Vereniging Kern Soort vereniging Bestedingsdoel 1e Kirchroadsjer Herresitzungs Verain Kerkrade Cultuur Medeorganiseren van activiteiten voor een

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vereniging Kern Soort vereniging Bestedingsdoel 1e Kirchroadsjer Herresitzungs Verain Kerkrade Cultuur Medeorganiseren van activiteiten voor een"

Transcriptie

1 1e Kirchroadsjer Herresitzungs Verain Kerkrade Cultuur Medeorganiseren van activiteiten voor een breder publiek en het aanschaffen van nieuwe kleding. 7x11 jaar Karnaval in Brunssum Brunssum Cultuur Viering van 7x11 jaar Karnaval in Brunssum met een feestweekend op 14 en 15 november Accordeonvereniging Accordia Kerkrade Muziek Aanschaf muziekwerken en onderhoud instrumentarium zodat we voor een heel breed publiek muziek kunnen maken. Muziek verbind en dat is ons doel. Atletiekvereniging STB Landgraaf Ubach over Worms Sport Aankoop atletiekmateriaal voor de trainingen en wedstrijden voor de jeugd van STB Landgraaf. AV Achilles-Top Kerkrade Sport de opbrengst is bestemd voor onze jeugdafdeling. AVON (Atletiek Vereniging Oranje Nassau) Heerlen Sport De tijd staat helaas niet stil. Dit geldt ook voor de sportattributen die AVON gebruikt. Een groot deel ervan is na jaren van intensief gebruik aan vervanging toe. Door mee te doen aan de Rabobank Clubkas Campagne, hoopt AVON hiervoor een zetje in de goede richting te krijgen. Avondvierdaagse Hoensbroek Hoensbroek Sport Wandelen is goed voor iedereen Meer bewegen in deze tijd is gezond Door het meelopen aan de vierdaagse proberen wij te stimuleren om ook in de overige tijd in het jaar te gaan wandelen. Badmintonclub BC Trilan Landgraaf Sport Het stimuleren van de badmintonsport. We proberen via het geven van clinics op basisscholen de jeugd te stimuleren voor de badmintonsport. Tevens willen we het sporten overdag stimuleren. Met name bij ouderen. Badmintonsport is een sport die je tot op hoge leeftijd kunt uitoefenen. Badmintonclub BC Victoria Hoensbroek Sport Ondersteuning van de schoolsport sportactiviteiten (badminton) voor de Basisscholen in de Parkstad Kennismakingslessen en kampioenschap. schoolproject ''Naschools sporten en bewegen'' kennismakingslessen binnen het speciaal basisonderwijs organisatie van sportdagen voortgez. onderwijs Badmintonclub Cosmos Eygelshoven Sport Door middel van de bijdrage het sporten financieel aantrekkelijk te houden voor de bestaande en nieuwe leden. M.a.w. hierdoor worden elders op te lopen tekorten gedekt en kunnen er wellicht nog andere activiteiten georganiseerd worden, hetgeen de leden zeker zullen waarderen. Badmintonvereniging KBC'67 Kerkrade Kerkrade Sport Behoud jeugdleden en nieuwe werven via clinics en ook senioren werven.

2 Basketbalvereniging Tracks Parkstad Heerlen Sport Het met jullie stemmen verkregen sponsorbedrag zal o.a. besteed worden aan materialen (bijvoorbeeld ballen), cursussen (aan leden (regelkennis), trainers en scheidsrechters) en clubactiviteiten die de binding met de vereniging versterken. Alvast bedankt voor jullie ondersteuning! BC de Beute (Biljartclub) Landgraaf Sport Bijdrage voor het vernieuwen van het laken van de biljarttafels en nieuwe ballen. Boks Vereniging Spekholzerheide Kerkrade Sport Het aanschaffen van Boks materiaal voor BVS Breuker Mannenkoor Hoensbroek Muziek Deelnemen aan concerten, opluisteren van dodenherdenking en prosessie. Bridge Club Kerkrade (BCK) Kerkrade Overig Versterken van liquide middelen om te verwachten grotere uitgaven te kunnen opvangen Broma Schildersclub Brunssum Overig De Schilderclub Broma heeft als doel mensen van alle leeftijden een kans te geven om hun schilder en teken talenten te ontdekken, we hebben momenteel zo'n 40 leden van 30 tot 84 jaar. wij doen mee om spullen aan te schaffen zoals schildersezels verf en pencelen. Brunssumse gehandicapten sportvereniging Brunssum Sport Om mensen met een lichamelijke beperking mogelijk maken om te sporten. Ook de sociale en maatschappelijke contacten ziin heel belangrijk voor deze groep mensen. We zijn een kleine vereniging met veel onkosten zoals zaalhuur in de sporthal en een te hoge contributie voor onze leden ( noodgedwongen). Brunssumse Trim Vereniging Brunssum Sport Het aanschaffen van nieuwe materialen BrunssumsMannenKoor (BMK) Brunssum Muziek Het geld zal worden besteed aan het organiseren van ons traditioneel Kerstconcert voor de inwoners van Brunssum, met kerstliederen in kerstsfeer brengen en ook concerten geven in verpleegtehuizen. Budosport Heerlen Heerlen Sport Budosport Heerlen is een Judo, Jiu Jitsu en Karatevereniging met meer dan 200 leden. We willen met de opbrengst van de Rabobank Clubkas Campagne nieuwe trainingsmaterialen aanschaffen. Carnavalsvereniging De Beeren Heerlen Cultuur organiseren activiteiten om de Carnavals cultuur onder de jeugd en op scholen in stand te houden. Carnavalsvereniging De Bokkeriejesj Heerlen Cultuur Het stimuleren van de carnavalsoptocht in Heerlerheide. Carnavalsvereniging De Spinneköpkes Landgraaf Cultuur Voor het organiseren van activiteiten in het carnavals seizoen. Nieuwe attributen voor de leden.

3 Carnavalsvereniging De UNSkes Landgraaf Cultuur Ons doel is: Het uitdragen van de carnavalscultuur in Landgraaf door o.a. optredens in bejaardenhuizen, verpleegkliniek, deelnemen aan de optocht e.d. Hiervoor moeten wij kleding aanschaffen. Carnavalsvereniging d'r Sjtee Uul Ubach over Worms Cultuur Het opknappen van onze naren tempel en het aanschaven van nieuwe steken (kappen). Cekanet Kerkrade Kerkrade Maatschappelijk Aanschaf apparaten voor Computerlessen aan senioren Chevremonts Mannenkoor 1912 Kerkrade Muziek Wervingscampagne voor nieuwe leden en koorscholing voor nieuwe en huidige leden. Comité Carnavalsviering Hoensbroek (CCH) Hoensbroek Cultuur Wij als sjtadscarnavals vereniging hebben als doel het cultureel erfgoed te bewaren. Voor jong en Oud Komend seizoen bestaan wij 5x11 jaar. Wij vieren dus ons 55jarig jubileum. Consuminderhuis Parkstad Landgraaf Maatschappelijk Via onze instelling dragen wij het gedachtegoed ''consuminderen'' uit. Grip op geld en leven. Mensen leren meer te doen met minder. Hulpverlening gekoppeld aan wederdienst. Ook geven wij (gratis) praktische workshops : koken, bakken, tuinieren, kleding verstellen, seizoensdecoraties maken. Coriovallum Pipe Band Heerlen Muziek Aanschaf van uniform- en instrumentonderdelen CV de Brikkebekkesch Brunssum Cultuur Voor het aanschaffen van nieuwe gillettes met strikjes en nieuwe verenigings medailles CV de Wespelle Landgraaf Cultuur Het aanschaffen van nieuwe smokings voor de leden van de Raad van Elf. Cyclocross Heerlen Heerlen Sport Wij organiseren een tweetal wielerwedstrijden in Heerlen de RaboRonde Heerlen en de Internationale Cyclocross in Heerlen. Daarnaast proberen wij de jeugd te bereiken met als doel hen te interesseren voor de wielersport. Met deze activiteiten zetten wij Heerlen op de kaart als Wielergemeente. Da(a)g-je Uit Heerlen Overig Wij verzorgen voor senioren van 70+ een dagtocht door de Eifel. Dit gebeurt door vrijwilligers met hun prive auto die zich belangeloos ter beschikking stellen. In totaal ca. 500 personen laat hun niet in de steek. Dameskoor Michel Brunssum Muziek Financiële ondersteuning voor aanschaf partituur, het houden van repetities en uitvoeringen.

4 De Blutsje va Welte Heerlen Cultuur We stimuleren en promoten de viering van carnaval in de wijk Welten, maar ook ver daarbuiten. Dit doen wij door het organiseren van een dameszitting 'Blutsjezondig' waarbij alle dames in de wijde omtrek van harte welkom zijn. Dialekverain Kirchröadsjer Plat Kerkrade Cultuur Het bevorderen en stimuleren van het spreken en schrijven van dialekt in het algemeen en het Kerkraads dialekt in het bijzonder. Digifotoplus Landgraaf Overig Organiseren van clubactiviteiten m.b.t. fotografie.(voornamelijk 50 plussers) Organiseren van tentoonstellingen. Het vastleggen van historisch erfgoed en documenteren van andere culturele aspecten en activiteiten in Parkstad en Euregio. D'r Heksenbergse Vasteloavends Verein Heerlen Cultuur Ter ondersteuning van ons jubileumfeest in november 2015, vanwege het 4x11 jarig bestaansfeest van onze vereniging. D'r Schaesbergse Vasteloavends Verein Schaesberg Cultuur Het bevorderen van de belangstelling voor Carnaval in Schaesberg, het organiseren van mogelijkheden om Carnaval te kunnen vieren en het in ere houden van de Carnavals traditie in het algemeen. Daarnaast het organiseren van aanverwante activiteiten zoals een toernooi voor Gardeen Show dans. D'r Wauwel Kerkrade Cultuur Voor het organiseren van dialectavonden en dialectmatinees. Ook leveren we vaak een bijdrage aan culturele activiteiten van andere verenigingen. Drumband Marijke Hoensbroek Hoensbroek Muziek Wij willen de opbrengst van de Rabobank Clubkas Campagne graag gebruiken voor de opleiding van onze leerlingen: zowel lesmateriaal (lesboeken, partituren) als gebruiksmateriaal (stokken, oefenpads). Emma Hoensbroek Combinatie (EHC) Hoensbroek Sport Opknappen bestuurskamer/kantine Fanfare Abdissenbosch Landgraaf Muziek De opleiding van jonge muzikanten en de aankoop van nieuwe instrumenten. Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide Nieuwenhagen Muziek Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide viert dit jaar haar 125 jarige verjaardag en wil d.m.v. een goede jeugdopleiding het cultureel erfgoed: fanfare, behouden voor de toekomst. Fanfare Harpe Davids Brunssum Muziek Aanschaf instrumenten. Op onze lijst staan: bas-trombone, (es)-bas, saxofoon-alt, bekkens. Fanfare Sint Elisabeth Ubach over Worms Muziek De opbrengst zal volledig ten goede komen aan de opleiding van onze jeugd.

5 Fanfare St. Barbara Brunssum Brunssum Muziek Draagt u fanfare St Barbara een warm hart toe? Fanfare St Barbara speelt klasse, heeft stijl, vermengt muziekstijlen in Styles 2015 in de nieuwe cultuurtempel van Brunssum op 4 oktober aanstaande in het kader van ons 65 jarig bestaansfeest en het jaar van de mijnen. Fanfare ST. Barbara GA Landgraaf Landgraaf Muziek Aanschaf nieuwe uniformen jeugdorkest Fanfare St. Barbara Kerkrade Kerkrade Muziek Aanschaf instrumenten bekostigen leerlingenopleiding aanschaf nieuwe uniformen Fanfare St. Gabriël Hoensbroek Muziek Om wind onder de vleugels van ons cultuurparticipatieproject SPREAD YOUR WINGS te krijgen. Om toch gelden te kunnen genereren voor onderhoud van de instrumenten, kostuums (dateren uit de jaren 80) en voor optredens. Fanfare Victoria Rimburg Landgraaf Muziek Opleiding jeugd en aanschaf instrumenten FC Fortuna'71/Kerkrade Kerkrade Sport voor kleding en materialen en het promoten voor het zaalvoetbal in Kerkrade door het organiseren van toernooien bijv. kersttoernooi enz. FC Hoensbroek Hoensbroek Sport Het uitbreiden van het aantal leden, zowel bij de jeugd als bij de volwassenen. Alsmede het promoten van het damesvoetbal. FC Kerkrade-West Kerkrade Sport Traditionele internationale jeugdtoernooi voortzetten.heel veel kinderen uit Benelux landen nemen hier deel aan. Met en sponsor bijdrage kunnen we ervoor zorgen dat de kosten van verblijfplaatsen laag blijven en dat andere landen buiten Benelux deel aan toernooi kunnen nemen. Fluit en Tamboerkorps Odeon Kerkrade Muziek Het aanschaffen van nieuwe materialen en uniformen Fluit en Tamboerkorps Prinses Marijke Heerlen Heerlen Muziek Vervanging van diverse muziek instrumenten welke aan vernieuwing toe zijn. Fluit- en tamboerkorps St. Hubertus Haanrade Kerkrade Muziek Het fluit- en tamboerkorps St. Hubertus bestaat dit jaar 80 jaar. Ter gelegenheid hiervan wordt een groot Internationaal Muziekfestival georganiseerd. De opbrengst wordt besteed aan de organisatie van dit evenement. Fluit en Tamboerkorps Wilhelmina Kerkrade Kerkrade Muziek Het bevorderen van de fluit en tamboermuziek middels: - musicale (bij)scholing van de leden van de vereniging - de aankoop en het onderhoud van muziekinstrumenten - bijdrage aan concerten voor de Kerkraadse gemeenschap en - het verlenen van musicale ondersteuning bij processies en optochten.

6 Fluit en Tambourcorps St.Paulus Schaesberg Muziek Aanschaf van muziekinstrumenten Gehandicapten vereniging Samen Sterk Kerkrade Overig De bijdrage wordt gebruikt om een extra activiteit te organiseren en het betalen van de algemene kosten zoals bv. de huur. Gemengd Koor Con Amore Kerkrade Kerkrade Cultuur viering 100 jarig jubileum Gemengd koor St. Jan Abdissenbosch Ubach over Worms Muziek Onze optredens in (liefst) geheel Parkstad bekostigen. Gemengd zangkoor St. Caecilia P&P Schaesberg Muziek We besteden het geld voor de aanschaf van nieuwe materialen en het organiseren van activiteiten voor een breder publiek Goudwinde Kerkrade Sport Het op peil houden van het visbestand. Het houden van wedstrijden voor jeugd en volwassenen. Het houden van viscursussen voor de jeugd Groene Ster Heerlen Sport Komend seizoen hebben wij voor het eerst een G-elftal in onze club. Wij willen geld inzamelen zodat ook deze groep een volwaardig onderdeel is van de club. Daarnaast is recent het dak van ons jeugdgebouw afgewaaid. Extra inkomsten voor de reparatie hiervan is van harte welkom. GV Balans Kerkrade Sport Het doel voor onze vereniging is de aanschaf van een airtumbling baan. Er wordt gebruik gemaakt van de veerkracht van de met lucht opgeblazen toestel De reden dat wij dit toestel moeten aanschaffen is omdat dit een officieel toestel wordt voor wedstrijden. GV Olympia Landgraaf Landgraaf Sport Onze vereniging wil de donatie graag gebruiken ten behoeve van onderhoud en/of uitbreiding van de turntoestellen en/of ter investering van nieuwe sportkleding voor onze gymnasten GV PHDES Landgraaf Sport aanschaf: verenigingskleding spiegelwand kleine sportzaal beamer muziekinstallatie en boxen kleine sportzaal boxen Handboogschutterij Willem Tell 1921 Kerkrade Kerkrade Sport Ons campagnedoel voor dit jaar zijn 4 nieuwe verrijdbare doelpakken. Een doelpak bestaat deels uit stro en wordt als achtergrond gebruikt om de schietschijf op te bevestigen. Harmonie De Bazuin Brunssum Muziek Ontwikkeling van leerlingen - muziekschool - leerlingenorkest leerlingenuniform Harmonie Laura Landgraaf Muziek Harmonie Laura organiseert jaarlijks super leuke evenementen voor zowel jong als oud. Een mooi voorbeeld is het VivelaFrance themaconcert met een goede combinatie van lekker eten en geweldige muziek. En wat te denken van ons nieuwjaarsconcert dat jaarlijks een volle zaal trekt. Alvast bedankt!

7 Harmonie orkest Brunssum 1907 Brunssum Muziek Nieuwe instrumenten voor de jeugd Harmonie Orkest Concordia Treebeek Brunssum Muziek Voor de aanschaf van een nieuw instrument en een gedeelte bij de concertreis voor het volgend jaar. Harmonie Philomena Chevremont Kerkrade Muziek Voor de opleiding van de jeugdleden en nieuwe instrumenten. Harmonie Sainte Marie Kerkrade Muziek Het geld zal worden gebruikt voor nieuw instrumentarium en kostumering. Harmonie St. Aemiliaan Kerkrade Muziek Prioriteit wordt nu gelegd bij de jeugdopleiding, het in stand houden van een jeugdorkest en activiteitenorganisatie voor de jeugd. Maatschappelijke betrokkenheid komt o.a. tot uitdrukking door begeleiding van processie, communicanten, St. Maartensoptocht, buurtoptreden en openbare concerten. Harmonie St. Caecilia Eygelshoven Eygelshoven Muziek Het verbeteren van de mogelijkheden op muzikaal gebied voor onze jeugdige muzikanten zoals instrumenten, opleidingen. Tevens ter ondersteuning van activiteiten - denk hierbij aan een groot concert - voor een groter publiek zoals dit jaar in het kader van het jaar der mijnen. Harmonie St. Caecilia Landgraaf Landgraaf Muziek Instrumentarium & Jeugd activiteiten Harmonie St. Caecilia Spekholzerheide Kerkrade Muziek Wij zijn dit jaar en begin volgend jaar nog gelden aan het zoeken om een aanschaf van volledig nieuwe uniformen voor het orkest te realiseren. Ook zouden wij graag wat geld kunnen uitgeven aan een activiteit speciaal voor de jeugd van ons orkest. Harmonie St. Callistus Kerkrade Muziek Het beoefenen van (harmonie)muziek stimuleren door ledenwerving en ledenbehoud, het geven van concerten, op muzikale wijze deelnemen aan activiteiten in de wijk. Harmonie St. Gerardus Heksenberg Heerlen Muziek De opbrengst wordt geïnvesteerd in een jeugdplan waarbij wij kinderen willen laten zien en ervaren wat HAFABRA muziek inhoudt. Maar ook dat een harmonie ''cool'' en modern kan zijn. Hierbij zullen wij o.a. workshops en proeflessen verzorgen. Met Uw stem op onze vereniging hopen wij op een groot succes Harmonie St. Gregorius Kerkrade Muziek Organiseren van activiteiten voor de jeugd binnen onze vereniging en aanschaf van instrumenten voor de jeugdopleiding. Harmonie St. Jozef Kaalheide Kerkrade Muziek Het doel is het aanschaffen van nieuwe tenues.

8 Harmonie St. Michael Schaesberg Muziek Aanschaf nieuwe concertuniformen, muziekinstrumenten en het organiseren van activiteiten om jeugd in contact te brengen met muziekmaken. Harmonie T.O.G. Welten - Heerlen Heerlen Muziek Het verzorgen van muziekonderwijs voor kinderen en het aanschaffen en ter beschikking stellen van muziekinstrumenten voor deze muziekopleidingen. Heemkundevereniging Landgraaf OCGL Landgraaf Cultuur aanschaf van boeken en digitale bestanden met betrekking tot de geschiedenis en cultuur van Landgraaf en hun bewoners en van de omliggende plaatsen in Zuid Limburg en de grensregio Heemkundevereniging Welten-Benzenrade Heerlen Overig het bevorderen, vastleggen en verbreiden van de heemkunde van Welten en Benzenrade middels publicaties, lezingen enz. Heerlense Oratoriumvereniging (HOV) Heerlen Muziek Het verder ontwikkelen en onderhouden van onze website Historische Kring Kerkrade Kerkrade Cultuur Het breed toegankellijk maken van de Kerkraadse geschiedenis door het publiceren van verhalen over het Kerkraadse verleden in een jaarboek. Hockey Club Nova Heerlen Sport HC Nova is een jonge en bloeiende hockeyvereniging in de Parkstadregio. Onlangs zijn wij verhuisd naar een nieuwe locatie op sportpark Kaldeborn. Op de nieuwe locatie is behoefte aan nieuwe en moderne trainingsmaterialen om de jeugd te ondersteunen bij de ontwikkeling van de hockeytechnieken. HSV Strijthagen Landgraaf Sport vismiddag voor de jeugd HVV de Winkbülle Heerlen Cultuur HVV de Winkbülle organiseert in Heerlen een groot aantal carnavalsactiviteiten voor een brede doelgroep, nl. de heerlense carnvalsvierder. Voornaamste activiteit is hierbij het organiseren van de grote optocht van Heerlen, die al een aantal jaren live wordt uitgezonden op L1 TV. IVN Brunssum & Onderbanken Brunssum Overig Materiaal, dat aan vervanging toe is voor het onderhoud van de heemtuin van IVN Brunssum & Onderbanken. Huidige bijenhotels voor de kinderen tijdens de bijendag werden door Clubkas 2014 betaald.

9 IVN Heerlen Heerlen Overig Heerlen beschikt over veel mooie plekjes natuur. Het IVN inventariseert die, benoemt ze en geeft er verdere bekendheid aan. Het motto is: natuur moet je beleven. Dat kan goed in je eigen omgeving. Welke vogels kun je horen? Welke planten en bomen kom je tegen? Kennis vergroot de natuur beleving. IVN Ubach over Worms Landgraaf Overig We zorgen voor het behouden en beschermen van de natuur. Voor een aantal basisscholen binnen onze gemeente verzorgen we activiteiten voor de jeugd. We verzorgen een aantal keren per jaar wandelingen. Het wandelgebied rond ''D'r Slieenberg'' wordt onderhouden. Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss Heerlen Muziek Het doel is om nieuw instrumenten aan te schaffen voor de nieuwe jeugdige leden. JC Arashi Nulland (Judoclub) Kerkrade Sport Een bijdrage in kosten weekendkamp voor de jeugdleden. Jeugcarnaval Heerlerbaan Heerlen Cultuur Het organiseren van diverse carnavalsactiviteiten voor de jeugd op de Heerlerbaan. Elk kind dient in aanmerking te komen voor het ambt van Jeugdprins, Bloemenmeisje, Raad van Elf-lid en/of Garde-lid. Jong Nederland Waubach Landgraaf Maatschappelijk Onze keuken is aan vernieuwing toe. We willen het geld graag besteden aan de inrichting van een nieuwe keuken. De keuken willen we meer geschikt maken om te kokkerellen met jongere kinderen. We zien dat de kinderen het leuk vinden om naast sport en spel creatief bezig te zijn met koken. K.A.V. Rimburg Ubach over Worms Overig Organiseren van activiteiten om de contacten in het dorp voor vrouwen te versterken en hierdoor vereenzaming vooral van ouderen te voorkomen. K.S. SjunJek! Kerkrade Overig Het geld wat wij door middel van deze actie inzamelen zullen wij besteden aan de kostumering van onze leden. Kamerkoor en orkest Concertato Landgraaf Muziek Met de Clubkas Campagne hopen wij onder andere gelden te mogen ontvangen ter ondersteuning van ons koor. Katholiek Vrouwengilde Hoensbroek Hoensbroek Maatschappelijk Het organiseren van lezingen over maatschappij, gezondheid, kunst en cultuur, natuur, geschiedenis, muziek, zang enz., excursies naar steden en musea, workshops.

10 KBO Landgraaf Landgraaf Maatschappelijk Doelstelling van de KBO Landgraaf is het stimuleren van senioren in de deelname aan het maatschappelijk verkeer door het organiseren van voorlichting en educatieve sessies op gebied van wonen, welzijn en zorg en recreatieve activiteiten. KBO Nieuw-Lotbroek Hoensbroek Maatschappelijk Voor het organiseren van dansavonden/middagen en themadagen en voor uitstapjes te organiseren voor de ouderen personen. K.B.O. koninklijke bond ouderen Kerkraads Symfonie Orkest (KSO) Kerkrade Muziek 1. Jubileum 60 jaar: 2 jubileumconcerten in botanische tuin tegen een laagdrempelige toegangsprijs.scholen van voorgezet onderwijs en muziekscholen worden betrokken. Jonge musici gelegenheid om te spelen. 2. vernieuwing pepiter van het KSO Kinjer Optoch Kommitee Brunssum Cultuur Aanschaf van een nieuwe optochtwagen ten behoeve van onze jaarlijkse kinder carnavalsoptocht in Brunssum. KKM Lambertus (mannenkoor) Kerkrade Muziek Educatie en opleiding koorzang Koempels van de Domaniale Kerkrade Overig Voor het aanschaffen van oude mijn attributen, het meer toegankelijk maken voor het breder publiek, het uit breiden en verfraaien van schacht Nulland, het mijn verleden meer onder aandacht te brengen. Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade Kerkrade Muziek Opbrengst ten behoeve van de jeugdopleiding en onderhoud en aanschaf van instrumentarium. Koninklijke Fanfare Aloysiana Landgraaf Muziek Stimuleren van muzikale ontwikkeling en speelvreugde van leden door het organiseren van repetities, concerten en concoursen, alsmede het bijdragen aan de sociale en culturele leefbaarheid van onze samenleving. Koninklijke Fanfare Eendracht Waubach Ubach over Worms Muziek In het jaar 2015 starten wij met een professionele aanpak om jeugd enthousiast te maken voor fanfaremuziek. Om dit mogelijk te maken is er naast inzet van onze leden ook geld nodig. De opbrengst van de Clubkas Campagne komt geheel ten goede aan de jeugd van Ubach over Worms. Koninklijke Fanfare St. Joseph Heerlerheide Heerlen Muziek De opbrengst van de Clubkas Campagne zal worden gebruikt om uniformen voor een aantal nieuwe leden te kunnen aanschaffen. Koninklijke Harmonie Heerlen Heerlen Muziek Bevorderen muzikale ontwikkeling van de jeugd en publieke optredens door jeugd orkest, recreatie orkest en groot orkest

11 Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlen Cultuur Het instant houden van deze mooie culturele vereniging door een financiële bijdrage aan de clubkas van waaruit diverse projecten betaald kunnen worden zoals o.a aanschaf trommels en schiet benodigdheden. Koor The Young Singers Landgraaf Muziek Sparen voor versterker apparatuur. Koor Voyage Landgraaf Cultuur Uitbreiding instrumentarium en aanschaf nieuwe partituren Korfbalvereniging Mariarade Hoensbroek Sport Vervanging van het korfbalmateriaal zoals korven met palen en ballen. Het uitbreiden van de buitenschoolse korfbalactiviteiten voor de jeugd in samenwerking met de gemeente en Alcander. Kruisboogschutterij St.Sebastianus Kerkrade Sport Het in stand houden van de 150 jarige vereniging om zo de schietsport met de kruisboog niet verloren te laten gaan. KSV Simson Worstelvereniging Landgraaf Sport Het geld zal besteed worden aan onze Jeugd afdeling. Kunstwielrijdersvereniging de Heidebloem Heerlen Sport De bijdrage wordt besteed aan de aanschaf en het onderhoud van kunstfietsen. KV Burgerlust Eygelshoven Cultuur Het instant houden van de karnavalscultuur voor jong en oud in Eygelshoven KVC Oranje Kerkrade Sport Gelden vergaren voor opleiding van ons sporttechnisch kader, vooral tbv jeugdleiders en andere vrijwilligers. KVG Kerkrade Maatschappelijk reisje Landgraafs Mannenkoor St. Joseph Landgraaf Muziek Het versterken van de binding met het Landgraafse publiek. Denk daarbij in de eerste plaats aan het verzorgen van concerten en optredens. Ons doel is mensen meer te laten genieten van koormuziek en op een plezierige wijze de liefde voor de koormuziek verder te verankeren. LASO Landgraafs Symfonieorkest Landgraaf Muziek Het geven van gratis muziekuitvoeringen in verpleeg- en verzorgingstehuizen in Landgraaf / Parkstad Laura Hopel Combinatie (LHC) Eygelshoven Sport Uitbreiding complex t.b.v. groeiende jeugdafdeling Leergeld Parkstad Heerlen Maatschappelijk Leergeld Parkstad laat kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen uit heel Parkstad meedoen! Dit doen wij door kinderen te laten meedoen aan schoolse en vrije-tijdsactiviteiten, zoals deelname aan schoolreisjes, muziekles of lid worden van een sport- of scoutingverenging.

12 Mannenkoor David Kerkrade Muziek Aanschaf muziekwerken en begeleidingsinstrumenten en het onderhoud hiervan, aanschaf van en onderhoud aan uniformen, bijdrage aan presentatie- en representatiekosten die nodig zijn om optredens optimaal te kunnen uitvoeren. Mannenkoor Polyhymnia Heerlen Muziek Wij gebruiken uw bijdrage voor de financiering van ons jaarlijks Zomerconcert. Dit wordt op de 1e zondag van september, voor de gehele Heerlerbaanse gemeenschap, uitgevoerd in de Caumerbron. Mannenkoor Sint Pancratius Heerlen Muziek Ons koor brengt mannen in aanraking met koormuziek en door het geven van koorscholing en stem- en ademhalingstechnieken brengen wij onze zangers op een hoger niveau. Wij verzorgen concerten in en buiten Parkstad, waarbij een keur aan aankomende talenten uit de regio meewerkt. Geef ons daarom uw stem! MC de Heksenketel Heerlen Maatschappelijk Momenteel zijn wij bezig met een omvorming binnen de Heksenketel. Deze omvorming doen wij, omdat onze beroepskrachten met pensioen gaan. Wij willen graag dat onze vrouwen het centrum in de toekomst meer zelfstandiger kunnen runnen. Hiervoor willen wij onze vrouwen extra scholing aanbieden. Mei Jongens Abdissenbosch Landgraaf Overig Het beter organiseren van de meifeesten in Abdissenbosch. Mijnmuseum Heerlen Cultuur Ons museum heeft dringend behoefte aan vitrinekasten om de onlangs verworven unieke fossielencollectie tentoon te stellen. Dit zouden wij nog graag in het Jaar van de Mijnen M2015 willen realiseren. modelbouw vereniging MBCdemiljoenenlijn Kerkrade Overig Wij als modelspoor club bouwen een stukje limburgse cultuur na, te weten ''het miljoenenlijntje'' in de schaal HO 1:87. Om dit te verwezenlijken hebben wij Uw hulp nodig. Al het gedoneerde geld komt voor 100% te goede voor de club. Modelvliegclub Sunflyers (MVC) Landgraaf Overig De modelvliegsport voor te stellen aan jong en oud. Mountainbikeclub Discovery Landgraaf Sport Mountainbikeclub Discovery zet zich al meer dan 20 jaar in voor de Mountainbikeroutes in Parkstad. Vele uren worden door onze leden gestoken in aanleg en onderhoud van deze routes. Uw bijdrage zal gebruikt worden voor het verbeteren en attractiever maken van deze routes.

13 NEC'92 Heerlen Sport NEC'92 kan deze deze bijdrage goed gebruiken voor kadervorming binnen onze club. Dit houdt in dat we vrijwilligers binnen onze vereniging willen opleiden. Dit kan zijn het bijscholen/opleiden van nieuwe jeugdscheidsrechters, maar ook het bijscholen/opleiden van bestaande en mogelijk nieuwe trainers. Omroep Landgraaf Landgraaf Overig Om onze kijkers nog meer van de boeiende Landgraafse samenleving te laten zien, willen wij graag onze redactie versterken en een hoofdredacteur aanstellen. WIJ DANKEN U HARTELIJK VOOR UW STEM, waardoor u tevens stemt op gevarieerde, actuele, interessante en leuke programma's op Omroep Landgraaf! Oranje Comité Eygelshoven Eygelshoven Overig Organisatie Viering Koningsdag (in het bijzonder voor de schoolgaande jeugd)en Dodenherdenking voor de hele gemeenschap Eygelshoven. Ouderen Sociëteit Terwinselen Kerkrade Maatschappelijk Activiteiten opzetten voor oudere mensen om gezamenlijk even eruit te zijn en contact met leeftijdsgenoten te hebben. Ouwe Hap Ubach over Worms Muziek Vereniging tot het bevorderen van meer bewegen voor ouderen middels dansen, en het aanhalen van sociale contacten Parelloop Brunssum Sport De bijdrage uit de Clubkas Campagne wordt ingezet voor de organisatie en uitvoering van het Parelloop Running Project. Dit project heeft ten doel om mensen te enthousiasmeren voor het hardlopen. Jaarlijks kent het project tussen de 250 en 300 deelnemers. Het start begin november en eindigt in mei. Parkinsoncafe-Parkstad Heerlen Maatschappelijk Het in stand houden van een praatcafe voor mensen met de ziekte van Parkinson en hun partners/mantelzorgers. Hiervoor houden we 2 keer per kwartaal een voorlichtings-lezing toegespitst op de ziekte van Parkinson en één keer per kwartaal een omtspanningsmiddag en/of lotgenotencontactdag Passart-VKC Hoensbroek Sport De opbrengst wordt gebruikt voor activiteiten en kleding betreffende de jeugd elftallen van onze vereniging. Pijl van Heerlerheide Heerlen Sport Organiseren van de wielerronde ''De Pijl van Heerlerheide'' Politiekapel Kerkrade Muziek Nieuwe Muziekwerken, bijdrage in de kosten van onze vereniging

14 Poolbiljartclub 't Steenenkruis (PCB) Landgraaf Sport Organisatie van ons jaarlijks Kersttoernooi organisatie van ons eigen clubkampioenschap (aanschaf van bekers en medailles) ons nieuw clubtenue (pas aangeschaft van 45 nieuwe poloshirts met opdruk van ons clubembleem) Popkoor Thirdwing Heerlen Muziek Wij willen de opbrengst besteden aan het organiseren van een concert met twee andere Limburgse koren in het voorjaar van Het concert zal plaatsvinden in Heerlen. Prinse-Road Schaesberg Landgraaf Cultuur Aanschaf van mutsen met veren en tenue's voor het promoten van ons cultuur erfgoed Carnaval Landgraaf breed. Reanimatie-estafette Limburg Brunssum Maatschappelijk We hebben als doel om te zorgen dat door reanimatieonderwijs op middelbare scholen iedere leerling leert reanimeren. Dit kost veel geld, daarin investeren wij! Geef een ander een kans om te overleven als deze getroffen wordt door een hartstilstand. Stem met uw hart! RKSV Sylvia / HS Nieuwenhagen Sport Gelden die we ontvangen door uw steun gebruiken we voor spelmateriaal. RKTSV (voetbalvereniging Terwinselen) Kerkrade Sport Ondersteunen van strategisch plan koers 2015 RKTSV op diverse gebieden een boost geven om zo weer een stabiele toekomst te geven. Concreet is RKTSV aan de slag met clinics met basisscholen, actieve ledenwerving, nieuw trainingsmateriaal, uniforme tenues, structuren van oefenstof en opleiding. RKVV Chevremont Kerkrade Sport Ons doel is om de jeugd te kunnen laten voetballen voor een klein bedrag aan contributie. We zullen hiervoor wel materialen moeten aanschaffen. Daar zou deze bijdrage voor gebruikt worden. RKVV Rimburg Landgraaf Sport Wij doen mee aan de clubkas campagne voor de aanschaf van materialen en het opknappen van de kantine (nieuwe achterwand bar) Rumpensmannenkoor RMK 1921 Brunssum Muziek Opluisteren korendag Brunssum. Opluisteren Dodenherdenking 4 mei Afsluiting jaar van de Mijnen Brunssum/Kerkrade. Kerstconcert Cicero Brunssum Verzorgen van diverse Concerten in de Regio Concert Lentekriebels Theater parkstad 1 mei RV GALOP Kerkrade Sport Het paardrijden te stimuleren door activiteiten te organiseren binnen de vereniging voor leden en natuurlijk niet leden, deze laatste groep ook enthousiast voor onze vereniging te krijgen. Schalmeienkorps Glück-Auf Heerlen Muziek Instrumenten vernieuwen/aanschaffen

15 Schutterij St. Gregorius de Grootte Brunssum Cultuur Voor de jeugdopleiding en uniformen. Schutterij St. Hubertus Schaesberg Schaesberg Cultuur Het in stand houden van de schutterscultuur en jeugdleden aanleren van een muziekinstrument, zodat deze geïnteresseerd blijven in de schutterswereld. Schutterij St. Joseph Waubach Ubach over Worms Cultuur Besteding ten behoeve van het behoud van het culturele schutterserfgoed voor Ubach over Worms en omstreken. Dit in al zijn facetten van het traditionele schieten tot het maken van muziek en van de bielenman tot de marketentster. Schutterij St. Sebastianus Spekholzerheide Kerkrade Cultuur Voor een schutterij lopen bielemannen. De mensen met baard,kolbak, leren schort, klompen, tas en bijl. Uitbreiden kunnen we niet. Het compleet inkleden is erg duur en willen graag de opbrengst van de clubkascampagne hiervoor mee gebruiken. Scouting Amicus Landgraaf Overig We zouden graag zomertenues willen aanschaffen voor de leden. De lokalen moeten nodig opgeknapt worden. Leuke dingen doen tijdens het zomerkamp met de kinderen. Scouting de Landgraaf Brunssum Overig In 2014 zijn wij getroffen door een brand. Bij de brand zijn onze materialen, zoals tenten, keuken- en spelmateriaal, verloren gegaan. Het geld van de clubactie zal daarom gebruikt worden om spelmateriaal te kopen om zo de jeugdleden weer de onvergetelijk tijd te kunnen bieden die ze verdienen Scouting Eygelshoven Eygelshoven Overig aanschaf materialen en t.b.v. organisatie activiteiten voor de jeugdleden. Scouting Nieuw Einde Heerlen Overig Ons 60-jarig jubileum staat voor de deur en dat willen wij groots vieren! Door uw stem uit te brengen op onze vereniging stelt u ons in staat om van ons jubileum een onvergetelijk evenement te maken. Scouting Pioniers Nieuwenhagen Maatschappelijk Onze scouting groep bestaat dit jaar 70 jaar en we zijn toe aan vervanging van sport- en spelmateriaal. Verder is ons gebouw aan diverse (kostbare) reparaties/vervangingen toe. (o.a. lekkage dak, vervanging van keuken) Scouting Pius XII Landgraaf Maatschappelijk Het Scoutingspel te bevorderen mbt verbeteren spel- en kampeer materialen en verbeterde huisvestiging. Scouting Sint Willibrord Kerkrade Kerkrade Overig Inkopen van nieuw Speltakmateriaal tbv de Kinderen die lid zijn van de vereniging

16 Scouting St Tarcisius Nieuwenhagen Maatschappelijk Op opbrengst willen we graag besteden aan spel- en kampeermateriaal voor onze leden zodat we op een nog spannendere, uitdagendere en leukere manier het spel van scouting aan onze leden kunnen blijven aanbieden. Scouting St. Hubertus Terwinselen Kerkrade Overig Aankoop van spelmateriaal voor gebruik tijdens bijeenkomsten van onze jeugdleden en aanschaf van kampeermaterialen voor gebruik tijdens onze zomerkampen en weekends Scoutinggroep de Stutters Hoensbroek Maatschappelijk Al onze speltakken gaan dit jaar weer op zomerkamp. Met jullie hulp kunnen we er een onvergetelijke en avontuurlijke ervaring van maken. Help jij ons op weg naar een week vol plezier, avontuur, spanning en gezelligheid? Bedankt namens alle Stutters! SeniorWeb Landgraaf Landgraaf Overig Streven naar het in goede staat brengen en houden van de leslocaties An d'r Put. Wendelwiek de Soosruimte in de bibliotheek Wensen om de huidige lescomputers, beamers en andere hardware te vervangen door nieuwe apparatuur aangezien deze steeds vaker uitvallen. Showband Corio Heerlen Heerlen Muziek Geld wordt besteedt aan het opknappen van onze repetitieruimte. Showkoor Nouveau Visage Kerkrade Muziek Op 28 juni brengt Showkoor Nouveau Visage de show Down to earth op de planken. De voorbereidingen zijn in volle gang en we verheugen ons er ontzettend op. Deze productie kost veel geld. Draagt u ons een warm hart toe? Steun dan door op Nouveau Visage te stemmen via de Rabobank Clubkasactie. Sjpriets 11 Kerkrade Cultuur Al jaren dragen wij als carnavalsvereniging een steentje bij aan de feestvreugde voor de jeugd uit regio Parkstad. Met extra financiële hulp kunnen wij een nieuwe wagen bouwen die meer plaats kan bieden voor nieuwe leden, zodoende kunnen wij nog meer betekenen voor de toekomst van de carnaval. Speelgroep Expressie Welten-Heerlen Heerlen Cultuur Volgend jaar viert Expressie haar 70-jarig bestaan. Wij willen een goede regisseur contracteren Speeltuin Berenbos Kerkrade Maatschappelijk Aanschaf van toestellen voor kinderen van de doelgroep 0-3 jaar. en de verbetering van de speelvoorzieningen die er momenteel al zijn. Speeltuin De Eech Kerkrade Overig Het bieden van speelvoorzieningen voor de kinderen van de wijk Gracht in Kerkrade.

17 Speeltuin de Smidse Hoensbroek Maatschappelijk Vervangen ondergrond trimtoestel beweegtuin voor ouderen en gehandicapten Speeltuin Eendracht Eygelshoven Cultuur Iets extra's voor de kinderen, in de vorm van spel en entertainment. Speeltuin St.Tarcisius Nieuwenhagen Maatschappelijk Spellendag voor kinderen tesamen met ouders. Nieuwe picknickhoek Speeltuin 't Eikhoorntje Schaesberg Overig Vervanging van 'klein speelgoed' voor de kinderen tot 6 jaar. De huidige voorraad is veelvuldig gebruikt en daardoor ernstig versleten. Door de aanschaf van nieuw 'klein speelgoed' kunnen wij ook de allerkleinste bezoekers van onze speeltuin een veilig en leuk speelplezier blijven bieden! Speeltuin Waubacherveld Eygelshoven Overig opknappen speeltuin Speelweide Kapelweg Ubach over Worms Maatschappelijk Wij willen de bestaande goals vervangen door nieuwe goals met een achtervang. Zodat de speeltoestellen en Jeu-de-Boules baan minder overlast hebben van 'overvliegende' ballen. Het veldje is gelegen aan de Kapelweg en is een mooie 'speelplek' voor jong en oud in de omgeving. Sporting Heerlen Heerlen Sport Het investeren in opleidingen voor jeugdleiders Sportvereniging Ackensplein (SVA) Kerkrade Sport Door middel van de bijdrage het sporten financieel aantrekkelijk te houden voor de bestaande en nieuwe leden. M.a.w. hierdoor worden elders op te lopen tekorten gedekt en kunnen er wellicht nog andere activiteiten georganiseerd worden, hetgeen de leden zeker zullen waarderen. Sportvereniging Eygelshoven Eygelshoven Sport Uitbreiden lessen en nieuwe activiteiten promoten Sportvereniging Schaesberg Schaesberg Sport Onderhouden en opknappen eigen gymzaal Sportvereniging SV Marathon Heerlen Sport Nieuwe materialen aanschaffen om kinderen om een verantwoorde vorm te kunnen laten sporten STAP Brunssum Brunssum Sport Bij STAP Brunssum kunnen lopers begeleid door gediplomeerde trainers verantwoord trainen en werken aan hun gezondheid. Jaarlijks organiseert de vereniging de STAP-loop in de Brunsummerheide. We hebben uw steun nodig om bovenstaande activiteiten betaalbaar te organiseren. Stem op STAP Brunssum.

18 Stichting Hart onder de Riem Brunssum Maatschappelijk De stichting organiseert activiteiten voor mensen die langdurig op of zelfs onder het bestaansminimum leven. Wij organiseren een geheel verzorgde gratis vakantieweek voor gezinnen die niet/nooit op vakantie gaan omdat ze daar geen geld voor hebben. Daarnaast organiseren wij een gratis kerstdiner. Stichting Landgraafoptoch Landgraaf Cultuur Het organiseren van de Landgraafoptoch in de kernen Schaesberg en Nieuwenhagen. De organisatie van de kinderoptocht in Landgraaf. Stichting Nazorg Hartpatienten Kerkrade Maatschappelijk Het organiseren van activiteiten ten behoeve van hart-en vaatpatienten. SV Doeltreffers Landgraaf Sport Uitbreiding trainingsmogelijkheden en materialen voor de jeugd. SV UOW '02 Ubach over Worms Sport Verdere ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal binnen de vereniging. SVN (voetbalvereniging) Nieuwenhagen Sport Nieuwe trainingsballen voor de jeugdteams TC Nieuwenhagen (tennisclub) Landgraaf Sport activiteiten organiseren voor zowel senioren als jeugdleden met als doel bevorderen spelplezier en binding met de vereniging. Ook activiteiten gericht op nieuwe aanwas in jeugdleden. Tennis Combinatie Laura Eygelshoven (TCLE) Eygelshoven Sport Het Clubkas Campagne Doel voor onze vereniging is het bereikbaar maken voor alle mensen zowel junioren en senioren om te kunnen sporten als recreatieve deelnemer. Tennissen houdt je fit en je kunt het ook op oudere leeftijd nog doen. Tennisclub Kerkrade '54 Kerkrade Sport Meer activiteiten voor onze leden. Sport is heel belangrijk voor je gezondheid. Het is goed om jong & oud hiervan bewust te maken. Om dit te realiseren kunnen wij alle steun hard gebruiken. Nog eens extra omdat tennisverenigingen het moeilijk hebben in deze tijd! Tennisvereniging ATIVU Brunssum Sport Bevorderen en betaalbaar houden van de tennissport. Renovatie clubgebouw annex kantine. Bijdrage aan de actie ''Maak kennis met tennis Tennisvereniging LTC Brunssum Brunssum Sport Financiering van diverse jeugdactiviteiten variërend van prestatief tennis tot gezamenlijke activiteiten ter bevordering van de teamgeest. Spellenmiddagen voor de jeugd van Brunssum een zomerkamp voor juniorleden het Putters jeugdtoernooi dit jaar in het teken van ''jaar van de Mijnen'' Tennisvereniging Ubach over Worms Ubach over Worms Sport Nieuwe trainingspakken voor de prestatieve jeugd Theater Landgraaf Landgraaf Cultuur Aanschaf van draadloze microfoons en headsetmicrofoons

19 Toneelvereniging Excelsior Kerkrade Cultuur Onderhoud eigen theater De Buun. Toneelvereniging Frohsinn Kerkrade Cultuur Aanschaf en huur van decor en rekwisieten voor opvoeringen Toneelvereniging Kiekes Wead Landgraaf Cultuur De bijdrage wordt besteed aan de jaarlijks toneelvoorstellingen die wij voor een breed publiek in Landgraaf en omstreken opvoeren. Jaarlijks hebben wij 8 voorstellingen in de Brandpoort te Landgraaf. Onze voorstellingen zijn in het dialect en onze vereniging is opgericht in 1977 Toon Hermans Huis Parkstad Heerlen Maatschappelijk Het Toon Hermans Huis is er voor u, dit jaar al 10 jaar lang. We hopen nog lang door te gaan met onze dienstverlening aan mensen met kanker en hun naasten. Hiervoor moeten we meer doen aan onze bekendheid. U kunt ons hiermee helpen door een bijdrage te leveren. Heel veel dank hiervoor. Tourclub Kerkrade Kerkrade Sport In ons jubileumjaar 2015 willen we de Tourclub Kerkrade op de kaart zetten en meer mensen bewegen deel te nemen met onze fietsvereniging. Een ontzettend fijne club! TV Rapid Schaesberg Sport Onder het motto: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst willen wij onze jeugd beter ondersteunen. We willen de jeugdactiviteiten nog beter promoten binnen en buiten onze vereniging. Met extra middelen kunnen wij deze evenementen nog meer glans geven waardoor onze jeugdspelers nog enthousiaster worden. Vasteloavends Verain Kirchroa West Kerkrade Cultuur Het instant houden van het volksfeest carnaval voor de inwoners van Kerkrade West. VC Furos (Volleybalcombinatie) Kerkrade Sport VC Furos wilt voor de 100 jeugdleden een kamp organiseren. Tijdens dit kamp zal de jeugd ervaren hoe leuk bewegen en sporten kan zijn, daar waar tegenwoordig jeugd steeds meer stil zit en achter de computer kruipt. VDH Bronsheim Brunssum Sport Wij zijn een vereniging van en voorliefhebbers van de Duitse Herdershond U kunt bij ons de IPO en Kynologie trainen omdat u plezier heeft in uw hond en uw hond natuurlijk in u. Vocaal Ensemble Kerkrade Kerkrade Muziek Aanschaf nieuwe muziek en organiseren van een jubileumconcert in samenwerking met professionele musici. Voetbalvereniging RKSV Kakertse Boys Landgraaf Sport Het aanschaffen van nieuwe doelnetten en hulpmiddelen voor de trainingen.

20 Vogelvereniging Kleur en Vriendschap Kerkrade Kerkrade Overig Voor het organiseren van een nationale vogel tentoonstelling in Kerkrade en om jeugd te betrekken tot de vogelsport Volkstoneel Kerkrade Kerkrade Cultuur Volkstoneel Kerkrade wil van het theaterbezoek een echt avondje uit maken op niveau. Elk jaar stijgen de productiekosten. Decors, regie, auteursrechten en de vertaling van de teksten zelf kosten handenvol geld. Om te kunnen blijven spelen vragen we uw steun. De volgende voorstelling is Die jekke famillieë. Kijk op ( 25 jaar Volkstoneel 2015) Volleybal Club Landgraaf (VCL) Landgraaf Sport Onze bijdrag wordt besteed aan SmashBall. Dit is een uitdagend volleybalspel dat zich richt op kinderen en op de meest aantrekkelijke volleybaltechniek VolleybalCombinatieHeerlen (VCH) Heerlen Sport Een bijdrage voor de aanschaf van materialen en tenues voor onze volleybal vereniging Vrouwengilde Landgraaf Landgraaf Maatschappelijk Is voor vrouwen van nu die op zoek is naar zingeving en ontwikkeling. Waar altijd plaats is voor ontmoeting en gezelligheid.er worden lezingen gegeven, we gaan met de kunstclub op stap naar musea, cursussen, div clubs waaronder gym, yoga, leesgroepen, wandelen, excursies, workshops etc. Vrouwenvereniging Abdissenbosch Ubach over Worms Maatschappelijk Het organiseren van voorlichtingsavonden en culturele bijeenkomsten, maar ook het houden van lezingen in vele verschillende vormen. Vrouwenvereniging Lauradorp Landgraaf Overig Voor aanschaf nieuwe microfoon, scherm om dia's te vertonen VTC Abdissenbosch Ubach over Worms Sport Nieuw volleybalnet met antennes. VV De Geete Ubach over Worms Cultuur het ondersteunen van culturele samenwerking met omringende verenigingen VV Haanrade Kerkrade Sport activiteitenplan Jeugdafdeling Watervrienden Mijnstreek Hoensbroek Sport Nieuwe oefenmatten en attributen voor in het water om kinderen beter te leren zwemmen. Weltania Heerlen Sport Het verbeteren van trainingsfaciliteiten voor de jeugd afdeling van Weltania.

21 Wensulance Landgraaf Maatschappelijk Stg. Wensulance biedt mensen met ernstige-/chronische ziekte, of die in hun terminale levensfase verkeren op een professionele manier vervoer. Dit ten aanzien van een wens/behoefte. Ons ambulancevoertuig heeft een geheel eigen uitstraling. Het vervoer en de begeleiding wordt kosteloos geregeld. Wielercomité Brunssum Brunssum Sport Wielercomité Brunssum organiseert al meer dan 40 jaar wielerwedstrijden in Brunssum ook wel bekend als de Ronde van Brunssum. Het hoofddoel is jongeren een kans geven om te bewegen en hun wielerhart te volgen. Worldfestival Parade Brunssum Brunssum Cultuur Juli 2016 houden wij dit festival met 20 dansgroepen uit de hele wereld die ons kennis laten maken met dans, muziek en cultuur uit hun land. De traditionele folklore combineren met moderne dans en muziek. Een programma met verrassende voorstellingen, gezellige workshops en veel verbroedering! Het evenement zal plaatsvinden in heel Parkstad Zanggroep De Bronsheimers Brunssum Muziek Geven van uitvoeringen aan de Brunssumse gemeenschap, met name verpleegkliniek en verzorghuizen.opluisteren van kerkdiensten. (karnavalsmis). Zangkoor Cantate Brunssum Muziek Nieuwe muziekstukken en nieuwe tenues. Zangkoor Jokola Brunssum Muziek Zangkoor Jokola groeit al jaren, daarvoor moeten wij geld vergaren. Dit jaar bestaan we vierendertig jaar, en ons instrumentarium is een beetje gaar. U wilt toch niet dat wij staan te beven? Als we op 20 juni ons concert Every Moment has its Musicgeven! Zangkoor Sobornost Kerkrade Muziek Het leveren van een wezenlijke bijdrage aan Cantarode, waarmee de koorzang onder de aandacht wordt gebracht van een (euregionaal) publiek. Een koppeling met CantaYoung zorgt dat leerlingen van bassischolen enthousiast gemaakt worden voor koorzang. Tevens willen wij begin 2016 onze derde CD opnemen. Zangkoor St. Jozef Mariarade Hoensbroek Muziek De mogelijkheid tot het geven van uitvoeringen, de kosten van dirigent en organist, en het aanschaffen van nieuwe muziekstukken. Zangkoor St. Rochus Spekholzerheide Kerkrade Muziek Het meerstemmig opluisteren van kerkelijke diensten Zangkoor St.Caecilia Heerlen Muziek Nieuwe hemden en vlinders voor de heren van ons koor(na 25 jaar) Zangvereniging Eendracht Rimburg Ubach over Worms Muziek Koorscholing voor alle leden. Concert in Landgraaf Theater Ubach over Worms.

22 Zangvereniging St. Rochus Landgraaf Landgraaf Muziek We willen het geld besteden aan ons 110 jarig jubileum. Ziekenzorg De Zon Kerkrade Maatschappelijk Het doel van de vereniging is het bevorderen van de zorg en welzijn van langdurig lichamelijk hulpbehoevende ouderen, ongeacht hun levensbeschouwing. Zij tracht dit doel te bereiken door het organiseren van diverse activiteiten en op vrijwillige basis bezoeken van bovengenoemde personen. Ziekenzorg Heilust Kerkrade Maatschappelijk Paas en Kerstmiddag voor bejaarden en zieken uit de parochie Heilust. Een jaarlijks uitje met de bus en huis bezoek met verjaardag of ziekenbezoek met een klein presentje. ZijActief Landgraaf Schaesberg Maatschappelijk Wij organiseren voor onze dames verschillende activiteiten, excursies en gezellige en thema-avonden. Aan deze activiteiten zijn meestal kosten verbonden, reden waarom een extraatje van de bank een extraatje voor onze leden betekent. ZijActief Welten Heerlen Maatschappelijk Lezingen en excursus voor senioren (dames) ZON/Sport en Spel Heerlen Sport We sparen voor nieuwe tenues voor ons kader en het onderwaterhockeyteam. Hierdoor willen we ons meer en beter profileren naar onze leden, ouders van leden en dit geeft het onderwaterhockeyteam een betere uitstraling. ZVV Koutenveld (Zaalvoetbalvereniging) Brunssum Sport In het kader van ons 35 bestaan op 30 juni aanstaande zou het mooi zijn als wij onze leden konden voorzien van sporttassen of nieuwe wedstrijdkleding. ZVV Le Soleil (Zaalvoetbal) Landgraaf Sport Een van de oudste zaalvoetbalverenigingen van Limburg die de contributie zo laag mogelijk wil houden zodat jongeren ook lid kunnen worden. Aanschaf van nieuwe tenues voor de nieuwe teams. Organiseren van activiteiten waaraan niet alleen leden kunnen participeren. ZVV Rood-Wit (zaalvoetbal) Kerkrade Sport Rood-wit familiedag! Zwemvereniging Nimo Landgraaf Landgraaf Sport De opbrengst wordt onder meer gebruikt voor het bijscholen van technisch kader, hierdoor zijn wij in staat om de leden meerwaarde te bieden in het behalen van hun persoonlijke doelstellingen. Verder willen we door het organiseren van open dagen meer jeugd voor het zwemmen interesseren.

Roepnaam vereniging/stichting Actief in kern Soort vereniging Aantal Stemmen Gewonnen bedrag Top 20 Toon Hermans Huis Parkstad Heerlen

Roepnaam vereniging/stichting Actief in kern Soort vereniging Aantal Stemmen Gewonnen bedrag Top 20 Toon Hermans Huis Parkstad Heerlen Top 20 Toon Hermans Huis Parkstad Heerlen maatschappelijk 428 2.140,00 Jong Nederland Waubach Landgraaf maatschappelijk 363 1.815,00 Brunssumse gehandicapten sportvereniging Brunssum sport 295 1.475,00

Nadere informatie

Rabobank Clubkas Campagne uitslag Rabobank Parkstad Limburg

Rabobank Clubkas Campagne uitslag Rabobank Parkstad Limburg Rabobank Clubkas Campagne uitslag 2016 Rabobank Parkstad Limburg Naam vereniging / stichting Aantal stemmen Bedrag Toon Hermans Huis Parkstad 504 2.520 Jong Nederland Waubach 441 2.205 Wensulance 435 2.175

Nadere informatie

Uitslag Rabobank Clubkas Campagne. Rabobank Parkstad Limburg

Uitslag Rabobank Clubkas Campagne. Rabobank Parkstad Limburg Uitslag Rabobank Clubkas Campagne Rabobank Parkstad Limburg Naam Plaats Bedrag Jong Nederland Waubach Ubach over Worms 2.455 Toon Hermans Huis Heerlen 2.320 Stichting Wensulance Landgraaf 2.085 Dierenvoedselbank

Nadere informatie

Beleidsregels subsidies Hof van Twente 2014

Beleidsregels subsidies Hof van Twente 2014 2. Beleidsterrein Cultuur Zo groot en breed mogelijk cultuurparticipatie Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Talentontwikkeling en ontplooiing jeugdige

Nadere informatie

Subsidieregels Hof van Twente 2016

Subsidieregels Hof van Twente 2016 2. Beleidsterrein Cultuur Zo groot en breed mogelijk cultuurparticipatie Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Talentontwikkeling en ontplooiing jeugdige

Nadere informatie

BENCHMARKRAPPORT 2018 HARMONIE LAURA - LANDGRAAF - CULTUURVERENIGING

BENCHMARKRAPPORT 2018 HARMONIE LAURA - LANDGRAAF - CULTUURVERENIGING BENCHMARKRAPPORT 2018 HARMONIE LAURA - LANDGRAAF - CULTUURVERENIGING HOOFDSTUK 1: INLEIDING Harmonie Laura heeft deelgenomen aan de Verkiezing Vereniging van het Jaar 2018. Bij het uitbrengen van een stem

Nadere informatie

Vaste verenigingsdag. Tijdstip Anna Bond 1ste maandagavond in de maand 19.30 uur

Vaste verenigingsdag. Tijdstip Anna Bond 1ste maandagavond in de maand 19.30 uur Verenigingsactiviteiten Welten-Benzenrade ACTIVITEITEN KALENDER 2015 Vaste verenigingsdag Tijdstip Anna Bond 1ste maandagavond in de maand 19.30 uur Scouting div. groepen activiteiten s middags op zaterdag

Nadere informatie

SUBSIDIEREGISTER 2017 GEMEENTE LANDGRAAF

SUBSIDIEREGISTER 2017 GEMEENTE LANDGRAAF SUBSIDIEREGISTER 2017 GEMEENTE LANDGRAAF Beste lezer, Dit is het subsidieregister 2017 van de gemeente Landgraaf. Het subsidieregister verschijnt vanaf 2017 in deze vorm en is een overzicht van alle subsidies

Nadere informatie

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE K.V.C. HAACHT SENIORS: MET EIGEN JEUGD ZO HOOG MOGELIJK SPELEN JEUGD: ZORGEN VOOR EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDOPLEIDING MET OOK AANDACHT VOOR DE MINDERE

Nadere informatie

CantaYoung Plan van aanpak

CantaYoung Plan van aanpak Plan van aanpak 2016-2020 Samenvatting Waarom? wil kinderen in Kerkrade laten zingen, omdat dat goed is voor hun ontwikkeling in zowel cognitieve als sociale zin (zie ook de resultaten van het onderzoek

Nadere informatie

Sportdag gemeente Dongen

Sportdag gemeente Dongen Sportdag gemeente Dongen 25 april 2013 In samenwerking met de combinatiefunctionarissen sport, Atledo, Olympia en MHC Liberty 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Mededelingen vanuit de organisatie... 4 Schoolinformatie...

Nadere informatie

Hebben uw jeugdleden ook talent buiten de baan? Doe er dan wat mee!

Hebben uw jeugdleden ook talent buiten de baan? Doe er dan wat mee! Hebben uw jeugdleden ook talent buiten de baan? Doe er dan wat mee! WhoZnext is een campagne die tennisjongeren tussen 14 en 21 jaar stimuleert activiteiten te organiseren voor hun leeftijdsgenoten. Onder

Nadere informatie

SPONSORMOGELIJKHEDEN

SPONSORMOGELIJKHEDEN r.k.v.v. zwaluw v.f.c. Vught sportpark Bergenshuizen opgericht 10 mei 1931 koninklijke goedkeuring 20 maart 1971 SPONSORMOGELIJKHEDEN Versie 1.1 1 Sponsoring Zwaluw VFC Inleiding: In 1931 kende Vught een

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.2 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Sponsormagazine v.v. De Alblas

Sponsormagazine v.v. De Alblas Sponsormagazine v.v. De Alblas Waarom dit sponsorboek? Sponsoring is een belangrijk onderdeel in het verenigingsleven. Financiële bijdragen in de vorm van sponsoring zijn voor verenigingen belangrijk om

Nadere informatie

SUBSIDIEREGISTER 2016 GEMEENTE LANDGRAAF

SUBSIDIEREGISTER 2016 GEMEENTE LANDGRAAF SUBSIDIEREGISTER 2016 GEMEENTE LANDGRAAF Beste lezer, Dit is het subsidieregister 2016 van de gemeente Landgraaf. Het subsidieregister verschijnt vanaf 2017 in deze vorm en is een overzicht van alle subsidies

Nadere informatie

Informa e brochure Sponsoring

Informa e brochure Sponsoring Informa e brochure Sponsoring Wie zijn wij Zwaluw V.F.C. is een club voor en door Vughtenaren: wekelijks voetballen bij ons zo n 700 jeugdleden en 200 senioren. Wij voetballen graag op zo hoog mogelijk

Nadere informatie

PLATINUM 2.250,- Meer informatie Blauw-Zwart heeft een combinatie-sponsorcommissie vanuit RKsv Blauw-Zwart en de

PLATINUM 2.250,- Meer informatie Blauw-Zwart heeft een combinatie-sponsorcommissie vanuit RKsv Blauw-Zwart en de Zwart Welkom bij Blauw-Zwart Beste lezer, RKsv Blauw-Zwart is een gezonde sportvereniging, opgericht in 1921, met voetbal als kernactiviteit. Het voetbal wordt beoefend op het mooie Sportcomplex de Schulpwei,

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen 2015-2018 14 maart 2015 1 Inleiding Voor u ligt het Jeugdbeleidsplan van MHC Amstelveen. Dit plan is gemaakt door de Technische Commissie (TC) in samenspraak met

Nadere informatie

Invulling Commissies HRC 14

Invulling Commissies HRC 14 Invulling Commissies HRC 14 Naast het gebruikelijke hoofdbestuur hebben we ervoor gekozen om de structuur van voetbalvereniging HRC 14 op te bouwen uit een aantal commissies. Het hoofdbestuur is verantwoordelijk

Nadere informatie

Zonder U geen speeltuin!

Zonder U geen speeltuin! Zonder U geen speeltuin! Het belang van een speeltuin 22 september 2012 Speeltuinwerk Limburg 1 Pilot renovatie speeltuin t Heksenpretje Project omschrijving Huidige stand van zaken Wat is er al gebeurd?

Nadere informatie

Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Delissen nicolledelissen@gmail.com. t Dreeske. April 2014.

Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Delissen nicolledelissen@gmail.com. t Dreeske. April 2014. Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Delissen nicolledelissen@gmail.com t Dreeske April 2014 Activiteiten Koningsdag Schutterij Melick bondsschuttersfeest Schutterij Koningsvogelschieten

Nadere informatie

Welkom. Hartelijk welkom. Inloopbijeenkomst start bouwwerkzaamheden Wegdeel ten noorden van Heerlen en Brunssum. Waarover krijgt u informatie?

Welkom. Hartelijk welkom. Inloopbijeenkomst start bouwwerkzaamheden Wegdeel ten noorden van Heerlen en Brunssum. Waarover krijgt u informatie? Welkom Inloopbijeenkomst start bouwwerkzaamheden Wegdeel ten noorden van Heerlen en Brunssum Hartelijk welkom Waarover krijgt u informatie? Wegontwerp Buitenring Welke werkzaamheden Planning Schinveld

Nadere informatie

AANLEIDING. Kranten artikel dec Nieuwe sportaccommodatie Keijenburgse Boys. Presentatie Een generatie wieter. Inventarisatie verenigingen

AANLEIDING. Kranten artikel dec Nieuwe sportaccommodatie Keijenburgse Boys. Presentatie Een generatie wieter. Inventarisatie verenigingen WELKOM Aangepaste agenda 1. Opening 2. Verkiezingscommissie 3. Wethouder Jan Engels, Gemeente Bronckhorst 4. Presentatie enquêtes Verenigingen Keijenborg, vragen Pauze 5. Hoe kunnen we Keijenborg leefbaar

Nadere informatie

GET OUT FIT hoe het zit en

GET OUT FIT hoe het zit en Ingezonden stuk Datum: 15 april 2012 Betreft Toelichting op jeugdprogramma Help het wordt druk bij TC Holten! en GET OUT FIT hoe het zit en Appeltaart uitverkocht! en Dubbele combi. De titels van dit stuk

Nadere informatie

Vrijwilligers zijn steeds moeilijker te vinden en te binden.

Vrijwilligers zijn steeds moeilijker te vinden en te binden. Voor bestuurders van verenigingen organiseerde Rabobank Peel, Maas en Leudal op 9 april 2014 een verenigingenavond. Het doel van deze avond was kennis maken, kennis delen en verbinding zoeken. Aan de hand

Nadere informatie

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015 Heilooër Harmonie-orkest Caecilia Beleidsplan 2012 2015 Versie 2014 V Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Doelstelling van de vereniging 3 2. Bestuur en organisatie 4 2.1 Bestuur 4 2.2 Commissies 4 3. Beleid

Nadere informatie

Wil jij Zovoc nog beter en leuker maken? Word dan sponsor van Zovoc!

Wil jij Zovoc nog beter en leuker maken? Word dan sponsor van Zovoc! Wil jij Zovoc nog beter en leuker maken? Word dan sponsor van Zovoc! Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. : praktische afspraken 3. Sponsor pakket 1: Vriend van Zovoc 4. Sponsor pakket 2: Team sponsor 5. Sponsor

Nadere informatie

Tennisvereniging Manger Cats Een club waar je bij wilt horen.

Tennisvereniging Manger Cats Een club waar je bij wilt horen. Tennisvereniging Manger Cats Een club waar je bij wilt horen. Manger Cats is een bloeiende tennisvereniging met een sterk familiekarakter. Bij ons staat het prestatieve maar ook het recreatieve tennis

Nadere informatie

Jaaroverzicht Hoensbroekse Amateurkunst HAK 2015.

Jaaroverzicht Hoensbroekse Amateurkunst HAK 2015. Jaaroverzicht Hoensbroekse Amateurkunst HAK 2015. Visie HAK gelooft in een duurzame gemeenschappelijke artistieke kracht en de kwaliteiten van mensen uit Hoensbroek bij de vorming van gemeenschapszin in

Nadere informatie

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Als jij voetbal ook geweldig vindt, dan kun je al vanaf 4 jaar bij onze mini-f spelen en dat is gratis. De contributie voor de hele jeugd is door sponsoring zo

Nadere informatie

Rabobank Clubkas Campagne uitslag Rabobank Maas en Waal

Rabobank Clubkas Campagne uitslag Rabobank Maas en Waal Rabobank Clubkas Campagne uitslag 2016 Rabobank Maas en Waal Naam vereniging Plaats Verdiend bedrag 12MOOOVES Afferden 97,92 Adrie's Dijkenloop Gehandicapten Beneden-Leeuwen 617,44 Alphense Tennis Club

Nadere informatie

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Essay Dordtologie Een sportevenement specifiek voor Dordrecht Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Inleiding Ik heb met plezier de cursus Dordtologie gevolgd. Allerlei onderwerpen zijn tijdens

Nadere informatie

D E V R I E N D E N K R A N T

D E V R I E N D E N K R A N T J a a r g a n g 2, n u m m e r 8 D E V R I E N D E N K R A N T S e p t e m b e r 2 0 0 9 IN DEZE NIEUWSBRIEF VAN ONZE VOORZITTER JUBILEUMRECEPTIE EEN PAAR FOTO S NIEUW VOORZITTER JEUGDCOMMISSIE REGELING

Nadere informatie

CantaYoung, laat kinderen zingen in Kerkrade - projectplan -

CantaYoung, laat kinderen zingen in Kerkrade - projectplan - , laat kinderen zingen in Kerkrade - projectplan - 1 Inleiding Het project streeft ernaar dat kinderen in Kerkrade (weer) gaan zingen. Daartoe worden schoolkoren opgericht in de basisscholen en wordt er

Nadere informatie

Toetsingskader kunst en cultuur

Toetsingskader kunst en cultuur Toetsingskader kunst en cultuur 2.2.1 Instrumentale muziekverenigingen - de beoefening van instrumentale muziek vindt wekelijks plaats in verenigingsverband, minimaal 40 maal per jaar; - de HaFaBra-vereniging

Nadere informatie

Beleidsvisie BCNieuwerkerk

Beleidsvisie BCNieuwerkerk Beleidsvisie BCNieuwerkerk 2017-2022 Missie Visie Beleid BCN 2017.Docx 17-04-2017 1/8 Doel... 3 Leeswijzer... 3 Missie... 3 Visie... 4 Beleid... 5 1. Bestendig:... 5 a. Financieel gezond en betaalbaar...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord Inhoudsopgave pagina Voorwoord 02. Geschiedenis & heden 03. Doelstelling 04. Sponsoring 05. Wat heeft S.V.M.E. u te bieden 06. Maatwerk in sponsoring 07. Sponsorpakketten 08. Notities 10. Voorwoord S.V.M.E.

Nadere informatie

Jeugdplan. Versie 1.0. Maart 2012

Jeugdplan. Versie 1.0. Maart 2012 Jeugdplan 2012 Versie 1.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Blz. Hoofdstuk 1 - Inleiding... 3 Hoofdstuk 2 - De verantwoordelijkheid met betrekking tot de jeugd... 4 Hoofdstuk 3 - Werving nieuwe leden... 4 Hoofdstuk

Nadere informatie

Nieuwsflits Juli 2015

Nieuwsflits Juli 2015 Nieuwsflits Sportstimulering Sportbedrijf Rheden Houdt u maandelijks op de hoogte van allerlei sportnieuws in de gemeente Rheden. Nieuwsflits Juli 2015 Beste Lezers, Het is alweer een jaar geleden dat

Nadere informatie

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena.

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma www.cultuurpuntaltena.nl Informatie voor van het basisonderwijs Gemeente Woudrichem 019500_BIBLIOTHEEK_ALTENA_brochure_CPA_MuziekWijzer_Altena_A5.indd 16-17

Nadere informatie

NOVEMBER 2012. Deze nieuwsbrief is een uitgave van BC Vijfsluizen te Vlaardingen. Redactieadres: bc-vijfsluizen@kpnmail.nl www.bcvijfsluizen.

NOVEMBER 2012. Deze nieuwsbrief is een uitgave van BC Vijfsluizen te Vlaardingen. Redactieadres: bc-vijfsluizen@kpnmail.nl www.bcvijfsluizen. NOVEMBER 2012 Deze nieuwsbrief is een uitgave van BC Vijfsluizen te Vlaardingen. Redactieadres: bc-vijfsluizen@kpnmail.nl www.bcvijfsluizen.nl VAN DE BESTUURSTAFEL Op maandag 5 november j.l. vond onze

Nadere informatie

Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020. ALV april 2014

Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020. ALV april 2014 Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020 ALV april 2014 Jeugdplan presentatie Achtergrond De jeugd van tegenwoordig Kernpunten jeugdbeleid 2014-2020 Wat gaan we doen? Uitnodiging Waarom een jeugdplan? Jeugd is

Nadere informatie

Betreft: Culture activiteiten Beuningen

Betreft: Culture activiteiten Beuningen Betreft: Culture activiteiten Beuningen Titel activiteit: Hierbij willen we een aanvraag doen voor de activiteit: Culturele activiteiten Beuningen! Datum & locatie: Deze activiteit zal plaatsvinden in

Nadere informatie

Wij hebben reeds diverse succesvolle maatschappelijke activiteiten lopen bijvoorbeeld;

Wij hebben reeds diverse succesvolle maatschappelijke activiteiten lopen bijvoorbeeld; Beste Rabobank, Als eerste willen wij u bedanken voor deze unieke mogelijkheid om één van onze wensen en ambities die wij als SportPlus vereniging hebben via deze mogelijkheid waar te kunnen maken. Wij

Nadere informatie

Sport - instuif. 19, 20, 21 en 22 oktober

Sport - instuif. 19, 20, 21 en 22 oktober Prinses Julianaplein 1 3211 XX GEERVLIET Tel:0181-661330 Sport - instuif 19, 20, 21 en 22 oktober In de herfstvakantie stelt het bestuur van de SGKa, De Haveling weer beschikbaar om de jeugd onder leiding

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen Oog op de toekomst, actie voor morgen Agenda 1. Opening/inleiding 2. Terugblik opbrengst beleidsavond februari 2010 3. Doelstellingen voetbal beleidsplan 2011 2015 4. Vragenronde 5. Afsluiting Overige

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Help jij Zovoc nog beter en leuker te worden? Word dan sponsor van Zovoc!

Help jij Zovoc nog beter en leuker te worden? Word dan sponsor van Zovoc! Help jij Zovoc nog beter en leuker te worden? Word dan sponsor van Zovoc! Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sponsor pakket 1: Vriend van Zovoc 3. Sponsor pakket 2: Team sponsor 4. Sponsor pakket 3: Zakelijk

Nadere informatie

Blue Arrows Basketball

Blue Arrows Basketball Blue Arrows Basketball Dé coolste sport op de Heuvelrug! Sponsormogelijkheden Seizoenen 2010 2014 Hoofdsponsor Stersponsor Teamsponsor Specials Donateur Draag ook bij aan een sportieve en succesvolle samenwerking!

Nadere informatie

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals:

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals: Welkom nieuw lid Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult

Nadere informatie

Eigen Kracht Het samen zelf doen! WELKOM

Eigen Kracht Het samen zelf doen! WELKOM Eigen Kracht Het samen zelf doen! WELKOM Eigen Kracht: waarom? Grote veranderingen in maatschappij Bevolkingsafname en meer ouderen, minder jongeren Veranderingen in zorg, arbeidsmarkt, woningmarkt, economie,

Nadere informatie

p Sponsor. Uwbelang. Groei.

p Sponsor. Uwbelang. Groei. SPONSORBROCHURE 2016-2017 Inhoud@vvBavel Mogelijk @vvbavel p10-14 Sponsor @vvbavel p4 Uwbelang @vvbavel p9 Groei @vvbavel p5 Resultaat @vvbavel p8 Maatschappij @vvbavel p6-7 Sponsor@vvBavel Waarom sponsoring?

Nadere informatie

Muziekeducatie voor kinderen

Muziekeducatie voor kinderen Rotary Kerkrade 24 mei 2017 Muziekeducatie voor kinderen Toon Peerboom Inhoud 1 Effect muziekonderwijs op kinderen 2 Maatschappelijk belang vier cases 3 Twee lokale programma s n Klinkend Perspectief CantaYoung

Nadere informatie

Overzicht sportverenigingen

Overzicht sportverenigingen Laagdrempelig sportaanbod Nij Beets en Tijnje Op zoek naar al het sportaanbod in uw dorp? Kijk dan op www.sportinopsterland.nl of neem contact op met: Buurtsportcoach Geerte Kwant 06-57040151 @ g.kwant@sportfryslan.nl

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering AV Start 78. Donderdag 25 maart 2010

Algemene Ledenvergadering AV Start 78. Donderdag 25 maart 2010 Algemene Ledenvergadering AV Start 78 Donderdag 25 maart 2010 Agenda 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Verslag algemene ledenvergadering 2009 4. Uitreiking prestatiebekers --- run for

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Time-table wijkdag Boshoven in Beweging 20 september 2015

Time-table wijkdag Boshoven in Beweging 20 september 2015 Time-table wijkdag Boshoven in Beweging 20 september 2015 Algemene informatie wijkdag Plaats Tijd Activiteit Organisatie t Kwintet 10.00-11.30 Ontbijt met officiële opening wethouder H. Litjens, de oudste

Nadere informatie

Projecten in 2016 (53)

Projecten in 2016 (53) Projecten in 2016 (53) Project: Jubileum 25 jaar Kunsten op Straat Aanvrager: Kunsten op straat Toegekend: 3.500,00 Project: Lustrumjaar 2017 - Popcorn 20 jaar Aanvrager: Popcorn Project: Weihnachtsoratorium

Nadere informatie

Sponsorplan Handbalvereniging S.v. Tyfoon

Sponsorplan Handbalvereniging S.v. Tyfoon Sponsorplan Handbalvereniging S.v. Tyfoon Tyfoon d.d. januari 2014 www.svtyfoon.nl Handbalvereniging SV Tyfoon 1. Inleiding Voor u ligt het sponsorplan van handbalvereniging SV Tyfoon. In dit schrijven

Nadere informatie

Sponsor Beleidsplan SV Christofoor, Afdeling Basketbal Seizoen 2014-2015

Sponsor Beleidsplan SV Christofoor, Afdeling Basketbal Seizoen 2014-2015 Sponsor Beleidsplan SV Christofoor, Afdeling Basketbal Seizoen 2014-2015 Het eerste jaar gelijk al een kampioensteam: de U14 Rev 1: Eerste officiële versie Datum: oktober 2014 Index 1 Geschiedenis Basketbal

Nadere informatie

Groningen Ukulele Society. Stichtingsplan

Groningen Ukulele Society. Stichtingsplan Groningen Ukulele Society Stichtingsplan 2015 1. Inleiding De ukelele is een instrument dat snel in belangstelling groeit over de hele wereld, vooral in Groot-Brittannië, Amerika, Frankrijk, Duitsland

Nadere informatie

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Seizoen 2012-2013 Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Liefde voor muziek De Zeister Muziekschool is hèt trefpunt voor muziek in Zeist. Iedereen die iets met muziek wil doen - van spelen tot luisteren,

Nadere informatie

Strategisch Plan 2013-2016. Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging

Strategisch Plan 2013-2016. Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging Strategisch Plan 2013-2016 Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging 1 Wie zijn we? Wat zien we en wat willen we? Hoe willen we dat bereiken? 2 Wie zijn we? Wat zien we en wat willen we? Hoe

Nadere informatie

8 2 &9,97897 # " # $! # # #! $! # " "$

8 2 &9,97897 #  # $! # # #! $! #  $ 1 o o o o o o o o o o 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 VAKANTIEBOS HET HELE JAAR DOOR! Jij hoeft je voortaan nooit te vervelen in de vakanties. Wij zorgen dat elke vakantie onvergetelijk wordt. Sport, spel, knutselen,

Nadere informatie

t Dreeske december 2014 Activiteiten

t Dreeske december 2014 Activiteiten Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Ernst nicolledelissen@gmail.com t Dreeske december 2014 Activiteiten Opluisteren Heilige Mis 25 december 2014 Opluisteren carnavalsmis/tore

Nadere informatie

16 juni Sportdag gemeente Dongen. Basisschool de Noorderpoort & basisschool de Achterberg

16 juni Sportdag gemeente Dongen. Basisschool de Noorderpoort & basisschool de Achterberg 16 juni Sportdag gemeente Dongen Basisschool de Noorderpoort & basisschool de Achterberg Inhoudsopgave Inleiding... 3 Mededelingen vanuit de organisatie... 4 Schoolinformatie... 5 Dagindeling dinsdag 16

Nadere informatie

Volwassenen naar het sportpark

Volwassenen naar het sportpark Laaghangend fruit: jong volwassenen die willen (blijven) sporten Volwassenen naar het sportpark Riccardo Gillieron Anja Garritsen NOC*NSF OZ&PC Arethusa Dia 1 Dia 2 We winnen veel met sport! Dia 3 Plus10

Nadere informatie

3. Doelstellingen en (financieel) beleid vereniging

3. Doelstellingen en (financieel) beleid vereniging Indeling brochure sponsoring 2015-2016 Crescendo Drachten 1. Algemeen 2. Introductie Crescendo 3. Doelstellingen en (financieel) beleid vereniging 4. 2016 Crescendo Drachten 100 JAAR! 5. Sponsoring 6.

Nadere informatie

1. Inleiding. Versie: april 2016 Blz 1 van 7

1. Inleiding. Versie: april 2016 Blz 1 van 7 1. Inleiding Het voorliggende beleidsplan van Muziekvereniging ENZK uit Hoek is bedoeld om duidelijk te maken hoe de vereniging zich de komende jaren wil ontwikkelen. Het beleid dat hierin is geformuleerd,

Nadere informatie

Aanvraag subsidie Zwaluwen Jeugd Actie

Aanvraag subsidie Zwaluwen Jeugd Actie Aanvraag subsidie Zwaluwen Jeugd Actie R.K.S.V. CLUZONA Voetbalvereniging Cluzona streeft er naar een vereniging te zijn waar zowel de jeugd als volwassenen met veel plezier sporten op een mooie, gezellige

Nadere informatie

De ingevulde enquête kun je inleveren bij coach (jeugd), aanvoerder(senioren),... Doe dit uiterlijk..20.

De ingevulde enquête kun je inleveren bij coach (jeugd), aanvoerder(senioren),... Doe dit uiterlijk..20. Enquêteformulier. Het bestuur wil graag op de hoogte zijn wat onder de leden leeft. Om te inventariseren wat de wensen en behoeftes van de leden zijn, is deze enquête opgesteld. Het bestuur kan door middel

Nadere informatie

K.V. Springfield Korfbalvereniging Springfield Sponsoring

K.V. Springfield Korfbalvereniging Springfield Sponsoring K.V. Springfield Korfbalvereniging Springfield Sponsoring 2018-2019 Korfbalvereniging Springfield is een gezellige, moderne en groeiende sportvereniging midden in Hoeven, centraal gelegen tussen Breda

Nadere informatie

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen)

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) VV Bergambacht Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) => We hebben de jeugd, dus we hebben de toekomst! 150 actieve vrijwilligers; bestuur, (diverse) commissieleden, leid(st)ers,

Nadere informatie

MVO-initiatieven per regio 2013

MVO-initiatieven per regio 2013 MVO-initiatieven per regio 2013 Naam initiatief Korte beschrijving Doelstelling initiatief REGIO NOORD & MIDDEN NS Stations Arnhem Medewerkers vanuit de SW organisatie Mensen in sociale Presikaaf geplaatst

Nadere informatie

Doelstelling: Doelstelling:

Doelstelling: Doelstelling: Presentatie KIDL donderdag 27 november 2014 door Natalie Savelsbergh directeur Vrije Akademie Kunstonderwijs in Kerkrade & Landgraaf; Wat doet de Vrije Akademie en wat is er mogelijk? Doelstelling: Basisvoorziening

Nadere informatie

Winterjeugdtoernooi Alfa Sport 2019

Winterjeugdtoernooi Alfa Sport 2019 Reglement 1. De wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen van de KNVB. Het toernooi staat open voor spelers die op de dagen dat het toernooi gehouden wordt, door de KNVB of buitenlandse bond gerechtigd

Nadere informatie

WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN?

WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN? WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN? WAT HEBBEN WE 8 JUNI BESPROKEN. WELKOM EN KENNISMAKEN TERUGBLIK OP 18 MEI WAT MAAKT SPORTCLUB ENSCHEDE DE MOEITE WAARDE IDENTITEIT KERNWAARDEN

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 E KWARTAAL 2016

NIEUWSBRIEF 2 E KWARTAAL 2016 NIEUWSBRIEF 2 E KWARTAAL 2016 Welkom allemaal, Graag laten we u kennis maken met de nieuwsbrief van BC Bever. De nieuwsbrief is bedoeld om jullie op de hoogte te houden van activiteiten binnen onze club,

Nadere informatie

Subsidie register 2017 t/m 1 april 2018

Subsidie register 2017 t/m 1 april 2018 Subsidie register 2017 t/m 1 april 2018 ACTIVITEITENSUBSIDIE activiteiten die bijdragen aan de gemeentelijke doelen t.a.v.: Ondersteuning, hulp en veiligheid/ Sport en Bewegen/ Kunst, Cultuur en Educatie

Nadere informatie

Introductie. Reclameborden 2 Adverteren op de website 3 Kleding sponsoring 4 Sponsorpakketten 5 Wat gebeurt er met u inbreng 6 Reactieformulier 7

Introductie. Reclameborden 2 Adverteren op de website 3 Kleding sponsoring 4 Sponsorpakketten 5 Wat gebeurt er met u inbreng 6 Reactieformulier 7 Introductie In 1927 is SV Maurik opgericht door een aantal enthousiaste voetballiefhebbers uit Maurik. Als een van de oudste voetbalverenigingen uit de gemeente Buren onderscheidde SV Maurik zich vooral

Nadere informatie

Onderzoek Behoefte aan Vrije tijdsbesteding

Onderzoek Behoefte aan Vrije tijdsbesteding Onderzoek Behoefte aan Vrije tijdsbesteding Inleiding MEE IJsseloevers heeft onderzoek gedaan naar de vrije tijdsbesteding van mensen met een beperking of chronische aandoening en de behoeften die zij

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

Amateur Partnership Overeenkomst 2011/2012

Amateur Partnership Overeenkomst 2011/2012 Amateur Partnership Overeenkomst 2011/2012 Samen leuke dingen doen Inleiding Roda JC Kerkrade zet zich in voor de Limburgse samenleving via het maatschappelijke programma Elf voor Limburg. Het programma

Nadere informatie

EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS

EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS Een school met talentuitdagend onderwijs Een basisschool kiezen is moeilijk. Er is zoveel om op te letten. Is de school wat zij lijkt? Van buiten kan een schoolgebouw

Nadere informatie

Sponsorbrochure vv Kethel Spaland

Sponsorbrochure vv Kethel Spaland Sponsorbrochure vv Kethel Spaland Introductie vv Kethel-Spaland vv Kethel Spaland is in de zomer van 2013 ontstaan uit een fusie tussen VVK 68 en SC Spaland. De nieuwe vereniging heeft 900 leden waarvan

Nadere informatie

Almelose Atletiek vereniging Sisu

Almelose Atletiek vereniging Sisu AAV SISU een korte introductie: Graag stellen we u voor aan A.A.V. SISU. Maar waarschijnlijk is dit niet eens nodig want SISU is één van de bekendste atletiek verenigingen van Almelo en omstreken. A.A.V.

Nadere informatie

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities.

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. N e e r, 2 6 m e i 2 0 1 0 Visie & Beleid Beste lezer, Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. Indien u opmerkingen, suggesties of vragen heeft, laat ons dit weten.

Nadere informatie

Beleidsplan TCA

Beleidsplan TCA Beleidsplan TCA 2014-2018 1. Voorwoord 2 2. TC Appelscha 3 3. Organisatiestructuur 4 4. Accommodatie 5. Sporttechnisch beleid 6. Ledenwerving- en behoud 7. Vrijwilligersbeleid 8. Communicatie 9. Financiën

Nadere informatie

KBO Zeeland. beleidsplan

KBO Zeeland. beleidsplan KBO Zeeland beleidsplan 2014-2018 Vroeger was er ook een jeugd van tegenwoordig. 1 Inhoudsopgave. 1 Inleiding 3 2 Missie en opdracht 4 3 Strategische koers 5 4 Kerntaken 6 Belangenbehartiging Dienstverlening

Nadere informatie

Agenda. Op weg naar een verbonden gemeenschap

Agenda. Op weg naar een verbonden gemeenschap Agenda - Ontvangst - Welkom - Presentatie Bre over ontstaan en aanpak Beesd voor Elkaar - In gesprek met elkaar - Pauze - Rondleiding Klokhuis/Cingelplein - Overhandiging resultaten enquete woonbehoefte

Nadere informatie

22 april Gemeente Dongen

22 april Gemeente Dongen 22 april 2016 Gemeente Dongen Inhoudsopgave Inleiding... 3 Schoolinformatie... 4 Groepen 1-6... 4 Groepen 7-8... 4 Dagindeling vrijdag 22 april... 5 Dagprogramma groepen 1-2... 5 Dagprogramma groepen 3-4...

Nadere informatie

Voldoet aan de criteria van de projectsubsidie. Advies

Voldoet aan de criteria van de projectsubsidie. Advies Collegevoorstel Inleiding: De gemeenteraad van Heusden heeft op 11 november 2008 de Kadernota Subsidiebeleid Gemeente Heusden 2008 vastgesteld. In deze kadernota wordt in hoofdlijnen aangegeven hoe de

Nadere informatie

K.V. Good Luck. sponsoren scoren

K.V. Good Luck. sponsoren scoren K.V. Good Luck sponsoren scoren Sport en sponsoring is tegenwoordig niet meer los van elkaar te zien. Van professioneel niveau tot amateurniveau. Sponsormogelijkheden K.V. Good Luck Korfbalvereniging Good

Nadere informatie

Sport. Onderzoeksresultaten TIPMooiLaarbeek.nl

Sport. Onderzoeksresultaten TIPMooiLaarbeek.nl Sport Onderzoeksresultaten TIPMooiLaarbeek.nl Ik beoefen geen sport Voetbal Korfbal Tennis Badminton Handboogschieten Judo Dansen Fitness / sportschool Golf Hardlopen Mountainbike Pilates Spinning Tafeltennis

Nadere informatie

BEGROTING KV BOLSWARD 2015

BEGROTING KV BOLSWARD 2015 Inhoud 1. Algemeen 2. 2. Exploitatiebegroting 2015 2. 3. Toelichting begrotingsposten 3. 4. Vaststelling 6. 1 1. ALGEMEEN Bijgaande begroting is sluitend. BEGROTING KV BOLSWARD 2015 Gezien de lasten van

Nadere informatie

Sportschool Venendaal. Lente Info. 29 april t/m 5 mei 2013

Sportschool Venendaal. Lente Info. 29 april t/m 5 mei 2013 Lente Info 29 april t/m 5 mei 2013 IN GOEDE CONDITIE VOOR DE ZOMER: AQUA & SLANK FIT CURSUS QUICK FIT CURSUS HATHA YOGA SPINNING AQUA-ROBICS FITNESS ZONNEBANK MASSAGE BODY SHAPE VOOR VROUWEN HEREN CONDITIE

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad, Voetbalvereniging Renswoude.

Aan de gemeenteraad, Voetbalvereniging Renswoude. Aan de gemeenteraad, In de gemeenteraad van 28 juni 2016 heeft ons college toegezegd gesprekken te zullen voeren met verenigingen in Renswoude om te kijken hoe de situatie op dit moment is, hoe men om

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF No 2 November 2012

NIEUWSBRIEF No 2 November 2012 NIEUWSBRIEF No 2 November 2012! SAMENWERKINGSCLUSTER SCKlarenbeek VVVoorst SV Wilp SV Cupa t.b.v. meidenvoetbal SC Klarenbeek, VV Voorst, SV Cupa en SV Wilp zetten zich in om het meidenen meisjesvoetbal

Nadere informatie