Figuur 1: het oude logo van Tonido. Tonido

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Figuur 1: het oude logo van Tonido. Tonido 1954-2014"

Transcriptie

1 Figuur 1: het oude logo van Tonido Tonido Tonido bestaat dit jaar 60 jaar. Dat is een mooi moment om eens in de oude schoenendoos te kijken naar wat er allemaal bekend is van een club die in Valkenswaard maar ook daarbuiten een goede naam heeft. Het is nu zondagmiddag en ik heb weer eens tijd en zin om te kijken wat Tonido nu eigenlijk allemaal is (geweest). Of dit korte verslag aanleiding is van meerdere verhalen is nog niet duidelijk. Het is in elk geval een leuke aanzet om onze geschiedenis niet verloren te laten gaan. Figuur 2: gewijzigde Tonido-logo Op 4 juli 1954 heeft een groep Valkenswaardse inwoners het startsein gegeven van Tonido. Een bestuur werd geformeerd, een vereniging gesticht en diverse gymzalen werden in Valkenswaard gehuurd. Tonido: Tot Ons Nut Is Deze Opgericht! Wat weinig mensen weten is dat vóór de oprichting van Tonido gymnastiek louter een aangelegenheid was voor jongens en mannen. Zo niet bij Tonido. Het werd een vereniging voor mannen én vrouwen. De nieuwe vereniging kwam tegenmoet aan de wensen die leefden onder velen in Valkenswaard. In de loop der jaren veranderde niet alleen de sport, maar ook Tonido. In de eerste 25 jaar werd regelmatig een ledenbestand geteld van 900 tot 1000 leden. En dat zonder computer. Er was een groot schrift, je kent dat wel. Vroeger in gebruik voor de boekhouding van bedrijven. Daarin werden de namen van de leden en de data van lidmaatschap genoteerd. En na elke afzegging bestond het deleten uit een pennenstreek door de naam. De laatste 15 jaar blijft het ledenaantal schommelen tussen 300 en 250 leden. Gelukkig zijn er nu computers. Anders was er geen vrijwilliger te vinden die ons bestand in de gaten wilde houden. Het ledenaantal is geslonken, omdat er door de jaren heen nu eenmaal meer sportaanbod voor de mensen is gekomen die veelal financieel ook bereikbaar is. Wel is al heel vaak geconstateerd dat erg veel meisjes en vrouwen uit Valkenswaard wel even lid zijn geweest van Tonido. Voor de club heeft van begin af aan voorop gestaan dat de leden plezier aan hun activiteit beleven. De rest wat dat ook mag zijn komt dan vanzelf wel. Leuk is het om te lezen wat volgens onze statuten het doel van de club is: De vereniging stelt zich ten doel, geïnspireerd vanuit de katholieke levensbeschouwing, de sportieve belangen van haar leden te behartigen en de sportbeoefening, in het bijzonder de beoefening van de gymnastiek- en turnsport, te propageren.

2 De kroon m.b.t. het lidmaatschap van Tonido wordt gespannen door Bertha Kuijlaars-Sprengers. Zij is lid geworden bij de oprichting in 1954 en is dat altijd gebleven. Nog steeds verzorgt zij lessen voor seniorendames. Een groep dames die niet alleen het bewegen zelf belangrijk vindt, maar ook de onderlinge band hoog in het vaandel hebben. Veel van deze dames zijn gezamenlijk ook actief op de fiets. Bertha is een belangrijke spin in het web van deze groepen. Bertha was samen met echtgenoot Piet ook betrokken bij het eerste Zomerkamp van Tonido in Een activiteit van de club die altijd in ere is gehouden, en waarvan Bertha er geen enkele meer heeft gemist. Bijna 30 jaar lang heeft zij het kamp fysiek ondersteund als vast lid van de keukenploeg. Bertha heeft voor haar activiteiten een koninklijke onderscheiding ontvangen. De gemeente heeft haar eerder een vrijwilligerspenning uitgereikt. Figuur 3: Bertha Kuijlaars- Sprengers Tonido heeft door de jaren heen twee leden benoemd tot erelid. Bertha Kuijlaars en Fien van der Horst overigens ook al 58 lid van Tonido kregen deze eer vanwege hun niet aflatende inzet voor de vereniging. Dit als trainster, voor hun activiteiten tijdens het zomerkamp, ondersteuning bij wedstrijden en (Fien) als jurylid. Naast deze ereleden zijn René Mentjox en Fred Emmerik door het bestuur van de vereniging benoemd als Lid van verdienste. Beide hebben als bestuurslid (respectievelijk 15 en 13 jaar), vrijwilliger tijdens evenementen en het zomerkamp ook hun steentje voor de club bijgedragen. Figuur 4: Bertha en Fien op 16 december 2012 nadat Fien was gehuldigd als erelid Eerdere jubilea Tonido Tonido heeft twee maal eerder een jubileum gevierd. In 1979 werd zeer uitgebreid stilgestaan bij het 25-jarig jubileum. Zoals het een Rooms Katholieke vereniging in die tijd betaamde, werd in 1979 het jaarfeest begonnen met een Heilige Mis in de Nicolaaskerk geleidt door (toen nog) pastoor Jan van Genugten. Een mooi gebaar van het bestuur van die tijd was het doel van de collecte tijdens de dienst. Deze werd gehouden ten bate van de Valkenswaardse vereniging voor het gehandicapte kind (mede Figuur 5: Het bestuur van Tonido tijdens de receptie voor het 25-jarig jubileum (zouden onze leden later ook zeggen dat wij al op leeftijd waren?)

3 omdat 1979 het jaar van het kind was). Daarna werden een receptie, Open Dag, een Turninterland, een kleutermiddag, een oriëntatietocht en disco-avond, een spelavond en een feestavond georganiseerd. De receptie had nog een aparte gebeurtenis. De voorzitter van toen nog de NKGB (later opgegaan in de KNGU) feliciteerde de penningmeester, Jack van Gerven, penningmeester van Tonido. Jack van Gerven werd onderscheiden vanwege 25 jaar leiderschap, bestuurslid en medeoprichter van de club. Jack is in Valkenswaard nog altijd bekend als valkenier. Wat velen niet weten van de club en ik ook pas 10 minuten is dat Tonido een eigen clublokaal had: de voormalige zaal aan de Antoniusstraat. Tijdens de receptie van het 25-jarig jubileum werd daarvoor een prijzenkast overhandigd. Waar die is gebleven? Ook in 2004 werd het 50-jarig jubileum goed gevierd. Een receptie, een feestavond en de Nederlandse Kampioenschappen werden georganiseerd. Een voor ons memorabele NK waar enkele turnsters zich nog konden kwalificeren voor de Olympische spelen van 2004 in Athene. De voorzitter van 1979, Fons Schoenmakers, voormalig voorzitter van Tonido, was één van de aanwezigen op de receptie in Hij was zeer verheugd over het feit dat de vereniging (of zei hij misschien zijn vereniging?) nog altijd bestond en actief was. De heer Schoenmakers was overigens voor velen in Valkenswaard beter bekend als huisarts. En die medische functie had hij soms ook binnen de club. Een oud recept van hem herinnert ons daar nog aan. Dokter Schoenmakers geeft in 1982 aan dat een voormalig lid van onze club geen ziekten of gebreken heeft, die deelname aan gymnastiekwedstrijden beletten. De heer Schoenmakers is op 7 januari 2014 op 90-jarige leeftijd overleden. Figuur 6: de professionele mening van de voorzitter annex dokter Tonido is meer dan turnen en gymnastiek Andere sporten Tonido heeft in haar verleden laten zien dat er meer bestaat dan alleen maar gymnastiek en turnen. Al direct na de oprichting in juli 1954 werd een sportdag georganiseerd voor Valkenswaardse sportverenigingen. De verenigingen konden zich aanmelden voor diverse sportonderdelen, waaronder 100 m sprint, 4 x 100 m estafette in verschillende leeftijdsgroepen en 3000 m voor 16 jaar en ouderen. In 1954 werd de Tonido-wisselbeker ook meteen ingezet. De eerste winnaar van die bokaal was voetbalvereniging De Valk. Helaas kennen we geen uitslagen meer over de gehouden sportieve krachtmetingen. Door de jaren hebben leden van Tonido ook deelgenomen aan de 50+ dagen van de bond. Maar wat te denken van fietstochten van de groepen van Bertha en de Rabobank fietstocht, die al enkele jaren wordt aangeboden door de lokale Rabobank.

4 Figuur 8: Een uitnodiging aan collega verenigingen voor het sportevenement van Tonido op 18 september 1954 Zomerkamp Zoals hiervoor al aangegeven startte de club in 1985 met het eerste Zomerkamp. Someren werd als eerste gemeente aangedaan voor een evenement dat jarenlang voor zowel de kinderen als de leiding als de organisatie zeer veel plezier zou brengen. Een activiteit die vanaf 1985 ook nooit meer is gestopt. Jaarlijks gaan tussen 95 en 110 kinderen mee naar een accommodatie in de omgeving. Het transport vond soms plaats met paard en wagen (naar Bergeijk) maar meestal met de bus. Naast de kinderen is ook altijd een groep van ongeveer 30 vrijwilligers aanwezig. Zij worden ingezet als leiding van een groep, in de keuken, manusjevan-alles of als organisator van de verschillende onderdelen. Met ritselen en regelen en later ook met het aanschaffen van eigen materialen werd het kamp een steeds mooiere activiteit, waar met veel plezier naar werd uitgekeken en later op teruggekeken. Wie van de kinderen kent niet de speurtochten op vrijdagavond, die al zo n beetje vanaf de eerste keer werd opgezet door Wim Figuur 7: fragment uit het evaluatieverslag van het eerste zomerkamp in 1985

5 Janssen (ja, de vader van onze kapster Linda). En wat te denken van de zeskampen, spellenmiddagen, disco s, levend kwartetten, spooktochten, decor schilderen, de optredens e.d.. Optredens die op zondagmiddag voor de ouders / verzorgers plaatsvonden. Daarin heeft wel een ommezwaai plaatsgevonden. Vroeger was het de leiding die de playback-artiesten speelden. Nu zijn dat de kinderen die verkleed, dansend en acterend het podium gebruiken alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Show Tonido heeft een heel groot voordeel. De club bestaat uit veel meiden en dames. Dat levert altijd wel groepen of groepjes op die zich willen inzetten om onze club te promoten tijdens andere activiteiten buiten de club om. Diverse jaren hebben we met vrijwilligers een kraam bemand tijdens de Postiljonrit in Borkel en Schaft. De verkoop van loten (enveloppen) leverde voor ons Figuur 9: één van de activiteiten in jarenlang Tonido Zomerkampen een leuk inkomen op. Achter ons op het veld werden diverse demonstraties gegeven. Dans en acrobatiek. De club stond weer positief in het daglicht. Figuur 10: Alegria door Kelly Gielen, Linda bakermans en Michèlle de Kok

6 Sinterklaas Jaarlijks kent de club ook een Sinterklaasviering. Kinderen en zwarte Pieten rossen door de zaal. En er wordt gezonden voor Sinterklaas. Alle kinderen ontvangen een aandenken. Eenmaal heeft Sinterklaas een groep seniorendames tot nadenken gezet. Dat wil ik je niet onthouden. Natuurlijk is er veel meer te vertellen van de club. Ik ga weer naar de zolder en zoek naar uitslagen, bijzondere momenten, foto s, krantenknipsels en wie weet wat er nog uit die stoffige schoenendoos komt. Tot een volgende keer.

75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011

75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011 75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011 1936 Oprichting 20 april 1936 Eerste bestuur bestond uit: De heer S. Valk (voorzitter) Mej. Dijkstra (1 e secretaresse) Mej. A. Kroft (2 de secretaresse) De heer

Nadere informatie

Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016!

Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016! Woordje van de voorzitter Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016! Hierbij weer een nieuwe nieuwsbrief. Ik vraag in dit stukje graag uw aandacht voor de wedstrijden

Nadere informatie

Gymnastiekvereniging Sport Vereent

Gymnastiekvereniging Sport Vereent Gymnastiekvereniging Sport Vereent www.sportvereent.nl 1 nl Inhoud Welkom bij Sport Vereent.................. 3 Locaties lessen........................... 4 Ledenadministratie....................... 4

Nadere informatie

Leidraad voor freerunning

Leidraad voor freerunning Leidraad voor freerunning versie februari 2015 Voorwoord Welkom bij Gymnastiekvereniging D.G.V!! Bij D.G.V. kun je naast freerunning recreatie turnen, selectie turnen, sportfit en kleutergymnastiek beoefenen.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER/DECEMBER 2015

NIEUWSBRIEF NOVEMBER/DECEMBER 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMBER/DECEMBER 2015 Vanuit het bestuur: Kijkje in de keuken van het bestuur. De nieuwsbrief van november, dat betekend dat het jaar alweer bijna om is. De tijd vliegt voorbij. Wat hebben

Nadere informatie

In deze eerste nieuwsbrief vele onderwerpen, leuk en informatief!

In deze eerste nieuwsbrief vele onderwerpen, leuk en informatief! Ouderkerk aan de Amstel, 18 september 2015 Nieuwsbrief 1, seizoen 2015-2016 Beste ouders/verzorgers en overige leden, We zijn weer begonnen! In deze eerste nieuwsbrief vele onderwerpen, leuk en informatief!

Nadere informatie

Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie

Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Pag. 1 Versie 20 april 2015 OLVO OLVO staat voor: Ons Lichaam Vraagt Ontspanning OLVO is een christelijke gymnastiekvereniging

Nadere informatie

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Jaarverslag Sportvereniging OKK 2009 Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Het bestuur van Sportvereniging OKK te Nieuwkoop nodigt alle leden van de vereniging uit tot het bijwonen van de jaarvergadering

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

HR HR1-8

HR HR1-8 INHOUDSOPGAVE 1.0. Algemeen HR1-2 1.0.01. Doel HR1-2 1.0.02. Afkortingen HR1-2 1.0.03. Begripsbepalingen HR1-2 1.0.04. Indeling huishoudelijk reglement HR1-3 1.0.05. Persoonsaanduiding HR1-3 1.0.06. Officiële

Nadere informatie

Secretarisverslag Kalenderjaar 2012. In dit secretarisverslag zijn de verslagen opgenomen van de:

Secretarisverslag Kalenderjaar 2012. In dit secretarisverslag zijn de verslagen opgenomen van de: Secretarisverslag Kalenderjaar 2012 In dit secretarisverslag zijn de verslagen opgenomen van de: - Commissie PR - Commissie Activiteiten - Commissie Vrijwilligers - Commissie Jazzdans - Commissie Wedstrijdgroep

Nadere informatie

Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors

Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors U kunt ons helpen! Gymnastiekvereniging ALDO Missie Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort stimuleert zoveel mogelijk mensen om zijn of haar sportieve

Nadere informatie

D.O.S. Pasteurzaal Pasteurweg 94

D.O.S. Pasteurzaal Pasteurweg 94 D.O.S. Pasteurzaal Pasteurweg 94 Schoonhoven. Tel. 0182-384408 DOS nieuwsflitsen is een uitgave van DOSgymnastiekvereniging in Schoonhoven. Verschijnt 4x per jaar OPGERICHT OP 20 AUGUSTUS 1920 - GOEDGEKEURD

Nadere informatie

Welkom namens bestuur Tonido, speciaal voor de leden, die namens DVS aanwezig zijn.

Welkom namens bestuur Tonido, speciaal voor de leden, die namens DVS aanwezig zijn. 1 Opening Welkom namens bestuur Tonido, speciaal voor de leden, die namens DVS aanwezig zijn. 2 Ingekomen stukken/mededelingen Ingekomen stukken: geen Mededelingen: Sportgala diverse teams en individuen

Nadere informatie

Beleidsplan OKV Harmelen

Beleidsplan OKV Harmelen Beleidsplan OKV Harmelen 2018-2022 Harmelen, december 2017 Opgesteld door: bestuur OKV Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Omnivereniging OKV Harmelen. OKV is een vereniging die opgericht is op 1

Nadere informatie

Christelijke Sportvereniging Deos

Christelijke Sportvereniging Deos Christelijke Sportvereniging Deos Door Eensgezindheid en Overtuiging Sterk Jaarverslag 2007 Inhoudsopgave Profiel CSV Deos... 3 Sportieve prestaties... 4 Jongens... 4 Meisjes... 4 Bestuur... 5 Ledenverloop...

Nadere informatie

Contact. Wijzigingen persoonlijke gegevens. Bijna alle informatie is terug te vinden op onze website www.svdio-ettenleur.nl.

Contact. Wijzigingen persoonlijke gegevens. Bijna alle informatie is terug te vinden op onze website www.svdio-ettenleur.nl. Welkom bij svdio Leuk dat je lid bent van svdio! Door middel van deze folder willen wij je graag op de hoogte brengen van een aantal praktische zaken. We hopen hiermee een bijdrage te leveren aan het sportieve

Nadere informatie

Gymnia Waalwijk. Nieuwsbrief. Inhoud. Vanuit de redactie: Like onze facebookpagina! www.gymnia.nl

Gymnia Waalwijk. Nieuwsbrief. Inhoud. Vanuit de redactie: Like onze facebookpagina! www.gymnia.nl Gymnia Waalwijk Nieuwsbrief www.gymnia.nl Inhoud Vanuit de redactie en kalender 1 Vanuit het bestuur 2 Actueel 3 Fotopagina 6 Kletspraatjes 7 Lesrooster 8 Vanuit de redactie: Het jaar zit er al bijna weer

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

De vereniging heeft bij de K.N.G.U. een ongevallen -en aansprakelijkheidsverzekering.

De vereniging heeft bij de K.N.G.U. een ongevallen -en aansprakelijkheidsverzekering. Huishoudelijk Reglement/Gedragscode: De vereniging heeft bij de K.N.G.U. een ongevallen -en aansprakelijkheidsverzekering. A) Gedragsregels: 1.Inleiding De vereniging genaamd Christelijke gymnastiek, hierna

Nadere informatie

D E V R I E N D E N K R A N T

D E V R I E N D E N K R A N T J a a r g a n g 2, n u m m e r 8 D E V R I E N D E N K R A N T S e p t e m b e r 2 0 0 9 IN DEZE NIEUWSBRIEF VAN ONZE VOORZITTER JUBILEUMRECEPTIE EEN PAAR FOTO S NIEUW VOORZITTER JEUGDCOMMISSIE REGELING

Nadere informatie

Missie/Visie...2 HOOFDOEL 1 INSPELEN OP BEHOEFTEN SPORTERS...2 HOOFDOEL 2 VERSTERKEN EN PROFESSIONALISEREN VAN DIENSTVERLENING...3

Missie/Visie...2 HOOFDOEL 1 INSPELEN OP BEHOEFTEN SPORTERS...2 HOOFDOEL 2 VERSTERKEN EN PROFESSIONALISEREN VAN DIENSTVERLENING...3 Jaarplan 2016 Inhoud Missie/Visie...2 HOOFDOEL 1 INSPELEN OP BEHOEFTEN SPORTERS...2 Ambitie 1: Structureel verbinden Ambitie 2: Kennisontwikkeling Ambitie 3: Passend aanbod HOOFDOEL 2 VERSTERKEN EN PROFESSIONALISEREN

Nadere informatie

Zeilvereniging Langweer.

Zeilvereniging Langweer. Archief van Zeilvereniging Langweer. Inleiding Op 10 augustus 1859 werd Zeilvereniging Langweer opgericht. De statuten werden door 33 leden ondertekend. De eerste voorzitter en medeoprichter was Wiebrandus

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement ZBSD

Huishoudelijk Reglement ZBSD Huishoudelijk Reglement ZBSD Artikel 1: naam zetel duur -oprichting De vereniging heeft de naam Zeeuws- Brabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) en is gevestigd te Bergen op Zoom Zij is opgericht op

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [X]Besloten

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [X]Besloten Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Bronzen Legpenning voor Ria van Leeuwen, Rieki den Besten, Ria Beumer 1- Notagegevens Notanummer 2017-000352 Datum 21-03-2017 Programma: 01 Burger en bestuur

Nadere informatie

Informatieboekje Afdeling gymnastiek DIO-Ugchelen

Informatieboekje Afdeling gymnastiek DIO-Ugchelen Informatieboekje Afdeling gymnastiek DIO-Ugchelen 1 Voorwoord Wij heten u van harte welkom bij de afdeling gymnastiek van DIO- Ugchelen. U bent geïnteresseerd in gymnastiek en heeft misschien al een proefles

Nadere informatie

Op mijn vraag hoe de oprichting van UGHV nu precies in zijn werk is gegaan vertelt ze het volgende:

Op mijn vraag hoe de oprichting van UGHV nu precies in zijn werk is gegaan vertelt ze het volgende: Op een koude woensdagavond heb ik de stoute schoenen maar eens aangetrokken en ben een paar meter van mijn huis gelopen om mijn naaste buurvrouw en tante, Riek Erinkveld eens te interviewen. Zoals de meeste

Nadere informatie

Opgericht 18 oktober 1909 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU)

Opgericht 18 oktober 1909 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) NIEUWSBRIEF Nr. 16 juni 2018 HERCULES ZWOLLE Opgericht 18 oktober 1909 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) Inhoud Inhoud: Voorwoord Voorwoord We wonnen de derde prijs in Ahoy!

Nadere informatie

Van het bestuur. 7e jaargang, nummer 31 30 november 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00

Van het bestuur. 7e jaargang, nummer 31 30 november 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00 Belangrijke telefoonnummers. Trainingstijden en locatie. Boomtoppers mobiel: 06-37221619 Wij trainen in de gymzaal van de Focus. Annie Hart (voorzitter) 072-5744377 Umbriëllaan 1, 1702 AJ, Heerhugowaard.

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 25 april nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014.

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Dit jaar wordt het Zilveren Trawler toernooi in Katwijk gehouden en niet in IJmuiden. vv Katwijk en IJ.V.V.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sportklas Boermarkeweg

Nieuwsbrief Sportklas Boermarkeweg Nieuwsbrief Sportklas Boermarkeweg Schooljaar 2015-2016 nummer 4, april 2016 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Hierbij de laatste editie van de nieuwsbrief die ik zal maken, want mijn vervanging zit er

Nadere informatie

HV Minor nieuwsbrief De doorzetters

HV Minor nieuwsbrief De doorzetters Augustus 2013 Jaargang 1, nummer 2 HV Minor nieuwsbrief De doorzetters Handbal Vereniging Minor Het nieuwe seizoen 2013-2014 De Ping 26 6361 AS Nuth Het bestuur is compleet al kunnen we nog altijd handen

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Nieuws -en activiteitenoverzicht na schoolse activiteiten in Burgum

Nieuws -en activiteitenoverzicht na schoolse activiteiten in Burgum Nieuws -en activiteitenoverzicht na schoolse activiteiten in Burgum nr.1 De eerste nieuwsbrief van het seizoen 2015-2016 is weer een feit. In deze nieuwsbrief kunt u het nieuwe aanbod van de diverse clubs

Nadere informatie

Gerrit Oonk benoemd tot Erelid van de Scheidsrechtersvereniging Winterswijk en Omstreken. Onze nieuwe secretaris, Bryan van Leeuwen.

Gerrit Oonk benoemd tot Erelid van de Scheidsrechtersvereniging Winterswijk en Omstreken. Onze nieuwe secretaris, Bryan van Leeuwen. Onze nieuwe secretaris, Bryan van Leeuwen. Tijdens de jaarvergadering werd als opvolger van Jos Helmink de heer Bryan van Leeuwen gekozen tot secretaris. Bryan fluit sinds een klein jaar in de K.N.V.B.,

Nadere informatie

Leden enquête PSV-Korfbal

Leden enquête PSV-Korfbal 1. Algemene vragen Naam: Adres: PC + Woonplaats: Tel. nr.: Leeftijd: Ik ben spelend lid algemeen lid ouder van zoon/dochter in team(s) in team. a.u.b. antwoorden invullen voor kind(eren) Mogen wij jouw

Nadere informatie

Boomtopperdag was een succes! 5e jaargang, nummer oktober 2013

Boomtopperdag was een succes! 5e jaargang, nummer oktober 2013 Belangrijke telefoonnummers. Trainingstijden en locatie. Boomtoppers mobiel: 06-37221619 Wij trainen in de gymzaal van de Focus. Annie Hart (voorzitter) 072-5744377 Umbriëllaan 1, 1702 AJ, Heerhugowaard.

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, De maand februari was een groot succes want begin februari hadden we nog een deeltje van het fantastische techniekenweekend.

Nadere informatie

Uitvoering GYM en JAZZ 2013

Uitvoering GYM en JAZZ 2013 In deze Gymfo: GYMFO DSC Gymnastiek en Jazz december 2012 - Verslag Algemene Ledenvergadering donderdag 1 november jl. - Beste wensen voor 2013! - Uitvoering 2013: 20 en 21 april a.s. - Verslag en foto

Nadere informatie

Leidraad voor gymnastiek

Leidraad voor gymnastiek Leidraad voor gymnastiek Versie februari 2015 Voorwoord Welkom bij Gymnastiekvereniging D.G.V!! Bij D.G.V. kun je recreatie turnen/gymnastiek, selectie turnen, sportfit, kleutergymnastiek en freerunning

Nadere informatie

Scala college en Leonardo College worden Topsport Talentschool

Scala college en Leonardo College worden Topsport Talentschool Nieuwsbrief -7- mei 2011 Inhoudsopgave: Talentontwikkeling Scala college en Leonardo College worden Topsport Talentschool Beleidsbrief sport Waterpolo festival 2012 WOC meisjes < 15 jaar op stage naar

Nadere informatie

Houtmarktbericht december 2013 1

Houtmarktbericht december 2013 1 Terwijl de afgelopen tijd de storm buiten raasde en de hagelstenen vielen is het in onze school lekker warm en behaaglijk en zijn we volop aan het werk over ons thema Feesten. Hoewel het 5 decemberfeest

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERRAAD

JAARVERSLAG OUDERRAAD JAARVERSLAG OUDERRAAD 2009/2010 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag.2 2. Structuur Ouderraad pag.2 2.1 Samenstelling Ouderraad pag.2 3. Activiteitenverslag pag.2 3.1 Sinterklaas pag.2 3.2 Kerst pag.3 3.3 Pasen

Nadere informatie

Ik geloof dat er in mijn achterband

Ik geloof dat er in mijn achterband Ik geloof dat er in mijn achterband Sinterklaastoneelstukje geschreven door Ron Jansen In een slaperig plattelandsdorpje komen op een zekere dag, vlak voor Sinterklaas, twee pieten aangelopen, met de fiets

Nadere informatie

Werkstuk LO Sport en Samenleving

Werkstuk LO Sport en Samenleving Werkstuk LO Sport en Samenleving Werkstuk door een scholier 2074 woorden 29 november 2004 6,3 51 keer beoordeeld Vak LO Inleiding Het doel van het maken van dit werkstuk is om het vak gym voldoende af

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van. Klootschietvereniging De Toekomst.

Huishoudelijk reglement van. Klootschietvereniging De Toekomst. Huishoudelijk reglement van Klootschietvereniging De Toekomst. Art. 1 De vereniging stelt zich ten doel: A: Het bevorderen van het saamhorigheidgevoel van de leden; B: Het behartigen van de ontspanningsmogelijkheden

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VERSIE 5 VOORWOORD

BELEIDSPLAN VERSIE 5 VOORWOORD 1 BELEIDSPLAN 2016-2018 VERSIE 5 VOORWOORD Voor u ligt het beleidsplan 2016-2018 van GV Luctor et Emergo, gemaakt door het bestuur van onze vereniging. Dit beleidsplan is vastgesteld op de ALV van 10 mei

Nadere informatie

Regeling onderscheidingen Badminton Nederland

Regeling onderscheidingen Badminton Nederland Badminton Nederland In deze regeling wordt beschreven hoe Badminton Nederland omgaat met het bedanken en decoreren van leden die een bijzondere rol binnen de organisatie hebben vervuld. De genoemde criteria

Nadere informatie

19 juni 2015. gezondheid (welzijn)

19 juni 2015. gezondheid (welzijn) 19 juni 2015 gezondheid (welzijn) Medezeggenschapsraad Flevoparkschool zoekt nieuwe leden De medezeggenschapsraad, afgekort MR, is een wettelijk voorgeschreven inspraakorgaan. De MR bestaat uit vertegenwoordigers

Nadere informatie

Ik doe mijn spreekbeurt over majoretten, omdat ik er zelf opzit. Ik ga iets vertellen over de volgende onderwerpen.

Ik doe mijn spreekbeurt over majoretten, omdat ik er zelf opzit. Ik ga iets vertellen over de volgende onderwerpen. Majoretten Inhoudsopgave Ik doe mijn spreekbeurt over majoretten, omdat ik er zelf opzit. Ik ga iets vertellen over de volgende onderwerpen. Wat is majoretten? Wat doe je allemaal bij majoretten? Waarom

Nadere informatie

DOELGROEPEN EN PRODUCTEN...4

DOELGROEPEN EN PRODUCTEN...4 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE...1 2 INLEIDING...3 3 MISSIE DGC...3 4 DOELGROEPEN EN PRODUCTEN...4 4.1 GYMNASTIEK...4 4.2 TURNEN...4 4.3 OVERIGE SPORT DGC...4 4.4 MOGELIJKE NIEUWE DOELGROEPEN EN PRODUCTEN...5

Nadere informatie

Welkom bij De Keien. Informatiebijeenkomst voor ouders van de jeugdleden 4 juni 2010

Welkom bij De Keien. Informatiebijeenkomst voor ouders van de jeugdleden 4 juni 2010 Welkom bij De Keien Informatiebijeenkomst voor ouders van de jeugdleden 4 juni 2010 Het doel van deze avond Welkom Het hoofddoeldoel van deze avond is om de ouders van onze jeugdleden op de hoogte te brengen

Nadere informatie

De laatste wens van Maarten Ouwehand

De laatste wens van Maarten Ouwehand De laatste wens van Maarten Ouwehand Een verhalend ontwerp voor CKV waarin leerlingen op school een museum ontwerpen, inrichten en openen. Gemaakt voor en door: Andreas College Katwijk en Bureau voor Educatief

Nadere informatie

Nieuwsbrief. december 2010 jaargang 3 nr.9

Nieuwsbrief. december 2010 jaargang 3 nr.9 Nieuwsbrief december 2010 jaargang 3 nr.9 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Stichting De Nieuwe Brug

Stichting De Nieuwe Brug M.A. de Ruijterstraat 7 www.denieuwebrug.com 3201 CK Spijkenisse 0181 611096 / 06 42826465 Vrijblijvend komen kijken Informatie: bij onze activiteiten is altijd gre.wiechmann@gmail.com mogelijk. De Stichting

Nadere informatie

GRIMMBROS International Volleyball Breda 2009 Nieuwsbrief Tournament Partners

GRIMMBROS International Volleyball Breda 2009 Nieuwsbrief Tournament Partners GRIMMBROS International Volleyball Breda 2009 Nieuwsbrief Tournament Partners Veelbelovend vrijdagavond programma Schrijf je nu nog in voor de clinic zitvolleybal! Voorzitter Arno van Gerven zei het eerder

Nadere informatie

Han Bastiaanstoernooi E- en F- jeugd 24 mei 2014

Han Bastiaanstoernooi E- en F- jeugd 24 mei 2014 Han Bastiaanstoernooi E- en F- jeugd 24 mei 2014 Hoofdsponsor Voorwoord Teylingen toernooi Welkom op ons Han Bastiaanstoernooi. Al vele jaren is het Han Bastiaanstoernooi voor E- en F- junioren een begrip

Nadere informatie

8 2 &9,97897 # " # $! # # #! $! # " "$

8 2 &9,97897 #  # $! # # #! $! #  $ 1 o o o o o o o o o o 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 VAKANTIEBOS HET HELE JAAR DOOR! Jij hoeft je voortaan nooit te vervelen in de vakanties. Wij zorgen dat elke vakantie onvergetelijk wordt. Sport, spel, knutselen,

Nadere informatie

Januari 2016 nr 7 IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden.

Januari 2016 nr 7 IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. Januari 2016 nr 7 OPROEP In deze nieuwsbrief wil ik ook graag een oproep

Nadere informatie

Nieuwsbrief Buitenlust

Nieuwsbrief Buitenlust Nieuwsbrief 4-2017 Buitenlust 2.0 2017-2021 Beste lezers, De laatste nieuwsbrief is alweer een paar maanden oud. Inmiddels hebben we weer genoeg te melden. Er staan een aantal belangrijke mededelingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II

Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II knvb.nl In dit terugkerende item worden de ontwikkelingen van het Continental 7x7 35/45+ voetbal

Nadere informatie

Nu nog een mooie naam...

Nu nog een mooie naam... // MINIMEERKAMP HILVERSUM // VAN DE REDACTIE Jeugdtoernooi - 28 oktober 2007, Hilversum Afgelopen zondag was het weer tijd voor een nieuwe editie van het Minimeerkamp. Dit is een jeugdtoernooi speciaal

Nadere informatie

Nieuw-Dordrecht. Activiteitenladder

Nieuw-Dordrecht. Activiteitenladder Nieuw-Dordrecht Activiteitenladder Najaar 2016 Activiteiten ladder najaar 2016 Voor jullie ligt de nieuwe activiteiten ladder van het najaar 2016 voor Nieuw Dordrecht. Deze ladder is voor de maanden september

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 juni 2016

NIEUWSBRIEF 2 juni 2016 1 De meeste zaken kun je al in deze Nieuwsbrief vinden, maar de website (www.odigym.nl) proberen we helemaal up to date te houden met de actuele status van lessen en ander nieuws. Dus kijk maar snel daar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel!

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel! Nieuwsbrief 18 Beste leden, www.bcscarabee.nl w oord van de v o o r z itter In de laatste nieuwsbrief van dit seizoen een tevreden voorzitter. We kunnen terug kijken op een mooi jubileumjaar, waarin we

Nadere informatie

Sponsorplan TurnGroep Noord

Sponsorplan TurnGroep Noord Sponsorplan Sponsorplan TurnGroep Noord Noord-Nederland heeft topturnsters op trots op te zijn! TurnGroep Noord is een nieuwe vereniging die zich ten doel heeft gesteld om kwalitatief hoogstaand turnen

Nadere informatie

Attila 75 jaar deel 1

Attila 75 jaar deel 1 Attila 75 jaar deel 1 We gaan terug in de tijd, naar het begin van de vorige eeuw. Het dorp Houten bestaat uit Het Plein met daar omheen een aantal huizen. Buiten het dorp liggen de boerderijen. Houten

Nadere informatie

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco.

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco. 1 Het portiek Jacco ruikt het al. Zonder dat hij de voordeur opendoet, ruikt hij al dat er tegen de deur is gepist. Dat gebeurt nou altijd. Zijn buurjongen Junior staat elke avond in het portiek te plassen.

Nadere informatie

1. Je krijgt van je juf of meester een plaatje. Bekijk het plaatje goed.

1. Je krijgt van je juf of meester een plaatje. Bekijk het plaatje goed. D S T R K C N T LS 1 Opdracht 1 Nodig: papier en lijm 1. Je krijgt van je juf of meester een plaatje. Bekijk het plaatje goed. 2. Zoek nu een klasgenoot met een ander plaatje. 3. Zoek nu samen nog vier

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 GYMNASTIEK VERENIGING SPORTUNA

JAARVERSLAG 2013 GYMNASTIEK VERENIGING SPORTUNA JAARVERSLAG 2013 GYMNASTIEK VERENIGING SPORTUNA 17 April 2014 Inhoudsopgave Inleiding Secretariaat o Lesaanbod o Wedstrijden & Evenementen o Huisvesting o Vooruitblik 2014 Technische Commissie o Kaderleden

Nadere informatie

Voorwoord Sponsorcommissie

Voorwoord Sponsorcommissie Voorwoord Sponsorcommissie Voor u ligt het sponsorplan van handbalvereniging DTS 48 te Westwoud. In dit sponsorplan schetsen wij een profiel van onze handbalvereniging en geven we aan welke mogelijkheden

Nadere informatie

Sinterklaas. Lees het verhaal en beantwoord de vragen.

Sinterklaas. Lees het verhaal en beantwoord de vragen. Sinterklaas Lees het verhaal en beantwoord de vragen. Sinterklaas is geboren aan het begin van de vierde eeuw. Hij is dus ongeveer 1700 jaar oud. Hij komt uit Myra, dat is een plaats in wat tegenwoordig

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement S.V. WELSUM

Huishoudelijk Reglement S.V. WELSUM Huishoudelijk Reglement S.V. WELSUM INHOUDSOPGAVE 1. AANVULLENDE AFSPRAKEN OP STATUTEN...2 1.1 Uitbreiding van het algemeen bestuur...2 1.2 Samenwerking S.V. Welsum en De Stichting Dorpshuis...2 1.3 Rooster

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 juli 2015

Nieuwsbrief 3 juli 2015 Beste kinderen, ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 3 juli 2015 Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met belangrijke informatie over de Blokpoelschool. De nieuwsbrief wordt ook op de website www.blokpoelschool.nl

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering ACGV

Algemene Ledenvergadering ACGV TurnAround DIGITAAL april 2015 Algemene Ledenvergadering ACGV Op woensdag 22 april 2015 is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van ACGV. Alle leden en ouders van jeugdleden zijn van harte uitgenodigd

Nadere informatie

Gymnastiekvereniging D.O.T.O. viert 75-jarig jubileum

Gymnastiekvereniging D.O.T.O. viert 75-jarig jubileum Gymnastiekvereniging D.O.T.O. viert 75-jarig jubileum D.O.T.O. staat aan de vooravond van haar albasten jubileum. De gymnastiekvereniging werd op 16 november 1933 opgericht met als doel de lichamelijke

Nadere informatie

1. Welkom en opening Marco. Koos opent de vergadering aangezien we krap in de tijd zitten en Marco later aanschuift.

1. Welkom en opening Marco. Koos opent de vergadering aangezien we krap in de tijd zitten en Marco later aanschuift. Overleg OGS d.d. 14 januari 2015 Aanwezig: Maarten Marco Koos R. Jan Robbie Koos Dick Peter Ruud Patrick Geer Jean Paul Hans Jeroen Alberto Johan Roberto Jacco 1. Welkom en opening Marco. Koos opent de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Werkstuk gemaakt door Naomi Buur!

Werkstuk gemaakt door Naomi Buur! Werkstuk gemaakt door Naomi Buur! Hoofdstuk 1: Voorwoord blz. 1 Hoofdstuk 2: Geschiedenis blz. 2 Hoofdstuk 3: Het vervolg van de Spelen blz. 3 Hoofdstuk 4: De moderne Spelen blz. 4 Hoofdstuk 5: Olympische

Nadere informatie

Werkblad 5.1 Opdracht 3, module 5, les 5. 1. Luister naar het gesprek. 2. Lees de zinnen. 3. Kruis aan: JA of NEE.

Werkblad 5.1 Opdracht 3, module 5, les 5. 1. Luister naar het gesprek. 2. Lees de zinnen. 3. Kruis aan: JA of NEE. Werkblad 5.1 Opdracht 3, module 5, les 5 1. Luister naar het gesprek. 2. Lees de zinnen. 3. Kruis aan: JA of NEE. 1. Fernando gaat met zijn vader naar school. 2. Fernando heeft zich opgegeven voor kok.

Nadere informatie

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken.

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Nieuwsbrief maart 2019 Beste leden en ouders van leden, In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Bestuurlijk nieuws Zoals gemeld

Nadere informatie

Groningen Matthias Sulin K3a

Groningen Matthias Sulin K3a Groningen Matthias Sulin K3a Van onze school (Cs Vincent Van Gogh Salland) Zijn er ongeveer 60 leerlingen en docenten mee geweest naar een activiteit in Groningen genaamd De Rode Loper. Er waren Nederlandse

Nadere informatie

ARCHIEF ORANJECOMITÉ. Voorlopig archiefnr: 8. Inleiding

ARCHIEF ORANJECOMITÉ. Voorlopig archiefnr: 8. Inleiding ARCHIEF ORANJECOMITÉ Voorlopig archiefnr: 8 Bewerkt door Erwin van Oorschot, heemkundekring Weerderheem Inleiding Het archief werd in 2004 aan heemkundekring gegeven door de weduwe Lemmens. Haar echtgenoot

Nadere informatie

Verslag jaar activiteiten 2015. 1. Vereniging: 2. Leden:

Verslag jaar activiteiten 2015. 1. Vereniging: 2. Leden: Verslag jaar activiteiten 2015. 1. Vereniging: De vereniging is georganiseerd in het bestuur, de productgroepen en de commissies om alle activiteiten binnen de vereniging uit te voeren: Bestuur, bestaande

Nadere informatie

Nieuwsbrief Buitenlust

Nieuwsbrief Buitenlust Nieuwsbrief 3-2017 Buitenlust 2.0 2017-2021 Beste lezers, Vlak voor de zomervakantie hebben we toch weer genoeg te melden, dus hierbij de derde nieuwsbrief. De afgelopen maanden is ons ledenaantal flink

Nadere informatie

OR jaarverslag 2012/2013

OR jaarverslag 2012/2013 OR jaarverslag 2012/2013 Beste Ouders/verzorgers, Dit verslag wordt doorgesproken op de aankomende jaarvergadering. Hebt u vragen en/of opmerkingen over dit verslag dan kunt u die melden op de jaarvergadering

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 10 oktober 2014

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 10 oktober 2014 ALGEMENE LEDENVERGADERING 10 oktober 2014 Agenda ALV 2014 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Goedkeuring notulen van de ALV van 24 mei 2013. 4. Bestuur 5. Presentatie jaarverslag van het

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken. van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt

Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken. van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt orthodontist Daniël van der Meulen samen met veertien assistentes intensief

Nadere informatie

Redacteur gezocht. Mooiste vakantiefoto!! Nieuwe bestuursleden gezocht. Brandbrief. Fantastische TIP

Redacteur gezocht. Mooiste vakantiefoto!! Nieuwe bestuursleden gezocht. Brandbrief. Fantastische TIP Mooiste vakantiefoto!! Super, we zijn weer begonnen! En dat doen we door de vakantie op een leuke manier af te sluiten aan de hand van leuke vakantiefoto s Als je het leuk vindt om je eigen foto terug

Nadere informatie

Naar een veiliger sportklimaat (VSK)

Naar een veiliger sportklimaat (VSK) Naar een veiliger sportklimaat (VSK) Een sportbreed programma dat sportief gedrag stimuleert en ongewenst gedrag aanpakt Sportcongres Leiden -5 november 2014 Door: Nathalie Verdult Aanleiding VSK De sport

Nadere informatie

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl versie november 2012 Inhoud: Inleiding 02 1. Ontdek scouting 03 1.1 Geschiedenis van onze vereniging 04 1.2 De verschillende

Nadere informatie

Wat fijn dat nu (bijna) iedereen op tijd komt! Op deze manier kunnen we op tijd met alle kinderen de ochtend starten en houden we de rust in de groep.

Wat fijn dat nu (bijna) iedereen op tijd komt! Op deze manier kunnen we op tijd met alle kinderen de ochtend starten en houden we de rust in de groep. Jaargang 33, nummer 12 Volgend Kolfje verschijnt op 26 maart 2015. Maandag 9 maart t/m donderdag 19 maart Kunstproject met afsluitend een tentoonstelling Vrijdag 27 maart Palmpasen, info volgt. Op 29 april

Nadere informatie

Regeling onderscheidingen Badminton Nederland

Regeling onderscheidingen Badminton Nederland Badminton Nederland In deze regeling wordt beschreven hoe Badminton Nederland omgaat met het bedanken en decoreren van leden die een bijzondere rol binnen de organisatie hebben vervuld. De genoemde criteria

Nadere informatie

hoe het allemaal begon...

hoe het allemaal begon... hoe het allemaal begon... te veld het eers Hoe het begon. Het eerste veld. Op 1 oktober 1955 besloten een groepje voetballiefhebbers uit De Valk een voetbalvereniging op te richten. De nieuwe club kreeg

Nadere informatie

OPROEPEN EN MEDEDELINGEN

OPROEPEN EN MEDEDELINGEN Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste Bar End(ster)ers, De zomer is begonnen en voor velen is dit

Nadere informatie

Almere 24 maart 2015

Almere 24 maart 2015 Almere 24 maart 2015 Voorwoord Welkom op de Olympic Moves regionale finale van Almere! Vandaag gaan jullie met je school sporten tegen andere teams en samen plezier beleven. Door het hele land worden regionale

Nadere informatie

Interview met DJ Kit T

Interview met DJ Kit T Interview met DJ Kit T Ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar wie Kit-T nu precies is. Kun je ons wat over jezelf vertellen? Mijn naam is Kitty Nendels, geboren in Kerkdriel en opgegroeid

Nadere informatie

Dames en heren, beste leden van Dahliavereniging Almelo,

Dames en heren, beste leden van Dahliavereniging Almelo, Toespraak bij de Nationale Kampioenschappen Dahliakweken door Commissaris van de Koningin drs. Ank Bijleveld-Schouten op 1 september om 19:30 te Ootmarsum Dames en heren, beste leden van Dahliavereniging

Nadere informatie