Nieuwe Taakgroepen? Online Krant!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwe Taakgroepen? Online Krant!"

Transcriptie

1 Online Krant! Zoals jullie misschien al weten hadden we de eerste twee kranten gewoon op papier gedaan en aan jullie uitgedeeld. Maar we dachten dat het veel handiger zou zijn om elke krant op de site te zetten! En zo verspillen we minder papier en dat is beter voor het milieu, wij zijn namelijk een duurzaam bedrijf. Misschien konden jullie al op de blog lezen dat we ook meer op de site gaan zetten zoals tutorials en meer. We laten ook weten als er acties of andere aanbiedingen zijn. We hebben al een actie gehad en dat is: Lever een goede, grote lap stof in en krijg een product naar keuze met 50% korting! Deze actie is nu voorbij, want we hebben heel erg veel stof. Als u onze website verder wilt checken zouden we dat super leuk vinden. Dus hou de website zeker in de gaten! De volgende krant komt zeker na de kerstvakantie. Verder hebben we nog niks gepland want we weten nooit precies hoe lang het duurt om de krant te maken. Dus als jullie willen kijken of er een nieuwe krant is kijk dan op de website! Nieuwe Taakgroepen? 1 Zoals jullie misschien al weten hebben we een nieuw naaiatelier omdat de caravan is gesloopt. Het hele naaiatelier is ingericht dus hadden de taakgroepen Bouw en Inrichting niks meer te doen, dus toen bedachten we dat er nieuwe taakgroepen nodig waren! Dus hebben we nieuwe taakgroepen gemaakt! Krant, Website/Reclame, Productie, Planning/Organisatie, Financiën, Onderzoekers en Materialen. Dus als er teksten komen over de taakgroepen weet u welke er allemaal zijn! In de Krant groep zitten Jennifer & Tess (wij hebben dit ook geschreven). In de Website/Reclame groep zitten Netta & Boy & Sonny. In de Productiegroep zitten Sainthavi & Zylvanio & Dana & Tygo. In de Planning & Organisatie zitten Chloë & Puck & Jense. In Financiën zitten Troy & Jyla.

2 2 Informatie Wij hebben de laatste tijd veel bestellingen gekregen zoals heel veel tassen, een computer hoes voor Juf Sandra die Redan heeft gemaakt, kussens en een vlaggenlijn. We zijn nu hard bezig met de tassen en de vlaggenlijn want de meeste tassen moeten 17 december klaar zijn! Inmiddels is het 17 december geweest en zijn de tassen klaar. Ze zijn heel mooi geworden. Groep 8 heeft de tassen gevuld met spullen uit de wereldwinkel. Op 18 december heeft Bea van De Activiteit de tassen opgehaald en ze is heel tevreden over het resultaat. De oma van Tess (Ada Van Der Lee) helpt elke maandag met het maken van de bestellingen en de moeder van Haley (José Hagenaar) helpt ook soms net zoals de oma van Netta (Trudy Verbeek) Daar willen wij ze heel erg voor bedanken! Zonder hun hulp was het niet gelukt! En de oma van Jyla heeft ons ook al een paar keer heel goed geholpen. (Maria Slijboom) De tassen voor de Activiteit Onderzoek naar smaak We vroegen ons af hoe je onderzoek kunt doen naar de smaak van onze klanten. Als we namelijk weten wat de smaak is van onze klanten, weten we ook beter welke stoffen we het beste kunnen gebruiken. Bea, van De Activiteit, kwam ons hierbij helpen. Juf begon met een smaakonderzoek te doen met ons. We mochten kiezen welke stof wij het mooiste vonden. Toen we dat allemaal hadden opgeschreven gingen we dat allemaal bij elkaar optellen want er was 1 stof die het meeste was gekozen. Toen we dat hadden gedaan, vonden we toch dat je niet zomaar kon zeggen dat die ene stof dan het mooiste is. We kregen allerlei vragen hoe je dan achter de smaak van mensen komt. Hoe onderzoek je de smaak van onze klanten zonder dat je het iedereen persoonlijk vraagt? We hebben toen een steekproef gedaan bij de medewerkers van De Activiteit. Bea had namelijk 14 tassen besteld om die als kerstpakket te geven aan de medewerkers. Toen Bea (van De Activiteit) 14 tassen bestelde zei ze erbij dat het een verrassing was.

3 3 Maar wij kenden de collega s van Bea natuurlijk niet, dus toen kwamen we op de vraag: hoe maak je een product (een tas) die diegene leuk vind zonder dat je diegene kent? Bijvoorbeeld welke kleur, print en nog veel meer. We maakten een formulier voor de steekproef die ze konden invullen zodat wij weten wat ze leuk zouden vinden. Dat formulier maakten Taqi en Jense. Toen hadden de collega s van Bea het formulier ingevuld en gingen we alle stemmen bij elkaar optellen maar toen kwamen we erachter dat het best moeilijk was om te bedenken wat voor stof we moesten uitkiezen. Hierna heeft de onderzoekersgroep nog een gesprek gehad met een echte onderzoeker van de universiteit en zijn zij verder gegaan met het onderzoek naar smaak. Zie het verslag van de taakgroepen. Producten en Bestellingen Wat kunt u bij ons bestellen? Hier zijn wat voorbeelden wat we al hebben gemaakt: Etui Tas Kussenhoes Verjaardagsslinger met naam en geboortedatum Knuffel Verjaardagsstoel Hoes U mag natuurlijk ook iets anders bestellen.je kunt bestellen door naar de Julianaschool, JulianaLaan 2 te komen en dan naar het lokaal tegenover de gymzaal of je kan bellen via ons telefoonnummer: ! Of je kunt ons mailen. Zie Colofon. Groep 3 Groep 3 kwam een keer naar onze klas met de vraag of we konden helpen met het maken van pieten pepernoten zakjes! Elk kind mocht een pieten pepernoten zakje maken. We zeiden ja en we begonnen met groepjes maken wie wanneer de kinderen gingen helpen met het maken! Zij hadden een kledingstuk mee waarvan wij een pieten pepernoten zakje konden maken en wij hielpen de kinderen van groep 3 met het maken. We legden ook wat dingen uit bijvoorbeeld hoe je een touwtje wikkelt en hoe je spelden in een stofje doet enzovoort. Toen heeft de moeder van een kindje Pepijn, Natalie uit groep 3 haar eigen naaimachine meegenomen en de

4 4 kinderen gingen op haar schoot zitten om het te naaien. Toen mochten ze het zakje versieren met de stof stickers en was het pieten pepernoten zakje klaar! We hebben veel plezier gehad met groep 3 en jullie zijn altijd welkom! De Taakgroepen Financiën: Financiën is begonnen met het maken van lijsten. Ze hebben een lijst gemaakt met punten hoe je een prijs moet bepalen, bijvoorbeeld: Hoe lang heb je eraan gewerkt, welke stof heb je gebruikt, heb je garen, knopen enzovoort gebruikt, gereedschap en hoeveel wij hebben betaald voor het product. Ze hebben ook een prijslijst gemaakt. Ze hebben ook bonnetjes gekocht en gemaakt. Ze houden een kasboek bij, zijn aan het internet bankieren en ze maken nu ook facturen voor de klanten die iets kopen bij ons. Website/Reclame De website groep heeft labeltjes besteld voor op de producten die wij verkopen en ze hebben de productiegroep geholpen met het maken van een script voor een tutorial (Die je later kan vinden op de website). Ze hebben ook de website veranderd want er stond eerst nog dingen op over de recycle shop. Op dit moment zijn ze tutorials aan het voorbereiden en visitekaartjes aan het maken! Na de kerstvakantie gaat deze groep zich ook bezighouden met het maken van wat meer reclame voor ons naaiatelier.

5 5 Planning/Organisatie In het begin ging deze groep de taken verdelen. Ze hadden ook een agenda gekocht zodat we weten wanneer we dingen moeten maken. Ze houden ook de mail bij en de agenda natuurlijk! Ze plannen wie, wanneer in het naaiatelier kan werken en waaraan ze dan kunnen werken. Ook zijn zij degenen die de bestellingen aannemen en met de klanten praten hierover. Materialen De materialengroep heeft een plan gemaakt hoe je de stoffen goed sorteert. Er wordt in de gang een kast gebouwd waar alle stoffen in komen. Dit is het schema van het stof sorteren. Onderzoekers De onderzoekers waren de afgelopen tijd erg druk bezig met het onderzoek naar smaak. Na het gesprek met de onderzoeker, hebben ze bedacht dat ze praktijkonderzoek gingen doen bij winkeliers in de stad en dat ze een steekproef wilden doen bij onze klanten. Dat zijn dan de ouders, de kinderen van de school en de juffen en meesters. Eerst gingen ze de stad in. Daar hebben ze aan mensen gevraagd wat hun smaak is en veel mensen zeggen dat ze met het seizoen meedragen. Bijvoorbeeld in de herfst dragen mensen rood oranje geel en bruin. Ook geven veel mensen aan dat ze van een casual, sportieve stijl houden. Ze hebben ook winkeliers gevraagd naar hoe zij weten wat de smaak van hun klanten is. Vooral goed luisteren, met het seizoen meegaan en ook de winkeliers zeggen dat sportieve stijl het meest verkocht wordt. Het onderzoek bij de klanten is nog niet helemaal afgerond als deze krant verschijnt. De juffen en meesters hebben allemaal meegedaan aan het onderzoek, maar de resultaten zijn nog niet bekend.

6 6 Productie De productie is een voorbeelden map aan het maken zodat mensen kunnen zien wat wij allemaal maken. Daarvoor hebben ze ook foto s gemaakt. Bij elke foto komt dan een beschrijving. Ze hebben de voorbeelden map bijna af. Het werken aan een tutorial bleek erg lastig te zijn. Er is nu besloten om eerst eens te beginnen met het maken van een paar handleidingen, bestaande uit foto s met tekst. Bijvoorbeeld hoe een naaimachine werkt en hoe je een tas maakt. Colofon Hoofdredactie: Jennifer & Tess Verslaggevers: Alle kinderen van groep 7/8 Adres: Julianaschool, Julianalaan 2, groep 7/8 De Stoftovenaars, Juliana s naaiatelier adres: groep78.julianaschool@gmail.com Telefoonnummer:

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan?

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan? Les 1: Een poëziekaart maken poëziekaart Lees over Verbonden zijn. Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een Verbonden zijn De Nieuwsbegrip leesles gaat over de ramadan. Tijdens de ramadan voelen

Nadere informatie

Agenda oktober / november

Agenda oktober / november Agenda oktober / november 15 t/m 23 oktober 24 oktober 25 oktober 26 t/m 28 oktober 26 oktober 28 oktober 4 november 7 t/m 10 november 11 november 15 november 16 november 30 november Herfstvakantie Start

Nadere informatie

Klein maar fijn. Belangrijke data. Algemeen. december - nummer 4. Sinterklaas op school op 30 november

Klein maar fijn. Belangrijke data. Algemeen. december - nummer 4. Sinterklaas op school op 30 november december - nummer 4 Belangrijke data (december) 29 november Nieuwsbrief 4 30 november Sinterklaas op school 30 november Vrije middag groep 5, 6, 7 en 8 6 december Leerlingen komen om 10.30 uur naar school

Nadere informatie

Aanmelden kan het hele jaar door, maar in januari gaat de workshop van start

Aanmelden kan het hele jaar door, maar in januari gaat de workshop van start Vaste workshops waarbij je je gewoon kunt aanmelden om mee te doen In januari een workshop carnavalskleding, in april een workshop picknickkleed maken, november tafelkleden met servetten. Deze dingen wil

Nadere informatie

Voor jezelf? Les 1 Welkom!

Voor jezelf? Les 1 Welkom! Voor jezelf? Les 1 Welkom! Welkom! Dit is de cursus Voor jezelf? Wil je voor jezelf beginnen? Droom je ervan een eigen bedrijfje te starten? Zou je dit ook kunnen? In deze cursus ga je dit onderzoeken.

Nadere informatie

Eigen Kracht-conferentie. Samen met Eigen Kracht... een plan maken voor jouw toekomst!

Eigen Kracht-conferentie. Samen met Eigen Kracht... een plan maken voor jouw toekomst! Eigen Kracht-conferentie Samen met Eigen Kracht... een plan maken voor jouw toekomst! 13 Heb je een probleem? Is er iets aan de hand, wat jij niet leuk vindt? Wil je erover praten? Lukt het niet thuis,

Nadere informatie

Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld

Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld Kom op, trek je jas aan. 't Is tijd dat er een stap wordt gezet. In regen en zonnestralen.

Nadere informatie

Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan?

Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan? Les 1: Een poëziekaart maken Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart Lees over Verbonden zijn. Verbonden zijn De Nieuwsbegrip leesles gaat over de ramadan. Tijdens de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Iets leuks.. groep 6a heeft een gave lipdub gemaakt, Kom Erbij! Deze is te zien in onze app (onder het kopje nieuws) en op facebook. Ga deze zeker kijken! 1 Mededelingen Onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014 Nieuwsbrief 6 Schooljaar 2014-2015 november 2014 Hoofdweg 2034 2158MC Buitenkaag 0252 544308 directeur@st-willibrordusschool.nl www.st-willibrordusschool.nl In dit nummer Pepernoten bakken Sinterklaasfeest

Nadere informatie

Valentijns actie. Nr januari 2017 schooljaar WA-at-WORK Valentijnsactie. Visitatie donderdag 26 januari

Valentijns actie. Nr januari 2017 schooljaar WA-at-WORK Valentijnsactie. Visitatie donderdag 26 januari Nr.18 26 januari 2017 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2012

Nieuwsbrief December 2012 Nieuwsbrief December 2012 Speciaal Basisonderwijs Merlijn Paets van Troostwijkstraat 87, Tel: (070) 3993709 E-mail: info@sbomerlijn.lucasonderwijs.nl Nieuwsbrief december 2012 t Heerlijk avondje is gekomen.

Nadere informatie

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december?

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel   Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december? No. 12, 30 november 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

KINDERBOEKENWEEKKRANT

KINDERBOEKENWEEKKRANT CBS Tamarinde 10/14/2016 Editie 2 KINDERBOEKENWEEKKRANT VOOR ALTIJD JONG Ook dit jaar hebben we in alle klassen weer veel aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. We hebben de Kinderboekenweek gezamenlijk

Nadere informatie

Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA

Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA Dit document helpt je om een actie voor ZOA op te zetten. Je kan met een maatschappelijke stage voor ZOA 15 tot 30 uur maken. Wat vind je in

Nadere informatie

Nummer t/m Samen veilig talent ontwikkelen met plezier!

Nummer t/m Samen veilig talent ontwikkelen met plezier! Brinkhovenlaan 3b 9765 BH Paterswolde 050 309 38 54 www.cbs-mensoalting.nl cbsmensoalting@ckcdrenthe.nl Nummer 5 15-11 t/m 28-11 Samen veilig talent ontwikkelen met plezier! 19-11 start week van de mediawijsheid

Nadere informatie

Zegveld, 25 augustus 2016

Zegveld, 25 augustus 2016 Zegveld, 25 augustus 2016 Het schooljaar is weer begonnen. We zijn dankbaar dat we alle leerlingen weer mochten zien, na zes weken vakantie. Op dinsdag, tijdens de jaaropening, hebben we daar ook bij stil

Nadere informatie

taal portfolio Taalportfolio 9+

taal portfolio Taalportfolio 9+ taal portfolio Taalportfolio 9+ Inhoud bladzijde 3 bladzijde 4 bladzijde 5 bladzijde 8 bladzijde 11 bladzijde 12 bladzijde 13 Jouw naam en school Welke taal of dialect spreek je met wie Wat kun je in de

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

Handleiding SHOP.HALAL.AMSTERDAM

Handleiding SHOP.HALAL.AMSTERDAM Handleiding SHOP.HALAL.AMSTERDAM Mijn webwinkel.nl Inloggen Artikelen toevoegen Nieuwe orders Orders verplaatsen Verzenden Invoices Distributie lijst - Webshop - Transportkosten - Verkoop in winkels -

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school:

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: NL38 RABO 0163899010 Agenda 29 feb. Aanvang voorjaarsvakantie 4 maart Einde voorjaarsvakantie Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8 Bijbelverhalen Week 8/9:

Nadere informatie

Hoe maak ik... Naam: Groep:

Hoe maak ik... Naam: Groep: Hoe maak ik... Naam: Groep: Inleiding Een spreekbeurt houden is niet niets! Je moet daar heel wat voor kunnen. Wat dacht je van: Goed kunnen lezen Goed kunnen begrijpen wat je leest Goed dingen kunnen

Nadere informatie

Handleiding voor de admin van vvstroe.nl

Handleiding voor de admin van vvstroe.nl Handleiding voor de admin van vvstroe.nl Gemaakt door: Bert Verbeek Last updated: 13/08/2004 Handleiding voor de admin van vvstroe.nl 2 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 4 2. Inloggen 5 3. Spelers beheren/toevoegen

Nadere informatie

Schrijf of teken hier waar je wel eens hulp bij nodig hebt in de klas van je juf of meester.

Schrijf of teken hier waar je wel eens hulp bij nodig hebt in de klas van je juf of meester. Om hulp vragen Kinderen hebben soms hulp nodig. Ze leren elke dag nieuwe dingen. Als ze nieuwe dingen leren is het niet zo dat ze het meteen goed kunnen. Door te oefenen worden ze steeds beter. Als ze

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken. Wat voor tekst schrijf je en aan wie?

Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken. Wat voor tekst schrijf je en aan wie? Les 1: Je eigen reclameposter maken Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken Bekijk met de klas het Jeugdjournaalfilmpje op www.nieuwsbegrip.nl. Let vooral op de leerlingen van Het Geuzencollege

Nadere informatie

Stichting Kinderpostzegels

Stichting Kinderpostzegels Stichting Kinderpostzegels gemaakt door Eva Prince 10/10/15 voorwoord Ik doe mijn werkstuk over Kinderpostzegels. Want ik vind dat kinderpostzegels verkopen leuk is. Ik vind dat Stichting Kinderpostzegels

Nadere informatie

Achtbanen! Verslag van het ontwerpen van een spannende achtbaan!

Achtbanen! Verslag van het ontwerpen van een spannende achtbaan! Achtbanen! Verslag van het ontwerpen van een spannende achtbaan! Achtbaan Bouwen 4/5 Weken geleden ging heel groep 8 een achtbaan bouwen. Elke week gingen we verder aan de achtbaan. Het was van papier

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 10 januari

Nieuwsbrief 9 10 januari Nieuwsbrief 9 10 januari 2019 2018 Verdeling IB taken Zoals u weet is onze IB-er Meike Eggen gestopt met haar werkzaamheden. Omdat we nog geen vervangster hebben, zullen haar taken worden overgenomen door

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Les 1: Een sprookje schrijven

Les 1: Een sprookje schrijven Les 1: Een sprookje schrijven Wat ga je schrijven: een sprookje. In deze les ga je een sprookje verzinnen. De held van het sprookje heeft een slechte gewoonte. 1. Wat zijn slechte gewoontes? Kun je voorbeelden

Nadere informatie

T & T Portfolio. Loes. Klas ---

T & T Portfolio. Loes. Klas --- T & T Portfolio Loes Klas --- Inhoud In dit document leest uw over mijn persoonlijke informatie, ook ziet uw over mijn competenties en hoe ik daar in gegroeid ben. Uw ziet bewijs stukken van hoe de competenties

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Agenda. Shop online de leukste boeken. Gymnastiek Planning voortgezet.

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Agenda. Shop online de leukste boeken. Gymnastiek Planning voortgezet. Jaargang 21 nummer 04 Vrijdag 20 okt. 2017 Nieuwsbrief Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Shop online de leukste boeken Gymnastiek Planning voortgezet onderwijs Schoolbibliotheek Voorstelling groep oranje

Nadere informatie

Les 1: Een verhaal dat zich afspeelt in de toekomst

Les 1: Een verhaal dat zich afspeelt in de toekomst Les 1: Een verhaal dat zich afspeelt in de toekomst Voorbereiden: een onderwerp kiezen 1. Wat kun je allemaal meemaken als je in 2050 op school zit? Hieronder staan een paar verhaalideeën. Is mijn leerkracht

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Van Heemstraschool. Vanuit de directie. Beste allemaal,

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Van Heemstraschool. Vanuit de directie. Beste allemaal, 1 Nieuwsbrief Nummer 9 19-01-2018 2017-2018 Vanuit de directie Beste allemaal, De eerste Nieuwsbrief in het nieuwe kalenderjaar. Voor degenen die we niet gezien hebben op onze Nieuwjaarsgroet van dinsdag

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen Agenda: -Vrijdag 23 oktober: Streetwise op school -Maandag 26 t/m vrijdag 30 oktober: Herfstvakantie - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij In deze nieuwsbrief: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na

Nadere informatie

WINTERBLOK

WINTERBLOK WINTERBLOK 2012-2013 WAT DOEN WE IN DE WINTER? Het mooie weer is weer voorbij en de blaadjes aan de bomen krijgen prachtige kleuren. Het wordt tijd om de binnen activiteiten te starten. Schrijf jij je

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015 Agenda Maandag 7 december Groep 3 t/m 8 schaatsen in Nijverdal Contactavond Dinsdag 8 december Zwemles Vrijdag 11 december Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugd November 2017

Nieuwsbrief Jeugd November 2017 Nieuwsbrief Jeugd November 2017 Hallo Allemaal, Dit is de tweede nieuwsbrief van het nieuwe seizoen voor alle jeugdspelers van de BV Almere. De competitie heeft inmiddels zijn 5 de speelweek gehad en hopelijk

Nadere informatie

Groep 4 /5. Nieuwe leidster bij de peuterspeelzaal

Groep 4 /5. Nieuwe leidster bij de peuterspeelzaal Nieuwe juf groep 3 Via deze weg wil ik me graag even aan u voorstellen. Mijn naam is Mandy Kauling en ik woon in Haarlem. Sinds vorige week ben ik werkzaam op de Avonturijn in groep drie. De afgelopen

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF. voor de kleutergroepen schooljaar

INFORMATIEBRIEF. voor de kleutergroepen schooljaar INFORMATIEBRIEF voor de kleutergroepen schooljaar 2014-2015 CBS de Burcht Spijk Deze informatiebrief is opgesteld voor het schooljaar 2014-2015. U kunt in deze brief lezen wat er dit schooljaar gaat gebeuren,

Nadere informatie

Les 1: Een sprookje schrijven

Les 1: Een sprookje schrijven Les 1: Een sprookje schrijven Wat ga je schrijven: een sprookje over een held, die van een slechte gewoonte wil afkomen In deze les ga je een sprookje verzinnen. De held van het sprookje heeft een slechte

Nadere informatie

PROCES DEELPROBLEMEN BEPALEN

PROCES DEELPROBLEMEN BEPALEN PROCES DEELPROBLEMEN BEPALEN 1. Hoe gaan jullie de deelproblemen die nog moeten worden opgelost bepalen? 2. Kunnen jullie toetsen aan eisen en wensen? 3. Kunnen jullie het vragen aan anderen? Aan gebruikers,

Nadere informatie

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij!

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Aqua-Pas Jaargang 26, nummer 6 6 december 2018 Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Op donderdag 10 januari zijn alle leerlingen vrij van school! Er is deze dag een extra studiedag voor het gehele

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Margedag. Nieuwe leerlingen. Jaargang 22 nummer 08 Vrijdag 21 december 2018

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Margedag. Nieuwe leerlingen. Jaargang 22 nummer 08 Vrijdag 21 december 2018 Jaargang 22 nummer 08 Vrijdag 21 december 2018 Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Margedag Nieuwe leerlingen Leerling naar een andere school Gymnastiek Verhuizing Schoolfruit Verjaardagen januari Kerstvakantie

Nadere informatie

Lesbrief: Bewust sociaal Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen?

Lesbrief: Bewust sociaal Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Lesbrief: Bewust sociaal Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Zonder dat we het door hebben worden we steeds asocialer. Dit

Nadere informatie

Met nu: November t/m Februari. Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert:

Met nu: November t/m Februari. Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert: Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert: Met nu: De Sint met zijn creatieve Pieten Musical les Dans-activiteiten Handbal Sport en Fun (O.B) Kleuter muziek Prezi voor beginners Schrijf

Nadere informatie

handel en administratie thema de afdeling boekhouding Kaderberoepsgerichte leerweg Gemengde leerweg

handel en administratie thema de afdeling boekhouding Kaderberoepsgerichte leerweg Gemengde leerweg handel en administratie thema de afdeling boekhouding Kaderberoepsgerichte leerweg Gemengde leerweg inhoud van katern thema de afdeling boekhouding Thema de afdeling Boekhouding Taak 1 De balans 5 Taak

Nadere informatie

Programmaboekje Brede School Activiteiten Schooljaar (blok 2)

Programmaboekje Brede School Activiteiten Schooljaar (blok 2) Programmaboekje Brede School Activiteiten Schooljaar 2016-2017 (blok 2) Voorwoord Voor jullie ligt het programma van de Brede schoolactiviteiten, voor schooljaar 2016/2017. Een aantal activiteiten beginnen

Nadere informatie

Reisverslag Zimbabwe. mei 2012

Reisverslag Zimbabwe. mei 2012 Reisverslag Zimbabwe mei 2012 Wederom was het een vol programma, zijn er veel producenten bezocht en behoorlijk wat kilometers overbrugt in slechts twee weken. Kortom, José en Leni zijn veel nieuwe indrukken

Nadere informatie

M i j n o u d e r s g a a n s c h e i d e n

M i j n o u d e r s g a a n s c h e i d e n M i j n o u d e r s g a a n s c h e i d e n W E R K B O E K E C H T S C H E I D I N G, S T E U N J E K I N D M I J N W E R K B O E K Dit werkboek is speciaal voor kinderen met gescheiden ouders. Er zijn

Nadere informatie

Info april 2019

Info april 2019 Info 20 11 april 2019 12 april Palmpasen activiteit 17 april Himmelwike 18 april Koningsspelen 19 april t/m 5 mei Meivakantie 15 mei sponsorloop 20 mei schoolfotograaf 22 mei schoolkorfbaltoernooi Mocht

Nadere informatie

Belangrijke data & tijden CDD Theatershow Bring Back The Color! Speciale info voor peuters & kleuters (kiddo's & kidsdancelessen)

Belangrijke data & tijden CDD Theatershow Bring Back The Color! Speciale info voor peuters & kleuters (kiddo's & kidsdancelessen) Beste CDD dansers & ouders/verzorgers IN DEZE NIEUWSBRIEF: Belangrijke data & tijden CDD Theatershow Bring Back The Color! Uiterste inschrijfdatum Doorloop Theatershows bij CDD Generale Repetitie in Theater

Nadere informatie

HERFSTBLOK

HERFSTBLOK HERFSTBLOK 0-03 WAT DOEN WE IN DE HERFST? Jammer hè, dat de zomervakantie alweer voorbij is? Maar het is ook wel weer leuk om naar school te gaan en je vriendjes en vriendinnetjes weer te zien. En om naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Hasselbraam

Nieuwsbrief De Hasselbraam Nieuwsbrief De Hasselbraam nr. 9 1 november 2017 Agenda Uitgelicht 1 november Allerheiligen Speculaasactie Lees verder 2 november Allerzielen Oudercafé van aandachtskinderen Lees verder Groep 7/8 naar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Venmail. Algemeen. Agenda

Venmail. Algemeen. Agenda 20-01-2017 Algemeen Schoolreis 2017 Dit jaar gaan wij op dinsdag 30 mei op schoolreisje. Groepen 1,2 en 3 gaan naar het Linnaeushof en de groepen 4,5,6,7 en 8 gaan naar Drievliet. 't Venne heeft een eigen

Nadere informatie

Datum: Schoolweek 17. Winter op school. Wie geniet er nu het meest?

Datum: Schoolweek 17. Winter op school. Wie geniet er nu het meest? Datum: 13-01-2017 Schoolweek 17 Winter op school Wie geniet er nu het meest? Wat fijn om zoveel speelruimte te hebben! Oliebollen De opbrengst van de oliebollenactie is 432,-. Wat een mooi bedrag! Hier

Nadere informatie

Weekbericht o.b.s. De Eiber

Weekbericht o.b.s. De Eiber Weekbericht o.b.s. De Eiber De Kikkergroep werkt momenteel aan een winkelproject/voeding Voorjaarsmarkt De voorjaarsmarkt komt steeds dichterbij. Zaterdag 12 mei a.s. is het zover. Van 10.00 uur tot 13.00

Nadere informatie

Nieuws uit groep 1/ 2 d.

Nieuws uit groep 1/ 2 d. Nieuws uit groep 1/ 2 d. Dit schooljaar begonnen we met 15 oudste kleuters en 9 jongste kleuters. In september kwamen Jake en Indy erbij. Ons eerste thema van schatkist was Erop uit: het verhaal van Kleine

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Beste kinderen en ouders, De vakantie zit er weer op. Gelukkig is iedereen weer veilig teruggekeerd en hebben we allemaal kunnen genieten van het fantastische weer. Afgelopen

Nadere informatie

Nummer oktober 2016

Nummer oktober 2016 Nummer 06 10 oktober 2016 Agenda 7 september 11 oktober Actie JUMBO: Sparen voor je school 05 16 oktober Leesactie van de Bruna 10 14 oktober Kennismakingsgesprekken groepen 3 tot en met 8 12 oktober Voorleeswedstrijd

Nadere informatie

TOOLKIT voor co-creatie. Download Acrobat Reader voor tablet / computer / etc om deze interactieve pdf te gebruiken.

TOOLKIT voor co-creatie. Download Acrobat Reader voor tablet / computer / etc om deze interactieve pdf te gebruiken. Download Acrobat Reader voor tablet / computer / etc om deze interactieve pdf te gebruiken. welkom Binnen een co-creatie ontwikkel je samen met een leerkracht een antwoord op de vraag van de school vanuit

Nadere informatie

OK ZOMERBL

OK ZOMERBL ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

Realisatiefase fase 5

Realisatiefase fase 5 Realisatiefase fase 5 Dit is de tweede doe-fase. Tijdens de realisatiefase voeren jullie de ontwerpen uit om het product te realiseren. Tijdens de voorbereidingsfase hebben jullie alles wat jullie nodig

Nadere informatie

Slim omgaan met geld

Slim omgaan met geld Slim omgaan met geld Deel 1 Oorzaken en financieel overzicht. Dit werkboek is van: Datum: 1 Copyright - Drukke Moeders Marijke Minten Welkom Drukke Moeders Online Cursus Financiën Werkboek Dit is een werkboek

Nadere informatie

o.b.s. De Goudvink - 15 december 2017

o.b.s. De Goudvink - 15 december 2017 o.b.s. De Goudvink - 15 december 2017 Belangrijke data 20 december Trefbaltoernooi groep 7/8 21 december Kerstdiner, 17.00-18.15 uur 22 december 12.00 uur vrij 22 december Start kerstvakantie 5 januari

Nadere informatie

Agenda december Woensdag 5 december 2018 Sinterklaasviering, school tot uur. Donderdag 29 november 2018 Voorleeswedstrijd

Agenda december Woensdag 5 december 2018 Sinterklaasviering, school tot uur. Donderdag 29 november 2018 Voorleeswedstrijd Nieuwsbrief December 2018, nr.3 Evertsweertplantsoen 3b 1069 RK Amsterdam telefoon 020 619 04 66 e-mail johannesschool@amosonderwijs.nl website www.johannesschool.com directeur A. Verkade Agenda december

Nadere informatie

Beste Ouders, Verzorgers

Beste Ouders, Verzorgers 5 december 2015 Nieuwsbrief: 5 Belangrijke data: 04-12 Sinterklaas 07-12 Speelgoeddag kleuters 10-12 Oud Papier 17-12 Kerstviering Basiliek 16.15 uur 18-12 Alle leerlingen vrij vanaf 12.00 uur 19-12/03-01-2016

Nadere informatie

Aardrijkskunde ( taak 2 t/m 4) Ik kan laten zien hoe afval verzameld en gerecycled wordt en wat dit aan energie oplevert

Aardrijkskunde ( taak 2 t/m 4) Ik kan laten zien hoe afval verzameld en gerecycled wordt en wat dit aan energie oplevert IPC: Het milieu Aardrijkskunde ( taak 2 t/m 4) Ik kan laten zien hoe afval verzameld en gerecycled wordt en wat dit aan energie oplevert Wat weten we al? Wat is recyclen? Waarom wordt er gerecycled? Welke

Nadere informatie

3. Pedagogisch beleid.1.2b Draaiboek jaarfeest BSO 1 van 5

3. Pedagogisch beleid.1.2b Draaiboek jaarfeest BSO 1 van 5 3. Pedagogisch beleid.1.2b Draaiboek jaarfeest BSO 1 van 5 Het BSO- feest is ieder jaar anders. De ene keer is het een playbackshow, een talentenjacht en weer een andere keer een optreden. Afgelopen jaren

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 juli 2016

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 juli 2016 Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 juli 2016 Foto van de week Vorige week is groep 8 drie dagen op kamp geweest. Het was fantastisch. Deze week staat voor groep 8 in het teken van de musical en

Nadere informatie

mode en commercie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

mode en commercie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2015 gedurende 345 minuten mode en commercie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 16 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

Professioneel communiceren: belangrijk onderdeel van dit boek en deze lessen DENK NA: WAAR KAN JE ALS JURIDICH MEDEWERKER TERECHTKOMEN?

Professioneel communiceren: belangrijk onderdeel van dit boek en deze lessen DENK NA: WAAR KAN JE ALS JURIDICH MEDEWERKER TERECHTKOMEN? Hoofdstuk 1 Leerdoelen pg 17 Link tussen leerdoelen en toets stof 1.1 Juridisch medewerker Algemene vaardigheden besproken: Op de hoogte zijn (kennis) Informatie op papier kunnen zetten Goed kunnen lezen

Nadere informatie

China Light Sprookjeshof

China Light Sprookjeshof China Light Sprookjeshof Afgelopen week zijn jullie al wel iets voorbij zien komen over het China Light waar we naar toe zijn geweest in het Sprookjeshof Zuidlaren. Ik heb alle foto,s nu online gezet en

Nadere informatie

Woubnevobetsredno. Ik ben er helemaal ondersteboven van!!

Woubnevobetsredno. Ik ben er helemaal ondersteboven van!! Woubnevobetsredno Ik ben er helemaal ondersteboven van!! (Geschreven door Jochem de hoofdredacteur) We zijn begonnen met wat de krant allemaal inhoud en wat erin staat. Toen zijn we op een conclusie gekomen

Nadere informatie

Vrije Universiteit Amsterdam Faculteit der Letteren Afdeling Nederlands Tweede Taal De Boelelaan 1105 1081 HV Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam Faculteit der Letteren Afdeling Nederlands Tweede Taal De Boelelaan 1105 1081 HV Amsterdam is ontwikkeld door de Vrije Universiteit Amsterdam Afdeling Nederlands Tweede Taal, mede op initiatief van het Amsterdams Buurvrouwen Contact (ABC). De ontwikkeling was mogelijk dankzij een subsidie van

Nadere informatie

Milieuopdrachten Sarahs Wereld

Milieuopdrachten Sarahs Wereld Milieuopdrachten Sarahs Wereld Om de wereld milieuvriendelijker te maken, heeft Sarah zeven milieutips. 1. De ruil je rijk! tip 2. De koop tweedehands! tip 3. De kijk uit wat je koopt! tip 4. De haal het

Nadere informatie

Huishoudbeurs 2016 + shoplog

Huishoudbeurs 2016 + shoplog Huishoudbeurs 2016 + shoplog Elk jaar weer is het de traditie om samen met mijn beste vriendin naar de huishoudbeurs te gaan. Mijn plan was, om heel voorzichtig daar aan haar te vragen of ze het erg vond

Nadere informatie

hoge stroming Fase Ontdek en onderzoek

hoge stroming Fase Ontdek en onderzoek Groep 7 & 8 Team van maximaal 4 leerlingen Leerling materiaal TECHNIEK TOERNOOI hoge stroming Fase Ontdek en onderzoek Verdeel de rollen Je werkt in een groepje van vier leerlingen. Iedereen in je groepje

Nadere informatie

Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn AK Nij Altoenae Tel:

Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn AK Nij Altoenae Tel: Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518 402494 Jaargang 21 nummer 4: 27 november 2015 Nieuwe leerling In groep 1 mogen wij Luca ten Hoeve welkom

Nadere informatie

Weekopening. Nieuwe naam instroomgroep. De Pandelaar en t Pandje. Gevraagd: verhuisdozen/bananendozen

Weekopening. Nieuwe naam instroomgroep. De Pandelaar en t Pandje. Gevraagd: verhuisdozen/bananendozen Pandelaa tje 7 december 2018 Nr:1407 Week 50 Week 51 Week 52 Week 01 Week 02 Kalender Geen bijzonderheden Maandag 17 december Schaatsen bovenbouw Vrijdag 21 december Kerstactiviteit Maandag 24 december

Nadere informatie

Business Ondernemingsplan opstellen en uitvoeren. Inleiding

Business Ondernemingsplan opstellen en uitvoeren. Inleiding Inleiding Nederland heeft meer ondernemers nodig, zeker nu met de economische crises. Jongeren worden in Nederland vooral opgeleid om te werken voor een baas, maar in werkelijkheid wordt 1 op de 8 jongeren

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief December 2015 Beste ouder(s) / verzorger(s), We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en erg gezellige kerstmarkt! Het was erg druk en alle mooi gemaakte knutselstukken zijn

Nadere informatie

Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar geluksoefeningen

Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar geluksoefeningen Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar geluksoefeningen Bent u gemotiveerd om het plezier in uw leven en uw geluk een blijvende impuls te geven? Wilt u zelfstandig aan de slag om uw welbevinden

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 5

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 5 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 5 18 januari 2018 Ouderavond 23 januari Bij deze nieuwsbrief vinden jullie een uitnodiging voor de ouderavond volgende week dinsdag. De naam van de avond is Naar een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Zijlwijkschool. Agenda: Meester Dirk-Jan 40 jaar in het onderwijs! Uitnodiging. Voetpad. blz 1

Nieuwsbrief. De Zijlwijkschool. Agenda: Meester Dirk-Jan 40 jaar in het onderwijs! Uitnodiging. Voetpad. blz 1 Nieuwsbrief De Zijlwijkschool Schaduwpad 1, 2371VX Leiden www.zijlwijk.pcsleiden.nl Nieuwsbrief nummer 2, 2014-2015 2 Denkt u er aan om geld mee te geven voor onze adoptiekinderen van Happy and Joy? Agenda:

Nadere informatie

Actie Pepernoot Handleiding van aanmelding tot bestelling

Actie Pepernoot Handleiding van aanmelding tot bestelling Actie Pepernoot Handleiding van aanmelding tot bestelling Inhoud Inleiding... 3 Hoofdstuk 1 - Aanmelden... 4 Hoofdstuk 2 Goedkeuren... 4 Hoofdstuk 3 - Gegevens Invoeren in Excel... 5 Hoofdstuk 4 Cadeaucodes

Nadere informatie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie ilhelminaschool.voor de beste basis! Juli 2015 Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Infobrochure onthaalklas

Infobrochure onthaalklas Infobrochure onthaalklas Juf Kelly Schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Met deze brochure wil ik jullie op de hoogte brengen hoe het er allemaal aan toe gaat in onze klas. Jullie krijgen een overzicht van

Nadere informatie

40 Suggesties met...

40 Suggesties met... 40 Suggesties met... kleine rode zakken Heb jij ze al gezien? De kleine rode zakken van het Sinterklaasjournaal 2014. Je kunt er allerlei leuke en leerzame activiteiten mee doen. Hier vind je 40 suggesties

Nadere informatie

januari uitgave over 10 jaar? my branding swot wie is Chantal van westerop? chantal van westerop 1

januari uitgave over 10 jaar? my branding swot wie is Chantal van westerop? chantal van westerop 1 Chantal januari uitgave over 10 jaar? my branding swot wie is Chantal van westerop? chantal van westerop 1 Editors note inhoud Beste Lezer, Super leuk dat ik jouw interesse heb weten te wekken en je nu

Nadere informatie

Tuinonderhoud Ook het plein kan wel weer een onderhoudsbeurtje gebruiken. Dit wordt gedaan op zaterdag 3 september vanaf 9.00 uur.

Tuinonderhoud Ook het plein kan wel weer een onderhoudsbeurtje gebruiken. Dit wordt gedaan op zaterdag 3 september vanaf 9.00 uur. Voorwoord Na zes weken zomervakantie zijn we al weer bijna een week onderweg in het nieuwe schoolseizoen. We hopen er weer een mooi jaar van te maken. In deze nieuwsbrief leest u wat er de eerste weken

Nadere informatie

PROCES DEELOPLOSSINGEN EN VERBETERINGEN VERZINNEN

PROCES DEELOPLOSSINGEN EN VERBETERINGEN VERZINNEN DEELPROBLEMEN BEPALEN DEELOPLOSSINGEN EN VERBETERINGEN VERZINNEN SOORT 1. Hoe gaan jullie de deelproblemen die nog moeten worden opgelost bepalen? 2. Kunnen jullie toetsen aan eisen en wensen? 3. Kunnen

Nadere informatie

Algemene informatie week 23

Algemene informatie week 23 Algemene informatie week 23 Nieuwe website De nieuwe website is online! Neem maar eens een kijkje op www.stjozefuden.nl. (Niet verwarren met de oude site die ook nog een tijdje in de lucht zal zijn.) Kangoeroe

Nadere informatie

PRESENTATIE BEROEPENSTAGE

PRESENTATIE BEROEPENSTAGE PRESENTATIE BEROEPENSTAGE Naam Klas Inleiding In de week van 13 februari ga je je klas vertellen en laten zien waar je stage hebt gelopen en hoe je dit hebt ervaren. Deze presentatie met powerpoint duurt

Nadere informatie

Lexien gaat minder werken. Marion gaat werk van haar overnemen. In het gesprek legt Lexien aan Marion uit wat ze allemaal moet doen.

Lexien gaat minder werken. Marion gaat werk van haar overnemen. In het gesprek legt Lexien aan Marion uit wat ze allemaal moet doen. Staatsexamen luisteren - listen Part 1 Een gesprek met een receptioniste (track 1) U gaat luisteren naar een gesprek tussen Lexien en Marion. Lexien werkt als receptioniste bij het Expertisecentrum in

Nadere informatie

Actie Pepernoot Handleiding cadeaus bestellen

Actie Pepernoot Handleiding cadeaus bestellen Actie Pepernoot Handleiding cadeaus bestellen 1 Inhoud Hoofdstuk 1 - Cadeaus Bestellen... 3 Hoofdstuk 2 - Cadeaus Ontvangen... 3 Hoofdstuk 3 Veelgestelde vragen... 4 2 Hoofdstuk 1 - Cadeaus Bestellen U

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 5 GEMEENTE

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 5 GEMEENTE ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 5 GEMEENTE Opdracht 1 de politie stemmen de dief de politieke partijen Opdracht 11 1. Dat je mag komen als je een afspraak hebt. 2. tot 12.30 uur 3. tot 17.00 uur 4. op

Nadere informatie