Sportstad Heerenveen Beeldmerk/woordmerk Beeldmerk Woordmerk Logoverschillen Logogebruik... 7

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sportstad Heerenveen Beeldmerk/woordmerk Beeldmerk Woordmerk Logoverschillen Logogebruik... 7"

Transcriptie

1

2 Inhoudsopgave Sportstad Heerenveen... 4 Beeldmerk/woordmerk... 5 Beeldmerk... 5 Woordmerk... 5 Logoverschillen... 6 Logogebruik... 7 Correspondentieset... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Kleurenset Typografie Calibri Basisprincipes typografie Corpsgrootte en Regelafstand Uitlijning, zetwijze en woordafbreking Fotografie/illustraties Complex Architectuur Materialen... 14

3 Inleiding Voor u ligt het huisstijlhandboek van Sportstad Heerenveen. Dit handboek is bestemd voor alle werknemers van de organisatie. Dit huisstijlhandboek laat zien volgens welke afspraken Sportstad Heerenveen zich presenteert. Dit varieert van de toepassing van het beeldmerk op briefpapier tot de kleuren waaruit het complex van Sportstad Heerenveen bestaat. Door de huisstijlrichtlijnen, zoals vastgelegd in dit huisstijlhandboek, toe te passen, zal Sportstad Heerenveen zich op een eenduidige, blijvend herkenbare manier presenteren. Zo houden we samen de identiteit vitaal. Kijk ook op de website

4 Sportstad Heerenveen Sportstad Heerenveen is een initiatief van voetbalclub sc Heerenveen, de gemeente Heerenveen, Regionaal OpleidingsCentrum (ROC) en de Friesland Zorgver erse commerciële ruimten op het gebied van gezondheid, en het ROC Friesland College. Het idee om het complex te verwezenlijken is geboren vanuit de wens diverse voorzieningen te concentreren en waar mogelijk samenhangende voordelen uit de onderlinge combinaties te halen. De missie van sportstad luidt: Bezoekers aan Sportstad Heerenveen zullen een nieuwe, of vernieuwde, waardering krijgen voor het belang van gezondheid in hun leven en zij zullen worden geïnspireerd om een gezonde levensstijl toe te passen in het dagelijks leven. Sport speelt hierin uiteraard een belangrijke rol. Sportstad Heerenveen heeft de volgende kernwaarden: Innovatief Multifunctioneel Gezondheid Topsport Breedtesport Ontspanning

5 Beeldmerk/woordmerk Het logo van Sportstad Heerenveen bestaat uit een woordmerk en een beeldmerk. Beeldmerk Het beeldmerk (rechts van het logo) van Sportstad Heerenveen bestaat uit ellipsen in de kleuren blauw en rood die in elkaar overlopen. Dit beeldmerk is duidelijk betekenisvol want deze ellipsen staan voor dynamiek: verwijzing naar sport, een stad met wegen: bereikbaarheid van het complex en het staat voor een stadion. RGB 252 / 28 / 4 PMS 805 2X CYMK 0 / 100 / 100 / 0 Krachtig en hartstochtelijk. Rood staat voor vuur en passie, maar ook voor liefde en romantiek. Met betrekking tot kledingkeuze staat rood voor aanwezigheid. Rood brengt een stoot adrenaline in het bloed, versnelt de hartslag en verhoogt de bloeddruk. Het windt ons op en wekt onrust. Ook staat deze kleur voor gezondheid. RGB 0 / 102 / 055 PMS 639 CYMK 91 / 73 / 16 / 0 Blauw is een frisse, heldere, rustige en neutrale kleur. Blauw is zeer krachtig in de diepere nuances. Het opent de geest voor intuïtie en staat voor waarheid, status en macht. Blauw is zeer gemakkelijk toe te passen omdat het overal bij past. De verschillende blauwtinten kunnen echter ook perfect gecombineerd worden. De blauwe en rode kleur van het beeldmerk lopen in elkaar over. Deze overgang kan vergeleken worden met de bloedsomloop; koud wordt warm. Ook komen de kleuren rood en blauw terug in de vlag van Friesland en in het logo van Sportclub Heerenveen wat een groot onderdeel is van Sportstad Heerenveen. Woordmerk Het woordmerk (links) van Sportstad Heerenveen bestaat uit een schreefloos, cursief lettertype zonder hoofdletters, in dezelfde kleuren als het beeldmerk. Er is voor cursief lettertype gekozen omdat dit sportief overkomt: de snelheid is als het ware te zien in de iets naar rechts buigende letters. Tevens is het lettertype schreefloos omdat dit minder statisch overkomt. Ook heeft dit modernere uitstraling.

6 Logoverschillen Het logo van Sportstad Heerenveen wordt op verschillende manieren weergegeven. Sportstad Heerenveen sportcentrum is een vast onderdeel van Sportstad Heerenveen en draagt daarom dezelfde opmaak als het logo van Sportstad. De sportweken zijn een jaarlijks terugkerend zomerevenement. Omdat dit geen vast onderdeel is door het gehele jaar heen, worden de kleuren gebruikt van de kleurenset. BizzyFit Club is tevens een vast onderdeel van Sportstad Heerenveen, specifiek gericht op kinderen.

7 Logogebruik Het logo van Sportstad Heerenveen is terug te vinden op de volgende communicatiemiddelen. Er is één vlag met het logo te zien bij de ingang van de Lifestyle Passage. Met uitzondering van de stafmedewerkers, wordt geacht een T- shirt te dragen met het logo van Sportstad Heerenveen. Deze T- shirts zijn verkrijgbaar in de kleuren blauw, wit en rood en zijn aan te vragen bij de afdeling personeelszaken. Voor goederenvervoer en reclamevoering zijn er vijf bedrijfswagens aanwezig. Om deze bedrijfswagens voor verschillende doeleinden te gebruiken zijn er verschillende typen wagens. Deze zijn altijd voorzien van het logo van Sportstad Heerenveen.

8

9

10 Kleurenset In de externe communicatie gebruikt Sportstad Heerenveen de volgende kleurenset. Er is voor deze kleuren gekozen omdat ze door de felle kleur opvallend zijn en een krachtige uitstraling hebben. Deze kleuren worden intern gebruikt bij de vormgeving van het complex, zoals de kleuren van tegels en wanden. Tevens komen deze kleuren terug in de schriftelijke communicatiemiddelen. RGB 127 / 0 / 255 PMS 807 2X CMYK 50 / 100 / 0 / 0 Kracht, spiritualiteit, mysterieus, zelfvertrouwen, ambitie, wijsheid, arrogantie, dromen, rijkdom, luxe, elegant, overtuiging. RGB 255 / 127 / 0 PMS 804 2X CMYK 0 / 50 / 100 / 0 Vurig, euforisch en stimulerend. Oranje heeft dezelfde eigenschappen als geel aangezien deze twee kleuren heel sterk verwant zijn. Oranje creëert een heel warme gloed. Voor een rijk kleurenschema combineert oranje het best met andere aardetinten. RGB 28 / 133 / 27 PMS 369 CMYK 75 / 0 / 100 / 0 Kalmerend en verfrissend. Groen werkt ontspannend en verzachtend en geeft kracht en energie. RGB 255 / 255 / 0 PMS 803 CMYK - Zonnig en sprankelend. Geel is warm en werkt heel stimulerend. Geel kan met heel wat andere kleuren gecombineerd worden.

11 RGB 12 / 3 / 189 PMS 801 2X CMYK 92 / 66 / 15 / 0 Geeft rust. Blauw is zeer krachtig in de diepere nuances en is zeer gemakkelijk toe te passen omdat het overal bij past. De verschillende blauwtinten kunnen echter ook perfect gecombineerd worden. RGB 242 / 18 / 130 PMS 812 2X CMYK 0 / 92 / 42 / 7 Liefde, vriendschap, vrouwelijkheid, waarheid, passie, vrede, zorg, zoetheid en vertrouwen. RGB 207 / 226 / 28 PMS 381 CMYK 25 / 0 / 100 / 0 Lichtgroene kleuren staan voor een nieuw begin. Ook geeft deze kleur een rustgevend gevoel.

12 Typografie Het lettertype van een huisstijl vormt een belangrijk onderdeel. Het roept een bepaalde sfeer op die bij het bedrijf past. Bij typografie hoort naast lettertype ook de zetwijze, spatiëring, interlinie, kapitaal of onderkast. Sportstad Heerenveen kiest voor een standaard lettertype die zakelijk en helder van vorm is. Als huisstijlletter is gekozen voor Calibri. Deze lettertype is bij de meesten op de computer aanwezig en is goed leesbaar. Calibri Calibri is een lettertype dat bekend staat als standaardletter van Microsoft Windows. Het is ontworpen door de Nederlander Lucas de Groot. De letter kenmerkt zich door de goede leesbaarheid, dit omdat het een schreefloze letter is met een open karakter. Deze letter is de correspondentieletter en dient gebruikt te worden bij alle interne en externe communicatie. Ook voor de internettoepassing dient deze letter te worden gebruikt. Basisprincipes typografie Bij het gebruik van typografie zijn een aantal basisprincipes vastgelegd. Corpsgrootte en Regelafstand De corpsgrootte van de platte tekst in neutrale correspondentie dient punt 11 te hebben. De aanduidingkopjes dienen bold te zijn. Deze kopjes zijn 12 punten zodat ze opvallen. Een opvallende uitspraak, gezegde, belangrijke informatie dient cursief te worden gearceerd. Sportstad Heerenveen (platte tekst) Sportstad Heerenveen bold (aanduidingkopjes) Sportstad Heerenveen Italic (belangrijke mededeling) De regelafstand in correspondentie dient 1,15 te zijn. Hierdoor is de tekst goed leesbaar voor iedereen. Er ontstaat rust en eenheid in de correspondentie. Uitlijning, zetwijze en woordafbreking Teksten worden uitgevuld zodat de tekst verspreid wordt over de breedte van de pagina. De standaard zetwijze is onderkast, met een kapitaal aan het begin van de zin. Kapitalen mogen, mits redactioneel noodzakelijk, bij afkortingen. Woorden afbreken mag alleen bij samengestelde woorden.

13 Fotografie/illustraties moeten letterlijk en figuurlijk in dunne lijnen terug te Er dient gebruik gemaakt te worden van stockfotografie. Dit houdt in dat Sportstad Heerenveen zelf foto s maakt of laat maken en over de copyright beschikt.. Sportclub Heerenveen heeft een vaste fotograaf uit Heerenveen. Deze fotograaf fotografeert teams en zorgt tijdens elke wedstrijd voor de fotografie. gehouden te worden met de kleuren van de kleurenset en de kleuren van het logo.

14 Complex Ook het complex van Sportstad Heerenveen draagt bij aan de externe communicatie. Architectuur Sportstad Heerenveen is een opvallende verschijning gevestigd langs de A31. Het gebouw wordt extra zichtbaar doordat de geluidsschermen aan deze kant van de snelweg onderbroken worden. Bij het ontwerpen van het complex zijn het voetbalstadion, de Friesland Zorgverzekeraar en het ROC samengevoegd tot een samenhangend complex ondanks de verschillende groottes en functies. Hoewel de hoofdonderdelen verbonden zijn, zijn zij goed van elkaar te onderscheiden. Ieder onderdeel bevat een golvend dak wat zorgt voor geprobeerd om ne alzijdig maakt. Materialen De materialen waaruit het complex voornamelijk bestaat zijn glas, baksteen en zilverkleurige staalplaten. De aansluiting met het al bestaande stadion was de reden voor het gebruik van zilverkleurige staalplaten. Baksteen is gekozen als nieuwe toevoeging aan het gebouw. De donkerrode steen draagt bij aan de eenheid in het complex.

15 Binnen beginnen is buiten winnen!

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd:

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd: Huisstijlhandboek Inhoudsopgave Inleiding... 3 Missie & organisatiebeschrijving... 4 Logo, pay-off & pictogrammen... 5 Logo & kleurgebruik... 6 Typografie... 8 Briefpapier... 9 Persbericht... 10 Powerpoint

Nadere informatie

Huisstijlhandboek JPcommunication

Huisstijlhandboek JPcommunication Huisstijlhandboek JPcommunication Inleiding Inhoud Dit is het huisstijlhandboek van JPcommunication. Dit huisstijlhandboek geeft de richtlijnen die houvast geven bij het gebruik van de huisstijl van JPcommunication.

Nadere informatie

GoedBeginnen.nl. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl.

GoedBeginnen.nl. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl. GoedBeginnen.nl Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl. Inhoud 1. Inleiding 2. De huisstijl 3. Logo toepassingen 4. Huisstijl kleuren 5. Typografie 6. Voorbeelden

Nadere informatie

November 2018-V1.0 HUISSTIJLHANDBOEK

November 2018-V1.0 HUISSTIJLHANDBOEK November 2018-V1.0 HUISSTIJLHANDBOEK DOELSTELLING HANDBOEK Per november 2018 is de nieuwe huisstijl van TVFRANKRIJK ingevoerd. Dit handboek beschrijft de richtlijnen van de huisstijl, zodat de gebruiker

Nadere informatie

BRANDBOOK Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Amplixs huisstijl maart 2019 Versie 2.2

BRANDBOOK Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Amplixs huisstijl maart 2019 Versie 2.2 Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Amplixs huisstijl maart 2019 Versie 2.2 INHOUDSOPGAVE 3... Inleiding 4...Deel I. Het merk - intro 5... Amplixs DNA 6...Tagline 7...Deel II. Het

Nadere informatie

Opdracht Ontwerp in drie fasen een passend logo voor jouw evenement; start met een mindmap, daarna lettertypes en kleur en tenslotte vormen.

Opdracht Ontwerp in drie fasen een passend logo voor jouw evenement; start met een mindmap, daarna lettertypes en kleur en tenslotte vormen. 2. Logo Opdracht Ontwerp in drie fasen een passend logo voor jouw evenement; start met een mindmap, daarna lettertypes en kleur en tenslotte vormen. Logo huisstijl Een logo of beeldmerk moet herkenbaar

Nadere informatie

Richtlijnen huisstijl voor vormgevers en drukkers. November 2014

Richtlijnen huisstijl voor vormgevers en drukkers. November 2014 Richtlijnen huisstijl voor vormgevers en drukkers November 2014 In de Veiligheidsregio Hollands Midden werken gemeenten, GHOR, brandweer, politie en andere partners samen aan de rampenbestrijding en crisisbeheersing

Nadere informatie

Huisstijl handboek Duurzaam Advies Netwerk HUISSTIJL HANDBOEK

Huisstijl handboek Duurzaam Advies Netwerk HUISSTIJL HANDBOEK HUISSTIJL HANDBOEK Inhoud Logo p 4 hoe het logo niet te gebruiken p 5 Kleurtoepassingen van het logo p 6 Kleuren p 7 Typografie p 8 Pay-off p 9 Beeldmateriaal p 10 DAN is een netwerk organisatie dat bureaus

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDBOEK. Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0

HUISSTIJLHANDBOEK. Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0 HUISSTIJLHANDBOEK Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE Inleiding Pagina 03 Typografie Pagina 09 Het logo Pagina 04-06 Het gebruik van afbeeldingen Pagina 10-11 Kleurgebruik Pagina

Nadere informatie

Regels en richtlijnen voor de visuele identiteit >>

Regels en richtlijnen voor de visuele identiteit >> Regels en richtlijnen voor de visuele identiteit >> Maart 2010 De visuele identiteit van eherkenning Dit handboek bevat regels en richtlijnen voor de visuele identiteit van eherkenning. Het is voor iedereen

Nadere informatie

RICHTLIJNEN HUISSTIJL ADFIZ - LEDEN

RICHTLIJNEN HUISSTIJL ADFIZ - LEDEN RICHTLIJNEN HUISSTIJL ADFIZ - LEDEN Motivatie logo Adfiz Het logo Adfiz staat voor waarden als betrouwbaarheid, kwaliteit, deskundigheid, gemak, etc. Allemaal zaken die een klant belangrijk vindt bij zijn

Nadere informatie

CLOUDSUITE. stijlwijzer. februari 2015

CLOUDSUITE. stijlwijzer. februari 2015 CLOUDSUITE stijlwijzer februari 2015 colofon Aan deze uitgave kunnen op geen enkele manier rechten worden ontleend. Onder voorbehoud van (druk)fouten. Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van

Nadere informatie

Huisstijl handboek Wij zijn Nijmegen: Do it yourself. Versie: 2.0 maart 2017

Huisstijl handboek Wij zijn Nijmegen: Do it yourself. Versie: 2.0 maart 2017 Huisstijl handboek Wij zijn Nijmegen: Do it yourself Versie: 2.0 maart 2017 Inleiding In dit handboek wordt beschreven hoe de huisstijl van Wij zijn Nijmegen kan worden ingezet in zowel online als of offline

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Werkversie 1. Juni 2009

Huisstijlhandboek. Werkversie 1. Juni 2009 Huisstijlhandboek Werkversie 1. Juni 2009 Inhoudsopgave Logo p. 2 Kleur p. 4 Huisstijl Typografie p. 6 Vorm en beeld p. 8 De Zonnewijzer in een nieuwe stijl Nieuwe tijden en waarden vragen om een passende

Nadere informatie

Handboek huisstijl Sander Thomas

Handboek huisstijl Sander Thomas Handboek huisstijl Sander Thomas 1. Inleiding Huisstijl Een huisstijl betekent in de ruime zin van het woord: de stijl van het huis in 3 elementen: design, communicatie en gedrag. Dit document behandelt

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl

Huisstijlhandboek. Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl Huisstijlhandboek Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl februari 2009 Inhoud Huistijlhandboek Inleiding 5 Basiselementen 7 Beeld- en woordmerk 7 Beeldmerk 7 Kleur 8 Onjuiste toepassingen

Nadere informatie

ZIEN SERVICE BIOSCOOP

ZIEN SERVICE BIOSCOOP OUDE LOGO OVER Service bioscoop is een bedrijf met een erg brede doelgroep. Naast de gangbare films worden er ook Nederlandstalige kinderfilms getoond en er is zelfs een 50+ avond. Kortom een bioscoop

Nadere informatie

Inleiding. Inhoudsopgave. 1 Logo 2. 2 Kleurgebruik 4. 3 Typografie 5. 4 Huisstijlelementen 6. 5 Papiersoort 6. 6 Huisstijlmiddelen 7

Inleiding. Inhoudsopgave. 1 Logo 2. 2 Kleurgebruik 4. 3 Typografie 5. 4 Huisstijlelementen 6. 5 Papiersoort 6. 6 Huisstijlmiddelen 7 Huisstijlhandboek Inleiding Belastingsamenwerking West-Brabant communiceert dagelijks via diverse uitingen met haar doelgroep. Deze uitingen dienen een duidelijk herkenbaar en overzichtelijk karakter te

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl Belasting & Douane Museum Rotterdam.

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl Belasting & Douane Museum Rotterdam. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl Belasting & Douane Museum Rotterdam februari 2012 Inhoud 1. Inleiding 2. De huisstijl 3. Logo toepassingen 4. Huisstijlkleuren

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Kunststichting Firma Van Drie

Huisstijlhandboek. Kunststichting Firma Van Drie Huisstijlhandboek Kunststichting Firma Van Drie Martine den Boer Definitief 1 april 2013 Huisstijlhandboek Firma Van Drie definitief d.d. 1-4-2013 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Logo 4 1.1. Varianten 4

Nadere informatie

Nederlands Film Festival. Huisstijlhandboek

Nederlands Film Festival. Huisstijlhandboek Nederlands Film Festival Huisstijlhandboek Inhoud 3 Inleiding 4 Logo 5 Kleur 6 Typografie 7 Toepassing 2 NFF Huisstijlhandboek Inleiding Deze handleiding is speciaal geschreven om u mee te nemen in de

Nadere informatie

INHOUD. Logo. Typografie. Kleurenpalet. Visitekaartje. Briefpapier. Advertentie. Header. Homepage. Gadget

INHOUD. Logo. Typografie. Kleurenpalet. Visitekaartje. Briefpapier. Advertentie. Header. Homepage. Gadget Huisstijlhandboek 1 INHOUD 4 6 8 10 12 14 16 18 20 Logo Typografie Kleurenpalet Visitekaartje Briefpapier Advertentie Header Homepage Gadget 2 3 LOGO Het beeldmerk bestaat uit een spreekwolk met de naam

Nadere informatie

Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Vormgeven en typografie

Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Vormgeven en typografie Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Vormgeven en typografie Deze vakinhoudelijke uitwerking is ontwikkeld door het Redactieteam van de Schoolexamenbank vmbo voor dit profiel. De uitwerking heeft geen officiële

Nadere informatie

Huisstijlrichtlijnen. Generatie Rookvrij. Huisstijlrichtlijnen voor gebruik logo Generatie Rookvrij

Huisstijlrichtlijnen. Generatie Rookvrij. Huisstijlrichtlijnen voor gebruik logo Generatie Rookvrij 1 Huisstijlrichtlijnen Generatie Rookvrij Huisstijlrichtlijnen voor gebruik logo Generatie Rookvrij Inhoud 2 Inleiding 03 Logo 04 Logo gebruik 07 Label/icoon 10 Typografie 14 Fotografie 16 Signalisatie

Nadere informatie

Richtlijnen voor gebruik Kleuren, namen en pictogrammen voor afvalscheiding

Richtlijnen voor gebruik Kleuren, namen en pictogrammen voor afvalscheiding Richtlijnen voor gebruik Kleuren, namen en pictogrammen voor afvalscheiding Inhoudsopgave 1 Basiselementen 3 1.1 Terminologie 3 1.2 Typografie 3 1.3 Kleur 3 2 Toepassing 4 2.1 Wit vlak 5 2.2 Kleurkader

Nadere informatie

huisstijl handboek 30 huisstijlhandboek_def.indd 1 17-04-2007 08:19:51

huisstijl handboek 30 huisstijlhandboek_def.indd 1 17-04-2007 08:19:51 huisstijl handboek 1 30 huisstijlhandboek_def.indd 1 17-04-2007 08:19:51 Inhoud Kernboodschap 30 minuten bewegen... 3 De basisregels... 4 Bewaking en beheer... 5 Verklaring beeld- en woordmerk... 6 Logo

Nadere informatie

STIJLHANDBOEK. een stijl met smaak. nederlands wijngilde

STIJLHANDBOEK. een stijl met smaak. nederlands wijngilde STIJLHANDBOEK een stijl met smaak nederlands wijngilde een vereniging van liefhebbers met een neus voor wijn Een vereniging van liefhebbers met een neus voor wijn. Zij heeft zich ten doel gesteld om de

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDBOEK. Alle richtlijnen en alle benodigdheden om deze richtlijnen uit te voeren, vind je ook hier: www.z33.be/uniehasseltgenk/communicatie

HUISSTIJLHANDBOEK. Alle richtlijnen en alle benodigdheden om deze richtlijnen uit te voeren, vind je ook hier: www.z33.be/uniehasseltgenk/communicatie HUISSTIJLHANDBOEK Dit huisstijlhandboek geeft richtlijnen bij het gebruik van de huisstijl van De Unie Hasselt-Genk. Het consequent doorvoeren van deze huisstijl in alle communicatie zal zorgen voor een

Nadere informatie

Richtlijnen voor gebruik Kleuren, namen en pictogrammen voor afvalscheiding

Richtlijnen voor gebruik Kleuren, namen en pictogrammen voor afvalscheiding Richtlijnen voor gebruik Kleuren, namen en pictogrammen voor afvalscheiding Inhoudsopgave 1 Basiselementen 3 1.1 Terminologie 3 1.2 Typografie 3 1.3 Kleur 3 2 Toepassing 4 2.1 Wit vlak 5 2.2 Kleurkader

Nadere informatie

Prikkel je zintuigen. Een succesvol evenement met de Jaarbeurs Meetingmoods Filosofie.

Prikkel je zintuigen. Een succesvol evenement met de Jaarbeurs Meetingmoods Filosofie. Prikkel je zintuigen Een succesvol evenement met de Jaarbeurs Meetingmoods Filosofie. PRIKKEL JE ZINTUIGEN voor een memorabel event! Échte beleving Om jouw evenement succesvol te laten zijn, is het belangrijk

Nadere informatie

LOGO. Ter vergelijking, de basis van het logo in de Akzidenz Bold: sertum >

LOGO. Ter vergelijking, de basis van het logo in de Akzidenz Bold: sertum > Ter vergelijking, de basis van het logo in de Akzidenz Bold: sertum > LOGO Het logo van Sertum is geheel typografisch. Het heeft geen beeldmerk zodat de nadruk op de merknaam ligt. De logotypografie is

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Auteur: Elbert Vink Datum: Oktober 2014

Huisstijlhandboek Auteur: Elbert Vink Datum: Oktober 2014 Huisstijlhandboek Auteur: Elbert Vink Datum: Oktober 2014 Inhoud Introductie Beeldmerk Kleuren Vormen Lettertype Voorbeelden van verschillende uitingen Incorrecte toepassingen Standaard stramien 2 Introductie

Nadere informatie

versie 1-12 maart 2013

versie 1-12 maart 2013 versie 1-12 maart 2013 huisstijlmanual Inleiding EEN SPORTIEVE HUISSTIJL Een nieuw gezicht voor de Nationale Sportweek! Om deze jaarlijkse sportmanifestatie op een passende en (positief!) opvallende wijze

Nadere informatie

huisstijlhandboek(je)

huisstijlhandboek(je) (je) 2 het logo de wereld 3 het logo Het logo van het Museon bestaat uit een woordmerk (de naam) en een beeldmerk (de globe). Samen vormen ze het logo. In kleur is het woordmerk is altijd antracietgrijs

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDBOEK. Alle richtlijnen en alle benodigdheden om deze richtlijnen uit te voeren, vind je ook hier:

HUISSTIJLHANDBOEK. Alle richtlijnen en alle benodigdheden om deze richtlijnen uit te voeren, vind je ook hier: HUISSTIJLHANDBOEK Dit huisstijlhandboek geeft richtlijnen bij het gebruik van de huisstijl van De Unie Hasselt-Genk. Het consequent doorvoeren van deze huisstijl in alle communicatie zal zorgen voor een

Nadere informatie

HUBO LIMBUG UNITED HUISSTIJL HANDBOEK

HUBO LIMBUG UNITED HUISSTIJL HANDBOEK HUBO LIMBUG UNITED HUISSTIJL HANDBOEK WWW.LIMBURGUNITED.BE logo Het logo is een combinatie van het Limburgsymbool met een basketbal. Het Limburgsymbool om de het typische Limburg gevoel wat erbij hoort

Nadere informatie

Arial Rounded Bold. Typografie drukwerk. Helvetica Rounded Bold Regular

Arial Rounded Bold. Typografie drukwerk. Helvetica Rounded Bold Regular Logo s en vormelementen kun je opvragen bij Sylvia de Winter, sylvia.dewinter@gvb.nl Typografie drukwerk Koppenletter De beeldbepalende huisstijlletter van GVB is de schreefloze letter Helvetica Rounded.

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Mentorschap Nederland. Met recht betrokken

Huisstijlhandboek. Mentorschap Nederland. Met recht betrokken Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de huisstijl van Mentorschap. Voor de Regionale Stichtingen Mentorschap en Mentorschap Netwerk. versie 1.0 - maart 2014 Inhoud

Nadere informatie

Huisstijl Handboek. De ontwerpregels van Café Restaurant t Fortuin

Huisstijl Handboek. De ontwerpregels van Café Restaurant t Fortuin Huisstijl Handboek De ontwerpregels van Café Restaurant t Fortuin Huisstijlhandboek Café Restaurant t Fortuin Versie 2012 t Fortuin in een nieuwe stijl Een halve eeuw geleden, in 1962, is Café Restaurant

Nadere informatie

Huisstijl handboek. oktober 2015 V1.1

Huisstijl handboek. oktober 2015 V1.1 Huisstijl handboek oktober 2015 V1.1 Inhoudsopgave Inleiding 1. De basis... 3 1.1 Logo... 5 1.2 Alternatief logo... 6 1.3 Kleurgebruik logo... 7 1.4 Wall of shame logo... 10 1.5 Beeldmerk... 11 1.6 Wall

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Richtlijnen & instructies voor het gebruik van de @lmelo handtekening

Huisstijlhandboek. Richtlijnen & instructies voor het gebruik van de @lmelo handtekening Huisstijlhandboek Richtlijnen & instructies voor het gebruik van de @lmelo handtekening vr 30 mv 0 mei almevlroe3ri03m ei a l almem loelo ook op zat erd ag twe en ook o zon kdoaop z pgzis ate atee rd rrd

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de NP huisstijl. Augustus 2017 Fundament All Media.

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de NP huisstijl. Augustus 2017 Fundament All Media. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de NP huisstijl Augustus 2017 Fundament All Media Versie 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Logo 3. Opbouw logo en payoff 4. Plaatsing van logo

Nadere informatie

Opdracht 2 Ontwerp een passend logo in vier fasen voor de Company die je met je groep hebt opgericht.

Opdracht 2 Ontwerp een passend logo in vier fasen voor de Company die je met je groep hebt opgericht. LOGO COMPANY Opdracht 2 Ontwerp een passend logo in vier fasen voor de Company die je met je groep hebt opgericht. Uw logo is een essentieel onderdeel in al uw communicatie. Als centraal onderdeel van

Nadere informatie

inhoud Merkpositionering 3

inhoud Merkpositionering 3 1 inhoud Deze styleguide is een overzicht van de kleuren/ texturen en lettertypes die in ons project uiteindelijke gekozen zijn. De onderbouwing en onderzoek hiernaar is te vinden op ons blog. Merkpositionering

Nadere informatie

Oranje staat voor: Hollands, feestelijk, vreugde, inspirerend, smakelijk, interessant, actief, warmte, stimulatie, waarschuwing (oranje stoplicht)

Oranje staat voor: Hollands, feestelijk, vreugde, inspirerend, smakelijk, interessant, actief, warmte, stimulatie, waarschuwing (oranje stoplicht) 1 Kleurbeleving Welke boodschap wilt u uitdragen en welke emotie past daarbij? Blauw staat voor: rust & kalmte, fris, beschermend, vreedzaam, technisch, formeel, zakelijk, wijsheid, stabiliteit, hoop,

Nadere informatie

handboek huisstijlhandboek nieuweschool.nu

handboek huisstijlhandboek nieuweschool.nu handboek huisstijlhandboek Husstijl is meer dan het toevoegen van een beeldmerk. Wat een huisstijl tot een huisstijl maakt is vooral eenheid van stijl. Deze eenheid rdt alleen bereikt, wanneer iedereen

Nadere informatie

grafisch ontwerp grafische bouwstenen GRAFISCH ONTWERP

grafisch ontwerp grafische bouwstenen GRAFISCH ONTWERP GRAFISCH ONTWERP grafisch ontwerp Een grafisch ontwerper vertaalt onsamenhangende of complexe informatie naar een eenduidig visueel verhaal. grafische bouwstenen typografie kleur beeld: fotografie, illustratie,

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Voor vragen of meer info: info@interrijswijk.nl. pagina

Huisstijlhandboek. Voor vragen of meer info: info@interrijswijk.nl. pagina Beeldmerk Kleuren Typografie Huisstijlhandboek 1. Beeldmerk Kleuren Typografie Inhoudsopgave Voorwoord Beeldmerk Schrijfwijzer Kleuren Typografie Voorbeelden p2 p3 p4 p5 p6 p7 p8 Voorwoord Dit is het huisstijlhandboek

Nadere informatie

Algemene richtlijnen & instructies

Algemene richtlijnen & instructies Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Houses & Rooms huisstijl September 2017 Versie 1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Logo 3. Opbouw logo 4. Omgaan met het logo 5. Toepassing van

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl. Februari 2013 Versie 1.1.

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl. Februari 2013 Versie 1.1. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl Februari 2013 Versie 1.1. Inhoud 1. Inleiding 2. Logo 3. Opbouw logo en payoff 4. Plaatsing van het logo 5. Omgaan

Nadere informatie

Huisstijlmanual. FitStap // huisstijlmanual // versie 1 december 2017

Huisstijlmanual. FitStap // huisstijlmanual // versie 1 december 2017 Huisstijlmanual december 2017 Inleiding Een goede huisstijl geeft een project een gezicht, een herkenbaar gezicht dat past bij wie je bent en wat je wilt uitstralen. Een succesvolle huisstijl wordt consequent

Nadere informatie

Designing your style. Mireille van Yperen DTPH. Designing your style

Designing your style. Mireille van Yperen DTPH. Designing your style Designing your style Mireille van Yperen DTPH. Designing your style Inhoudsopgave Inleiding...5 Design...7 Stijl...9 Font... 11 Vorm... 13 Kleur... 15 Weet wat je wilt... 23 Inleiding Je bent startende

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Gereformeerde Kerk Urk Commissie Huisstijl GKU Urk, juni 2016

Huisstijlhandboek Gereformeerde Kerk Urk Commissie Huisstijl GKU Urk, juni 2016 Huisstijlhandboek Gereformeerde Kerk Urk Commissie Huisstijl GKU Urk, juni 2016 Huisstijlhandboek Gereformeerde Kerk Urk Pagina 2 Inhoudsopgave Blz. Hoofdstuk 1: Huisstijl 4 1.1 Wat is een huisstijl? 4

Nadere informatie

Huisstijlrichtlijnen De corporate spelregels. regiotwente.nl

Huisstijlrichtlijnen De corporate spelregels. regiotwente.nl Huisstijlrichtlijnen De corporate spelregels regiotwente.nl Colofon uitgave: ontwerp en realisatie: Regio Twente Morskieft Ontwerpers van visuele identiteit, Enter Huisstijlrichtlijnen De corporate spelregels

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Fruzo JuiceBar September 2015

Huisstijlhandboek. Fruzo JuiceBar September 2015 Huisstijlhandboek Fruzo JuiceBar September 2015 Inhoudsopgave Algemeen - Identiteit merkbelofte - Persona - Logo - Slogan - Mascotte - Kleurspecificaties - Typografie Stationary - Zakenkaartje - Briefpapier

Nadere informatie

Huisstijl Koning Willem 1 College Hieronder staan een aantal richtlijnen geformuleerd in het huisstijlhandboek van KW1C.

Huisstijl Koning Willem 1 College Hieronder staan een aantal richtlijnen geformuleerd in het huisstijlhandboek van KW1C. VOORLICHTINGSFOLDER, tweedelig Opdracht: Maak een Voorlichtingsfolder voor de opleiding Marketingmedewerker / Creatieve Marketing en Communicatie MHBO. Verwerk in de folder de huisstijl van het Koning

Nadere informatie

INHOUD KBO 4 LOGO 5 TYPOGRAFIE 11 KLEUR 16 FOTOGRAFIE 20 << 2 >>

INHOUD KBO 4 LOGO 5 TYPOGRAFIE 11 KLEUR 16 FOTOGRAFIE 20 << 2 >> STYLE GUIDE INHOUD huisstijl 3 KBO 4 LOGO 5 TYPOGRAFIE 11 KLEUR 16 FOTOGRAFIE 20 Sjablonen 21 Visitekaartje 22 > Huisstijl Een huisstijl is niets meer of minder dan een verzameling afspraken over

Nadere informatie

stadsstijl HELMOND richtlijnen

stadsstijl HELMOND richtlijnen stadsstijl HELMOND richtlijnen 1 Inleiding Dit huisstijlhandboek geeft richtlijnen die houvast geven bij het gebruik en consistent doorvoeren van de stadsstijl van Helmond Marketing. Door het volgen van

Nadere informatie

Huisstijlhandboek HiHaHo. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de HiHaHo huisstijl Januari Versie 1.1

Huisstijlhandboek HiHaHo. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de HiHaHo huisstijl Januari Versie 1.1 Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de HiHaHo huisstijl Januari 2016 - Versie 1.1 Inhoud 1. Inleiding 2. Logo 3. Opbouw logo en pay-off 4. Playbutton 5. Omgaan met het logo 6. Typografie

Nadere informatie

Huisstijlbeschrijving

Huisstijlbeschrijving Huisstijlbeschrijving 2 Inhoud Inleiding 3 Het NBVlogo 4 Het kleurenpalet 5 Typografie 9 Vormtaal en grid 17 Beeldtaal 22 Beeldschermpresentaties 40 Digitale uitingen 41 Brochures, folders en leaflets

Nadere informatie

LOGO. lo go (het; o; meervoud: logo s) 1 figuurtje dat een bedrijf gebruikt als merkteken; vignet TRICORP HUISSTIJL HANDBOEK

LOGO. lo go (het; o; meervoud: logo s) 1 figuurtje dat een bedrijf gebruikt als merkteken; vignet TRICORP HUISSTIJL HANDBOEK HUISSTIJL HANDBOEK LOGO lo go (het; o; meervoud: logo s) 1 figuurtje dat een bedrijf gebruikt als merkteken; vignet LOGO Diapositief! De basis van de huisstijl wordt gevormd door het logo. Het logo bestaat

Nadere informatie

Huisstijlafspraken Oefentherapie Cesar/Mensendieck en VvOCM. Eén gezicht, naar binnen en naar buiten. Voor alle oefentherapeuten in Nederland.

Huisstijlafspraken Oefentherapie Cesar/Mensendieck en VvOCM. Eén gezicht, naar binnen en naar buiten. Voor alle oefentherapeuten in Nederland. Huisstijlafspraken Oefentherapie Cesar/Mensendieck en VvOCM Eén gezicht, naar binnen en naar buiten. Voor alle oefentherapeuten in Nederland. Huisstijl Oefentherapie Cesar/Mensendieck en VvOCM; richtlijnen

Nadere informatie

Rugby Nederland. Richtlijnen voor gebruik van merknaam en logo

Rugby Nederland. Richtlijnen voor gebruik van merknaam en logo Richtlijnen voor gebruik van merknaam en logo Inhoud P Introductie P Ons logo P Kleuren P Letter type P Plaatsing logo P Gebruik P Foto s P Partner branding P Contact Introductie Ons merk is meer dan alleen

Nadere informatie

Case VNO-NCW Noord. Feiten. > vertegenwoordigt de vereniging vno-ncw in de provincies drenthe, friesland en Groningen. > ± 1.

Case VNO-NCW Noord. Feiten. > vertegenwoordigt de vereniging vno-ncw in de provincies drenthe, friesland en Groningen. > ± 1. Case VNO-NCW Noord VNO-NCW Noord is een actieve organisatie die zich richt op de optimalisatie van het klimaat voor ondernemingen en ondernemers in Noord Nederland met oog voor het breed maatschappelijk

Nadere informatie

huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1

huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1 huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1 groenlinks logo horizontaal groenlinks logo banderol groenlinks logo badge groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.2

Nadere informatie

Vormgeving: GB Designers. uitleg huisstijl

Vormgeving: GB Designers. uitleg huisstijl Vormgeving: GB Designers uitleg huisstijl Vormgeving: GB Designers Kleurgebruik In de huisstijl van de Johannes Calvijnschool worden verschillende kleuren gebruikt. Deze zijn zoveel mogelijk gebaseerd

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDBOEK. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Omgevingsdienst IJmond huisstijl. Versie - juli 2015

HUISSTIJLHANDBOEK. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Omgevingsdienst IJmond huisstijl. Versie - juli 2015 HUISSTIJLHANDBOEK Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Omgevingsdienst IJmond huisstijl Versie - juli 2015 IN OPDRACHT VAN: Contactpersoon: Afdeling communicatie Postbus 325 1940

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE HUISSTIJLHANDBOEK 03 LOGO GEBRUIK 04 LETTERTYPES 05 KLEURGEBRUIK 06 COVERTEKST 12 SJABLOON 13 ELEMENTEN 14 BROCHURES LIGGEND 16

INHOUDSOPGAVE HUISSTIJLHANDBOEK 03 LOGO GEBRUIK 04 LETTERTYPES 05 KLEURGEBRUIK 06 COVERTEKST 12 SJABLOON 13 ELEMENTEN 14 BROCHURES LIGGEND 16 www.octoral.com INHOUDSOPGAVE HUISSTIJLHANDBOEK 03 LOGO GEBRUIK 04 LETTERTYPES 05 KLEURGEBRUIK 06 COVERTEKST 12 SJABLOON 13 ELEMENTEN 14 BROCHURES LIGGEND 16 BROCHURES STAAND 18 ADVERTENTIES 20 FLYERS

Nadere informatie

Stijlgids Week van het geld 2019 > <

Stijlgids Week van het geld 2019 > < Stijlgids Week van het geld 209 > 2 3 4 5 6 7 8 9 0 2 3 4 < Voorwoord Voor u ligt het handboek waarin de vormgeving van de Week van het geld wordt beschreven en toegelicht. De reden van dit boek is om

Nadere informatie

Hospice Schagen. Huisstijlboek

Hospice Schagen. Huisstijlboek Hospice Schagen Huisstijlboek Streven Art&Design ( en ) streven er naar om goed en plezierig samen te werken, om innovatieve oplossingen te bieden of suggesties te doen die maken dat we stap voor stap

Nadere informatie

Maarssen. Huisstijlhandboek

Maarssen. Huisstijlhandboek Maarssen Huisstijlhandboek 1 100% het logo Lettertype: Arial Bold: De letters T, r, t, s, o, p,... 75% Arial Italic: De letter O In full color / CMYK: Blauw*: C100, M86, Y32, K16: De letters T, r, t, s,

Nadere informatie

HUISSTIJLRICHTLIJNEN GEMEENTE HATTEM. Inhoudsopgave

HUISSTIJLRICHTLIJNEN GEMEENTE HATTEM. Inhoudsopgave 1 HUISSTIJLRICHTLIJNEN GEMEENTE HATTEM Inhoudsopgave 1. HUISSTIJL Structureel en eenduidig Digitaal, tenzij Huisstijlbewaking en ondersteuning Jaarlijkse update 2. LOGO S Beeldmerk en woordmerk Kleuren

Nadere informatie

/ versie januari 2015

/ versie januari 2015 S T A D S S T I J L R I C H T L I J N E N O N L I N E versie 0.1 - januari 2015 H I S T O R I E M E T T O E K O M S T Delft heeft unieke kwaliteiten: een prachtige historische binnenstad, een culturele

Nadere informatie

Richtlijnen huisstijl

Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl 2016 1 Inhoud 03 Introductie Logo 04 Logo en variant 05 Gebruik van het logo 06 Logo in kleur, wit of zwart Kleuren 07 Kleurwaarden 08 Tinten Typografie 09 Lettertype

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Versie 01 / 3 juni 2015. gymfed. we are gym

Huisstijlhandboek Versie 01 / 3 juni 2015. gymfed. we are gym Huisstijlhandboek Versie 01 / 3 juni 2015 Uniformiteit De huisstijl weerspiegelt de identiteit van een organisatie; het is een geheel aan afspraken over de wijze waarop deze organisatie zich presenteert

Nadere informatie

Inhoud. Het toeristische merk. De huisstijl. Gebruik door Heemskerk Marketing. Gebruik door derden. Colofon en contact.

Inhoud. Het toeristische merk. De huisstijl. Gebruik door Heemskerk Marketing. Gebruik door derden. Colofon en contact. Huisstijlhandboek Inhoud 3 Introductie 4 Het toeristische merk 5 De huisstijl 9 Gebruik door Heemskerk Marketing 11 Gebruik door derden 13 Colofon en contact 2 Introductie Waarom Heemskerk Marketing 3

Nadere informatie

BASISELEMENTEN. woordmerk, beeldmerk, kleur, typografie

BASISELEMENTEN. woordmerk, beeldmerk, kleur, typografie HUISSTIJL BASISELEMENTEN woordmerk, beeldmerk, kleur, typografie 2 REGISTREER Voor je van start gaat met het ontwerpen van de huisstijl is het belangrijk dat je controleert of de bedrijfsnaam niet al bestaat.

Nadere informatie

EUROPESE LOGO BASIC GUIDELINES VAKMANSCHAP SINDS 1910 RICHTLIJNEN VOOR DE HUISSTIJL. www.de-beer.com

EUROPESE LOGO BASIC GUIDELINES VAKMANSCHAP SINDS 1910 RICHTLIJNEN VOOR DE HUISSTIJL. www.de-beer.com EUROPESE LOGO DEBEER KWALITEIT REFINISH EN BASIC GUIDELINES VAKMANSCHAP SINDS 1910 RICHTLIJNEN VOOR DE HUISSTIJL www.de-beer.com 1 2 LOGO DEBEER INHOUD REFINISH LOGO 4 BASIC GUIDELINES LOGO ZWART-WIT 5

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Collabor University of applied sciences

Huisstijlhandboek Collabor University of applied sciences Huisstijlhandboek Huisstijlhandboek Collabor University of applied sciences Charlotte Penders 313548 Leeuwarden, NHL Hogeschool Begeleiders: Mats Elzinga Wilma Ritsema Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 2 Basis

Nadere informatie

HUISSTIJL HANDBOEK. Laatste update: mei Door ontwerpstudio Mara Evers. ATLETIEK EN HARDLOPEN IN BREDA OP ELK NIVEAU

HUISSTIJL HANDBOEK. Laatste update: mei Door ontwerpstudio Mara Evers. ATLETIEK EN HARDLOPEN IN BREDA OP ELK NIVEAU 1 ATLETIEK EN HARDLOPEN IN BREDA OP ELK NIVEAU HUISSTIJL HANDBOEK Atletiekvereniging SPRINT is de grootste atletiekvereniging van Nederland. Met ruim tweeduizend leden toont SPRINT haar ware identiteit:

Nadere informatie

huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1

huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1 huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1 groenlinks logo horizontaal groenlinks logo banderol groenlinks logo badge groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.2

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDBOEK PAREL IN T GROEN. algemene richtlijnen voor gebruik van de huisstijl

HUISSTIJLHANDBOEK PAREL IN T GROEN. algemene richtlijnen voor gebruik van de huisstijl HUISSTIJLHANDBOEK PAREL IN T GROEN algemene richtlijnen voor gebruik van de huisstijl HET BEELDMERK Denkend aan Oisterwijk zie ik...de bossen en vennen, een 800 jaar jong stadje, een gastvrije ontmoetingsplek

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Unique Change. Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl van Unique Change.

Huisstijlhandboek. Unique Change. Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl van Unique Change. Huisstijlhandboek Unique Change Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl van Unique Change SchaapOntwerpers Inhoudsopgave Inhoudsopgave 01 Inleiding 02 Woordbeeld 03 Patroon 06

Nadere informatie

INTRODUCTIE. Wij stellen ons voor

INTRODUCTIE. Wij stellen ons voor HUISSTIJLGIDS INTRODUCTIE Wij stellen ons voor NEBRIN is de Nederlandse Branchevereniging voor Industriedeuren. Een organisatie voor vakbekwame industriedeurbedrijven. Deze huisstijlgids is samengesteld

Nadere informatie

WIJ LEVEREN SOFTWARE WAARMEE VACATURES SNEL & EENVOUDIG WORDEN VERSPREID OP JOBBOARDS.

WIJ LEVEREN SOFTWARE WAARMEE VACATURES SNEL & EENVOUDIG WORDEN VERSPREID OP JOBBOARDS. Huisstijlgids WIJ LEVEREN SOFTWARE WAARMEE VACATURES SNEL & EENVOUDIG WORDEN VERSPREID OP JOBBOARDS. HOE GEBRUIK JE DEZE HUISSTIJLGIDS? Deze huisstijlgids omvat afspraken over vorm, lettertypes, kleurgebruik

Nadere informatie

Huisstijlwijzer Algemene richtlijnen voor gebruik van de huisstijl van het streekmerk Brabantse Wal

Huisstijlwijzer Algemene richtlijnen voor gebruik van de huisstijl van het streekmerk Brabantse Wal Huisstijlwijzer Algemene richtlijnen voor gebruik van de huisstijl van het streekmerk Brabantse Wal Inhoud 2 4 Huisstijl 5 Het logo 7 Keurmerk 9 Kleurgebruik 10 Typografie 11 Voorbeelden Inleiding 3 Voor

Nadere informatie

huisstijl handboekje

huisstijl handboekje huisstijl handboekje het merk Plein nul10 Wie zijn wij? Plein nul10 is een merk! Dat merk vertegenwoordigd de kinderopvang in Hoogvliet en Lombardijen. Plein nul10 is een plein voor alle kinderen. Baby

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Logo. constructie kleuren achtergronden Typografie. lettertypes slogan teksten Fotografie. corporate advertenties en posters Contact

INHOUDSOPGAVE. Logo. constructie kleuren achtergronden Typografie. lettertypes slogan teksten Fotografie. corporate advertenties en posters Contact HUISSTIJL HANDBOEK INHOUDSOPGAVE Logo constructie kleuren achtergronden Typografie lettertypes slogan teksten Fotografie corporate advertenties en posters Contact 03 04 05 06 07 08 08 09 10 02 LOGO constructie

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl. Drenthe doet wat met je

Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl. Drenthe doet wat met je Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl Inleiding Dit huisstijlhandboek dient om het communicatiestramien en de huisstijl van Marketing Drenthe te

Nadere informatie

CliniClowns Logo. BASISRICHTLIJN / VERSIE 1.0 April 2015

CliniClowns Logo. BASISRICHTLIJN / VERSIE 1.0 April 2015 CliniClowns Logo BASISRICHTLIJN / VERSIE 1.0 April 2015 PAGINA 01 Logo beeldmerk woordmerk Het logo is het belangrijkste element in de merkstijl van CliniClowns. Er zijn versies van het logo voor verschillende

Nadere informatie

Algemene richtlijnen & instructies voor het toepassen van de huisstijl m.b.t. de band Coldcase

Algemene richtlijnen & instructies voor het toepassen van de huisstijl m.b.t. de band Coldcase Algemene richtlijnen & instructies voor het toepassen van de huisstijl m.b.t. de band Coldcase 1 Inhoud Inleiding pag 3 De huisstijl pag 4 Beeldmerk pag 6 Huisstijlkleuren pag 7 Huisstijlelement: speakers

Nadere informatie

Huisstijl ROVZ Versie 1.2, september 2018

Huisstijl ROVZ Versie 1.2, september 2018 Huisstijl ROVZ Versie 1.2, september 2018 2 Inhoud 1 Logo... 3 Do s and don ts... 3 Witruimte rondom logo... 4 Minimale formaat... 4 2 Kleurgebruik... 5 3 Typografie... 6 4 Label '100% verkeersveilig'...

Nadere informatie

De huisstijl vormt het gezicht van een organisatie.

De huisstijl vormt het gezicht van een organisatie. huisstijl handboek Elke organisatie, elk bedrijf is uniek. Ze creëert dan ook, bewust maar soms ook onbewust, een eigen visuele identiteit, een eigen huisstijl. Het doel van die huisstijl is een bepaald

Nadere informatie

huisstijlgids voor Femma-groepen

huisstijlgids voor Femma-groepen huisstijlgids voor Femma-groepen 1 huisstijlgids voor Femma-groepen Er zijn 800 Femma-groepen in Vlaanderen en Brussel. Sommige groepen gaan vooral wandelen en fietsen. Andere groepen volgen wekelijks

Nadere informatie

ONLINE BANNERING TIPS & TRICKS

ONLINE BANNERING TIPS & TRICKS ONLINE BANNERING TIPS & TRICKS Hoe haal je maximaal resultaat uit je display campagne? Hoe zorg je er met andere woorden voor dat de surfers de juiste actie ondernemen wanneer ze je campagne zien? Wij

Nadere informatie

Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld

Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld Media, Informatie en Communicatie Ontwerpdocument Beeld Project Het Parool Jerry Leigh Henkes, Demy Verhoogt, Bastiaan Verbeek, Sterre van den Berge, Lucas de Vries, Kathy Gabriel en Hanna Loos. P125 Tutor

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Eclatteau

Huisstijlhandboek. Eclatteau Huisstijlhandboek Eclatteau Eclatteau Eclatteau - 1. Product - 2. Pay-off - 3. Doelgroep - 4. Logo - 5. Kleur - 6. Typografie Inhoudsopgave 1. Product Dit huisstijlhandboek beschrijft de huisstijl van

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Huisstijlhandboek Droomstad 05-06-2014 Versie 1.0 2

Inhoudsopgave. Huisstijlhandboek Droomstad 05-06-2014 Versie 1.0 2 Huisstijldocument Inhoudsopgave 1. Logo 3 1.1 Beeld 3 1.2 Naam 4 1.3 Toevoeging stadsnaam 5 1.4 Plaatsing 6 1.5 Achtergrond 7 2. Kleur 8 2.1 Logo 8 2.2 Website 9 3. Typografie 10 4. Knoppen 11 5. Waardering

Nadere informatie