Montfoort Paraplubestemmingsplan parkeernormen Montfoort BESTEMMINGSPLAN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Montfoort Paraplubestemmingsplan parkeernormen Montfoort BESTEMMINGSPLAN"

Transcriptie

1 Montfoort Paraplubestemmingsplan parkeernormen Montfoort BESTEMMINGSPLAN

2

3 Montfoort Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Montfoort bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0335.BPParkeren-VG concept ontwerp projectnummer: vastgesteld opdrachtleider: drs. W. Kraaijeveld aangesloten bij: Delftseplein 27b postbus AD Rotterdam T:

4 Rho Adviseurs bv Niets uit dit drukwerk mag door anderen dan de opdrachtgever worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande toestemming van Rho Adviseurs bv, behoudens voorzover dit drukwerk wettelijk een openbaar karakter heeft gekregen. Dit drukwerk mag zonder genoemde toestemming niet worden gebruikt voor enig ander doel dan waarvoor het is vervaardigd.

5 3 Inhoudsopgave Toelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding Aanleiding en context Ligging en begrenzing van het plangebied Vigerende plannen Leeswijzer 9 Hoofdstuk 2 Parkeerbeleid gemeente Montfoort 11 Hoofdstuk 3 Wijze van bestemmen Inleiding Uitleg van de regels 15 Hoofdstuk 4 Uitvoerbaarheid Maatschappelijke uitvoerbaarheid Economische uitvoerbaarheid 18

6 4

7 Toelichting

8 6

9 7 Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en context Met de stedenbouwkundige bepalingen uit de bouwverordening beschikte de gemeente over de mogelijkheid om bij ruimtelijke ontwikkelingen - ten behoeve van voldoende parkeergelegenheid voor het parkeren of stallen van auto's - te toetsen aan de parkeernormen uit de 'Nota Parkeernormen Montfoort 2015'. De stedenbouwkundige bepalingen uit de Bouwverordening zijn echter sinds 29 november 2014 vervallen. Dit houdt in dat de dynamische parkeerregeling uit de bouwverordening overgeheveld dient te worden naar ruimtelijke plannen: bestemmingsplannen, beheersverordeningen, uitwerkingsplannen en wijzigingsplannen. Er geldt een overgangstermijn voor bestaande ruimtelijke plannen tot 1 juli Vooruitlopend op deze ontwikkeling in de wetgeving is in de meest recent opgestelde ruimtelijke plannen (vanaf 2015) al een regeling opgenomen over parkeren. Inmiddels is ook het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) gewijzigd zodat het mogelijk is geworden om in een ruimtelijk plan te verwijzen naar beleidsregels (artikel 3.1.2, lid 2, onder a Bro). Dit brengt meer flexibiliteit met zich mee. Met deze wijziging is een wettelijke grondslag gecreëerd om voor het parkeren in ruimtelijke plannen direct te verwijzen naar beleidsregels die parkeernormen bevatten. Hiermee is het mogelijk geworden om het parkeren in het ruimtelijk plan te regelen. Vooruitlopend op de bovengenoemde ontwikkeling in de wetgeving is in de meest recent opgestelde ruimtelijke plannen binnen de gemeente al een regeling opgenomen over parkeren, bijvoorbeeld door middel van een voorwaardelijke verplichting gekoppeld aan een specifieke parkeernorm. Om een gemeente-dekkende en uniforme regeling te hebben voor parkeren (en laden en lossen) is dit paraplubestemmingsplan opgesteld. Het paraplubestemmingsplan wijzigt alle ruimtelijke plannen in de gemeente op dit onderdeel. Omdat de regeling overkoepelend geldt voor een groot aantal ruimtelijke plannen wordt het een paraplubestemmingsplan genoemd. Dit bestemmingsplan regelt nadrukkelijk geen nieuwe ontwikkelingen of beleid. Wel is een enkele regel uit praktisch oogpunt verhelderd, zodat de uitkomst bij toepassing van het artikel beter voorzienbaar is. Het betreft de overheveling van de stedenbouwkundige bepalingen voor parkeren en laden en lossen uit de bouwverordening naar de vigerende ruimtelijke plannen in de gemeente Montfoort. 1.2 Ligging en begrenzing van het plangebied Het plangebied omvat de gehele gemeente Montfoort (figuur 1.1).

10 8 Figuur 1.1: Ligging plangebied 1.3 Vigerende plannen Het Paraplubestemmingsplan parkeernormen Montfoort heeft betrekking op alle bestemmingsplannen, uitwerkingsplannen en wijzigingsplannen op het moment van de vaststelling van dit bestemmingsplan. Het gaat om de volgende ruimtelijke plannen:

11 9 Voor bestemmingsplannen die na deze datum worden vastgesteld geldt het paraplubestemmingsplan niet. In deze bestemmingsplannen zijn/worden de betreffende regelingen al opgenomen. 1.4 Leeswijzer Het huidige parkeerbeleid in de gemeente komt aan bod in hoofdstuk 2. In hoofdstuk 3 wordt uitgelegd hoe de juridische regeling in elkaar zit en ten slotte wordt in hoofdstuk 4 ingegaan op de uitvoerbaarheid van het plan.

12 10

13 11 Hoofdstuk 2 Parkeerbeleid gemeente Montfoort Doelstelling en uitgangspunten Het huidige beleid ten aanzien van parkeren is vastgelegd in de Nota parkeernormen Montfoort De doelstelling van de 'Nota Parkeernormen Montfoort 2015' is als volgt samen te vatten: 'Het vaststellen van gemeentelijke parkeernormen voor het bepalen van de parkeerbehoefte van ruimtelijke plannen en -ontwikkelingen in de gemeente Montfoort om daarmee de bereikbaarheid en leefbaarheid in de gemeente Montfoort te waarborgen.' De parkeernormen in deze parkeernormennota zijn gebaseerd op de landelijke parkeerkencijfers uit de meest recente CROW-publicatie 317 (Kencijfers parkeren en verkeersgeneratie, 8 oktober 2012). De parkeernormen zijn ingedeeld in zeven hoofdcategorieën: 1. winkel en boodschappen; 2. sport, cultuur en ontspanning; 3. horeca en (verblijfs)recreatie; 4. gezondheid en (sociale) voorzieningen; 5. onderwijs; 6. wonen; 7. werken. Uitgangspunten hoogte parkeernormen De hoogte van een parkeernorm is volgens de CROW richtlijn afhankelijk van twee factoren: 1. De stedelijkheidsgraad van het gebied waarvoor de parkeernormen gelden; 2. De ligging van het gebied. Stedelijkheidsgraad De stedelijkheidsgraad van een gebied is van invloed op het aanbod en de kwaliteit van alternatieve vervoerswijzen en daarmee ook van invloed op de parkeernorm. Naar mate een gebied een lagere stedelijkheidsgraad heeft neemt het aanbod en de kwaliteit van alternatieven voor de auto (fietsen, lopen, openbaar vervoer) af, en neemt de behoefte aan parkeerplaatsen toe. In de CROW kencijfers wordt daarom onderscheid gemaakt naar 5 verschillende stedelijkheidsgraden (niet stedelijk tot zeer sterk stedelijk). In de parkeernormennota is uitgegaan van één stedelijkheidsgraad (weinig stedelijk gebied) voor de totale gemeente. Ligging van het gebied Ook de ligging van een gebied is van invloed op het aanbod en de kwaliteit van alternatieve vervoerswijzen en dus ook van invloed op de hoogte van de parkeernorm. Naar mate een gebied verder van een centrum af ligt neemt het aanbod en de kwaliteit van alternatieven voor de auto (fietsen, lopen, openbaar vervoer) af, en neemt de behoefte aan parkeerplaatsen toe. In de CROW kencijfers is daarom onderscheid gemaakt naar vier zones: 1. centrumgebied; 2. schilgebied; 3. rest bebouwde kom; 4. buiten de bebouwde kom.

14 12 In deze parkeernormennota is alleen het centrumgebied van Montfoort aangemerkt als centrumgebied (zie figuur 2.1). In de overige kernen is geen sprake van een sterke concentratie van aaneengesloten winkels. Verder is in de situatie van het centrumgebied van Montfoort geen sprake van een overloopgebied, zoals wel vaak het geval is in meer stedelijke gebieden. In de Nota Parkeernormen Montfoort zijn daarom drie zones opgenomen: 1. centrumgebied Montfoort; 2. bebouwde kom; 3. buiten de bebouwde kom. Figuur 2.1 Centrumgebied Montfoort Hoogte parkeernormen Gelet op de stedelijkheidsgraad van de gemeente Montfoort en het (iets) lager dan gemiddeld autobezit in de gemeente ten opzichte van gemeenten met een vergelijkbare stedelijkheidsgraad is in deze parkeernormennota ervoor gekozen uit te gaan van een gemiddelde parkeernorm (afgerond naar 1 cijfer achter de komma) op basis van de minimum- en maximumparkeernorm van het CROW voor weinig stedelijke gebieden. In de CROW publicatie 317 is bij appartementen en woningen onderscheid gemaakt naar diverse woningtypes (bijv. hoekwoning, tussenwoning, vrijstaand), eigendomssituatie (koop/huur) en prijsklassen. Per type appartement/woning heeft het CROW afzonderlijke parkeernormen opgenomen. Hierbij geldt dat naar mate een appartement/woning duurder is en/of in het koopsegment valt, de parkeernormen hoger zijn dan bij goedkope en/of huurwoningen. In deze parkeernormennota is het onderscheid dat het CROW maakt bij de functie wonen niet gevolgd. In de praktijk blijkt dat het theoretische verschil in de parkeervraag naar type en prijs van een appartement/woning zich niet of nauwelijks voordoet. In deze parkeernormennota is daarom voor alle type appartementen/studio s en alle woonhuizen, ongeacht de prijsklasse en eigendomssituatie, een verzamelparkeernorm opgenomen.

15 13 Toepassing parkeernormennota De parkeernormennota dient als uitgangspunt bij het bepalen van de hoogte van de parkeernormen in het paraplubestemmingsplan. Daarnaast dient de parkeernormennota als toetsingskader bij de aanvraag van een omgevingsvergunning. Niet vergunningplichtige bouwplannen kunnen dus zonder toetsing aan de parkeernormen plaatsvinden. Bij de beoordeling van een aanvraag van een omgevingsvergunning wordt de parkeernormennota in vijf stappen toegepast: 1. stap 1: ruimtelijk initiatief; 2. stap 2: parkeerbehoefte; 3. stap 3: maatgevende parkeerbehoefte; 4. stap 4: parkeereis; 5. stap 5: parkeersaldo. Ad 1 Ruimtelijk initiatief (stap 1) Het proces van de toepassing van de parkeernormennota start met een bouwplan. De initiatiefnemer moet aantonen: welke parkeerbehoefte de ontwikkeling genereert; hoeveel parkeerplaatsen moeten worden aangelegd; de wijze waarop in de parkeerbehoefte wordt voorzien. Ad 2 Parkeerbehoefte (stap 2) De parkeerbehoefte is het totaal aantal parkeerplaatsen (per functieonderdeel) van een bouwplan. De parkeerbehoefte wordt bepaald door (per functieonderdeel) de aard en omvang van de ontwikkeling te vermenigvuldigen met de parkeernormen uit de bijlage bij het parkeernormenbeleid. De parkeerbehoefte per functie (onderdeel) wordt afgerond op 1 cijfer achter de komma. Bij functiewijzigingen en/of functie uitbreidingen hoeft alleen de parkeerbehoefte berekend te worden voor het gedeelte dat wijzigt en/of uitgebreid wordt. Ad 3 Maatgevende parkeerbehoefte De maatgevende parkeerbehoefte is het totaal aantal parkeerplaatsen van een bouwplan waarbij rekening gehouden wordt met eventueel dubbel gebruik van de parkeerplaatsen.de maatgevende parkeerbehoefte wordt afgerond op één cijfer achter de komma. Ad 4 Parkeereis Om (later) te kunnen beoordelen of het ruimtelijk initiatief voldoende parkeerplaatsen realiseert die openbaar toegankelijk zijn ten behoeve van bezoekers wordt bij de functiegroep wonen de maatgevende parkeerbehoefte uitgesplitst naar: bewoners parkeerplaatsen; bezoekers parkeerplaatsen. De parkeereis is het totaal aantal benodigde parkeerplaatsen van een bouwplan waarbij rekening gehouden is met een eventueel overschot aan parkeerplaatsen op eigen terrein en/of saldering van de bestaande parkeereis. De parkeereis wordt afgerond op hele getallen. In de meeste situaties zal de parkeereis gelijk zijn aan de maatgevende parkeerbehoefte.

16 14 Ad 5 Parkeersaldo Het aantal parkeerplaatsen dat voor een ruimtelijke ontwikkeling op eigen terrein moet worden aangelegd dient (minimaal) gelijk te zijn aan de parkeereis. Bij het bepalen van het aantal parkeerplaatsen op eigen terrein moet net als bij de vorige stap rekening gehouden worden met de berekeningsaantallen van parkeerplaatsen op eigen terrein. Wanneer sprake is van een positief parkeersaldo (parkeeraanbod > parkeereis) kan een positief parkeeradvies worden afgegeven. Als het aantal parkeerplaatsen dat gerealiseerd wordt lager is dan de definitieve parkeereis zal de initiatiefnemer in eerste instantie moeten bekijken of door een optimalisatie van het plan (minder bouwvolume en/of aanleg meer parkeerplaatsen) alsnog aan de parkeereis kan worden voldaan. Als blijkt dat redelijkerwijs geen aanpassingen (meer) mogelijk zijn dan zijn in bepaalde situaties ontheffingsmogelijkheden beschikbaar.

17 15 Hoofdstuk 3 Wijze van bestemmen 3.1 Inleiding Het juridische deel van dit paraplubestemmingsplan bestaat uit een verbeelding en de regels. Op de verbeelding is het plangebied weergegeven. Dit plangebied geeft de begrenzing aan van het gebied waarbinnen de regels van dit bestemmingsplan gelden: in dit geval de hele gemeente Montfoort. 3.2 Uitleg van de regels De regels in dit plan bestaan uit de volgende onderdelen: Artikel 1 Begrippen Begrippen die in de regels worden gebruikt en die uitleg behoeven, worden in dit artikel uitgelegd. Artikel 2 Toepassingsregels In artikel 2 is een regel opgenomen, waarin is vastgelegd dat de parkeerregeling zoals genoemd in Artikel 4 op alle ruimtelijke plannen betrekking heeft op het grondgebied van de gemeente Montfoort. Het gaat om alle ruimtelijke plannen die reeds zijn vastgesteld (zie paragraaf 1.3 en bijlage 1 bij de regels). In toekomstige ruimtelijke plannen wordt de nieuwe parkeerregeling overgenomen uit dit paraplubestemmingsplan. In het artikel is bepaald dat de regels in dit plan in aanvulling of in afwijking werken van de regels in de ruimtelijke plannen. In de praktijk kunnen zich namelijk twee situaties voordien: 1. In een plan zijn geen regels voor parkeren opgenomen: in dit geval gelden de regels voor parkeren in aanvulling op het plan. 2. In een plan zijn wel regels voor parkeren opgenomen door verwijzing naar het parkeernormenbeleid. in dit geval gelden de regels voor parkeren in afwijking op het plan. Tot slot kan zicht een situatie voordoen waarbij het parkeren in een plan zeer specifiek is vastgelegd namelijk: de parkeernormen zijn expliciet in de regels opgenomen; of het minimum of maximum aantal parkeervoorzieningen is bepaald. In bovengenoemde gevallen kunnen deze afwijken van de parkeernormen uit de Nota Parkeernormen Montfoort Het is niet de bedoeling dat deze regeling deze specifieke regels buiten toepassing verklaard. Daarom is tevens bepaald dat indien parkeernormen specifiek vastliggen in ruimtelijke plannen deze van kracht blijven. Tevens is een begrip toegevoegd om te bepalen in welke gevallen dit aan de orde is. Artikel 3 Anti-dubbeltelregel Deze regel volgt uit het Besluit ruimtelijke ordening en wordt opgenomen in alle bestemmingsplannen om te voorkomen dat grond dubbel wordt meegeteld.

18 16 Artikel 4 Parkeren Algemeen De nieuwe parkeerbepaling is opgenomen in Artikel 4 van dit bestemmingsplan. De bepaling verwijst voor de te hanteren parkeernormen naar de Nota Parkeernormen Montfoort Het parkeernormenbeleid is een dynamisch document en bijstelling van het beleid is met enige regelmaat noodzakelijk. Omdat het niet doelmatig is hiervoor telkens een nieuw bestemmingsplan op te stellen voorziet de regeling in een dynamische verwijzing naar de parkeernormen. Dit houdt in dat het van toepassing wordt verklaard en tevens de opvolger van dit beleid leidend maakt. In de Nota Parkeernormen Montfoort 2015 staat het beleid ten aanzien van parkeren. Het betreft bijvoorbeeld hoe om te gaan met parkeren, hoeveel parkeerplaatsen er nodig zijn bij nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen, de manier waarop in deze parkeerplaatsen kan worden voorzien en welke eisen aan de verschillende parkeerplaatsen worden gesteld. In hoofdstuk 2 is hier al op ingegaan. In welke gevallen is de parkeerregeling van toepassing? Een aanvraag omgevingsvergunning moet worden getoetst aan de parkeernormen wanneer er sprake is van een vergunningplichtige nieuw- of verbouwontwikkeling. De te realiseren parkeergelegenheid moet voldoende zijn voor het bouwwerk waarvan een behoefte aan parkeergelegenheid wordt verwacht. Voor bouwplannen waarvoor een omgevingsvergunning wordt gevraagd is bepaald dat getoetst moet worden of voldoende rekening wordt gehouden met het aanleggen van voldoende parkeergelegenheid. Naast het bepalen van het aantal parkeerplaatsen op basis van het parkeerbeleid is tevens bepaald aan welke afmeting de parkeerplaats moet voldoen. Hierbij is onderscheid gemaakt tussen personenauto's en gehandicaptenparkeerplaatsen. Tevens gelden andere afmetingen voor haaks- en hoekparkeren en langsparkeren. Mogelijkheid om af te wijken van de parkeernormen Van de verplichting om voldoende parkeergelegenheid te realiseren op grond van de gemeentelijke parkeernormen kan in bijzondere gevallen worden afgeweken. Door de aanvrager van een omgevingsvergunning zal gemotiveerd moeten worden dat in de behoefte aan parkeer- of stallingsruimte ook op een andere wijze kan worden voorzien. Ook in de gemeentelijke Bouwverordening is een dergelijke bepaling opgenomen. Artikel 5 Overgangsrecht Hier is het wettelijk vastgestelde overgangsrecht geregeld. Artikel 6 Slotregel In de slotregel wordt aangegeven op welke wijze de regels van het bestemmingsplan kunnen worden aangehaald.

19 17 Hoofdstuk 4 Uitvoerbaarheid 4.1 Maatschappelijke uitvoerbaarheid Zienswijzen Omdat geen sprake is van een nieuw beleidsvoornemen, is het paraplubestemmingsplan direct als ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. In de periode vanaf 12 juli 2018 is gedurende zes weken een ieder in de gelegenheid gesteld een zienswijze kenbaar maken. Van deze gelegenheid is geen gebruik gemaakt. Wettelijk vooroverleg ex artikel Besluit ruimtelijke ordening (Bro) Het ontwerpbestemmingsplan is tevens toegezonden aan de vooroverlegpartners van de gemeente Montfoort. De provincie heeft aangegeven geen opmerkingen te hebben op het plan. Van het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden is de volgende inhoudelijke reactie ontvangen: Overlegreactie Het Hoogheemraadschap Stichtste Rijnlanden adviseert om tijdens de aanleg van nieuwe parkeerterreinen, de parkeerterreinen af te koppelen van het waterafvoersysteem, omdat verharde oppervlakten zorgen voor een versnelde afvoer. Mits het overige waterschapsbelang ook wordt meegenomen in de vernieuwde parkeernormen zijn er geen overige opmerkingen. Verder wordt geadviseerd de volgende tekst over klimaatbestendige leefomgeving op te nemen: 'Klimaatbestendige leefomgeving Het klimaat verandert: Hogere temperaturen, een sneller stijgende zeespiegel, nattere winters, heftigere buien en kans op drogere zomers. Daar moeten we, ook volgens het KNMI, in de toekomst in Nederland rekening mee houden. De verwachting van het KNMI is dat het klimaat in Nederland in 2050 ongeveer overeen zal komen met het huidige klimaat in Zuid-Frankrijk. Maar ook nu al is de klimaatverandering merkbaar. Extreme neerslag, droogte en hitte kunnen leiden tot maatschappelijke ontwrichting. Dit geeft aanleiding om aanpassing van de inrichting van de bebouwde omgeving aan het veranderende klimaat te agenderen en aan te werken. Dit beleid is vorig jaar vastgelegd in de Deltabeslissing voor Nederland. In de deltabeslissing Ruimtelijke Adaptatie heeft het Deltaprogramma voorstellen opgenomen om de ruimtelijke inrichting van Nederland klimaatbestendig en waterrobuust te maken. Alle overheden en marktpartijen zijn daar samen verantwoordelijk voor. De Deltabeslissing Ruimtelijke Adaptatie heeft als doel: De bebouwde omgeving is in 2050 nog steeds aantrekkelijk om te leven; Uiterlijk in 2020 zijn ruimtelijke ingrepen klimaatbestendig opgebouwd en getoetst.

20 18 Klimaatverandering heeft effecten op grote schaal maar ook op de kleine schaal van een stad. Door de toenemende hoeveelheid verharding in steden wordt het steeds moeilijker om water makkelijk weg te krijgen. Door de aanleg van parkeerplaatsen neemt die verharding extra toe. Wij adviseren bij de aanleg van parkeerplaatsen om te kijken of het mogelijk is om ze af te koppelen en voldoende waterberging te vinden. Dit om wateroverlast te voorkomen en minder water naar de rioolwaterzuivering af te voeren.' Beantwoording gemeente Het paraplubestemmingsplan voorziet in de juridische borging van voldoende parkeergelegenheid omdat de stedenbouwkundige bepalingen uit de bouwverordening zijn vervallen. Er is dus sprake van een administratieve wijziging: het bestemmingsplan maakt geen nieuwe parkeerterreinen mogelijk. Wij zullen initiatiefnemers van bouwplannen waarvoor een behoefte aan parkeergelegenheid bestaat wijzen op de beleidsuitgangspunten van het Hoogheemraadschap. De opmerking leidt niet tot aanpassing van het plan. Ambtshalve wijziging en vervolgprocedure Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is 1 ambtshalve wijziging in het plan aangebracht. In het ontwerpbestemmingsplan was een link tussen een parkeereis en een gebruikswijziging gelegd door deze te koppelen aan strijdig gebruik. Dit laatste was nieuw ten opzichte van de vroegere regeling in de bouwverordening, maar hier werd in de praktijk wel om gevraagd. De Afdeling heeft echter in een uitspraak van 9 mei 2018 aangegeven dat de uitleg van het daar voorkomende begrip voldoende parkeeraccommodatie niet afhankelijk mag worden gesteld van de bedoelde beleidsregel voor zover het gaat om het veranderen van het gebruik. Dit omdat gebruik niet afhankelijk is van de uitoefening van een bevoegdheid (zoals een omgevingsvergunning). Hierdoor is het dus niet meer mogelijk om de beleidsregelconstructie te hanteren voor gebruiksveranderingen (zonder vergunning). De betreffende bepaling is dan ook verwijderd. Na de vaststelling wordt het bestemmingsplan nogmaals zes weken ter inzage gelegd. Tijdens deze periode bestaat de mogelijkheid tot het indienen van beroep bij de Raad van State. 4.2 Economische uitvoerbaarheid Bij het opstellen van een bestemmingsplan dient op grond van artikel 3.1.6, eerste lid, sub f van het Besluit ruimtelijke ordening onderzoek plaats te vinden naar de economische uitvoerbaarheid van het plan. Dit paraplubestemmingsplan voorziet in het planologisch-juridisch borgen van het parkeerbeleid binnen diverse ruimtelijke plannen. Er zijn geen kosten verbonden aan de uitvoering / realisatie van het plan. De wijzigingen in de planregels die met dit plan worden doorgevoerd, leiden niet tot een bouwplan als bedoeld in artikel van het Besluit ruimtelijke ordening. Het is daarom niet nodig om een exploitatieplan conform artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening op te stellen. Het bestemmingsplan is economisch uitvoerbaar.

21 Regels

22 20

23 21 Inhoudsopgave Regels 19 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 23 Artikel 1 Begrippen 23 Hoofdstuk 2 Algemene regels 25 Artikel 2 Toepassingsregels 25 Artikel 3 Anti-dubbeltelregel 26 Artikel 4 Parkeren 27 Hoofdstuk 3 Overgangs- en slotregels 29 Artikel 5 Overgangsrecht 29 Artikel 6 Slotregel 30 Bijlage bij de regels 31 Bijlage 1 Lijst met vigerende ruimtelijke plannen 33

24 22

25 23 Hoofdstuk 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 plan het bestemmingsplan Paraplubestemmingsplan parkeernormen Montfoort met identificatienummer NL.IMRO.0335.BPParkeren-VG01 van de gemeente Montfoort. 1.2 bestemmingsplan de geometrisch bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels. 1.3 bouwwerk elke constructie van enige omvang van hout, steen, metaal of ander materiaal, die op de plaats van bestemming hetzij direct of indirect met de grond verbonden is, hetzij direct of indirect steun vindt in of op de grond, bedoeld om ter plaatse te functioneren. 1.4 regeling voor parkeren en laden en lossen een regeling in een ruimtelijk plan waarbij de parkeervoorzieningen specifiek zijn vastgelegd door middel van: a. specifieke parkeernormen; of b. het minimum of maximum aantal parkeervoorzieningen. 1.5 ruimtelijke plannen bestemmingsplannen, beheersverordeningen, uitwerkingsplannen, wijzigingsplannen en buitenplanse afwijkingen.

26 24

27 25 Hoofdstuk 2 Algemene regels Artikel 2 Toepassingsregels 2.1 Herziene bestemmingsplannen Met dit bestemmingsplan worden alle ruimtelijke plannen van de gemeente Montfoort als opgenomen in bijlage 1 herzien. 2.2 Toepasselijkheid a. De in Artikel 4 van dit bestemmingsplan opgenomen regels gelden: 1. indien geen regeling voor parkeren en laden en lossen is opgenomen: in aanvulling op; 2. indien een regeling voor parkeren en laden en lossen is opgenomen in afwijking van; de regels van de ruimtelijke plannen van de gemeente Montfoort voor wat betreft het onderwerp 'parkeren' en 'laden en lossen', en laten de overige regels uit die onderliggende ruimtelijke plannen ongewijzigd. b. In afwijking van lid a sub 2 blijven parkeernormen van kracht voor zover deze specifiek vastliggen in onderliggende ruimtelijke plannen. Hieronder wordt niet begrepen, een regeling voor parkeernormen met behulp van een verwijzing naar een algemene beleidsregel.

28 26 Artikel 3 Anti-dubbeltelregel Grond die eenmaal in aanmerking is genomen bij het toestaan van een bouwplan waaraan uitvoering is gegeven of alsnog kan worden gegeven, blijft bij de beoordeling van latere bouwplannen buiten beschouwing.

29 27 Artikel 4 Parkeren 4.1 Parkeergelegenheid a. Een bouwwerk, waarvan een behoefte aan parkeergelegenheid wordt verwacht, mag niet worden gebouwd wanneer voor dit bouwwerk op het bouwperceel of in de omgeving daarvan niet in voldoende parkeergelegenheid is voorzien. b. Bij een omgevingsvergunning wordt beoordeeld of sprake is van voldoende parkeergelegenheid aan de hand van de normen die zijn neergelegd in de Nota Parkeernormen Montfoort 2015, met dien verstande dat indien gedurende de planperiode een nieuwe versie verschijnt, gerekend wordt met de normen uit de nieuwe versie. Hierbij kunnen voorschriften worden opgenomen over het realiseren en in stand houden van parkeergelegenheid op eigen terrein. c. De in lid a bedoelde ruimte voor het parkeren van auto's dient, qua afmetingen, ten minste te voldoen aan de volgende eisen: 1. Personenauto: Haaks- en hoekparkeren: 5,0 m bij 2,5 m; Langsparkeren: 6,0 m bij 2,0 m; 2. Gehandicaptenparkeerplaats: Haaks- en hoekparkeren: 5,0 m bij 3,5 m; Langsparkeren: 6,0 m bij 2,5 m (7,5 m bij 2,5 m als achter wordt in- en uitgestapt); d. Bij een omgevingsvergunning kan worden afgeweken van het bepaalde in sub a en worden toegestaan dat in minder dan voldoende parkeergelegenheid wordt voorzien: 1. indien het voldoen aan die bepalingen door bijzondere omstandigheden op overwegende bezwaren stuit; of 2. voor zover op andere wijze in de nodige parkeer- of stallingruimte wordt voorzien. Deze andere wijze dient door de aanvrager van een omgevingsvergunning gemotiveerd te worden. 4.2 Laad- en losruimte a. Indien het beoogde gebruik van een bouwwerk aanleiding geeft tot een te verwachten behoefte aan ruimte voor het laden of lossen van goederen, wordt een omgevingsvergunning voor het bouwen uitsluitend verleend indien aan of in dat bouwwerk dan wel op het onbebouwde terrein bij het bouwwerk wordt voorzien in die behoefte. Deze bepaling geldt niet: 1. voor bestaand gebruik, waarbij de herbouw van een bouwwerk zonder functiewijziging wordt beschouwd als bestaand gebruik; 2. voor zover op andere wijze in de nodige laad- of losruimte wordt voorzien. b. Bij een omgevingsvergunning kan worden afgeweken van het bepaalde in sub a en worden toegestaan dat in minder dan voldoende laad- en losgelegenheid wordt voorzien: 1. indien het voldoen aan die bepalingen door bijzondere omstandigheden op overwegende bezwaren stuit; of 2. voor zover op andere wijze in de nodige laad- en losruimte wordt voorzien.

30 28

31 29 Hoofdstuk 3 Overgangs- en slotregels Artikel 5 Overgangsrecht 5.1 Overgangsrecht bouwwerken Voor bouwwerken luidt het overgangsrecht als volgt: a. een bouwwerk dat op het tijdstip van inwerkingtreding van het bestemmingsplan aanwezig of in uitvoering is, dan wel gebouwd kan worden krachtens een omgevingsvergunning voor het bouwen, en afwijkt van het plan, mag, mits deze afwijking naar aard en omvang niet wordt vergroot: 1. gedeeltelijk worden vernieuwd of veranderd; 2. na het tenietgaan ten gevolge van een calamiteit geheel worden vernieuwd of veranderd, mits de aanvraag van de omgevingsvergunning voor het bouwen wordt gedaan binnen twee jaar na de dag waarop het bouwwerk is tenietgegaan; b. het bevoegd gezag kan eenmalig in afwijking van dit lid onder a een omgevingsvergunning verlenen voor het vergroten van de inhoud van een bouwwerk als bedoeld in dit lid onder a met maximaal 10%; c. dit lid onder a is niet van toepassing op bouwwerken die weliswaar bestaan op het tijdstip van inwerkingtreding van het plan, maar zijn gebouwd zonder vergunning en in strijd met het daarvoor geldende plan, daaronder begrepen de overgangsbepaling van dat plan. 5.2 Overgangsrecht gebruik Voor gebruik luidt het overgangsrecht als volgt: a. het gebruik van grond en bouwwerken dat bestond op het tijdstip van inwerkingtreding van het bestemmingsplan en hiermee in strijd is, mag worden voortgezet; b. het is verboden het met het bestemmingsplan strijdige gebruik, bedoeld in dit lid onder a, te veranderen of te laten veranderen in een ander met dat plan strijdig gebruik, tenzij door deze verandering de afwijking naar aard en omvang wordt verkleind; c. indien het gebruik, bedoeld in dit lid onder a, na het tijdstip van de inwerkingtreding van het plan voor een periode langer dan een jaar wordt onderbroken, is het verboden dit gebruik daarna te hervatten of te laten hervatten; d. dit lid onder a is niet van toepassing op het gebruik dat reeds in strijd was met het voorheen geldende bestemmingsplan, daaronder begrepen de overgangsbepalingen van dat plan.

32 30 Artikel 6 Slotregel Deze regels worden aangehaald als: 'Regels van het bestemmingsplan Paraplubestemmingsplan parkeernormen Montfoort'.

33 bijlagen bij de Regels

34

35 Bijlage 1 Lijst met vigerende ruimtelijke plannen

36

37

38

Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN

Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0355.BPParkeernormenZst-VS01

Nadere informatie

Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN

Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0355.BPParkeernormenZst-OW01

Nadere informatie

IJsselstein Paraplubestemmingsplan parkeernormen IJsselstein BESTEMMINGSPLAN

IJsselstein Paraplubestemmingsplan parkeernormen IJsselstein BESTEMMINGSPLAN IJsselstein Paraplubestemmingsplan parkeernormen IJsselstein BESTEMMINGSPLAN IJsselstein Paraplubestemmingsplan Parkeernormen IJsselstein bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum:

Nadere informatie

1.1. Bestemmingsplan: De geometrische bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende

1.1. Bestemmingsplan: De geometrische bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende Regels 13 1. Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1. Bestemmingsplan: De geometrische bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende bijlage. 1.2. Plan Het bestemmingsplan

Nadere informatie

Bestemmingsplan Parapluherziening (fiets)parkeren. Vastgesteld

Bestemmingsplan Parapluherziening (fiets)parkeren. Vastgesteld Bestemmingsplan Parapluherziening (fiets)parkeren Vastgesteld Vastgesteld, d.d. 20 september 2018 Parapluherziening (fiets)parkeren Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 5 Artikel 1 Begripsbepaling

Nadere informatie

Paraplubestemmingsplan Parkeren

Paraplubestemmingsplan Parkeren Paraplubestemmingsplan Parkeren status: ontwerp idn: NL.IMRO.0281.BP00040-on01 gemeente Tiel datum: juni 2018 Bestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Parkeren Gemeente Tiel Toelichting INHOUD TOELICHTING

Nadere informatie

1.1. Bestemmingsplan: De geometrische bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende

1.1. Bestemmingsplan: De geometrische bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende Regels 13 1. Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1. Bestemmingsplan: De geometrische bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende bijlage. 1.2. Plan Het bestemmingsplan

Nadere informatie

bestemmingsplan Parapluplan parkeren Gemeente Doesburg

bestemmingsplan Parapluplan parkeren Gemeente Doesburg bestemmingsplan Parapluplan parkeren Gemeente Doesburg COLOFON Gegevens over het plan: Plannaam: Parapluplan parkeren Identificatienummer: NL.IMRO.0221.BPL18002HBY-VA01 Status: vastgesteld Datum: 27 juni

Nadere informatie

Beheersverordening. Partiële herziening parkeren Kern Nieuwerbrug. : NL.IMRO.1901.BVparkNieuwerbrug-BV80

Beheersverordening. Partiële herziening parkeren Kern Nieuwerbrug. : NL.IMRO.1901.BVparkNieuwerbrug-BV80 Beheersverordening Partiële herziening parkeren Kern Nieuwerbrug Versienummer: : NL.IMRO.1901.BVparkNieuwerbrug-BV80 Datum : 21 november 2018 Vastgesteld in : gemeenteraad Zaaknummer : Z/17/059071 Inhoudsopgave

Nadere informatie

bestemmingsplan Facetbestemmingsplan Parkeren Dinkelland

bestemmingsplan Facetbestemmingsplan Parkeren Dinkelland bestemmingsplan Facetbestemmingsplan Parkeren Dinkelland Status: vastgesteld Status: vastgesteld Datum: 17 januari 2018 IMRO- Code: Auteur(s): NL.IMRO.1774.BPFACETPARKEREN- VG01 Facetbestemmingsplan parkeren

Nadere informatie

Partiële herziening Parkeren Kern Nieuwerbrug

Partiële herziening Parkeren Kern Nieuwerbrug Beheersverordening Partiële herziening Parkeren Kern Nieuwerbrug Ontwerp 24 april 2018 2 (ontwerp) Partiële herziening Parkeren Kern Nieuwerbrug (ontwerp) 3 Inhoudsopgave Toelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding

Nadere informatie

Parapluplan Parkeren Bodegraven-Reeuwijk

Parapluplan Parkeren Bodegraven-Reeuwijk Bestemmingsplan Parapluplan Parkeren Bodegraven-Reeuwijk Ontwerp 24 april 2018 2 (ontwerp) Parapluplan Parkeren Bodegraven-Reeuwijk (ontwerp) 3 Inhoudsopgave Toelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding 6 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

Regels 1e herziening 'Smitsweg', locaties Noord en Midden

Regels 1e herziening 'Smitsweg', locaties Noord en Midden Regels 1e herziening 'Smitsweg', locaties Noord en Midden HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan '1e herziening Smitsweg, locaties Noord en Midden' met identificatienummer

Nadere informatie

Regels wijzigingsplan Zeedijk 5f

Regels wijzigingsplan Zeedijk 5f Regels wijzigingsplan Zeedijk 5f 1 HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan het wijzigingsplan Zeedijk 5f met identificatienummer NL.IMRO.0505.WP173Zeedijk5f-3001 van de gemeente

Nadere informatie

1e partiële herziening Hoofdwinkelcentrum

1e partiële herziening Hoofdwinkelcentrum 1e partiële herziening Hoofdwinkelcentrum Huizen bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0406.BPHWC2011H01-VG01 03-04-2014 ontwerp 26-06-2014 vastgesteld projectnummer:

Nadere informatie

Beheersverordening Krommeniedijk

Beheersverordening Krommeniedijk Beheersverordening Krommeniedijk ontwerpbestemmingsplan Beheersverordening Krommeniedijk 2 Regels ontwerpbestemmingsplan Beheersverordening Krommeniedijk 3 Hoofdstuk 1 Overgangs- en slotregels Artikel

Nadere informatie

bestemmingsplan Parapluplan Parkeren Gemeente Oegstgeest regels

bestemmingsplan Parapluplan Parkeren Gemeente Oegstgeest regels bestemmingsplan Parapluplan Parkeren Gemeente Oegstgeest regels Planstatus: Plan identificatie: ontwerp NL.IMRO.0579.BPParkeren-ON01 Datum: 12-01-2018 Contactpersoon Buro SRO: Kenmerk Buro SRO: Opdrachtgever:

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Parapluplan parkeren. Bodegraven-Reeuwijk

Bestemmingsplan. Parapluplan parkeren. Bodegraven-Reeuwijk Bestemmingsplan Parapluplan parkeren Bodegraven-Reeuwijk Versienummer: : NL.IMRO.1901.BPpluparkeren-BP80 Datum : 21 november 2018 Vastgesteld in : gemeenteraad Zaaknummer : Z/17/059071 2 (vastgesteld)

Nadere informatie

Uitwerkingsplan Herziening Bedrijventerrein Bodegraven-Oost Ontwerp

Uitwerkingsplan Herziening Bedrijventerrein Bodegraven-Oost Ontwerp Uitwerkingsplan Herziening Bedrijventerrein Bodegraven-Oost Ontwerp Uitwerkingsplan Regels Herziening Bedrijventerrein Bodegraven-Oost Ontwerp Inhoudsopgave Regels 5 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 7 Artikel

Nadere informatie

REGELS. DATUM 3 juli Mees Ruimte & Milieu Postbus AW Zoetermeer

REGELS. DATUM 3 juli Mees Ruimte & Milieu Postbus AW Zoetermeer REGELS PROJECT STATUS PROJECTNUMMER Welgelegen ontwerp NL.IMRO.0579.- DATUM 3 juli 2017 Mees Ruimte & Milieu Postbus 854 2700 AW Zoetermeer info@meesruimteenmilieu.nl www.meesruimteenmilieu.nl IBAN NL94ABNA0587770562

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Parkeernormen

Bestemmingsplan. Parkeernormen Bestemmingsplan Parkeernormen COLOFON Gegevens over het plan: Plannaam: Parkeernormen Identificatienummer: NL.IMRO.0233.BPparkeernormen-0401 Status: Vastgesteld Datum: 8 juni 2017 Projectnummer Buro SRO:

Nadere informatie

B estem m in g sp lan Parap lu p lan Parkeren

B estem m in g sp lan Parap lu p lan Parkeren P la n id e n t ific a t ie : N L.IM R O.0 4 8 4.B 1 6 7 p a rk e re n - O N 0 1 P la n s t a t u s : o n t w e rp D a t u m : B estem m in g sp lan Parap lu p lan Parkeren P la n id e n t ific a t ie

Nadere informatie

Toelichting 5. Hoofdstuk 1 Inleiding Aanleiding Plangebied Geldende bestemmingsplannen 7

Toelichting 5. Hoofdstuk 1 Inleiding Aanleiding Plangebied Geldende bestemmingsplannen 7 Facetplan parkeren Facetplan parkeren Inhoudsopgave Toelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding 7 1.1 Aanleiding 7 1.2 Plangebied 7 1.3 Geldende bestemmingsplannen 7 Hoofdstuk 2 Parkeerregeling 7 2.1 Doel 8 2.2

Nadere informatie

Tweede partiële herziening Bedrijven Zuid Regels

Tweede partiële herziening Bedrijven Zuid Regels 2017/40882 Vastgesteld Bestemmingsplan Tweede partiële herziening Bedrijven Zuid Regels Tweede partiële herziening Bedrijven Zuid Inhoudsopgave Regels Regels Hoofdstuk 1 Artikel 1 Hoofdstuk 2 Artikel

Nadere informatie

Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening. bestemmingsplan

Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening. bestemmingsplan Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening bestemmingsplan Westvoorne Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening bestemmingsplan Planstatus datum status september 2014 ambtelijk concept oktober 2014 voorontwerp

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bijlage regels

Inhoudsopgave. Bijlage regels Regels 2 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Relatie bestemmingsplan - partiële herziening 4 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5 Artikel 3 Aanpassing bestemming "Wonen"

Nadere informatie

Bestemmingsplan Reeuwijk-Dorp, herziening Kaagjesland 10

Bestemmingsplan Reeuwijk-Dorp, herziening Kaagjesland 10 Gemeente Bodegraven-Reeuwijk Bestemmingsplan Reeuwijk-Dorp, herziening Kaagjesland 10 Toelichting, regels en analoge verbeelding Maart 2016 Kenmerk 1901-17-T01 Projectnummer 1901-17 Toelichting Inhoudsopgave

Nadere informatie

2e partiële herziening Uitwerkingsplan Velmolen Buiten

2e partiële herziening Uitwerkingsplan Velmolen Buiten Gemeente Uden 2e partiële herziening Uitwerkingsplan Velmolen Buiten Toelichting, regels en analoge verbeelding 15 december 2015 Kenmerk 0856-26-T01 Projectnummer 0856-26 Toelichting Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

wijzigingsplan Buitengebied, Hasjesstraat 1 Hoek

wijzigingsplan Buitengebied, Hasjesstraat 1 Hoek Regels wijzigingsplan Buitengebied, Hasjesstraat 1 Hoek Planstatus: vastgesteld Datum: 2017-01-17 Plan identificatie: Auteur: NL.IMRO.0715.WPBG20-VG01 Adromi Adromi B.V. Pagina 1 van 6 1 Inleidende regels...

Nadere informatie

Van Spoorbrug tot Sluis Regels

Van Spoorbrug tot Sluis Regels Onherroepelijk Beheersverordening Van Spoorbrug tot Sluis Regels Van Spoorbrug tot Sluis Inhoudsopgave Regels Hoofdstuk 1 Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Hoofdstuk 2 Artikel 4 Hoofdstuk 3 Artikel 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

vastgesteld gemeente Groningen - bestemmingsplan Facetherziening Parkeren 2

vastgesteld gemeente Groningen - bestemmingsplan Facetherziening Parkeren 2 vastgesteld gemeente Groningen - bestemmingsplan Facetherziening Parkeren 2 Hoofdstuk 1 Inleiding 7 Hoofdstuk 2 Beleidskader 9 Hoofdstuk 3 Juridische toelichting 11 Hoofdstuk 4 Procedure en overleg 15

Nadere informatie

1e Partiële herziening Bestemmingsplan Dorp Renswoude

1e Partiële herziening Bestemmingsplan Dorp Renswoude Gemeente Renswoude 1e Partiële herziening Bestemmingsplan Dorp Renswoude Toelichting, regels en verbeelding 29 september 2015 Kenmerk 0339-11-T01 Projectnummer 0339-11 Toelichting Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 Inleidende regels

HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Regels HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan het bestemmingsplan '1e herziening Dordtse Kil, locatie Dordtse Kil 3-zuidwest' van de gemeente Dordrecht; 1.2 bestemmingsplan de

Nadere informatie

Regels 5e herziening Dubbeldam, locatie Noordendijk 430

Regels 5e herziening Dubbeldam, locatie Noordendijk 430 Regels 5e herziening Dubbeldam, locatie Noordendijk 430 1 HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan 5e herziening Dubbeldam, locatie Noordendijk 430 met identificatienummer

Nadere informatie

De Whee e.o., herziening Rubensstraat 2 BESTEMMINGSPLAN. Datum: onherroepelijk NL.IMRO.1735.GOxrubens2-OH10

De Whee e.o., herziening Rubensstraat 2 BESTEMMINGSPLAN. Datum: onherroepelijk NL.IMRO.1735.GOxrubens2-OH10 BESTEMMINGSPLAN Datum: Fase: Planid: onherroepelijk NL.IMRO.1735.GOxrubens2-OH10 De Whee e.o., herziening Rubensstraat 2 De Whee e.o., herziening Rubensstraat 2 Inhoudsopgave Toelichting 2 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

Regels 1e herziening Nieuwe Dordtse Biesbosch, locatie Zanddijk

Regels 1e herziening Nieuwe Dordtse Biesbosch, locatie Zanddijk Regels 1e herziening Nieuwe Dordtse Biesbosch, locatie Zanddijk 1 HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan 1e herziening Nieuwe Dordtse Biesbosch, locatie Zanddijk

Nadere informatie

Beheersverordening Koudekerk aan den Rijn 2018

Beheersverordening Koudekerk aan den Rijn 2018 CVDR Officiële uitgave van Alphen aan den Rijn. Nr. CVDR612094_1 2 augustus 2018 Beheersverordening Koudekerk aan den Rijn 2018 De raad van de gemeente Alphen aan den Rijn; Gezien het voorstel van het

Nadere informatie

Gemeente Wervershoof / Partiële herziening bestemmingsplan Onderdijk- Woningbouwlocatie

Gemeente Wervershoof / Partiële herziening bestemmingsplan Onderdijk- Woningbouwlocatie Gemeente Wervershoof 107509.01 / 16-12-10 Partiële herziening bestemmingsplan Onderdijk- Woningbouwlocatie Dirk Bijvoetweg REGELS INHOUDSOPGAVE blz HOOFDSTUK 1. INLEIDENDE REGELS 1 Artikel 1: Begrippen

Nadere informatie

Toelichting bestemmingsplan Partiële herziening regeling parkeren in bestemmingsplannen Dordrecht

Toelichting bestemmingsplan Partiële herziening regeling parkeren in bestemmingsplannen Dordrecht Toelichting bestemmingsplan Partiële herziening regeling parkeren in bestemmingsplannen Dordrecht Gemeente Dordrecht fase: ontwerpbestemmingsplan datum: oktober 2017 1 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 Inleiding

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Buitengebied West, 1 e herziening. Ontwerp

Bestemmingsplan. Buitengebied West, 1 e herziening. Ontwerp Bestemmingsplan Buitengebied West, 1 e herziening Ontwerp 2 Toelichting 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Op 14 oktober 2015 heeft de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk het bestemmingsplan Buitengebied West

Nadere informatie

Zaandam Oost en West Regels

Zaandam Oost en West Regels Onherroepelijk Beheersverordening Zaandam Oost en West Regels Zaandam Oost en West Inhoudsopgave Regels Hoofdstuk 1 Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Hoofdstuk 2 Artikel 4 Hoofdstuk 3 Artikel 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

PARAPLUBESTEMMINGSPLAN PARKEERNORMEN

PARAPLUBESTEMMINGSPLAN PARKEERNORMEN PARAPLUBESTEMMINGSPLAN PARKEERNORMEN GEMEENTE CULEMBORG Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Gemeente Culemborg Toelichting Regels Verbeelding: schaal 1 : 1000 Datum ontwerpplan: 27 maart 2018 Datum vaststelling:

Nadere informatie

VASTGESTELD PARAPLUHERZIENING PARKEREN GOUDA

VASTGESTELD PARAPLUHERZIENING PARKEREN GOUDA VASTGESTELD PARAPLUHERZIENING PARKEREN GOUDA 21 november 2018 VASTGESTELD PARAPLUHERZIENING PARKEREN GOUDA Identificatiecode: NL.IMRO.0513.0006BPparkeren-DF01 ontwerp 10 juli 2018 vaststelling 21 november

Nadere informatie

EERSTE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN STEDELIJKE BEDRIJVENTERREINEN VLISSINGEN

EERSTE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN STEDELIJKE BEDRIJVENTERREINEN VLISSINGEN EERSTE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN STEDELIJKE BEDRIJVENTERREINEN VLISSINGEN Gemeente Vlissingen april 2016 TOELICHTING Planbeschrijving Op 12 oktober 2015 heeft de gemeente Vlissingen met Lidl Nederland

Nadere informatie

Bedrijventerreinen VAS TG E S TE LD

Bedrijventerreinen VAS TG E S TE LD Bedrijventerreinen VAS TG E S TE LD Inhoudsopgave Regels 5 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 7 Artikel 1 Begrippen 7 Hoofdstuk 2 Beheerregels 9 Artikel 2 Deelgebied 1.1 9 Artikel 3 Deelgebied 1.2 10 Artikel

Nadere informatie

Bestemmingsplan Meerstad-Midden, partiële herziening 2015 VASTGESTELD

Bestemmingsplan Meerstad-Midden, partiële herziening 2015 VASTGESTELD Bestemmingsplan Meerstad-Midden, partiële herziening 2015 VASTGESTELD Datum: 2 juli 2015 Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Artikel 2 4 5 Begrippen Relatie met het bestemmingsplan

Nadere informatie

Bestemmingsplan Zuidhoek, 1e herziening

Bestemmingsplan Zuidhoek, 1e herziening Bestemmingsplan Zuidhoek, 1e herziening 2 Inhoudsopgave Regels 5 Hoofdstuk 1 Artikel 1 Artikel 2 Inleidende regels Begrippen Wijze van meten 7 7 9 Hoofdstuk 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel

Nadere informatie

bestemmingsplan Parapluplan parkeerregels Toelichting

bestemmingsplan Parapluplan parkeerregels Toelichting bestemmingsplan Parapluplan parkeerregels Toelichting september 2018 1. Inleiding 1.1 Aanleiding en doel van het plan Op grond van de op 29 november 2014 in werking getreden 'Reparatiewet BZK 2014' (hierna:

Nadere informatie

Paraplubestemmingsplan parkeernormering

Paraplubestemmingsplan parkeernormering 2 Inhoudsopgave REGELS 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 5 Artikel 1 Begrippen 5 Hoofdstuk 2 Algemene regels 7 Artikel 2 Toepassing ander bestemmingsplan of beheersverordening 7 Artikel 3 Algemene bouwregels

Nadere informatie

Eemsmond. Herziening Bestemmingsplan Warffum. bestemmingsplan. identificatie. planstatus. NL.IMRO.1651.BP12HZWarffum concept voorontwerp ontwerp

Eemsmond. Herziening Bestemmingsplan Warffum. bestemmingsplan. identificatie. planstatus. NL.IMRO.1651.BP12HZWarffum concept voorontwerp ontwerp Eemsmond Herziening Bestemmingsplan Warffum bestemmingsplan identificatie identificatiecode: NL.IMRO.1651.BP12HZWarffum-0301 projectnummer: projectleider: Douwe de Vries planstatus datum: 25-04-16 status:

Nadere informatie

Fortuinlaan Krommenie Regels

Fortuinlaan Krommenie Regels Vastgesteld Wijzigingsplan Fortuinlaan Krommenie Regels Fortuinlaan Krommenie Inhoudsopgave Regels Regels Hoofdstuk 1 Artikel 1 Artikel 2 Hoofdstuk 2 Artikel 3 Artikel 4 Hoofdstuk 3 Artikel 5 Artikel

Nadere informatie

REGELS behorend bij: Wijzigingsplan Buitengebied Lingewaard, Van der Mondeweg 82 Haalderen. Gemeente Lingewaard. 26 mei 2017

REGELS behorend bij: Wijzigingsplan Buitengebied Lingewaard, Van der Mondeweg 82 Haalderen. Gemeente Lingewaard. 26 mei 2017 REGELS behorend bij: Wijzigingsplan Buitengebied Lingewaard, Van der Mondeweg 82 Haalderen Gemeente Lingewaard 26 mei 2017 JEKEL ADVIES BV 1993/260517ont INHOUD PLANREGELS HOOFDSTUK 1 Artikel 1 Artikel

Nadere informatie

Parapluherziening industrielawaai 't Heen. parapluherziening bestemmingsplan Middelmors en bestemmingsplan Sportpark De Krom

Parapluherziening industrielawaai 't Heen. parapluherziening bestemmingsplan Middelmors en bestemmingsplan Sportpark De Krom Katwijk Parapluherziening industrielawaai 't Heen parapluherziening bestemmingsplan Middelmors en bestemmingsplan Sportpark De Krom identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.05370000.PC_Middel06Rph1-

Nadere informatie

Nieuwe VerbindingGrenscorridorN69-1e herziening

Nieuwe VerbindingGrenscorridorN69-1e herziening Nieuwe VerbindingGrenscorridorN69-1e herziening Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstukl Inleidende regels 5 Artikel 1 Begrippen 5 Hoofdstuk2 Bestemmingsregels 7 Artikel 2 Schakelbepaling 7 Artikel 3 Aanpassing

Nadere informatie

Kern Klundert 1 e herziening. identificatiecode: datum: status:

Kern Klundert 1 e herziening. identificatiecode: datum: status: Moerdijk Kern Klundert 1 e herziening bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.1709.kernklundert1eherz-0001 21-01-2009 concept 20-05-2009 ontwerp projectnummer:

Nadere informatie

1.3 gevel bouwkundige constructie die een ruimte in een woning of gebouw scheidt van de buitenlucht, daaronder begrepen het dak;

1.3 gevel bouwkundige constructie die een ruimte in een woning of gebouw scheidt van de buitenlucht, daaronder begrepen het dak; Inhoudsopgave Artikel 1 Begrippen 1 Artikel 2 Geluidszone industrie 2 Artikel 3 Anti-dubbeltelregel 3 Artikel 4 Overgangsrecht 4 Artikel 5 Slotregel 5 Centrale Verwerkingsinstallatie Raaieinde regels Artikel

Nadere informatie

Bestemmingsplan Onderwijsgebouw Mgr. Schaepmanlaan 13. Gemeente Dongen Ontwerp

Bestemmingsplan Onderwijsgebouw Mgr. Schaepmanlaan 13. Gemeente Dongen Ontwerp Bestemmingsplan Onderwijsgebouw Mgr. Schaepmanlaan 13 Gemeente Dongen Ontwerp Bestemmingsplan Onderwijsgebouw Mgr. Schaepmanlaan 13 Gemeente Dongen Ontwerp Rapportnummer: P00747_3 IMRO-identificatienummer:

Nadere informatie

BESTEMMINGPSLAN. Geluidszone Nieuw Zevenbergen, Buitengebied Bernheze. Regels. Gemeente Bernheze De Misse BZ Heesch T:

BESTEMMINGPSLAN. Geluidszone Nieuw Zevenbergen, Buitengebied Bernheze. Regels. Gemeente Bernheze De Misse BZ Heesch T: BESTEMMINGPSLAN Geluidszone Nieuw Zevenbergen, Buitengebied Bernheze Regels Gemeente Bernheze De Misse 6 5384 BZ Heesch T: 14 0412 www.bernheze.org Bestemmingsplan Geluidszone Nieuw Zevenbergen, Buitengebied

Nadere informatie

beheersverordening Natte natuurparel, Eerste Zeine (incl. parkeren) vastgesteld

beheersverordening Natte natuurparel, Eerste Zeine (incl. parkeren) vastgesteld beheersverordening Natte natuurparel, Eerste Zeine (incl. parkeren) vastgesteld beheersverordening Toelichting Natte natuurparel, Eerste Zeine (incl. parkeren) vastgesteld Inhoudsopgave Toelichting 5

Nadere informatie

Regels bestemmingsplan '7e herziening Dubbeldam, gebied Haaswijkweg - Oudendijk'

Regels bestemmingsplan '7e herziening Dubbeldam, gebied Haaswijkweg - Oudendijk' Regels bestemmingsplan '7e herziening Dubbeldam, gebied Haaswijkweg - Oudendijk' 1 HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan '7e herziening Dubbeldam, gebied Haaswijkweg

Nadere informatie

Bestemmingsplan. 1e herziening Velmolen Oost fase 3. Plan ROS Adviesbureau voor ruimtelijke plannen

Bestemmingsplan. 1e herziening Velmolen Oost fase 3. Plan ROS Adviesbureau voor ruimtelijke plannen Bestemmingsplan 1e herziening Velmolen Oost fase 3 Plan ROS Adviesbureau voor ruimtelijke plannen Torenallee 20 (Strijp-S) 5617 BC Eindhoven www.planros.nl Bestemmingsplan 1e herziening Velmolen Oost fase

Nadere informatie

PLANREGELS BEHEERSVERORDENING WATERPARK BELTERWIEDE

PLANREGELS BEHEERSVERORDENING WATERPARK BELTERWIEDE PLANREGELS BEHEERSVERORDENING WATERPARK BELTERWIEDE status: vastgesteld datum: 17 oktober 2014 IDN: NL.IMRO.1708.BVOWpBelterwiede-VA01 werknr.: 012-RT-02 gemeente Steenwijkerland 2 OD205 SL stedenbouw

Nadere informatie

Regels bestemmingsplan '3e herziening Wielwijk, Crabbehof en Zuidhoven, locatie Tromptuinen

Regels bestemmingsplan '3e herziening Wielwijk, Crabbehof en Zuidhoven, locatie Tromptuinen Regels bestemmingsplan '3e herziening Wielwijk, Crabbehof en Zuidhoven, locatie Tromptuinen HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan "3e herziening Wielwijk, Crabbehof

Nadere informatie

planstatus ontwerp referentie 03511HZSWLMEERPAAL / pagina 2 van 10

planstatus ontwerp referentie 03511HZSWLMEERPAAL / pagina 2 van 10 regels planstatus ontwerp referentie 03511HZSWLMEERPAAL / 171648 pagina 2 van 10 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels 5 Artikel 1 Van toepassing verklaring 5 Artikel 2 Gewijzigde regels 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

Inhoudsopgave. ontwerp gemeente Groningen - bestemmingsplan Gasleiding Groningen-Winschoten 2

Inhoudsopgave. ontwerp gemeente Groningen - bestemmingsplan Gasleiding Groningen-Winschoten 2 Regels Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels 2 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Wijze van meten 4 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5 Artikel 3 Leiding - Gas 5 Hoofdstuk 3 Algemene regels 7 Artikel 4

Nadere informatie

datum: 8 september 2017 NL.IMRO.0531.VolgerlOst2eWPB1-3001

datum: 8 september 2017 NL.IMRO.0531.VolgerlOst2eWPB1-3001 GEMEENTE HENDRIK-IDO-AMBACHT VASTGESTELD WIJZIGINGSPLAN DE VOLGERLANDEN-OOST, 2E WIJZIGINGSPLAN GEBIED B1 Regels 8 september 2017 projectnummer: 002-WP-01 status: vastgesteld datum: 8 september 2017 IMRO-IDN:

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Buitengebied, herziening 1. Gemeente Sliedrecht. Onderdeel Regels

Bestemmingsplan. Buitengebied, herziening 1. Gemeente Sliedrecht. Onderdeel Regels Bestemmingsplan Onderdeel Regels Gemeente Sliedrecht BESTEMMINGSPLAN Gemeente Sliedrecht Inhoud IDN-nummer : Regels : NL.IMRO.0610.bp03buitengebiedh1-3001 Projectnummer : 216011 Profitmanagernr. Opdrachtgever

Nadere informatie

Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels Hoofdstuk 2 Algemene regels Hoofdstuk 3 Overgangs- en slotregels

Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels Hoofdstuk 2 Algemene regels Hoofdstuk 3 Overgangs- en slotregels Regels Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels 2 Artikel 1 Begrippen 2 Artikel 2 Van toepassingsverklaring 3 Hoofdstuk 2 Algemene regels 4 Artikel 3 Anti-dubbeltelregel 4 Artikel 4 Algemene gebruiksregels

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied, tweede herziening

Bestemmingsplan Buitengebied, tweede herziening Bestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied, tweede herziening Ontwerp NL.IMRO.1955.bplgbgalgherz02-on01 Bestemmingsplan Buitengebied, tweede herziening Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende

Nadere informatie

Paraplubestemmingsplan Omzetten woningen

Paraplubestemmingsplan Omzetten woningen Bestemmingsplan Regels Paraplubestemmingsplan Omzetten woningen Gemeente Tiel Datum: 5 juli 2018 Projectnummer: 170534 ID: NL.IMRO.0281.BP00039.on01 INHOUD REGELS 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied, geluidzone De Laarberg Planregels

Bestemmingsplan Buitengebied, geluidzone De Laarberg Planregels Bestemmingsplan Buitengebied, geluidzone De Laarberg 2018 Planregels Documenttitel: Bestemmingsplan Buitengebied, geluidzone De Laarberg 2018 Planregels Status: Voorontwerp Datum: 8 juni 2018 Projectnaam:

Nadere informatie

Toelichting 3. Regels 9

Toelichting 3. Regels 9 Inhoudsopgave Toelichting 3 Hoofdstuk 1 Aanleiding 3 Hoofdstuk 2 Planbeschrijving 4 Hoofdstuk 3 Kostenverhaal 5 Hoofdstuk 4 Wijze van bestemmen 6 Hoofdstuk 5 Procedure 8 Regels 9 Hoofdstuk 1 Inleidende

Nadere informatie

Bedrijvenpark Zuid Groningen, Geluidszonering

Bedrijvenpark Zuid Groningen, Geluidszonering Bedrijvenpark Zuid Groningen, Geluidszonering blz. 2 Gemeente Stadskanaal Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begrippen 4 Hoofdstuk 2 Algemene regels 6 Artikel 2 Anti-dubbeltelregel

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN 2 2 FEB J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart. . T. W. Andriessen Ls. Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft VERZONDEN 2 2 FEB J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart. . T. W. Andriessen Ls. Geachte leden van de raad, Ruimte en Economie Advies ~ Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Regels 3

Inhoudsopgave. Regels 3 Cultuurhistorie Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begrippen 4 Artikel 2 Reikwijdte 5 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 6 Artikel 3 Waarde - Cultuurhistorie 6 Hoofdstuk 3 Algemene

Nadere informatie

Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding voor de beheersverordening 1.2 Doel van de beheersverordening 1.3 Begrenzing van het plangebied

Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding voor de beheersverordening 1.2 Doel van de beheersverordening 1.3 Begrenzing van het plangebied Woonwijken Inhoudsopgave Toelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding 7 1.1 Aanleiding voor de beheersverordening 7 1.2 Doel van de beheersverordening 7 1.3 Begrenzing van het plangebied 8 Hoofdstuk 2 Juridische

Nadere informatie

T oelichting. Hoofdstuk 1 Inleiding. Afstemming op SVBP2012

T oelichting. Hoofdstuk 1 Inleiding. Afstemming op SVBP2012 Pagina 2/27 Inhoudsopgave T oelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Algemeen 1.2 Afstemming op SVBP2012 1.3 Procedure 1.4 Onderdelen van deze herziening 6 6 6 6 6 Hoofdstuk 2 Aanpassingen aan het bestemmingsplan

Nadere informatie

Voormalige vliegbasis Twenthe Zones. Regels

Voormalige vliegbasis Twenthe Zones. Regels Voormalige vliegbasis Twenthe Zones Regels Inhoudsopgave Regels Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen 3 Hoofdstuk 2 Algemene regels 4 Artikel 2 Anti-dubbeltelregel 4 Artikel 3 Algemene aanduidingsregels

Nadere informatie

Facetbestemmingsplan Supermarkten

Facetbestemmingsplan Supermarkten Facetbestemmingsplan Supermarkten Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Van toepassingsverklaring 4 Hoofdstuk 2 Algemene regels 5 Artikel 3 Anti-dubbeltelregel 5

Nadere informatie

Ruurlo, Bedrijventerreinen 2011, herziening (Stationsstraat 14)

Ruurlo, Bedrijventerreinen 2011, herziening (Stationsstraat 14) Ruurlo, Bedrijventerreinen 2011, herziening 2018-1 (Stationsstraat 14) Inhoudsopgave REGELS 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 5 5 Hoofdstuk 2 Algemene regels Artikel 2 Schakelbepaling

Nadere informatie

O * 1e Partiële Herziening Hindeloopen - Jachthaven. Ontwerp

O * 1e Partiële Herziening Hindeloopen - Jachthaven. Ontwerp O15.000519* 1e Partiële Herziening Hindeloopen - Jachthaven Ontwerp Toelichting Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 Inleiding 2 1.1 Aanleiding 2 1.2 Relatie bestemmingsplan - partiële herziening 2 1.3 Opzet van

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bestemmingsplan Bestemmingsplan Luttermolenveld, 4e partiële herziening Vastgesteld

Inhoudsopgave. Bestemmingsplan Bestemmingsplan Luttermolenveld, 4e partiële herziening Vastgesteld Regels Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Wijze van meten 5 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 6 Artikel 3 Groen 6 Artikel 4 Tuin 7 Hoofdstuk 3 Algemene regels 9 Artikel

Nadere informatie

Paraplubestemmingsplan parkeernormering

Paraplubestemmingsplan parkeernormering 2 Inhoudsopgave TOELICHTING 3 Hoofdstuk 1 INLEIDING 3 1.1 Aanleiding en doel 3 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 3 1.3 Voorgaande bestemmingsplannen 3 Hoofdstuk 2 NOTA PARKEERNORMEN 5 2.1 Doel 5 2.2

Nadere informatie

GEMEENTE LINGEWAARD Wijzigingsplan Muntstraat 11 te Huissen

GEMEENTE LINGEWAARD Wijzigingsplan Muntstraat 11 te Huissen GEMEENTE LINGEWAARD Wijzigingsplan Muntstraat 11 te Huissen Regels NL.IMRO.1705.142-VG01/ Vastgesteld Projectnr. 071-215 / 3 november 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen

Nadere informatie

Delden Zuid 2015, wijzigingsplan kade Delden

Delden Zuid 2015, wijzigingsplan kade Delden WIJZIGIN Datum: Fase: Planid: NL.IMRO.1735.DExKadeDelden-VS10 Inhoudsopgave Regels 2 3 Hoofdstuk1 Artikel 1 Artikel 2 Inleidende regels Begrippen Wijze van meten 4 4 6 Hoofdstuk2 Artikel 3 Artikel 4 Bestemmingsregels

Nadere informatie

Ontwerpbestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Vier panden in Centrum-Oost. toelichting en regels

Ontwerpbestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Vier panden in Centrum-Oost. toelichting en regels Ontwerpbestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Vier panden in Centrum-Oost toelichting en regels Colofon Opdrachtgever Opdrachtnemer IMRO_idn Bestuurscommissie Centrum Ruimte en Duurzaamheid NL.IMRO.0363.A1602BPSTD-OW01

Nadere informatie

beheersverordening Woonwijken (incl. parkeren) vastgesteld

beheersverordening Woonwijken (incl. parkeren) vastgesteld beheersverordening Woonwijken (incl. parkeren) vastgesteld beheersverordening Toelichting Woonwijken (incl. parkeren) vastgesteld Inhoudsopgave Toelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding voor

Nadere informatie

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN. 1. Inleiding

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN. 1. Inleiding NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN Gemeente Zeewolde, maart 2009 2 NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN 1. Inleiding Iedere bouwaanvraag moet op grond van de huidige bouwverordening, artikel 2.5.30, voorzien

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Hoofdstuk 1 Inleidende regels 1 Artikel 1 Begrippen 1. Hoofdstuk 2 Bestemmingregels 2 Artikel 2 Herziening van de regels 2

Inhoudsopgave 1. Hoofdstuk 1 Inleidende regels 1 Artikel 1 Begrippen 1. Hoofdstuk 2 Bestemmingregels 2 Artikel 2 Herziening van de regels 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 1 Artikel 1 Begrippen 1 Hoofdstuk 2 Bestemmingregels 2 Artikel 2 Herziening van de regels 2 Hoofdstuk 3 Algemene regels 6 Artikel 3 Anti-dubbeltelregel

Nadere informatie

Bestemmingsplan Voormalige Vliegbasis Twenthe - Zones. Status: Vastgesteld

Bestemmingsplan Voormalige Vliegbasis Twenthe - Zones. Status: Vastgesteld Bestemmingsplan Voormalige Vliegbasis Twenthe - Zones Status: Vastgesteld Voormalige vliegbasis Twenthe - Zones Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 4 4 Hoofdstuk

Nadere informatie

Wijzigingsplan Erfstraat, vestiging Van den Bosch Tuin & Terras

Wijzigingsplan Erfstraat, vestiging Van den Bosch Tuin & Terras Gemeente Uden Wijzigingsplan Erfstraat, vestiging Van den Bosch Tuin & Terras Toelichting, regels en analoge verbeelding 29 april 2014 Kenmerk 0856-17-T01 Projectnummer 0856-17 Toelichting Inhoudsopgave

Nadere informatie

Parapluplan parkeren (analoog)

Parapluplan parkeren (analoog) Parapluplan parkeren (analoog) Inhoudsopgave Toelichting 4 Hoofdstuk 1 Inleiding 5 1.1 Aanleiding en doel van het plan 5 1.2 Ligging plangebied 6 1.3 Geldende plannen 7 1.4 Leeswijzer 8 Hoofdstuk 2 Planbeschrijving

Nadere informatie

Regels. bestemmingsplan "Waterberging Vlierwaterleiding Dalmsholte" (vastgesteld) 39

Regels. bestemmingsplan Waterberging Vlierwaterleiding Dalmsholte (vastgesteld) 39 Regels 39 40 Hoofdstuk 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 plan het bestemmingsplan Waterberging Vlierwaterleiding Dalmsholte van de gemeente Ommen; 1.2 bestemmingsplan de geometrisch bepaalde

Nadere informatie

Gemeente / Olst-Wijhe Bestemmingsplan / Noorder Koeslag, partiële herziening plankaart 2011

Gemeente / Olst-Wijhe Bestemmingsplan / Noorder Koeslag, partiële herziening plankaart 2011 Gemeente / Olst-Wijhe Bestemmingsplan / Noorder Koeslag, partiële herziening plankaart 2011 Gemeente / Olst-Wijhe Bestemmingsplan / Noorder Koeslag, partiële herziening plankaart 2011 procedure datum

Nadere informatie

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN Gemeente Zeewolde, maart 2009 1 NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN 1. Inleiding Iedere bouwaanvraag moet op grond van de huidige bouwverordening, artikel 2.5.30, voorzien

Nadere informatie

Inhoudsopgave Toelichting

Inhoudsopgave Toelichting Inhoudsopgave Toelichting Toelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding 7 1.1 Aanleiding 7 1.2 Beheersverordening 7 1.3 Plangebied 7 1.4 Geldend bestemmingsplan 8 1.5 Juridische status en procedure 8 Hoofdstuk 2

Nadere informatie

Bestemmingsplan. N307 Passage Dronten (9071)

Bestemmingsplan. N307 Passage Dronten (9071) Bestemmingsplan N307 Passage Dronten (9071) Bestemmingsplan N307 Passage Dronten (9071) Revisie Datum 19 juni 2015 Auteur(s) Opdrachtgever datum vrijgave beschrijving revisie goedkeuring vrijgave 19 juni

Nadere informatie

Beheersverordening Buitengebied

Beheersverordening Buitengebied Beheersverordening Buitengebied Regels NL.IMRO.1640.BV13Buitengebied-VG01 Afbeelding: plangebied Buitengebied Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Toepassing 4 Artikel 2 Begrippen

Nadere informatie

Beleid Parkeerbehoefte, laad- en losruimte gemeente Waterland

Beleid Parkeerbehoefte, laad- en losruimte gemeente Waterland GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Waterland Nr. 3734 8 december 07 Beleid Parkeerbehoefte, laad- en losruimte gemeente Waterland In verband met het vervallen van de stedenbouwkundige bepalingen

Nadere informatie

Bestemmingsplan Herziening Laagraven - Oudwulverbroek Gemeente Houten

Bestemmingsplan Herziening Laagraven - Oudwulverbroek Gemeente Houten Inhoud Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Toepassingsbereik 3 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5 Artikel 3 Herziening van de regels 5 Hoofdstuk 3 Overgangs- en slotregels 9 Artikel

Nadere informatie