Leuk dat je dit e-book wilt gaan lezen!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leuk dat je dit e-book wilt gaan lezen!"

Transcriptie

1 2013 Stephan van der Toom

2 Inleiding Leuk dat je dit e-book wilt gaan lezen! Veel mensen zijn super geïnspireerd door de boeken en presentaties van Robert Kiyosaki. Toch lopen veel mensen tegen zaken aan die in Nederland net even iets anders werken dan in de Verenigde Staten. Juist daarom is dit een super handig E-book, vol met tips over de toepassing van de lessen van Kiyosaki in ons eigen Nederland. Rijke Pa Achter de Dijken is geen vertaling, maar vooral een uitleg hoe je de technieken werken in Nederland. Stel jezelf open voor nieuwe inzichten en mogelijkheden en zet door waar anderen belemmeringen zien. Succes is voor iedereen haalbaar, als je maar bereid bent om te het te zoeken en je niet zomaar uit het veld laat slaan.

3 Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Nederlanders kunnen een beetje laagdunkend doen over de mensen die succesvol zijn. Je mag dan wel wat succes hebben, maar je mag er zeker niet mee te koop lopen. In de Verenigde Staten is dat volledig anders en is er veel meer waardering en respect voor succesvolle mensen. Het kan dus ook zijn dat mensen je voor gek verklaren dat je met financiële ontwikkeling bezig bent, dat je meer wilt dan een 9 tot 5 baan en meer vrijheid wilt. Voor veel mensen is geld niet iets positiefs, maar heeft het een enorme negatieve lading. Geld is een probleem, geld raak je kwijt, je moet er hard voor werken en zo zijn er nog heel veel andere beperkende gedachten over geld. Maar is geld echt zo slecht en vies of is het idee dat veel mensen hebben ontstaan door negatieve ervaringen. Van onze ouders hebben we lessen meegekregen over geld en soms zijn dat niet de beste lessen die we zouden kunnen krijgen. Beperkende gedachten over geld worden van generatie op generatie doorgegeven, al kloppen die lessen helemaal niet.

4 Financiële vrijheid is voor iedereen bereikbaar. Door het eerste boek Rich Dad Poor Dad van Robert Kiyosaki begreep ik eindelijk waarom ik op school vaak problemen had met leraren. Mijn economie leraar heeft mij een aantal keer de klas uitgestuurd omdat ik het niet eens was met zijn lessen en hem vertelde dat het in de praktijk zo niet werkt. Kiyosaki laat duidelijk zien dat zijn eigen vader (Arme Pa) hem heel andere lessen meegaf dat de vader van zijn vriend Mike (Rijke Pa). Net als onze ouders hun best hebben gedaan om ons zo goed mogelijk op te voeden, deed ook de vader van Kiyosaki dat met de kennis en ervaring die hij bezat. Hij had zelf nooit geleerd over ondernemerschap, investeren en beleggen en kon Robert dus ook niks leren over deze onderwerpen. Kiyosaki had geluk dat hij zijn Rijke Pa had om hem dat te leren en jij kan deze lessen weer van hem kan leren. Dit boek is bedoeld als hulpmiddel hoe je de lessen van Kiyosaki in Nederland kunt toepassen. Natuurlijk kan ik niet alles in dit E-book beschrijven, maar heb een aantal belangrijke onderwerpen gepakt die Kiyosaki keer op keer in zijn boeken laat terugkomen. Het is een aanvulling op de boeken van Kiyosaki, soms een vertaling maar vooral bedoeld om jou optimaal van de lessen te laten profiteren. Inmiddels geef ik al meer dan 7 jaar trainingen over geld, passieve inkomsten, investeren en ondernemen. Ik coach succesvolle ondernemers om nog succesvoller te worden en financiële vrijheid te creëren.

5 In dit E-book deel ik de lessen die ik van Kiyosaki heb geleerd en wat mijn ervaring is met het creëren van Financiële Vrijheid. De opmaak van dit E-book Dit E-book is anders opgemaakt dan veel andere E-books en boeken. Om de leesbaarheid te vergroten en ervoor te zorgen dat je het niet hoeft uit te printen is dit e-book opgemaakt met veel vet gedrukte woorden en met grote letters en begint iedere zin op een nieuwe regel. Bovendien werken de linkjes niet als je het uitprint. En ook stelt het milieu het erg op prijs.

6 Disclaimer Dit E-book is met de grootste zorg samengesteld en er is ruim aandacht besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Stephan van der Toom en Financial Intelligence kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige onjuist verstrekte informatie in dit e-book. Wat ik geschreven heb is slechts een aanbeveling en je beslist zelf wat je er mee doet. Opgelet!!! Heb je via via een kopie van dit E-book ontvangen? Gefeliciteerd. Je mag dit E-book rondsturen, delen en je mag er ook uit kopiëren, zolang je het maar niet verkoopt. Alle teksten vallen onder copyright en je mag alles gebruiken als je het gratis deelt met anderen. Dit E-book is slechts bedoeld als extra informatie en een verklaring van een paar belangrijke onderwerpen die Robert Kiyosaki in zijn boeken omschrijft. Al sinds 2007 geef ik trainingen over beleggen, investeren en ondernemen en ik heb veel van de lessen van Kiyosaki toegepast in mijn eigen leven en bedrijf.

7 Inhoudsopgave Financiële vrijheid... 8 Cashflow Kwadrant...10 Word een B of I...14 Gebruik een hefboom (leverage)...15 Het Cashflow 101 spel...16 De inkomensverklaring...17 Zonder geld investeren, kan dat?...20 De kansen in vastgoed...21 Kies om Financieel Vrij te worden...22 Over de auteur...23

8 Financiële vrijheid Iedereen droomt wel eens van een leven zonder werk, zonder geldzorgen en heel veel vakantie. Er is echter maar een klein deel van de wereldbevolking die dit daadwerkelijk bereikt. Een deel heeft te maken met de kennis van financiële vrijheid en weten wat er voor nodig is. Daarnaast gaat het ook om de juiste mind-set. Financieel succes leer je niet op school, maar in de praktijk door vooral veel te doen. Maar wanneer ben je eigenlijk financieel vrij? In het spel van Robert Kiyosaki ben je financieel vrij als je meer passieve inkomsten hebt dan uitgaven. Heb je bijvoorbeeld 2.000,- kosten per maand en komt er passief 2.001,- binnen, dan ben je volgens Kiyosaki financieel vrij. Simpel toch! Je hebt op dat moment de vrijheid om verder te werken aan je passieve inkomsten bronnen. Door financiële vrijheid kun je het belangrijkste bezit optimaal benutten, n.l. tijd. Kennis & mindset = SUCCES

9 Financiële vrijheid is voor iedereen bereikbaar!

10 Cashflow Kwadrant Robert Kiyosaki gebruikt vaak het Cashflow Kwadrant om aan te geven hoe iemand zijn geld verdient. Daarnaast kunnen je nog veel meer informatie uit het kwadrant halen en leren waarom iemand bepaalde beslissingen neemt en hoe je kunt leren denken als een Bedrijfseigenaar of Investeerder.

11 De betekenis van de gebruikte letters is: W staat voor Werknemer. Personen die in dit kwadrant hun geld verdienen zijn in dienst bij iemand anders en krijgen daar iedere maand een vergoeding voor. Z staat voor Zelfstandige. Personen die in dit kwadrant hun geld verdienen zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vaak noemen deze mensen zich ZZP er of freelancer. Deze groep zelfstandigen hebben geen personeel in dienst en zijn afhankelijk van hun eigen inzet. B staat voor Bedrijfseigenaar. In dit kwadrant zitten ondernemers die niet meer zelf in hun bedrijf hoeven te werken om geld te verdienen. De werkzaamheden zijn uitbesteed aan personeel of externe partijen, de dagelijkse leiding is in handen van een manager of directeur en het geld blijft binnenkomen. I staat voor Investeerder. Iemand die zelf geen bedrijf wil opbouwen en wel wil profiteren van de groei van een bedrijf kan investeerder worden en daar zijn geld mee verdienen. Het enige dat een investeerder inbrengt is kapitaal.

12 Linker en rechter helft Er is een groot verschil tussen de mensen aan de linker kant van dit kwadrant en de mensen aan de rechter kant van het kwadrant. Linkerkant Mensen die in het linker gedeelte hun geld verdienen ruilen hun tijd in voor geld. Met werknemers wordt vaak in een contract het aantal uur afgesproken dat een werknemer zich in gaat zetten voor een werkgever. Daarvoor krijgt hij aan het eind van de maand ook een salaris. Zelfstandigen verhuren zichzelf per uur of per klus en krijgen daar een vergoeding voor.

13 Rechterkant De rechter kant van het kwadrant, de B en I, heeft het voor zichzelf beter geregeld. Zij worden niet meer betaald omdat zij een aantal uur per maand werken. Zij worden betaald omdat zij hun werk ooit hebben gedaan en daarmee een geautomatiseerd systeem hebben gecreëerd waardoor ze altijd geld verdienen, of ze nu werken of niet. Hier is geld voor hen aan het werk. Buiten deze twee belangrijke verschillen zijn er nog heel veel andere punten waarop de linker helft duidelijk verschilt van de rechter helft. Ooit over nagedacht wie er procentueel in Nederland de meeste belasting betalen? De belastingwetten zijn in eerste instantie opgezet om de rijken mee te laten betalen aan de kosten die een land maakte. In de jaren die erop volgde zijn er vele aanpassingen geweest waardoor het voor de rijken steeds makkelijker werd om

14 minder belastingen te betalen. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat de rijken vaak een bedrijf hebben en nu is dat niet veel anders. Ondernemers verdienen geld waarover ze belasting moeten betalen. Voordat ze belasting moeten betalen mogen ze echter eerst kosten aftrekken en dat is nu precies het punt waardoor ondernemers procentueel minder betalen aan belastingen dan werknemers. Een werknemer is gemiddeld meer dan 60% van zijn salaris kwijt aan belastingen. Word een B of I Iedereen heeft de mogelijkheid om een B of I te worden. Kijk eens wat je naast je huidige werk kunt opbouwen waarmee je passieve inkomsten kunt opbouwen. Misschien wil je part-time je eigen bedrijf opzetten of investeren in vastgoed. In het begin ben investeer je je tijd en als je het goed aanpakt gaat dit je een passieve bron van inkomsten opleveren en zet je de eerste stappen naar financiële vrijheid.

15 Gebruik een hefboom (leverage) Waarschijnlijk ben je je inmiddels bewust dat je naar de rechterkant van het Cashflow Kwadrant wilt. Nog een belangrijke kenmerk van de rechterkant van het Cashflow Kwadrant is dat je daar gebruik kunt maken van een hefboom. Je kunt n.l. geld van andere mensen gebruiken om te investeren, personeel inhuren zodat je totale productiviteit omhoog gaat en nog veel meer. Aan de rechterkant zitten de mensen die financieel vrij zijn, die tijd over hebben, maar ook de rijkste mensen zijn bedrijfseigenaren en investeerders. De mensen die aan de linkerkant van het Kwadrant hun geld verdienen werken voor de mensen aan de rechterkant van het Kwadrant en zijn dus de hefboom van de ondernemers en investeerders. Aan welke kant wil jij je geld verdienen?

16 Het Cashflow 101 spel Het Cashflow spel is een perfect middel om te leren hoe je met geld om zou moeten gaan. Belangrijke onderdelen van het spel zijn boekhouden, beleggen, investeren en ondernemen. Veel van deze lessen gebruikt Kiyosaki in zijn boeken en trainingen Stephan van der Toom

17 De inkomensverklaring In het spel maak je gebruik van een inkomensverklaring. Een inkomensverklaring is een rapport van jouw financiële situatie op een bepaald moment. Het bestaat uit een winst en verliesrekening en een balans. Op de balans staat precies hoeveel geld en andere bezittingen je hebt en ook hoeveel schuld je hebt en op de verlies en winstrekening staat welke inkomsten en uitgaven er zijn. Alles bij elkaar geeft het dus een goed beeld van al jouw geldstromen en dat kan privé zijn en voor jouw onderneming. Een nauwkeurige bestudering kan helpen om problemen in een vroeg stadium te ontdekken en aan te passen. Duizenden mensen zitten in de financiële problemen omdat zij nooit hebben gekeken naar hun inkomensverklaring. Iets waar Kiyosaki voor waarschuwt in zijn boek Waarom Wij Willen Dat Je Rijk Wordt. Het is super nuttig om eens per jaar een inkomensverklaring te maken voor jouw privé zaken. Je kunt het ook gebruiken als scorekaart voor je financiële vrijheid. Inkomen Onder inkomen verstaan we alle inkomsten die je hebt. Er zijn verschillende inkomstenbronnen mogelijk. De twee hoofd groepen zijn actieve en passieve inkomsten.

18 Voorbeeld: Salaris Verhuur van onroerend goed Dividenden Winst uit onderneming Uitgaven Hier worden alle vaste uitgaven bij elkaar opgeteld. Voorbeeld: Belastingen Hypotheek lening Auto afbetaling Credit Card Gas/water/licht Verzekeringen Persoonlijke leningen Activa en passiva De balans kent twee kanten. Aan de ene kant vinden we de bezittingen (activa) en aan de andere kant de schulden (passiva). Boekhoudkundig is iets een bezit wanneer je het gekocht hebt. Een auto wordt gezien als een bezit, net als een gekocht kantoor en de inventaris.

19 Eigenlijk is het zo dat iets pas een bezitting is wanneer je er geld aan verdient. Als je dus een auto hebt die jou vervoert naar jouw klanten dan is de auto een bezit. Rijd je in een veel te dure sportwagen en gebruik je deze alleen voor de lol of om er boodschappen mee te doen dan reken ik deze als passiva. De boekhouder zal het bij de activa neerzetten maar laat je daardoor niet van de wijs brengen.

20 Zonder geld investeren, kan dat? Ja, dat kan. Ook in Nederland Die vraag is wellicht de meest gestelde vraag in de trainingen die ik in de afgelopen 7 jaar heb gegeven. Hoe kan je zonder eigen geld investeren? Door geld van andere mensen te investeren. Meestal komt na dit antwoord van mij de vraag: hoe kom ik aan geld van andere mensen om te investeren? Hiervoor zul je goed je huiswerk moeten doen en mensen laten zien dat je een eerlijke en deskundige partij bent om zaken mee te doen. Warren Buffett, de rijkste belegger ter wereld heeft een groot deel van zijn vermogen verdiend door geld van andere mensen te beleggen en daar een deel van te krijgen als beloning. Zonder het geld van andere mensen had hij nooit zoveel vermogen kunnen vergaren. Als je een huis wilt kopen van ,- om te verhuren en de bank wil maar ,- aan hypotheek geven, dan heb je nog ,- nodig van investeerders. Bied je de investeerder een leuk rendement en zekerheid door een goed plan te ontwikkelen, dan zullen er genoeg mensen zijn die willen investeren.

21 De kansen in vastgoed Kiyosaki heeft het in al zijn boeken en presentaties over vastgoed en dat hij daar groot fan van is. Terecht!! Vastgoed is een van de mooiste middelen om passieve inkomsten mee op te bouwen en om op den duur alleen maar meer vermogen te verkrijgen door de stijging van de vastgoedprijzen. Al zijn de prijzen van vastgoed in de afgelopen 5 jaar alleen maar gedaald, uiteindelijk zullen deze weer gaan stijgen. Dat betekent ook dat er nu heel veel kansen zijn om voor redelijke prijzen vastgoed te kopen en te verhuren. Ook zonder eigen geld dus, zoals ik je op de vorige bladzijde heb uitgelegd. Het meest interessante van het verhuren van vastgoed is dat je ieder jaar de huur mag verhogen met de inflatie. Dat is wettelijk vastgelegd. Simpel gezegd neemt je rendement ieder jaar toe terwijl de huurders de rente en aflossing van jouw vastgoed betalen. Mooier kun je het niet krijgen!

22 Kies om Financieel Vrij te worden Ik heb in dit E-book een aantal lessen van Kiyosaki verder verklaard en je hopelijk inzichten gegeven hoe je financiële vrijheid in Nederland kunt opbouwen. In mijn trainingen en coaching gebruik ik mijn ervaring als ondernemer, belegger en investeerder om mensen te leren hoe zij financiële vrijheid kunnen opbouwen. Iedereen heeft de mogelijkheid om financieel vrij te worden. Het maakt echt niet uit of je hoogopgeleid bent of niet. Toch laten de meeste mensen zich tegenhouden. Angst is één van de belangrijkste boosdoeners. De meeste mensen hebben angst om te falen en daardoor af te gaan. Daardoor laten veel mensen hun dromen schieten en kiezen ze voor een gemiddeld leven. Slechts een enkeling durft zijn nek uit te steken en creëert zijn/haar eigen dromen.

23 Over de auteur Mijn naam is Stephan van der Toom. Sinds 2001 ben ondernemer en geef ik trainingen over investeren en ondernemen. Ik ben in 1995 mijn eerst begonnen als beurshandelaar aan de optiebeurs van Amsterdam. Een snelle wereld en een super mooie tijd. Na mijn beurstijd wilde ik blijven ondernemen en mensen leren over beleggen. Inmiddels geef ik ook trainingen over ondernemen en investeren. In 2007 is daar CashflowClub Nederland bijgekomen. De boeken van Kiyosaki waren voor mij een bevestiging van wat ik eigenlijk al wist en waar ik al mee bezig was. Ik wilde gelijkgestemde mensen bij elkaar brengen en mijn kennis en ervaring delen. Voor CashflowClub Nederland heb ik inmiddels meer dan 100 trainingen georganiseerd, webinars gegevens en heel veel mensen geïnspireerd om hun succes te behalen. Als businesscoach begeleidt ik ondernemers met het verbeteren en uitbouwen van hun bedrijf. Wil je meer informatie over CashflowClub Nederland? Kijk dan op

VAN FINANCIËLE VRIJHEID

VAN FINANCIËLE VRIJHEID VAN FINANCIËLE VRIJHEID financieelvrij.nl 1 VAN FINANCIËLE VRIJHEID Droom je wel eens over rijkdom? Of volledige vrijheid? En denk je wel eens na over hoe dit er dan voor je uit zou zien? Dit lijkt zo

Nadere informatie

Bouw je eigen pensioen Ontdek het licht aan het eind van de duistere tunnel

Bouw je eigen pensioen Ontdek het licht aan het eind van de duistere tunnel z Bouw je eigen pensioen Ontdek het licht aan het eind van de duistere tunnel Stephan Toom Inleiding Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: dit is geen eeboek om je te verleiden je aan te sluiten

Nadere informatie

Module 1 Maak een plan

Module 1 Maak een plan Geleerd in vorige presentatie Module 1 Maak een plan Les 2. Creëer rust en vertrouwen met een goed financieel plan Falen a.g.v. slechte financiële planning Business Plan op 1 A4 van visie naar actie O.G.S.M.

Nadere informatie

Werkt jouw geld hard voor jou?

Werkt jouw geld hard voor jou? Werkt jouw geld hard voor jou? In de Nederlandse samenleving heerst vaak een taboe op geld. Het lijkt alsof veel mensen het niet belangrijk vinden zich hierin te verdiepen. Een belachelijk idee als je

Nadere informatie

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L SIMPEL STAPPENPLAN VAN JE PASSIE JE WERK MAKEN 3.278 VOLGERS FACEBOOK/DEDRESSCOACH WWW.GLANCY.NL Mijn reis: van passie naar ondernemer Gefeliciteerd! Je hebt een eerste stap gezet. Wat fantastisch dat

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

Hoeveel geld zit er in de bedrijfsvoering?

Hoeveel geld zit er in de bedrijfsvoering? Hoeveel geld zit er in de bedrijfsvoering? Een simpele vraag met een simpel en nuttig antwoord. Deze vraag is de eerste stap bij het opstellen van kristalheldere financiële overzichten. Hoeveel geld zit

Nadere informatie

Gezond met geld. Zo doe je dat. Uitkomen met je inkomen in duidelijke stappen

Gezond met geld. Zo doe je dat. Uitkomen met je inkomen in duidelijke stappen Gezond met geld Zo doe je dat Uitkomen met je inkomen in duidelijke stappen Gezond met geld Zo doe je dat Tineke Post Uitgeverij Gelderland Voorwoord Crisis in Europa crisis in Nederland. Bezuinigen, bezuinigen.

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

1. Besluit dat je wilt sturen op cijfers

1. Besluit dat je wilt sturen op cijfers Een winstgevend plan voor je bedrijf hebben en gericht werken aan de uitvoering daarvan is pure noodzaak. En toch zijn er maar weinig ondernemers die hierin slagen. Het grote obstakel is dat ze niet weten

Nadere informatie

10 SUCCESFACTOREN VAN VIP-DAGEN

10 SUCCESFACTOREN VAN VIP-DAGEN 10 SUCCESFACTOREN VAN VIP-DAGEN SNEL GOED VERDIENEN MET WERK DAT JE LEUK VINDT DOOR LAURA BABELIOWSKY WWW.BOUWEENBLOEIENDBEDRIJF.NL WAT IS EEN VIP-DAG PRECIES? Je gaat een dag met de klant aan het werk

Nadere informatie

Module 5 Heel je relatie met geld

Module 5 Heel je relatie met geld Module 5 Heel je relatie met geld Inleiding In deze module gaan we nog wat dieper in op jouw relatie met geld. Veel coaches, therapeuten en trainers werken heel hard maar verdienen erg weinig (te weinig!).

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

10 SUCCESFACTOREN. In het webinar ga ik ook iets vertellen over mijn nieuwe event Meer Verdienen Minder Werken op 3/4/5 april 2014 a.s.

10 SUCCESFACTOREN. In het webinar ga ik ook iets vertellen over mijn nieuwe event Meer Verdienen Minder Werken op 3/4/5 april 2014 a.s. 21 Tips om meer te verdienen en minder te werken 10 SUCCESFACTOREN Veel coaches, trainers en adviseurs verdienen weinig maar werken toch heel hard. Ze werken 1-op-1 en op uur-factuurbasis met klanten.

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

In basis vertegenwoordigd geld zekerheid (letterlijk dak boven ons hoofd en eten op de tafel)

In basis vertegenwoordigd geld zekerheid (letterlijk dak boven ons hoofd en eten op de tafel) Wellness Ontwikkelings Activiteit Financiële zekerheid Hoe deze techniek je leven kan verbeteren Voordelen Meer gevoel van controle Beter slapen Meer harmonie in relaties Meer positieve stemming en gevoelens

Nadere informatie

Collegeaantekeningen Bedrijfseconomie voor Notariëlen Week 1

Collegeaantekeningen Bedrijfseconomie voor Notariëlen Week 1 Collegeaantekeningen Bedrijfseconomie voor Notariëlen Week 1 2017-2018 Bedrijfseconomie voor notariëlen week 1 HC 1, 4 september 2017 Inleiding in de jaarrekening Voor de waardebepaling van een bedrijf

Nadere informatie

U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies.

U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies. U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies.nl Samenvatting Het woord samenvatting zegt hier natuurlijk eigenlijk

Nadere informatie

Tips voor Succesvolle Productlancering

Tips voor Succesvolle Productlancering Tips voor Succesvolle Productlancering Door Welmoet Babeliowsky 2015-2016 Hallo! Ben je zelfstandige, coach, trainer of adviseur? Dan heb ik gelijk een vraag aan je! Stel je eens voor: Dat je een nieuw

Nadere informatie

Verdieping Management en Organisatie (M&O) 3havo/vwo

Verdieping Management en Organisatie (M&O) 3havo/vwo Sectie economie 2012-2013 1 Verdieping Management en Organisatie (M&O) 3havo/vwo In de bovenbouw kunnen jullie in de vrije ruimte het vak M&O opnemen. Het is daarom handig om dit jaar al een aantal lessen

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

Scenario 1 Er liggen ongeopende letters op tafel. Ze liggen er al langer dan een week.

Scenario 1 Er liggen ongeopende letters op tafel. Ze liggen er al langer dan een week. Aanvullende dialogen Scenario 1 Er liggen ongeopende letters op tafel. Ze liggen er al langer dan een week. Scenario 1 Er liggen ongeopende letters op tafel. Ze liggen er al langer dan een week. Scenario:

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen

3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen 3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen en die het managen veel simpeler en succesvoller maken! Door Esther Mallant 2012 Esther Mallant www.hrmallant.nl Introductie De 3 vragen die managers

Nadere informatie

SPEL VAN DE GOUDEN EEUW - LESMATERIAAL

SPEL VAN DE GOUDEN EEUW - LESMATERIAAL Amsterdam in 1594, aan het begin van de Gouden Eeuw. De Nederlandse kunst, wetenschap en vooral de economie bloeien op. Ondernemers krijgen nieuwe kansen en kunnen steeds grotere investeringen doen. De

Nadere informatie

Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten

Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten Anderen over het werk van David en Arjan: Met hun boek en hun seminars maken De Kock en Vergeer heel Nederland gelukkig.

Nadere informatie

Management en Organisatie. Proefles

Management en Organisatie. Proefles Management en Organisatie Proefles I. Geld lenen. Stel: je wordt 18 jaar, je haalt je rijbewijs en je wilt dan direct een auto hebben. Die kost 25.000, maar jij hebt geen cent. Je kijkt naar de TV en je

Nadere informatie

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie?

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij EEN ONDERNEMING VAN ABN AMRO BANK N.V. WELKE HYPOTHEEK PAST BIJ MIJ? Je hebt je pijlen gericht

Nadere informatie

De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit

De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit Wist je dat 95% van de mensen die een goed voornemen voor het nieuwe jaar hebben deze niet waarmaken? De reden daarvoor is dat de meeste

Nadere informatie

HOE JE GOED BETALENDE KLANTEN BINNENHAALT IN EEN VOORTDURENDE STROOM

HOE JE GOED BETALENDE KLANTEN BINNENHAALT IN EEN VOORTDURENDE STROOM HOE JE GOED BETALENDE KLANTEN BINNENHAALT IN EEN VOORTDURENDE STROOM DOOR LAURA BABELIOWSKY WWW.BOUWEENBLOEIENDBEDRIJF.NL DIT EBOOK GAAT OVER EEN BELANGRIJKE SUCCESFACTOR VOOR JE BEDRIJF Om alle klanten

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

HOW TO: OMGAAN MET SLECHT FUNCTIONERENDE MEDEWERKERS

HOW TO: OMGAAN MET SLECHT FUNCTIONERENDE MEDEWERKERS HOW TO: OMGAAN MET SLECHT FUNCTIONERENDE MEDEWERKERS INTRODUCTIE Elk bedrijf krijgt wel eens te maken met een medewerker die niet functioneert zoals gehoopt. Dat is vervelend voor zowel de medewerker als

Nadere informatie

Email Marketing CHECKLIST

Email Marketing CHECKLIST Email Marketing CHECKLIST Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.emailmarketingexpert.nl 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 Mogelijkheden van Email marketing...4 Dé Checklist...5 Klaar?!...7

Nadere informatie

Succescirkel van Werkgeluk

Succescirkel van Werkgeluk Succescirkel van Werkgeluk Ken jezelf en je succesfactoren! Zodat je je eigen werkgeluk en dat van anderen positief kunt beïnvloeden www.kristadewolff.nl Over Goed dat je het ebook hebt gedownload. Wat

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Pen en papier? Wat is een businessmodel? Jouw businessmodel is de manier waarop jij in business bent Twee

Nadere informatie

Leiderschap over geld

Leiderschap over geld Leiderschap over geld Wat is leiderschap over geld? Is dat weten hoeveel je uitgeeft en niet over je inkomsten heen gaat? Is dit zoveel bezuinigen dat je overhoudt en later alsnog kan uitgeven? Is dit

Nadere informatie

7 tips om direct te starten

7 tips om direct te starten 7 tips om direct te starten met een passief inkomen Een uitgave van Saskia Bussink Eerder uitgegeven E-books: van passie naar omzet, zakelijk zichtbaar en handige tools voor ondernemers www.slimgeldinvesteren.nl

Nadere informatie

Het boek voor: financiële vrijheid, passieve inkomsten en een zorgeloze toekomst.

Het boek voor: financiële vrijheid, passieve inkomsten en een zorgeloze toekomst. Het boek voor: financiële vrijheid, passieve inkomsten en een zorgeloze toekomst. Geschreven door Stephan van der Toom Van harte welkom! Bedankt dat je de beslissing hebt genomen om dit e-boek te kopen!

Nadere informatie

Werken voor loon of voor winst? bij Pincode 5e ed. 4GT Hoofdstuk 4 aanvullend lesmateriaal n.a.v. vernieuwde syllabus EC/K/5A: 1.9 en 1.

Werken voor loon of voor winst? bij Pincode 5e ed. 4GT Hoofdstuk 4 aanvullend lesmateriaal n.a.v. vernieuwde syllabus EC/K/5A: 1.9 en 1. Werken voor loon of voor winst? bij Pincode 5e ed. 4GT Hoofdstuk 4 aanvullend lesmateriaal n.a.v. vernieuwde syllabus EC/K/5A: 1.9 en 1.10 Als jij een baan hebt naast je schoolwerk, ben je waarschijnlijk

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

ondernemers die een boek willen schrijven

ondernemers die een boek willen schrijven TIPS voor ondernemers die een boek willen schrijven Maak het verschil met de BSTSLLR-methode voor het verhogen van je expertstatus Daisy Goddijn Inhoudsopgave Voorwoord...11 Inleiding...13 De BSTSLLR-methode...17

Nadere informatie

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag voldoende verdienen om van te kunnen leven. Daarom is het belangrijk voor

Nadere informatie

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur Proficiat! Dit is de meest geweldige beslissing die je kon nemen om jouw business te doen uitgroeien van een zaadje (lees: passie) naar een tuin vol bloemen (lees : fulltime inkomen). Echt waar. Dit wordt

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 7. Epiloog: Makkelijker dan je dacht 91

Inhoud. Voorwoord 7. Epiloog: Makkelijker dan je dacht 91 Inhoud Voorwoord 7 1. Waarom ga je niet beleggen? 11 2. Rare jongens, die beursgoeroes 19 3. Sparen kost rendement 27 4. Zoek niet naar die ene speld 37 5. De lange termijn 45 6. Lage kosten 51 7. Welk

Nadere informatie

Onze Financiële Strategie. us

Onze Financiële Strategie.   us Onze Financiële Strategie 1 Onze 5 Financiële Stappen Neem 1 stap per keer 1. Jouw Financiële Piramide Waar ben je nu op de financiële piramide ladder? Ben je klaar om je geld te laten groeien? 3. Portefeuille

Nadere informatie

HOE JE IN 5 STAPPEN ECHT ZELFVERTROUWEN OPBOUWT

HOE JE IN 5 STAPPEN ECHT ZELFVERTROUWEN OPBOUWT HOE JE IN 5 STAPPEN ECHT ZELFVERTROUWEN OPBOUWT DOOR ANN VAN RIET WWW.ALTHEA-COACHING.BE Hallo! In dit e-book ga je leren hoe je echt zelfvertrouwen kan opbouwen. En daarmee bedoel ik dus niet gewoon denken

Nadere informatie

Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies?

Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies? Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies? Ga niet over één nacht ijs... 1 Hoeveel kan ik lenen?... 2 Vaste of variabele rente?... 3 Rente kort of lang vastzetten?... 4 Hoogte van de rente... 4 Hoe zit

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

HOE JE ELKE DAG BEZIG KUNT ZIJN MET DAT WAT JE HET ALLERLIEFSTE DOET EN ER OOK NOG EENS VAN KUNT LEVEN

HOE JE ELKE DAG BEZIG KUNT ZIJN MET DAT WAT JE HET ALLERLIEFSTE DOET EN ER OOK NOG EENS VAN KUNT LEVEN ONLINE MASTERCLASS GELD VERDIENEN MET JE PASSIE HOE JE ELKE DAG BEZIG KUNT ZIJN MET DAT WAT JE HET ALLERLIEFSTE DOET EN ER OOK NOG EENS VAN KUNT LEVEN ONLINE MASTERCLASS GELD VERDIENEN MET JE PASSIE Van

Nadere informatie

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten.

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. Wow! 17.597,14 euro in drie dagen... Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. 17.597,14 euro in drie dagen tijd... de meeste mensen zouden hier een heel jaar voor moeten

Nadere informatie

Aflevering 6: Eigen bedrijf

Aflevering 6: Eigen bedrijf Aflevering 6: Eigen bedrijf Vragen vooraf: Heb je wel eens een eigen bedrijf gehad? Ken je mensen met een eigen bedrijf? Wat voor soort bedrijf is dat? Hoofditem Fragment 1 Korte inhoud: Khalid wil een

Nadere informatie

Aflevering 6: Eigen bedrijf

Aflevering 6: Eigen bedrijf Aflevering 6: Eigen bedrijf Vragen vooraf: Heb je wel eens een eigen bedrijf gehad? Als je een eigen bedrijf zou beginnen, wat voor soort bedrijf zou dat dan zijn? Hoofditem Fragment 1 Korte inhoud: Khalid

Nadere informatie

Leren beleggen De basis

Leren beleggen De basis Leren beleggen De basis Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Beleggingsstijlen 4 1.1 Speculeren of investeren 4 1.2 Agressief of defensief 5 Hoofdstuk 2 Instrumenten 5 Hoofdstuk 3 Essentiële tips 6 Hoofdstuk 4 Beleggingsbegrippen

Nadere informatie

Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken.

Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken. Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken. ü Yes ü No ü Yes ü No Krijg een contstante stroom klanten en verhoog je inkomen ü No Auteurs

Nadere informatie

Rapportage Droombaan. BIJ Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Droombaan. BIJ Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Droombaan Naam: BIJ Voorbeeld Datum: 02.04.2015 Email: support@meurshrm.nl BIJ Voorbeeld / 02.04.2015 / Rapportage droombaan QBN 2 Met de Q1000 Droombaan krijg je snel en duidelijk inzicht in

Nadere informatie

Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana

Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) Extra uitleg en Q&A Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana Wat is pensioen? Tekst uit het filmpje Wist je dat je nu waarschijnlijk al pensioen opbouwt? Een klein

Nadere informatie

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf.

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Les 1 Werk en inkomen (1) Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Evert en Monica -2 Rijbewijs Monica is jarig.

Nadere informatie

Financiële deskundigheid Examennummer: 12164 Datum: 18 september 2010 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur

Financiële deskundigheid Examennummer: 12164 Datum: 18 september 2010 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur Financiële deskundigheid Examennummer: 12164 Datum: 18 september 2010 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur Dit examen bestaat uit 5 pagina s. De opbouw van het examen is als volgt: - 15 open vragen (maximaal 50

Nadere informatie

KREDIETAANVRAAG. Stappen:

KREDIETAANVRAAG. Stappen: KREDIETAANVRAAG Stappen: 1. De Ondernemer 2. De Onderneming en de kredietaanvraag 3. Het Business Model van de onderneming 4. Het Financiële Plan 5. Bijlage(n) Kredietaanvraag Stichting Impulsfonds Utrecht

Nadere informatie

8 Stappen naar Succes

8 Stappen naar Succes 8 Stappen naar Succes Ik ga je een geheim vertellen; Al meer dan 4 jaar was ik zelfstandig Trainer en ik heb geworsteld en gezocht naar; Focus Mijn missie Wie is mijn doelgroep? Hoe kan ik een stabiel

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 Inhoud Inleiding 6 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 2 Instanties in Nederland 13 Belangrijke instanties voor ondernemers 14 Kamer

Nadere informatie

Cursusgids belastingontwijking. Onderhandelen met de Belastingdienst, u kunt het ook!

Cursusgids belastingontwijking. Onderhandelen met de Belastingdienst, u kunt het ook! Cursusgids belastingontwijking Onderhandelen met de Belastingdienst, u kunt het ook! "Belastingen, leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker". Aldus de slogan waarmee de Belastingdienst ons jarenlang

Nadere informatie

Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken

Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken Rapportage Juli 2013 Meer informatie: info@wijzeringeldzaken.nl Samenvatting (1/3) 1. Veel 17-jarigen maken de indruk verstandig om te gaan

Nadere informatie

Voorwoord! Wie wil ik helpen?!

Voorwoord! Wie wil ik helpen?! Voorwoord Allereerst dankjewel dat je mijn boek hebt gekocht of gekregen en dat je dit ook leest. Dit toont dat jij vooruit wil in het leven en dat je ook actiegericht bent. En actiegerichte mensen halen

Nadere informatie

Huis te koop vmbo12. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Huis te koop vmbo12. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Auteur VO-content Laatst gewijzigd Licentie Webadres 13 December 2016 CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/63448 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken

Nadere informatie

INTRODUCTIE PERSOONLIJKE GEGEVENS. Naam: Leeftijd: Geslacht: m / v. Begindatum:

INTRODUCTIE PERSOONLIJKE GEGEVENS. Naam: Leeftijd: Geslacht: m / v. Begindatum: Naam Datum: INHOUDSOPGAVE 1. Introductie 2. Persoonlijke gegevens 3. Rapportage kwaliteit van leven 4. Persoonlijke ontwikkeling plan (POP) 5. Competenties waar nu aan wordt gewerkt 6. Binnen de stichting

Nadere informatie

Belangrijke boodschap:

Belangrijke boodschap: Belangrijke boodschap: Het is illegaal om dit E-book te kopiëren, verkopen of verdelen! Dit e-book hoor je te krijgen van goedomgaanmetgeld.nl of een andere website waarvan Marielle Vreeken eigenaar is,

Nadere informatie

FRANCHISE Applicatie Formulier

FRANCHISE Applicatie Formulier FRANCHISE Applicatie Formulier Noot: het invullen van dit formulier leidt tot geen enkele verplichting van de zijde van de kandidaat noch verplicht dit de franchisegever tot het verkopen van een franchise

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheid en je ZZP Pensioen

Arbeidsongeschiktheid en je ZZP Pensioen Arbeidsongeschiktheid en je ZZP Pensioen Wat is arbeidsongeschiktheid eigenlijk en wat betekent dat voor jou als zelfstandige? Wat kan je zelf regelen? Mag je geld uit je ZZP Pensioen halen om gaten op

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Maak van je Passie je Bedrijf

Maak van je Passie je Bedrijf - Stappenplan - Sheila van den Bosch www.maakvanjepassiejebedrijf.nl Inleiding Ondernemen geeft je de vrijheid om zelf te bepalen wat je doet, hoe je dat doet, waar je dat doet en voor welke klanten je

Nadere informatie

Publiekstekst Wet investeren in jongeren

Publiekstekst Wet investeren in jongeren Publiekstekst Wet investeren in jongeren Juni 2009 Deze publicatie is gemaakt door Stimulansz in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Stimulansz spreekt haar dank uit aan alle

Nadere informatie

Ondernemerschap in Nederland

Ondernemerschap in Nederland Ondernemerschap in Nederland Je neemt deel aan het profiel Ondernemerschap. Dit betekent dat je erover denkt om in de toekomst als ondernemer te gaan werken. Dat is anders dan werken in loondienst. Dan

Nadere informatie

Ace! E-book. Ace! Management Partners Training Coaching Consulting Interim Management

Ace! E-book. Ace! Management Partners Training Coaching Consulting Interim Management Ace! Management Partners Training Coaching Consulting Interim Management Den Haag Amsterdam Den Bosch Rotterdam Zwolle Utrecht Arnhem Amersfoort Breda Eindhoven Maastricht Brussel Antwerpen Ace! E-book

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 2: Marketing Mindset

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 2: Marketing Mindset Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 6: klaar voor klanten Les 2: Marketing Mindset Pen en papier? Verkopen Als je niet bereid bent om te verkopen dan kun je nu beter stoppen Dat is heftig Je bent

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Wet WIJ

Veelgestelde vragen Wet WIJ Veelgestelde vragen Wet WIJ Wat is de WIJ? WIJ staat voor Wet investeren in jongeren (WIJ). Deze nieuwe wet gaat in per 1 oktober 2009 en moet ervoor zorgen dat alle jongeren tot 27 jaar een opleiding

Nadere informatie

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten AVONTURENKAART Reflectieopdrachten Je hebt aangegeven dat je het niet weet; je hangt niet erg aan je huidige baan maar hebt ook niet de ambitie om naar een andere baan op zoek te gaan. Geef hieronder kort

Nadere informatie

3 Vragen Ter Inspiratie

3 Vragen Ter Inspiratie 3 Vragen 3 Ter Inspiratie Ter Inspiratie Bert Tamboer www.berttamboer.com 1 Beste lezer, 3 Vragen Ter Inspiratie Dank je wel dat je mijn cadeautje voor 2017 hebt gedownload. In dit ebook lees je 3 vragen

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 28. De belastingaanslag. Wat leert u in deze les? Informatie over uw inkomsten begrijpen. Informatie over uw uitgaven begrijpen.

Nadere informatie

Aanleverhulp inkomstenbelasting 2011

Aanleverhulp inkomstenbelasting 2011 Aanleverhulp inkomstenbelasting 2011 Naam: Inleiding Besparen en makkelijk Met behulp van deze aanleverhulp inkomstenbelasting maken we het zo makkelijk mogelijk voor je om inzichtelijk te krijgen welke

Nadere informatie

1 De inventarislijst en de balans

1 De inventarislijst en de balans 1 Beginbalans Verlies- en winstrekening en eindbalans Financiële feiten Proef- en saldibalans Journaal Grootboek Op de hoogte zijn van je financiële situatie: je weet zelf wel hoe belangrijk dat is. Wat

Nadere informatie

Klantprofiel Hypotheken

Klantprofiel Hypotheken Klantprofiel Hypotheken Klant 1 Klant 2 Naam.. Ondernemer ja nee ja nee Sinds.. Sinds. Dienstverband Fulltime Fulltime Part-time uur Part-time uur Vast Vast Flex/uitzend Flex/uitzend Bepaalde tijd Bepaalde

Nadere informatie

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren.

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. WAARSCHUWING Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. INLEIDING BIJ DEZE SPECIALE EDTIE Je herkent het vast:

Nadere informatie

Kom verder. Mail vragen en opmerkingen naar: nt2@uitgeverijboom.nl. Veel plezier met dit boek,

Kom verder. Mail vragen en opmerkingen naar: nt2@uitgeverijboom.nl. Veel plezier met dit boek, Kom verder Welkom bij het vak Kennis van de Nederlandse Samenleving, KNS. Dit boek vertelt je over Nederland. Veel van wat je moet weten over het leven in Nederland, staat in dit boek. Je haalt straks

Nadere informatie

Training Extra Eindsprint & Doelen Training

Training Extra Eindsprint & Doelen Training Training Extra Eindsprint & Doelen Training 2017 is al weer bijna afgelopen. Wow, wat is dat snel gegaan he? Ik deel in deze extra training wat inzichten met je om dit jaar nog een eindsprint te kunnen

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik regel mijn geldzaken

Inhoud. Mijn leven. ik regel mijn geldzaken Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Bewaren...5 Hoofdstuk 2 Administratie...7 Hoofdstuk 3 Inkomsten... 8 Hoofdstuk 4 Uitgaven... 10 Hoofdstuk 5 Sparen... 12 Hoofdstuk 6 Verzekeringen...15 Hoofdstuk 7 Begroting...

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP)

Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) Hoofdstuk 18 Extra informatie Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) Het Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) is bedoeld om een medewerker persoonlijk in de gelegenheid te stellen in eigen woorden te vertellen

Nadere informatie

P e r s o n a l C a r e e r P l a n

P e r s o n a l C a r e e r P l a n P e r s o n a l C a r e e r P l a n If you can dream it, you can do it. Walt Disney First comes thought; then organization of that thought, into ideas and plans; then transformation of those plans into

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 1: van missie naar business

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 1: van missie naar business Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 1: van missie naar business Pen en papier? Het begint met een missie Dit is een korte maar wel heel belangrijke les over de rol van

Nadere informatie

Welkom Hoe start ik als Netwerk Member?

Welkom Hoe start ik als Netwerk Member? Welkom Hoe start ik als Netwerk Member? 2014 - november - versie 1 1 DEEL 1 Word klant DEEL 2 Hoe schrijf ik mij in als Netwerk Member? DEEL 3 Hoe werf ik Members? DEEL 4 Hoe werf ik Netwerk Members? 2014

Nadere informatie

Hoe voorkomt u schulden bij uw medewerkers?

Hoe voorkomt u schulden bij uw medewerkers? Hoe voorkomt u schulden bij uw medewerkers? 7 praktische tips voor werkgevers Hoe voorkomt u schulden bij uw medewerkers? Tip 1: Herken het probleem tijdig Door financiële problemen bij werknemers vroegtijdig

Nadere informatie

Optimaliseer je prestaties

Optimaliseer je prestaties Winst en Groei - Internetmarketing en Verkooptraining Optimaliseer je prestaties 10 Technieken om je prestaties te verbeteren Christo Cornelissen & Mieke Bouquet Alles waar je jezelf op weet te focussen

Nadere informatie

Je geldzaken goed geregeld: een rustig gevoel!

Je geldzaken goed geregeld: een rustig gevoel! Je geldzaken goed geregeld: een rustig gevoel! Samen je centen de baas INFORMATIE VOOR NIEUWE CLIËNTEN GELD EN GELDZAKEN: SOMS BEST LASTIG Het gebeurt iedereen wel eens. Dat je een brief krijgt die je

Nadere informatie

Bedrijfseconomische Aspecten Examennummer: 71533 Datum: 14 april 2012 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur

Bedrijfseconomische Aspecten Examennummer: 71533 Datum: 14 april 2012 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur Bedrijfseconomische Aspecten Examennummer: 71533 Datum: 14 april 2012 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur Dit examen bestaat uit 8 pagina s. De opbouw van het examen is als volgt: - 30 meerkeuzevragen (maximaal

Nadere informatie

Maak je eigen jaarbegroting

Maak je eigen jaarbegroting Maak je eigen jaarbegroting Inleiding Een begroting maken. Het woord begroting wordt normaal gesproken alleen gebruikt bij bedrijven en de overheid. Maar het is tijd om ook jouw budget dezelfde aandacht

Nadere informatie