Verslag over het jaar Doelstelling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag over het jaar Doelstelling"

Transcriptie

1 1 Verslag over het jaar 2015 Doelstelling De doelstelling van de Stichting Kruisen en Kapellen in de gemeente Venray is: het bevorderen van de instandhouding van de veldkruisen en wegkapellen in de gemeente Venray, en voorts al wat, dat met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe kan helpen. Alles in de ruimste zin des woords. De Stichting Kruisen en Kapellen in de gemeente Venray is opgericht op 1 januari Voorheen functioneerde zij sinds juni 1981 als Werkgroep Kruisen en Kapellen van Veldeke - Venray. Het onderkomen van de stichting is in het souterrain van de gymnastiekzaal aan de Pastoor van der Gaetstraat in Venray. De ingang is tegenover huisnummer 89. In dit souterrain heeft de stichting de beschikking over een vergaderruimte en een goed ingericht atelier. Website: Mailadres:kenkvenray@gmail.com Het inschrijfnummer bij de Kamer van Koophandel is Het banknummer is NL 84 RABO De Stichting Kruisen en Kapellen in de gemeente Venray is een culturele ANBI instelling. Bestuurssamenstelling Per 31 december 2015 als volgt samengesteld: Voorzitter: Koos Swinkels, Stationsweg 38, 5802 AB Venray. Secretaris: Helma Michels, Grootdorp 91, 5815 AN Merselo, tel kenkvenray@gmail.com Penningmeester: Wil Weijers, Grootdorp 91, 5815 AN Merselo, Vicevoorzitter: Gerrit Kateman, Kloosterhof 54, 5801 DL Venray. Lid: Gerrit Boekholt, Churchillstraat 4, 5801 XH Venray. Herman Janssen, Kempweg 23, 5801 VL Venray. Het bestuur vergaderde in 2015 vier maal. Bestuur Tijdens de bestuursvergaderingen werd gesproken over het te voeren beleid, de begroting en de financiering van diverse lopende en nieuwe projecten, de website de contacten met de gemeente en met andere overheidsinstellingen, en voorbereidend werk, zoals de meerjarenplannen voor alle monumentjes. In 2015 hebben geen wijzigingen plaatsgevonden in de bestuurssamenstelling.

2 Koos Swinkels is bestuurslid van de Stichting Kruisen en Kapellen Limburg, als afgevaardigde voor de dekenaten Gennep en Venray. 2 Vrijwilligers Op de vaste donderdagavond komen zeven vrijwilligers werken in onze atelierruimte, en zo nodig ook door de week. Elke vrijwilliger zet zich met zijn eigen vaardigheden in voor het goede doel. Onze vaste ateliervrijwilligers zijn Jac Boom, John Hellegers, Twan Hellegers, Henk Hoedemaekers, Loet Kusters, Martien Manders en Sjef Versleyen. Het werk dat uitgevoerd wordt, is in de eerste instantie bedoeld voor onze eigen monumentjes van devotie. Is er nog tijd en ruimte vrij dan zetten de vrijwilligers zich ook in voor werk voor derden. Dit is vaak werk in aanliggende gemeentes of voor zusterverenigingen in Limburg. Naast deze zeven vrijwilligers zijn enkele vrijwilligers doende in de buitendienst. Zij verzorgen op diverse plaatsen in de gemeente kruisen en kapellen zoals het groen of het schoonhouden van het monumentje. Naast deze vrijwilligers zijn het allereerst de eigenaren en buurtbewoners, die vanuit hun betrokkenheid een monumentje onderhouden. Gelukkig zien we ook regelmatig een bloemetje staan. In 2015 heeft de stichting vier werkvergaderingen gehouden op de donderdagavond. Een uur vooraf aan het werk in het atelier praten we elkaar bij om lopende en toekomstige zaken te bespreken en af te handelen. Hierdoor is de betrokkenheid optimaal. In totaal heeft de stichting in 2015 ruim 2000 vrijwilligersuren besteed aan voorbereiding, onderhoud, reparatie en dergelijke voor de zeventig monumentjes van devotie. Daarnaast is ook veel voor werk voor derden uitgevoerd. Traditiegetrouw is in het voorjaar van 2015 de medewerkersvergadering gehouden waarvoor alle vrijwilligers uitgenodigd werden. Tijdens deze vergadering is het jaarverslag besproken en het financiële beleid toegelicht. Verder werden de plannen voor het komende jaar besproken en kon iedereen zijn inzichten laten horen en wensen kenbaar maken. Henk Hoedemaekers werd in het zonnetje gezet vanwege het feit, dat hij dertig jaar deel uitmaakt van de groep. Na deze formele zaken was er tijd voor een gezellig praatje, drankje en een hapje. Nieuw in 2015 was een informatieve avond waarvoor alle eigenaren en verzorgers uitgenodigd werden om te praten over de kruisen en kapellen in zijn algemeenheid en hun eigen kruis of kapel in het bijzonder. Er was een aardige opkomst. Resultaten van deze avond worden verwerkt in: de onderhoudstatus van de diverse monumentjes; de toekomstvisie van de stichting; een goede vastlegging van NAW gegevens eigenaren en verzorgers.

3 Financiën 3 Van de gemeente Venray ontvangen we elk jaar een onderhoudsbijdrage voor de kruisen en kapellen die eigendom zijn van de gemeente Venray. Deze bijdrage is voor regulier onderhoud. Afgelopen jaar is een nieuwe onderhoudsbijdrage vastgesteld. Als we een gemeentelijk monumentje restaureren, wordt door de gemeente op basis van de begroting in de meeste gevallen een financiële bijdrage gegeven. In 2015 ontving de stichting een subsidie van het Historisch Platform Venray. Het bedrag is als ondersteuning bedoeld voor de projecten die we voor het klein religieus erfgoed uitvoeren. Van het Wilhelmina Sangersfonds hebben we een bijdrage ontvangen voor het plaatsen van enkele informatieborden bij bijzondere kruisen en kapellen. Cor Paint sponsort de stichting jaarlijks voor een vast bedrag aan verfartikelen. De offerblokken brengen elk jaar een bescheiden bedrag op. Er zijn donaties binnen gekomen van het Nelissen-Smit Fonds en enkele particulieren. Een klein aantal werkzaamheden is kosteloos of tegen een vriendenprijs uitgevoerd door diverse bedrijven. Dank aan Top Support dakwerken. Voor derden hebben we diverse werkzaamheden verricht, vooral voor de glasin-loodramen voor het gemeentehuis in Venray. De opbrengsten van deze activiteiten kunnen we inzetten voor het Venrays erfgoed. Representatie Op 11 april is een groot aantal vrijwilligers aanwezig geweest bij de Limburgse contactdag van de Limburgse stichting. Deze dag werd georganiseerd in Rolduc. Een zeer interessante middag.

4 4 Het bezoek aan de restauratiebeurs in Den Bosch op 16 april is een vaste activiteit voor de vrijwilligers. Een goed middel om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in, en de technieken van het restaureren. Op 5 mei is het oorlogsmonument dat staat aan de Overloonseweg tussen Venray en Overloon voorzien van een kopiebeeld. Een mooie ceremonie waarbij veel belangstellenden aanwezig waren. Tijdens de Open Kerkennacht op zaterdag 20 juni in de Grote kerk heeft onze stichting zich gepresenteerd. Jammer genoeg was er weinig belangstelling voor deze activiteit. Op zaterdag 17 oktober is de presentatie geweest van de dichtbundel van Wiel Oehlen. De opbrengst van deze bundel gaat naar een fonds voor het kopiëren van Limburgse corpussen en heiligenbeelden. Onze stichting zal die werkzaamheden vervolgens uitvoeren. Tijdens het Open Monumentenweekend in het tweede weekend van september heeft onze stichting zich gepresenteerd op de monumentenmarkt in Venray. Op vrijdag 20 november zijn alle vrijwilligers van de stichting aanwezig geweest tijdens de presentatie van de glas-in-lood ramen in het gemeentehuis. Deze ramen die oorspronkelijk in klooster Jerusalem in de kapel waren, zijn na een grondige restauratiebeurt in het gemeentehuis opgehangen. In 2015 is er een enkele rondleiding geweest in het atelier. De stichting onderhoudt goede banden met het Historisch Platform Venray en Koos bezoekt elk kwartaal de ledenvergadering. Verder onderhoudt de stichting relaties met de zusterorganisaties in de buurt en met de Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg. De contacten met de plaatselijke media en de gemeente Venray zijn goed. Dat geldt in het algemeen ook voor eigenaren en verzorgers, die graag van onze kennis en kunde gebruik maken. Werkzaamheden twee kapellen zijn afgelopen jaar voorzien van een nieuwe stuclaag omdat deze teveel door vocht aangetast waren: de Antoniusabt- en Barbarakapel aan de Veulenseweg in Leunen en de Donatuskapel in Veulen. Gerrit Kateman en Herman Janssen zijn gestart met het inventariseren van de onderhoudstatus van alle kruisen en kapellen, wat tot een meerjarenplan van aanpak gaat leiden. Er is een start gemaakt met het vervaardigen van zes informatieborden bij bijzondere kapellen en kruisen. Op deze borden komt uitgebreide informatie te staan over het monumentje. In het atelier zijn voorbereidingen gedaan voor het realiseren van een houtbewerkingshoek. Mede dankzij een schenking van de familie Vollenberg is een aantal gereedschappen binnengekomen. De stichting wil staakkapelletjes en enkele boomkruisen vervaardigen, die bij gelegenheid van het 35-jarige jubileum aangeboden worden bij diverse zorginstellingen en de gemeente. Een aantal kleine zaken is bij diverse kruisen en kapellen gerealiseerd. o De Joriskapel is voorzien van een nieuwe vloer;

5 5 o De Mariakapel in Heide is helemaal schoon gemaakt en opgeknapt; o Het kruis aan de Horsterweg in Leunen is ontdaan van veel groen en onkruid; o Het kapelletje O.L. Vrouw van Fatima in Veulen is voorzien van een aantal nieuwe leien door Top Support: o Het kruis aan de Hoogriebroekseweg Blakterweg in Oirlo is opgeknapt en in het voorjaar terug geplaatst op de plek; o Het Hagelkruis aan de Westsingel is voorzien van een nieuw zinken dakje; o Het dak van de Annakapel in Venray is tijdelijk gerepareerd. In het kader van het Euregionale project Interreg IV Sociale Innovatie hebben geen activiteiten meer plaatsgevonden. De financiële afwikkeling loopt nog. Voor diverse afnemers maken wij als stichting Sint-Odabeeldjes of Sint- Josefbeeldjes. Afgelopen jaar zijn deze beelden voortdurend afgegoten en beschilderd. In het afgelopen jaar zijn twee door onze leden geschreven artikelen verschenen in het Limburgse tijdschrift Kapellen en Kruisen, met als titels Gestolen corpus Stekstraat Baexem weer thuis (Gerrit Boekholt, nr. 67) en Glas in Lood in Venray terug (Koos Swinkels nr. 69) Een kleine Lourdesgrot is ontdekt op het terrein van Vincentiushof. Onze stichting heeft hieraan via Gerrit Kateman haar bijdrage geleverd. Werken voor derden De corpussen die we in kunststof afgieten zijn gelukkig goed bestand tegen vandalisme. Hierdoor hebben we minder werk met het afgieten en beschilderen van eigen monumentjes en kunnen we ons richten op werkzaamheden voor derden en op toekomstgerichte activiteiten. Werkzaamheden voor derden waren o.a.

6 6 Het grootse karwei wat afgelopen jaar afgerond is zijn de glas-in-loodramen van het voormalig klooster Jerusalem. Meer dan twee jaren zijn nagenoeg alle ateliermedewerkers op hun eigen manier doende geweest met het restaureren van deze grote ramen. Het resultaat mag er zijn, gezien de grote belangstelling tijdens de presentatie van deze ramen in het gemeentehuis op 20 november. Ook uit de aandacht die de media aan dit project gegeven hebben spreekt een grote waardering voor allen die hieraan mee gewerkt hebben; Een oud zinken corpus voor een particulier is volledig opgeknapt door de stichting en hangt weer aan het kruis; Het beeld van de bedroefde man en opstandige geest is helaas losgekomen van de sokkel. Het is weer volledig vastgezet; Er is een nieuw corpus voor de gemeente Landgraaf afgegoten, geschilderd en terug geplaatst en een ander hersteld; Het Sint-Goarbeeld uit Meerlo is na afgieten en schilderen aan de eigenaar teruggegeven; Voor de parochie Kessel is een corpus afgegoten en geschilderd; Voor de top van het oorlogsmonument bij de Loobeek aan de Overloonseweg heeft de stichting een soldaat afgegoten en geplaatst. Dit nadat het originele beeld van de sokkel gehaald was; De windvaan van de Grote Kerk van Venray is gerepareerd door bemiddeling van onze stichting; Voor de parochie Vierlingsbeek is een corpus opgeknapt. En verder... In het afgelopen jaar is er slechts één offerblok opengebroken: het offerblok aan de Stationsweg werd gestolen en het kruishout beschadigd. Verder heeft geen enkel kruis of kapel last gehad van vandalisme. Mede door de oplevering van de glas-in-loodramen heeft de stichting in het afgelopen jaar positief in het nieuws gestaan.

7 Tenslotte danken wij de vele vrijwilligers en sympathisanten die het werk van onze stichting mogelijk maken. Zonder deze medewerking zou ons klein religieus erfgoed er niet zo fraai bijstaan als nu het geval is. 7 Merselo, januari 2016 Helma Michels secretaris

Verslag over het jaar Doelstelling

Verslag over het jaar Doelstelling 1 Verslag over het jaar 2016 Doelstelling De doelstelling van de Stichting Kruisen en Kapellen in de gemeente Venray is: het bevorderen van de instandhouding van de veldkruisen en wegkapellen in de gemeente

Nadere informatie

Verslag over het jaar Doelstelling

Verslag over het jaar Doelstelling 1 Verslag over het jaar 2017 Doelstelling De doelstelling van de Stichting Kruisen en Kapellen in de gemeente Venray is: het bevorderen van de instandhouding van de veldkruisen en wegkapellen in de gemeente

Nadere informatie

Verslag over het jaar Doelstelling

Verslag over het jaar Doelstelling 1 Verslag over het jaar 2018 Doelstelling De doelstelling van de Stichting Kruisen en Kapellen in de gemeente Venray is: het bevorderen van de instandhouding van de veldkruisen en wegkapellen in de gemeente

Nadere informatie

Stichting Kruisen en Kapellen Parochie Slenaken. Beleidsplan 2014. Stichting Kruisen en Kapellen Parochie Slenaken Beutenaken 22 6278 NB Beutenaken

Stichting Kruisen en Kapellen Parochie Slenaken. Beleidsplan 2014. Stichting Kruisen en Kapellen Parochie Slenaken Beutenaken 22 6278 NB Beutenaken Stichting Kruisen en Kapellen Parochie Slenaken Beleidsplan 2014 Stichting Kruisen en Kapellen Parochie Slenaken Beutenaken 22 6278 NB Beutenaken skkps@verenigingenslenaken.nl www.verenigingenslenaken.nl/skkps/

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 In 2014 worden 4 vergaderingen gehouden (10 april. 12 juni. 18 september en 11 december).

JAARVERSLAG 2014 In 2014 worden 4 vergaderingen gehouden (10 april. 12 juni. 18 september en 11 december). Stichting Heemkunde Hegelsom Opgericht 25 september 2009 Secretariaat: Past. Debijestraat 34 5963 AG Hegelsom JAARVERSLAG 2014 In 2014 worden 4 vergaderingen gehouden (10 april. 12 juni. 18 september en

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G 2016

J A A R V E R S L A G 2016 J A A R V E R S L A G 2016 STICHTING MARTINUS MONUMENT INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG 2016 Algemene gegevens 2 Bestuurssamenstelling 2 Voorwoord van het stichtingsbestuur 3 Jaarverslag 2016 3 Doelstelling 3

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden

JAARVERSLAG Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden Postadres : Julianastraat 7, 5251 EC Vlijmen Winkel : Grotestraat 138A, 5151BN Drunen Telefoon : 06-15526578 Website : www.vincentiusheusden.nl/winkel e-mail

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARRAPPORT 2017 VAN STICHTING ERFGOED VUGHT

FINANCIEEL JAARRAPPORT 2017 VAN STICHTING ERFGOED VUGHT FINANCIEEL JAARRAPPORT 2017 VAN STICHTING ERFGOED VUGHT Bladzijde INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMENE GEGEVENS 2 Oprichting 2 Doel 2 Boekjaar 2 Bestuur 2 Ondertekening van de jaarrekening 3 Vaststelling en goedkeuring

Nadere informatie

Beleidsplan Harense Historische Kring Old Go

Beleidsplan Harense Historische Kring Old Go Beleidsplan Harense Historische Kring Old Go 2018-2020 Inhoud Algemeen 1 Bestuur 2 Huisvesting 3 Digitalisering 4 Website 5 Social Media 6 Tentoonstellingen/activiteiten 7 Tijdschrift 8 Commissies / Werkgroepen

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Kinderboerderij de Trotse Pauw Spijkenisse

Stichting Vrienden van Kinderboerderij de Trotse Pauw Spijkenisse Jaarverslag 2017 Stichting Vrienden van Kinderboerderij de Trotse Pauw Spijkenisse Jaarverslag 2017 Stichting Vrienden van Kinderboerderij de Trotse Pauw Spijkenisse Inhoudsopgave Voorwoord 3 Jaarverslag

Nadere informatie

Stichting Monument Dorpskerk

Stichting Monument Dorpskerk Stichting Monument Dorpskerk De Stichting Monument Dorpskerk Wassenaar werd in 1984 opgericht door Wassenaarse ingezetenen met als doelstelling een praktische bijdrage te geven aan behoud en restauratie

Nadere informatie

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT BELEIDSPLAN 2017-2020 STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT Inhoud: 1. Inleiding 2. Doelstelling stichting 3. Werkwijze stichting 4. Verwezenlijking doelstelling 5. Wijze van fondsenwerving

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vesting Hoek van Holland

Jaarverslag Stichting Vesting Hoek van Holland Jaarverslag 2017 Stichting Vesting Hoek van Holland Inhoudsopgave 1. De stichting... 2 1.1 Algemene gegevens... 2 1.2 Beleid en strategie... 2 1.3 Bestuurssamenstelling... 2 2. Uitgeoefende activiteiten...

Nadere informatie

Stichting kasteel Huys ter Horst

Stichting kasteel Huys ter Horst Stichting kasteel Huys ter Horst Secretariaat: Jan Bootsstraat 4, 5961VB Horst - Bank: NL46 RABO 0147 23 76 61 - K.v.K. 12042308 - ANBI: 8092 01 343 mailadres: info@kasteelhuysterhorst.nl website: www.kasteelhuysterhorst.nl

Nadere informatie

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland Beleidsplan 2019-2022 Vastgesteld op 4 december 2018 Historisch Genootschap Midden- Kennemerland Historisch Genootschap Midden-Kennemerland 1. INLEIDING Dit is het eerste beleidsplan van de vereniging

Nadere informatie

Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de 1e nieuwsbrief van 2017. In deze Nieuwsbrief kunt U zien en lezen wat er in de maanden januari, februari en maart gebeurd is of

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Kinderboerderij de Trotse Pauw Spijkenisse

Stichting Vrienden van Kinderboerderij de Trotse Pauw Spijkenisse Jaarverslag 2015 Stichting Vrienden van Kinderboerderij de Trotse Pauw Spijkenisse Jaarverslag 2015 Stichting Vrienden van Kinderboerderij de Trotse Pauw Spijkenisse Inhoudsopgave Voorwoord 3 Jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting Abdij Mariënkroon (SAM)... 2. Inleiding... 2. Activiteiten in 2013... 2. Versterking bestuur... 3. Subsidies 2013...

Jaarverslag 2013 Stichting Abdij Mariënkroon (SAM)... 2. Inleiding... 2. Activiteiten in 2013... 2. Versterking bestuur... 3. Subsidies 2013... Verslag bestuur Stichting Abdij Mariënkroon Verslagjaar 2013 Inhoudsopgave Jaarverslag 2013 Stichting Abdij Mariënkroon (SAM)... 2 Inleiding... 2 Activiteiten in 2013... 2 Versterking bestuur... 3 Subsidies

Nadere informatie

Verslag van de bouw van het oorlogsmonumentje in Maashees. Periode maart tot mei 2015:

Verslag van de bouw van het oorlogsmonumentje in Maashees. Periode maart tot mei 2015: Verslag van de bouw van het oorlogsmonumentje in Maashees. Periode maart tot mei 2015: Jos van Kooij 1 Wat er vooraf ging: Tijdens mijn onderzoek naar de bouw van de nieuwe kerk (2012-2013) in Maashees

Nadere informatie

Wij bieden u onze excuses aan over het feit dat wij maandenlang weinig tot niets van ons hebben laten horen en/of zien.

Wij bieden u onze excuses aan over het feit dat wij maandenlang weinig tot niets van ons hebben laten horen en/of zien. Secretariaat : Stalbergweg 187, 5913 BM VENLO Telefoon : 077 35.10.267 / 0031612077259 Email : gerard.derkx@home.nl Geachte sponsor, donateurs en vrienden van de Stichting Erfgoed Venlo. Wij bieden u onze

Nadere informatie

Agenda 2015. Overzicht activiteiten 2015.

Agenda 2015. Overzicht activiteiten 2015. Overzicht activiteiten 2015. Studiecentrum Het studiecentrum is elke woensdag- en zaterdagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. In overleg met H. Dortants is het regelmatig mogelijk om eerder toegang

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Kledingbank Amersfoort Adres Argonweg 10, 3812 RB Amersfoort Internet www.kledingbank-amersfoort.nl E-mail info@kledingbank-amersfoort.nl Bankrekeningnummer NL95 RABO 0118 6286

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 2 Open Inloop Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen

Nadere informatie

Standaardbeleidsplan Carelanka

Standaardbeleidsplan Carelanka Standaardbeleidsplan Carelanka Inhoud: 1. Werkzaamheden van de Goed Doel Stichting 2. Wijze werving van gelden 3. Beheer van het vermogen 4. Besteding van het vermogen Standaardbeleidsplan Carelanka 2

Nadere informatie

Voor u ligt onze nieuwsbrief nummer eenenveertig, de 5 e van 2018.

Voor u ligt onze nieuwsbrief nummer eenenveertig, de 5 e van 2018. NIEUWSBRIEF Nr.41-7 e JAARGANG Uitgave nr.5 van 2018 Opmaak: december 2018 www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (Naast feestzaal het Kroontje en WOK) Voor u ligt onze nieuwsbrief

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017.

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. 1 2 Open Inloop. Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen uit Baarlo. Een gemeenschapsruimte,

Nadere informatie

Stichting Het Van Iterson Ziekenhuis Gouda

Stichting Het Van Iterson Ziekenhuis Gouda BESTUURSVERSLAG 2012 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 INHOUD BESTUURSVERSLAG BESTUURSVERSLAG 2012 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 JAARREKENING 2012 BALANS PER 31 DECEMBER STAAT VAN BATEN EN LASTEN TOELICHTINGEN

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2021 Versie 1 Stichting Raadhuis Grootschermer Grootschermer, augustus 2017 1 INHOUD 1. Inleiding 2. Doel, missie, visie 3. Wat doet de Stichting 4. Hoe doet de Stichting dat 5. Korte/lange

Nadere informatie

Inleiding 3. Bestuur 3. Doelstelling 3. Ontstaan van de Stichting 3. Werkwijze 4. Behaalde resultaten Plannen voor

Inleiding 3. Bestuur 3. Doelstelling 3. Ontstaan van de Stichting 3. Werkwijze 4. Behaalde resultaten Plannen voor JAARVERSLAG 2016 Inhoudsopgave Blz Inleiding 3 Bestuur 3 Doelstelling 3 Ontstaan van de Stichting 3 Werkwijze 4 Behaalde resultaten 2016 5 Plannen voor 2017 5 Bijlage: Financieel Jaarverslag 2016 2 1.

Nadere informatie

FINANCIËLE JAARVERSLAG 2014

FINANCIËLE JAARVERSLAG 2014 Jaarverslag 2014 FINANCIËLE JAARVERSLAG 2014 Inhoud Algemeen... 3 Doelstelling en missie... 3 Bestuurssamenstelling... 3 Activiteiten... 3 Algemene grondslagen voor de opstelling van de jaarrekening...

Nadere informatie

Beleidsplan Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen

Beleidsplan Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen Beleidsplan Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen 2019-2023 1 1. Inleiding De Walburgiskerk (daterend in opzet uit ca. 1050) is een van de belangrijkste museale kerken in Nederland en het belangrijkste

Nadere informatie

Beleidsplan van de Vrienden van de Robert Coppes Stichting

Beleidsplan van de Vrienden van de Robert Coppes Stichting Beleidsplan 2017-2019 van de Vrienden van de Robert Coppes Stichting Inleiding Bezuinigingen in de gehandicaptenzorg leiden ertoe dat er binnen de reguliere financiering nauwelijks of geen budgetruimte

Nadere informatie

Stichting Henk Fortuin. Jaarverslag 2012

Stichting Henk Fortuin. Jaarverslag 2012 Stichting Henk Fortuin Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Voorwoord...2 1. Bestuur...2 2. Doelstelling van de stichting...2 3. Vrijwilligers...3 4. Activiteiten van de stichting...3 4.1 Archiveren, Inventariseren

Nadere informatie

Bezoekadres: Kerkstraat 3A 7722 LR Hoonhorst Iedere zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur gratis toegankelijk voor publiek.

Bezoekadres: Kerkstraat 3A 7722 LR Hoonhorst Iedere zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur gratis toegankelijk voor publiek. ANBI gegevens Stichting de Molen van Fakkert te Hoonhorst Sinds 01-01-2013 staat Stichting de Molen van Fakkert te Hoonhorst als culturele ANBI (Algemeen Nut Beoogende Instelling) geregistreerd. Giften

Nadere informatie

Stichting tot behoud van De AMS ms Bernisse

Stichting tot behoud van De AMS ms Bernisse Stichting tot behoud van De AMS ms Bernisse 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Doelstelling van de stichting 2.1 Statutaire doelstelling 2.2 De huidige situatie 2.3 De toekomstige situatie 3. Organisatie van de

Nadere informatie

Stichting Hospice Stadskanaal en Omstreken. Jaarverslag 2016

Stichting Hospice Stadskanaal en Omstreken. Jaarverslag 2016 Stichting Hospice Stadskanaal en Omstreken Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave: Voorwoord 1. Bestuur 2. Huisvesting 3. Vrijwilligers 4. Financiën en fondsenwerving Voorwoord: Een hospice is een bijna thuis-huis

Nadere informatie

Jaarbericht Stichting Overtuin Bisdom van Vliet Werkgroep Welzijn Haastrechtse Bos

Jaarbericht Stichting Overtuin Bisdom van Vliet Werkgroep Welzijn Haastrechtse Bos Jaarbericht 2014 Stichting Overtuin Bisdom van Vliet Werkgroep Welzijn Haastrechtse Bos Op 10 september 2014 werd de Stichting Overtuin Bisdom van Vliet opgericht. Bij de ondertekening van de oprichtingsakte

Nadere informatie

Castenray Monumentendorp.

Castenray Monumentendorp. Castenray Monumentendorp. Castenray mag zich met recht Monumentendorp noemen. In het dorp staan vier rijksmonumenten. De kerk in het centrum van het dorp. De oude Saksische boerderij Lollebeekweg 21. Hallehuis.

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk

Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk Na het turbulente jubileumjaar 2016 is de Museumwoning in 2017 weer in rustiger vaarwater terechtgekomen. Dat wil zeggen: minder publiciteit en minder bezoekers.

Nadere informatie

Stichting Dogtrailing

Stichting Dogtrailing Stichting Dogtrailing Beleidsplan 2016 2020 Een vermist huisdier is in Nederland voor velen net zo emotioneel en ingrijpend als bij een vermist persoon. Bij het missen van een mens staan er allerlei instanties

Nadere informatie

Werkgroep Historie Leunen

Werkgroep Historie Leunen Jaarverslag 2017 Werkgroep Historie Leunen Werkgroep Historie Leunen Contact informatie: Telefoon nummer 0478-586941 Rooynet.nl/werkgroephistorieleunen/collectie-indeling info@werkgroep-historie-leunen.nl

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting The Apostles Continuation Church International of the Netherlands

Beleidsplan. Stichting The Apostles Continuation Church International of the Netherlands Beleidsplan Stichting The Apostles Continuation Church International of the Netherlands 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Doel van de Stichting... 4 3 Organisatie-structuur... 5 4 Financiering (inkomsten

Nadere informatie

Stichting Verhalen Verbinden Jaarverslag 2016

Stichting Verhalen Verbinden Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave Over Stichting Verhalen Verbinden... 3 Projecten en Activiteiten... 4 Financiën... 7 Vooruitzichten... 11 Afsluiting... 12 Pagina 2 1 Over Stichting Verhalen Verbinden 1.1

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Burgh

Stichting Vrienden van Burgh Beleidsplan 2016-2020 van de Stichting Vrienden van Burgh te Schouwen Duiveland. 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Vrienden van Burgh De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2019 Inhoud: Pagina 1. Inleiding 2 2. Doelstelling stichting 2 3. Werkwijze stichting 3 4. Betrokkenheid andere organisaties 3 5. Wijze van werven gelden 3 6. De voornemens voor de planperiode

Nadere informatie

MOOI LEVEN HUIS EDE. Jaarverslag en jaarrekening Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven. Stichting Mooi Leven Huis Ede

MOOI LEVEN HUIS EDE. Jaarverslag en jaarrekening Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven. Stichting Mooi Leven Huis Ede MOOI LEVEN HUIS EDE Jaarverslag en jaarrekening 2016 Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven Stichting Mooi Leven Huis Ede Inhoud Gegevens Stichting Mooi Leven Huis Ede... 2 Partners... 3

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg Jaarverslag Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 2015 Voorwoord Voor u ligt het vijfde jaarverslag van de Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg, afgekort SVVBL. Met dit jaarverslag beogen wij verantwoording

Nadere informatie

Stichting Adel in Nederland

Stichting Adel in Nederland Publicatiegegevens 2016 Inhoud 1. Publicatieplicht 2. Algemene gegevens 3. Doelstelling 4. Beleidsplan 5. Bestuur 5.1 Bestuurssamenstelling 5.2 Namen van de bestuurders 5.3 Beloningsbeleid 6. Directeur

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2015-2017 Inhoud Inleiding Doel Algemeen beleid Actueel beleid Nieuw beleid Fondsen Geplande werkzaamheden 2015-2017 Inleiding De Stichting Bescherming Wederopbouwerfgoed Eindhoven is opgericht

Nadere informatie

DIANI CHILDREN S VILLAGE

DIANI CHILDREN S VILLAGE DIANI CHILDREN S VILLAGE Jaarverslag 2017 Adres Horsterweg 22c 3835 PS Stoutenburg / Leusden Website www.dianichildrensvillage.nl Email info@dianichildrensvillage.nl Telefoon 030-2204385 Rabobankrekening

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Waalboog

Stichting Vrienden van de Waalboog Stichting Vrienden van de Waalboog Financieel verslag over het jaar 2016 Inhoudsopgave I Verslag bestuur II Balans per 31-12-2016 III Resultatenrekening 2016 IV Toelichting op de balans per 31-13-2016

Nadere informatie

Beleidsplan januari 2017 februari 2018 KvK : RSINnr:

Beleidsplan januari 2017 februari 2018 KvK : RSINnr: Beleidsplan januari 2017 februari 2018 KvK :67403611 RSINnr: 856971091 http://www.stichtingkokai.nl secretariaat M.S van der Heide Kwartelstraat 28 8916 BN Tevens bezoekadres Tel. 06 41134599 1 Inhoud

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Beleidsplan 2018-2022 Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Plaats Oudehaske Datum 07-05-2018 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. Organisatie... 3 3. Visie en missie... 3

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Dutch-Lanka Friendship Foundation

Beleidsplan Stichting Dutch-Lanka Friendship Foundation Beleidsplan Stichting Dutch-Lanka Friendship Foundation Inhoud: 1. Werkzaamheden van de Goed Doel Stichting 2. Wijze werving van gelden 3. Beheer van het vermogen 4. Besteding van het vermogen Standaardbeleidsplan

Nadere informatie

Secretariaat: Jan Manders, Jan de Beijerstraat 14 5821 BX Vierlingsbeek Opgericht 1999 0478-631894 secretariaat@historischplatformvenray.

Secretariaat: Jan Manders, Jan de Beijerstraat 14 5821 BX Vierlingsbeek Opgericht 1999 0478-631894 secretariaat@historischplatformvenray. Secretariaat: Jan Manders, Jan de Beijerstraat 14 5821 BX Vierlingsbeek Opgericht 1999 0478-631894 secretariaat@historischplatformvenray.nl JAARVERSLAG 2012 Inleiding In het jaar dat Noord-Limburg wereldwijde

Nadere informatie

JAARREKENING 2018 STICHTING KLEINOOD

JAARREKENING 2018 STICHTING KLEINOOD JAARREKENING 2018 STICHTING KLEINOOD te Tilburg Stichting Kleinood Bredaseweg 375 5037 LD Tilburg Bankrekening NL 44 RABO 0130165891 www.stichtingkleinood.nl INLEIDING Doel De Stichting Kleinood heeft

Nadere informatie

Stichting Westland Familie Fonds. KvK nummer: ANBI: Jaarverslag Huizen, april Zuiderzee 5.

Stichting Westland Familie Fonds. KvK nummer: ANBI: Jaarverslag Huizen, april Zuiderzee 5. Stichting Westland Familie Fonds KvK nummer: 32118561 ANBI: 817120154 Jaarverslag 2018 Huizen, april 2019 Zuiderzee 5 1271 EP Huizen Email: Westlandfamiliefonds@westland-kaas.nl 1.Voorwoord Op 14 januari

Nadere informatie

B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N 2 0 1 3 2 0 1 5. De schoenerbrik Jan Freseman in 1860

B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N 2 0 1 3 2 0 1 5. De schoenerbrik Jan Freseman in 1860 B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N 2 0 1 3 2 0 1 5 De schoenerbrik Jan Freseman in 1860 INHOUD Voorwoord.. 3 Inleiding.. 4 Doelstellingen.. 5 Missie... 6 Beleid en beheer... 7 Gegevens

Nadere informatie

B en W Adviesnota. Overdracht kapel en omliggende grond Deurneseweg

B en W Adviesnota. Overdracht kapel en omliggende grond Deurneseweg B en W Adviesnota Onderwerp Overdracht kapel en omliggende grond Deurneseweg Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 5 maart 2018 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Svenja Romijn

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2016 1 Inhoud Samenvatting 2016 en verwachtingen 2017 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 6-7

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN Meerjarenbeleidsplan 2016 2019 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2016-2019 van Stichting Vrienden van MSVN-Fryslân. In dit beleidsplan staan de activiteiten

Nadere informatie

Beste lezer, Voor u ligt onze nieuwsbrief nummer drie en dertig, de 2 e van 2017.

Beste lezer, Voor u ligt onze nieuwsbrief nummer drie en dertig, de 2 e van 2017. NIEUWSBRIEF Nr.33-6 e JAARGANG uitgave nr.2 van 2017 Opmaak: april 2017 www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje en WOK) Beste lezer, Voor u ligt

Nadere informatie

Oudervereniging Hyperion Lyceum. Jaarverslag

Oudervereniging Hyperion Lyceum. Jaarverslag Oudervereniging Hyperion Lyceum Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave Bestuursverslag 2016 2 Functionarissen 4 Balans per 31 december 2016 5 Toelichting balans 6 Staat van baten en lasten over het boekjaar 2016

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2014 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering Dutch Lighttown HD Club Schoolstraat 2 5595CS Leende Tel +31 (0)40-7370397 Internet: www.dutch-lighttown-hd-club.nl KvK Eindhoven V 40 240 650 IBAN/Rekeningnummer:NL89 Rabo 0127.4987.45 BIC: RABONL2U.

Nadere informatie

Stichting Natuur, Tijd en Tafel. Tijd voor Eten. Jaarverslag 2009

Stichting Natuur, Tijd en Tafel. Tijd voor Eten. Jaarverslag 2009 Stichting Natuur, Tijd en Tafel Tijd voor Eten Jaarverslag 2009 Utrecht, maart 2010 Inleiding In 2009 heeft de stichting Natuur, Tijd en Tafel (NTT) zich gericht op de uitvoering van de pilot Tijd voor

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2016 1 Inhoud Samenvatting 2016 en verwachtingen 2017 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 6-7

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 van Stichting WK KassieBouwen, Monster

Jaarverslag 2015 van Stichting WK KassieBouwen, Monster Jaarverslag 2015 van Stichting WK KassieBouwen, Monster Algemeen In 2011 heeft Stichting de Zaaier vanwege haar 25 jarig jubileum als ludieke actie het WK KassieBouwen, concept van B&T (Ron de Bakker),

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. 10.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl JAARVERSLAG 2012

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Sisters of Nazareth-Haifa

Stichting Vrienden van de Sisters of Nazareth-Haifa Stichting Vrienden van de Sisters of Nazareth-Haifa Jaarverslag 2013 1 Inhoudsopgave 1. Van de voorzitter... 3 2. Doelstelling... 4 3. Bestuur... 5 3.1. Vergaderingen... 5 4. Financiën... 6 5. Communicatie...

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G 2017

J A A R V E R S L A G 2017 J A A R V E R S L A G 2017 STICHTING MARTINUS MONUMENT INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG 2017 Algemene gegevens 2 Bestuurssamenstelling 2 Voorwoord van het stichtingsbestuur 3 Jaarverslag 2017 3 Doelstelling 3

Nadere informatie

stichting Er Zijn Inhoudsopgave: ANBI verantwoording 2013

stichting Er Zijn Inhoudsopgave: ANBI verantwoording 2013 stichting Er Zijn ANBI verantwoording 2013 Inhoudsopgave: 1 De naam 2 2 RSIN/fiscaal nummer 2 3 Contactgegevens 2 4 Bestuurssamenstelling en namen bestuursleden 2 5 De doelstelling 2 6 Het beleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Nooit Gedacht 2014-2019

Beleidsplan. Stichting Nooit Gedacht 2014-2019 Beleidsplan Stichting Nooit Gedacht 2014-2019 Merselo, september 2014 1 Inhoudsopgave Terugblik en Vooruitblik 3 1 Doel en ambities 4 2 Bestuur en organisatie 4 3 Beheer 7 4 Activiteiten 8 5 Vrienden van

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 In 2013 worden 5 vergaderingen gehouden (24 januari, 12 maart, 30 mei, 5 september en 12 december) Afmelding vrijwilligers in 2013

JAARVERSLAG 2013 In 2013 worden 5 vergaderingen gehouden (24 januari, 12 maart, 30 mei, 5 september en 12 december) Afmelding vrijwilligers in 2013 Stichting Heemkunde Hegelsom Opgericht 25 september 2009 Secretariaat: Past. Debijestraat 34 5963 AG Hegelsom JAARVERSLAG 2013 In 2013 worden 5 vergaderingen gehouden (24 januari, 12 maart, 30 mei, 5 september

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Beleidsplan 2013-2017 Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Plaats Oudehaske Datum 04-07-2013 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. Organisatie... 3 3. Visie en missie... 3

Nadere informatie

Stichting Magirus Middelburg. Pagina 1 van 5

Stichting Magirus Middelburg. Pagina 1 van 5 Stichting Magirus 1931 te Middelburg Jaarrekening 2014 en 2015 Pagina 1 van 5 Inleiding Bij notariële akte van 16 december 1986 is opgericht de stichting Stichting Magirus 1931 In verband met het verkrijgen

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Basiliek van de Heilige Liduina en Onze Lieve Vrouw Rozenkrans

Stichting Vrienden van de Basiliek van de Heilige Liduina en Onze Lieve Vrouw Rozenkrans STICHTING VRIENDEN VAN DE BASILIEK H. LIDUINA en O.L. VROUW ROZENKRANS te SCHIEDAM Prof. Kamerlingh Onneslaan 308, 3112 VM Schiedam Beleidsplan Stichting Vrienden van de Basiliek van de Heilige Liduina

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013)

Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013) Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013) 1 INLEIDING Sinds 2012 richt Stichting Wij Helpen zich op het helpen van de bevolking in Sri Lanka. Eind 2012 is begonnen met het inzamelen van geld. In 2013

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Vereniging Wooninitiatief Bergen op Zoom Garry Horselaan 5, 4631NS Hoogerheide BOEKJAAR KvK: RSIN:

JAARVERSLAG. Vereniging Wooninitiatief Bergen op Zoom Garry Horselaan 5, 4631NS Hoogerheide BOEKJAAR KvK: RSIN: Vereniging Wooninitiatief Bergen op Zoom Garry Horselaan 5, 4631NS Hoogerheide KvK: 53782151 RSIN: 851015542 www.wiboz.nl JAARVERSLAG BOEKJAAR 2013 Voor u ligt het jaarverslag van Wooninitiatief Bergen

Nadere informatie

Coalitie Erbij Woudenberg

Coalitie Erbij Woudenberg Jaarverslag 2016 Coalitie Erbij Woudenberg Inhoud Voorwoord Jaarverslag 2016 Bijlage: financieel overzicht Voorwoord Beste lezer, Voor u ligt het jaarverslag 2016 van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg.

Nadere informatie

B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N Het stoomschip Macassar in 1851

B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N Het stoomschip Macassar in 1851 B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N 2 0 1 6 2 0 1 8 Het stoomschip Macassar in 1851 INHOUD Voorwoord.. 3 Inleiding.. 4 Doelstellingen.. 5 Missie... 6 Beleid en beheer... 7 Gegevens

Nadere informatie

Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling). Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit betekent dat wij een organisatie zijn die het algemeen nut dienen. Daarom zijn giften aan

Nadere informatie

Financieel verslag boekjaar 2017

Financieel verslag boekjaar 2017 Goirkestraat 96 5046 GN Tilburg Pagina 2 Inhoud Pagina Rapportage Algemeen 4 Donaties 5 Jaarstukken 2017 Jaarrekening Balans per 31 december 2017 7 Winst-en-verliesrekening over 2017 8 Toelichting Algemeen

Nadere informatie

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen A. De bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met de statuten. Het huishoudelijk reglement wordt samengesteld en goedgekeurd door het voltallige

Nadere informatie

Oudheidkundig Museum Sint-Michielsgestel

Oudheidkundig Museum Sint-Michielsgestel ! Oudheidkundig Museum Sint-Michielsgestel Jaarverslag 2016 Onderwerpen Belangrijkste gebeurtenissen van het jaar p. 2 Projecten p. 2 Bezoekers p. 4 Communicatie p. 4 Bestuur en medewerkers p. 4 Financiën

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur Beleidsplan 2018-2022 Stichting Vrienden van Sypesteyn Datum 1 maart 2018 1 Auteur Stichting Vrienden van Sypesteyn 1. Inleiding Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2018-2022 van de Stichting Vrienden

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ]

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ] BELEIDSPLAN Stichting DMS [2018 2022] Stichting Dutch Medical Service Vrusschenhusken 1 6422 PL Heerlen info@dutchmedicalservice.nl www.dutchmedicalservice.nl Inschrijvingsnummer Kvk 71024689 Bank: NL05

Nadere informatie

Beleidsplan. Voor de jaren 2008-2009

Beleidsplan. Voor de jaren 2008-2009 Beleidsplan Voor de jaren 2008-2009 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Doe Wat. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten en geeft inzicht in de werving en het

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING

Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING Voor u ligt het jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans. Uit een oogpunt van kostenbesparing heeft het bestuur besloten tot versobering van

Nadere informatie

STICHTING LEERGELD LELYSTAD JAARVERSLAG 2016 INHOUDSOPGAVE

STICHTING LEERGELD LELYSTAD JAARVERSLAG 2016 INHOUDSOPGAVE STICHTING LEERGELD LELYSTAD JAARVERSLAG 2016 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD Pagina 3 DOELSTELLING Pagina 4 BESTUUR en ORGANISATIE Pagina 4 WERKWIJZE ACTIVITEITEN 2016 FINANCIEEL OVERZICHT HET JAAR 2016 BEGROTING

Nadere informatie

Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017

Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017 Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017 Stichting Mag ik meedoen? KvK nummer 66828090 info@magikmeedoen.org IBAN NL72RABO 0375 229 000 1 Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 Doelstelling... 3 Werkzaamheden...

Nadere informatie

Inhoudsopgave jaarverslag 2015

Inhoudsopgave jaarverslag 2015 JAARVERSLAG 2016 Inhoudsopgave jaarverslag 2015 1. Inleiding blz. 3 2. Aantal kerkgangers blz. 4 3. Financiële toelichting blz. 5 4. Verslag kascontrolecommissie blz. 6 5. Balans per 31 december 2016 blz.

Nadere informatie

JAARVERSLAG vanaf 6 oktober 2016 STICHTING DORPSKERK SPANKEREN

JAARVERSLAG vanaf 6 oktober 2016 STICHTING DORPSKERK SPANKEREN STICHTING DORPSKERK SPANKEREN Postadres: Overweg 5, 6956 AE Spankeren www.stichtingdorpskerkspankeren.nl info@stichtingdorpskerkspankeren.nl JAARVERSLAG 2016 vanaf 6 oktober 2016 Bankrekeningnummer: NL

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2017 STICHTING DE ZANDSE KERK

FINANCIEEL VERSLAG 2017 STICHTING DE ZANDSE KERK FINANCIEEL VERSLAG 2017 STICHTING DE ZANDSE KERK Inhoudsopgave Algemeen - Doelstelling - Verslag van het bestuur pagina 2 Grondslagen voor de financiële verslaggeving pagina 4 Balans per 31 december 2017

Nadere informatie

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE JAARVERSLAG 2010 *Inleiding De leden van de raad De provinciale raad van kerken in Groningen en Drenthe (voortaan de raad ) bestaat uit leden die namens

Nadere informatie

Stichting Rotaplast Nederland Gelieerd aan Rotaplast International. Jaarverslag. Stichting Rotaplast Nederland

Stichting Rotaplast Nederland Gelieerd aan Rotaplast International. Jaarverslag. Stichting Rotaplast Nederland Stichting Rotaplast Nederland Gelieerd aan Rotaplast International Jaarverslag Stichting Rotaplast Nederland 2015 1 Algemeen De Stichting Rotaplastgelden is opgericht bij akte 23 november 2009 verleden

Nadere informatie

Verslag van de bouw en onthulling van het oorlogsmonumentje in Maashees. Periode maart tot mei 2015: Jos van Kooij

Verslag van de bouw en onthulling van het oorlogsmonumentje in Maashees. Periode maart tot mei 2015: Jos van Kooij Verslag van de bouw en onthulling van het oorlogsmonumentje in Maashees. Periode maart tot mei 2015: Jos van Kooij 1 Wat er vooraf ging: Tijdens mijn onderzoek naar de bouw van de nieuwe kerk (2012-2013)

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Waalboog

Stichting Vrienden van de Waalboog 1) Stichting Vrienden van de Waalboog Financieel verslag over het jaar 2017 2 Inhoudsopgave I Verslag bestuur II Balans per 31-12-2017 III Resultatenrekening 2017 IV Toelichting op de balans per 31-13-2017

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2019-2020 Datum: December 2018 Versie: 1 Beleidsplan voor 2019 en 2020 Beleidsplan voor 2019 en 2020 van stichting Bedumer Winterloop. Inhoud Missie... 3 Doelstelling... 3 Financiën... 4 Organisatie...

Nadere informatie