t Stickje Friesland Flyers DESTIL Trappers Tilburg Aanvang: 20:00 uur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "t Stickje Friesland Flyers DESTIL Trappers Tilburg Aanvang: 20:00 uur."

Transcriptie

1 t Stickje Redactie adres: Veluwelaan 37 Website: AD Heerenveen t Stickje is een uitgave van Friesland Flyers Heerenveen en Supportersvereniging Friesland Flyers 45 e jaargang nr januari 2013 Het nieuwe jaar startte uitstekend voor Friesland Flyers met een prima 3-0 overwinning op landskampioen Ruijters Eaters Geleen. Daarmee is de derde plaats stevig in handen van Chris Eimers en zijn spelers en kunnen we er rustig van uitgaan dat de doelstelling voor dit seizoen, meedoen aan de play-offs om het kampioenschap wordt gehaald. Een voorsprong van 23 punten op de nummer vijf, Eindhoven Kemphanen, mag toch niet meer uit handen worden gegeven. Ook de derde plaats lijkt met 12 punten voorsprong op de nummer vier, Ruijters Eaters Geleen, bijna zeker voor de Flyers. Kan Flyers dan nog hoger op de ranglijst klimmen? De achterstand op de nummers 1 en 2, HYS The Hague en Trappers Tilburg, weliswaar met een wedstrijd minder gespeeld, is elf punten en gezien de kracht van beide teams lijkt het een hele klus te zijn om dat gat nog te dichten. Gisteravond waren de Flyers te gast in Den Haag en zullen daar ongetwijfeld hun best hebben gedaan de achterstand op de koploper te verkleinen. Waar Flyers zich zeker weet van deelname aan de play-offs, lijken de kansen van onze gasten van vanavond daar verkeken. Met een achterstand van drie punten op Eindhoven lijkt de vijfde plaats nog haalbaar voor de Belgen, maar of de achterstand van 14 punten op Geleen kan worden goedgemaakt? Ongetwijfeld zullen de Belgen er alles aan doen om punten aan de wedstrijd van vanavond over te houden. Jeffrey Martens, die naar aanleiding van de laatste wedstrijd tegen Herentals twee wedstrijden werd geschorst is er vanavond weer bij. Aan de kant van Herentals ontbreken nog Joep Vercammen en Tyler Melancon die ook twee wedstrijden werden geschorst voor hun aandeel in de incidenten die na die laatste wedstrijd tegen Flyers plaatsvonden. Zij zitten vanavond hun laatste wedstrijd uit. Ik wens u vanavond een spannende en spectaculaire wedstrijd toe en uiteraard treffen we elkaar weer op woensdag 16 januari bij de wedstrijd: Friesland Flyers DESTIL Trappers Tilburg Aanvang: 20:00 uur.

2 Verboden te roken! Roken is in Thialf ten allen tijde verboden, zowel voor, tijdens als na de wedstrijden. Wilt u toch roken dan kunt u in de pauzes, of als u echt niet meer zonder kunt ook tijdens de wedstrijd, naar buiten om daar in de gezonde buitenlucht uw hobby uit te oefenen. Vraag dan bij de controle wel even een stempeltje zodat u weer naar binnen kunt zonder een nieuw kaartje te moeten kopen. Puck gooien. Ook vanavond kunt u weer meedoen aan het puckgooien waarmee u de club steunt en bovendien ook nog eens kans maakt op een leuke prijs. Hoe werkt het? U koopt voor de wedstrijd voor slechts één euro een genummerde puck bij één van de dames van de supportersvereniging. Na de eerste pauze gooit u deze, wel pas na aanwijzen van de speaker, op het ijs waarbij u deze zo dicht mogelijk of op de middenstip probeert te krijgen. Helemaal leuk is het natuurlijk een puck die er al ligt weg te stoten. De speaker geeft aan wanneer te beginnen, u hebt 30 seconden om de puck op het ijs te gooien. Na de zoemer gegooide pucks zijn ongeldig. De puck die het dichtst of op de middenstip ligt is de winnaar. Ook vanavond is er weer een mooie prijs te winnen: Waardebon van 25,00 aangeboden door Subway U ziet: meer dan de moeite waard. Koop uw puck (meer mag natuurlijk ook) en doe mee aan het puck gooien! Man Of The Match Vanavond roept de SVFF een speler van de Friesland Flyers uit tot Man Of The Match. Uiteraard bepalen we de MOTM niet zelf, maar kan jij stemmen op jouw favoriet! Wil jij stemmen op de MOTM? Dat kan op verschillende manieren: SMS tijdens de wedstrijd FH + #(Shirtnummer) naar 2211! Ga tijdens de wedstrijd via je smartphone/ipad/iphone naar Na afloop van de wedstrijd ontvangt de MOTM namens de SVFF een bos bloemen. De bloemen worden aangeboden door Remco Volbeda Stationsbloemenwinkel.

3 Uitslagen, stand en wedstrijdprogramma De uitslagen: HYS The Hague - DESTIL Trappers Tilburg 5-2 Amsterdam G's - HYS The Hague 3-12 DESTIL Trappers Tilburg - Friesland Flyers Heerenveen 7-2 Herentals HYC - Eindhoven Kemphanen 6-7 BPS Friesland Flyers Heerenveen - Ruijters Eaters Geleen 3-0 De stand: # Team GW W OTW OTV V Pnt GV-GT 1 HYS The Hague DESTIL Trappers Tilburg Friesland Flyers Heerenveen Ruijters Eaters Geleen Eindhoven Kemphanen Herentals HYC Amsterdam G's Het programma voor de komende weken: Vrijdag 4 jan 20:00 HYS The Hague - Friesland Flyers Heerenveen 20:30 Amsterdam G's - DESTIL Trappers Tilburg Zaterdag 5 jan 20:00 Friesland Flyers Heerenveen - Herentals HYC 20:30 Ruijters Eaters Geleen - Eindhoven Kemphanen Zondag 6 jan 15:00 DESTIL Trappers Tilburg - Ruijters Eaters Geleen 17:30 Eindhoven Kemphanen - HYS The Hague 20:00 Herentals HYC - Amsterdam G's Dinsdag 8 jan 19:30 Ruijters Eaters Geleen - Herentals HYC Woensdag 9 jan 20:30 Eindhoven Kemphanen - Amsterdam G's Vrijdag 11 jan 20:00 HYS The Hague - Amsterdam G's 21:15 Herentals HYC - Ruijters Eaters Geleen Zaterdag 12 jan 18:00 Amsterdam G's - Friesland Flyers Heerenveen 20:30 Eindhoven Kemphanen - Herentals HYC Woensdag 16 jan 20:00 Friesland Flyers Heerenveen - DESTIL Trappers Tilburg Volgend weekeinde geen thuiswedstrijd voor Friesland Flyers omdat dan in Thialf het EK Allround schaatsen op het programma staat. Tijdens dat toernooi is ook de ijshockeyhal helaas niet beschikbaar. Toch kan Flyers volgend weekeinde zes punten verdienen. De wedstrijd in Amsterdam wordt nl. dubbel geteld. Enkele weken geleden speelde Flyers ook in Amsterdam, leidde met 2-0 en toen werd de wedstrijd gestaakt door een wak in het ijs. Omdat het niet meer mogelijk was die wedstrijd in Amsterdam opnieuw vast te stellen wordt nu de wedstrijd van 12 januari dubbel geteld in de ranglijst. Een belangrijk weekeinde voor de Flyers dus. Op woensdag 16 januari komt DESTIL Trappers Tilburg op bezoek in Thialf.

4 Coach s corner Normaal gesproken komt coach Chris Eimers hier aan het woord, maar vanavond wordt de honneurs waargenomen door Justin Bekkering. Vorige week speelden we de laatste competitiewedstrijd van 2012 in Tilburg en verloren daar met 7-2. In de eerste periode speelden we vooral verdedigend erg goed en pas vlak voor tijd kregen we een doelpunt tegen. In de tweede periode ging het helemaal fout, we maakten verdedigend nogal wat fouten en eerlijk gezegd was Trappers ons telkens een paar stappen voor. Natuurlijk is het waar dat we doordat Thialf niet beschikbaar was weinig hadden getraind, maar dat is geen excuus. We vinden dat je er elke wedstrijd weer moet staan. Woensdagavond tegen Geleen hebben we een prima resultaat neergezet. Natuurlijk misten zij enkele spelers, maar bij ons ontbrak Martens nog door zijn schorsing. We hebben de job prima geklaard waarbij we ook zeker het goede spel van Martijn Oosterwijk niet moeten vergeten die woensdagavond zijn vijfde shut-out van het seizoen boekte. Het was voor ons een heel belangrijke wedstrijd. We staan nu 12 punten voor op Geleen, maar bij verlies was dat nog maar zes punten geweest. De kans dat we de play-offs bereiken is nu al heel groot, we staan ver voor op de vijfde plaats, maar natuurlijk willen we proberen hoger te komen. Met het oog op het thuisvoordeel in de playoffs is het natuurlijk goed als je hoger dan de derde plaats komt. We staan niet zo ver achter op HYS The Hague, maar we moeten dan wel tegen hen de punten pakken. Gisteravond speelden we in Den Haag, dat zijn altijd moeilijke wedstrijden omdat zij in eigen stadion altijd goed spelen. Maar met een gedreven team en een goalie als Oosterwijk maken we altijd kans. Vanavond tegen Herentals gaan we natuurlijk ook weer voor de winst. Zij missen nog steeds twee spelers door schorsingen uit de vorige wedstrijd tegen ons. Dat zal echter geen rol spelen, het wordt vanavond een goede wedstrijd. Volgend weekeinde geen thuiswedstrijd, maar wel uitwedstrijd in Amsterdam die dubbel gaat tellen en waarmee we dus in één keer zes punten aan ons totaal kunnen toevoegen. Elke speler zal beseffen dat er zes punten zijn te verdienen en dus verwacht ik ook daar gewoon een goede wedstrijd. Voor vanavond wens ik jullie een goede wedstrijd en verwacht ik weer jullie steun vanaf de tribune.

5 Jeugdspeler van de week 10 vragen aan: Naam : Lennart Vosmer Leeftijd : 9 jaar team : U10 Positie : nnb Geboortedatum : 22 januari 2003 Hoe oud was je toen je begon met ijshockey? 7 jaar. Waarom ben je gaan ijshockeyen? Door de moeder van Fabiënne die zag ik bij de overblijf en in het Thialf. Wat vind je het aller-leukst aan ijshockey? Dat je later mag bodychecken. Wie is jou trainer? Ivan Kocanda. Wat vindt jij zo goed aan jouw trainer? Hij kan goed schaatsen en hij is streng. Welke speler(s) van de Friesland Flyers bewonder je heel erg? Mike Nason, Andrew Krelove en Jeff Martens Welk eten vind je het lekkerst? Big mac en macaroni. Heb je nog meer hobby s? Ja, voetbal. Wie wint dit jaar de beker? Friesland Flyers en Capitals. Wat is jou grootste droom? Ik heb er drie: quad + quadbaan, professioneel ijshockeyer worden, een crossmotor + baan. De jeugdspeler van de week is een initiatief van Supportersvereniging Flyers en Stichting Jeugd IJshockey. Elke week mag een jeugdspeler met de vlag en het eredivisieteam op het ijs voor aanvang van de wedstrijd. Bovendien beantwoordt deze jeugdspeler 10 vragen in het programmaboekje 't Stickje.

6 Andere teams Tweede divisie Uitslagen Amstel Tijgers Cool Mokum - The Outlaws Zoetermeer 14-5 Ugly Faces Heerenveen - Enschede Lions Stand # Team GW W G V Pnt GV-GT 1 Amstel Tijgers Cool Mokum Amsterdam Ugly Faces Heerenveen Saints Nijmegen Warriors Leeuwarden The Outlaws Zoetermeer Frisian Flashguns Heerenveen Enschede Lions Derde divisie Uitslagen Friesland Flyers Bombers - Leiden Tigers 13-2 Stand # Team GW W G V Pnt GV-GT 1 Leeuwarden Vikings Hijs Hokij The Old Flames Den Haag Zoetermeer Bigfield Panters Friesland Flyers Bombers Heerenveen Leiden Polar Bears Amsterdam Shinny Mustangs Leiden Tigers Vierde divisie Uitslagen Friesland Flyers 4 Heerenveen - Hijs Hokij The Hurricanes 1-2 Eindhoven Kemphanen 4 - Los Padres 6-4 Tilburg Capitals - North Seahawks Groningen 9-4 Amsterdam Shinny Club - Hoorn Rhino's 16-3 Tilburg Capitals - Friesland Flyers 4 Heerenveen 7-4 Amsterdam Shinny Club - North Seahawks Groningen 7-4 Stand # Team GW W G V Pnt GV-GT 1 North Seahawks Groningen Hijs Hokij Den Haag The Hurricanes Tilburg Capitals Eindhoven Kemphanen Friesland Flyers 4 Heerenveen Amsterdam Shinny Club

7 7 Hoorn Rhino's IJCU Dragons Los Padres U17 Uitslagen kampioenschap DESTIL Tilburg Trappers U17 Bl - Hijs Hokij Den Haag U IJCU Dragons Utrecht U17 - Zoetermeer Panters U17 Geel 20-1 Stand kampioenschap # Team GW W G V Pnt GV-GT 1 IJCU Dragons Utrecht U DESTIL Tilburg Trappers U17 Blauw Hijs Hokij Den Haag U Smoke Eaters Geleen U Zoetermeer Panters U17 Blauw Amstel Tijgers Amsterdam U Eindhoven Kemphanen U Friesland Flyers Heerenveen U V.J.N. Devils U Gijs Bears Groningen U DESTIL Trappers Tilburg U17 Geel Red Eagles 's-hertogenbosch U Dordrecht Lions U Zoetermeer Panters U17 Geel U14 Uitslagen kampioenschap Zoetermeer Panters U14 - Hijs Hokij Den Haag U DESTIL Trappers Tilburg U14 - V.J.N. Devils U Stand kampioenschap # Team GW W G V Pnt GV-GT 1 V.J.N. Devils U Red Eagles 's-hertogenbosch U Smoke Eaters Geleen U Hijs Hokij Den Haag U DESTIL Trappers Tilburg U IJCU Dragons Utrecht U Eindhoven Kemphanen U Amstel Tijgers Amsterdam U Zoetermeer Panters U Friesland Flyers Heerenveen U Dordrecht Lions U Gijs Bears Groningen U

8 U12 Flyers U12 boekte in de laatste wedstrijd van 2012 een uitstekende overwinning in de uitwedstrijd tegen Groningen. Van die wedstrijd een verslag door een enthousiaste ouder. 1e periode Voordat we kunnen beginnen geeft Tymo aan dat er een gat is bij het goal en ja dat moet even gemaakt worden. Was het tijdens het spel ook maar zo makkelijk om een gat dicht te maken voor Matthijn voor hooking en kort daarna een straf voor Tom voo Tripping. Gelukkig valt de 0-1 gemaakt door Lars Oord met assist van Vincent gevolgd door de 0-2 Lars Oord met assist van Ramon. Een dappere poging van Tymo om de puck van Groningen te stoppen helpt juist een handje en het is 1-2. Er zijn diverse mooie acties en het lijkt erop dat we het spel van vorige week hervatten. Toch is het jammer dat we het passen weer vergeten en er vaak een man vrij staat en we dan toch kiezen voor eigen glorie. Er volgt een straf voor Groningen. Dan is er weer zo n mooie eenmans actie die strand op de goalie en even daarna is er weer mooi samenspel en valt de 1-3 van Tom met assist van Ramon. Helaas valt ook nog de 2-3 wat niet had hoeven te gebeuren. 2e periode We gaan al snel van start met de 2-4 gescoord door Lars Oord met assist van Kian in de boeken staat het anders maar als moeder herkende ik de samenwerking van Lars en Kian. Groningen kwam weer terug en maakte de 3-4. Ramon dacht ik ga ook een duit in het zakje doen en maakte de 3-5 zonder assist. De score werd verder opgedreven door de 3-6 van Lars Sijtsema met assist van Ramon. Er volgde een regen aan straffen de eerste voor Groningen toen Roy voor hooking en hij was nog maar net eraf en Brent kon erop voor slashing, op de hielen gevolgd door Jeremy voor Cross-checking. Onze coach gaf de mannen die nog maar met drie in het veld stonden even mee: de puck naar de andere helft, eruit ermee. De scheids kon dit niet waarderen en van nijd smeet hij de puck tussen de spelers in en er valt een doelpunt voor Groningen 4-6 en de lichaamstaal was een duim op naar het vak Groningen. ach we zeggen niets maar zien het wel.. Snel volgt de 4-7 van Lars Oord met assist van Tom. Weer een straf voor Brent tripping, een staf voor Groningen, en nog een straf voor Tom tripping. Daarmee sluiten we deze periode af. 3e periode Begint met een straf voor Groningen dat is voor het evenwicht he Binnen seconden valt de 4-8 door Ramon met assist van Lars Oord. Gevolgd door de 4-9 van Kian met assist van Tom. Toch laat Groningen onze verdediging steeds weer hun rug zien en ze scoren weer met 5-9.

9 De 5-10 valt door Lars Oord met assist van Matthijn en nou weet Lars dat niet maar onze traditie is dat het tiende doelpunt getrakteerd wordt door de scorende speler!! Maar ja je bent onze gast dus vooruit we strepen het weg haha. Er volgt nog een eenmansactie van Lars Oord en dan maakt het Weer is Groningen in staat om de verdediging de rug toe te keren en Tymo uit te spelen en ze maken de We laten het er niet bij zitten en Jeremy maakt de 6-12 met assist van Brent. Groningen herhaalt het spelletje en ja hoor weer voor de verdediging voorbij Tymo en ze maken achtereen de 7-12 en de Wij sluiten het af met de 8-13 van Lars Oord. Uitslagen kampioenschap Eindhoven Kemphanen U12 - Gijs Bears Groningen U Zoetermeer Panters U12 Geel - Zoetermeer Panters U12 Blauw 0-36 Friesland Flyers Heerenveen U12 - Dordrecht Lions U Zoetermeer Panters U12 Geel - Leiden Lions U Zoetermeer Panters U12 Blauw - IJCU Dragons Utrecht U Amstel Tijgers Amsterdam U12 - Red Eagles Den Bosch U IJCCL Capitals Leeuwarden U12 - Smoke Eaters Geleen U Dordrecht Lions U12 - Red Eagles Den Bosch U Gijs Bears Groningen U12 - Friesland Flyers Heerenveen U Smoke Eaters Geleen U12 - Zoetermeer Panters U12 Geel 22-0 Leiden Lions U12 - Amstel Tijgers Amsterdam U Zoetermeer Panters U12 Blauw - Hijs Hokij Den Haag U IJCU Dragons Utrecht U12 - Eindhoven Kemphanen U IJCCL Capitals Leeuwarden U12 - Blue Mountain Cougars Hoorn 13-0

10 Stand kampioenschap # Team GW W G V Pnt GV-GT 1 DESTIL Trappers Tilburg U Hijs Hokij Den Haag U Zoetermeer Panters U12 Blauw Smoke Eaters Geleen U IJCU Dragons Utrecht U Amstel Tijgers Amsterdam U Eindhoven Kemphanen U Red Eagles 's-hertogenbosch U Dordrecht Lions U IJCCL Capitals Leeuwarden U V.J.N. Devils U Leiden Lions U Zoetermeer Panters U12 Geel Friesland Flyers Heerenveen U Gijs Bears Groningen U Blue Mountain Cougars Hoorn Wedstrijdprogramma. Zaterdag 5 jan 15:30 Gijs Bears Groningen U14 - Friesland Flyers U14 16:30 Friesland Flyers 2 - DESTIL Trappers Toekomst Zondag 6 jan 12:30 Mini / Welpen toernooi 11:45 DESTIL Trappers Tilburg U12 - Friesland Flyers U12 17:30 Frisian Flashguns Heerenveen - Ugly Faces Heerenveen 19:00 Leeuwarden Vikings - Friesland Flyers Bombers 19:00 Amsterdam Shinny Club - Friesland Flyers 4 Zaterdag 12 jan 16:30 Friesland Flyers U17 - Smoke Eaters Geleen U17 17:00 S.S.IJ. Eindhoven Kemphanen - Friesland Flyers 2 Zondag 13 jan 12:30 Friesland Flyers U12 - Zoetermeer Panters U12 Bl. 15:30 Zoetermeer Panters U14 - Friesland Flyers U14 17:30 Ugly Faces Heerenveen - The Outlaws Zoetermeer 19:20 Amstel Tijgers Cool Mokum - Frisian Flashguns Heerenveen Alle uitslagen en standen en de wedstrijdprogramma s van alle andere teams van Friesland Flyers vindt u op de website van Stichting Jeugd IJshockey Heerenveen,

11 Kom ook ijshockeyen bij de Flyers! Elke zondagochtend van 10:15 11:15 uur wordt in Thialf door Friesland Flyers een schaatsklas georganiseerd. Kinderen vanaf vier jaar zijn hier van harte welkom om te proberen of de snelste teamsport van de wereld ook iets voor hen is. Je mag de eerste vier keren gratis meedoen, pas daarna beslis je of je lid wilt worden. Het lidmaatschap voor het eerste jaar kost maar 50,00. Als je heel erg goed bent kun je in overleg met de trainers doorstromen naar één van de competitie spelende jeugdteams: U8, U10, U12 of U14. Als je zin hebt om het te gaan proberen hoef je je niet aan te melden. Je komt gewoon op zondagochtend naar de ijshockeyhal van Thialf. Wat moet je meenemen: ijshockeyschaatsen (eventueel te huur in Thialf), stevige handschoenen, elleboog- en kniebeschermers (bijv. van het skeeleren) en een (fiets)helm. Een stick kun je eventueel van ons lenen. Tot ziens bij de Flyers! Afgelopen woensdag organiseerde Friesland Flyers in Thialf een open dag voor de jeugd tot en met 17 jaar. Er kon worden geijshockeyd met spelers van Friesland Flyers, er werden spelletjes gedaan er er was van alles op het ijs te beleven. Het was een groot succes waarvan iedereen heeft genoten.

12 Amsterdam G s DESTIL Trappers Tilburg Eindhoven Kemphanen Friesland Flyers Heerenveen Herentals HYC HYS The Hague Ruijters Eaters Geleen Alle uitslagen in één oogopslag Amsterdam G s DESTIL Trappers Tilburg Gestaakt Eindhoven Kemphanen Friesland Flyers Heerenveen Herentals HYC HYS The Hague Ruijters Eaters Geleen OT BPS (regl)

13 Friesland Flyers Heerenveen 30 Martijn Oosterwijk 31 Sjoerd Idzenga 2 Jurryt Smid 4 Alexandr Terjohins (A) 6 Wesley Timmermans 14 Niels van der Vossen 15 Andrew Krelove 24 Trevor Hunt 52 Mark Hoekstra 83 Jeroen van Olphen 5 Sander Dijkstra 8 Jeffrey Martens 9 Mike Nason (C) 10 Brent Janssen 11 Aldo van Aalderen 17 Marc Nijland 20 Kevin Bruijsten (A) 21 Tony Demelinne 39 Gerald Pollastrone 70 Valentijn Bouten 84 Kevin Nijland 94 Tony Ras Herentals HYC 32 Kevin van Looveren 37 Bjorn Steijlen 9 Jens Engelen 13 Nils Vroemans 23 Thijs van Laere 24 Lorens Sneyers 54 Bryan Main 74 Ben Torremans (A) 83 Jordan Paulus 7 Vincent Morgan (C) 10 Ben Vercammen (A) 15 Matt Crowell 17 Yente Franssen 19 Dries Leirs 20 Kevin Undershute 21 Joep Vercammen 22 Wouter Willekens 61 Don Geerts 67 Mitch Morgan 89 Timo Dewin 98 Tyler Melancon Trainer coach: Ass. coach: Teammanager: Materiaal: Verzorging: Fysiotherapeut: Chris Eimers Justin Bekkering Rob van Aalderen Theo van der Duin Simon Heinsius Dirk Lindeboom Piety Elsinga Trainer coach: Ass. Coach: Teammanager: Bill Morgan Jan Andries Peter Wouters Scheidsrechters: Jean Paul de Brabander Linesmen: Gert-Jan Zigterman Bianca Schipper

14 Friesland Flyers PENALTIES Herentals HYC Nr. Penalty Af Op Nr. Penalty Af Op 1e periode 2e periode 3e periode Volg de Flyers op internet Friesland Flyers: Jeugdstichting Flyers: jeugd.frieslandflyers.nl Supportersvereniging: Friesland Flyers GOALS & ASSISTS Herentals HYC Nr. Assists Tijd Nr. Assists Tijd 1e periode - 2e periode - 3e periode -

15 Nieuws van de supportersvereniging IJshockeyvrienden, Vanavond staat de derde wedstrijd van het jaar 2013 alweer op het programma. Een druk schema deze week voor de Flyers. Woensdagavond bezoek van de Eaters en vrijdagavond (gisteren) speelden de Flyers in Den Haag tegen HYS The Hague. Door de overwinning op Eaters Geleen afgelopen woensdag verstevigden de Flyers hun 3de plek in de competitie. 12 punten bedraagt de voorsprong op de ploeg van coach Andy Ten Bult. Vanavond komt de Belgische deelnemer Herentals op bezoek in Thialf. De laatste wedstrijd tegen Herentals werd met nog 11 seconden op de klok beslist door een goal van Andrew Krelove. Wat na het laatste fluitsignaal gebeurde hoeven we hier vermoedelijk niet nogmaals te benoemen. Kort samengevat; Beide teams waren even geen vriendjes. Hoe de wedstrijd vanavond gaat verlopen is, wanneer we de resultaten bekijken, bekend. Resultaten op papier tonen echt nooit de werkelijkheid. De wedstrijd vanavond is één als alle anderen. De spelers hebben jullie dus ook vanavond nodig! Moedig ze aan en juich/schreeuw ze naar 3 punten. Veel plezier vanavond tijdens de wedstrijd Friesland Flyers HYC Herentals Bestuur SVFF Voor Supporters, Door Supporters Word nu lid Voor slechts 15,- per seizoen ben je lid van de Supporters Vereniging Friesland Flyers. Door jou lidmaatschap is het voor ons mogelijk om activiteiten te organiseren. De SVFF is ondere andere verantwoordelijk voor de organisatie van: - Sfeeracties in het stadion - Nieuwe Mascotte - Busreizen (i.s.m. Friesland Flyers) - Intro/Opkomst spelers Friesland Flyers - Deelname Richard Gerritse Toernooi - In- en verkoop merchandise Friesland Flyers Lid worden? Stuur een met daarin jou gegevens naar of meld je bij de Supporterskraam voor in de ijshal.

16 Merchandise Speciaal voor de januari ijshockeymaand biedt de SVFF alle petten aan voor een speciale prijs! Petten zijn verkrijgbaar in de kleuren; Blauw, Wit en Rood en te koop voor 15,-. Ben je lid van de SVFF, dan kost de pet 12,50. Koop tussen 1 januari en 31 januari een pet en krijg een puck met logo van de Friesland Flyers cadeau. Tevens kunnen we melden dat een bestelling is geplaatst voor nieuwe fan-sjaals. Ook zijn er binnenkort een beperkt aantal fan-shirts in de maat XXL beschikbaar. Wanneer wij deze kunnen verkopen wordt kenbaar gemaakt zodra wij de levering hebben ontvangen. Man Of The Match Vanavond roept de SVFF een speler van de Friesland Flyers uit tot Man Of The Match. Uiteraard bepalen we de MOTM niet zelf, maar kan jij stemmen op jouw favoriet! Wil jij stemmen op de MOTM? Dat kan op verschillende manieren: SMS tijdens de wedstrijd FH + #(Shirtnummer) naar 2211! Ga tijdens de wedstrijd via je smartphone/ipad/iphone naar Na afloop van de wedstrijd ontvangt de MOTM namens de SVFF een bos bloemen. De bloemen worden aangeboden door Remco Volbeda Stationsbloemenwinkel. Sfeervlag voor tijdens thuiswedstrijd Friesland Flyers Wij als SVFF zijn door een fan benaderd. Deze fan loopt met het idee rond om tijdens elke thuiswedstrijd van de Friesland Flyers Heerenveen een vlag met logo van de Flyers over een tribune heen te trekken. De SVFF wil dit idee erg graag ondersteunen, maar dat kan niet zonder jullie hulp. Het drukken van de vlag 8x8 of 10x10 kost geld, veel geld! De offertes die zijn aangevraagd liggen allemaal rond de 1300,- En daarom roepen we jullie hulp in. Word lid van de SVFF voor slechts 15,- per seizoen en wij dragen van elk lid 2,50 bij. (max. 300,-) Stuur in dat geval even een naar en geef je adresgegevens even door. Wil jij niet lid worden of ben je al lid, maar toch een bijdrage doen?! Ook dat is natuurlijk gewoon mogelijk. Stuur in dat geval even een met je adresgegevens en bijdrage naar Als er genoeg geld is voor de vlag, dan zal deze gedrukt worden. Alle "sponsoren" worden door de SVFF vervolgens bedankt in 't Stickje!

17 Het grote Nederlandse ijshockeyboek (met speciale 2013 prijs) Wie zich eens wil verdiepen in de geschiedenis van het Nederlandse ijshockey, kan zijn hart ophalen met Het grote Nederlandse IJshockeyboek. Dit boek vertelt in woord en beeld de geschiedenis van bijna 120 jaar ijshockey in Nederland. Alle clubs die vanaf 1934 hun rol speelden, hebben hun eigen verhaal in woord en cijfers. Dit is een boek over vedetten, sterren, kampioenschapen, en over het up en down in het vaderlandse ijshockey. Honderden unieke foto s begeleiden deze ijshockeyreis door heden en verleden. Voor de doorgewinterde fans is dit overzichtelijke en gedetailleerde boekwerk een mooi middel om de hoogtepunten nog eens te herbeleven. Maar ook voor de supporters die nog niet zo lang meedraaien is het van grote waarde om het ijshockey in Nederland in alle facetten tot op het bot te leren kennen. Het boek bevat 432 pagina s, kent afmetingen van 17x24 cm, heeft een harde kaft, bevat 200 foto s en afbeeldingen en is volledig in kleur gedrukt. Vanaf 1 januari t/m 31 januari is het boek voor de speciale prijs van 30,- te koop bij de merchandise kraam van de SVFF! Leden van de SVFF betalen voor het boek slechts 25,- Frizzly the Eagle. Je hoeft niet bang te zijn voor mij hoor, want ik ben de mascotte van de Friesland Flyers. Je zult me bij elke thuiswedstrijd op en rond het ijs zien verschijnen. Ik ga over het ijs heen vliegen en misschien ook wel een beetje gek doen. Doen jullie met mij mee? Ik heb gehoord dat de spelers van de Friesland Flyers het erg leuk vinden als jullie ze aanmoedigen. Als je met mij op de foto wilt, dan kan dat natuurlijk ook. Zorg er dan wel voor dat je me te pakken krijgt. En als je me dan hebt, dan gaan we samen op de foto! Groetjes, Frizzly the Eagle.

18 Sponsoren Friesland Flyers Co-sponsoren Leen Bakker A6.nl Leeuwarder Courant Thialf Waterstad FM Business partners Acera Accountants Werktijd Uitzendburo Media partners Waterstad FM Leeuwarder Courant Van der Let & Partners Business Club Friesland Flyers C. van der Hauw Betonbouw Constructa Bouw DDV Kittechniek De Haan Advocaten De Swetser Heerenveen Ecotrain Empatec FTD bv Gemeente Heerenveen Henk Beerda HS Consulting JHV Onroerend goed Jonkman BV Kuiper Verzekeringen M. Nijholt Tegelzetbedrijf Noord Negentig Novatech Auto & Industrie Rijschool Dick Hielkema Ten Brinke Overall Design Pastreka BV Pulsar Karting Rabobank Heerenveen-Gorredijk Timmer- en onderhoudsbedrijf K. de Vries Verdonk Advocaten Wind Financieel Advies Yme Kuiper bv Tenge Hoveniersbedrijf Zijlstra Beroepskleding Tulp Advocaten Jongens van de Jong - Internet & Communicatie Jaroff Van der Werf Administratie & Advies Dox Imagemakers Hulpmiddelen Centrum Pocoma Groenewegen Advocaten en Notarissen Blaauw Woonidee Flanderijn Incasso Smartrigging BV Quick Uitzendburo Pro Office Koopmans Reizen Viore Bordsponsor Copy Boss Heerenveen Deco Keuken Nebraska Heerenveen Makelaardij Terpstra De Bios Heerenveen

Hartsticke Bosch. Maartje Paumen: beste speelster ter wereld. Dames 1, JA1, MC1 Nederlands kampioen zaalhockey 2011-2012. Mission impossible

Hartsticke Bosch. Maartje Paumen: beste speelster ter wereld. Dames 1, JA1, MC1 Nederlands kampioen zaalhockey 2011-2012. Mission impossible Hartsticke Bosch Hartsticke Bosch is het sponsored magazine van Hockeyclub s-hertogenbosch jaargang 13 - maart 2012 - nummer 28 Pagina 5 Maartje Paumen: beste speelster ter wereld Pagina 7-18-19: Dames

Nadere informatie

VOGELWAARDE. Oktober 2007. 25e Jaargang No.: 1

VOGELWAARDE. Oktober 2007. 25e Jaargang No.: 1 Oktober 2007 25e Jaargang No.: 1 INHOUD / COLOFON In dit nummer: - Bestuursmededelingen - Clubtopscorer, trainingsopkomst - Stand competitie - Kaartcompetitie / Oud papier - Het seizoen is weer geopend...

Nadere informatie

MARCO VAN BASTEN. Winnen voorop. INTERVIEWS Toon Gerbrands Robert Eenhoorn Rabobank ATP Event Experts Burggolf

MARCO VAN BASTEN. Winnen voorop. INTERVIEWS Toon Gerbrands Robert Eenhoorn Rabobank ATP Event Experts Burggolf Nummer 2, juni 2014 Achtste jaargang In Zaken INTERVIEWS Toon Gerbrands Robert Eenhoorn Rabobank ATP Event Experts Burggolf ACHTERGROND Netwerken werkt AZ GreenTeam AFAS Stadion: evenementenlocatie EVENEMENTEN

Nadere informatie

ZATERDAG 22 FEBRUARI 2014 18:45 UUR

ZATERDAG 22 FEBRUARI 2014 18:45 UUR PRIJS,50 HOOFDSPONSOR www.sc-heerenveen.nl Frysk bloed tsjoch op! IT POMPEBLEDSJE - ZATERDAG 22 FEBRUARI 204 8:45 UUR schijnwerper op Pele van Anholt de toekomst Pieter Busscher nader bekeken Jordy Buijs

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

ZATERDAG 22 MAART 2014 19:45 UUR

ZATERDAG 22 MAART 2014 19:45 UUR PRIJS,50 HOOFDSPONSOR www.sc-heerenveen.nl Frysk bloed tsjoch op! IT POMPEBLEDSJE - ZATERDAG MAART 04 9:45 UUR schijnwerper op Bilal Basacikoglu de toekomst Wouter Marinus nader bekeken Danzell Gravenberch

Nadere informatie

2012 wordt een mooi jaar.

2012 wordt een mooi jaar. Inhoudsopgave Voorwoord redactie 1 Redactioneel voorwoord 3 Van de voorzitter 4 Foto impressie Realisatie sportpark 7 Persoonlijk, Arjan 9 Aandachtspunten 10 3e elftal 13 Persoonlijk, Edwin Kolkman 16

Nadere informatie

HARDENBERG. Peter Snijders, nieuwe ambassadeur van HHC. COURANT Seizoen 2011/2012

HARDENBERG. Peter Snijders, nieuwe ambassadeur van HHC. COURANT Seizoen 2011/2012 Omdat de hele vereniging een steentje bijdroeg is HHC klaar voor de toekomst. Najaarskampioenen! 4 10 HHC HARDENBERG COURANT Seizoen 2011/2012 Peter Snijders, nieuwe ambassadeur van HHC Bert Meulman, 10

Nadere informatie

LAATSTE NIEUWS OVER V.V. KATWIJK? KIJK OP VLOKPAGINA 681 EN WWW.VVKATWIJK.NL TOP 40 VAN ROB VAN WINSEN V.V. KATWIJK WINT VAN JONG AJAX: 2-1

LAATSTE NIEUWS OVER V.V. KATWIJK? KIJK OP VLOKPAGINA 681 EN WWW.VVKATWIJK.NL TOP 40 VAN ROB VAN WINSEN V.V. KATWIJK WINT VAN JONG AJAX: 2-1 Clubinformatie v.v. Katwijk Correspondentie-adres Postbus 335-2220 AH Katwijk Sportcomplex De Krom 071 4027085 Internet: www.vvkatwijk.nl E-mail bestuur: info@vvkatwijk.nl E-mail secretariaat: dekrom@vvkatwijk.nl

Nadere informatie

Mooie seizoenstart voor sc Heerenveen

Mooie seizoenstart voor sc Heerenveen Corner De krant van Heerenveen Corner september 2013 1 Seizoen 2013/2014 nummer 27 September 2013 Gaston Sporre Magnus Eikrem Lubbe van Dijk Het vertrouwen moet worden hersteld 5 Ryan Giggs en Paul Scholes

Nadere informatie

Balkontakt !"#$%&'"$'(

Balkontakt !#$%&'$'( Balkontakt Balkontakt is het officiële cluborgaan van voetbalvereniging Woudia en handbalvereniging DTS 48 Jaargang 36, 5 maart 2009, nr. 14 Kopij inleveren vóór maandagavond 16 maart 2009 (vóór 21.00

Nadere informatie

Een heel gelukkig 2013!

Een heel gelukkig 2013! Verenigingsblad van Korfbalclub Antilopen januari 2013. jaargang 7. nr. 30 Een heel gelukkig 2013! Antilopenjeugd verrast Sinterklaas Maagdenburgstraat 20 a 7421 ZC DEVENTER Postbus 2038 7420 AA DEVENTER

Nadere informatie

Een goede administrateur hoeft niet duur te zijn. Gewoon goede kwaliteit voor een betaalbaar tarief, juist voor de MKB-ondernemer!

Een goede administrateur hoeft niet duur te zijn. Gewoon goede kwaliteit voor een betaalbaar tarief, juist voor de MKB-ondernemer! B&A Administratiekantoor B.V. Correspondentie-adres: Postbus 50, 5386 ZH Geffen Fax: 0486-420068 Een goede administrateur hoeft niet duur te zijn. Gewoon goede kwaliteit voor een betaalbaar tarief, juist

Nadere informatie

Beweegt Investeert Kijkt naar de toekomst ZIE PAGINA 9 ZIE PAGINA 15. Werkt! K AMPONG H OCKEYKRANT 2008-2009

Beweegt Investeert Kijkt naar de toekomst ZIE PAGINA 9 ZIE PAGINA 15. Werkt! K AMPONG H OCKEYKRANT 2008-2009 KAMPONG Beweegt Investeert Kijkt naar de toekomst ZIE PAGINA 9 Werkt! K AMPONG H OCKEYKRANT 2008-2009 ZIE PAGINA 15 Topscorer Melchior Looijen 5. Hoeveel doelpunten wil je komend seizoen maken? Ik vind

Nadere informatie

19 april 2014. nummer 35. Programma Opstellingen Uitslagen. De Korfpraat De Korfpraat is het wekelijkse mededelingenblad van C.K.V.

19 april 2014. nummer 35. Programma Opstellingen Uitslagen. De Korfpraat De Korfpraat is het wekelijkse mededelingenblad van C.K.V. 19 april 2014 nummer 35 doorloopl ink s Programma Opstellingen Uitslagen De Korfpraat De Korfpraat is het wekelijkse mededelingenblad van C.K.V. Excelsior DE VERENIGING DA GELIJK S BE STU UR Voorzitter:

Nadere informatie

ZATERDAG 5 APRIL 2014 18:45 UUR

ZATERDAG 5 APRIL 2014 18:45 UUR PRIJS,50 HOOFDSPONSOR www.sc-heerenveen.nl Frysk bloed tsjoch op! IT POMPEBLEDSJE - ZATERDAG 5 APRIL 204 8:45 UUR schijnwerper op Brian Vandenbussche de toekomst Stefan Gartenmann nader bekeken Jorrit

Nadere informatie

Smash! Clubblad van Tafeltennisvereniging Woerden. Opgericht op 2 januari 1974. Aangesloten bij NTTB Afdeling Midden.

Smash! Clubblad van Tafeltennisvereniging Woerden. Opgericht op 2 januari 1974. Aangesloten bij NTTB Afdeling Midden. Smash! Clubblad van Tafeltennisvereniging Woerden. Opgericht op 2 januari 1974. Aangesloten bij NTTB Afdeling Midden. SMASH! verschijnt vijf keer per jaar; oplage 135 exemplaren. Oktober 2012, 34e Jaargang

Nadere informatie

Terugblik seizoen 2012-2013 Alpe d Huzes AcTies bsc 68 groot succes Vrijwilligers bsc 68 zijn Top

Terugblik seizoen 2012-2013 Alpe d Huzes AcTies bsc 68 groot succes Vrijwilligers bsc 68 zijn Top Terugblik seizoen 2012-2013 Alpe d Huzes AcTies bsc 68 groot succes Vrijwilligers bsc 68 zijn Top 8e jaargang oktober 2013 seizoen 2013/2014 45 jaar BSC 68 inhoud Als jij daar over na denkt dan vraag

Nadere informatie

Mentaliteit maakt het onderscheid

Mentaliteit maakt het onderscheid IN DEZE UITGAVE VAN CLUBBLAD T LOEIERKE: 34 Rubrieken 04 D n Aftrap 06 Van het bestuur 30 Team vd Maand: A1 48 Profieltje 50 Supercup 51 Rebus 56 Frotlip van ut joar 58 Langs de Lijn Mentaliteit maakt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en omgeving

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en omgeving Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en omgeving Uitgave 3 seizoen 2014-2015. Beste vrijwilligers! In deze nieuwsbrief zijn de volgende onderwerpen te vinden: - Lintje voor Marij van Bokhoven

Nadere informatie

MAGAZINE. Jaar Beleving... Rabobank Hockey World Cup 2014. Philips Health Tech Root Cause Analysis. Emirates, beleving op grote hoogte. Nr.

MAGAZINE. Jaar Beleving... Rabobank Hockey World Cup 2014. Philips Health Tech Root Cause Analysis. Emirates, beleving op grote hoogte. Nr. Nr.7 MAGAZINE 14 Jaar Beleving... Rabobank Hockey World Cup 2014 Emirates, beleving op grote hoogte Philips Health Tech Root Cause Analysis FUTUREMAGAZINE NR7 2 Voorwoord Wij nemen inspirerende en toonaangevende

Nadere informatie

Hartsticke Bosch Pagina 6 en 17 Huldiging van de Golden Girls Pagina 12-13 EKu21 op HCDB, een sfeerimpressie Pagina 18 Kabouterhockey bij HCDB

Hartsticke Bosch Pagina 6 en 17 Huldiging van de Golden Girls Pagina 12-13 EKu21 op HCDB, een sfeerimpressie Pagina 18 Kabouterhockey bij HCDB Hartsticke Bosch Hartsticke Bosch is het sponsored magazine van Hockeyclub s-hertogenbosch jaargang 13 - oktober 2012 - nummer 30 Pagina 6 en 17 Huldiging van de Golden Girls Pagina 12-13 EKu21 op HCDB,

Nadere informatie

Voetbal van dichtbij!

Voetbal van dichtbij! Voetbal van dichtbij! www.sallandvoetbal.nl Marco Onderberg (SV Heeten) Niels Wellenberg Bert Spies (Hoonhorst) Luuk Nijman (Wijhe 92) Verder o.a. interviews met Jurgen Nijenhuis, Richard Huis in t Veld

Nadere informatie

Jaarverslag Seizoen 2014-2015 v.v. Beesd

Jaarverslag Seizoen 2014-2015 v.v. Beesd Jaarverslag Seizoen 2014-2015 v.v. Beesd Augustus 2014: Het seizoen 2013-2014 begon onder leiding van hoofdtrainer Wim Bender en voor het tweede elftal was Dick Hol de verantwoordelijke man Beesd 1 verloor

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Pinpost. Bowling Vereniging Noordwijkerhout Jaargang 14, nummer: maart 2009. Bewaarnummer

Pinpost. Bowling Vereniging Noordwijkerhout Jaargang 14, nummer: maart 2009. Bewaarnummer Pinpost Bowling Vereniging Noordwijkerhout Jaargang 14, nummer: maart 2009. Bewaarnummer Ja hooooooor daar is ie weer. (Dik voor mekaar show) de laatste Pinpost van dit seizoen. Boordevol informatie over

Nadere informatie

De Waterdroppels. In dit nummer:

De Waterdroppels. In dit nummer: De Waterdroppels Januari 2013 De Waterdroppels Nummer 1 - jan. 2013 Jaargang 73 Redactie & medewerkers Michael Woolthuis Familie Tijman Robbert Henrichs Kopij De Waterdroppels wordt samengesteld door en

Nadere informatie

StickPraet. Week 17. Deze week: Dames 1 als team van de week! Jaarboek als commissie van de Week! Zagjedat-jes!

StickPraet. Week 17. Deze week: Dames 1 als team van de week! Jaarboek als commissie van de Week! Zagjedat-jes! StickPraet Deze week: Week 17 Dames 1 als team van de week! Jaarboek als commissie van de Week! Zagjedat-jes! Inhoud Agenda Lieve leden, Na de take-over van mijn lieftallige college J.J. neem ik het stokje

Nadere informatie

CLUBBLAD FC BERGHUIZEN OLDENZAAL Seizoen 2009-2010 3e ui u tg t av a e

CLUBBLAD FC BERGHUIZEN OLDENZAAL Seizoen 2009-2010 3e ui u tg t av a e CLUBBLAD FC BERGHUIZEN OLDENZAAL Seizoen 2009-2010 3 e uitgave FC BERGHUIZEN Opgericht: 22 november 1947 Sportcomplex: t Venterinck Clubkleuren: groen shirt, witte broek en groene kousen met witte band

Nadere informatie

PRAATPAAL Jaargang 20, Nr. 8 7-11-2010

PRAATPAAL Jaargang 20, Nr. 8 7-11-2010 1 2 Voorzitter: Erik Passchier COLOFON tel. 010-59 20 667 e-mail voorzitter@odomaasland.nl Secretariaat: Jan Bol tel. 010-59 23 565 e-mail secretaris@odomaasland.nl Penningmeester: Janneke van der Vaart

Nadere informatie