Dit is al een paar seizoenen achtereen zo en nu is de knoop doorgehakt: we gaan stoppen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dit is al een paar seizoenen achtereen zo en nu is de knoop doorgehakt: we gaan stoppen."

Transcriptie

1 NOTULEN ACHTERBANOVERLEG TDBO JULI 2017 Aanwezig namens commissie: Wilma, Corina, Carola Aanwezig namens verenigingen: Marita van de Ven (Sine Cura), Anke van de Ven (Sine Cura), Sanne van der Vleuten (HT35), Elize Snoeij (HT35), Femke Hermans (HT35), Ingrid Geven (HT35), Finy van der Horst (Tonido), Patrick van Stiphout (Ars), N. School (HGC), Henk Smits (Voorwaarts), Ingrid van den Boogaard (Voorwaarts), Marianne van den Borne (Variant), Karin Maas (Variant), Kim Damen- Antonis (Ars), Mieke Verhagen (Dioscuri), Rowdy Danen (HGC), Josha Wingens (HGC), Hanneke Walboomers (HGC) Aanwezig namens KNGU: Peter Verheul Wilma opent de vergadering om uur Peter Verheul is ook aanwezig, hij heeft taken van Els Vergoossen overgenomen. Het overleg van vanavond is voor de D-niveaus en divisie 456, er zijn enkele belangrijke punten die besproken moeten worden alvorens in het draaiboek te worden opgenomen. Het overleg voor de N- niveaus en divisie 123 volgt na de zomervakantie. Belangrijke veranderingen: Voor de D3 en 6 e divisie stoppen we met regiokampioenschappen en dus ook met toestelfinales. Dat is jammer voor de turnsters maar ieder jaar is het moeilijk om een organiserende vereniging te vinden en als we die al vinden zijn er veel afmeldingen vooraf en op de dag zelf. Het is geen uitzondering als zich zo n 30% afmeldt. Ook is er de laatste jaren weinig animo bij juryleden voor deze wedstrijden. De afgelopen regiokampioenschappen zat er bij 6 toestellen maar 1 jurylid. Dat is ook niet goed voor de turnsters. Dit is al een paar seizoenen achtereen zo en nu is de knoop doorgehakt: we gaan stoppen. Uiteraard willen we wel een alternatief aanbieden voor deze turnsters: de D3 en 6 e divisie mogen meedoen met de Clubteams. Ingrid Geven: meisjes die nu 6 e divisie doen en niet aan de vrijwillige promotienorm voldoen, mogen die naar divisie 5? Peter: de onderbouw mag sowieso vrij inschrijven, de bovenbouw moet de KNGU bekijken. Peter komt er op terug.

2 Competitie: Er waren afgelopen seizoen weinig aanmeldingen van teams, dus ook geen competitiefinale want een poulewinnaar was meteen winnaar van die divisie. Het is ook al jarenlang een probleem een organiserende vereniging voor de competitiefinale te vinden. Al enkele jaren is de competitiefinale gehouden in de turnhal van HT35, waarbij HT35 de turnhal ter beschikking stelde en de commissie zelf de competitiefinale moest organiseren. Daar wil de commissie vanaf. We hebben ook gemerkt dat er veel onderlinge vriendschappelijke wedstrijden zijn, dus competitie wordt in het nieuwe seizoen niet meer aangeboden. In plaats daarvan komen Clubteamwedstrijden. Die wedstrijden zijn goed bevallen bij turnsters en verenigingen. Omdat het snel georganiseerd moest worden, kon jeugd 1 dit jaar niet meedoen. Dat kan volgend seizoen wel, waarbij jeugd 1 moet turnen op niveau van jeugd 2 in verband met de toestellen. Deze wedstrijden zijn aan het einde van het seizoen en het is een leuke uitdaging voor de betreffende turnsters om alvast een keer de oefenstof van jeugd 2 te turnen. Finy: het is moeilijk om snel een vloeroefening op muziek voor die turnsters te maken. Ingrid Geven: je kunt ook de verplichte oefening doen als basis, en daar andere muziek op zetten. De Clubteams worden uitgebreid met divisie 3, dus inschrijven is mogelijk voor divisie 3, 4, 5, 6 en D1, D2, D3, en N3. Er zitten 5 turnsters in een team waarvan er 3 mogen turnen. Hoeveel teams er per niveau en per vereniging mogen inschrijven, gaat de commissie nog bekijken. Dit wordt opgenomen in het draaiboek. Er moeten door deelnemende verenigingen wel juryleden worden aangeleverd: 1 team 1 jurylid, 2 of 3 teams 2 juryleden en 4 of meer teams 3 juryleden. Niet voldoen aan aantal juryleden, dan mag het team niet turnen. Dit is een keiharde regel. Ingrid: wat als een jurylid op het laatste moment ziek is, mag het team dan niet meedoen? Wilma: dat is overmacht. Finy: als zich zoveel juryleden moeten opgeven, mogen wij dan met meer juryleden aan tafel, bijvoorbeeld 4 per toestel? Wilma: dan beslist Meerthe naar rato wie er gaat jureren. Toestelfinales: We zetten geen reserves meer in. Vanuit de voorwedstrijden worden 10 turnsters per categorie geplaatst. Bij een ex aequo kunnen dat er maximaal worden. Meldt zich iemand af, wordt er geen reserve geplaatst. Bij 2 voorwedstrijden (ivm grote aantallen turnsters in sommige niveaus) voor 1 categorie is de verdeling 5-5 per wedstrijd).

3 De prijsuitreiking is na elke toestelronde. De turnster kan daarna meteen naar huis. Henk Smits: is er na elk toestel 10 minuten warming up? Ja, want dat kunnen andere turnster zijn. 5 minuten algemene warming up en 10 minuten inturnen per toestel (1 minuut per turnster). Terwijl de scores verwerkt worden, kan de volgende ronde warming up doen, dan volgt de prijsuitreiking, dan inturnen per toestel, dan wedstrijd. Wedstrijdoverzicht (zie bijgevoegde powerpoint voor data/organiserende verenigingen): Alle wedstrijden voor volgend seizoen zijn al toegekend aan verenigingen. Patrick: de clubteams zijn op 1 zondag, is dat voldoende tijd? Wilma: ja, er mogen er maar 3 turnen en er is een maximaal aantal teams per vereniging/categorie. Een aantal wedstrijden voor is ook al vergeven (zie powerpoint). De data voor deze wedstrijden zijn nog onbekend. Verenigingen die in nog een wedstrijd willen organiseren, kunnen contact opnemen met Carola Karnebeek. Juryzaken: Alles wat juryzaken betreft, moet via Meerthe. Iedere vereniging moet een jurylid leveren voor minimaal 3 wedstrijden. Meer mag natuurlijk altijd. Nicole (HGC): was dat geen 6 wedstrijden? Wilma: Nee, jullie hebben zoveel turnsters dat je 6 wedstrijden moest opgeven in totaal. Wel juryleden in alle categorieën aanleveren, niet alleen in de hoogste divisies Let op: bij niet aanleveren juryleden, kan een vereniging worden uitgesloten van deelname. Marianne (Variant): als je meer dan 12 turnsters hebt, mag dan 1 jurylid 4 dagen en een ander 2? Corina: je mag zelf puzzelen hoe je dat verdeelt, als wij maar juryleden hebben. Heb je zelf geen jurylid beschikbaar, dan mag die ook gezocht worden bij een andere vereniging. Voor het jurylid zelf is het ook goed om minimaal 3 x per seizoen te jureren. Elize Snoeij (HT35): ik ben veel ingedeeld bij verplicht afgelopen seizoen, zou graag ook bovenbouw doen. Wilma: dat komt soms zo uit. Meerthe houdt er rekening mee maar dat kan niet altijd. Er zijn soms te weinig juryleden.

4 Finy: kan dit meegenomen worden naar de jurycursussen op 7 oktober en 11 november? Wilma: we weten nog niet wie deze cursus gaat geven en of er tijd voor is. Aanpassingen oefenstof: Er komen wijzigingen in zowel verplicht als keuze. Dit staat inmiddels op de site van de KNGU onder nieuws. Er komen bijscholingen voor juryleden met een kennistoets. Na elk toestel volgen er een paar vragen die je moet beantwoorden. Helaas is maar 1 dag voor TD2 en 1 dag voor TD3 ingepland: 7 oktober voor TD3 en 11 november voor TD2. Het is onmogelijk alle juryleden in deze 2 dagen op te leiden, er is maar één kans, ook al ben je ziek of op een andere manier verhinderd. Ingrid: je zult weinig juryleden overhouden, met maar 1 mogelijkheid tot bijscholing. Wilma: daar zijn wij ook bang voor. Ingrid: het is onverantwoord om als je op de dag in je eigen regio niet kunt, zo ver weg te moeten voor de cursus, en je moet ook maar hopen dat daar dan nog wel plaats is. Ook moet je zelf alles uitprinten. Je raakt juryleden kwijt op deze manier. De commissie is zich hiervan bewust, maar de KNGU wil nog niet meer dagen inplannen voor deze verplichte bijscholing. Er wordt gevraagd wat de argumentatie is van de KNGU voor deze zeer beperkte mogelijkheid tot bijscholing: Peter: via massale bijscholingen zoveel mogelijk mensen meepikken, daarna opvang voor mensen die niet konden deelnemen. Ingrid: is het vol, dan moet je uitwijken, clubs moeten uitwijken, dat is ook vol, wat dan? Peter: dan moet de KNGU wel extra organiseren, maar de KNGU wil voorkomen dat er halflege zalen zijn. Elize: als ik niet kan op de nieuwe datum als 7 oktober vol zit, wat dan? Peter vraagt het verder na bij Opleidingen. Hij kreeg te horen dat de bijscholingen in zo kort mogelijke tijd worden gegeven, zodat de nieuwe opleidingen in november kunnen starten. Daarna inventariseert de KNGU of er nog behoefte is aan bijscholingen. Ingrid: je zit dan in de knoop met wedstrijden die beginnen in december. Met zo weinig mogelijkheid tot bijscholing, kom je gebrevetteerde juryleden te kort. Wilma: onze regio heeft veel juryleden, Zeeland veel minder, de bijscholingen zouden naar rato van het aantal juryleden per regio moeten worden aangeboden, en niet gewoon maar 1 cursus per regio.

5 Marianne (Variant): je kunt ook niet met 80 man in een cursuszaal zitten, dan lever je in aan kwaliteit. De vraag komt wat er gebeurt als een jurylid van een bepaalde vereniging niet kan jureren in december omdat de cursussen vol zitten, kun je dan als vereniging niet inschrijven voor wedstrijden volgend seizoen? Dat zou niet eerlijk zijn tegenover de turnsters. Iedereen moet zijn bijgeschoold, zegt Wilma, het is aan KNGU om te zorgen dat de jury is opgeleid. Ingrid van den Boogaard: wellicht kan er een overgangsbeleid komen? Peter: er moet vanuit KNGU voldoende aanbod voor bijscholingen komen. Wilma: wij hebben veel gemotiveerde juryleden in onze regio, die willen we graag behouden. Wilma: wij als docenten hebben geprobeerd om het materiaal geprint aangeleverd te krijgen vanuit de KNGU, maar dat is niet gelukt. Je moet zelf alles uitprinten. Anke: als je nu alles print, komen er dan nog wijzigingen? Peter: er wordt nu gekeken door de KNGU, er zitten dubbele zaken in het reglement, die gaan we er uit halen zodat het uit te printen document kleiner wordt. Daarom is wel de oefenstof geplaatst maar het reglement nog niet. Corina: alles wat op de site van de KNGU onder nieuws staat is correct, de rest wordt aangevuld. Wilma: er is toegezegd: dit is de oefenstof voor 4 jaar, er komen geen wijzigingen in de loop van het seizoen. Wel wordt aan het einde van het seizoen geëvalueerd. De tekst is leidend, de filmpjes niet. De filmpjes van de districtsoefenstof komen eind deze maand op wedstrijdzaken met een snelkoppeling. De filmpjes van de nationale oefenstof zijn in augustus beschikbaar. TD1 bijscholing komt via kngu campus en doe je thuis. Het is verplicht om je brevet te verlengen. Wilma: de bijscholing is best pittig, er komen behoorlijk veel wijzigingen. De zelfkennistoets na elk toestel moet je ter plekke doen. Je wordt er niet op beoordeeld, het is puur voor jezelf. Maak een foto van je blad, aan het einde van de cursus moet je het formulier inleveren en komen de antwoorden op het scherm, je kan dan zelf controleren hoeveel je goed/fout hebt gemaakt Ingrid: wordt deze toets nog gecontroleerd? Wilma: je krijgt de antwoorden te zien en moet zelf controleren, formulier moet wel ingeleverd worden dus ik ga ervan uit dat het nagekeken word.

6 Rondvraag: Ingrid: de data van de districtsfinales: 9 juni 2018 de onderbouw in Zeeland, 23 juni 2018 de bovenbouw in Limburg. Wilma sluit de vergadering.

ACHTERBANOVERLEG 4 september 2018

ACHTERBANOVERLEG 4 september 2018 District Zuid ACHTERBANOVERLEG 4 september 2018 Technische Commissie Turnen Dames Limburg District Zuid PROGRAMMA Samenstelling Werkgroep Turnen Dames Evaluatie seizoen 2017/2018 Wedstrijdprogramma seizoen

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,D2 en D3

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,D2 en D3 Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,D2 en D3 Seizoen 2017-2018 Inhoudsopgave 3 Adresgegevens Contactpersonen TCTD 4 Wedstrijdkalender 2017-2018 5-6 Algemene

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,-D2 en D3

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,-D2 en D3 Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,-D2 en D3 Seizoen 2018-2019 Inhoudsopgave 1 Voorblad 2 Inhoudsopgave 3 Adresgegevens Contactpersonen TCTD 4 Wedstrijdkalender

Nadere informatie

ACHTERBANOVERLEG 12 juni 2017 Regionale Commissie Turnen Dames Zuid-West Nederland

ACHTERBANOVERLEG 12 juni 2017 Regionale Commissie Turnen Dames Zuid-West Nederland ACHTERBANOVERLEG 12 juni 2017 Regionale Commissie Turnen Dames Zuid-West Nederland PROGRAMMA Samenstelling Commissie Evaluatie seizoen 2016/2017 Evaluatie toestelfinales Clubteam Wedstrijdprogramma seizoen

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Heren Seizoen 2018 / Commissie Turnen Heren Brabant & Zeeland District Zuid, KNGU

Wedstrijdinformatie. Turnen Heren Seizoen 2018 / Commissie Turnen Heren Brabant & Zeeland District Zuid, KNGU Wedstrijdinformatie Turnen Heren Seizoen 2018 / 2019 Commissie Turnen Heren Brabant & Zeeland District Zuid, KNGU Inhoudsopgave 1 Commissieleden Turnen Heren... 3 2 Activiteitenoverzicht... 4 3 Algemene

Nadere informatie

Notulen rayonbijeenkomst Gelderland Oost, 4 juli 2018, Bongerd te Doetinchem.

Notulen rayonbijeenkomst Gelderland Oost, 4 juli 2018, Bongerd te Doetinchem. Notulen rayonbijeenkomst Gelderland Oost, 4 juli 2018, Bongerd te Doetinchem. 1. Opening Petra ten Pas opent om 20.00 de vergadering en verwelkomt alle verenigingen. 2. KNGU & communicatie uitleg Peter

Nadere informatie

ACHTERBANOVERLEG 6 september 2017 Technische Commissie Turnen Dames Limburg

ACHTERBANOVERLEG 6 september 2017 Technische Commissie Turnen Dames Limburg ACHTERBANOVERLEG 6 september 2017 Technische Commissie Turnen Dames Limburg RTC TURNEN LIMBURG Uitleg / Info vanuit RTC 2 RTC Turnen Dames RTC LIMBURG = KANSBELEID VOOR TOPTURNEN Gemotiveerde en getalenteerde

Nadere informatie

Reglement teamwedstrijden

Reglement teamwedstrijden Reglement teamwedstrijden 2018-2019 Reglement Teamwedstrijden 2018-2019 1. De teamwedstrijden Limburg vinden plaats op zondag 3 februari en zondag 16 juni 2019. De indeling van de niveaus over de dagen

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Zuid West Nederland. Clubteamfinale 2015

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Zuid West Nederland. Clubteamfinale 2015 Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Zuid West Nederland Clubteamfinale 2015 Wedstrijdinformatie Clubteamfinale Turnen Dames District Zuid Inhoud Inhoud... - 2 - Datum... - 2 - Locatie... - 2

Nadere informatie

ACHTERBANOVERLEG 4 juni 2018 SAMENSTELLING COMMISSIE. Inschrijvingen. EVALUATIE SEIZOEN 2017/2018 tot nu

ACHTERBANOVERLEG 4 juni 2018 SAMENSTELLING COMMISSIE. Inschrijvingen. EVALUATIE SEIZOEN 2017/2018 tot nu ACHTERBANOVERLEG 4 juni 2018 Regionale Commissie Turnen Dames Zuid-West Nederland PROGRAMMA Samenstelling Commissie Evaluatie seizoen 2017/2018 Clubteam Wedstrijdprogramma seizoen 2018/2019 Wedstrijdorganisatie

Nadere informatie

Zaterdag 07 en zondag 08 december Sportcomplex T-kwadraat, Tilburg.

Zaterdag 07 en zondag 08 december Sportcomplex T-kwadraat, Tilburg. Zaterdag 07 en zondag 08 december 2013 Sportcomplex T-kwadraat, Tilburg www.tilburgsekampioenschappenturnen.nl Inhoudsopgave: Voorwoord 3 Algemene wedstrijdbepalingen 4 Inschrijfbepalingen dames 5 Inschrijfbepalingen

Nadere informatie

Notulen 3 oktober 2012 Technische vergadering TDNH.

Notulen 3 oktober 2012 Technische vergadering TDNH. Notulen 3 oktober 2012 Technische vergadering TDNH. Aanwezig: RTC TDNH: Angelique de Boer, Hillie Appel, Patricia Warns, Peter Weel en Salvatore Radici. Afgevaardigden van de rayons West Friesland, Noord,

Nadere informatie

in te schrijven in het loket van de KNGU. Het inschrijfgeld bedraagt 25,00 per team.

in te schrijven in het loket van de KNGU. Het inschrijfgeld bedraagt 25,00 per team. Competitiereglement 2017-2018 1. Vóór 22 oktober 2018 dienen alle verenigingen die deelnemen aan de turncompetitie zich in te schrijven in het loket van de KNGU. Het inschrijfgeld bedraagt 25,00 per team.

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 27 en 28 mei Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. S.V.

District Oost. Toestelkampioenschappen. 27 en 28 mei Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. S.V. District Oost Toestelkampioenschappen 27 en 28 mei 2017 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. S.V. RADUGA ENTER Hoofdsponsor van deze wedstrijd: De wedstrijd wordt gehouden in:

Nadere informatie

Activiteitenboek Turnen Heren. Commissieleden. District MidWest Seizoen Voorzitter Paula Ruitenbeek. Secretariaat Koen Deckers

Activiteitenboek Turnen Heren. Commissieleden. District MidWest Seizoen Voorzitter Paula Ruitenbeek. Secretariaat Koen Deckers Commissieleden Voorzitter Paula Ruitenbeek Secretariaat Koen Deckers Juryzaken Lizette Kamphorst Lid Sebastien Hoek Tom Boer Jasper Bootsma Communicatie turnenherenmidwest@gmail.com Websites kngu.nl/wedstrijdzaken/turnen-heren

Nadere informatie

5. De indeling geschiedt op basis van de uitslagen van het afgelopen wedstrijdseizoen. Alle ploegen dienen elk jaar opnieuw te worden ingeschreven.

5. De indeling geschiedt op basis van de uitslagen van het afgelopen wedstrijdseizoen. Alle ploegen dienen elk jaar opnieuw te worden ingeschreven. Turncompetitie Regelgeving en organisatie. 1. De turncompetitie start na de werkvergadering van 4 november 2015. Vóór 22 oktober 2015 dienen alle verenigingen die deelnemen aan de turncompetitie zich in

Nadere informatie

Nieuwsbrief Trampolinespringen

Nieuwsbrief Trampolinespringen Nieuwsbrief Trampolinespringen Mei 2018 Inhoud Voorwoord Wedstrijd opzet & districtindeling Overzicht wedstrijden Juryleden Vacatures LTC Vrijwilligers NK Contactinformatie Voorwoord De afgelopen periode

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Limburg

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Limburg Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Limburg Seizoen 2017-2018 Adresgegevens commissie en wedstrijdkalender 2017-2018 District Zuid Wedstrijdsecretariaat Turnen Dames Limburg: Gaby Peeters en

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 1 en 2 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m. Turn Centrum Twente

District Oost. Toestelkampioenschappen. 1 en 2 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m. Turn Centrum Twente District Oost Toestelkampioenschappen 1 en 2 juni 2019 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m. Turn Centrum Twente Turnhal Weusthag Uitslagsweg 102 Hengelo (OV) Geachte trainers, bestuursleden

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames Regio Zuid-West Nederland

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames Regio Zuid-West Nederland Wedstrijdinformatie Turnen Dames Regio Zuid-West Nederland Seizoen 2013-2014 Voorwoord Beste bestuursleden, trainers en turnsters, Voor het wedstrijdseizoen dat eind 2013 weer van start zal gaan heeft

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 9 en 10 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m.

District Oost. Toestelkampioenschappen. 9 en 10 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m. District Oost Toestelkampioenschappen 9 en 10 juni 2018 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m. FYSION Nijverdal De wedstrijd wordt gehouden in: VOLG BORDEN P-KNGU Sporthal de Kruidenwijk

Nadere informatie

TECHNISCH REGLEMENT TURNEN

TECHNISCH REGLEMENT TURNEN Goedgekeurd door LTC Turnen d.d. 26 augustus 2017 Bladzijde 1 van 16 INHOUDSOPGAVE 1 DOEL 3 2 GELDIGHEID 4 3 AFKORTINGEN 5 4 BEGRIPSBEPALINGEN 6 5 ALGEMEEN 7 6 WEDSTRIJDEN 8 7 WEDSTRIJDREGLEMENT 7.1 Leeftijdsklassen

Nadere informatie

Uitnodiging Turn Totaal Breda Cup

Uitnodiging Turn Totaal Breda Cup Uitnodiging Turn Totaal Breda Cup 2 en 3 december 2017 www.bredagym.nl Geachte bestuursleden, train(st)ers, turnsters en juryleden, Voor de tweede keer organiseert BredaGym ook dit jaar weer De Turn Totaal

Nadere informatie

Werkboek Turnen Heren Noord K B O TURNEN HEREN NOORD

Werkboek Turnen Heren Noord K B O TURNEN HEREN NOORD W ER K B O E 2017-2018 TURNEN HEREN NOORD K 1 Wedstrijdenseizoen 2017-2018 Hier kunt u alle belangrijke en gewijzigde informatie vinden m.b.t. het heren turnen van het komende seizoen, 2017-2018. In de

Nadere informatie

16 jaar.

16 jaar. Juryopleidingsmogelijkheden zijn: JURYOPLEIDING TURNEN DAMES 1 Hieronder volgt de informatie voor de jury TD 1 cursus. Indien deze positief is afgesloten kan men verder met TD 2, dan TD 3 en TD 4. Hoe

Nadere informatie

Achterban overleg 2018 Turnen Dames. Gelderland Midden

Achterban overleg 2018 Turnen Dames. Gelderland Midden Achterban overleg 2018 Turnen Dames Gelderland Midden Agenda 1. Opening 2. Communicatie KNGU LTC - DTC s - Rayons 3. AVP -AVG 4. Evaluatie seizoen 2017-2018 4 e -6 e divisie 5. Harmonisering 6. Enquête

Nadere informatie

Notulen achterban overleg Limburg

Notulen achterban overleg Limburg Notulen achterban overleg Limburg Aanwezig Turnclub Horn: Hermine Tillemans en Gaby Peeters Swentibold Sittard: Annique vd Steen Jan van Weert: Lukie Dentener en Sanne Theunissen KSV Castellum Kessel:

Nadere informatie

Notulen TTO RG Zuid-Holland

Notulen TTO RG Zuid-Holland Notulen TTO RG Zuid-Holland 8-10-2017 Aanwezigen: Sandra, Killianne, Jacqueline, Samantha, Carla, Elise, Stephanie, Fenneke, Ramona, Afmeldingen: Wendy Afwezig: OKK, Wilskracht Onderstaand treffen jullie

Nadere informatie

Activiteitenboek Turnen Heren District Mid-West Seizoen

Activiteitenboek Turnen Heren District Mid-West Seizoen Activiteitenboek Turnen Heren District Mid-West Seizoen 2015 2016 Commissieleden Voorzitter / Secretariaat Koen Deckers 06 24197129; koendeckers2@hotmail.com Penningmeester Kees den Uijl 030 6033560 (20:00-22:00

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Limburg

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Limburg Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Limburg Seizoen 2018-2019 Adresgegevens werkgroep en wedstrijdkalender 2018-2019 Wedstrijdsecretariaat Turnen Dames Limburg: Gaby Peeters en Nicole Smedts

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Regio Zuid West Nederland

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Regio Zuid West Nederland Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Regio Zuid West Nederland Seizoen 2018 Inhoudsopgave Samenstelling Technische Commissie Turnen Dames ZWN... - 3 - Wedstrijdagenda... - 4 - Algemene regelgeving...

Nadere informatie

Rayonbijeenkomst Overijssel

Rayonbijeenkomst Overijssel Rayonbijeenkomst Overijssel 19-09-2018 Agenda 1. Opening 2. De KNGU en communicatie 3. De KNGU en privacy 4. De KNGU en harmoniseren 5. Evaluatie seizoen 2017-2018 6. Toelichting programma seizoen 2018-2019

Nadere informatie

Achterban overleg 14 juni 2017

Achterban overleg 14 juni 2017 Achterban overleg 14 juni 2017 Aanwezig: Namens de commissie Turnen Dames ZWN: - Helmy Snoeren (voorzitter) - Gerrie van Baaren (secretariaat) - Chantal Jorna - Bernadet van Tilburg Namens de KNGU: - Peter

Nadere informatie

Werkboek Turnen Heren Noord 2014-2015 K B O TURNEN HEREN NOORD

Werkboek Turnen Heren Noord 2014-2015 K B O TURNEN HEREN NOORD W ER K B O E K 2014-2015 TURNEN HEREN NOORD 1 Wedstrijdenseizoen 2014-2015 Hier kunt u alle belangrijke en gewijzigde informatie vinden m.b.t. het heren turnen van het komende seizoen, 2014-2015. Nieuw

Nadere informatie

Activiteitenboek KNGU RAYON WEST-FRIESLAND

Activiteitenboek KNGU RAYON WEST-FRIESLAND Activiteitenboek 2015-2016 KNGU RAYON WEST-FRIESLAND Ursem Augustus 2015 1 Inhoudsopgave Rayoncommissie 3 Kalender 2015-2016 4 Algemene bepalingen wedstrijden Turnen Dames 6 Leeftijdsindeling Turnen Dames

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames Rayon Zuid-Holland Noord

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames Rayon Zuid-Holland Noord Wedstrijdinformatie Turnen Dames Rayon Zuid-Holland Noord Seizoen 2018 Pag.2 Inhoudsopgave pagina Samenstelling RayonTechnischee Commissie Turnen Dames Zuid Holland Noord... 3 Wedstrijdagenda.........

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Regio Zuid West Nederland

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Regio Zuid West Nederland Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Regio Zuid West Nederland Wijzigingen 23-11-17 Pagina 4: wedstrijdkalender vereniging 10/11 maart aangevuld districtsfinale bovenbouw 16 juni in Zevenbergen

Nadere informatie

Activiteitenboek KNGU RAYON WEST-FRIESLAND

Activiteitenboek KNGU RAYON WEST-FRIESLAND Activiteitenboek 2017-2018 KNGU RAYON WEST-FRIESLAND Ursem Oktober 2017 1 Inhoudsopgave Rayoncommissie 3 Kalender 2017-2018 4 Algemene bepalingen wedstrijden Turnen Dames 6 Leeftijdsindeling Turnen Dames

Nadere informatie

Draaiboek Rayon Rotterdam Zuid Draaiboek voor het organiseren van wedstrijden voor Rayon Rotterdam Zuid

Draaiboek Rayon Rotterdam Zuid Draaiboek voor het organiseren van wedstrijden voor Rayon Rotterdam Zuid Draaiboek Rayon Rotterdam Zuid Draaiboek voor het organiseren van wedstrijden voor Rayon Rotterdam Zuid Algemene informatie Aanspreekpunten rayoncommissie Penningmeester Monique Wacker monique.rayonrotterdamzuid@gmail.com

Nadere informatie

Onderlinge Wedstrijden GV Sportlust Julianadorp:

Onderlinge Wedstrijden GV Sportlust Julianadorp: Onderlinge Wedstrijden GV Sportlust Julianadorp: Wedstrijdreglement: GV Sportlust Julianadorp houdt jaarlijks haar clubcompetitie. Twee onderlinge wedstrijden, afgesloten door een finale. Recreatie Groep:

Nadere informatie

Handboek turnen heren district Oost

Handboek turnen heren district Oost 1 Turnen Heren Er wordt geturnd volgens het Nationale Turnsysteem (NTS). Let op eventuele verduidelijkingen en aanpassingen in de oefenstof. De oefenstof is te vinden op de website wedstrijdzaken van de

Nadere informatie

www.tilburgsekampioenschappenturnen.nl Inhoudsopgave: Voorwoord 3 Algemene wedstrijdbepalingen 4 Inschrijfbepalingen dames 5 Inschrijfbepalingen heren 5 Inschrijfformulier Bijlage 1 Beste Turnvrienden,

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 11 en 12 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. YPSILON DOETINCHEM

District Oost. Toestelkampioenschappen. 11 en 12 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. YPSILON DOETINCHEM District Oost Toestelkampioenschappen 11 en 12 juni 2016 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. YPSILON DOETINCHEM De wedstrijd wordt gehouden in: Sazahal Doetinchem Sportweg 1

Nadere informatie

azsv DOS Eck en Wiel

azsv DOS Eck en Wiel Districtsfinale divisie 3 + N3 & N4 11 mei 2014 technische commissie Turnen Dames Midden Nederland i.s.m. azsv DOS Eck en Wiel Turnen, Streetdance en Gymnastiek Algemene wedstrijd gegevens Organisatie:

Nadere informatie

Activiteitenboek Turnen Heren District Mid-West Seizoen

Activiteitenboek Turnen Heren District Mid-West Seizoen Activiteitenboek Turnen Heren District Mid-West Seizoen 2017-2018 Commissieleden Voorzitter Paula Ruitenbeek Secretariaat Koen Deckers Penningmeester Vacature Wedstrijdzaken Viola Noback Juryzaken Michiel

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 10 en 11 juni 2017

District Oost. Toestelkampioenschappen. 10 en 11 juni 2017 District Oost Toestelkampioenschappen 10 en 11 juni 2017 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. Zaterdag; C.G.V. D.O.K. EDE Zondag; W.I.K. RHEDEN De wedstrijd wordt gehouden in:

Nadere informatie

Clubteamwedstrijd Regio Midden Nederland Supplemente A/B + C + D + E. Sport Vereent Utrecht

Clubteamwedstrijd Regio Midden Nederland Supplemente A/B + C + D + E. Sport Vereent Utrecht Clubteamwedstrijd Regio Midden Nederland Supplemente A/B + C + D + E 1 maart 2014 technische commissie Turnen Dames Midden Nederland i.s.m. Sport Vereent Utrecht Algemene wedstrijd gegevens Organisatie:

Nadere informatie

District Mid-West Activiteitenboek Rayon Turnado seizoen

District Mid-West Activiteitenboek Rayon Turnado seizoen turnado@live.nl District Mid-West Activiteitenboek Rayon Turnado seizoen 2018-2019 1 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord blz. 3 2. Rayoncommissie Rayon Turnado blz. 4 3. Activiteiten Rayon Turnado adressen blz.

Nadere informatie

District Oost Turnen Heren K.N.G.U.

District Oost Turnen Heren K.N.G.U. District Oost Turnen Heren K.N.G.U. Districtskampioenschap en 2 e plaatsingswedstrijd instap en pupil 2 e en 3 e divisie district Oost Districtskampioenschap instap en pupil 1 e divisie district Oost Districtskampioenschap

Nadere informatie

PROTOCOL CONTROLE, SELECTIE & INZET VAN JURYLEDEN. District Technische Commissie Turnen Heren Zuid-Holland

PROTOCOL CONTROLE, SELECTIE & INZET VAN JURYLEDEN. District Technische Commissie Turnen Heren Zuid-Holland PROTOCOL CONTROLE, SELECTIE & INZET VAN JURYLEDEN District Technische Commissie Turnen Heren Zuid-Holland 1 1. Inleiding Het doel van dit protocol is om de organisatie van turnwedstrijden (en deelnemende

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie Keuze: Senior Supplement C Junior Supplement D Jeugd 2 Supplement E Voorgeschreven: Jeugd 1 N4 Pupil

Nadere informatie

Activiteitenboek TD MN, 14 juli 2014 Seizoen 2014-2015 KNGU District Mid-West Regio Mid.Ned. Activiteitenboek

Activiteitenboek TD MN, 14 juli 2014 Seizoen 2014-2015 KNGU District Mid-West Regio Mid.Ned. Activiteitenboek Seizoen 2014-2015 Activiteitenboek Technische Commissie Turnen Dames Midden Nederland Wedstrijdinformatie NTS wedstrijden 3 4 kamp recreatie Seizoen 2014 2015 Inhoudsopgave Samenstelling Technische Commissie

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie Turnen Dames. DISTRICT Zuid Holland

Wedstrijdinformatie Turnen Dames. DISTRICT Zuid Holland Wedstrijdinformatie Turnen Dames DISTRICT Zuid Holland NTS Wedstrijden Seizoen 2018-2019 Inhoudsopgave Nr. Onderwerp Blz. 1. Samenstelling Technische Commissie Turnen Dames Zuid Holland 3 2. Wedstrijdplanning

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Keuze: Senior - Supplement G, F, E Junior - Supplement H, G, F Jeugd 2 - Supplement H, G Voorgeschreven:

Nadere informatie

Concept Activiteitenboek

Concept Activiteitenboek Seizoen 2016-2017 Concept Activiteitenboek Regionale technische commissie turnen dames Midden Nederland Wedstrijdinformatie NTS wedstrijden Inhoudsopgave Samenstelling regionale technische commissie turnen

Nadere informatie

Handboek turnen heren district Oost

Handboek turnen heren district Oost 1 Turnen Heren Er wordt geturnd volgens het Nationale Turnsysteem (NTS). Let op eventuele verduidelijkingen en aanpassingen in de oefenstof. De oefenstof is te vinden op de website wedstrijdzaken van de

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie Turnen Dames. DISTRICT Zuid Holland. NTS Wedstrijden Seizoen

Wedstrijdinformatie Turnen Dames. DISTRICT Zuid Holland. NTS Wedstrijden Seizoen Wedstrijdinformatie Turnen Dames DISTRICT Zuid Holland NTS Wedstrijden Seizoen 2019-2020 Inhoudsopgave 1. Samenstelling Technische Commissie-TD Zuid Holland... 3 2. Wedstrijdplanning 2019-2020 District

Nadere informatie

Regiowedstrijd divisie N1 N2 N3 N4 GTV AMMERZODEN

Regiowedstrijd divisie N1 N2 N3 N4 GTV AMMERZODEN Regiowedstrijd divisie 1-2-3 N1 N2 N3 N4 11 januari 2014 technische commissie Turnen Dames Midden Nederland i.s.m. GTV AMMERZODEN Algemene wedstrijd gegevens Organisatie: Plaats wedstrijd: Technische commissie

Nadere informatie

Activiteitenboek. Regionale technische commissie turnen dames Midden Nederland. Wedstrijdinformatie NTS wedstrijden

Activiteitenboek. Regionale technische commissie turnen dames Midden Nederland. Wedstrijdinformatie NTS wedstrijden Activiteitenboek Regionale technische commissie turnen dames Midden Nederland Wedstrijdinformatie NTS wedstrijden Seizoen 2017-2018 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Samenstelling regionale technische commissie

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5e en 6 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5e en 6 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5e en 6 e divisie Keuze: Senior - Supplement E, F, G Junior - Supplement F, G, H Jeugd 2 - Supplement G, H Voorgeschreven:

Nadere informatie

Clubteamwedstrijden District Oost

Clubteamwedstrijden District Oost Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Clubteamwedstrijden District Oost Organisatie: RGV RUURLO & PENTA WINTERSWIJK i.s.m. districts technische commissie Turnen zaterdag 1 & zondag 11 november 2018 Sport-

Nadere informatie

Activiteitenboek Turnen Heren District Mid-West Seizoen

Activiteitenboek Turnen Heren District Mid-West Seizoen Activiteitenboek Turnen Heren District Mid-West Seizoen 2016-2017 Commissieleden Voorzitter / Secretariaat Koen Deckers Penningmeester Kees den Uijl th.regiomn@gmail.com Wedstrijdzaken Sebastien Hoek Viola

Nadere informatie

CLUBTEAM WEDSTRIJDEN REGIO MIDDEN NEDERLAND. DOO/K&V Utrecht

CLUBTEAM WEDSTRIJDEN REGIO MIDDEN NEDERLAND. DOO/K&V Utrecht CLUBTEAM WEDSTRIJDEN REGIO MIDDEN NEDERLAND 2 april 2016 technische commissie Turnen Dames Midden Nederland i.s.m. DOO/K&V Utrecht Algemene wedstrijd gegevens Organisatie: Plaats wedstrijd: Technische

Nadere informatie

TECHNISCH REGLEMENT TURNEN

TECHNISCH REGLEMENT TURNEN Goedgekeurd door LTC Turnen d.d. 3 oktober 2018 Bladzijde 1 van 17 INHOUDSOPGAVE 1 DOEL 3 2 GELDIGHEID 4 3 AFKORTINGEN 5 4 BEGRIPSBEPALINGEN 6 5 ALGEMEEN 7 6 WEDSTRIJDEN 8 7 WEDSTRIJDREGLEMENT 7.1 Leeftijdsklassen

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 4 en 5 juni 2016. Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m.

District Oost. Toestelkampioenschappen. 4 en 5 juni 2016. Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. District Oost Toestelkampioenschappen 4 en 5 juni 2016 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. FYSION NIJVERDAL De wedstrijd wordt gehouden in: Sporthal de Kruidenwijk Kuperserf

Nadere informatie

INHOUD: Jurering pagina 1,2 Indelingen divisies, leeftijden en niveaus pagina 2 Doorstroming pagina 3 Organogram KNGU pagina 4

INHOUD: Jurering pagina 1,2 Indelingen divisies, leeftijden en niveaus pagina 2 Doorstroming pagina 3 Organogram KNGU pagina 4 BEOORDELING EN WEDSTRIJDSYSTEEM MEISJES INHOUD: Jurering pagina 1,2 Indelingen divisies, leeftijden en niveaus pagina 2 Doorstroming pagina 3 Organogram KNGU pagina 4 Jurering Turnen is een jurysport,

Nadere informatie

Werkboek Rayon Noord

Werkboek Rayon Noord Werkboek 2018-2019 Rayon Noord Regio Noord Holland District Mid-west Rayoncommissie: Voorzitter & Juryzaken: P. Leegwater Marinapark 197 1785 DG Den Helder Tel: 0613110902 E-mail: p.leegwater2@gmail.com

Nadere informatie

Activiteitenboek NTS TD MN, 3 oktober2015 Seizoen 2015-2016 KNGU District Mid-West Regio Mid.Ned. Activiteitenboek

Activiteitenboek NTS TD MN, 3 oktober2015 Seizoen 2015-2016 KNGU District Mid-West Regio Mid.Ned. Activiteitenboek Activiteitenboek NTS TD MN, 3 oktober2015 Seizoen 2015-2016 Activiteitenboek Regionale Technische Commissie Turnen Dames Midden Nederland Wedstrijdinformatie NTS wedstrijden Seizoen 2015 2016 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Infoboekje. Wedstrijdgroep A- en B-selectie

Infoboekje. Wedstrijdgroep A- en B-selectie Infoboekje Wedstrijdgroep A- en B-selectie Inhoudsopgave: Hoofdstuk I Informatie voor A- en B-selectie: 1. Informatie A- en B-selectie.... 4 pag. Dit 1 document heeft als doel een aantal zaken voor u als

Nadere informatie

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden, kwalificatiewedstrijden, kwart en halve finale

Nadere informatie

Werkboek Rayon Noord

Werkboek Rayon Noord Werkboek 2017-2018 Rayon Noord Regio Noord Holland District Mid-west Rayoncommissie: Voorzitter & Juryzaken: P. Leegwater Marinapark 197 1785 DG Den Helder Tel: 0613110902 E-mail: p.leegwater2@gmail.com

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 14 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. De Zwolse Gymnastiekverenigingen

District Oost. Toestelkampioenschappen. 14 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. De Zwolse Gymnastiekverenigingen District Oost Toestelkampioenschappen 14 juni 2014 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. De Zwolse Gymnastiekverenigingen De wedstrijd wordt gehouden in: Hogeschool Windesheim/CALO

Nadere informatie

Nieuwsbrief Trampolinespringen

Nieuwsbrief Trampolinespringen Nieuwsbrief Trampolinespringen Februari 2019 Inhoud Voorwoord Oproep organiserende verenigingen Achterban overleg Dubbel mini trampoline 2e divisie Juryleden Herhaalde oproep ToF-chef noord Herhaalde oproep

Nadere informatie

Opening Astrid opent de vergadering om uur en heet iedereen welkom.

Opening Astrid opent de vergadering om uur en heet iedereen welkom. Notulen achterbanoverleg turnen dames 27-8-2019 Aanwezig Stichting Platform Limburg, Turnclub Horn, Patrick Echt, SC Pareja, SV Groot Meerssen, Jan van Weert, WNK Simpelveld, RTC, Gympoint, Olympia KFC

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie Keuze: Senior Supplement C Junior Supplement D Jeugd 2 Supplement E Voorgeschreven: Jeugd 1 N4 Pupil

Nadere informatie

Activiteitenboek Regionale technische commissie turnen dames Midden Nederland

Activiteitenboek Regionale technische commissie turnen dames Midden Nederland Activiteitenboek Regionale technische commissie turnen dames Midden Nederland Wedstrijdinformatie NTS wedstrijden Seizoen 2018-2019 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Samenstelling regionale technische commissie

Nadere informatie

Provinciale kampioenschappen Groepsspringwedstrijden B, C, D en E niveau

Provinciale kampioenschappen Groepsspringwedstrijden B, C, D en E niveau Provinciale kampioenschappen roepsspringwedstrijden,, en niveau K.N..U. RO RNT 18 november 2017 Sporthal et Activum Sportveldenweg 2 7902 NX oogeveen Organisatie: T Regio renthe in samenwerking met: Olympia

Nadere informatie

Activiteitenboek. Regionale technische commissie Turnen dames Noord-Holland

Activiteitenboek. Regionale technische commissie Turnen dames Noord-Holland Activiteitenboek Regionale technische commissie Turnen dames Noord-Holland Wedstrijdinformatie NTS wedstrijden Seizoen 2017-2018 Inhoudsopgave Voorwoord...3 Samenstelling regionale technische commissie

Nadere informatie

Activiteitenboek. Regionale technische commissie Turnen dames Noord-Holland

Activiteitenboek. Regionale technische commissie Turnen dames Noord-Holland Activiteitenboek Regionale technische commissie Turnen dames Noord-Holland Wedstrijdinformatie NTS wedstrijden Seizoen 2017-2018 Inhoudsopgave Voorwoord...3 Samenstelling regionale technische commissie

Nadere informatie

Districts Wedstrijdboekje Acrobatische Gymnastiek District Oost Seizoen Versie: november 18

Districts Wedstrijdboekje Acrobatische Gymnastiek District Oost Seizoen Versie: november 18 Districts Wedstrijdboekje Acrobatische Gymnastiek District Oost Seizoen 2019 Versie: november 18 Deel I: Wedstrijdkalender Alle data en plaatsen zijn onder voorbehoud. Wijzigingen worden weergegeven in

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5e divisie Keuze: Senior - Supplement E Junior - Supplement F Jeugd 2 - Supplement G Voorgeschreven: Jeugd 1- D2 Pupil 2 D2

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. TOESTELTURNEN DAMES 3e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. TOESTELTURNEN DAMES 3e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Districtsfinale District Oost TOESTELTURNEN DAMES 3e divisie Keuze: Senior - Supplement C Junior - Supplement D Jeugd 2 - Supplement E Voorgeschreven: Jeugd 1- N4

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6e divisie Keuze: Senior - Supplement E/F/G Junior - Supplement F/G/H Jeugd 2 - Supplement G/H Voorgeschreven:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF februari /maart 2016

NIEUWSBRIEF februari /maart 2016 NIEUWSBRIEF februari /maart 2016 1. LEDENVERGADERING Op onze jaarlijkse ledenvergadering hebben wij verantwoording over het afgelopen jaar afgelegd en onze plannen voor volgend jaar besproken. Helaas was

Nadere informatie

WEDSTRIJDSTRUCTUUR...

WEDSTRIJDSTRUCTUUR... Technisch reglement 2016 / 2017 INHOUD 1 INHOUDSOPGAVE 1 WEDSTRIJDSTRUCTUUR... 3 1.1 Overzicht... 3 1.2 Algemeenheden... 3 2 I-NIVEAU... 4 2.1 Programma... 4 2.2 Wedstrijdaanbod... 4 3 A-NIVEAU... 6 3.1

Nadere informatie

Artgym Try-out Acrobatic Competition.

Artgym Try-out Acrobatic Competition. 1. Algemene informatie Artgym Try-out Acrobatic Competition Artgym nodigt u uit voor deelname aan de 3de editie van ATAC, Artgym Try-out Acrobatic Competition. Deze wedstrijd wordt georganiseerd op zaterdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Trampolinespringen

Nieuwsbrief Trampolinespringen Nieuwsbrief Trampolinespringen November 2018 Inhoud Voorwoord Goedgekeurd reglement trampoline Aangepaste oefenstof vanuit de FIG Plaatsing NK synchroon Eredivisie Opnieuw inschrijven voor komende 3 plaatsingswedstrijden

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid-Holland

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid-Holland Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid-Holland Seizoen 2018 Pag.2 Inhoudsopgave pagina Samenstelling Technische Commissie Turnen Dames Zuid Holland...... 3 Wedstrijdagenda......... 4 Algemene Regelgeving.........

Nadere informatie

STAPPENPLAN MAKEN VAN JURYINDELING. District Technische Commissie Turnen Heren Zuid-Holland

STAPPENPLAN MAKEN VAN JURYINDELING. District Technische Commissie Turnen Heren Zuid-Holland STAPPENPLAN MAKEN VAN JURYINDELING District Technische Commissie Turnen Heren Zuid-Holland 1 1. Inleiding Het doel van dit stappenplan is om de organisatie een richtlijn te bieden bij de maken van een

Nadere informatie

Draaiboek voor Rayon Rotterdam Zuid Seizoen 2015/2016

Draaiboek voor Rayon Rotterdam Zuid Seizoen 2015/2016 Draaiboek voor Rotterdam Zuid Seizoen 2015/2016 Algemeen Wedstrijdleiding De wedstrijdleiding is verantwoordelijk voor de praktische uitvoering van de wedstrijd, zowel de organisatorische kant als de uitvoer

Nadere informatie

tbv seizoen 2018/2019 laatste wijziging 1 december 2018

tbv seizoen 2018/2019 laatste wijziging 1 december 2018 tbv seizoen 2018/2019 laatste wijziging 1 december 2018 Voor u ligt de handleiding voor de Jong Talenten Wedstrijden. Hierin vindt u alles wat u weten moet om een wedstrijddag te organiseren Wij hopen

Nadere informatie

INFORMATIE BOEKJE DE LELEAART 2014-2015 A EN B SELECTIE EN JONG TALENT

INFORMATIE BOEKJE DE LELEAART 2014-2015 A EN B SELECTIE EN JONG TALENT INFORMATIE BOEKJE DE LELEAART 2014-2015 A EN B SELECTIE EN JONG TALENT 1: INDELING SELECTIEGROEPEN EN DIVISIES 2014-2015 De Leleaart biedt gymnastiek en turnen aan voor turnsters van verschillende leeftijden

Nadere informatie

HANDBOEK DISTRICT OOST Wedstrijden Turnen Dames

HANDBOEK DISTRICT OOST Wedstrijden Turnen Dames HANDBOEK DISTRICT OOST Wedstrijden Turnen Dames september 2018 Inhoudsopgave Nr. Onderwerp Blz. 1. Inleiding en algemene info HR en TR 2 6 2. Wedstrijdplanning District - Regio Rayon 7-12 3. Samenstelling

Nadere informatie

Turn(st)ers G.V. Hercules

Turn(st)ers G.V. Hercules Informatieboekje Turn(st)ers G.V. Hercules Aldeboarn-Akkrum-Nes 2017-2018 oktober 2017 Voorwoord Dit is het informatieboekje van G.V. Hercules, afdeling turnen. G.V Hercules, opgericht in 1913, is aangesloten

Nadere informatie

Activiteitenboek seizoen

Activiteitenboek seizoen Activiteitenboek seizoen 2018-2019 District Mid-West Regio Noord-Holland Wedstrijden Turnen Dames 1 november 2018 Diverse wijzigingen Inhoudsopgave Blz. Voorwoord 2 Inleiding en algemene info HR en TR

Nadere informatie

TECHNISCH REGLEMENT RITMISCHE GYMNASTIEK

TECHNISCH REGLEMENT RITMISCHE GYMNASTIEK TECHNISCH REGLEMENT Bladzijde 1 van 14 INHOUDSOPGAVE 1 DOEL 3 2 GELDIGHEID 4 3 AFKORTINGEN 5 4 BEGRIPSBEPALINGEN 6 5 ALGEMEEN 7 6 WEDSTRIJDEN 8 7 WEDSTRIJDREGLEMENT 9 7.1 Leeftijdsklassen 9 7.2 Niveaus

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Keuze: Senior - Supplement E/F/G Junior - Supplement F/G/H Jeugd 2 - Supplement G/H Voorgeschreven:

Nadere informatie

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage 1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden, kwalificatiewedstrijden, kwart en halve finale

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost, Gelderse Vallei, Randmeren. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost, Gelderse Vallei, Randmeren. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost, Gelderse Vallei, Randmeren Bondsbureau Beekbergen Lage bergweg 10 Beekbergen 055-505 8700 TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Nadere informatie

Cat. IIIA (enkel voor nieuwe juryleden) Module 1 Module 2 Cat. IIIB (voor nieuwe juryleden of Cat. IIIA) Module 3 Module 4 (integratie van Module 2)

Cat. IIIA (enkel voor nieuwe juryleden) Module 1 Module 2 Cat. IIIB (voor nieuwe juryleden of Cat. IIIA) Module 3 Module 4 (integratie van Module 2) Hou jij van gymnastiek? Heb je een goed oog voor mooie en goede oefeningen? Dan is jureren misschien wel iets voor jou! Grijp je kans en volg een jurycursus. Misschien zien we je dan volgend seizoen achter

Nadere informatie