Verslag jaar activiteiten Vereniging: 2. Leden:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag jaar activiteiten 2015. 1. Vereniging: 2. Leden:"

Transcriptie

1 Verslag jaar activiteiten Vereniging: De vereniging is georganiseerd in het bestuur, de productgroepen en de commissies om alle activiteiten binnen de vereniging uit te voeren: Bestuur, bestaande uit 9 personen en eindverantwoordelijk voor de activiteiten van de vereniging. Er bestaan 4 productgroepen en wel: Productgroep Turnen, met als doel succesvolle deelname aan turn wedstrijden. Productgroep Recreatief, gericht op basis gymnastiek, spelvormen en conditietraining voor de peuters, kleuters, jeugd en volwassenen. Productgroep Bewegen op Muziek, met als doel succesvolle deelname aan wedstrijden en conditie training voor jeugd en volwassenen. Productgroep Sportief wandelen/nordic Walking, gericht op conditieverbetering volwassen en ouderen. En verder zijn er commissies voor: vrijwilligers, opleidingen, neven activiteiten, communicatie en PR, voor accommodatie en materiaal en voor sponsoring. Het bestuur heeft in totaal 12 officiële vergaderingen gehad. Ieder van de bovengenoemde vier eerste productgroepen heeft het afgelopen jaar ca vergaderingen gehad ter coördinatie van de activiteiten. De activiteiten voor de commissies worden op ad hoc basis georganiseerd. Voor de gehele vereniging zijn er een tweetal vergaderingen georganiseerd: Twee algemene leden vergadering, een in het voorjaar en een in het najaar. Statutair voorzien deze vergaderingen in de besluitvorming m.b.t. wettelijk noodzakelijke agendapunten en besluiten. In de algemene leden vergadering legt het bestuur verantwoordelijkheid af aan de leden. Twee kadervergaderingen, een in het voorjaar en een in het najaar. Hier worden thema s besproken die voor het kader van belang zijn. Tevens hebben deze vergaderingen een rol om de binding van het kader met de vereniging te versterken. In het vervolg zal op de activiteiten en de resultaten van de productgroepen en commissies worden ingegaan. 2. Leden: Per bestaat de vereniging uit 433 leden, opgedeeld naar Jeugdleden t/m 15 jaar: 189, waarvan 177 meisjes en 12 jongens. Leden in de leeftijd van 16 tot 50: 93, waarvan 92 dames en 1 heren Leden van 50 jaar en ouder: 151, waarvan 111 dames en 40 heren SSS is met 32 leden gedaald en dat is een daling voor het vierde jaar op rij. Met name in de jongste 2 categorieën, terwijl de oudste categorie iets groeit. We zijn nu in 2 jaar tijd ongeveer 60leden gedaald. Ondanks dat, blijft SSS een vereniging met veel jeugd en voornamelijk voor meisjes/dames. Slechts 53 leden zijn mannen. De deelname aan de lessen van de diverse productgroepen is als volgt verdeeld: Turnen: met ca. 70 turnsters, zijnde 16% van het ledenaantal. Ca 5 hoger dan vorig jaar. Recreatief turnen, ca. 175 leden, zijnde ca. 40 %. Ca 35 hoger dan vorig jaar.

2 Bewegen op muziek, met 170 danseressen, ca. 40% Ca 70 minder dan vorig jaar. Sportief wandelen/nordicwalking, met ca. 40 wandelaars, ca. 10 %. 7 minder dan vorig jaar Diverse leden nemen deel aan lessen van twee productgroepen, waardoor de som van de productgroepen hoger is dan het aantal leden. De productgroep bewegen op muziek is sterk gedaald ten gunste van recreatief. Waarschijnlijk zijn vorige jaren recreatieve groepen zoals aerobics bij het dansen geteld. Dit jaar is swing & sweat nog bij het dansen geteld. Jaarlijks vindt er een in- en uitstroming plaats. Ook dit jaar hebben we toch weer ca. 30 nieuwe leden mogen verwelkomen m.n. jeugdleden. We hebben momenteel 42 kinderen in de kleuter / peuter gym groepen. Dit is goed om een goede vereniging met een gezonde leeftijdsopbouw te blijven. In het afgelopen jaar zijn de volgende jubilarissen gehuldigd: 25 jarig jubileum: Linda Berkers, Dre Hessen 50 jarig jubileum als leidster: An Sillekens 3. Productgroepen: In het jaar 2015 zijn per week ongeveer 52 lesuren verzorgd. Dit is 1 uur minder dan vorig jaar. De verdeling over de productgroepen is als volgt: Turnen: 19 uur, gelijk aan vorig jaar. Bewegen op muziek: 15 uur, 1 uur minder dan vorig jaar en een correctie van 2 t.o.v. vorig jaar. Dit omvat 14 uur voor de wedstijdgroepen en 1 uur body-fit. In totaal zijn er 3 uur voor volwassenen. Recreatief: 13 uur, correctie van 2 t.o.v. vorig jaar, waaronder 1 groep recreatieve volleyballers. In totaal zijn er 8 uur voor volwassenen. Momenteel hebben we twee lesuren gymkids en 1 groep special gym voor kinderen met een beperking. Sportief wandelen/nordic Walking: 4 lesuren van ongeveer 1 uur en 15 minuten. Dit is evenveel als het vorige jaar. Nagenoeg alle lesuren worden sinds 2008 verzorgd binnen of vanuit het Kerkeböske in Spiegelaer: 26 lesuren. Kunstenaer: 19 lesuren. Sporthal Panningen: 2 uur voor dans Kerkeböske omgeving (wandelen): 4 lessen zijnde 5 uur In totaal zijn er dus in 2015 uitgaande van 40 lesweken 2080 lesuren verzorgd, 40 minder dan het vorige jaar. 4. Leiding: Het leidinggevend kader bestaat per uit ongeveer 55 personen, waarvan er 21 gediplomeerd, 9 ongediplomeerde, 15 hulpleidsters en 9 gediplomeerde juryleden. Dit kader is als volgt verdeeld over de activiteiten van de diverse product groepen. Turnen In het totaal beschikt de productgroep turnen momenteel over een leidinggevend kader van 6 personen. Hiervan zijn er 3 gediplomeerd en 3 ongediplomeerd. Tevens zijn er nog een gediplomeerde leidinggevende die op treedt als vervanger. Dit is wederom 1 minder dan vorig jaar. Bovendien beschikt de productgroep uit een 12-tal hulpleiding. En dan zijn er nog 6 juryleden.

3 Recreatief: In totaal beschikt de groep recreatief momenteel over een leiding gevend kader van 7 personen. Hiervan zijn er 6 gediplomeerd en 1 ongediplomeerd. Bovendien beschikt de productgroep uit een 2-tal hulpleiding. Bewegen op Muziek: In het totaal beschikt de groep Bewegen op Muziek momenteel over een leiding gevend kader van 12 personen. Hiervan zijn er 7 gediplomeerd en 5 ongediplomeerd. Bovendien beschikt de groep over 1 hulpleiding. Wederom een verbetering t.o.v. het vorig jaar. En dan zijn er nog 3 juryleden. Sportief wandelen/nordic Walking: Deze productgroep beschikt over 2 gediplomeerde instructeurs en 2 gediplomeerde wandelbegeleiders. Diverse leidsters geven les binnen meerdere productgroepen. Het aantal gediplomeerden is met 1 gegroeid t.o.v. het vorig jaar en voldoende voor de vereniging. Echter het aantal gediplomeerde leiding voor het turnen is wel laag en behoeft aandacht. In zijn algemeen behoeft het aandacht om het aantal gediplomeerden op niveau te houden. Het beleid van de vereniging om voor iedere groep gediplomeerde leiding te hebben. Dit mede om de kwaliteit van het kader en dus de kwaliteit van de lessen te kunnen garanderen. 5. Wedstrijden: In het afgelopen jaar is zowel door de productgroep turnen en bewegen op muziek aan wedstrijden deelgenomen: Turnen: In totaal hebben 44 turnsters van SSS Helden deelgenomen aan de individuele wedstrijden in seizoen Verdeeld over divisie 2 t/m turnsters kwamen uit in de keuze oefenstof (jeugd II t/m senior), 26 turnsters kwamen uit in de verplichte oefenstof (instap t/m jeugd I). In totaal heeft SSS Helden 14 turnsters die op nationaal niveau turnen. Van deze turnsters hebben 10 turnsters de Limburgse finale bereikt, 6 turnsters hebben doorstromen naar de landelijke wedstrijden weten te realiseren. Van deze 6 turnsters hebben maar liefst 5 turnsters de NK finale bereikt! Tijdens de Limburgse finale zijn er 2 medailles gewonnen, 1 bronzen (pupil II N3) en 1 gouden (pupil I N2) Tijdens de NK finale zijn er door 2 turnsters (1 pupil I N3, 1 pupil I N2) toestelmedailles gewonnen waarvan 1 zilveren ( Inge) en 1 gouden! ( Bo) 30 turnsters van SSS Helden komen uit op districtsniveau. Van deze 30 turnsters hebben 15 turnsters de Limburgse finale bereikt, 12 turnsters zijn doorgestroomd naar de districtsfinale Zuid Nederland. Tijdens de Limburgse finale zijn er 3 medailles gewonnen, 2 gouden en 1 bronzen Tijden de districtsfinale heeft 1 turnster de gouden medaille in ontvangst mogen nemen! Competitiewedstrijden : We hebben met 8 teams meegedaan aan de competitie waarvan 5 in het verplichte niveau en 3 in keuze niveau. Linda en Jose hebben meegedaan bij Reuver. o De N teams bij verplicht kwamen rechtstreeks in de finale omdat er geen tegenstanders waren. o N team instap en Pupil 1 zijn 1 ste geworden dus Kampioen.

4 o N team Pupil 2 en jeugd zijn 2 e geworden. o Bij de Keuze oefenstof had het suppl F en D team zich geplaatst voor de competitiefinale en ook Linda en Jose met Reuver. o Het suppl D team is 2 e geworden. o Suppl F team Kampioen. o Linda en Jose met Reuver ook kampioen. Recreatief: In 2015 is samen met de overige Peel&Maas verenigingen een recreatieve turnontmoeting. Hieraan werd vanuit SSS Helden met 24 meisjes en 4 jongens aan meegedaan, die nog te jong waren voor de KNGU wedstrijden. Ook de C selectie heeft hier aan meegedaan. In 2015 is voor de peuters het Nijntje diploma ingevoerd. Ongeveer 60 peuters hebben een diploma gekregen. Bewegen op muziek: In totaal hebben 11 groepen in diverse categorieën deelgenomen aan de Limburgse Kampioenschappen. Bij het LK in Brunssum werden de volgende plaatsen behaald: 5 x eerste plaats 5 x tweede plaats 1 x vierde plaats In totaal hebben 11 groepen in diverse categorieën deel genomen aan de voorrondes van de Nederlands kampioenschappen Bij de voorrondes van de Nederlandse kampioenschappen in Panningen werden de volgende plaatsen behaald: - 6 x eerste plaats - 3 x tweede plaats. - 1 x derde plaats - 1 x vijfde plaats Aan de Nederlandse Kampioenschappen hebben vier groepen deelgenomen. Bij het NK in de Ahoy Rotterdam werden de volgende plaatsen behaald: - Categorie B t/m 13 jaar, 3 e plaats, groep van Sharon en Romi - Categorie B 20+ jaar, 3 e plaats, groep van Vera - Categorie A t/m 16 jaar, 3 e plaats, groep van Vera - Categorie A 20 jaar en ouder, 3 e plaats, groep van Vera. Wederom een uitstekende prestatie, mede als gevolg van een jarenlang goed beleid binnen de productgroep BOM. M.b.t. Sportief wandelen/nordic Walking zijn er geen wedstrijden. 6. Commissies: Vrijwilligers: Momenteel vinden deze activiteiten onder verantwoordelijkheid van het bestuur plaats. Met name de voorzitters van de diverse productgroepen verrichten hier uitstekend werk. Met vereende krachten geven we hier vorm aan en we hebben momenteel voldoende en een uitstekend kader opgebouwd. Aandacht is wel nodig voor het gediplomeerde kader voor het turnen.

5 Opleidingen: Het bestuur heeft het beleid om bij voorkeur gediplomeerde leiding voor de groepen te hebben. Ieder jaar worden er standaard opleidingen verzorgd om er voor te zorgen dat iedereen op niveau blijft, dan wel wordt bijgeschoold daar waar nodig. Bovendien worden individuele opleidingen gevolgd om de status van gediplomeerde leidster te verwerven. In het afgelopen jaar zijn de volgende opleidingen gevolgd: Cursus KNGU Mandy Teeuwen wacht nog steeds op de laatste module dans om haar C-diploma af te ronden. In 2016 volgt nu een reële mogelijkheid om dit te voltooien. Sammy-Jo Peeters heeft in December haar diploma gehaald. Joyce Lemmen en Sammy-Jo Peeters hebben Jury diploma behaald en mogen tot de eerste divisie turnen jureren. T.b.v. licentie C verlenging voor de gediplomeerde leiding en jury licentie, diverse leden. Herhalingscursus reanimatie / AED heeft plaats gevonden in Oktober. SSS is in 2014 benoemd tot opleiding centrum voor de regio. Yvette van Lier is momenteel de coördinator namens SSS voor deze opleidingen. In 2015 zijn de eerste cursussen verzorgt. Momenteel vinden deze activiteiten onder verantwoordelijkheid van het bestuur plaats. Met name de voorzitters van de diverse productgroepen verrichten hier uitstekend werk. Nevenactiviteiten: Diverse nevenactiviteiten zijn gedurende het afgelopen jaar ontplooid: Kamp in september in Elsendorp, het was een gezellig weekend. Ongeveer 60 leden hebben hieraan deel genomen. Vrijwilligers dag in juli. Dit jaar was de vrijwilligers dag slecht bezocht. Daarom hebben we voorgesteld om in 2016 een andere formule te kiezen. Fietstocht in juni voor de oudere leden. Het gros van de deelnemers zijn de volwassen dames van de groepen van Mirjam, Henriette en An. Zwarte pietengymnastiek voor de peuters en de groepen 1 t/m 4 in december. Het grote gym feest in oktober. Ook dit jaar weer intensief bezocht. Een Kerstwandeling afgesloten met een "aangeklede kop koffie", georganiseerd door het kader van de productgroep Sportief wandelen/nordicwalking. Nagenoeg alle wandelaars hebben hieraan deelgenomen. Deze commissie wordt door Jozien Joosten en Michelle Peeters getrokken. PR en communicatie: De commissie heeft diverse activiteiten ontplooid: De SSS Helden Website SSShelden.nl heeft een eigen plek gevonden binnen de vereniging. SSS is ook te vinden op Facebook. Voor het kader is een specifiek informatieboekje verschenen met richtlijnen en afspraken binnen de vereniging. Dit boekje wordt jaarlijks geactualiseerd Daar waar nodig en relevant heeft SSS vele malen gebruik gemaakt van het Heldens Nieuws om zodoende ruchtbaarheid te geven aan haar activiteiten. Daarnaast maken we ook gebruik van het nieuwe regionale blad: Hallo Peel& Maas.

6 De verantwoordelijkheid voor deze commissie ligt bij Marloes Knaapen. Accommodatie en Materiaal: Vanaf augustus 2008 maken we gebruik van nieuwe gymzalen in Kerkeböske. Deze accommodatie voldoet aan de meeste van onze eisen. In 2015 zijn door SSS de volgende nieuwe materialen aangeschaft: Springplank Plankoline Nieuwe leggers voor de brug. Oude evenwichtsbalk omgebouwd tot soft balk. De toestellen zijn afgelopen jaar wederom gekeurd door Janssen-Fritsen. De commissie wordt getrokken door Maarten Bos. Diverse kleine reparaties zijn verricht door John Verboeket en Wim Sillekens, die een actieve rol spelen binnen deze commissie. Sponsoring: In 2014 is een sponsor commissie van start gegaan. De commissie heeft een inventarisatie gemaakt ven de bedrijven die in aanmerking komen om benaderd te worden voor sponsoring omdat zij een relatie van enige vorm met SSS hebben. Een aanzienlijk bedrag is opgehaald. Als tegenprestatie worden de bedrijven vermeld op de WEB site en minimaal twee maal bij evenementen van SSS. Tevens is de commissie actie m.b.t. het jaarlijks verkopen van bloemen, huis aan huis. De commissie wordt getrokken door Janny Janssen. 7. Diversen Club kampioenschappen Turnen. De clubkampioenschappen zijn binnen de lesuren verzorgt. Turnen Peel&Maas oefenwedstrijd In het afgelopen jaar zijn de jaarlijkse Peel &Maas wedstrijden als oefenwedstrijd wederom georganiseerd. Deze oefenwedstrijd is in November gehouden. Deze wedstrijd is een uitstekende gelegenheid om de oefenstof te oefenen. Deze activiteit is voor de turnsters in het Kerkeböske georganiseerd in samenwerking met GV Concordia, GV Castellum, GV Alcides en Hosema. Dit was voor de 7 de keer. Alle verenigingen zijn tevreden over deze wedstrijd en willen deze traditie voortzetten. Wedstijd LK In het voorjaar van 2015 is wederom een wedstijd in de voorronde van het LK georganiseerd m.b.t. het turnen. Deze wedstrijd werd georganiseerd in de sporthallen Piushof in Panningen. Met alle inzet van de vrijwilligers is dit wederom een succes geworden. Dans dag De clubkampioenschappen van de productgroep BOM zijn niet gehouden. Echter in februari een dans dag georganiseerd, waar alle teams hun wedstrijd dans hebben kunnen demonstreren. Deze dansdag is in de Piushof in Panningen gehouden. De belangstelling was groot en het was een gezellige middag. Wedstrijd NK In het voorjaar van 2015 is een wedstijd in de voorronde van het NK georganiseerd m.b.t. het dans. Deze wedstrijd werd georganiseerd in de sporthallen Piushof in Panningen. Met alle inzet van de vrijwilligers is dit een succes geworden.

7 Sportief wandelen M.b.t. Sportief wandelen/nordic Walking zijn weer diverse lange afstand wandelingen op de tweede zondag van de maand georganiseerd. Deze worden samen met de atletiek vereniging, de wielerclub Pierke en het Kerkeböske georganiseerd. Deze wandelingen staan inmiddels bekend als Rundje Koeberg en zijn ook ondergebracht in het Kerkeböske. Hier nemen steeds weer een groot aantal mensen aan deel. Voor het vierde jaar is een complete wandeldag georganiseerd in april met diverse afstanden (5, 10, 16, 24 en 32 km). Rundje Koeberg is een evenement dat zijn positie in de regio heeft verdiend. Afgelopen jaar werd een deelnemersaantal van 500 personen op een dag behaald. Bloemenactie In het afgelopen jaar is midden september voor de twaalfde keer de sponsor Bloemenactie georganiseerd. De gerbera s zijn huis aan huis in Helden verkocht. De verkoop was weer een groot succes. Mede dankzij de inzet van zo n 50 vrijwilligers. Jumbo actie Door de Jumbo is in najaar van 2015 een sponsoractie gehouden, waaraan ook SSS heeft deelgenomen. Ook deze actie was succesvol. Rabo club sponsor actie In Juni is voor de vijfde keer de grote Rabo club sponsor actie gehouden. Hierbij is door SSS samengewerkt met een enkel andere verenigingen binnen Helden, te weten: De voetbalclub De fanfare De schutterij Jong Nederland De beugelclub De actie beperkte zich tot het huis aan huis verdelen van flyers. Dit was voldoende om ook dit jaar weer een goed sponsor bedrag te verwerven. Dit jaar hebben we als vereniging het op een na hoogste bedrag van alle verenigingen gekregen. Tijdens de uitreiking van de Rabo club sponsor prijzen in Heythuizen heeft een dansgroep van SSS een demonstratie gegeven. Vergaderingen KNGU Diverse leden van het kader hebben deelgenomen aan vergaderingen georganiseerd door de KNGU. In deze vergaderingen wordt het beleid afgestemd en de punten van operationele aard toegelicht. Cluster overleg In 2015 heeft de KNGU geen cluster vergadering georganiseerd. Reden: bezuinigen. Dorper Overleg SSS neemt deel aan het overleg met het Dörper Overleg, en wel binnen de werkgroep: Verenigingen en het onderwijs. Activiteiten zijn voornamelijk operationeel van aard - Gemeenschappelijke activiteiten agenda - Gemeenschappelijke lijst van verkeersregelaars - Mede organiseren van de kinderfeesten In 2015 zijn we begonnen met het opzetten van de organisatie voor de nacht van het dorp. Een grote open dag voor iedereen, alle verenigingen en alle bedrijven. Deze dag zal plaatsvinden op 29 oktober. Bestuur met Visie In 2014 is het bestuur begonnen, om naar aanleiding van de KNGU cursus met als thema: Bestuur met Visie tijd vrij te maken voor het ontwikkelen en vormgeven aan een gezonde

8 toekomst voor SSS. In dit kader vinden de gesprekken plaats met Concordia met betrekking tot samenwerking en mogelijk op termijn een fusie. Oud papier ophaal actie In Augustus 2015 is het missie comite definitief gestopt met het ophalen van het oud papier. Vanaf dat moment is SSS samen met de fanfare, jong Nederland en de dorper Kuus verantwoordelijk voor het ophalen. Voor SSS betekent dit jaarlijks ophalen in de maanden februari, juni en oktober. Deze eerste keren zijn goed verlopen. Momenteel hebben een viertal groepen collectief de verantwoordelijkheid genomen voor een specifieke dag. De overige dagen worden voornamelijk door ouders verzorgt. En dan tot slot We hebben met zijn allen een mooie en financieel gezonde vereniging. Het kader binnen en buiten de productgroepen is enthousiast, zelfstandig, neemt initiatief en voelt zich verantwoordelijk. SSS, haar organisatie en haar kader zijn een voorbeeld voor verenigingen binnen de regio. En daarom ook namens het bestuur een woord van dank voor iedereen die zich, op welke wijze dan ook, inzet voor SSS. Namens het bestuur, Gerard Jacobs, April 2016

Verslag jaar activiteiten 2014. 1. Vereniging: 2. Leden:

Verslag jaar activiteiten 2014. 1. Vereniging: 2. Leden: Verslag jaar activiteiten 2014. 1. Vereniging: De vereniging is georganiseerd in het bestuur, de productgroepen en de commissies om alle activiteiten binnen de vereniging uit te voeren: Bestuur, bestaande

Nadere informatie

Informatie boekje www.ssshelden.nl

Informatie boekje www.ssshelden.nl Informatie boekje www.ssshelden.nl 1 Inhoudsopgave: Voorwoord Organisatie SSS Algemene organisatie Contributie Productgroep informatie/presentatie alle sportmogelijkheden Inzetbaarheid 2 Voorwoord Voor

Nadere informatie

Informatie boekje

Informatie boekje Informatie boekje www.ssshelden.nl 1 Inhoudsopgave: Voorwoord Organisatie SSS Algemene organisatie Contributie Productgroep informatie/presentatie alle sportmogelijkheden Inzetbaarheid 2 Voorwoord Voor

Nadere informatie

ACHTERBANOVERLEG 6 september 2017 Technische Commissie Turnen Dames Limburg

ACHTERBANOVERLEG 6 september 2017 Technische Commissie Turnen Dames Limburg ACHTERBANOVERLEG 6 september 2017 Technische Commissie Turnen Dames Limburg RTC TURNEN LIMBURG Uitleg / Info vanuit RTC 2 RTC Turnen Dames RTC LIMBURG = KANSBELEID VOOR TOPTURNEN Gemotiveerde en getalenteerde

Nadere informatie

DOELGROEPEN EN PRODUCTEN...4

DOELGROEPEN EN PRODUCTEN...4 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE...1 2 INLEIDING...3 3 MISSIE DGC...3 4 DOELGROEPEN EN PRODUCTEN...4 4.1 GYMNASTIEK...4 4.2 TURNEN...4 4.3 OVERIGE SPORT DGC...4 4.4 MOGELIJKE NIEUWE DOELGROEPEN EN PRODUCTEN...5

Nadere informatie

www.tilburgsekampioenschappenturnen.nl Inhoudsopgave: Voorwoord 3 Algemene wedstrijdbepalingen 4 Inschrijfbepalingen dames 5 Inschrijfbepalingen heren 5 Inschrijfformulier Bijlage 1 Beste Turnvrienden,

Nadere informatie

Kwartfinale NK Turnen Heren

Kwartfinale NK Turnen Heren Informatie over de sponsorpakketten Kwartfinale NK Turnen Heren 21 & 22 maart 2015 Commissie PR Inhoud Over... 3 Prestaties... 3 Over de wedstrijd... 3 Locatie... 4 Deelnemers... 4 Vrijwilligers... 4...

Nadere informatie

Zaterdag 07 en zondag 08 december Sportcomplex T-kwadraat, Tilburg.

Zaterdag 07 en zondag 08 december Sportcomplex T-kwadraat, Tilburg. Zaterdag 07 en zondag 08 december 2013 Sportcomplex T-kwadraat, Tilburg www.tilburgsekampioenschappenturnen.nl Inhoudsopgave: Voorwoord 3 Algemene wedstrijdbepalingen 4 Inschrijfbepalingen dames 5 Inschrijfbepalingen

Nadere informatie

ACHTERBANOVERLEG 4 september 2018

ACHTERBANOVERLEG 4 september 2018 District Zuid ACHTERBANOVERLEG 4 september 2018 Technische Commissie Turnen Dames Limburg District Zuid PROGRAMMA Samenstelling Werkgroep Turnen Dames Evaluatie seizoen 2017/2018 Wedstrijdprogramma seizoen

Nadere informatie

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Jaarverslag Sportvereniging OKK 2009 Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Het bestuur van Sportvereniging OKK te Nieuwkoop nodigt alle leden van de vereniging uit tot het bijwonen van de jaarvergadering

Nadere informatie

INHOUD: Jurering pagina 1,2 Indelingen divisies, leeftijden en niveaus pagina 2 Doorstroming pagina 3 Organogram KNGU pagina 4

INHOUD: Jurering pagina 1,2 Indelingen divisies, leeftijden en niveaus pagina 2 Doorstroming pagina 3 Organogram KNGU pagina 4 BEOORDELING EN WEDSTRIJDSYSTEEM MEISJES INHOUD: Jurering pagina 1,2 Indelingen divisies, leeftijden en niveaus pagina 2 Doorstroming pagina 3 Organogram KNGU pagina 4 Jurering Turnen is een jurysport,

Nadere informatie

Olympia s Nieuwsflits

Olympia s Nieuwsflits Olympia s Nieuwsflits juli 2017 nummer 72 www.olympiakapelle.nl olympiakapelle@zeelandnet.nl ZOMERVAKANTIE De laatste lesweek is van maandag 10 tot en met vrijdag 14 juli 2017. Daarna mogen alle leden

Nadere informatie

24 april 2014 Oost-Souburg - 1 -

24 april 2014 Oost-Souburg - 1 - 24 april 2014 Oost-Souburg - 1 - INHOUDSOPGAVE Algemene informatie... 3 Samenstelling Bestuur en coördinatie afdelingen Algemene informatie Kamer van Koophandel Voorwoord... 4 Jaarverslag Bestuur......

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 GYMNASTIEK VERENIGING SPORTUNA

JAARVERSLAG 2013 GYMNASTIEK VERENIGING SPORTUNA JAARVERSLAG 2013 GYMNASTIEK VERENIGING SPORTUNA 17 April 2014 Inhoudsopgave Inleiding Secretariaat o Lesaanbod o Wedstrijden & Evenementen o Huisvesting o Vooruitblik 2014 Technische Commissie o Kaderleden

Nadere informatie

Sponsordossier WIN-WIN

Sponsordossier WIN-WIN Sponsordossier WIN-WIN 2016-2017 fondsenwerving@ogk-duffel.be 0496.62.72.17 Introductie 1600 Missie Turnkring Oefening Geeft Kracht Duffel (OGK) heeft als doel het inrichten van kwaliteitsvolle recreatieve

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie Keuze: Senior Supplement C Junior Supplement D Jeugd 2 Supplement E Voorgeschreven: Jeugd 1 N4 Pupil

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Keuze: Senior - Supplement G, F, E Junior - Supplement H, G, F Jeugd 2 - Supplement H, G Voorgeschreven:

Nadere informatie

Agenda/mededelingen t/m 17 februari: voorjaarsvakantie - 24 maart: sponsorloop - 3 juni 2018: ALDO uitvoering. ALDO Uitvoering: 3 juni 2018

Agenda/mededelingen t/m 17 februari: voorjaarsvakantie - 24 maart: sponsorloop - 3 juni 2018: ALDO uitvoering. ALDO Uitvoering: 3 juni 2018 ALDO Secretariaat Grobbenhof 29 6932 CK Westervoort Nieuwsbrief ALDO TELEFOON: (026) 3121260 Agenda/ mededelingen Uitnodiging Algemene Ledenvergadering ALDO uitvoering Sponsorloop Verandering Streetdance-tijden

Nadere informatie

Infoboekje. Wedstrijdgroep A- en B-selectie

Infoboekje. Wedstrijdgroep A- en B-selectie Infoboekje Wedstrijdgroep A- en B-selectie Inhoudsopgave: Hoofdstuk I Informatie voor A- en B-selectie: 1. Informatie A- en B-selectie.... 4 pag. Dit 1 document heeft als doel een aantal zaken voor u als

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2017

NIEUWSBRIEF JUNI 2017 Beste leden, Voor jullie ligt al weer de laatste nieuwsbrief van het seizoen 2016-2017 waarin we altijd even achterom kijken en alweer vooruit blikken op het nieuwe seizoen. We hebben de laatste maanden

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Zuid West Nederland. Clubteamfinale 2015

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Zuid West Nederland. Clubteamfinale 2015 Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Zuid West Nederland Clubteamfinale 2015 Wedstrijdinformatie Clubteamfinale Turnen Dames District Zuid Inhoud Inhoud... - 2 - Datum... - 2 - Locatie... - 2

Nadere informatie

TECHNISCH REGLEMENT TURNEN

TECHNISCH REGLEMENT TURNEN Goedgekeurd door LTC Turnen d.d. 26 augustus 2017 Bladzijde 1 van 16 INHOUDSOPGAVE 1 DOEL 3 2 GELDIGHEID 4 3 AFKORTINGEN 5 4 BEGRIPSBEPALINGEN 6 5 ALGEMEEN 7 6 WEDSTRIJDEN 8 7 WEDSTRIJDREGLEMENT 7.1 Leeftijdsklassen

Nadere informatie

Nieuwsbrief ALDO. Agenda/mededelingen. Bestuursleden. Jaargang 15 februari 2017 Nummer 40 ALDO

Nieuwsbrief ALDO. Agenda/mededelingen. Bestuursleden. Jaargang 15 februari 2017 Nummer 40 ALDO ALDO Secretariaat Grobbenhof 29 6932 CK Westervoort Nieuwsbrief ALDO TELEFOON: (026) 3121260 Agenda/ mededelingen Nieuw bij ALDO: Freerunning Sponsoring Special Gym door Johanna Kinderfonds Afscheid Veronique

Nadere informatie

Verslag AGENDA 2. BEGROTING

Verslag AGENDA 2. BEGROTING Algemene Ledenvergadering Datum: 19 september 2018, 20.00 uur Locatie: Kerkeböske Afmeldingen: Linda Berkers, Hermine Tillemans, Sammy-Jo Peeters Aanwezig: Femke, Leonie, Judith, Daniëlle, Maarten, Daan,

Nadere informatie

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden, kwalificatiewedstrijden, kwart en halve finale

Nadere informatie

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage 1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden, kwalificatiewedstrijden, kwart en halve finale

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie Keuze: Senior Supplement C Junior Supplement D Jeugd 2 Supplement E Voorgeschreven: Jeugd 1 N4 Pupil

Nadere informatie

Informatieboekje Afdeling gymnastiek DIO-Ugchelen

Informatieboekje Afdeling gymnastiek DIO-Ugchelen Informatieboekje Afdeling gymnastiek DIO-Ugchelen 1 Voorwoord Wij heten u van harte welkom bij de afdeling gymnastiek van DIO- Ugchelen. U bent geïnteresseerd in gymnastiek en heeft misschien al een proefles

Nadere informatie

Nieuwsbrief ODIN april 2015

Nieuwsbrief ODIN april 2015 Nieuwsbrief ODIN april 2015 Beste allen, De 1 ste 3 maanden van 2015 zitten er al weer op. En wat is er allemaal gebeurd in deze periode op ODIN. Januari: Het nieuwe jaar zijn we gestart met een gezellige

Nadere informatie

Missie/Visie...2 HOOFDOEL 1 INSPELEN OP BEHOEFTEN SPORTERS...2 HOOFDOEL 2 VERSTERKEN EN PROFESSIONALISEREN VAN DIENSTVERLENING...3

Missie/Visie...2 HOOFDOEL 1 INSPELEN OP BEHOEFTEN SPORTERS...2 HOOFDOEL 2 VERSTERKEN EN PROFESSIONALISEREN VAN DIENSTVERLENING...3 Jaarplan 2016 Inhoud Missie/Visie...2 HOOFDOEL 1 INSPELEN OP BEHOEFTEN SPORTERS...2 Ambitie 1: Structureel verbinden Ambitie 2: Kennisontwikkeling Ambitie 3: Passend aanbod HOOFDOEL 2 VERSTERKEN EN PROFESSIONALISEREN

Nadere informatie

Plaatsingsregeling Individuele Kampioenschappen toestel turnen 2015

Plaatsingsregeling Individuele Kampioenschappen toestel turnen 2015 Plaatsingsregeling Individuele Kampioenschappen toestel turnen 2015 Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage 1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden en de achtste, kwart en halve

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5e en 6 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5e en 6 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5e en 6 e divisie Keuze: Senior - Supplement E, F, G Junior - Supplement F, G, H Jeugd 2 - Supplement G, H Voorgeschreven:

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Limburg

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Limburg Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Limburg Seizoen 2017-2018 Adresgegevens commissie en wedstrijdkalender 2017-2018 District Zuid Wedstrijdsecretariaat Turnen Dames Limburg: Gaby Peeters en

Nadere informatie

Rayonbijeenkomst Overijssel

Rayonbijeenkomst Overijssel Rayonbijeenkomst Overijssel 19-09-2018 Agenda 1. Opening 2. De KNGU en communicatie 3. De KNGU en privacy 4. De KNGU en harmoniseren 5. Evaluatie seizoen 2017-2018 6. Toelichting programma seizoen 2018-2019

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Heren Seizoen 2018 / Commissie Turnen Heren Brabant & Zeeland District Zuid, KNGU

Wedstrijdinformatie. Turnen Heren Seizoen 2018 / Commissie Turnen Heren Brabant & Zeeland District Zuid, KNGU Wedstrijdinformatie Turnen Heren Seizoen 2018 / 2019 Commissie Turnen Heren Brabant & Zeeland District Zuid, KNGU Inhoudsopgave 1 Commissieleden Turnen Heren... 3 2 Activiteitenoverzicht... 4 3 Algemene

Nadere informatie

Werkboek Turnen Heren Noord K B O TURNEN HEREN NOORD

Werkboek Turnen Heren Noord K B O TURNEN HEREN NOORD W ER K B O E 2017-2018 TURNEN HEREN NOORD K 1 Wedstrijdenseizoen 2017-2018 Hier kunt u alle belangrijke en gewijzigde informatie vinden m.b.t. het heren turnen van het komende seizoen, 2017-2018. In de

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 2. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 2. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 2 TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior - Supplement E Jeugd 2 - Supplement F Voorgeschreven: Jeugd 1- D1 Pupil 2

Nadere informatie

Programma sportweek Peel en Maas 27 september t/m 3 oktober 2010

Programma sportweek Peel en Maas 27 september t/m 3 oktober 2010 Programma sportweek Peel en Maas 27 september t/m 3 oktober 2010 Datum en activiteit Vereniging en accommodatie Tijdstip Doelgroep Bijzonderheden Maandag 27 september Tennis Openingsactiviteit Sportweek

Nadere informatie

Achterban overleg 2018 Turnen Dames. Gelderland Midden

Achterban overleg 2018 Turnen Dames. Gelderland Midden Achterban overleg 2018 Turnen Dames Gelderland Midden Agenda 1. Opening 2. Communicatie KNGU LTC - DTC s - Rayons 3. AVP -AVG 4. Evaluatie seizoen 2017-2018 4 e -6 e divisie 5. Harmonisering 6. Enquête

Nadere informatie

Secretarisverslag Kalenderjaar 2012. In dit secretarisverslag zijn de verslagen opgenomen van de:

Secretarisverslag Kalenderjaar 2012. In dit secretarisverslag zijn de verslagen opgenomen van de: Secretarisverslag Kalenderjaar 2012 In dit secretarisverslag zijn de verslagen opgenomen van de: - Commissie PR - Commissie Activiteiten - Commissie Vrijwilligers - Commissie Jazzdans - Commissie Wedstrijdgroep

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTV Middelburg

Nieuwsbrief MTV Middelburg Nieuwsbrief MTV Middelburg Mei 2012, Nummer 59 Van het bestuur BEDANKT VOOR JULLIE STEM! Afgelopen week hebben we van de Rabobank vernomen dat 140 leden op ons hebben gestemd! Iedere stem is geld waard,

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6e divisie Keuze: Senior - Supplement E/F/G Junior - Supplement F/G/H Jeugd 2 - Supplement G/H Voorgeschreven:

Nadere informatie

Werkboek Turnen Heren Noord 2014-2015 K B O TURNEN HEREN NOORD

Werkboek Turnen Heren Noord 2014-2015 K B O TURNEN HEREN NOORD W ER K B O E K 2014-2015 TURNEN HEREN NOORD 1 Wedstrijdenseizoen 2014-2015 Hier kunt u alle belangrijke en gewijzigde informatie vinden m.b.t. het heren turnen van het komende seizoen, 2014-2015. Nieuw

Nadere informatie

ACHTERBANOVERLEG 12 juni 2017 Regionale Commissie Turnen Dames Zuid-West Nederland

ACHTERBANOVERLEG 12 juni 2017 Regionale Commissie Turnen Dames Zuid-West Nederland ACHTERBANOVERLEG 12 juni 2017 Regionale Commissie Turnen Dames Zuid-West Nederland PROGRAMMA Samenstelling Commissie Evaluatie seizoen 2016/2017 Evaluatie toestelfinales Clubteam Wedstrijdprogramma seizoen

Nadere informatie

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage 1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden, kwalificatiewedstrijden, kwart en halve finale

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst damesselectie De Halter en Turnlust. 30 juni 2010

Ouderbijeenkomst damesselectie De Halter en Turnlust. 30 juni 2010 Ouderbijeenkomst damesselectie De Halter en Turnlust 30 juni 2010 Agenda 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Evaluatie seizoen 2009-2010 4. Financiële gegevens De Halter 5. Financiële gegevens Turnlust

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF augustus 2016

NIEUWSBRIEF augustus 2016 NIEUWSBRIEF augustus 2016 1.Begin van het nieuwe seizoen We zitten nog midden in de schoolvakanties maar we kijken toch al vooruit naar de start van het nieuwe sportseizoen. Vanaf het nieuwe seizoen gaan

Nadere informatie

5. De indeling geschiedt op basis van de uitslagen van het afgelopen wedstrijdseizoen. Alle ploegen dienen elk jaar opnieuw te worden ingeschreven.

5. De indeling geschiedt op basis van de uitslagen van het afgelopen wedstrijdseizoen. Alle ploegen dienen elk jaar opnieuw te worden ingeschreven. Turncompetitie Regelgeving en organisatie. 1. De turncompetitie start na de werkvergadering van 4 november 2015. Vóór 22 oktober 2015 dienen alle verenigingen die deelnemen aan de turncompetitie zich in

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 1. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 1. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 1 TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior - Supplement E Jeugd 2 - Supplement F Voorgeschreven: Jeugd 1- D1 Pupil 2

Nadere informatie

TECHNISCH REGLEMENT TURNEN

TECHNISCH REGLEMENT TURNEN Goedgekeurd door LTC Turnen d.d. 3 oktober 2018 Bladzijde 1 van 17 INHOUDSOPGAVE 1 DOEL 3 2 GELDIGHEID 4 3 AFKORTINGEN 5 4 BEGRIPSBEPALINGEN 6 5 ALGEMEEN 7 6 WEDSTRIJDEN 8 7 WEDSTRIJDREGLEMENT 7.1 Leeftijdsklassen

Nadere informatie

SELECTIEVERGADERING. BAS Gymnastiek 10 November 2014

SELECTIEVERGADERING. BAS Gymnastiek 10 November 2014 SELECTIEVERGADERING BAS Gymnastiek 10 November 2014 AGENDA Divisies en Niveau indelingen Wedstrijdagenda Extra Trainingen Reglement Inzittenden verzekering Wedstrijdpakjes, hoe en wat terugbrengen E-mailadressen

Nadere informatie

NR. 2 APRIL NIEUWSBRIEF

NR. 2 APRIL NIEUWSBRIEF NR. 2 APRIL NIEUWSBRIEF Leer een handstand van Mike Krabbenborg DE GESCHIEDENIS VAN RAP EN SNEL Rap en Snel is opgericht in 1928. Er zaten toen nog maar 35 jongens en heren bij de vereniging, geen meisjes

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Keuze: Senior - Supplement E/F/G Junior - Supplement F/G/H Jeugd 2 - Supplement G/H Voorgeschreven:

Nadere informatie

Dit is de laatste nieuwsbrief van 2014. Afgelopen maanden hebben we een aantal evenementen gehad waar we bij ODIN heel trots op zijn.

Dit is de laatste nieuwsbrief van 2014. Afgelopen maanden hebben we een aantal evenementen gehad waar we bij ODIN heel trots op zijn. Beste allen, Dit is de laatste nieuwsbrief van 2014. Afgelopen maanden hebben we een aantal evenementen gehad waar we bij ODIN heel trots op zijn. 18 oktober: het Grote Gymfeest november: lotenverkoop

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 10 oktober 2014

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 10 oktober 2014 ALGEMENE LEDENVERGADERING 10 oktober 2014 Agenda ALV 2014 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Goedkeuring notulen van de ALV van 24 mei 2013. 4. Bestuur 5. Presentatie jaarverslag van het

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Keuze: Senior - Supplement E/F/G Junior - Supplement F/G/H Jeugd 2 - Supplement G/H Voorgeschreven:

Nadere informatie

3.GOUD, ZILVER EN BRONS OP DE OPEN TILBURGSE KAMPIOENSCHAPPEN!

3.GOUD, ZILVER EN BRONS OP DE OPEN TILBURGSE KAMPIOENSCHAPPEN! NIEUWSBRIEF december 2016 Alle ingeschreven leden ontvangen deze nieuwsbrief. De leden die met ingang van het nieuwe kwartaal zijn uitgeschreven krijgen deze voor de laatste keer. Mocht uw zoon/dochter

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5e divisie Keuze: Senior - Supplement E Junior - Supplement F Jeugd 2 - Supplement G Voorgeschreven: Jeugd 1- D2 Pupil 2 D2

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Van het bestuur: KDO is 6 clubkampioenen rijker! Beste allemaal, wat was het fantastisch! Op 10 november werden de jaarlijkse onderlinge wedstrijden georganiseerd voor de recreatie

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior - Supplement E Jeugd 2 - Supplement F Voorgeschreven: Jeugd 1-

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost en Gelderse Vallei. TOESTELTURNEN DAMES 4 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost en Gelderse Vallei. TOESTELTURNEN DAMES 4 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost en Gelderse Vallei TOESTELTURNEN DAMES 4 e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior - Supplement E Jeugd 2 - Supplement

Nadere informatie

Notulen achterban overleg Limburg

Notulen achterban overleg Limburg Notulen achterban overleg Limburg Aanwezig Turnclub Horn: Hermine Tillemans en Gaby Peeters Swentibold Sittard: Annique vd Steen Jan van Weert: Lukie Dentener en Sanne Theunissen KSV Castellum Kessel:

Nadere informatie

De volgende meiden mogen a.s. zaterdag 21 juni afzwemmen. Voor de overige meiden komt de zwemles te vervallen. Basishouding Zeilboot Balletbeen

De volgende meiden mogen a.s. zaterdag 21 juni afzwemmen. Voor de overige meiden komt de zwemles te vervallen. Basishouding Zeilboot Balletbeen Editie juni 2008 Diploma zwemmen De volgende meiden mogen a.s. zaterdag 21 juni afzwemmen. Voor de overige meiden komt de zwemles te vervallen. Basishouding Zeilboot Balletbeen Stacey Jennifer Manon Sanne

Nadere informatie

Opgericht 18 oktober 1909 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU)

Opgericht 18 oktober 1909 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) NIEUWSBRIEF Nr. 16 juni 2018 HERCULES ZWOLLE Opgericht 18 oktober 1909 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) Inhoud Inhoud: Voorwoord Voorwoord We wonnen de derde prijs in Ahoy!

Nadere informatie

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Als jij voetbal ook geweldig vindt, dan kun je al vanaf 4 jaar bij onze mini-f spelen en dat is gratis. De contributie voor de hele jeugd is door sponsoring zo

Nadere informatie

Opening Astrid opent de vergadering om uur en heet iedereen welkom.

Opening Astrid opent de vergadering om uur en heet iedereen welkom. Notulen achterbanoverleg turnen dames 27-8-2019 Aanwezig Stichting Platform Limburg, Turnclub Horn, Patrick Echt, SC Pareja, SV Groot Meerssen, Jan van Weert, WNK Simpelveld, RTC, Gympoint, Olympia KFC

Nadere informatie

Sponsorplan TurnGroep Noord

Sponsorplan TurnGroep Noord Sponsorplan Sponsorplan TurnGroep Noord Noord-Nederland heeft topturnsters op trots op te zijn! TurnGroep Noord is een nieuwe vereniging die zich ten doel heeft gesteld om kwalitatief hoogstaand turnen

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden 3. TOESTELTURNEN DAMES 6e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden 3. TOESTELTURNEN DAMES 6e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden 3 TOESTELTURNEN DAMES 6e divisie Keuze: Senior - Supplement F / G Junior - Supplement G / H Jeugd 2 - Supplement H Voorgeschreven:

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Veluwezoom, Gelderse Vallei, Randmeren. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Veluwezoom, Gelderse Vallei, Randmeren. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Veluwezoom, Gelderse Vallei, Randmeren Bondsbureau Beekbergen Lage bergweg 10 Beekbergen 055-505 8700 TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Keuze:

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF 1 NOVEMBER Aan alle leden:

INFORMATIEBRIEF 1 NOVEMBER Aan alle leden: INFORMATIEBRIEF 1 NOVEMBER 2017 Aan alle leden: Als bestuur vragen we ons al geruime tijd af wat nu een goede en efficiënte manier zou zijn om naar al onze leden te communiceren. Er zijn vele opties besproken.

Nadere informatie

Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016!

Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016! Woordje van de voorzitter Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016! Hierbij weer een nieuwe nieuwsbrief. Ik vraag in dit stukje graag uw aandacht voor de wedstrijden

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering ACGV

Algemene Ledenvergadering ACGV TurnAround DIGITAAL april 2015 Algemene Ledenvergadering ACGV Op woensdag 22 april 2015 is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van ACGV. Alle leden en ouders van jeugdleden zijn van harte uitgenodigd

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 3 SEIZOEN

NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 3 SEIZOEN NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 3 SEIZOEN 2017-2018 Dag allemaal, De laatste nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018. Met verslagen van activiteiten van de afgelopen periode en nieuws over onze vereniging. Aan

Nadere informatie

Gymnastiekvereniging Sport Vereent

Gymnastiekvereniging Sport Vereent Gymnastiekvereniging Sport Vereent www.sportvereent.nl 1 nl Inhoud Welkom bij Sport Vereent.................. 3 Locaties lessen........................... 4 Ledenadministratie....................... 4

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost TOESTELTURNEN DAMES 3e divisie Keuze: Senior - Supplement C Junior - Supplement D Jeugd 2 - Supplement E Voorgeschreven: Jeugd 1- N4 Pupil 2 - N3 Pupil

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 juni 2016

NIEUWSBRIEF 2 juni 2016 1 De meeste zaken kun je al in deze Nieuwsbrief vinden, maar de website (www.odigym.nl) proberen we helemaal up to date te houden met de actuele status van lessen en ander nieuws. Dus kijk maar snel daar

Nadere informatie

District Oost Turnen Heren K.N.G.U.

District Oost Turnen Heren K.N.G.U. District Oost Turnen Heren K.N.G.U. Districtskampioenschap en 2 e plaatsingswedstrijd instap en pupil 2 e en 3 e divisie district Oost Districtskampioenschap instap en pupil 1 e divisie district Oost Districtskampioenschap

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Seizoen 2014-2015. Nieuwsbrief 1, sept 2014 Hallo Jeugdleden en ouders, De vakantie ligt alweer twee weken achter ons. De scholen zijn begonnen en langzaam aan rolt alles weer in het bekende ritme. Zo

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 SV DUO, seizoen NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 1 SEIZOEN

Nieuwsbrief 1 SV DUO, seizoen NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 1 SEIZOEN NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 1 SEIZOEN 2017-2018 Dag allemaal, De eerste nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018. Het is inmiddels december en de feestdagen staan alweer voor de deur. Daarom vanuit bestuur

Nadere informatie

Overzicht sportverenigingen

Overzicht sportverenigingen Laagdrempelig sportaanbod Nij Beets en Tijnje Op zoek naar al het sportaanbod in uw dorp? Kijk dan op www.sportinopsterland.nl of neem contact op met: Buurtsportcoach Geerte Kwant 06-57040151 @ g.kwant@sportfryslan.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND ds Januari 2014 30 Nieuwsbrief www.aquapoldro.nl Bij de afdeling wedstrijdzwemmen van Aquapoldro kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen aan wedstrijden. Of je nu ambities hebt om deel te nemen aan Gelderse

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames Regio Zuid-West Nederland

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames Regio Zuid-West Nederland Wedstrijdinformatie Turnen Dames Regio Zuid-West Nederland Seizoen 2013-2014 Voorwoord Beste bestuursleden, trainers en turnsters, Voor het wedstrijdseizoen dat eind 2013 weer van start zal gaan heeft

Nadere informatie

BadmintonClub Dwingeloo. Jaarverslag Seizoen

BadmintonClub Dwingeloo. Jaarverslag Seizoen BadmintonClub Dwingeloo Jaarverslag Seizoen 2015 2016 1 Badminton Vereniging Dwingeloo is opgericht in 1980. Op dit moment zijn we een vereniging die de badmintonsport hoofdzakelijk recreatief beoefend.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER/DECEMBER 2015

NIEUWSBRIEF NOVEMBER/DECEMBER 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMBER/DECEMBER 2015 Vanuit het bestuur: Kijkje in de keuken van het bestuur. De nieuwsbrief van november, dat betekend dat het jaar alweer bijna om is. De tijd vliegt voorbij. Wat hebben

Nadere informatie

Informatieboekje Gymnastiekvereniging. O.K.K. Gorinchem

Informatieboekje Gymnastiekvereniging. O.K.K. Gorinchem Informatieboekje Gymnastiekvereniging O.K.K. Gorinchem Inhoudsopgave Voorwoord... 3 1 O.K.K. Gorinchem... 4 1.1 Gymnastiekvereniging... 4 2 Accommodaties... 4 2.1 Adressen... 4 3 Bestuurlijke informatie...

Nadere informatie

Nieuwsbrief. April Woordje van de voorzitter. Kijklessen 1 en 2 april goed bezocht...

Nieuwsbrief. April Woordje van de voorzitter. Kijklessen 1 en 2 april goed bezocht... Woordje van de voorzitter Het voorjaar is nu echt begonnen. Geniet u er ook zo van? Als bestuur zijn wij druk bezig met de voorbereidingen om volgend seizoen in de MFA te kunnen sporten. We hebben straks

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF februari /maart 2016

NIEUWSBRIEF februari /maart 2016 NIEUWSBRIEF februari /maart 2016 1. LEDENVERGADERING Op onze jaarlijkse ledenvergadering hebben wij verantwoording over het afgelopen jaar afgelegd en onze plannen voor volgend jaar besproken. Helaas was

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost, Gelderse Vallei, Randmeren. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost, Gelderse Vallei, Randmeren. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost, Gelderse Vallei, Randmeren Bondsbureau Beekbergen Lage bergweg 10 Beekbergen 055-505 8700 TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 2 SEIZOEN

NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 2 SEIZOEN NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 2 SEIZOEN 2017-2018 Dag allemaal, De tweede nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018. Met verslagen van activiteiten van de afgelopen periode en nieuws over onze vereniging. Tenslotte

Nadere informatie

Jaarverslag sv DFS afdeling gymnastiek Seizoen 2011 2012

Jaarverslag sv DFS afdeling gymnastiek Seizoen 2011 2012 Jaarverslag sv DFS afdeling gymnastiek Seizoen 2011 2012 De afdeling gymnastiek bestond afgelopen seizoen uit 13 groepen t.w.: peuters, kleuters, groep ¾, groep 5/6, groep 7/8, groep VO, selectie meisjes/preselectie,

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen Jaarverslag seizoen 2017-2018 Inleiding HBC gymnastics is in september 2016 opgericht. Deze nieuwe vereniging is een afsplitsing van GSV Heemstede en haar activiteiten betreffen zowel kinder-, jeugd- als

Nadere informatie

SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn)

SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn) Beste leden, Bijgaand treffen jullie weer een nieuwsbrief aan. Veel leesplezier gewenst! SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari Wij wensen jullie allemaal dan ook een gezond en sportief 2016! Sparta Nieuwsbrief Januari Pagina 1.

Nieuwsbrief Januari Wij wensen jullie allemaal dan ook een gezond en sportief 2016! Sparta Nieuwsbrief Januari Pagina 1. Nieuwsbrief Januari 2016 Turnkuil Sparta 2015/ 2016 Sparta heeft afgelopen jaar een wisseling van het voltallige bestuur gehad. Afgelopen zomer hebben we het stokje overgedragen gekregen. Met vijf man/

Nadere informatie

Selectie plan GTV-Emmen

Selectie plan GTV-Emmen Selectie plan GTV-Emmen 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave. blz. 2 Voorwoord. blz. 3 Doelstellingen.. blz. 4 Trainingen blz. 5 Regels. blz. 6 Toelatingseisen blz. 7 Kleding... blz. 8 Inhoud van de lessen blz.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2018

NIEUWSBRIEF MAART 2018 Beste leden, De lente nadert en we maken ons op voor de finalewedstrijden van dit seizoen. Tot nu toe zijn er al vele medailles gewonnen en prachtige resultaten geboekt. Vanaf december jl. zitten de meeste

Nadere informatie

Turn(st)ers G.V. Hercules

Turn(st)ers G.V. Hercules Informatieboekje Turn(st)ers G.V. Hercules Aldeboarn-Akkrum-Nes 2017-2018 oktober 2017 Voorwoord Dit is het informatieboekje van G.V. Hercules, afdeling turnen. G.V Hercules, opgericht in 1913, is aangesloten

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei TOESTELTURNEN DAMES 3e divisie Keuze: Senior - Supplement C Junior - Supplement D Jeugd 2 - Supplement E Voorgeschreven:

Nadere informatie

De trainers en trainsters. Het bestuur. Adressen van de sporthallen

De trainers en trainsters. Het bestuur. Adressen van de sporthallen Onze werking Met een 35 tal trainers en 7 bestuursleden zetten wij ons jaarlijks in om op een evenwichtige en pedagogisch verantwoorde manier te zorgen voor de persoonlijke ontplooiing en de fysieke training,

Nadere informatie