ATAB-710 7" (18 CM) TABLET MET ANDROID 4.2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ATAB-710 7" (18 CM) TABLET MET ANDROID 4.2"

Transcriptie

1 ATAB-710 7" (18 CM) TABLET MET ANDROID 4.2 Handleiding Voor informatie en ondersteuning

2 Geachte klant, Bedankt voor de aanschaf van dit Axxion-product. Kwaliteit en gebruikersvriendelijkheid zijn onze hoogste prioriteiten. We hebben dit product gemaakt met hoogwaardige materialen, onderdelen en zorg, zodat u ten volste van dit product kunt genieten. Lees alle veiligheidsinstructies en landelijke beperkingen voordat u dit product gebruikt. Opmerking: Deze handleiding is vóór de ontwikkeling van het product afgedrukt. Als de werking van het product of andere functies verbeterd moeten worden, dan wordt prioriteit gegeven aan de productspecificatie zelf en niet aan deze handleiding. In zulke gevallen is het mogelijk de functionaliteit van het werkelijke product enigszins anders zijn dan beschreven in de handleiding. Daardoor kunnen het werkelijke product en de verpakking, alsmede de naam en illustratie, verschillen van de handleiding.. De afbeeldingen die in deze handleiding worden getoond als voorbeeld kunnen verschillen van de werkelijke schermweergave. Axxion is niet aansprakelijk voor gevolgschade.

3 Veiligheidsinstructies Uitleg over symbolen Dit symbool geeft aan dat er belangrijke instructies voor het onderhoud en de bediening opgenomen zijn in de gebruikershandleiding. Dit symbool geeft aan dat er een gevaarlijk voltage aanwezig is in het apparaat, dat kan leiden tot risico op een elektrische schok of persoonlijk letsel. LEES DE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN ZORGVULDIG DOOR VOOR GEBRUIK. WAARSCHUWING RISICO OP ELEKTRISCHE SCHOK APPARAAT NIET OPENEN WAARSCHUWING: VERWIJDER GEEN SCHROEVEN OF ANDERE ONDERDELEN VAN HET APPARAAT OM HET RISICO OP ELEKTRISCHE SCHOKKEN TE VOORKOMEN. Installeer en gebruik het apparaat uitsluitend zoals beschreven in de gebruikershandleiding. Dit apparaat moet gebruikt worden in combinatie met een voedingsbron zoals gespecificeerd in de specificatietabel. Wanneer u niet zeker weet welk type energie wordt gebruikt in uw huis, neem dan contact op met uw energieleverancier. Gebruik geen losse of beschadigde snoeren en/of stekkers. De wandcontactdoos moet zich dicht bij het apparaat bevinden en moet gemakkelijk toegankelijk zijn. Zorg ervoor dat wandcontactdozen of verlengkabels niet overbelast raken. Overbelasting kan kortsluiting of brand tot gevolg hebben. Trek altijd aan de stekker wanneer u deze uit de wandcontactdoos haalt. Trek niet aan de voedingskabel. Dit kan kortsluiting tot gevolg hebben. Wanneer u rook, een extreme opbouw van hitte of enig ander onverwacht fenomeen opmerkt, verwijder dan onmiddellijk de stekker uit de wandcontactdoos. Haal de stekker van het apparaat uit de wandcontactdoos tijdens onweersbuien. Haal de stekker van het apparaat uit de wandcontactdoos wanneer het apparaat geruime tijd niet wordt gebruikt. Ga niet op het netsnoer staan en knijp niet in het netsnoer. Plaats geen zware objecten op het netsnoer of eventuele andere kabels, dit kan het snoer of de kabels beschadigen. Houd het apparaat uit de buurt van kinderen! Wanneer ze met het netsnoer spelen, kunnen ze zich ernstig verwonden. Houd de voedingskabel uit de buurt van knaagdieren en konijnen.

4 Zorg dat ventilatieopeningen te allen tijde vrij worden gelaten, bedek of blokkeer deze dus niet. Laat 5 cm (2 ) ruimte vrij rondom het apparaat. Zorg dat het apparaat altijd goed geventileerd wordt. Houd het apparaat uit de buurt van hittebronnen zoals radiatoren, verwarmers, kachels, kaarsen en andere warmte-genererende producten. Voorkom gebruik van het apparaat in de buurt van sterk magnetische velden. Gebruik het apparaat niet wanneer condensatie kan optreden. Gebruik het apparaat niet in de buurt van water of andere vloeistoffen. Gebruik het apparaat niet in een vochtige ruimte. Gebruik het apparaat niet in de buurt van een zwembad. Elektrostatische storing kan normaal gebruik van het apparaat verstoren. Wanneer dit gebeurt, reset het apparaat en start het opnieuw op volgens de gebruikershandleiding. Het display is gemaakt van plastic en kan breken wanneer het beschadigd raakt. Kijk uit voor scherpe plastic splinters wanneer het scherm breekt om letsel te voorkomen. Mocht het apparaat nat zijn geworden haal dan direct de stekker uit de wandcontactdoos en laat het apparaat 72 uur drogen voordat u het product opnieuw probeert te gebruiken. Haal de batterijen uit het apparaat en/of afstandsbediening wanneer u deze een geruime tijd niet gebruikt. Dit apparaat en meegeleverde accessoires bevat gevoelige onderdelen. U mag deze nooit laten vallen, in een magnetron doen, verbranden of beschilderen. Bijt of zuig niet op het apparaat en/of de meegeleverde accessoires. Steek het apparaat of de meegeleverde accessoires niet in uw ogen, oren, mond of andere lichaamsopeningen. Dit apparaat en/of accessoires bevat kleine onderdelen die verstikkingsgevaar kunnen opleveren. Houdt het apparaat daarom uit de buurt van kinderen. Probeer het aansluiten van een connector niet te forceren wanneer dit niet lijkt te passen. Wees voorzichtig wanneer u met het apparaat deelneemt in het verkeer, het geluid kan u van de omgeving afleiden. Bewaar uw persoonlijke en belangrijke gegevens veilig Zorg er tijdens het gebruik van uw tablet voor dat u een backup heeft van al uw belangrijke gegevens. Axxion is niet verantwoordelijk voor enig verlies van gegevens. Als u zich van uw tablet wilt ontdoen, maak een backup van al uw gegevens en verwijder alle gegevens van uw tablet (bijvoorbeeld met een fabrieksreset) om misbruik van uw persoonlijke informatie te voorkomen. Lees bij het downloaden van applicaties zorgvuldig de vensters met informatie over de toestemming die de applicatie vereist door. Wees vooral voorzichtig met

5 applicaties die toegang willen tot een grote hoeveelheid functies of een aanzienlijke hoeveelheid persoonlijke informatie. Controleer uw accounts regelmatig op niet-goedgekeurd of verdacht gebruik. Als u enig teken van misbruik van persoonlijke informatie vindt, neem dan contact op met uw service provider om uw accountinformatie te veranderen of verwijderen. Indien uw tablet wordt gestolen of u uw tablet verliest, verander de wachtwoorden van uw accounts dan om uw persoonlijke informatie te beschermen. Voorkom het gebruik van applicaties uit onbekende bronnen en vergrendel uw tablet met een ontgrendelpatroon, wachtwoord of PIN-code.

6 Hoofdfuncties 7.0 inch, multi-touchscreen, 1024*600 resolutie; Ondersteunt OTG-functie via USB, sluit bijvoorbeeld een USB-stick aan voor het opslaan en inlezen van gegevens. Met behulp van WiFi kunt u verbinding maken met meerdere netwerken, de gegevens van deze netwerken onthouden en overal gebruik maken van het internet. Het Google Android-besturingssysteem biedt vele apps en widgets waarmee u uw tablet kunt personaliseren. Wat u ook bedenkt, het is allemaal mogelijk! Download en installeer APK-apps van het internet. Werk en entertainment binnen handbereik: er zijn apps voor , tekstverwerking, surfen, nieuws, instant messaging, financiële verslagen, blogs, online gaming, online video, beursinformatie, weersberichten, mobiele tv, maps, entertainment software, etc. Ondersteunt MicroSD-kaarten met een capaciteit tot 32GB. Uiterlijk & toetsen : power: Druk kort om voor slaapstand/wekken. Houd ingedrukt om de tablet aan/uit te zetten. 2. Oortelefoonaansluiting 3. USB-poort 4. Stroomingang 5. Sleuf voor MicroSD-kaart 6. Volume + Volume 7. Luidspreker

7 Accu opladen Het apparaat is uitgerust met een ingebouwde oplaadbare accu. Laad de accu op wanneer de indicator aangeeft dat de accu bijna leeg is. De accu opladen Sluit de MicroUSB-kabel aan op de tablet en daarna op de netadapter. Er verschijnt een batterijsymbool op het scherm en het opladen van de accu start. Als de tablet is ingeschakeld, dan zal het icoontje dat aangeeft dat de accu wordt opgeladen aan de rechteronderkant van het scherm worden getoond. Opmerking: Dit model kan ook worden opgeladen met behulp van een USB-poort. Als de tablet is aangesloten op een USB-poort, bijvoorbeeld voor bestandsoverdracht, dan zal de accu tegelijkertijd worden opgeladen. Het opladen met behulp van een USB-poort is handig wanneer u achter uw computer aan het werk bent, maar het is langzamer dan het opladen met behulp van een netadapter. Opstarten/afsluiten/slapen/resetten Opstarten: Houd de power-toets voor 2-5 seconden ingedrukt tot u het opstartscherm ziet. Het systeem zal opstarten en het Android-beginscherm zal getoond worden. Afsluiten: Houd de power-toets voor 3-4 seconden ingedrukt tot het volgende scherm verschijnt:

8 Uitschakelen: tik op Power off. De standbymodus: Druk om de tablet naar de standbymodus te schakelen kort op de power-toets. Het scherm zal uitschakelen. De tablet zal in de standbymodus slapen zonder volledig uit te schakelen. De levensduur van de accu wordt verlengd door het scherm uit te schakelen. Druk om de standbymodus uit te schakelen nogmaals kort op de power-toets. Het scherm schakelt weer in in de vergrendelde modus. Het apparaat ontgrendelen: schuif het slot-icoontje naar de rechterkant. U kunt in het instellingenmenu een tijd instellen waarna de tablet automatisch naar de standbymodus schakelt. Ga naar Settings / Display / Sleep en selecteer vervolgens in het menu een tijd tussen de 15 seconden en 30 minuten. De standbymodus wordt gebruikt om batterijstroom te sparen. De tablet rechtstreeks op uw computer aansluiten U kunt de tablet rechtstreeks op uw computer aansluiten. Sluit de tablet met behulp van de meegeleverde USB-kabel aan op een USB-poort van uw computer. Om het maken van de verbinding af te ronden moet u een optie selecteren in de notificatiebalk op de tablet. Doe dit door op het USB-symbool aan de rechterkant van het scherm te tikken, U ziet nu een menu dat er als volgt uitziet:

9 Selecteer USB connected. U ziet daarna het volgende menu: Selecteer de optie Turn on USB storage. Een MicroSD-kaart gebruiken De tablet wordt geleverd met 8GB intern geheugen. U kunt dit geheugen met behulp van een MicroSD-kaart uitbreiden tot een maximum van 32GB. MicroSD-kaarten zijn ook handig bij het kopiëren van bestanden van en naar de tablet. Een MicroSD-kaart plaatsen: Plaats de MicroSD-kaart voorzichtig met het label naar het scherm gericht in de sleuf. De kaart zal op zijn plaats klikken. De kaart verwijderen: Druk de kaart zachtjes naar binnen tot u een lichte klik voelt. Laat de kaart daarna los, zodat deze langzaam naar buiten schiet en u de kaart kunt verwijderen. Opmerking: MicroSD-kaart is niet meegeleverd. Navigeren met het touchscreen Gebruik uw vingers om de icoontjes, toetsen, menu s, het toetsenbord en andere items

10 op het touchscreen te bedienen. U kunt ook de oriëntatie van het scherm veranderen. Als u een item wilt activeren, tik dan op het item. Als u iets wilt typen, bijvoorbeeld een naam, wachtwoord of zoektermen, tik dan waar u wilt typen. Er verschijnt een toetsenbord op het scherm, zodat u kunt typen. Andere veelvoorkomende gebaren zijn: Ingedrukt houden: Houd een item op het scherm ingedrukt door het aan te tikken met uw vinger en uw vinger niet op te tillen tot er een actie wordt uitgevoerd. Slepen: Houd een item even kort ingedrukt en verplaats het daarna, zonder uw vinger op te tillen, op het scherm tot u de gewenste positie heeft bereikt. Zo kunt u bijvoorbeeld snelkoppelingen op het beginscherm verplaatsen. Vegen: Verplaats uw vingers snel over het oppervlak van het scherm zonder te pauzeren wanneer u het scherm voor het eerst aanraakt (zodat u niet in plaats daarvan sleept). U kunt door te vegen bijvoorbeeld naar het linker- of rechterbeginscherm gaan en andere beginschermen bekijken. Pinch: In sommige apps (zoals Maps, Browser, en Gallery), kunt u inzoomen en uitzoomen door met twee vingers tegelijkertijd op het scherm te drukken en uw vingers vervolgens samen te knijpen (om uit te zoomen) of te spreiden (om in te zoomen). Plaats geen voorwerpen op het schermoppervlak om krassen en barsten te voorkomen. Navigeren op het scherm Menu: Voor ALLE Android-applicaties en -schermen kunt u de menu-items en menu-opties oproepen door op het MENU-icoontje (dit icoontje zit, afhankelijk van het scherm waar u zich bevindt, aan de linkeronderkant of in de uiterste rechterbovenhoek van het scherm) of de Menu-toets (op de rechtervoorkant van de tablet) te drukken. Aan de onderkant van het scherm ziet u drie navigatietoetsen. Deze zijn altijd beschikbaar. Wat u ook doet met uw tablet, u kunt deze toetsen altijd gebruiken om terug te keren naar het beginscherm of de voorgaande schermen: Back : Opent het voorgaande scherm, zelfs als dit in een andere app was. Zodra u terug bent op het beginscherm kunt u geen gebruik meer maken van deze toets. Home : Opent het beginscherm. Als u het linker- of rechterbeginscherm bekijkt, dan zal de tablet teruggaan naar het centrale beginscherm. Recent apps : Opent een lijst met thumbnails van apps die u recentelijk heeft

11 gebruikt. Tik op een app om de app te openen. Als u een app uit de lijst wilt verwijderen, veeg de thumbnail dan naar rechts. U kunt een screenshot maken met behulp van de toets voor het maken van screenshots. : Vol Vol+ Ga naar submenu. Functiemenu op bureaublad/beginscherm: Een applicatie starten: Tik een keer op het icoontje van een applicatie om de applicatie te starten. Het icoontje van een applicatie verplaatsen: Houd het icoontje van een applicatie ingedrukt en sleep het daarna naar de gewenste plaats op het scherm. Een icoontje naar een ander bureaublad/beginscherm verplaatsen: Er zijn 5 beginschermen of bureaubladen waarop u items kunt plaatsen. U kunt deze schermen bekijken door naar links of naar rechts te vegen. U ziet een vaag kader verplaatsen om aan te geven dat u naar een ander beginscherm of bureaublad gaat. Als u een icoontje wilt verplaatsen van het ene naar het andere beginscherm of bureaublad, houd het icoontje dan ingedrukt en sleep het naar het gewenste beginscherm of bureaublad. Een icoontje verwijderen van het bureaublad/beginscherm: Houd het icoontje

12 ingedrukt tot u een X ziet verschijnen aan de bovenkant van het scherm. Sleep het icoontje vervolgens zonder het los te laten naar de X, het icoontje wordt nu verwijderd van het bureaublad/beginscherm. Opmerking: Dit zorgt er niet voor dat de applicatie wordt verwijderd; het verwijdert alleen het icoontje van het bureaublad/beginscherm.

13 Functiemenu op bureaublad/beginscherm: Druk met uw vinger voor langere tijd op een willekeurig deel van het scherm, u ziet het volgende menu verschijnen om een achtergrond in te stellen.

14 Applicatiescherm Selecteer om naar het applicatiescherm te gaan het applicatie-icoontje. Op dit scherm kunt u zien welke applicaties op dit moment zijn geïnstalleerd op de tablet: De tablet configureren bij het eerste gebruik Voordat u de tablet voor het eerst gebruikt, wordt sterk aanbevolen eerst alle benodigde items te configureren. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat alles juist is ingesteld en dat u de tablet zonder problemen kunt gebruiken. Selecteer om te beginnen met het instellen van de tablet het instellingen-icoontje ( Settings ) om het volgende scherm op te roepen.

15 Wi-Fi: Open het menu voor het instellen van draadloze netwerken Data usage: Controleer het gebruik van mobiele data More: Voor het instellen van de vliegtuigmodus, ethernet, VPN, portable hotspot en mobiele netwerken Sound: Voor het instellen van de geluidsinstellingen Display: Voor het instellen van de scherminstellingen Storage: Voor het controleren van de opslagruimte Battery: Voor het controleren van het batterijgebruik Apps: Voor het beheren van alle applicaties Location access: Voor het instellen van het gebruik van locatiegegevens Security: Voor het instellen van een wachtwoord/schermvergrendeling Language and input: Voor het instellen van invoerparameters Back up and reset: Voor het backuppen/resetten van de tablet Add Accounts : Voor het instellen van alle accounts Date and time: Voor het instellen van de tijd en datum Accessibility: Voor het instellen van talkback Developer options: Voor het instellen van het backup-wachtwoord, USB debugging etc. About tablet: Voor meer informatie over de specificaties van het apparaat Toegang tot het internet Een draadloze netwerkverbinding (WiFi-verbinding) opzetten: De tablet kan met behulp van een draadloze netwerkverbinding verbinding maken met het internet. U kunt verbinding maken met uw thuisnetwerk, of, wanneer u buitenshuis bent, gebruik maken van een van de vele gratis hotspots, bijvoorbeeld in een bibliotheek of in een café. Verbinding maken met een draadloos/wifi-netwerk: 1. Tik op het instellingen-icoontje

16 2. Schuif de Wi-Fi knop naar rechts zodat deze in de stand ON staat 3. Het apparaat scant de omgeving en toont een lijst met alle beschikbare draadloze netwerken en Wi-Fi hotspots. Selecteer een netwerk uit de lijst en tik vervolgens op Connect om verbinding te maken. Als het netwerk is beveiligd met een wachtwoord, dan moet u dit wachtwoord zien te bemachtigen van de eigenaar van het netwerk of van de netwerkbeheerder. Opmerking: 1. De lijst met beschikbare netwerken wordt constant automatisch bijgewerkt 2. Als Wi-Fi is ingeschakeld, dan zal uw tablet automatisch verbinding maken met netwerken waarmee eerder is verbonden indien deze binnen bereik zijn. 3. Als de tablet de melding no connection of connection failed toont, dan is het mogelijk dat het wachtwoord onjuist is ingevoerd. U kunt het wachtwoord opnieuw invoeren door de netwerknaam opnieuw te selecteren in het WiFi-menu en vervolgens de optie Forget? te selecteren. Herstart WiFi en probeer nogmaals verbinding te maken met het netwerk. 4. Zodra u voor het eerst verbinding heft gemaakt met een netwerk, dan zal de tablet het netwerk onthouden en automatisch verbinding maken met het netwerk wanneer het binnen bereik is. U hoeft in dit geval niet opnieuw de verbindingsprocedure uit te voeren. Een 3G-dongle gebruiken: Het is ook mogelijk om met behulp van een 3G-dongle verbinding te maken met het internet. Voordat u gebruik maakt van een dongle, verbreek de verbinding met het WiFi-netwerk en zorg ervoor dat de instelling Mobile data is geselecteerd. Sluit een 3G-dongle (niet meegeleverd) aan op de tablet met behulp van een USB-host-kabel (niet meegeleverd) om gebruik te maken van 3G-internet. Er verschijnt een 3G-icoontje aan de rechteronderkant van het scherm. Opmerking: 1. Er wordt geen 3G-dongle bij dit product geleverd. De dongle moet apart worden aangeschaft. 2. Als u gebruik wilt maken van een 3G-dongle, verbreek dan de verbinding met het WiFi-netwerk. 3. Dit product is compatibel met de meeste merken/soorten 3G-dongle, maar vóór aanschaf van een dongle wordt aanbevolen deze eerst te testen op compatibiliteit met de tablet. Internetbrowser Druk op de applicatie-pagina op het icoontje om de browser te openen. Voer om naar de website te gaan het adres van de website in in de adresbalk. Na het openen van een webpagina kunt u door het scherm aan te raken omhoog en omlaag scrollen, zoeken en andere delen van de website selecteren.

17 Bladwijzerbeheer (1) Een webpagina opslaan als bladwijzer Tik terwijl u gebruik maakt van de browser op het icoontje om de huidige webpagina toe te voegen aan uw bladwijzers. Het volgende scherm wordt getoond. Tik ter bevestiging op OK.

18 (2) Een bladwijzer openen Tik terwijl u gebruik maakt van de browser op het icoontje om het bladwijzermenu te openen. Tik op de gewenste link om de webpagina te openen. (3) Een bladwijzer bewerken Houd in het bladwijzermenu een bladwijzer ingedrukt. Het volgende menu verschijnt. Selecteer Edit bookmark om veranderingen te maken. De internetbrowser gebruiken:

19 (1) Raak het scherm aan en veeg omhoog of omlaag om te scrollen. Let erop dat u geen link aantikt tenzij u deze link wilt bezoeken! (2) Als u een link wilt openen, tik dan simpelweg op de link (3) Ga terug naar een voorgaande pagina door op het Back-icoontje te tikken (4) Tik op het Menu-icoontje om de beschikbare menu-items te tonen (5) Tik op het Home-icoontje om rechtstreeks terug te gaan naar het beginscherm Video kijken Selecteer het icoontje van de videospeler om de videospeler te openen: De icoontjes in de werkbalk hierboven zijn de afspeelopties voor video: : Druk om het volume te verhogen of verlagen. : Toont de afspeeltijd en geeft u de mogelijkheid om naar een specifiek punt in de video te gaan. video. : Selecteer de vorige/volgende video of spoel terug/vooruit in de huidige : Afspelen/Pauzeren video : Video-instellingen : Terugkeren naar het vorige menu Muziek luisteren

20 Selecteer het icoontje van de muziekspeler om de muziekspeler te openen: : Druk om nummers te sorteren op artiest : Druk om nummers te sorteren op album : Druk om alle audiobestanden te tonen op het scherm : Druk om de afspeellijst te bekijken : Druk om de muziek die wordt afgespeeld te bekijken Tik op de naam van een nummer om naar het onderstaande scherm te gaan.

21 De icoontjes in de werkbalk hierboven zijn de afspeelfuncties voor audio: : Geeft een indicatie van de afspeeltijd en kan worden gebruikt om naar een specifiek punt in het audiobestand te gaan. :Selecteer vorige/volgende nummer, vooruitspoelen/terugspoelen; : Druk om een lijst met audiobestanden weer te geven : Druk om shuffle aan/uit te zetten : Druk om de herhaalmodus in te stellen: herhaal alle, herhaal één of uitschakelen Tik om meer functies in te stellen, zoals hieronder:

22 Foto s bekijken Selecteer het galerij-icoontje om de fotoalbums te openen (1) Foto s worden getoond als thumbnails. Veeg met uw vinger naar links of naar rechts over het scherm om te bladeren door de foto s.

23 (2) Tik op de thumbnail van een foto om de foto op volledig scherm te bekijken.. (3) Veeg met uw vinger over het scherm om de vorige/volgende foto te bekijken. (4) Menu weergeven: Tik tijdens het bekijken van een foto op het scherm of op het Menu-icoontje om de menu-opties weer te geven. (5)Tik op voor het beheren van foto s, het onderstaande menu wordt geopend. (6) Tik op om de foto te versturen per , etc.

24 (7) Tik op voor meer functies, zoals hieronder. verzenden en ontvangen Dit apparaat is voorzien van een vooraf geïnstalleerde applicatie. U kunt op elk willekeurig moment ontvangen en verzenden met de tablet. Zorg ervoor dat u verbinding heeft met het internet voordat u gebruik maakt van de -app. Tik in het beginscherm op de snelkoppeling naar applicaties om alle applicaties te tonen. Tik vervolgens op het -icoontje om de app te starten. Een account instellen Om te kunnen ontvangen of versturen op de tablet, moet u eerst een account specificeren. (1) Open de applicatie door op het -icoontje te tikken. U wordt gevraagd een account te configureren. (2) Voer uw adres en wachtwoord in in de daarvoor bestemde tekstvelden. U kunt het adres instellen als standaardadres door de optie Send from this account by default te selecteren. (3) Tik op Manual Setup of Next om de informatie van de server in te stellen. (4) Selecteer het servertype voor uw account: POP3, IMAP, of Exchange voor inkomende . Om erachter te komen wat voor servertype uw account vereist kunt u uw service provider raadplegen. (5) Voer de server, poort en andere informatie in. Als u niet zeker bent over de instellingen, raadpleeg dan uw service provider, netwerkbeheerder of het internet. (6) Selecteer het servertype voor uitgaande en voer de vereiste serverinformatie in.

25 (7) Tik op Next om verder te gaan. Uw tablet controleert de serverinstellingen. Als uw tablet de volgende melding geeft Your account is set up, and is on its way, dan is uw account succesvol ingesteld. (8) Voer uw naam in en tik vervolgens op Done om het instellen af te ronden. Opmerking: Als u meer dan één account heeft, dan zal de -app het standaardaccount openen wanneer de app wordt opgestart. Accounts beheren Het is mogelijk om gebruik te maken van meerdere accounts op deze tablet. U kunt accounts toevoegen, verwijderen en meer informatie over reeds ingestelde accounts bekijken. Uw account instellen: Open het postvak in en tik op het icoontje te stellen. om uw account in Een account toevoegen: Tik op om een account toe te voegen. bekijken Het postvak in van uw account zal worden geopend wanneer u de -app start. (1) Veeg in het postvak in met uw vinger omhoog of omlaag om door de lijst met te scrollen. (2) Tik op een om de te openen. (3) Houd uw vinger op een om de te beantwoorden, door te sturen of te verwijderen. Android-toetsenbord Het Android-toetsenbord kan worden geconfigureerd. Om de instellingen te veranderen: (1) Open het Instellingenmenu ( Settings ) (2) Selecteer het submenu Language and input en tik vervolgens op Default (3) Tik op Set input methods. De volgende opties verschijnen:

26 (4) Tik op het icoontje. De volgende opties verschijnen: (5) Selecteer Input language (6) Vink het vakje bij Use system language aan Het standaardtoetsenbord wordt ingesteld op de aangegeven taal. Bijvoorbeeld, als "French (French) wordt ingesteld als standaardtaal, dan zal het standaardtoetsenbord Frans zijn. Specificaties product 7" capacitief 5-puntstouchscreen, Resolutie: 1024*600 pixels Besturingssysteem: Android 4.2,2 ondersteunt Adobe Flash 11.x CPU: RK3026, Cortex A9 1.0 GHz processor Plastic behuizing Ingebouwd Wi-Fi IEEE802.11b/g/n Ingebouwd RAM: 512MB DDRIII Ingebouwd flashgeheugen: 4GB-32GB Ingebouwde 0,3Mpixel camera op voorkant Ondersteuning voor meerdere talen Zwaartekrachtsensor (4 richtingen), luidspreker, oortelefoonuitgang, miniusb-sleuf Ondersteuning voor MicroSD-kaarten met een capaciteit van maximaal 32GB (niet meegeleverd) Ondersteuning voor externe 3G-dongle

27 Videoformaten: AVI,MP4, M4V, MOV,3GP,MKV,VOB, MPG, MPEG, PMP, FLV, TS, TP, M2TS Muziekformaten: MP3 M4A WMA APE FLAC AAC WAV AMR OGG Fotoformaten: JPG, JPEG, GIF, BMP, PNG Ingebouwde oplaadbare lithium polymeer accu Afmetingen: 191,2*116*11,5mm Gewicht: 307g Veelgestelde vragen APK Q: Wat is APK? A: APK is een afkorting die staat voor Android Installation Packages (Android Installatie Pakketten). Q: Waar kan ik APK s vinden? A: APK s kunnen worden gevonden op Google Play, andere Android Markets of worden gedownload door een programma op de PC. Q: Kan ik mijn persoonlijke adressen gebruiken om te ontvangen/verzenden? A: De tablet ondersteunt POP3- en SMTP-accounts. Er zijn gratis accounts die niet worden ondersteund op mobiele apparaten. Neem contact op met uw provider om te controleren of uw account wordt ondersteund. Q: Welke mediakaarten zijn compatibel met mijn apparaat? A: MicroSD-kaarten. Wi-Fi Q: Heb ik een WiFi-adapter nodig om verbinding te maken met het internet? A: Nee. De WiFi-adapter zit ingebouwd in het apparaat.

28 Service en ondersteuning Voor informatie: Voor ondersteuning: Axxion helpdesk: Duitsland (Lokaal tarief) Nederland (Lokaal tarief + 1ct p/min) België (Lokaal tarief) Frankrijk (Lokaal tarief) De helpdesk is beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot uur. Indien uw apparaat een reparatie dient te ondergaan zal onze helpdesk u doorsturen naar uw lokale dealer. Axxion biedt service en garantie aan in overeenstemming met de Europese wetgeving, wat betekent dat u uw lokale dealer dient te contacteren in geval van reparatie (zowel tijdens of na de garantieperiode). Belangrijke medeling: Het is niet mogelijk om producten rechtstreeks naar Axxion te sturen voor reparatie. Belangrijke mededeling: Wanneer dit apparaat geopend wordt of er op welke manier dan ook toegang wordt verschaft tot het apparaat door een niet-officiëel service center, verloopt de garantie onmiddelijk. Dit symbool geeft aan dat het betreffende elektrische product of de batterij niet moet worden verwijderd als algemeen huishoudelijk afval in Europa. Zorg voor een juiste afvalverwerking door het product en de batterij in overeenstemming met alle van toepassing zijnde lokale wetten voor het verwijderen van elektrische apparatuur of batterijen te verwijderen. Als u dit doet, helpt u de natuurlijke hulpbronnen te behouden en de standaard van milieubescherming te verbeteren bij de behandeling en verwijdering van elektrisch afval (Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur). Producten met een CE-markering voldoen aan de EMC-richtlijn (2004/108/EG) en de laagspanningsrichtlijn (2006/95/EG) uitgevaardigd door de Europese Commissie van de Europese Gemeenschap. Hierbij verklaart de STL Group BV, Ankerkade 20 NL 5928 PL Venlo dat dit audioproduct voldoet aan de essentiële eisen en andere relevante bepalingen van Richtlijn 1999/5/EC.

29 Dit product werkt op ,5MHz en is alleen bedoeld voor gebruik binnen een normale huishoudelijke omgeving. Dit product is geschikt voor dit doel in alle EU-landen. Alle rechten voorbehouden

TAB-925 9" (22,5 CM) TABLET MET ANDROID 4.2

TAB-925 9 (22,5 CM) TABLET MET ANDROID 4.2 TAB-925 9" (22,5 CM) TABLET MET ANDROID 4.2 Handleiding Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.com 1 Inhoudsopgave Veiligheidsinstructies...3 Inschakelen en uitschakelen... 6 Het touchscreen gebruiken...

Nadere informatie

Voorpaneel Achterpaneel

Voorpaneel Achterpaneel LENCO PLAYLINK-6 INHOUDSOPGAVE HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE Veiligheidsinstructies Accessoires Beschrijving apparaat en bediening Voorpaneel Achterpaneel Aan de slag 2 2 3 3 4 5 Minimumeisen........ 5 Download

Nadere informatie

TAB-1014 25 CM (10,1") INTERNET TABLET MET ANDROID 4.0

TAB-1014 25 CM (10,1) INTERNET TABLET MET ANDROID 4.0 TAB-1014 25 CM (10,1") INTERNET TABLET MET ANDROID 4.0 Gebruikershandleiding www.lenco.eu Inhoudsopgave Wat zit er in de doos?... 5 De tablet verkennen... 6 Het beginscherm verkennen... 7 Aan de slag gaan...

Nadere informatie

Handleiding Tablet DIT7010

Handleiding Tablet DIT7010 Veiligheidsmaatregelen Stel het apparaat niet bloot aan zware schokken en laat het niet vallen. Gebruik het apparaat niet in een extreem hete, koude, stoffige of vochtige omgeving. Stel het niet bloot

Nadere informatie

Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone. Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2

Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone. Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2 Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone English Inhoudsopgave Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2 1.0 Product Introductie... 3 1.1 Knoppen en aansluitingen...

Nadere informatie

NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH. Gebruikershandleiding LG-E975. www.lg.com MFL67781230 (1.0)

NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH. Gebruikershandleiding LG-E975. www.lg.com MFL67781230 (1.0) NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH Gebruikershandleiding LG-E975 MFL67781230 (1.0) www.lg.com Gebruikershandleiding Nederlands De schermafbeeldingen en illustraties wijken mogelijk af van wat u daadwerkelijk

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide

Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-V700 MFL68506209 (1.0) www.lg.com NEDERLANDS Gebruikershandleiding De schermafbeeldingen en illustraties wijken mogelijk

Nadere informatie

NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH. Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide. LG-D405n. www.lg.com MFL68143341 (1.0)

NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH. Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide. LG-D405n. www.lg.com MFL68143341 (1.0) NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-D405n MFL68143341 (1.0) www.lg.com NEDERLANDS Gebruikershandleiding De schermafbeeldingen en illustraties wijken

Nadere informatie

Model: XEMIO-955 / 965 / 966. MP4-speler / Aanraakscherm. Gebruiksaanwijzing (Nederlands)

Model: XEMIO-955 / 965 / 966. MP4-speler / Aanraakscherm. Gebruiksaanwijzing (Nederlands) Model: XEMIO-955 / 965 / 966 MP4-speler / Aanraakscherm Gebruiksaanwijzing (Nederlands) Voor meer informatie en ondersteuning, www.lenco.com Waarschuwingen: GEBRUIK ALTIJD DE STYLUS BIJ HET BEDIENEN VAN

Nadere informatie

NEDERLANDS FRANÇAIS. Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-E455. www.lg.com MFL67841644 (1.0)

NEDERLANDS FRANÇAIS. Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-E455. www.lg.com MFL67841644 (1.0) NEDERLANDS FRANÇAIS E N G L I S H Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-E455 MFL67841644 (1.0) www.lg.com NEDERLANDS Gebruikershandleiding De schermafbeeldingen en illustraties wijken

Nadere informatie

Acer Iconia Modelnummer:... Serienummer*:... Aankoopdatum:... Plaats van aankoop:...

Acer Iconia Modelnummer:... Serienummer*:... Aankoopdatum:... Plaats van aankoop:... 2 2013. Alle rechten voorbehouden. Acer Iconia -gebruikershandleiding Model: A3-A10 Deze uitgave: 10/2013 Acer Iconia Modelnummer:... Serienummer*:... Aankoopdatum:... Plaats van aankoop:... * Opmerking:

Nadere informatie

TAB-831 8 inch Mobiel internet apparaat met Android 4.0

TAB-831 8 inch Mobiel internet apparaat met Android 4.0 TAB-831 8 inch Mobiel internet apparaat met Android 4.0 Gebruikershandleiding Voor informatie en assistentie, www.lenco.eu Lenco_UM_TAB-831_NL V1.0 Inhoudsopgave Wat zit er in de doos?... 3 BELANGRIJKE

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia Z2 D6502/D6503 Inhoudsopgave Aan de slag... 7 Over deze handleiding...7 Overzicht...7 In elkaar zetten...8 Uw apparaat voor de eerste keer inschakelen... 10 Waarom heb ik een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding 1 2012. Alle rechten voorbehouden. Acer ICONIA TAB Gebruikershandleiding Model: A510 Eerste uitgave: 3/2012 Versie: 1.1 Acer ICONIA TAB Modelnummer: Serienummer*: Aankoopdatum: Plaats

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia E4g Dual E2033/E2043/E2063 Inhoudsopgave Aan de slag...6 Info over deze gebruikershandleiding...6 Overzicht apparaat...6 In elkaar zetten...7 Uw apparaat voor de eerste keer

Nadere informatie

EB-900 ebook Reader Handleiding

EB-900 ebook Reader Handleiding EB-900 ebook Reader Handleiding Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu Inhoudsopgave Disclaimer...... 1 Inleiding...... 1 Inhoud van de doos..... 1 Aan de slag....... 2 Onderdelen en bedieningselementen.....

Nadere informatie

BELANGRIJK: als u uw apparaat aansluit terwijl de accu helemaal leeg is:

BELANGRIJK: als u uw apparaat aansluit terwijl de accu helemaal leeg is: ALGEMENE INFORMATIE Productzorg Naast alle informatie in het bijgevoegde document met wettelijke informatie en veiligheidsinformatie in acht. Vergeet ook niet dat de ARCHOS een elektronisch product is

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia M C1904/C1905 Inhoudsopgave Xperia M Gebruikershandleiding...6 Aan de slag...7 Wat is Android?...7 Overzicht...7 Assembleren...8 Het apparaat in- en uitschakelen...10 Schermvergrendeling...10

Nadere informatie

www.idroidusa.com Gebruiksaanwijzing Facebook Page: http://www.facebook.com/idroideurope Support Email: Support.eu@idroidUSA.com

www.idroidusa.com Gebruiksaanwijzing Facebook Page: http://www.facebook.com/idroideurope Support Email: Support.eu@idroidUSA.com www.idroidusa.com Gebruiksaanwijzing Facebook Page: http://www.facebook.com/idroideurope Support Email: Support.eu@idroidUSA.com 1 Kennisgeving Reproductie of distributie van deze handleiding in welke

Nadere informatie

HUAWEI. Gebruikershandleiding

HUAWEI. Gebruikershandleiding HUAWEI P6 Gebruikershandleiding Inhoud Voorwoord... 1 Veiligheidsmaatregelen... 2 Voorbereidingen... 4 Uw telefoon in een oogwenk 4 Een micro-simkaart plaatsen of verwijderen 5 Een microsd-kaart plaatsen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia E1 D2004/D2005 Inhoudsopgave Aan de slag...6 Overzicht...6 In elkaar zetten...7 Uw apparaat voor de eerste keer inschakelen...8 Waarom heb ik een Google -account nodig?...9

Nadere informatie

Cat S50 Smartphone Gebruikershandleiding MIL SPEC

Cat S50 Smartphone Gebruikershandleiding MIL SPEC Cat S50 Smartphone Gebruikershandleiding MIL SPEC Lees dit voordat u verder gaat. Veiligheidsmaatregelen Lees de veiligheidsmaatregelen zorgvuldig door, zodat u zeker weet hoe u uw mobiele telefoon correct

Nadere informatie

KPN Smart 400. Gebruikershandleiding

KPN Smart 400. Gebruikershandleiding KPN Smart 400 Gebruikershandleiding 1 Over deze handleiding Hartelijk dank dat u hebt gekozen voor deze mobiele telefoon van ZTE. Lees en bewaar deze handleiding voor toekomstig gebruik om het toestel

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia Z1 C6902/C6903/C6906 Inhoudsopgave Aan de slag...6 Overzicht...6 In elkaar zetten...7 Uw apparaat voor de eerste keer inschakelen...8 Waarom heb ik een Google -account nodig?...9

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding 1 2011 Alle rechten voorbehouden Acer ICONIA TAB Gebruikershandleiding Model: A500 Eerste uitgave: 03/2011 Acer ICONIA TAB Modelnummer: Serienummer: Aankoopdatum: Plaats van aankoop:

Nadere informatie

TR9015. Android 4.0. Handleiding

TR9015. Android 4.0. Handleiding TR9015 Android 4.0 Handleiding INHOUD 1. Welkom 3 2. Belangrijke waarschuwingen 3 3. Toetsen en functies 4 4. Voor gebruik 5 4.1. Tablet aansluiten op een computer 5 4.2. Uw tablet aan- en uitzetten 5

Nadere informatie

GT-P6210. Gebruiksaanwijzing

GT-P6210. Gebruiksaanwijzing GT-P6210 Gebruiksaanwijzing Over deze gebruiksaanwijzing Gefeliciteerd met uw aankoop van het mobiele Samsung-apparaat. Met dit krachtige apparaat, dat u overal kunt gebruiken, hebt u het beste van het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia L C2105/C2104 Inhoudsopgave Xperia L Gebruikershandleiding...6 Aan de slag...7 Over deze gebruikershandleiding...7 Wat is Android?...7 Overzicht van de telefoon...7 Assembleren...8

Nadere informatie

SM-G530FZ. Gebruiksaanwijzing. Dutch. 01/2015. Rev.1.0. www.samsung.com

SM-G530FZ. Gebruiksaanwijzing. Dutch. 01/2015. Rev.1.0. www.samsung.com SM-G530FZ Gebruiksaanwijzing Dutch. 01/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Inhoud Lees dit eerst Aan de slag 6 Inhoud van de verpakking 7 Indeling van het apparaat 9 De SIM- of USIM-kaart en de batterij gebruiken

Nadere informatie

MeMO Pad Gebruikershandleiding

MeMO Pad Gebruikershandleiding MeMO Pad Gebruikershandleiding ASUS doet zijn best om milieuvriendelijke producten en verpakkingsmaterialen te maken uit belang van de gezondheid van de consument terwijl de invloed op het milieu minimaal

Nadere informatie