Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan!"

Transcriptie

1 Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Ds. Maurits Oldenhuis Votum/groet Weerklank 172 Gebed Johannes 20, 1-10 Nieuw Liedboek 632 Johannes 20, 8-9 Preek Liedboek 215 Geloofsbelijdenis Gezang 109 Gebed Collecte Gezang 111 Zegen

2 Mededelingen en handdruk Volhouden Veertigdagentijd Paaszondag De Heer is waarlijk opgestaan

3 Votum en zegengroet Onze hulp is in de naam van de HEER die hemel en aarde gemaakt heeft. (Ps. 124:8) Amen

4 1. Goddank! Laat iedereen het horen 1/3 Goddank! Laat iedereen het horen: Christus is waarlijk opgestaan! Wij gaan niet in de nacht verloren Pasen: de grote dag breekt aan! Geen grafsteen houdt het zonlicht tegen, een engel kondigt stralend aan: Ziet waar zijn lichaam heeft gelegen, waarlijk, de Heer is opgestaan!

5 2. Goddank! Laat iedereen het horen 2/3 Wij hadden alle hoop verloren, niemand van ons zag toekomst meer; leeg was ons hart, als nooit tevoren zo eenzaam, zonder onze Heer. Hopeloos donker was ons leven, een bange droom, een lange nacht; waar was ons laatste licht gebleven: Christus, die ons de toekomst bracht?

6 3. Goddank! Laat iedereen het horen 3/3 God dank! De hemel heeft gesproken: Wie zoekt gij toch? Hij is hier niet! Een nieuwe lente is ontloken, vreugde begraaft het diepst verdriet. God lof! De nacht is overwonnen, het daglicht krijgt voorgoed ruim baan, De toekomst is vandaag begonnen waarlijk, de Heer is opgestaan!

7 Gebed door de kracht van Hem die verrezen is weet ik dat mijn leven altijd veilig is

8 Lezen uit de Bijbel Johannes 20 : 1-10

9 Nieuw liedboek 632 : 1, 2, 3 1 Dit is de dag die de Heer heeft gemaakt en gegeven. Laat ons Hem loven en danken, verheugd dat wij leven. Diep in de nacht heeft Hij verlossing gebracht. Heeft Hij ons licht aangeheven.

10 Nieuw liedboek 632 : 1, 2, 3 2 Waren wij dood door de zonde verminkt en verloren. Doven van harte, verhard om zijn woord niet te horen. Hij is zo groot, Hij overmande de dood. Wij zijn in Jezus herboren.

11 Nieuw liedboek 632 : 1, 2, 3 3 Nu zend uw Geest, als een vuur, als een stem in ons midden. Dat wij van harte elkander verstaan en beminnen. En zo voortaan eren Gods heilige Naam. En Hem in waarheid aanbidden.

12 De Heer is waarlijk opgestaan! Johannes 20, 8-9 Preek Liedboek 215 Geloofsbelijdenis Gezang 109 Gebed Collecte Gezang 111 Zegen

13 Johannes 20 : 8, 9 8 Toen ging ook de andere leerling, die het eerst bij het graf gekomen was, het graf in. Hij zag het en geloofde. 9 Want ze hadden uit de Schrift nog niet begrepen dat hij uit de dood moest opstaan.

14 Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet

15 Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet

16 Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet

17 Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet

18 Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet Zien en geloven in Johannes 20, 1-10: Joh 20, 2: Maria zag dat de steen was weggerold Joh 20, 5: Johannes zag de linnen doeken liggen Joh 20, 6: Petrus zag de linnen doeken en de hoofddoek Joh 20, 8: Johannes zag en geloofde Pasen een kwestie van zien maar vooral van geloven

19 Geloven dat Jezus leeft spreekt niet vanzelf Pasen staat vaak haaks op wat je ziet en dat maakt erin geloven niet makkelijk, kijk maar bij Jezus leerlingen en bij Maria

20 Om te geloven moet je wél willen zien Johannes nodigt uit om mee te kijken. Laat de feiten op je inwerken. Wat maak jij van een open graf, doeken zonder lichaam, een opgerolde hoofddoek?

21 Echt zien kan pas in het licht van de Bijbel Johannes zag en begon te geloven ze hadden nog niet uit de Schrift begrepen dat Hij uit de dood moest opstaan. De volle omvang van wat hier gebeurd is zie je pas echt in het licht van de Bijbel

22 Het gaat dus vooral om geloven Zien is belangrijk, maar zegt niet alles geloof jij wat het lege graf wil zeggen? Het gaat vooral om geloven! Wordt Pasen de kapstok waaraan jij je hele leven op hangt?

23 Lied 215 : 1, 2, 3 1 Christus, onze Heer, verrees, halleluja! Heil'ge dag na angst en vrees, halleluja! Die verhoogd werd aan het kruis, halleluja, bracht ons in Gods vrijheid thuis, halleluja!

24 Lied 215 : 1, 2, 3 2 Prijst nu Christus in ons lied, halleluja, die in heerlijkheid gebiedt, halleluja, die aanvaardde kruis en graf, halleluja, dat Hij zondaars 't leven gaf, halleluja!

25 Lied 215 : 1, 2, 3 3 Maar zijn lijden en zijn strijd, halleluja, heeft verzoening ons bereid, halleluja! Nu is Hij der heem'len Heer, halleluja! Eng'len juub'len Hem ter eer, halleluja!

26 Geloofsbelijdenis op de derde dag opgestaan uit de dood

27 Gezang 109 : 1, 2, 3, 4 1 Halleluja, lof zij het Lam, die onze zonden op zich nam, wiens bloed ons heeft geheiligd, die dood geweest is, en Hij leeft, die 't volk, dat Hij ontzondigd heeft, in eeuwigheid beveiligt.

28 Gezang 109 : 1, 2, 3, 4 2 De Koning, op des Vaders troon, de eerstgeboren uit de doon, de bloed- en heilgetuige, der vorsten Vorst, der heren Heer zij heerschappij en dank en eer. Dat alle knie zich buige!

29 Gezang 109 : 1, 2, 3, 4 3 Lof zij het Lam, Gods metgezel, uit Davids zaad d'immanuel, God, in het vlees verschenen. In Hem, die wederkomen zal, in Hem aanbidde 't gans heelal de HERE, de Drie-ene!

30 Gezang 109 : 1, 2, 3, 4 4 Aanbidt de Vader in het Woord. Aanbidt de Zoon, aan 't kruis doorboord. Aanbidt de Geest uit beiden. Van zijn gemeenschap, zijn gena, zijn liefd, en trouw, halleluja, zal ons geen schepsel scheiden.

31 Gebed Vader Zoon en Heilige Geest niets kan ons scheiden van genade liefde trouw

32 Collecte Praktijkcentrum Hoe je kijkt, bepaalt wat je ziet. Hoe kijk jij? God geeft het goede zicht. Het is Pasen geweest. Jezus is opgestaan uit de dood. Als je het niet ziet, geloof het dan des te harder! Hij leeft. En jij met Hem. Er is vrede met God. De dood is overwonnen. Er is vergeving door Jezus bloed. Er is vernieuwing door zijn Geest. God maakt alle dingen nieuw. Want Jezus leeft! Ja, een kwestie van zien, maar vooral van geloven!

33 Gezang 111 Jezus leeft in eeuwigheid. Zijn sjaloom wordt werkelijkheid. Alle dingen maakt Hij nieuw. Hij is de Heer van mijn leven. Straks als er een nieuwe dag begint, en het licht het van het duister wint, mag ik bij Hem binnengaan, voor zijn troon gaan staan, hef ik daar mijn loflied aan:

34 Gezang 111 Jezus leeft in eeuwigheid. Zijn sjaloom wordt werkelijkheid. Alle dingen maakt Hij nieuw. Hij is de Heer van mijn leven. Straks wanneer de grote dag begint, en het licht voor altijd overwint, zal de hemel opengaan, komt de Heer er aan, heffen wij dit loflied aan:

35 Gezang 111 Jezus komt in heerlijkheid. Zijn sjaloom wordt wereldwijd. Alle dingen maakt Hij nieuw. Hij is de Heer van ons leven.

36 Zegen Alle dingen maakt Hij nieuw Hij is de Heer van ons leven

37 God van hoop met uw woord als waarheid in de hand zie ik naar U op houd ik gelovig stand Aanvang diensten volgende week: en uur

Orde van Dienst voor de Paasochtend in de Exoduskerk, 1 april 2018, uur

Orde van Dienst voor de Paasochtend in de Exoduskerk, 1 april 2018, uur Orde van Dienst voor de Paasochtend in de Exoduskerk, 1 april 2018, 10.00 uur Vóór de dienst zingen we twee liederen Lied 630 : 1 en 3 Sta op, een morgen ongedacht, Gods dag is aangebroken, er is één bewogen

Nadere informatie

Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding:

Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding: Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding: Suetana Musica o.l.v. Simon de Groot Suetana Musica speelt:

Nadere informatie

Orde van dienst voor de paasviering op eerste Paasdag op 21 april 2019, 9.00 uur in de Oude kerk te Borne

Orde van dienst voor de paasviering op eerste Paasdag op 21 april 2019, 9.00 uur in de Oude kerk te Borne Orde van dienst voor de paasviering op eerste Paasdag op 21 april 2019, 9.00 uur in de Oude kerk te Borne Voorganger: ds. Gerco Veening organist: Jan Braakman lector: Marjan Adams koster: Marianne Schipper

Nadere informatie

Orde van Dienst 16 april 2017 Eerste Paasdag. Welkom en mededelingen

Orde van Dienst 16 april 2017 Eerste Paasdag. Welkom en mededelingen Orde van Dienst 16 april 2017 Eerste Paasdag Welkom en mededelingen Zingen Psalm 146c: 1, 5 en 7 Alles wat adem heeft love de Here, zinge de lof van Isrels God! Zolang ik hier in het licht mag verkeren,

Nadere informatie

Liturgie voor de evangelisatiedienst van de drie kerken van Den Ham, in de Hervormde Kerk, op maandagmorgen 17 april 2017.

Liturgie voor de evangelisatiedienst van de drie kerken van Den Ham, in de Hervormde Kerk, op maandagmorgen 17 april 2017. Liturgie voor de evangelisatiedienst van de drie kerken van Den Ham, in de Hervormde Kerk, op maandagmorgen 17 april 2017. Voorganger: Organist: M.mv: Ds. R.D. van Hornsveld Gijsbert Meuleman Combo, El

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

2. Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit t graf door s Vaders kracht, want Hij is God, bekleed met macht!

2. Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit t graf door s Vaders kracht, want Hij is God, bekleed met macht! Liturgie voor de avonddienst op eerste Paasdag, 19.00 uur, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Voorganger: Ds. H. de Haan. Ouderling van dienst: Hans Bosch Organist: Henk Dubbink Welkom en mededelingen Zingen

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Berend Jongsma Lezen : Psalm 139 Opwekking 354 Psalm 139 : 1, 2 en 11 Gezang 165 Gezang 161 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 111 : 1 en 2 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze

Nadere informatie

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek Eredienst 17 september 16.30 uur Voorganger: ds. G.A. Heek Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Zingen: In de hemel is de Heer Juicht / Hij is verheerlijkt (Sela) Gebed Schriftlezing Jona 3:10 4:11 Preek

Nadere informatie

Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy. De tuin van de Opstanding

Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy. De tuin van de Opstanding Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy De tuin van de Opstanding Voor de dienst zingt Joy: U hebt de overwinning behaald Fear

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

Onvoorwaardelijke Liefde

Onvoorwaardelijke Liefde Onvoorwaardelijke Liefde Pasen 2018 in de Protestantse gemeente Wolphaartsdijk Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: René Nijsse Nicolauskerkkoor o.l.v. Joke de Witte Het Nicolauskerkkoor zingt: Daar

Nadere informatie

Paasmorgen Opgestaan', de vrouwen hebben Hem gezien

Paasmorgen Opgestaan', de vrouwen hebben Hem gezien Paasmorgen 2017 Opgestaan', de vrouwen hebben Hem gezien Voorganger: Ds. Marco Schut Blazersgroep o.l.v. Johan Hoeve Organist: Jurjan Lipke Nevendienstcommissie en kinderen Voor de dienst zingen: De Heer

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Markus 16 vers 1 t/m 8 Lied 88 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 9 vers 11 Psalm 21 vers 3, 4 en 5 Psalm 118 vers 8 en 9 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Eredienst 17 juni uur Voorganger: ds. J.M. Oldenhuis

Eredienst 17 juni uur Voorganger: ds. J.M. Oldenhuis Eredienst 17 juni 2018 16.30 uur Voorganger: ds. J.M. Oldenhuis Liturgie Votum / zegengroet Psalm 42: 1, 5 Gebed Romeinen 8: 18-30 Opw. 770: Ik zal er zijn Kindermoment Preek Romeinen 8: 26-27 Gezang 151:

Nadere informatie

Paasmorgen Ik geef je de toekomst. Voorganger: Ds. Marco Schut Organist: Johan hoeve Blazersgroep

Paasmorgen Ik geef je de toekomst. Voorganger: Ds. Marco Schut Organist: Johan hoeve Blazersgroep Paasmorgen 2018 Ik geef je de toekomst Voorganger: Ds. Marco Schut Organist: Johan hoeve Blazersgroep ( afb.1 ) Lied voor de dienst: 624 en Hemelhoog 169 1. Christus, onze Heer, verrees, 2. Prijs nu Christus

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané. Schoollied Opwekking 331 >

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané. Schoollied Opwekking 331 > Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané Schoollied Opwekking 331 > Breng dank aan de Eeuwige, breng dank aan de Heilige, breng dank aan onze Vader die ons Jezus zond. Opwekking 331

Nadere informatie

Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk

Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk Thema: De muur wordt een raam Voorganger: ds. J.P. Kraaijeveld Organist: Corina M.m.v. Chr. Muziekvereniging Harpe Davids

Nadere informatie

Welkom in de Sionkerk. Voorganger: Ds. Elizabeth Post Organist: Dhr. Peter Veen Zangeres: Mw. Rudy Hakkesteegt Pianist: Dhr.

Welkom in de Sionkerk. Voorganger: Ds. Elizabeth Post Organist: Dhr. Peter Veen Zangeres: Mw. Rudy Hakkesteegt Pianist: Dhr. Welkom in de Sionkerk Voorganger: Ds. Elizabeth Post Organist: Dhr. Peter Veen Zangeres: Mw. Rudy Hakkesteegt Pianist: Dhr. Rens de Winter VOOR DE DIENST ZINGEN WE: Lied 624: 1, 2 en 3 1. Christus, onze

Nadere informatie

PASEN PG de Wijngaard Kluntjespot Haarlo Voorganger: ds. Co Janssen Organist: Herman Koier

PASEN PG de Wijngaard Kluntjespot Haarlo Voorganger: ds. Co Janssen Organist: Herman Koier PASEN 2019 PG de Wijngaard Kluntjespot Haarlo Voorganger: ds. Co Janssen Organist: Herman Koier Orde van dienst Orgelspel Woord van welkom Het licht wordt binnengedragen D: De Heer is waarlijk opgestaan

Nadere informatie

Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God?

Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God? Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God? Zingen voor de dienst: Opw 439 Machtig is de naam van de Heer Machtig is de naam van de Heer. Machtig is de naam van

Nadere informatie

Maranathakerk. Welkom in de. Voorganger Ds. M.F. van Binnendijk Organist Annelies van Zoelen Koster Leen van der Have.

Maranathakerk. Welkom in de. Voorganger Ds. M.F. van Binnendijk Organist Annelies van Zoelen Koster Leen van der Have. Welkom in de Maranathakerk Voorganger Ds. M.F. van Binnendijk Organist Annelies van Zoelen Koster Leen van der Have Zondag 16 April Beamerteam Centrum-Oost 87: 1, 2, 3 Christus, onze Heer, verrees, halleluja!

Nadere informatie

Eredienst 4 maart uur Voorganger: ds. M.J. Oldenhuis

Eredienst 4 maart uur Voorganger: ds. M.J. Oldenhuis Eredienst 4 maart 2018 16.30 uur Voorganger: ds. M.J. Oldenhuis Liturgie Votum / zegengroet Gezang 107: 1, 2, 3, 4 Gebed Lukas 5: 27-39 Liedboek 446: 1, 2, 3, 4 = NLB 512 Lukas 5: 36-39 Preek Liedboek

Nadere informatie

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Welkom en introductie Keller LEERDIENSTEN 1. Houvast vinden 1.1. Zijn eigendom HC 1a 1.2. Bij Hem blijven HC 1b 2. Wie ben ik? 2.1. Geboren zondaar

Nadere informatie

Aansteken Paaskaars: De Heer is waarlijk opgestaan!

Aansteken Paaskaars: De Heer is waarlijk opgestaan! blijf bij me In deze Paasdienst 2017 zal het sacrament van de doop bediend worden aan Thomas van der Maden Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: René Nijsse Nicolauskerkkoor o.l.v. Joke de Witte Het

Nadere informatie

Liturgie Paasgezinsdienst Thema: een nieuw begin

Liturgie Paasgezinsdienst Thema: een nieuw begin Liturgie Paasgezinsdienst Thema: een nieuw begin Grote Kerk Dalfsen Paaszondag 21 april 2019 10.00 uur Voorganger Anco Tol m.m.v. kindernevendienst organist Gerrit Hoving trompetten: Ad en Cornel Snijder

Nadere informatie

In deze dienst doen John van Maurik en Miranda van der Stelt-de Jong belijdenis van hun geloof.

In deze dienst doen John van Maurik en Miranda van der Stelt-de Jong belijdenis van hun geloof. In deze dienst doen John van Maurik en Miranda van der Stelt-de Jong belijdenis van hun geloof. Organist: Lector: Voorganger: Peter Veen Adrie Hoffman ds. Annette Driebergen Voor de dienst zingen we Lied

Nadere informatie

Liturgie zangdienst 26 mei 2019 Thema: Halleluja Hallum Zingen lied van de kinderen: Een liedje voor elke dag

Liturgie zangdienst 26 mei 2019 Thema: Halleluja Hallum Zingen lied van de kinderen: Een liedje voor elke dag Liturgie zangdienst 26 mei 2019 Thema: Halleluja Hallum Welkom Opening Votum en Groet Samenzang (staande) NLB 705: 1 en 4 1. Ere zij aan God, de Vader, ere zij aan God, de Zoon, eer de heilige Geest, de

Nadere informatie

Samen zingen. Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan.

Samen zingen. Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan. Samen zingen Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan. Aansteken paaskaars Om te beginnen, goede God geeft U op aarde licht;

Nadere informatie

3 december uur Koos Offereins orgel: Geert Burgler schriftlezing: Biny Blijdorp

3 december uur Koos Offereins orgel: Geert Burgler schriftlezing: Biny Blijdorp 3 december 2017 17.00 uur Koos Offereins orgel: Geert Burgler schriftlezing: Biny Blijdorp Liturgie Votum en zegengroet Zingen: GK psalm 145: 1, 3 Lezen: HC zondag 8 Lezen: Matteüs 3 Zingen: GK Gezang

Nadere informatie

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Eredienst 21 mei 2017 10:00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 462 Wet Gezang 165 Gebed Handelingen 4 : 10B - 12 Psalm 99 : 1, 4, 6, 8 >> Regenboog Preek Opwekking 733

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Heinkenszand

Protestantse Gemeente te Heinkenszand Paasmorgen AD 2017 Protestantse Gemeente te Heinkenszand 1 Voorganger: Philip van Wijk Ouderling van dienst: Marjolein Boon Organist: Danny de Feijter Met medewerking van blazers: Marian van Eekelen- Dellebeke,

Nadere informatie

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Eredienst 18 juni 2017 10.00 uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Liturgie Votum/ zegengroet (Sela) Te Deum Schuldbelijdenis Genadeverkondiging Opwekking 595 Gebed Joh. 8: 1-12; 9: 1-7 en 35-41 Lied 26:

Nadere informatie

Programma paaszangdienst. Tweede paasdag Oude kerk putten. Hartelijk welkom!!

Programma paaszangdienst. Tweede paasdag Oude kerk putten. Hartelijk welkom!! Programma paaszangdienst Tweede paasdag 2013 Oude kerk putten Hartelijk welkom!! Samenzang: Daar juicht een toon 1. Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem. Een heerlijk

Nadere informatie

Orde van dienst voor de morgendienst op Eerste Paasdag 2019

Orde van dienst voor de morgendienst op Eerste Paasdag 2019 Orde van dienst voor de morgendienst op Eerste Paasdag 2019 Met medewerking van Predikant : Ds.T.Pleizier Organist : dhr.t.oldenhuis Koortje o.l.v. mw.c.schep Plaats : Hervormde kerk Siddeburen Aanvang

Nadere informatie

Eredienst 2 April uur Voorganger: Ds. H. vd Berg

Eredienst 2 April uur Voorganger: Ds. H. vd Berg Eredienst 2 April 2017 10.00 uur Voorganger: Ds. H. vd Berg Liturgie Intocht: Opwekking 464 Votum / zegengroet Psalm 43 : 1, 3, 4 Zingen: Wet in kindertaal Gebed Doven van kaars Hebreeën 9 : 1-14 Laat

Nadere informatie

Eredienst 22 april uur Voorganger: ds. K. van den Geest

Eredienst 22 april uur Voorganger: ds. K. van den Geest Eredienst 22 april 2018 16.30 uur Voorganger: ds. K. van den Geest Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 174 Gebed Schriftlezing Joh. 20: 11-18 >> Regenboog Preek over Joh.20:17a NLB 634

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Genesis 1 : 26-28 Genesis 2 : 18-25 Leviticus 12 Numeri 5 : 11-31 Psalm 148 : 1 en 4 Gezang 121 : 1 en 2 Gezang 121 : 3, 4, 5 en 6 Gezang 121 :

Nadere informatie

Want als Hij is opgestaan vannacht dan ook onze moed om te doen als Hij.

Want als Hij is opgestaan vannacht dan ook onze moed om te doen als Hij. Pasen 2017 Orgelspel Welkom Tekst gelezen: Aan de grenzen van ons weten een gedachte die niet gaan wil en die wij niet durven denken...toch houdt zij zacht kloppend aan. Want als Hij is opgestaan vannacht

Nadere informatie

Eredienst 3 juni :30 uur Voorganger: Ds. J.R. Geersing

Eredienst 3 juni :30 uur Voorganger: Ds. J.R. Geersing Eredienst 3 juni 2018 16:30 uur Voorganger: Ds. J.R. Geersing Liturgie Votum / zegengroet Psalm 42: 1 Psalm 43: 3 en 4 Gebed Lezen: Daniël 3: 15-30 Kinderopwekking 40 Preek Psalm 93 (levensliederen) Geloofsbelijdenis

Nadere informatie

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder Eredienst 30 juli 2017 16.30 uur Voorganger: Arjan de Gelder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 165 Gebed: Gezang 157 Schriftlezing Psalm 8 Psalm 8: 1, 2 Hebreeën 2: 5-9 Psalm 21: 2, 7 Preek Gezang 145:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. van Duijvenbode (Apeldoorn) Schriftlezing: 2 Timotheüs 2 vers 1 t/m 13 Gezang 215 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 103 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 77 vers 7 en

Nadere informatie

THEMAREEKS: 10 GEBODEN

THEMAREEKS: 10 GEBODEN THEMAREEKS: 10 GEBODEN GEEN ANDERE GODEN GEEN BEELD VAN GOD 14 augustus 2016 10:30 uur Voorganger: ds. W. Gugler Ouderling: Kees Koetsier Organist: J.W. van den Brink Lector: Desiree van den Brink Koster:

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Galaten 5 Tekst : Galaten 5 : 1 en 13 Psalm 72 : 1, 4 en 7 Psalm 1 : 1 Lied 473 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 179a : 1 Lied 435 : 4 en 5 Votum en groet

Nadere informatie

Kerkdienst hervormde gemeente Reeuwijk, Ichthuskerk, 5 april 2015. Eerste paasdag

Kerkdienst hervormde gemeente Reeuwijk, Ichthuskerk, 5 april 2015. Eerste paasdag Kerkdienst hervormde gemeente Reeuwijk, Ichthuskerk, 5 april 2015 Eerste paasdag Thema: en hij zag het en geloofde. Voorganger: ds. M.J. Tekelenburg Organist: Gerard v.d. Akker Fluitisten: Marjolein Reijneveld

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op Paasochtend 2018, aanvang uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op Paasochtend 2018, aanvang uur. Liturgie voor de ochtenddienst op Paasochtend 2018, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ds. G. de Goeijen Binnenkomst kerkenraad Lied: NLB 624 1. Christus, onze Heer, verrees, Heil'ge dag na angst en vrees,

Nadere informatie

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding]

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding] Liturgie 31 januari 2016 Avonddienst Welkom en mededelingen [ovd: Martin van den Hoorn] Ps. 100: 1 t/m 4 OB 1.Juich aarde, juich alom de HEER', dient God met blijdschap, geeft Hem eer; komt, nadert voor

Nadere informatie

Allen: Jezus deed de dood teniet. Zing daarom het hoogste lied. Mannen: Vrouwen uit Jeruzalem, kwamen vroeg en zochten Hem.

Allen: Jezus deed de dood teniet. Zing daarom het hoogste lied. Mannen: Vrouwen uit Jeruzalem, kwamen vroeg en zochten Hem. Inleidend orgelspel Begroeting, mededelingen en bloemengroet Intochtslied: Lied 352: 1 t/m 7 (Op ToonHoogte) (staande) De Heer is waarlijk opgestaan, Stil gebed Allen: Jezus deed de dood teniet. Zing daarom

Nadere informatie

GK 206: 1a, 2v, 3m, 4v, 5m, 6a, 7a (De Heer is waarlijk opgestaan; = GK06 44)

GK 206: 1a, 2v, 3m, 4v, 5m, 6a, 7a (De Heer is waarlijk opgestaan; = GK06 44) 1 april 2018 17.00 uur GP Hommes orgel: Harry Kroeske; piano: Theo van Bokkem schriftlezing: Rinke Larooy Belijdenis van afhankelijkheid en groet GK 206: 1a, 2v, 3m, 4v, 5m, 6a, 7a (De Heer is waarlijk

Nadere informatie

27 maart 2016; Pasen, Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; organist Gerard de Waardt; Hoboïsten: Christine en Mar Lucardie, Violist: Christian ter Veer

27 maart 2016; Pasen, Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; organist Gerard de Waardt; Hoboïsten: Christine en Mar Lucardie, Violist: Christian ter Veer 27 maart 2016; Pasen, Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; organist Gerard de Waardt; Hoboïsten: Christine en Mar Lucardie, Violist: Christian ter Veer Muziek: La Grace en Rondo II Zingen vooraf: Lied 125

Nadere informatie

Eredienst 9 juli 16:30 uur Voorganger: ds. M. Oldenhuis

Eredienst 9 juli 16:30 uur Voorganger: ds. M. Oldenhuis Eredienst 9 juli 16:30 uur Voorganger: ds. M. Oldenhuis Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 136: 1, 2 Gebed Lezen Fillipenzen 1:1-11 Lied 95: 1, 2 Preek Gebed Gezang 164 Collecte Geloofsbelijdenis Melodie

Nadere informatie

Orde van dienst. Pasen

Orde van dienst. Pasen Orde van dienst Pasen Maranathakerk Lunteren 21 april 2019 Voorganger ds. J.A. van den Berg, Amersfoort Orgel/piano Marco Bouw Trompet Hans en Marco Klomp M.m.v. projectkoor o.l.v. Jan Hendrik van Schothorst

Nadere informatie

Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdragers: Piet de Gier en Fréderique Lucas Lector: Ronald Gersdorf Organist: Gert Muts

Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdragers: Piet de Gier en Fréderique Lucas Lector: Ronald Gersdorf Organist: Gert Muts WILHELMINAKERK PAASMORGEN 21 april 2019 Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdragers: Piet de Gier en Fréderique Lucas Lector: Ronald Gersdorf Organist: Gert Muts Muziek Welkom en mededelingen OM TE BEGINNEN

Nadere informatie

Paasmorgen. 27 maart uur. Welkomkerk. Kids4praise o.l.v. Silvia Breeman

Paasmorgen. 27 maart uur. Welkomkerk. Kids4praise o.l.v. Silvia Breeman Paasmorgen 27 maart 2016-09.30 uur Welkomkerk Voorganger: Organist: Saxofoniste: M.m.v.: Ds. A. Hamstra Peter Jongejan Carla Breeman Kids4praise o.l.v. Silvia Breeman 12 1 Zou ik nog vrezen, nu Hij eeuwig

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Lezen Ezechiël 37:1-14 1 Korintiërs 2:10-16 Tekst : Zondag 20 Lied 249 : 1, 2 en 3 NLB 608 Gezang 106 : 1, 2, 3 en 4 Lied van de Geest Opwekking

Nadere informatie

FEEST VAN DE OPSTANDING. op zondag 21 april Voorganger: Ds. Hans Berkheij, Woerden Cantor organist: Cees van Delft Cantorij

FEEST VAN DE OPSTANDING. op zondag 21 april Voorganger: Ds. Hans Berkheij, Woerden Cantor organist: Cees van Delft Cantorij FEEST VAN DE OPSTANDING op zondag 21 april 2018 Voorganger: Ds. Hans Berkheij, Woerden Cantor organist: Cees van Delft Cantorij 2 Aan het begin van de dienst zingen we: Lied 624. Cantorij vanaf vers 2

Nadere informatie

Eredienst 31 maart uur Voorganger: ds. J. Geersing

Eredienst 31 maart uur Voorganger: ds. J. Geersing Eredienst 31 maart 2019 16.30 uur Voorganger: ds. J. Geersing Liturgie Mededelingen Psalm 90: 1 en 8 Votum / zegengroet Gezang 160 Gebed Lucas 15: 1-10, 25-32 Psalm 84: 1, 2, 5, 6 Preek Liedboek 436: 1,

Nadere informatie

Eredienst 9 april 2017 Voorganger: ds. W. de Groot

Eredienst 9 april 2017 Voorganger: ds. W. de Groot Eredienst 9 april 2017 Voorganger: ds. W. de Groot 16.30 uur Liturgie Votum / zegengroet Liedboek 146a: 1, 4, 7 Nieuwe Liedboek Gebed Schriftlezing/ tekst Matteüs 5: 48 >> Regenboog Preek Psalm 119: 3,

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Eredienst 2 juli 2017 10:00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 62: 1 en 3 Gebed Lezen: Johannes 21: 15-17 Preek deel I Wet van de Heer: Zingen Gezang 176b Gebed HA Formulier

Nadere informatie

U bent welkom - opwekking 573. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer.

U bent welkom - opwekking 573. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. 15 november 2015 U bent welkom - opwekking 573 We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. We zijn hier bij elkaar om te vieren dat Hij goed is. En

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Sieds de Jong

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Sieds de Jong Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Sieds de Jong Lezen : Handelingen 7 : 8-15, 44-60 Tekst : Handelingen 7 : 55-56 Psalm 73 : 10 Lied 44 : 1, 2 en 3 Opwekking 672 Opwekking 569 Lied 473 : 1, 2, 3,

Nadere informatie

Thema Opstaan! (Pnr. 1419) Handelingen 3: 1-10 Uitgesproken 15 april 2012 in het Open Hof te Kampen

Thema Opstaan! (Pnr. 1419) Handelingen 3: 1-10 Uitgesproken 15 april 2012 in het Open Hof te Kampen Thema (Pnr. 1419) Handelingen 3: 1-10 Uitgesproken 15 april 2012 in het Open Hof te Kampen Kerkelijk jaar: Quasi modo geniti 2e zondag van Pasen Hallelujah! Weest begerig als pasgeboren kinderen naar de

Nadere informatie

Eredienst 14 mei uur Voorganger: Ds. R. Roth

Eredienst 14 mei uur Voorganger: Ds. R. Roth Eredienst 14 mei 2017 10.00 uur Voorganger: Ds. R. Roth Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Gezang 161: 1, 2 Gebed Gezang 161: 3, 4 Schriftlezing 1 Samuël 17 Psalm 25: 1, 2 >> Regenboog Preek Opwekking

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Eredienst 2 juli 2017 16:30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Liturgie Votum van Sela Opwekking 638 Prijs Adonai Gebed Lezen: 1 Korintiërs 12 : 6-8 Preek Lied 39 (wisselzang) Gebed Viering Heilig Avondmaal

Nadere informatie

Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708

Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708 Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708 Welkom en mededelingen Opwekking 25 Rechts Links Laat

Nadere informatie

Eredienst zondag 28 juli 16.30u Voorganger: ds. M. Biewenga

Eredienst zondag 28 juli 16.30u Voorganger: ds. M. Biewenga Eredienst zondag 28 juli 16.30u Voorganger: ds. M. Biewenga Liturgie Opwekking 717 Stil mijn ziel, wees stil Introductie dienst Votum / zegengroet Psalm 139: 8 Gebed Schriftlezing Jona 2: 1 11 Psalm 42:

Nadere informatie

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg Eredienst 06 mei 2018 10:00 Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 65 : 1 (NPB) Wet Psalm 65 : 2 (NPB) Gebed Johannes 13 : 31 38 Gezang 61 : 1, 2, 3 Tekst: 1 Korintiërs 13 :

Nadere informatie

Lied: Sta op, een morgen ongedacht, NLB 630: 1, 2, 3 en 4

Lied: Sta op, een morgen ongedacht, NLB 630: 1, 2, 3 en 4 ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK SOEST PAASMORGEN 5 APRIL 2015 Voorganger: ds. Wim Kievit Ouderling van dienst: Wibo Rip, Annemarie Kuijer Lector: Ronald Gersdorf Organist: Gert Muts Trombonist: Leo Schambach

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen 19.00 uur LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN (Opw. 533) Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht

Nadere informatie

3 juni uur P Boonstra orgel: Geert Burgler schriftlezing: Annemarie Kreling

3 juni uur P Boonstra orgel: Geert Burgler schriftlezing: Annemarie Kreling 3 juni 2018 17.00 uur P Boonstra orgel: Geert Burgler schriftlezing: Annemarie Kreling Votum Zegengroet GK 18: 1 en 9. Formulier 5 GK06 gz162: 1 en 4 (tijdens viering) Dankzegging. Lezen: Rom. 5: 1-11

Nadere informatie

PASEN Orde van dienst voor de paasmorgen 21 april 2019 in Tolbert PROTESTANTSE GEMEENTE LEEK-OLDEBERT. voorganger: mw. E.C. de Rover-Wijnstekers

PASEN Orde van dienst voor de paasmorgen 21 april 2019 in Tolbert PROTESTANTSE GEMEENTE LEEK-OLDEBERT. voorganger: mw. E.C. de Rover-Wijnstekers PASEN 2019 Orde van dienst voor de paasmorgen 21 april 2019 in Tolbert PROTESTANTSE GEMEENTE LEEK-OLDEBERT voorganger: mw. E.C. de Rover-Wijnstekers organist: dhr. H.J. Meulenbelt Lied vooraf Lied 632:

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

Het licht wordt door de ouderling van dienst binnengebracht en de Paaskaars wordt aangestoken. Daarna zingen wij: Lied 598

Het licht wordt door de ouderling van dienst binnengebracht en de Paaskaars wordt aangestoken. Daarna zingen wij: Lied 598 Paasmorgen 1 april 2018-09.30 Welkomkerk Thema: Onvoorwaardelijke liefde Voorganger: Ds. Auke Hamstra Organist: Cor Hollestelle M.m.v.: diverse gemeenteleden Het licht wordt door de ouderling van dienst

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op 21 april 2019 in de Ichthuskerk in Tholen waarin openbare geloofsbelijdenis wordt afgelegd door Bob van den Berg, Naomi

Liturgie voor de dienst op 21 april 2019 in de Ichthuskerk in Tholen waarin openbare geloofsbelijdenis wordt afgelegd door Bob van den Berg, Naomi Liturgie voor de dienst op 21 april 2019 in de Ichthuskerk in Tholen waarin openbare geloofsbelijdenis wordt afgelegd door Bob van den Berg, Naomi Groeneveld en Daniël Quist 0 Voorganger: Ds. Peter Broere

Nadere informatie

Lezen : Kolossenzen 3 : 5-25 Tekst : Kolossenzen 3 : 17. Opwekking 407 Lied 78 : 1 en 2 Lied 78 : 3 en 4 Gezang 106 : 2, 3 en 4 NLB 416 Opwekking 710

Lezen : Kolossenzen 3 : 5-25 Tekst : Kolossenzen 3 : 17. Opwekking 407 Lied 78 : 1 en 2 Lied 78 : 3 en 4 Gezang 106 : 2, 3 en 4 NLB 416 Opwekking 710 Lezen : Kolossenzen 3 : 5-25 Tekst : Kolossenzen 3 : 17 Opwekking 407 Lied 78 : 1 en 2 Lied 78 : 3 en 4 Gezang 106 : 2, 3 en 4 NLB 416 Opwekking 710 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer,

Nadere informatie

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht.

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. KERST Hij werd geboren in de nacht die al het licht heeft voortgebracht, aan

Nadere informatie

Eredienst 25 november :30 uur Voorganger: ds. J. Boerma

Eredienst 25 november :30 uur Voorganger: ds. J. Boerma Eredienst 25 november 2018 16:30 uur Voorganger: ds. J. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 89 : 4, 6 Gebed Schriftlezing: Numeri 12 Gezang 8 : 1, 2, 3 >> Regenboog Tekst: Numeri 12 : 15 Preek Psalm

Nadere informatie

Thema: Met Christus heil bekleed

Thema: Met Christus heil bekleed Thema: Met Christus heil bekleed Pasen 2013 Voorganger: Ds. A.J. Sonneveld Zingen voor de dienst: God dank laat iedereen het horen (OHT 92) (melodie: Geneve (1551) / Psalm 118 / tekst: A.F. Troost (1948)

Nadere informatie

Eredienst 17 maart uur Voorganger: Ds. H. Lopers

Eredienst 17 maart uur Voorganger: Ds. H. Lopers Eredienst 17 maart 2019 16.30 uur Voorganger: Ds. H. Lopers Liturgie Votum / zegengroet Gezang 145 : 1-4 Gebed Gezang 164 (2x) Schriftlezing Matteüs 19 : 16-30 Psalm 86 : 4 Verkondiging Gezang 62 : 1 4

Nadere informatie

Pasen! 16 april 2017

Pasen! 16 april 2017 Pasen! 16 april 2017 Hervormde Gemeente Numansdorp Zondag 9 Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Rick Jan Hitzerd Welkom Mededelingen door diaken Mirjam Pegels - Korbijn Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

Intochtslied: lied 630: 1 ( Sta op een morgen ongedacht )

Intochtslied: lied 630: 1 ( Sta op een morgen ongedacht ) Orde van dienst voor 16 april 2017 in de Gudulakerk te Lochem Pasen: Ben ik het? Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Els Dijkerman Trompet: Harry ten Brinke Lector: Yvonne Lamberts Namens de kerkenraad:

Nadere informatie

ORDE VOOR DE PAASDIENST op zondag 21 april 2019 in de Slangenburgse kerk. Thema: EEN NIEUW BEGIN. de cantorij Gaanderen/Slangenburg

ORDE VOOR DE PAASDIENST op zondag 21 april 2019 in de Slangenburgse kerk. Thema: EEN NIEUW BEGIN. de cantorij Gaanderen/Slangenburg ORDE VOOR DE PAASDIENST op zondag 21 april 2019 in de Slangenburgse kerk Thema: EEN NIEUW BEGIN voorganger organist m.m.v. ds. Helma van Loon Theo Rougoor de cantorij Gaanderen/Slangenburg VOORBEREIDING

Nadere informatie

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE:

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: 28 oktober 2018-10.00 uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: votum en groet NPB psalm 100:1-3 wet en gebed GK 233 (GK06 gz164) ( Jezus, vol liefde... ) ==> in canon en

Nadere informatie

1e paasdag God kiest voor jou! Kies jij voor Hem?

1e paasdag God kiest voor jou! Kies jij voor Hem? LITURGIE voor de Eredienst van de Hervormde Gemeente "De Hoeksteen" op zondag 21-04-2019 Aanvang: 10.30 uur 1e paasdag God kiest voor jou! Kies jij voor Hem? Voorganger: ds. H.J. van Maanen Ouderling van

Nadere informatie

Liturgie 8 mei 2016 Morgendienst. Tekst: Handelingen 3: 19 21

Liturgie 8 mei 2016 Morgendienst. Tekst: Handelingen 3: 19 21 Liturgie 8 mei 2016 Morgendienst Tekst: Handelingen 3: 19 21 19 Kom dus tot inkeer en bekeer u, opdat uw zonden uitgewist worden en er tijden van verkwikking zullen komen van het aangezicht van de Heere,

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE te WOENSDRECHT L I T U R G I E. voor de kerkdienst op Eerste Paasdag 21 april 2019

PROTESTANTSE GEMEENTE te WOENSDRECHT L I T U R G I E. voor de kerkdienst op Eerste Paasdag 21 april 2019 PROTESTANTSE GEMEENTE te WOENSDRECHT L I T U R G I E voor de kerkdienst op Eerste Paasdag 21 april 2019 Aan deze dienst wordt o.a. meegewerkt door: de cantorij olv dhr. K. Smagge mw. G. van Elsäcker, organist

Nadere informatie

PASEN 2015 5 april 10.00 uur AA Kramer

PASEN 2015 5 april 10.00 uur AA Kramer PASEN 2015 5 april 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Welkom mededelingen. Zingen: GK gezang 95 GK gezang 97 Votum en zegengroet LB 633 Gebed Voor de kinderen: de engelen bij het graf GK gezang 44 Lezen:

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Kees Baanstra Lezen : Lezen Johannes 15: 1-17 Gezang 167 : 1, 2 en 3 Breng ons samen (Sela) Gezang 179a Gezang 119 : 3 en 5 Gezang 132 : 2, 4 en 6 Lied 456 : 2 Welkom

Nadere informatie

Mededelingen. Opwekking 617 (schoollied) >

Mededelingen. Opwekking 617 (schoollied) > Mededelingen Opwekking 617 (schoollied) > Een machtig maker formeerde mijn hart. Hij nam voor de tijd begon mijn leven in Zijn hand. Opwekking 617 Hij kent mijn naam, Hij weet zelfs wat ik denk. Hij ziet

Nadere informatie

Thema: Stap voor Stap tot in de tuin

Thema: Stap voor Stap tot in de tuin Orde van de gezinsdienst op Paaszondag 27 maart 2016 om 10.15 uur in de Protestantse gemeente i.w. te Vroomshoop in Kerkelijk Centrum Het Anker Thema: Stap voor Stap tot in de tuin Voorganger: ds. J.A.

Nadere informatie

6 september uur René Barkema. toewijden aan God. - stilte. - votum + vredegroet. - GK Gezang 164 (canon) luisteren naar God.

6 september uur René Barkema. toewijden aan God. - stilte. - votum + vredegroet. - GK Gezang 164 (canon) luisteren naar God. 6 september 2015 17.00 uur René Barkema toewijden aan God - stilte - votum + vredegroet - GK Gezang 164 (canon) luisteren naar God - NBV Romeinen 3:21-31 - HC Zondag 23 - GK Psalm 71:8, 9, 11 en 14 - preek

Nadere informatie

Orde voor de gezamenlijke morgendienst, PASEN 1 april 2018 om uur in de Oude of Sint Alexanderkerk Kleur:wit

Orde voor de gezamenlijke morgendienst, PASEN 1 april 2018 om uur in de Oude of Sint Alexanderkerk Kleur:wit Protestantse gemeente Bennekom in wording. Orde voor de gezamenlijke morgendienst, PASEN 1 april 2018 om 10.00 uur in de Oude of Sint Alexanderkerk Kleur:wit PASEN 2018 Voorganger: Ouderling wijk 2: Ouderling

Nadere informatie

Liederen voor zondag 3 december 2017

Liederen voor zondag 3 december 2017 Liederen voor zondag 3 december 07 Hemelhoog 94 / Opwekking 64 Al mijn zonden, al mijn zorgen, neem ik mee naar de rivier. Heer, vergeef mij en genees mij. Vader, kom, ontmoet mij hier. Want dit water

Nadere informatie

Paaszangdienst op 16 april 2017

Paaszangdienst op 16 april 2017 Paaszangdienst op 16 april 2017 Met medewerking van: Christelijk Mannenkoor Assen o.l.v. Bert Duijst Trompet: Maurice van Dijk Organist: Jorrit Woudt Voorganger: ds. T.J. Oldenhuis uit Coevorden Voor de

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie ORDE VAN DIENST ZONDAG 2 APRIL 209 MARTINIKERK PASEN Muziek van chr.muz.ver.harmonie Lezing: Genesis : 5: In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 1 april 2018, Paasmorgen Dienst met medewerking van muzikanten van KNA uit Lemele Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Henk Dubbink Voorganger:

Nadere informatie

Andreaskerk Putten 16 april uur

Andreaskerk Putten 16 april uur Andreaskerk Putten 16 april 2017-8.30 uur Ds. W. Gugler Ouderling: Michiel Nieboer Muzikale begeleiding: Rik Nijs Koster: J. Hijmissen Zingen voor de dienst OTH 88 / ELB 122 1. Daar juicht een toon, daar

Nadere informatie

Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om uur

Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om uur Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om 18.00 uur Voorganger: Organist: Ds. B.C. Haverkamp Arjan Versluis Orgelspel Orde van dienst Binnenkomst kerkenraad Welkom

Nadere informatie