

Nadere informatie

Banko di Seguro Sosial Pater Euwensweg 9, Curaçao of Website: Tel: (5999) , Fax: (5999)

Banko di Seguro Sosial Pater Euwensweg 9, Curaçao   of Website:  Tel: (5999) , Fax: (5999) Banko di Seguro Sosial Pater Euwensweg 9, Curaçao Email: pensioenen@svbcur.org of Website: www.svbcur.org. Tel: (5999)434-4402, Fax: (5999)434-4502 In te vullen door de SVB AO-#: Datum indiening: Aanvraag

Nadere informatie

Straat en huisnummer. (Let op: indien het gaat om een aanbestedingsprocedure, zie toelichting bij dit formulier onder 1.1)

Straat en huisnummer. (Let op: indien het gaat om een aanbestedingsprocedure, zie toelichting bij dit formulier onder 1.1) Zie punt 1 toelichting voor het invullen van dit formulier; 1.1 Gegevens van de rechtspersoon Bedrijfsnaam Naam rechtspersoon en Kvk-Inschrijvingsnummer Vestigingsadres Straat en huisnummer KvK-Inschrijvingsnummer

Nadere informatie