Ochtenddienst 15 april 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ochtenddienst 15 april 2018"

Transcriptie

1 Ochtenddienst 15 april 2018 Hervormde Gemeente Numansdorp Zondag 19 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Danny Spaans

2

3 Welkom Mededelingen door ouderling kerkrentmeester Henk IJdo Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

4 Stil gebed Wij gaan (indien mogelijk) staan.

5 Psalm 89 vers 1 en 7 1. Ik zal zo lang ik leef bezingen in mijn lied des Heren milde gunst, het werk aan ons geschied. Mijn mond verkondigt, Heer, aan komende geslachten hoe Gij uw trouw betoont aan hen die U verwachten. Uw goedertierenheid rijst op en gaat zich welven, een altijd veilig huis, vast als de hemel zelve.

6 Psalm 89 vers 1 en 7 7. Hoe zalig is het volk dat U de lofzang zingt, dat uitbreekt in gejuich als de bazuin weerklinkt. Uw lichtend aangezicht zal altijd hen geleiden. Zij zullen in uw naam zich dag aan dag verblijden, zij gaan in vrede voort, zij wand'len voor uw ogen, want uw rechtvaardigheid zal hen voorgoed verhogen.

7 Votum en groet Na votum en groet gaan wij weer zitten

8 Gezang 86 vers 4, 5 en 8 4. Hij meet ons tijd en ruimte toe genoeg om Hem te vinden. Hij kent ons toch, Hij weet toch hoe wij tasten in den blinde naar Hem, uit wie ons leven is. Eens treedt Hij uit de duisternis en noemt ons zijn beminden.

9 Gezang 86 vers 4, 5 en 8 5. Ja, Hij is elk van ons nabij, hoe hemelhoog verheven; in Hem bestaan, bewegen wij, in Hem is heel ons leven. Dat heeft Hij aan het licht gebracht: de mensen zijn van zijn geslacht, voorgoed met Hem verweven.

10 Gezang 86 vers 4, 5 en 8 8. God heeft zich zelf ons toegewend: een man verscheen op aarde, een mens, in wie Hij onherkend zich aan ons openbaarde. In Hem als in een tempel heeft de God gewoond die eeuwig leeft, de Ongeëvenaarde.

11 Schuldbelijdenis Genadeverkondiging Lezing van het gebod

12 ELB 124 vers Dit is de dag die de Heer heeft gemaakt en gegeven. Laat ons Hem loven en danken, verheugd dat wij leven. Diep in de nacht heeft Hij verlossing gebracht. Heeft Hij ons aan t licht geheven.

13 ELB 124 vers Waren wij dood door de zonde verminkt en verloren. Doven van harte, verhard om zijn woord niet te horen. Hij is zo groot, Hij overmande de dood. Wij zijn in Jezus herboren.

14 ELB 124 vers Zend nu uw Geest, als een vuur, als een stem in ons midden. Dat wij van harte elkander verstaan en beminnen. En zo voortaan eren Gods heilige Naam en Hem in waarheid aanbidden.

15 Gebed om de opening van het Woord

16 Moment met de kinderen

17 Kindernevendienst De kinderen gaan naar de kindernevendienst

18 Schriftlezing Lucas 24: 1-12 (NBV) 1 Maar op de eerste dag van de week gingen ze bij het ochtendgloren naar het graf met de geurige olie die ze bereid hadden. 2 Bij het graf aangekomen, zagen ze echter dat de steen voor het graf was weggerold, 3 en toen ze naar binnen gingen, vonden ze het lichaam van de Heer Jezus niet. 4 Hierdoor raakten ze helemaal van streek. Plotseling stonden er twee mannen in stralende gewaden bij hen. 5 Ze werden door schrik bevangen en sloegen de handen voor hun ogen.

19 Schriftlezing Lucas 24: 1-12 (NBV) De mannen zeiden tegen hen: Waarom zoekt u de levende onder de doden? 6 Hij is niet hier, hij is uit de dood opgewekt. Herinner u wat hij u gezegd heeft toen hij nog in Galilea was: 7 de Mensenzoon moest worden uitgeleverd aan zondaars en moest gekruisigd worden en op de derde dag opstaan. 8 Toen herinnerden ze zich zijn woorden. 9 Ze keerden terug van het graf en gingen aan de elf en aan alle anderen vertellen wat er was gebeurd.

20 Schriftlezing Lucas 24: 1-12 (NBV) 10 De vrouwen die het graf bezochten, waren Maria uit Magdala, Johanna, Maria de moeder van Jakobus, en nog enkele andere vrouwen die hen vergezelden. Ze vertelden de apostelen wat er was gebeurd, 11 maar die vonden het maar kletspraat en geloofden hen niet. 12 Petrus echter stond op en rende naar het graf. Hij bukte zich om te kijken, maar zag alleen de linnen doeken liggen. Daarop ging hij terug, vol verwondering over wat er gebeurd was.

21 Psalm 30 vers 1 en 2 1. Dank, Heer, Gij hebt het niet gedoogd dat vreugd mijn vijand heeft verhoogd! Mijn God, om hulp riep ik U aan, en Gij schonkt mij dit nieuw bestaan! Het donker doodsrijk met zijn dreiging werd tot een schaduw die voorbijging.

22 Psalm 30 vers 1 en 2 2. Heft tot zijn eer een lofzang aan, gij die den Heer zijt toegedaan. Zijn gramschap duurt een kleine tijd, een leven zijn goedgunstigheid. Die wenend 's nachts is neergezegen gaat met gejuich het zonlicht tegen.

23 Schriftlezing Lucas 24: (NBV) 13 Diezelfde dag gingen twee van de leerlingen op weg naar een dorp dat Emmaüs heet en zestig stadie van Jeruzalem verwijderd ligt. 14 Ze spraken met elkaar over alles wat er was voorgevallen. 15 Terwijl ze zo met elkaar in gesprek waren, kwam Jezus zelf naar hen toe en liep met hen mee, 16 maar hun blik werd vertroebeld, zodat ze hem niet herkenden. 17 Hij vroeg hun: Waar loopt u toch over te praten? Daarop bleven ze somber gestemd staan. 18 Een van hen, die Kleopas heette, antwoordde:

24 Schriftlezing Lucas 24: (NBV) Bent u dan de enige vreemdeling in Jeruzalem die niet weet wat daar deze dagen gebeurd is? 19 Jezus vroeg hun: Wat dan? Ze antwoordden: Wat er gebeurd is met Jezus uit Nazaret, een machtig profeet in woord en daad in de ogen van God en van het hele volk. 20 Onze hogepriesters en leiders hebben hem ter dood laten veroordelen en laten kruisigen. 21 Wij leefden in de hoop dat hij degene was die Israël zou bevrijden, maar inmiddels is het de derde dag sinds dit alles gebeurd is.

25 Schriftlezing Lucas 24: (NBV) 22 Bovendien hebben enkele vrouwen uit ons midden ons in verwarring gebracht. Toen ze vanmorgen vroeg naar het graf gingen, 23 vonden ze zijn lichaam daar niet en ze kwamen zeggen dat er engelen aan hen waren verschenen. De engelen zeiden dat hij leeft. 24 Een paar van ons zijn toen ook naar het graf gegaan en troffen het aan zoals de vrouwen hadden gezegd, maar Jezus zagen ze niet. 25 Toen zei hij tegen hen: Hebt u dan zo weinig verstand en bent u zo traag van begrip dat u niet gelooft in alles wat

26 Schriftlezing Lucas 24: (NBV) de profeten gezegd hebben? 26 Moest de messias al dat lijden niet ondergaan om zijn glorie binnen te gaan? 27 Daarna verklaarde hij hun wat er in al de Schriften over hem geschreven stond, en hij begon bij Mozes en de Profeten. 28 Ze naderden het dorp waarheen ze op weg waren. Jezus deed alsof hij verder wilde reizen. 29 Maar ze drongen er sterk bij hem op aan om dat niet te doen en zeiden: Blijf bij ons, want het is bijna avond en de dag loopt ten einde.

27 Schriftlezing Lucas 24: (NBV) Hij ging mee het dorp in en bleef bij hen. 30 Toen hij met hen aan tafel aanlag, nam hij het brood, sprak het zegengebed uit, brak het en gaf het hun. 31 Nu werden hun ogen geopend en herkenden ze hem. Maar hij werd onttrokken aan hun blik. 32 Daarop zeiden ze tegen elkaar: Brandde ons hart niet toen hij onderweg met ons sprak en de Schriften voor ons ontsloot? 33 Ze stonden op en gingen meteen terug naar Jeruzalem, waar ze de elf en de anderen aantroffen, 34 die tegen hen zeiden:

28 Schriftlezing Lucas 24: (NBV) De Heer is werkelijk uit de dood opgewekt en hij is aan Simon verschenen! 35 De twee leerlingen vertelden wat er onderweg gebeurd was en hoe hij zich aan hen kenbaar had gemaakt door het breken van het brood.

29 Psalm 30 vers 3 en 5 3. Hoe zorgeloos had ik gedacht dat ik, bevestigd door uw kracht, o Here, boven elk gevaar stond als een berg, onwankelbaar! Maar nauw'lijks hield Gij U verborgen, of mij omringden schrik en zorgen.

30 Psalm 30 vers 3 en 5 5. Gij hebt mijn weeklacht en geschrei veranderd in een blijde rei! Mijn rouwkleed hebt Gij weggedaan, uw vreugdekleed deed Gij mij aan, dat ik zou zingen tot uw ere in eeuwigheid, mijn God, mijn Here!

31 Verkondiging

32 1. Gezang 73 vers 1-4

33 2. Gezang 73 vers 1-4

34 3. Gezang 73 vers 1-4

35 4. Gezang 73 vers 1-4

36 Kindernevendienst De kinderen komen terug van de kindernevendienst.

37 Kinderlied Opwekking voor kids 7 Zit je in het donker Jezus zal er zijn Is je hart vol zonde Jezus maakt het rein Zou voor de Heer iets te wonderlijk zijn Voor de Heer iets te wonderlijk zijn

38 Kinderlied Opwekking voor kids 7 Kijk je weer zo somber Jezus maakt je blij Zit je vastgebonden Jezus maakt je vrij Zou voor de Heer iets te wonderlijk zijn Voor de Heer iets te wonderlijk zijn

39 Kinderlied Opwekking voor kids 7 Dan wordt alles anders Kan je zoveel meer Kijk eens wat je aandurft Samen met de Heer Zou voor de Heer iets te wonderlijk zijn Voor de Heer iets te wonderlijk zijn

40 Dankgebed en voorbede

41 Inzameling van de gaven De collecte in de dienst is voor het college van Kerkrentmeesters: - Weekbrief De collecte bij de uitgang is voor het college van Kerkrentmeesters: - Predikantsplaatsen Tijdens de collecte komen de kinderen van de oppas in de kerk. Direct na deze dienst zijn 2 leden van het nazorgteam beschikbaar voor u in de kerk voor een luisterend oor en/of een gebed

42

43 ELB 388 vers 1 en 3

44

45 ELB 388 vers 1 en 3

46

47 Zegen met gezongen Amen

48 U bent nu van harte welkom in de Voorhof voor koffie, thee en limonade en om elkaar te ontmoeten Direct na deze dienst zijn 2 leden van het nazorgteam beschikbaar voor u in de kerk voor een luisterend oor en/of een gebed. Om 18:00 uur gaat Ds. J.H. den Braber voor Na afloop preekbespreking over Relaties Onze diensten zijn na te luisteren via

49

De dienst wordt geleid door Ds. J. Hermes uit Schoonebeek. De afkondigingen worden gelezen door Sandra Lanting.

De dienst wordt geleid door Ds. J. Hermes uit Schoonebeek. De afkondigingen worden gelezen door Sandra Lanting. Psalm 150a: 1, 2, 3 en 4 Lied 339c Lied 875 Lied 646 Lied 645: 1, 2 en 6 Slotlied 425 Eerste Lezing: Phil 2: 6 11 Evangelie: Lucas 24 : 13-35 De dienst wordt geleid door Ds. J. Hermes uit Schoonebeek.

Nadere informatie

Liturgie voor de evangelisatiedienst van de drie kerken van Den Ham, in de Hervormde Kerk, op maandagmorgen 17 april 2017.

Liturgie voor de evangelisatiedienst van de drie kerken van Den Ham, in de Hervormde Kerk, op maandagmorgen 17 april 2017. Liturgie voor de evangelisatiedienst van de drie kerken van Den Ham, in de Hervormde Kerk, op maandagmorgen 17 april 2017. Voorganger: Organist: M.mv: Ds. R.D. van Hornsveld Gijsbert Meuleman Combo, El

Nadere informatie

stiltewandeling rond het Emmaüsverhaal

stiltewandeling rond het Emmaüsverhaal Pagina1 Het hart van de mens zoekt zijn weg - maar het is Jahwe die hem de kracht van het stappen geeft. spreuken 16,9 Pagina2 inleidende gedachte Emmaüspastoraal begint met op weg gaan met mensen en met

Nadere informatie

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Anke Penning Pastoraal Ouderling, sectie 6 Lied 624 vers 1, 2 en 3 Lied 624 vers 1, 2 en 3 Lied 624 vers 1, 2 en 3 Lied 624 vers 1, 2 en

Nadere informatie

Doornburgh/ Dames en heren (bewoners)/

Doornburgh/ Dames en heren (bewoners)/ Utrecht verhaalt: Emmaüsgangers bladzijden uit het boek Doornburgh verhaalt 2015 Utrecht verhaalt is een concept van ar-gitect Bij gebruik van de inhoud van dit document de bron vermelden. Meer informatie?

Nadere informatie

Engelenverhalen. Lucas 24:1-32

Engelenverhalen. Lucas 24:1-32 Engelenverhalen Leven vanuit een hemels perspectief Lucas 24:1-32 Lydie Geurts 29 juli 2018 1 En op de eerste dag van de week gingen zij, heel vroeg in de morgen, naar het graf en brachten de specerijen

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op Hemelvaartsdag 30 mei 2019, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op Hemelvaartsdag 30 mei 2019, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de gezamenlijke dienst op Hemelvaartsdag 30 mei 2019, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. R.D. van Hornsveld Jan Ruiterkamp

Nadere informatie

Orde van Dienst Tweede Paasdag. Gereformeerde en Hervormde gemeente te Sellingen Maandag 17 april 2017

Orde van Dienst Tweede Paasdag. Gereformeerde en Hervormde gemeente te Sellingen Maandag 17 april 2017 Orde van Dienst Tweede Paasdag Gereformeerde en Hervormde gemeente te Sellingen Maandag 17 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 98: 1, 2, 3 en 4 Zing een nieuw lied voor God de Here 2. Ja Hij

Nadere informatie

Stap je mee? Hij stapt met ons mee, luister Jaarthema

Stap je mee? Hij stapt met ons mee, luister Jaarthema Stap je mee? Hij stapt met ons mee, luister Jaarthema 2018-2019 Op weg van Jeruzalem naar Emmaüs De leerlingen van Emmaüs reisverhaal ontmoetingsverhaal paasverhaal verschijningsverhaal verrijzenisgeloof...

Nadere informatie

Liefde is..vertel het maar!

Liefde is..vertel het maar! Welkom in de Paasgezinsdienst Van de Gereformeerde Kerk te Stellendam 27 maart 2016 Thema: Liefde is..vertel het maar! Voorganger: ds. J. Schep Organist: Philip den Eerzamen Muzikale medewerking: Interkerkelijk

Nadere informatie

The road to Emmaus (near Jerusalem) Wim Wenders, 2000

The road to Emmaus (near Jerusalem) Wim Wenders, 2000 The road to Emmaus (near Jerusalem) Wim Wenders, 2000 1. Sitz im Leben Handelingen van de apostelen De synoptici Marcus 16,12: Daarna verscheen Hij in een andere gedaante aan twee van hen, toen deze te

Nadere informatie

Welkom. Mededelingen door Diaken Bas van der Burgh. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Welkom. Mededelingen door Diaken Bas van der Burgh. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief. Ochtenddienst 28 april 2019 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Rick-Jan Hitzerd Welkom Mededelingen door Diaken Bas van der Burgh Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 3 juli 2016 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: Peter Tiggelaar (orgel) Kindernevendienst:

Nadere informatie

Voor de eredienst op. Zondag 21 april 2019 om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek

Voor de eredienst op. Zondag 21 april 2019 om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek Voor de eredienst op Zondag 21 april 2019 om 10.00 uur in de Dorpskerk te Schoonebeek Voorganger : ds. Jan Hermes Ouderling van dienst: de heer Bert Elzing Diaken van dienst : de heer Piet Alfring Organist

Nadere informatie

Pasen 20 april 2014. De zachte krachten zullen winnen in t eind. Voorganger: ds. Peter Korver Organist: Marcus van der Heide

Pasen 20 april 2014. De zachte krachten zullen winnen in t eind. Voorganger: ds. Peter Korver Organist: Marcus van der Heide Pasen 20 april 2014 De zachte krachten zullen winnen in t eind Voorganger: ds. Peter Korver Organist: Marcus van der Heide 1 Welkom en mededelingen Aansteken van de paaskaars Licht, geschapen, uitgesproken,

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken DUINZICHTKERK, zondag 28 april 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. N. van Dorp, s-gravenhage Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist:

Nadere informatie

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Gezinsdienst Zondag 6 mei 2018 Locatie: Voorganger: Organist: Met medewerking van: Oosterkerk C.J. Kolijn Chris Hengeveld Joy4All Voor de dienst zingen we: Bewaar je oog

Nadere informatie

Jefta Hoop in verwarring.

Jefta Hoop in verwarring. 180225 - Jefta Hoop in verwarring. Dia 01 Introductie: Vorig jaar: moeilijke tijd. Moeilijke tijd achter de rug met veel verwarring. Verwarring rondom geloven in genezing, omgaan met tegenslag als er weer

Nadere informatie

Liturgie voor zondag 21 april 2019 Paasmorgen Een nieuw begin

Liturgie voor zondag 21 april 2019 Paasmorgen Een nieuw begin Liturgie voor zondag 21 april 2019 Paasmorgen Een nieuw begin PROTESTANTSE GEMEENTE WIJK BIJ DUURSTEDE VOORBEREIDING Klokgelui en orgelspel: Improvisatie over lied 617 De Heer is waarlijk opgestaan Stilte

Nadere informatie

In deze dienst doen John van Maurik en Miranda van der Stelt-de Jong belijdenis van hun geloof.

In deze dienst doen John van Maurik en Miranda van der Stelt-de Jong belijdenis van hun geloof. In deze dienst doen John van Maurik en Miranda van der Stelt-de Jong belijdenis van hun geloof. Organist: Lector: Voorganger: Peter Veen Adrie Hoffman ds. Annette Driebergen Voor de dienst zingen we Lied

Nadere informatie

zondag 17 april 2016 Welkom in Het Centrum Voorganger: ds. Inge Eckhardt uit Ingen Ouderling van dienst: Gerhard Nijhoff Organist: Gerjan Kamerling

zondag 17 april 2016 Welkom in Het Centrum Voorganger: ds. Inge Eckhardt uit Ingen Ouderling van dienst: Gerhard Nijhoff Organist: Gerjan Kamerling zondag 17 april 2016 Welkom in Het Centrum Voorganger: ds. Inge Eckhardt uit Ingen Ouderling van dienst: Gerhard Nijhoff Organist: Gerjan Kamerling Foto bloemsch. Liturgische bloemschikking. Thema: @@@@

Nadere informatie

Pasen! 16 april 2017

Pasen! 16 april 2017 Pasen! 16 april 2017 Hervormde Gemeente Numansdorp Zondag 9 Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Rick Jan Hitzerd Welkom Mededelingen door diaken Mirjam Pegels - Korbijn Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

Liturgie van de Morgendienst. In de Petruskerk. U legt uw hand op mij. Wonderlijk zoals U mij kent, het gaat mijn begrip te boven.

Liturgie van de Morgendienst. In de Petruskerk. U legt uw hand op mij. Wonderlijk zoals U mij kent, het gaat mijn begrip te boven. Protestantse Gemeente te Wapenveld Liturgie van de Morgendienst In de Petruskerk Eerste Paasdag Eerste zondag van Pasen. 21 apr. 2019 09:30 uur Liturgische kleur: Wit U legt uw hand op mij. Wonderlijk

Nadere informatie

Orde van dienst, Beloken Pasen, Bevestiging van ambtsdragers

Orde van dienst, Beloken Pasen, Bevestiging van ambtsdragers Orde van dienst, Beloken Pasen, Zondag 3 april 2016 om 9.30 uur, Bevestiging van ambtsdragers in de Protestantse gemeente i.w. te Vroomshoop, in Kerkelijk Centrum Het Anker. Voorganger: ds. J.A.Antonides

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie ORDE VAN DIENST ZONDAG 2 APRIL 209 MARTINIKERK PASEN Muziek van chr.muz.ver.harmonie Lezing: Genesis : 5: In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag

Nadere informatie

Ochtenddienst - 26 Juni 2016

Ochtenddienst - 26 Juni 2016 Ochtenddienst - 26 Juni 2016 Afscheid Kindernevendienst Thema: Op ontdekkingsreis Jonathan Heemskerk Toine Kuipers Dion Oppelaar Jim van der Voorden Voorganger Organist M.m.v. : Ds. C.D. van Alphen : Rick-Jan

Nadere informatie

Jezus is echt opgestaan!!! Laurens Touwen Pasen 2014

Jezus is echt opgestaan!!! Laurens Touwen Pasen 2014 Jezus is echt opgestaan Laurens Touwen Pasen 2014 Lucas 24:1-12 Maar op de eerste dag van de week gingen ze bij het ochtendgloren naar het graf met de geurige olie die ze bereid hadden. Bij het graf aangekomen,

Nadere informatie

Paasmorgen. 27 maart uur. Welkomkerk. Kids4praise o.l.v. Silvia Breeman

Paasmorgen. 27 maart uur. Welkomkerk. Kids4praise o.l.v. Silvia Breeman Paasmorgen 27 maart 2016-09.30 uur Welkomkerk Voorganger: Organist: Saxofoniste: M.m.v.: Ds. A. Hamstra Peter Jongejan Carla Breeman Kids4praise o.l.v. Silvia Breeman 12 1 Zou ik nog vrezen, nu Hij eeuwig

Nadere informatie

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk. Paasochtend Voorganger: ds Marco Visser Organist: Sybren Boukes

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk. Paasochtend Voorganger: ds Marco Visser Organist: Sybren Boukes Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Paasochtend 2012 Voorganger: ds Marco Visser Organist: Sybren Boukes Muziek bij binnenkomst Welkom door de ouderling DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Nadere informatie

Ochtenddienst 28 oktober Hervormde Gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 28 oktober Hervormde Gemeente Numansdorp Ochtenddienst 28 oktober 2018 Hervormde Gemeente Numansdorp Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Paul Rotscheid Welkom Mededelingen door ouderling Ton Versteeg Voor verdere bijzonderheden wordt

Nadere informatie

Stille zaterdag. Voorgangers: ds. H.J. Reinders en Evelien Gjaltema Piano: Ans Reinders-van den Berg

Stille zaterdag. Voorgangers: ds. H.J. Reinders en Evelien Gjaltema Piano: Ans Reinders-van den Berg Stille zaterdag Voorgangers: ds. H.J. Reinders en Evelien Gjaltema Piano: Ans Reinders-van den Berg Moment van stilte -gemeente gaat staan- Voorganger: Jezus is het licht van ons leven. Hij is licht in

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op Paasochtend 2018, aanvang uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op Paasochtend 2018, aanvang uur. Liturgie voor de ochtenddienst op Paasochtend 2018, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ds. G. de Goeijen Binnenkomst kerkenraad Lied: NLB 624 1. Christus, onze Heer, verrees, Heil'ge dag na angst en vrees,

Nadere informatie

Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding:

Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding: Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding: Suetana Musica o.l.v. Simon de Groot Suetana Musica speelt:

Nadere informatie

Ochtenddienst 12 april 2015

Ochtenddienst 12 april 2015 Ochtenddienst 12 april 2015 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door jeugdouderling Erik Olislagers Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Nadere informatie

Voor de Jeugddienst op zondagmorgen 26 mei 2019, in de Hervormde Kerk van Rijsoord aanvang 9.50 uur. Thema: Jezus zien? Orde van dienst.

Voor de Jeugddienst op zondagmorgen 26 mei 2019, in de Hervormde Kerk van Rijsoord aanvang 9.50 uur. Thema: Jezus zien? Orde van dienst. Orde van dienst Voor de Jeugddienst op zondagmorgen 26 mei 2019, in de Hervormde Kerk van Rijsoord aanvang 9.50 uur Orgelspel Kerkenraad komt binnen Voor de dienst zingt het koor: - Never let me go - Worshipmedley

Nadere informatie

2. Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit t graf door s Vaders kracht, want Hij is God, bekleed met macht!

2. Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit t graf door s Vaders kracht, want Hij is God, bekleed met macht! Liturgie voor de avonddienst op eerste Paasdag, 19.00 uur, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Voorganger: Ds. H. de Haan. Ouderling van dienst: Hans Bosch Organist: Henk Dubbink Welkom en mededelingen Zingen

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Zondag 5 mei Bevrijd. Derde zondag van Pasen

ORDE VAN DIENST. Zondag 5 mei Bevrijd. Derde zondag van Pasen ORDE VAN DIENST Zondag 5 mei 2019 Bevrijd Derde zondag van Pasen Voorganger mw. Angeliek Knol, organist Anton Pauw, ouderling Jur Visser, diaken Henk Vonk Voor het eerst hier in de kerk? Welkom! We hopen

Nadere informatie

Ochtenddienst 25 maart :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 25 maart :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 25 maart 2018 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 25 maart 2018 Zondag 16 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Joël Terdu Welkom Afkondigingen door Ouderling-Kerkrentmeester

Nadere informatie

Onvoorwaardelijke Liefde

Onvoorwaardelijke Liefde Onvoorwaardelijke Liefde Pasen 2018 in de Protestantse gemeente Wolphaartsdijk Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: René Nijsse Nicolauskerkkoor o.l.v. Joke de Witte Het Nicolauskerkkoor zingt: Daar

Nadere informatie

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Voorganger Organist : Ds. E. Bijl : Jaap Dekker Welkom Afkondigingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor

Nadere informatie

Ochtenddienst 29 oktober 2017

Ochtenddienst 29 oktober 2017 Ochtenddienst 29 oktober 2017 Hervormde Gemeente,Numansdorp Zondag 2 Voorganger : Ds. J.W. van den Bosch te Piershil Organist : Paul Rotscheid Welkom Mededelingen door diaken Mirjam Pegels - Korbijn Voor

Nadere informatie

Doopdienst 3 maart 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp. Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu

Doopdienst 3 maart 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp. Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu Doopdienst 3 maart 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu Welkom Mededelingen door ouderling Constant Barendregt Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang in de Hervormde Kerk te Den Ham

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang in de Hervormde Kerk te Den Ham Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang 19.00 in de Hervormde Kerk te Den Ham Voorganger: Ouderling van dienst: Ds. W.L. Dekker, Kampen Janneke Schutmaat Afkondigingen

Nadere informatie

Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop

Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop Voorganger : Ds. Jaap Hansum Organist : Dhr. Rein van Leeuwen Welkom en mededelingen Zingen: Zingende gezegend 228:1,2,3 Geloofd zij God, Hij

Nadere informatie

1e paasdag God kiest voor jou! Kies jij voor Hem?

1e paasdag God kiest voor jou! Kies jij voor Hem? LITURGIE voor de Eredienst van de Hervormde Gemeente "De Hoeksteen" op zondag 21-04-2019 Aanvang: 10.30 uur 1e paasdag God kiest voor jou! Kies jij voor Hem? Voorganger: ds. H.J. van Maanen Ouderling van

Nadere informatie

zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist:

zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist: zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist: Gerjan Kamerling Foto bloemstuk Liturgische bloemschikking.

Nadere informatie

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan!

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Ds. Maurits Oldenhuis Votum/groet Weerklank 172 Gebed Johannes 20, 1-10 Nieuw Liedboek 632 Johannes 20, 8-9 Preek Liedboek 215 Geloofsbelijdenis Gezang

Nadere informatie

Zondag 21 april 2019 (7.00 uur) Andreaskerk Putten ( t Voorhuys)

Zondag 21 april 2019 (7.00 uur) Andreaskerk Putten ( t Voorhuys) Zondag 21 april 2019 (7.00 uur) Andreaskerk Putten ( t Voorhuys) Voorganger: Erik Posthouwer Ouderling van dienst: Gerda Arendshorst Begeleiding: Andreasband Intochtslied: Opwekking 799 In Eeuwigheid De

Nadere informatie

Ochtenddienst 28 mei 2017

Ochtenddienst 28 mei 2017 Ochtenddienst 28 mei 2017 Hervormde Gemeente Numansdorp Zondag 14 Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Arie Bestebreur Welkom Mededelingen door diaken Corrie Dijksman - Snel Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

WANDELINGEN BLOK 2 GESPREK 1-3

WANDELINGEN BLOK 2 GESPREK 1-3 WANDELINGEN BLOK 2 GESPREK 1-3 OPBOUW WANDELING 1. Gebed (samen) Open met een kort gebed 2. Bijbellezing (samen) Lees samen het bijbelgedeelte 3. Verhalen delen (2-tal) Wat houdt je bezig? Is in beweging

Nadere informatie

Samenzang als inleiding op het gebed: Heer onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig, vers 1, 2 en 4 (uit: Nieuwe Liedboek 2013, lied 275)

Samenzang als inleiding op het gebed: Heer onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig, vers 1, 2 en 4 (uit: Nieuwe Liedboek 2013, lied 275) Protestantse Gemeente De Bron, Amsterdam-Watergraafsmeer Orde van dienst 7 april 2019. 5 e Zondag van Veertigdagentijd. Voorganger: ds R.J. van Amstel, Amsterdam Thema: Het papieren vliegtuigje Welkom

Nadere informatie

Ochtenddienst 23 december e Advent

Ochtenddienst 23 december e Advent Ochtenddienst 23 december 2018 4 e Advent Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Paul Rotscheid Welkom Mededelingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

Ochtenddienst 21 februari Voorganger : Ds. C. D. van Alphen

Ochtenddienst 21 februari Voorganger : Ds. C. D. van Alphen Ochtenddienst 21 februari 2016 Voorganger : Ds. C. D. van Alphen Organist : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door ouderling Edwin Mallegrom Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Nadere informatie

Organist: Gerrit Spijkerboer, Korianderhof 56, 0546-577636, spiekerboer@hotmail.com VOORBEREIDING

Organist: Gerrit Spijkerboer, Korianderhof 56, 0546-577636, spiekerboer@hotmail.com VOORBEREIDING 27 maart 2016 (1 ste Paasdienst) Lucas 23:56-24:12 De opstanding van Jezus Thema: Liefde is vertel het maar Organist: Gerrit Spijkerboer, Korianderhof 56, 0546-577636, spiekerboer@hotmail.com Welkom door

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Heinkenszand

Protestantse Gemeente te Heinkenszand Paasmorgen AD 2017 Protestantse Gemeente te Heinkenszand 1 Voorganger: Philip van Wijk Ouderling van dienst: Marjolein Boon Organist: Danny de Feijter Met medewerking van blazers: Marian van Eekelen- Dellebeke,

Nadere informatie

Ochtenddienst 9 september 2018 Viering Heilig Avondmaal

Ochtenddienst 9 september 2018 Viering Heilig Avondmaal Ochtenddienst 9 september 2018 Viering Heilig Avondmaal Avondmaalszondag 2 Voorganger: Ds. C.D. van Alphen Organist : Rens van Rossum Welkom Mededelingen door jeugd-ouderling Carin Verheuvel Voor verdere

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 15 juli 2018

Orde van dienst voor zondag 15 juli 2018 Orde van dienst voor zondag 15 juli 2018 Voorganger: ds. Willem van der Vegt Orgel: dhr. René Strijder =========================================================== Welkom door de ouderling van dienst Een

Nadere informatie

Gezamenlijke Startdienst. 17 september Open Huis

Gezamenlijke Startdienst. 17 september Open Huis Gezamenlijke Startdienst 17 september 2017 Open Huis Gezamenlijke Startdienst Voorganger Organist Muziekgroep : Ds. C.D. van Alphen : Danny Spaans : o.l.v. Erik Olislagers Welkom Afkondigingen door diaken

Nadere informatie

Kinderdienst 12 februari 2017

Kinderdienst 12 februari 2017 Kinderdienst 12 februari 2017 Zacheüs: vriend of vijand? Voorganger Organist Koor : Ds. C.D. van Alphen : Danny Spaans : K@njerkidZ! o.l.v. Erik Olislagers & Elly Korbijn Welkom Mededelingen door ouderling

Nadere informatie

Ochtenddienst 8 oktober 2017

Ochtenddienst 8 oktober 2017 Ochtenddienst 8 oktober 2017 Hervormde Gemeente Numansdorp Zondag 22 Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Rick Jan Hitzerd Welkom Mededelingen door ouderling Edwin Mallegrom Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

Bijbelse symboolpanelen

Bijbelse symboolpanelen Bijbelse symboolpanelen Bijbelverhalen lees je niet op dezelfde manier als een krantenartikel, een geschiedenisboek, een liefdesbrief of een gedicht. Toen men deze verhalen opschreef, maakten de schrijvers

Nadere informatie

Ochtenddienst 11 december e Advent. Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur

Ochtenddienst 11 december e Advent. Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur Ochtenddienst 11 december 2016 3 e Advent Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur Welkom Mededelingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 5 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma DE INTREDE

Nadere informatie

Ochtenddienst 27 maart :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 27 maart :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 27 maart 2016 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Pasen! 27 maart 2016 Voorganger Organist Trompet : Ds. J.H. den Braber : Chris Melles : Peter en Anja van der Zwart Welkom Afkondigingen

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 28 april 2019 in de Dorpskerk aanvang: uur ~ 2 e Zondag van Pasen ~

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 28 april 2019 in de Dorpskerk aanvang: uur ~ 2 e Zondag van Pasen ~ ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 28 april 2019 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur ~ 2 e Zondag van Pasen ~ Ouderling van dienst Diaken Lector Organist Kinderkring Crèche : Ds. Jos Aarnoudse :

Nadere informatie

Thema: Een goed gesprek

Thema: Een goed gesprek Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e adventzondag, zondag 3 december 2017, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Aanvang: 10.00 uur. Thema: Een goed gesprek Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van

Nadere informatie

Ochtenddienst 30 december Voorganger : Ds. R.A. Grisnigt, s Gravenpolder Organist : Matthijs op den Brouw

Ochtenddienst 30 december Voorganger : Ds. R.A. Grisnigt, s Gravenpolder Organist : Matthijs op den Brouw Ochtenddienst 30 december 2018 Voorganger : Ds. R.A. Grisnigt, s Gravenpolder Organist : Matthijs op den Brouw Welkom Mededelingen door Mirjam Pegels - Korbijn Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

Orde van Dienst 16 april 2017 Eerste Paasdag. Welkom en mededelingen

Orde van Dienst 16 april 2017 Eerste Paasdag. Welkom en mededelingen Orde van Dienst 16 april 2017 Eerste Paasdag Welkom en mededelingen Zingen Psalm 146c: 1, 5 en 7 Alles wat adem heeft love de Here, zinge de lof van Isrels God! Zolang ik hier in het licht mag verkeren,

Nadere informatie

Zondag 14 januari. Welkom in De Regenboog

Zondag 14 januari. Welkom in De Regenboog Zondag 14 januari Welkom in De Regenboog Voorganger : ds. Bertine van de Weg Ouderling van dienst : Bertus Konijnenbelt Organist Lector : Rien Hoekjen : Joke de Gier Koster : Zingen Lied 150a: 1, 2, 3

Nadere informatie

Ochtenddienst 2 juli 2017

Ochtenddienst 2 juli 2017 Ochtenddienst 2 juli 2017 Hervormde Gemeente Numansdorp Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu Muziekgroep Afscheid Kindernevendienst Annabelle Olislagers Mirthe van der Sluis Sasja Velthoven

Nadere informatie

Kerst vier je met elkaar

Kerst vier je met elkaar Vanavond Kerstnachtdienst In de Dorpskerk Torenstraat 18, Numansdorp Kerst vier je met elkaar 20:30 uur Drankjes en hapjes in de Voorhof 21:15 uur De kerk is open 22:00 uur Aanvang van de kerstnachtdienst

Nadere informatie

Ochtenddienst 8 januari 2017

Ochtenddienst 8 januari 2017 Ochtenddienst 8 januari 2017 Voorganger Organist : Ds. C. D. van Alphen : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door diaken Mirjam Pegels - Korbijn Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

Nadere informatie

Ochtenddienst 19 november 2017

Ochtenddienst 19 november 2017 Ochtenddienst 19 november 2017 Zondag 4 Voorganger Organist : Ds. T.J. Smink uit Wierden : Danny Spaans Welkom Afkondigingen door Ouderling-Kerkrentmeester Marco Heemskerk Voor verdere bijzonderheden verwijzen

Nadere informatie

Thema: Gezamenlijk drinken uit de Bron.

Thema: Gezamenlijk drinken uit de Bron. Liturgie voor de morgendienst 15 januari 2017 Bevestiging en afscheid van ambtsdragers Thema: Gezamenlijk drinken uit de Bron. Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van dienst: Jan Smit Organist: Gijsbert

Nadere informatie

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Voorganger : Ds. J. H. den Braber Organist : Jaap Dekker Muzikale medewerking : Emma Engels / Thom Engels / Maarten Cieremans / Tessa van der Horst / Michelle de Regt /

Nadere informatie

Ochtenddienst 6 augustus : Ds. E. van Rooijen uit Bleiswijk

Ochtenddienst 6 augustus : Ds. E. van Rooijen uit Bleiswijk Ochtenddienst 6 augustus 2017 Voorganger Organist : Ds. E. van Rooijen uit Bleiswijk : Joël Terdu Welkom Afkondigingen door Diaken Corrie Dijksman - Snel Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar

Nadere informatie

Elke nieuwe generatie

Elke nieuwe generatie Lux Mundi zondag12 januari 2014 Gereformeerde kerk/ Protestantse gemeente Lux Mundi te Lexmond 26 december 1888 26 december 2013 In deze dienst staan we stil bij het 125-jarig jubileum van onze geloofsgemeenschap.

Nadere informatie

Dankdag 5 november 2017

Dankdag 5 november 2017 Dankdag 5 november 2017 zondag 3 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Rick-Jan Hitzerd M.m.v. koor & band Keruchma o.l.v. Wim Schelling. Welkom Mededelingen door Diaken Saskia Pijl Voor verdere

Nadere informatie

Uit de prekenserie van Bart Gijsbertsen

Uit de prekenserie van Bart Gijsbertsen Thema (Pnr. 1579) Johannes 20:17 Uitgesproken 3 april 2016 Protestantse wijkgemeente te Kampen Ouderling van dienst Muzikale begeleiding Wim Gussekloo Marijn de Jong U luistert naar: Halleluja! Weest begerig

Nadere informatie

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur.

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. Liturgie Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. In deze dienst zullen we de Heilige Doop herinneren van hen die deze ontvangen hebben

Nadere informatie

Ochtenddienst 25 juni Zondag 17

Ochtenddienst 25 juni Zondag 17 Ochtenddienst 25 juni 2017 Zondag 17 Voorganger Organist : Ds. J.H. den Braber : Jaap Dekker Welkom Mededelingen door Diaken Mirjam Pegels. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op de 1 e Paasdag 2019, aanvang uur in de Hervormde Kerk te Den Ham

Liturgie voor de ochtenddienst op de 1 e Paasdag 2019, aanvang uur in de Hervormde Kerk te Den Ham Liturgie voor de ochtenddienst op de 1 e Paasdag 2019, aanvang 10.00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Trompettist: Ds. H.M. Klaassen Jenny Valk Henk Dubbink

Nadere informatie

PASEN PG de Wijngaard Kluntjespot Haarlo Voorganger: ds. Co Janssen Organist: Herman Koier

PASEN PG de Wijngaard Kluntjespot Haarlo Voorganger: ds. Co Janssen Organist: Herman Koier PASEN 2019 PG de Wijngaard Kluntjespot Haarlo Voorganger: ds. Co Janssen Organist: Herman Koier Orde van dienst Orgelspel Woord van welkom Het licht wordt binnengedragen D: De Heer is waarlijk opgestaan

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

PAASMORGEN IN DE PETRAKERK

PAASMORGEN IN DE PETRAKERK PAASMORGEN IN DE PETRAKERK 31 MAART 2013 Voorganger Orgel Lector Muziek Ds. Peter Mol Gerard Rosier Adri Cardol Cantorij Dorien Roubos - altblokfluit Karlijn Roubos - hobo Margot Roubos - cello - VOORAF

Nadere informatie

Orde van Dienst voor zondag 13 november uur in de Grote Kerk te Wageningen

Orde van Dienst voor zondag 13 november uur in de Grote Kerk te Wageningen Orde van Dienst voor zondag 13 november 2016 9.30 uur in de Grote Kerk te Wageningen Voorganger: ds. W.J. van Schaik Organist: Simon Marbus 1 2 Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Psalm 46: 1 en 3

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Liturgie van de Morgendienst. In de Petruskerk op

ORDE VAN DIENST. Liturgie van de Morgendienst. In de Petruskerk op Protestantse Gemeente te Wapenveld Liturgie van de Morgendienst ORDE VAN DIENST Neem vooraf de gelegenheid om u in rust voor te bereiden op de dienst. Welkom en mededelingen door de ouderling van diienst

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Ido Rozema

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Ido Rozema Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Ido Rozema Lezen : Jesaja 40 : 27-31 Jesaja 42 : 1-9 Matteüs 12 : 9-21 Tekst : Jesaja 42 : 1-4 Gezang 79 : 1, 2 en 3 Gezang 79 : 4, 5 en 6 Gezang 30 : 1, 2, 3, 4, 5,

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Voorschoten. Pasen

Protestantse Gemeente Voorschoten. Pasen Protestantse Gemeente Voorschoten Zondag 21 april 2019 Pasen Petrus echter stond op en rende Voorganger: ds. Willem de Boer Organist: Herman Lodder Medewerking: Cantorij onder leiding van Maria Rosenmöller

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 26 augustus 2018 Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland

Orde van dienst zondag 26 augustus 2018 Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 26 augustus 2018 Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland De storm en het schip Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer Muzikale leiding: Leo Lommers --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

PASEN Hij & wij. Andreaskerk Putten 21 april / uur

PASEN Hij & wij. Andreaskerk Putten 21 april / uur PASEN 2019 Hij & wij Andreaskerk Putten 21 april 2019 8.30 / 10.30 uur ZINGEN VOOR DE DIENST OTH 88 / ELB 122 1. Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2015 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Gert-Jan van den Bos Lector: Corrie Poelakker m.m.v. Ilonka van der Sluis,

Nadere informatie

Ochtenddienst. Viering Heilig Avondmaal

Ochtenddienst. Viering Heilig Avondmaal Ochtenddienst 3 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal Voorganger: Ds. C.D. van Alphen Organist : Rens van Rossum Welkom door Bas van der Burgh Verdere mededelingen in de weekbrief Stil gebed Wij gaan

Nadere informatie

Thema: Een goed gesprek

Thema: Een goed gesprek Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e adventzondag, zondag 3 december 2017, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Aanvang: 10.00 uur. Thema: Een goed gesprek Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van

Nadere informatie

Ochtenddienst 31 juli 2016

Ochtenddienst 31 juli 2016 Ochtenddienst 31 juli 2016 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Arie Bestebreur Welkom Mededelingen door diaken Corrie Dijksman Snel. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Nadere informatie

15 januari uur B Luiten orgel: Harry Kroeske viering heilig avondmaal

15 januari uur B Luiten orgel: Harry Kroeske viering heilig avondmaal 15 januari - 17.00 uur B Luiten orgel: Harry Kroeske viering heilig avondmaal - zingen: Onze hulp - zegengroet met gezongen amen - zingen: ZG 213 Dit huis, een herberg onderweg - gebed bediening van het

Nadere informatie

Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente.

Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente. Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente. Contact Hebt u vragen, of wilt u een persoonlijk gesprek, neem dan gerust contact op of spreek iemand

Nadere informatie

Inkeer (stilte), wijdingswoord (onze hulp) en groet (genade voor u..)

Inkeer (stilte), wijdingswoord (onze hulp) en groet (genade voor u..) Enschede Oost- Renatakerk, 3 april 2016, 9.30 uur Voorganger: Henk Mijnders Organist: Bert Jaspers Thema: Heb je mij lief? Welkom Zingen Gezang 218: 1.2.5.7.8. in beurtzang Allen: Ik zeg het allen, dat

Nadere informatie

Ochtenddienst 20 januari 2019

Ochtenddienst 20 januari 2019 Ochtenddienst 20 januari 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp Voorganger Organist : Ds. J.W. van den Bosch : Christian Boogaard Welkom Mededelingen door Diaken Mirjam Pegels - Korbijn Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie