Ochtenddienst 1 januari 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ochtenddienst 1 januari 2017"

Transcriptie

1 Ochtenddienst 1 januari 2017 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Joël Terdu

2 Welkom Afkondigingen door ouderling-kerkrentmeester Henk IJdo Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

3 Stil gebed De gemeente gaat (indien mogelijk) staan.

4 Psalm 100 : 1, 2 en 4 1. Juicht Gode toe, bazuint en zingt. Treedt nader tot gij Hem omringt, gij aard' alom, zijn rijksdomein, zult voor den Heer dienstvaardig zijn.

5 Psalm 100 : 1, 2 en 4 2. Roept uit met blijdschap: 'God is Hij. Hij schiep ons, Hem behoren wij, zijn volk, de schapen die Hij hoedt en als beminden weidt en voedt.'

6 Psalm 100 : 1, 2 en 4 4. Want God is overstelpend goed, die ons in vrede wonen doet. Zijn goedheid is als morgendauw: elk nieuw geslacht ervaart zijn trouw.

7 Votum en groet Na het votum en de groet gaat de gemeente weer zitten.

8 Gezang 380 : 1, 2, 4 en 7 1. Ontwaak, o mens, de dag breekt aan, die u Gods liefde doet verstaan als nieuw, nu gij door slaap en nacht weer 't leven vindt, verstand en kracht.

9 Gezang 380 : 1, 2, 4 en 7 2. Rondom wie bidden dag aan dag zijn wondren, die geen oog ooit zag, een nieuw geloof, een nieuwe hoop, een nieuwe kracht door 's Geestes doop.

10 Gezang 380 : 1, 2, 4 en 7 4. Wie van zich afziet naar God toe, loopt in het licht en wordt niet moe. Het schijnsel van de hemel gaat over de dag van vroeg tot laat.

11 Gezang 380 : 1, 2, 4 en 7 7. Maak in uw liefd' ons, Heer, bereid voor licht en vreed' in eeuwigheid! En dat ons leven iedre dag als ons gebed U loven mag.

12 Lezing van het gebod

13 Gebodslezing 1 Petrus 1 : 22 2 : 5 22 Nu u gehoorzaam bent aan de waarheid, is uw hart gelouterd en kunt u oprecht van uw broeders en zusters houden; heb elkaar dan ook onvoorwaardelijk lief, met een zuiver hart, 23 als mensen die opnieuw zijn geboren, niet uit vergankelijk maar uit onvergankelijk zaad, door Gods levende en altijd blijvende woord. 24 De mens is als gras en zijn schoonheid als een bloem in het veld: het gras verdort en de bloem valt af, 25 maar het woord van de Heer blijft eeuwig bestaan.

14 Gebodslezing 1 Petrus 1 : 22 2 : 5 Dit woord is het evangelie dat u verkondigd is. 2 1 Ontdoe u dus van alles wat slecht is, van alle bedrog en huichelarij, alle afgunst en kwaadsprekerij, 2 en verlang als pasgeboren zuigelingen naar de zuivere melk van het woord, opdat u daardoor groeit en uw redding bereikt. 3 U hebt toch ondervonden hoe goed de Heer is?

15 Gebodslezing 1 Petrus 1 : 22 2 : 5 4 Voeg u bij hem, bij de levende steen die door de mensen werd afgekeurd maar door God werd uitgekozen om zijn kostbaarheid, 5 en laat u ook zelf als levende stenen gebruiken voor de bouw van een geestelijke tempel. Vorm een heilige priesterschap om geestelijke offers te brengen die God, dankzij Jezus Christus, welgevallig zijn.

16 Gezang 135 : 3 3. Lof aan U die eeuwig leeft en op aarde vrede geeft, Gij die ons geworden zijt taal en teken in de tijd, al uw glorie legt Gij af ons tot redding uit het graf, dat wij ongerept en rein nieuwgeboren zouden zijn. Hoor, de englen zingen de eer van de nieuw geboren Heer!

17 Moment met de kinderen

18 ELB 168 : 1, 4 en 5 1. Dank U voor deze nieuwe morgen, dank U voor elke nieuwe dag. Dank U dat ik met al mijn zorgen bij U komen mag.

19 ELB 168 : 1, 4 en 5 4. Dank U dat U in moeilijkheden, dank U dat U in pijn en strijd, dank U dat U in alle tijden toch steeds bij ons zijt. 5. Dank U dat U hebt willen spreken, dat U, U hoort een ieders taal. Dank U dat U het brood wilt breken met ons allemaal.

20 Gebed om de opening van het Woord

21 Het gebed 1 e Schriftlezing (NBV) Lucas 11 : Eens was Jezus aan het bidden, en toen hij zijn gebed beëindigd had, zei een van zijn leerlingen tegen hem: Heer, leer ons bidden, zoals ook Johannes het zijn leerlingen geleerd heeft. 2 Hij zei tegen hen: Wanneer jullie bidden, zeg dan: Vader, laat uw naam geheiligd worden en laat uw koninkrijk komen.

22 1 e Schriftlezing (NBV) Lucas 11 : Geef ons dagelijks het brood dat wij nodig hebben. 4 Vergeef ons onze zonden, want ook wijzelf vergeven iedereen die ons iets schuldig is. En breng ons niet in beproeving.

23

24 2 e Schriftlezing (NBV) 1 Tess. 5 : Wij vragen u, broeders en zusters, diegenen onder u te erkennen die zich op gezag van de Heer ervoor inzetten u te leiden en terecht te wijzen. 13 U moet hun om hun werk veel liefde en respect betonen. Leef in vrede met elkaar. 14 Wij sporen u aan, broeders en zusters, iedereen die zijn dagelijks werk verwaarloost terecht te wijzen, de moedelozen hoop te geven, op te komen voor de zwakken, met iedereen geduld te hebben.

25 2 e Schriftlezing (NBV) 1 Tess. 5 : Zie erop toe dat niemand kwaad met kwaad vergeldt en streef altijd naar het goede, zowel voor elkaar als voor ieder ander. 16 Wees altijd verheugd, 17 bid onophoudelijk, 18 dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat hij van u, die één bent met Christus Jezus, verlangt. 19 Doof de Geest niet uit 20 en veracht de profetieën niet die hij u ingeeft. 21 Onderzoek alles, behoud het goede 22 en vermijd elk kwaad, in welke vorm het zich ook voordoet.

26 2 e Schriftlezing (NBV) 1 Tess. 5 : Moge de God van de vrede zelf uw leven in alle opzichten heiligen, en mogen heel uw geest, ziel en lichaam zuiver bewaard zijn bij de komst van onze Heer Jezus Christus. 24 Hij die u roept is trouw en doet zijn belofte gestand. 25 Broeders en zusters, bid ook voor ons 26 en groet elkaar met een heilige kus. 27 In de naam van de Heer verzoek ik u dringend deze brief voor te lezen aan alle broeders en zusters. 28 De genade van onze Heer Jezus Christus zij met u.

27 Kerntekst voor de preek 17 bid onophoudelijk, 18 dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat hij van u, die één bent met Christus Jezus, verlangt.

28 Psalm 61 : 1, 2, 3, en 5 1. O Here, verhoor mijn smeken. Haast bezweken roep ik, ver van U vandaan. Sla toch acht op mijn gebeden, leid mijn schreden, dat ik tot U op kan gaan.

29 Psalm 61 : 1, 2, 3, en 5 2. Mijn schutse waart Gij tevoren; sterke toren, wees mij weer ten toevluchtsoord. Staan de mensen mij naar 't leven, Gij zult geven 't erfdeel van wie U behoort.

30 Psalm 61 : 1, 2, 3, en 5 3. Laat mij als een kleine vogel schuilen mogen waar G'uw vleuglen om mij slaat. Want Gij weet wien ik mij wijdde, dat ik zeide: Heer, Gij zijt mijn toeverlaat!

31 Psalm 61 : 1, 2, 3, en 5 5. Dan zal ik uw naam vereren, Here, Here, psalmen zingen dat het schalt! Dagelijks zal ik U geven heel mijn leven, door uw lichtglans overstraald.

32

33 Kerntekst voor de preek 17 bid onophoudelijk, 18 dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat hij van u, die één bent met Christus Jezus, verlangt.

34 Verkondiging Thema Bid en dank altijd?

35 Psalm 136 : 1, 2, 12 en Looft den Heer, want Hij is goed, trouw in alles wat Hij doet. Want zijn goedertierenheid zal bestaan in eeuwigheid. 2. Geeft den God der goden eer, jubelt voor der heren Heer. Hij doet wondren, Hij alleen trouw door alle tijden heen.

36 Psalm 136 : 1, 2, 12 en Looft den Heer, die al wat leeft dagelijks zijn spijze geeft, die ons laaft en die ons voedt. Eeuwig is Hij trouw en goed. 13. Aan den God des hemels zij eer en dank en heerschappij, want zijn goedertierenheid zal bestaan in eeuwigheid.

37 Dankgebed en Voorbede

38 Inzameling van de gaven De collecten in deze dienst zijn bestemd voor het College van kerkrentmeesters 1. Jeugdwerk 2. Verbouwing Voorhof De collecte bij de uitgang is bestemd voor het College van kerkrentmeesters Verwarming kerkgebouw

39 Gezang 409 : 1 en 5 (indien mogelijk staande) 1. Laat ons de Heer lofzingen, juicht, al wie bij Hem hoort! Hij zal met trouw omringen wie steunen op zijn woord. Al moet ge hier ook dragen veel duisternis en dood, gij hoeft niet te versagen, Hij redt uit alle nood

40 Gezang 409 : 1 en 5 (indien mogelijk staande) 5. Daarom lof zij de Here, in wie ons heil bestaat, Hem die ons toe wou keren zijn liefelijk gelaat. Hij moge ons behoeden, elkander toegewijd, en schenke ons al 't goede nu en in eeuwigheid.

41 Zegen met gezongen Amen

42 Gezegend 2017 toegewenst! U bent nu van harte welkom in de Voorhof voor koffie, thee en limonade en om elkaar te ontmoeten. Vanavond gaat om 17:00 uur voor : ds. J. Prosman, Maasdam deze dienst is na te luisteren via

Orde van de dienst. op zondag 20 januari in de Hervormde Kerk te Sellingen. waarin. ambtsdrager plaatsvindt

Orde van de dienst. op zondag 20 januari in de Hervormde Kerk te Sellingen. waarin. ambtsdrager plaatsvindt Orde van de dienst op zondag 20 januari 2019 in de Hervormde Kerk te Sellingen waarin de herbevestiging van een ambtsdrager plaatsvindt Voorganger Organist : Ds. Bram Verduijn : Dhr. Rozema 1 Orde van

Nadere informatie

Zondag 6 mei Welkom in de avonddienst in De Regenboog!

Zondag 6 mei Welkom in de avonddienst in De Regenboog! Zondag 6 mei 2018 Welkom in de avonddienst in De Regenboog! Voorganger: ds. J. Adriaanse, Beerzerveld Ouderling van dienst: Fenny Kollenstaart Organist: Jan Ebeltjes Zingen voor de dienst: Lied 283: 1-4

Nadere informatie

Liturgie intrededienst op zondag 18 oktober :30 uur ds. M.L.W. Karels

Liturgie intrededienst op zondag 18 oktober :30 uur ds. M.L.W. Karels Liturgie intrededienst op zondag 18 oktober 2015 14:30 uur ds. M.L.W. Karels Psalm 100 (N.B.) 1.Juicht Gode toe, bazuint en zingt. Treedt nader tot gij Hem omringt, gij aard' alom, zijn rijksdomein, zult

Nadere informatie

Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek

Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Vierplek Wilhelminakerk Dienst van Schrift en Tafel 12 mei 2019 Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: ds. Wim Kievit Leen Lievaart, Dênise Smit Janny Mook Terry Hamberg OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Ochtenddienst - 26 Juni 2016

Ochtenddienst - 26 Juni 2016 Ochtenddienst - 26 Juni 2016 Afscheid Kindernevendienst Thema: Op ontdekkingsreis Jonathan Heemskerk Toine Kuipers Dion Oppelaar Jim van der Voorden Voorganger Organist M.m.v. : Ds. C.D. van Alphen : Rick-Jan

Nadere informatie

Protestants Kralingen. 27 april 2014, Hoflaankerk ds Ilse Hogeweg. geloof en twijfel. Corinne Vonaesch: Thomas

Protestants Kralingen. 27 april 2014, Hoflaankerk ds Ilse Hogeweg. geloof en twijfel. Corinne Vonaesch: Thomas Protestants Kralingen 27 april 2014, Hoflaankerk ds Ilse Hogeweg Tweeling van geloof en twijfel Corinne Vonaesch: Thomas orgelspel verwelkoming door de ouderling aanvangslied: [allen gaan staan] 645, Zing

Nadere informatie

Ochtenddienst 8 januari 2017

Ochtenddienst 8 januari 2017 Ochtenddienst 8 januari 2017 Voorganger Organist : Ds. C. D. van Alphen : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door diaken Mirjam Pegels - Korbijn Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

Nadere informatie

Lezen : Psalm 4. Lied 457 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 23 : 1, 2 en 3 Lied 293 : 1 en 4 Lied 473 : 1, 2, 4, 5 en 10 Lied 409 : 1, 2 en 5

Lezen : Psalm 4. Lied 457 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 23 : 1, 2 en 3 Lied 293 : 1 en 4 Lied 473 : 1, 2, 4, 5 en 10 Lied 409 : 1, 2 en 5 GKv Drachten ZW & O Lezen : Psalm 4 Lied 457 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 23 : 1, 2 en 3 Lied 293 : 1 en 4 Lied 473 : 1, 2, 4, 5 en 10 Lied 409 : 1, 2 en 5 Voor de kinderen: Op de gebedsmuur mag je een briefje

Nadere informatie

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Voorganger Organist : Ds. E. Bijl : Jaap Dekker Welkom Afkondigingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor

Nadere informatie

Ochtenddienst 11 december e Advent. Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur

Ochtenddienst 11 december e Advent. Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur Ochtenddienst 11 december 2016 3 e Advent Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur Welkom Mededelingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 augustus 2018, uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. Welkomstwoord

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 augustus 2018, uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. Welkomstwoord Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 augustus 2018, 10.00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. B.J. van t Veld Gerrit Borkent Bram Jaspers Welkomstwoord

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2015 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Gert-Jan van den Bos Lector: Corrie Poelakker m.m.v. Ilonka van der Sluis,

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 13 juli 2014 Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

Doopdienst 1 maart 2015 10:00 uur

Doopdienst 1 maart 2015 10:00 uur Doopdienst 1 maart 2015 10:00 uur Voorganger : Ds. J. den Braber Organist : Arie Bestebreur Bediening Heilige Doop aan: Florian John Pierneef en Marlijne Adriana van der Sluis. Welkom Afkondigingen door

Nadere informatie

Kinderdienst 12 februari 2017

Kinderdienst 12 februari 2017 Kinderdienst 12 februari 2017 Zacheüs: vriend of vijand? Voorganger Organist Koor : Ds. C.D. van Alphen : Danny Spaans : K@njerkidZ! o.l.v. Erik Olislagers & Elly Korbijn Welkom Mededelingen door ouderling

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 02 juni 2019, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 02 juni 2019, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 02 juni 2019, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Organist: Ds. E.J. Prins (Daarle). Art Muis Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Lezen : Psalm 33 Tekst : Zondag 10. NLB 725 : 1, 3 en 4 Gezang 174 Lied 409 : 1, 4 en 5 Gezang 123 : 1 en 5 Opwekking 770

Lezen : Psalm 33 Tekst : Zondag 10. NLB 725 : 1, 3 en 4 Gezang 174 Lied 409 : 1, 4 en 5 Gezang 123 : 1 en 5 Opwekking 770 Lezen : Psalm 33 Tekst : Zondag 10 NLB 725 : 1, 3 en 4 Gezang 174 Lied 409 : 1, 4 en 5 Gezang 123 : 1 en 5 Opwekking 770 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft.

Nadere informatie

Ochtenddienst 28 mei 2017

Ochtenddienst 28 mei 2017 Ochtenddienst 28 mei 2017 Hervormde Gemeente Numansdorp Zondag 14 Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Arie Bestebreur Welkom Mededelingen door diaken Corrie Dijksman - Snel Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

Heinry van Holland & Linda Zandsteeg

Heinry van Holland & Linda Zandsteeg Orde voor de trouwdienst van Heinry van Holland & Linda Zandsteeg Op 25 april 2014 om 14.30 uur in de Maranathakerk te Lunteren Voorganger : Ds. Jaap Hansum Ouderling : Dhr. Andries v.d.top Organist :

Nadere informatie

Zondag 1 mei Welkom in De Regenboog!

Zondag 1 mei Welkom in De Regenboog! Zondag 1 mei 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Pieter Boomsma Ouderling van dienst: Sandra Dubbink Organist: Rien Hoekjen Lectrix: Jorieke Poorterman Koster: Dirk Slooijer Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Intochtslied: Psalm 146C: 1, 4 en 7 1. Alles wat adem heeft love de Here, zinge de lof van Isrels God! Zolang ik hier in het licht mag verkeren, roem ik zijn liefd' en prijs mijn lot. Die lijf en ziel

Nadere informatie

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Voorganger : Ds. J. H. den Braber Organist : Jaap Dekker Muzikale medewerking : Emma Engels / Thom Engels / Maarten Cieremans / Tessa van der Horst / Michelle de Regt /

Nadere informatie

Eredienst 24 juni uur Voorganger: ds. Peter Colijn

Eredienst 24 juni uur Voorganger: ds. Peter Colijn Eredienst 24 juni 16.30 uur Voorganger: ds. Peter Colijn Votum en zegengroet Gezang 171:1, 2, 3 Gebed 1 Tessalonicenzen 5: 14-28 Psalm 27: 3, 5 >> Regenboog 5/6 Preek Psalm 63:1, 2, 3

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2016 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Miep Bakker Lector: Corrie Poelakker-Voogd 1 De Paaskaars brandt VOORBEREIDING

Nadere informatie

Ochtenddienst 29 oktober 2017

Ochtenddienst 29 oktober 2017 Ochtenddienst 29 oktober 2017 Hervormde Gemeente,Numansdorp Zondag 2 Voorganger : Ds. J.W. van den Bosch te Piershil Organist : Paul Rotscheid Welkom Mededelingen door diaken Mirjam Pegels - Korbijn Voor

Nadere informatie

Ochtenddienst 19 november 2017

Ochtenddienst 19 november 2017 Ochtenddienst 19 november 2017 Zondag 4 Voorganger Organist : Ds. T.J. Smink uit Wierden : Danny Spaans Welkom Afkondigingen door Ouderling-Kerkrentmeester Marco Heemskerk Voor verdere bijzonderheden verwijzen

Nadere informatie

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 7 november 2018 Dienst: Avonddienst Dankdag Voorganger: ds. D. Dunsbergen Liturgie: Voorzang: Gezang 488 B: 1. 3. 5 Zolang er mensen zijn

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: Muzikale medewerking: Koster: Ds. G. de Goeijen Willem

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger orgel : ds. Freek L. Bakker, Voorschoten : Kees van den Berg De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

Ochtenddienst 11 juni 2017 Zondag Trinitatis

Ochtenddienst 11 juni 2017 Zondag Trinitatis Ochtenddienst 11 juni 2017 Zondag Trinitatis Hervormde Gemeente Numansdorp Zondag 16 Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Arie Bestebreur Welkom Afkondigingen door diaken Saskia Pijl Voor verdere

Nadere informatie

Lessen uit de Reformatie

Lessen uit de Reformatie 1517 - Lessen uit de Reformatie - 2017 Deel 2 Herontdekkingen 12 februari 2017 19:00 uur Voorganger: ds. W. Gugler Ouderling: Rini Schouten Organist: Ans Kuus Lector: Aone Koopmans Koster: H. van Polen

Nadere informatie

Orde van dienst Tweede Kerstdag. Voorganger: Dr. J.C. Borst Muzikale begeleiding: enkele muzikanten van Jeduthun

Orde van dienst Tweede Kerstdag. Voorganger: Dr. J.C. Borst Muzikale begeleiding: enkele muzikanten van Jeduthun Orde van dienst Tweede Kerstdag Voorganger: Dr. J.C. Borst Muzikale begeleiding: enkele muzikanten van Jeduthun Voor de dienst zingen we: Wat al eeuwen is verteld: 1 en 2 Melodie: Midden in de winternacht,

Nadere informatie

Henk van Donkelaar & Geralda de Greef

Henk van Donkelaar & Geralda de Greef Orde voor de trouwdienst van Henk van Donkelaar & Geralda de Greef Op 12 september 2015 in de Maranathakerk te Lunteren Voorganger : ds. Jaap Hansum Organist : Mw. Ina Tamerus Muziek bij binnenkomst bruid:

Nadere informatie

Voorganger: ds. Reinoud Koning Ouderling: Ed van Steendelaar Organist: Ans Kuus Piano: Lydia van den Broek Koster: E. vd Heuvel / A.

Voorganger: ds. Reinoud Koning Ouderling: Ed van Steendelaar Organist: Ans Kuus Piano: Lydia van den Broek Koster: E. vd Heuvel / A. Voorganger: ds. Reinoud Koning Ouderling: Ed van Steendelaar Organist: Ans Kuus Piano: Lydia van den Broek Koster: E. vd Heuvel / A. vd Bor Welkom door de ouderling van dienst stil gebed Lied aan het begin

Nadere informatie

Koor- en zangdienst. met medewerking van: Christelijk Gemengde Koren Debarim en Delfshaven o.l.v. Arjen Uitbeijerse

Koor- en zangdienst. met medewerking van: Christelijk Gemengde Koren Debarim en Delfshaven o.l.v. Arjen Uitbeijerse Koor- en zangdienst met medewerking van: Christelijk Gemengde Koren Debarim en Delfshaven o.l.v. Arjen Uitbeijerse Voorganger: ds. G.J. van Beek Vincent van Dam - orgel THEMA: Jubel en juich 22 januari

Nadere informatie

Liturgie voor de gemeenschappelijke dienst in de Gereformeerde Kerk op 1 januari 2019, aanvang uur.

Liturgie voor de gemeenschappelijke dienst in de Gereformeerde Kerk op 1 januari 2019, aanvang uur. Liturgie voor de gemeenschappelijke dienst in de Gereformeerde Kerk op 1 januari 2019, aanvang 10.00 uur. Thema Met vertrouwen op Gods toezegging het jaar biddend openen. Voorganger: Ds. H.M. Klaassen

Nadere informatie

Orde van dienst. In deze dienst worden Sen Noah van de Fliert, Gijsbert Gerrit Teunis van Holland en Emma Lianne Lammers gedoopt.

Orde van dienst. In deze dienst worden Sen Noah van de Fliert, Gijsbert Gerrit Teunis van Holland en Emma Lianne Lammers gedoopt. Orde van dienst In deze dienst worden Sen Noah van de Fliert, Gijsbert Gerrit Teunis van Holland en Emma Lianne Lammers gedoopt. Maranathakerk Lunteren, 18 maart 2018 Voorganger Ds. Jaap Hansum Orgel/piano

Nadere informatie

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 30 AUGUSTUS Variaties: Eens komt de grote zomer, E. Bonitz

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 30 AUGUSTUS Variaties: Eens komt de grote zomer, E. Bonitz WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 30 AUGUSTUS 2015 Voorganger: ds. Hans Bouma Ambtsdragers: Frederique Lucas, Aartje Knol Lector: Janny Mook Organist: Gert Muts Beamer/Handout:Ernst Mellink Muziek

Nadere informatie

Orde van de dienst op zondag 19 februari 2017 Sionskerk te Zeist/wijkgemeente De Bron. Aanvang: uur

Orde van de dienst op zondag 19 februari 2017 Sionskerk te Zeist/wijkgemeente De Bron. Aanvang: uur Orde van de dienst op zondag 19 februari 2017 Sionskerk te Zeist/wijkgemeente De Bron. Aanvang: 10.00 uur Bevestiging in het ambt: Greet van Sprakelaar Willem Burggraaf We zwaaien uit als ambtsdrager:

Nadere informatie

Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus )

Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus ) Welkom en mededelingen De paaskaars wordt aangestoken Stiltemoment Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus ) Welkom mensen, hier gekomen,

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 maart 2014, 3 e zondag in de 40-dagentijd, doop Robin van den Berg Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds.

Nadere informatie

19: 00 - Themadienst

19: 00 - Themadienst 26 mei 2019 19: 00 - Themadienst Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Marjan Coppoolse Organist: Rik Nijs Lector: Corrie Sebök Beamer: Coen Robbertsen Koster: H. van Polen Intocht Psalm 100 1. Juicht

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 2 juli 2017 Grote Kerk 9.30 uur. wijkgemeente Johannes

Orde van dienst zondag 2 juli 2017 Grote Kerk 9.30 uur. wijkgemeente Johannes Orde van dienst zondag 2 juli 2017 Grote Kerk 9.30 uur wijkgemeente Johannes Voorganger: ds. H.L. Versluis Organist: Leen Verboom 2 Orgelspel Welkom en mededelingen kerkenraad Zingen: Psalm 8 : 1, 3 en

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2017 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Jac. Juch Lector: Christine Poelakker-Voogd De Paaskaars brandt VOORBEREIDING

Nadere informatie

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur.

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. Liturgie Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. In deze dienst zullen we de Heilige Doop herinneren van hen die deze ontvangen hebben

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 14 september 2014, eerste viering, 9.30 uur Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Koster: Hendrie Arnold Organist: Wim Pardoen Ouderling van dienst: Herma Schepers Zondagskind:

Nadere informatie

BuitenGewone Dienst 24 januari 2016

BuitenGewone Dienst 24 januari 2016 BuitenGewone Dienst 24 januari 2016 Geloven op maandag. Christen zijn in je dagelijkse leven. Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Arie Bestebreur Gitaar : Wim Schelling & Erik Olislagers Welkom

Nadere informatie

Ochtenddienst 24 juli 2016

Ochtenddienst 24 juli 2016 Ochtenddienst 24 juli 2016 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Arie Bestebreur Welkom Mededelingen door diaken Saskia Pijl. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief. Stil gebed

Nadere informatie

Ochtenddienst 11 november 2018

Ochtenddienst 11 november 2018 Ochtenddienst 11 november 2018 Dankdag voor gewas en arbeid Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Erik Olislagers Welkom Mededelingen door diaken Corrie Dijksman - Snel Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente.

Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente. Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente. Contact Hebt u vragen, of wilt u een persoonlijk gesprek, neem dan gerust contact op of spreek iemand

Nadere informatie

Ochtenddienst 19 juni :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 19 juni :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 19 juni 2016 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 19 juni 2016 Voorganger Organist : Ds. W. Geuze uit s Gravendeel : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door Ouderling Constant

Nadere informatie

7 januari :30 uur ANDREASKERK PUTTEN

7 januari :30 uur ANDREASKERK PUTTEN B E V E S T I G I N G V A N A M B T S D R A G E R S 7 januari 2018-10:30 uur ANDREASKERK PUTTEN Voorganger: Ds. Werner Gugler Ouderling van dienst: Rex Arendsen Organist: Wieger-Jan Schaap Lector: Lieske

Nadere informatie

Ochtenddienst 11 januari :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 11 januari :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 11 januari 2015 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 11 januari 2015 Voorganger Organist : Ds. J.H. den Braber : Rick-Jan Hitzerd Welkom Afkondigingen door ouderling-kerkrentmeester

Nadere informatie

Zondag 29 mei Welkom in De Regenboog!

Zondag 29 mei Welkom in De Regenboog! Zondag 29 mei 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. R.A. Houtman, Epe Ouderling van dienst: Kootje Stronkhorst Organist: Rien Hoekjen Lector: Joke de Gier Koster: Dirk Slooijer Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Kerkenraden komen binnen. Lied voor de dienst: EL 119: 1 en 2. Mededelingen. Aanvangslied: Ps. 100: 1 en 2 (staande)

Kerkenraden komen binnen. Lied voor de dienst: EL 119: 1 en 2. Mededelingen. Aanvangslied: Ps. 100: 1 en 2 (staande) Kerkenraden komen binnen Lied voor de dienst: EL 119: 1 en 2 Liefde was het, onuitputt lijk, liefd en goedheid, eind loos groot, toen de Levensvorst op aarde tot ons heil zijn bloed vergoot. Komt, laat

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst van. Femke Marije. -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop

Liturgie voor de doopdienst van. Femke Marije. -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop Liturgie voor de doopdienst van Femke Marije -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop zondag 10 juli 2016 in de protestantse kerk te Oudehorne. Aanvang: 9.30 uur Voorganger: Organist: ds. Piet Hulshof Jelger

Nadere informatie

1 Pet. 1 Liturgie tienerdienst Zl Zd, 4 oktober 2015

1 Pet. 1 Liturgie tienerdienst Zl Zd, 4 oktober 2015 1 Pet. 1 Liturgie tienerdienst Zl Zd, 4 oktober 2015 1. Welkom + Begroeting van elkaar 2. Zingen Liedboek 285, 1 en 2 Geef vrede Heer de wereld wil slechts strijd. Al wordt het recht beleden, de sterkste

Nadere informatie

VOLKS KERST ZANG. Levende Kerststal op De Dam. Thema: Kermis of kerstmis mmv pastor Anne Henk Boschma en CMV Concordia.

VOLKS KERST ZANG. Levende Kerststal op De Dam. Thema: Kermis of kerstmis mmv pastor Anne Henk Boschma en CMV Concordia. Donderdag 18 december 2014, Vanaf 13.00 Met warme chocolademelk en kerstbrood. Vanaf 19.30 uur Levende Kerststal op De Dam VOLKS KERST ZANG Thema: Kermis of kerstmis mmv pastor Anne Henk Boschma en CMV

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Broeder Riemer Alons

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Broeder Riemer Alons Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Broeder Riemer Alons Lezen : Romeinen 8: 12-30 HC Zondag 20 Psalm 84 : 1 en 3 Gezang 103 : 3, 4, 5 en 8 Gezang 174 : 1, 2 en 3 Gezang 106 : 4 Psalm 36 : 2 Welkom in de

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Galaten 5 Tekst : Galaten 5 : 1 en 13 Psalm 72 : 1, 4 en 7 Psalm 1 : 1 Lied 473 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 179a : 1 Lied 435 : 4 en 5 Votum en groet

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2015 in de Oosterholthoeve Gloria in excelsis Deo! Eer aan God in de hoge! Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A.

Nadere informatie

Orde voor de eredienst op zondag 30 juli Thema: Liturgie. Wilhelminakerk

Orde voor de eredienst op zondag 30 juli Thema: Liturgie. Wilhelminakerk Orde voor de eredienst op zondag 30 juli 2017 Thema: Liturgie Wilhelminakerk Liturgie Liturgie is (Grieks: leitourgia = dienst van het volk) Eredienst. Binnen de christelijke geloofsgemeenschap behoren

Nadere informatie

Thema: Gezamenlijk drinken uit de Bron.

Thema: Gezamenlijk drinken uit de Bron. Liturgie voor de morgendienst 15 januari 2017 Bevestiging en afscheid van ambtsdragers Thema: Gezamenlijk drinken uit de Bron. Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van dienst: Jan Smit Organist: Gijsbert

Nadere informatie

Liturgie Emmakerk Voorganger: drs. Susanne van der Sluijs Organist: Hans Hulshof. Welkom en mededelingen. We zingen: gezang 280: 1,3,4,5

Liturgie Emmakerk Voorganger: drs. Susanne van der Sluijs Organist: Hans Hulshof. Welkom en mededelingen. We zingen: gezang 280: 1,3,4,5 Liturgie Emmakerk 28-4-2019 Voorganger: drs. Susanne van der Sluijs Organist: Hans Hulshof Welkom en mededelingen We zingen: gezang 280: 1,3,4,5 De vreugde voert ons naar dit huis waar t woord aan ons

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Eredienst in de Morgensterkerk 15 juli 2012 Dienst van Schrift en Tafel Muziek bij binnenkomst DIENST VAN DE VOORBEREIDING Welkom door de ouderling Stilte (gemeente gaat staan) Bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

Ochtenddienst 16 augustus 2015. Voorganger : kand. M.C.L. Oldhoff - Rotterdam Organist : Rens van Rossum

Ochtenddienst 16 augustus 2015. Voorganger : kand. M.C.L. Oldhoff - Rotterdam Organist : Rens van Rossum Ochtenddienst 16 augustus 2015 Voorganger : kand. M.C.L. Oldhoff - Rotterdam Organist : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door diaken Herman van der Sluis. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

ORDE VAN DE DIENST op zondag 5 februari 2017 om 9.30 uur in Kerkelijk Centrum Het Anker te Vroomshoop. Kerkinactie / World Servants

ORDE VAN DE DIENST op zondag 5 februari 2017 om 9.30 uur in Kerkelijk Centrum Het Anker te Vroomshoop. Kerkinactie / World Servants ORDE VAN DE DIENST op zondag 5 februari 2017 om 9.30 uur in Kerkelijk Centrum Het Anker te Vroomshoop Kerkinactie / World Servants Voorganger: ds. F. Schipper, lector: mw. D. Stuut, organist: dhr. J.C.

Nadere informatie

Intocht: Gezang 434. Votum & groet

Intocht: Gezang 434. Votum & groet 2 Intocht: Gezang 434 Votum & groet 2. Lof zij de Heer, Hij omringt met zijn liefde uw leven; heeft u in t licht als op adelaarsvleug len geheven. Hij die u leidt, zodat uw hart zich verblijdt, Hij heeft

Nadere informatie

Om stil te worden en ons op God te richten

Om stil te worden en ons op God te richten ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 21 augustus 2016 De zeven hoofdzonden Acedia Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdragers: Fred Heidinga, Fréderique Lucas Lector: Fred van Knobelsdorff Organist: Terry Hamberg OM

Nadere informatie

3 februari / 10.30

3 februari / 10.30 3 februari 2019 9.00 / 10.30 Intochtslied: Psalm 139 1 Heer, die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mijzelf ooit ken, kent Gij mij, Gij weet waar ik ga, Gij volgt mij waar ik zit of sta. Wat mij ten

Nadere informatie

Zingen (staande): Ps. 142: 1, 2 (vers 1 is door groep 3 en 4 van onze CNS-basisscholen geleerd in de afgelopen week)

Zingen (staande): Ps. 142: 1, 2 (vers 1 is door groep 3 en 4 van onze CNS-basisscholen geleerd in de afgelopen week) Doopdienst Sionskerk Nunspeet 3 april 2016 10.00 uur Voorganger: ds. David Rodenburg Muzikale medewerking: Mariëlle Brummel en Martijn Visch (trompet), Wouter Rouvoet (orgel) Welkom en mededelingen Zingen

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 februari 2014, zevende zondag na Epifanie Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. C.Th. Benard = = = = = =

Nadere informatie

Welkom in de Pauluskerk

Welkom in de Pauluskerk Welkom in de Pauluskerk Voorganger: Ds. H. Reinders Organiste: Anja van der Ploeg Combo: Ans Reinders, Dirk Jan Reinders, Chris Hazelaar en Diane van Iperen Zingen: Evangelische Liedboek 185 1. Leer mij

Nadere informatie

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Welkom Lezen : Jacobus 4 PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Tekst: 1 Korintiërs 15: 20 maar nu, Christus ís opgewekt uit de doden

Tekst: 1 Korintiërs 15: 20 maar nu, Christus ís opgewekt uit de doden Liturgie Zondag morgen 24 april 2016. Ds. Karels. Westerkerk Schriftlezing 1 Korintiërs 15: 12-34 Tekst: 1 Korintiërs 15: 20 maar nu, Christus ís opgewekt uit de doden Ps. 100 : 1 en 2 OB 1. Juich aarde,

Nadere informatie

Liturgie ochtenddienst NGK Langerak, 11 september Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij

Liturgie ochtenddienst NGK Langerak, 11 september Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij Heer, U doorgrondt en kent mij; mijn zitten en mijn staan en U kent mijn gedachten, mijn liggen en mijn gaan. De woorden van

Nadere informatie

Een lange reis. Jesper Scheele Iris IJmker Tobias de Zeeuw

Een lange reis. Jesper Scheele Iris IJmker Tobias de Zeeuw Een lange reis Afscheid kindernevendienst * Naomi Oostdijk Jesper Scheele Iris IJmker Tobias de Zeeuw de lange reis van Jona Goede Herderkerk, 26 juni 2016 met medewerking van Naomi Oostdijk * Iris IJmker

Nadere informatie

Welkom en mededelingen. Moment van stilte. Zingen (staande): Ps. 103: 1

Welkom en mededelingen. Moment van stilte. Zingen (staande): Ps. 103: 1 Doopdienst Sionskerk Nunspeet 17 juni 2018 10.00 uur Voorganger: ds. David Rodenburg Organist: Wouter Rouvoet Welkom en mededelingen Moment van stilte Zingen (staande): Ps. 103: 1 Zegen, mijn ziel, de

Nadere informatie

DANKDAG 7 november uur JB Wilmink orgel: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries. (gezongen) Votum, Groet, (gezongen) Amen

DANKDAG 7 november uur JB Wilmink orgel: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries. (gezongen) Votum, Groet, (gezongen) Amen DANKDAG 7 november 2018 19.30 uur JB Wilmink orgel: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries (gezongen) Votum, Groet, (gezongen) Amen LB 364 (LvK 322): 1 t/m 6 Hoor gij ons aan Gebed 1 e lezing: Psalm

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Heb elkaar onvoorwaardelijk lief uit een zuiver hart

Heb elkaar onvoorwaardelijk lief uit een zuiver hart Votum en groet Zingen Ps 133 Gebed Zingen GK 138: 1,2,5 Heer laat het licht zijn Schriftlezing 1 Petrus 1: 10-25 Zingen GK 23 Uw Woord is een lamp Prediking 1 Petrus 1: 22-25 Zingen GK 22 Uw Woord omvat

Nadere informatie

Dankdag. Orde van dienst voor de viering van. 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk

Dankdag. Orde van dienst voor de viering van. 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk Orde van dienst voor de viering van Dankdag 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk Voorganger: Ds. Stephan Kurtzahn Ouderling: Annie v.d. Stel Organist: Kees Brinkman Aangetrokken door Gods Liefde

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Schriftlezing: Johannes 21 vers 1 t/m 19 Gezang 245 vers 1, 2 en 3 (Bundel 1938) Psalm 73 vers 12 (Schoolpsalm) Psalm 90 vers 1 en 8 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht.

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. KERST Hij werd geboren in de nacht die al het licht heeft voortgebracht, aan

Nadere informatie

Liturgie zondag 21 mei 2017

Liturgie zondag 21 mei 2017 Liturgie zondag 21 mei 2017 Bevestiging ambtsdrager ouderling : dhr R.M.C. Udo en afscheid ambtsdragers ouderling : dhr E.H. Stoffer ouderling-kerkrentmeester : dhr. M. van Os Voorganger Organist Ouderling

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Mededelingen door de ouderling van dienst Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst 24 juni 2018 waarin we het heilig Avondmaal vieren. Thema: God is de bron

Liturgie voor de morgendienst 24 juni 2018 waarin we het heilig Avondmaal vieren. Thema: God is de bron Liturgie voor de morgendienst 24 juni 2018 waarin we het heilig Avondmaal vieren Thema: God is de bron Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van dienst: Jan Smit Organist: Gijsbert Meuleman Afkondigingen

Nadere informatie

Liturgie Welkom

Liturgie Welkom Liturgie 28-05-2017 Welkom Zingen: Ps. 108:1 en 2 Mijn hart is, Heer, in U gerust 1. Mijn hart is, Heer, in U gerust. Uw lof te zingen is mijn lust. Maakt, harp en luit, den Heere groot. Mijn lied begroet

Nadere informatie

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse 21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse Votum en groet Ps. 65,1 (U luistert als wij bidden) De lofzang klinkt uit Sions zalen tot U met stil ontzag.

Nadere informatie

Ochtenddienst 12 juli Voorganger : Ds. P.G.I. van den Berg - Asperen Organist : Rens van Rossum

Ochtenddienst 12 juli Voorganger : Ds. P.G.I. van den Berg - Asperen Organist : Rens van Rossum Ochtenddienst 12 juli 2015 Voorganger : Ds. P.G.I. van den Berg - Asperen Organist : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door kerkrentmeester Henk IJdo. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar

Nadere informatie

Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur. Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt

Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur. Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt 1 Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur OM TE BEGINNEN Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt Aanvangslied (staande): Psalm 107: 1, 4

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. Joz. A. de Koeijer (Ermelo)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. Joz. A. de Koeijer (Ermelo) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. Joz. A. de Koeijer (Ermelo) Schriftlezing: Psalm 23 Lied 328 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 139 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 23 vers 1, 2, en 3 Psalm 100 vers 1,

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Voorstel orde van dienst voor zondag 27 november, 1 e zondag van advent Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom MORGENGEBED Welkom -2- in de morgen van de achtste dag Volheid der dagen Openingswoorden Wij zijn hier bijeengekomen op de vroege ochtend in dit nieuwe jaar om God te bidden om licht en wijsheid, om vuur

Nadere informatie

LITURGIE VOOR ZONDAG 30 JUNI 2019 IN DE DORPSKERK TE SCHOONEBEEK

LITURGIE VOOR ZONDAG 30 JUNI 2019 IN DE DORPSKERK TE SCHOONEBEEK LITURGIE VOOR ZONDAG 30 JUNI 2019 IN DE DORPSKERK TE SCHOONEBEEK Voorganger: Ds. R.J.Visser Ouderling: Leo Pekelsma Diaken: Hennie Hanken-de Haan Organist: Henk Oving Lector: Reiny Oving-Euving Welkom

Nadere informatie

Ochtenddienst 5 juni 2016

Ochtenddienst 5 juni 2016 Ochtenddienst 5 juni 2016 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Joël Terdu Welkom Mededelingen door ouderling Edwin Mallegrom. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief. Stil gebed

Nadere informatie

Opwekking 21 jan uur Thema : Waarom zou ik!? opwekking met Ds van den Berg

Opwekking 21 jan uur Thema : Waarom zou ik!? opwekking met Ds van den Berg Voor de dienst zingen we: Opwekking 21 jan 2018 16.45 uur Thema : Waarom zou ik!? opwekking met Ds van den Berg Opw. 769 Bouw Uw koninkrijk Kom, vestig uw gezag; wees Koning in ons hart. Herstel uw beeld

Nadere informatie

Israëlzondag 2 oktober 2016

Israëlzondag 2 oktober 2016 Israëlzondag 2 oktober 2016 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Rens van Rossum Welkom Mededelingen door ouderling Ton Versteeg Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief. Stil

Nadere informatie