Poppodium Rauw. Onderzoek. Wat is Poppodium Rauw?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Poppodium Rauw. Onderzoek. Wat is Poppodium Rauw?"

Transcriptie

1 Wat is Poppodium? is een nieuw poppodium in Lelystad. wil zich voornamelijk richten op een jonge doelgroep van twintigers en dertigers met een brede muzieksmaak. Deze mensen zijn geïnteresseerd in bekende, populaire muziek maar ook experimentele, vernieuwende muziek. moet een podium worden voor verschillende vormen van popmuziek. Het doen van is een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling en verspreiding van bekende en onbekende popmuziek. Dat doen zij met een bijzondere en onderscheidende programmering, wil zijn publiek dus de mogelijkheden bieden om met allerlei vormen van popmuziek in aanraking te komen. Het wil de grenzen verkennen van (pop)-cultuur en ruimte geven aan bijzondere initatieven. Zij doen dat vanuit de volgende kernwaarden: Brutaal, spontaan, tegendraads en eigenzinnig. Poppodium Onderzoek Doelgroep De Nederlandse bevolking vergrijst. De gemiddelde leeftijd is in de periode gestegen van 34,4 tot 39,7 jaar en de meerderheid van de Nederlandse bevolking anno 2008 is geboren tussen 1946 en (statline.cbs.nl) In de grafiek hieronder is te zien hoe de bevolkingssamenstelling de laatste twee decennia is veranderd. In 1980 vormden jongeren tussen 15 en 25 jaar nog de grootste bevolkingsgroep, anno 2008 vormen deze jongeren de kleinste bevolkingsgroep. De leeftijdsgroep van jaar is sinds 1980 afgenomen met 5,2%, terwijl de leeftijdsgroep35-45 jaar een groei van 3,5% liet zien. Jongeren blijven de primaire doelgroep bij de Nederlandse poppodia. De belangrijkste publieksgroep bevindt zich in de leeftijdscategorie jaar. In totaal verwacht maar liefst 72,7% van alle poppodia dat ze de komende jaren met name de leeftijdsgroep jaar zullen bedienen. De doelgroep van is dan ook tussen de jaar. Dit is dus een goed teken voor de toekomst.

2 Kenmerkende sterke punten Er is een groeiende publieke belangstelling voor popmuziek. Geen kunstdiscipline is zo sterk verweven in het leven van de hedendaagse persoon als popmuziek. Popmuziek is overal te horen en zelfs te zien. De consumptie beperkt zich niet tot de pure vorm (live, via de media of op CD, mp3 etc.), maar ook via de grote rol die popmuziek speelt in games, in films en op televisie (dramaseries, reclame, documentaires) en in kranten en tijdschriften. Popmuziek maakt deel uit van het leven en is medebepalend voor de identiteit van mensen, wat je luistert is wat je bent. Het belang van popmuziek blijkt uit de plek die popmuziek inneemt in de vrijetijdsbesteding van mensen. Het aantal passieve (bezoekers en luisteraars) en actieve beoefenaars van de popmuziek is enorm. Om die reden zijn meerdere poppodia in ook meer dan welkom. Kenmerkende sterke punten van zijn vooral dat Poppodium zich wil richten op verschillende vormen van popmuziek en zo een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling en verspreiding van bekende en onbekende popmuziek. Op die manier vallen ze op omdat niet alle poppodia zich daar op richten. Ook hebben ze een jonge doelgroep waarvan mensen elkaar van kunnen beïnvloeden. Ze maken hierbij gebruik van een onderscheidende programmering. Hun kernwoorden zijn dan ook brutaal, spontaan, tegendraads en eigenzinnig. Daarmee willen de onderscheidend over komen en lekker hun eigen ding doen. Hiernaast staat ook een mindmap met de kernwoorden, hierbij kwam ik bij woorden uit die je eigenlijk ook kan associëren met het woord. Een diverser aanbod In 1995 bleek de programmering in de Nederlandse poppodia al lang niet meer uitsluitend uit gitaarbands te bestaan. Nieuwe genres zoals dance, hiphop en vele cross-overs tussen verschillende stijlen werden steeds vaker geprogrammeerd, terwijl deze muziekstijlen in die tijd nog maar enkele jaren bestonden. Poppodia waren ook toen al zeer vooruitstrevend in het oppikken van nieuwe muziekstromingen en het bereiken van een cultureel divers publiek. wilt dat publiek ook bereiken. Internet is een belangrijke factor in deze ontwikkeling. Enerzijds groeit het aanbod omdat optreden een steeds belangrijkere bron wordt voor de inkomsten van muzikanten. Anderzijds raakt het publiek steeds meer bekend met verschillende muziekstijlen waardoor de vraag in diversiteit toeneemt en als gevolg daarvan ook het aanbod. Tenslotte geldt dat popmuziek zich als kunstvorm vernieuwt en meer dan andere kunstvormen zoekt naar cross-overs. Niet alleen met andere muziekstromingen maar ook met kunstvormen als beeldende kunst, audiovisuele kunst, multimedia, jongerencultuur, design en vormgeving.

3 Concurrenten

4 Atak Poppodium Atak is dé aanbieder en ondersteuner van live muziek en popcultuur in Enschede. Look & feel van Atak Concerten, club nights, oefenruimte verhuur, foto exposities, indoor festivals, studio opnames, culturele evenementen, talentenontwikkeling en veel meer. Wat hoor je zoal bij Atak voorbijkomen aan live muziek? Van pop tot rock, van metal tot hiphop, van techno tot ska en van drum n bass tot indierock.voor iedereen is er iets bij hun te vinden. Naast landelijke en internationale acts, bieden ze regionaal en lokaal talent een kans om te groeien. Atak werkt samen met podiumpartners uit de regio om lokale muziektalenten meer plaatsen te bieden zodat deze talenten vaker kunnen spelen. Daarnaast is Atak in het bezit van elf oefenruimtes waar bands kunnen repeteren en een studio kunnen huren om eigen nummers op te nemen. Poppodium Atak is dus een poppodium dat veel variatie biedt voor iedereen. Op die manier kunnen ze veel verschillende mensen met veel verschillende muzieksmaken trekken. Naast alleen de landelijke en internationale acts bieden ze ook regionaal en lokaal talent een kans om te groeien. Ze hebben bijvoorbeeld open mic nights waar iedereen zichzelf kan laten horen. Ook hebben ze oefenruimtes en geven ze cultuureducatie. Atak organiseerd maandelijks een bandavond in Gronau in samenwerking met het Musiker Iniatieve Gronau (MIG 90). Samen met een Duitse band wordt de avond ingevuld, waarbij vele bands een kans hebben om over de grens te spelen. Atak staat vooral vol met grote foto s die je aandacht moeten trekken. Misschien soms te veel.verder geeft het met de bovenste balk van de website ook een beetje een retro gevoel. Het logo is een duidelijk beeldmerk dat in verschillende kleuren gezet kan worden en over verschillende beelden heen gelegd kan worden. De letters zijn erg gestyleerd maar herkenbaar. Hetzelfde stijltje is ook goed terug te zien in onderandere het icoon van de open mic night en de tekst overlays bij de foto s. Het lettertyp is bij de overlays wel wat veiliger en goed leesbaar. Op andere pagina s waar meer tekst en tussenkopjes zijn is het een soort mix van schreefletters en schreefloos. Dit wordt ook onderaan de website gedaan. De kleuren zijn vooral grijs, zwart, rood en blauw. met veel witruimtes om de foto s.

5 Underground Underground is het poppodium van Lelystad en met een capaciteit van 400 bezoekers het grootste poppodium van de provincie Flevoland. Door de brede programmering van concerten en evenementen bekleedt Underground een unieke positie in het Lelystadse culturele en uitgaanscircuit. Look & feel van Underground Het podium speelt ook een grote rol bij het ontwikkelen van talent in de regio. Lokale bands kunnen oefenen in geluidsdichte oefenruimtes en podiumervaring opdoen in de voorprogramma s van bekende acts. Underground bevindt zich dus in dezelfde regio als Poppodium maar heeft veel variatie in het programma voor jong en oud. Waarbij een vaste jongere doelgroep heeft. Underground is veel minder op foto s gericht en meer op tekst. Met een duidelijke layout en een makkelijk bereikbaar menu bovenaan de website. De kleuren komen steeds terug. Net zoals de roze vorm oftwel de halve letter U van Underground. Verder is alles veel met zwarte vlakken en witte tekst gedaan. Bijna alles is eigenlijk in vette hoofdletters zodat je ogen er meteen op landen. Naast dat heeft alles ook een hoekige vorm, ook net zoals het logo dat hoekig is. De vorm van het logo komt bijvoorbeeld ook terug in de onderstaande illustratie.

6 EKKO EKKO programmeert vernieuwend en kiest daarbij voor kwaliteit en relevantie, er is ruimte voor niches die op andere plekken (nog) geen ruimte krijgen. EKKO biedt popcultuur aan in de breedste zin van het woord; genrebreed waarbij er tevens ruimte is voor andere disciplines die het muziekprogramma verbindt met haar oorsprong en verdieping biedt. Deze combinatie creëert bewustwording bij het publiek en versterkt de promotionele kracht. Dit alles doet EKKO met een grote groep vrijwilligers aan haar basis, producties van EKKO zijn enkel mogelijk met zoveel enthousiaste, leergierige en betrokken vrijwilligers. Deze vrijwilligers voeden de inhoud van onderaf en vinden bij EKKO een plek op zich te ontwikkelen als professional om zo door te kunnen stromen binnen EKKO of in het culturele veld. EKKO stimuleert de keten van werkervaring opdoen in een cultureel podium en stimuleert haar vrijwilligers en medewerkers hun ervaring op hun beurt weer door te geven aan nieuw talent. Look & feel van EKKO Wat heel erg opvalt aan de look & feel van Ekko is dat ze erg retro overkomen. Niet persee ouderwets maar veel zwartwit met kleurenfilters. Als je op de website met de muis over de foto s heen gaat krijg je ze in kleur te zien. Het voelt eigenlijk een beetje hipster-achtig. Het is ook veel in vlakken gedaan, elk onderdeel is een los blok. De posters/reclame zijn wel erg opvallend. Door de tekst die je eigenlijk pakt wil je verder gaan lezen of informatie opzoeken. De posters zijn ook niet heel veilig, het is niet meteeen duidelijk waar het voor staat. Op de website heb je voor de broodtekst ook een soort typmachine lettertype. Dat past erg bij het retro/hipster sfeertje past. Het dikgedrukte lettertyp bij de agenda is ook het lettertype dat weer terugkomt bij promotiemiddelen. Eigenlijk net zoals Poppodium bezig met shows van verschillende soorten popmuziek en mensen nieuwe dingen laten horen. Met het cafe hebben ze leuke gerechten voor een budget prijs met meer korting als je een ticket voor een show hebt aangeschaft. Zo trekken ze dezelfde doelgroep.

7 Brochures Ekko Brochure/boek van de Ekko. In de brochure geven ze de hoogtepunten en ontwikkelingen weer. Er zitten veel soort van abstracte plakwerken in, zoals bijvoorbeeld op de voorkant is te zien. Net zoals bij hun huisstijl/ website komt het retro ook weer terug. Voor de broodtekst hebben ze weer het typmachine lettertype met dikgedrukte duidelijke letters voor de kopjes. Ook staan er veel quotes in (of in dit geval tweets). Die zijn vormgegeven met verschillende lettergrotes en diktes, het krijgt op die manier een heel speels uiterlijk. Nieuwe Nobelaer De brochure van de Nieuwe Nobelaer heeft een duidelijke en strakkere vormgeving. In de brochure staat eigenlijk alleen maar het programma. Het programma is op de volgorde van datum gezet en bij elk optreden een passende foto van de artiest(en). De data zijn in opvallende blauwe vakken gezet met daarnaast de informatie tekst. Boven de foto s en naast de titels staat ook wat voor een soort optreden het is, bijvoorbeeld een concert of show. Wat vooral opvalt zijn de verschillende lettertypes in de kopjes/namen. Die zijn soms sierlijk en lijken op schrijfletters, terwijl andere juist meer een standaard lettertyp hebben of juist iets heel opvallend dikgedrukt. De kleuren van alle letters en vakjes zijn de kleuren die terugtezien zijn in het logo. De kleuren zijn zelfs terugtezien op de voorkant met de kleding die de vrouw aanheeft.

8 Lindenberg Bij de podium brochure van de Lindenberg komt alles over met een luxe sfeer maar tegelijkertijd ook een beetje rommelig. Het is allemaal heel erg in vlakken gedaan. Het lijkt alsof er happen uit de foto s zijn genomen. Bij het voorwoord is de foto bijna volledig naast de hoek linksonder die er uit is gehaald. Dit komt ook terug bij het programma, waarbij geen enkele foto eigenlijk volledig is. Daar staat er wel veel informatie in de vlakken, waarbij ze aan verschillende kanten uitlopen. De typografie is komt luxe over door de zilvere en gouden kleuren. De kleuren komen samen met het standaard zwart van de letters steeds terug. Vooral in delen van de tekst dat zich moet onderscheiden van de broodtekst en makkelijk te vinden is. Dat zijn hierbij vooral de titels maar ook de showdata. De letters zijn verder schreefloos en er wordt altijd dezelfde gebruikt en varaties erop.

9 Wat kan er gebruikt worden in de huisstijl Ik heb een paar woorden van de eerder gemaakte mindmaps eruit gehaald waar ik graag verder mee zou willen werken. Om die woorden heen heb ik ook een mindmap gemaakt om zo tot concretere uitgangspunten te komen voor de huisstijl van Poppodium. Kleuren Bij poppodia denk ik aan donkere maar ook felle kleuren. Door donkere zalen maar felle lichten. Vaak zijn dit toch dezelfde kleuren, via mijn mindmaps kwam ik vaak uit op water/blauw. Bij poppodia zie ik ook variaties van die kleur voor me. Denk hierbij aan paars.donkerblauw maar ook fellere kleuren zoals oranje. Bij het zoeken naar poppodia afbeeldingen zijn dan ook de kleuren je het meest tegenkomt Een screenshot van google afbeeldingen en eronder color picked RGB kleuren van kleuren die veel terugkomen.

10 PMS kleuren en lettertypes

11 Conclusie Bronnen nl.wikipedia.org/wiki/popmuziek issuu.com/poppodiumekko/docs/ekko_boek issuu.com/lux-nijmegen/docs/podiumbrochure_ lindenberg lux_151

Poppodium Rauw. Onderzoek

Poppodium Rauw. Onderzoek 1 Poppodium Rauw Onderzoek Inhoudsopgave Wat is Poppodium Rauw? Kenmerkende sterke punten Concurrenten Brochures Wat kan er gebruikt worden in de huisstijl Conclusie en bronnen Schetsen Uitwerking logo

Nadere informatie

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd:

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd: Huisstijlhandboek Inhoudsopgave Inleiding... 3 Missie & organisatiebeschrijving... 4 Logo, pay-off & pictogrammen... 5 Logo & kleurgebruik... 6 Typografie... 8 Briefpapier... 9 Persbericht... 10 Powerpoint

Nadere informatie

MANUAL EEN HANDLEIDING IN HET GEBRUIK

MANUAL EEN HANDLEIDING IN HET GEBRUIK MANUAL EEN ANDLEIDING IN ET GEBRUIK VAN ET LOGO ER GAAT NIETS BOVEN GRONINGEN 2 INOUDSOPGAVE 1 Voorwoord 3 2 et logo 4 3 Toepassing 5 4 Gebruik van het logo door derden 7 5 Toestemming voor gebruik 9 3

Nadere informatie

d e s i g n d o c u m e n t MELK

d e s i g n d o c u m e n t MELK designdocument MELK melk moet een identiteit krijgen zowel inhoudelijk als visueel in dit document is het ontstaan van het visuele gedeelte weergegeven Dit is een inhoudsopgave 4-19... logo 20-34... website

Nadere informatie

13/6/2012 TRANSCRIPT RIET INTERVIEW. Sanni

13/6/2012 TRANSCRIPT RIET INTERVIEW. Sanni 13/6/2012 INTERVIEW TRANSCRIPT RIET Naam interviewer Naam respondent Pseudoniem respondent Datum interview 30-05-2012 Plaats interview Alkmaar Begintijd interview 12.00 Eindtijd interview 13.20 Leeftijd

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. 1 Inleiding pg.5. 2 Identiteit & Imago pg.7. 3 Ervaar het merk pg.9. 4 Kernwaarde & Merkpropositie pg.11

Inhoud. Voorwoord. 1 Inleiding pg.5. 2 Identiteit & Imago pg.7. 3 Ervaar het merk pg.9. 4 Kernwaarde & Merkpropositie pg.11 Voorwoord Voor u ligt het Merkdocument van Nick Pilmeyer. Nick Pilmeyer is een sing/song writer die gebrand wilt worden. Dit document zorgt voor duidelijkheid in het proces om een goede branding te maken

Nadere informatie

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Ontwerprapport Save Energy Leiden Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Inhoudsopgave Inleiding...4 1 Grafisch Ontwerp...5 1.1 De website...5 1.2 Header...6 1.3 Menu...6 1.4 Content...7 1.5 Grafieken...7 1.5

Nadere informatie

Huisstijlhandboek JPcommunication

Huisstijlhandboek JPcommunication Huisstijlhandboek JPcommunication Inleiding Inhoud Dit is het huisstijlhandboek van JPcommunication. Dit huisstijlhandboek geeft de richtlijnen die houvast geven bij het gebruik van de huisstijl van JPcommunication.

Nadere informatie

Cultuurbeleving. Junipeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek

Cultuurbeleving. Junipeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek Cultuurbeleving Junipeiling Bewonerspanel Utrecht.nl/onderzoek Colofon uitgave Afdeling Onderzoek Gemeente Utrecht 030 286 1350 onderzoek@utrecht.nl in opdracht van Cultuur Ontwikkelorganisatie Gemeente

Nadere informatie

Bij Mezz weten ze met ruim 300 events per jaar precies waar ze mee bezig zijn en dat merk je.

Bij Mezz weten ze met ruim 300 events per jaar precies waar ze mee bezig zijn en dat merk je. JOIN THE MUSIC! Bij Mezz weten ze met ruim 300 events per jaar precies waar ze mee bezig zijn en dat merk je. WAT IS MEZZ? Mezz concerts & dance is het kloppend hart voor popmuziek in Breda en omstreken.

Nadere informatie

SHOW: The Feel Good Show of The Year. Artiesten: Blues Brothers. Naam: Sjuul Kroon. Klas 3GTA. Vak: CKV Opdracht: ckv verslag.

SHOW: The Feel Good Show of The Year. Artiesten: Blues Brothers. Naam: Sjuul Kroon. Klas 3GTA. Vak: CKV Opdracht: ckv verslag. SHOW: The Feel Good Show of The Year Artiesten: Blues Brothers Klas 3GTA 1. Welk concert heb je gekozen? The Feel Good Show van de Blues Brothers. 2. Waarom heb je juist dit concert gekozen? We kregen

Nadere informatie

Van glasfusion tot streetdance in Deventer. Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad.

Van glasfusion tot streetdance in Deventer. Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad. Van glasfusion tot streetdance in Deventer Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad. Wie in Deventer iets wil leren op het gebied van kunst, kan niet

Nadere informatie

Inspiratiecarrousel. Creatieve ideeën uit de praktijk

Inspiratiecarrousel. Creatieve ideeën uit de praktijk Inspiratiecarrousel Creatieve ideeën uit de praktijk Theater- en Congrescentrum Hanzehof - Zutphen Concept: Rendementsverhoging door kostenverlaging. Veel theaters programmeren sowieso in twee zalen, wij

Nadere informatie

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop.

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop. Be e ldsche rmvormge ving & We bde sign Doelstelling & Doelgroepverkenning Kijk naar verschillende websites om je doelgroep te verkennen. Ze hebben allemaal een andere doelstelling en roepen een bepaalde

Nadere informatie

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD LIMBURG voor muzikanten

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD LIMBURG voor muzikanten ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD LIMBURG voor muzikanten BELANGRIJK: Gegeven antwoorden worden strikt vertrouwelijk en naamloos verwerkt. Deelname aan de enquête is anoniem. Wil je echter kenbaar maken waar

Nadere informatie

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia BELANGRIJK Gegeven antwoorden worden strikt vertrouwelijk en naamloos verwerkt. Deelname aan de enquête is anoniem. Wil je echter kenbaar maken waar je voor

Nadere informatie

DE KROEG SCHILDERSBEDRIJF

DE KROEG SCHILDERSBEDRIJF RITUALS LE CLUB DE KROEG SCHILDERSBEDRIJF TODAY MEGA MEUBEL ORANGE IS THE NEW WHACK MOTORSERVICE VEGA-SNACKS KRYNEN RITUALS Over het algemeen staan de winkels van Rituals zeer goed aangeschreven en staan

Nadere informatie

LL365. Lowlands 365! Ontwerpdocument! het ontwerp van de LL365 app

LL365. Lowlands 365! Ontwerpdocument! het ontwerp van de LL365 app Lowlands 365 Ontwerpdocument het ontwerp van de LL365 app Lowlands 365 door: Jan roedersz studentnummer: 500685974 klas: Oranje versie: 1.0 datum: 11 juni 2014 LL365 Inhoudsopgave Inleiding 3 De Sitemap

Nadere informatie

Jouw werkstuk lever je uiterlijk in op donderdag 20 maart 2014!!

Jouw werkstuk lever je uiterlijk in op donderdag 20 maart 2014!! Hoe maak ik in groep 8 een werkstuk? Jij gaat de komende weken thuis een werkstuk maken. Een werkstuk is een lange weettekst. Het wordt geschreven om iemand iets te leren of te laten weten. Net als in

Nadere informatie

PVA Housewarming Podium de Koog. Mei 2015

PVA Housewarming Podium de Koog. Mei 2015 PVA Housewarming Podium de Koog Mei 2015 Naam: Nicky Roos Klas: MM2C Jaar: 2014/2015 Inhoudsopgave ACHTERGRONDEN... 3 PROJECTOPDRACHT... 3 PROJECTNAAM... 3 OPDRACHTGEVER... 3 OPDRACHTNEMER... 4 FORMULERING

Nadere informatie

Algemene regels. Stappenplan webdesign

Algemene regels. Stappenplan webdesign Algemene regels Stappenplan webdesign Kleurengebruik Denk bij het maken van een website aan je kleurencombinaties. Gebruik niet meer dan 4 kleuren; Achtergrond; Heading/ Subheading; Platte tekst; Links.

Nadere informatie

De JRD presenteert: Het onderzoeksrapport Poppodia en de betrokkenheid van jongeren.

De JRD presenteert: Het onderzoeksrapport Poppodia en de betrokkenheid van jongeren. De JRD presenteert: Het onderzoeksrapport Poppodia en de betrokkenheid van jongeren. Jongerenraad Delft Rapport September 2010 Geschreven door: Hanneke Bezemer Joey Derwort Het rapport De Jongerenraad

Nadere informatie

De website heeft een redelijk gestileerde uitstraling en oogt ook experimenteel. Verder lijd hij nauwelijks af van de inhoud, namelijk zijn foto s.

De website heeft een redelijk gestileerde uitstraling en oogt ook experimenteel. Verder lijd hij nauwelijks af van de inhoud, namelijk zijn foto s. Analyse van een website (Opdracht 1a.) EricRyanAnderson.com De vormgeefaspecten Het doel van de website is om het werk van Eric Ryan Anderson te laten zien en daarmee klanten te overtuigen om gebruik te

Nadere informatie

Op de foto is een bord te zien van een doner kebab tent bij het station van hoofddorp. Op dit bord hebben ze geprobeerd te communiceren met de

Op de foto is een bord te zien van een doner kebab tent bij het station van hoofddorp. Op dit bord hebben ze geprobeerd te communiceren met de Op de foto is een bord te zien van een doner kebab tent bij het station van hoofddorp. Op dit bord hebben ze geprobeerd te communiceren met de mensen, maar naar mijn mening komt dit niet goed over bij

Nadere informatie

Bescherm je foto s met een watermerk

Bescherm je foto s met een watermerk Bescherm je foto s met een watermerk Het is vervelend wanneer een ander met je foto's aan de haal gaat. Je steekt er niet alleen tijd en moeite in maar ook wettelijk heb je rechten over je eigen foto's.

Nadere informatie

Pr. Portfolio Grafische Vormgeving

Pr. Portfolio Grafische Vormgeving Pr. Portfolio Grafische Vormgeving Typografie opdracht Yannick Seyeux G&I 1D 9/7/2015 1 Pizzeria Nefertiti Eemnesserweg, Hilversum Toen ik langs deze kleine pizzeria liep viel mij de dikke rode text Nefertiti

Nadere informatie

CLOUDSUITE. stijlwijzer. februari 2015

CLOUDSUITE. stijlwijzer. februari 2015 CLOUDSUITE stijlwijzer februari 2015 colofon Aan deze uitgave kunnen op geen enkele manier rechten worden ontleend. Onder voorbehoud van (druk)fouten. Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van

Nadere informatie

JE CULTURELE ZELFPORTRET

JE CULTURELE ZELFPORTRET JE CULTURELE ZELFPORTRET Dit is het culturele zelfportret van Vul alles in hele antwoordzinnen in. Gebruik een ander lettertype of een andere kleur voor de antwoorden. Plak hier je pasfoto Film/tv 1 Ga

Nadere informatie

BEDRIJFSPLAN. Bedrijfsplan Plato, september 2009, v1 Behoort bij Raadsvoorstel 14 2009 blz. 1

BEDRIJFSPLAN. Bedrijfsplan Plato, september 2009, v1 Behoort bij Raadsvoorstel 14 2009 blz. 1 BEDRIJFSPLAN 0.0 Inleiding Het is alweer een hele tijd stil (geweest) rondom het Helmondse poppodium Plato. Er vinden al enige tijd geen publieksactiviteiten meer plaats en het pand wordt slechts gebruikt

Nadere informatie

Grafische Interface Lettertypen veranderen

Grafische Interface Lettertypen veranderen Grafische Interface Lettertypen veranderen 1.) Bij deze fysiotherapeut vond ik dat de letters iets te veel uit elkaar stonden. Daardoor leest het als geheel niet echt lekker. In mijn verbetering heb ik

Nadere informatie

C5basis)201452015) Discipline:*muziek*/*dans* Thema:)GEZONDHEID))))))))))))) Gr)152:)Museum)voor)Religieuze)Kunst)

C5basis)201452015) Discipline:*muziek*/*dans* Thema:)GEZONDHEID))))))))))))) Gr)152:)Museum)voor)Religieuze)Kunst) Ondersteunend)educatief)materiaal))voor)de)groepen)758)behorende)bij):) C5basis)201452015) Discipline:*muziek*/*dans* Thema:)GEZONDHEID))))))))))))) Gr)152:)Museum)voor)Religieuze)Kunst) ) Gr)354:)Markant)Uden)i.s.m.)Jelle)Douma)

Nadere informatie

Pieter Geneugelijk 4H3

Pieter Geneugelijk 4H3 Pieter Geneugelijk 4H3 Opdracht 1 www.ad.nl : Geeft het AD mij voldoende juiste en actuele informatie? Ja het AD beschikt over actuele informatie en de juistheid ervan. Cijfer: 8 Tip: Iets minder drukke

Nadere informatie

Uitleg site maken. Stap 2) Nu kiezen we de lay-out. Je kunt het aantal kolommen kiezen. Je kiest nu de eerste. Maar dit kun je later veranderen

Uitleg site maken. Stap 2) Nu kiezen we de lay-out. Je kunt het aantal kolommen kiezen. Je kiest nu de eerste. Maar dit kun je later veranderen Uitleg site maken Hier vind je een uitleg hoe je bij Google een site kunt maken. Maak eerst een map bij je Favorieten en zet daar onderstaande sites in. Later zet je daar ook je eigen site in. Handig om

Nadere informatie

Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk?

Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk? Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk? Jij gaat de komende weken thuis een werkstuk maken. Een werkstuk is een lange weettekst. Het wordt geschreven om iemand iets te leren of te laten weten. Net als in

Nadere informatie

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125 verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode 68 blauwe 62 foyer 75-150 café 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink Podium voor ontmoeting evenementenlocatie centrum apeldoorn Ieder

Nadere informatie

EMEG Lijst. Onderdeel: Event

EMEG Lijst. Onderdeel: Event EMEG Lijst Onderdeel: Event Max Kolster CO1F 21 september 2012 Inleiding Afgelopen zomer ben ik op Solar Weekend Festival in Roermond geweest. Ik ben daar vooral als bezoeker geweest, maar heb ook als

Nadere informatie

make things ETA by Boudewijn Naaijkens

make things ETA by Boudewijn Naaijkens ET S make things ETA by Boudewijn Naaijkens VISUAL IDENTITY Student Boudewijn Naaijkens 2060969 Avans Hogeschool 42CM04 (O) Vakcoördinator Brenda Renssen Avans Hogeschool Overige betrokken docent(en) Marcel

Nadere informatie

Down The Rabbit Hole. Door: Mark van Dijken (500714919) Klas: Koraal Datum: 01-06-2015 Vak: Informatie Architectuur Docent: Harm van Vugt

Down The Rabbit Hole. Door: Mark van Dijken (500714919) Klas: Koraal Datum: 01-06-2015 Vak: Informatie Architectuur Docent: Harm van Vugt Down The Rabbit Hole Door: Mark van Dijken (500714919) Klas: Koraal Datum: 01-06-2015 Vak: Informatie Architectuur Docent: Harm van Vugt Inhoudsopgave 02. Inhoudsopgave & Inleiding 03. Sitemap 04. Home

Nadere informatie

Huisstijl handboek. oktober 2015 V1.1

Huisstijl handboek. oktober 2015 V1.1 Huisstijl handboek oktober 2015 V1.1 Inhoudsopgave Inleiding 1. De basis... 3 1.1 Logo... 5 1.2 Alternatief logo... 6 1.3 Kleurgebruik logo... 7 1.4 Wall of shame logo... 10 1.5 Beeldmerk... 11 1.6 Wall

Nadere informatie

EERSTE RESULTATEN LANDELIJK PUBLIEKSONDERZOEK NEDERLANDSE POPPODIA

EERSTE RESULTATEN LANDELIJK PUBLIEKSONDERZOEK NEDERLANDSE POPPODIA EERSTE RESULTATEN LANDELIJK PUBLIEKSONDERZOEK NEDERLANDSE POPPODIA ONDERWERPEN S Onderzoeksopzet S Leeftijdsverdeling S Aandeel vrouwen S Aandeel allochtonen S Overige sociaal-demografische gegevens S

Nadere informatie

Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk?

Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk? Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk? Je gaat de komende weken thuis een werkstuk maken. Een werkstuk is een lange weettekst. Het wordt geschreven om iemand iets te leren of te laten weten. Net als in een

Nadere informatie

Grafisch Vormgeven 10 verbeterde designs. Youri Stans GAR-1B

Grafisch Vormgeven 10 verbeterde designs. Youri Stans GAR-1B Grafisch Vormgeven 10 verbeterde designs Youri Stans GAR-1B Mount and Blade Warband Interface In het eerste voorbeeld beslaat de interface ongeveer 70% van het beeldscherm. Dit terwijl de tekst binnen

Nadere informatie

TK07 Area @ Q- Base 2010 Lost in Dreams

TK07 Area @ Q- Base 2010 Lost in Dreams TK07 Area @ Q- Base 2010 Lost in Dreams The neverending party! Doelstelling: De doelstelling van TK07 op Q- base is het verbreden en verdiepen van het muziekaanbod op het festival om op die manier een

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Sabeth van der Voort GAR1B 03/10/2014< Grafische interface Docent: Leon Kranenburg

Sabeth van der Voort GAR1B 03/10/2014< Grafische interface Docent: Leon Kranenburg Sabeth van der Voort GAR1B 03/10/2014< Grafische interface Docent: Leon Kranenburg De regels hebben allemaal dezelfde regelafstand. Daardoor loopt de tekst aan een stuk door. Het is een lap tekst waar

Nadere informatie

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving 10 Slechte logo s/typografie verbeteringen. Oktober 2, 2014 GAR1-B PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving 10 Slechte logo s/typografie verbeteringen. Oktober 2, 2014 GAR1-B PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B Piotr Tekien GAR1-B Grafische Vormgeving 10 Slechte logo s/typografie verbeteringen Oktober 2, 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B 10 Slechte voorbeelden van logo s/fonts VOORBEELD 1 Bij het 1e voorbeeld

Nadere informatie

VERVANGTAAK LICHAMELIJKE OPVOEDING VOOR LANGDURIG GEBLESSEERDEN

VERVANGTAAK LICHAMELIJKE OPVOEDING VOOR LANGDURIG GEBLESSEERDEN VERVANGTAAK LICHAMELIJKE OPVOEDING VOOR LANGDURIG GEBLESSEERDEN Je maakt een werkstuk over een (voor jou) niet zo bekende sport. Je maakt het werkstuk op aan de hand van onderstaande handleiding. Veel

Nadere informatie

Hoe maak ik een werkstuk?

Hoe maak ik een werkstuk? Hoe maak ik een werkstuk? Stap 1: Onderwerp en vraag Voordat je kunt beginnen met het maken van een werkstuk, moet je natuurlijk een onderwerp kiezen. Als je een onderwerp hebt gekozen ga je bedenken wat

Nadere informatie

Serious game, FUN design. Door: Nina Haitsma (0870482) The game of life 18-09- 12

Serious game, FUN design. Door: Nina Haitsma (0870482) The game of life 18-09- 12 Serious game, FUN design Door: Nina Haitsma (0870482) The game of life 18-09- 12 Serious game, FUN design Kijk eens naar aller eerste games: Pong en één van de allernieuwste games: Fifa 2013. Eigenlijk

Nadere informatie

Dit is de Lindenberg. Onze filosofie. Geniet van talent. Strategisch Meerjarenplan

Dit is de Lindenberg. Onze filosofie. Geniet van talent. Strategisch Meerjarenplan Dit is de Lindenberg De Lindenberg is het huis waar alles kan. Niet in de letterlijke zin natuurlijk; ook de Lindenberg heeft te maken met wet- en regelgeving en financiële grenzen. Maar de zin verwoordt

Nadere informatie

Onderzoek. demi dolman - 4vb3

Onderzoek. demi dolman - 4vb3 Onderzoek demi dolman - 4vb3 inhoudsopgave RAUW PG 3 MINDMAP PG 14 CONCEPT 2 PG 22 CONCURRENTIE PG 4 LOGO SCHETSEN PG 15 MOODBOARD PG 23 PINKPOP PG 5 CONCEPT 1 PG 17 SCHETSEN PG 24 APPELPOP PG 7 MOODBOARD

Nadere informatie

Ckv verslag. Julia van Sluijs April 2015. Kunst- en Cultuurroute en cabaret CKV VERSLAG

Ckv verslag. Julia van Sluijs April 2015. Kunst- en Cultuurroute en cabaret CKV VERSLAG Ckv verslag Kunst- en Cultuurroute en cabaret Julia van Sluijs April 2015!1 Inhoudsopgave - Algemene gegevens 3 - Verantwoording keuze 4 - Kunst- en cultuurroute Workshop 1: Graffiti 5 Workshop 2: Capoeira

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

Bevrijdingsfestival Overijssel

Bevrijdingsfestival Overijssel Bevrijdingsfestival Overijssel Activiteitenplan 2017 20-8-2016 Inleiding Zwolle, augustus 2016 In dit activiteitenplan leest u onze plannen voor de 27 e editie van het Bevrijdingsfestival Overijssel. Het

Nadere informatie

Tips & trucs banners maken voor je webshop

Tips & trucs banners maken voor je webshop 9-9-2014 15:53:00 Tips & trucs banners maken voor je webshop v1.01 Alicia van Moorsel Inhoudsopgave Pagina 1: - Wat is een header? - Sfeer - Aanbieding/nieuw product - Maar maak ik goede converterende

Nadere informatie

10 foto s van typografische fouten en verbetering: 1 Vietnamees Restaurant Welcome Seafood : Voor verbetering: Na verbetering:

10 foto s van typografische fouten en verbetering: 1 Vietnamees Restaurant Welcome Seafood : Voor verbetering: Na verbetering: 10 foto s van typografische fouten en verbetering: 1 Vietnamees Restaurant Welcome Seafood : Foto genomen op 09-09-2015 om 08:14. Ik loop elke dag langs dit bord onderweg naar het centraal station in Amsterdam.

Nadere informatie

Lesbrief: Klanten winnen, een spel? Thema: Waar ga ik heen?

Lesbrief: Klanten winnen, een spel? Thema: Waar ga ik heen? Lesbrief: Klanten winnen, een spel? Thema: Waar ga ik heen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Een winkel is erg afhankelijk van haar klanten. Wanneer je geen

Nadere informatie

Werken als SoundDesigner

Werken als SoundDesigner 08722 Artiest Sounddesign 29-05-2008 14:22 Pagina 1 werkproces 1 1 2 3 4 5 Werken als SoundDesigner Artiest SoundDesign Wat laat je zien? Je maakt opnames en produceert zelfstandig en in opdracht Je creëert

Nadere informatie

Bedrijven safari. Daphne Meijer 0821393 CMD 1c

Bedrijven safari. Daphne Meijer 0821393 CMD 1c Bedrijven safari Daphne Meijer 0821393 CMD 1c TamTam Korte historie van het bedrijf Tam Tam is in 1996 opgericht door Paul en Bart Manuel. Paul en Bart zijn als partners aan Tam Tam verbonden en spelen

Nadere informatie

Commercial Nintendo WII

Commercial Nintendo WII Commercial Nintendo WII NINTENDO WAT ZEGGEN ZE Lea Lea toegepast op Nintendo Naam Leeftijd Doelgroep Trefwoorden Roel 25-30 Ja Energiek, Innovatief, Kids Paul 16-20 Ja Familiegericht, Uniek, Design Jeffrey

Nadere informatie

Samenvatting onderzoek cultuurparticipatie 2010

Samenvatting onderzoek cultuurparticipatie 2010 Samenvatting onderzoek cultuurparticipatie 2010 Belangrijkste uitkomsten van het onderzoek 2010 Deelname aan culturele activiteiten in shertogenbosch licht toegenomen Het opleidingsniveau is het meest

Nadere informatie

Himalaya Stables. Huisstijl Handboek Himalaya Stables

Himalaya Stables. Huisstijl Handboek Himalaya Stables Huisstijl Handboek Inhoudsopgave Voorpagina Blz: 1 Inhouddopgave Blz: 2 Voorwoord Blz: 3 Logo Blz: 4 Logo kleurgebruik Blz: 5 Visitekaart Blz: 6 A4 Envelop Blz: 7 A5 Envelop Blz: 8 Akte Envelop Blz: 9

Nadere informatie

HET NIEUWE LOGO & DE BASELINE

HET NIEUWE LOGO & DE BASELINE BRAND MANUAL 1. Het nieuwe logo & de baseline...22 2. Kleurgebruik...3 3. Typografie...45 4. Minimumafmetingen...5 6 5. Grafische elementen...56 6. Plaatsing...67 7. Don ts...78 8. Papierkeuze...7 8 1

Nadere informatie

Vormgeving: GB Designers. uitleg huisstijl

Vormgeving: GB Designers. uitleg huisstijl Vormgeving: GB Designers uitleg huisstijl Vormgeving: GB Designers Kleurgebruik In de huisstijl van de Johannes Calvijnschool worden verschillende kleuren gebruikt. Deze zijn zoveel mogelijk gebaseerd

Nadere informatie

Huisstijl gids. Alles wat je wil weten over de stijl van Twente.

Huisstijl gids. Alles wat je wil weten over de stijl van Twente. Huisstijl gids Alles wat je wil weten over de stijl van Twente. WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK? STRATEGIE LOGO EN AFZENDER KLEURGEBRUIK LETTERTYPISCH TWENTE! MAGAZINES & BROCHURES FOTOGRAFIE COLLAGESTIJL Strategie

Nadere informatie

inleiding 2 - Portfolio Coen van Vliet http://www.coenvanvliet.com

inleiding 2 - Portfolio Coen van Vliet http://www.coenvanvliet.com inleiding Ik ben Coen van Vliet, ik ben net afgestudeerd op het Grafisch Lyceum Rotterdam als multimedia-vormgever. Op deze opleiding ben ik heel breed opgeleid in het vormgeven van bijvoorbeeld posters,

Nadere informatie

GIGPOSTERS IDENTITY PRINT ABOUT & CONTACT

GIGPOSTERS IDENTITY PRINT ABOUT & CONTACT GIGPOSTERS IDENTITY PRINT ABOUT & CONTACT ZEEFDRUKPOSTERS VOOR POPPODIUM VERA Vera Art-Division Hier is een overzicht van posters die ik ontwerp en zeefdruk voor poppodium Vera in Groningen. Hier ben ik

Nadere informatie

Look! Inspire : De schaduw kant van verslavende middelen Daan Hermans G&I 1B

Look! Inspire : De schaduw kant van verslavende middelen Daan Hermans G&I 1B Look! Inspire : De schaduw kant van verslavende middelen Daan Hermans G&I 1B 1 Inhoudsopgave Inleiding.. 3 Tijdlijn verzameling..4 week 1 & 2..4 week 3 & 4..5 week 5 & 6..6 week 7...7 De verwerkingskeuze....7

Nadere informatie

Ontwerp Portfoliowebsite MMIO 2016

Ontwerp Portfoliowebsite MMIO 2016 Ontwerp Portfoliowebsite MMIO 2016 Marit Beerepoot 10983430 7 februari 2016 Informatiekunde Universiteit van Amsterdam Inleiding Voor deze opdracht was het de bedoeling dat er 3 verschillende voorstellen

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Praktische tips voor ondernemers Enschede 7-11-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede website?

Nadere informatie

Casus 1 iqueen app Principles and designframeworks

Casus 1 iqueen app Principles and designframeworks Casus 1 iqueen app Principles and designframeworks In dit bestand vind je de individuele opdrachten van David Hutten en de complete documentatie rondom casus 1. Deze opdrachten is gemaakt door: David Hutten

Nadere informatie

Stichting Dans: podium voor jonge

Stichting Dans: podium voor jonge podium voor jonge dansers Al meer dan dertig jaar krijgen jonge Osse dansers de kans om hun kunsten te tonen op de planken van een groot theater. Eens per twee jaar treden zij namelijk op in theater De

Nadere informatie

BESCHRIJVENDE RESULTATEN FESTIVAL DE BESCHAVING 2013

BESCHRIJVENDE RESULTATEN FESTIVAL DE BESCHAVING 2013 BESCHRIJVENDE RESULTATEN FESTIVAL DE BESCHAVING 2013 Michiel Rovers, november 2013 Michiel.rovers@hu.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Leeswijzer... 4 2 Demografische en festigrafische variabelen...

Nadere informatie

Design handboek Stuff Festival. In opdracht van: Grafish Lycem Rotterdam. Door: Lucas van Dongen / / D2C

Design handboek Stuff Festival. In opdracht van: Grafish Lycem Rotterdam. Door: Lucas van Dongen / / D2C Design handboek Stuff Festival 17 / 12 / 15 Versie 1 In opdracht van: Grafish Lycem Rotterdam Door: Lucas van Dongen / 782663 / D2C Algemene huisstijl Design en lettertypes 4 Logo 6 Briefpapier 7 Envelop

Nadere informatie

Mening van het digitaal Burgerpanel Oss over: Kunst en Cultuur. Gemeente Oss. December 2013

Mening van het digitaal Burgerpanel Oss over: Kunst en Cultuur. Gemeente Oss. December 2013 Mening van het digitaal Burgerpanel Oss over: Kunst en Cultuur Gemeente Oss. December 2013 1 INLEIDING Waarom is het burgerpanel gevraagd naar haar mening over Kunst en Cultuur? De gemeente bezuinigt op

Nadere informatie

Nederlands Film Festival. Huisstijlhandboek

Nederlands Film Festival. Huisstijlhandboek Nederlands Film Festival Huisstijlhandboek Inhoud 3 Inleiding 4 Logo 5 Kleur 6 Typografie 7 Toepassing 2 NFF Huisstijlhandboek Inleiding Deze handleiding is speciaal geschreven om u mee te nemen in de

Nadere informatie

BEZOEK CULTURELE ACTIVITEITEN

BEZOEK CULTURELE ACTIVITEITEN Cultureel aanbod studenten en jongeren, 2015 Delft is een echte studentenstad en heeft een enorm potentieel aan studenten. Tegelijkertijd zal Delft zich moeten inspannen om een interessante studentenstad

Nadere informatie

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014 Growth & Reflection Growth & Reflection Opleverdatum: 18 juni 2014 Multimediaal Reclamebureau 2013/2014 Inleiding Er zit alweer een half jaar bij MMR op en ik heb weer veel nieuwe dingen geleerd en nieuwe

Nadere informatie

The NN gadget, your chance to catch it!

The NN gadget, your chance to catch it! Concept Hoe kan Nationale-Nederlanden jongeren triggeren om over later en hun pensioen na te denken? Mijn oplossing om jongeren hiervoor te triggeren is om ze hun toekomst te visualiseren en dit ervaren.

Nadere informatie

Dit pak tabak heb ik gevonden bij een vriendin van mij. We stonden bij haar in de berging te roken toen ik op dit pak shag stuitte.

Dit pak tabak heb ik gevonden bij een vriendin van mij. We stonden bij haar in de berging te roken toen ik op dit pak shag stuitte. Dit pak tabak heb ik gevonden bij een vriendin van mij. We stonden bij haar in de berging te roken toen ik op dit pak shag stuitte. Persoonlijk vind ik het logo opsich wel goed. Het lettertype is lekker

Nadere informatie

Opdracht 1. Ideeën liggen voor het oprapen. Nick de Kleijn 0817774. 16-03-2011 Manon van der Sar

Opdracht 1. Ideeën liggen voor het oprapen. Nick de Kleijn 0817774. 16-03-2011 Manon van der Sar Opdracht 1 Ideeën liggen voor het oprapen Nick de Kleijn 0817774 CMD2D Concept Development 16-03-2011 Manon van der Sar Inhoud De Locatiekeuze 3 De 15 foto s 4 De principes 5 Het Concept 9 De Locatiekeuze

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

grafisch ontwerp voor nieuwe en andere media

grafisch ontwerp voor nieuwe en andere media Opgeleid als grafisch vormgever en illustrator ontwikkelde ik me tot een veelzijdig en eigenzinnig creatief op het snijvlak van professionele communicatie en multimediaal ontwerp. SpOp is een samenwerking

Nadere informatie

Huisstijlbeschrijving

Huisstijlbeschrijving Huisstijlbeschrijving 2 Inhoud Inleiding 3 Het NBVlogo 4 Het kleurenpalet 5 Typografie 9 Vormtaal en grid 17 Beeldtaal 22 Beeldschermpresentaties 40 Digitale uitingen 41 Brochures, folders en leaflets

Nadere informatie

een kunstenaar, iemand die zijn of haar talenten laat zien aan anderen

een kunstenaar, iemand die zijn of haar talenten laat zien aan anderen aangenaam prettig de achtergrond de artiest de band beginnen de behoefte bereiken boeien de omgeving waarin iets staat, of gebeurt een kunstenaar, iemand die zijn of haar talenten laat zien aan anderen

Nadere informatie

SLB24 Onderzoeksrapport. Tony Roozen M2B1 76004

SLB24 Onderzoeksrapport. Tony Roozen M2B1 76004 SLB24 Onderzoeksrapport Tony Roozen M2B1 76004 Inhoudsopgave Voorkant Inhoudsopgave Blz. 2 Inleiding Blz. 3 Week 1 Blz. 4 Week 2 Blz. 5, 6 Week 3 Blz. 7 Week 4 Blz. 8 Week 5 Blz. 9 Conclusie Blz. 9 2 Inleiding

Nadere informatie

Maarssen. Huisstijlhandboek

Maarssen. Huisstijlhandboek Maarssen Huisstijlhandboek 1 100% het logo Lettertype: Arial Bold: De letters T, r, t, s, o, p,... 75% Arial Italic: De letter O In full color / CMYK: Blauw*: C100, M86, Y32, K16: De letters T, r, t, s,

Nadere informatie

Onderzoek Inwonerspanel: Geinbeat (Cityplaza) Festival

Onderzoek Inwonerspanel: Geinbeat (Cityplaza) Festival 1 (12) Onderzoek Inwonerspanel: Auteur Tineke Brouwers Respons onderzoek Op 26 maart kregen de panelleden van 18 jaar en ouder (1.155 personen) een e-mail met de vraag of zij digitaal een vragenlijst over

Nadere informatie

Bevrijdingsfestival Overijssel

Bevrijdingsfestival Overijssel Bevrijdingsfestival Overijssel Activiteitenplan 2018 21-8-2017 Inleiding Zwolle, augustus 2017 In dit activiteitenplan leest u onze plannen voor de 28 e editie van het Bevrijdingsfestival Overijssel. Het

Nadere informatie

Curriculum Vitae PERSOONLIJKE GEGEVENS

Curriculum Vitae PERSOONLIJKE GEGEVENS Curriculum Vitae PERSOONLIJKE GEGEVENS Voornaam: Joey Achternaam: Derwort Straat: Jacob Catsstraat Nummer: 70 Geslacht: man Postcode: 2613 HC Woonplaats: Delft Telefoon: (+31)6 21861252 Mobiele nummer:

Nadere informatie

ALA Ontwerpstudio Opdracht 1 H 2 0 Ontwerpstudio

ALA Ontwerpstudio Opdracht 1 H 2 0 Ontwerpstudio ALA Ontwerpstudio Opdracht 1 H 2 0 Ontwerpstudio Opdracht 1 moodboard verslag H 2 0 Ontwerpstudio Als u opzoek bent naar een conceptueel sterk ontwerp met gevoel voor detail dan kunt u bij h 2 0 ontwerpstudio

Nadere informatie

Het kan succesvol zijn

Het kan succesvol zijn Het kan succesvol zijn Inhoud 1.Historie 2.Doel van dit document 3.Analyse 4.Poppodium 5.Organisatie 6.Huisvesting 7.Bestuursvorm 8.Vrijwilligers 9.Subsidiegelden 10.Continuïteit 11.Agenda 12.Stappenplan

Nadere informatie

Spelregels, tips & trucs

Spelregels, tips & trucs Spelregels, tips & trucs voor interne communicatie van NGK De Ontmoeting versie 1.0 11 oktober 2014 Waarom deze brochure? Deze brochure heeft alles te maken met de invoering van onze nieuwe huisstijl op

Nadere informatie

Onderzoek versterken popcultuur Apeldoorn

Onderzoek versterken popcultuur Apeldoorn Onderzoek versterken popcultuur Apeldoorn In opdracht van Stichting Poppunt Apeldoorn, mede mogelijk gemaakt door Gemeente Apeldoorn Annemieke Ruijgrok Maart 2016 1 Onderzoek versterken popcultuur Apeldoorn

Nadere informatie

design ook items uitsnijden

design ook items uitsnijden (fig1) Hulplijnen zetten Om het ontwerp netjes uit te snijden is het handig om eerst hulplijnen te zetten. (fig1) Nu is het zaak om eerst voor je zelf te bepalen wat is layout en wat is design. Al het

Nadere informatie

Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld

Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld Media, Informatie en Communicatie Ontwerpdocument Beeld Project Het Parool Jerry Leigh Henkes, Demy Verhoogt, Bastiaan Verbeek, Sterre van den Berge, Lucas de Vries, Kathy Gabriel en Hanna Loos. P125 Tutor

Nadere informatie