Ochtenddienst 12 april 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ochtenddienst 12 april 2015"

Transcriptie

1 Ochtenddienst 12 april 2015 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Rens van Rossum

2 Welkom Afkondigingen door jeugdouderling Erik Olislagers Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

3 Stil gebed De gemeente gaat (indien mogelijk) staan.

4 Psalm 30 vers 1 en 2 1 Dank, Heer, Gij hebt het niet gedoogd dat vreugd mijn vijand heeft verhoogd! Mijn God, om hulp riep ik U aan, en Gij schonkt mij dit nieuw bestaan! Het donker doodsrijk met zijn dreiging werd tot een schaduw die voorbijging.

5 Psalm 30 vers 1 en 2 2 Heft tot zijn eer een lofzang aan, gij die den Heer zijt toegedaan. Zijn gramschap duurt een kleine tijd, een leven zijn goedgunstigheid. Die wenend 's nachts is neergezegen gaat met gejuich het zonlicht tegen.

6 Votum en groet Na het votum en de groet gaat de gemeente weer zitten.

7 Psalm 30 vers 3, 4 en 5 3 Hoe zorgeloos had ik gedacht dat ik, bevestigd door uw kracht, o Here, boven elk gevaar stond als een berg, onwankelbaar! Maar nauw'lijks hield Gij U verborgen, of mij omringden schrik en zorgen.

8 Psalm 30 vers 3, 4 en 5 4 Ik riep U aan in grote nood: "Ach Heer, wat winst is in mijn dood? Zal ik nog zingen tot uw lof, als ik terneerlig, stof in stof? Heer, hoor mij, zend mij uw bescherming! Heer, red mij, toon mij uw ontferming!"

9 Psalm 30 vers 3, 4 en 5 5 Gij hebt mijn weeklacht en geschrei veranderd in een blijde rei! Mijn rouwkleed hebt Gij weggedaan, uw vreugdekleed deed Gij mij aan, dat ik zou zingen tot uw ere in eeuwigheid, mijn God, mijn Here!

10 Lezing van het gebod 1 Petrus 1:3 en 22-1 Petrus 2:5 (NBV) 3 Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus: in zijn grote barmhartigheid heeft hij ons opnieuw geboren doen worden door de opstanding van Jezus Christus uit de dood, waardoor wij leven in hoop. 22 Nu u gehoorzaam bent aan de waarheid, is uw hart gelouterd en kunt u oprecht van uw broeders en zusters houden; heb elkaar dan ook onvoorwaardelijk lief, met een zuiver hart,

11 Lezing van het gebod 1 Petrus 1:3 en 22-1 Petrus 2:5 (NBV) 23 als mensen die opnieuw zijn geboren, niet uit vergankelijk maar uit onvergankelijk zaad, door Gods levende en altijd blijvende woord. 24 De mens is als gras en zijn schoonheid als een bloem in het veld: het gras verdort en de bloem valt af, 25 maar het woord van de Heer blijft eeuwig bestaan. Dit woord is het evangelie dat u verkondigd is. 1 Ontdoe u dus van alles wat slecht is, van alle bedrog en huichelarij, alle afgunst en kwaadsprekerij,

12 Lezing van het gebod 1 Petrus 1:3 en 22-1 Petrus 2:5 (NBV) 2 en verlang als pasgeboren zuigelingen naar de zuivere melk van het woord, opdat u daardoor groeit en uw redding bereikt. 3 U hebt toch ondervonden hoe goed de Heer is? 4 Voeg u bij hem, bij de levende steen die door de mensen werd afgekeurd maar door God werd uitgekozen om zijn kostbaarheid, 5 en laat u ook zelf als levende stenen gebruiken voor de bouw van een geestelijke tempel. Vorm een heilige priesterschap om geestelijke offers te brengen die God, dankzij Jezus Christus, welgevallig zijn.

13 Psalm 116 vers 8 Voor 't oog van al de zijnen zal ik Hem offers van dank naar mijn beloften brengen, in 's Heren voorhof mijn gejubel mengen met uw lofprijzingen, Jeruzalem.

14 Gebed om de opening van het Woord

15 De kinderen mogen naar de kindernevendienst

16 1 e Schriftlezing Marcus 16:1-20 (NBV) 1 Toen de sabbat voorbij was, kochten Maria uit Magdala en Maria de moeder van Jakobus, en Salome geurige olie om hem te balsemen. 2 Op de eerste dag van de week gingen ze heel vroeg in de ochtend, vlak na zonsopgang, naar het graf. 3 Ze zeiden tegen elkaar: Wie zal voor ons de steen voor de ingang van het graf wegrollen? 4 Maar toen ze opkeken, zagen ze dat de steen al was weggerold; het was een heel grote steen. 5 Toen ze het graf binnengingen, zagen ze rechts een in het wit geklede jongeman zitten. Ze schrokken vreselijk.

17 1 e Schriftlezing Marcus 16:1-20 (NBV) 6 Maar hij zei tegen hen: Wees niet bang. U zoekt Jezus, de man uit Nazaret die gekruisigd is. Hij is opgewekt uit de dood, hij is niet hier; kijk, dat is de plaats waar hij was neergelegd. 7 Ga terug en zeg tegen zijn leerlingen en tegen Petrus: Hij gaat jullie voor naar Galilea, daar zullen jullie hem zien, zoals hij jullie heeft gezegd. 8 Ze gingen naar buiten en vluchtten bij het graf vandaan, want ze waren bevangen door angst en schrik. Ze waren zo erg geschrokken dat ze tegen niemand iets zeiden.

18 1 e Schriftlezing Marcus 16:1-20 (NBV) 9 Toen hij vroeg op de eerste dag van de week uit de dood was opgestaan, verscheen hij eerst aan Maria uit Magdala, bij wie hij zeven demonen had uitgedreven. 10 Ze ging het nieuws vertellen aan de mensen die hem hadden vergezeld en die nu om hem treurden en rouwden. 11 Toen ze hoorden dat hij leefde en dat zij hem had gezien, geloofden ze het niet. 12 Daarna verscheen hij in een andere gedaante aan twee van hen toen ze buiten de stad aan het wandelen waren. 13 Ze gingen terug en vertelden het aan de anderen; maar ook zij werden niet geloofd.

19 1 e Schriftlezing Marcus 16:1-20 (NBV) 14 Ten slotte verscheen hij aan de elf terwijl ze aan het eten waren, en hij verweet hun hun ongeloof en halsstarrigheid, omdat ze geen geloof hadden geschonken aan degenen die hem hadden gezien nadat hij uit de dood was opgewekt. 15 En hij zei tegen hen: Trek heel de wereld rond en maak aan ieder schepsel het goede nieuws bekend. 16 Wie gelooft en gedoopt is zal worden gered, maar wie niet gelooft zal worden veroordeeld. 17 Degenen die tot geloof zijn gekomen, zullen herkenbaar zijn aan de volgende tekenen: in mijn naam zullen ze demonen uitdrijven,

20 1 e Schriftlezing Marcus 16:1-20 (NBV) ze zullen spreken in onbekende talen, 18 met hun handen zullen ze slangen oppakken en als ze een dodelijk gif drinken zal dat hun niet deren, en ze zullen zieken weer gezond maken door hun de handen op te leggen. 19 Nadat hij dit tegen hen had gezegd, werd de Heer Jezus in de hemel opgenomen en nam hij plaats aan de rechterhand van God. 20 En zij gingen op weg om overal het nieuws bekend te maken. De Heer hielp hen daarbij en zette hun verkondiging kracht bij met de tekenen die ermee gepaard gingen.

21 Gezang 218: 1 en 2 1 Ik zeg het allen, dat Hij leeft, dat Hij is opgestaan, dat met zijn Geest Hij ons omgeeft waar wij ook staan of gaan. 2 Ik zeg het allen, en de mond van allen zegt het voort, tot over 't ganse wereldrond de nieuwe morgen gloort.

22 2 e Schriftlezing 1 Korintiërs 15:12-22 (NBV) 12 Maar wanneer nu over Christus wordt verkondigd dat hij uit de dood is opgewekt, hoe kunnen sommigen van u dan zeggen dat de doden niet zullen opstaan? 13 Als de doden niet opstaan, is ook Christus niet opgewekt; 14 en als Christus niet is opgewekt, is onze verkondiging zonder inhoud en uw geloof zinloos. 15 Dan blijkt dat wij als getuigen van God over hem hebben gelogen, omdat we verklaard hebben dat hij Christus heeft opgewekt want als er geen doden worden opgewekt, dan kan hij dat niet hebben gedaan.

23 2 e Schriftlezing 1 Korintiërs 15:12-22 (NBV) 16 Wanneer de doden niet worden opgewekt, is ook Christus niet opgewekt. 17 Maar als Christus niet is opgewekt, is uw geloof nutteloos, bent u nog een gevangene van uw zonden 18 en worden de doden die Christus toebehoren niet gered. 19 Als wij alleen voor dit leven op Christus hopen, zijn wij de beklagenswaardigste mensen die er zijn. 20 Maar Christus is werkelijk uit de dood opgewekt, als de eerste van de gestorvenen.

24 2 e Schriftlezing 1 Korintiërs 15:12-22 (NBV) 21 Zoals de dood er is gekomen door een mens, zo is ook de opstanding uit de dood er gekomen door een mens. 22 Zoals wij door Adam allen sterven, zo zullen wij door Christus allen levend worden gemaakt.

25 Gezang 218: 4, 7 en 8 4 Tenonder ging de sterke dood, tenonder in de vloed; nu straalt ons in het morgenrood zijn toekomst tegemoet. 7 Nu is op aard geen goede daad meer tevergeefs gedaan, want wat gij goed doet is als zaad, dat heerlijk op zal gaan.

26 Gezang 218: 4, 7 en 8 8 't Is feest, omdat Hij bij ons is, de Heer die eeuwig leeft en die in zijn verrijzenis alles herschapen heeft.

27 Tekstlezing Marcus 16: 9-14 (NBV) 9 Toen hij vroeg op de eerste dag van de week uit de dood was opgestaan, verscheen hij eerst aan Maria uit Magdala, bij wie hij zeven demonen had uitgedreven. 10 Ze ging het nieuws vertellen aan de mensen die hem hadden vergezeld en die nu om hem treurden en rouwden. 11 Toen ze hoorden dat hij leefde en dat zij hem had gezien, geloofden ze het niet. 12 Daarna verscheen hij in een andere gedaante aan twee van hen toen ze buiten de stad aan het wandelen waren. 13 Ze gingen terug en vertelden het aan de anderen; maar ook zij werden niet geloofd.

28 Tekstlezing Marcus 16: 9-14 (NBV) 14 Ten slotte verscheen hij aan de elf terwijl ze aan het eten waren, en hij verweet hun hun ongeloof en halsstarrigheid, omdat ze geen geloof hadden geschonken aan degenen die hem hadden gezien nadat hij uit de dood was opgewekt.

29 Verkondiging

30 ELB 137 (2x)

31 ELB 411 Refrein 1: Jezus leeft in eeuwigheid, Zijn sjaloom wordt werkelijkheid. Alle dingen maakt Hij nieuw. Hij is de Heer van mijn leven.

32 ELB Straks als er een nieuwe dag begint en het licht het van het duister wint, mag ik bij Hem binnengaan, voor Zijn Troon gaan staan, Hef ik daar mijn loflied aan:

33 ELB 411 Refrein 1: Jezus leeft in eeuwigheid, Zijn sjaloom wordt werkelijkheid. Alle dingen maakt Hij nieuw. Hij is de Heer van mijn leven.

34 ELB Straks wanneer de grote dag begint, en het licht voor altijd overwint, zal de hemel opengaan, komt de Heer er aan. heffen wij dit loflied aan:

35 ELB 411 Refrein 2: Jezus komt in heerlijkheid, zijn sjaloom wordt wereldwijd. Alle dingen maakt Hij nieuw. Hij is de Heer van ons leven.

36 Kindernevendienst De kinderen komen terug in de dienst.

37 Kinderlied ELB 475 Wij zullen opstaan en met Hem meegaan, straks als Jezus terugkomt. Wij zullen opstaan en met Hem meegaan als Jezus komt.

38 Kinderlied ELB 475 Blijf niet treuren zit niet bij de pakken neer. Sikkeneuren helpt je toch niet meer. 't Zal gebeuren, dan komt de Heer, de Heer

39 Kinderlied ELB 475 Wij zullen opstaan en met Hem meegaan, straks als Jezus terugkomt. Wij zullen opstaan en met Hem meegaan als Jezus komt.

40 Dankgebed en voorbeden

41 Inzameling van de gaven De collecte in deze dienst is bestemd voor het College van kerkrentmeesters: Algemene doelen De collecte bij de uitgang is bestemd voor de Diaconie: Stichting De Overbrugging Tijdens de collecte komen de kinderen van de oppas in de kerk.

42 Gezang 305 (indien mogelijk staande) 1 Waar God de Heer zijn schreden zet daar wordt de mens, van dwang gered, weer in het licht geheven. Als 's Heren woord weerklinkt met macht wordt aan het volk dat Hem verwacht de ware troost gegeven.

43 Gezang 305 (indien mogelijk staande) Zijn Geest weerstaat de valse schijn en schrijft in harten het geheim van 's Vaders grote daden. Zo leven wij om Christus' wil te allen tijd gerust en stil alleen van zijn genade.

44 Gezang 305 (indien mogelijk staande) 2 O Heer, uw onweerstaanbaar woord drijft rusteloos de eeuwen voort dat mensen ook verzinnen. En waar de weg onvindbaar scheen mochten wij door geloof alleen de tocht opnieuw beginnen.

45 Gezang 305 (indien mogelijk staande) Gij hebt de vaderen bevrijd en uit het diensthuis uitgeleid naar 't land van melk en honing. Hervorm, herschep ook ons geslacht, opdat het door de wereldnacht de weg vindt naar uw woning.

46 Zegen met gezongen Amen

47 Gezegende Zondag Om uur is er een Zin(g)in-dienst Inloop vanaf uur WELKOM De ochtenddienst is na te beluisteren op www. kerknumansdorp.nl

Welkom. Mededelingen door Diaken Bas van der Burgh. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Welkom. Mededelingen door Diaken Bas van der Burgh. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief. Ochtenddienst 28 april 2019 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Rick-Jan Hitzerd Welkom Mededelingen door Diaken Bas van der Burgh Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Nadere informatie

Pasen! 16 april 2017

Pasen! 16 april 2017 Pasen! 16 april 2017 Hervormde Gemeente Numansdorp Zondag 9 Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Rick Jan Hitzerd Welkom Mededelingen door diaken Mirjam Pegels - Korbijn Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

2

2 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 8 Tot slot vraag ik u: Wees allen eensgezind, leef met elkaar mee, heb elkaar lief als broeders en zusters wees barmhartig en bereid de minste te zijn. 9 Vergeld geen kwaad met

Nadere informatie

Pasen. zondag 1 april :00 en uur - Andreaskerk. Voorgangers ds. Werner Gugler ds. Reinoud Koning. Organist Wieger-Jan Schaap Ans Kuus

Pasen. zondag 1 april :00 en uur - Andreaskerk. Voorgangers ds. Werner Gugler ds. Reinoud Koning. Organist Wieger-Jan Schaap Ans Kuus Pasen zondag 1 april 2018 9:00 en 11.00 uur - Andreaskerk Voorgangers ds. Werner Gugler ds. Reinoud Koning Organist Wieger-Jan Schaap Ans Kuus Piano Rik Nijs Saxofoon Eva Arendsen Renske Arendsen Corrine

Nadere informatie

Ochtenddienst 15 april 2018

Ochtenddienst 15 april 2018 Ochtenddienst 15 april 2018 Hervormde Gemeente Numansdorp Zondag 19 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Danny Spaans Welkom Mededelingen door ouderling kerkrentmeester Henk IJdo Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

Paaszangdienst op 16 april 2017

Paaszangdienst op 16 april 2017 Paaszangdienst op 16 april 2017 Met medewerking van: Christelijk Mannenkoor Assen o.l.v. Bert Duijst Trompet: Maurice van Dijk Organist: Jorrit Woudt Voorganger: ds. T.J. Oldenhuis uit Coevorden Voor de

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom en mededelingen Lezen : Handelingen 16 : 6-40 Tekst : Handelingen 16 : 19-34 Lied 305 : 1 en 2 Psalm 2 : 1 en 2 Gezang 105 : 1, 2, 3, 4, 5, 6 en

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang in de Hervormde Kerk te Den Ham

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang in de Hervormde Kerk te Den Ham Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang 19.00 in de Hervormde Kerk te Den Ham Voorganger: Ouderling van dienst: Ds. W.L. Dekker, Kampen Janneke Schutmaat Afkondigingen

Nadere informatie

Openluchtdienst! speelruimte om te leven!

Openluchtdienst! speelruimte om te leven! Openluchtdienst speelruimte om te leven liturgie bij de openluchtdienst op zondag 15 juni 2014 in de tuin van het Wooldhuis uitgaande van de Protestantse Gemeente Heino-Laag Zuthem voorganger: ds. Hans

Nadere informatie

21 mei 2017 AM Wierden Viering HA generatiedienst Marcus 16:9-11 Geloven in delen Orgelspel. Aanvangslied met het combo: PKN-themalied 'Deel je leven'

21 mei 2017 AM Wierden Viering HA generatiedienst Marcus 16:9-11 Geloven in delen Orgelspel. Aanvangslied met het combo: PKN-themalied 'Deel je leven' 21 mei 2017 AM Wierden Viering HA generatiedienst Marcus 16:9-11 Geloven in delen Orgelspel Welkom en mededelingen Aanvangslied met het combo: PKN-themalied 'Deel je leven' 2. Wij delen met jou en met

Nadere informatie

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Voorganger Organist : Ds. E. Bijl : Jaap Dekker Welkom Afkondigingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor

Nadere informatie

PAASZANGDIENST. De Steen is weg! Maranathakerk 2 april 2018

PAASZANGDIENST. De Steen is weg! Maranathakerk 2 april 2018 PAASZANGDIENST De Steen is weg! Maranathakerk 2 april 2018 Voorganger: Dhr. Cock Kroon Organist: Marco Bouw Met medewerking van het Elspeets Mannen Ensemble Zingen voor de dienst: Nieuwe Liedboek 287:

Nadere informatie

7 mei uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Rinke Larooy. Votum en zegengroet. GK psalm 89: 1, 6 = LB 89:1, 6.

7 mei uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Rinke Larooy. Votum en zegengroet. GK psalm 89: 1, 6 = LB 89:1, 6. 7 mei 2017 10.00 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Rinke Larooy Votum en zegengroet GK psalm 89: 1, 6 = LB 89:1, 6 Wet Gebed: Onze Vader - LB 1006 Kindmoment: Cirkels. GK gezang 161: 1,

Nadere informatie

Liefde is..vertel het maar!

Liefde is..vertel het maar! Welkom in de Paasgezinsdienst Van de Gereformeerde Kerk te Stellendam 27 maart 2016 Thema: Liefde is..vertel het maar! Voorganger: ds. J. Schep Organist: Philip den Eerzamen Muzikale medewerking: Interkerkelijk

Nadere informatie

Thema: Het geboortebericht van de apostel Paulus. Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van dienst: Jeannette ter Harmsel

Thema: Het geboortebericht van de apostel Paulus. Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van dienst: Jeannette ter Harmsel Liturgie voor de gemeenschappelijke avonddienst voor de viering en dankzegging van het Heilig Avondmaal op de 3 e adventszondag, 16 december 2018 Thema: Het geboortebericht van de apostel Paulus Voorganger:

Nadere informatie

PAASFEEST! Thema: De Nieuwe Tijd

PAASFEEST! Thema: De Nieuwe Tijd Liturgie voor de Gezinsdienst van de Hervormde Gemeente De Hoeksteen op zondag 16 april 2017 om 10.30 uur. PAASFEEST! Thema: De Nieuwe Tijd Voorganger: ds. A.H. van Veluw Ouderling van dienst: dhr. Jan

Nadere informatie

Liturgie ochtenddienst 18 okt. 2015, 9.30 uur Bevestiging ds. M.L.W. Karels aan de Westerkerk Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen

Liturgie ochtenddienst 18 okt. 2015, 9.30 uur Bevestiging ds. M.L.W. Karels aan de Westerkerk Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Liturgie ochtenddienst 18 okt. 2015, 9.30 uur Bevestiging ds. M.L.W. Karels aan de Westerkerk Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Tekst: Efeze 3:1-13 Een man met een geheim?! Psalm 139: 1, 3 (NB) 1. HEER,

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie ORDE VAN DIENST ZONDAG 2 APRIL 209 MARTINIKERK PASEN Muziek van chr.muz.ver.harmonie Lezing: Genesis : 5: In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag

Nadere informatie

Liturgie Pasen

Liturgie Pasen Liturgie 16-4-2017 Pasen De Heer is waarlijk opgestaan 1 Zingen Hemelhoog 721 Er is een dag Er is een dag, waar al wat leeft al lang op wacht, een dag van blijdschap, als heel de schepping wordt bevrijd.

Nadere informatie

Ochtenddienst 1 januari 2017

Ochtenddienst 1 januari 2017 Ochtenddienst 1 januari 2017 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Joël Terdu Welkom Afkondigingen door ouderling-kerkrentmeester Henk IJdo Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

Nadere informatie

Liturgie voor Eerste Paasdag, gezamenlijke avonddienst, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor Eerste Paasdag, gezamenlijke avonddienst, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor Eerste Paasdag, gezamenlijke avonddienst, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Organist: Dr. J.C. Borst, Sleen Jan-Willem Timmerman Welkom Psalm 118: 1 en 5

Nadere informatie

Protestants Kralingen. 27 april 2014, Hoflaankerk ds Ilse Hogeweg. geloof en twijfel. Corinne Vonaesch: Thomas

Protestants Kralingen. 27 april 2014, Hoflaankerk ds Ilse Hogeweg. geloof en twijfel. Corinne Vonaesch: Thomas Protestants Kralingen 27 april 2014, Hoflaankerk ds Ilse Hogeweg Tweeling van geloof en twijfel Corinne Vonaesch: Thomas orgelspel verwelkoming door de ouderling aanvangslied: [allen gaan staan] 645, Zing

Nadere informatie

Ochtenddienst - 26 Juni 2016

Ochtenddienst - 26 Juni 2016 Ochtenddienst - 26 Juni 2016 Afscheid Kindernevendienst Thema: Op ontdekkingsreis Jonathan Heemskerk Toine Kuipers Dion Oppelaar Jim van der Voorden Voorganger Organist M.m.v. : Ds. C.D. van Alphen : Rick-Jan

Nadere informatie

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk. Paasochtend Voorganger: ds Marco Visser Organist: Sybren Boukes

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk. Paasochtend Voorganger: ds Marco Visser Organist: Sybren Boukes Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Paasochtend 2012 Voorganger: ds Marco Visser Organist: Sybren Boukes Muziek bij binnenkomst Welkom door de ouderling DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op de 1 e Paasdag 2019, aanvang uur in de Hervormde Kerk te Den Ham

Liturgie voor de ochtenddienst op de 1 e Paasdag 2019, aanvang uur in de Hervormde Kerk te Den Ham Liturgie voor de ochtenddienst op de 1 e Paasdag 2019, aanvang 10.00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Trompettist: Ds. H.M. Klaassen Jenny Valk Henk Dubbink

Nadere informatie

Ontmoetingsdienst. Datum Voorganger Kerkgebouw 8 november 2015, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk

Ontmoetingsdienst. Datum Voorganger Kerkgebouw 8 november 2015, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 8 november 2015 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 8 november 2015, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: Bert Geuchies (orgel),

Nadere informatie

Paasjubel. Welkom en mededelingen door ouderling van dienst (Wim van Vliet)

Paasjubel. Welkom en mededelingen door ouderling van dienst (Wim van Vliet) Paasjubel Zondag 31 april 2018 (7.00 uur) Andreaskerk Putten ( t Voorhuys) Voorganger: Erik Posthouwer Ouderling van dienst: Wim van Vliet Begeleiding: Andreas Jeugdband Intochtslied: Opwekking 773 Hij

Nadere informatie

Ochtenddienst 26 mei : Ds. G. v/d Pol, Malawi en Ds. C.D. van Alphen

Ochtenddienst 26 mei : Ds. G. v/d Pol, Malawi en Ds. C.D. van Alphen Ochtenddienst 26 mei 2019 Voorgangers Organist : Ds. G. v/d Pol, Malawi en Ds. C.D. van Alphen : Erik Olislagers Welkom Afkondigingen door Ouderling Constant Barendregt Voor verdere bijzonderheden verwijzen

Nadere informatie

2. Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit t graf door s Vaders kracht, want Hij is God, bekleed met macht!

2. Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit t graf door s Vaders kracht, want Hij is God, bekleed met macht! Liturgie voor de avonddienst op eerste Paasdag, 19.00 uur, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Voorganger: Ds. H. de Haan. Ouderling van dienst: Hans Bosch Organist: Henk Dubbink Welkom en mededelingen Zingen

Nadere informatie

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Voorganger : Ds. J. H. den Braber Organist : Jaap Dekker Muzikale medewerking : Emma Engels / Thom Engels / Maarten Cieremans / Tessa van der Horst / Michelle de Regt /

Nadere informatie

zondag 27 maart 2016 Liturgie

zondag 27 maart 2016 Liturgie zondag 27 maart 2016 Liturgie Koor en samenzang Gezang 95,1.2.3.4 [koor zet in, koor en gemeente zingen Gz. 95, koor sluit af] Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem;

Nadere informatie

Inkeer (stilte), wijdingswoord (onze hulp) en groet (genade voor u..)

Inkeer (stilte), wijdingswoord (onze hulp) en groet (genade voor u..) Enschede Oost- Renatakerk, 3 april 2016, 9.30 uur Voorganger: Henk Mijnders Organist: Bert Jaspers Thema: Heb je mij lief? Welkom Zingen Gezang 218: 1.2.5.7.8. in beurtzang Allen: Ik zeg het allen, dat

Nadere informatie

Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk

Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk Thema: De muur wordt een raam Voorganger: ds. J.P. Kraaijeveld Organist: Corina M.m.v. Chr. Muziekvereniging Harpe Davids

Nadere informatie

Ochtenddienst 27 mei 2018

Ochtenddienst 27 mei 2018 Ochtenddienst 27 mei 2018 Zondag 24 Voorganger Organist : Ds. B. J. Kruit uit Apeldoorn : Paul Rotscheid Welkom Afkondigingen door Ouderling Janie van Everdingen- t Jong Voor verdere bijzonderheden verwijzen

Nadere informatie

Ochtenddienst 11 december e Advent. Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur

Ochtenddienst 11 december e Advent. Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur Ochtenddienst 11 december 2016 3 e Advent Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur Welkom Mededelingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

1e paasdag God kiest voor jou! Kies jij voor Hem?

1e paasdag God kiest voor jou! Kies jij voor Hem? LITURGIE voor de Eredienst van de Hervormde Gemeente "De Hoeksteen" op zondag 21-04-2019 Aanvang: 10.30 uur 1e paasdag God kiest voor jou! Kies jij voor Hem? Voorganger: ds. H.J. van Maanen Ouderling van

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Psalm 2 vers 7 Schriftlezing Johannes 8:30-59 (Liedboek) Gezang 470 vers 1 t/m 4 Psalm 9 vers 9 en 10 Psalm 9 vers 11, 12, 14 en 20 Gezang 305 vers 1 en

Nadere informatie

Welkom in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal

Welkom in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Welkom in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Zondag : 3 april 2016 Aanvang : 19.00 uur Voorganger : Ds. Aart Mak Lector : Adriana Verkuyl

Nadere informatie

THEMAREEKS: 10 GEBODEN

THEMAREEKS: 10 GEBODEN THEMAREEKS: 10 GEBODEN GEEN ANDERE GODEN GEEN BEELD VAN GOD 14 augustus 2016 10:30 uur Voorganger: ds. W. Gugler Ouderling: Kees Koetsier Organist: J.W. van den Brink Lector: Desiree van den Brink Koster:

Nadere informatie

Andreaskerk Putten 16 april uur

Andreaskerk Putten 16 april uur Andreaskerk Putten 16 april 2017-8.30 uur Ds. W. Gugler Ouderling: Michiel Nieboer Muzikale begeleiding: Rik Nijs Koster: J. Hijmissen Zingen voor de dienst OTH 88 / ELB 122 1. Daar juicht een toon, daar

Nadere informatie

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Cadeautjes Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Opwekking 32 Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 6 november 2016 in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 6 november 2016 in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 6 november 2016 in de Westerkerk te Veenendaal OTH 301 Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Berend Jongsma Lezen : Psalm 139 Opwekking 354 Psalm 139 : 1, 2 en 11 Gezang 165 Gezang 161 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 111 : 1 en 2 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op Paasochtend 2018, aanvang uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op Paasochtend 2018, aanvang uur. Liturgie voor de ochtenddienst op Paasochtend 2018, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ds. G. de Goeijen Binnenkomst kerkenraad Lied: NLB 624 1. Christus, onze Heer, verrees, Heil'ge dag na angst en vrees,

Nadere informatie

Liturgie. voor de ochtenddienst op Eerste Paasdag Thema: De opdracht van Jezus: Vertel de blijde boodschap

Liturgie. voor de ochtenddienst op Eerste Paasdag Thema: De opdracht van Jezus: Vertel de blijde boodschap Liturgie voor de ochtenddienst op Eerste Paasdag 2017 Thema: De opdracht van Jezus: Vertel de blijde boodschap Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Trompettist: Ds. H.M. Klaassen Jan Smit Bram Jaspers

Nadere informatie

Ochtenddienst 28 oktober Hervormde Gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 28 oktober Hervormde Gemeente Numansdorp Ochtenddienst 28 oktober 2018 Hervormde Gemeente Numansdorp Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Paul Rotscheid Welkom Mededelingen door ouderling Ton Versteeg Voor verdere bijzonderheden wordt

Nadere informatie

Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God?

Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God? Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God? Zingen voor de dienst: Opw 439 Machtig is de naam van de Heer Machtig is de naam van de Heer. Machtig is de naam van

Nadere informatie

- Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 95: 1,2 Steek nu voor God de loftrompet

- Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 95: 1,2 Steek nu voor God de loftrompet DE DIENST VAN PASEN 2018 IN DE HOEKSTEEN - Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 210 Kom tot uw Heiland, toef langer niet, kom nu tot Hem, Die redding u biedt, Die ook voor u de hemel

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Ds. Tonny Nap Lezen : 1 Korintiërs 15: 1-19 ELB 331 Opwekking 751 Opwekking 174 Opwekking 74 Opwekking 785 ELB 270 Lezen : 1 Korintiërs 15: 1-19 ELB 331 Opwekking 751

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op Hemelvaartsdag 2017 in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Inleidend orgelspel

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op Hemelvaartsdag 2017 in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Inleidend orgelspel Liturgie voor de gezamenlijke dienst op Hemelvaartsdag 2017 in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. H. de Haan Gerrit Borkent Eg Kuiper Inleidend

Nadere informatie

Paasmorgen. 27 maart uur. Welkomkerk. Kids4praise o.l.v. Silvia Breeman

Paasmorgen. 27 maart uur. Welkomkerk. Kids4praise o.l.v. Silvia Breeman Paasmorgen 27 maart 2016-09.30 uur Welkomkerk Voorganger: Organist: Saxofoniste: M.m.v.: Ds. A. Hamstra Peter Jongejan Carla Breeman Kids4praise o.l.v. Silvia Breeman 12 1 Zou ik nog vrezen, nu Hij eeuwig

Nadere informatie

GK 206: 1a, 2v, 3m, 4v, 5m, 6a, 7a (De Heer is waarlijk opgestaan; = GK06 44)

GK 206: 1a, 2v, 3m, 4v, 5m, 6a, 7a (De Heer is waarlijk opgestaan; = GK06 44) 1 april 2018 17.00 uur GP Hommes orgel: Harry Kroeske; piano: Theo van Bokkem schriftlezing: Rinke Larooy Belijdenis van afhankelijkheid en groet GK 206: 1a, 2v, 3m, 4v, 5m, 6a, 7a (De Heer is waarlijk

Nadere informatie

opgewekt? Hoe zou hun lichaam eruit moeten zien? 36 Dwaas die u

opgewekt? Hoe zou hun lichaam eruit moeten zien? 36 Dwaas die u Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 28 april 2019, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. H. de Haan. Willem Meijer Bram Jaspers Welkom en mededelingen Zingen

Nadere informatie

Zangdienst 28 april 2019 Domkerk uur. Thema: Nu jaagt de dood geen angst mee aan..

Zangdienst 28 april 2019 Domkerk uur. Thema: Nu jaagt de dood geen angst mee aan.. Protestantse Kerk Nederland Zangdienst 28 april 2019 Domkerk 19.00 uur Thema: Nu jaagt de dood geen angst mee aan.. Voorganger: ds. Gerard van Velzen Organist : Jobje Versteeg ORGELSPEL MEDEDELINGEN ZINGEN

Nadere informatie

Ochtenddienst 21 februari Voorganger : Ds. C. D. van Alphen

Ochtenddienst 21 februari Voorganger : Ds. C. D. van Alphen Ochtenddienst 21 februari 2016 Voorganger : Ds. C. D. van Alphen Organist : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door ouderling Edwin Mallegrom Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Nadere informatie

Ochtenddienst 28 mei 2017

Ochtenddienst 28 mei 2017 Ochtenddienst 28 mei 2017 Hervormde Gemeente Numansdorp Zondag 14 Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Arie Bestebreur Welkom Mededelingen door diaken Corrie Dijksman - Snel Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst. op Zondag 23 juni 2019 in de Maartenskerk te Hillegom. Thema: Na 90 jaar. voorganger: ds.

Liturgie voor de morgendienst. op Zondag 23 juni 2019 in de Maartenskerk te Hillegom. Thema: Na 90 jaar. voorganger: ds. Liturgie voor de morgendienst op Zondag 23 juni 2019 in de Maartenskerk te Hillegom Thema: Na 90 jaar voorganger: ds. Wim Zaagsma organist: Marcel den Dulk Orgelspel Welkomstwoord en mededelingen Aansteken

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerkdienst op 1 e Paasdag. Rehoboth 31 maart 2013

Orde van dienst voor de kerkdienst op 1 e Paasdag. Rehoboth 31 maart 2013 Orde van dienst voor de kerkdienst op 1 e Paasdag Rehoboth 31 maart 2013 Om alvast over na te denken: Pasen is het feest van de morgenstond der eeuwigheid (O. Noordmans) De gemeente leeft vanuit Pasen,

Nadere informatie

Kerk voor Jou dienst

Kerk voor Jou dienst Kerk voor Jou dienst Voorganger Organist : Dhr. A. Voogd : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door Ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

Nadere informatie

Paasviering. zondagmorgen 21 april Oude Helenakerk

Paasviering. zondagmorgen 21 april Oude Helenakerk Paasviering zondagmorgen 21 april 2019 Oude Helenakerk organist dhr Joop Ormel trompettist dhr Rudie te Kamp voorganger ds. Hendrik Jan Zeldenrijk Orgel- en trompetspel Welkom en Mededelingen Zingen: Daar

Nadere informatie

Ochtenddienst 8 januari 2017

Ochtenddienst 8 januari 2017 Ochtenddienst 8 januari 2017 Voorganger Organist : Ds. C. D. van Alphen : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door diaken Mirjam Pegels - Korbijn Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

Nadere informatie

Liturgie voor de evangelisatiedienst van de drie kerken van Den Ham, in de Hervormde Kerk, op maandagmorgen 17 april 2017.

Liturgie voor de evangelisatiedienst van de drie kerken van Den Ham, in de Hervormde Kerk, op maandagmorgen 17 april 2017. Liturgie voor de evangelisatiedienst van de drie kerken van Den Ham, in de Hervormde Kerk, op maandagmorgen 17 april 2017. Voorganger: Organist: M.mv: Ds. R.D. van Hornsveld Gijsbert Meuleman Combo, El

Nadere informatie

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Anke Penning Pastoraal Ouderling, sectie 6 Lied 624 vers 1, 2 en 3 Lied 624 vers 1, 2 en 3 Lied 624 vers 1, 2 en 3 Lied 624 vers 1, 2 en

Nadere informatie

Pasen 2015. Orde van dienst. (Licht in de wereld Marry Duim)

Pasen 2015. Orde van dienst. (Licht in de wereld Marry Duim) Orde van dienst Pasen 2015 (Licht in de wereld Marry Duim) Maranathakerk Lunteren Voorganger : Ds. Jaap Hansum Orgel/piano : Marco Bouw Trompet : Hans en Marco Klomp Lector : Fred Takken Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Gezamenlijke Startdienst. 17 september Open Huis

Gezamenlijke Startdienst. 17 september Open Huis Gezamenlijke Startdienst 17 september 2017 Open Huis Gezamenlijke Startdienst Voorganger Organist Muziekgroep : Ds. C.D. van Alphen : Danny Spaans : o.l.v. Erik Olislagers Welkom Afkondigingen door diaken

Nadere informatie

28 januari uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy

28 januari uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy 28 januari 2018 10.00 uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy votum, groet, amen GK psalm 90,1.2. = LB 90 Gods verlangen naar Mt. 22 GK gezang 157 (staande) Lezen: - Rom. 1,1-7 -

Nadere informatie

Doopdienst 3 maart 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp. Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu

Doopdienst 3 maart 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp. Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu Doopdienst 3 maart 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu Welkom Mededelingen door ouderling Constant Barendregt Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

voor zondag 4 maart 2018, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek

voor zondag 4 maart 2018, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Orde van Dienst voor zondag 4 maart 2018, om 10.00 uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek 2 E OPBOUWZONDAG Thema: Gezamenlijke verbondenheid. Groei in onderlinge betrokkenheid. MET PROJECT 40

Nadere informatie

Hemelvaartsdag 14 mei 2014

Hemelvaartsdag 14 mei 2014 Hemelvaartsdag 14 mei 2014 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Rick-Jan Hitzerd Welkom Afkondigingen door diaken Jan Zuurveld Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief. Stil

Nadere informatie

Welkom in de Pauluskerk

Welkom in de Pauluskerk Welkom in de Pauluskerk 22 februari 2015 Uw voorganger: Ds. Wim Poldervaart Organiste: Anja van der Ploeg Lied voor de dienst: Evangelisch Liedboek 118 vers 1, 2, 3 en 4 1 Hij kwam bij ons, heel gewoon,

Nadere informatie

Onvoorwaardelijke Liefde

Onvoorwaardelijke Liefde Onvoorwaardelijke Liefde Pasen 2018 in de Protestantse gemeente Wolphaartsdijk Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: René Nijsse Nicolauskerkkoor o.l.v. Joke de Witte Het Nicolauskerkkoor zingt: Daar

Nadere informatie

30 augustus uur Leen Baan (prof dr J van Bruggen)

30 augustus uur Leen Baan (prof dr J van Bruggen) 30 augustus 17.00 uur Leen Baan (prof dr J van Bruggen) Votum, Zegengroet, Amen Zingen: GK psalm 16:1,3 (Ik weet bij U mijn toekomst eeuwig zeker) Gebed voor de eredienst Schriftlezing: Johannes 11:17-27;

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op Hemelvaartsdag 30 mei 2019, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op Hemelvaartsdag 30 mei 2019, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de gezamenlijke dienst op Hemelvaartsdag 30 mei 2019, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. R.D. van Hornsveld Jan Ruiterkamp

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

Lezen : 2 Koningen 22 Tekst : 2 Koningen 22 : Psalm 65 : 1 Psalm 65 : 2 en 3 Psalm 119 : 40, 45 en 49 Gezang 22 Lied 305

Lezen : 2 Koningen 22 Tekst : 2 Koningen 22 : Psalm 65 : 1 Psalm 65 : 2 en 3 Psalm 119 : 40, 45 en 49 Gezang 22 Lied 305 Lezen : 2 Koningen 22 Tekst : 2 Koningen 22 : 8-13 Psalm 65 : 1 Psalm 65 : 2 en 3 Psalm 119 : 40, 45 en 49 Gezang 22 Lied 305 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Maria Magdalena, Petrus en Johannes bij het lege graf handschrift ±1300 Feest van de Opstanding van de Heer Pasen 2014 voorganger: ds. N.J. Pronk cantrix-organiste:

Nadere informatie

25 mei 2017 Hemelvaartsdag uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke

25 mei 2017 Hemelvaartsdag uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke 25 mei 2017 Hemelvaartsdag 09.30 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet GK gezang 101 De dag van onze vorst brak aan. Kinderen: Handen. E&R 236 Elk oog zal hem

Nadere informatie

Welkom in de Pauluskerk. Voorganger: Proponent Gera den Dikken Organist: Ries de Visser

Welkom in de Pauluskerk. Voorganger: Proponent Gera den Dikken Organist: Ries de Visser Welkom in de Pauluskerk Voorganger: Proponent Gera den Dikken Organist: Ries de Visser Zingen: Evangelische Liedbundel 374 1. O Heer, mijn God, wanneer ik in verwond'ring de wereld zie die U hebt voortgebracht,

Nadere informatie

Ochtenddienst 13 november 2016

Ochtenddienst 13 november 2016 Ochtenddienst 13 november 2016 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Joël Terdu Welkom Mededelingen door diaken Corrie Dijksman-Snel. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Nadere informatie

Andreaskerk Putten 16 april uur

Andreaskerk Putten 16 april uur Andreaskerk Putten 16 april 2017-10.30 uur Ds. W. Gugler & Ds. R. Koning Ouderling: Ernest Visscher Muzikale begeleiding: Ans Kuus & Eva Arendsen Koster: E. van den Heuvel / J. Hijmissen ZINGEN VOOR DE

Nadere informatie

Hij leeft en wij met Hem!

Hij leeft en wij met Hem! Hij leeft en wij met Hem! Liturgie Eerste Paasdag Zondag 16 april 2017 Hervormde Gemeente Geldermalsen Voorgangers: ds. G.J. Krol en ds. C.M. Blokland - den Hertog Organist: M. Mugge M.m.w.: L. van der

Nadere informatie

Ochtenddienst 19 juni :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 19 juni :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 19 juni 2016 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 19 juni 2016 Voorganger Organist : Ds. W. Geuze uit s Gravendeel : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door Ouderling Constant

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: Muzikale medewerking: Koster: Ds. G. de Goeijen Willem

Nadere informatie

Vorm een heilig priesterschap om geestelijke offers te brengen die God, dankzij Jezus Christus, welgevallig zijn.

Vorm een heilig priesterschap om geestelijke offers te brengen die God, dankzij Jezus Christus, welgevallig zijn. Vorm een heilig priesterschap om geestelijke offers te brengen die God, dankzij Jezus Christus, welgevallig zijn. 1 Petrus 2:1-5 (NBV) Ontdoe u dus van alles wat slecht is, van alle bedrog en huichelarij,

Nadere informatie

Thema Opstaan! (Pnr. 1419) Handelingen 3: 1-10 Uitgesproken 15 april 2012 in het Open Hof te Kampen

Thema Opstaan! (Pnr. 1419) Handelingen 3: 1-10 Uitgesproken 15 april 2012 in het Open Hof te Kampen Thema (Pnr. 1419) Handelingen 3: 1-10 Uitgesproken 15 april 2012 in het Open Hof te Kampen Kerkelijk jaar: Quasi modo geniti 2e zondag van Pasen Hallelujah! Weest begerig als pasgeboren kinderen naar de

Nadere informatie

Zondag 17 november 2013

Zondag 17 november 2013 Zondag 17 november 2013 aansteken tafelkaarsen lichtlied Stilte Welkom v Onze hulp is in de naam van de Heer a DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT HEEFT v in de naam van de Heer die de weerstand van de nacht wil

Nadere informatie

Ochtenddienst 27 december :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 27 december :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 27 december 2015 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 27 december 2015 Voorganger : Ds. J. Reehorst uit Stavenisse Organist : Jaap Dekker Welkom Afkondigingen door diaken

Nadere informatie

Liturgie voor de avonddienst op zondag 30 april 2017 in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. M.L.W. Karels Aanvang: u Organist: dhr.

Liturgie voor de avonddienst op zondag 30 april 2017 in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. M.L.W. Karels Aanvang: u Organist: dhr. Liturgie voor de avonddienst op zondag 30 april 2017 in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. M.L.W. Karels Aanvang: 18.30 u Organist: dhr. Roel Jongeneel Zingen: psalm 107: 1 en 7 (NB) 1.Gods goedheid

Nadere informatie

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Nijland Bram

Nadere informatie

VIJFDE ZONDAG NA PASEN 18 mei 2014. in deze dienst wordt gedoopt !!! David Lozeman Lieke Lilly Henny van der Velde

VIJFDE ZONDAG NA PASEN 18 mei 2014. in deze dienst wordt gedoopt !!! David Lozeman Lieke Lilly Henny van der Velde VIJFDE ZONDAG NA PASEN 18 mei 2014 in deze dienst wordt gedoopt David Lozeman Lieke Lilly Henny van der Velde kleur: wit voorganger: ds. Hans van Solkema orgel: Piet Lievense DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Nadere informatie

Uit de prekenserie van Bart Gijsbertsen

Uit de prekenserie van Bart Gijsbertsen Thema (Pnr. 1579) Johannes 20:17 Uitgesproken 3 april 2016 Protestantse wijkgemeente te Kampen Ouderling van dienst Muzikale begeleiding Wim Gussekloo Marijn de Jong U luistert naar: Halleluja! Weest begerig

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Ochtenddienst 25 juni Zondag 17

Ochtenddienst 25 juni Zondag 17 Ochtenddienst 25 juni 2017 Zondag 17 Voorganger Organist : Ds. J.H. den Braber : Jaap Dekker Welkom Mededelingen door Diaken Mirjam Pegels. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Nadere informatie

Andreaskerk Putten 26 maart uur Ds. W. Gugler & Ds. R. Koning Organist: Rik Nijs

Andreaskerk Putten 26 maart uur Ds. W. Gugler & Ds. R. Koning Organist: Rik Nijs Andreaskerk Putten 26 maart 2016 22.30 uur Ds. W. Gugler & Ds. R. Koning Organist: Rik Nijs D E D I E N S T B E G I N T I N S T I L T E Schriftlezing: Johannes 19: 38-42 (RK) 38 Hierna ging Jozef van Arimatea,

Nadere informatie

Ochtenddienst 31 juli 2016

Ochtenddienst 31 juli 2016 Ochtenddienst 31 juli 2016 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Arie Bestebreur Welkom Mededelingen door diaken Corrie Dijksman Snel. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Nadere informatie

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan!

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Ds. Maurits Oldenhuis Votum/groet Weerklank 172 Gebed Johannes 20, 1-10 Nieuw Liedboek 632 Johannes 20, 8-9 Preek Liedboek 215 Geloofsbelijdenis Gezang

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen

Welkom in de Menorah. Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen Welkom in de Menorah Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. L. de Ruiter : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong : mw. N. Feenstra

Nadere informatie

Ochtenddienst 9 april :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 9 april :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 9 april 2017 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Doop- en Belijdenisdienst 9 april 2017 Voorgangers: Organist: Ds. C.D. van Alphen Ds. J.H. den Braber Rick-Jan Hitzerd Welkom Afkondigingen

Nadere informatie

Heb elkaar onvoorwaardelijk lief uit een zuiver hart

Heb elkaar onvoorwaardelijk lief uit een zuiver hart Votum en groet Zingen Ps 133 Gebed Zingen GK 138: 1,2,5 Heer laat het licht zijn Schriftlezing 1 Petrus 1: 10-25 Zingen GK 23 Uw Woord is een lamp Prediking 1 Petrus 1: 22-25 Zingen GK 22 Uw Woord omvat

Nadere informatie