Real-X moet blijven omdat...

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Real-X moet blijven omdat..."

Transcriptie

1 Real-X moet blijven omdat...

2 Rick, 11 jaar... ik hoef niks. alleen een real-x in apeldoorn! Real-X als ker ntaak De gemeente Apeldoorn staat om diverse redenen onder grote financiële druk en moet moeilijke beslissingen nemen ten aanzien van haar kerntaken. De grote vraag is: Wat wil de gemeente nog wel en wat niet meer subsidiëren? Wij hopen dat Real-X haar plek inmiddels heeft verdiend op de kerntakenlijst en in uw hart. Dit kleine boekje met uitspraken, de muziek van de jongeren uit hun oefenruimte en het filmpje, laten u zien hoe belangrijk Real-X is voor de jeugd van Apeldoorn. Maar ook voor hun ouders en voor veel andere bewoners is Real-X onmisbaar geworden. U kunt in dit boekje lezen hoe hoog Real-X op hun kerntakenlijstje staat! Waar komen de uitspraken vandaan? Sympathisanten van Real-X kunnen zich inschrijven via de website Zij geven met de ondertekening van het inschrijfformulier te kennen dat zij ook willen dat Real-X blijft bestaan. Inmiddels mochten we al 1750 handtekeningen ontvangen! Op dat formulier kunnen zij ook invullen waarom Real-X volgens hun moet blijven bestaan. De hartverwarmende uitspraken in dit boekje zijn daar een uittreksel van. Ik heb mij omwille van de originaliteit onthouden van tekstuele regie in de uitspraken bij het maken van dit boekje. Dit verklaart echter ook het grote aantal schrijffouten. Real-X indoor fun-/skatepark zet zich sinds 2005 zeer actief in voor de jeugd van Apeldoorn en daarbuiten. Met een huidig bezoekersaantal van zo n 2000 kinderen en jongeren per maand voorziet zij in een duidelijke behoefte. Niet alleen kan de jeugd zich er vermaken met skaten/skateboarden, kunst en muziek en elkaar ontmoeten, er wordt ook op toegezien hoe zij met elkaar omgaan. De begeleidende foto s zijn gemaakt door Merlijn Spenkelink, Frans Waanders, David Hornbeck, ondergetekende, e.a. Het filmpje is gemaakt door Dennis Hamer (Real-X TV) en de muziek is gemaakt door de muzikanten van Real-X en opgenomen in onze studio. Veel leesplezier! Jolien Westerbroek-Hornbeck, bestuursvoorzitter stichting Real-X, Apeldoorn, april 2011

3 Real-X is Donovan, 10 jaar leuk... ik vind het bij real-x hil leuk. Joey, 16 jaar... het een soort van toevluchtsoord voor skaters is en mensen met alternatieve hobbys want er zijn wel van de veel te slecht onderhouden buitenparken maar daar kun je niet vatsoenlijk skaten omdat daar altijd wel chillers zitten die ruzzie zoeken en de banen liggen ook altijd onder glas of takjes dus ga je snel op je plaat. Damian, 12 jaar... omdat het daar heel leuk is en ze zijn heel aardig. Nathan, 17 jaar... het gewoon tof is! REAL-X is VET!!! Patrick, 13 jaar... skaten het beste van de wereld is een real-x echt heel cool is dikke duimen voor hun. Erik, 11 jaar... ik skaten leuk vind en dat die man veel moeite heeft gedaan om een skatepark te maken en dan moet het skatepark weg. Dat is niet leuk! Nathan, 20 jaar... ten eerste omdat dat supervet is. En Real-X is cool en heeft een superrelaxte sfeer!!! ALTijD GEZELLIG! Thomas, 12 jaar... het is mooi en gezellig! De sfeer is altijd fijn en iedereen helpt elkaar. Robert, 18 jaar... het een goed en leuk parkje is. Daphne, 13 jaar:... ik vind real-x heel gezellig en ik ga er altijd hangen\rollerskaten. Matthias, 16 jaar... er een goed skatepark moet zijn, simpelweg omdat het in real-x altijd gezellig is, skaten en lachen, goede combinatie =]

4 Real-X is leuk Tim, 10 jaar... ik het hier altijd zo na mijn zin heb, dat het moet blijven. Hanny, 14 jaar... omdat je er dan kan skateboarden en met vrienden gaan rondhangen. Yentl, 15 jaar... de feestjes zijn gezellig je maakt meer vrienden het is niet zo koud. Elise, 14 jaar... het gewoon helemaal goed is! Erik, 16 jaar... er dan voor veel mensen dan nog steeds een plek is om naartoe te gaan als je je verveelt / problemen hebt / iets leuks wilt leren. Gita, 16 jaar... anders moet je naar een andere stad en realx is een heerlijk park om dingen te leren, het zonde zijn als dat weg zou gaan, ik denk dat het dan heel veel mensen ervan zou weerhouden om te beginnen met skaten. Hanneke, 13 jaar... je in Real-X veel meer leuke dingen kan doen en je maakt veel vrienden en dan hoef je je niet zo snel te vervelen. Elmo, 15 jaar... het de ideale plek is voor de jeugd. Laurenk, 12 jaar... real-x perfect is. Tim, 16 jaar... het gewoon chill is. Een spot om te skaten, die overdekt is en shit. Daphne, 16 jaar... het er leuk is en ik hang er met mijn vrienden. Lara, 41 jaar... ik het heerlijk vind om er naar mijn kinderen te kijken die deze sport uitoefenen!

5 skateboarden Patrick, 13 jaar is vet... skate gwn het gaafste is :-p Kevin, 9 jaar... skateboarden is fun! Jeron, 9 jaar... ik van skateboarden hou en natuurlijk van skaten. Marco, 31 jaar... rollen lekker is!! Rion, 10 jaar... ik die vette grind wil zetten ahhah. M. Knegtel, 36 jaar... mijn kinderen het geweldig vinden. Ik vind ook dat er eindelijk moet worden ingezien dat deze vorm van sport meer moet worden uitgebreid. Jeroen, 10 jaar... skateboarden te cool is om waar te zijn en ik wil een indoor park en real-x is de beste! David, 47 jaar... the expression on a kids face when he finally lands that difficult trick on his skateboard, makes it all worth while for me. Nick, 13 jaar... skateboarden gewoon die shit is. (H) Stella, 43 jaar... omdat mijn kind heel erg graag skateboard en hij dat bijna nergens kan doen. Marcus, 30 jaar... skaten is gewoon kickass... Martijn, 14 jaar... ik dan me verslavende sport skateboarden ook in de regen kan uitvoeren. Henk, 39 jaar... me zoontje houdt van skateboarden en wilt graag dat het blijft in Apeldoorn. Ruben, 11 jaar... ik skateboarden heel leuk vind.

6 ook bij slecht weer Jordy, 11 jaar... het nu best vaak regent en dan is het glad en glei je snel uit. Roy, 8 jaar... als het regent en in de winter snel donker is kan je nergens skaten en binnen kan je lekker altijd skaten. Brian, 11 jaar... het meestal slecht weer is en dan kan ik binnen skaten. Koen, 7 jaar... met nat weer kan ik niks beginnen. Geerd, 14 jaar... leuk om heen te gaan als het regent en als je je verveelt. Tom, 13 jaar... dat gwn handig en vet is voor het geval het regent enzo. Alyssa, 12 jaar... het leuk is en als het regent dan hoef je niet buiten te skate dus blijfen! Waldemar, 13 jaar... het is gewoon super gaaf, een park waar je ook kan rijden als het slecht weer is, en ik denk dat daar ook zeker veel vraag naar is. Jojo, 13 jaar... het gwn vet is en iedereen moet kunnen skaten als het regent. Remco, 17 jaar... als het slecht weer is of het heel hard waait dan kan ik naar real-x. Matthijs, 6 jaar... als ik me verveel en het is slecht weer ik dan lekker ergens heen kan om te skaten met vriendjes. ik leer dan ook weer nieuwe truukjes. Joris, 10 jaar... als het regent kun je niet skate en dat is kut. Levi, 14 jaar... omdat het er altijd zo gezellig is, en als het regen kan ik teminste nog ergens heen.

7 elkaar Britt, 14 jaar ontmoeten... in Real-X is een gezellige sweer Jan, 11 jaar... je kan er lekker met je vrienden skaten en zo leer je ook vrienden kennen en het is gewoon cool om er een in apeldoorn te hebben. Rick, 13 jaar... je zo ergens met veel mensen lekker kan chillen en skaten. Jordi, 11 jaar... omdat het erg leuk en gezellig is, het past bij mij en vindt het leuk om met mijn vrienden te skaten. Rhandy, 12 jaar... ik dan lekker m n eigen gang kan gaan met m n vrienden. Hannah, 9 jaar... ik vind het leuk en gezellig met ze alle! Renee, 15 jaar... het is gwn heel cool:d eindelijk een plek om met mijn vriende te hange :P Keizer, 43 jaar... de kinderen dan een plek hebben om ongestoord en met veel vreugde hun vrienden kunnen ontmoeten en er natuurlijk kunnen skaten, kletsen, tv kijken, etc. Robin, 12 jaar... het super gaaf is en ik het moeilijk vind om in een groep te sporten zoals voetbal. Bij Real X kan ik lekker skate en wel anderen leren kennen die er ook van houden. Joey, 12 jaar... ik skateboarden erg leuk vind en bmxen en wil nog beter worden en het is gewooncool om met allemaal skaters bij elkaar te zijn en om er met zn alle helemaal los te gaan. Larissa, 14 jaar... het leuk is om te skaten je kunt er chillen met je vrienden.

8 elkaar ontmoeten Pieter, 12 jaar... je hebt er een mooi hangplek om er gewoon veel lol te maken met vriende enzo. Larissa, 14 jaar... het leuk is om te skaten je kunt er chillen met je vrienden. Jose, 14 jaar... er dan een leuke plek is om bij elkaar te komen en ik graag wil leren skateboarden. Joost, 15 jaar... je anders toch maar een beetje lame op straat hangt of achter de pc hangt, met zon park kan je gewoon socializen met vrienden, nieuwe mensen leren kennen, even niet aan je huiswerk denken :p enzovoort. Rutger, 15 jaar... omdat we dan met zijn allen een plek hebbe om te sk8e en het über vet is. Simone, 13 jaar... je kan er ook lekker hangen, en gesellig skaters en mensjes ontmoeten enzo, gewoon hip en gesellig! Laetitia, 51 jaar... ik het nuttig en leuk vind dat jongeren een eigen plek hebben om te ontspannen en elkaar te ontmoeten. Gita, 14 jaar... het uber vet is en je kan er met je vrienden afspreken... een soort chillplek! Maarten, 38 jaar... het super is om samen met mijn zoon te skateboarden en samen de relaxte sfeer mee te maken. Ruben, 18 jaar... omdat een plaats om rond te hangen na schooltijd relax is, om te kunnen praten met jongeren en ze kunnen bereiken. Een plaats waar iedereen zijn ding kan doen.

9 Tobias, 17 jaar van de straat... dat 10 keer beter is dan op straat met geweld enzo. Ramon, 10 jaar... skateboarden is leuk en het is een goede manier om energie kwijt te raken en anders gaan jongens zwerven op straat en gaan kattenkwaad uit halen en in real-x maak je ook vriendenl Belinda, 15 jaar... skaters dan gewoon onderdak hebben en dat is ook fijn in de winter en veiliger voor jongeren... je krijgt er minder gevechten van, zoals bij skatebanen (bijvoorbeeld zuid, maten) heb je veel ruzie s. Luuk, 12 jaar... op straat kan je niet egt skateboarden. Ze maken wel buitenskatebaantjes maar daar zijn altijd hangjongeren. En dan moet je weg. Roy 56 jaar... er een kans ligt de samenwerking verder uit te breiden en jongeren te motiveren en te stimuleren zoveel mogelijk te sporten en de overlast terug te dringen. Lizzy, 13 jaar... zodat alle straat jongeren en andere jongeren wat te doen hebben en dus geen problemen veroorzaken in de buurten. Remco, 14 jaar... ik bijna elke dag skate op wat spots in de buurt en we worden altijd weggestuurd door bewoners en politie. Dennis, 14 jaar... jongeren op die manier een plek hebben om samen te komen en te relaxen / skaten zonder weggestuurd te worden.

10 van de straat Willem, 20 jaar... omdat ik anders ga hangen en bier ga drinken en jointjes roken. Lisa, 14 jaar... de skaters toch ergens heen moeten, anders gaan ze overal in de stad, en dat mag ook niet! Shabier, 15 jaar... ik daar kan zitten kyken in plaats van owuhoeren op straat maar wil dat er owk iets met basketbal en voetbal veld komt van steen. Patrick, 12 jaar... als het regent we dan niet meer kunnen skaten en als het droog is komen we op straat en vernielen we dingen met ons skategedrag. Jeffrey, 12 jaar... ik dan beter kan leren skaten. het is een stuk veiliger dan op de skate banen in het park. Mijn moeder vind het ook fijner. Ilonka, 41 jaar... jongeren zijn graag samen om sportief bezig te zijn of om over van alles en nog wat te praten. Ze krijgen dan vaak te horen dat ze lastig zijn en alleen maar rondhangen. Hedayat, 22 jaar... omdat er veels te weinig plaatsen zijn in apeldoorn waar jongeren zich kwijt kunnen, het wekt stress op als er niks te doen is, dat is de reden waarom jongeren drugs gebruiken en verkopen, geweld gebruiken, vernielingen aanrichten. Dus zo n grote indoor skate en fun park kan jongeren in een andere richting leiden waar ze een beetje rust krijgen en niet meer gefocust raken op andere negatieve dingen.

11 Patrick, 15 jaar lekker dichtbij... het dichtbij is en een skatepark dik fijn is. Koen, 14 jaar... het makklijk is hoef je niet ver te rijzen. Tibor, 12 jaar... een donders lijp skatepark altijd mooi is zeker als het dicht bij huis is. A.Brouwer, 22 jaar... het lekker centraal ligt, en er in de omgeving dringend behoefte aan is. Stephan, 11 jaar... het dicht bij mijn huis is en ik dan naar skateles kan dat vind ik heel leuk. Lucas, 11 jaar... dit het dichtstbijzijnde skatepark is en we nu al een half uur moeten rijden met de auto. Als dit park dicht moet, kan ik niet meer leren skateboarden en dat vind ik niet LEUK!!!! Want het is wel mijn grootste hobby! Kelvin, 15 jaar... het dicht bij huis is en super vet zoon park. Tim, 12 jaar... dat gewoon super gaaf is, dan hebben we ook nog eens een skatepark in de buurt, anders moet ik weer mijn pa vragen of hij wil rijden, maar dat is altijd te ver, en apeldoorn is niet te ver. Maarten, 20 jaar... t niet al te ver van arnhem af ligt waar ik op t moment wel vaker kom en zin in meer parken heb die n beetje in de buurt zijn... Malmø is ook wel leuk en Barca ook wel maar hoe dichter bij hoe makkelijker toch!!! Christiaan, 14 jaar... het suuper cool is en lekker dicht bij en dan hoef je niet te reizen om even leuk te skaten en het is er ook gezelig :P

12 verantwoord Donald,12 jaar... ze zeggen dat we te weinig bewegen. Francisca, 13 jaar... de jongeren van tegenwoordig liever op de bank hangen dan lekker sportief en gezond bezig te zijn. P. Jeths, 78 jaar... ik vind het een heel goed initiatief dat belangrijk is voor de jeugd. Als ik er kom is er altijd wel activiteit van breakdansers of skaters. Genoeg te doen voor de jeugd en dat is beter dan buiten rondhangen en spullen vernielen. Sharon, 12 jaar... het belangrijk is om goed en veilig met een skateboard of andere dingen om te leren gaan. En in een overdekt skatepark is ook beter toezicht. A. Bergmans 41 jr... dit voor ons de dichtsbijzijnde locatie is om indoor te skaten. Voor pubers is er weinig ander leuks om te ondernemen en een indoor skatebaan biedt sportiviteit op een leuke manier. EN het houdt kinderen van de verveling, zeker op dagen dat het minder mooi weer is! Verder zijn mijn 2 zoons beiden verzot op skateboarden. Alles beter dan thuis zitten achter tv, pc, spelcomputers enz. skaten is actief, sociaal, en leuk!! Dus houden die indoor skatebaan!!! Malcolm, 14 jaar... het heel gezellig is en als mensen er graag komen is het ook nog goed voor de gezondheid. Rowan, 16 jaar... het gezellig is en omdat je zo hangjongeren van de straat houdt, toch?

13 een logische keus Mark, 21 jaar... het park er al is. Leon, 11 jaar... je er altijd kan skate. Michael, 12 jaar... het in de winter koud is. Stan, 30 jaar... er anders helemaal niks is! Timo, 12 jaar... je buiten nat wordt. Don, 8 jaar... een indoor skatepark leuk is en handig. Micky, 12 jaar... het anders harstikke kut is :) Lindsay, 13 jaar... het nu al cool is. Iris, 10 jaar... mijn zus en mijn broer skate. Tom, 13 jaar... we anders 3/4 van het jaar niet kunnen skaten.

14 om het leren Jamie, 14 jaar... ik veel wil leren! En hard rijden! Dominick, 8 jaar... ik super graag skateboarder wil worden. Bryan, 12 jaar... ik andere skaters wil leren kennen en tricks van ze leren. Jobbe, 8 jaar... ik niet weet waar ik anders zou moeten leren skateboarden. Rutger, 13 jaar... het leuk is en creatief en ik wil beter leren skateboarden dat lijkt me echt awesome. Jesper, 14 jaar... ben begonne met skaten en het goed wil leren zonder skatepark kan dat niet SICK! Jelle, 14 jaar... ik in Realx leer om te helpen met mijn stage. Nick, 10 jaar... het gewoon erg leuk en gezellig is bij real-x. Je leert er veel nieuwe trucjes bij en krijgt veel vrienden. Mijn ouders vinden het te gek om ook steeds te komen kijken bij het skaten en bij alle happenings die David e.a. organiseren. Ivar, 12 jaar... ik bijna de kickflip kan maar ik kom er nooit op de board te staan alleen met 1 been. Frank, 17 jaar... ik wil graag leren want ik ben een beginnner, en daar komen dan mensen die al beter kunnen en dan kunnen ze mij een beetje leren. Rick, 12 jaar... het is de enige skate park die je les geeft in apeldoorn. Bo, 12 jaar... ik graag wil leren skateboarden.

15

16 Real-X is Tarik, 12 jaar uniek... er nergens zoiets is! Lara, 29 jaar Frank, 13 jaar Arjen, 41 jaar Lucas, 11 jaar Ardie, 13 jaar Reinder, 14 jaar Mike, 17 jaar Thomas, 16 jaar... ik steun dit fantastische initiatief. Uniek concept. Uniek voor Apeldoorn, maar zeker weten ook voor Nederland!... dat echt dé shit is!!!... ik vind vooral het concept van Real X uniek, niet alleen het skaten, maar ook het ontmoeten, experimenteren in oefenruimtes met muziek, gezamenlijk je skills oefenen met breakdancen, gewoon omdat de ruimte er is! Niemand pusht jongeren iets te ondernemen, het ontstaat! Puur eigen kracht, dat is voor mij Real X!... omdat je in een middag in zo`n park zoveel kan leren. Ik woon niet Apeldoorn maar het is een park waar mensen uit heel Nederland naar toe komen. Ik vind real-x ook zo fijn aan dat het een park is met kleine opstakels, dan leer je het veel beter.... dan hebben we ook een skatewinkel in apeldoorn!!... ik nergens anders skate dan in real x en ik het heel leuk vind in real x te helpen.... er weinig goede indoorparken zijn, Real-X is een supergoed park en het kan alleen maar beter worden. Kom er met veel plezier!... we in Nederland zulke goede parks missen.

17 Bob, 14 jaar dat hebben wij niet... er bij mij in de buurt geen indoor park zit. Hylke, 18 jaar... er al zo weinig indoor parkjes zijn en hoe meer hoe beter toch? Nu nog een in Friesland!! Karwin, 22 jaar... eigenlijk wil ik hem liever in enschede. Maar ik steun jullie. Sharon, 35 jaar... skaten de passie van mijn zoontje Troy is. Wij komen uit Epe en wij hebben hier alleen een metalen mini ramp ergens aan de rand van bos. Je moet dan wel een bezem meenemen en eerst een half uurtje glas vegen. Er staan daar elke keer hangjongeren de boel te saboteren. Dus dan durft Troy al niet meer. Bij Real-X voelt hij zich op zijn gemak en veilig. Hij durft daar best even zonder zijn moeder te zijn en ik durf hem daar met een gerust hart achter te laten. Ik vind dat David en Jolien en hun vrijwilligers het super doen met die kids. En ook dat er ruimte is om muziek te maken vind ik heel erg goed. Er hangt een goede positieve sfeer en dat mag zeer zeker niet verloren gaan!!! Stijn, 16 jaar... er veel te weinig plaats is voor bmxers in andere parken, en een plek als deze zou ons dan voorzien van een goed park. En een goed park lijdt tot minder overlast op straat, en wij fietsen liever binnen als op straat. Dus het is een win-win situatie. Emmely, 13 jaar... er zijn al zo weinig skateparken. En hier kan ik heen, als ik op vakantie ben.

18 dat hebben wij niet Rieuwert, 10 jaar... ik mijn logeerpartijen leuker kan maken door bij realx te skaten. En bij ons kan dat ook al niet! Trumaine, 15 jaar... ik kom wel eens in Apeldoorn, als ik by m n grannie ben, maar k heb nooit wat te doen daar. Bart, 24 jaar... ik graag naar apeldoorn kom om te skaten! Ernst, 42 jaar... ook al woon ik niet in de buurt, real-x is de enige in zijn soort en mag niet verdwijnen! Joep, 17 jaar... ik daar 2 uur voor in de trein kan zitten. Micky, 11 jaar... omdat ik bijna nergens echt leuk kan skaten en ik ben al een keer bij jullie geweest en het is hartstikken leuk. Joke, 42 jaar... wij het in Zwolle een groot gemis vinden dat dat er niet is!!!! En onze kinderen dus altijd een behoorlijke reis moeten maken! Ramses, 15 jaar... HOE MEER PARKEN HOE BETER EN REALX IN APELDOORN IS ECHT NODIG!!!! Ewald, 13 jaar... ik ergens anders geen indoorskatepark in de buurt heb en de inzet van David en de andere Real-X medewerkers best wel beloond mag worden met de medewerking van de gemeente.

19 Richard, 16 jaar we hebben er recht op... het er gewoon hoort. Milan, 12 jaar... omdat skaten steeds populairder word. En skaters daar recht op hebben!!!!!!!!!!!!!!! Joffrie, 14 jaar... skaten is gewoon vet weet je en het moet uitgebreid worden want iedereen moet er van kunnen genieten! Maaike, 17 jaar... het moet gewoon!!! geef mij 1 reden waarom niet!! Bas, 13 jaar... het anders lastig is om te kunnen skaten en lol te maken. Real-x heeft het verdiend om te blijven. Lars, 10 jaar... er moeten zoveel mogelijk indoor skateparken in nederland komen!!! Dyon, 13 jaar... het is Mega Chill en het moet gewoon langer blijven! David en Jolien zijn de beste! Ricardo, 15 jaar... Real-X is gewoon leip! En ze MOETEN gewoon een nieuwe locatie krijgen!!! Jurgen, 33 jaar... een te gekke hobby is voor jongeren. Hier moet absoluut een plek voor zijn in een stad als Apeldoorn!!!

20 kort maar krachtig Rick, 11 jaar... Real-X superrrrr leuk is! Arthur, 13 jaar... ik wil blijven skaten. H.Schutte, 56 jaar... we niet zonder kunnen. Arjan, 12 jaar... het donders cool is. Rutger, 17 jaar... cool park. Shuventley, 11 jaar... het gewoon gaaf is. Quint, 12 jaar... het leuk is! Sven, 16 jaar... het gewoon f*cking lijp is. Lisette, 13 jaar... gwn flex toch? Aranka, 17 jaar... dat vet coowl is. Erik, 34 jaar... OEFENRUIMTES!!! Ivo, 31 jaar... het gewoon nodig is!!! Jelle, 12 jaar... het moet blijven. Jeff, 13 jaar... het hartstikke vet is. Wietje, 14 jaar... t lekker hangt! =) Joris, 14 jaar... het flexxx is!!!

21 Jelle, 14 jaar ook een goede reden... omdat Sebastiaan niet zonder Real-X kan :) Rowena, 14 jaar... me broer dan langer weg blijf hhahahah :P Bram, 17 jaar... het nu met deze klimaatsveranderingen meer nat weer wordt en dan kun je niet skaten op de streat spots. Sanne, 14 jaar... HET ZONDE IS OM ER GEEN TE HEBBEN! Jolanda, 47 jaar... wat ik vooral belangrijk vind is dat er onder toezicht van David Hornbeck een veilige gezellige skate plek is. Thomas, 16 jaar... het houdt me van de straat af. Anders ben ik gedoemd tot een heroïneverslaving. Bert, 54 jaar... het heel leuk is voor me zoon en ik het een heel goed doorzettingsvermogend werk vind. Petje af hoor! Romy, 15 jaar... dat wel leuk is voor mijn mede-apeldoorners :-) Jasper, 15 jaar... het gewoon veel te leuk is om te missen. JPeter, 21 jaar... je kan goed flatten in die hal. Patrick, 13 jaar... het gewoon een supervet idee is. Thomas, 14 jaar... dan heb ik een mooie plek om op een zaterdagmiddag naar toe te gaan :)

22 ook een goede reden Robin, 10 jaar... ik had me verjaardag in real-x en ze vonden het VET!!! Nils, 26 jaar... The Yard In Utrecht dicht is en het regent en ik wil skaten... NU! Tom, 15 jaar... dan kunnen we lkkr raggen :D in de buurt. Ben, 15 jaar... ach ja waarom niet. Kristel, 19 jaar... het enigste indoor-skate-park in Apeldoorn is (om te skaten dus) en er mensen zijn. Anna, 16 jaar... het leuk is om leeftijdsgenoten te ontmoeten. Je kunt er leren skateboarden. Je kunt er skaten zonder iets kapot te maken (zoals ruiten). A.Wagner, 42 jaar... het heel prettig is dat mijn zoon hier veilig en droog kan skaten. Robin, 17 jaar... het beter is voor nederlandse skate scene en ik dan meer kan oefenen. Ide, 14 jaar... het er al is ;) Wouter, 15 jaar... het een sportieve vorm van vermaak is. Marjan, 24 jaar... mij dit zelf heel gaaf lijkt om een keer naartoe te gaan. En ook op mijn werk (begeleiden van licht verstandelijk gehandicapten) zijn jongeren voor wie dit heel gaaf zou zijn om een keer naartoe te gaan. Camiel, 20 jaar... ik hierbij de nederlandse bmx scene wil steunen. Thomas, 18 jaar... apeldoorn dan ook jonge freestyle talentjes kan krijgen. Caroline, 41 jaar... ik skate eind jaren 70 in het oude zwembad van het badhuis aan de Badhuisweg, geweldige tijd was dat. Vind dit een geweldig initiatief!!!!!!!!!!! Koen, 17 jaar... de meeste skatepleintjes worden gebruikt voor drugs. Geerten, 16 jaar... het beter is voor de Nederlandse scene, meer indoorparken betekend meer variatie aan spots, ook goed voor roadtrips door Nederland die ik deze zomer ga houden. Mala, 19 jaar... het fun is! En me weerhoudt van t shoppen & sjokken & mokken uit VerVelinG..~_^ Harry, 48 jaar... jongeren recht hebben op een eigen plekje in een maatschappij waarin zij het toch al niet makkelijk hebben. Danny, 39 jaar... omdat zij heel betrokken zijn bij kinderen met autisme en ADHD en ook hun een succeservaring willen geven op skateboardgebied. Real-X geeft deze kinderen een plek binnen de coole skatecultuur. Het skatepark is dan ook een vast onderdeel van het bewegingsprogramma van Ambelt onderwijs. Jan Willem, 22 jaar... ik heb het in de regen op dat klotebaantje dat helemaal kaduuk was dichtbij de bieb in de stad niet zo naar mijn zin gehad... om nog maar te zwijgen van die rare kwibussen op de tribune. : (

23 huh? Johan, 11 jaar... een indoor skatepark super cool is, leuk voor als je niks te doen hebt, en als het de mensen van real-x weer zijn: dan komt het ook door de bouwers :) Evelien, 20 jaar... ja wat Jan Willem zegt. Lammert, 13 jaar... als het regent is leuker en hebben wij ook wat. Tim, 14 jaar... je er kan skate indoor nog wel en das echt rilax. Ruby, 11 jaar... je kunt het op strat niet doen. Valentijn, 14 jaar... ik wou er altijd al eens heen gaan maar het scheen weg te gaan ofzo :S Kim, 14 jaar... iick m n vriendin daar een lóll mee doee.;-) Richard, 15 jaar... ben in ver verleeden skater geweest maar ik wil eigelijk weer beginnen. Tim, 15 jaar... dit dichterbij is dan deventer en een keer afwisseling, zodat we niet altijd naar zwolle moeten.

24 Dennis, 18 jaar voor de kunsten... ik zonder Real-X niet zou zijn wie ik nu ben. Jesper, 16 jaar... het leuk is om de hele dag lekker te skate en te filme. Thijs, 5 jaar... sommige vrienden anders verdrietig worden :( en ik wil er ooit nog een keer optreden :P Siebe, 17 jaar... hier ook ruimte is voor bands om te oefenen, wat nogal een probleem is voor bands op het moment. Remy, 21 jaar... ik wil graag een plek hebben waar ik altijd zonder problemen kan breaken. En dat is altijd goed mogelijk op dit moment bij real-x. Pepijn, 10 jaar... het top is en mijn broertje nog eens wil leren djay/vjayen! Robin, 18 jaar... Real-x een geweldige lokatie is om te oefenen met je band, gezien de apparatuur en de geluidsdichte kamers. Astrid, 54 jaar... het enorm veel plezier in het ontmoeten en beoefenen van hobby s geeft, voor heel veel jeugd en jongeren. Vincent, 17 jaar... het nodig is voor de jongeren en misschien een plek om muziek te maken, etc. Boukje, 22 jaar... er geweldig veel animo voor is en ongelooflijk veel mogelijkheden biedt. Real-X moet blijven omdat dit park een mooie combinatie vormt voor zowel de sport als alle kunsten eromheen.

25 voor de kunsten J. Zeilstra, 34 jaar... het brengt respect voort en leert je om te gaan met allerlei subculturen die uitdagend zijn en aangemoedigd worden. Michel, 39 jaar... het een grote aanwinst is voor de Apeldoornse jeugd. En mooie treffen waar jongeren zich kunnen uiten en zich ontwikkelen met hun hobby s. Ook voor muzikanten eindelijk een mooie locatie waar ze terecht kunnen om te oefenen. Koen, 21 jaar... we waren met onze band AnderLicht steeds op zoek naar een goede en betaalbare oefenruimte in Apeldoorn. Marco, 15 jaar... dat we dan vaker Lan-party s kunnen organiseren!! Marion, 48 jaar... ik vind dat dat een bijzonder goed onderdeel is van het aanbod in cultuur voor jongeren. Gerko, 16 jaar... het nodig is, een plek voor de skate en urban jeugd in Apeldoorn. Michael, 36 jaar... ik ook graag gebruik wil maken van de oefenruimtes om met mijn band te repeteren. Stefan, 19 jaar... real-x ziet er onwijs gaaf uit. Jongeren hebben eindelijk een plek om elkaar te ontmoeten, te skaten, te oefenen in muziek en les te krijgen in dansen. Het houdt de jongeren van de straat.

26 Micky, 11 jaar Apeldoorn doe iets!... ik vind dat de gemeenste het skatepark moet laten staan. Thijs, 9 jaar Bruno, 13 jaar Gerwin, 18 jaar Remco, 19 jaar Fleur, 15 jaar Marvin, 14 jaar Lotte, 15 jaar... ik Real-X de mooiste plek in Apeldoorn vind om mij te vermaken. Ik vind het belangrijk dat het skatepark blijft bestaan.... DAT GWOOON FLEXX IS;) HET MOET BLIJVEE ze het gewoon verdienen. Het zijn allemaal van die aardige mensen daar en ze zijn nu al een tijdje bezig.... dat een heel goed idee is voor apeldoorn zodat jongeren niet op straat hangen maar dat ze lekker een eigen ruimte hebben om zich te vermaken :P... het gewoon heel vet is dat er in Apeldoorn een skatepark is, en als de gemeente het weg zou halen, waar moeten we dan heen? naar de stad ofzo? dan krijgen de mensen in de stad vet veel overlast, en is er weer gezeik.... je anders nergens te recht kan in de winter en je hebt van die mensen die skaters haten dus dan voel je niet egt veilig enzoow en dat verpest de sveer dus en Realx is gwn de bom enzooow DUS LAAT HET BLIJVEN.... het in apeldoorn stikt van de skate freaks, en die verdienen gewoon een hippe plek waar ze lekker hun ding kunnen doen!

27 Apeldoorn doe iets! P. Looy, 29 jaar... Real X aangetoond heeft dat er veel vraag is naar een dergelijke locatie. Mike, 15 jaar... ik vind dat er meer skateparken zijn en dat zoiets ook door de gemeente betaald moet worden, zo voorkom je meer hangjongeren. J. Blaauw, 80 jaar... ik ben er geweest en het is echt een mooie voorziening voor de jeugd. Heel belangrijk dat het blijft! Rikkert, 15 jaar... het gewoon dope is en jongeren een plek moeten hebben om GOED te kunnen skaten en dus niet zo n mini shity park wat de gemeente altijd dropt. Marga, 48 jaar... REAL-X is toch niet meer weg te denken uit Apeldoorn. Reinder, 16 jaar... omdat het alles is wat ik nodig heb een droge vijlige plek om te kunnen scaten. Wouter, 15 jaar... gemeente Apeldoorn heeft gewoon 2 keuzes of we gaan in het centrum skaten waar iedereen last van ons heeft of ze gunnen ons en eigen plekje. Wanik, 39 jaar... er iets moet zijn voor jonge mensen. Andulla, 18 jaar... ik wil graag een indoor bmx-compitable skatepark in Apeldoorn, omdat daar te wijnig van zijn of wij teveel beperkingen hebben. Arjan, 40 jaar... het bij de uitstraling van deze stad in het Groen hoort, zeker als alternatief voor de jeugd nu en in de toekomst. Louis, 32 jaar Niels, 20 jaar Jeffry, 14 jaar Elly, 39 jaar... het voor de jeugd van Apeldoorn zo belangrijk is zich te kunnen verrijken. Dit doen ze door kennis te nemen van verscheidene subculturen zoals skaten, breakdancing, bmx en, etc. Tevens kunnen jongeren leren wat discipline, structuur, zelforganisatie, positivisme, etc. is door zich meer dan 100 procent te geven voor datgene waar hun passie ligt. Het feit dat de jeugd in contact komt met andere jongeren met eenzelfde of ander doel, komt ten goede van hun drive in life en dient als basis voor hun zoektocht en groei in het leven.... ik in Apeldoorn de Hogere Hotelschool doe en daar veel tijd doorbreng. Maar ik wil in mijn vrije tijd en in de winter ook kunnen skaten!... je dan meer te doen hebt in apeldoorn!!... er een geweldige sfeer hangt. De kinderen er naast skaten of skateboarden leren sociale mensen te worden. Mijn kinderen super enthousiast zijn over Real-X. Ik dat ook ben omdat ik zo voorkom dat mijn kinderen ergens in de stad rondhangen en overlast bezorgen. Een stad met zoveel inwoners moet aan alle leeftijden wat te bieden hebben. Deze leeftijd wordt vaak vergeten. Eindelijk een goed initiatief! Die skatebaan moet gewoon blijven!

28

29 Apeldoorn doe iets! Christine, 39 jaar... Real-X is een skate-/funpark waar je je kind met een gerust hart naar toe kunt sturen. Hij kan zich daar uren vermaken. Er is veel te doen en het belangrijkste: er is toezicht!!! Het is een leuke gezellige plaats voor kinderen en volwassenen zonder vervelende toestanden, zoals ruzie s, e.d. bij bijv. de buiten skateplaats in Zuid. RealX is een hele grote aanwinst voor de gemeente Apeldoorn. Iedereen gaat er leuk met elkaar om. De prijzen zijn niet te duur. Kortom... een hele grote aanwinst voor Apeldoorn. Ellen, 16 jaar... er te weining te doen is voor skaters in apeldoorn, en overal worde we weg gestuurt, en als real-x voor altijd daar mag blijve staan hebbe we te minste een vaste plek waar we egt kunne skate. Peter, 51 jaar... ze de jongeren bezig houden. Yvon, 42 jaar... het een goede aanwinst zou zijn voor Apeldoorn als stad en vooral voor de jongeren die er gebruik van willen maken. Het is belangrijk dat deze sporters een mogelijkheid krijgen om hun sport/hobby uit te oefenen. Als er voor veel geld wel een omnisportcentrum kan worden gebouwd in Apeldoorn dat moet een skatepark toch zeker mogelijk zijn!!! Ruud, 60 jaar... het belangrijk is voor Apeldoorn en de jongeren dat ze ergens terecht kunnen en ook nog lekker sportief bezig kunnen zijn. Jolien, 47 jaar... Real-X dè plek is waar hele mooie dingen gebeuren voor, door en met jongeren! Mary, 41 jaar... ik het heel belangrijk vind dat er eindelijk een plek is voor de jeugd van jaar. Wij zijn fanatiek als het gaat om leuke vrijetijdsbesteding dat niets met computeren of gamen te maken heeft maar waar het gaat om lichamelijke dingen, zoals skaten, boarden en bomen klimmen! Ze zitten al veel te veel binnen!!! Margien, 48 jaar... het voorziet in een geweldige behoefte!!

30

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

GROEP VAN DE WEEK!! GROEP 5 B!!

GROEP VAN DE WEEK!! GROEP 5 B!! GROEP VAN DE WEEK!! GROEP 5 B!! Wij zitten in groep 5 B in het schooljaar 2014/2015. Marvin-Kirsten-Adesh-Tim-Ise-Bart-Phéline-Lotte-Oumaima-Vera-Louise-Sanne-Bloem Esra-Madelief-Ilona-Niimo-Yuri-Thomas-Denise-Roos-Thijmen-Remco-Bas-Pepijn

Nadere informatie

januari uitgave over 10 jaar? my branding swot wie is Chantal van westerop? chantal van westerop 1

januari uitgave over 10 jaar? my branding swot wie is Chantal van westerop? chantal van westerop 1 Chantal januari uitgave over 10 jaar? my branding swot wie is Chantal van westerop? chantal van westerop 1 Editors note inhoud Beste Lezer, Super leuk dat ik jouw interesse heb weten te wekken en je nu

Nadere informatie

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet!

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet! Gevaarlijke liefde Gevaarlijke liefde In de pauze Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Als je verliefd wordt ben je in de wolken. Tegelijk voel je je

Nadere informatie

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Een land waar mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Lilian (48) vraagt haar zoontje om even een handje te komen geven. Dat doet hij en dan gaat hij weer lekker verder spelen. Wij nemen plaats aan

Nadere informatie

Indeling JEUGD SEIZOEN 2014-2015

Indeling JEUGD SEIZOEN 2014-2015 Indeling JEUGD SEIZOEN 2014-2015 Technische Commissie 2014-2015 TC Algemeen: Wil van Gerwen (voorz.) TC jeugd: Ronnie Maas Jan Martens Ad Vervest Walter Snellens Jeroen Stevens (secr.) Ronnie Maas (jeugd

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

ik? Houd je spreekbeurt over GGNet

ik? Houd je spreekbeurt over GGNet ik? Houd je spreekbeurt over GGNet 1 Houd je spreekbeurt over GGNet Krijg je zelf hulp van GGNet Jeugd? Of je vader/moeder/broer(tje)/zus(je) of iemand anders die je kent? Werkt één van je ouders bij GGNet?

Nadere informatie

Laura zelf heeft bijna nooit ruzie met haar moeder. De moeder van Laura komt uit Peru. Yasmina vindt haar lief, zacht en zorgzaam.

Laura zelf heeft bijna nooit ruzie met haar moeder. De moeder van Laura komt uit Peru. Yasmina vindt haar lief, zacht en zorgzaam. 1. Yasmina doet het tuinhekje achter zich dicht. Hoe kan ze zo stom zijn niet aan de verjaardag van haar moeder te denken? Haar moeder blijft woedend achter. Yasmina voelt zich even rot, maar na drie stappen

Nadere informatie

nooitopvakantie Een op de negen kinderen gaat nooit op vakantie omdat hun ouders er geen geld voor hebben. Gelukkig woon ik dicht bij een speeltuin.

nooitopvakantie Een op de negen kinderen gaat nooit op vakantie omdat hun ouders er geen geld voor hebben. Gelukkig woon ik dicht bij een speeltuin. 106 l linda. nooitopvakantie Een op de negen kinderen gaat nooit op vakantie omdat hun ouders er geen geld voor hebben. Gelukkig woon ik dicht bij een speeltuin. Revino Werners (8) woont met zijn zusjes

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

13/6/2012 TRANSCRIPT RIET INTERVIEW. Sanni

13/6/2012 TRANSCRIPT RIET INTERVIEW. Sanni 13/6/2012 INTERVIEW TRANSCRIPT RIET Naam interviewer Naam respondent Pseudoniem respondent Datum interview 30-05-2012 Plaats interview Alkmaar Begintijd interview 12.00 Eindtijd interview 13.20 Leeftijd

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

JEUGD SEIZOEN

JEUGD SEIZOEN Indeling JEUGD SEIZOEN 2013-2014 Technische Commissie 2013-2014 TC Algemeen: Wil van Gerwen (voorz.) Ad Vervest Walter Snellens Jeroen Stevens (secr.) Ronnie Maas (jeugd TC) Gertjan van Doormalen (afgv.

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

UITSLAGEN KWALIFICATIE WEDSTRIJDEN NK BAAN OMNISPORT APELDOORN 8 & 9 DECEMBER 2012

UITSLAGEN KWALIFICATIE WEDSTRIJDEN NK BAAN OMNISPORT APELDOORN 8 & 9 DECEMBER 2012 SCRATCH 1e serie Nieuwelingen Plaats Nr. Naam Woonplaats UCI Code 1 8 Yannick Detant PURMEREND NED19970323 2 6 Sven Burger WARMENHUIZEN NED19970522 3 13 Michael Groot DIEMEN NED19980216 4 18 Claudio de

Nadere informatie

Antwoorden Thema 5 woonomgeving. Oefening 3. 1. mag 2. moest 3. Mag 4. moeten 5. Mag 6. moeten 7. moet 8. mogen 9. mocht 10.

Antwoorden Thema 5 woonomgeving. Oefening 3. 1. mag 2. moest 3. Mag 4. moeten 5. Mag 6. moeten 7. moet 8. mogen 9. mocht 10. Antwoorden Thema 5 woonomgeving Oefening 3 A 1. mag 2. moest 3. Mag 4. moeten 5. Mag 6. moeten 7. moet 8. mogen 9. mocht 10. moesten B 1. Kon 2. Willen 3. Kan 4. kunnen 5. mocht 6. Kan - kan 7. wilde 8.

Nadere informatie

Dit boekje is van:..

Dit boekje is van:.. Ik en mijn plan Dit boekje is van:.. Hallo, Jij bent cliënt bij SOVAK. Je hebt bij SOVAK een persoonlijk begeleider. Samen maak je afspraken over wat jij zelf doet en wat SOVAK doet. Die afspraken staan

Nadere informatie

Hoi allemaal, Groetjes, Kim

Hoi allemaal, Groetjes, Kim Even voorstellen Ik heet Harjon van den Poll, ben 38 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen. Ik ben creatief, ondernemend, sociaal en sportief. Mijn passie is om mensen te laten ervaren wat ze willen

Nadere informatie

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN.

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN. HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE EMAILADRES DOOR TE GEVEN. ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER JEZELF OP MSN TE ZETTEN. IK ZOU, NAAST MIJN NAAM OOK DE STRAAT WAAR IK WOON DOORGEVEN. DAT IS GEEN GEHEIM! IK VIND

Nadere informatie

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz.

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz. Almelo, 8 juli 2015 Onderwerp: Moeilijk verhuizen! Beste heer/mevrouw Ik ben (...) Ik ben 14 jaar oud. Ik woon met mijn ouders en mijn 2 kleine broertjes in azc Almelo. In deze vakantie moeten er ongeveer

Nadere informatie

Tijdens de video- hometraining worden verschillende begrippen gebruikt. In de bijlage geven we een korte omschrijving van deze begrippen.

Tijdens de video- hometraining worden verschillende begrippen gebruikt. In de bijlage geven we een korte omschrijving van deze begrippen. Bijlage 11 Voorbeeld informatie VHT: Bouwstenen voor geslaagd contact Informatie Video - hometraining Belangrijke begrippen initiatieven herkennen volgen ontvangstbevestiging beurt verdelen leidinggeven

Nadere informatie

Liemt in Uitvoering. wat miste je als kind in ons dorp. wat vond je als kind leuk aan wonen in ons dorp. wat zou je in Liemt willen kunnen doen

Liemt in Uitvoering. wat miste je als kind in ons dorp. wat vond je als kind leuk aan wonen in ons dorp. wat zou je in Liemt willen kunnen doen hoe lang woon je in Liemt wat vond je als kind leuk aan wonen in ons dorp wat miste je als kind in ons dorp doe je dingen in Liemt op dit moment wat zou je in Liemt willen kunnen doen 12 jaar gezellig/veel

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Uitleg Zing in 19 mei 2013: Dat is verleidelijk!

Uitleg Zing in 19 mei 2013: Dat is verleidelijk! Uitleg Zing in 19 mei 2013: Dat is verleidelijk! In onze vorige Zing In hebben we het gehad over de druk die op jonge mensen wordt gelegd, op de vaak hoge eisen die we aan hen stellen. Maar niemand is

Nadere informatie

Taalles werkt! Een fotoserie in het kader van de Week van de Alfabetisering 2013

Taalles werkt! Een fotoserie in het kader van de Week van de Alfabetisering 2013 Taalles werkt! Een fotoserie in het kader van de Week van de Alfabetisering 2013 Deze fotoserie is ontwikkeld in het kader van de Week van de Alfabetisering 2013. In Utrecht wonen zo n 30.000 mensen die

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 1)

Luisteren: muziek (A2 nr. 1) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

MedezeggenschapsRaad

MedezeggenschapsRaad Uitslag kinder enquête tussenschoolse opvang Pius X De enquête is door een groot deel van de kinderen die overblijven ingevuld: 87 van de 125 kinderen (70%). De uitslag geeft weer dat de kinderen redelijke

Nadere informatie

Aflevering: 31. Te + infinitief

Aflevering: 31. Te + infinitief Te + infinitief A: Te + Infinitief: twee dingen tegelijk. Jan staat in de keuken. Hij doet de afwas. Jan staat in de keuken de afwas te doen. Tom zit op zijn stoel. Hij leest een boek. Tom zit op zijn

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Wat is zo leuk om een eigen appartement te hebben? Je kunt je ouders, zus,broer of vriendin vragen

Wat is zo leuk om een eigen appartement te hebben? Je kunt je ouders, zus,broer of vriendin vragen Aan mij werd gevraagd of ik een stukje voor de woonkrant wilde schrijven. Natuurlijk wil ik dat, omdat ik de hele wereld wel wil vertellen hoe super trots wij zijn op de bewoners van Woongroep 2000, maar

Nadere informatie

Uitslagen Kids Challenge 2006

Uitslagen Kids Challenge 2006 Jongste groep (6,7 8 jaar), 1 ronde Sven Meinders Monster 7 0:10:26 Sjors Kouwenhoven De Lier 8 0:12:44 Mark Jochems Den Haag 8 0:12:48 Alexander van Vugt s Gravenzande 7 0:14:34 Leon de Caluwe Ter Heijde

Nadere informatie

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes.

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes. G. is een jongen van 12 jaar oud. Hij heeft geen handicap maar komt tijdens de vakanties wel naar de regenboog samen met zijn zus die wel een handicap heeft. Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai.

Nadere informatie

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen +

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen + > vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik JEUGDIGEN Heb jij seksueel misbruik meegemaakt of iemand in jouw gezin, dan kan daarover praten helpen. Het kan voor jou erg verwarrend zijn hierover te praten,

Nadere informatie

Per Omgaande schooljaar 2015 2016 18 september 2015 nummer 2

Per Omgaande schooljaar 2015 2016 18 september 2015 nummer 2 Bossestraat 8b 5374 HT Schaijk Postbus 111 5374 ZJ Schaijk e-mail: dir.denomgang@optimusonderwijs.nl tel: 0486-461283 Per Omgaande schooljaar 2015 2016 18 september 2015 nummer 2 Inhoud Van de directie

Nadere informatie

Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark.

Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark. Afdeling IJsselstein Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark. September/oktober 2013 Inleiding In de laatste week van augustus en de eerste week

Nadere informatie

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING 1. DE HERSENEN 1.1 HOE ZIEN HERSENEN ERUIT? VRAAG WIE KAN VERTELLEN WAT HERSENEN ZIJN? VRAAG HEBBEN KINDEREN KLEINERE HERSENEN DAN GROTE MENSEN? 1.2 WANNEER GEBRUIK JE ZE?

Nadere informatie

Agnes Vet. Cindy Parera

Agnes Vet. Cindy Parera Agnes Vet Hallo, mijn naam is Agnes Vet. Ik ben getrouwd met Peter Hüther en samen hebben wij 3 kinderen, Myrna (2004), Lex (2002) en Rick (2000). Naast voorzitterschap van de ouderraad, werk ik als beleidsmedewerker

Nadere informatie

Zondag favorieten, Let,s Gro, Sinterklaas, Film

Zondag favorieten, Let,s Gro, Sinterklaas, Film Zondag favorieten, Let,s Gro, Sinterklaas, Film Dankbaar voor kleine of misschien wel grote momentjes in het leven en wat is het toch mooi om ze af en toe te delen met jullie. Maar het is mezelf ook bewust

Nadere informatie

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 FLIPPEN Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 Verantwoording: Opleiding: Media Vormgeven School: Media college Amsterdam Jaar: 1 Projectomschrijving: Het maken van

Nadere informatie

Schoolreisje Hellendoorn. Het was heel leuk in Hellendoorn

Schoolreisje Hellendoorn. Het was heel leuk in Hellendoorn Hellendoorn. Het was heel leuk in Hellendoorn Ik was met Luca en Ricardo en Sebastiaan en Tijmen en Tijmens vader en Damian en Javanni in de stambootjes. En we hebben nog patat gegeten. En we zagen Mainstreet

Nadere informatie

Maak van je kind een maker!

Maak van je kind een maker! Maak van je kind een maker! En word er zelf ook één. Zes regels waarmee dat waarschijnlijk best wel lukt. 1 Welkom In dit boekje vertellen we over maken. Het is speciaal gemaakt voor ouders die samen met

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL.

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL. Liefde Ik laat je nooit in de steek. Ik zal je helpen. Jij bent mijn beste vriendin. Het mooiste wat ik heb, geef ik aan jou. Ik ben verliefd... Ik heb alles voor je over. IK HOU VAN JOU! Ik bid voor je.

Nadere informatie

De viool en de gitaar en de dwarsfluit.

De viool en de gitaar en de dwarsfluit. De viool en de gitaar en de dwarsfluit. Er was is een vrouw die had een familie. De familie heette de viool. Ze had 2 baby violen en 2 zussen en 1 moeder en vader.,maar toen ze bij ons kwamen was pa niet

Nadere informatie

Ik vind tekenen en knutselen leuk en sommige andere spelletjes. Het leukst dit jaar vond ik de sponsorloop, ik heb 13 rondjes gelopen.

Ik vind tekenen en knutselen leuk en sommige andere spelletjes. Het leukst dit jaar vond ik de sponsorloop, ik heb 13 rondjes gelopen. Het schooljaar zit er bijna op! De kinderen van groep 4/5 hebben keihard gewerkt en gelukkig ook veel geleerd. Wat ze hebben geleerd, vertellen ze hieronder. Ik heb dit jaar veel geleerd. Ik vind rekenen

Nadere informatie

KIJK IN JE BREIN LESMODULE VMBO LEERLING

KIJK IN JE BREIN LESMODULE VMBO LEERLING LESMODULE VMBO LEERLING 1. DE HERSENEN 1.1 WAT ZIJN HERSENEN? VRAAG WAT ZIJN HERSENEN PRECIES? 1.2 WANNEER GEBRUIK JE ZE? DENKOEFENING WAAR- VOOR GEBRUIK JE OP DÍT MOMENT JE HERSENEN? DENKOEFENING KUN

Nadere informatie

INTRODUCTIE. Beter rollen dan hollen. De Dreams brigade. Info en boekingen

INTRODUCTIE. Beter rollen dan hollen. De Dreams brigade. Info en boekingen INTRODUCTIE Dreams geeft al 14 jaar met veel passie skateboardles. Lessen voor beginners en gevorderden. Je leert op een leuke en veilige manier skateboarden. Ons team bestaat uit de beste skateboarders

Nadere informatie

Gamen. Zonder flauwekul. Ik voelde me rot als ik niet kon gamen. Nu heb ik ook plezier als ik niet aan het gamen ben.

Gamen. Zonder flauwekul. Ik voelde me rot als ik niet kon gamen. Nu heb ik ook plezier als ik niet aan het gamen ben. Ik voelde me rot als ik niet kon gamen. Nu heb ik ook plezier als ik niet aan het gamen ben. Rein, 17 jaar Gamen Zonder flauwekul Ik vind gamen leuk. Maar ik deed het te veel. Ik kwam erachter dat ik geen

Nadere informatie

Ben je slachtoffer? Folder voor jongeren

Ben je slachtoffer? Folder voor jongeren Ben je slachtoffer? Folder voor jongeren Mijn leven veranderde zo n drie jaar geleden. Juist de dag voor mijn mama s verjaardag kreeg ze van mijn vader een kogel door het hoofd. Wonder boven wonder overleefde

Nadere informatie

Avontuur op de camping

Avontuur op de camping Programmaboekje Avontuur op de camping Onvergetelijke zomer YES! De zomervakantie komt er weer aan. Zes weken lang hebben we superleuke, uitdagende en afwisselende activiteiten en workshops, speciaal

Nadere informatie

Welkom op de Pionier

Welkom op de Pionier Welkom op de Pionier Wat lees je allemaal in dit boekje? 1. Wat is de Pionier voor een school? 2. Op school zijn verschillende klassen. 3. Zo gaat het op de Pionier. 4. Hoe ziet een schooldag er op onze

Nadere informatie

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014 1 NIEUWSBRIEF 22 11-07-2014 Laatste nieuwsbrief 2013/2014 Alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Nog één week te gaan en dan gaan we genieten van de zomervakantie. Maar de week is goed gevuld.

Nadere informatie

BLOEMEN. zijn mooi want dat maakt. de heel schoon. Bloemen hebben alle kleuren en hebben verschillende geuren.

BLOEMEN. zijn mooi want dat maakt. de heel schoon. Bloemen hebben alle kleuren en hebben verschillende geuren. BLOEMEN zijn mooi want dat maakt de heel schoon. Bloemen hebben alle kleuren en hebben verschillende geuren. Bloemen maken me,, want ik pluk ze in de wei. Zoem, zoem, zoem, daar vliegt een, dan komt er

Nadere informatie

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen.

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen. De zes kinderen. Het eerste knd houdt van sport. Daarom is hij niet kort. Het tweede kind houdt van muziek. Daarom wordt hij nooit ziek. Het derde kind houdt van slapen. En ligt altijd te gapen. Het vierde

Nadere informatie

3 Pesten is geen lolletje

3 Pesten is geen lolletje Na deze les kun je: het verschil tussen plagen en pesten noemen; jouw ervaringen met pesten vertellen; uitleggen hoe je pesten kunt stoppen; afspraken maken over pesten. 3 Pesten is geen lolletje Pesten

Nadere informatie

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand Antwoordenmodel Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1 Oefening 1 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009 255 euro per maand 272 euro per maand 182.000 studenten 200.000 studenten 5.800 Nederlandse

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

Interview met DJ Kit T

Interview met DJ Kit T Interview met DJ Kit T Ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar wie Kit-T nu precies is. Kun je ons wat over jezelf vertellen? Mijn naam is Kitty Nendels, geboren in Kerkdriel en opgegroeid

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en???

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? De Zeeuws Barabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) heeft als doel: Het doen beoefenen van sport door doven. Dit doel probeert zij onder meer te bereiken door:

Nadere informatie

Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel

Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel Mijn naam is Ingrid Stokkentre en ben lid van de ouderraad sinds 2013. Ik ben getrouwd en wij hebben 3 dochters. Yasmijn (2005) zit op de Triangel en mijn andere

Nadere informatie

WIJ. De basis voor iedere groep zijn 3 gouden schoolregels - Jij hoort erbij - Je doet wat je belooft - Help een ander

WIJ. De basis voor iedere groep zijn 3 gouden schoolregels - Jij hoort erbij - Je doet wat je belooft - Help een ander Themakrant WIJ WIJ We zijn dit schooljaar begonnen in alle groepen met het thema Wij. Wij gaat over hoe we met elkaar willen omgaan op school, maar vooral wat we van elkaar mogen verwachten. Daarmee bedoelen

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

het begin van dit boek

het begin van dit boek De autisme survivalgids 9 het begin van dit boek Ken je dat gevoel? Je bent een kind. Een jongen of een meisje. Om je heen zijn er heel veel andere kinderen. Allemaal zien ze er net een beetje anders uit.

Nadere informatie

Donderdag 4 december 2014 Programma boekje

Donderdag 4 december 2014 Programma boekje Sportdag 3 e klassen Donderdag 4 december 2014 Programma boekje Sportdag Volleybal & Basketbal Datum: 4 december 2014 Plaats: Sportlaan 22 9781 CL Bedum Aanwezig: Volleybal 8:45 uur Basketbal 12:30 uur

Nadere informatie

Uitstroom Stella en Lars zijn nu officieel doorgestroomd naar de peutergroep

Uitstroom Stella en Lars zijn nu officieel doorgestroomd naar de peutergroep Babygroep Nieuwe kinderen Jeanot: komt op maandag, dinsdag en woensdag. Robin: komt op vrijdag. Joris: komt op dinsdag en donderdag. Novan: komt op maandag en donderdag. Ella: komt op maandag en woensdag

Nadere informatie

Ja hoor. Dan moet je rechtdoor. Bij de moet je naar rechts en daarna de links. Het postkantoor is aan rechterhand.

Ja hoor. Dan moet je rechtdoor. Bij de moet je naar rechts en daarna de links. Het postkantoor is aan rechterhand. Thema 5 Woonomgeving Oefening 2 Situatie 1 Pardon meneer, mag ik iets vragen? Jazeker, wat kan ik voor doen? Weet u het postkantoor is? Ja hoor. Dan moet je rechtdoor. Bij de moet je naar rechts en daarna

Nadere informatie

Voor jou. Feest in Laag Soeren. Binnenkomen Verhuisd & Nieuw Nieuws Weet je nog? Ik vertel. Werken Suc6 Facebook Mijn huis Kalender

Voor jou. Feest in Laag Soeren. Binnenkomen Verhuisd & Nieuw Nieuws Weet je nog? Ik vertel. Werken Suc6 Facebook Mijn huis Kalender Feest in Laag Soeren Voor jou Binnenkomen Verhuisd & s Weet je nog? Ik vertel Werken Suc6 Facebook Mijn huis Kalender Binnenkomen Dit zegt Ernst: Hallo allemaal Deze Voor-Jou staat weer vol met foto s.

Nadere informatie

pest eruit? De baas spelen

pest eruit? De baas spelen Hoe ziet iemand die een ander pest eruit? Waarschijnlijk heb je wel gemerkt dat het ontzettend moeilijk is om zo n beschrijving te geven. Dat is logisch want er bestaat niet iemand die eruit ziet als een

Nadere informatie

3/12/2013. Mijn broer heeft ADHD. Mijn broer heeft ADHD. Mijn grote broer heeft ADHD. Het zal je broer maar wezen. Ouders opgepast

3/12/2013. Mijn broer heeft ADHD. Mijn broer heeft ADHD. Mijn grote broer heeft ADHD. Het zal je broer maar wezen. Ouders opgepast Mijn broer heeft ADHD Mijn broer heeft ADHD Ouders hebben twee of meer kinderen Waarvan één (soms ook meerdere) stoorzender(s) Hoe houden we dit gezin in evenwicht? Waar moeten we op letten? Het zal je

Nadere informatie

Spoorboekje. Als je het mij vraagt. Onderwijs Vanuit autisme bekeken

Spoorboekje. Als je het mij vraagt. Onderwijs Vanuit autisme bekeken Spoorboekje Als je het mij vraagt Onderwijs Vanuit autisme bekeken 1 Start Wat vinden kinderen en jongeren met autisme eigenlijk van het onderwijs? Vanuit autisme bekeken vroeg hen wat zij willen vertellen

Nadere informatie

Het is nog vroeg in het schooljaar, dus we hebben samen nog niet zo veel beleefd. Toch hebben we geprobeerd met zijn allen iets te laten zien van

Het is nog vroeg in het schooljaar, dus we hebben samen nog niet zo veel beleefd. Toch hebben we geprobeerd met zijn allen iets te laten zien van Het is nog vroeg in het schooljaar, dus we hebben samen nog niet zo veel beleefd. Toch hebben we geprobeerd met zijn allen iets te laten zien van onze klas. Veel plezier met het lezen van de stukjes en

Nadere informatie

De participerende bezoeker. Openstelling op zaterdag.

De participerende bezoeker. Openstelling op zaterdag. De participerende bezoeker Zoals jullie weten wil de politiek graag een participerende samenleving. Dit betekent dat meer dan voorheen een beroep gedaan wordt op de mensen zelf. Dit is ook terug te vinden

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Eenzaam. De les. Inhoud. Doel. Materiaal. Belangrijk. les

Eenzaam. De les. Inhoud. Doel. Materiaal. Belangrijk. les 8 Inhoud 1 Eenzaam De Soms ben je alleen en vind je dat fijn. Als alleen zijn niet prettig aanvoelt, als je niet in je eentje wilt zijn, dan voel je je eenzaam. In deze leren de leerlingen het verschil

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

M i j n o u d e r s g a a n s c h e i d e n

M i j n o u d e r s g a a n s c h e i d e n M i j n o u d e r s g a a n s c h e i d e n W E R K B O E K E C H T S C H E I D I N G, S T E U N J E K I N D M I J N W E R K B O E K Dit werkboek is speciaal voor kinderen met gescheiden ouders. Er zijn

Nadere informatie

AK Jeugd 1. Poule A 14:00 Tafel 1 Rob Seldenrijk TTVN A1 Sander van Buul TTV H'sum Laurens de Nooij REGA

AK Jeugd 1. Poule A 14:00 Tafel 1 Rob Seldenrijk TTVN A1 Sander van Buul TTV H'sum Laurens de Nooij REGA AK 2013 12-1 Jeugd 1 Poule A 14:00 Tafel 1 Rob Seldenrijk TTVN Sander van Buul TTV H'sum Laurens de Nooij REGA Poule B 14:00 Tafel 2/3 Arthur Boerman SVE Maxim van der Kaaij TTV Huizen Nimrod Rakke TTVN

Nadere informatie

Advies blok Wonen en buitenruimte

Advies blok Wonen en buitenruimte Als Kindergemeenteraad hebben we ons twee jaar lang verdiept in verschillende beleidsterreinen. We werden hierbij ondersteund door drie adviescommissies: Milieu, Economie en Veiligheid. Ook hebben er ruim

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

ZORGELOOS OP UITJE, VOOR OUDERS EN BEGELEIDING VAN AUTISTISCHE KINDEREN

ZORGELOOS OP UITJE, VOOR OUDERS EN BEGELEIDING VAN AUTISTISCHE KINDEREN ZORGELOOS OP UITJE, VOOR OUDERS EN BEGELEIDING VAN AUTISTISCHE KINDEREN Inhoud: - Zorgeloos op uitje -Wat is autisme? - Wat houd een uitje precies in? - 15 TIPS om uw uitje tot een succes te maken Marinka

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

Concept Animatieprogramma Hemelvaart 13 t/m 17 mei 2015 Woensdag 13 Mei

Concept Animatieprogramma Hemelvaart 13 t/m 17 mei 2015 Woensdag 13 Mei Woensdag 13 Mei 14.00-15.00 Spellenparty Ben jij klaar voor een allerlei leuke mini spelletjes? Doe dan gezellig mee! 16.00-17.00 Parachute Kruipen, springen, rennen! Dit gaan we allemaal doen tijdens

Nadere informatie

Yolo is m n stopwoordje aso ben ik soms rozen vind ik mooi anders is iedereen

Yolo is m n stopwoordje aso ben ik soms rozen vind ik mooi anders is iedereen Allemaal luisteren naar mijn naamdicht Naar de tv kijken doe ik graag Namelijk naar Spangas En het liefste kijk ik de hele dag Van zingen hou ik ook heel veel Als ik dat doe word ik namelijk heel blij

Nadere informatie

April. Clorisse. Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!!

April. Clorisse. Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!! Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!! Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs April Xaverius-St.Rita A21/46G April

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

BEGRIJPEND LEZEN 2 NEDERLANDS TEKSTEN BEGRIJPEN

BEGRIJPEND LEZEN 2 NEDERLANDS TEKSTEN BEGRIJPEN BEGRIJPEND LEZEN 2 NEDERLANDS TEKSTEN BEGRIJPEN 0 INTRODUCTIE Je hebt je in de vorige uitleg leren oriënteren en voorbereiden op een tekst. Op die manier kun je al snel zien met wat voor soort tekst je

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Eline Duin

Met vriendelijke groet, Eline Duin Hallo, Mijn naam is Shanushka La Cruz, ik ben 18 jaar en ik loop stage in groep 8a bij Thijs. Ik volg de Pabo, op de Fontys in Den Bosch. Ik geniet er enorm van om voor de klas te staan en om met kinderen

Nadere informatie

Met o.a. Wat is project Wijk in Beeld? De foto s en resultaten. Wat Jongeren willen: Hun meningen & ideeën. Susanne Boer Jong Alphen 07-11-11

Met o.a. Wat is project Wijk in Beeld? De foto s en resultaten. Wat Jongeren willen: Hun meningen & ideeën. Susanne Boer Jong Alphen 07-11-11 Met o.a. Wat is project Wijk in Beeld? De foto s en resultaten. Wat Jongeren willen: Hun meningen & ideeën. Alles op een rij. Susanne Boer Jong Alphen 07-11-11 Wijk in beeld is een project dat is opgezet

Nadere informatie

Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Waarom dit weekend?

Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Waarom dit weekend? Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Het komt al snel dichterbij, nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zover. We gaan genieten

Nadere informatie

Filipijnen - Flessenactie

Filipijnen - Flessenactie Filipijnen - Flessenactie De kinderen van groep 8 hebben lege flessen ingezameld naar aanleiding van de orkaan op de Filipijnen. Een paar weken terug gingen wij flessen op halen voor de Filepijnen. Toen

Nadere informatie

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen?

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Scoor dan met ons topaanbod! Een programma van sportbonden en NOC*NSF dat sportief gedrag stimuleert en ongewenst gedrag aanpakt. Vraag kinderen waarom

Nadere informatie