Aanwezig: Ignace Van der Cam Directeur DSV. Dominique Van Acker DGFB-Facilitair Bureau. Denis Caekebeke DGFB-HVAC

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanwezig: Ignace Van der Cam Directeur DSV. Dominique Van Acker DGFB-Facilitair Bureau. Denis Caekebeke DGFB-HVAC"

Transcriptie

1 VERSLAG AD HOC COMMISSIE HOME 14/12/05 Aanwezig: Ignace Van der Cam Directeur DSV Marc Bracke Afdelingshoofd DSV Dirk Mangeleer Logistiek Beheerder Dominique Van Acker DGFB-Facilitair Bureau Christiaan Polet DGFB-Elektriciteit/Liften Denis Caekebeke DGFB-HVAC Tom Ceriez DGFB Sanitair/Bouw Pol Theunynck DGFB- Projecten Frederik Roose Voorzitter HK Lisa Brille Voorzitter home Astrid Ann Simons Vice-Voozitter home Astrid Peter Dedecker bewoner Home Heymans Rob Caluwaerts Voorzitter home Vermeylen Dieter De Breuker Vice-Voorzitter Boudewijn Glenn Van den Bergh Voorzitter Boudewijn Iancu Avram Vice-Voorzitter home Fabiola Timothy Suy Voorzitter home Fabiola Harko Vande Loock Studentenvertegenw. Soc.Raad Nancy De Keyzer Onderhoudsverantw. Vermeylen/Fabiola Dirk Mathys Homebeheerder Boudewijn/Astrid/Bertha Rita Poppe Verantwoordelijke Huisvesting Verontschuldigd Nina Delameilleure Vice-Voorzitter Vesalius Tomas Ennekens Voorzitter Home Vesalius Freddy Bracke DGFB alarmbeheer Lin Geuns Voorzitter Home Bertha Home Fabiola Alle keukens zijn dringend aan renovatie toe. De uit te voeren werken worden opgenomen in de begroting van Het aanbestedingsdossier moet worden opgestart. Centrale inkom De renovatie van de centrale trappenhal zal begin 2006 aanvangen. Omdat deze werkzaamheden geen lawaaioverlast veroorzaken, kan er verder gewerkt worden tijdens de sperperiode. Studenten hebben daar geen problemen mee, op voorwaarde dat de werklieden geen radio s laten spelen in die periode. Afbraakmateriaal De stookketels die werden uitgebroken, blijven al een aantal weken liggen op de parkeerstrook voor het gebouw en belemmeren de doorgang aan de fietsenstallingen. De heer Caekebeke zal deze opruiming trachten te bespoedigen wat niet zo evident is. Door wegenwerken in de straat is zwaar vervoer bijna onmogelijk.

2 Home Boudewijn Fietsenstallingen De fietsenstallingen zijn gebruiksklaar maar toch blijven een aantal studenten hun fiets vastzetten aan de omheining. Dirk Mathys, homebeheerder, heeft al een tweetal keer achtergelaten fietsen laten ophalen door de diensten van de stad. Deze actie zal op regelmatige tijdstippen herhaald worden. DGFB zal deze actie ondersteunen door de inschakeling van de klusjesdienst die alle fietsen, welke niet in de fietsenstallingen staan, zullen labelen. Na twee weken wordt de stadsdienst verwittigd om de gelabelde en fout geparkeerde fietsen op te halen. De veelvuldige defecten aan de kookvuurtjes worden veroorzaakt door het gebruik van een verkeerd reinigingsproduct. Studenten pleiten voor aankoop van een betere kwaliteit van kookplaten. Er zijn niet veel alternatieven op de markt voor de kookvuurtjes die nu gebruikt worden. Het installeren van inbouw kookplaten zou een oplossing kunnen bieden maar op termijn vallen deze herstellingen te duur uit. Warm water Het warm water van de douches (kant bijkeuken) is niet warm genoeg. De warmtewisselaar vervangen of ontkalken heeft tot nog toe geen resultaten opgeleverd. Tijdens de piekuren valt de druk regelmatig uit en komt er geen warm water uit de lavabokraan in de kamers van 17 tot 32 van bijna alle verdiepingen. De douchekoppen zitten verstopt door kalkaanzetting, ze dienen dringend te worden nagezien. Toiletten In elke sanitaire ruimte zal 1 toilet vervangen worden door een urinoir. Niet alle toiletten beschikken over een toiletpapierhouder. DGFB kijkt uit naar een geschikte oplossing. Verzamelplaats bij evacuatie Na de eerste evacuatieoefeningen blijkt dat de cijfers op de bordjes niet goed leesbaar zijn. De preventiestudenten vragen grotere leesbare bordjes. Brandhaspels De muurhaspels met de brandslangen op de 4 de en 14 de verdieping komen los van de muur. Tom Ceriez zal dit laten controleren. Homebeheerder De studenten vinden dat de uitbreiding van het takenpakket van Dirk Mathys naar homebeheerder van alle buitenhomes geen goede zaak is. Zij vrezen dat de dienstverlening niet meer kan zoals voorheen en vragen dat de functie opnieuw FT zou ingevuld worden in home Boudewijn. Het beheer zal dit op regelmatige tijdstippen evalueren, stelt men hiaten vast in de dienstverlening, dan zal men daarop anticiperen.

3 Home Vermeylen Douches De renovatie van de douches, naar het voorbeeld van home Fabiola, werd opgenomen in het investeringskrediet. De werken zullen worden uitgevoerd tussen 2 sperperiodes in. Asbest DGFB is bezig met asbestinventaris in alle homes. Studenten hebben kritiek op de manier van werken bij het verwijderen van asbest in de stookplaats van home Vermeylen. André Desmet geeft volgend antwoord op de bemerkingen van de studenten: 1.Asbest in de garage van home Vermeylen: De contaminatie op de grond had niets te maken met de werken in de stookplaats. De contaminatie van de leiding boven de garagepoort is ontstaan doordat de poort tegen de leiding schuurde bij het openen, de asbestisolatie werd verwijderd en vervangen door isolatie met alu plaat. 2.Te volgen procedure bij asbestverwijdering Een erkend labo neemt stalen en laat ze ontleden op aanwezigheid van asbest Is asbest aanwezig dan wordt een prijs gevraagd aan een erkende asbestverwijderaar De asbestverwijderaar verwittigt de Arbeidsinspectie 14 dagen vóór de werken aanvangen. De werken worden uitgevoerd - ofwel met couveusezakken: die worden rond de buizen gehangen en via de handen die aan de zakken zijn vastgemaakt wordt het asbest losgemaakt en valt in de zakken ; de zakken worden verwijderd en afgevoerd naar speciale klasse A storten. - ofwel in zone: d.w.z. dat de ganse omgeving afgedekt wordt met dikke plastiek (rookdicht), er worden extractoren geplaatst die de zone afzuigen. Aan de ingang van de zone worden een kleedsas, een douchesas en een werksas geplaatst om het asbest te verwerken en buiten te brengen in speciale zakken met het opschrift asbest. De lucht wordt via absoluutfilters gezuiverd (asbestvezels blijven achter) en de gezuiverde lucht wordt via plastieken slangen naar buiten gebracht. Tijdens de werken worden metingen uitgevoerd door een erkend labo zowel binnen als buiten de zone. De resultaten van die metingen worden overgemaakt aan het bestuur en zij worden ook doorgestuurd naar de Arbeidsgeneesheer. Centrale verwarming De temperatuur op de kamers is overdag meestal te koud vanaf de 4 de verdieping en hoger. In de nacht is de temperatuur meestal veel beter. Dit probleem stelt zich sinds de overschakeling naar het nieuwe systeem. Ook in de andere homes, Fabiola en Astrid, stelt zich hetzelfde probleem. DGFB zorgt dat de temperatuur wordt verhoogd, registreert het verloop en stuurt bij waar nodig zodat een optimale temperatuur wordt bereikt. Fietsenstalling Studenten achten het wenselijk dat de fietsenrekken aan de zijgevel (kant groenzone) overdekt worden. Gezien deze stelplaats zich in een zone bevindt die ook dienst doet als brandweerdoorgang moet er rekening gehouden worden met de voorziene veiligheidsvoorschriften. DGFB zal dit verder bekijken.

4 Home Astrid Stortbaden In de vernieuwde douches is er slechts één centrale afvoer en dit in de middelste douche. De studenten vinden dit niet hygiënisch. Na de ingebruikname volgt een evaluatie. Voorlopig werden douchematten geplaatst zodat men boven het afvoerwater staat. Uit de rondvraag blijkt echter dat de douchematten geen soulaas brengen, wel in tegendeel. Deze matten zijn heel moeilijk te reinigen. De studenten blijven vragende partij om elke douchecel te voorzien van een individuele afvoer. Tom Ceries zal nagaan hoe dit kan gerealiseerd worden. Opmerkingen na renovatiewerken De poort naar de garage werd beschadigd en kan niet meer gesloten worden zodat iedereen vrij in en uit kan. Buitenstaanders komen zelfs afval dumpen in de garage. Studenten vragen dat de sluiting van de garagepoort prioritair zou behandeld worden. Er zijn te weinig fietsenstallingen zowel voor de bewoners (binnen in de garage) als voor de bezoekers (buiten tussen de beplantingen rondom het gebouw). De vraag naar vaste fietsen staanplaatsen op de parkeerstrook ter hoogte van het gebouw blijft, zoals de stadsdiensten die trouwens plaatst in heel wat studentenbuurten. Michaëla Geenens, leidend ambtenaar bij de renovatiewerken, wordt op de volgende vergadering uitgenodigd om de problemen toe te lichten. Waarschuwingsalarm Doordat de homebeheerder nu verantwoordelijk is voor verschillende homes zal het ook veel langer duren alvorens het alarm kan gereset worden. De heer Mangeleer vindt dit niet echt redelijk en is van mening dat een oplossing moet gevonden worden om dit probleem op te vangen. Home Bertha De Vrieze Dampkappen Op een kring (= 6 studio s) werden de bestaande dampkappen vervangen door dampkappen met motor en elektrisch bediende terugslagklep waardoor de afvoer individueel regelbaar is. Er werden proefmetingen op verschillende plaatsen uitgevoerd; op een aantal plaatsen bleek die meting negatief. Men kon vaststellen dat vervuilde filters aan de basis lagen van het probleem. DGFB zal een 50-tal nieuwe filters aankopen om de Huisvesting in de mogelijkheid te stellen de vervuilde filters te laten reinigen, dit bij voorkeur 4 keer per jaar. De bewoners worden per brief gewaarschuwd wanneer de controle zal plaats hebben. Telefoonaansluiting Na de veelvuldige klachten over de VOIP telefoons heeft de universiteit, in onderhandeling met Siemens, volgende afspraak vastgelegd. Alle telefoontoestellen krijgen een nieuwe display en de oude software van de VOIP wordt vervangen door de nieuwe versie.

5 Mocht nadien blijken dat de installatie van de nieuwe displays niet de beoogde resultaten oplevert dan zal Siemens alle telefoontoestellen in home Bertha vervangen. Kleerhangers De kleerhangers werden op de rugzijde van de deur geplaatst zoals door de studenten gevraagd. Omdat de kleerhangers met 3 vijzen zijn vast gemaakt zouden de deuren van de studio s niet meer beantwoorden aan de normen van brandveiligheid. In de studio s van de mindervalide studenten zijn nog geen kleerhangers geplaatst omdat men de meest geschikte plaats met deze bewoners wil bespreken. Lichtkrant DGFB heeft contact opgenomen met de firma BTI die de lichtkrant heeft geïnstalleerd. De firma laat de nodige gegevens geworden opdat de lichtkrant opnieuw zou functioneren. Home Heymans Waterinsijpeling Sinds er werken werden uitgevoerd aan de terrassen van het KDV loopt het water langs de muur in de garage, rechts ter hoogte van de inkomdeur. Probleem werd nog niet opgelost; de aannemer werd in gebreke gesteld. De verdere afhandeling wordt opgevolgd door Martin Vaneeckhout, projectleider bij DGFB. Toegangsdeur garage De deur naast de garagepoort is moeilijk toegankelijk voor fietsers. De overstap (sas) moet genivelleerd worden. Voorlopig kan in de sas een deurmat worden gelegd om het niveauverschil op te vangen. Studenten vrezen echter dat deze mat zal verdwijnen. De definitieve oplossing wordt uitgevoerd wanneer de werken aan de noodtrap worden opgestart. Schimmelvorming Een aantal bewoners klagen over schimmelvorming in de slaapkamer ten gevolge van een condensatieprobleem op de buitenmuren. Dit probleem is gekend bij DGFB en aanpak ervan is in het renovatieplan opgenomen. In de keukens van de hoger gelegen verdiepingen komen de kookgeuren naar binnen van de lager gelegen verdiepingen via de centrale afzuigkanalen. Ook dit probleem wordt opgelost bij de renovatiewerken. De vordering van de renovatiewerken hangt echter samen met het dossier van het Kinderdagverblijf waarvoor een gepaste locatie wordt. Fietsenbergen De fietsenbergingen staan overvol. Er worden bijkomende plaatsen gevraagd. De bewoners van home Heymans kunnen ook een fietsenstandplaats aanvragen in home Vermeylen. Zij moeten zich hiervoor richten tot de receptie van home Vermeylen.

VERSLAG AD HOC COMMISSIE HOMES 7 november 2006

VERSLAG AD HOC COMMISSIE HOMES 7 november 2006 VERSLAG AD HOC COMMISSIE HOMES 7 november 2006 Zijn aanwezig: Marc Bracke, Directeur DSV Dirk Mangeleer, Logistiek Beheerder Dominique Van Acker, DGFB Facilitair Bureau Benny Vandenberghe, DBZ IDPBW Preventieadviseur

Nadere informatie

VERSLAG AD HOC COMMISSIE HOMES 12 november 2007

VERSLAG AD HOC COMMISSIE HOMES 12 november 2007 VERSLAG AD HOC COMMISSIE HOMES 12 november 2007 Zijn aanwezig: Marc Bracke, Directeur DSV Dirk Mangeleer, Logistiek Beheerder Dominique Van Acker, DGFB Facilitair Bureau Benny Vandenberghe, DBZ IDPBW Preventieadviseur

Nadere informatie

DIRECTIE STUDENTENVOORZIENINGEN AFDELING HUISVESTING. Onthaal nieuwe bewoners 26 September Francis

DIRECTIE STUDENTENVOORZIENINGEN AFDELING HUISVESTING. Onthaal nieuwe bewoners 26 September Francis DIRECTIE STUDENTENVOORZIENINGEN AFDELING HUISVESTING Onthaal nieuwe bewoners 26 September 2017 Francis PROGRAMMA Intern Reglement & huur(overeenkomst) Internet, post en postpakketten Praktijk (gebruik

Nadere informatie

Verslag Home Konvent 30/11/2006

Verslag Home Konvent 30/11/2006 Verslag Home Konvent 30/11/2006 Aanwezigen: Francis Goudsmedt: Voorzitter Home Konvent Hans Hallez: Penningmeester Home Konvent Maarten Lemmens: Secretaris Home Konvent Koen Colpaert: Voorzitter Home Vermeylen

Nadere informatie

Buurtinfoavond. 10 maart 2014

Buurtinfoavond. 10 maart 2014 Buurtinfoavond 10 maart 2014 1-3/10/2014 Een nieuw provinciehuis 2-3/10/2014 1. Welkom en agenda Marc Hesters Marc Hesters departementshoofd Logistiek 3-3/10/2014 Agenda Marc Hesters 1. Welkom en agenda

Nadere informatie

Assistentiewoningen Sint-Jozef

Assistentiewoningen Sint-Jozef Assistentiewoningen Sint-Jozef Wegvoeringstraat 63D - 9230 Wetteren Het project Het woonzorgcentrum Sint-Jozef beschikt over 33 assistentiewoningen. Valide personen met levenspartner of alleenstaanden

Nadere informatie

Verslag Interhomeraad 25/10/2006

Verslag Interhomeraad 25/10/2006 Verslag Interhomeraad 25/10/2006 Aanwezigen: Francis Goudsmedt: Voorzitter Home Konvent Rob Caluwaerts: Vice-voorzitter Home Konvent Maarten Lemmens: Secretaris Home Konvent Hans Hallez: Kandidaat Penningmeester

Nadere informatie

Verslag Interhomeraad 04/10/2006

Verslag Interhomeraad 04/10/2006 Verslag Interhomeraad 04/10/2006 Aanwezigen: Jasmien Callewier: Uittredend HK secretaries, Penning Home Astrid Joyce Huvaere: Praesus Home Astrid Hans Hallez: Vertegenwoordiger Home Heymans, Nathalie Geeraerts:

Nadere informatie

Wat staat er in de Codex over het Welzijn op het Werk over asbest? Luc Neyens Toezicht op het welzijn op het werk

Wat staat er in de Codex over het Welzijn op het Werk over asbest? Luc Neyens Toezicht op het welzijn op het werk Wat staat er in de Codex over het Welzijn op het Werk over asbest? Luc Neyens Toezicht op het welzijn op het werk luc.neyens@werk.belgie.be Totstandkoming wetgeving asbest ARAB / CODEX 1978 : 1 e KB 1991:

Nadere informatie

15 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Grote Brede Akker

15 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Grote Brede Akker 15 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Grote Brede Akker Infodag in 3 delen 10.30 uur: eerste groep huurders 13.00 uur: tweede groep huurders 15.30 uur: derde groep huurders KORT OVERZICHT VAN ONZE

Nadere informatie

15 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Grote Brede Akker

15 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Grote Brede Akker 15 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Grote Brede Akker Info-dag in 3 delen 10.30 uur: eerste groep huurders 13.00 uur: tweede groep huurders 15.30 uur: derde groep huurders KORT OVERZICHT VAN ONZE

Nadere informatie

Home Konvent. Verslag IHR 4 november 2015 In Home Bertha, aanvang 18u. 1. Goedkeuring vorig verslag

Home Konvent. Verslag IHR 4 november 2015 In Home Bertha, aanvang 18u. 1. Goedkeuring vorig verslag Home Konvent Verslag IHR 4 november 2015 In Home Bertha, aanvang 18u Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Jasper Juchem (Praeses HK), Jasmijn Dobbeleers (Vice HK), Emma Heyman (Secretaris HK), Lisa Verbeke

Nadere informatie

22 juni 2016 Info-dag Renovatiewerken Wijk Kleine Brede Akker

22 juni 2016 Info-dag Renovatiewerken Wijk Kleine Brede Akker 22 juni 2016 Info-dag Renovatiewerken Wijk Kleine Brede Akker Info-dag in 3 delen 10.30 uur: eerste groep huurders 13.00 uur: tweede groep huurders 15.00 uur: derde groep huurders KORT OVERZICHT VAN ONZE

Nadere informatie

Verslag bureauvergadering van woensdag 23 oktober 2013. 2. Goedkeuring verslag van laatste bureauvergadering vorige legislatuur: ok

Verslag bureauvergadering van woensdag 23 oktober 2013. 2. Goedkeuring verslag van laatste bureauvergadering vorige legislatuur: ok Verslag bureauvergadering van woensdag 23 oktober 2013. Aanwezig: Ann, Kristof, Willy, Chris, Joris, Svenja, Stien Verontschuldigd: An Simoens Afwezig: - 1. Goedkeuring agenda: ok 2. Goedkeuring verslag

Nadere informatie

verslag Onderwerp: Groot Onderhoud Donge

verslag Onderwerp: Groot Onderhoud Donge verslag Datum: 27 juni 2012 Aanwezig: Raoul Hey (projectleider Patrimonium, voorzitter) Margit Don (sociaal projectbegeleider Patrimonium) Marcel Berkenpeis (opzichter Patrimonium) Charles van den Herik

Nadere informatie

Eurimmo biedt aan, met overdracht van aandelen, 3 opbrengsten gelegen te:

Eurimmo biedt aan, met overdracht van aandelen, 3 opbrengsten gelegen te: Eurimmo biedt aan, met overdracht van aandelen, 3 opbrengsten gelegen te: W. Van Nassaustraat 51 en 53 te 9000 GENT H. Metdepenningenstraat 14 te 9000 GENT W. Van Nassaustraat 51 + 53 en H. Metdepenningenstraat

Nadere informatie

Verslag Interhomeraad 18 februari 2008

Verslag Interhomeraad 18 februari 2008 Verslag Interhomeraad 18 februari 2008 Begin vergadering (18:11) onder HK-voorzitter Rob Caluwaerts Aanwezigen: Rob Caluwaerts: Voorzitter HK Filip Galmart: Secretaris HK Tanja Aelbrecht: Penning HK Janpieter

Nadere informatie

2. Identificatiefiches asbest

2. Identificatiefiches asbest 2. Identificatiefiches asbest 12 Identificatiefiche asbest nr. 1 Gebouw : Stelplaats Kinrooi Niveau : kantoorgebouw Lokaal : burelen Toepassing : plafonds lamellen, isolatie glaswol NIET ASBESTHOUDEND

Nadere informatie

INSTALLATEURS. enkele regels om met asbest om te gaan. Deze campagne is een initatief van

INSTALLATEURS. enkele regels om met asbest om te gaan. Deze campagne is een initatief van INSTALLATEURS enkele regels om met asbest om te gaan Deze campagne is een initatief van HOE HERKEN JE ASBEST? 2 Asbesthoudende materialen herken je vaak aan hun gewafelde structuur. Soms zie je ook een

Nadere informatie

Asbest, toezicht en handhaving in Gent. Praktijkvoorbeelden

Asbest, toezicht en handhaving in Gent. Praktijkvoorbeelden Asbest, toezicht en handhaving in Gent. Praktijkvoorbeelden Dienst Toezicht Wonen, Bouwen en Milieu Stad Gent Veronique Vandenberghe 4 december 2018 1 Inhoudstafel > Verwering van asbesthoudende toepassingen

Nadere informatie

VANAF PRIJS ,= K.K.

VANAF PRIJS ,= K.K. BURGUM, FREERK BOSGRAAFSTRAAT 2 VANAF PRIJS 295.000,= K.K. Op uitstekende locatie, in het hartje centrum van Burgum gelegen op een royale hoekkavel, bevindt zich deze levensloopbestendige vrijstaande woning

Nadere informatie

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Gemeente Moorslede Dienst ruimtelijke ordening Marktplaats 1 8890 Moorslede Tel.: 051/788 914 Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Principiële goedkeuring

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 12 september 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 12 september 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 3 oktober 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

Kris Lauwereys (Homebeheerder), Sonia Goens (PR HK) 2. Puntjes van en aan dienst Huisvesting

Kris Lauwereys (Homebeheerder), Sonia Goens (PR HK) 2. Puntjes van en aan dienst Huisvesting Home Konvent Verslag IHR april 2016 In Home Kantienberg, aanvang 18u Aanwezig Verontschuldigt Jasper Juchem (Praeses HK), Jasmijn Dobbeleers (Vice HK), Emma Heyman (Secretaris HK), Lisa Verbeke (Praeses

Nadere informatie

INHOUD. CE Verklaring van Overeenstemming 8. 2

INHOUD. CE Verklaring van Overeenstemming 8.  2 INHOUD 1. Algemene veiligheid 3 2. Kenmerken 3 3. Beperkingen 3 4. Algemene informatie 3 5. Installatie 4 6. Werking 5 7. Elektrische specificaties 6 8. Rendement 6 9. Probleemoplossing 6 10. Onderdelenlijst

Nadere informatie

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1 NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: niet goed: 13 geen mening: 1 14 12 Fietsproject, een goed project? 13 8 6 4 1 2 0 ja nee geen mening Reden: Positief: - Minder verkeer aan schoolpoort

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Tijdelijke huurverlaging bij onderhoudsgebreken (art. 7:257 lid 2 en 3 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub e en 7 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Verwijderen van fietsen bij het station. BW-nummer

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Verwijderen van fietsen bij het station. BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verwijderen van fietsen bij het station Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting De fractie van PvdA heeft schriftelijke

Nadere informatie

Je aansluiting op het rioleringsnet

Je aansluiting op het rioleringsnet Je aansluiting op het rioleringsnet (Ver)bouw je? Dan heb je een aansluiting nodig voor de afvoer van je afval- en regenwater. Deze folder legt stap voor stap uit hoe je kan aansluiten op het openbaar

Nadere informatie

De respons op de enquête Hamwijck was verrassend hoog. 19 bewoners hebben de enquête ingevuld.

De respons op de enquête Hamwijck was verrassend hoog. 19 bewoners hebben de enquête ingevuld. De respons op de enquête Hamwijck was verrassend hoog. 19 bewoners hebben de enquête ingevuld. ENQUETE RENOVATIE HAMWIJCK VAN HET TOILET EN DE DOUCHERUIMTE 1. Communicatie Vindt u dat u voldoende schriftelijke

Nadere informatie

Huisregels. Algemene gedragsregels

Huisregels. Algemene gedragsregels Huisregels Artikel 1 Reikwijdte 1. Ter handhaving van de goede gang van zaken binnen All-Inn gelden huisregels. De huisregels zijn van toepassing op studenten, medewerkers en andere personen, die zich

Nadere informatie

Waterleiding De plek van warm- en koud-waterleidingen is bepaald bij de bouw en blijft in principe onveranderd, binnen de maat van de standaardkeuken.

Waterleiding De plek van warm- en koud-waterleidingen is bepaald bij de bouw en blijft in principe onveranderd, binnen de maat van de standaardkeuken. KEUKENRENOVATIE Keukenrenovatie Is uw keuken rond de 22 jaar en aan vervanging toe? Dan komt u in aanmerking voor een nieuwe keuken. Woningbouwvereniging Reeuwijk renoveert uitsluitend op verzoek. Hoe

Nadere informatie

Het K.B.Asbest toepassing in de praktijk. Asbestcement op containerparken

Het K.B.Asbest toepassing in de praktijk. Asbestcement op containerparken Het K.B.Asbest toepassing in de praktijk. Asbestcement op containerparken Luc Neyens Toezicht op het Welzijn op het Werk Regionale Directie Limburg-Vlaams-Brabant Luc.neyens@werk.belgie.be (stephaan.hoskens@werk.belgie.be

Nadere informatie

Asbestverwijdering Vertrouwen is goed, Controle is beter!

Asbestverwijdering Vertrouwen is goed, Controle is beter! Asbestverwijdering Vertrouwen is goed, Controle is beter! VOORZICHTIG BEVAT ASBEST Het inademen van asbeststof is schadelijk voor de gezondheid Houdt u aan de veiligheidsvoorschriften ATTENTION CONTIENT

Nadere informatie

Verkennen. Inventariseer de behoeften en wensen van uw mede eigenaren

Verkennen. Inventariseer de behoeften en wensen van uw mede eigenaren Verkennen Inventariseer de behoeften en wensen van uw mede eigenaren Overzicht Voor wie is deze tool? Wat is het doel van deze tool? Hoe deze tool te gebruiken? Projectteam VvE Bestuur VvE Beheerder Dit

Nadere informatie

VISTRON V120 C.RM VISTRON V150 C.RM. Gebruiksaanwijzing Voor de erkende vakman. 06/2004 Art. Nr

VISTRON V120 C.RM VISTRON V150 C.RM. Gebruiksaanwijzing Voor de erkende vakman. 06/2004 Art. Nr VISTRON V120 C.RM VISTRON V150 C.RM Gebruiksaanwijzing Voor de erkende vakman 06/2004 Art. Nr. 12 034 030 Inhoudsopgave Inhoudsopgave. 2 Algemeen.. 3 Plaatsing 3 Installatie... 3 Aansluitschema. 4 Technische

Nadere informatie

3. Auto s van personen met een handicap mogen wel binnenrijden via het straatje in de Hogestraat tussen huisnummer 6 en 8 en blijven staan.

3. Auto s van personen met een handicap mogen wel binnenrijden via het straatje in de Hogestraat tussen huisnummer 6 en 8 en blijven staan. algemeen 1. De lokalen van vzw lokalen jongens-chiro Sint Jan zijn gelegen in de Hogestraat nr 10 te 8870 Izegem, Kachtem en zijn te bereiken via het kleine straatje tussen Hogestraat 6 en 8 of via het

Nadere informatie

ComfoFan CMF 14 Handleiding voor de gebruiker

ComfoFan CMF 14 Handleiding voor de gebruiker ComfoFan CMF 14 Handleiding voor de gebruiker Handleiding voor de installateur z.o.z. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Inhoudsopgave 1. Introductie...2 2. Werking systeem...3 3. Garantie...4 4.

Nadere informatie

Hoofdbediening CO 2. RF en Uitbreidingssensor CO 2. RF Handleiding voor de gebruiker. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Hoofdbediening CO 2. RF en Uitbreidingssensor CO 2. RF Handleiding voor de gebruiker.  Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Hoofdbediening RF en Uitbreidingssensor RF Handleiding voor de gebruiker In de Kasbah geplaatst in het voorjaar 2015 Verwarming Koeling Ventilatie Filtering www.dekasbah.nl Inhoudsopgave 1. Introductie

Nadere informatie

Woonwensen analyse UW GEGEVENS. Naam:. Adres:... Huisnummer:. Uit hoeveel personen bestaat uw huishouden?... volwassenen en... kinderen. Naam:...

Woonwensen analyse UW GEGEVENS. Naam:. Adres:... Huisnummer:. Uit hoeveel personen bestaat uw huishouden?... volwassenen en... kinderen. Naam:... Naam:. Adres:... Huisnummer:. Telefoonnr.:.. E-mailadres:... Uit hoeveel personen bestaat uw huishouden?... volwassenen en.... kinderen Woonwensen analyse UW GEGEVENS Naam:... Adres:... Huisnummer:...

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing RTW100

Gebruiksaanwijzing RTW100 Gebruiksaanwijzing RTW100 Inhoudsopgave Technische gegevens Beschrijving apparaat Elektrische aansluiting Installatie en adviezen Beschrijving bedieningspaneel De eerste keer Adviezen Storingen en mogelijke

Nadere informatie

Logeerkamers. Zorgcentrum Dillenburg, Ermelo. Ziekenhuis St Jansdal Facilitair Bedrijf

Logeerkamers. Zorgcentrum Dillenburg, Ermelo. Ziekenhuis St Jansdal Facilitair Bedrijf Logeerkamers Zorgcentrum Dillenburg, Ermelo Ziekenhuis St Jansdal Facilitair Bedrijf Harderwijk, 22 maart 2017 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Algemeen... 4 Hoe is een logeerkamer te reserveren?... 5 Sleutel

Nadere informatie

1. DOEL 2. DEFINITIES. 2.1. Asbest. 2.2. Asbestinventaris FABRIEKSVOORSCHRIFTEN

1. DOEL 2. DEFINITIES. 2.1. Asbest. 2.2. Asbestinventaris FABRIEKSVOORSCHRIFTEN ASBESTHOUDENDE PRODUKTEN. Blz. : 1 van 5 1. DOEL Het vastleggen van verantwoordelijkheden en het bepalen van de te volgen methodologie om alle Ineos-werknemers en ook het contractorpersoneel, dat de afbraak/verwijdering

Nadere informatie

Raadsvoorstel en besluit

Raadsvoorstel en besluit Raadsvoorstel en besluit 2014-12276 Herzien Toezicht en handhaving verkeerd gestalde fietsen en weesfietsen16 oktober 2014 7 oktober 2014 Aan de leden van de raad, Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrij CLB Midden - Limburg te Houthalen-Helchteren

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrij CLB Midden - Limburg te Houthalen-Helchteren Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

08.44 GRAANMOLENS OPPUURS

08.44 GRAANMOLENS OPPUURS ASBESTINVENTARIS 08.44 GRAANMOLENS OPPUURS Opgesteld door : Britselei 23 2000 Antwerpen tel. : 03 221 55 00 fax : 03 221 55 01 ISO 9001 Kwaliteitslabel In opdracht van: IGEMO Team Grondbeleid en ruimtelijke

Nadere informatie

Maarland Zuidzijde 16 17 - Brielle Vraagprijs 450.000,= k.k. Omschrijving Direct tegen het centrum gelegen op de hoek van de straat naast het Zakkendragershuisje ligt deze prachtige karakteristieke hoekwoning

Nadere informatie

Verzeker jezelf van een goede oplevering.

Verzeker jezelf van een goede oplevering. Verzeker jezelf van een goede oplevering. Bestel de juiste luchtgroep en de inregeling van de volledige installatie bij AirX. AirX regelt volledige ventilatie installaties in, om ervoor te zorgen dat er

Nadere informatie

Sloopveiligheidsplan Ds. Luitsen Dijkstraweg 6, Bovensmilde

Sloopveiligheidsplan Ds. Luitsen Dijkstraweg 6, Bovensmilde Sloopveiligheidsplan Ds. Luitsen Dijkstraweg 6, Bovensmilde Sloopveiligheidsplan: Ds. Luitsen Dijkstraweg 6, Bovensmilde 1/6 Inhoudsopgave 1. Correspondentie adressen 2. Ligging van het te slopen perceel

Nadere informatie

TE HUUR Brouwerijstraat XE Enschede /

TE HUUR Brouwerijstraat XE Enschede / TE HUUR Brouwerijstraat 208 7523 XE Enschede 053 435 9538 / 06 2298 7777 info@zandstramakelaars.nl www.zandstramakelaardij.nl Centraal gelegen appartement De Brouwmeester is een woongebouw met gevarieerde

Nadere informatie

Werken met asbest en asbesthoudende materialen Balen/Overpelt

Werken met asbest en asbesthoudende materialen Balen/Overpelt 1 DOEL... 2 2 TOEPASSINGSGEBIED... 2 3 DEFINITIES... 2 4 VOORSCHRIFT... 2 4.1 Inventarisatie (mogelijke) aanwezigheid van asbest... 2 4.2 Ter beschikking stellen van de asbestinventaris aan de contractor...

Nadere informatie

Stallingen in beeld. Ron Hendriks. Het gratis deel van de stalling, meestal tot de nok gevuld. Foto s Reith Hendriks

Stallingen in beeld. Ron Hendriks. Het gratis deel van de stalling, meestal tot de nok gevuld. Foto s Reith Hendriks Stallingen in beeld Ron Hendriks Het is meestal woekeren met ruimte rondom stations. Dat geldt ook voor fietsenstallingen, die daarom vaak onder de grond verdwijnen. Dat is niet de eerste keus van de fietsers,

Nadere informatie

BIJLAGE : ALGEMENE INFO IN VERBAND MET DE ASBESTWETGEVING 1

BIJLAGE : ALGEMENE INFO IN VERBAND MET DE ASBESTWETGEVING 1 BIJLAGE : ALGEMENE INFO IN VERBAND MET DE ASBESTWETGEVING 1 HOE KAN WORDEN BEPAALD OF MATERIAAL ASBEST BEVAT? Bepaalde materialen bevatten heel duidelijk asbest, zoals oude golfplaten of oude leistenen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen en antwoorden over de centers

Veelgestelde vragen en antwoorden over de centers Veelgestelde vragen en antwoorden over de centers Update 12/04/2018 Is alles op gebied van afvoer voorzien om 2 toiletten te installeren (m/v)? Er is 1 afvoerleiding voorzien voor een wasbakje en 1 voor

Nadere informatie

Ventileren voor een optimale luchtkwaliteit

Ventileren voor een optimale luchtkwaliteit Ventileren voor een optimale luchtkwaliteit Maandag 4 september 2017 Panoramazaal 1. Algemeen... 2 Waarom ventileren?... 2 2. Twee opties: Individueel of collectief... 2 3. Relevante info voor collectieve

Nadere informatie

Opmerkingen op dit proces-verbaal dienen schriftelijk én binnen de 8 werkdagen overgemaakt te worden aan het architectenkantoor.

Opmerkingen op dit proces-verbaal dienen schriftelijk én binnen de 8 werkdagen overgemaakt te worden aan het architectenkantoor. ArchiSnapper Grensstraat 12 B-9620 Zottegem PROCES VERBAAL VOORLOPIGE OPLEVERING 12340987-89 AZN Ziekenhuis St-Maria Laboratorium Nieuwbouw Laboratorium Dokter Jacobsstraat 82 1070 Brussel (BE) Nummer:

Nadere informatie

Instructie Ventilatie

Instructie Ventilatie Instructie Ventilatie Type woning Bij de bouw van een woning wordt er rekening mee gehouden dat de woning geventileerd kan worden. Hierin is onderscheid te maken in 3 type woningen; woningen met luchtkanalen,

Nadere informatie

Begeleidingsboekje vocht bestrijden

Begeleidingsboekje vocht bestrijden Begeleidingsboekje vocht bestrijden 2017 Door Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad VZW Begeleidingsboekje vocht bestrijden Door Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad VZW 1 16 Inhoud 1. De praatplaten... 4 1.1.

Nadere informatie

LEZ 2020: Subsidies voor Gentenaars en marktkramers die zich duurzaam verplaatsen

LEZ 2020: Subsidies voor Gentenaars en marktkramers die zich duurzaam verplaatsen 18 juni 2019, 20:00 (CEST) LEZ 2020: Subsidies voor Gentenaars en marktkramers die zich duurzaam verplaatsen Het Gentse stadsbestuur wil bewoners en bedrijven optimaal begeleiden bij de overgang naar de

Nadere informatie

Schadegeval met bodemverontreiniging bij particulieren

Schadegeval met bodemverontreiniging bij particulieren Schadegeval met bodemverontreiniging bij particulieren Documentbeschrijving 1. Titel publicatie Schadegeval met bodemverontreiniging bij particulieren 2. Verantwoordelijke Uitgever Danny Wille, OVAM, Stationsstraat

Nadere informatie

NIEUW in de PreSale!

NIEUW in de PreSale! NIEUW in de PreSale! Doolgaardstraat 13, Horst 249.000,- k.k. HIGHLIGHTS Keurig onderhouden twee-ondereen-kap woning op een toplocatie in Horst Grote keuken voorzien van diverse inbouw apparatuur Mooie,

Nadere informatie

HUISREGELS. Je bent zelf verantwoordelijk voor het openen en sluiten van je

HUISREGELS. Je bent zelf verantwoordelijk voor het openen en sluiten van je HUISREGELS SLEUTELS Elke huurder krijgt twee sleutels per unit. Extra sleutels bestellen is mogelijk, deze kosten 35,- per stuk, inclusief BTW. Bij verlies of diefstal brengen wij 250,- in rekening voor

Nadere informatie

Advieswijzer: verwarmen en ventileren

Advieswijzer: verwarmen en ventileren 100% wonen Vochtproblemen in huis, condens op de ramen, een beschimmelde muur u kunt het voorkomen door goed te en te verwarmen. Zorg voor voldoende frisse lucht in huis. Lees deze advieswijzer aandachtig

Nadere informatie

NEDERLANDS. Veiligheidsvoorschriften Stel het product niet bloot aan water of vocht Verf niet over de rookmelder

NEDERLANDS. Veiligheidsvoorschriften Stel het product niet bloot aan water of vocht Verf niet over de rookmelder Inhoudsopgave Inleiding 23 Veiligheidsvoorschriften 23 Verpakkingsinhoud 23 Technische specificaties 24 Beschrijving van het product en gebruiksaanwijzing 24 Installatie-instructies 27 Onderhoud 29 Garantie

Nadere informatie

Tolhuislaan 52 4875AM Etten-leur 219.000,- k.k. Eindwoning Gelegen aan rustige weg, nabij het centrum en in woonwijk, bieden wij namens een relatie te koop aan: een royale geheel gemoderniseerde (2015)

Nadere informatie

Notulen vergadering d.d. 22 oktober 2014. Presentielijst. Agenda:

Notulen vergadering d.d. 22 oktober 2014. Presentielijst. Agenda: Notulen vergadering d.d. 22 oktober 2014 ielijst Wijkraadsleden Lucas van Kessel (voorzitter) Leo Hellinga (vicevoorzitter) Tinka Nas (penningmeester) Kees Rol Inge Zuurendonk Afwezig Tineke Snel Grim

Nadere informatie

Nieuwbouwproject. Wijgmaalsesteenweg 153 3150 Wakkerzeel

Nieuwbouwproject. Wijgmaalsesteenweg 153 3150 Wakkerzeel Nieuwbouwproject Wijgmaalsesteenweg 153 3150 Wakkerzeel Voorstelling Dit project omvat de bouw van 4 eigentijdse, halfopen gezinswoningen gelegen in een rustige deelgemeente van Haacht. De woningen werden

Nadere informatie

VRAAGPRIJS ,= K.K.

VRAAGPRIJS ,= K.K. BURGUM, IIKMOUNEWEI 8A VRAAGPRIJS 225.000,= K.K. Op goede en fraaie hoeklocatie, op steenworp afstand van het centrum bevindt zich deze vrijstaande semi-bungalow met o.a. slaapkamer en badkamer op de begane

Nadere informatie

Wat directies en contactpersonen moeten weten over verwijderen van asbest

Wat directies en contactpersonen moeten weten over verwijderen van asbest Wat directies en contactpersonen moeten weten over verwijderen van asbest Luc Neyens- Yves De Groeve Toezicht op het welzijn op het werk luc.neyens@werk.belgie.be - yves.degroeve@werk.belgie.be GO! 2 GO!

Nadere informatie

Buitenpost Mejontsmastraat 17

Buitenpost Mejontsmastraat 17 Buitenpost Mejontsmastraat 17 Vrijstaande woning met vrijstaande garage in de kern van Buitenpost. Beschutte achtertuin. Recent (2011) zijn alle kozijnen van de begane grond en de 1e verdieping en de garage

Nadere informatie

home home students home4

home home students home4 home4 Verhuur Beheer 2 2 3 4 5 6 6 7 Groot tekort aan woonruimte voor studenten Veel universiteitssteden kampen jaarlijks met een groot tekort aan studentenwoonruimte. Met home4 is er nu een flexibele

Nadere informatie

Uw woning van Zayaz en asbest

Uw woning van Zayaz en asbest Uw woning van Zayaz en asbest Uw woning van Zayaz en asbest Algemene informatie over asbest 4 Veelgestelde vragen over asbest 7 Wat doet Zayaz? 9 Waar in uw woning kan asbest voorkomen? 10 Asbest en uw

Nadere informatie

LASTENBOEK -------------------------------------------------------------

LASTENBOEK ------------------------------------------------------------- lastenboek bladzijde 1 LASTENBOEK ------------------------------------------------------------- Algemene Beschrijving van de werken en materialen INHOUD Hoofdstuk 08: Isolatie Hoofdstuk 09: Bezetwerken

Nadere informatie

2. Puntjes van en aan dienst Huisvesting

2. Puntjes van en aan dienst Huisvesting Home Konvent Verslag IHR maart 2016 In Home Fabiola, aanvang 18u Aanwezig Verontschuldigd Jasper Juchem (Praeses HK), Jasmijn Dobbeleers (Vice HK), Emma Heyman (Secretaris HK), Lisa Verbeke (Praeses Astrid),

Nadere informatie

Vijf jaar jonge villa met topafwerking te Wielsbeke

Vijf jaar jonge villa met topafwerking te Wielsbeke Vijf jaar jonge villa met topafwerking te Wielsbeke Prachtig ingericht! De woning met domotica -en ventilatiesysteem,gelegen in een rustige buurt te Sint-Baafs-Vijve bestaat uit een lichtrijk, open portaal,

Nadere informatie

Functie- en competentieprofiel

Functie- en competentieprofiel Functie- en competentieprofiel 1. Identificatiegegevens Functiefamilie: Technisch- en onderhoudspersoneel Functietitel: Redder Afdeling: Afdeling Cultuur en Vrije Tijd Dienst: Sport 2. Positionering in

Nadere informatie

RENOVATIE Sint-Servaes: TOELICHTING VOOR DE BEWONERS

RENOVATIE Sint-Servaes: TOELICHTING VOOR DE BEWONERS RENOVATIE Sint-Servaes: TOELICHTING VOOR DE BEWONERS Welkom! Voorwoord: Johan Vandekerckhove, directeur Maaslands Huis Deel 1: renovatietraject Pieter Neyens, hoofd Technische Dienst Maaslands Huis Deel

Nadere informatie

Onderhoudsproject de Donge. 1 t/m 23, 30 t/m 52

Onderhoudsproject de Donge. 1 t/m 23, 30 t/m 52 Onderhoudsproject de Donge 1 t/m 23, 30 t/m 52 Geachte bewoner(s) Met dit boekje willen we u als bewoner van de Donge informeren over het groot onderhoud dat Patrimonium Barendrecht laat uitvoeren aan

Nadere informatie

wonen aan de Universiteit Gent

wonen aan de Universiteit Gent wonen aan de Universiteit Gent Afdeling Huisvesting Directie Studentenvoorzieningen 20 Meerwaarde universitaire residentie Welke residenties en waar vind je ze? Wat is er voorzien? Wie kan op kot in de

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1602909 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Eeklo: Provinciaal Technisch Instituut renovatie verouderde sanitaire blokken: ontwerp

Nadere informatie

Belangrijke instructies

Belangrijke instructies GN650TN GN1410TN GN650BT GN1410BT Allereerst willen wij u danken voor de aanschaf van uw meubel en vertrouwen erop dat dit meubel u de komende jaren trouw van dienst zal zijn. Hieronder volgen enkele instructies

Nadere informatie

Bewonersinformatie Rosmalen. Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning

Bewonersinformatie Rosmalen. Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning Bewonersinformatie Rosmalen Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning 2 Voorwoord Afgelopen periode heeft BAM Woningbouw in opdracht van de eigenaar van uw woning, a.s.r., uw woning verbeterd. Bij de woningverbetering

Nadere informatie

Handleiding aansluiten en in gebruik nemen zelfaanzuigende SHE pompen

Handleiding aansluiten en in gebruik nemen zelfaanzuigende SHE pompen Handleiding aansluiten en in gebruik nemen zelfaanzuigende SHE pompen Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Uitvoering 3 Installatie 3 Vullen 5 Starten ( eerste keer) 5 Starten ( normaal gebruik) 5

Nadere informatie

Verslag Interhomeraad 08/11/2007

Verslag Interhomeraad 08/11/2007 Verslag Interhomeraad 08/11/2007 Begin vergadering (20:12) onder HK-voorzitter Rob Caluwaerts Aanwezigen: Rob Caluwaerts: Voorzitter HK Koen Colpaert: Vice HK Rik Vanreusel: Penning HK Filip Galmart: Secretaris

Nadere informatie

TECNOLUX CH90EL. Gebruiksaanwijzing

TECNOLUX CH90EL. Gebruiksaanwijzing TECNOLUX CH90EL Gebruiksaanwijzing GEBRUIKERSHANDLEIDING CH-60E-L CH-90E-L Lees aandachtig deze handleiding alvorens de dampkap in gebruik te nemen Lees en bewaar deze instructies goed INSTRUCTIES, GEBRUIK

Nadere informatie

Wijkschouw: Varvik Datum: 21 april 2015

Wijkschouw: Varvik Datum: 21 april 2015 Wijkschouw Varvik Op 21 april 2015 werd er een wijkschouw gehouden in het gebied Varvik (gebied 13a). Start- en eindpunt van de wandeling was Speeltuin t Varvik. Naast een aantal bewoners waren aanwezig

Nadere informatie

OLST, Aaldert Geertsstraat 41B

OLST, Aaldert Geertsstraat 41B OLST, Aaldert Geertsstraat 41B Deze brochure is met zorg samengesteld aan de hand van de door verkoper verstrekte gegevens. Voor wat betreft afmetingen, voorzieningen en andere verstrekte informatie kunnen

Nadere informatie

RENOVATIE app. Schietskuil. Dirk Jacobs Architect Dirk Jacobs Architect

RENOVATIE app. Schietskuil. Dirk Jacobs Architect Dirk Jacobs Architect RENOVATIE app. Schietskuil Welkom! Voorwoord: Johan Vandekerckhove, directeur Maaslands Huis Deel 1: renovatietraject (15 ) Pieter Neyens, hoofd TD Maaslands Huis Deel 2: architectuur (15 ) Architect Dirk

Nadere informatie

S900 S901 S902 S901-2D S903 S901-4D PS900 S903 PS300

S900 S901 S902 S901-2D S903 S901-4D PS900 S903 PS300 S900 S902 S903 PS900 PS300 S901 S901-2D S901-4D S903 Allereerst willen wij u danken voor de aanschaf van uw meubel en vertrouwen erop dat dit meubel u de komende jaren trouw van dienst zal zijn. Hieronder

Nadere informatie

Ventilatie Appartementsgebouwen

Ventilatie Appartementsgebouwen Ventilatie Appartementsgebouwen We bekijken hier het type C voor ventilatie van appartementsgebouwen. Dit wil zeggen luchtinvoer via ramen en een centrale of individuele luchtafvoer van de bedorven lucht.

Nadere informatie

Rodenburg 4 Helmond. Vraagprijs 895.000,00 k.k.

Rodenburg 4 Helmond. Vraagprijs 895.000,00 k.k. info@vanderpas-partners.nl www.vanderpas-partners.nl J.P. van der Straten Gistel 1 5707 GT Helmond 0492 521896 06 54783555 Rodenburg 4 Helmond woning Vraagprijs : 895.000,00 k.k. Perceel : 984m² Inhoud

Nadere informatie

als het over ventilatie gaat...

als het over ventilatie gaat... als het over ventilatie gaat... Made in Belgium by Sanutal Hoogefficiënte tegenstroomwarmtewisselaar Systeem D Slim ventileren met terugwinning van energie air Tallinn hoofdstad van Estland, zuiverste

Nadere informatie

Organisatie gebouwbeheer. Guy Lenaerts Bouwadviseur KOR Turnhout vzw

Organisatie gebouwbeheer. Guy Lenaerts Bouwadviseur KOR Turnhout vzw Organisatie gebouwbeheer Guy Lenaerts Bouwadviseur KOR Turnhout vzw Organisatie gebouwenbeheer INHOUD 1. Inleiding 2. Visie: zorgsysteem als basis 3. Situering binnen gebouwbeheer 4. Afloopschema organisatie

Nadere informatie

Doe het nu duurzaam! -premie Reglement eigenaars - bewoners

Doe het nu duurzaam! -premie Reglement eigenaars - bewoners Doe het nu duurzaam! -premie Reglement eigenaars - bewoners Artikel 1: Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: woning: huis, appartement of studio, als hoofdverblijfplaats bestemd voor

Nadere informatie

STEENKUILSTRAAT DILSEN-STOKKEM. Uniek privaat woonpark!

STEENKUILSTRAAT DILSEN-STOKKEM. Uniek privaat woonpark! STEENKUILSTRAAT DILSEN-STOKKEM Uniek privaat woonpark! STEENKUILSTRAAT STOKKEM Prachtig & uniek privaat woonpark Kwalitatief wonen op een uitstekende locatie in het centrum van Stokkem, dat is wat deze

Nadere informatie

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW)

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW) DOUBLE300 Voor een gezonder luchtklimaat De Double300 bestaat uit 1 unit die werkt op basis van een Fancoil met WTW (WarmteTerugWinning). De unit kan ventileren, direct verwarmen en eventueel koelen op

Nadere informatie

SENTRY ELEKTRISCHE BOILERS

SENTRY ELEKTRISCHE BOILERS SENTRY ELEKTRISCHE BOILERS MODELLEN: ES3 ES4 ES5 ES65 Installatie- en bedieningsvoorschriften Onderhoudsinstructies Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden. 4.1.4 INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken!

Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken! Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken! 1 Brand! Je moet er niet aan denken dat je op een nacht wakker schrikt omdat er brand is. De paniek die dan uitbreekt. Hoe breng je jezelf, je

Nadere informatie

Oproep tot mededinging

Oproep tot mededinging Oproep tot mededinging 2017.210 Verkoop van Rollend Materieel Werkplaats : Stockem Contents Art.1 Art.2 Art.3 Art.4 Art.5 Art.6 Art.7 Art.8 Beknopte beschrijving...2 Offerte...2 Bezichtiging...2 Asbest...2

Nadere informatie

Zo verhelpt u storingen

Zo verhelpt u storingen Zo verhelpt u storingen De douchewc is zonder functie De volgende tabel helpt u bij de foutopsporing, als de douchewc geen functie vertoont. GEVAAR Levensgevaar door elektrische schok 4 Apparaat niet openen

Nadere informatie