De vierde editie (THCP&F)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De vierde editie (THCP&F)"

Transcriptie

1 De vierde editie (THCP&F)

2 THE HAGUE CULTURAL PARADE & FESTIVAL Vier continenten, zestien landen: culturele rijkdom in al haar glorie! Dansen muziekgroepen in hun traditionele kleding door de straten van Den Haag, markt, optredens en lekker eten! Stichting Africa Life wil hiermee aan de wereld laten zien dat Den Haag als internationale stad rijk is en trots kan zijn op de Haagse multiculturele samenleving. In Den Haag wonen zowel de Hagenaars en veel uit Amerika, Azië, Europa en Afrika afkomstige mensen die trots zijn op hun cultureel erfgoed. Zij willen graag deelnemen aan multiculturele activiteiten. The Hague Cultural Parade en Festival biedt aan deze Hagenaars en de in Den Haag woonachtige Amerikanen, Aziaten, Europeanen en Afrikanen, de gelegenheid hun acts te presenteren aan het Nederlandse publiek. Veel van deze artiesten zijn al langere tijd actief met cultuur bezig en willen nu vanuit hun 'roots', geïnspireerd door hun culturen, de muziek, dans en andere culturele uitingen, actief participeren door een bijdrage te leveren aan de verbreding van het Haagse culturele klimaat. Minimaal vier landen per continent zullen in deze parade meelopen met hun kleding (de dresscode uit hun cultuur), muziek en dans. De Culturele Parade en Festival is een gratis open lucht activiteit, bedoeld voor jong en oud, man en vrouw. Kortom alle Hagenaars en het is de bedoeling dat iedereen zich hier thuis zal voelen. Nieuwe attractie op THCP&F 2013 is de continental village, niet te missen! Dit wordt gebouwd, waarbij de groepen van vier continenten hun (pagode)tent aankleden in de woonstijl van de vier continenten. Continent Amerika wordt opgetuigd en gedeeld door de Surinaamse en Antilliaanse groep, Afrika door Marokko en Zuid-Sudan, Europa door Bulgarije en Holland en Azië door China en India. DJ van de dag is Kingston Kingsley Parade begeleider is Marko Fehres van Bureau Buurtactief Presentatrice: Agnes Kamstra Ceremoniemeester: Joy Bindraban

3 Programma Aanvang Koningsvaart vanaf de Bierkade uur, aankomst wijkpark De Verademing uur, Culturele Parade door de wijk Regentes tot uur en aanvang festival in wijkpark De Verademing van tot uur. Thema Het thema dat voor 2013 is gekozen is het 200 jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Op zaterdag 22 juni 2013 gaan wij de aankomst van Willem I in Den Haag naspelen en hem met een boot vervoeren van de Bierkade naar het Regentessekwartier. Vervolgens stapt hij in een gouden calèche en rijdt een ereronde door de wijk - de Haagse Culturele Parade - waarna hij aankomt op het festivalterrein in wijkpark De Verademing. Daar zal Willem I speechen en vooruit en terugkijken op 200 jaar koninkrijk. Willem 1 wordt door Erik Schaart nagespeeld.

4 12.00 uur alle deelnemers aanwezig op Wijkpark De Verademing uur afreis naar de Bierkade aan boord bij de boten uur afvaart van Bierkade richting De Verademing Meevaren Bent u in het bezit van een boot(je) in, of in de nabijheid van Den Haag? Vaar dan mee! We vertrekken om uur vanaf de Bierkade. De Ooievaart en de Willemsvaart zetten boten in. De vier beweegbare bruggen worden geopend, de doorvaarhoogte zal dan 2,05 meter bedragen. Willem I zal in de eerste boot zitten. Dans- en muziekgroepen (Brassband) zullen hem begeleiden. Zo ontstaat een bonte tocht van de Bierkade naar wijkpark De Verademing. Aankomst boot de Ooievaart plm uur De Verademing Newtonbrug l.a. Conradkade. Wilt u met uw boot meevaren heel graag meld u aan bij James Owie via: info@thehagueculturalparade.nl of bel/sms uur: aankomst De Verademing uur: aftrap parade door mevrouw Hanneke Schippers, directeur Stadsdeelkantoor Segbroek

5 14.15 uur: overstappen van Willem I in een gouden calèche, erehaag van alle deelnemers. Opstellen van de parade en het lopen van de parade, de calèche voorop. Route Haagse Culturele Parade 2013 Om uur lopen wij onder begeleiding van Marko Fehres richting Newtonstraat; om uur Regentesselaan oversteken, rechtdoor Newtonstraat, bij Beeklaan nog rechtdoor de Newtonstraat tot de Celsiusstraat, hier rechtsaf naar de Weimarstraat, om uur weer rechtsaf bij de Weimarstraat richting Koningsplein bij Koningsplein terugdraaien naar De Verademing via Suezkade. Verwachte terugkeer op Wijkpark de Verademing rond uur uur aankomst parade in wijkpark De Verademing. Aanvang Festival Welkomstwoord James Owie en Agnes Kamstra uur: Toespraak wethouder Marnix Norder, Wethouder Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie 16.15uur: aanvang presentaties groepen op het podium. Na de parade krijgen alle landen/groepen één voor één 15 minuten om op het podium een optreden of een workshop over hun muziek, dans of instrumenten te geven. Met name door het verzorgen van workshops wordt een actieve bijdrage geleverd aan de verbreding van het Haagse amateurkunst klimaat.

6 Antillianen Floris Cicilia met hun authentieke optreden van zangers en dansers zoals nog steeds te zien is in Aruba en Curacao. De artiesten dragen prachtige originele curacao'se kostuums. Een trots bewegen en dans. Chinezen Anna Hu met haar Chinese groep met traditionele muziek uit China. A-Talents is een acteer- en expressiegroep, rijk aan ontwikkeling en talent. De meeste ATalents leden zijn geboren op Curacao. ATalents staat bekend om zijn originaliteit en levendigheid. Alle deelnemers zijn toegewijd en hebben hun unieke verschillende vaardigheden, talenten en interesses. Nathan Malbert, Lucien Jansen & Johnien Martina gaan de crew van Willem 1 naspelen. Brazilianen: Capoeira Workshop wordt door Vladimir aan het publiek gegeven. De workshop vindt plaats op het podium, waar deelnemers worden verdeeld in groepen i.v.m. de ruimte op 't podium. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf uur bij de stand van Stichting Africa Life aanmelden voor deze activiteit.

7 Angolezen: Afrikaanse Modeshow begeleid door Alzira, featuring Angolese Fashion & Lifestyle. Kaabassi Surinaamse dames met Hanna Asoma. Kaabassi investeert in mensen die zich maatschappelijk buitengesloten voelen. De kansen die Kaabassi de doelgroep, die vrij divers is biedt, heeft haar effect in de speerpunten participatie, emancipatie en integratie. Op cultureel gebied sieren de kleurrijke etnische achtergronden het palet van Den Haag. Een rijkdom aan kennis, kunde en ervaring waar iedereen die daar oog en oor voor heeft zijn voordeel mee kan doen. Al 20 jaar timmert Kaabassi aan de weg en werkt op diverse gebieden nauw samen met organisaties zoals Africa Life en vele anderen. In The Hague Cultural Parade kunt u de pracht en praal van deze diverse rijke culturele invloeden terugvinden. Suriname, met een multiculturele bevolking die al eeuwen met elkaar samenleeft en die kennis en ervaring graag inzet en deelt met anderen in ons koude kikkerlandje. Wij verwelkomen u graag in onze ZuidAmerikaanse en Caraibische tent.

8 Afrikaanse melody band Een Afrikaanse melody band met fantastische stemmen en bruisende muziek uit o.a. Ghana. Een mix van traditionele muziek en gospel. Samen zingen met het publiek. Niet te missen! Edo (Nigeria). Een groep die gespecialiseerd is om het ritme en de melodie van Ukuse calabash direct naar het hart van het publiek te brengen om ze in beweging te brengen. De artiesten dragen prachtige originele Afrikaanse kostuums. Het publiek wordt gevraagd om in een rij te staan en mee te dansen.

9 Folkloristische dansgroep Nipah (Nederland). Nederlandse dansen gebracht door de folkloristische dansgroep Nipah. Er zijn stoere zeemansdansen en dansen waarbij de volwassenen en kinderen samen dansen en dat allemaal door mannen in Scheveningse truien en vrouwen in rokken met werkschort en het witte mutsje. Marokkanen. Gnaoua is een krachtige muziekstijl. Instrumenten als Hajhouj en krakebs worden bespeeld naast darbouka en zang resulterend in een nieuwe opzwepende muziekstijl! Met o.a. Said Ouama en Aziz Moussaoui. The organization of the South Sudanese community in Netherlands [OSSC] presenteert: Acholi dancing group. Jonge talentvolle artiesten uit Zuid Soedan die op een zeer energieke manier optreden. Iedereen, jong en oud, uit de wijk die interesse heeft om deel te nemen is uitgenodigd. Deelnemers worden verdeeld in groepen i.v.m. de ruimte op 't podium. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf uur bij de stand van Stichting Africa Life aanmelden.

10 De Hindoestaanse vrouwengroep met o.a. Gaitrie J. Turkse dansworkshop. Een spetterende dansgroep. De groep Hayde met Arif Vayni. Hij geeft de workshop die gaat plaatsvinden op het podium, waar deelnemers worden verdeeld in groepen i.v.m. de ruimte op 't podium. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf uur bij de stand van Stichting Africa Life aanmelden voor deze activiteit. Nationale Papoea Vereniging West-Nieuw- Guinea

11 Brassband met Ango Brassband met Michael Stichting Rainbow (The Hague Gay Community)

12 18.00 tot uur: optreden van de band Jerry & Friends Deze multiculturele muziekformatie bestaat nog geen jaar in deze setting. Samen delen zij een passie voor muziek, in het bijzonder multiculturele muziek. Het repertoire van de band is zeer divers. Zij zingen liedjes in verschillende talen, zoals: Spaans, Surinaams, Nederlands, Moluks, Hindoestaans en Turks. Als afsluiting van de dag treedt de bekende band DANZA op van tot uur. Deze band heeft een uitgebreid repertoire en is van alle markten thuis. Zij beheersen de muziekstijlen Zouk, Hindoestaans, Soca, Bhangra, Kaseko, Top 40 muziek en nog diverse andere stijlen als geen ander. Op spetterende wijze sluiten zij The Hague Cultural Parade af!

13 Kinderactiviteiten van tot uur Springkussen en glijbaan, schminken. Popcorn en suikerspin te koop (zeer lage prijs). Artiesten en medewerkers kunnen zich melden op het festivalterrein bij de tent van Stichting Africa Life. Kleedruimtes en toiletten zijn ook op het festivalterrein. Route naar het festivalterrein Met de auto --> zie routeplanner. Met openbaar vervoer vanaf station Centraal Station met tram 2 of vanaf station Hollands Spoor met tram 11. Voor beide trams: uitstappen hoek Loosduinseweg/Beeklaan --> de Regentesselaan inlopen en tweede weg rechts nemen. Het podium en kinderprogramma komen te staan op het grasveld van het wijkpark De Verademing bij de kruising Newtonstraat Asmansweg. Dit is bereikbaar via de Newtonstraat, waar eveneens parkeerplaatsen te vinden zijn. Let op! Vanaf uur is het betaald parkeren. Met dank aan: Stadsdeel Segbroek

14 THCP&F 2010 en 2011, de werkgroepleden THCP&F 2010, toespraak en aftrap door de wethouder Rabin Baldewsingh

15 De culturele rijkdom van Den Haag en van de verschillende culturele gemeenschappen in beeld.

16 Stichting Africa Life De vierde editie van The Hague Cultural Parade en festival is georganiseerd door Stichting Africa Life in samenwerking met de werkgroep, met onder andere: China (Chinese Gemeenschap), Ghana, Suriname (Kaabassi), Antillen (De Antilliaanse gemeenschap Den Haag), Brazilië, Angola, Edo International Association (Nigeria), Buurtactief (Hagenaren), Folkloristische dansgroep Nipah (Nederland), Zuid-Soedan, Marokko, A-Talent, Bulgarije, Hindoestaanse vrouwen, Turkije en Gambia. We mikken opnieuw op een Culturele Parade in de grachten en straten van Den Haag, een parade die een platform geeft aan de Haagse amateurkunst en de kwaliteit verhoogt, podiumkunst zichtbaar maakt, locatietheater bevordert en natuurlijk, een gezellige uiteenlopende en grote variëteit aan culturen in Den Haag zichtbaar maakt. De achterliggende gedachte bij het organiseren van deze culturele parade is voor Stichting Africa Life dat Rotterdam zijn Carnaval heeft, Amsterdam zijn Gay Parade en New York The Thanksgivingday parade en wij met deze Culturele Parade de aandacht op het multiculturele karakter van Den Haag vestigen. Speciale dank aan alle vrijwilligers die hebben meegewerkt aan het organiseren van dit mooie evenement! Het bestuur van Stichting Africa Life bestaat uit de volgende personen: Lamin Touray James Owie Joy Bindraban Kom in de traditionele kleding van je land van oorsprong en loop mee! BEN JE ACTIEF BEZIG IN DEN HAAG MET CULTURELE ACTIVITEITEN VANUIT JE LAND VAN OORSPRONG, EN WIL JE VOLGENDE KEER DEELNEMEN AAN DE PARADE? STUUR EEN AAN De vierde editie (THCP&F) OF

Hiermee wil Stichting Africa Life aan de wereld laten zien dat Den Haag rijk is en heel trots kan zijn op de Haagse multiculturele samenleving.

Hiermee wil Stichting Africa Life aan de wereld laten zien dat Den Haag rijk is en heel trots kan zijn op de Haagse multiculturele samenleving. The Hague Cultural Parade: Met de Culturele Parade wil Stichting Africa Life de culturele rijkdom van Den Haag en de verschillende culturele gemeenschappen in beeld brengen en daarmee de sociale cohesie

Nadere informatie

Divers lekker eten (Surinaams en Afrikaans) en frisdranken betaalbaar voor iedereen! Maak er gebruik van! Geniet! Volksdansvereniging Nitsanim

Divers lekker eten (Surinaams en Afrikaans) en frisdranken betaalbaar voor iedereen! Maak er gebruik van! Geniet! Volksdansvereniging Nitsanim PROGRAMMA VAN DE PARADE & HET FESTIVAL HUIJGENSPARK 12.15-12.45 uur Verzamelen, Fotosessie per groep & groepsfoto maken 12.45-13.00 uur Dj Lex begeleidt de deelnemers en bezoekers met het lied ONE LOVE

Nadere informatie

Chi Ku Cha Nipah Stichting Perspectief Chinezen in Nederland 4. Bulgarije (2017 1e prijs winnaar)

Chi Ku Cha Nipah Stichting Perspectief Chinezen in Nederland 4. Bulgarije (2017 1e prijs winnaar) 1. Chi Ku Cha dansgroep, ze dansen typische Antilliaanse volksdansen zoals Tumba, Sue, Tambu, Wals, Mazurka, dansa en Baila di sinta. In 2016 hebben zij met de antillen de 1e prijs gewonnen en natuurlijk

Nadere informatie

STICHTING AFRICA LIFE VRIJWILLIGERSDAG

STICHTING AFRICA LIFE VRIJWILLIGERSDAG STICHTING AFRICA LIFE VRIJWILLIGERSDAG U BENT VAN HARTE UITGENODIGD! Ongeacht uw afkomst of nationaliteit! Alle culturen samen! Gratis toegang! Vrijwilligerswerk is eervol, cool en onbaatzuchtig. Dus niet

Nadere informatie

uur Verzamelen, Fotosessie per groep & groepsfoto maken

uur Verzamelen, Fotosessie per groep & groepsfoto maken 13.00-13.45 uur Verzamelen, Fotosessie per groep & groepsfoto maken Divers lekker eten en frisdranken betaalbaar voor iedereen! Maak er gebruik van! Geniet! BANENMARKT MKB Den Haag en Samenwerkende Uitzendbureaus

Nadere informatie

SOLIDARITEIT. parade festival Verzameltijd en plek: tussen 12.45-13.15 uur op het Huijgenspark.

SOLIDARITEIT. parade festival Verzameltijd en plek: tussen 12.45-13.15 uur op het Huijgenspark. 1 De Haagse Culturele Parade & Festival/The Hague Cultural Parade & Festival (THCP&F) bestaat al zes jaar en is dit jaar voor de eerste keer op het Huijgenspark in Den Haag. De Parade heeft met plezier

Nadere informatie

Motto: Respect Africa Life is voor jou en mij, ongeacht je afkomst, nationaliteit of geboorteplaats.

Motto: Respect Africa Life is voor jou en mij, ongeacht je afkomst, nationaliteit of geboorteplaats. Motto: Respect Africa Life is voor jou en mij, ongeacht je afkomst, nationaliteit of geboorteplaats. Het promoten van de rijke en goede culturen van Afrika en het delen van deze met andere culturen, Afrikaanse

Nadere informatie

GRATIS WORKSHOPS TENT nachten en Stichting Avrasya Djembe Meld je aan bij de organisatie tent

GRATIS WORKSHOPS TENT nachten en Stichting Avrasya Djembe Meld je aan bij de organisatie tent PARADE & FESTIVAL HUIJGENSPARK PODIUM 13.30-20.00 13.50-14.00 DJ Lex 14.00-14.10 Opening door Rabin Baldewsingh 14.15 Vertrek van de Parade 14.15 Optreden Beatzdancestudio 14.25 DJ Scrappy & MC Collins

Nadere informatie

DE WERELD IN DONGEN MULTICULTUREEL FESTIVAL REMBRANDTPLEIN

DE WERELD IN DONGEN MULTICULTUREEL FESTIVAL REMBRANDTPLEIN DE WERELD IN DONGEN MULTICULTUREEL FESTIVAL REMBRANDTPLEIN 2 SEPTEMBER 2012 ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET ISRA CAMII MOSKEE DONGEN STICHTING TURKS CULTUREEL CENTRUM DONGEN 1 Voorwoord Een jaar geleden

Nadere informatie

Bevolkingsgroepen DOE KAART 1. Naam van het project. Als je voor deze opdracht kiest leer je meer over een bepaalde bevolkingsgroep.

Bevolkingsgroepen DOE KAART 1. Naam van het project. Als je voor deze opdracht kiest leer je meer over een bepaalde bevolkingsgroep. DOE KAART 1 Bevolkingsgroepen Als je voor deze opdracht kiest leer je meer over een bepaalde bevolkingsgroep. Zoek 6 verschillende bevolkingsgroepen op. Kies 1 bevolkingsgroep uit waar je meer over wilt

Nadere informatie

Welkom / Swagatam. Stichting Vrouwen organisatie Sarita

Welkom / Swagatam. Stichting Vrouwen organisatie Sarita Welkom / Swagatam Stichting Vrouwen organisatie Sarita Stichting Sarita Vrouwenorganisatie Sarita opgericht 4 juni 1994 Nieuwe logo Betekenis De naam Sarita betekent letterlijk: een snel stromende rivier.

Nadere informatie

Movement of The People

Movement of The People Movement of The People FUTURE OF THE NEW GENRE Safien Pinas MM2B 03 06 15 Movement of the People Jaarlijks wordt Movement of the People festival in Gaasperpark te Amsterdam gehouden. Movement of the People

Nadere informatie

BIBLIOTECA NACIONAL ARUBA BIBLIOTECA NACIONAL ARUBA. Dans. Departamento Arubiana

BIBLIOTECA NACIONAL ARUBA BIBLIOTECA NACIONAL ARUBA. Dans. Departamento Arubiana 1 BIBLIOTECA NACIONAL ARUBA Dans 2 Dansen is het ritmisch bewegen van het lichaam. Meestal gebeurt dansen op muziek. Dansen is een vorm van expressie en kan je alleen doen of met anderen. Er bestaan vele

Nadere informatie

Fact sheet Overige niet-westerse allochtonen in Amsterdam Groei overige niet-westerse allochtonen, 1992-2005 (procenten)

Fact sheet Overige niet-westerse allochtonen in Amsterdam Groei overige niet-westerse allochtonen, 1992-2005 (procenten) Fact sheet nummer 2 februari 2006 Overige niet-westerse allochtonen in Amsterdam Tussen 1992 en 2005 is de groep overige niet-westerse allochtonen in Amsterdam met maar liefst 86% toegenomen. Tot deze

Nadere informatie

Welkom / Swagatam. Stichting Vrouwen organisatie Sarita

Welkom / Swagatam. Stichting Vrouwen organisatie Sarita Welkom / Swagatam Stichting Vrouwen organisatie Sarita Stichting Sarita Vrouwenorganisatie Sarita opgericht 4 juni 1994 Nieuwe logo Betekenis De naam Sarita betekent letterlijk: een snel stromende rivier.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WK FLEVOLAND 2016

NIEUWSBRIEF WK FLEVOLAND 2016 NIEUWSBRIEF WK FLEVOLAND 2016 In het kort In deze nieuwsbrief willen wij u kort inlichten over de vorderingen en ontwikkelingen van het WK binnen Flevoland. Wij wensen u veel Lees plezier. Het WK Flevoland

Nadere informatie

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust De Koninklijke Biltse Harmonie viert haar 115-jarig bestaan,

Nadere informatie

Time after time. Uw evenement, onze uitdaging! Kijk ook op: www.carpe-diem.nl

Time after time. Uw evenement, onze uitdaging! Kijk ook op: www.carpe-diem.nl Time after time Uw evenement, onze uitdaging! Kijk ook op: www.carpe-diem.nl INTRODUCTIE Time after time Maak een reis door de tijd en beleef de jaren 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 en 2000 opnieuw of voor

Nadere informatie

Time after time. Uw evenement, onze uitdaging! Kijk ook op: www.carpe-diem.nl

Time after time. Uw evenement, onze uitdaging! Kijk ook op: www.carpe-diem.nl Time after time Uw evenement, onze uitdaging! Kijk ook op: www.carpe-diem.nl INTRODUCTIE Time after time Maak een reis door de tijd en beleef de jaren 30, 40, 50, 60, 70, 80 en 90 opnieuw of voor het eerst!

Nadere informatie

5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES

5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES 5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES Fotowerkgroep Zien en Doorzien / Phoenix Cultuur, Ute Weber De pracht en kracht van foto's De 5 fotoclubs uit Meierijstad exposeren eigen werk; elke club in eigen dorp

Nadere informatie

50 PK. Allochtone senioren in de kunsten

50 PK. Allochtone senioren in de kunsten 50 PK Allochtone senioren in de kunsten De verschrikkelijke conflicten waarin mensen ten onrechte worden samengevoegd onder noemers als Amerika, het Westen en de Islam en waarin collectieve identiteiten

Nadere informatie

Een MultiCulti kinderkoor voor Leeuwarden: Help mee!

Een MultiCulti kinderkoor voor Leeuwarden: Help mee! Een MultiCulti kinderkoor voor Leeuwarden: Help mee! Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 1.1. AANLEIDING... 3 1.2. DOELSTELLING... 4 2. ACHTERGRONDINFORMATIE... 6 2.1. STICHTING ALL FOR ONE... 6 2.2. INITIATIEFNEMERS...

Nadere informatie

Feest. op Curaçao. Van Carnaval tot Chinees Nieuwjaar: een jaar in foto s

Feest. op Curaçao. Van Carnaval tot Chinees Nieuwjaar: een jaar in foto s Zaterdag 22 oktober 2011 Jaargang 7 Nr. 36 Melek Atak Ondernemer in twee werelden Lifestyle Studio Job drijft op fantasie Feest op Curaçao Van Carnaval tot Chinees Nieuwjaar: een jaar in foto s 62 fdpersoonlijk

Nadere informatie

CULTUUR EN ONDERNEMERSCHAP ONTMOETEN ELKAAR BIJ DIT PRACHTIGE FESTIVAL

CULTUUR EN ONDERNEMERSCHAP ONTMOETEN ELKAAR BIJ DIT PRACHTIGE FESTIVAL 13/14/15/16 JAN 2016 GRONINGEN NL CULTUUR EN ONDERNEMERSCHAP ONTMOETEN ELKAAR BIJ DIT PRACHTIGE FESTIVAL PETER DEN OUDSTEN, BURGEMEESTER GRONINGEN ONDERNEMERSCLUB EUROSONIC NOORDERSLAG 2016 WWW.EUROSONIC-NOORDERSLAG.NL

Nadere informatie

Zorg voor inwoners. Uitnodiging. Jaarvergadering en congres 2010 Vereniging Zuid-Hollandse Gemeenten (VZHG) 28 mei 2010, Oegstgeest

Zorg voor inwoners. Uitnodiging. Jaarvergadering en congres 2010 Vereniging Zuid-Hollandse Gemeenten (VZHG) 28 mei 2010, Oegstgeest Zorg voor inwoners Uitnodiging Jaarvergadering en congres 2010 Vereniging Zuid-Hollandse Gemeenten (VZHG) 28 mei 2010, Oegstgeest beeld: cb shootings Uitnodiging Jaarvergadering en congres 2010 Vereniging

Nadere informatie

Nieuwsbrief Podium van de Stad. Januari & Februari

Nieuwsbrief Podium van de Stad. Januari & Februari Nieuwsbrief Podium van de Stad Januari & Februari Januari 2015 Een nieuw jaar dat rustig van start ging voor het Podium van de Stad. Deze maand stond voornamelijk in het teken van Lunchconcerten. Studenten

Nadere informatie

(te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2

(te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2 (te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2 20 mei 2015 www.tegekkekerk.nl www.facebook.com/gekkekerk info@tegekkekerk.nl Een weekend vol optredens, workshops, inspiratie, dichters, maaltijden, verdieping en

Nadere informatie

op een gebrek aan kennis berustende mening of afkeer

op een gebrek aan kennis berustende mening of afkeer op een gebrek aan kennis berustende mening of afkeer stellen: geef ik iedereen een gelijke kans of staan er misschien onbewust vooroordelen in de weg? Ook in Den Haag worden kansen gemist, waardoor bijvoorbeeld

Nadere informatie

Aan de leden van Provinciale Staten

Aan de leden van Provinciale Staten Aan de leden van Provinciale Staten Datum : 19 september 2007 Briefnummer : 2007-33.316/38/A.15, EZ Zaaknummer: 44942 Behandeld door : Punter M. Telefoonnummer : (050) 3164472 Antwoord op : Bijlage : Onderwerp

Nadere informatie

Verslag Debat over Participatie en (Mannen)Emancipatie op zaterdag 19 mei 2012 in het Turks Museum, Westhovenplein Den Haag

Verslag Debat over Participatie en (Mannen)Emancipatie op zaterdag 19 mei 2012 in het Turks Museum, Westhovenplein Den Haag Verslag Debat over Participatie en (Mannen)Emancipatie op zaterdag 19 mei 2012 in het Turks Museum, Westhovenplein 125 2532 Den Haag In samenwerking met Stichting Participatie, Turks Platform Den Haag

Nadere informatie

Utrecht 26 september Tijd voor thee

Utrecht 26 september Tijd voor thee Utrecht 26 september 2013 Tijd voor thee Met dank aan deze Utrechtse migranten zelforganisaties Stichting CSP Het Zonnetje Mandaeers club Utrecht Nos Bohios Club Moria Stichting Asha Stichting Nisbo Vrouwengroep

Nadere informatie

12-14 juni 2015. festival. www.tegekkekerk.nl. Paaskerk, Amstelveen. (te) GEKKE KERK

12-14 juni 2015. festival. www.tegekkekerk.nl. Paaskerk, Amstelveen. (te) GEKKE KERK Mathilde Santing Band (te) GEKKE KERK festival Bertolf Optredens Karsu, Mathilde Santing Band, Bertolf & Royal Parks, Jeroen Zijlstra Karsu Royal Parks Workshops Kleur je Kalm, Schrijven met Tjitske Jansen,

Nadere informatie

Cultuurparticipatie in Dordrecht.

Cultuurparticipatie in Dordrecht. Cultuurparticipatie in Dordrecht. Bas Hoeing CMV 2 09018387 Inhoudsopgave: Aanleiding Blz. 3 Het probleem Blz. 3 De opdrachtgever Blz. 3 Vraagstelling Blz. 4 Deelvragen Blz. 4 Aanpak Blz. 4 Definities

Nadere informatie

Rhedelijk Cultureel. Leerplan. September 2015

Rhedelijk Cultureel. Leerplan. September 2015 Rhedelijk Cultureel Leerplan September 2015 1 Inhoudsopgave 1. Ter inleiding 3 2. Missie en visie 4 2.1 Missie 2.2 Visie 2.3 Doelstellingen 2.4 Werkwijze 3. Uitgangspunten en kwaliteitsbeleid 5 3.1 Uitgangspunten

Nadere informatie

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities.

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. N e e r, 2 6 m e i 2 0 1 0 Visie & Beleid Beste lezer, Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. Indien u opmerkingen, suggesties of vragen heeft, laat ons dit weten.

Nadere informatie

Het (verder) versterken van de leefbaarheid in multiculturele buurten, wijken en regio s, een en ander in de ruimste zin.

Het (verder) versterken van de leefbaarheid in multiculturele buurten, wijken en regio s, een en ander in de ruimste zin. Stichting De Wijk is van ons Allemaal is opgericht op 24 februari 1997. De roepnaam van de stichting is WijkAlliantie. De statuten omschrijven het doel van de stichting als volgt: Het (verder) versterken

Nadere informatie

Allochtonen in Nijmegen Gezondheid en zorggebruik

Allochtonen in Nijmegen Gezondheid en zorggebruik Allochtonen in Nijmegen Gezondheid en zorggebruik ITS, Radboud Universiteit Nijmegen Roelof Schellingerhout 024 3653500 r.schellingerhout@its.ru.nl 5 februari 2013 Allochtonen in Nijmegen Gezondheid en

Nadere informatie

Dit product is mede mogelijk gemaakt met subsidie van de Europese Unie.

Dit product is mede mogelijk gemaakt met subsidie van de Europese Unie. Dit product is mede mogelijk gemaakt met subsidie van de Europese Unie. Plan van aanpak voor wijkgerichte activiteiten Dit product is afkomstig uit ESF EQUAL Project Triple Win Method. Het bevat een overzicht

Nadere informatie

Nederlands buiten Europa

Nederlands buiten Europa Nederlands buiten Europa Gastcollege 25.04.2013 Janneke Diepeveen j.diepeveen@fu-berlin.de Projectinformatie Gemeenschappelijk project: Examples and new models for learning and teaching pluricentric languages

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Eindexamen aardrijkskunde vmbo gl/tl 2006 - I

Eindexamen aardrijkskunde vmbo gl/tl 2006 - I Meerkeuzevragen Schrijf alleen de hoofdletter van het goede antwoord op. MIGRATIE EN DE MULTICULTURELE SAMENLEVING tekst 1 De gemeenschap van mijn overgrootvader vormt een van oudste minderheidsgroepen

Nadere informatie

Migrantenouderen in cijfers

Migrantenouderen in cijfers Migrantenouderen in cijfers Roelof Schellingerhout 1. Aantallen en demografie 2. Prognose 3. Inkomenspositie 4. Gezondheid en welzijn Aantallen en demografie Aantal (migranten) ouderen, 1 januari 2017

Nadere informatie

Scheveningen en directe omgeving

Scheveningen en directe omgeving CONCEPTOVERZICHT GROTE EVENEMENTEN 2007 Dienst Stadsbeheer Milieu en Vergunningen Concept: februari 2007 Aan de plaatsing op het conceptoverzicht kunnen geen rechten (op vergunning) worden ontleend. Scheveningen

Nadere informatie

Wereldse Feestavond. Uw evenement, onze uitdaging! Kijk ook op: www.carpe-diem.nl

Wereldse Feestavond. Uw evenement, onze uitdaging! Kijk ook op: www.carpe-diem.nl Wereldse Feestavond Uw evenement, onze uitdaging! Kijk ook op: www.carpe-diem.nl INTRODUCTIE Wereldse Feestavond Van salsa dansen of smartlappen zingen tot doedelzak spelen en waterpijp roken. In één woord:

Nadere informatie

Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy

Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy Welkomstwoord De vrijwilligers van Raffy en Lâle zijn de olie in de machine. Zonder olie loopt de machine heel snel

Nadere informatie

Museon, Holland Harbour Producties

Museon, Holland Harbour Producties AGENDA Activiteiten van Haagse instanties betrokken bij het netwerk Erfgoed Haagse Migranten: Den Haag, stad van aankomst 2011-2014 Wijzigingen voorbehouden. Voor de meest actuele ontwikkelingen, volg

Nadere informatie

Duurzaam groeien en vernieuwen

Duurzaam groeien en vernieuwen Symposium Duurzaam groeien en vernieuwen 05 02 13 Wat leert de Monitor Duurzaam Nederland en hoe kan Nederland werken aan duurzame groei? Dinsdag 5 februari 2013, 13.30-18.00 uur Centraal Bureau voor de

Nadere informatie

Januari 2016 nr 7 IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden.

Januari 2016 nr 7 IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. Januari 2016 nr 7 OPROEP In deze nieuwsbrief wil ik ook graag een oproep

Nadere informatie

Een jaar geleden, op 10 oktober 2010, ontstond

Een jaar geleden, op 10 oktober 2010, ontstond Feestvolk Een jaar geleden, op 10 oktober 2010, ontstond in de Caribische zee een nieuw land. Op het Brionplein in Willemstad werd in aanwezigheid van prins Willem-Alexander en prinses Máxima de Antilliaanse

Nadere informatie

Maatschappelijke participatie als opstap naar betaald werk.

Maatschappelijke participatie als opstap naar betaald werk. Maatschappelijke participatie als opstap naar betaald werk. Paraprofessionele functies Voor allochtone vrouwen zonder formele kwalificaties worden komende jaren paraprofessionele functies gecreëerd. Deze

Nadere informatie

In deze notitie is een korte beschrijving gegeven van de campagne Ik Fiets. Aan het eind van dit document staat het campagnemateriaal.

In deze notitie is een korte beschrijving gegeven van de campagne Ik Fiets. Aan het eind van dit document staat het campagnemateriaal. Campagnevoorbeeld: Ik fiets Utrecht, 4 februari 2010 1 Inleiding In deze notitie is een korte beschrijving gegeven van de campagne Ik Fiets. Aan het eind van dit document staat het campagnemateriaal. 1.1

Nadere informatie

JOURNAAL. Odoorn, vrijdag 31 juli 2015. Goed weer en haring happen. Nummer 3 www.sivofestival.nl

JOURNAAL. Odoorn, vrijdag 31 juli 2015. Goed weer en haring happen. Nummer 3 www.sivofestival.nl Odoorn, vrijdag 31 juli 2015 Nummer 3 www.sivofestival.nl JOURNAAL Goed weer en haring happen Donderdag is de dag dat van elke dansgroep een delegatie naar het gemeentehuis van Exloo gaat. Daar ontmoeten

Nadere informatie

Totaal

Totaal Aantal huwelijken, huwelijksontbindingen, partnerschappen en partnerschapsontbindingen per woonplaats in 2013 Huwelijk Huwelijksontbinding Partnerschap Partnerschapsontbinding Woonplaats Man % Vrouw %

Nadere informatie

Totaal

Totaal Aantal huwelijken, huwelijksontbindingen, partnerschappen en partnerschapsontbindingen per woonplaats in 2012 Huwelijk Huwelijksontbinding Partnerschap Partnerschapsontbinding Woonplaats Man % Vrouw %

Nadere informatie

11 & 12 juni 2016 meer

11 & 12 juni 2016 meer 0 RIJDEN LIVE VOLG DE WEDST ERATOR.COM/ OP TOERNOOIGEN WK 11 & 1 juni 016 meer Sportpark Midden m Amsterda WK.NU 0 0De 16e editie van het WK Nederland gaat in het weekend van 11 en 1 juni 016 van start.

Nadere informatie

Vanaf uur is versterkte muziek toegestaan op de boten tijdens de formatie van de stoet.

Vanaf uur is versterkte muziek toegestaan op de boten tijdens de formatie van de stoet. Geluidsvoorschriften Botenparade Westerdok via de Prinsengracht, Amstel en Oude Schans naar het Oosterdok Zaterdag 1 augustus van 13.30 tot 18.00 uur Het equivalente geluidsniveau (L Aeq ) veroorzaakt

Nadere informatie

cultural business center

cultural business center nolimit cultural business center 56 flexibele werkplekken Bent u op zoek naar een professionele en dynamische werkplek waar u uw gasten in stijl kunt uitnodigen en die verder gaat dan een standaard kantoor?

Nadere informatie

MUZEHOF REGIO ZUTPHEN/LOCHEM

MUZEHOF REGIO ZUTPHEN/LOCHEM MUZEHOF REGIO ZUTPHEN/LOCHEM Lokaal expertisecentrum voor cultuureducatie en -participatie Met kunst- en cultuureducatie en -participatie wordt de (lokale) samenleving mooier en kleurrijker. Daar zetten

Nadere informatie

CONFERENTIE SEKSUELE DIVERSITEIT: Aan de slag in Segbroek

CONFERENTIE SEKSUELE DIVERSITEIT: Aan de slag in Segbroek CONFERENTIE SEKSUELE DIVERSITEIT: Aan de slag in Segbroek Dinsdag 4 februari 2014 van 12.00 uur tot 18.00 uur (inclusief walking lunch) Theater de Nieuwe Regentes, Weimarstraat 63, Segbroek Den Haag Voortbordurend

Nadere informatie

Nederland. Op welke dag is deze foto gemaakt?.. Welke bekende persoon is er altijd bij?

Nederland. Op welke dag is deze foto gemaakt?.. Welke bekende persoon is er altijd bij? Nederland Op welke dag is deze foto gemaakt?.. Waar? (vul in) Op de. in (plaats) Waarom zijn al die mensen daar?... Welke bekende persoon is er altijd bij?. Hoe heet het meisje rechts? Haar moeder viert

Nadere informatie

STICHTING MALUKU VIERT 50 jaar Molukkers in CUIJK. en 60 jaar Molukkers in Nederland BIJLAGE I - Informatie Pasar Maluku 29-10-2011

STICHTING MALUKU VIERT 50 jaar Molukkers in CUIJK. en 60 jaar Molukkers in Nederland BIJLAGE I - Informatie Pasar Maluku 29-10-2011 STICHTING MALUKU VIERT 50 jaar Molukkers in CUIJK en 60 jaar Molukkers in Nederland BIJLAGE I - Informatie Pasar Maluku 29-10-2011 1.0 Aanleiding Pasar Maluku komt dit jaar alweer met de vijfde editie

Nadere informatie

Inhoudsopgave hoofdstuk 1

Inhoudsopgave hoofdstuk 1 -18- Inhoudsopgave hoofdstuk 1 Samenvatting hoofdstuk 1 Tabellen: 1.1 Bevolking in Delft naar geslacht en bevolking in Nederland op 1 januari 1.2 Doelgroepen op basis van leeftijd in de bevolking per wijk

Nadere informatie

STICHTING DE LICHTING MUZIEK THEATER

STICHTING DE LICHTING MUZIEK THEATER STICHTING DE LICHTING MUZIEK THEATER DANS BELEIDSPLAN 2014-2017 Inleiding Stichting de Lichting is opgericht in 1986 en heeft als algemene doelstelling het stimuleren van podiumkunsten, en het verrichten

Nadere informatie

43. Interculturele Samenwerking binnen de Algemene Onderwijsbond

43. Interculturele Samenwerking binnen de Algemene Onderwijsbond 43. Interculturele Samenwerking binnen de Algemene Onderwijsbond Inhoud Inleiding Van OETC-groep naar allochtonengroep Antiracisme Onderwijs in allochtone levende talen Intercultureel onderwijs Wie kan

Nadere informatie

BOTS, ROBOTS, BLOCKCHAIN

BOTS, ROBOTS, BLOCKCHAIN Inleiding Programma Aanmelden Route BOTS, ROBOTS, BLOCKCHAIN VRAGEN, ANTWOORDEN, BEDREIGINGEN, KANSEN IN BEDRIJF & BELEID Digitale robotisering, datageneratie en -gebruik aan de ene kant en bedrijfsethiek,

Nadere informatie

Museon, Holland Harbour Producties

Museon, Holland Harbour Producties AGENDA Activiteiten van Haagse instanties betrokken bij het netwerk Erfgoed Haagse Migranten: Den Haag, stad van aankomst 2011-2014 Wijzigingen voorbehouden. Voor de meest actuele ontwikkelingen, volg

Nadere informatie

Wordt de e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie.

Wordt de e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie. 1 van 6 21-1-2014 12:11 Wordt de e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie. ZIMIHC 25 jaar! Klassiek op Zondag De eerste Lazy ZIMIHC Afternoon! Jeugdcultuurfonds - Doe mee! Theater Dichtbij in

Nadere informatie

ADOPTIE Trends en analyse Statistisch overzicht interlandelijke adoptie over de jaren 2009 tot en met 2013

ADOPTIE Trends en analyse Statistisch overzicht interlandelijke adoptie over de jaren 2009 tot en met 2013 Ministerie van Veiligheid en Justitie ADOPTIE Trends en analyse Statistisch overzicht interlandelijke adoptie over de jaren 29 tot en met 213 Maart 214 Overzicht van het aantal verstrekte beginseltoestemmingen

Nadere informatie

Waarom sponsoring? Hoofdsponsoren Sponsorpakketten Vriendenarrangement Maatwerk

Waarom sponsoring? Hoofdsponsoren Sponsorpakketten Vriendenarrangement Maatwerk SPONSORINFORMATIE Waarom sponsoring? Hoofdsponsoren Sponsorpakketten Vriendenarrangement Maatwerk Profileer u als regionaal ondernemer met uw bijdrage aan een uniek cultuurfestival Waarom sponsoring? Het

Nadere informatie

Events en nieuw publiek

Events en nieuw publiek Jaarverslag Kunsthal http://jaarverslag.kunsthal.nl Events en nieuw publiek Vier het nieuwe jaar 17 januari 2016 Vier het nieuwe jaar in de Kunsthal. In 2016 hebben bezoekers geen last van de januari-kou!

Nadere informatie

Introductie. Maak kennis met NGN

Introductie. Maak kennis met NGN Introductie NGN staat voor Next Generasian News en is het nieuwe online en offline platform voor de Aziatische jongeren in Nederland. NGN is een Nederlandstalige krant voor Aziatische jongeren van 15 t/m

Nadere informatie

FESTIVALAANBOD SEIZOEN 2014

FESTIVALAANBOD SEIZOEN 2014 FESTIVALAANBOD SEIZOEN 2014 4220142014INHOUDSOPGAVE 1. Programmering... pagina 1 2. Pleinspektakel... pagina 2 3. Bencha Theater - Katumbar... pagina 3 4. Cirque Magnifique... pagina 4 5. Light Horse...

Nadere informatie

Stichting Belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland

Stichting Belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland SBPN Hallo Pleeggrootouders Stichting Belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland Hierbij het programma van de Landelijke pleeggrootouderdag van 29-10-2016. Onze Pleeggrootouderdag is dit jaar als een

Nadere informatie

BIJLAGE bij PASAR MALUKU CUIJK

BIJLAGE bij PASAR MALUKU CUIJK BIJLAGE bij PASAR MALUKU CUIJK PORTFOLIO 2006 Portfolio PMC SMC ML Pagina 2 van 14 INHOUDSOPGAVE Pasar Maluku Cuijk 2006 (PMC06). 3 Vooraankondiging PMC06. 4 Kort verslag PMC06. 5 Gallerij PMC06.. 6 PMC06

Nadere informatie

SHOW: The Feel Good Show of The Year. Artiesten: Blues Brothers. Naam: Sjuul Kroon. Klas 3GTA. Vak: CKV Opdracht: ckv verslag.

SHOW: The Feel Good Show of The Year. Artiesten: Blues Brothers. Naam: Sjuul Kroon. Klas 3GTA. Vak: CKV Opdracht: ckv verslag. SHOW: The Feel Good Show of The Year Artiesten: Blues Brothers Klas 3GTA 1. Welk concert heb je gekozen? The Feel Good Show van de Blues Brothers. 2. Waarom heb je juist dit concert gekozen? We kregen

Nadere informatie

Terug- & Vooruitblik Donateursmiddag 10 februari

Terug- & Vooruitblik Donateursmiddag 10 februari N IEUWS B RI E F MA A RT 2 0 1 9 Terug- & Vooruitblik Donateursmiddag 10 februari Terugblik- & Vooruit- blik Donateursmiddag Zondagmiddag 10 februari organiseerde de Haastrechtse Kring een middag voor

Nadere informatie

Evaluatieverslag Legale Graffiti Oefenplaats Binck36

Evaluatieverslag Legale Graffiti Oefenplaats Binck36 Evaluatieverslag Legale Graffiti Oefenplaats Binck36 Inleiding In de december 2009 was de officiële opening van de Legale Graffiti Oefenplaats / LGO aan de Binckhorstlaan 36 / Binck36. De avond was een

Nadere informatie

Inleiding door de burgemeester

Inleiding door de burgemeester Toespraken ter gelegenheid van de uitreiking van Koninklijke Onderscheidingen bij de Algemene Gelegenheid van 2012 (vrijdag 27 april 2012, in de Raadzaal van het gemeentehuis van Soest), uitgesproken door

Nadere informatie

Aantal huwelijken, huwelijksontbindingen, partnerschappen en partnerschapsontbindingen per woonplaats in 2015

Aantal huwelijken, huwelijksontbindingen, partnerschappen en partnerschapsontbindingen per woonplaats in 2015 Aantal huwelijken, huwelijksontbindingen, partnerschappen en partnerschapsontbindingen per woonplaats in 215 Huwelijk Huwelijksontbinding Partnerschap Partnerschapsontbinding Woonplaats Man % Vrouw % Man

Nadere informatie

Danpaati River Lodge. Escape to the jungle and meet the amazing Maroon Culture. Activiteitenboekje

Danpaati River Lodge. Escape to the jungle and meet the amazing Maroon Culture. Activiteitenboekje Danpaati River Lodge Escape to the jungle and meet the amazing Maroon Culture Activiteitenboekje d Danpaati River Lodge is meer dan alleen uw droombestemming in het regenwoud van Suriname. Behalve genieten

Nadere informatie

KWAKKELKRAANT. - februari 2015 - Verkiezing van het Sterrebos drietal. Beste Sterrebos Tullepetaonen, ALAAF!

KWAKKELKRAANT. - februari 2015 - Verkiezing van het Sterrebos drietal. Beste Sterrebos Tullepetaonen, ALAAF! - februari 2015 - DEZE KRANT IS EEN UITGAVE VAN DE AFDELING VRIJE TIJD EN EVENEMENTEN S&L ZORG. CONTACTPERSOON: JOOP VERKERK, TEL. 06 41 72 40 28. OPLAGE 200 STUKS Beste Sterrebos Tullepetaonen, Kend t

Nadere informatie

Projectinformatie MULTI-JAM. Groep 5-6 Keuzeproject muziek Primair Onderwijs

Projectinformatie MULTI-JAM. Groep 5-6 Keuzeproject muziek Primair Onderwijs Projectinformatie MULTI-JAM Groep 5-6 Keuzeproject muziek Primair Onderwijs BESTE LEERKRACHT Graag informeren wij u over het project Keuzeproject muziek: Multi-jam waaraan uw school binnenkort mee doet.

Nadere informatie

JOURNAAL. Odoorn, maandag 3 augustus 2015. Op naar SIVO 2016! Nummer 6 www.sivofestival.nl

JOURNAAL. Odoorn, maandag 3 augustus 2015. Op naar SIVO 2016! Nummer 6 www.sivofestival.nl Odoorn, maandag 3 augustus 2015 Nummer 6 www.sivofestival.nl JOURNAAL Op naar SIVO 2016! De weergoden waren het SIVO festival goed gezind op zondag. Het zonnetje scheen al volop in Odoorn toen de eerste

Nadere informatie

Jaarverslag activiteiten 2011

Jaarverslag activiteiten 2011 Jaarverslag activiteiten 2011 Na afloop van het slotconcert bij het CKE op24 juni samen met vrijwilligers en docenten Projectbeschrijving en werkwijze Introductie Stichting Hengel is in 2007 opgericht.

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 2018

Beleidsplan 2014 2018 BELEIDSPLAN 2014-2018 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... - 2 - INLEIDING... - 3 - DOELSTELLING... - 3 - DOELGROEP EN WERKGEBIED... - 3 - DE ACCOMODATIE... - 3 - BESTUURSORGANISATIE... - 4 - BELEID... - 4 -

Nadere informatie

juni 2015 6/7 13/14 20/21 27/28 www.paletleusden.nl openbare daltonschool t Palet 033-4940473 * Avond4daagse * Juf en meester verjaardag groepen 6

juni 2015 6/7 13/14 20/21 27/28 www.paletleusden.nl openbare daltonschool t Palet 033-4940473 * Avond4daagse * Juf en meester verjaardag groepen 6 www.paletleusden.nl openbare daltonschool t Palet 033-4940473 juni 2015 1 * Groepen 7 dodehoekles 2 3 4 * Juf en meester verjaardag groepen 6 5 * Studiedag groepen 1 t/m 4 6/7 8 * Schoolreis gr 3, 4 en

Nadere informatie

Interculturele communicatie Opdracht college 2

Interculturele communicatie Opdracht college 2 Interculturele communicatie Opdracht college 2 De opdracht voor deze week is: maak een quiz voor je klasgenoten over hoofdstuk 1 en 2. (paragraafindeling per groep). Voorbereidingstijd: 30 minuten. De

Nadere informatie

Iconenset 2011 CMD - 5 Groep 2

Iconenset 2011 CMD - 5 Groep 2 Iconenset 2011 CMD - 5 Groep 2 Groep 2 Studenten Studentnummer Michiel van Heijningen Shelly Hereman Sanne Hofstede Rashid Mohamed Sander Nap Shazia Shameen Max van de Ven 09045023 09015663 09080007 07064225

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 22-12 13.00-15.00 uur Scoutinggroep Sint- Tarcisius Rosmalen 14.00-15.00 uur Een luisterend oor / Op verhaal

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 1509 GE Zaandam 075-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen regel van de week Ik houd me aan de regels van de school. belangrijke data 15 september informatieavond voorgezet onderwijs voor de ouders uit groep 7 en 8 24 september informatieavond social media 7 oktober

Nadere informatie

Internationale Folkloredag 2011

Internationale Folkloredag 2011 Pers informatie Internationale Folkloredag 2011 Zaterdag 18 juni 2011 Van 10.00 uur tot 21.00 uur Organisatie AJ Events Wierden Zat. 18 juni Int. Folkloredag 2011 & Kaasmarkt in Rijssen Met medewerking

Nadere informatie

De Proclamatie Jonkheer en Jonkvrouw van De DaoreTrappers... De Prijzengelden... Tijdschema Carnavalsoptochten... Kleding Loopgroep...

De Proclamatie Jonkheer en Jonkvrouw van De DaoreTrappers... De Prijzengelden... Tijdschema Carnavalsoptochten... Kleding Loopgroep... INHOUD: 1 De Proclamatie Jonkheer en Jonkvrouw van De DaoreTrappers... 2 2 De Prijzengelden... 3 3 Tijdschema Carnavalsoptochten... 4 4 Kleding Loopgroep... 6 5 Plattegrond optocht... 7 Onze jeugdhoogheden

Nadere informatie

Workshops. Hier een korte presentatie van de workshops: Bamboestieken

Workshops. Hier een korte presentatie van de workshops: Bamboestieken Workshops De kinderen van groep 1 en 2 kunnen op zaterdag 17 mei één workshop doen. Binnenkort vragen wij de kinderen om een top 3 te maken. Zij kunnen kiezen uit: - Bamboestieken - Cupcakes maken - 3D

Nadere informatie

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival 1 van 5 21-11-2018 13:33 Bekijk deze email in je browser Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september 2018 Welkom bij onze vernieuwde nieuwsbrief! Wijkvereniging inschuytgraaf houdt je graag op

Nadere informatie

Nieuwe A. Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap

Nieuwe A. Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Nieuwe A Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Mixen in Mokum Nieuwe Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Volwassen Amsterdammers met verschillende culturele achtergronden ontmoeten

Nadere informatie

Parkhotel Den Haag. Hotel toegankelijkheidsinformatie

Parkhotel Den Haag. Hotel toegankelijkheidsinformatie Parkhotel Den Haag Hotel toegankelijkheidsinformatie Hartelijk voor uw interesse in het Parkhotel Den Haag. In dit document vind u informatie voor het organiseren van uw verblijf/bezoek. Parkhotel Den

Nadere informatie

Bijlage

Bijlage Bijlage Tabel i Immigratie naar Nederland van niet in Nederland geboren vreemdelingen, naar land van herkomst ^995-2002) Totaal Westerse landen 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 74.703 86.183 87.145

Nadere informatie

Live artiesten (o.a. saxofonisten, percussionisten en vocalisten) maken het geheel nóg muzikaler en dynamischer. Een echte aanrader dus!

Live artiesten (o.a. saxofonisten, percussionisten en vocalisten) maken het geheel nóg muzikaler en dynamischer. Een echte aanrader dus! De Entertainment Specialist maakt van uw feest/ evenement een onvergetelijke happening. Ervaren alround mix dj s, spectaculaire live acts en een hoogwaardige geluidsinstallatie met luxe lichtshow zorgen

Nadere informatie