Persbericht Tweehonderdste verjaardag van Grand-Hornu 11 en 12 september 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Persbericht Tweehonderdste verjaardag van Grand-Hornu 11 en 12 september 2010"

Transcriptie

1 Persbericht Tweehonderdste verjaardag van Grand-Hornu 11 en 12 september 2010

2 Het weekend van 11 en 12 september 2010, nodigt de site van Grand-Hornu u uit om haar tweehonderdste verjaardag te vieren Site du Grand-Hornu Rue Sainte-Louise 82 BE-7301 Hornu Coördinatie van de communicatie Anne Gerard (0) Fax : (0) agerard@grand-hornu.be Assistente: Maïté Vanneste Telefoon: 00.32(0) Fax: 00.32(0) communication@grand-hornu.be Op de affiche van de festiviteiten staat de lancering van het vernieuwingsproject van de mijnwerkerswijk met een inhuldiging en een bezoek aan het huis van het project, bijzondere fanfares, bevoorrechte contacten, geleiden bezoeken, vrolijke aperitieven, herinneringen op groot scherm, klassieke muziek concerten en talrijke verrassingen. De festiviteiten, in aanwezigheid van De Heer de Gouverneur Claude Durieux, Mevrouw de Afgevaardigde Fabienne Capot, Mijnheer de Burgemeester Jean-Claude Debiève, Mevrouw Françoise Foulon, directrice van Grand-Hornu Images en De Heer Laurent Busine, directeur van het MAC's, zullen worden georganiseerd voor de partners van de site, de lokale bevolking en talrijke vrienden van de site uit heel België. Een paar woordjes over de geschiedenis Grand-Hornu tussen utopie en verbazing Grand- Hornu, dat gevestigd is in het hart van de Provincie Henegouwen op enkele kilometers van de steden Bergen en Valenciennes, wordt gerekend tot de mooiste plaatsen van neoklassiek industrieel erfgoed van Europa. De geschiedenis van deze opmerkelijke site begint in de 19e eeuw wanneer Henri Degorge, een Frans industrieel die aangetrokken is door het avontuur van de steenkool, besluit om in Hornu een firma op te richten voor de ontginning van koolmijnen in een periode waarin het «zwarte goud» nog maar een relatief bijkomende energiebron is. Perscontact : Hélène van den Wildenberg Caracas Public Relations (0) GSM : (0) hvdw@caracascom.com De site ontstaat in 1810, met als kader de groeiende industriële revolutie die van de regio waar ze is ondergebracht de tweede industriële plaats ter wereld zal maken! Het is ook dan dat Degorge begint aan de bouw van de mijnwerkerswijk één van de oudste van België die Grand-Hornu vandaag de dag nog steeds omgeeft en het landschap ritmeert. De beginjaren zijn moeilijk maar al gauw worden de Koolmijnen van Grand-Hornu één van de grootste kolenindustrieën van het nog zeer jonge België, dat in meer dan 50% van de behoeften voorziet in steenkool door de productie en export voor een groot gebied dat zich uitstrekt van Noord- Frankrijk tot het zuiden van de regio rond Parijs. Na een pronkstuk geweest te zijn van de Belgische industrie, is de site Grand-Hornu vandaag één van de belangrijkste culturele locaties van België. De site van Grand-Hornu heeft een oppervlakte van 6 hectare en omvat ongeveer vierkante meter aan diverse gebouwen. Er zijn twee culturele instellingen ondergebracht :

3 - Grand-Hornu Images dat het spanningsveld onderzoekt tussen kunst en industrie. Design, industrieel ontwerp en toegepaste kunsten vervullen er een belangrijke rol met respect voor de eerste roeping van de site) - Museum van Hedendaagse Kunsten van de Franse Gemeenschap van België - MAC s Een in 2002 opgerichte locatie volledig gewijd aan hedendaagse kunst, rond een poëtische en gevoelige benadering van het menselijk geheugen. Publicatie Een origineel werk dat werd uitgegeven naar aanleiding van de tweehonderdste verjaardag van Grand-Hornu. Onder leiding van Laurent Busine is dit rijkelijk geïllustreerd werk het resultaat van iconografisch en wetenschappelijk onderzoek geleid door Jérôme André, kunstgeschiedkundige en curator in het MAC's. Met talrijke afbeeldingen onderverdeeld in thematische hoofdstukken (de utopie, de architectuur, de instelling, het onderwijs en het nageslacht), streeft ze ernaar om de bijzondere visie van de stichter van de site, Henri De Gorge, in perspectief te plaatsen.. Het werk bevat ook een bijzondere tekst, weergegeven in facsimilé, die de locatie zeer exact weergeeft zoals die in 1828 was. Teksten van Denis Gielen en Jérôme André. Iconografisch en wetenschappelijk onderzoek door Jérôme André. Formaat 22 x 27 cm, 208 pagina s, Franse tekst met kleurenillustraties omgeven etui en kaft De renovatie van de wijk Het Huis van het project Naar aanleiding van de tweehonderdste verjaardag van Grand-Hornu werd een renovatieproject van de mijnwerkerswijk op poten gezet. Het huis van het project is een plaats voor informatie en renovatiehulp. Er wordt een permanentie verzorgd zodat de bewoners de werken kunnen visualiseren die als simulatie op de muur worden geprojecteerd.

4 Programma Viering van de tweehonderdste verjaardag Woensdag 1 september om 19u Opname van de uitzending «Le Jeu des dictionnaires» in partnerschap met la Première. Donderdag 2 september 2010 om 19u Informatiesessies voor de bewoners van de wijk over het plan ter herdynamisering van het centrum van Hornu en van de renovation van de mijnwerkerswijk van Grand-Hornu. Sprekers : De Heer Jean-Claude Debiève, Burgemeester van Boussu-Hornu De Heer Claude Durieux, Gouverneur Mevrouw Fabienne Capot, Provinciaal Afgevaardigde Een vertegenwoordiger van IDEA Een vertegenwoordiger van Grand-Hornu Een vertegenwoordiger van Dialogic/AKZO Nobel Vrijdag 3 september 2010 om 11u30 Persconferentie Toelichting van feestceremonies van de tweehonderdste verjaardag en het renovatieproject van de mijnwerkerswijk van Grand-Hornu De Heer Jean-Claude Debiève, Burgemeester van Boussu-Hornu De Heer Claude Durieux, Gouverneur Mevrouw Fabienne Capot, Provinciaal Afgevaardigde Een vertegenwoordiger van Grand-Hornu Een vertegenwoordiger van Dialogic/AKZO Nobel Zaterdag 11 september 2010 (op uitnodiging) 12u : onthaal van bevoorrechte contacten door het pedagogische team (wereld van de opleiding en de verenigingssector). Lunch met sandwiches en voorstelling van de pedagogische activiteiten van het seizoen Geleide bezoeken aan de lopende tentoonstellingen tot 16u. 16u30 tot 21u : 16u30 tot 17u15 : Toegankelijk voor het publiek. Uitzending op groot scherm van een video in loop over de tweehonderdste verjaardag van de site tot aan de heruitzending van het concert van 19u30 17u15 : Inhuldiging en bezoek aan het huis van het project 17u30 tot 18u45 : Concert van de «Fanfare détournée» in de vierkante binnenplaats of de kromme vleugel bij slecht weer. Bars voor drank en een cateringpunt (frietkot) zullen worden ingericht in de vierkante binnenplaats en de tuinen ( last orders om 20u45).

5 Geassocieerde partners: De Provincie Henegouwen (Mevrouw Capot en De Heer Durieux) Het provinciaal onderwijs (Mevrouw Taulet en de leidinggevende ambtenaren) Het I.F.A.P.M.E (De Heer Jacques Devergnies en De Heer Pierre Bounameau) Het Waals Gewest (De Heer Minister-President Demotte en de leidinggevende ambtenaren van de administratie) Het IDEA (De Heer Escarmelle) De Franse Gemeenschap (Mijnheer Minster President Demotte en Mevrouw De Minister Laanan) De gemeente Boussu (Burgemeester en Schepenen) De stichting Mons 2015 (De Heer Vasseur en De Heer Di Rupo) De Nationale Loterij (De Heer Yvan Pittevils) De groep AKZO Nobel (C.E.O + directeur sponsoring) Brouwerij Duvel-Moortgat (De Heer Michel Moortgat) Eeckman Verzekeringen (De Heer Eric Hemeleers) Collection Care ( De Heer Marc Maertens) Dialogic (De Heer Philippe Housiaux) RTBF (De Heer Philippot) La Libre Belgique (C.I.O) De groep Roularta (Mevrouw Delphine Kindermans, Mevrouw Christine Laurent, Mevrouw Fabienne Dewilde en Mevrouw Trui-Moerkerke) 19u30 : galaconcert van Orchestre de Chambre de Wallonie met de groep Soledad in de kromme vleugel. Er is een rechtstreekse uitzending van het concert voorzien in de vierkante binnenplaats voor mensen die geen toegang hebben tot de zaal. 21u : DJ/VJ avond in het restaurant van Grand-Hornu en de vierkante binnenplaats, in samenwerking met L Ubiquité. Het restaurant L Ubiquité zal open zijn en stelt verschillende formules voor. Reservatie noodzakelijk 0032(0)

6 Zondag 12 september 2010 (vrije toegang voor iedereen) Van 10 tot 18u, opendeurdag voor het grote publiek met geleide bezoeken aan de tentoonstelling, familie activiteiten, gratis concerten, conferenties over de ambachten inzake erfgoed (Charles Kaisin en Winston Spriet), bemiddelingsessie over het verband tussen erfgoed en hedendaagse kunst rond «Registres du Grand-Hornu» en het oeuvre van Bertille Bak in de tentoonstelling «À toutes les morts, égales et cachées dans la nuit» (Sophie Trivière). Drank en catering betalend behalve tussen 12 en 13u. 11h : feestelijk aperitief in de vierkante binnenplaats in aanwezigheid van een muzikale formatie. Uitzending op groot scherm van een loop video over de tweehonderdste verjaardag van de site tot aan de uitzending van het concert om 16u 16h : gratis afsluitconcert van de open monumentendagen verzorgd door de klas philarmonie van het Conservatorium van Bergen in het Groot Auditorium. Programma Ludwig Van Beethoven Sonate voor viool en piano No.7 op.30 no.2 in do mineur Zeven Variaties op het duo «Bei Männern, welche Liebe fühlen» uittreksel van de opera «Die Zauberflöte» van Mozart, voor cello en piano WoO.46. Trio voor piano, viool en cello op.97 in Sib Majeur «Archiduc». Natalie Forthomme, cello, Laurent Houque, viool en Misa Kakumoto, piano. Een rechtstreekse uitzending van het concert is voorzien op de vierkante binnenplaats voor mensen die geen toegang hebben tot de zaal.

7 Site du Grand-Hornu Rue Sainte-Louise 82 BE-7301 Hornu Coördinatie van de communicatie Anne Gerard (0) Fax : (0) agerard@grand-hornu.be Assistente: Maïté Vanneste Telefoon: 00.32(0) Fax: 00.32(0) communication@grand-hornu.be Perscontact : Hélène van den Wildenberg Caracas Public Relations (0) GSM : (0) hvdw@caracascom.com Steekkaart van Grand-Hornu Voorzitter : Claude Durieux Directie : Directeur van MAC s : Laurent BUSINE Directrice van Grand-Hornu Images : Françoise FOULON Adres : Site du Grand-Hornu Rue Sainte-Louise 82 BE-7301 Hornu (dichtbij Bergen) Tel. : +32(0)65/ Fax : +32(0)65/ accueil.site@grand-hornu.be Openingsuren : Alle dagen van 10 tot 18u, Behalve op maandag, 25/12 en 01/01. Toegangsprijs : - Combiticket Site du Grand-Hornu/MAC S/ Grand-Hornu Images : 6 euro - Groepstarief (min 15pers.)/reductietarief : 4 euro - Schoolgroepen : 2 euro - Gratis voor kinderen onder de 6 jaar en begeleiders van schoolgroepen Geleide bezoeken: - 50 euro voor een groep van maximum 25 personen tijdens de week - 60 euros voor een groep van maximum 25 personen tijdens het weekend Reservaties : 0032(0)65/ Toegang : Om het MAC s te bereiken met de wagen, neemt u vanaf de autosnelweg E19 Brussel Parijs de uitrit n 25 «Saint-Ghislain-Tertre- Hornu» richting Saint-Ghislain, Hornu. Volg vervolgens de pijltjes tot aan de ingang van de site. De parking is gratis. De meest dichtbijgelegen stations zijn die van Saint-Ghislain en van Bergen. Vanaf het station van Bergen is het mogelijk om het MAC s te bereiken met de bus (lijnen 7 en 9 halte Grand-Hornu) of per taxi. Vanaf het station van Saint-Ghislain raden we u aan om per taxi naar het museum te komen.

LE FABULEUX DESTIN DU QUOTIDIEN - Van 7/02/10 tot 23/05/10 -

LE FABULEUX DESTIN DU QUOTIDIEN - Van 7/02/10 tot 23/05/10 - LE FABULEUX DESTIN DU QUOTIDIEN - Van 7/02/10 tot 23/05/10 - Tomáš Gabzdil Libertiny : the honeycomb vase «Made by bees» - 2006 PERSBERICHT Tentoonstelling «Le fabuleux destin du quotidien» Eerste gezamenlijke

Nadere informatie

PERSBERICHT. Tentoonstelling CHRISTOPHE TERLINDEN «MAIS POURQUOI?»

PERSBERICHT. Tentoonstelling CHRISTOPHE TERLINDEN «MAIS POURQUOI?» PERSBERICHT Tentoonstelling CHRISTOPHE TERLINDEN «MAIS POURQUOI?» Cabinet d Amateurs nr. 5 26 juni 2011 tot 23 oktober 2011 MAC s Musée des Arts Contemporains Dienst In het kader van de tentoonstellingscyclus

Nadere informatie

JONGERENGIDS SINT-JORIS

JONGERENGIDS SINT-JORIS JONGERENGIDS SINT-JORIS EN DE DRAAK 18.10.2015 17.01.2016 DE MAN, DE DRAAK EN DE DOOD DE GLORIE VAN SINT-JORIS Ontdek met dit boekje wie Sint-Joris was. Volg de nummers van de activiteiten. Je vindt ze

Nadere informatie

De uiteenzetting met een historische site is nooit een gemakkelijke en éénduidige opdracht. Vele verschillende lezingen zijn mogelijk.

De uiteenzetting met een historische site is nooit een gemakkelijke en éénduidige opdracht. Vele verschillende lezingen zijn mogelijk. 6Educatieve en culturele dienst Beste leraren, De uiteenzetting met een historische site is nooit een gemakkelijke en éénduidige opdracht. Vele verschillende lezingen zijn mogelijk. De educatieve dienst

Nadere informatie

Brussel - Opening op 11 december 2015

Brussel - Opening op 11 december 2015 Brussel - Opening op 11 december 2015 2 ADAM is een museum en een kunstcentrum [5.000 m²] is gewijd aan de kunst en het design van de XX e eeuw en nu bevindt zich vlakbij het Atomium [Trade Mart / Heizelvlakte]

Nadere informatie

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT Wetenschappelijke instelling van de Franse Gemeenschap van België Programma voor groepen 2014 Rondleidingen permanente collecties «De schatten van Mariemont»: de pronkstukken

Nadere informatie

PROGRAMMA Museum voor Hedendaagse Kunst van het Federatie Wallonië-Brussel

PROGRAMMA Museum voor Hedendaagse Kunst van het Federatie Wallonië-Brussel PROGRAMMA 2017-2018 Museum voor Hedendaagse Kunst van het Federatie Wallonië-Brussel PRESENTATIE VAN HET MUSEUM Het Museum voor Hedendaagse Kunsten (MAC s) is een beduidend cultureel project van de Federatie

Nadere informatie

THE BRUSSELS DESIGN MARKET

THE BRUSSELS DESIGN MARKET PERSBERICHT BRUSSELS DESIGN MARKET www.designmarket.be Zaterdag 23 april et zondag 24 april 2016 THE BRUSSELS DESIGN MARKET THE LARGEST VINTAGE DESIGN MARKET IN EUROPE Brussels Design Market werd 10 jaar

Nadere informatie

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI MAGISTRAAL PRIORAAT JOHANNES DE DOPER KAPITTEL EN INVESTITUUR 22 JUNI 23 JUNI 2012

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI MAGISTRAAL PRIORAAT JOHANNES DE DOPER KAPITTEL EN INVESTITUUR 22 JUNI 23 JUNI 2012 ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI MAGISTRAAL PRIORAAT JOHANNES DE DOPER KAPITTEL EN INVESTITUUR 22 JUNI 23 JUNI 2012 PROGRAMMA 22 23 Juni 2012 Vrijdag 22 juni Locatie Vanaf 17u00 verwelkoming

Nadere informatie

CID - centrum voor innovatie en design in Grand-Hornu. Programma

CID - centrum voor innovatie en design in Grand-Hornu. Programma CID - centrum voor innovatie en design in Grand-Hornu Programma CECI N'EST PAS UNE COPIE. DESIGN TUSSEN INNOVATIE EN IMITATIE 27 november 2016-26 februari Curator: Chris Meplon Scenografie: GAFPA BUREAU

Nadere informatie

40 ste verjaardag van Ferrari Club Belgio Zaterdag 9 en zondag 10 juni 2012

40 ste verjaardag van Ferrari Club Belgio Zaterdag 9 en zondag 10 juni 2012 40 ste verjaardag van Ferrari Club Belgio Zaterdag 9 en zondag 10 juni 2012 De leden van de Raad van Bestuur hebben het grote genoegen U uit te nodigen om samen met hen de 40 ste verjaardag van de Ferrari

Nadere informatie

PERSDOSSIER. Philippe De Gobert, NY2, tirage numérique, 148x110 cm, Courtesy de l artiste et de la Galerie Aline Vidal

PERSDOSSIER. Philippe De Gobert, NY2, tirage numérique, 148x110 cm, Courtesy de l artiste et de la Galerie Aline Vidal PERSDOSSIER Philippe De Gobert, NY2, tirage numérique, 148x110 cm, 2016. Courtesy de l artiste et de la Galerie Aline Vidal Tentoonstelling PHILIPPE DE GOBERT De toutes pièces 25.06.17 > 03.09.2017 Het

Nadere informatie

Voor de blinde en slechtziende bezoeker

Voor de blinde en slechtziende bezoeker NL Voor de blinde en slechtziende bezoeker Programma 2017-2018 Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Museum op maat wil ervoor zorgen dat iedereen, over handicap, cultuur,

Nadere informatie

PERSDOSSIER WESLEY MEURIS Modèles d exposition >

PERSDOSSIER WESLEY MEURIS Modèles d exposition > PERSDOSSIER Tentoonstelling WESLEY MEURIS Modèles d exposition 25.06.17 > 03.09.2017 TENTOONSTELLING De creaties van de Antwerpse kunstenaar Wesley Meuris (1977) zijn een nauwgezet onderzoek van de uitrusting

Nadere informatie

Onder de Hoge Bescherming van PrinsAmaury de Merode MUZIEKWEDSTRIJD BREUGHEL. Session Viool Altviool Cello - Contrabas

Onder de Hoge Bescherming van PrinsAmaury de Merode MUZIEKWEDSTRIJD BREUGHEL. Session Viool Altviool Cello - Contrabas Onder de Hoge Bescherming van PrinsAmaury de Merode MUZIEKWEDSTRIJD BREUGHEL Session 2018 Viool Altviool Cello - Contrabas Onder de auspiciën van de Commissie Muziek van Rotary Club de Bruxelles Met de

Nadere informatie

26,27,28,29,30 en 31 oktober 2014.

26,27,28,29,30 en 31 oktober 2014. De Côte du Rhônewijnreis,... Beste Wijnreis-Liefhebbers, hier zijn de definitieve reisplannen voor de Côte du Rhône op 26,27,28,29,30 en 31 oktober 2014. De valiezen kunnen we afgeven bij ITA Vanhove reizen

Nadere informatie

EEN NIEUWE DIRECTEUR VOOR HET MAC s

EEN NIEUWE DIRECTEUR VOOR HET MAC s EEN NIEUWE DIRECTEUR VOOR HET MAC s Denis Gielen wordt de nieuwe directeur van het Musée des Arts Contemporains van de Fédération Wallonie-Bruxelles Gratis toegang elke eerste zondag van de maand www.mac-s.be

Nadere informatie

MIDSUMMER MOZARTIADE > PERSDOSSIER

MIDSUMMER MOZARTIADE > PERSDOSSIER 2017 02.07 > 09.02 PERSDOSSIER 1. PERSBERICHT Het tweede Midsummer Mozartiade festival pakt uit met Don Giovanni De tweede editie van Midsummer Mozartiade, het festival dat de schijnwerpers op Mozarts

Nadere informatie

SAVE THE DATE MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017

SAVE THE DATE MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017 SAVE THE DATE 18-19 MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017 WWW.DESIGNMARKET.BE PRESS CONTACT JULIE TOBY Product Manager +32 (0)2 349 35 53 julie@best.be -- THIERRY BELENGER General Manager

Nadere informatie

la loge Verhuur La Loge Kluisstraat 86 - rue de l Ermitage B-1050 Brussels +32 (0)2 644 42 48 info@la-loge.be asbl-vzw architecture museum la loge

la loge Verhuur La Loge Kluisstraat 86 - rue de l Ermitage B-1050 Brussels +32 (0)2 644 42 48 info@la-loge.be asbl-vzw architecture museum la loge Kluisstraat 86 - rue de l Ermitage B-1050 Brussels +32 (0)2 644 42 48 info@la-loge.be Verhuur La Loge asbl-vzw architecture museum la loge Het gebouw La Loge is een uniek stuk erfgoed, gelegen in het centrum

Nadere informatie

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 PROGRAMMA BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 Beschrijving van de groep Aantal deelnemers +/-30 deelnemers Periode 4-5 september 2012 Bestemming Lille Duur 2dagen / 1

Nadere informatie

Verslag van onze daguitstap naar Bergen Culturele Hoofdstad van europa 2015 23 april 2015. Onze gids was : de heer Jos Monsieur

Verslag van onze daguitstap naar Bergen Culturele Hoofdstad van europa 2015 23 april 2015. Onze gids was : de heer Jos Monsieur Verslag van onze daguitstap naar Bergen Culturele Hoofdstad van europa 2015 23 april 2015 Onze gids was : de heer Jos Monsieur De veertig deelnemers werden door Bob verwelkomt waaronder een nieuw lid Michel

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER

NIEUWSBRIEF NOVEMBER NIEUWSBRIEF NOVEMBER Zonder verbeelding en verbazing rest er de saaiheid 1 1 IN DE KIJKER: Verjaardag Gerarda FACEBOOK.COM/STUDENTENACADEMIEOUDENAARDE Wil je voortdurend op de hoogte blijven van alle nieuwtjes

Nadere informatie

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST INTRO No furniture so charming as books, verkondigde de Engelse schrijver Sydney Smith twee eeuwen geleden. Boeken hebben we in de Koninklijke Bibliotheek

Nadere informatie

Mediation for Notaries Notaries for Mediation

Mediation for Notaries Notaries for Mediation De Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat, in samenwerking met het Frans en het Nederlands notariaat, nodigt u graag uit voor een workshop inzake grensoverschrijdende notariële bemiddeling: Mediation

Nadere informatie

Contact e e r ons. Brussel Invest & Export. Dienst Buitenlandse handel en Buitenlandse investeringen van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel

Contact e e r ons. Brussel Invest & Export. Dienst Buitenlandse handel en Buitenlandse investeringen van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel Contact e e r ons Brussel Invest & Export Dienst Buitenlandse handel en Buitenlandse investeringen van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel Louizalaan 500/4 1050 Brussel info@brusselsinvestexport.be

Nadere informatie

Braine-le-Comte "Ronquières" 22 & 23 augustus 2015

Braine-le-Comte Ronquières 22 & 23 augustus 2015 Braine-le-Comte "Ronquières" 22 & 23 augustus 2015 2 Ronquières Ronquières is een gemeente van Belgïe, deel van de stad van Braine-leComte, gelegen in het Waals Gewest in de provincie Henegouwen. Vanaf

Nadere informatie

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST INTRO Bijna zeven miljoen boeken, miljarden pagina s, honderden miljarden woorden, beelden en ideeën. Eeuwen van onderzoek en werk om ze te begrijpen,

Nadere informatie

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder Evenementenkalender Vivium De Bolder Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 en Najaar winter 2017 Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Vivium helpt u verder Concerten & evenementen > De Bolder

Nadere informatie

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT Wetenschappelijke instelling van de Franse Gemeenschap van België Programma voor groepen 2014 Rondleidingen permanente collecties «De schatten van Mariemont»: de pronkstukken

Nadere informatie

Betreft: 29e Prehistoriedag - Namen 2009 Circ2 N. 08 november Beste vrienden,

Betreft: 29e Prehistoriedag - Namen 2009 Circ2 N. 08 november Beste vrienden, Betreft: 29e Prehistoriedag - Namen 2009 Circ2 N 08 november 2009 Beste vrienden, De jaarlijkse vergadering van de Contactgroep 'Prehistorie' zal doorgaan op zaterdag 19 december 2009 in Les Moulins de

Nadere informatie

Programma Museum op Maat

Programma Museum op Maat Programma Museum op Maat 2017-2018 Publieksbemiddeling in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België 08 Voor de blinde en slechtziende bezoeker 10 Gebarentaal 12 Voor sociale en socioculturele

Nadere informatie

DOSSIER MEDIA www.concoursbreughel.be

DOSSIER MEDIA www.concoursbreughel.be Onder de auspiciën van de Commissie Muziek van de Rotary Club de Bruxelles Met de steun van PIANOS HANLET MUZIEKWEDSTRIJD BREUGHEL Sessie 2015 PIANO www.xavierswolfs.com DOSSIER MEDIA www.concoursbreughel.be

Nadere informatie

Le Grand-Hornu behoort tot het werelderfgoed van de Mensheid

Le Grand-Hornu behoort tot het werelderfgoed van de Mensheid Le Grand-Hornu behoort tot het werelderfgoed van de Mensheid Hedendaagse kunst erfgoed en architectuur design Grand Hornu, dat in het centrum van de Provincie Henegouwen gelegen is op een paar kilometer

Nadere informatie

Hoofdcommissariaat Overijse. Brusselsesteenweg 145 g, 3090 Overijse

Hoofdcommissariaat Overijse. Brusselsesteenweg 145 g, 3090 Overijse 7. Onze PZ Politiezone Druivenstreek is een meergemeentezone die wordt gevormd door de gemeenten Overijse en Hoeilaart. Beide gemeenten zijn gelegen in het Vlaams gewest, in de provincie Vlaams-Brabant,

Nadere informatie

45ste verjaardag IPA regionale afdeling Charleroi. 31 augustus 7 september 2020

45ste verjaardag IPA regionale afdeling Charleroi. 31 augustus 7 september 2020 45ste verjaardag IPA regionale afdeling Charleroi 31 augustus 7 september 2020 Onze regionale gaat voor zijn 45-jarig bestaan een week van festiviteiten organiseren. Het programma vindt u hieronder. PROGRAMMA

Nadere informatie

BRUSSELS MUSEUM VAN DE MOLEN EN DE VOEDING (BMMV)

BRUSSELS MUSEUM VAN DE MOLEN EN DE VOEDING (BMMV) BRUSSELS MUSEUM VAN DE MOLEN EN DE VOEDING (BMMV) Windmolenstraat, 21 / Lindestraat 189 P. Muylle M. Brilot Schepen van Toerisme Hoedemaekerssquare 10 Hoedemaekerssquare 10 Tel: 02/247.63.44 Tel: 02/247.62.16

Nadere informatie

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ SEIZOEN 14// 15 vereniging Vrienden óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ Vriendentafels Muziekkenner Frank de Munnik neemt u mee langs bijzondere opnamen en verhalen uit de wereld

Nadere informatie

LESSONS LEARNED. Factoren die het crisisbeheer hebben beïnvloed. ONTPLOFFING RUE LEOPOLD in LUIK OP 27 JANUARI 2010

LESSONS LEARNED. Factoren die het crisisbeheer hebben beïnvloed. ONTPLOFFING RUE LEOPOLD in LUIK OP 27 JANUARI 2010 LESSONS LEARNED Factoren die het crisisbeheer hebben beïnvloed ONTPLOFFING RUE LEOPOLD in LUIK OP 27 JANUARI 2010 De samenwerking tussen het gemeentelijk en het provinciaal niveau Ogenblik Volle nacht:

Nadere informatie

PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011

PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011 PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011 Beste vrienden en ladies hierbij het defintieve programma voor Brussel. Vrijdag 23-09-2011 Check-in in het hotel vanaf 16.00 u. Charlotte en ikzelf zullen

Nadere informatie

Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier

Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier Persbericht 9 september 2014 Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier Op 20 september 2014 opent, in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, de retrospectieve tentoonstelling

Nadere informatie

DAG OP ONTDEKKING 2018 MICHELIN GROENE GIDS BELGIË. «Een reis waard» 2017

DAG OP ONTDEKKING 2018 MICHELIN GROENE GIDS BELGIË. «Een reis waard» 2017 DAG OP ONTDEKKING 2018 MICHELIN GROENE GIDS BELGIË «Een reis waard» 2017 DAG OP ONTDEKKING 2018 ORGANISEER UW DAG OP ONTDEKKING IN PAIRI DAIZA De Jardin des Mondes, Pairi Daiza biedt de bezoekers een onvergetelijke

Nadere informatie

Jubelparkmuseum. Jubelparkmuseum. Het Jubelparkmuseum is een museum: - voor kunst - voor geschiedenis - voor archeologie

Jubelparkmuseum. Jubelparkmuseum. Het Jubelparkmuseum is een museum: - voor kunst - voor geschiedenis - voor archeologie Jubelparkmuseum Het Jubelparkmuseum is in Brussel. Het Jubelparkmuseum heet zo omdat het in het Jubelpark ligt. Het Jubelparkmuseum is een van de grootste musea van België. Het is een oud museum. Leopold

Nadere informatie

HRM - gemeentepersoneel

HRM - gemeentepersoneel Uittreksel uit het register der beraadslagingen van de Gemeenteraad BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST GEMEENTE ETTERBEEK Aanwezig Verontschuldigd Vincent De Wolf, Burgemeester-voorzitter ; Patrick Lenaers,

Nadere informatie

BIENNALE!DES!ANTIQUAIRES!

BIENNALE!DES!ANTIQUAIRES! Persdossier 18juni2014 De BIENNALEDESANTIQUAIRES Hétevenementvanhetnajaar2014 Pagina 1 van 17 INHOUDSTABEL VanBiennaledesAntiquaires BiennaledesAntiquaires Voorstelling.. 3 Historiek... 4 Biennale2014

Nadere informatie

beleefwaalsbrabant.be 18 LOUVAIN-LA-NEUVE, EEN JONGE EN BRUISENDE STAD STADSRONDLEIDINGEN BEZOEK AAN HET HERGE MUSEUM MET AUDIOGIDS

beleefwaalsbrabant.be 18 LOUVAIN-LA-NEUVE, EEN JONGE EN BRUISENDE STAD STADSRONDLEIDINGEN BEZOEK AAN HET HERGE MUSEUM MET AUDIOGIDS LOUVAIN-LA-NEUVE, EEN JONGE EN BRUISENDE STAD Een jonge stad, met oog voor kunst gecombineerd bezoek aan de stad aan de hand van verschillende thema s (naar keuze) + bezoek van het Hergé-museum. toegankelijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2015

NIEUWSBRIEF JUNI 2015 NIEUWSBRIEF JUNI 2015 RÉTROTRAIN Rétrotrain (voorheen Le musée du rail) is elke tweede zaterdag van de maand geopend van 9 tot 14 uur. Vrije bezoek. De toegangsprijs bedraagt 2 voor volwassenen en 1 voor

Nadere informatie

pr esenteer t Groepsvoorwaarden en VIP-arrangementen

pr esenteer t Groepsvoorwaarden en VIP-arrangementen pr esenteer t De speelplanning van 10/10/2018 tot en met 24/03/2019 Op woensdagen en donderdagen wordt er om 20u30 gespeeld, op vrijdagen om 18u00 en 21u00, zaterdagen om 13u30, 17u00 en 20u30 op zondagen

Nadere informatie

De hele zomer lang valt iets te beleven!

De hele zomer lang valt iets te beleven! De hele zomer lang valt iets te beleven! Na het succes van de eerste editie kon een tweede SUMMER GRAND-HORNU niet uitblijven. Ook nu is er een ruime waaier aan binnen- en buitenactiviteiten rond de lopende

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!!

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! In aansluiting op mijn reguliere series colleges Geschiedenis van de Klassieke Muziek, (voor lopende inschrijvingen zie website!!) heb ik een aantal nieuwe

Nadere informatie

Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding Windmolenstraat 21 Lindestraat Evere

Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding Windmolenstraat 21 Lindestraat Evere Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding Windmolenstraat 21 Lindestraat 189 1140 Evere 17/09/2010-31/08/2011-1- A. HET MBMA Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding met haar geklasseerde tuinen

Nadere informatie

De hele zomer lang valt iets te beleven! PATRIMOINE MONDIAL

De hele zomer lang valt iets te beleven! PATRIMOINE MONDIAL PATRIMOINE MONDIAL 1 HET WORDT EEN HETE ZOMER IN LE GRAND-HORNU!!! Dit jaar vieren we de derde editie van de. Le Grand- Hornu presenteert drie tentoonstellingen van hedendaagse kunst en design. De installatie

Nadere informatie

Actu-Molenbeek # 89 (4 december 2015)

Actu-Molenbeek # 89 (4 december 2015) Actu-Molenbeek # 89 (4 december 2015) Recent: Molenbeek stond in de schijnwerpers ten gevolge van de openbaarmaking van de deelname van verschillende Molenbekenaren aan de aanslagen van vrijdag 13 november

Nadere informatie

Nottebohm Actueel Juni 2017

Nottebohm Actueel Juni 2017 Nottebohm Actueel Juni 2017 In de kijker Donderdag 1 juni aspergedag Chef Johan maakt heerlijke asperges op Vlaamse wijze Maandag 12 juni infonamiddag We hechten veel belang aan overleg en communicatie

Nadere informatie

PERSBERICHT 23 juli 2018

PERSBERICHT 23 juli 2018 PERSBERICHT 23 juli 2018 TWEE NIEUWE NAJAARSTENTOONSTELLINGEN: LAATSTE IMPRESSIONISTEN & EN PLEIN AIR 100 JAAR BUITEN SCHILDEREN René-Xavier Prinet, Au bord de la Manche, olieverf op doek, 80 x 93 cm,

Nadere informatie

Document A.1 Uitnodiging tot de Synodevergadering

Document A.1 Uitnodiging tot de Synodevergadering Aan de synodeleden 2018 Aan de afgevaardigden van de zusterkerken Aan de coördinatoren Aan de voorzitters van commissies en werkgroepen Aan de districtsvoorzitters Aan het moderamen van de Synodevergadering

Nadere informatie

REGLEMENT van de 5e Tentoonstelling van de Belgische PASTELLISTEN

REGLEMENT van de 5e Tentoonstelling van de Belgische PASTELLISTEN REGLEMENT van de 5e Tentoonstelling van de Belgische PASTELLISTEN Zaal Arsenal te NAMUR Rue Bruno, 11 5000 NAMUR Van 02 april tot 11 april 2016 Open voor het publiek op zaterdag en zondag van 10u tot 18u

Nadere informatie

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel WARME ROMANTIEK Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel - Gelieve uw gsm uit te schakelen! PROGRAMMA Trio opus 11

Nadere informatie

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst!

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst! BELVUE MUSEUM Jongeren eerst! HET BELvue Beheerd door de Koning Boudewijnstichting Geopend in 2005 als centrum voor democratie en geschiedenis Belangrijkste doelgroep: jongeren 2 Democratische waarden

Nadere informatie

Base Le Boat St. Jean de Losne. LE BOAT St Jean de Losne La Gare D Eau St Jean De Losne France. GPS : Lat x Lon , 5.

Base Le Boat St. Jean de Losne. LE BOAT St Jean de Losne La Gare D Eau St Jean De Losne France. GPS : Lat x Lon , 5. Base Le Boat St. Jean de Losne LE BOAT St Jean de Losne La Gare D Eau 21 170 St Jean De Losne France GPS : Lat x Lon 47.1079067, 5.2604744 Tél 0033 (0) 380 270 350 Fax 0033 (0) 380 270 351 Email : losne@leboat.com

Nadere informatie

One More Take Photographs by John G. Zimmerman. Abtenhuis Abdijstraat Geraardsbergen

One More Take Photographs by John G. Zimmerman. Abtenhuis Abdijstraat Geraardsbergen Photographs by John G. Zimmerman One More Take 20.10.2016 08.01.2017 Abdijstraat 10 John G. Zimmerman (1927 2002) is een icoon van de Amerikaanse fotografie. Decennialang prijkten zijn foto s op covers

Nadere informatie

Gare Léopold - Grivegnée Belle amme - Malvaux

Gare Léopold - Grivegnée Belle amme - Malvaux 13 bus dienstrooster & lijnkaart 13 Gare Léopold - Grivegnée Belle amme - Malvaux Bekijken In Websitemodus De 13 buslijn (Gare Léopold - Grivegnée Belle amme - Malvaux) heeft 5 routes. Op werkdagen zijn

Nadere informatie

OPROEP VOOR EEN ORIGINEEL ARTISTIEK CONCEPT TER AANVULLING VAN HET AANBOD AAN ACTIVITEITEN VAN VAUX-HALL SUMMER

OPROEP VOOR EEN ORIGINEEL ARTISTIEK CONCEPT TER AANVULLING VAN HET AANBOD AAN ACTIVITEITEN VAN VAUX-HALL SUMMER OPROEP VOOR EEN ORIGINEEL ARTISTIEK CONCEPT TER AANVULLING VAN HET AANBOD AAN ACTIVITEITEN VAN VAUX-HALL SUMMER 1. Voorwerp In het Warandepark werd in 1913 een ontspanningsruimte in openlucht gecreëerd,

Nadere informatie

DE WIJK VAN DE KINDEREN

DE WIJK VAN DE KINDEREN DE WIJK VAN DE KINDEREN 16 mei 2012 > 31 februari 2013 Fondation pour l architecture (CIVA) 1 e verdieping Kluisstraat 55 1050 Brussel Persconferentie: dinsdag 15 mei om 11u Vernissage : dinsdag 15 mei

Nadere informatie

Dienstregeling & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi

Dienstregeling & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi Het Thalys-netwerk breidt zich uit Alle bestemmingen en aansluitingen vanuit België Thalys Ontdek op uw eigen ritme het

Nadere informatie

MuziekgebouwEindhoven.nl. óók toegankelijk voor niet-leden! SEIZOEN 15// 16. Vereniging Vrienden ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ

MuziekgebouwEindhoven.nl. óók toegankelijk voor niet-leden! SEIZOEN 15// 16. Vereniging Vrienden ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ MuziekgebouwEindhoven.nl óók toegankelijk voor niet-leden! SEIZOEN 15// 16 Vereniging Vrienden ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ Vereniging Vrienden VAN MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN Achter de schermen van Muziekgebouw

Nadere informatie

BRUSSELS STUDIO MODULAR SPACE TO RENT

BRUSSELS STUDIO MODULAR SPACE TO RENT BRUSSELS STUDIO MODULAR SPACE TO RENT AVAILABLE FOR SHOOTINGS & FILMS PRODUCTIONS EXHIBITIONS CONFERENCES PRODUCT LAUNCHES WORKSHOPS CINEMA PROJECTIONS COCKTAILS WALKING DINNERS CORPORATE EVENTS MEETINGS

Nadere informatie

Trip De Vlaamse Grimpeur. Met medewerking van:

Trip De Vlaamse Grimpeur. Met medewerking van: De Vlaamse Grimpeur Trip 2018 Met medewerking van: Ann van Rentergem Oostakker * Claeys Philippe Landegem Chris Jegers Aalter * AB Electro Assebroek Rik Van de Walle Aalter * Elektro FD Gistel Voorstelling

Nadere informatie

Met de Firma Van Drie naar de 55ste Biënnale van Venetië zondag 3 november - zaterdag 9 november 2013

Met de Firma Van Drie naar de 55ste Biënnale van Venetië zondag 3 november - zaterdag 9 november 2013 Met de Firma Van Drie naar de 55ste Biënnale van Venetië zondag 3 november - zaterdag 9 november 2013 Reisleider: André Groeneveld Na de succesvolle en gezellige Lustrum Kunstreis naar de Documenta13 in

Nadere informatie

Adressen en openingsuren van de 19 OCMW s van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Adressen en openingsuren van de 19 OCMW s van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Versie nr: 1 Laatste wijziging: 04-11-2008 1) Waartoe dient deze fiche 2) Alfabetische lijst van de 19 OCMW s 1. Waartoe dient deze fiche? Deze fiche maakt deel uit

Nadere informatie

W W W. K MK G - M R A H. B E E C D @ K M K G. B E

W W W. K MK G - M R A H. B E E C D @ K M K G. B E E D U C A T I E V E & C U L T U R E L E D IE N S T T E L + 3 2 ( 0 ) 2 7 4 1 7 3 0 3 F A X + 3 2 ( 0 ) 2 7 3 3 4 6 4 7 R E S E R V E R I N G E N + 3 2 ( 0 ) 2 7 4 1 7 2 1 4 m a - d i - d o - v r 9. 3 0-1

Nadere informatie

ST JEAN DE LOSNE Basis Informatie

ST JEAN DE LOSNE Basis Informatie ST JEAN DE LOSNE Basis Informatie St Jean de Losne is een stadje gelegen in een omgeving met talrijke waterwegen. Op deze waterwegen zijn er veel binnenvaartschepen, maar de haven is ook de grootste plezierjachthaven

Nadere informatie

150 jaar Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas (K.O.K.W.)

150 jaar Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas (K.O.K.W.) 150 jaar Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas (K.O.K.W.) 1861-2011 1 2 3 4 WERKING VAN DE K.O.K.W. 1861: oprichting K.O.K.W. is op één na oudste geschiedkundige vereniging van Vlaanderen

Nadere informatie

Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België NL Programma voor groepen 2017-2018 Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Publieksbemiddeling in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Kunst is iets dat niet

Nadere informatie

A Rett Toi Pour Courir. Van 16 tot 23 mei 2020

A Rett Toi Pour Courir. Van 16 tot 23 mei 2020 A Rett Toi Pour Courir Inhoud 1. Voorwoord 2. A Rett Toi Pour Courir, een populaire, educatieve en sportieve uitdaging 3. ARTPC, 3 de editie 4. Partners 5. Contact 1. Édito «A Rett Toi Pour Courir (ARTPC)

Nadere informatie

GECT / EGTS West-Vlaanderen / Flandre - Dunkerque - Côte d'opale

GECT / EGTS West-Vlaanderen / Flandre - Dunkerque - Côte d'opale West-Vlaanderen / Flandre - Dunkerque - Côte d'opale onze ref. : EGTS/GECT 20121001 contact : Line PUTSEYS Stafmedewerker wvi e-mail: l.putseys@wvi.be tel.: +32 (0)51 51 93 61 Valérie MATHIAS HUSSON (*)

Nadere informatie

Europees Forum voor Sociaal Toerisme. Sociaal Toerisme: Welke toekomst in Europa?

Europees Forum voor Sociaal Toerisme. Sociaal Toerisme: Welke toekomst in Europa? Europees Forum voor Sociaal Toerisme Sociaal Toerisme: Welke toekomst in Europa? Floreal Blankenberge, 1-3 oktober 2013 Voorlopig programma Dinsdag 1 oktober 08u30: Opening secretariaat van het Forum 09u00

Nadere informatie

GT Weekend. programma 2016 GT RALLY. PROGRAMMA 2016. GT Weekend, april 4-5. CC&C klassieker beurs, april 6-7. Croatia Adventure, mei 8-9

GT Weekend. programma 2016 GT RALLY. PROGRAMMA 2016. GT Weekend, april 4-5. CC&C klassieker beurs, april 6-7. Croatia Adventure, mei 8-9 Programma 2016 GT RALLY. PROGRAMMA 2016. GT Weekend programma 2016 Exclusieve ritten met schitterende routes, prachtige hotels en bijzondere stops. GT Weekend, april 4-5 CC&C klassieker beurs, april 6-7

Nadere informatie

EUROPA MEDICA EESV PERSMEDEDELING

EUROPA MEDICA EESV PERSMEDEDELING EUROPA MEDICA EESV PERSMEDEDELING EUROPA MEDICA EESV Page 1 of 6 EUROPA MEDICA PERSMEDEDELING 1. De oprichting van EUROPA MEDICA EESV Op 2 oktober 2001 werd het Europees Economisch Samenwerkingsverband

Nadere informatie

Programma boekje. 5 jaar De Hanepraij 40 jaar Vrienden van. 10 t/m 14 september Inhoud

Programma boekje. 5 jaar De Hanepraij 40 jaar Vrienden van. 10 t/m 14 september Inhoud Programma boekje 5 jaar De Hanepraij 40 jaar Vrienden van 10 t/m 14 september 2018 Inhoud pag. 2 pag. 3 pag. 8 Voorwoord Programma Met dank aan Voorwoord Voor u ligt het programmaboekje voor viering van

Nadere informatie

Edwin Aerts Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: juli-augustus 2019

Edwin Aerts Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: juli-augustus 2019 Edwin Aerts Van: KOERS. Museum van de Wielersport Verzonden: vrijdag 26 juli 2019 16:05 Aan: edwin.aerts@pandora.be Onderwerp: KOERS heft het glas... of beter de koffietas? juli-augustus

Nadere informatie

EVENEMENT RECEPTIE LEZING

EVENEMENT RECEPTIE LEZING EVENEMENT RECEPTIE LEZING CONGRES VERGADERING VIERING TEAMBUILDING BOEKVOORSTELLING PRODUCTPRESENTATIE 1 INLEIDING Wilt u een originele variant voor uw evenement, receptie, lezing, congres, viering, vergadering

Nadere informatie

Origami Classics programma

Origami Classics programma Origami Classics 2015-2016 - programma Origami Ensemble Marie Datcharry, piano Claryana Sotero, piano François Mardirossian, piano Thibaut Crassin, piano Het Origami ensemble zal het seizoen openen met

Nadere informatie

Jaarverslag De Europese digitale agenda

Jaarverslag De Europese digitale agenda Jaarverslag 2013 De Europese digitale agenda "De voorwaarden scheppen voor een competitieve, duurzame en evenwichtige werking van de goederen- en dienstenmarkt in België." In het kader van de opdracht

Nadere informatie

Lente Uitstap. Zondag 14 juni Eindhoven. Vrienden van het Stedelijk Museum & Archief Diest. 14 mei 2015

Lente Uitstap. Zondag 14 juni Eindhoven. Vrienden van het Stedelijk Museum & Archief Diest. 14 mei 2015 14 mei 2015 Lente Uitstap Vrienden van het Stedelijk Museum & Archief Diest Zondag 14 juni Eindhoven Wie nu rondkijkt in Eindhoven, kan zich bijna niet voorstellen dat het één van de oudste steden van

Nadere informatie

AANVRAAG EENMALIGE INVESTERINGSTOELAGE VOOR KINDEROPVANGINITIATIEVEN. Deel 1: IDENTIFICATIEGEGEVENS

AANVRAAG EENMALIGE INVESTERINGSTOELAGE VOOR KINDEROPVANGINITIATIEVEN. Deel 1: IDENTIFICATIEGEGEVENS AANVRAAG EENMALIGE INVESTERINGSTOELAGE VOOR KINDEROPVANGINITIATIEVEN versie 20 november 2013 Dit betreft een aanvraag voor: Dossiernummer Kind en Gezin : oprichting nieuw initiatief... uitbreiding capaciteit

Nadere informatie

UITNODIGING an vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober,

UITNODIGING an vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober, UITNODIGING presenteert u de 4 de Raidillon Rally, van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober, exclusief ten voordele van de vereniging «La Tête Hors de l Eau». De rally doorkruist de Belgische,

Nadere informatie

PERSBERICHT TENTOONSTELLING Mathieu Lehanneur «CHOSES» 9/12/12 > 31/03/13

PERSBERICHT TENTOONSTELLING Mathieu Lehanneur «CHOSES» 9/12/12 > 31/03/13 Andrea, Luchtzuiveringstoestel In samenwerking met David Edwards,Harvard University ventilators, polycarbonaat, plant Le Laboratoire 2009 PERSBERICHT TENTOONSTELLING Mathieu Lehanneur «CHOSES» 9/12/12

Nadere informatie

Jaarlijkse vergadering. Val Saint Lambert 08/06/2012 UITNODIGING

Jaarlijkse vergadering. Val Saint Lambert 08/06/2012 UITNODIGING Jaarlijkse vergadering Val Saint Lambert 08/06/2012 UITNODIGING VZW/ ASBL Eurojuris België Belgique - Belgiën Avenue Molière 248-1050 Bruxelles www.eurojuris.be VOORZITTER/ PRÉSIDENT Yves Daenen Europalaan

Nadere informatie

Academie Merksem. Welkom op de vrije infosessie.

Academie Merksem. Welkom op de vrije infosessie. Academie Merksem Welkom op de vrije infosessie. Maandag 6 oktober, tussen 17 en 18u30 in Brecht Woensdag 8 oktober, tussen 18 en 19u30 in Merksem Dinsdag 14 oktober, tussen 18 en 19u30 in Sint Job Academie

Nadere informatie

SCHEEPSLIFTEN Boottochten. Groepen 2. voiesdeau.hainaut.be

SCHEEPSLIFTEN Boottochten. Groepen 2. voiesdeau.hainaut.be FR SCHEEPSLIFTEN Boottochten 017 Groepen 2 voiesdeau.hainaut.be NL EN D Toerisme en Rivierenerfgoed WELKOM in Henegouwen, in het hart van het Park van Kanalen en Kastelen in de Centrumregio! Geniet van

Nadere informatie

Le Chemin de Fer du Bocq

Le Chemin de Fer du Bocq "Een reis terug in de tijd in een adembenemende en overweldigende natuur" Persdocument 2016 CFB: een stukje geschiedenis De geschiedenis en het bestaan van Le Chemin de Fer du Bocq (CFB) is verbonden aan

Nadere informatie

Uitnodiging. Colloquium : Hoe kunnen we strijd aangaan tegen «Energie-armoede» via de prijzen en een vermindering van het energieverbruik?

Uitnodiging. Colloquium : Hoe kunnen we strijd aangaan tegen «Energie-armoede» via de prijzen en een vermindering van het energieverbruik? Uitnodiging Colloquium : Hoe kunnen we strijd aangaan tegen «Energie-armoede» via de prijzen en een vermindering van het energieverbruik? 24 november 2010 van 9u. tot 14u. Bois du Cazier te Marcinelle

Nadere informatie

Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810.

Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810. Classicisme 1. Wanneer? Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810. Dit is de periode van de industriële revolutie. De technologie en de wetenschap kennen een grote

Nadere informatie

21 JUIN «fête de la musique» met live muziek vanaf 18.00 uur

21 JUIN «fête de la musique» met live muziek vanaf 18.00 uur 26 MEI T/M 29 JUNI ZATERDAG ZONDAG MAANDAG 21 JUIN «fête de la musique» met live muziek vanaf 18.00 uur 11.30 11.30 11.30 21.00 muziek op het terras van DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG 11.30 11.30 11.30 VRIJDAG

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2019 RÉTROTRAIN SAINT-GHISLAIN. De TSP-boetiek en Rétrotrain zijn open op de eerste zaterdag en de derde dinsdag van de maand

NIEUWSBRIEF MAART 2019 RÉTROTRAIN SAINT-GHISLAIN. De TSP-boetiek en Rétrotrain zijn open op de eerste zaterdag en de derde dinsdag van de maand NIEUWSBRIEF MAART 2019 RÉTROTRAIN SAINT-GHISLAIN De TSP-boetiek en Rétrotrain zijn open op de eerste zaterdag en de derde dinsdag van de maand VOLGENDE OPENINGEN : - zaterdag 2 maart van 9 tot 12u - dinsdag

Nadere informatie

Persdossier. belgopocket 2009

Persdossier. belgopocket 2009 Persdossier belgopocket 2009 Lancering Belgopocket 2009 * Bondige antwoorden op vele vragen Dit dossier informeert u over de doelstellingen van Belgopocket het boekje en de site Belgopocket de samenwerking

Nadere informatie

5 groepsverblijven met activiteiten in het Frans TAALAVONTUUR WALLONIË & BRUSSEL 2019

5 groepsverblijven met activiteiten in het Frans TAALAVONTUUR WALLONIË & BRUSSEL 2019 5 groepsverblijven met activiteiten in het Frans TAALAVONTUUR WALLONIË & BRUSSEL 2019 Taalavontuur van 3 dagen, voor Nederlandstalige leerlingen in Brussel en Wallonië In deze brochure bieden we u verschillende

Nadere informatie

PROGRAMMA 2015-2016. vzw CID - centrum voor innovatie en design in Grand-Hornu. Rue Sainte-Louise 82, 7301 Hornu, België - www.cid-grand-hornu.

PROGRAMMA 2015-2016. vzw CID - centrum voor innovatie en design in Grand-Hornu. Rue Sainte-Louise 82, 7301 Hornu, België - www.cid-grand-hornu. PROGRAMMA 2015-2016 Rue Sainte-Louise 82, 7301 Hornu, België - www.cid-grand-hornu.be CHEVALIER MASSON DES CHOSES À FAIRE 4 oktober 2015-10 januari 2016 Anne Masson & Eric Chevalier werken sinds een tiental

Nadere informatie

PERSDOSSIER MARCH TOUR & TAXIS - BRUSSELS

PERSDOSSIER MARCH TOUR & TAXIS - BRUSSELS TOUR & TAXIS - BRUSSELS 10-11 MARCH 2018 PERSDOSSIER WWW.DESIGNMARKET.BE PRESS CONTACT JULIE TOBY Project Manager +32 (0)2 349 35 53 Julie@best.be -- THIERRY BELENGER General Manager +32 (0)475 98 40 38

Nadere informatie