Johan de Witt Gymnasium, Schooljaar 2014/2015

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Johan de Witt Gymnasium, Schooljaar 2014/2015"

Transcriptie

1 Johan de Witt Gymnasium, Schooljaar 2014/2015 Sectie Kunst en Vaardigheden 1 Edelsmeden Energiehuis lok. 009 Monica Swerus Aantal leerlingen: Max. 15 Ontdek de geheimen van de edelsmid! Je ontwerpt je eigen spannende sieraden, sieraden van Alpaca, (Lijkt op zilver) Messing, Koper en Tombak (lijkt op goud). Alle technieken van het edelsmeden zoals zagen, vijlen, solderen, schuren, hameren en polijsten komen aan de orde. Je zult verbaast zijn over de resultaten en hoe je eigen sieraden er uit zien. We maken armbanden, ringen, hangers, oorbellen en wat je verder zelf kan bedenken. 2 Schilderen Energiehuis lok. 020 Rinus Blommaert Aantal leerlingen: Max. 15 Er wordt in deze cursus toegewerkt naar eindwerkstuk, een acrylschilderij op doek. Vanuit een gekozen thema, een gedicht, of tekst, droomervaringen, de jaargetijden, tegenstellingen(groot-klein/jong-oud/leven-dood etc.) gaan we aandacht besteden aan schetsmatig onderzoek, kleuronderzoek, compositie en de zeggingskracht van beweging. Ook de abstractere manier van het weergeven van de Themabeleving komt aan bod. Aan de hand van voorstudies komt het thema tot leven en kan het eindwerkstuk worden gemaakt. 3 Sampelen Aantal leerlingen: Energiehuis lok. P Bart Jan van der Linden Max.12 Cursus Programmering en Sampling: Ringtones, House, R&B, HipHop, filmmuziek. Alles kan tegenwoordig op je eigen computer gemaakt worden. In deze cursus maak je met behulp van het programma Reason je eigen composities. Behalve de technische kanten van het programma komt het muzikale aspect ook aan bod. Hoe schrijf je een hit? Hoe zet je een track in elkaar? Kortom, hoe maak je met Reason een goede muzikale productie!

2 4 Ruimtelijke vormgeving Energiehuis lok. 113 Saskia Meesters Beschikbaar : Aantal leerlingen: Max 13 Drie aspecten van het beeldhouwen (ruimtelijk werken met materiaal) worden onderzocht. Huid, skelet en expressie zijn de trefwoorden. Aan de hand van voorbeelden uit de oude en recente kunstgeschiedenis en met materialen als hout, klei, gips, was, koperdraad en evt. een zachte steen worden de begrippen onderzocht. Dit leidt tot een aantal intrigerende en verrassende werkstukken, beelden! 5 Glas vormgeving Energiehuis lok. 108 Nicolina Gerritsen Aantal leerlingen: Max. 12 Glas kent iedereen in de vorm van vensterglas, een hard, doorzichtig en praktisch materiaal, maar er zijn ook creatieve toepassingen In deze cursus gebruiken we een speciaal soort glas, in verschillende kleuren. Allereerst leren we basistechnieken zoals het snijden en slijpen. Om tot een goed resultaat te komen, maken we eerst een ontwerp en daarna een werktekening. Aan de hand van deze tekening snijden we het glas. Uiteindelijk zal dit leiden tot een compositie in vorm en kleur. De losse stukken glas gaan dan de oven in en worden op een temperatuur van ca. 800 graden gebracht waardoor het samensmelt. Dit proces heet fusen. Er zal een kleurige, vlakke en transparante plaat glas ontstaan. Deze plaat kun je vervolgens in een mal (vorm) van bijvoorbeeld een schaal leggen waarna het glas nogmaals de oven ingaat. Onder invloed van de temperatuur wordt het materiaal zacht en zal het dezelfde vorm aannemen. Dit proces heet slumpen. 6 Videofilm Energiehuis lok. 101 Clarissa Griffioen Aantal leerlingen: Max. 12 Zelf een verhaal verzinnen en dit verfilmen, dat is wat de leerlingen doen tijdens deze lessenserie. In 10 workshops wordt er gewerkt aan een korte speelfilm. Eerst bedenken de leerlingen een concept wat ze vervolgens omzetten naar een filmscript. De leerlingen leren de basisbeginselen van het filmen, zoals de camerabeheersing, het gebruik van standpunten en filmen vanaf een statief. Daarnaast leren ze samenwerken als een echte filmcrew. Er wordt gemonteerd op een Mac computer, waar niet alleen de film zelf, maar ook de trailer gemaakt wordt. De verhouding theorie-praktijk is ongeveer Een hele praktische cursus dus!

3 7 Animatie Energiehuis lok: 107 Hennie van Ham Aantal deelnemers: Max. 11 Lessen met en over animatie, oftewel het laten bewegen van levenloze voorwerpen. Met behulp van een fotocamera, computer en andere hulpmiddelen maak je een aantal korte animatiefilmpjes. Kort, want het kost nogal wat tijd: 1 seconde film bestaat normaal gezien uit 25 beelden In één van de lessen wordt ook gekeken naar het werk van professionele animatiefilmers. Een eindwerkstuk moet laten zien wat je in deze lessen hebt geleerd. 8 Website Energiehuis lok. 107 Hennie van Ham Aantal deelnemers: Max.12 Tien lessen introductie HTML en CSS. Als je een website wilt maken moet je gebruik maken van tekstbestanden die niet alleen de tekstuele inhoud van een pagina laten zien, maar ook de afbeeldingen, filmpjes, links en zaken die met de vormgeving van de internetpagina te maken hebben. Ook als je geen website hebt kan dit handig zijn: op sommige sites kun je bijvoorbeeld de vormgeving van je eigen profiel met Hypertext Markup Language (HTML) en Cascading Style Sheet (CSS) aanpassen. Een eindwerkstuk moet laten zien wat je in deze lessen hebt geleerd. 9 Grafiek: prentdrukkunst in hoogdruk en diepdruk Energiehuis lok. 003 Hennie van Ham of Diana van Hal Aantal deelnemers: Max. 15 Van een tekening of schilderij heb je normaal gesproken maar één exemplaar. Grafiek is een verzamelnaam voor druktechnieken om tekeningen/ontwerpen in een oplage te kunnen drukken. Hoogdruk is het drukken van stempel-achtige vormen, de inkt zit bovenop de drukvorm (linoleum). Diepdruk is het drukken van een metalen plaatje waar de tekening in is gebeten (etsen). De drukinkt wordt dan in de groeven gewreven en onder hoge druk op papier afgedrukt.

4 10 Keramiek Draaien Energiehuis lok. 003 Aantal deelnemers: Max. 10 Klei, zo oud als de wereld zelf en door mensen al duizenden jaren gebruikt om voorwerpen van te maken. Eerst met de hand en later ook met machines. Wat wij deze uren gaan doen is het draaien met klei. Zittend achter een elektrische draaischijf leer je jouw eigen theekommetjes en schaaltjes te maken, die we vervolgens gaan bakken en glazuren in een grote oven. 11. Naald zoekt draad: krachtsymbolen in textiel Energiehuis: lok 108 of 102 Marjan de Mol Maandagmiddag Aantal deelnemers: Max. 12 Het vormgeven van jouw eigen krachtsymbolen. Dat kan op een groot kussen, op een doek voor op je bed of op een tas. We beginnen met het zoeken naar je eigen krachtelementen wat geeft jou kracht? Inspiratiebronnen kunnen zijn: emoties, muziek, natuur, religie, astrologie, totemdieren, vrienden, talenten. Deze krachtelementen worden vormgegeven als krachtsymbolen. We werken met applicatietechnieken met en op verschillende materialen, met de naaimachine en/of met de hand. Kleuren, vormen, composities en verschillende textielmaterialen komen hierbij aan de orde. Het resultaat is een uniek object of kledingstuk dat jouw persoonlijkheid uitstraalt. 12. Fotografie Johan de Witt-gymnasium Docent M. Oduber Maandagmiddag uur Aantal deelnemers: Max 12 Wie doet dat niet tegenwoordig. Je ziet iets grappigs en dus grijp je naar je mobiel, je klikt en je appt het naar je vrienden. Super cool! Maar is het wel een goede foto? Zeer waarschijnlijk is dat het niet. Voor een goede foto komt er meer bij kijken. In deze cursus word je uitgelegd waar je precies op moet letten. Je krijgt uitleg over lensopening (diafragma), snelheid (sluitertijd) soort verlichting, afstand t.o.v. het te fotograferen voorwerp, het juiste moment. Heel belangrijk is ook de compositie van de foto. Verdwijnt de auto, bij wijze van, de foto uit of rijdt het juist de foto in. Zo zal een foto, genomen bij kaarslicht, een andere kleur tonen dan een foto dat, bijvoorbeeld in je klaslokaal met TL verlichting is genomen. Een foto van geparkeerde Ferrari zal scherper zijn dan een foto die je maakt als de Ferrari met 150 km per uur langs komt. Beschik je over een fototoestel (mobiel mag ook) en vind je fotograferen leuk en wil je je verder hierin verdiepen, geef je dan op voor deze cursus.

5 13. Flashmob Energiehuis lok: 207 Alice van Ballegooie Maandagmiddag (periode 3) Aantal leerlingen: Max 25 Een flashmob is een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet (bijvoorbeeld in de vorm van een dans) en daarna weer snel uiteenvalt. De leerlingen brengen de flashmob gezamenlijk ten uitvoer.

6 Sectie Sport (diverse locaties) 1 Klimmen (Pentagon, Sikkelstraat) Pentagon, klimwand Philip Zwanen Aantal deelnemers: 24 leerlingen Doel: Veilig en verantwoord kunnen klimmen volgens folder van NKBV. Op juiste wijze aantrekken van de klimgordel. Klimmen op diverse klimwanden. Klimmen op kleur c.q. klimmen van een route. Goed leren inbinden met teruggestoken 8-knoop (knopenkennis) en goed leren zekeren (beveiligen). NKBV-procedure check and climb. NKBV-procedure veilig klimmen. 2 Tennis (Dash 35, Monarda 1) Dash 35 Peter Paul Passchier Aantal deelnemers: 24 leerlingen Tennis is de tweede sport van ons land. Ruim Nederlanders staan regelmatig op de tennisbaan. En dat is niet zo gek want iedereen kan leren tennissen, de sport is flexibel in te passen in je leven, goed voor je gezondheid en geschikt voor alle leeftijden. Iedereen kan het leren: Ook als je geen toptalent bent, kun je veel plezier beleven op de tennisbaan. Er zijn competities en toernooien voor alle niveaus en je bent nooit te oud om te starten. Lifetime sport Tennis is een sport voor jong en oud. Sporten is vooral gezond als je het je hele leven blijft doen. Nu leren tennissen, daar heb je dus de rest van je leven plezier van! Gezellig Naast gezondheid is natuurlijk ook gezelligheid belangrijk. Veel verenigingen organiseren regelmatig activiteiten en voor nog meer gezelligheid kun je natuurlijk zelf actief worden.

7 3 Verdedigingssporten Van Neurenburgpad 4 Mw. A. Muilwijk Aantal deelnemers: 20 leerlingen Goed voor het ontwikkelen van kracht, uithoudingsvermogen en zelfvertrouwen. Tijdens de lessen zullen verschillende takken van verdedigingsporten aan bod komen. Door het beoefenen van verdedigingssporten groeit je weerbaarheid en sta je steviger in je schoenen. Voor de lessen in de dojo van Sportschool Muilwijk heb je een trainingsbroek en een T-shirt nodig en een paar schone slippers. 4 Voetballen Aantal deelnemers: GSC / ODS Sportcomplex Stadspolder Nieuwe Noordpolderweg 12 Rémon Bezemer 24 leerlingen Arjen Robben, Lionel Messi, Christiano Ronaldo, namen die iedereen over de hele wereld kent. Stap zelf in de rol van voetballer en ontdek de topspeler in jezelf. Oefeningen, spelletjes en wedstrijdjes op een voetbalveld. Een heerlijke ontspannende middag ondanks de grote inspanningen die er wel van je worden verwacht. Als je niet precies weet wat je kunt verwachten, maakt niets uit! De bal is rond dus hij kan alle kanten op. 5 Honkbal Aantal deelnemers: The Hawks, Krommedijk Marieke van Tiggelen 24 leerlingen In 10 lessen leer je de basistechnieken van het werpen, vangen en slaan. Tevens krijg je les op een heus honkbalveld van een professionele honkbalspeler. Het materiaal wordt geleverd door de vereniging. De lessen zullen tevens een aanvulling zijn op de lessen l.o. van het Johan de Wittgymnasium.

8 6 Streetdance Energiehuis lok. 207 Alice van Ballegooie Maandagmiddag (periode 1 en 2) Aantal leerlingen: Max 20 Streetdance is al jaren erg populair en is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat, in clubs en op middelbare scholen. Het is een mix tussen jazz, funk en hiphop, die op moderne muziek gedanst wordt. Streetdance heeft veel stoere moves en armcombinaties en er zijn veel bewegingen ontleend uit videoclips, waardoor de stijl continu verandert. Er wordt meestal op heel snelle muziek gedanst, waardoor het geheel een flitsende indruk maakt. Aan het einde van het blok geef je een presentatie aan de groep en bij het kiezen voor dans in het tweede blok kies je ook voor de presentatie op de talentenavond van de school de kleine avond in coole kostuums.

9 Sectie Cultuur en kennis. 1 Creatief Lego Aantal leerlingen: Johan de Witt gymnasium Mirto Oduber Maximaal 12 leerlingen. Met Lego bouwen laat je je fantasie de vrije loopt of je kiest voor het bouwen aan de hand van voorbeelden. Dit kan door alleen aan een zelf bedacht projectje te werken of door samen met anderen een project op te zetten. De presentatie wordt beoordeeld op creativiteit en technologisch inzicht. De mooiste creaties worden dan getoond tijdens schoolactiviteiten zoals de Opendag. 2 Creatief en 3D-ontwerpen Stedelijk Dalton, Leerpark (X-lab Leonardo Experience) E. Snijdoodt Aantal deelnemers: 14 leerlingen Doel: Creatief leren ontwerpen met Google Sketch Up. In 3 fases Dream-Create Produce- leer je een getekend ontwerp om te zetten in een echt 3D product! Eerst leer je te bedenken, daarna deze gedachten om te zetten in Google Sketch Up en tot slot het ontwerp te printen. Je gaat aan het eind van de cursus dan ook naar huis met een voorwerp wat niemand anders heeft Voorwaarden: enthousiasme, lef en passie om iets unieks te maken. 3 Spaans Aantal leerlingen: Johan de Witt gymnasium Mw. J. Figueiras González Maximaal 20 leerlingen Spaans is een wereldtaal die absoluut de moeite waard is om te leren. Handig als je op vakantie naar Spanje gaat. Tijdens deze cursus leer je de basisprincipes van het Spaans.

10 4 Filosofie Aantal leerlingen: Johan de Witt gymnasium Arnoud van Melle maximaal 20 leerlingen Kinderen filosoferen al, uit henzelf komen vragen bij hen op. Luister maar thuis, op het schoolplein, achter in de auto: kun je stoppen met denken? Waar blijft de dag van gisteren? Hoe weet ik of dit niet een droom is? Wie denkt dat hij het antwoord op filosofische vragen moet weten, heeft het nog niet zo goed begrepen. Het kenmerk van filosofische vragen is juist dat ze geen vaststaande zekere antwoorden kennen, maar hoogstens voorlopige. 5 Schaken Aantal deelnemers: M. de Hoon Johan de Witt-gymnasium Maandagmiddag uur 10 leerlingen Schaken is een typisch gymnasiale denksport. Bovendien is het bedrijven van schaken goed voor je ontwikkeling. We leren de basisregels, als die nog niet bekend zijn, en spelen een competitie. Aan het eind daarvan weten we wie het JDW-schaaktalent van het jaar is. Lijkt schaken je leuk om te leren? Schaak je al, maar wil je nog beter worden? Wil je uiteindelijk aan toernooien mee doen? Of aan de simultaanwedstrijd tijdens de feestelijkheden bij het 760-jarig bestaan van de school? Kom mee doen en wie weet hebben we in no time een JDW-schaakteam. 7 Theater Energiehuis lok: 201 Jan Stroeve Aantal leerlingen: Max. 15 Wil je kennismaken met het vak acteren? Of heb je in groep 8 mee gespeeld in de schoolmusical en smaakte dat naar meer? In deze les leer je hoe je je op het podium kunt uiten. Wat is er allemaal mogelijk met je stem en met beweging? Je leert hoe je teksten op verschillende manieren kunt spelen, je leert te improviseren en je in te leven in een rol en situatie. We sluiten de lessen af met een korte voorstelling.

11 8 Muziek/ Videoclip/ Videobewerking Energiehuis lok. 107 Hennie van Ham (afstemmen bv. Alleen blok 3) Aantal deelnemers: Max 11 Muziek is de basis van de videoclip. De beelden zijn er om de muziek te ondersteunen en door middel van montage kun je beeld en geluid tot één geheel samensmeden. In deze lessen zoek je naar muziek, maak je zelf de beelden, worden videoclips van professionele clipmakers bekeken en werk je met het montageprogramma Premiere van Adobe. Een eindwerkstuk moet laten zien wat je in deze lessen hebt geleerd. 9. Spelen in een band (voor beginners) Energiehuis lok. C Govert van de Kolm Aantal deelnemers: Max 9 Voor wie nog geen instrument speelt maar dat wel eens wil proberen. Met een paar akkoorden kun je al een popsong spelen. Je maakt kennis met verschillende muziekinstrumenten. Iedere keer probeer je een ander instrument uit De band bestaat uit 1 leerling op drums, 2 op elektrische gitaar, 1 op basgitaar, 2 op toetsen en natuurlijk wordt de zang niet vergeten. Daar kunnen er max. 3 aan meedoen. Aan het eind van de lessen volgt een optreden op het podium Talent Stage in de popcentrale. 10. Spelen in een band (voor leerlingen die zelf al enigszins een instrument spelen) Energiehuis lok. A Timothy van der Holst Aantal deelnemers: Max 9 Mocht je zelf wel al (enigszins) een instrument bespelen maar lijkt het je een uitdaging om eens met anderen in een band te spelen dan is dit je kans. Samenspel vraagt niet alleen kennis van een instrument of het hebben van ritmegevoel. Goed naar elkaar luisteren en communiceren in de muziek is dan van belang. Ook hier bestaat de band uit 1 leerling op drums, 2 op elektrische gitaar, 1 op basgitaar, 2 op toetsen en max. 3 op zang. Aan het einde van de lessen volgt een optreden op het podium Talent Stage in de popcentrale.

Johan de Witt uren 2013-2014

Johan de Witt uren 2013-2014 Johan de Witt uren 2013-2014 Sectie Kunst en Vaardigheden; locatie Energiehuis 1 Edelsmeden Energiehuis lok:009 Monica Swerus Aantal leerlingen: Max. 12 Ontdek de geheimen van de edelsmid! Je ontwerpt

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

kinderateliers 17 september 2014

kinderateliers 17 september 2014 kinderateliers De ateliers bestaan uit een serie lessen (minimaal 5 maximaal 10) van een uur met uitzondering van ateliers beeldend 1,5 uur Kosten zijn 3,- per les Tijdstip: direct na schooltijd Locatie:

Nadere informatie

Cursus edelsmeden Laatst geupdate op woensdag 16 april 2014

Cursus edelsmeden Laatst geupdate op woensdag 16 april 2014 Cursus edelsmeden Laatst geupdate op woensdag 16 april 2014 Edelsmeden bij Nancy De cursus wordt gegeven door edelsmid Nancy Solleveld. Nancy Solleveld heeft haar opleiding genoten in Schoonhoven, Sinds

Nadere informatie

trajecten De aanmelding sluit op Maandag 17 november! AANMELDINGSBLAD top trajecten top Beste leerlingen van de 3 e klas,

trajecten De aanmelding sluit op Maandag 17 november! AANMELDINGSBLAD top trajecten top Beste leerlingen van de 3 e klas, AANMELDINGSBLAD top trajecten Naam: klas: Graag wil ik deelnemen aan één van de volgende top trajecten: Beste leerlingen van de 3 e klas, top trajecten Op 2 december begint de 1 e ronde top trajecten.

Nadere informatie

5 lessen voor maar 5!!!

5 lessen voor maar 5!!! Aanbod naschoolse activiteiten Brede school Heemse 5 lessen voor maar 5!!! Toneelspelen Ontdek t! Lijkt het je leuk om op een podium te staan? Je in te leven in een ander? Een persoon of een typetje te

Nadere informatie

5 dagen creatieve workshops

5 dagen creatieve workshops 5 dagen creatieve workshops beeldhouwen in steen - edelsmeden boetseren met klei - mixed media Beeldhouwen in steen "De trage geduldige steen. Het denken dat even stopt. Alleen nog maar aanwezig zijn.

Nadere informatie

Capellenborg: gewoon bijzonder!

Capellenborg: gewoon bijzonder! INFOR MATIE Capellenborg: gewoon bijzonder! De basisschoolperiode zit er bijna op en nu moet de keuze voor een middelbare school gemaakt worden. Op onze kleine school krijg je de beste begeleiding en meeste

Nadere informatie

LEERJAAR 1+2 RONDE 2

LEERJAAR 1+2 RONDE 2 LEERJAAR 1+2 RONDE 2 A. WERELDKOKEN Reis door Europa Elk land een ander gerecht Geschiedenis van het land en het gerecht Kook- en snijtechnieken Warenkennis Erwtensoep, wafels, pannenkoeken, quiche, friet,

Nadere informatie

Locatie Prijs Materiaal kosten. Naam workshop Omschrijving Duur Aantal deelnemers

Locatie Prijs Materiaal kosten. Naam workshop Omschrijving Duur Aantal deelnemers Multi Phone Film Leerlingen maken in een groep een aantal filmpjes met hun smartphone, maar de uitdaging is dat deze filmpjes visueel op elkaar moeten aansluiten als een puzzel. Leerlingen worden uitgedaagd

Nadere informatie

Talent in Bloei bij Riederhof

Talent in Bloei bij Riederhof Talent in Bloei bij Riederhof Nieuwsbrief 1 Misschien heb je het al gehoord... binnenkort kan je na schooltijd meedoen aan de superleuke, uitdagende en afwisselde workshops van Talent in Bloei! De workshops

Nadere informatie

SEPTEMBER Activiteit Wanneer Voor Wie Waar Kosten Aanmelding/contactpersoon

SEPTEMBER Activiteit Wanneer Voor Wie Waar Kosten Aanmelding/contactpersoon Activiteiten kalender na-schoolse activiteiten Periode september-december 2014 De activiteiten zijn voor alle kinderen woonachtig in. Veel activiteiten zijn met opgave, dit kun je doen bij de contactpersoon

Nadere informatie

trajecten De aanmelding sluit op Maandag 17 november! AANMELDINGSBLAD top trajecten top Beste leerlingen van de 1 e en de 2 e klas,

trajecten De aanmelding sluit op Maandag 17 november! AANMELDINGSBLAD top trajecten top Beste leerlingen van de 1 e en de 2 e klas, Naam: AANMELDINGSBLAD top trajecten klas: Beste leerlingen van de 1 e en de 2 e klas, top trajecten Graag wil ik deelnemen aan één van de volgende top trajecten: Op 25 november begint de 1 e ronde top

Nadere informatie

Naschoolse Activiteiten v.a. Mei 2017

Naschoolse Activiteiten v.a. Mei 2017 Naschoolse Activiteiten v.a. Mei 2017 MAANDAG Wij gaan op berenjacht Meespeeltheater voor jonge kinderen. Fysieke theaterworkshops waar de nadruk ligt op samenspel en het leren van de eerste basisprincipes

Nadere informatie

Cursusaanbod Goretti. Locatie: Wilhelminapark 54 Tilburg

Cursusaanbod Goretti. Locatie: Wilhelminapark 54 Tilburg Cursusaanbod Goretti Locatie: Wilhelminapark 54 Tilburg 2011 Cursusaanbod Goretti locatie: Wilhelminapark 54, Tilburg lopende cursussen Linda Arts Grafische druktechnieken voor iedereen Reinoud van Vught

Nadere informatie

Cursusaanbod en workshops 2012-2013

Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Marc Kuyper Hans van der Pas Atelier: Wateringweg 155 email : art@marckuyper.com en hvdp@telfort.nl 2031EG Haarlem telefoon 06-11204994 (inspreken) Volop gratis parkeergelegenheid

Nadere informatie

Brede School Activiteitenaanbod (BSA) november-december 2012. ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal

Brede School Activiteitenaanbod (BSA) november-december 2012. ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal Brede School Activiteitenaanbod (BSA) november-december 2012 ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal 1. Dieren schilderen...1 2. Creatief...2 3. Free running...3 4. Sportcarrousel...4 5. Drumkisten...5 6. Kinderkoor...5

Nadere informatie

CURSUSFOLDER VOORJAAR 2015. Van IJsendijkstraat 403

CURSUSFOLDER VOORJAAR 2015. Van IJsendijkstraat 403 Van IJsendijkstraat 403 CURSUSFOLDER VOORJAAR 2015 Cultuurhuis Wherelant - Van IJsendijkstraat 403 - info@wherelant.nl - www.wherelant.nl - 0299-434777 KUNST, MUZIEK, THEATER EN CULTUUR IN PURMEREND Cultuurhuis

Nadere informatie

Workshop Omschrijving Duur Locatie Prijs. 1,5 uur op school 60 per docentuur exclusief materiaalkosten

Workshop Omschrijving Duur Locatie Prijs. 1,5 uur op school 60 per docentuur exclusief materiaalkosten Accessoires van rubber Van rubber gaan de kinderen iets ontwerpen en daarna maken. Je kunt denken aan een eigen sieraad; een ketting, oorbellen of een brede stoere armband. Of misschien voel je wel meer

Nadere informatie

Voorjaar 2016 Plug In Music

Voorjaar 2016 Plug In Music Voorjaar 2016 Plug In Music Plug In Plug In Music : Dit is het aanbod van alle muziekcursussen van JC De Klinker. Plug In richt zich tot jongeren van 12 tot 30 jaar. De cursussen gaan door in Jc De Klinker.

Nadere informatie

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 WELKOM Droom jij er van om in de spotlights te staan, te acteren, te zingen of misschien wel te dansen? Dan ben je bij Theaterschool Westelijke Mijnstreek aan het juiste adres!

Nadere informatie

Creatieve Begeleiding

Creatieve Begeleiding Creatieve Begeleiding voor bijzondere kinderen met liefdevolle aandacht voor de belevingswereld en behoefte van uw kind www.brani.nl Creatieve begeleiding met liefdevolle aandacht voor de belevingswereld

Nadere informatie

LEERJAAR 1+2 RONDE 1

LEERJAAR 1+2 RONDE 1 LEERJAAR 1+2 RONDE 1 A. WERELDKOKEN Reis door Europa Elk land een ander gerecht Geschiedenis van het land en het gerecht Kook- en snijtechnieken Warenkennis Erwtensoep, wafels, pannenkoeken, quiche, friet,

Nadere informatie

Talent in Bloei bij Brandsma-Akker

Talent in Bloei bij Brandsma-Akker Talent in Bloei bij Brandsma-Akker Nieuwsbrief 1 Misschien heb je het al gehoord... binnenkort kan je na schooltijd meedoen aan de superleuke, uitdagende en afwisselde workshops van Talent in Bloei! De

Nadere informatie

PROJECT 2014 FLL WORLD CLASS SM

PROJECT 2014 FLL WORLD CLASS SM PROJECT 2014 FLL WORLD CLASS SM In het FLL World Class SM Project zal jullie team: Een onderwerp kiezen waar jullie enthousiast over zijn of altijd al meer over hebben willen weten. Een innovatieve oplossing

Nadere informatie

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena.

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma www.cultuurpuntaltena.nl Informatie voor van het basisonderwijs Gemeente Woudrichem 019500_BIBLIOTHEEK_ALTENA_brochure_CPA_MuziekWijzer_Altena_A5.indd 16-17

Nadere informatie

WORKSHOPS EN CURSUSSEN KUNSTSCHOOL ZAMENHOF

WORKSHOPS EN CURSUSSEN KUNSTSCHOOL ZAMENHOF WORKSHOPS EN CURSUSSEN KUNSTSCHOOL ZAMENHOF Op het bedrijventerrein Zamenhofstraat in Amsterdam Noord huizen een aantal kunstenaars die regelmatig workshops en cursussen aanbieden aan volwassenen, kinderen

Nadere informatie

Workshops 4 + Najaar 2017 Aan deze activiteiten zijn kosten verbonden

Workshops 4 + Najaar 2017 Aan deze activiteiten zijn kosten verbonden ). leef Aan deze activiteiten zijn verbonden Burgemeester van Gentsingel 1b, 2636 BP Schipluiden (015) 380 71 38 MY FIRST ENGLISH COURSE Speciaal voor jonge kinderen die nog niet kunnen lezen en schrijven

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat natuurlijk

Nadere informatie

1. Werken met natuurlijke materialen

1. Werken met natuurlijke materialen Brede School Activiteitenaanbod (BSA) mei juni 2013 ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal 1. Werken met natuurlijke materialen...1 2. Voetbalworkshop...3 3. Sportcarrousel...3 4. Graffiti...4 5. Op eigen houtje!...5

Nadere informatie

jij ontdekt... jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl Centrum voor de Kunsten

jij ontdekt... jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl Centrum voor de Kunsten jij ontdekt... UA jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 Centrum voor de Kunsten www.ontdekscala.nl Scala Urban Arts 2015/2016 Scala Urban Arts is een aparte afdeling binnen Scala Centrum

Nadere informatie

Tekenen in de Tweede fase

Tekenen in de Tweede fase Tekenen in de Tweede fase Wat kun je verwachten? Wat kun je verwachten? Lessen per week: Havo 4 / 5 2 uur praktijk en 1 uur theorie (KG/KB) Vwo 4 2 uur (de verdeling praktijk / theorie wisselt door het

Nadere informatie

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Welkom op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Zelf vinden we onze school gewoon, omdat je bij ons een diploma kunt halen dat past bij jouw inzet en capaciteiten. Maar wij denken dat je op Markenhage

Nadere informatie

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR?

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Het is bijna kerst maar daarna gaan we alweer richting voorjaar. Gelukkig wordt het langzaamaan weer langer licht en komen de bloembollen

Nadere informatie

Verbredings- Verdiepingsuren

Verbredings- Verdiepingsuren Verbredings- Verdiepingsuren Russisch Film maken Basketbal Stijldansen Verhalen schrijven Groninger Kerken HipHop Drama Badminton Debatteren Robotica CSI Groninger museum Verbredings- verdiepingsuren.

Nadere informatie

Programmaboekje Brede School Activiteiten Schooljaar (blok 2)

Programmaboekje Brede School Activiteiten Schooljaar (blok 2) Programmaboekje Brede School Activiteiten Schooljaar 2016-2017 (blok 2) Voorwoord Voor jullie ligt het programma van de Brede schoolactiviteiten, voor schooljaar 2016/2017. Een aantal activiteiten beginnen

Nadere informatie

KOM binnen en dicht! poezieworkshops basisonderwijs

KOM binnen en dicht! poezieworkshops basisonderwijs KOM binnen en dicht! poezieworkshops basisonderwijs klankgedichten koppig filosoferen POETRY BOOGIE WOOGIE een konijn natuurlijk groep 1 en 2 groep 3 en 4 Kinderen luisteren naar klankgedichten en worden

Nadere informatie

Met nu: November t/m Februari. Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert:

Met nu: November t/m Februari. Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert: Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert: Met nu: De Sint met zijn creatieve Pieten Musical les Dans-activiteiten Handbal Sport en Fun (O.B) Kleuter muziek Prezi voor beginners Schrijf

Nadere informatie

Talent in Bloei bij de Brandsma-akker

Talent in Bloei bij de Brandsma-akker Talent in Bloei bij de Brandsma-akker Nieuwsbrief 2 Alle workshops van Talent in Bloei zijn gericht op jouw ontwikkeling; je leert er allerlei nieuwe dingen die van pas komen op school. Daarnaast kun je

Nadere informatie

Sport. Welke workshops biedt Sport Studio?

Sport. Welke workshops biedt Sport Studio? Sport Sport Wat is Sport Studio? Sporten is voor iedereen, ook op het Rijnlands. Natuurlijk zijn er op deze school de lessen bewegingsonderwijs maar daarnaast nemen alle leerlingen van de onderbouw deel

Nadere informatie

Balletschool De Dansacker

Balletschool De Dansacker Balletschool De Dansacker Informatieboekje seizoen 2014-2015 Welkom bij Balletschool De Dansacker Balletschool De Dansacker is een begrip in Pijnacker en omgeving. Al meer dan 30 jaar vinden kinderen hun

Nadere informatie

Masterclass Science. Masterclass Science TBL

Masterclass Science. Masterclass Science TBL Masterclass Science Masterclass Science TBL Tijdens de masterclass Science leer je ontwerpen, bouwen, innoveren, onderzoeken, programmeren, presenteren en wetenschappelijk verslagleggen. Vaak doe je dit

Nadere informatie

Druk met Kunst Lesbrief ter voorbereiding op het project Druk met Kunst, groep 6.

Druk met Kunst Lesbrief ter voorbereiding op het project Druk met Kunst, groep 6. Druk met Kunst Lesbrief ter voorbereiding op het project Druk met Kunst, groep 6. Inhoud: Voor de docent Pagina 2 - Het project druk met kunst - Voorbereiding met de klas - De leskist Museum in de klas

Nadere informatie

Monique Leliefeld-van Rooij

Monique Leliefeld-van Rooij Monique Leliefeld-van Rooij Schilderen is voor mij denken. Schilderen is werken, hard werken. Nadenken over ontwerpen. Zoeken naar combinaties en inhoud. Beginnen en dan weer wijzigen. Steeds weer langs

Nadere informatie

Filosoferen over kunst. Educatief programma over kunst voor primair en voortgezet onderwijs. 4 k i d s

Filosoferen over kunst. Educatief programma over kunst voor primair en voortgezet onderwijs. 4 k i d s de kunstuitleen arnhem thuis in beeldende kunst Filosoferen over kunst Educatief programma over kunst voor primair en voortgezet onderwijs 4 k i d s Verder kijken dan je neus lang is Zonder kunst is het

Nadere informatie

Actieplan Schooljaar 2014-2015

Actieplan Schooljaar 2014-2015 Talententijd, een uniek concept Actieplan Schooljaar 2014-2015 Mei 2014 BRF/LTS Pagina 1 Inhoudsopgave Visie pag. 3 Inhoud lessen pag. 4 LOB pag. 6 Sectoren ZuidWest en Stadion pag. 7 Planning en organisatie

Nadere informatie

Bertrand Russell College Keuzelessen klas 2

Bertrand Russell College Keuzelessen klas 2 Bertrand Russell College Keuzelessen klas 2 aanbod keuzelessen schooljaar 2013/2014 Inhoud: Cambridge Engels... 3 Coastwatch... 4 Computer en muziek... 5 Delf Scolaire... 6 Denken kun je doen... 7 Join

Nadere informatie

naschoolse activiteiten

naschoolse activiteiten vanaf maandag 25 september Kinderyoga Ontspan door heerlijk weg te dromen en fijne oefeningen te leren. Voor alle groepen! Neem wel je eigen handdoek mee! Lestijd: 14.30-15.15 uur Groep 1 en 2 8 dlnrs

Nadere informatie

Zara [9] vertelt over sieraden maken. Schrijf je in: Pagina 7. Leer breien! Pagina 4 Wat dacht je van: papier scheppen of zelf wol maken?

Zara [9] vertelt over sieraden maken. Schrijf je in: Pagina 7. Leer breien! Pagina 4 Wat dacht je van: papier scheppen of zelf wol maken? 9e Zara [9] vertelt over sieraden maken Pagina 5 Schrijf je in: Pagina 7 Leer breien! Pagina 4 Wat dacht je van: papier scheppen of zelf wol maken? Pagina 5 GYMNASIUM ATHENEUM TTO HAVO VMBO PRAKTIJKONDERWIJS

Nadere informatie

1. Schilderen in het Ruslandjaar

1. Schilderen in het Ruslandjaar Brede School Activiteitenaanbod (BSA) maart-april 2013 ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal 1. Schilderen in het Ruslandjaar...1 2. Volleybal...2 3. Sportcarrousel...3 4. Graffiti...4 5. Zeepkisten maken...5

Nadere informatie

Grafisch atelier friesland. c u r s u s s e n

Grafisch atelier friesland. c u r s u s s e n Grafisch atelier friesland c u r s u s s e n 2016 2017 Een korte kennismaking met het Grafisch Atelier Friesland. Kom binnen en er staat een leuke, korte activiteit voor je klaar. De kans om even te ruiken

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, Beste ouders/verzorgers, Hoera! Het allereerst activiteitenboekje van de nieuwste BSO bij Montris kinderopvang: BSO De Zuyder. Het is allemaal best spannend voor je kind(eren) en jou: wie zitten er allemaal

Nadere informatie

Naschoolse activiteit Omschrijving Duur Locatie Prijs. Stap in een nieuwe wereld met fotografie en film! x x x x x x. Op school of het spilcentrum

Naschoolse activiteit Omschrijving Duur Locatie Prijs. Stap in een nieuwe wereld met fotografie en film! x x x x x x. Op school of het spilcentrum Digiclub Stap in nieuwe wereld met fotografie en film! In deze lessen ga je heleboel ontdekken over fotografie en film; over bewegend en stilstaand beeld. Hoe kun je film maken van heleboel foto s? En

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ben Bizzie

Nieuwsbrief Ben Bizzie De afgelopen periode zijn er weer veel leuke Ben Bizzie activiteiten voorbij gekomen!! Rennen en springen over obstakels bij freerunnen, dansles van een echte dansdocent en acrobatische trucjes bij Acrogym.

Nadere informatie

Voorbereidend gesprek Vragen die de leerkracht kan stellen: Introductielessen Primair Onderwijs. 1.1- Introductieles 1: Schetsen voor het schoolplein

Voorbereidend gesprek Vragen die de leerkracht kan stellen: Introductielessen Primair Onderwijs. 1.1- Introductieles 1: Schetsen voor het schoolplein Introductielessen Primair Onderwijs 1.1- Introductieles 1: Schetsen voor het schoolplein - De leerlingen worden met kunst geconfronteerd - De leerlingen ontdekken dat kunst niet altijd in een museum staat

Nadere informatie

Opzet en uitvoering. Inhoudsopgave. 1 Wat is Kiezen voor je leven? 3. 2 Hoe maak je een Digi-tale? 4. 3 Stap voor Stap...5. 4 Technische kant...

Opzet en uitvoering. Inhoudsopgave. 1 Wat is Kiezen voor je leven? 3. 2 Hoe maak je een Digi-tale? 4. 3 Stap voor Stap...5. 4 Technische kant... Inhoudsopgave 1 Wat is Kiezen voor je leven? 3 2 Hoe maak je een Digi-tale? 4 3 Stap voor Stap...5 4 Technische kant....7 5 Werkblad Mijn Digi-tale...9 6 Werkblad Mijn storyboard 10 Digi-Tales Opzet en

Nadere informatie

Filmvertoning Primair Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING MEES KEES LANGS DE LIJN. NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop

Filmvertoning Primair Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING MEES KEES LANGS DE LIJN. NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop NFF DOCENTENHANDLEIDING MEES KEES LANGS DE LIJN Filmvertoning Primair Onderwijs NFF Educatie Van 20 tot en met 29 september 2017 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Het NFF ziet

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018 Cursus/workshop Keramische vormgeving (losse lessen op woe middag 15,--) Aantal lessen Aanvang Kosten p.p 25x 3u 18 sept 2017 310,- 20 sept 2017

Nadere informatie

Hoe ben jij KNAP??? >> Doe nu de test! Ga naar de 'Vragenlijst' Howard Gardner

Hoe ben jij KNAP??? >> Doe nu de test! Ga naar de 'Vragenlijst' Howard Gardner Hoe ben jij KNAP??? Je zou talent kunnen omschrijven als ergens heel goed in zijn. Elk mens heeft zo z n eigen talenten. Zelfs de grootste luilak die heeft namelijk een slaaptalent en een lui op de bank

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen,

Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen, Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen, Het derde blok NSA voor het schooljaar 2015-2016 staat weer op het punt van beginnen. Voor de groepen 1 t/m 8 is er weer een divers programma samengesteld. Alle

Nadere informatie

Lesbrief HyperISH. ISH_lesplan.indd 1 18-02-13 11:23

Lesbrief HyperISH. ISH_lesplan.indd 1 18-02-13 11:23 Lesbrief HyperISH I don t even know what I was running for - I guess I just felt like it. Holden Caulfield in The Catcher in the Rye door J.D. Salinger De maatschappij zit vol verwachtingen, de eisen zijn

Nadere informatie

Talent in Bloei bij Riederhof

Talent in Bloei bij Riederhof Talent in Bloei bij Riederhof Nieuwsbrief 2 De eerste periode met workshops gaat bijna van start. Vanaf dat moment is het ook weer mogelijk om je in te schrijven voor de volgende periode met workshops

Nadere informatie

Activiteitenprogramma vanaf januari 2014

Activiteitenprogramma vanaf januari 2014 Activiteitenprogramma vanaf januari 2014 Met plezier presenteren wij u hierbij het activiteitenprogramma van De Brede School Oostzaan voor de periode vanaf januari 2014. Het brede school activiteitenaanbod

Nadere informatie

Kunst&Cultuur BEELDENDE VORMING MUZIEK [1] leeropgave1. Introductie. Bij muziek ga je aan de slag met het thema en met muziek die jou aanspreekt!

Kunst&Cultuur BEELDENDE VORMING MUZIEK [1] leeropgave1. Introductie. Bij muziek ga je aan de slag met het thema en met muziek die jou aanspreekt! Kunst&Cultuur leeropgave1 Introductie IT S MY WORLD IK BEN... BEELDENDE VORMING Bij beeldende vorming creëer je met je handen. Jij maakt wie je zelf bent! MUZIEK Bij muziek ga je aan de slag met het thema

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

WINTERBLOK

WINTERBLOK WINTERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE WINTER? Het mooie weer is weer voorbij en de blaadjes aan de bomen krijgen prachtige kleuren. Het wordt tijd om de binnen activiteiten te starten. Schrijf jij je ook weer

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1. Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1. Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE BREDE SCHOOLACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2014/2015 Blok 1 Voorwoord Voor jullie ligt het programma van de Brede schoolactiviteiten, voor schooljaar 2014/2015 De

Nadere informatie

Centrum voor de kunsten

Centrum voor de kunsten regio Ontdek jezelf bij De Muzehof 2014 2015 Centrum voor de kunsten Muzehof Coehoornsingel 1, Zutphen - info@muzehof.nl - muzehof.nl muzehof Centrum voor de kunsten is dé ontmoetingsplek op het gebied

Nadere informatie

12peciale voorlichtingns-eum,

12peciale voorlichtingns-eum, _ M R E T AS S S CLA T RUIM DOND E TALE R O O V ERDA G ARI JANU 12peciale voorlichtingns-eum, S the ver het a avond o ium en gymnas erclass de mast NT! MASTERCLASS IETS VOOR JOU? Ben jij altijd op zoek

Nadere informatie

Teambuilding workshops

Teambuilding workshops Teambuilding workshops Speciaal voor het bedrijfsleven heeft Quality Bookings een aantal educatieve en interactieve workshops ontwikkeld. Teambuilding en plezier staan voorop bij onze workshops. Graffiti

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2016 / 2017

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2016 / 2017 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2016 / 2017 Groepsworkshop: Keramische sieraden De workshop bestaat uit 2 dagdelen verspreid over 2 weken Ochtend/middag of avond (datum in overleg) 2 lessen

Nadere informatie

cursusoverzicht Weststellingwerf 2013-2014 Centrum voor de Kunsten Scala Centrum voor de Kunsten

cursusoverzicht Weststellingwerf 2013-2014 Centrum voor de Kunsten Scala Centrum voor de Kunsten Scala Wolvega - Linde College Drafsportlaan 22 8472 AS Wolvega t. 0522-258855 f. 0522-240675 e. info@scalameppel.nl Meppel Vledderstraat 3c 7941 LC Meppel t. 0522-258855 f. 0522-240675 e. info@scalameppel.nl

Nadere informatie

Aanbod naschoolse activiteiten najaar 2015

Aanbod naschoolse activiteiten najaar 2015 Aanbod naschoolse activiteiten najaar 2015 MAANDAG Cursus Beeldhouwen Een 4-weekse cursus beeldhouwen voor leerlingen van groep 4 t/m 6. Deze middagen leer je werken met speksteen uit China, Brazilië of

Nadere informatie

12 Mei 2017 JAARGANG 7, nummer 16

12 Mei 2017 JAARGANG 7, nummer 16 12 Mei 2017 JAARGANG 7, nummer 16 Nieuwe Cursus!!!! Sieraden maken á la carte Cursus met een geheel nieuw concept. In deze brede cursus leert u sieraden maken met de meest uiteenlopende technieken en materialen.

Nadere informatie

Kunst op School 14-15. Ritme van de Stad. Lesbrief. Algemeen: Culturele Instelling: Docent/kunstenaar/:

Kunst op School 14-15. Ritme van de Stad. Lesbrief. Algemeen: Culturele Instelling: Docent/kunstenaar/: Kunst op School 14-15 Ritme van de Stad Lesbrief i.s.m. Muziekschool Hengelo Ritme van de Stad; een project waarin kinderen muzikaal reageren op zelf gemaakt beeldmateriaal, met als resultaat een animatie

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018 Cursus/workshop Aantal lessen Aanvang Kosten p.p Keramische vormgeving 25 18 sept 2017 310,- 20 sept 2017 310,- Raku 4 Op afspraak 95,- Gebarsten

Nadere informatie

Deze dag zijn er docenten aanwezig die later in de maand muzieklessen gaan geven.

Deze dag zijn er docenten aanwezig die later in de maand muzieklessen gaan geven. Nieuwsbrief 2 oktober 2015 Driejarigen groep Driesprong Even voor de zomervakantie heb ik u verteld over de ontwikkelingen rond een Driesprong op de Ceder. Een stap naar het integreren van onderwijs en

Nadere informatie

De school is van ons

De school is van ons De school is van ons Werkboek sociale vaardigheden op school Uitgeverij Eenvoudig Communiceren LEZEN VOOR IEDEREEN UITGEVERIJ EENVOUDIG COMMUNICEREN Dit werkboek is van: Voornaam:... Achternaam: Leeftijd:...

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

MIK aanbod onderwijsteam. MIKspecials Nieuwe Media - In onze cultuur neemt de communicatie via beelden een steeds

MIK aanbod onderwijsteam. MIKspecials Nieuwe Media - In onze cultuur neemt de communicatie via beelden een steeds MIK aanbod onderwijsteam /20 MIKspecials Nieuwe Media - In onze cultuur neemt de communicatie via beelden een steeds onderwijsteam MIKspecials NIUEWE MEDIA belangrijkere plaats in. In deze MIKspecials

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Op de Groene Hart Topmavo komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havoklassen. Bij ons kunnen leerlingen Meer dan leren. Leerlingen doen

Nadere informatie

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT?

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? Dynamisch Lerend Betrokken Informatiefolder gymnasium - technasium - atheneum - havo - mavo Kom je ook naar het Dalton Lyceum Barendrecht? Zit jij in groep

Nadere informatie

ontdek de plek Opdracht 1

ontdek de plek Opdracht 1 Naam: Klas: Datum: Welkom in één van de Schatkamers van de wereld. In deze lessen leer je meer over hoe dit typische polderlandschap een inspiratiebron is voor de kunsten. Je doet inspiratie op om je eigen

Nadere informatie

het Officiële Boek Help je kinderen leren programmeren! Marina Umaschi Bers en Mitchel Resnick

het Officiële Boek Help je kinderen leren programmeren! Marina Umaschi Bers en Mitchel Resnick het Officiële Boek Help je kinderen leren programmeren! Marina Umaschi Bers en Mitchel Resnick inhoud in het kort voorwoord...xi Een inleiding tot ScratchJr... 1 Hoofdstuk 1: Aan de slag... 7 Hoofdstuk

Nadere informatie

Praktisch. - Wilt u uw kind voor 09.30 uur brengen en na 16.30 uur ophalen? Zo kan uw kind het hele dagprogramma meedoen.

Praktisch. - Wilt u uw kind voor 09.30 uur brengen en na 16.30 uur ophalen? Zo kan uw kind het hele dagprogramma meedoen. Praktisch - Wilt u uw kind voor 09.30 uur brengen en na 16.30 uur ophalen? Zo kan uw kind het hele dagprogramma meedoen. - Komt uw kind onverwachts niet, of juist wel, of op een ander tijdstip? Laat het

Nadere informatie

Naschools activiteitencoördinator Gerda van Berkel 0343-473075

Naschools activiteitencoördinator Gerda van Berkel 0343-473075 Contactgegevens Naschools activiteitencoördinator Gerda van Berkel 0343-473075 Clustermanager KDV 't Bikkeltje, BSO De Breeeje, PSZ de Hobbit Caroline van den Dungen 0343-593200 Directeur Basisschool de

Nadere informatie

Er worden binnen de vereniging zoals u weet een vijftal sporten aangeboden:

Er worden binnen de vereniging zoals u weet een vijftal sporten aangeboden: Beste leden, Let s Go gaat het nieuwe schooljaar weer van start! En dit nog steeds met dezelfde sporten! Er worden binnen de vereniging zoals u weet een vijftal sporten aangeboden: Volleybal; Judo; Tafeltennis;

Nadere informatie

6 tot 12x 1 uur. 10 tot 12x 1 uur

6 tot 12x 1 uur. 10 tot 12x 1 uur Muziekatelier Muziekatelier is een grote hit! Wil jij iets doen met muziek maar weet je nog niet precies wat je het leukste vindt? Doe dan mee met het Muziekatelier. Spelenderwijs leer je noten lezen en

Nadere informatie

JE CULTURELE ZELFPORTRET

JE CULTURELE ZELFPORTRET JE CULTURELE ZELFPORTRET Dit is het culturele zelfportret van Vul alles in hele antwoordzinnen in. Gebruik een ander lettertype of een andere kleur voor de antwoorden. Plak hier je pasfoto Film/tv 1 Ga

Nadere informatie

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Seizoen 2012-2013 Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Liefde voor muziek De Zeister Muziekschool is hèt trefpunt voor muziek in Zeist. Iedereen die iets met muziek wil doen - van spelen tot luisteren,

Nadere informatie

13 e. Creatief bezig zijn Glas in Lood Pagina 4. Nieuw. Theaterlessen Muzieklessen Pagina 5. aanbod! Pagina 4&5

13 e. Creatief bezig zijn Glas in Lood Pagina 4. Nieuw. Theaterlessen Muzieklessen Pagina 5. aanbod! Pagina 4&5 13 e Creatief bezig zijn Glas in Lood Pagina 4 Theaterlessen Muzieklessen Pagina 5 Nieuw aanbod! Pagina 4&5 GYMNASIUM ATHENEUM TTO HAVO VMBO PRAKTIJKONDERWIJS Jij leert. Jij inspireert! De nieuwe Click

Nadere informatie

De workshops. Dans. Yoga

De workshops. Dans. Yoga obs De Phoenix Special Edition Beste ouder(s)/verzorger(s), Op woensdag 15 maart was het zover! De Nationale Daltondag. Op deze dag stond de talentontwikkeling centraal. Alle leerlingen hebben op deze

Nadere informatie

Lesbrieven met Prijsvragen

Lesbrieven met Prijsvragen Lesbrieven met Prijsvragen Ontdekken van Techniek - aandacht voor milieu & energie Aan de slag met het ontwerpen van nieuwe producten? Ontwerpen met Sketch Up 9 e TECHNIEKDAG ONDERWIJS SALLAND Vrijdag

Nadere informatie

HALLO WERELD! Beste directie en leerkrachten,

HALLO WERELD! Beste directie en leerkrachten, Beste directie en leerkrachten, Voor u ligt een flyer met een aanbod van MiK kunsteducatie van workshops voor het PO rondom het thema van de kinderboekenweek 2012: Hallo wereld! Er zijn lessen in de verschillende

Nadere informatie

Een Helder Verhaal? Kunst verschaft de kunstenaar de mogelijkheid om zich te uiten. Door creatieve middelen te gebruiken, vertellen zij hun verhaal.

Een Helder Verhaal? Kunst verschaft de kunstenaar de mogelijkheid om zich te uiten. Door creatieve middelen te gebruiken, vertellen zij hun verhaal. CKV. Opdracht lessenserie Een Helder Verhaal? Kunst verschaft de kunstenaar de mogelijkheid om zich te uiten. Door creatieve middelen te gebruiken, vertellen zij hun verhaal. Maar waarom zo moeilijk? En

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Groene Hart Rijnwoude is kleinschalig met een breed onderwijsaanbod op het gebied van vmbo-b/k, tl en havo. Op onze school staat Leren met uitzicht centraal. We geven onze leerlingen uitzicht op een goede

Nadere informatie

www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR!

www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR! www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR! Shine Wij zijn SHINE, een centrum voor podiumkunsten. Graag willen wij u hierbij kennis laten

Nadere informatie

Najaar 2016 Plug In Music

Najaar 2016 Plug In Music Najaar 2016 Plug In Music Plug In Plug In Music : Dit is het aanbod van alle muziekcursussen van JC De Klinker. Plug In richt zich tot jongeren van 12 tot 30 jaar. De cursussen gaan door in Jc De Klinker.

Nadere informatie