Cas Spijkers Academie Twente. voor culinair toptalent en uitmuntende gastvrijheid. Gastronoom/sommelier, niveau 4 Gespecialiseerd kok, niveau 4

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cas Spijkers Academie Twente. voor culinair toptalent en uitmuntende gastvrijheid. Gastronoom/sommelier, niveau 4 Gespecialiseerd kok, niveau 4"

Transcriptie

1 Cas Spijkers Academie Twente voor culinair toptalent en uitmuntende gastvrijheid Gastronoom/sommelier, niveau 4 Gespecialiseerd kok, niveau 4

2 Even proeven wat er bij de Cas Spijkers Academie gebeurt... Meat & Greet Studenten organiseerden een Meat & Greet. Vlees, vlees en nog eens vlees. De gasten konden kiezen uit kalfswang, runderstaartstuk, kalfslever, kalfshartzwezerik, bavette, gebakken sukade en kalfsribstuk. Vanzelfsprekend aangevuld met een bijpassend garnituur, saus en wijnarrangement. Op excursie koesafari Een aantal keer per jaar gaan we op excursie. Hier zijn wij op bezoek bij de Vechtdalhoeve in Arrién (Ommen) waar wij een Koesafari hebben gedaan. Zij aan zij in het weiland met het Brandrode rund. Aansluitend hebben we mogen proeven van diverse gerechten gemaakt van deze runderen. Wijnreis De opleiding wordt afgesloten met een wijnreis in binnen- of buitenland.

3 Op excursie druiven plukken Een excursie waar begonnen werd bij de basis: het plukken van druiven. Door een uitgebreide en inhoudelijke uitleg hebben we van alles geleerd over het proces van wijnmaken. Deze dag hebben we afgesloten met een proeverij. Masterclass Wild De warenkennis lessen worden zoveel mogelijk praktisch toegepast. Hier een stukje theorie over de jacht voorafgaand aan de masterclass Wild met sterrenchef Gerhard Muller. Wedstrijden Binnen de opleiding word je de mogelijkheid geboden deel te nemen aan wedstrijden. Dit is Marcel Smit, winnaar van het Gouden Koksmes Gastlessen en Masterclasses We werken veel met topchefs en gastdocenten die gastlessen, masterclasses of workshops geven.

4 De opleiding Gastronoom/Sommelier Wat doe je in dit beroep? De Cas Spijkers Academie is bedoeld voor talentvolle jonge gastheren en gastvrouwen. Als Gastronoom/Sommelier informeer en adviseer je gasten bij hun menukeuze en bij het maken van combinaties van drank en spijs. Je houdt je kennis en de kwaliteit van de dranken die geserveerd worden bij. Bij het serveren van de bestellingen verricht je, indien nodig, speciale serveerhandelingen en bereidingen aan tafel. Daarnaast help je nieuwe medewerkers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Je werkt zelfstandig en je bent eindverantwoordelijk voor de verrichte werkzaamheden en de resultaten daarvan. BBL Niveau 4 Crebo: Schooljaar: Plaats: Almelo Theorie en Praktijk? Centraal staat wat jij in de praktijk moet kunnen en weten en welke beroepshouding daarbij hoort. Die competenties ontwikkel je op school en in de beroepspraktijk. Vanaf het 2e leerjaar heb je een betaalde baan van minimaal 20 uur per week in een restaurant waar gewerkt wordt volgens de horeca-cao. Daarnaast ga je 1 dag in de week naar school. Voor meer info kijk op De centrale examens Nederlands en rekenen worden overdag afgenomen, buiten de vaste lestijden. Hoe lang duurt de opleiding? De opleiding duurt 1, 2 of 3 jaar, afhankelijk van je vooropleiding. De opleiding start in augustus. Wanneer heb je je diploma? Als je hebt laten zien dat je alle competenties voldoende beheerst. Het examen bestaat o.a. uit Proeven van Bekwaamheid (PvB) en examens van de Stichting Horeca Examens. Wat kun je na de opleiding? Je kunt blijven werken in de horeca en je vakkennis vergroten door het volgen van cursussen. Of je kunt doorstromen naar het hbo. Wat kost de opleiding? Wettelijk cursusgeld: 573,- (per schooljaar). Als je op 1 augustus jaar of ouder bent moet je dit betalen. Indien je op deze datum nog geen 18 jaar bent hoef je het hele schooljaar nog geen cursusgeld te betalen. Leermiddelen: Eigen bijdrage Cas Spijkers Academie, per leerjaar 1.500,-. Kleding 95,- tot 300,-. Boeken: ca. 160,-.

5 Wat moet je er voor kunnen? kunnen werken in teamverband gevoel hebben voor dienstverlening een commerciële instelling hebben zelfstandig, zorgvuldig en netjes werken delegeren, controleren en corrigeren omgaan met afwisseling in werkdruk en werktijden sociaal en communicatief vaardig zijn creatief zijn Hoe kan je vakkenpakket eruit zien? basisgastronomie communiceren met gasten Franse keukenterminologie gastenpsychologie HACCP het maken van menukaarten kennis van grondstoffen- en producten kostprijsberekening plannen en organiseren spijs- en wijncombinaties verkoopgesprekken voedingsleer voedingsstromen warenkennis Studie in cijfers: de studiebijsluiter voor het MBO Studie in Cijfers (vaak ook studiebijsluiter genoemd) geeft een beeld van hoe een opleiding van het ROC van Twente het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere een school. Dit kan je helpen bij het kiezen van je opleiding. Bij elke opleiding die je op de site bekijkt, zie je de bijsluiter staan. Wat moet je hebben om de opleiding te volgen? Diploma Gastheer/gastvrouw (niveau 2) en een positief advies uit de casting voor de Cas Spijkers Academie; Diploma Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw (niveau 3) en een positief advies uit de casting voor de Cas Spijkers Academie; Of een gelijkwaardig diploma. Keuzedelen Een deel van je studie bestaat uit keuzedelen, een extra module. Hiermee kun je je opleiding verbreden of verdiepen. Of je voorbereiden op een hbo-opleiding. Dit is verplicht om je diploma te kunnen halen. Je ontvangt tijdens je opleiding meer informatie over de keuzedelen die je kunt volgen. Kijk ook op Meer info? Voor meer informatie over onze opleidingen kun je gratis bellen met het Studie Informatie Punt Twente (STIPT): of een sturen naar: Je kunt ook bij ons langskomen voor een persoonlijk gesprek. Kijk voor meer informatie en openingstijden op: Hoe kan ik mij aanmelden? Dit kan bij voorkeur via het online aanmeldingsformulier dat te vinden is bij de opleiding op: Kijk op voor meer informatie over het mbo. Hier wordt uitgelegd wat het verschil is tussen BOL en BBL en op welke vier niveaus opleidingen worden aangeboden. Maar je kunt ook vinden wat BPV betekent, hoe de studiebegeleiding is geregeld en welke regels er gelden voor de centrale examens Nederlands, rekenen en Engels. Let op: aan de informatie in deze opleidingsfolder kunnen geen rechten ontleend worden en de genoemde bedragen zijn onder voorbehoud. Deze opleiding start alleen als er voldoende deelnemers zijn.

6 De opleiding Gespecialiseerd kok Wat doe je in dit beroep? De Cas Spijkers Academie is bedoeld voor veelbelovende jonge koks. Talenten die willen werken bij gerenommeerde restaurants in en buiten de regio komen voor deze opleiding in aanmerking.je werkt in een keuken die in verschillende delen (parties) is opgedeeld. Daar bereid je bijzondere, creatieve of luxe gerechten. Je coördineert en organiseert de werkzaamheden binnen de parties. Zo zorg je ervoor dat de gerechten aan de verwachtingen van de gasten voldoen. Verder ben jeverantwoordelijk voor het inkopen van ingrediënten en producten en stel je de menukaart samen. Je werkt op hoog niveau. BBL Niveau 4 Crebo: Schooljaar: Plaats: Almelo Theorie en Praktijk? Centraal staat wat jij in de praktijk moet kunnen en weten en welke beroepshouding daarbij hoort. Die competenties ontwikkel je op school en in de beroepspraktijk. Vanaf het 2e leerjaar heb je een betaalde baan van minimaal 20 uur per week in een restaurant waar gewerkt wordt volgens de horeca-cao. Daarnaast ga je 1 dag in de week naar school. Kijk voor meer informatie op De centrale examens Nederlands en rekenen worden overdag afgenomen, buiten de vaste lestijden. Hoe lang duurt de opleiding? De opleiding duurt 2 of 3 jaar, afhankelijk van je vooropleiding. De opleiding start in augustus. Wanneer heb je je diploma? Als je hebt laten zien dat je alle competenties voldoende beheerst. Het examen bestaat o.a. uit een 6-gangen diner welke geserveerd wordt op de academie of op locatie. Wat kun je na de opleiding? Je kunt blijven werken in de horeca en je vakkennis vergroten door het volgen van cursussen. Je kunt verder studeren voor een hbo-opleiding zoals Levensmiddelentechnologie of een lerarenopleiding. Wat kost de opleiding? Wettelijk cursusgeld: 573,- (per schooljaar). Als je op 1 augustus jaar of ouder bent moet je dit betalen. Indien je op deze datum nog geen 18 jaar bent hoef je het hele schooljaar nog geen cursusgeld te betalen. Leermiddelen: Eigen bijdrage Cas Spijkers Academie: 1.500,- voor leerjaar 1 en ,- voor leerjaar 3. Kleding met logo van 95,- tot 300,-. Boeken: ca. 160,-.

7 Wat moet je er voor kunnen? kunnen werken in teamverband gevoel hebben voor dienstverlening een commerciële instelling hebben ondernemend zijn zelfstandig, zorgvuldig en hygiënisch kunnen werken goed met mensen kunnen omgaan creatief zijn (bij de samenstelling van gerechten) flexibel zijn omgaan met afwisseling in werkdruk en werktijden Hoe kan je vakkenpakket eruit zien? basisgastronomie communiceren met gasten Franse keukenterminologie HACCP kennis keukens en technieken kostprijsberekening leidinggeven partie keuken ontwikkelen nieuwe recepturen personeelsmanagement plannen en organiseren specialisatie lessen voedingsleer/voedingsstromen warenkennis Studie in cijfers: de studiebijsluiter voor het MBO Studie in Cijfers (vaak ook studiebijsluiter genoemd) geeft een beeld van hoe een opleiding van het ROC van Twente het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere een school. Dit kan je helpen bij het kiezen van je opleiding. Bij elke opleiding die je op de site bekijkt, zie je de bijsluiter staan. Wat moet je hebben om de opleiding te volgen? Diploma Kok (niveau 2) en een positief advies uit de casting voor de Cas Spijkers Academie; Diploma Zelfstandig werkend kok (niveau 3) en een positief advies uit de casting voor de Cas Spijkers Academie; Of een gelijkwaardig diploma. Keuzedelen Een deel van je studie bestaat uit keuzedelen, een extra module. Hiermee kun je je opleiding verbreden of verdiepen. Of je voorbereiden op een hbo-opleiding. Dit is verplicht om je diploma te kunnen halen. Je ontvangt tijdens je opleiding meer informatie over de keuzedelen die je kunt volgen. Kijk ook op Meer info? Voor meer informatie over onze opleidingen kun je gratis bellen met het Studie Informatie Punt Twente (STIPT): of een sturen naar: Je kunt ook bij ons langskomen voor een persoonlijk gesprek. Kijk voor meer informatie en openingstijden op: Hoe kan ik mij aanmelden? Dit kan bij voorkeur via het online aanmeldingsformulier dat te vinden is bij de opleiding op: Kijk op voor meer informatie over het mbo. Hier wordt uitgelegd wat het verschil is tussen BOL en BBL en op welke vier niveaus opleidingen worden aangeboden. Maar je kunt ook vinden wat BPV betekent, hoe de studiebegeleiding is geregeld en welke regels er gelden voor de centrale examens Nederlands, rekenen en Engels. Let op: aan de informatie in deze opleidingsfolder kunnen geen rechten ontleend worden en de genoemde bedragen zijn onder voorbehoud. Deze opleiding start alleen als er voldoende deelnemers zijn.

8 René Dommerholt, oud-student van de Cas Spijkers Academie Twente, klom op tot maître van het bekende hotelrestaurant De Swarte Ruijter in Holten. René liep als kind al met hapjes bij verjaardagen en hielp in de kerk als er een koffietafel was. En ik mocht altijd al graag mensen vermaken. Bij deze opleiding kwam dat allemaal van pas. Bovendien kon ik in de praktijk leren, dat werkt voor mij veel beter. Als gastheer moet je aanvoelen wat je gasten willen. Je wilt toch dat je gasten met een glimlach weggaan. Cas Spijkers zei altijd: als er iets met het eten niet goed is maar de bediening is top, dan kunnen gasten evengoed een mooie avond hebben. Je bent het visitekaartje van een bedrijf. In de opleiding leerden we vakkennis van professionals uit de praktijk. Die vertelden zo gepassioneerd, dan onthoud je het ook. We leerden van alles, van wijnkennis tot plannen, van het aansturen van een groep tot het uitwerken een menu. Anne Hövels verloor haar hart na een snuffelstage aan de horeca. Nu werkt ze bij La Provence in Driebergen (1 Michelinster). Hiervoor heeft ze gewerkt bij Le Ciel Bleu (2 Michelinsterren). Het mooiste aan gastvrouw zijn in de horeca? Anne aarzelt geen moment: het contact met de gasten. Mensen die komen, zijn in een goed humeur en hebben zin in de avond. Voor mij is het de kunst om aan te voelen waar de gast behoefte aan heeft. Je moet van jezelf wel sociaal zijn ingesteld en het leuk vinden om met mensen om te gaan. In de opleiding leer je enorm veel basiskennis. Die is bij de CSA zo breed dat je er in elk soort zaak mee aan de slag kunt. Ik heb tijdens de studie in allerlei zaken gewerkt: van een partycentrum tot een hotel vol 65-plussers en later Michelin-zaken. Je maakt kennis met alle aspecten, van wijnkennis tot bedrijfsvoering, van inkoop tot reserveringen. Het is een heel brede opleiding. MBO College voor Dienstverlening & Gastvrijheid januari 2016 Meer weten? Wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor de Cas Spijkers Academie Twente? Neem dan contact op met ons Studie Informatie Punt Twente (STIPT), tel (gratis) of per Op onze website vind je ook meer informatie en je kunt je hier ook aanmelden via het digitale aanmeldingsformulier. De CSA Twente heeft ook een eigen website:

Cas Spijkers Academie Twente voor culinair toptalent en uitmuntende gastvrijheid

Cas Spijkers Academie Twente voor culinair toptalent en uitmuntende gastvrijheid Cas Spijkers Academie Twente voor culinair toptalent en uitmuntende gastvrijheid Zelfstandig werkend kok, niveau 3 Gespecialiseerd kok, niveau 4 Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw, niveau 3 Cas Spijkers

Nadere informatie

WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING

WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING VOEL JIJ JE GOED ALS ANDEREN HET NAAR HUN ZIN HEBBEN? HOUD JIJ JE HOOFD KOEL ALS IEDEREEN JOUW AANDACHT VRAAGT? HEB JE OOG VOOR DETAIL MAAR BEWAAR JE TEGELIJKERTIJD HET

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 06 2014-2015 Horeca en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening 06 Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN IS HET JOUW DROOM OM ELKE DAG HEERLIJKE GERECHTEN TE BEREIDEN VAN MOOIE, VERSE PRODUCTEN? KUN JE GOED WERKEN OP ONREGELMATIGE TIJDEN? WEET JIJ JE COLLEGA S IN DE KEUKEN TE

Nadere informatie

WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING

WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING BEN JIJ DE GASTVROUW OF GASTHEER DIE GEDREVEN WORDT DOOR PASSIE EN AMBITIE? BEN JE GASTVRIJ EN DIENSTVERLENEND? MAAK JIJ HET VERSCHIL EN BEZORG JIJ JE GASTEN EEN ONVERGETELIJKE

Nadere informatie

Facilitaire dienstverlening en Horeca

Facilitaire dienstverlening en Horeca #9 en Horeca,, Hardenberg ca! Jij? In de hore nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-35 85 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het

Nadere informatie

MBO Bonaire. Hospitality. create your future @ Horeca of Leisure, iets voor jou? Sector hospitality. Opleidingen

MBO Bonaire. Hospitality. create your future @ Horeca of Leisure, iets voor jou? Sector hospitality. Opleidingen SGB MBO, SECTOR HOSPITALITY KAYA KORONA 4 KRALENDIJK TEL. +599 717 8142 WWW.SGBONAIRE. COM create your future @ Sector hospitality MBO Bonaire Hospitality Opleidingen (Zelfstandig werkend) Gastheer/gastvrouw,

Nadere informatie

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw Studierichting Hotelschool Venlo Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Leerweg bol Sector

Nadere informatie

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw Studierichting Hotelschool Venlo Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Leerweg bol Sector

Nadere informatie

eca Hor Schooljaar 2013-2014

eca Hor Schooljaar 2013-2014 ED 8-14 ca Horeca Horeca Horeca Horeca Horeca Schooljaar 2013-2014 rlening Economie & Dienstverlening Gastvrijheid en gezelligheid staan bij oreca Horeca Horec jou hoog in het vaandel Maak jij het anderen

Nadere informatie

Horeca. Opleidingen in de keuken Opleidingen in de bediening

Horeca. Opleidingen in de keuken Opleidingen in de bediening Horeca Opleidingen in de keuken Opleidingen in de bediening Veel jongeren gaan na het stappen nog even een fastservicezaak binnen om de maag te vullen met een broodje of een stuk pizza. Als er iets te

Nadere informatie

Zelfstandig werkend kok

Zelfstandig werkend kok Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Zelfstandig werkend kok Studierichting Hotelschool Venlo Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Leerweg bol Sector Hospitality

Nadere informatie

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ LAAT MENSEN GENIETEN Jij let op alle details. Ligt het bestek perfect op tafel? Zijn de glazen goed gepoetst? Ziet elk gerecht er fantastisch uit?

Nadere informatie

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ LAAT MENSEN GENIETEN Jij let op alle details. Ligt het bestek perfect op tafel? Zijn de glazen goed gepoetst? Ziet elk gerecht er fantastisch uit?

Nadere informatie

PROFESSIONAL RESTAURATIE

PROFESSIONAL RESTAURATIE PROFESSIONAL RESTAURATIE NLEIDING Waarom hebben we professionals nodig? Oude gebouwen en monumenten vertellen een verhaal. Ze vormen een stukje geschiedenis in de omgeving. Dat verhaal interesseert steeds

Nadere informatie

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN DE BESTE CHEF WORDEN? IS HET JOUW DROOM OM ELKE DAG HEERLIJKE GERECHTEN TE BEREIDEN VAN MOOIE, VERSE PRODUCTEN? JE LEERT BIJ ONS HOE JE DE KEUKEN DRAAIEND EN DE GASTEN TEVREDEN

Nadere informatie

Horeca en Facility 2016/2017

Horeca en Facility 2016/2017 novacollege.nl/horecafacility Facilitair management Gastheer/gastvrouw Horeca management en ondernemen Kok Horeca en Facility 2016/2017 Op het Nova College leer ik niet alleen veel over eten, drinken en

Nadere informatie

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ LAAT MENSEN GENIETEN Jij let op alle details. Ligt het bestek perfect op tafel? Zijn de glazen goed gepoetst? Ziet elk gerecht er fantastisch uit?

Nadere informatie

Welzijn Breed (Onderwijsassistent)

Welzijn Breed (Onderwijsassistent) Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25485 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Auditorium, Elst Onze opleidingen in Elst kenmerken zich door kleinschaligheid en persoonlijk contact.

Nadere informatie

Manager/ondernemer horeca

Manager/ondernemer horeca Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Manager/ondernemer horeca Studierichting Hotelschool Venlo Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 4 Leerweg bol Sector Hospitality

Nadere informatie

Top-Gastheer-Vrouw-Klas Peter Bruins** Bij De lekkerste school van Nederland Informatie voor leerlingen en ouders/verzorgers

Top-Gastheer-Vrouw-Klas Peter Bruins** Bij De lekkerste school van Nederland Informatie voor leerlingen en ouders/verzorgers Top-Gastheer-Vrouw-Klas Peter Bruins** Bij De lekkerste school van Nederland 2016-2017 Informatie voor leerlingen en ouders/verzorgers Wil jij die echte Topper worden in de Horeca? Dat kan nu op de Hubertus

Nadere informatie

Manager/ondernemer horeca

Manager/ondernemer horeca Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Manager/ondernemer horeca Studierichting Hotelschool Venlo Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 4 Leerweg bol Sector Hospitality

Nadere informatie

Welzijn-breed (gespecialiseerd pedagogisch medewerker in de kinderopvang) BOL

Welzijn-breed (gespecialiseerd pedagogisch medewerker in de kinderopvang) BOL Crebo Duur Niveau Leerweg Start 25484 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus (bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Auditorium, Elst Onze opleidingen in Elst kenmerken zich door kleinschaligheid

Nadere informatie

Technisch Leidinggevende

Technisch Leidinggevende Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Technisch Leidinggevende Studierichting Installatietechniek Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 4 Leerweg bbl

Nadere informatie

Zelfstandig medewerker travel & hospitality Toerisme

Zelfstandig medewerker travel & hospitality Toerisme Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Zelfstandig medewerker travel & hospitality (Toerisme) Studierichting Toerisme Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Leerweg

Nadere informatie

Assistent Horeca, Voeding of Voedingsindustrie BBL

Assistent Horeca, Voeding of Voedingsindustrie BBL Crebo Duur Niveau Leerweg 25252 1 jaar Entree BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL) Start Augustus en februari (bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Alexanderstraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Binnen

Nadere informatie

Schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Schoonheidsspecialist Studierichting Wellness en beauty Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 3 Leerweg bol Sector Hospitality

Nadere informatie

Business Online. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Business Online. TOELATING Wettelijke toelatingseisen Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25162 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Middachtensingel, Arnhem overgangsbewijs vwo 3 naar vwo 4 een ander bij ministeriële regeling aangewezen

Nadere informatie

Assistent Logistiek BBL

Assistent Logistiek BBL Crebo Duur Niveau Leerweg 25254 1 jaar Entree BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL) Start Augustus en februari (bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Korianderstraat, Arnhem Je voert onder begeleiding van

Nadere informatie

Business & Sport HOE IS DE OPLEIDING OPGEBOUWD

Business & Sport HOE IS DE OPLEIDING OPGEBOUWD ondernemend zijn en: Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25166 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Middachtensingel, Arnhem; Papendallaan, Arnhem creatief het leuk vinden om

Nadere informatie

Centrum voor Logistiek Vakmanschap Venlo - Laaghuissingel Niveau 3

Centrum voor Logistiek Vakmanschap Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Logistiek teamleider Studierichting Centrum voor Logistiek Vakmanschap Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Leerweg bbl Sector

Nadere informatie

Zelfstandig werkend bakker

Zelfstandig werkend bakker Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Zelfstandig werkend bakker Studierichting Bakkerijopleidingen Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Leerweg bbl Sector Hospitality

Nadere informatie

Opleidingen Publieke en particuliere veiligheid

Opleidingen Publieke en particuliere veiligheid PUBLIEKE EN PARTICULIERE VEILIGHEID ED 6-14 Opleidingen Publieke en particuliere veiligheid Graafschap College 2015-2016 Bewaak jij de veiligheid? Draag jij graag jouw steentje bij aan de veiligheid in

Nadere informatie

Secretarieel. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Venlo - Hagerhofweg Weert - Drakesteyn Niveau 3. na de zomervakantie.

Secretarieel. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Venlo - Hagerhofweg Weert - Drakesteyn Niveau 3. na de zomervakantie. Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Secretaresse Studierichting Secretarieel Locatie Venlo - Hagerhofweg Weert - Drakesteyn Niveau 3 Leerweg bol Sector Economie

Nadere informatie

VAKCOLLEGE DIENSTVERLENING

VAKCOLLEGE DIENSTVERLENING VAKCOLLEGE DIENSTVERLENING VERZORGING / ZORG EN WELZIJN BREED vanaf leerjaar 3 Vakken In de zorgsector werk je met mensen, van jong tot oud, die jouw hulp, aandacht, advies of begeleiding nodig hebben.

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

Centrum voor Logistiek Vakmanschap Venlo - Laaghuissingel Niveau 4

Centrum voor Logistiek Vakmanschap Venlo - Laaghuissingel Niveau 4 Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Logistiek supervisor Studierichting Centrum voor Logistiek Vakmanschap Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 4 Leerweg bbl Sector

Nadere informatie

Medewerker secretariaat en receptie

Medewerker secretariaat en receptie Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Medewerker secretariaat en receptie Studierichting Secretarieel Economie Breed Niveau 2 Locatie Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg

Nadere informatie

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen _entreeopleiding egiocollegeopleidingen Geen vmbo-diploma, toch naar het mbo? Entreeopleiding: een eenjarige mboopleiding op niveau 1 Jouw eerste stap op weg naar een startkwalificatie Er zijn vier richtingen:»

Nadere informatie

INFOBLAD - Dier & Welzijn

INFOBLAD - Dier & Welzijn INFOBLAD - Dier & Welzijn MBO- Opleidingsinformatie Hou je van dieren? Dat is een mooi begin! Kun je goed omgaan met dieren én mensen en ben je iemand die van aanpakken weet? Dan is de opleiding MBO- iets

Nadere informatie

Managementassistent/directiesecretaresse

Managementassistent/directiesecretaresse Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Managementassistent/directiesecretaresse Studierichting Secretarieel Locatie Venlo - Hagerhofweg Weert - Drakesteyn Niveau 4

Nadere informatie

Onderwijs- en Examenregeling 2015-2016

Onderwijs- en Examenregeling 2015-2016 Onderwijs- en Examenregeling 2015-2016 School voor Horeca Opleiding : Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw Crebonummer : 94153 KBB : SBB Niveau : 3 Leerweg : BBL Opleidingsduur : 2015-2018 Cohort 1 : 2015

Nadere informatie

Excellente hospitality

Excellente hospitality Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Excellente hospitality Studierichting Hotelschool Leisure & hospitality Travel & hospitality Locatie Venlo - Laaghuissingel Weert

Nadere informatie

Opticien. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Roermond - Bredeweg Niveau 4. na de zomervakantie. Gilde Opleidingen

Opticien. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Roermond - Bredeweg Niveau 4. na de zomervakantie. Gilde Opleidingen Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Opticien Studierichting Optiek Locatie Roermond - Bredeweg Niveau 4 Leerweg bbl Sector Economie Duur 3 jaar Start na de zomervakantie

Nadere informatie

Medewerker human resource management

Medewerker human resource management Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Medewerker human resource management Studierichting Juridisch Locatie Venlo - Hagerhofweg Weert - Drakesteyn Niveau 4 Leerweg

Nadere informatie

Logistiek teamleider. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Venlo - Laaghuissingel Niveau 3. na de zomervakantie. Gilde Opleidingen

Logistiek teamleider. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Venlo - Laaghuissingel Niveau 3. na de zomervakantie. Gilde Opleidingen Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Logistiek teamleider Studierichting Transport en logistiek (CLV) Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Leerweg bol Sector Techniek

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorg (Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen)

Maatschappelijke Zorg (Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen) Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Maatschappelijke Zorg (Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen) Studierichting Welzijn Locatie Roermond - Kerkeveldlaan

Nadere informatie

Infogids 2019/20. Opleidingen mbo Horeca INFORMATIEMOMENTEN. OPEN DAGEN Zondag 18 november 2018 Zondag 20 januari tot 16.

Infogids 2019/20. Opleidingen mbo Horeca INFORMATIEMOMENTEN. OPEN DAGEN Zondag 18 november 2018 Zondag 20 januari tot 16. Opleidingen mbo Horeca INFORMATIEMOMENTEN OPEN DAGEN Zondag 18 november 2018 Zondag 20 januari 2019 11.00 tot 16.00 uur INFODAGEN Donderdag 14 maart 2019 Woensdag 29 mei 2019 16.00 tot 20.00 uur KENNISMAKINGSDAG

Nadere informatie

Middenkaderfunctionaris Infra

Middenkaderfunctionaris Infra Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Middenkaderfunctionaris Infra Studierichting Infratechniek Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 4 Leerweg bol

Nadere informatie

zorgvuldigheid Zorg willen en kunnen besteden aan materialen, mensen, procedures. stressbestendigheid

zorgvuldigheid Zorg willen en kunnen besteden aan materialen, mensen, procedures. stressbestendigheid Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Verkoopspecialist Studierichting Retail Locatie Roermond - Bredeweg Niveau 3 Leerweg bbl Sector Economie Duur 2 jaar Start na

Nadere informatie

Versnelde mbo-opleidingen en mbo-plusopleidingen

Versnelde mbo-opleidingen en mbo-plusopleidingen Versnelde mbo-opleidingen en mbo-plusopleidingen 2016-2017 Net gezakt voor havo/vwo? Diploma vavo & mbo toch mogelijk! Aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt! Ideaal als je nog niet meteen naar het hbo wilt!

Nadere informatie

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality Recreatie

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality Recreatie Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Zelfstandig medewerker leisure & hospitality (Recreatie) Studierichting Recreatie Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Leerweg

Nadere informatie

flexibel Je gedrag kunnen veranderen als de situatie verandert of als dit nodig is om een doel te bereiken. computervaardigheden

flexibel Je gedrag kunnen veranderen als de situatie verandert of als dit nodig is om een doel te bereiken. computervaardigheden Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl ICT-beheerder Studierichting ICT Locatie Roermond - Bredeweg Venray - Henri Dunantstraat Niveau 4 Leerweg bol Sector Economie

Nadere informatie

Manager Retail BOL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Manager Retail BOL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25162 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Middachtensingel, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Als manager retail geef je leiding aan een

Nadere informatie

Assisterenden in de gezondheidszorg Venlo - Groenveldsingel Niveau 4

Assisterenden in de gezondheidszorg Venlo - Groenveldsingel Niveau 4 Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Doktersassistent Studierichting Assisterenden in de gezondheidszorg Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 4 Leerweg bol Sector

Nadere informatie

Welzijn-Breed (Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen) BOL

Welzijn-Breed (Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen) BOL Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25478 3,5 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Auditorium, Elst Onze opleidingen in Elst kenmerken zich door kleinschaligheid en persoonlijk

Nadere informatie

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES!

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! Schooljaar 2012-2013 Lesbrief bij Kies! mbo-gids 2013-2014 voor Twente BL/KL versie Naam:.... Klas: Mentor:.... Onderwerp: LOB Lesbrief bij KIES - Pagina 1 van 13 Beste

Nadere informatie

Rijn IJssel Theater. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Rijn IJssel Theater. TOELATING Wettelijke toelatingseisen diploma of bewijsstuk Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25472 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Kazerneplein, Arnhem; Thorbeckestraat, Arnhem Een intakegesprek is altijd

Nadere informatie

Medewerker human resource management (HRM)

Medewerker human resource management (HRM) Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25146 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Utrechtsestraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Als medewerker HRM houd je je bezig met personeelsaangelegenheden.

Nadere informatie

Uw kind gaat naar het mbo HORIZONCOLLEGE.NL ALKMAAR HEERHUGOWAARD HOORN PURMEREND

Uw kind gaat naar het mbo HORIZONCOLLEGE.NL ALKMAAR HEERHUGOWAARD HOORN PURMEREND HORIZONCOLLEGE.NL ALKMAAR HEERHUGOWAARD HOORN PURMEREND Uw kind gaat naar het mbo Inhoud 1 Uw kind gaat naar het mbo p3 - De overstap naar het mbo 2 Een beroep leren op het Horizon College p4 - Uw kind

Nadere informatie

ENTREEOPLEIDINGEN MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN

ENTREEOPLEIDINGEN MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN ENTREEOPLEIDINGEN ENTREE- OPLEIDINGEN Ben je 16 jaar of ouder en heb je geen vmbo-diploma? Wil je een vak leren, ervaring opdoen en een diploma halen? Dan is een entreeopleiding bij het Albeda Startcollege

Nadere informatie

na de zomervakantie en in januari

na de zomervakantie en in januari Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Verkoopspecialist Studierichting Retail Locatie Roermond - Bredeweg Niveau 3 Leerweg bbl Sector Economie Duur 2 jaar Start na

Nadere informatie

Hoogeveen 2012-2013. Brood en Banket. www.alfa-college.nl

Hoogeveen 2012-2013. Brood en Banket. www.alfa-college.nl Hoogeveen 26 2012-2013 Brood en Banket www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze

Nadere informatie

FLOWER DESIGN. Wellantcollege MBO Aalsmeer Wellantcollege Linnaeus MBO Amsterdam. 2010-2011 Flower Design, Bloem en Interieur:

FLOWER DESIGN. Wellantcollege MBO Aalsmeer Wellantcollege Linnaeus MBO Amsterdam. 2010-2011 Flower Design, Bloem en Interieur: FLOWER DESIGN Wellantcollege MBO Aalsmeer Wellantcollege Linnaeus MBO Amsterdam 2010-2011 Flower Design, Bloem en Interieur: - Medewerker Bloembinden (niv.2) BBL - Vakbekwaam Medewerker Bloembinden (niv.3)

Nadere informatie

Van 2 BB/KB naar 3 BB/KB Intersectoraal

Van 2 BB/KB naar 3 BB/KB Intersectoraal Van 2 BB/KB naar 3 BB/KB Intersectoraal Op Echnaton volgen de leerlingen in leerjaar 3 en 4 een intersectoraal programma op BBL of KBL niveau. Door het volgen van een intersectoraal programma hoeft uw

Nadere informatie

INFOBLAD - Agro, Handel & Techniek

INFOBLAD - Agro, Handel & Techniek INFOBLAD - Agro, Handel & Techniek MBO-loonwerk Opleidingsinformatie Maïs oogsten, inkuilen, akkers omploegen, grond verzetten en wegen aanleggen: het is ondenkbaar zonder tractor, shovel, graafmachine,

Nadere informatie

Begeleider gehandicaptenzorg BBL

Begeleider gehandicaptenzorg BBL Crebo Duur Niveau Leerweg 25475 3 jaar Niveau 3 BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL) Start Augustus Locatie(s) Kronenburgsingel, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Je werkt met cliënten die door hun beperking

Nadere informatie

Leidinggevende travel & hospitality (Toerisme)

Leidinggevende travel & hospitality (Toerisme) Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Leidinggevende travel & hospitality (Toerisme) Studierichting Toerisme Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 4 Leerweg bol Sector

Nadere informatie

HOTELSCHOOL 2020/2021

HOTELSCHOOL 2020/2021 novacollege.nl/hotelschool Facility Fastservice Gastheer/gastvrouw Manager/ondernemer horeca Kok HOTELSCHOOL 2020/2021 Om een goede gastvrouw te worden moet ik veel oefenen. Tijdens mijn stages ben ik

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

Middenkaderfunctionaris Bouw

Middenkaderfunctionaris Bouw Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Middenkaderfunctionaris Bouw Studierichting Bouwtechniek Locatie Horst - Gebr. Van Doornelaan Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat

Nadere informatie

Welzijn-breed (Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg BOL)

Welzijn-breed (Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg BOL) Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25477 3,5 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Auditorium, Elst Onze opleidingen in Elst kenmerken zich door kleinschaligheid en persoonlijk

Nadere informatie

na de zomervakantie en in januari

na de zomervakantie en in januari Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Verkoper Studierichting Retail Locatie Roermond - Bredeweg Niveau 2 Leerweg bbl Sector Economie Duur 2 jaar Start na de zomervakantie

Nadere informatie

Sociaal-maatschappelijk dienstverlener BOL

Sociaal-maatschappelijk dienstverlener BOL Wettelijke toelatingseisen Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25489 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Veluwestraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE In Nederland is er

Nadere informatie

Verkoopspecialist. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat Weert - Drakesteyn Niveau 3

Verkoopspecialist. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat Weert - Drakesteyn Niveau 3 Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Verkoopspecialist Studierichting Retail Locatie Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat Weert - Drakesteyn

Nadere informatie

Vacature: Spoelkeukenmedewerker

Vacature: Spoelkeukenmedewerker Vacature: Spoelkeukenmedewerker Functienaam Spoelkeukenmedewerker Soort Permanent Afwasser gezocht voor het bedrijfsrestaurant van ASML in Veldhoven. Fysiek inspannend werk (kratten met borden) waardoor

Nadere informatie

Onderwijs- en Examenregeling

Onderwijs- en Examenregeling Onderwijs- en Examenregeling 2015-20 School voor Horeca Opleiding : Leidinggevende bediening Crebonummer : 941 KBB : SBB Niveau : 4 Leerweg : BBL Opleidingsduur : 2017-2018 Cohort 1 : 2015 Versie:1 07-04-2017

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL WERKEN AAN JE EIGEN TOEKOMST Een entree-opleiding is voor iedereen die nog geen diploma heeft. We hebben opleidingen in 7 richtingen uit 4 sectoren: horeca,

Nadere informatie

Logistiek teamleider. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Venlo - Laaghuissingel Niveau 3. na de zomervakantie. Gilde Opleidingen

Logistiek teamleider. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Venlo - Laaghuissingel Niveau 3. na de zomervakantie. Gilde Opleidingen Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Logistiek teamleider Studierichting Transport en logistiek (CLV) Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Leerweg bbl Sector Techniek

Nadere informatie

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL WERKEN AAN JE EIGEN TOEKOMST Een entree-opleiding is voor iedereen die nog geen diploma heeft. We hebben opleidingen in 7 richtingen uit 4 sectoren: horeca,

Nadere informatie

Technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit

Technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit Studierichting Elektrotechniek Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat

Nadere informatie

Pedagogisch Werk 4 Kinderopvang

Pedagogisch Werk 4 Kinderopvang Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Pedagogisch Werk 4 Kinderopvang Studierichting Welzijn Locatie Roermond - Kerkeveldlaan Venlo - Groenveldsingel Venray - Henri

Nadere informatie

Combineer werk en opleiding

Combineer werk en opleiding Professional Restauratie Tweejarige beroepsopleiding Professional Restauratie Combineer werk en opleiding Voor MBO-ers, HBO-ers en academici in de erfgoedwereld Foto omslag: Lambertuskerk, Maastricht.

Nadere informatie

Denken (Diploma. En nu????)

Denken (Diploma. En nu????) Denken (Diploma. En nu????) Delen (Met ouders,vrienden,decaan) Doen (Aan de slag en zet m op!!) Voorwoord Beste 4 e klasser, Dit schooljaar ga je examen doen. Als alles meezit ga je onze school verlaten

Nadere informatie

BRASSERIE LA COLLINE IS OP ZOEK NAAR EEN FLOORMANAGER BEDIENING OM HET TEAM COMPLEET TE MAKEN!

BRASSERIE LA COLLINE IS OP ZOEK NAAR EEN FLOORMANAGER BEDIENING OM HET TEAM COMPLEET TE MAKEN! BRASSERIE LA COLLINE IS OP ZOEK NAAR EEN FLOORMANAGER BEDIENING OM HET TEAM COMPLEET TE MAKEN! Het leukste én grootste horecabedrijf van Oss zoekt een enthousiaste floormanager bediening. Grijp deze unieke

Nadere informatie

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER Eerlijk koken, waarbij het product qua smaak en textuur zo puur mogelijk op het bord komt, Een huiselijke en ongedwongen sfeer, gecombineerd met een voortreffelijke

Nadere informatie

Technisch Specialist Personenauto's

Technisch Specialist Personenauto's Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Technisch Specialist Personenauto's Studierichting Motorvoertuigentechniek Locatie Nuth - Thermiekstraat Niveau 4 Leerweg bbl

Nadere informatie

Entree 2016/2017. Bouwen, wonen en onderhoud. novacollege.nl/entree. Dienstverlening en zorg. Horeca, voeding of voedingsindustrie

Entree 2016/2017. Bouwen, wonen en onderhoud. novacollege.nl/entree. Dienstverlening en zorg. Horeca, voeding of voedingsindustrie novacollege.nl/entree Bouwen, wonen en onderhoud Dienstverlening en zorg Horeca, voeding of voedingsindustrie Installatie- en constructietechniek Mobiliteitsbranche Verkoop - retail Entree 2016/2017 Vijf

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl alfa-college.nl drenthecollege.nl mboterra.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl Inleiding Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo, wat het moeilijk maakt om te kiezen. Om jou te helpen bij

Nadere informatie

DIT IS MBO. Korte uitleg voor ouders en verzorgers over middelbaar beroeps onderwijs

DIT IS MBO. Korte uitleg voor ouders en verzorgers over middelbaar beroeps onderwijs DIT IS MBO Korte uitleg voor ouders en verzorgers over middelbaar beroeps onderwijs Dit is mbo Je krijgt in dit document basisinformatie over: 4 verschillende niveaus Toelatingseisen 3 verschillende leerwegen

Nadere informatie

Technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit

Technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit Studierichting Elektrotechniek Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat

Nadere informatie

Wat maak jij. morgen mee MBO. Plantenteelt. incl. Sierteelt

Wat maak jij. morgen mee MBO. Plantenteelt. incl. Sierteelt Wat maak jij morgen mee MBO incl. Sierteelt Morgen is groen bij AOC Oost Morgen is groen bij AOC Oost. En dat is maar goed ook. We hebben een groene wereld nodig, waarin jij en je omgeving goed kunnen

Nadere informatie

Juridisch-administratief dienstverlener

Juridisch-administratief dienstverlener Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Juridisch-administratief dienstverlener Studierichting Juridisch Locatie Venlo - Hagerhofweg Weert - Drakesteyn Niveau 4 Leerweg

Nadere informatie

Installatie- & Elektrotechniek. Markiezaat College, het échte werk

Installatie- & Elektrotechniek. Markiezaat College, het échte werk 2016 2017 Installatie- & Elektrotechniek Markiezaat College, het échte werk Installatietechniek: techniek die zorgt voor mensen "Je laat die mensen toch niet in de kou zitten?" Overal waar we wonen en

Nadere informatie

Medewerker beheer ICT

Medewerker beheer ICT Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Medewerker beheer ICT Studierichting ICT Locatie Roermond - Bredeweg Venray - Henri Dunantstraat Niveau 3 Leerweg bol Sector

Nadere informatie

Sociaal-cultureel werker

Sociaal-cultureel werker Crebo Duur Niveau Leerweg Start 25488 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus (bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Veluwestraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE In Nederland is

Nadere informatie