Leuk dat je dit e-book wilt gaan lezen!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leuk dat je dit e-book wilt gaan lezen!"

Transcriptie

1 2013 Stephan van der Toom

2 Inleiding Leuk dat je dit e-book wilt gaan lezen! Veel mensen zijn super geïnspireerd door de boeken en presentaties van Robert Kiyosaki. Toch lopen veel mensen tegen zaken aan die in Nederland net even iets anders werken dan in de Verenigde Staten. Juist daarom is dit een super handig E-book, vol met tips over de toepassing van de lessen van Kiyosaki in ons eigen Nederland. Rijke Pa Achter de Dijken is geen vertaling, maar vooral een uitleg hoe je de technieken werken in Nederland. Stel jezelf open voor nieuwe inzichten en mogelijkheden en zet door waar anderen belemmeringen zien. Succes is voor iedereen haalbaar, als je maar bereid bent om te het te zoeken en je niet zomaar uit het veld laat slaan.

3 Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Nederlanders kunnen een beetje laagdunkend doen over de mensen die succesvol zijn. Je mag dan wel wat succes hebben, maar je mag er zeker niet mee te koop lopen. In de Verenigde Staten is dat volledig anders en is er veel meer waardering en respect voor succesvolle mensen. Het kan dus ook zijn dat mensen je voor gek verklaren dat je met financiële ontwikkeling bezig bent, dat je meer wilt dan een 9 tot 5 baan en meer vrijheid wilt. Voor veel mensen is geld niet iets positiefs, maar heeft het een enorme negatieve lading. Geld is een probleem, geld raak je kwijt, je moet er hard voor werken en zo zijn er nog heel veel andere beperkende gedachten over geld. Maar is geld echt zo slecht en vies of is het idee dat veel mensen hebben ontstaan door negatieve ervaringen. Van onze ouders hebben we lessen meegekregen over geld en soms zijn dat niet de beste lessen die we zouden kunnen krijgen. Beperkende gedachten over geld worden van generatie op generatie doorgegeven, al kloppen die lessen helemaal niet.

4 Financiële vrijheid is voor iedereen bereikbaar. Door het eerste boek Rich Dad Poor Dad van Robert Kiyosaki begreep ik eindelijk waarom ik op school vaak problemen had met leraren. Mijn economie leraar heeft mij een aantal keer de klas uitgestuurd omdat ik het niet eens was met zijn lessen en hem vertelde dat het in de praktijk zo niet werkt. Kiyosaki laat duidelijk zien dat zijn eigen vader (Arme Pa) hem heel andere lessen meegaf dat de vader van zijn vriend Mike (Rijke Pa). Net als onze ouders hun best hebben gedaan om ons zo goed mogelijk op te voeden, deed ook de vader van Kiyosaki dat met de kennis en ervaring die hij bezat. Hij had zelf nooit geleerd over ondernemerschap, investeren en beleggen en kon Robert dus ook niks leren over deze onderwerpen. Kiyosaki had geluk dat hij zijn Rijke Pa had om hem dat te leren en jij kan deze lessen weer van hem kan leren. Dit boek is bedoeld als hulpmiddel hoe je de lessen van Kiyosaki in Nederland kunt toepassen. Natuurlijk kan ik niet alles in dit E-book beschrijven, maar heb een aantal belangrijke onderwerpen gepakt die Kiyosaki keer op keer in zijn boeken laat terugkomen. Het is een aanvulling op de boeken van Kiyosaki, soms een vertaling maar vooral bedoeld om jou optimaal van de lessen te laten profiteren. Inmiddels geef ik al meer dan 7 jaar trainingen over geld, passieve inkomsten, investeren en ondernemen. Ik coach succesvolle ondernemers om nog succesvoller te worden en financiële vrijheid te creëren.

5 In dit E-book deel ik de lessen die ik van Kiyosaki heb geleerd en wat mijn ervaring is met het creëren van Financiële Vrijheid. De opmaak van dit E-book Dit E-book is anders opgemaakt dan veel andere E-books en boeken. Om de leesbaarheid te vergroten en ervoor te zorgen dat je het niet hoeft uit te printen is dit e-book opgemaakt met veel vet gedrukte woorden en met grote letters en begint iedere zin op een nieuwe regel. Bovendien werken de linkjes niet als je het uitprint. En ook stelt het milieu het erg op prijs.

6 Disclaimer Dit E-book is met de grootste zorg samengesteld en er is ruim aandacht besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Stephan van der Toom en Financial Intelligence kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige onjuist verstrekte informatie in dit e-book. Wat ik geschreven heb is slechts een aanbeveling en je beslist zelf wat je er mee doet. Opgelet!!! Heb je via via een kopie van dit E-book ontvangen? Gefeliciteerd. Je mag dit E-book rondsturen, delen en je mag er ook uit kopiëren, zolang je het maar niet verkoopt. Alle teksten vallen onder copyright en je mag alles gebruiken als je het gratis deelt met anderen. Dit E-book is slechts bedoeld als extra informatie en een verklaring van een paar belangrijke onderwerpen die Robert Kiyosaki in zijn boeken omschrijft. Al sinds 2007 geef ik trainingen over beleggen, investeren en ondernemen en ik heb veel van de lessen van Kiyosaki toegepast in mijn eigen leven en bedrijf.

7 Inhoudsopgave Financiële vrijheid... 8 Cashflow Kwadrant...10 Word een B of I...14 Gebruik een hefboom (leverage)...15 Het Cashflow 101 spel...16 De inkomensverklaring...17 Zonder geld investeren, kan dat?...20 De kansen in vastgoed...21 Kies om Financieel Vrij te worden...22 Over de auteur...23

8 Financiële vrijheid Iedereen droomt wel eens van een leven zonder werk, zonder geldzorgen en heel veel vakantie. Er is echter maar een klein deel van de wereldbevolking die dit daadwerkelijk bereikt. Een deel heeft te maken met de kennis van financiële vrijheid en weten wat er voor nodig is. Daarnaast gaat het ook om de juiste mind-set. Financieel succes leer je niet op school, maar in de praktijk door vooral veel te doen. Maar wanneer ben je eigenlijk financieel vrij? In het spel van Robert Kiyosaki ben je financieel vrij als je meer passieve inkomsten hebt dan uitgaven. Heb je bijvoorbeeld 2.000,- kosten per maand en komt er passief 2.001,- binnen, dan ben je volgens Kiyosaki financieel vrij. Simpel toch! Je hebt op dat moment de vrijheid om verder te werken aan je passieve inkomsten bronnen. Door financiële vrijheid kun je het belangrijkste bezit optimaal benutten, n.l. tijd. Kennis & mindset = SUCCES

9 Financiële vrijheid is voor iedereen bereikbaar!

10 Cashflow Kwadrant Robert Kiyosaki gebruikt vaak het Cashflow Kwadrant om aan te geven hoe iemand zijn geld verdient. Daarnaast kunnen je nog veel meer informatie uit het kwadrant halen en leren waarom iemand bepaalde beslissingen neemt en hoe je kunt leren denken als een Bedrijfseigenaar of Investeerder.

11 De betekenis van de gebruikte letters is: W staat voor Werknemer. Personen die in dit kwadrant hun geld verdienen zijn in dienst bij iemand anders en krijgen daar iedere maand een vergoeding voor. Z staat voor Zelfstandige. Personen die in dit kwadrant hun geld verdienen zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vaak noemen deze mensen zich ZZP er of freelancer. Deze groep zelfstandigen hebben geen personeel in dienst en zijn afhankelijk van hun eigen inzet. B staat voor Bedrijfseigenaar. In dit kwadrant zitten ondernemers die niet meer zelf in hun bedrijf hoeven te werken om geld te verdienen. De werkzaamheden zijn uitbesteed aan personeel of externe partijen, de dagelijkse leiding is in handen van een manager of directeur en het geld blijft binnenkomen. I staat voor Investeerder. Iemand die zelf geen bedrijf wil opbouwen en wel wil profiteren van de groei van een bedrijf kan investeerder worden en daar zijn geld mee verdienen. Het enige dat een investeerder inbrengt is kapitaal.

12 Linker en rechter helft Er is een groot verschil tussen de mensen aan de linker kant van dit kwadrant en de mensen aan de rechter kant van het kwadrant. Linkerkant Mensen die in het linker gedeelte hun geld verdienen ruilen hun tijd in voor geld. Met werknemers wordt vaak in een contract het aantal uur afgesproken dat een werknemer zich in gaat zetten voor een werkgever. Daarvoor krijgt hij aan het eind van de maand ook een salaris. Zelfstandigen verhuren zichzelf per uur of per klus en krijgen daar een vergoeding voor.

13 Rechterkant De rechter kant van het kwadrant, de B en I, heeft het voor zichzelf beter geregeld. Zij worden niet meer betaald omdat zij een aantal uur per maand werken. Zij worden betaald omdat zij hun werk ooit hebben gedaan en daarmee een geautomatiseerd systeem hebben gecreëerd waardoor ze altijd geld verdienen, of ze nu werken of niet. Hier is geld voor hen aan het werk. Buiten deze twee belangrijke verschillen zijn er nog heel veel andere punten waarop de linker helft duidelijk verschilt van de rechter helft. Ooit over nagedacht wie er procentueel in Nederland de meeste belasting betalen? De belastingwetten zijn in eerste instantie opgezet om de rijken mee te laten betalen aan de kosten die een land maakte. In de jaren die erop volgde zijn er vele aanpassingen geweest waardoor het voor de rijken steeds makkelijker werd om

14 minder belastingen te betalen. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat de rijken vaak een bedrijf hebben en nu is dat niet veel anders. Ondernemers verdienen geld waarover ze belasting moeten betalen. Voordat ze belasting moeten betalen mogen ze echter eerst kosten aftrekken en dat is nu precies het punt waardoor ondernemers procentueel minder betalen aan belastingen dan werknemers. Een werknemer is gemiddeld meer dan 60% van zijn salaris kwijt aan belastingen. Word een B of I Iedereen heeft de mogelijkheid om een B of I te worden. Kijk eens wat je naast je huidige werk kunt opbouwen waarmee je passieve inkomsten kunt opbouwen. Misschien wil je part-time je eigen bedrijf opzetten of investeren in vastgoed. In het begin ben investeer je je tijd en als je het goed aanpakt gaat dit je een passieve bron van inkomsten opleveren en zet je de eerste stappen naar financiële vrijheid.

15 Gebruik een hefboom (leverage) Waarschijnlijk ben je je inmiddels bewust dat je naar de rechterkant van het Cashflow Kwadrant wilt. Nog een belangrijke kenmerk van de rechterkant van het Cashflow Kwadrant is dat je daar gebruik kunt maken van een hefboom. Je kunt n.l. geld van andere mensen gebruiken om te investeren, personeel inhuren zodat je totale productiviteit omhoog gaat en nog veel meer. Aan de rechterkant zitten de mensen die financieel vrij zijn, die tijd over hebben, maar ook de rijkste mensen zijn bedrijfseigenaren en investeerders. De mensen die aan de linkerkant van het Kwadrant hun geld verdienen werken voor de mensen aan de rechterkant van het Kwadrant en zijn dus de hefboom van de ondernemers en investeerders. Aan welke kant wil jij je geld verdienen?

16 Het Cashflow 101 spel Het Cashflow spel is een perfect middel om te leren hoe je met geld om zou moeten gaan. Belangrijke onderdelen van het spel zijn boekhouden, beleggen, investeren en ondernemen. Veel van deze lessen gebruikt Kiyosaki in zijn boeken en trainingen Stephan van der Toom

17 De inkomensverklaring In het spel maak je gebruik van een inkomensverklaring. Een inkomensverklaring is een rapport van jouw financiële situatie op een bepaald moment. Het bestaat uit een winst en verliesrekening en een balans. Op de balans staat precies hoeveel geld en andere bezittingen je hebt en ook hoeveel schuld je hebt en op de verlies en winstrekening staat welke inkomsten en uitgaven er zijn. Alles bij elkaar geeft het dus een goed beeld van al jouw geldstromen en dat kan privé zijn en voor jouw onderneming. Een nauwkeurige bestudering kan helpen om problemen in een vroeg stadium te ontdekken en aan te passen. Duizenden mensen zitten in de financiële problemen omdat zij nooit hebben gekeken naar hun inkomensverklaring. Iets waar Kiyosaki voor waarschuwt in zijn boek Waarom Wij Willen Dat Je Rijk Wordt. Het is super nuttig om eens per jaar een inkomensverklaring te maken voor jouw privé zaken. Je kunt het ook gebruiken als scorekaart voor je financiële vrijheid. Inkomen Onder inkomen verstaan we alle inkomsten die je hebt. Er zijn verschillende inkomstenbronnen mogelijk. De twee hoofd groepen zijn actieve en passieve inkomsten.

18 Voorbeeld: Salaris Verhuur van onroerend goed Dividenden Winst uit onderneming Uitgaven Hier worden alle vaste uitgaven bij elkaar opgeteld. Voorbeeld: Belastingen Hypotheek lening Auto afbetaling Credit Card Gas/water/licht Verzekeringen Persoonlijke leningen Activa en passiva De balans kent twee kanten. Aan de ene kant vinden we de bezittingen (activa) en aan de andere kant de schulden (passiva). Boekhoudkundig is iets een bezit wanneer je het gekocht hebt. Een auto wordt gezien als een bezit, net als een gekocht kantoor en de inventaris.

19 Eigenlijk is het zo dat iets pas een bezitting is wanneer je er geld aan verdient. Als je dus een auto hebt die jou vervoert naar jouw klanten dan is de auto een bezit. Rijd je in een veel te dure sportwagen en gebruik je deze alleen voor de lol of om er boodschappen mee te doen dan reken ik deze als passiva. De boekhouder zal het bij de activa neerzetten maar laat je daardoor niet van de wijs brengen.

20 Zonder geld investeren, kan dat? Ja, dat kan. Ook in Nederland Die vraag is wellicht de meest gestelde vraag in de trainingen die ik in de afgelopen 7 jaar heb gegeven. Hoe kan je zonder eigen geld investeren? Door geld van andere mensen te investeren. Meestal komt na dit antwoord van mij de vraag: hoe kom ik aan geld van andere mensen om te investeren? Hiervoor zul je goed je huiswerk moeten doen en mensen laten zien dat je een eerlijke en deskundige partij bent om zaken mee te doen. Warren Buffett, de rijkste belegger ter wereld heeft een groot deel van zijn vermogen verdiend door geld van andere mensen te beleggen en daar een deel van te krijgen als beloning. Zonder het geld van andere mensen had hij nooit zoveel vermogen kunnen vergaren. Als je een huis wilt kopen van ,- om te verhuren en de bank wil maar ,- aan hypotheek geven, dan heb je nog ,- nodig van investeerders. Bied je de investeerder een leuk rendement en zekerheid door een goed plan te ontwikkelen, dan zullen er genoeg mensen zijn die willen investeren.

21 De kansen in vastgoed Kiyosaki heeft het in al zijn boeken en presentaties over vastgoed en dat hij daar groot fan van is. Terecht!! Vastgoed is een van de mooiste middelen om passieve inkomsten mee op te bouwen en om op den duur alleen maar meer vermogen te verkrijgen door de stijging van de vastgoedprijzen. Al zijn de prijzen van vastgoed in de afgelopen 5 jaar alleen maar gedaald, uiteindelijk zullen deze weer gaan stijgen. Dat betekent ook dat er nu heel veel kansen zijn om voor redelijke prijzen vastgoed te kopen en te verhuren. Ook zonder eigen geld dus, zoals ik je op de vorige bladzijde heb uitgelegd. Het meest interessante van het verhuren van vastgoed is dat je ieder jaar de huur mag verhogen met de inflatie. Dat is wettelijk vastgelegd. Simpel gezegd neemt je rendement ieder jaar toe terwijl de huurders de rente en aflossing van jouw vastgoed betalen. Mooier kun je het niet krijgen!

22 Kies om Financieel Vrij te worden Ik heb in dit E-book een aantal lessen van Kiyosaki verder verklaard en je hopelijk inzichten gegeven hoe je financiële vrijheid in Nederland kunt opbouwen. In mijn trainingen en coaching gebruik ik mijn ervaring als ondernemer, belegger en investeerder om mensen te leren hoe zij financiële vrijheid kunnen opbouwen. Iedereen heeft de mogelijkheid om financieel vrij te worden. Het maakt echt niet uit of je hoogopgeleid bent of niet. Toch laten de meeste mensen zich tegenhouden. Angst is één van de belangrijkste boosdoeners. De meeste mensen hebben angst om te falen en daardoor af te gaan. Daardoor laten veel mensen hun dromen schieten en kiezen ze voor een gemiddeld leven. Slechts een enkeling durft zijn nek uit te steken en creëert zijn/haar eigen dromen.

23 Over de auteur Mijn naam is Stephan van der Toom. Sinds 2001 ben ondernemer en geef ik trainingen over investeren en ondernemen. Ik ben in 1995 mijn eerst begonnen als beurshandelaar aan de optiebeurs van Amsterdam. Een snelle wereld en een super mooie tijd. Na mijn beurstijd wilde ik blijven ondernemen en mensen leren over beleggen. Inmiddels geef ik ook trainingen over ondernemen en investeren. In 2007 is daar CashflowClub Nederland bijgekomen. De boeken van Kiyosaki waren voor mij een bevestiging van wat ik eigenlijk al wist en waar ik al mee bezig was. Ik wilde gelijkgestemde mensen bij elkaar brengen en mijn kennis en ervaring delen. Voor CashflowClub Nederland heb ik inmiddels meer dan 100 trainingen georganiseerd, webinars gegevens en heel veel mensen geïnspireerd om hun succes te behalen. Als businesscoach begeleidt ik ondernemers met het verbeteren en uitbouwen van hun bedrijf. Wil je meer informatie over CashflowClub Nederland? Kijk dan op

Bouw je eigen pensioen Ontdek het licht aan het eind van de duistere tunnel

Bouw je eigen pensioen Ontdek het licht aan het eind van de duistere tunnel z Bouw je eigen pensioen Ontdek het licht aan het eind van de duistere tunnel Stephan Toom Inleiding Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: dit is geen eeboek om je te verleiden je aan te sluiten

Nadere informatie

Gezond met geld. Zo doe je dat. Uitkomen met je inkomen in duidelijke stappen

Gezond met geld. Zo doe je dat. Uitkomen met je inkomen in duidelijke stappen Gezond met geld Zo doe je dat Uitkomen met je inkomen in duidelijke stappen Gezond met geld Zo doe je dat Tineke Post Uitgeverij Gelderland Voorwoord Crisis in Europa crisis in Nederland. Bezuinigen, bezuinigen.

Nadere informatie

VAN FINANCIËLE VRIJHEID

VAN FINANCIËLE VRIJHEID VAN FINANCIËLE VRIJHEID financieelvrij.nl 1 VAN FINANCIËLE VRIJHEID Droom je wel eens over rijkdom? Of volledige vrijheid? En denk je wel eens na over hoe dit er dan voor je uit zou zien? Dit lijkt zo

Nadere informatie

Module 1 Maak een plan

Module 1 Maak een plan Geleerd in vorige presentatie Module 1 Maak een plan Les 2. Creëer rust en vertrouwen met een goed financieel plan Falen a.g.v. slechte financiële planning Business Plan op 1 A4 van visie naar actie O.G.S.M.

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

Scenario 1 Er liggen ongeopende letters op tafel. Ze liggen er al langer dan een week.

Scenario 1 Er liggen ongeopende letters op tafel. Ze liggen er al langer dan een week. Aanvullende dialogen Scenario 1 Er liggen ongeopende letters op tafel. Ze liggen er al langer dan een week. Scenario 1 Er liggen ongeopende letters op tafel. Ze liggen er al langer dan een week. Scenario:

Nadere informatie

Werkt jouw geld hard voor jou?

Werkt jouw geld hard voor jou? Werkt jouw geld hard voor jou? In de Nederlandse samenleving heerst vaak een taboe op geld. Het lijkt alsof veel mensen het niet belangrijk vinden zich hierin te verdiepen. Een belachelijk idee als je

Nadere informatie

10 SUCCESFACTOREN VAN VIP-DAGEN

10 SUCCESFACTOREN VAN VIP-DAGEN 10 SUCCESFACTOREN VAN VIP-DAGEN SNEL GOED VERDIENEN MET WERK DAT JE LEUK VINDT DOOR LAURA BABELIOWSKY WWW.BOUWEENBLOEIENDBEDRIJF.NL WAT IS EEN VIP-DAG PRECIES? Je gaat een dag met de klant aan het werk

Nadere informatie

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf.

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Les 1 Werk en inkomen (1) Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Evert en Monica -2 Rijbewijs Monica is jarig.

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

10 SUCCESFACTOREN. In het webinar ga ik ook iets vertellen over mijn nieuwe event Meer Verdienen Minder Werken op 3/4/5 april 2014 a.s.

10 SUCCESFACTOREN. In het webinar ga ik ook iets vertellen over mijn nieuwe event Meer Verdienen Minder Werken op 3/4/5 april 2014 a.s. 21 Tips om meer te verdienen en minder te werken 10 SUCCESFACTOREN Veel coaches, trainers en adviseurs verdienen weinig maar werken toch heel hard. Ze werken 1-op-1 en op uur-factuurbasis met klanten.

Nadere informatie

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur Proficiat! Dit is de meest geweldige beslissing die je kon nemen om jouw business te doen uitgroeien van een zaadje (lees: passie) naar een tuin vol bloemen (lees : fulltime inkomen). Echt waar. Dit wordt

Nadere informatie

1. Besluit dat je wilt sturen op cijfers

1. Besluit dat je wilt sturen op cijfers Een winstgevend plan voor je bedrijf hebben en gericht werken aan de uitvoering daarvan is pure noodzaak. En toch zijn er maar weinig ondernemers die hierin slagen. Het grote obstakel is dat ze niet weten

Nadere informatie

Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten

Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten Anderen over het werk van David en Arjan: Met hun boek en hun seminars maken De Kock en Vergeer heel Nederland gelukkig.

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Hoeveel geld zit er in de bedrijfsvoering?

Hoeveel geld zit er in de bedrijfsvoering? Hoeveel geld zit er in de bedrijfsvoering? Een simpele vraag met een simpel en nuttig antwoord. Deze vraag is de eerste stap bij het opstellen van kristalheldere financiële overzichten. Hoeveel geld zit

Nadere informatie

U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies.

U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies. U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies.nl Samenvatting Het woord samenvatting zegt hier natuurlijk eigenlijk

Nadere informatie

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L SIMPEL STAPPENPLAN VAN JE PASSIE JE WERK MAKEN 3.278 VOLGERS FACEBOOK/DEDRESSCOACH WWW.GLANCY.NL Mijn reis: van passie naar ondernemer Gefeliciteerd! Je hebt een eerste stap gezet. Wat fantastisch dat

Nadere informatie

5Tips VOOR HET BEREIKEN VAN FINANCIE LE VRIJHEID. Geheimen

5Tips VOOR HET BEREIKEN VAN FINANCIE LE VRIJHEID. Geheimen 5Tips VOOR HET BEREIKEN VAN FINANCIE LE VRIJHEID Geheimen 1 5 tips voor het bereiken Financiële Vrijheid Droom je wel eens over Financiële Vrijheid? En denk je wel eens na over hoe dit er dan voor je uit

Nadere informatie

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag voldoende verdienen om van te kunnen leven. Daarom is het belangrijk voor

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken.

Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken. Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken. ü Yes ü No ü Yes ü No Krijg een contstante stroom klanten en verhoog je inkomen ü No Auteurs

Nadere informatie

Aflevering 6: Eigen bedrijf

Aflevering 6: Eigen bedrijf Aflevering 6: Eigen bedrijf Vragen vooraf: Heb je wel eens een eigen bedrijf gehad? Als je een eigen bedrijf zou beginnen, wat voor soort bedrijf zou dat dan zijn? Hoofditem Fragment 1 Korte inhoud: Khalid

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Wet WIJ

Veelgestelde vragen Wet WIJ Veelgestelde vragen Wet WIJ Wat is de WIJ? WIJ staat voor Wet investeren in jongeren (WIJ). Deze nieuwe wet gaat in per 1 oktober 2009 en moet ervoor zorgen dat alle jongeren tot 27 jaar een opleiding

Nadere informatie

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk?

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk? Waarom is e-mail marketing belangrijk als zorg-professional? Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag genoeg verdienen om van te kunnen leven. Dat betekent dat het belangrijk voor

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

Aflevering 6: Eigen bedrijf

Aflevering 6: Eigen bedrijf Aflevering 6: Eigen bedrijf Vragen vooraf: Heb je wel eens een eigen bedrijf gehad? Ken je mensen met een eigen bedrijf? Wat voor soort bedrijf is dat? Hoofditem Fragment 1 Korte inhoud: Khalid wil een

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Pen en papier? Wat is een businessmodel? Jouw businessmodel is de manier waarop jij in business bent Twee

Nadere informatie

De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit

De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit Wist je dat 95% van de mensen die een goed voornemen voor het nieuwe jaar hebben deze niet waarmaken? De reden daarvoor is dat de meeste

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 Inhoud Inleiding 6 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 2 Instanties in Nederland 13 Belangrijke instanties voor ondernemers 14 Kamer

Nadere informatie

Publiekstekst Wet investeren in jongeren

Publiekstekst Wet investeren in jongeren Publiekstekst Wet investeren in jongeren Juni 2009 Deze publicatie is gemaakt door Stimulansz in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Stimulansz spreekt haar dank uit aan alle

Nadere informatie

3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen

3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen 3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen en die het managen veel simpeler en succesvoller maken! Door Esther Mallant 2012 Esther Mallant www.hrmallant.nl Introductie De 3 vragen die managers

Nadere informatie

Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken

Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken Rapportage Juli 2013 Meer informatie: info@wijzeringeldzaken.nl Samenvatting (1/3) 1. Veel 17-jarigen maken de indruk verstandig om te gaan

Nadere informatie

Management en Organisatie. Proefles

Management en Organisatie. Proefles Management en Organisatie Proefles I. Geld lenen. Stel: je wordt 18 jaar, je haalt je rijbewijs en je wilt dan direct een auto hebben. Die kost 25.000, maar jij hebt geen cent. Je kijkt naar de TV en je

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 2: Marketing Mindset

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 2: Marketing Mindset Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 6: klaar voor klanten Les 2: Marketing Mindset Pen en papier? Verkopen Als je niet bereid bent om te verkopen dan kun je nu beter stoppen Dat is heftig Je bent

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 1: van missie naar business

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 1: van missie naar business Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 1: van missie naar business Pen en papier? Het begint met een missie Dit is een korte maar wel heel belangrijke les over de rol van

Nadere informatie

8 Stappen naar Succes

8 Stappen naar Succes 8 Stappen naar Succes Ik ga je een geheim vertellen; Al meer dan 4 jaar was ik zelfstandig Trainer en ik heb geworsteld en gezocht naar; Focus Mijn missie Wie is mijn doelgroep? Hoe kan ik een stabiel

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Tips voor Succesvolle Productlancering

Tips voor Succesvolle Productlancering Tips voor Succesvolle Productlancering Door Welmoet Babeliowsky 2015-2016 Hallo! Ben je zelfstandige, coach, trainer of adviseur? Dan heb ik gelijk een vraag aan je! Stel je eens voor: Dat je een nieuw

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Introductie

Hoofdstuk 1. Introductie Hoofdstuk 1 Introductie Wat kan dit boek voor jou betekenen? Als je dit boek leest, sta je op het punt een enorm succes te maken van je bedrijf. Dat vind ik geweldig cool. Welkom! Mijn naam is Marielle

Nadere informatie

Email Marketing CHECKLIST

Email Marketing CHECKLIST Email Marketing CHECKLIST Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.emailmarketingexpert.nl 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 Mogelijkheden van Email marketing...4 Dé Checklist...5 Klaar?!...7

Nadere informatie

SPEL VAN DE GOUDEN EEUW - LESMATERIAAL

SPEL VAN DE GOUDEN EEUW - LESMATERIAAL Amsterdam in 1594, aan het begin van de Gouden Eeuw. De Nederlandse kunst, wetenschap en vooral de economie bloeien op. Ondernemers krijgen nieuwe kansen en kunnen steeds grotere investeringen doen. De

Nadere informatie

Ondernemerschap in Nederland

Ondernemerschap in Nederland Ondernemerschap in Nederland Je neemt deel aan het profiel Ondernemerschap. Dit betekent dat je erover denkt om in de toekomst als ondernemer te gaan werken. Dat is anders dan werken in loondienst. Dan

Nadere informatie

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Inhoud Ik heb geen tijd om een ebook te schrijven!... 3 Waarom heb ik het recht om je dit te vertellen?... 4 Template voor schrijven

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie?

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij EEN ONDERNEMING VAN ABN AMRO BANK N.V. WELKE HYPOTHEEK PAST BIJ MIJ? Je hebt je pijlen gericht

Nadere informatie

In basis vertegenwoordigd geld zekerheid (letterlijk dak boven ons hoofd en eten op de tafel)

In basis vertegenwoordigd geld zekerheid (letterlijk dak boven ons hoofd en eten op de tafel) Wellness Ontwikkelings Activiteit Financiële zekerheid Hoe deze techniek je leven kan verbeteren Voordelen Meer gevoel van controle Beter slapen Meer harmonie in relaties Meer positieve stemming en gevoelens

Nadere informatie

Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies?

Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies? Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies? Ga niet over één nacht ijs... 1 Hoeveel kan ik lenen?... 2 Vaste of variabele rente?... 3 Rente kort of lang vastzetten?... 4 Hoogte van de rente... 4 Hoe zit

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Doorbreek je belemmerende overtuigingen!

Doorbreek je belemmerende overtuigingen! Doorbreek je belemmerende overtuigingen! Herken je het dat je soms dingen toch op dezelfde manier blijft doen, terwijl je het eigenlijk anders wilde? Dat het je niet lukt om de verandering te maken? Als

Nadere informatie

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto?

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto? FOTOREGELS Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s Over auteursrecht op foto s is bij consumenten wel eens onduidelijkheid. Soms kan dat tot vervelende situaties leiden voor zowel klant als fotograaf.

Nadere informatie

HOW TO: OMGAAN MET SLECHT FUNCTIONERENDE MEDEWERKERS

HOW TO: OMGAAN MET SLECHT FUNCTIONERENDE MEDEWERKERS HOW TO: OMGAAN MET SLECHT FUNCTIONERENDE MEDEWERKERS INTRODUCTIE Elk bedrijf krijgt wel eens te maken met een medewerker die niet functioneert zoals gehoopt. Dat is vervelend voor zowel de medewerker als

Nadere informatie

WIJ en jij Wet investeren in jongeren

WIJ en jij Wet investeren in jongeren Ik heb een WW-uitkering. Krijg ik een werkleeraanbod? Je krijgt pas een werkleeraanbod als je WW-uitkering is afgelopen. Zolang je een WW-uitkering krijgt, geldt voor jou de sollicitatie- en reintegratieplicht

Nadere informatie

Verdieping Management en Organisatie (M&O) 3havo/vwo

Verdieping Management en Organisatie (M&O) 3havo/vwo Sectie economie 2012-2013 1 Verdieping Management en Organisatie (M&O) 3havo/vwo In de bovenbouw kunnen jullie in de vrije ruimte het vak M&O opnemen. Het is daarom handig om dit jaar al een aantal lessen

Nadere informatie

KREDIETAANVRAAG. Stappen:

KREDIETAANVRAAG. Stappen: KREDIETAANVRAAG Stappen: 1. De Ondernemer 2. De Onderneming en de kredietaanvraag 3. Het Business Model van de onderneming 4. Het Financiële Plan 5. Bijlage(n) Kredietaanvraag Stichting Impulsfonds Utrecht

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik regel mijn geldzaken

Inhoud. Mijn leven. ik regel mijn geldzaken Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Bewaren...5 Hoofdstuk 2 Administratie...7 Hoofdstuk 3 Inkomsten... 8 Hoofdstuk 4 Uitgaven... 10 Hoofdstuk 5 Sparen... 12 Hoofdstuk 6 Verzekeringen...15 Hoofdstuk 7 Begroting...

Nadere informatie

Young People Coaching Experience

Young People Coaching Experience Hét loopbaanprogramma voor Young Professionals Young People Coaching Experience In 5 stappen naar je ideale baan! Ga jij met tegenzin naar je werk? Heb je er genoeg van om werk te doen dat niet bij je

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Stap voor Stap Strategie

Stap voor Stap Strategie Stap voor Stap Strategie naar Passief Inkomen Hugo Bakker Hi, mijn naam is Hugo Bakker en vorig jaar april/ mei heb ik besloten om financieel onafhankelijk te worden via het internet. Simpelweg omdat ik

Nadere informatie

Het GROW-model. Deze onderdelen worden hieronder toegelicht. Per onderdeel worden er voorbeeldvragen aangegeven.

Het GROW-model. Deze onderdelen worden hieronder toegelicht. Per onderdeel worden er voorbeeldvragen aangegeven. Het GROW-model Een ontwikkelingsgesprek is het meest effectief als je de vragen in een bepaalde structuur stelt. Het GROW-model biedt deze structuur. (Whitmore, 1995) Het GROW model bestaat uit de volgende

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen.

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Om iets te bereiken moet je actie ondernemen. Je moet vanuit jezelf iets doen. Om iets te doen moet je gemotiveerd zijn. Je zou dus kunnen stellen dat

Nadere informatie

Mijn goede voornemens! Werkboek

Mijn goede voornemens! Werkboek ! Werkboek Voor een bruisend en krachtig bedrijfsjaar Marlies van der Meer http://www.meeradvies.com 1 Inhoud Mijn aanbod... 2 Mijn klanten... 4 Mijn inspiratie... 6 Mijn tijdsbesteding... 8 Wie is Marlies

Nadere informatie

Op zoek naar een leuke baan? WSD-Groep helpt je op weg!

Op zoek naar een leuke baan? WSD-Groep helpt je op weg! Op zoek naar een leuke baan? WSD-Groep helpt je op weg! leuk en zinvol werk passend bij wat jij kunt gezelligheid met collega s je eigen salaris verdienen Jo Arts, assistent-kok: Van thuis zitten word

Nadere informatie

Wat zijn de drijfveren van de Nederlandse ondernemer? Een onderzoek naar de vooren nadelen van ondernemen

Wat zijn de drijfveren van de Nederlandse ondernemer? Een onderzoek naar de vooren nadelen van ondernemen Wat zijn de drijfveren van de Nederlandse ondernemer? Een onderzoek naar de vooren nadelen van ondernemen Onderzoek van GfK november 2015 Inleiding Het aantal ondernemers blijft groeien. In 2015 heeft

Nadere informatie

Collegeaantekeningen Bedrijfseconomie voor Notariëlen Week 1

Collegeaantekeningen Bedrijfseconomie voor Notariëlen Week 1 Collegeaantekeningen Bedrijfseconomie voor Notariëlen Week 1 2017-2018 Bedrijfseconomie voor notariëlen week 1 HC 1, 4 september 2017 Inleiding in de jaarrekening Voor de waardebepaling van een bedrijf

Nadere informatie

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin)

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Lay-out Bob Snel (trainer ATC Amstelduin) Document Versie maart 2007 Meer informatie E-mail:

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 1: denken en doen als een ondernemer Les 3: omarmen

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 1: denken en doen als een ondernemer Les 3: omarmen Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 1: denken en doen als een ondernemer Les 3: omarmen Pen en papier? Omarmen Ondernemen is een groot avontuur Onderweg op je reis kom je van alles tegen, ook

Nadere informatie

Optimaliseer je prestaties

Optimaliseer je prestaties Winst en Groei - Internetmarketing en Verkooptraining Optimaliseer je prestaties 10 Technieken om je prestaties te verbeteren Christo Cornelissen & Mieke Bouquet Alles waar je jezelf op weet te focussen

Nadere informatie

a Wie lenen er allemaal voor de aanschaf van een duurzaam consumptiegoed? b Wie lenen er allemaal wegens een onverwachte tegenslag?

a Wie lenen er allemaal voor de aanschaf van een duurzaam consumptiegoed? b Wie lenen er allemaal wegens een onverwachte tegenslag? Eindtoets hoofdstuk 1 Kopen doe je zo (CONSUMEREN) 1.3 Ik spaar, leen en beleg mijn geld 1 REDENEN OM TE SPAREN Hier staan zes mensen die sparen: Linda zet geld opzij voor haar vakantie Roy belegt in aandelen

Nadere informatie

hoe we onszelf zien, hoe we dingen doen, hoe we tegen de toekomst aankijken. Mijn vader en moeder luisteren nooit naar wat ik te zeggen heb

hoe we onszelf zien, hoe we dingen doen, hoe we tegen de toekomst aankijken. Mijn vader en moeder luisteren nooit naar wat ik te zeggen heb hoofdstuk 8 Kernovertuigingen Kernovertuigingen zijn vaste gedachten en ideeën die we over onszelf hebben. Ze helpen ons te voorspellen wat er gaat gebeuren en te begrijpen hoe de wereld in elkaar zit.

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Van huidige situatie ------------ naar --------------------------------- gewenste situatie

Van huidige situatie ------------ naar --------------------------------- gewenste situatie Doelen stellen NLP is een doelgerichte, praktische en mensvriendelijke techniek. NLP = ervaren, ervaren in denken, voelen en doen. Middels een praktisch toepasbaar model leren we om de eigen hulpmiddelen,

Nadere informatie

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule Werkboek Inhoudsopgave: 1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule 2. Het H.A.R.T. model 2.1. H.A.R.T. staat voor: 2.1.1. Mijn verhaal over oprechte communicatie 2.1.1: Hoofd Gebruik de rest van deze

Nadere informatie

Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana

Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) Extra uitleg en Q&A Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana Wat is pensioen? Tekst uit het filmpje Wist je dat je nu waarschijnlijk al pensioen opbouwt? Een klein

Nadere informatie

Schrijf met meer impact

Schrijf met meer impact Schrijf met meer impact Het volledige trainingsprogramma om met je teksten meer klanten te werven In het Schrijf met meer impact -programma leer je hoe je met jouw eigen schrijfstijl meer ideale klanten

Nadere informatie

Het boek voor: financiële vrijheid, passieve inkomsten en een zorgeloze toekomst.

Het boek voor: financiële vrijheid, passieve inkomsten en een zorgeloze toekomst. Het boek voor: financiële vrijheid, passieve inkomsten en een zorgeloze toekomst. Geschreven door Stephan van der Toom Van harte welkom! Bedankt dat je de beslissing hebt genomen om dit e-boek te kopen!

Nadere informatie

Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes?

Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes? Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes? December 2007 / Januari 2008 Door: Marco Bouman, Impulse, Strategie & Marketing Februari 2008 2008 Marco Bouman, alle rechten voorbehouden Het is niet

Nadere informatie

P e r s o n a l C a r e e r P l a n

P e r s o n a l C a r e e r P l a n P e r s o n a l C a r e e r P l a n If you can dream it, you can do it. Walt Disney First comes thought; then organization of that thought, into ideas and plans; then transformation of those plans into

Nadere informatie

DOELGERICHT LEZEN EN SAMENVATTEN KWALITATIEF ONDERZOEK ENGELS GRAMMAR CREATIEF DENKEN

DOELGERICHT LEZEN EN SAMENVATTEN KWALITATIEF ONDERZOEK ENGELS GRAMMAR CREATIEF DENKEN STUDIELOOPBAANBEGELEIDING DOELGERICHT LEZEN EN SAMENVATTEN KWALITATIEF ONDERZOEK ENGELS GRAMMAR CREATIEF DENKEN BUSINESS BENCHMARK COMMUNICATIEMIDDELEN INLEIDING COMMUNICATIE PROJECTMATIG WERKEN PRESENTEREN

Nadere informatie

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN EXCLUSIEF PROGRAMMA OVERZICHT 2016 LEF IN ACTIE Ontdek waarom het zo moeilijk is je hart te volgen en heb het lef dit toch te doen! De achtergrond van het programma Jij weet dat

Nadere informatie

Leiderschap over geld

Leiderschap over geld Leiderschap over geld Wat is leiderschap over geld? Is dat weten hoeveel je uitgeeft en niet over je inkomsten heen gaat? Is dit zoveel bezuinigen dat je overhoudt en later alsnog kan uitgeven? Is dit

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 5: grip op geld Les 1: jouw money mindset

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 5: grip op geld Les 1: jouw money mindset Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 5: grip op geld Les 1: jouw money mindset Pen en papier? Misvattingen over geld Voordat je met deze videoles begint wil ik je vragen om deze video zo te stoppen

Nadere informatie

Jaar Werkboek 4 weken Challenge

Jaar Werkboek 4 weken Challenge Coach jezelf naar succes Jaar Werkboek 4 weken Challenge 10 Focus Sociaal zijn, jezelf kunnen wegcijferen en altijd klaar staan voor anderen zijn mooie eigenschappen, en... Jij bent ook belangrijk Hij

Nadere informatie

Voorwoord! Wie wil ik helpen?!

Voorwoord! Wie wil ik helpen?! Voorwoord Allereerst dankjewel dat je mijn boek hebt gekocht of gekregen en dat je dit ook leest. Dit toont dat jij vooruit wil in het leven en dat je ook actiegericht bent. En actiegerichte mensen halen

Nadere informatie