Even Bijbomen. Kinderboekenweek, voorlezen in groep 1&2, door opa en oma.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Even Bijbomen. Kinderboekenweek, voorlezen in groep 1&2, door opa en oma."

Transcriptie

1 Even Bijbomen Het om-de-week informatieblad van basisschool De Populier 17 oktober 7 november 2014 nummer 4 Pleinwacht 17 oktober 28 november: Maandag 27 oktober: de ouders van Iris van Drunen en Joep Vis Dinsdag 28 oktober: de ouders van Daan Folkers en Julia Wilke Donderdag 30 oktober: de ouders van David Groeneweg en Badr Azor Vrijdag 31 oktober: de ouders van Sami Haouch en Davey Bogaard Maandag 3 november: de ouders van Ines Harberts en Bindi Evers Dinsdag 4 november: de ouders van Sem de Jong en Myrthe Goossens Donderdag 6 november: de ouders van Mart van der Pluijm en Indra Lowies Vrijdag 7 november: de ouders van bas Sloot en Sophia Manus Maandag 10 november: de ouders van Karolina Stalinska en Nova Nieuwenhuisen Dinsdag 11 november: de ouders van Jamy Tangel en Jesse van veen Donderdag 13 november: de ouders van Caprice Tol en Jaimy v/d Zouwen Vrijdag 14 november: de ouders van Dirk Veerman en Rida Achbari Maandag 17 november: de ouders van Sylvana Walsale en Nihal El Azzemani Dinsdag 18 november: de ouders van Victoria Wolters en Zonne Beek Vrijdag 21 november: de ouders van Maurits Blinkhof en Fee van Beyere Maandag 24 november: de ouders van Jesse Clerkx en Kay Blanken Dinsdag 25 november: de ouders van Nout van der Heiden en Laura Bule Donderdag 27 november: de ouders van Iris Vink en Sanae Dribal Vrijdag 28 november: de ouders van Maurits Wilke en Duncan van Es Het pleinwachtrooster voor het gehele schooljaar staat op de website van de school; onder het kopje algemeen-pleinwacht. Kinderboekenweek, voorlezen in groep 1&2, door opa en oma. In het kader van de kinderboekenweek kwamen de oma en opa van Isa van Weert een half uurtje voorlezen in groep 1&2. Het was heel gezellig, de kinderen kropen bijna bij opa en oma op schoot

2 Hieronder staan de trotse winnaars van de tekenwedstrijd in het kader van De Kinderboekenweek! Kinderboekenweek FEEST bibliotheekbezoek groep 5/6 Donderdagochtend is groep 5/6 op bezoek gegaan bij de bibliotheek. Naast het thema Feest en de bekroonde boeken, heeft de bibliotheek aandacht willen besteden aan het zoeken en vinden van boeken in de (catalogus van de) bibliotheek. De kinderen weten nu hoe ze met hun pasje en wachtwoord boeken kunnen reserveren via internet. Voor kinderen tot 18 jaar is de inschrijving gratis, wel wordt een eenmalige bijdrage voor het inschrijven gevraagd van 3,50. Zij kunnen dan jeugdboeken, tijdschriften en luisterboeken lenen. De kinderen hebben ook allemaal zelf een boek mogen uitkiezen. Deze worden op dit moment in de klas gelezen. Rianne brengt deze boeken over 6 weken weer terug. Vanaf deze week zijn ook de boeken met de gouden en zilveren griffels/penselen te huren. Voorlezen gebeurt elke dag in de klas. Ook vinden wij het belangrijk dat het voorlezen ook nog thuis gebeurt. Hieronder vindt u een lijst met leuke voorleesboeken. Uiteraard kunnen de kinderen ze ook zelf lezen. Veel (voor)leesplezier! Voorleesboeken groep 5/6 Superjuffie in de soep/janneke Schotveld Juf Josje komt in actie als de dieren in de zeeën haar roepen. De zeeën worden vervuild door plastic. Maar de directeur heeft het in de gaten en ontslaat haar. Avontuurlijk en fantasievol verhaal gemengd met actuele milieuproblematiek die op speelse manier in het verhaal is geïntegreerd. Voorlezen vanaf 7 jaar.

3 Dummie de Mummie en de ster Thoeban/Tosca Menten Na de verhalen van astronoom Niklas zijn Dummie en Goos in de ban van sterrenkunde. Ze gaan naar Oostenrijk, waar Dummie via een sterrenkijker hoog op een berg in contact hoopt te komen met zijn vader. Maar dan raken ze verzeild in een sneeuwstorm. Hilarische verwikkelingen, grappig taalgebruik; spannend en leerzaam verhaal. Voorlezen vanaf 7 jaar. Oma Boef/David Walliams Ben (11 jaar) ontdekt op een dag dat zijn saaie, stokoude grootmoeder vroeger een beruchte juwelendief was. Zal het ze lukken om samen de Kroonjuwelen te stelen? In een Roald Dahl-achtige stijl volgen de kolderieke momenten elkaar in rap tempo op, waarbij ook voor ontroering. Vanaf 9 jaar. plaats is Bibi s doodgewone dierenboek/bibi Dumon Tak Weet je dat de regenworm uit wel 150 ringetjes bestaat? En hoe de haring laat weten waar hij is? Korte verhalen over veertig bijzondere dieren. Met linoleumsneden in zwart-wit. De kleine verhalen, waarin informatie en humor hand in hand gaan, voelen iedere keer als een cadeautje dat je uit mag pakken. Vanaf 9 jaar. De schat van Inktvis Eiland/Reggie Naus Als Rowan wees geworden is, gaat ze op zoek naar haar oom Groenbaard. Samen gaan ze op zoek naar de van opa Henry. Heerlijk Pippi Langkousachtig voorleesboek, waarin Rowan vaak als onverschrokken heldin naar voren komt. Voorlezen vanaf 8 jaar. schat Bommetje! : Stijn uitvinder/rene van der Velde Stijn is uitvinder en dat betekent in zijn geval dat hij allerlei grappige dingen verzint om zijn leventje leuker en gemakkelijk te maken. Maar dat gaat niet altijd goed. Stijn is een heerlijk zelfingenomen joch die ook de lezer voor zich inneemt door in alle openheid en eerlijkheid te vertellen over zijn avonturen. Vanaf 8 jaar. Alle dieren levend en vrij/mariken Jongman Gijs vindt Dietie leuk. Op een dag krijgt hij van haar een vreemde vragenlijst. Voordat hij het weet, is hij lid geworden van haar geheime club, die s avonds dieren bevrijdt. Gijs vraagt zich regelmatig dingen af, die de lezer ook gelijk aan het denken zetten. Belangrijke vraagstukken zijn daarmee knap verpakt in een verhaal met heerlijke humor, scherpe dialogen en een treffend inlevingsvermogen in de doelgroep. Vanaf 9 jaar. Vissen smelten niet/jef Aerts Matti (12) vindt het vreselijk dat de prachtige kempvissen van zijn depressieve vader moeten worden verkocht. Daarom vlucht hij met Sirius, vaders lievelingsvis, het huis uit, ook al is het de koudste nacht van het jaar. Een wonderlijk, mysterieus en spannend prachtverhaal, in een ijskoude setting. Vanaf 10 jaar.

4 Kinderboekenweek FEEST rekenen groep 5/6 Vorige week was het FEEST en daar hebben we woensdagochtend dan ook goed gebruik van gemaakt. Groep 5/6 was opgedeeld in 5 groepjes en zo werd er om de 10 minuten een ander rekenonderdeel gespeeld. Ze hebben Canadees leren vermenigvuldigen. Dat is op dezelfde manier als bij ons, maar ze mogen elke keer maar één affiche verschuiven waardoor ze zo snel mogelijk 4 op een rij moeten krijgen aan de hand van de goede keersommen. Gok een hok was ook een grote hit. Om de beurt wordt er een getal omgedraaid en in het juiste hok geschreven. Kijk dus goed hoe je je getallenlijn indeelt! Landje-pik is ook een spel dat je met zijn tweeën kunt spelen. Je kiest een getal voor elkaar, bijvoorbeeld 15, en dan moet je zoveel mogelijk 3-tallen maken wat bij elkaar dan 15 is. Dat was dus even flink hoofdrekenen geblazen. Zo hadden we de hele ochtend FEEST maar werden we ook nog beter in rekenen! Kinderboekenweek FEEST bakken groep 5/6 Donderdagmiddag had Rianne Verkleij een luxe. Ze had maar liefst 4 leerkrachten in de middag, dus konden ze gaan bakken. Iedereen had netjes zijn snijplankje, mesje en bakje mee en voor de boodschappen en oven had Rianne gezorgd. Er zijn appelflappen gemaakt, waarbij de kinderen zelf de appels sneden en naar eigen inzicht de suiker, kaneel en rozijnen toevoegden. Bij de guacamole werden de tomaatjes, uitjes en knoflook goed klein gesneden. Sommige kinderen aten het meteen op, anderen moesten een beetje aan de smaak wennen. Het maken van de muffins ging erg goed. Alles werd zorgvuldig afgewogen, gesneden, gemixt en gebakken. Ze smaakte echt overheerlijk. En de koekjes bakken was een hele uitdaging, want daar moest ook alles afgewogen en gemeten worden. Maar uiteindelijk hebben we heel wat kunnen bakken en snoepen. De klas heeft erna nog heerlijk naar appelflap geroken, mmmm.

5 Thuis (voor)lezen, een wereld gaat open In deze Even Bijbomen kunt u een informatief stukje vinden over lezen met kinderen in groep 3. Met het leren lezen gaat er voor uw kind een wereld open. Leren lezen kunt u als ouder stimuleren. Blijf zelf lezen, voorlezen en samen met uw kind genieten van boeken en verhalen, ook als uw kind zelf al goed kan lezen. Kinderen genieten van voorlezen en het is goed voor de ontwikkeling van de luistervaardigheid en de woordenschat. Stimuleer het zelf lezen van uw kind. Het lezen moet worden onderhouden zodat uw kind kan lezen om te leren. Bovendien leert uw kind steeds vlotter en beter lezen, want lezen leer je door te lezen. Het leesproces in groep 3 Voor kinderen in groep 3 is een aantal punten handig en belangrijk om te weten. Spreek de letters niet uit zoals u dat doet als u het alfabet opzegt, maar zoals in de navolgende voorbeelden: Uitspraak van de letters bij het leesleerproces in groep 3 a Geen aa, maar als in tak aa Als in maan b Niet bee, maar bû, met een bijna onhoorbare u e Geen ee, maar als in zes ee Als in teen f Geen ef, maar fff h Geen haa, maar hu, met een bijna onhoorbare u ie Als in fiets z Geen zet, maar zzz Als uw kind moeite heeft met een bepaald woord, kunt u vragen om eerst de letters van dat woord afzonderlijk te lezen, bijvoorbeeld b-oe-k en daarna de letters aan elkaar te plakken en het hele woord vloeiend te lezen: boek (hakken en plakken) Op de boeken voor beginnende lezers staat vaak vermeld hoeveel weken leesonderwijs uw kind moet hebben gehad om het te kunnen lezen geschikt voor na 3 weken, 6 weken, 9 weken leesonderwijs. Ook vindt u niveau-aanduidingen op veel boekjes zoals AVI-start, AVI-M3, AVI-E3, enzovoort. Maar natuurlijk vooral samen heel veel leesplezier gewenst! In de volgende EBB leest u meer over het leesproces in de groepen 4 t/m 8. Bronnen: Chambers, A. (2002). De leesomgeving. Hoe volwassenen kinderen kunnen helpen van boeken te genieten. Den Haag: Biblion Uitgeverij. Chambers, A. (2002). Vertel eens. Kinderen, lezen en praten. Den Haag: Biblion Uitgeverij. Letterie, M., Linden, E. van der, Nikken, P. & Walker, A. (2000). Waar kijken ze naar? Baby s & peuters. Tilburg: Zwijsen. Letterie, M., Nikken, P. & Walker, A. (2000). Waar kijken ze naar? Kleuters. Tilburg: Zwijsen. Paternotte, A. (2006) Houvast bij leesproblemen en dyslexie op de basisschool. Bilthoven: Balans. Smits, A. & Braams. T. (2006) Dyslectische kinderen leren lezen. Individuele groepsgewijze en klassikale werkvormen voor de behandeling van leesproblemen. Amsterdam: Boom. Vernooy, K. (2006). Effectief omgaan met risicolezers. Werken aan preventie en beter omgaan met leesproblemen. Amersfoort: CPS.

6 Rianne Verkleij in de Margriet! Zo leuk, onze Rianne staat in de Margriet van deze week! Hierboven alvast een klein voorproefje. Bamboe gaat weg, een nieuw plan Vrijdag10 oktober was Marjan Paas, manager domein bestuursbureau en faciliteiten (Sopora) bij ons op school. De HB groep had de opdracht gekregen om plannen met een begroting te bedenken voor de inrichting van de dan ontstane plek. De plannen waren natuurlijk heel verschillend, maar extra speeltoestellen staan overal centraal! We zijn benieuwd of er iets gerealiseerd mag en kan worden. Marjan was zeer verrast door de presentaties van de leerlingen. Zij houdt hen, via de mail, op de hoogte van de besluitvorming. Kortom wordt vervolgd

7 Enkele foto s van de presentaties, meer foto s kunt u bewonderen op onze website: eens intensiever. Schooltuin We hebben, uiteraard na zorgvuldig overleg, gekozen voor een iets andere opzet van de schooltuin. Tot dit schooljaar deden alle klassen mee, wat tot gevolg had, dat de kinderen maar heel af en toe in de tuin werkten. Nu willen we twee groepen meer verantwoordelijkheid geven. En dat zijn de kleuters en de leerlingen van de groepen acht. Zodoende komt elk kind tijdens zijn/haar schoolloopbaan twee keer aan de beurt. En dan elk jaar nog Stremming Gouwe en verkeershinder hefbrug Boskoop Via de communicatieconsultant, Maryse Maes, ontvingen wij het onderstaand bericht: De Gouwe in Boskoop is in de periode van omstreeks vrijdag 31 oktober tot en met eind december 2014 gestremd voor alle scheepvaart. Het betreft het gedeelte vanaf de hefbrug Boskoop tot aan de aftakking Otwegwetering (ter hoogte van restaurant Skoop Boskoop). De provincie Zuid-Holland vervangt dan de oever langs de Gouwe. Op gezette tijden gaat de brug open voor de scheepvaart, waardoor het wegverkeer

8 hinder ondervindt. De betrokken straten in de Ridderbuurt zijn verminderd bereikbaar. Het wegverkeer wordt omgeleid via borden. Verkeershinder bij hefbrug Boskoop De stremming in deze periode geldt van maandag tot en met zaterdag, van 7.00 uur tot uur. De hefbrug Boskoop is alleen tussen uur en uur open om de scheepvaart door te laten. Op dat moment verplaatst de provincie het materieel naar een breder gedeelte van de Gouwe, waardoor de schepen kunnen passeren. Dit betekent dat het wegverkeer dagelijks (behalve op zondag) tussen 13:30 uur en 14:30 uur wordt omgeleid via de hefbrug Waddinxveen. Als de drukte van de scheepvaart het toelaat, gaat de brug tussentijds dicht om voetgangers en fietsers door te laten. Of en hoe vaak dit het geval is, is van tevoren helaas niet aan te geven. Bovendien moet het wegverkeer er rekening mee houden dat de hefbrug Boskoop direct na uur tijdelijk langer open kan staan om de wachtende schepen door te laten. Bereikbaarheid van woningen Vanaf de start van de werkzaamheden tot omstreeks begin maart 2015 wordt het gemotoriseerd verkeer met bestemming Voorkade omgeleid via de straten Galerij, Nieuwstraat en Biezen. De richting van het verkeer wordt hiervoor in deze periode gewijzigd. Daarna wordt het gemotoriseerd verkeer met bestemming Ridderbuurt (nr. 1 tot 10) omgeleid via Biezen, totdat de werkzaamheden zijn afgerond. De woningen aan de Voorkade en de Ridderbuurt blijven bereikbaar voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten. De betreffende bewoners ontvangen gedetailleerde informatie van de aannemer over de bereikbaarheid van hun woningen en parkeermogelijkheden. Oeververvanging De oeverconstructie op het traject Voorkade (vanaf huisnummer 27) tot de Ridderbuurt (huisnummer 10) is verouderd en veel planken zijn beschadigd door de scheepvaart en bewegend ijs. De Gouwe is hier relatief smal, waardoor de kade veel te lijden heeft van de scheepsbewegingen. De provincie is als vaarwegbeheerder verantwoordelijk voor vlot en veilig verkeer over het water. Ze zorgt daarom voor het vernieuwen van de oeverconstructie. Tijdens de voorbereidingen heeft het Hoogheemraadschap van Rijnland aangegeven dat de waterkering moet worden verstevigd. De waterkering bevindt zich nu langs de Gouwe onder de Voorkade. Dit kan door de oeverconstructie steviger in de grond aan te brengen. Hiervoor is gezocht naar een zo veilig en schadeloos mogelijke werkwijze, waarbij de trillingen tot een minimum worden beperkt. Op deze manier worden twee problemen tegelijkertijd aangepakt en de hinder voor de omgeving geminimaliseerd. Werkzaamheden De werkzaamheden om de oever te vervangen starten met het plaatsen van de damwand. Daarna volgen het verwijderen van de bestrating, slopen van de betonnen rand van de huidige damwand en aanleggen van de bewateringsdrain. Ten slotte wordt de nieuwe betonnen rand aangelegd en bestrating dichtgelegd. De werkzaamheden starten naar verwachting dinsdag 28 oktober 2014 en zijn afgerond omstreeks maart/ april Wat zou dit kunnen betekenen voor onze school? Onze school gaat om uur uit. Het zou dus kunnen dat ouders die hun kinderen komen halen voor een open brug staan en later bij de school aan komen. Dat geldt zeker voor ouders die lopend of met de fiets komen (autoverkeer wordt namelijk omgeleid via de hefbrug Waddinxveen). Uiteraard zorgen wij ervoor dat uw kind(eren), totdat u op school bent, gewoon op school kan/kunnen blijven.

9 Naar de manege met groep 1&2 Op vrijdagmiddag 31 oktober mogen wij, de kinderen van groep 1 en 2, een kijkje gaan nemen op manege Bentwoud in Boskoop. We vertrekken om uur en zijn om uur weer terug op school. We zoeken nog 2 á 3 ouders om de kinderen te vervoeren. We hebben het advies gekregen om de kinderen oude kleding en kaplaarzen te laten aantrekken. We hopen op genoeg vervoer en een leuke middag. Cultuur met Kwaliteit, groepen 7&8 Na veel uren van overleg, meten, passen, lijmen en experimenteren zijn er prachtige mensfiguren ontstaan. Geheel gemaakt van papier! Bezoek groepen 8 aan het Scalacollege 28 oktober 2014 Het Scalacollege in Alphen aan den Rijn heeft dit jaar voor een nieuwe opzet gekozen om basisschoolleerlingen met het Voortgezet Onderwijs kennis te laten maken. Op 28 oktober, vanaf uur worden er minilessen aan de kinderen aangeboden. Deze vakken zijn zeer divers van samenstelling en zullen, aldus het Scalacollege, laten zien wat de kinderen kunnen verwachten in het voortgezet onderwijs. De leerkracht van groep 8 zal zelf ook aan het werk gaan. Zij zal op de hoogte worden gebracht van allerlei onderwerpen, zoals: het Scala Les en Instructiemodel (SL!M traject), de ipadklassen, het reken en taalbeleid, de omgang met hoogbegaafden, het tweetalig onderwijs enz. enz. Het is de bedoeling om in gesprek te komen, zodat het basis- en het voortgezet onderwijs beter op elkaar aansluiten. De kinderen zullen dan ook die dinsdag met hun fiets naar school moeten komen. We vertrekken tussen half één en kwart voor één. De terugkomst zal later zijn. Het programma duurt nl tot uur. We zullen zo rond de klok van uur weer terug zijn. Misschien dat er een clubje afgezegd zal moeten worden. De kinderen zijn hier overigens al geruime tijd van op de hoogte. Aangezien het weer voor die dag naar zich laat raden, wil ik u vragen om er te zijner tijd rekening mee te houden dat het wel eens een regenachtige dag zou kunnen zijn. Een regenbroek en jas is dan geen overbodige luxe. NB: We zijn nog op zoek naar een ouder die mee wil fietsen naar en van Alphen aan den Rijn. Bent u die middag in de gelegenheid, graag! U kunt dit aan Marjan Krijvenaar kenbaar maken.

10 Open dagen op het Voortgezet Onderwijs voor de groepen 8 (maar óók voor de groepen 7) Donderdag 16 oktober jl. hebben de kinderen van de groepen 8 allerlei informatie mee naar huis gekregen over de open dagen op het Voortgezet Onderwijs in Gouda, Boskoop, Waddinxveen, Hazerswoude-Dorp en Alphen aan den Rijn. Aangezien het ook voor de kinderen uit de groepen 7, en hun ouders, handig kan zijn om ook nu al op enkele scholen een kijkje te nemen, hebben zij vandaag een vijftal stencils meegekregen met de vermelding van de open dagen op de middelbare scholen in de regio. U bent op alle scholen van harte welkom. Bezoek aan het Binnenhof in Den Haag op donderdag 26 maart 2015 Op donderdag 26 maart 2015 zullen de groepen 7a, 7b, 8a en 8b in de ochtend een bezoek brengen aan het Binnenhof in Den Haag. Ze zullen daar een rondleiding door het Tweede Kamer gebouw krijgen en wellicht beroemde mensen tegen komen. Daarnaast is er ook een mogelijkheid aangevraagd voor het bezoeken van de Ridderzaal. Helaas is niet van tevoren aan te geven of een bezoek aan die zaal mogelijk is in verband met eventuele vergaderingen. Het vervoer naar Den Haag zal met auto s plaats moeten vinden. Een bus is te duur. Aangezien het wel 45 kinderen in totaal zijn, hebben we nogal wat ouders nodig die bereid zijn mee te rijden naar Den Haag. We rijden vanaf school naar Den Haag en parkeren de auto op een P en R langs de snelweg. Daarvandaan gaan we met z n allen met de tram naar het centrum van Den Haag en lopen het laatste stukje naar het Binnenhof. Aangezien de totale reistijd redelijk lang is en het programma tot uur duurt, zullen we vermoedelijk tussen uur en uur weer bij school zijn. Dit bericht komt wat vroeg, maar dan bent u in de gelegenheid om eventueel een vrije dag aan te vragen of van werkdag te ruilen. U mag zich nu al aanmelden. Mailadres Medezeggenschapsraad (MR) De Populier Aangezien er steeds meer digitaal gemeld en verzonden wordt, kon ook de MR van onze school niet achterblijven. De MR heeft nu haar eigen mailadres, te weten: mr@obsdepopulier.nl. Voor alle zaken die de MR aangaan kunt u voortaan dit adres gebruiken. Op tijd beginnen / bezoeken aan dokter, tandarts, fysiotherapeut enz. Gelukkig komen veel kinderen iedere dag op tijd op school. Toch zijn er nog kinderen die (net) te laat komen. Dit is voor de andere leerlingen en voor de groepsleerkracht heel storend. De leerkracht is vaak dan al gestart met de instructie voor een groep. Daarnaast vinden wij het belangrijk om de lessen op tijd te laten beginnen. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind(eren) echt op tijd op school is/zijn? Kunt u ook de tandarts/ziekenhuis/dokter/fysiotherapeut afspraken, zoveel als mogelijk is, na schooltijd plannen? Belangrijke data: Hier volgen de belangrijke data voor de komende periode: 20 oktober t/m 24 oktober herfstvakantie 28 oktober voorlichtingsbijeenkomst voor de leerlingen van groep 8&8B over het Voortgezet Onderwijs met mini lessen op het Scalacollege 30 oktober Halloween groepen 4 t/m 7, vanaf 18:55 uur 31 oktober, groep 1&2 gaat naar de manege 4 november Marina Kremer werkt, Ellen de Jong is vrij 5 november Ellen de Jong werkt, Marina is vrij

11 6 november Ellen de Jong werkt, Marina Kremer is vrij 10 & 11 november pre-adviesgesprekken groep 8 20 november vanaf 12:00 uur zijn de leerlingen vrij Vragen, aandachtspunten, opmerkingen enz.? U bent van harte welkom! Vanaf dit schooljaar ben ik (in principe) iedere dinsdag en vrijdag op school aanwezig. Voor schooltijd (vanaf 08:15 uur) probeer ik zoveel mogelijk op het schoolplein te staan. U kunt dan, mocht dat wenselijk zijn, een afspraak met mij maken. Op de dagen dat ik niet werkzaam ben op De Populier kunt u telefonisch of via de contact opnemen. Mocht ik de telefoon op dat moment niet op kunnen nemen, kunt u de voic inspreken. Ik probeer u dan zo spoedig mogelijk terug te bellen. Mijn telefoonnummer is , mijn adres; schoolleider@obsdepopulier.nl. Met vriendelijke groet, Karin Klein Binnengekomen mailberichten: Kom deze herfstvakantie naar het Rijksmuseum! Bekijk de online versie< d a2e > [RIJKSMUSEUM]< b d a2e > Kom deze herfstvakantie naar het Rijksmuseum!< d a2e > Het museum is gratis t/m 18 jaar In de herfstvakantie - 11 t/m 26 oktober - is er in het Rijksmuseum van alles te zien, te doen en te leren. Zo kun je op ontdekkingsreis naar de Gouden Eeuw of tekenen in het hele museum. Kijk hier< a2e > voor een overzicht van alle herfstvakantie activiteiten.

12

Even Bijbomen. 7 21 november 2014 nummer 5

Even Bijbomen. 7 21 november 2014 nummer 5 Even Bijbomen Het om-de-week informatieblad van basisschool De Populier 7 21 november 2014 nummer 5 Pleinwacht 7 28 november: Vrijdag 7 november: de ouders van Bas Sloot en Sophia Manus Maandag 10 november:

Nadere informatie

Volgt u ons al op De opening van het nieuwe bord en logo van onze prachtige school.

Volgt u ons al op De opening van het nieuwe bord en logo van onze prachtige school. Even Bijbomen. Het om-de-week informatieblad van basisschool De Populier 3 november 2015 nummer 5 Volgt u ons al op Twitter? @obs_depopulier.nl De opening van het nieuwe bord en logo van onze prachtige

Nadere informatie

TAALLEESONDERWIJS - Lezen voor ouders

TAALLEESONDERWIJS - Lezen voor ouders TAALLEESONDERWIJS - Lezen voor ouders Praktische handvatten voor het taallees- en rekenonderwijs zoals deze kwaliteits zijn te vinden op www.taalpilots.nl en www.rekenpilots.nl. De rubriek implementatiekoffer

Nadere informatie

Even Bijbomen. Het mooie Boskoop! Rob bedankt voor deze prachtige foto, februari 2015

Even Bijbomen. Het mooie Boskoop! Rob bedankt voor deze prachtige foto, februari 2015 Even Bijbomen Het om-de-week informatieblad van basisschool De Populier 13 februari 6 maart 2015 nummer 11 Het mooie Boskoop! Rob bedankt voor deze prachtige foto, februari 2015 Pleinwacht 13 februari

Nadere informatie

Informatieavond lezen groep 3. Welkom!

Informatieavond lezen groep 3. Welkom! Informatieavond lezen groep 3 Welkom! Inleiding Waarom is lezen belangrijk? Hoe leren de kinderen lezen in groep 3? Hoe kunt u als ouder het leesproces van uw kind ondersteunen? Bezoek aan de bibliotheek.

Nadere informatie

Even Bijbomen. 30 januari 13 februari 2015 nummer 10. Wat ligt onze school toch prachtig.januari 2015

Even Bijbomen. 30 januari 13 februari 2015 nummer 10. Wat ligt onze school toch prachtig.januari 2015 Even Bijbomen Het om-de-week informatieblad van basisschool De Populier 30 januari 13 februari 2015 nummer 10 Wat ligt onze school toch prachtig.januari 2015 Pleinwacht 16 januari 20 februari 2015 maandag

Nadere informatie

Volgt u ons al op Even Bijbomen & Bijblijven. Uitnodiging sociale media en kinderen

Volgt u ons al op Even Bijbomen & Bijblijven. Uitnodiging sociale media en kinderen Even Bijbomen. Het om-de-week informatieblad van basisschool De Populier 5 april 2016 nummer 14 Volgt u ons al op Twitter? @obs_depopulier.nl Even Bijbomen & Bijblijven Uitnodiging sociale media en kinderen

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

Volgt u ons al op Twitter? @obs_depopulier.nl

Volgt u ons al op Twitter? @obs_depopulier.nl Even Bijbomen. Het om-de-week informatieblad van basisschool De Populier 26 januari 2016 nummer 10 Volgt u ons al op Twitter? @obs_depopulier.nl Pleinwacht 26 januari 12 februari 2016 dinsdag 26 januari:

Nadere informatie

Even Bijbomen. Volgt u ons al op Twitter? @obs_depopulier.nl

Even Bijbomen. Volgt u ons al op Twitter? @obs_depopulier.nl Even Bijbomen. Het om-de-week informatieblad van basisschool De Populier 15 september 2015 nummer 2 Volgt u ons al op Twitter? @obs_depopulier.nl Wat is de tuin toch een plaatje! Pleinwacht 17 september

Nadere informatie

Leesontwikkeling op de Casimirschool

Leesontwikkeling op de Casimirschool Leesontwikkeling op de Casimirschool Waarom veel aandacht voor leesontwikkeling? Als kinderen lezen worden allerlei onderdelen van het brein aangesproken Veel aandacht voor leesontwikkeling 1. Als kinderen

Nadere informatie

de Oehoe de Tamboerijn Het om-de-week-bericht van openbare basisschool Jaargang 2014-2015, nummer 16 juni 2015

de Oehoe de Tamboerijn Het om-de-week-bericht van openbare basisschool Jaargang 2014-2015, nummer 16 juni 2015 de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2014-2015, nummer 16 juni

Nadere informatie

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Belangrijke data: 7

Nadere informatie

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken De Buutpraat Nieuwsblad van openbare basisschool et Buut Maandag 6 oktober 2014 Tel. : 075-6165701 / info@etbuut.nl / www.etbuut.nl Van alles De data op een rijtje Dinsdag 7 oktober Woensdag 8 oktober

Nadere informatie

Even Bijbomen. 2 oktober 17 oktober 2014 nummer 3

Even Bijbomen. 2 oktober 17 oktober 2014 nummer 3 Even Bijbomen Het om-de-week informatieblad van basisschool De Populier 2 oktober 17 oktober 2014 nummer 3 Pleinwacht 3 oktober 31 oktober: Vrijdag 3 oktober: de ouders van Karlijn Zirkzee en Taomir van

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers,

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers, Berkenblad nr. 10 27 januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het tiende Berkenblad van het school jaar 2014-2015! Vanaf vandaag ontvangt u onze nieuwsbrief alleen nog via de mail! Zo besparen

Nadere informatie

De laatste twee dagen! Alweer de laatste Oehoe van dit schooljaar. Er is in het afgelopen jaar wederom ongelooflijk hard gewerkt.

De laatste twee dagen! Alweer de laatste Oehoe van dit schooljaar. Er is in het afgelopen jaar wederom ongelooflijk hard gewerkt. de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2014-2015, nummer 18 juli

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 13 e nieuwsbrief, vrijdag 7 maart 2014 Beste ouders, In deze nieuwsbrief kunt u ons nieuwe voetbalelftal zien, leest

Nadere informatie

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012 Aan de ouders van de groepen 1 en 2 Binnenkort gaan de kleuters op schoolreis naar dierentuin Artis in Amsterdam, en wel op: dinsdag 16 oktober We vertrekken die dag met de bus vanaf school om 8.30 uur.

Nadere informatie

Volgt u ons al op Avondvierdaagse, wat een feest! Met dank aan Souad en Rob voor de prachtige foto s.

Volgt u ons al op Avondvierdaagse, wat een feest! Met dank aan Souad en Rob voor de prachtige foto s. Even Bijbomen. Het om-de-week informatieblad van basisschool De Populier juni 2016 nummer 17 Volgt u ons al op Twitter? @obs_depopulier.nl Avondvierdaagse, wat een feest! Met dank aan Souad en Rob voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 september 2015

Nieuwsbrief groep 3 september 2015 Nieuwsbrief groep 3 september 2015 Hierbij ontvangt u de tweede nieuwsbrief. Wij houden u graag op de hoogte van het reilen en zeilen in de groep. Mist u iets in deze nieuwsbrief dan horen we dit graag.

Nadere informatie

Vaders Voor Lezen. Vaders die hun kind regelmatig voorlezen stimuleren het leesgedrag van hun kind in zeer positieve zin.

Vaders Voor Lezen. Vaders die hun kind regelmatig voorlezen stimuleren het leesgedrag van hun kind in zeer positieve zin. Vaders Voor Lezen Vaders die hun kind regelmatig voorlezen stimuleren het leesgedrag van hun kind in zeer positieve zin. Daarom lezen vaders dus voor?! Welnee, dat doen ze omdat ze het heel erg leuk vinden!

Nadere informatie

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn:

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Leeuwarden, 5 februari 2016 Geachte ouders, Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Schoolfruit van de week Woensdag : snacktomaatjes Donderdag:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Even Bijbomen. en toen was het stil

Even Bijbomen. en toen was het stil Even Bijbomen Het om-de-week informatieblad van basisschool De Populier 16 januari 30 januari 2015 nummer 9 en toen was het stil Zoals u weet bereikte ons zondagavond 11 januari het verdrietige bericht

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van oktober. Door middel van de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van alles wat er in de groep gebeurd. Ook vertellen we wat

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

okt Geachte ouders,

okt Geachte ouders, okt. 2016 www.finnjol.nl Geachte ouders, Enkele mededelingen: 1. Team: Uit de sollicitatieprocedure voor groep 5/6 en 7/8 is helaas nog geen geschikte kandidaat naar voren gekomen. Wij zoeken samen met

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Agenda 07 t/m 18 oktober Kinderboekenweek 19 t/m 23 oktober Herfstvakantie 04 november Studiedag leerlingen vrij 11 november Studiedag leerlingen vrij Gymles groep 1 en 2

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) GELUKKIG NIEUWJAAR Namens het team van de Gerardus Majella wensen wij u en uw gezin een gelukkig en gezond 2017. Wij hebben er weer veel zin in! Na een leuke start op het

Nadere informatie

Donderdag 18 september 2014

Donderdag 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014 Informatieavonden op de Vroonhoeve Beste ouders en verzorgers, de leden van de MR en de AC nodigen u bij deze van harte uit voor de informatieavonden van a.s. maandag (onderbouw)

Nadere informatie

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens Nieuwsflits 15 oktober 2015 Kalender: Agenda: 16 oktober t/m 23 oktober: Herfstvakantie vrijdag 23 oktober: Houtdorp vrijdag 23 oktober: Multisportevent 1 november: Peuter/kleuterkerk Maandag 2 november:

Nadere informatie

10 oktober 2014. Gerrit Bussink

10 oktober 2014. Gerrit Bussink 10 oktober 2014 VAN DE DIRECTEUR De komende week ben ik dinsdag, donderdag en vrijdag op De Branding en Hans Boelen maandag en woensdag. Donderdag hebben wij een studiedag waarin we onze ambities gaan

Nadere informatie

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 11 september 2015

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 11 september 2015 C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 11 september 2015 Informatie avond (Herhaalde berichtgeving): Op dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 14 25-03-2014 TorenTheater In dit nummer: TorenTheater Maandopening

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 www.bonifaciusschool.nl ouders@bonifaciusschool.nl. Wassenaar, maart 2015.

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 www.bonifaciusschool.nl ouders@bonifaciusschool.nl. Wassenaar, maart 2015. Bonifax Wassenaar, maart 2015. Beste ouders/verzorgers, Deze Bonifax is voor de maand maart 2015. Deze maand staat grotendeels in het teken van de projectweken met als afsluiting de open-huis-avond op

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015 Fivelingo 84-86 2716 BG Zoetermeer 079 3211055 info@ikcdepiramide.nl www.ikcdepiramide.nl Van een brede basis naar de top! NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015 Facebook Sinds dit schooljaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school:

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: NL38 RABO 0163899010 Agenda 29 feb. Aanvang voorjaarsvakantie 4 maart Einde voorjaarsvakantie Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8 Bijbelverhalen Week 8/9:

Nadere informatie

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer:

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer: De Vlecht 3 juli 2015 Wij heten Femke van harte welkom! Wij wensen haar een goede start en veel plezier op onze school. In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 1/2 3 Groep 7/8 4 Sport en Bewegen 5 Vanuit

Nadere informatie

Een leuke avond beleven èn bijdragen aan activiteiten op school?

Een leuke avond beleven èn bijdragen aan activiteiten op school? Geachte ouders In deze laatste nieuwsbrief voor de herfstvakantie treft u vooral informatie aan van buiten de school. De informatie is echter leuk, belangrijk en interessant genoeg om te plaatsen. Alvast

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis nummer 1 vrijdag 4 september 2015 Geachte ouders, verzorgers, Hierbij gaan de eerste mededelingen. De nieuwsbrief komt uit op de laatste schooldag van de maand. En

Nadere informatie

Even Bijbomen. Lekker buiten gymmen, wat een weertje afgelopen dinsdag.

Even Bijbomen. Lekker buiten gymmen, wat een weertje afgelopen dinsdag. Even Bijbomen Het om-de-week informatieblad van basisschool De Populier 17 april 2015 nummer 15 Volgt u ons al op Twitter? @obs_depopulier.nl Pleinwacht 20 april 31 mei 2015 maandag 20 april: de ouders

Nadere informatie

de Oehoe de Tamboerijn

de Oehoe de Tamboerijn de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2015-2016, nr. 6 2015

Nadere informatie

Valentijns actie. Nr januari 2017 schooljaar WA-at-WORK Valentijnsactie. Visitatie donderdag 26 januari

Valentijns actie. Nr januari 2017 schooljaar WA-at-WORK Valentijnsactie. Visitatie donderdag 26 januari Nr.18 26 januari 2017 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. De Regenboog kleurt je leven. Belangrijke data. De Regenboog 5 september 2014

NIEUWSBRIEF. De Regenboog kleurt je leven. Belangrijke data. De Regenboog 5 september 2014 NIEUWSBRIEF De Regenboog kleurt je leven Belangrijke data 8 september Spreekuur directeur Noordendijk/Zamenhof 8.30-9.30 11 september spreekuur directeur Volkerakweg 8.30-9.30 16 september schoolfotograaf

Nadere informatie

Oudernieuwsbrief de wijze uil Jaargang 2015-2016. Nummer 4. 19 oktober 2015

Oudernieuwsbrief de wijze uil Jaargang 2015-2016. Nummer 4. 19 oktober 2015 Locatie Plein Emaus (PE) Plein Emaus 6 3135 JN Vlaardingen telefoon: 010 434 70 07 Postadres: Plein Emaus 6 3135 JN Vlaardingen website: www.janligthartvld.nl Locatie Goudsesingel (GS) Goudsesingel 100

Nadere informatie

jaargang 22 november 2016 nummer 4

jaargang 22 november 2016 nummer 4 jaargang 22 november 2016 nummer 4 A G E N D A Voor een goed actueel overzicht van de belangrijke data verwijzen we u graag naar de onlinekalender op onze website www.sboderegenboog.cnsede.nl Dag ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief van dinsdag 14 april 2015

Nieuwsbrief van dinsdag 14 april 2015 Nieuwsbrief van dinsdag 14 april 2015 Mijn naam is Edith van den Tempel. Ik ben werkzaam bij Vitras. Ik ben als schoolmaatschappelijk werker verbonden aan de Meander. Als schoolmaatschappelijk werker geef

Nadere informatie

Weekbericht van 3 oktober Algemeen:

Weekbericht van 3 oktober Algemeen: Weekbericht van 3 oktober 2016 Algemeen: Informatie avond nieuwe stijl: Op woensdagavond 5 oktober wordt de informatie avond voor de groepen 1 t/m 8 gehouden. U bent van 18.00 uur tot 19.30 uur van harte

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

In dit lokaal, is ruimte voor ieders verhaal! verantwoordelijkheid & zingeving. Agenda:

In dit lokaal, is ruimte voor ieders verhaal! verantwoordelijkheid & zingeving. Agenda: Schooljaar 2014-2015 Nr. 35 Ouderavond schooltijden Een aantal weken geleden bent u geïnformeerd over de wijziging van schooljaar schooltijden 2010-2011 vanaf het nieuwe schooljaar, met daarin de aankondiging

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge t Vrije 32 nieuwsbrief 4301JZ Zierikzee jaargang 13 nr. 20 Tel. 0111-413644 Maandag 11 mei 2015 info@jldejonge.nl radarjenaplanschool@gmail.com directeur: Debora

Nadere informatie

16 Bouwvergadering 15.45 uur; 2 17 Studiemiddag: leerlingen vrij van school; 6 21 Mad Science naschoolse activiteit 1;

16 Bouwvergadering 15.45 uur; 2 17 Studiemiddag: leerlingen vrij van school; 6 21 Mad Science naschoolse activiteit 1; Maandkalender september 2015 31 Weer Naar School! Juf Monique jarig; 1 Tandartsbus op school; 16 Bouwvergadering 15.45 uur; 2 17 Studiemiddag: leerlingen vrij van school; 3 Shows Mad Science; 18 Mhr. Ad

Nadere informatie

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015 Patrijsstraat 2 4043MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl AFWEZIGHEID DIRECTIE Ik wil u informeren over mijn afwezigheid de komende periode. Helaas staat mij

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

Hilversum, 6 oktober Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij het maandbericht van oktober Dinsdagavond 6 oktober. Lezing Geef me de 5

Hilversum, 6 oktober Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij het maandbericht van oktober Dinsdagavond 6 oktober. Lezing Geef me de 5 Hilversum, 6 oktober 2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij het maandbericht van oktober 2015. Dinsdagavond 6 oktober Lezing Geef me de 5 Het is de week van de opvoeding, daarom is er vanavond een lezing

Nadere informatie

BSO De Dolfijn De Orka s

BSO De Dolfijn De Orka s Zomervakantie SD Week 28 Maandag 6 juli 2015 Dinsdag 7 juli 2015 Woensdag 8 juli 2015 Donderdag 9 juli 2015 Vrijdag 10 juli 2015 Het is eindelijk zomervakantie! Tijd om de BBQ weer uit de schuur te halen.

Nadere informatie

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B:

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B: 26 maart 2015 Pagina 1 Geachte ouders/verzorgers Vrolijk Pasen Nieuwe leerlingen Avondvierdaagse Pagina 2 Pasen is opnieuw beginnen Denkend aan Hem die leven is Pasen is zich steeds bezinnen Op alles wat

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 21 februari 2013 De Binckhorst- St. Jan inside-out. Singer voorstelling Fly Away 13.30 14.30 uur Gr. 6, 7 en 8 Vergadering ouderraad

Nieuwsbrief 7 21 februari 2013 De Binckhorst- St. Jan inside-out. Singer voorstelling Fly Away 13.30 14.30 uur Gr. 6, 7 en 8 Vergadering ouderraad R.K. Basisschool De Binckhorst- St. Jan Eemnesserweg 17 1251 NA Laren tel: 035 5382501 Nieuwsbrief 7 21 februari 2013 De Binckhorst- St. Jan inside-out Kleine kalender Vrijdag 22 februari Zaterdag 23 februari

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

Adres Jacob Catsstraat 1, 8023 AE Zwolle Telefoon 038-4533767 NIEUWSBRIEF. 17 september 2014

Adres Jacob Catsstraat 1, 8023 AE Zwolle Telefoon 038-4533767 NIEUWSBRIEF. 17 september 2014 Adres Jacob Catsstraat 1, 8023 AE Zwolle Telefoon 038-4533767 NIEUWSBRIEF 17 september 2014 Agenda September 22 t/m 26 Feestweek Emma in beweging! Emmaschool 85 jaar! 22-09 Aftrap van de feestweek Lerarentoneel

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2013

Nieuwsbrief december 2013 Nieuwsbrief december 2013 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 2 Juf Monique studieverlof 3 4 5 Sint Groep 1 t/m 4 12 uur vrij Groep 5 t/m 8 13 uur vrij 6 Groep 1/2 vrij Juf Lucille ADV 9 Juf Lucille

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22. audit op school. studiedag team, kinderen hebben een vrije dag extra

WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22. audit op school. studiedag team, kinderen hebben een vrije dag extra WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Afgelopen dinsdag was er directieberaad van JongLeren. Daar is de strategische beleidsagenda vastgesteld. De uitgangspunten

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Taban gaat met zijn dochter voor het eerst naar de bibliotheek. Hij schrijft haar in bij de bibliotheek. Dan laat Soumiya aan Taban en Ama

Nadere informatie

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 9 oktober 2015 Agenda Ma 12 Di 13 Wo 14 Weekend Gruitdag. Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 Ma 26 Di 27 Wo 28 Herfstvakantie Luizencontrole in alle groepen. Gruitdag.

Nadere informatie

die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 16 maart Peuterdoedag

die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 16 maart Peuterdoedag januari 26 Activiteiten die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt half februari Cursussen blindtypen 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 24 februari Open dag 9 11.30 u 16 maart

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief september 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015 Oktober 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand oktober zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Jaylinn Meijering Luca Wildschut We wensen jullie allemaal een fijne tijd op onze school. De

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie Nieuwsbrief 3 Agenda 30 sept. Dag van de Westlandse Techniek, groepen 7 en 8 3 okt. Middag en avond Startgesprekken Themabijeenkomst Leesplezier Deze week opa en oma activiteiten 5 okt. Middag en avond

Nadere informatie

Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 03 27 september 2013

Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 03 27 september 2013 PCBS De Rank J. van Goyenstraat 4 3181 HE Rozenburg 0181-214972 www.pcbsderank.nl info@pcbsderank.vcodekring.nl Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 03 27 september 2013 De nieuwsbrief wordt voortaan digitaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief (1) september 2017

Nieuwsbrief (1) september 2017 Vakantie voorbij! We gaan weer beginnen! Tot ziens op school! Nieuwsbrief (1) september 2017 Op 12 en 14 september 2017 zijn er contactmiddagen voor alle groepen (15.15-17.30 uur). U ontvangt een aparte

Nadere informatie

Paulus-Weekbrief 6. Weekbrief 02-10-2015. Informatieavond 01-10-2015

Paulus-Weekbrief 6. Weekbrief 02-10-2015. Informatieavond 01-10-2015 Paulus-Weekbrief 6 kopij voor Paulus-Weekbrief: info@paulus-uden.nl kijk ook op onze website: www.paulus-uden.nl Meerloseweg 1 5402 XH Uden 0413-33 23 18 Schooljaar 2015-2016 Week 40 Weekbrief 02-10-2015

Nadere informatie

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur)

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur) J a a r g a n g 1 0, n r. 5 2 1 j a n u a r i 2 0 1 5 Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Toename aantal leerlingen: We starten met een derde groep 1/2. Belangrijke data 2 1 2 Informatieavond Vijf

Nadere informatie

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Maandbrief groep 5/6, september 2014 Maandbrief groep 5/6, september 2014 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5/6 Welkom in het nieuwe schooljaar Na 6 weken zomervakantie weer starten op school. En wat voor school! Een gloednieuw

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 6. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel?

Agenda: Schooljaar Nr. 6. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Schooljaar 2016-2017 Nr. 6 Ouderbijdrage 2016-2017 Nu het schooljaar enkele weken bezig is, vragen wij uw aandacht voor de ouderbijdrage 2016-2017. Deze bijdrage maakt het mogelijk om allerlei buitenschoolse

Nadere informatie

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2 Nieuws uit groep 1/2 20 februari 2015 (nr 8) Deze week hebben we het thema Sneeuw en ijs afgesloten. Donderdagmiddag hebben we met z n allen genoten van een circuit rondom dit thema. We hebben o.a. vetbollen

Nadere informatie

30 januari 2015 Nummer 10

30 januari 2015 Nummer 10 30 januari 2015 Nummer 10 Inhoud: Daltondag Schoolfoto s Carnaval 2015 De Optochtroute Continurooster Komt dat zien! Komt dat zien! Ingekomen stuk: Carnaval voor de jeugd Ingekomen stuk: Jeugdpronkzitting

Nadere informatie