Christiane Beerlandt Nieuwsbrief Herfst-Winter 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Christiane Beerlandt Nieuwsbrief Herfst-Winter 2015"

Transcriptie

1 Christiane Beerlandt Nieuwsbrief Herfst-Winter 2015 Beste Lezers, Vrienden, Na een periode van inkeer en rust (zie onze vorige Nieuwsbrief van ) worden er vanaf dit najaar weer een reeks activiteiten georganiseerd rond het werk van Christiane Beerlandt. Deze activiteiten worden verzorgd door Dr. Dirk Lippens, Petra en Davina Doom levensgezel en dochters van Christiane Beerlandt. Er staan een aantal lezingen in Vlaanderen en Nederland op het programma, waarbij zoals steeds de gelegenheid tot vragen stellen geboden wordt. Daarnaast worden in het Christiane Beerlandt huis en ook ten huize van Davina een reeks workshops georganiseerd. Tijdens deze middagen is er meer ruimte voor verdieping van verschillende onderwerpen. Er wordt nader ingegaan op de praktische implicaties van de filosofie die wordt beschreven in de boeken van Christiane Beerlandt. De workshops zijn bedoeld voor kleine groepen: er is dus meer gelegenheid voor persoonlijke inbreng. Een nieuwigheid zijn de filosofische vertelavonden. Eind november wordt de eerste daarvan georganiseerd. Hieronder vindt u een overzicht en meer informatie over de geplande activiteiten. Wat later zullen er dan nog vrije gespreksbijeenkomsten voor kleine groepen doorgaan in het Christiane Beerlandt huis (data heden nog niet gekend). Ook het eerder aangekondigde publieke huldebetoon aan Christiane Beerlandt zal zeker doorgaan, maar heden kunnen wij u nog geen datum meedelen. Voor meer info, neem ook een kijkje op onze website :

2 Vertelavond in het Christiane Beerlandt-huis door dochters Petra en Davina Doom Voor één avond wordt de grote hal van het Christiane Beerlandt huis omgetoverd tot een Sprookjeshal. Flakkerende kaarsjes wijzen de weg aan volwassenen die een kinderhart bewaard hebben. Schuif een stoel bij rond de piano, of breng je kussentje mee en nestel je op het tapijt Ontspan en maak je klaar om te genieten van hetgeen je gebracht wordt. De dochters van Christiane Beerlandt, Petra en Davina Doom, vertellen samen een filosofisch sprookje voor volwassenen. Petra schreef het verhaal Het hart van de citadel speciaal voor deze avond, en Davina zocht bijpassende muziek bij elkaar : deels eigen composities, deels composities van hun moeder, deels fragmenten uit grote en kleine meesterwerken. Laat je een uur lang meevoeren door het verhaal en de muziek, sluit je ogen en zie de wereld die binnen in jou ontstaat. Na afloop drinken we gezellig samen een kommetje pompoensoep. Daarbij praten we wat na over de diepere betekenissen die uit het verhaal naar voor komen. Over levensvragen die je je stelt. Over wijsheden die je ineens beseft. De werken van Christiane Beerlandt (De Sleutel tot Zelf Bevrijding, Als de Dieren spreken konden, De Hoorn des Overvloeds, de Signalenboeken, ) dienen daarbij als leidraad. Een lijst met punten om over na te denken wordt voorzien, voor wie daar behoefte aan heeft. Deel je inzichten en associaties met oude vrienden of nieuwe kennissen die zich hier verzameld hebben. Hartelijk welkom! Praktisch Waar? Populierenstraat 11, Lierde Waneer? zaterdag 21 november 2015 beginuur 18u30 Inkom : 10, (inclusief huisgemaakte pompoensoep) Meer informatie en inschrijvingen : Davina Doom : info@plenamusica.com, +32 (0) Mogen wij verzoeken op voorhand in te schrijven, met het oog op het beperkt aantal plaatsen.

3 Workshops naar het werk van Christiane Beerlandt door haar dochters Petra en Davina Doom Naar waarheid leven, hoe doe ik dat? Zelf liefde, is dat niet egoïstisch? Ik wil wel vertrouwen, maar wat met mijn angsten? Loslaten, allemaal goed en wel, maar je hebt toch verantwoordelijkheden?! Leven vanuit mezelf... moet ik dan geen rekening houden met anderen in mijn omgeving? enz... De zoekende mens loopt tegen vele vragen aan. Op de één vind je al makkelijker een antwoord als op de andere. Deze workshops zijn gericht op wie zich wil verdiepen in het werk van Christiane Beerlandt. In de workshops worden verschillende thema s behandeld zoals ziekten, signalen, relaties, en wordt dieper ingegaan op de verschillende levensvragen en problematieken waar we als bewust zoekende mens mee geconfronteerd worden. De workshops zijn bedoeld voor een beperkte groep. Er is dus veel ruimte voor individuele en persoonlijke inbreng. Niet iedereen vindt immers een geschikt klankbord in zijn omgeving. Dan voel je wel eens de behoefte aan een middag vol verdieping en gezelligheid, in warm contact met gelijkgestemden. Of : je hebt de tekst over de oorzaak van een aandoening of signaal wel gelezen, (h)erkent de psychologische oorsprong in jezelf maar de toepassing van de oplossing vind je wat moeilijker. In deze workshops gaan we in op een aantal manieren om die toepassing concreet te maken, om zélf actief te bouwen aan je eigen geluk en gezondheid. De workshops worden gegeven door de dochters van Christiane Beerlandt : Petra en Davina Doom. Opgegroeid bij deze bijzondere vrouw, die niet alleen moeder maar ook zielsvriendin was, zijn zij van jongs af aan opgevoed binnen de filosofie die te lezen is in de boeken van Christiane Beerlandt. Op latere leeftijd hebben zij zich bewuster verdiept in de filosofie en voelden ze het als hun taak om de kennis die ze hadden opgedaan, door te geven. Meer informatie over al deze workshops vindt u op en Zie ook de laatste bladzijde van deze nieuwsbrief voor een overzichtje van de tot op heden gekende data en locaties. Praktisch Waar? Lierde of Gent, afhankelijk van de datum Wanneer? telkens op een zondagmiddag van 13.30u tot ca. 17u. Inkom : 30, (inclusief cursusmateriaal en koffiepauze met versnaperingen) Alle workshops zijn LOS VAN ELKAAR te volgen Meer informatie, data en inschrijvingen : Davina Doom : info@plenamusica.com, tel. +32 (0) Mogen wij verzoeken op voorhand in te schrijven, met het oog op het beperkt aantal plaatsen.

4 Niets gebeurt zomaar Ziekten en gebeurtenissen in je leven : waarom? Signalen van het leven leren volgen, op weg naar gezondheid en geluk LEZING OVER DE FILOSOFIE EN WERKEN VAN Christiane Beerlandt te ZAANDAM door haar levensgezel Dirk Lippens, arts Christiane Beerlandt is overal ter wereld bekend als auteur van naslagwerken zoals De Sleutel tot Zelf Bevrijding (over de psychologische oorsprong en oplossing van 1300 ziekten), De Hoorn des Overvloeds (over de psychologische symbooltaal van de voedingswaren), de reeks Signalenboeken (over de diepere betekenis van gebeurtenissen op ons levenspad), Als de Dieren spreken konden (over de oersymboliek van de dieren), enz. Naast talloze leken maken vele artsen en andere professionele hulpverleners gebruik van haar boeken. De Vlaamse levensfilosoof Christiane Beerlandt maakt gebruik van haar bijzondere vermogens om de diepstliggende betekenis (energetisch, emotioneel, psychologisch...) van gebeurtenissen, ziekten en feiten naar boven te halen. Waarom worden we ziek? Waarom wordt de ene mens getroffen door een bepaalde virusinfectie terwijl een ander hiertegen immuun is? Waarom wordt de mens geteisterd door steeds nieuwe ziekten die uit het niets lijken op te duiken? Zijn we gedoemd om steeds nieuwe geneesmiddelen en therapieën te blijven ontwikkelen? Bestaat er geen andere weg? Hoe zit het met kinderen die ziek worden? En met genetische afwijkingen? Christiane Beerlandt vertelt ons via haar teksten hoe belangrijk zij het vindt om te kijken naar de fundamentele psychische, emotionele oorsprong van onze ziekten en kwalen, diep in onszelf. Zij is helemaal niet tegen medische behandelingen, integendeel. Wel wijst ze erop dat er iets ONDER het stoffelijk lichamelijke ligt op het psychisch emotionele vlak dat een grotere invloed heeft op ziekte en gezondheid dan men in het algemeen aanneemt. Dat een ziekte pas fundamenteel haar genezing vindt, wanneer aan de fundamentele basis oorzaken ervan wordt gewerkt. Christiane Beerlandt s levensgezel, de Belgische arts Dirk Lippens kent haar filosofie en werken zeer goed. Nadat hij de uitzonderlijke waarde had vastgesteld van Christiane Beerlandt s teksten voor zijn patiënten, stichtte hij uit idealisme de Uitgeverij Beerlandt Publications, die het werk van Christiane Beerlandt publiceert.

5 Dirk Lippens zal met veel toewijding vertellen hoe de teksten die Christiane Beerlandt met haar uitzonderlijke gave heeft geschreven, inzichten kunnen bieden op vragen die leven in het publiek. Hierbij kan heel haar oeuvre aan bod komen. Hij zal vertellen hoe Christiane Beerlandt aanvoelt dat niets zomaar gebeurt en geeft meer uitleg hierover. Hij wil tonen hoe we onszelf voortdurend kunnen bijsturen op ons levenspad door te luisteren naar de signalen die we ontmoeten, zodat we stappen voorwaarts kunnen zetten op de weg naar gezondheid, persoonlijke ontplooiing en geluk. Alle signalen op ons pad, grote en kleine, zoals Er zit een splinter in mijn huid, Mijn gootsteen is verstopt, of Waarom ben ik bij dit ongeval betrokken? geven ons belangrijke wenken : indien we deze goed begrijpen en tot inzicht komen in de werkelijke reden van hun bestaan, kunnen we onszelf bijsturen en ons een hele stap verder brengen op weg naar meer leven in vreugde en gezondheid. Je hebt veel meer aan je leven te zeggen dan je denkt. Breek met elke vorm van fatalisme en neem het heft bewust en liefdevol in handen. Begrijp de signalen op je pad en maak van jezelf een gelukkig mens, aldus auteur Christiane Beerlandt. Dirk Lippens deelt met ons hoe deze bijzondere schrijfster ons op diepgaande wijze aanwijzingen geeft hoe we ons leven meer in handen kunnen nemen en onszelf gelukkiger maken. Hoe kan je alle voorvallen in je leven (gebeurtenissen, verschijnselen, ziekten ) leren beschouwen als signalen die je zélf, energetisch en onbewust, naar je toehaalt? Het gaat steeds synchroon met iets dat in jezelf gebeurt op psychisch, emotioneel vlak. Ook de voeding waar je spontaan het meeste van houdt kan je heel veel leren over jezelf. En een bepaald dier waar je opvallend mee te maken krijgt, of het nu een vos, een merel of een koe is : dat kan een heel mooie boodschap voor jou hebben. Bij deze gelegenheid kan men aan Dirk Lippens ook vragen stellen. Hij zal deze naar beste vermogen beantwoorden op basis van zijn vele ervaringen en gesprekken met Christiane Beerlandt en haar teksten. De liefdesvibratie en de levenskracht die Christiane Beerlandt de wereld heeft nagelaten via haar werk is uitzonderlijk te noemen. Wij hopen dat elke lezing over haar werk en filosofie voor velen een bijzondere, onvergetelijke belevenis mag zijn waardoor men weer een eind voorwaarts kan op zijn of haar unieke levenspad. Praktisch Waar? Zaandam, Nederland, ICBS De Vuurvogel (dit is een school), Eemmeer 15B Wanneer? Maandag 16 november 2015 om 20u Meer informatie en inschrijvingen : Vereniging voor Parapsychologie Zaanstreek Waterland Tel. +31 (0) , nellie.k1@gmail.com

6 Lezingen / Workshops / Activiteiten rond het werk van Christiane Beerlandt De onderstaande lijst wordt regelmatig bijgewerkt. Voor de meest recente lijst, kijk op Ma. 16 november 2015 om 20u te ZAANDAM (NL), ICBS De Vuurvogel (dit is een school), Eemmeer 15B. Voordracht : Niets gebeurt zomaar. Ziekten en gebeurtenissen in je leven : waarom? Signalen van het leven leren volgen, op weg naar gezondheid en geluk. Met gelegenheid tot vragen stellen. Gegeven door Dirk Lippens, arts, levensgezel van Christiane Beerlandt. Info en inschrijvingen : Vereniging voor Parapsychologie Zaanstreek Waterland Tel. +31 (0) nellie.k1@gmail.com Za. 21 november 2015 om 18u30 te LIERDE (B), Vertelavond in het Christiane Beerlandthuis. Filosofisch sprookje voor volwassenen, met diepere symboliek. Gebracht (muziek en woord + filosofische nabespreking) door Petra en Davina Doom, dochters van Christiane Beerlandt. Info en inschrijvingen : Davina Doom, info@plenamusica.com, tel. +32 (0) Zo. 22 november 2015 om 13u30 te LIERDE (B), Workshop Op weg naar Zelf Bevrijding. Naar waarheid leven, hoe doe ik dat? Zelf liefde, is dat niet egoïstisch? Ik wil wel vertrouwen, maar wat met mijn angsten? Ik begrijp de oplossing van een signaal wel maar hoe pas ik deze concreet toe? Op deze en andere vraagstukken wordt dieper ingegaan in een interactieve namiddag. Let op, inschrijven noodzakelijk, beperkt aantal deelnemers. Deze workshop wordt gegeven door Petra en Davina Doom, dochters van Christiane Beerlandt. Info en inschrijvingen : Davina Doom, info@plenamusica.com, tel. +32 (0) Zo. 13 december 2015 om 13u30 te GENT (B), Workshop De Twaalf Poorten van Prins Sirius I. Zélf bouwen aan een leven vol geluk! Reeks los van elkaar te volgen workshops, telkens ingaand op andere vragen en thema s. Gebaseerd op het gelijknamige filosofische sprookje. Op zoek naar meer inzicht en bewustwording, een ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden. Deze workshop wordt gegeven door Davina Doom, dochter van Christiane Beerlandt. Info en inschrijvingen : Davina Doom, info@plenamusica.com, tel. +32 (0)

7 Zo. 17 januari 2016 om 13u30 te LIERDE (B), Workshop De Twaalf Poorten van Prins Sirius II. Signalen begrijpen op je pad : ik aan het stuur van mijn leven. Reeks los van elkaar te volgen workshops, telkens ingaand op andere vragen en thema s. Gebaseerd op het gelijknamige filosofische sprookje. Op zoek naar meer inzicht en bewustwording, een ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden. Deze workshop wordt gegeven door Davina Doom, dochter van Christiane Beerlandt. Info en inschrijvingen : Davina Doom, info@plenamusica.com, tel. +32 (0) Zo. 21 februari 2016 om 13u30 te GENT (B), Workshop De Twaalf Poorten van Prins Sirius III. De (liefdes)relatie als groei omgeving. Reeks los van elkaar te volgen workshops, telkens ingaand op andere vragen en thema s. Gebaseerd op het gelijknamige filosofische sprookje. Op zoek naar meer inzicht en bewustwording, een ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden. Deze workshop wordt gegeven door Davina Doom, dochter van Christiane Beerlandt. Info en inschrijvingen : Davina Doom, info@plenamusica.com, tel. +32 (0) Zo. 13 maart 2016 om 13u30 te LIERDE (B), Workshop De Twaalf Poorten van Prins Sirius IV. Koning Sirius Over de gouden kracht in elk van ons. Reeks los van elkaar te volgen workshops, telkens ingaand op andere vragen en thema s. Gebaseerd op het gelijknamige filosofische sprookje. Op zoek naar meer inzicht en bewustwording, een ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden. Deze workshop wordt gegeven door Davina Doom, dochter van Christiane Beerlandt. Info en inschrijvingen : Davina Doom, info@plenamusica.com, tel. +32 (0) Wo. 20 april 2016 om 20u te LOKEREN (B), Cultureel Centrum, Kerkplein 5, lokaal B (kelderverdieping). Voordracht : Ziek of gezond? Ongelukkig of gelukkig? Waarom??? Je kan er zélf veel meer aan doen dan je denkt! Met gelegenheid tot vragen stellen. Deze voordracht wordt gegeven door Dirk Lippens, arts, levensgezel van Christiane Beerlandt. Info : Beerlandt Publications, tel. +32 (0) info@christianebeerlandt.com Vooraf inschrijven (niet verplicht) kan door het bedrag van 15, over te maken op de bankrekening van Beerlandt Publications. IBAN : BE BIC : KREDBEBB Met vermelding : Voordracht Lokeren + uw telefoonnummer. Zo. 8 mei 2016 te VALENCIENNES (F), voordracht in het Frans. KNOKKE HEIST Di. 14 juni 2016 om 20u te (B), Cultuurcentrum Scharpoord, Meerlaan 32, lokalen Voordracht : Ziekten en gebeurtenissen als Signalen op ons levenspad. Evolueren naar groter geluk en gezondheid. Met gelegenheid tot vragen stellen. Deze voordracht wordt gegeven door Dirk Lippens, arts, levensgezel van Christiane Beerlandt. Info : Beerlandt Publications, tel. +32 (0) info@christianebeerlandt.com Vooraf inschrijven (niet verplicht) kan door het bedrag van 15, over te maken op de bankrekening van Beerlandt Publications. IBAN : BE BIC : KREDBEBB Met vermelding : Voordracht Knokke Heist + uw telefoonnummer.

Christiane Beerlandt Nieuwsbrief

Christiane Beerlandt Nieuwsbrief Christiane Beerlandt Nieuwsbrief Voorjaar 2018 Verdiepingsnamiddagen rondom het werk van Christiane Beerlandt in Huize Christiane Beerlandt te Lierde, België op zondagnamiddagen 18 februari, 22 april,

Nadere informatie

Psychologisch-Numerologische vibratie van

Psychologisch-Numerologische vibratie van - 1 - Hoe aan jezelf genezende impulsen geven bij ziekte, depressie, enz. Hoe levensproblemen aanpakken? Hoe omgaan met relatieproblemen? Hoe de diepere betekenis van gebeurtenissen in je leven begrijpen?

Nadere informatie

Christiane Beerlandt Nieuwsbrief Herfst 2013

Christiane Beerlandt Nieuwsbrief Herfst 2013 - 1- Christiane Beerlandt Nieuwsbrief Herfst 2013 Een Wending Optimistische perspectieven!? Hoe gezond en gelukkig worden? Voordrachten Lezingen Verdiepingsnamiddagen Signeersessies op de Boekenbeurs Voorstelling

Nadere informatie

Voordrachten/Lezingen/Verdiepingsnamiddagen met vraag-en-antwoord

Voordrachten/Lezingen/Verdiepingsnamiddagen met vraag-en-antwoord Voordrachten/Lezingen/Verdiepingsnamiddagen met vraag-en-antwoord 2014 Zo. 19 januari 2014 om 13u30 te LIERDE (B). Verdiepingsnamiddag. Zo. 16 februari 2014 om 13u30 te LIERDE (B). Verdiepingsnamiddag.

Nadere informatie

Voordrachten/Lezingen/Verdiepingsnamiddagen met vraag-en-antwoord. Zo. 16 maart 2014 om 13u30 te LIERDE (B) Verdiepingsnamiddag.

Voordrachten/Lezingen/Verdiepingsnamiddagen met vraag-en-antwoord. Zo. 16 maart 2014 om 13u30 te LIERDE (B) Verdiepingsnamiddag. Voordrachten/Lezingen/Verdiepingsnamiddagen met vraag-en-antwoord 2014-2015 Zo. 19 januari 2014 om 13u30 te LIERDE (B). Verdiepingsnamiddag. Zo. 16 februari 2014 om 13u30 te LIERDE (B). Verdiepingsnamiddag.

Nadere informatie

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Van de Amerikaanse psycholoog Michael W. Fordyce 1. Wees actief en ondernemend. Gelukkige mensen halen meer uit het leven omdat ze er meer in stoppen. Blijf niet op

Nadere informatie

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is.

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is. De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008 Lieve mensen, Allereerst wens ik iedereen een vreugdevol nieuw jaar toe. Misschien begin je dit jaar met de beste voornemens, zoals altijd en heb je bewust gekeken naar

Nadere informatie

Christiane Beerlandt LEVEN! Filosofische Leidraad tot Leven in Geluk en Gezondheid. Met voorbeelden uit de dagdagelijkse praktijk

Christiane Beerlandt LEVEN! Filosofische Leidraad tot Leven in Geluk en Gezondheid. Met voorbeelden uit de dagdagelijkse praktijk Christiane Beerlandt LEVEN! Filosofische Leidraad tot Leven in Geluk en Gezondheid Met voorbeelden uit de dagdagelijkse praktijk Uitgeverij Beerlandt Publications Nazareth, België INHOUD Op weg naar Verheven

Nadere informatie

Eric Schneider LEZINGEN TER BEWUSTWORDING. Denken en intuïtie

Eric Schneider LEZINGEN TER BEWUSTWORDING. Denken en intuïtie Denken en intuïtie Eric Schneider LEZINGEN TER BEWUSTWORDING Denken en intuïtie Den Haag, 2015 Eerste druk, november 2015 Vormgeving: Ron Goos Omslagontwerp: Ron Goos Eindredactie: Frank Janse Copyright

Nadere informatie

DAMstenen voor het dagelijks LEVEN

DAMstenen voor het dagelijks LEVEN Voorwoord Verschijnt september 2013 DAMstenen voor het dagelijks LEVEN Allerdaagse overdenkingen voor het dagelijks leven Daar ligt het dan. Een boekje met dagelijkse overdenkingen. Noem het maar tegeltjeswijsheden.

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

Is iemand in jouw omgeving verslaafd?

Is iemand in jouw omgeving verslaafd? Is iemand in jouw omgeving verslaafd? Verslaafd aan Jou ondersteunt en informeert de omgeving van verslaafden. Vaak gaat alle aandacht uit naar de verslaafde en daardoor wordt soms niet gezien dat familie

Nadere informatie

Eric Schneider LEZINGEN TER BEWUSTWORDING. Hebben en zijn

Eric Schneider LEZINGEN TER BEWUSTWORDING. Hebben en zijn Hebben en zijn Eric Schneider LEZINGEN TER BEWUSTWORDING Hebben en zijn Den Haag, 2016 Eerste druk, februari 2016 Vormgeving: Ron Goos Omslagontwerp: Ron Goos Eindredactie: Frank Janse Copyright 2016 Eric

Nadere informatie

THEMAONTMOETINGEN. Er zijn ontmoetingen rondom vier thema s: Waardevol opvoeden Zelfbewust zijn Investeren in je relatie Leven met verlies

THEMAONTMOETINGEN. Er zijn ontmoetingen rondom vier thema s: Waardevol opvoeden Zelfbewust zijn Investeren in je relatie Leven met verlies THEMAONTMOETINGEN Ieder mens heeft weleens vragen die hij niet zomaar kan beantwoorden. Bijvoorbeeld over wie je bent of wilt zijn, hoe je je relatie kunt versterken, hoe je omgaat met verlies of over

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Les 1. Introductie filosofie Hebben alle vragen een antwoord? 10. Les 2. Denken Kunnen dieren denken?

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Les 1. Introductie filosofie Hebben alle vragen een antwoord? 10. Les 2. Denken Kunnen dieren denken? >> Inhoudsopgave Inleiding 4 Les 1. Introductie filosofie Hebben alle vragen een antwoord? 10 Les 2. Denken Kunnen dieren denken? 14 Les 3. Geluk Wat is het verschil tussen blij zijn en gelukkig zijn?

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 1 9 januari 2015 Lieve mensen, Een mooi en bijzonder nieuw jaar. Ik wens jullie allen een liefdevol, gezond,

Nadere informatie

Boek en workshop over het verlies van een broer of zus. Een broertje dood. Door Corine van Zuthem

Boek en workshop over het verlies van een broer of zus. Een broertje dood. Door Corine van Zuthem Het overlijden van een broer of zus is een ingrijpende gebeurtenis. Toch wordt het onderwerp in de rouwliteratuur doodgezwegen. Tot verbazing van Minke Weggemans. De pastoraal therapeute schreef er daarom

Nadere informatie

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen 14 In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen einde, alleen een voortdurende kringloop van materie

Nadere informatie

Zondag 28 juni 2015 Hem even aan te mogen raken

Zondag 28 juni 2015 Hem even aan te mogen raken Zondag 28 juni 2015 Hem even aan te mogen raken Bij Marcus 5 : 21-43 Voor mensen met school-gaande kinderen nadert de zomervakantie. Hier in de kerk blijven al enige tijd wat meer stoelen leeg om dat dan

Nadere informatie

Christiane Beerlandt Nieuwsbrief Herfst-Winter 2014

Christiane Beerlandt Nieuwsbrief Herfst-Winter 2014 Christiane Beerlandt Nieuwsbrief Herfst-Winter 2014 Beste Lezers, Vrienden, Dit najaar staat er opnieuw een groot aantal activiteiten met Christiane Beerlandt op het programma. Hiermee wil zij mensen graag

Nadere informatie

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Soms voel je je gevangen door het leven. Vastgezet door de drukte, en beklemd in je eigen hoofd. Je voelt je niet vrij en je voelt geen liefde. Met deze tips breng

Nadere informatie

. "I am not what happened to me. I am what I choose to become."

. I am not what happened to me. I am what I choose to become. VERGEVING EN ZELFBEELD. "I am not what happened to me. I am what I choose to become." IS DEZE WORKSHOP IETS VOOR MIJ? Vaak denkt men bij vergeving aan mensen, die iets vreselijks is aangedaan of zelf een

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN EN CREATIVITEIT

SOCIALE VAARDIGHEDEN EN CREATIVITEIT Prof. Rumen Stamatov PhD Assoc. Prof. Svetlana Sariyska Maria Goranova Petya Grudeva SOCIALE VAARDIGHEDEN EN CREATIVITEIT Handboek met illustraties Uitgeverij Blakom Plovdiv, 2015 1 Prof. Rumen Stamatov,

Nadere informatie

Vanjezelfhouden.nl 1

Vanjezelfhouden.nl 1 1 Kan jij van jezelf houden? Dit ontwerp komt eigenlijk altijd weer ter sprake. Ik verbaas mij erover hoeveel mensen er zijn die dit lastig vinden om te implementeren in hun leven. Veel mensen willen graag

Nadere informatie

Lana B. Illustraties Lana B. Redactie P. Boerboom & Angélique Kersten Vormgeving Angélique Kersten. Eerste druk 2013 uitgeverij aquazz

Lana B. Illustraties Lana B. Redactie P. Boerboom & Angélique Kersten Vormgeving Angélique Kersten. Eerste druk 2013 uitgeverij aquazz Hoe een jonge vrouw seksueel misbruik, extreem geweld, ontvoering, een sekte en de daardoor ontstane persoonlijkheidsstoornissen overwon en ervaringsdeskundige werd. Doorbroken taboes Lana B. Illustraties

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

glijden. Ik zie ze zachtjes wegstromen, oplossen en verdwijnen, om nooit meer terug te keren.

glijden. Ik zie ze zachtjes wegstromen, oplossen en verdwijnen, om nooit meer terug te keren. INLEIDING Welkom in de affirmatiewereld. Je hebt ervoor gekozen om gebruik te gaan maken van het gereedschap dat in dit boek beschreven wordt en je hebt daarmee de bewuste beslissing genomen om je leven

Nadere informatie

Filosofisch Café Socrates 2014. Dienstencentrum de Roos Beekstraat 29 Weert. Trefcentrum Stramproy Fr. Strouxstraat 53 Stramproy.

Filosofisch Café Socrates 2014. Dienstencentrum de Roos Beekstraat 29 Weert. Trefcentrum Stramproy Fr. Strouxstraat 53 Stramproy. Filosofisch Café Socrates 2014 Dienstencentrum de Roos Beekstraat 29 Weert Trefcentrum Stramproy Fr. Strouxstraat 53 Stramproy Informatie Het was in mei 2011 de eerste keer in Weert dat het Filosofisch

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 1. Inleiding en leeswijzer 2. Energie Psychologie 3. Gedachten jouw jouw 4. Verantwoordelijkheid

Inhoudsopgave Voorwoord 1. Inleiding en leeswijzer 2. Energie Psychologie 3. Gedachten jouw jouw 4. Verantwoordelijkheid Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Inleiding en leeswijzer 3 2. Energie Psychologie 7 3. Gedachten 10 Het zijn jouw gedachten die jouw wereld creëren 11 4. Verantwoordelijkheid 13 5. Persoonlijk Plan, jouw blauwdruk

Nadere informatie

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Belgische Ashoka Fellow Ashoka : Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Ingrid : Ik ben opgegroeid in Antwerpen, een belangrijke stad in Vlaanderen, België. Ik heb een oudere

Nadere informatie

. In een notendop. . Over de auteur

. In een notendop. . Over de auteur Boek : De Dag dat ik hoorde dat Auteur : Henriëtte Hubers-Kromhof, 2008, Pica ISBN: 9789077671184 Bespreker : Vanherpe Katrien Datum : Juni 2010. In een notendop In dit boek komen acht Nederlandse en Vlaamse

Nadere informatie

De dingen waarvan wij ons bewust zijn, beheersen wij, de dingen waarvan wij ons niet bewust zijn, beheersen ons.

De dingen waarvan wij ons bewust zijn, beheersen wij, de dingen waarvan wij ons niet bewust zijn, beheersen ons. Veranderingen door nieuwe energieën in deze tijd Of het jou is opgevallen weet ik niet, maar het valt mij en ook anderen die ik tegen kom, al langere tijd op, dat de energie op aarde verandert. In een

Nadere informatie

LUISTER DIEPER NAAR JE-ZELF

LUISTER DIEPER NAAR JE-ZELF LUISTER DIEPER NAAR JE-ZELF JAARTRAINING EFT* EFT-practitioner: Karin Van Baelen *Emotional Freedom Techniques In ons onderbewuste zitten allerlei angsten, onverwerkte conflicten en tegenstrijdige, beperkende

Nadere informatie

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje. Foto Je bent zwanger. Het is goed om dan al na te denken over kinderopvang van je kindje.. Foto In de kinderopvang zorgt

Nadere informatie

www.helpmijndierbareisverslaafd.nl Wie zijn wij? Help! Mijn dierbare is verslaafd! is een initiatief van Stichting Naast. Om goed in te spelen op de behoefte van naasten van verslaafden hebben wij een

Nadere informatie

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen 5. Overtuigingen Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen Een overtuiging is een gedachte die je hebt aangenomen als waarheid doordat ie herhaaldelijk is bevestigd. Het is niet meer

Nadere informatie

Aan alle jongeren in België

Aan alle jongeren in België Aan alle jongeren in België Beste jongeren, De paus roept regelmatig elke twee of drie jaar bisschoppen van de hele wereld bijeen, om samen na te denken over belangrijke thema s uit het leven van de Kerk

Nadere informatie

Fit in je Hoofd, Goed in je Vel.

Fit in je Hoofd, Goed in je Vel. Fit in je Hoofd, Goed in je Vel. Goed in je vel zitten Vandaag: 1) Wat is geestelijk gezond? 2) Fit in je Hoofd en 10 positieve stappen 3) Slot en doel 1) Wat is geestelijk gezond? Wie zich mentaal goed

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Gezinsinterventie Gezinsgesprekken voor gezinnen waarbij de ouder psychische problemen heeft

Gezinsinterventie Gezinsgesprekken voor gezinnen waarbij de ouder psychische problemen heeft Gezinsinterventie Gezinsgesprekken voor gezinnen waarbij de ouder psychische problemen heeft Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Zorgen en vragen 1 Gezinsinterventie 2 Tien praktische

Nadere informatie

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben.

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben. Het meditatieprogramma duurt veertig dagen en bestaat uit tien affirmaties. Het is fijn om gedurende dit programma een dagboek bij te houden om je bewustwordingen en ervaring op schrijven. Elke dag spreek

Nadere informatie

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40)

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40) Liturgisch bloemstuk bij de 40 dagen tijd en Pasen 2015 Elke week wordt één kaars gedoofd, van de kandelaar met 8 kaarsen. Er is elke week een boog bekleed met klimop, als beeld van het verbond van God

Nadere informatie

Cursus Spirituele en Mediamieke Ontwikkeling 2

Cursus Spirituele en Mediamieke Ontwikkeling 2 NIEUWSBRIEF 14 februari 2015 1 Lieve mensen, Iedere dag is een dag van de liefde, om degenen om je heen te vertellen hoeveel je van ze houdt, het leven in je hart te koesteren en te genieten van de grote

Nadere informatie

Heling in de nieuwe tijd

Heling in de nieuwe tijd Heling in de nieuwe tijd Op zoek naar jouw ware zelf Zoals we hier bij elkaar zijn, zijn we allemaal lichtwezens. We zijn in ons diepste wezen allemaal al heel. Door het proces van de dualiteit wat we

Nadere informatie

In gesprek met God. In gesprek met God. In gesprek met God. m n. Marlies Medema & Agnes Huizenga

In gesprek met God. In gesprek met God. In gesprek met God. m n. Marlies Medema & Agnes Huizenga Voelt bidden voor jou soms als het doen van een lange reeks verzoekjes aan God? Mis je inspiratie om met God in gesprek te gaan? Dit werkboekje geeft je handvatten om je gesprekken met God eens over een

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Voorbereidende les. Basisonderwijs. Educatieteam

Voorbereidende les. Basisonderwijs. Educatieteam Basisonderwijs Voorbereidende les (1) Introductie (2) Huiswerkopdracht (3) Bijlage 1 (4) Bijlage 2 Educatieteam Het educatie team bestaat uit jonge, gemotiveerde en bevlogen medewerkers die dichtbij de

Nadere informatie

QUINTA ESSENTIA. 3-daagse workshop. rond persoonlijke vervulling, gezondheid en geluk

QUINTA ESSENTIA. 3-daagse workshop. rond persoonlijke vervulling, gezondheid en geluk QUINTA ESSENTIA 3-daagse workshop rond persoonlijke vervulling, gezondheid en geluk DE KERN VAN DE ZAAK Alleen geluk en welzijn zijn echt. Al het andere verbleekt. De ware juwelen van vervulling, geluk

Nadere informatie

INFORMATIE LIFELONG OVER PERSPECTIEVEN +31 (0) 638 279 772. lee@lifelong.eu

INFORMATIE LIFELONG OVER PERSPECTIEVEN +31 (0) 638 279 772. lee@lifelong.eu LIFELONG INFORMATIE Wil je meer uit je werk- en privé-relaties halen? Wil je jezelf en anderen beter begrijpen en misverstanden voorkomen? Dan is het essentieel om je perspectief op de werkelijkheid te

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

Workshop Look Good, Feel Better

Workshop Look Good, Feel Better Catharina Kanker Instituut Workshop Look Good, Feel Better www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl CKI008 / Workshop Look Good, Feel Better / 01-12-2015

Nadere informatie

Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien

Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Praktijk Sterre Groenendijk Je bent welkom om dit ebook naar anderen te sturen, mits je het in zijn geheel stuurt

Nadere informatie

De Zwarte Maan en Priapus

De Zwarte Maan en Priapus Christiane Beerlandt De Zwarte Maan en Priapus Redding uit de draaikolk van oerinstinctieve patronen Beerlandt Publications, Nazareth, België Inhoudstafel Noot vooraf van de uitgever... 9 Waar staan de

Nadere informatie

Wat voedt mijn ziel?

Wat voedt mijn ziel? Wat voedt mijn ziel? Veel mensen lijden aan psychische anorexia, vertelt de Amerikaanse schrijfster Sonia Choquette in haar boek Vraag je gidsen. De ziel wordt uitgehongerd. We leiden dikwijls levens die

Nadere informatie

Het instappen in de Paranormale Wereld

Het instappen in de Paranormale Wereld Het instappen in de Paranormale Wereld Eerste druk, 2014 2014 Johanna de Vos isbn: 9789048432189 nur: 728 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming van deze

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Verbindende Communicatie

Verbindende Communicatie in samenwerking met VakantieInZICHT Verbindende Communicatie Inspiratie voor impact, dialoog en samenwerking Verbindende Communicatie (VC) is een eenvoudig en krachtig concept voor iedereen die op een

Nadere informatie

Deze week is bedoeld om die vraagtekens vanuit een ander perspectief te ervaren.

Deze week is bedoeld om die vraagtekens vanuit een ander perspectief te ervaren. Deze 6 daagse retreat, midden in de prachtige bergen van Transsylvanië, heeft als thema de integratie van jouw Goddelijke talenten hier op aarde. Je wilt een (door)start maken met iets nieuws, meer duidelijkheid

Nadere informatie

Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen. uitgave 2005

Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen. uitgave 2005 Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen uitgave 2005 Steeds meer kinderen stellen vragen aan de Kinderrechtswinkels over echtscheiding. Scheiden kan niet zomaar, je moet heel veel regels

Nadere informatie

Jongerennumerologie, je hebt alles in je

Jongerennumerologie, je hebt alles in je Jongerennumerologie, je hebt alles in je Aan ouders, jongeren en voor iedereen die met (jonge) mensen werkt Heb je vragen over jouw kind en/of over jezelf en wil je op een niet alledaagse en gemakkelijke

Nadere informatie

Thema in de kijker : Filosoferen met kinderen

Thema in de kijker : Filosoferen met kinderen Thema in de kijker : Filosoferen met kinderen Wat is filosoferen met kinderen? Samen op een gestructureerde wijze nadenken en praten over filosofische vragen. Zoeken naar antwoorden op vragen die kinderen

Nadere informatie

Bijlage interview meisje

Bijlage interview meisje Bijlage interview meisje Wat moet er aan de leerlingen gezegd worden voor het interview begint: Ik ben een student van de Universiteit van Gent. Ik wil met jou praten over schrijven en taken waarbij je

Nadere informatie

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo. Relaties HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.org Relaties kunnen een belangrijke rol spelen bij het omgaan

Nadere informatie

laat zien wie je bent

laat zien wie je bent laat zien wie je bent Wilhelminastraat 150 7573 AK Oldenzaal T 053 537 56 66 gereia@zorggroepsintmaarten.nl laat zien wie je bent Welkom. Laat zien wie je bent. 03 Welkom Gereia in Oldenzaal Gereia is

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Les 1. Introductie filosofie Hebben alle vragen een antwoord? 10. Les 2. Denken Kunnen dieren denken?

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Les 1. Introductie filosofie Hebben alle vragen een antwoord? 10. Les 2. Denken Kunnen dieren denken? >> Inhoudsopgave Inleiding 4 Les 1. Introductie filosofie Hebben alle vragen een antwoord? 10 Les 2. Denken Kunnen dieren denken? 14 Les 3. Geluk Wat is het verschil tussen blij zijn en gelukkig zijn?

Nadere informatie

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule Werkboek Inhoudsopgave: 1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule 2. Het H.A.R.T. model 2.1. H.A.R.T. staat voor: 2.1.1. Mijn verhaal over oprechte communicatie 2.1.1: Hoofd Gebruik de rest van deze

Nadere informatie

rome van je De Sleutels Dit is een uitgave van:

rome van je De Sleutels Dit is een uitgave van: Dit is een uitgave van: ITIP school voor leven en werk Marspoortstraat 16 7201 JC Zutphen Telefoon: 0575-510 850 E-mail: opleiding@itip.nl Website: www.itip.nl De Sleutels rome van je Ik hou van de mystieke

Nadere informatie

Jezus maakt mensen gelukkig

Jezus maakt mensen gelukkig Eerste Communieproject 33 Jezus maakt mensen gelukkig Jezus doet wonderen In les 5 hebben we geleerd dat God onze Vader is. Wij zijn allemaal zijn kinderen. Alle mensen zijn broertjes en zusjes van elkaar!

Nadere informatie

Verbindende Communicatie

Verbindende Communicatie in samenwerking met VakantieInZICHT Verbindende Communicatie Inspiratie voor impact, dialoog en samenwerking Verbindende Communicatie (VC) is een eenvoudig en krachtig concept voor iedereen die op een

Nadere informatie

Hieronder een fragment uit het boek ISBN van. U mag van deze tekst één exemplaar afdrukken voor persoonlijk gebruik.

Hieronder een fragment uit het boek ISBN van. U mag van deze tekst één exemplaar afdrukken voor persoonlijk gebruik. Hieronder een fragment uit het boek De Hoorn des Overvloeds Psychologische symbooltaal van de Voedingswaren ISBN 978-90-75849-05-9 van Christiane Beerlandt U mag van deze tekst één exemplaar afdrukken

Nadere informatie

Ook jouw psychische nood is oplosbaar. Hans en Rachel Wesselius

Ook jouw psychische nood is oplosbaar. Hans en Rachel Wesselius Ook jouw psychische nood is oplosbaar Hans en Rachel Wesselius Inhoudsopgave Voorwoord 5 Dankgebed 7 Jij mag gelukkig zijn! 9 Zeg niet dat je het niet kunt 12 Hoop op beter 15 Negatief spreken afwijzen

Nadere informatie

Achtergrond. Achtergrond WIE BENT U? 31/08/2015

Achtergrond. Achtergrond WIE BENT U? 31/08/2015 WIE BENT U? IN GESPREK GAAN MET OUDEREN OVER HUN WAARDEN EN VISIE OP HET LEVEN De ergotherapeut als brug tussen thuis en het WZC - 8/09/15 Liselotte Van Ooteghem Achtergrond Wie ben ik? Medewerker zingeving,

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 1 Januari 2015 Van de redactie Hallo, Een nieuw jaar en ook weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een

Nadere informatie

Johanna van Burenlaan 4 7576 AV Oldenzaal T. 088-000 5232 E. zonnestraal@zorggroepsintmaarten.nl. verwarmt het leven

Johanna van Burenlaan 4 7576 AV Oldenzaal T. 088-000 5232 E. zonnestraal@zorggroepsintmaarten.nl. verwarmt het leven verwarmt het leven Johanna van Burenlaan 4 7576 AV Oldenzaal T. 088-000 5232 E. zonnestraal@zorggroepsintmaarten.nl verwarmt het leven 02 U kent dat vast wel dat gevoel. Je zit op een bankje in het park

Nadere informatie

# #$%#&#' ( &&)*++, (

# #$%#&#' ( &&)*++, ( # #$%#&#' ( &&)*++, ( " # $% % &'%% % ( ) * +$% # %, -.)/ - 0$'( 12 # ' """ Deze vragenlijst kun je gebruiken als je je wilt voorbereiden op het maken van een crisisplan. De vragenlijst kan jou helpen

Nadere informatie

www.annamarievanderkwast.nl 2015 A.M.I. Van der Kwast

www.annamarievanderkwast.nl 2015 A.M.I. Van der Kwast www.annamarievanderkwast.nl 2015 A.M.I. Van der Kwast Inhoudsopgave 1. Intro: succesvol met heel je hart 5 2. Weg van gezondheid, vervulling en vreugde 7 2.1 Kracht van intentie 7 2.2 Leren en helen door

Nadere informatie

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Communiceren met je puber Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van jongeren van 12-18 jaar

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Communiceren met je puber Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van jongeren van 12-18 jaar DOELSTELLINGEN Ouders zijn zich ervan bewust dat je altijd en overal communiceert Ouders wisselen ervaringen met elkaar uit over hoe de communicatie met hun pubers verloopt Ouders verwerven meer inzicht

Nadere informatie

Wees wijs met licht. Leo Cheizoo. We begrijpen waarom kinderen bang zijn voor het donker, maar waarom zijn mensen bang voor het Licht?

Wees wijs met licht. Leo Cheizoo. We begrijpen waarom kinderen bang zijn voor het donker, maar waarom zijn mensen bang voor het Licht? Wees wijs met licht Leo Cheizoo We begrijpen waarom kinderen bang zijn voor het donker, maar waarom zijn mensen bang voor het Licht? Plato ISBN: 90-76564-63-9 NUR-code: 720 NUR-omschrijving: Esoterie algemeen

Nadere informatie

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009 Begin schooljaar Boekentassenwijding alle kinderen mogen hun boekentas meebrengen kinderen met boekentas in de intredeprocessie ze zetten die vooraan in de kerk

Nadere informatie

Van mij. Een gezicht is geen muur. Jan Bransen, Universiteit Utrecht

Van mij. Een gezicht is geen muur. Jan Bransen, Universiteit Utrecht [Gepubliceerd in Erik Heijerman & Paul Wouters (red.) Praktische Filosofie. Utrecht: TELEAC/NOT, 1997, pp. 117-119.] Van mij Een gezicht is geen muur Jan Bransen, Universiteit Utrecht Wij hechten veel

Nadere informatie

Zelfinzicht en aanvaarding

Zelfinzicht en aanvaarding Zelfinzicht en aanvaarding Eric Schneider LEZINGEN TER BEWUSTWORDING Zelfinzicht en aanvaarding Den Haag, 2016 Eerste druk, mei 2016 Vormgeving: Ron Goos Omslagontwerp: Ron Goos Eindredactie: Frank Janse

Nadere informatie

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven.

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. Beginsituatie: De lln doen als inleiding op het project rond geloven en de kerkwandeling, een filosofisch gesprek. Er komen verschillende

Nadere informatie

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen vandaag wil ik dit gebod toepassen op het geloofsgesprek onderwerp van de gemeenteavond komende week onze overtuiging is dat zulke gesprekken hard nodig zijn voor de opbouw van onze gemeente tegelijk is

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Op verhaal komen bij ziekte

PATIËNTEN INFORMATIE. Op verhaal komen bij ziekte PATIËNTEN INFORMATIE Op verhaal komen bij ziekte Als ziekte in je leven komt De confrontatie met een ingrijpende ziekte, ouderdom of rouw doet iedereen wel iets. Heftige emoties kunnen je overspoelen,

Nadere informatie

Prevention. It s everywhere!

Prevention. It s everywhere! Prevention. It s everywhere! Opdrachtgevers : European Commissie & Lynn s bowel Cancer campaign Blok coördinator : Yvonne Koert Datum : 25-03-2011 Inhoudsopgave Inleiding.blz. 3 De doelstellingen.blz.

Nadere informatie

leren omgaan met Diversiteit In je gemeente

leren omgaan met Diversiteit In je gemeente Geloven kun je niet alleen! Stap 1 Jouw kijk op de wereld 15 min. Kijken in de spiegel naar jezelf Wat vind je van je eigen lichaam? Wat vind je mooi? Als je zou mogen kiezen, welk deel zou je dan weghalen?

Nadere informatie

Verlies en Verlangen Praktijk voor psychodynamische therapie en persoonlijke ontwikkeling. Nieuwsbrief 1 jaargang 2013

Verlies en Verlangen Praktijk voor psychodynamische therapie en persoonlijke ontwikkeling. Nieuwsbrief 1 jaargang 2013 Verlies en Verlangen Praktijk voor psychodynamische therapie en persoonlijke ontwikkeling Nieuwsbrief 1 jaargang 2013 Afwezigheid van oordeel, een mooi onderwerp om eens bij stil te staan of over te praten

Nadere informatie

KOPPen bij elkaar en schouders eronder. Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen

KOPPen bij elkaar en schouders eronder. Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen KOPPen bij elkaar en schouders eronder Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen Mama, waarom huil je? Mama, ben je nu weer verdrietig? Papa, gaan we naar het zwembad? Waarom niet?

Nadere informatie

ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND. Leeftijd 0 tot 4 jaar

ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND. Leeftijd 0 tot 4 jaar ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND Leeftijd 0 tot 4 jaar Het leren praten van uw kind gaat vaak bijna vanzelf. Toch is er heel wat voor nodig voordat uw kind goed praat. Soms gaat het niet zo vlot met

Nadere informatie

Over ALS spreken. Inhoud. Wat is ALS? 1. Waardoor wordt ALS veroorzaakt? 1. Wat doet ALS met een patiënt? 1. Hoe kan je jouw vriend(in) bijstaan?

Over ALS spreken. Inhoud. Wat is ALS? 1. Waardoor wordt ALS veroorzaakt? 1. Wat doet ALS met een patiënt? 1. Hoe kan je jouw vriend(in) bijstaan? Inhoud Over ALS spreken Wat is ALS? 1 Waardoor wordt ALS veroorzaakt? 1 Wat doet ALS met een patiënt? 1 Hoe kan je jouw vriend(in) bijstaan? 2 voor vrienden Wanneer de vader of moeder van je vriend(in)

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

Ik geloof, geloof ik. Levensbeschouwelijk dossier Griftland college Bovenbouw. Mijn naam en klas:

Ik geloof, geloof ik. Levensbeschouwelijk dossier Griftland college Bovenbouw. Mijn naam en klas: Ik geloof, geloof ik Levensbeschouwelijk dossier Griftland college Bovenbouw Mijn naam en klas: Bezinningsmomenten In de godsdienstlessen stonden de afgelopen jaren verhalen centraal en de verschillende

Nadere informatie

levend en dood tegelijk

levend en dood tegelijk levend en dood tegelijk levend en dood tegelijk lezing over NAH in een gezin 9 april 2015 Carina van Welzenis alias Karin van Leeuwen 28 december 2004 rtl nieuws Twee bomen geraakt Een enorme klap, daarna

Nadere informatie

De vier onmetelijke vermogens van de geest

De vier onmetelijke vermogens van de geest De vier onmetelijke vermogens van de geest Geluk is alleen mogelijk als er liefde is. Ware liefde heeft het vermogen iedere situatie waarin we ons bevinden te genezen en te veranderen, en ons leven een

Nadere informatie

Openingsgebeden INHOUD

Openingsgebeden INHOUD Openingsgebeden De schuldbelijdenis herzien Openingsgebeden algemeen Openingsgebeden voor kinderen Openingsgebeden voor jongeren INHOUD De schuldbelijdenis herzien De schuldbelijdenis heeft in de openingsritus

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection 1 Beste docent, Binnenkort gaat u samen met uw klas naar de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection. Deze lesbrief

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding... 6 Test: ben jij hooggevoelig? Tips van meisjes en jongens... 16

Inhoud. Inleiding... 6 Test: ben jij hooggevoelig? Tips van meisjes en jongens... 16 Inhoud Inhoud... 6 Test: ben jij hooggevoelig?.... 10 Tips van meisjes en jongens... 16 Positief beeld van een hooggevoelig iemand... 21 De negatieve kant van hooggevoeligheid... 25 Aanvaard je gevoeligheid...

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie