Fietsen plaatsen. Onderwijsavond

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fietsen plaatsen. Onderwijsavond"

Transcriptie

1 n ummer Fietsen plaatsen Wij verzoeken iedereen om geen fietsen te plaatsen voor de uitgang van ons hekwerk, dit vanwege de veiligheid. Wanneer er brand op school ontstaat, moet de brandweer het plein op kunnen rijden. Bedankt voor uw begrip. Inhoud Fietsen plaatsen 1 Onderwijsavond 1 Naschoolse activiteiten 1 Meidenvenijn 1 Komende activiteiten 1 Verandering 2 Gebruik Snappet 2 Gemeente Zaanstad 2 Wheelies 2 Schooltijden 2 Nieuwe CAO 3 Schoolschaken 4 IPC en Engels 5 Onderwijsavond Op deze avond zult u informatie krijgen of meepraten over bepaalde stellingen. Dit zijn alvast een paar onderdelen op de agenda: - Info OC en MR - Info fysiotherapie, logopedie, speltherapie en ergotherapie - Info voor ouders groep 8 over het Voortgezet Onderwijs - Onderwijscafé met stellingen Mocht u nog stellingen hebben, dan kunt u die mailen naar: info@obsheteiland.nl Graag willen we weten hoeveel ouders er komen (ivm de catering). U moet zich dan ook voor deze avond opgeven via MijnSchool. Dit kunt u doen in de agenda van MijnSchool. Huiswerk 5 Wist u dat 5 Komende activiteiten Dag van de leraar, 5 okt Studiedag: leerlingen de hele dag vrij, 6 okt Start Kinderboekenweek, 7 okt Nieuwsbrief, 14 okt Maandviering, 16 okt Workshopmiddag, 16 okt Afsluiting IPC, 16 okt Herfstvakantie, 19 t/m 23 okt Volledige agenda staat op MijnSchool Naschoolse activiteiten De naschoolse activiteiten staan op MijnSchool. Echter hebben we twee activiteiten moeten afzeggen, vanwege te weinig animo. Het gaat om judo en Hip Hop. Dit is gelijk ook feedback voor ons. Deze activiteiten zullen we daarom volgend jaar niet weer aanvragen, maar dan gaan we voor iets anders. Meidenvenijn Het fenomeen meidenvenijn komt veel voor op scholen en is haast niet zichtbaar. In meerdere groepen zien we dit voorkomen en gaan we hierover het gesprek aan met de leerlingen, maar ook met de ouders. Regelmatig komt het voor dat de ouder zijn/haar kind beschermt en aangeeft dat zijn/haar kind zoiets niet doet. Tevens speelt dit zich vaak af buiten de school, maar wordt er wel met de vinger naar de school gewezen. Als school is het onze plicht om dit te melden bij de ouder en om dit (proberen) te verhelpen. Dit verwachten wij ook van de ouders. Samen moeten we dit proberen op te pakken. Tip: meldt dit op M5.

2 Waar zijn we mee bezig? Pagina 2 van 5 Divers Het Eiland Veranderingen Mochten er wijzigingen in de jaarkalender komen, dan zullen we ze hier vermelden: - Atletiekdag groep 7 en 8 van 16 juni naar 30 juni 2016 Participatie gemeente Zaanstad Gebruik Snappet Ouders kunnen thuis ook de ontwikkeling van hun kind(eren) zien in Snappet en met het kind(eren) oefenen. Afgelopen vrijdag hebben we in de evaluatie besproken dat leerlingen thuis wel lessen mogen maken die ze gemist hebben, maar niet vooruit mogen werken met de lessen. Wel mogen de leerlingen altijd aan hun leerdoelen werken. Het is belangrijk dat u af en toe gaat oefenen met uw kind. Op verzoek van de gemeente willen wij graag het volgende onder de aandacht brengen: Inwoners maken het verschil.doe mee aan de Participatiepeiling. Maakt u gebruik van begeleiding naar werk, schulddienstverlening, (thuis)zorg of andere vormen van ondersteuning? Of helpt u als mantelzorger of vrijwilliger iemand die ondersteuning krijgt? Dan is de gemeente Zaanstad benieuwd waarover u iets te zeggen wilt hebben. Want als Zaankanter beslist u mee over het beleid van de gemeente. Meepraten én -beslissen In Zaanstad beslissen inwoners mee over het beleid van de gemeente. Ook Zaankanters die een beroep doen op ondersteuning en hun helpersomgeving: mantelzorgers en vrijwilligers. De gemeente Zaanstad zoekt naar nieuwe, eigentijdse vormen waarmee mensen kunnen meedenken over deze ondersteuning. En ook echt invloed krijgen op het beleid. Daar willen we u graag bij betrekken! Online enquête De gemeente is ook benieuwd naar de mening van ouders met kinderen die ondersteuning ontvangen hoe zij daarover zouden willen meepraten. Bent u ook zo n ouder, dan nodigen wij u van harte uit om uw stem te laten horen! Het vraagt maar een paar minuten van uw tijd. Via deze link komt u op de gemeentepagina die hierover meer informatie geeft: Wheelies Op school zijn er meerdere leerlingen met Wheelies (wieltjes onder hun schoenen). Vanaf a.s. maandag mogen de leerlingen niet meer met hun Wheelies door school. Dat heeft met de volgende reden te maken: - Ze gaan zeer snel en hierdoor onstaan er botsingen - Er heeft al 1 kind hierdoor haar pols gebroken Wij hopen op jullie begrip. Schooltijden Vanaf komende maandag gaan we de effectieve leertijd verhogen. We merken dat ouders soms op het laatste moment (8.30 uur) binnenkomen en dan ook nog meelopen naar de klas en uitgebreid afscheid nemen van hun kind. Hierdoor moet de leerkracht later beginnen met de les. Vanaf maandag mogen ouders nog mee naar binnen, wanneer ze voor 8.25 uur op school komen. Komen ze later? Dan wordt er op het schoolplein al afscheid genomen. Dit geldt voor leerlingen uit de groepen 4 t/m 8. Ook in de andere groepen willen we dat de ouders op tijd komen.

3 Pagina 3 van 5 Overig Het Eiland Nieuwe cao M.i.v. dit schooljaar is een nieuwe CAO voor het (basis)onderwijs van kracht. Eén van de belangrijkste aanpassingen in vergelijking tot de vorige is een aanscherping van de afspraken rondom de werktijden. De uitgangspunten waarop we de werkzaamheden (uitgaande van een fulltime kracht) dienen af te stemmen zijn: Een werkweek omvat 40 uren, met werkdagen van 8 uren per dag. De laatste (zomer)vakantieweek voor de kinderen is een werkweek voor de leerkracht. De gewerkte tijd bovenop de 8 uren per dag dient gecompenseerd te worden in tijd Voorbeeld 1: Een collega die op maandag en dinsdag werkt, werkt nu van 8.00 uur tot uur. Wanneer op maandag een informatieavond wordt gehouden en men is daarvoor in totaal 1,5 uur aan het werk, dan kan deze collega op een andere werkdag 1,5 uur eerder naar huis. Het probleem dient zich echter aan dat de leerlingen om weg zijn en er nog voor- en nawerk gedaan moet worden. Of dat overdracht plaats moet vinden naar een duo-collega om de volgende dag goed te kunnen starten. Compenseren wordt dan moeilijk. Voorbeeld 2: Een collega werkt op woensdag t/m vrijdag. Woensdag zijn de kinderen op school tot uur. De werkdag duurt echter tot uur. Deze collega heeft dus in vergelijking met de collega op de maandag en dinsdag, indien nodig, relatief veel tijd en gelegenheid tot compenseren. Ook heeft deze collega veel meer ruimte voor het invullen van allerlei school- en organisatorische taken en scholing. Gelukkig zijn al onze collega s niet het onderwijs ingegaan met een 9 tot 5 mentaliteit. Bovenaan blijft dan ook staan het belang van het kind en het kunnen bieden van kwalitatief goed onderwijs. Dat vraagt soms meer tijd. Dit wordt dan ook zonder meer gedaan. Echter door de ongelijkheid in schooltijden op maandag, dinsdag en donderdag, vrijdag t.o.v. de woensdag ontstaat er een grote ongelijkheid in mogelijkheden tussen collega s. Waar de één zich eigenlijk alleen maar bezig kan houden met het lesgeven en het vooren nawerk, kan, en moet, de ander dit aanvullen met een scala aan andere schoolwerkzaamheden. Het geheel betekent dan ook dat we selectief te werk moeten gaan in wat we (nog) als school kunnen en willen en wat we van een ieder kunnen vragen. Alle activiteiten na uur hebben namelijk consequenties voor de rest van de organisatie. In onze manier van werken proberen we nu invulling te geven aan bovengenoemde uitgangspunten, iets dat best lastig is. M5 Samen maken we de school veilig! Foto s van activiteiten staan op het informatiescherm en op MijnSchool Merkt u dat er dingen gebeuren op school waar uw kind last van heeft? Ga dan een melding maken op M5. Deze meldingen lezen de leerkrachten en wanneer er meerdere meldingen over een kind komen, dan wordt hij/zij daarop aangesproken. Tevens worden de ouders ingelicht. Melding kunt u maken via onze website:

4 Pagina 4 van 5 Overig Het Eiland Schoolschaken schooljaar Ook dit schooljaar zijn er op Het Eiland weer de vertrouwde schaakactiviteiten, t.w. de schaaklessen op de dinsdagmiddag en het Zaans Scholen Kampioenschap op de woensdagen 18 november en 9 december (+ eventuele finalewedstrijden in 2016). Vele kinderen zijn al bekend met de loop van de schaakstukken en zij beleven al snel veel plezier aan het slaan van zoveel mogelijk stukken van de tegenstander. Maar gaandeweg leer je de bedenktijd steeds beter gebruiken en kom je erachter dat ook andere strategieën tot succes kunnen leiden. Via uitgekiende lesmethoden, in veel gevallen verduidelijkt aan de hand van computermateriaal, kun je stap voor stap steeds beter leren schaken en worden naast cognitieve vaardigheden ook concentratie, creativiteit en persoonlijkheidsontwikkeling getraind. Dat laatste komt net als in andere sporten tot uiting bij het leren omgaan met verlies. Of dat nu komt door te snel spel, een blunder of een tegenstander die gewoon te sterk is, de heldere schaakregels en overzichtelijke waarheid op het bord maken het makkelijker te accepteren en ervan te leren zodat het de volgende keer beter gaat. Als voorbereiding op de teamwedstrijden wordt in het begin vooral de aandacht geschonken aan de praktijk (het spelen van partijen). Steeds voorafgegaan door een korte instructie over bijv. materiaalwinst, matzetten, openingstrucjes en wedstrijdregels (zoals Aanraken is zetten ). Vorig jaar plaatsten beide teams zich binnen hun categorie voor de finale en daarin was voor Eiland 2 zelfs een fraaie 2 e plaats weggelegd! Hopelijk kunnen er dit jaar weer tenminste 2 teams samengesteld worden. Vanaf december richten we ons op de stappenmethode (werkbladen met oefenopgaven etc.) die kan worden afgerond met een examen. Tevens start dan de competitie (elke week een partij tegen afwisselende tegenstand) waarbij bekers gewonnen kunnen worden. De kosten voor deze lessenserie bedragen 15 euro. Zit je in groep 5 t/m 8 en wil je in aanmerking komen voor een plaats in één van de schoolteams dan ben je vanaf dinsdag 13 oktober na uur welkom in het overblijflokaal op de bovenste verdieping. Ook als je niet aan de teamwedstrijden kunt meedoen maar wél wat meer van schaken te weten wil komen ben je van harte uitgenodigd om geheel vrijblijvend een partijtje mee te spelen. Chris de Saegher schaakmeester 1561rk153@hetnet.nl

5 Pagina 5 van 5 Evaluatie Het Eiland IPC en Engels Als school hebben we de eerste weken vooral de focus gelegd op het ochtendprogramma, zodat lezen, rekenen en taal goed zou starten. In alle groepen zijn we nu in de middag gestart met IPC (groep 5 en 6 zijn iets later gestart). Daarin komen de vakken geschiedenis, aardrijkskunde, natuur, creatief, kunst, techniek en ict voor. Dit wordt aangeboden aan de hand van een thema. Aan het einde van de periode kunt u als ouder op school kijken wat uw kind heeft gemaakt. Dit kan op vrijdag 16 oktober van uur tot uur. Engels wordt ook aangeboden in IPC. Het lastige voor ons is dat het er niet automatisch in zit, maar dat de collega s daar zelf opdrachten bij moeten maken. Hierbij kunnen ze gebruik maken van onze oude methode. Meeste ouders vinden bij Engels dat de leerlingen woordjes moeten leren. Dit past niet bij onze visie op onderwijs. Wij vinden het belangrijk dat het in een betekenisvolle context wordt geplaatst en daardoor verwerken wij het in een thema van IPC. De eerste periode is Engels nog minimaal aangeboden, omdat de focus lag op het ochtenprogramma. In de 2 e periode (herfst- tot kerstvakantie) zullen we meer aandacht schenken aan IPC en Engels, wij hopen hier op uw begrip. Huiswerk Vanaf groep 7 willen wij beginnen met huiswerk. Dit doen we ter voorbereiding op de middelbare school, zodat de overgang niet al te groot is. Er zullen lessen thuis gemaakt moeten worden en er zullen soms toetsen meegegeven worden. We hopen dat u als ouder hier uw kind hiermee helpt. Dit is erg belangrijk. Het is nog niet van start gegaan en dat heeft te maken met de vele veranderingen. Binnenkort zullen we hiermee gaan starten. Wist u dat.. U zelf in MijnSchool via mijn account bij notificaties kunt aangeven of u een wilt ontvangen wanneer er een bericht wordt geplaatst? Obs Het Eiland P.A. van Meverstraat XE Zaandam Telefoon: info@obsheteiland.nl We zitten ook op het web!

Nieuwsbrief 3, 4 oktober Agenda

Nieuwsbrief 3, 4 oktober Agenda Nieuwsbrief 3, 4 oktober 2017 Agenda 4 oktober Opening Kinderboekenweek 5 oktober Staking in het primair onderwijs 13 oktober Opa en Oma dag, voorlezen van 13.15 14.20 20 oktober Podiumoptreden groep 1-2

Nadere informatie

Negatief of positief

Negatief of positief 14-10- 15 n ummer 5 Inhoud - - Negatief of positief Er zijn ouders bij ons geweest die veel vragen hebben over het nieuwe onderwijssysteem, maar niet alle ouders komen bij ons. Andere ouders hebben ook

Nadere informatie

Start school 2015-2016

Start school 2015-2016 24-06- 15 n ummer 20 Inhoud - - Start school 2015-2016 Begin van het nieuwe schooljaar starten we met de nadruk op de groepsdynamiek. Daarom zullen we o.a. in de eerste week nog niet starten met IPC, maar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 25.03

Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 25.03 Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 25.03 02 okt. Versieren school thema herfst werkgroep ouders 05 okt. Dag van de leraar 05 okt. Informatieavond 1 e Communie. Aanvang 19.30 uur 07 t/m 18 okt. Kinderboekenweek.

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

RHOON, 6 SEPTEMBER 2017

RHOON, 6 SEPTEMBER 2017 RHOON, 6 SEPTEMBER 2017 Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u het eerste Reisverslag van het schooljaar 2017-2018. Na een welverdiende vakantie zijn wij verleden week weer gestart. De kinderen zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Tragisch incident. Namens de school wensen wij Max en de familie heel veel sterkte! Nieuwe CAO. Komende activiteiten - - MijnSchool

Tragisch incident. Namens de school wensen wij Max en de familie heel veel sterkte! Nieuwe CAO. Komende activiteiten - - MijnSchool 10 06 15 n ummer 19 Inhoud Tragisch incident 1 Nieuwe CAO 1 MijnSchool 1 Komende activiteiten 1 Tragisch incident Gisteren is er een tragisch incident in de wijk geweest waarbij een vader van onze school

Nadere informatie

Nieuws vanuit de taalhoek

Nieuws vanuit de taalhoek Inleiding Wij hopen dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben gehad. Wat was het fijn om alle kinderen weer op school terug te zien. Voor het ene kind is de start in een nieuwe groep een uitdaging

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

HUISWERKBELEID. Inhoudsopgave... 1. Inleiding... 2. Het doel van dit huiswerkbeleid... 2. Voorwaarden huiswerkbeleid... 2

HUISWERKBELEID. Inhoudsopgave... 1. Inleiding... 2. Het doel van dit huiswerkbeleid... 2. Voorwaarden huiswerkbeleid... 2 HUISWERKBELEID Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Het doel van dit huiswerkbeleid... 2 Voorwaarden huiswerkbeleid... 2 Doelstellingen huiswerk... 3 Opbouw van het huiswerk... 3 Incidenteel huiswerk... 6

Nadere informatie

Welkom op de informatie-avond!

Welkom op de informatie-avond! Welkom op de informatie-avond! Programma: Presentatie over de uitslag van de tevredenheidsonderzoeken, de verbeterplannen en de resultaten van vorig schooljaar. Interactief met elkaar van gedachten wisselen

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Agenda: oktober/november UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag oktober 19 Start herfstvakantie 12

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kinderboekenweek. Techno+klas. Studiedag! In dit nummer:

Nieuwsbrief. Kinderboekenweek. Techno+klas. Studiedag! In dit nummer: 6 oktober 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Kinderboekenweek Zoals al in een aparte nieuwsbrief vermeld zullen we woensdag 6 oktober a.s. om half 9 op het schoolplein een korte maar verrassende opening hebben

Nadere informatie

Verandering na de voorjaarsvakantie

Verandering na de voorjaarsvakantie 11-02- 15 n ummer 12 Verandering na de voorjaarsvakantie Inhoud Verandering na de voorjaarsvakantie 1 Toetsen en gesprekken 1 Komende activiteiten 1 Afgelopen maandag hebben we een studiedag gehad en er

Nadere informatie

Agenda september: Maandagmiddag 16 nov. heeft het team een gezamenlijke scholing. Alle leerlingen zijn deze dag om 12.00 uur vrij!!

Agenda september: Maandagmiddag 16 nov. heeft het team een gezamenlijke scholing. Alle leerlingen zijn deze dag om 12.00 uur vrij!! Pagina 1 NIEUWSBRIEF NO. 1 OBS DE BOUWSTEEN SCHOOLJAAR 2015 2016 0597-331570 11 SEPTEMBER 2015 Agenda september: Vooruitblik oktober: 13 okt. Oud papier lopen 14 okt. Nieuwsbrief 2 5-16 okt. Schoolbreed

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie Agenda 23 feb; rapport mee 23 feb: uitje groep 8 26 feb t/m 2 mrt: krokusvakantie 14 maart: (mogelijk) stakingsdag 19 maart: studiedag bestuur: lln vrij 21-28 maart Cultuurweek 29 en 30 mrt: presentaties

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 november nr. 05

Nieuwsbrief. 6 november nr. 05 Nieuwsbrief 6 2014 2014-2015 nr. 05 Beste ouders/ verzorgers, De herfstvakantie is weer achter de rug. De komende periode wordt een drukke, maar gezellige tijd. Binnenkort komen de eerste rapporten en

Nadere informatie

Welkom Yano en Naéli worden volgende week 4 jaar en komen dan bij ons in groep 1. We wensen Yano, Naéli en hun ouders veel plezier bij ons op school!

Welkom Yano en Naéli worden volgende week 4 jaar en komen dan bij ons in groep 1. We wensen Yano, Naéli en hun ouders veel plezier bij ons op school! OBS Zuid Wolvega Oranje Nassaulaan 51 8471 LL Wolvega 0561-615138 www.obszuid.nl directie@obszuid.nl NIEUWSBRIEF Schooljaar 2019-2020, nr. 3, 13 september 2019. Welkom Yano en Naéli worden volgende week

Nadere informatie

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief september 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 www.bonifaciusschool.nl ouders@bonifaciusschool.nl. Wassenaar, maart 2015.

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 www.bonifaciusschool.nl ouders@bonifaciusschool.nl. Wassenaar, maart 2015. Bonifax Wassenaar, maart 2015. Beste ouders/verzorgers, Deze Bonifax is voor de maand maart 2015. Deze maand staat grotendeels in het teken van de projectweken met als afsluiting de open-huis-avond op

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

OUDERINFO. Continurooster. Schooljaar 2014/2015 Nummer 8 30 april 2015. Agenda

OUDERINFO. Continurooster. Schooljaar 2014/2015 Nummer 8 30 april 2015. Agenda OUDERINFO Schooljaar 2014/2015 Nummer 8 30 april 2015 Continurooster In het team en de MR vergaderingen praten we al enige tijd over invoering van een continurooster. Om verschillende redenen hebben we

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 7 Datum: 11-12-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, In deze nieuwsbrief een update over de overgang van groep 8 kinderen naar het voortgezet onderwijs (VO), een terugblik op

Nadere informatie

SPORCKTKALENDER

SPORCKTKALENDER SPORCKTKALENDER 2018-2019 augustus 2018 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Sporcktinfo 1 16 17 18 19 20 Eerste schooldag 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Sporcktinfo 2 30 31 Op 20 augustus start het nieuwe

Nadere informatie

Staat voor onderwijs dat meegroeit! Nieuwsbrief september 2017

Staat voor onderwijs dat meegroeit! Nieuwsbrief september 2017 Agenda september Dinsdag 19 september Woensdag 20 september Donderdag 21 september Maandag 25 september Maandag 25 september Woensdag 27 september 19.30-20.30uur Informatieavond groep 1 / 2 ( Ans, Nynke,

Nadere informatie

Wat we precies gaan kopen van dit geld is nog niet bekend maar zal volgend schooljaar duidelijk worden. U hoort nog van ons!! 1

Wat we precies gaan kopen van dit geld is nog niet bekend maar zal volgend schooljaar duidelijk worden. U hoort nog van ons!! 1 Nieuw lid MR... 1 Opbrengst kaartenactie... 1 Vakanties en studiedagen 2017-2018... 2 Sportdag september: Hulpouders gevraagd!!!... 2 Even voorstellen... 3 We zwaaien ze feestelijk uit!... 4 Summerfun...

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26-06-2014

Nieuwsbrief 26-06-2014 Nieuwsbrief 26-06-2014 Beste ouders/verzorgers, Dit is de laatste schoolkrant van het schooljaar 2013-2014. Namens bestuur, team en directie van basisschool de Meent alvast een fijne vakantie gewenst!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5. Algemene informatie. Belangrijke data: Invulling vacature groep 1-2c. Terugblik infoavond social media

Nieuwsbrief 5. Algemene informatie. Belangrijke data: Invulling vacature groep 1-2c. Terugblik infoavond social media Nieuwsbrief 5 25 oktober 2018 Belangrijke data: 26 oktober Halloween Kromstraat 29 oktober Schema oudergesprekken in centrale hal (gr. 1 t/m 7) 29 oktober Informatieavond VO groepen 7 en 8, 19.30 uur 31

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Inhoud Informatie van school Deur 5 minuten later open! Kinderboekenweek Herfstvakantie Studiedag team 6 oktober dag van de leraar Inloop bij de directeur Agenda Verzoeken

Nadere informatie

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom! Vanaf dit schooljaar zit uw kind in groep 8, hartelijk welkom! In dit boekje gaan wij u en uw kind wat meer vertellen over het reilen en zeilen in 8a en

Nadere informatie

augustus 2017 Aantekeningen ma di wo do vr za zo Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg Telefoon:

augustus 2017 Aantekeningen ma di wo do vr za zo Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg Telefoon: kalender schooljaar 2017-2018 augustus 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Eerste schooldag Op 28 augustus start het nieuwe schooljaar om 8.30 uur.

Nadere informatie

Piramidepost 21 oktober 2014

Piramidepost 21 oktober 2014 Piramidepost 21 oktober 2014 Data Activiteit Bestemd voor Woensdag Start schoolreisje naar Texel Groepen 8 22 oktober Vrijdag Kledingbeurs (14.00 15.15) Alle ouders / verzorgers 24 oktober Laatste dag

Nadere informatie

Agenda. Nieuws van directie

Agenda. Nieuws van directie Agenda 1 september Feestelijke opening nieuwe hoofdingang 1 september Inloopochtend voor ouders van groep 5a / 5b 2 september Inloopochtend voor ouders van groep 6 3 september Inloopochtend voor ouders

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Weekbrief 28 september

Weekbrief 28 september Weekbrief 28 september Ouders en verzorgers, Fotograaf Vandaag lopen er wel drie fotografen door het gebouw. Het lijkt wel een fotostudio. En wat zien alle kinderen er feestelijk uit. Dat moeten mooie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06 november 2017 Nr. 3

Nieuwsbrief 06 november 2017 Nr. 3 Nieuwsbrief 06 november 2017 Nr. 3 Studiedag woensdag 6 december Op woensdag 6 december a.s. hebben de kinderen vrij. De leerkrachten hebben dan een studiedag. Methodetoetsen in ParnasSys Wij vinden het

Nadere informatie

o.b.s. DE EGLANTIER directie@eglantiertanthof.nl tso@eglantiertanthof.nl info@kinderopvang-plein.nl

o.b.s. DE EGLANTIER directie@eglantiertanthof.nl tso@eglantiertanthof.nl info@kinderopvang-plein.nl o.b.s. DE EGLANTIER Locatie: Tanthof Derde Werelddreef 29 2622 HB Delft Tel: 015-2617650 Fax: 015-2578413 Nieuwsbrief 12 E-mailadres: MR: OR: TSO: BSO: directie@eglantiertanthof.nl mr@eglantiertanthof.nl

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs Nieuwsbrief januari 2019 In deze nieuwsbrief -open dagen voortgezet onderwijs -stuurgroep cultuur -aanmelding nieuwe leerlingen -koffiecafé - CITO veranderingen - Tevredenheidspeilingen -troost KOFFER

Nadere informatie

Vakantie 2013. Vakantie 2014. Zomervakantie. Omgaan met elkaar. Vrijdag 19 juli vrij Maandag 22 juli start zomervakantie

Vakantie 2013. Vakantie 2014. Zomervakantie. Omgaan met elkaar. Vrijdag 19 juli vrij Maandag 22 juli start zomervakantie Hofbode 21-2 Juli 2013 Vakantie 2013 Herfstvakantie 21 oktober t/m 25 oktober Kerstvakantie 23 december t/m 3 januari Vakantie 2014 Voorjaarsvakantie 17 februari t/m 21 februari Pasen + meivakantie 18

Nadere informatie

Nieuwsbrief 08. jaargang 22

Nieuwsbrief 08. jaargang 22 Nieuwsbrief 08 jaargang 22 obs Dik Trom Wormerstraat 25, 2131 AX Hoofddorp tel: 023 561 33 11 e-mail: nieuwsbrief@diktromschool.nl web: www.obsdiktrom.nl obs De Ontdekking Van den Berghlaan 76-78, 2132

Nadere informatie

26 maart 2015 Nr. 13

26 maart 2015 Nr. 13 26 maart 2015 Nr. 13 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag Week 13 23/3-29/3 schoolvoetbal Week 14 30/3-5/4 schoolvoetbal paasontbijt Goede vrijdag Week 15 6/4-12/4 Tweede paasdag Week 16

Nadere informatie

Riemslootnieuws. Jaargang 16 20-08-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090. www.obsderiemsloot.nl.

Riemslootnieuws. Jaargang 16 20-08-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090. www.obsderiemsloot.nl. Riemslootnieuws 623 www.obsderiemsloot.nl. TSO aanmeldingen via planning@dagendou.nl Jaargang 16 20-08-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: riemsloot@dagendou.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 3 september 2014

Nieuwsbrief 2 3 september 2014 Engelgaarde 33, 7943 LD Meppel - 0522 260651 - www.detolter.nl - directie@detolter.nl Nieuwsbrief 2 3 september 2014 Agenda Donderdag 04 september informatieavond groep 3 en 7 Maandag 08 september informatieavond

Nadere informatie

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Inleiding: Het onderwijs op school is er onder meer op gericht de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de leerlingen te vergroten. Ook het maken van huiswerk levert

Nadere informatie

Huiswerkbeleid 2 0 1 5-2 0 1 6

Huiswerkbeleid 2 0 1 5-2 0 1 6 Huiswerkbeleid 2 0 1 5-2 0 1 6 Inhoud Inhoud 1 1. Waarom geven wij huiswerk? 2 2. In welke groepen krijgen de kinderen huiswerk? 3 3. Wat kunnen de ouders van de school verwachten? 3 4. Wat verwacht de

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

We leren met en van elkaar! Agenda: Ik speel, ik deel en ik werk, samen staan we sterk!

We leren met en van elkaar! Agenda: Ik speel, ik deel en ik werk, samen staan we sterk! Schooljaar 2014-2015 Nr. 02 Het schooljaar is begonnen! Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar de eerste schoolweek zit er schooljaar al weer op. 2010-2011 Best een spannende week met veel nieuwe

Nadere informatie

Geachte ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief oktober 2015

Geachte ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief oktober 2015 CBS De Bron/ Christinaplaats Christinaplaats 1 3223XE Hellevoetsluis Telefoonnummer 0181 313638 E- mail: info@cbsdebron.vcodekring.nl Website: www.cbs-debrug.nl Nieuwsbrief oktober 2015 Geachte ouders/

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Groep 3. Juni 2015. Thema s groep 1-2 Er op uit Vaderdag Zomer (Schatkist) Letters groep 1/2 Week 23 u Week 24 z Week 26 F

Groep 3. Juni 2015. Thema s groep 1-2 Er op uit Vaderdag Zomer (Schatkist) Letters groep 1/2 Week 23 u Week 24 z Week 26 F Juni 2015 Thema s groep 1-2 Er op uit Vaderdag Zomer (Schatkist) Letters groep 1/2 Week 23 u Week 24 z Week 26 F Groep 3 Nog 6 weken en dan is het alweer zomervakantie. De tijd vliegt voorbij! De komende

Nadere informatie

Algemene informatieavond groep 5-6

Algemene informatieavond groep 5-6 Algemene informatieavond groep Kindcentrum de Eik Burg. Willemeplein 8 EA Nieuwstadt Tel. 4483938 www.kcdeeik.nl Inhoud Presentatie Afspraken Pedagogisch klimaat Handelingsgericht werken Coöperatieve werkomgeving

Nadere informatie

Augustus Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon:

Augustus Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon: kalender schooljaar 2015-2016 Augustus 2015 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 5 Eerste schooldag Op 31 augustus start het nieuwe schooljaar om 8.30

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 5 24 september 2015 INHOUD: Ouder gevraagd! Niet met vreemde mannen mee Vincent van Gogh op school Week van de pauzehap groepen 5-8

Nadere informatie

Continurooster? Voorlichtingsbijeenkomst ouders 28 november 2012

Continurooster? Voorlichtingsbijeenkomst ouders 28 november 2012 Continurooster? Voorlichtingsbijeenkomst ouders 28 november 2012 Agenda Inleiding Het continurooster Voor- en nadelen continurooster Consequenties? Aanpak Afsluiting Inleiding Waarom de schooltijden veranderen:

Nadere informatie

Even voorstellen. Meneer Bart (b.vandennieuwenhof@skpo.nl) Juf Marjon (m.dozy@skpo.nl) Meneer Maarten (onderwijsassistent)

Even voorstellen. Meneer Bart (b.vandennieuwenhof@skpo.nl) Juf Marjon (m.dozy@skpo.nl) Meneer Maarten (onderwijsassistent) Kernwaarden Kernwaarden Even voorstellen Meneer Bart (b.vandennieuwenhof@skpo.nl) Juf Marjon (m.dozy@skpo.nl) Meneer Maarten (onderwijsassistent) Werkdagen: Bart: maandag dinsdag donderdag vrijdag Marjon:

Nadere informatie

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 5 september 2014 INFO 1

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 5 september 2014 INFO 1 I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 5 september 2014 INFO 1 IN DEZE INFO Teamontwikkeling Inschrijven op school Informatie-avonden Afstemmingsgesprekken

Nadere informatie

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda Voorwoord Beste ouder(s) / verzorger(s) van OBS de Plantage, Bij het verschijnen van deze nieuwsbrief is de zomervakantie

Nadere informatie

Even voorstellen. Juf Eveline Juf Annette Juf Kim LIO stagiaire

Even voorstellen. Juf Eveline Juf Annette Juf Kim LIO stagiaire Kernwaarden Kernwaarden Even voorstellen Juf Eveline Juf Annette Juf Kim LIO stagiaire Werkdagen: Juf Eveline: donderdag Juf Annette: maandag dinsdag woensdag vrijdag Juf Kim: maandag dinsdag en soms een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Jaargang 2015-2016 21 augustus 2015 nummer 1

Nieuwsbrief. Agenda. Jaargang 2015-2016 21 augustus 2015 nummer 1 Jaargang 2015-2016 21 augustus 2015 nummer 1 Nieuwsbrief Nieuw schooljaar Het nieuwe schooljaar gaat maandag a.s. weer van start! Na zes weken vakantie gaan de schooldeuren weer open. We hopen dat u en

Nadere informatie

TUNNISKE Jaargang 12 nummer 59 13-10-2014

TUNNISKE Jaargang 12 nummer 59 13-10-2014 TUNNISKE Jaargang 12 nummer 59 13-10-2014 Sinterklaasvoorstellingen in de Enck Het lijkt nog ver weg maar voor we het weten is het al weer 5 december. Vandaar deze herinnering om op tijd kaartjes te bestellen

Nadere informatie

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar.

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar. Info 5 2016/2017 Datum: 09-12-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben een heerlijk Sinterklaasfeest achter de rug. Iedereen bedankt voor de hulp! In deze Info wat foto s,

Nadere informatie

Het Wilgenblaadje. Editie 7: 16.10.2015. Belangrijke data:

Het Wilgenblaadje. Editie 7: 16.10.2015. Belangrijke data: Het Wilgenblaadje Editie 7: 16.10.2015 Belangrijke data: 16 oktober oud papier 22 oktober fietsverlichtingscontrole 23 oktober studiedag 26-30 oktober herfstvakantie 2 november vanaf deze week start schoolfruit

Nadere informatie

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 16 maart Peuterdoedag

die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 16 maart Peuterdoedag januari 26 Activiteiten die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt half februari Cursussen blindtypen 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 24 februari Open dag 9 11.30 u 16 maart

Nadere informatie

Kalender juni en juli. Maandag 9 juli Start rapportgesprekken (t/m 13 juli) Dinsdag 10 juli Sportdag scholen Broek op Langedijk (groep 5 t/m 8)

Kalender juni en juli. Maandag 9 juli Start rapportgesprekken (t/m 13 juli) Dinsdag 10 juli Sportdag scholen Broek op Langedijk (groep 5 t/m 8) obs De Phoenix Week 26-2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), De laatste weken van het schooljaar zijn alweer aangebroken. Vorige week donderdag hebben we met elkaar het schoolproject Blink afgesloten, waarbij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen!

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 2, 28-09-2016 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 2, 28-09-2016 In dit nummer: Continurooster 1 1 MR 2 Vakantiespelen Hengelo Sport Buitenschoolse

Nadere informatie

Nieuwe schooltijden schooljaar 2012 2013

Nieuwe schooltijden schooljaar 2012 2013 Nieuwe schooltijden schooljaar 2012 2013 Beste ouder(s), Zoals u weet gaan de schooltijden veranderen. Vorig jaar wees een enquête uit dat ongeveer 60 % van de ouders de voorkeur geeft aan een rooster

Nadere informatie

Agenda: 18 okt. Kijkmiddag Kinderboekenweek 21-25 okt. Herfstvakantie 30 okt. Vreedzame ouderavond 01 nov. Nieuwsbrief 5

Agenda: 18 okt. Kijkmiddag Kinderboekenweek 21-25 okt. Herfstvakantie 30 okt. Vreedzame ouderavond 01 nov. Nieuwsbrief 5 Pagina 1 NIEUWSBRIEF NO. 4 SCHOOLJAAR 2013 2014 11 OKTOBER 2013 OBS DE BOUWSTEEN HARDENBERG 8 9684 AM FINSTERWOLDE 0597 331570 Agenda: 18 okt. Kijkmiddag Kinderboekenweek 21-25 okt. Herfstvakantie 30 okt.

Nadere informatie

INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3

INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3 INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3 schooljaar 2017 2018 Geachte ouder(s), beste leerlingen, Vanmorgen hebben de ouders van de leerlingen van groep 6,7 en 8 het volgende bericht gekregen: Juf Else gaat de

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 06 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 17-10-2017 Jaarvergadering OR Beste ouders/verzorgers, In deze info: Aanmelden voor Gras Jaarvergadering

Nadere informatie

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur)

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur) J a a r g a n g 1 0, n r. 5 2 1 j a n u a r i 2 0 1 5 Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Toename aantal leerlingen: We starten met een derde groep 1/2. Belangrijke data 2 1 2 Informatieavond Vijf

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 4 17 september 2015 Inhoud: Ontwerp nieuw schoolplein definitief Kunstthema Vincent van Gogh Nieuws van de MR Informatieavond Kurzweil

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Editie 1, jaargang 2, 21 augustus 2013

NIEUWSBRIEF Editie 1, jaargang 2, 21 augustus 2013 Welkom Wij zijn blij iedereen weer terug op school te zien na een warme zomervakantie. Maandagochtend hebben wij de kinderen opgewacht op het schoolplein. Daar kregen zij van de leerkracht een lang buigzaam

Nadere informatie

Het Lebuïnusblad. Foto s op www.lebuinus.nl Op de site van school zijn foto s toegevoegd van de tentoonstelling over de Kinderboekenweek.

Het Lebuïnusblad. Foto s op www.lebuinus.nl Op de site van school zijn foto s toegevoegd van de tentoonstelling over de Kinderboekenweek. Positief Bezig zijn op School Het Lebuïnusblad Goed gedrag kun je leren. In de week na de herfstvakantie gaan we de volgende regel oefenen op school: Op tijd komen is goed, want samen starten moet Tip

Nadere informatie

UIT DE WEI 14 september 2017

UIT DE WEI 14 september 2017 KALENDER UIT DE WEI 14 september 2017 Maandag 18 september Informatie avond 20.00 uur Maandag 18 september t/m vrijdag 22 september Week tegen pesten! Woensdag 20 september Groeiplan besprekingen WELKOM

Nadere informatie

Bernardusschool. Weekbrief 25 september t/m 2 oktober 2015. Agenda. Hutspot eten. Oproep van de medezeggenschapsraad

Bernardusschool. Weekbrief 25 september t/m 2 oktober 2015. Agenda. Hutspot eten. Oproep van de medezeggenschapsraad Weekbrief 25 september t/m 2 oktober 2015 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Hutspot eten Op donderdag 1 oktober gaan de kinderen van groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. Jaarkalender. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. Jaarkalender. In dit nummer: 29 augustus 2017 Nieuwsbrief Welkom! Graag heet ik alle leerlingen en ouders weer van harte welkom op school! We zijn alweer een week bezig en iedereen is inmiddels al een beetje gewend aan de nieuwe juf

Nadere informatie

Obs De Boogerd Maurik. Basis voor Groei en Bloei. Groep 1-2 heeft een opening van de voorleesdagen

Obs De Boogerd Maurik. Basis voor Groei en Bloei. Groep 1-2 heeft een opening van de voorleesdagen In Het Openbaar Obs De Boogerd Maurik Basis voor Groei en Bloei Maurik, 14 januari 2016 Dinsdag 12 januari Woensdag 27 jan. t/m 6 febr. Woensdag 27 januari MR vergadering Nationale Voorleesdagen voor de

Nadere informatie

Nieuwsbrief OBS De Meerpaal

Nieuwsbrief OBS De Meerpaal Nieuwsbrief OBS De Meerpaal 13 januari 2015, nummer 5 Inhoud 1. Goed 2015 2. Te laat komen 3. Luizenouders 4. Uitnodigingen 5. Niet fietsen op het schoolplein 6. Museum Jeugduniversiteit 7. Voorleesdagen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer

NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rotterdam Telefoon 010 2907827 email L.Reichardt@de-akkers.nl www.de-akkers.nl November 2015 Waar te vinden? De

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2014 2015 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte. Nieuwsbrief Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690 email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.nl jaargang 22, nummer 2, november 2015 KORTE INHOUD VAN

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr oktober 2015

NIEUWSBRIEF nr oktober 2015 NIEUWSBRIEF nr. 6 26 oktober 2015 In deze nieuwsbrief: Zwangerschapsverlof Floor Kwart over 8 Inloop Sinterklaas MR nieuws Beweegwijs Nationaal schoolontbijt Sparen voor een goed doel Belangrijke data:

Nadere informatie

Nieuwsflits #1. september 2017

Nieuwsflits #1. september 2017 Nieuwsflits #1 september 2017 Belangrijke data: Maandag 4 september Woensdag 6 september Kennismakingsgesprekken groepen 3 tot en met 8. Maandag 18 september tot en met vrijdag Op voeten en fietsen projectweek!

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 21 12 e jaargang Vrijdag 17 juli 2015 De Fairytale

Nadere informatie

Leonardo nieuwsbrief april 2016

Leonardo nieuwsbrief april 2016 Leonardo nieuwsbrief april 2016 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Vanaf begin maart ben ik gestart op de Leonardo/Achtbaan. Eerder heb ik mezelf al aan U voorgesteld via een brief. Het was een warm welkom

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OBS "Roxenisse" Julianaweg 4 3248 AN Melissant 0187-601951

NIEUWSBRIEF OBS Roxenisse Julianaweg 4 3248 AN Melissant 0187-601951 NIEUWSBRIEF OBS "Roxenisse" Julianaweg 4 3248 AN Melissant 0187-601951 www.obsroxenisse.nl info@obsroxenisse.nl Nummer 3 02-10-2015 ECO bericht Econieuws Van links naar rechts stellen zij zichzelf voor:

Nadere informatie

Informatieavond groep 7-8

Informatieavond groep 7-8 Welkom allemaal. Informatieavond groep 7-8 Schooljaar 2014-2015 02-09-2014 Agenda Voorstellen aanwezigen Schoolmissie Gang van zaken in de groep Voortgezet onderwijs Activiteiten groep 7 en 8 Communicatie

Nadere informatie

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015 Oktober 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand oktober zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Jaylinn Meijering Luca Wildschut We wensen jullie allemaal een fijne tijd op onze school. De

Nadere informatie