Achterban overleg 14 juni 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Achterban overleg 14 juni 2017"

Transcriptie

1 Achterban overleg 14 juni 2017 Aanwezig: Namens de commissie Turnen Dames ZWN: - Helmy Snoeren (voorzitter) - Gerrie van Baaren (secretariaat) - Chantal Jorna - Bernadet van Tilburg Namens de KNGU: - Peter Verheul Namens de verenigingen ZWN: - Karin van de Water Alianza - Roel van Dijk AZTV - Marit Kramer Breda Gym - Arno Pluk De Samensprong - Jan Pluk De Samensprong - Kees Verkerk Delta Sport - Jutta Padmos Delta Sport - Ankie Meijer Dios - Colinda den Dekker Dios - Karin Raven Dynamo - Carlos Spoelstra EOC - Jose Braat EOC - Gerrie Scharff EOC - Els Schrik Fier - Monique Janssen Fier - Kim Witvliet GV Koudekerke - Yvonne Buursema GV Koudekerke - Conny van der Ree HMS - Maaike van Baaren Inion - Adrienne de Graaf Longo - Janny Vermeulen MTV - Joulette van der Pol SvT - Nancy Klerks SHJ - Krista Merkx SHJ - Marja Verstraate VTV - Monique van Belzen VTV - Corina Menheere Wik Sint Annaland - Amke Vlastuin Wik Wijk en Aalburg Afmeldingen: - Sjennie van Damme Olympia Kapelle - Jolanda van de Nieuw Alianza - Kristine Provo Turn 87 - Johan Verheijen Olympia Wernhout - Daniel Verhulst Martinus

2 Na het openingswoord door Helmy geeft zij het woord aan Peter Verheul. Peter is onze nieuwe contactpersoon voor landelijk. Peter heeft na de ontmanteling van het district service bureau een aantal zaken van Els overgenomen en hij is bezig een aantal zaken elders onder te brengen Verslag Aan de hand van een PowerPoint presentatie evalueert de commissie het afgelopen seizoen (zie bijlage).tijdens deze presentatie zijn de volgende onderwerpen, naar aanleiding van vragen tijdens dit overleg besproken. Geloofsovertuiging: indien een turnsters niet mag turnen op zaterdag of zondag dient dit per individuele turnsters aangemeld te worden via de mail en niet via het loket VTV: de mogelijkheid om dit aan te geven staat nog wel in het loket. Dit klopt maar kan niet uit het loket verwijderd worden. De procedure staat ook vermeld in onze wedstrijdinformatie. Afmeldingen Breda Gym: Is het zo dat er bij de 2 e kwalificatiewedstrijden meer afmeldingen waren als bij de 1 e kwalificaties. Nee alleen bij 1 wedstrijd bij de 2 e kwalificatiewedstrijden waren er opvallend meer afmeldingen. Opvallend was ook dat er bij divisie 4 heel weinig afmeldingen waren. Afmeldingen bij kwalificatie graag minimaal 2 weken voor de wedstrijd doorgeven want dan zijn de indelingen nog niet gemaakt. Koudekerke: indien een turnster zich met een blessure moet afmelden hoe zit het dan met inschrijfgeld. Dan wordt het bedrag gewoon doorberekend. WIK St Annaland: in december waren er veel afmeldingen in verband met het griepvirus. Heeft het dan nog zin om turnsters een paar dagen van te voren af te melden. De commissie noteert het uiteraard wel maar er wordt niks meer mee gedaan. MTV: Bij lage niveaus zijn de kinderen ook afhankelijk van het enthousiasme van de ouders. Laten daarom ook de ouders het inschrijfgeld betalen. Dit blijkt door veel verenigingen te worden gedaan. Toestelfinales Breda Gym: is het een optie om op 1 dag alle categorieën te doen bij toestelfinales? Ja dit kan bij maximaal 8 turnsters per categorie. Er zijn ook categorieën waar 24 turnsters per toestel doorstromen op dit moment. Waardoor er ook klachten zijn gekomen over de grootte van de groepen. Het verschil tussen 8 en 24 is erg groot. Het is een optie om naar 16 te gaan maar dan zit je toch weer aan 2 weekenden vast. Dynamo: Is het een optie om een A finale te doen, de nummer 1 naar de A-finale en de rest naar een B finale? Nadeel: dan kan het zijn dat je voor bijvoorbeeld sprong in de ene finale zit en voor vloer in de andere finale.

3 Longo: het nadeel van alleen de doorstroming van de nummer 1 per kwalificatie is dat niet alle kwalificatie wedstrijden even sterk bezet zijn. Het kan dus zijn dat de nummer 2 of zelfs 3 van een kwalificatie in een sterk bezet veld eigenlijk beter is dan de nummer 1 uit een zwakker deelnemersveld. SHJ; Hoe doen andere regio s dit? Nog geen overleg hierover geweest met andere regio s SHJ: optie om nummer 4 en 5 ook een medaille te geven? Dit is juist bij een eerder overleg afgeschaft. Bij de vraag van Chantal wie er voor zijn om zoveel mogelijk turnsters te laten doorstromen naar een toestel finale stemmen er 8 voor en 11 zijn voor een toestelfinale met alle categorieën op 1 dag met maximaal 8 turnsters per categorie. EOC: Er moet toch een middenweg zijn. Daar zijn we naar aan het kijken en ideeën ontvangen we graag per . Inion: Waarom zouden de toestelfinales op 1 dag moeten? Meiden doen toch aan een wedstrijdsport om zoveel mogelijk wedstrijden te turnen? Dit wordt door een aantal onderschreven. VTV: Bij kleinere groepen misschien ook minder afmeldingen? Er zijn dan wel veel meer mensen met maar 1 toestel. Het risico blijft dan dat ze voor 1 toestel een behoorlijke afstand moeten rijden. SvT: is het een optie om de D3 eruit te halen? We hebben veel turnsters in deze categorie. MTV: Waarom moet het haalbaar zijn op 1 dag en niet bijvoorbeeld een weekend? Finales kunnen we niet op zondag plaatsen. Een districtsfinale was op zondag en daar hebben turnsters zich afgemeld omdat ze niet op zondag mogen turnen. MTV: hoogste categorieën misschien op vrijdag? Waarschijnlijk problemen met het krijgen van zaalhuur en met het krijgen van juryleden. WIK St Annaland: We beoefenen een wedstrijdsport en we moeten proberen zoveel mogelijk turnsters zoveel mogelijk wedstrijden aan te bieden. Hoe kunnen we het maximale uit onze regio halen binnen de mogelijkheden die we hebben. Peter: Geeft aan dat in District Oost in divisie 1 t/m 3 de doorstroming is vanuit de kwalificatie wedstrijden en dat voor de divisie 4,5 en 6 een open inschrijving per toestel bestaat. Uit reacties blijkt dat een open inschrijving geen optie is. Samensprong: een wedstrijd organiseren met 3 wedstrijdbanen? Is ook al aan gedacht en gaan we zeker meenemen. Clubteam Wedstrijd clubteam /19nov: Voor divisie 4,5 en 6 en zoveel mogelijk 3. De categorieën zijn nog niet zeker, afhankelijk van landelijk. Vol=vol, aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Er zal een draaiboek g d worden met daarin ook de inschrijfdatum. HMS: zijn de juryleden dan al bijgeschoold? Een duidelijke ja is het antwoord. P/D regeling Allianza: Hebben we invloed op landelijke p/d regeling?

4 Peter: Als er zaken zijn die hierin meegenomen moeten worden graag mailen. Er is 2x per jaar een overleg tussen LTC en DTC. EOC: trainers/bestuursleden plus commissie oefenstof willen pas vanaf jeugd 2 keuzemoment Volledig vrije inschrijving met nieuwe oefenstof gaat zeker niet gebeuren. Toestellen Samensprong: een aantal opmerking over de toestellen. De springplanken uit de container zijn minder goed, dit heeft consequenties voor de hogere niveaus. Toestellen in zalen voldoen niet altijd aan de veiligheidseisen. Sommige bruggen kunnen niet extra omhoog. Er is zeker aandacht voor de veiligheidseisen en brug moet op 2.60m hoogte kunnen. Breda Gym: op de toestelfinale van 10jun17 draaide de brug dicht aan de verplichte kant. Jury amensprong: TD1 juryleden schaduw laten jureren. Dit wordt ook weleens aangevraagd maar schaduw jury leden krijgen geen reiskosten of jury vergoeding. Er zijn er dan weinig die te stap nemen om ver te gaan rijden om schaduw te jureren. Breda Gym: Een wedstrijd met alleen maar D2 en D3 zodat je hele dag alleen TD1 juryleden kunt inzetten. Dit is zeker een optie maar niet altijd haalbaar in de verdeling van de categorieën MTV: frustrerend dat TD1 niet altijd kunnen worden ingezet. Proberen om TD1 zoveel mogelijk naar TD2 te krijgen. Er waren afgelopen jaar 80 nieuwe TD1 juryleden. De TD2 cursus is niet doorgegaan ivm te weinig aanmeldingen. Er zijn TD1 juryleden die zich nooit aanmelden om wedstrijden te jureren maar alleen een eigen clubkampioenschap jureren. De stap om de zaal in te stappen wordt dan veel lastiger. EOC: Is erg actief in het stimuleren binnen de vereniging om ouders te laten deelnemen aan een cursus. Maar al te vaak blijkt dat ze dan alsnog niet aan jureren gaan. Er wordt aan cursus deelgenomen meer om te weten wat hun eigen dochters nu eigenlijk precies moeten doen. Bij nieuwe aanmeldingen wordt er daarom nu ook gevraagd of ze ook echt van plan zijn om te gaan jureren. VTV: heeft al 8 jaar jurybrevet maar kan soms maar 1 ronde op een wedstrijd. Er wordt geprobeerd om eerst juryleden die een hele dag kunnen in te delen. Dit is kosten technisch beter. Als het niet lukt om vaste juryleden voor een hele dag te vinden wordt het aangevuld met juryleden die maar 1 of 2 rondes kunnen jureren. MTV: volgende week zaterdag (24juni) is er een verplichte docentenbijscholing. Medio september wordt er gestart met het bijscholen van de juryleden. TD1 is digitaal, 3x TD2 en 3x TD3. In de regio Zeeland, Brabant en Limburg. Concept planning: TD3 23 sep Zeelanden 2 weken later Tilburg en Sittard TD2 28 okt Zeeland, 29 okt Limburg, 11 nov Brabant De cursus duurt een hele dag (6 uur). Je krijgt er geen licentiepunten voor. Er is geen examen alleen een zelfkennistest die bestaat uit elementherkenning en theorie. HMS: Hoe komen we aan het materiaal voor de cursus. Alles zelf downloaden of kopen.

5 EOC: Is er een mogelijkheid voor train(st)ers om deze bijscholing bij te wonen. Janny: niet op bovenstaande data want dan zijn er al te veel juryleden. Er komt voor train(st)ers wel een aparte mogelijkheid tijdens het trainerscongres (14+15okt). HMS: consequenties indien juryleden zich wel hebben opgegeven maar niet zijn ingedeeld? Nee, dit wordt niet bestraft. Organiseren wedstrijd Samensprong: Aanmelding voor wedstrijd nieuwe seizoen? Alle aanmeldingen worden tot een bepaalde datum verzameld en dan wordt de indeling gemaakt. Limiet Samensprong: Bij de toestelfinale divisie 2 zijn niet alle toestelplaatsen op alle toestellen gevuld, omdat niet aan puntengrens is voldaan. Is het een optie dat er turnsters bij aan kunnen sluiten, die niet de limiet hebben behaald? Nemen we mee. Je komt uiteraard alleen in aanmerking voor een medaille als je aan de limiet hebt voldaan. Indeling Samensprong: Wordt de 3 e divisie in het nieuwe seizoen gesplitst of gaat het in 1 wedstrijd. Dit ligt aan het aantal aanmeldingen. Proberen 1 groep te houden omdat de ranking dan heel duidelijk is. Muziek Samensprong; Muziek nog steeds via CD? Ja omdat er nog geen goed systeem is om het goed te organiseren. Fier: Hoe ging het bij de OBTK mbt de muziek. Op de dag zelf ging het goed. Het meeste werk was om de muziek van te voren aangeleverd te krijgen. Allianza: muziek koppelen aan inschrijving? Nemen we mee. Sprong SHJ: hoe zit het nu precies bij sprong voor de finales? Bij de kwalificatie wedstrijden geldt de 1 e sprong voor de meerkamp. Voor de toestelfinales moet supplement A,B,C en D 2 verschillende sprongen doen. Voor de toestelfinales supplement E,F,G en H zijn dit 2 dezelfde sprongen. Bedankt MTV: bedankje en waardering voor het werk van de commissie in het afgelopen seizoen. Helmy: bedankt iedereen voor de aanwezigheid.

ACHTERBANOVERLEG 12 juni 2017 Regionale Commissie Turnen Dames Zuid-West Nederland

ACHTERBANOVERLEG 12 juni 2017 Regionale Commissie Turnen Dames Zuid-West Nederland ACHTERBANOVERLEG 12 juni 2017 Regionale Commissie Turnen Dames Zuid-West Nederland PROGRAMMA Samenstelling Commissie Evaluatie seizoen 2016/2017 Evaluatie toestelfinales Clubteam Wedstrijdprogramma seizoen

Nadere informatie

ACHTERBANOVERLEG 4 juni 2018 SAMENSTELLING COMMISSIE. Inschrijvingen. EVALUATIE SEIZOEN 2017/2018 tot nu

ACHTERBANOVERLEG 4 juni 2018 SAMENSTELLING COMMISSIE. Inschrijvingen. EVALUATIE SEIZOEN 2017/2018 tot nu ACHTERBANOVERLEG 4 juni 2018 Regionale Commissie Turnen Dames Zuid-West Nederland PROGRAMMA Samenstelling Commissie Evaluatie seizoen 2017/2018 Clubteam Wedstrijdprogramma seizoen 2018/2019 Wedstrijdorganisatie

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames Regio Zuid-West Nederland

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames Regio Zuid-West Nederland Wedstrijdinformatie Turnen Dames Regio Zuid-West Nederland Seizoen 2013-2014 Voorwoord Beste bestuursleden, trainers en turnsters, Voor het wedstrijdseizoen dat eind 2013 weer van start zal gaan heeft

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Regio Zuid West Nederland

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Regio Zuid West Nederland Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Regio Zuid West Nederland Wijzigingen 23-11-17 Pagina 4: wedstrijdkalender vereniging 10/11 maart aangevuld districtsfinale bovenbouw 16 juni in Zevenbergen

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Regio Zuid West Nederland

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Regio Zuid West Nederland Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Regio Zuid West Nederland Seizoen 2018 Inhoudsopgave Samenstelling Technische Commissie Turnen Dames ZWN... - 3 - Wedstrijdagenda... - 4 - Algemene regelgeving...

Nadere informatie

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage 1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden, kwalificatiewedstrijden, kwart en halve finale

Nadere informatie

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden, kwalificatiewedstrijden, kwart en halve finale

Nadere informatie

ACHTERBANOVERLEG 4 september 2018

ACHTERBANOVERLEG 4 september 2018 District Zuid ACHTERBANOVERLEG 4 september 2018 Technische Commissie Turnen Dames Limburg District Zuid PROGRAMMA Samenstelling Werkgroep Turnen Dames Evaluatie seizoen 2017/2018 Wedstrijdprogramma seizoen

Nadere informatie

ACHTERBANOVERLEG 18 juni Werkgroep Turnen Dames Zuid-West Nederland

ACHTERBANOVERLEG 18 juni Werkgroep Turnen Dames Zuid-West Nederland ACHTERBANOVERLEG 18 juni 2019 Werkgroep Turnen Dames Zuid-West Nederland PROGRAMMA Samenstelling Commissie Evaluatie seizoen 2018/2019 Toestelfinales divisie 4/5/6/D-niveaus *Stemmingsronde* Clubteam Wedstrijdprogramma

Nadere informatie

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage 1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden, kwalificatiewedstrijden, kwart en halve finale

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Heren Seizoen 2018 / Commissie Turnen Heren Brabant & Zeeland District Zuid, KNGU

Wedstrijdinformatie. Turnen Heren Seizoen 2018 / Commissie Turnen Heren Brabant & Zeeland District Zuid, KNGU Wedstrijdinformatie Turnen Heren Seizoen 2018 / 2019 Commissie Turnen Heren Brabant & Zeeland District Zuid, KNGU Inhoudsopgave 1 Commissieleden Turnen Heren... 3 2 Activiteitenoverzicht... 4 3 Algemene

Nadere informatie

Notulen rayonbijeenkomst Gelderland Oost, 4 juli 2018, Bongerd te Doetinchem.

Notulen rayonbijeenkomst Gelderland Oost, 4 juli 2018, Bongerd te Doetinchem. Notulen rayonbijeenkomst Gelderland Oost, 4 juli 2018, Bongerd te Doetinchem. 1. Opening Petra ten Pas opent om 20.00 de vergadering en verwelkomt alle verenigingen. 2. KNGU & communicatie uitleg Peter

Nadere informatie

Activiteitenboek Turnen Heren District Mid-West Seizoen

Activiteitenboek Turnen Heren District Mid-West Seizoen Activiteitenboek Turnen Heren District Mid-West Seizoen 2015 2016 Commissieleden Voorzitter / Secretariaat Koen Deckers 06 24197129; koendeckers2@hotmail.com Penningmeester Kees den Uijl 030 6033560 (20:00-22:00

Nadere informatie

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Heren

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Heren Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Heren Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage 1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden, kwalificatiewedstrijden, kwart en halve finale

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 9 en 10 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m.

District Oost. Toestelkampioenschappen. 9 en 10 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m. District Oost Toestelkampioenschappen 9 en 10 juni 2018 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m. FYSION Nijverdal De wedstrijd wordt gehouden in: VOLG BORDEN P-KNGU Sporthal de Kruidenwijk

Nadere informatie

Activiteitenboek Turnen Heren District Mid-West Seizoen

Activiteitenboek Turnen Heren District Mid-West Seizoen Activiteitenboek Turnen Heren District Mid-West Seizoen 2016-2017 Commissieleden Voorzitter / Secretariaat Koen Deckers Penningmeester Kees den Uijl th.regiomn@gmail.com Wedstrijdzaken Sebastien Hoek Viola

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 11 en 12 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. YPSILON DOETINCHEM

District Oost. Toestelkampioenschappen. 11 en 12 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. YPSILON DOETINCHEM District Oost Toestelkampioenschappen 11 en 12 juni 2016 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. YPSILON DOETINCHEM De wedstrijd wordt gehouden in: Sazahal Doetinchem Sportweg 1

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 10 en 11 juni 2017

District Oost. Toestelkampioenschappen. 10 en 11 juni 2017 District Oost Toestelkampioenschappen 10 en 11 juni 2017 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. Zaterdag; C.G.V. D.O.K. EDE Zondag; W.I.K. RHEDEN De wedstrijd wordt gehouden in:

Nadere informatie

Dit is al een paar seizoenen achtereen zo en nu is de knoop doorgehakt: we gaan stoppen.

Dit is al een paar seizoenen achtereen zo en nu is de knoop doorgehakt: we gaan stoppen. NOTULEN ACHTERBANOVERLEG TDBO456 12 JULI 2017 Aanwezig namens commissie: Wilma, Corina, Carola Aanwezig namens verenigingen: Marita van de Ven (Sine Cura), Anke van de Ven (Sine Cura), Sanne van der Vleuten

Nadere informatie

ACHTERBANOVERLEG 6 september 2017 Technische Commissie Turnen Dames Limburg

ACHTERBANOVERLEG 6 september 2017 Technische Commissie Turnen Dames Limburg ACHTERBANOVERLEG 6 september 2017 Technische Commissie Turnen Dames Limburg RTC TURNEN LIMBURG Uitleg / Info vanuit RTC 2 RTC Turnen Dames RTC LIMBURG = KANSBELEID VOOR TOPTURNEN Gemotiveerde en getalenteerde

Nadere informatie

Plaatsingsregeling Individuele Kampioenschappen toestel turnen 2015

Plaatsingsregeling Individuele Kampioenschappen toestel turnen 2015 Plaatsingsregeling Individuele Kampioenschappen toestel turnen 2015 Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage 1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden en de achtste, kwart en halve

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 4 en 5 juni 2016. Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m.

District Oost. Toestelkampioenschappen. 4 en 5 juni 2016. Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. District Oost Toestelkampioenschappen 4 en 5 juni 2016 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. FYSION NIJVERDAL De wedstrijd wordt gehouden in: Sporthal de Kruidenwijk Kuperserf

Nadere informatie

Uitnodiging Turn Totaal Breda Cup

Uitnodiging Turn Totaal Breda Cup Uitnodiging Turn Totaal Breda Cup 2 en 3 december 2017 www.bredagym.nl Geachte bestuursleden, train(st)ers, turnsters en juryleden, Voor de tweede keer organiseert BredaGym ook dit jaar weer De Turn Totaal

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 27 en 28 mei Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. S.V.

District Oost. Toestelkampioenschappen. 27 en 28 mei Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. S.V. District Oost Toestelkampioenschappen 27 en 28 mei 2017 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. S.V. RADUGA ENTER Hoofdsponsor van deze wedstrijd: De wedstrijd wordt gehouden in:

Nadere informatie

Achterban overleg 2018 Turnen Dames. Gelderland Midden

Achterban overleg 2018 Turnen Dames. Gelderland Midden Achterban overleg 2018 Turnen Dames Gelderland Midden Agenda 1. Opening 2. Communicatie KNGU LTC - DTC s - Rayons 3. AVP -AVG 4. Evaluatie seizoen 2017-2018 4 e -6 e divisie 5. Harmonisering 6. Enquête

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 14 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. De Zwolse Gymnastiekverenigingen

District Oost. Toestelkampioenschappen. 14 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. De Zwolse Gymnastiekverenigingen District Oost Toestelkampioenschappen 14 juni 2014 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. De Zwolse Gymnastiekverenigingen De wedstrijd wordt gehouden in: Hogeschool Windesheim/CALO

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Limburg

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Limburg Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Limburg Seizoen 2017-2018 Adresgegevens commissie en wedstrijdkalender 2017-2018 District Zuid Wedstrijdsecretariaat Turnen Dames Limburg: Gaby Peeters en

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,-D2 en D3

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,-D2 en D3 Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,-D2 en D3 Seizoen 2018-2019 Inhoudsopgave 1 Voorblad 2 Inhoudsopgave 3 Adresgegevens Contactpersonen TCTD 4 Wedstrijdkalender

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Limburg

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Limburg Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Limburg Seizoen 2018-2019 Adresgegevens werkgroep en wedstrijdkalender 2018-2019 Wedstrijdsecretariaat Turnen Dames Limburg: Gaby Peeters en Nicole Smedts

Nadere informatie

Zaterdag 07 en zondag 08 december Sportcomplex T-kwadraat, Tilburg.

Zaterdag 07 en zondag 08 december Sportcomplex T-kwadraat, Tilburg. Zaterdag 07 en zondag 08 december 2013 Sportcomplex T-kwadraat, Tilburg www.tilburgsekampioenschappenturnen.nl Inhoudsopgave: Voorwoord 3 Algemene wedstrijdbepalingen 4 Inschrijfbepalingen dames 5 Inschrijfbepalingen

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,D2 en D3

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,D2 en D3 Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,D2 en D3 Seizoen 2017-2018 Inhoudsopgave 3 Adresgegevens Contactpersonen TCTD 4 Wedstrijdkalender 2017-2018 5-6 Algemene

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie Turnen Dames. DISTRICT Zuid Holland

Wedstrijdinformatie Turnen Dames. DISTRICT Zuid Holland Wedstrijdinformatie Turnen Dames DISTRICT Zuid Holland NTS Wedstrijden Seizoen 2018-2019 Inhoudsopgave Nr. Onderwerp Blz. 1. Samenstelling Technische Commissie Turnen Dames Zuid Holland 3 2. Wedstrijdplanning

Nadere informatie

Rayonbijeenkomst Overijssel

Rayonbijeenkomst Overijssel Rayonbijeenkomst Overijssel 19-09-2018 Agenda 1. Opening 2. De KNGU en communicatie 3. De KNGU en privacy 4. De KNGU en harmoniseren 5. Evaluatie seizoen 2017-2018 6. Toelichting programma seizoen 2018-2019

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 1 en 2 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m. Turn Centrum Twente

District Oost. Toestelkampioenschappen. 1 en 2 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m. Turn Centrum Twente District Oost Toestelkampioenschappen 1 en 2 juni 2019 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m. Turn Centrum Twente Turnhal Weusthag Uitslagsweg 102 Hengelo (OV) Geachte trainers, bestuursleden

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Zuid West Nederland. Clubteamfinale 2015

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Zuid West Nederland. Clubteamfinale 2015 Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Zuid West Nederland Clubteamfinale 2015 Wedstrijdinformatie Clubteamfinale Turnen Dames District Zuid Inhoud Inhoud... - 2 - Datum... - 2 - Locatie... - 2

Nadere informatie

www.tilburgsekampioenschappenturnen.nl Inhoudsopgave: Voorwoord 3 Algemene wedstrijdbepalingen 4 Inschrijfbepalingen dames 5 Inschrijfbepalingen heren 5 Inschrijfformulier Bijlage 1 Beste Turnvrienden,

Nadere informatie

Handboek turnen heren district Oost

Handboek turnen heren district Oost 1 Turnen Heren Er wordt geturnd volgens het Nationale Turnsysteem (NTS). Let op eventuele verduidelijkingen en aanpassingen in de oefenstof. De oefenstof is te vinden op de website wedstrijdzaken van de

Nadere informatie

Olympia s Nieuwsflits

Olympia s Nieuwsflits Olympia s Nieuwsflits juli 2017 nummer 72 www.olympiakapelle.nl olympiakapelle@zeelandnet.nl ZOMERVAKANTIE De laatste lesweek is van maandag 10 tot en met vrijdag 14 juli 2017. Daarna mogen alle leden

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie Turnen Dames. DISTRICT Zuid Holland. NTS Wedstrijden Seizoen

Wedstrijdinformatie Turnen Dames. DISTRICT Zuid Holland. NTS Wedstrijden Seizoen Wedstrijdinformatie Turnen Dames DISTRICT Zuid Holland NTS Wedstrijden Seizoen 2019-2020 Inhoudsopgave 1. Samenstelling Technische Commissie-TD Zuid Holland... 3 2. Wedstrijdplanning 2019-2020 District

Nadere informatie

Opening Astrid opent de vergadering om uur en heet iedereen welkom.

Opening Astrid opent de vergadering om uur en heet iedereen welkom. Notulen achterbanoverleg turnen dames 27-8-2019 Aanwezig Stichting Platform Limburg, Turnclub Horn, Patrick Echt, SC Pareja, SV Groot Meerssen, Jan van Weert, WNK Simpelveld, RTC, Gympoint, Olympia KFC

Nadere informatie

Handboek turnen heren district Oost

Handboek turnen heren district Oost 1 Turnen Heren Er wordt geturnd volgens het Nationale Turnsysteem (NTS). Let op eventuele verduidelijkingen en aanpassingen in de oefenstof. De oefenstof is te vinden op de website wedstrijdzaken van de

Nadere informatie

Reglement teamwedstrijden

Reglement teamwedstrijden Reglement teamwedstrijden 2018-2019 Reglement Teamwedstrijden 2018-2019 1. De teamwedstrijden Limburg vinden plaats op zondag 3 februari en zondag 16 juni 2019. De indeling van de niveaus over de dagen

Nadere informatie

Infoboekje. Wedstrijdgroep A- en B-selectie

Infoboekje. Wedstrijdgroep A- en B-selectie Infoboekje Wedstrijdgroep A- en B-selectie Inhoudsopgave: Hoofdstuk I Informatie voor A- en B-selectie: 1. Informatie A- en B-selectie.... 4 pag. Dit 1 document heeft als doel een aantal zaken voor u als

Nadere informatie

TECHNISCH REGLEMENT TURNEN

TECHNISCH REGLEMENT TURNEN Goedgekeurd door LTC Turnen d.d. 3 oktober 2018 Bladzijde 1 van 17 INHOUDSOPGAVE 1 DOEL 3 2 GELDIGHEID 4 3 AFKORTINGEN 5 4 BEGRIPSBEPALINGEN 6 5 ALGEMEEN 7 6 WEDSTRIJDEN 8 7 WEDSTRIJDREGLEMENT 7.1 Leeftijdsklassen

Nadere informatie

Notulen achterban overleg Limburg

Notulen achterban overleg Limburg Notulen achterban overleg Limburg Aanwezig Turnclub Horn: Hermine Tillemans en Gaby Peeters Swentibold Sittard: Annique vd Steen Jan van Weert: Lukie Dentener en Sanne Theunissen KSV Castellum Kessel:

Nadere informatie

Clubteamwedstrijd Regio Midden Nederland Supplemente A/B + C + D + E. Sport Vereent Utrecht

Clubteamwedstrijd Regio Midden Nederland Supplemente A/B + C + D + E. Sport Vereent Utrecht Clubteamwedstrijd Regio Midden Nederland Supplemente A/B + C + D + E 1 maart 2014 technische commissie Turnen Dames Midden Nederland i.s.m. Sport Vereent Utrecht Algemene wedstrijd gegevens Organisatie:

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames Rayon Zuid-Holland Noord

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames Rayon Zuid-Holland Noord Wedstrijdinformatie Turnen Dames Rayon Zuid-Holland Noord Seizoen 2018 Pag.2 Inhoudsopgave pagina Samenstelling RayonTechnischee Commissie Turnen Dames Zuid Holland Noord... 3 Wedstrijdagenda.........

Nadere informatie

Notulen 3 oktober 2012 Technische vergadering TDNH.

Notulen 3 oktober 2012 Technische vergadering TDNH. Notulen 3 oktober 2012 Technische vergadering TDNH. Aanwezig: RTC TDNH: Angelique de Boer, Hillie Appel, Patricia Warns, Peter Weel en Salvatore Radici. Afgevaardigden van de rayons West Friesland, Noord,

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie Keuze: Senior Supplement C Junior Supplement D Jeugd 2 Supplement E Voorgeschreven: Jeugd 1 N4 Pupil

Nadere informatie

Werkboek Turnen Heren Noord K B O TURNEN HEREN NOORD

Werkboek Turnen Heren Noord K B O TURNEN HEREN NOORD W ER K B O E 2017-2018 TURNEN HEREN NOORD K 1 Wedstrijdenseizoen 2017-2018 Hier kunt u alle belangrijke en gewijzigde informatie vinden m.b.t. het heren turnen van het komende seizoen, 2017-2018. In de

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie Keuze: Senior Supplement C Junior Supplement D Jeugd 2 Supplement E Voorgeschreven: Jeugd 1 N4 Pupil

Nadere informatie

TECHNISCH REGLEMENT TURNEN

TECHNISCH REGLEMENT TURNEN Goedgekeurd door LTC Turnen d.d. 26 augustus 2017 Bladzijde 1 van 16 INHOUDSOPGAVE 1 DOEL 3 2 GELDIGHEID 4 3 AFKORTINGEN 5 4 BEGRIPSBEPALINGEN 6 5 ALGEMEEN 7 6 WEDSTRIJDEN 8 7 WEDSTRIJDREGLEMENT 7.1 Leeftijdsklassen

Nadere informatie

Activiteitenboek Turnen Heren. Commissieleden. District MidWest Seizoen Voorzitter Paula Ruitenbeek. Secretariaat Koen Deckers

Activiteitenboek Turnen Heren. Commissieleden. District MidWest Seizoen Voorzitter Paula Ruitenbeek. Secretariaat Koen Deckers Commissieleden Voorzitter Paula Ruitenbeek Secretariaat Koen Deckers Juryzaken Lizette Kamphorst Lid Sebastien Hoek Tom Boer Jasper Bootsma Communicatie turnenherenmidwest@gmail.com Websites kngu.nl/wedstrijdzaken/turnen-heren

Nadere informatie

Werkboek Rayon Noord

Werkboek Rayon Noord Werkboek 2017-2018 Rayon Noord Regio Noord Holland District Mid-west Rayoncommissie: Voorzitter & Juryzaken: P. Leegwater Marinapark 197 1785 DG Den Helder Tel: 0613110902 E-mail: p.leegwater2@gmail.com

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid-Holland

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid-Holland Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid-Holland Seizoen 2018 Pag.2 Inhoudsopgave pagina Samenstelling Technische Commissie Turnen Dames Zuid Holland...... 3 Wedstrijdagenda......... 4 Algemene Regelgeving.........

Nadere informatie

Voorgenomen aanpassingen wedstrijdzaken, juryzaken en oefenstof Turnen Dames 2018

Voorgenomen aanpassingen wedstrijdzaken, juryzaken en oefenstof Turnen Dames 2018 Voorgenomen aanpassingen wedstrijdzaken, juryzaken en oefenstof Turnen Dames 2018 In dit bestand zijn de voornaamste aanpassingen voor het seizoen 2018 opgenomen. De wijzigingen hebben grotendeels betrekking

Nadere informatie

Werkboek Rayon Noord

Werkboek Rayon Noord Werkboek 2018-2019 Rayon Noord Regio Noord Holland District Mid-west Rayoncommissie: Voorzitter & Juryzaken: P. Leegwater Marinapark 197 1785 DG Den Helder Tel: 0613110902 E-mail: p.leegwater2@gmail.com

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior - Supplement E Jeugd 2 - Supplement F Voorgeschreven: Jeugd 1-

Nadere informatie

Werkboek Turnen Heren Noord 2014-2015 K B O TURNEN HEREN NOORD

Werkboek Turnen Heren Noord 2014-2015 K B O TURNEN HEREN NOORD W ER K B O E K 2014-2015 TURNEN HEREN NOORD 1 Wedstrijdenseizoen 2014-2015 Hier kunt u alle belangrijke en gewijzigde informatie vinden m.b.t. het heren turnen van het komende seizoen, 2014-2015. Nieuw

Nadere informatie

Activiteiten informatie Turnen Heren Limburg. Seizoen 2017/2018

Activiteiten informatie Turnen Heren Limburg. Seizoen 2017/2018 Activiteiten informatie Turnen Heren Limburg Seizoen 2017/2018 VERSIE september 2017 Inhoudsopgave: Pagina Samenstelling regionale commissie TH 3 Wedstrijdkalender 4 Persoonlijke wedstrijden turners 5

Nadere informatie

Draaiboek Rayon Rotterdam Zuid Draaiboek voor het organiseren van wedstrijden voor Rayon Rotterdam Zuid

Draaiboek Rayon Rotterdam Zuid Draaiboek voor het organiseren van wedstrijden voor Rayon Rotterdam Zuid Draaiboek Rayon Rotterdam Zuid Draaiboek voor het organiseren van wedstrijden voor Rayon Rotterdam Zuid Algemene informatie Aanspreekpunten rayoncommissie Penningmeester Monique Wacker monique.rayonrotterdamzuid@gmail.com

Nadere informatie

PROTOCOL CONTROLE, SELECTIE & INZET VAN JURYLEDEN. District Technische Commissie Turnen Heren Zuid-Holland

PROTOCOL CONTROLE, SELECTIE & INZET VAN JURYLEDEN. District Technische Commissie Turnen Heren Zuid-Holland PROTOCOL CONTROLE, SELECTIE & INZET VAN JURYLEDEN District Technische Commissie Turnen Heren Zuid-Holland 1 1. Inleiding Het doel van dit protocol is om de organisatie van turnwedstrijden (en deelnemende

Nadere informatie

Clubteamwedstrijden District Oost

Clubteamwedstrijden District Oost Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Clubteamwedstrijden District Oost Organisatie: RGV RUURLO & PENTA WINTERSWIJK i.s.m. districts technische commissie Turnen zaterdag 1 & zondag 11 november 2018 Sport-

Nadere informatie

Districts Wedstrijdboekje Acrobatische Gymnastiek District Oost Seizoen Versie: november 18

Districts Wedstrijdboekje Acrobatische Gymnastiek District Oost Seizoen Versie: november 18 Districts Wedstrijdboekje Acrobatische Gymnastiek District Oost Seizoen 2019 Versie: november 18 Deel I: Wedstrijdkalender Alle data en plaatsen zijn onder voorbehoud. Wijzigingen worden weergegeven in

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5e en 6 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5e en 6 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5e en 6 e divisie Keuze: Senior - Supplement E, F, G Junior - Supplement F, G, H Jeugd 2 - Supplement G, H Voorgeschreven:

Nadere informatie

REGIONAAL WEDSTRIJDBOEKJE ACROBATISCHE GYMNASTIEK

REGIONAAL WEDSTRIJDBOEKJE ACROBATISCHE GYMNASTIEK REGIONAAL WEDSTRIJDBOEKJE ACROBATISCHE GYMNASTIEK District Oost Seizoen 2018 Versie december 17 DEEL I: WEDSTRIJDKALENDER Alle data en plaatsen zijn onder voorbehoud. Wijzigingen worden weergegeven in

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering TDNH 13 juni Aanwezig;;

Notulen jaarvergadering TDNH 13 juni Aanwezig;; Notulen jaarvergadering TDNH 13 juni 2018 Aanwezig;; Vanuit de commissie TDNH à Stephanie Hermans, Chantal Schuil, Hillie Appel, Mieke Schrijver, Eline Flux en Bob Zwaal Rayons/verenigingen à A. Schrijver

Nadere informatie

azsv DOS Eck en Wiel

azsv DOS Eck en Wiel Districtsfinale divisie 3 + N3 & N4 11 mei 2014 technische commissie Turnen Dames Midden Nederland i.s.m. azsv DOS Eck en Wiel Turnen, Streetdance en Gymnastiek Algemene wedstrijd gegevens Organisatie:

Nadere informatie

Activiteitenboek KNGU RAYON WEST-FRIESLAND

Activiteitenboek KNGU RAYON WEST-FRIESLAND Activiteitenboek 2017-2018 KNGU RAYON WEST-FRIESLAND Ursem Oktober 2017 1 Inhoudsopgave Rayoncommissie 3 Kalender 2017-2018 4 Algemene bepalingen wedstrijden Turnen Dames 6 Leeftijdsindeling Turnen Dames

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Keuze: Senior - Supplement G, F, E Junior - Supplement H, G, F Jeugd 2 - Supplement H, G Voorgeschreven:

Nadere informatie

Activiteitenboek Turnen Heren District Mid-West Seizoen

Activiteitenboek Turnen Heren District Mid-West Seizoen Activiteitenboek Turnen Heren District Mid-West Seizoen 2017-2018 Commissieleden Voorzitter Paula Ruitenbeek Secretariaat Koen Deckers Penningmeester Vacature Wedstrijdzaken Viola Noback Juryzaken Michiel

Nadere informatie

KNGU TC Drenthe. Informatiebrochure Groepsspringen regio Drenthe 2017

KNGU TC Drenthe. Informatiebrochure Groepsspringen regio Drenthe 2017 Informatiebrochure Groepsspringen regio Drenthe 2017 1 Inhoudsopgave: 1 Algemene informatie 3 2 Informatie provinciaal kampioenschap 5 3 Juryleden.. 6 2 Algemene informatie groepsspringwedstrijden 2017

Nadere informatie

Activiteitenboek. Regionale technische commissie turnen dames Midden Nederland. Wedstrijdinformatie NTS wedstrijden

Activiteitenboek. Regionale technische commissie turnen dames Midden Nederland. Wedstrijdinformatie NTS wedstrijden Activiteitenboek Regionale technische commissie turnen dames Midden Nederland Wedstrijdinformatie NTS wedstrijden Seizoen 2017-2018 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Samenstelling regionale technische commissie

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 2. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 2. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 2 TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior - Supplement E Jeugd 2 - Supplement F Voorgeschreven: Jeugd 1- D1 Pupil 2

Nadere informatie

ACROBATISCHE GYMNASTIEK

ACROBATISCHE GYMNASTIEK ACROBATISCHE GYMNASTIEK Bladzijde 1 van 13 INHOUDSOPGAVE Bladzijde 1 DOEL 3 2 GELDIGHEID 4 3 AFKORTINGEN 5 4 BEGRIPSBEPALINGEN 6 5 ALGEMEEN 7 6 WEDSTRIJDEN 8 7 WEDSTRIJDREGLEMENT 9 7.1 Wedstrijdpaspoort

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Keuze: Senior - Supplement E/F/G Junior - Supplement F/G/H Jeugd 2 - Supplement G/H Voorgeschreven:

Nadere informatie

INDIVIDUEEL SPRINGKAMPIOENSCHAP ABC - LIJN DISTRICT ZUID/WEST NEDERLAND

INDIVIDUEEL SPRINGKAMPIOENSCHAP ABC - LIJN DISTRICT ZUID/WEST NEDERLAND DISTRICT ZUID INDIVIDUEEL SPRINGKAMPIOENSCHAP ABC - LIJN DISTRICT ZUID/WEST NEDERLAND Zaterdag 17 oktober 2015 Sporthal de Boulevard Boulevard noord 10 4617 HD Tel: 0164 247 788 Plaatselijke organisatie:

Nadere informatie

Regiowedstrijd divisie N1 N2 N3 N4 GTV AMMERZODEN

Regiowedstrijd divisie N1 N2 N3 N4 GTV AMMERZODEN Regiowedstrijd divisie 1-2-3 N1 N2 N3 N4 11 januari 2014 technische commissie Turnen Dames Midden Nederland i.s.m. GTV AMMERZODEN Algemene wedstrijd gegevens Organisatie: Plaats wedstrijd: Technische commissie

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5e divisie Keuze: Senior - Supplement E Junior - Supplement F Jeugd 2 - Supplement G Voorgeschreven: Jeugd 1- D2 Pupil 2 D2

Nadere informatie

District Oost Turnen Heren K.N.G.U.

District Oost Turnen Heren K.N.G.U. District Oost Turnen Heren K.N.G.U. Districtskampioenschap en 2 e plaatsingswedstrijd instap en pupil 2 e en 3 e divisie district Oost Districtskampioenschap instap en pupil 1 e divisie district Oost Districtskampioenschap

Nadere informatie

in te schrijven in het loket van de KNGU. Het inschrijfgeld bedraagt 25,00 per team.

in te schrijven in het loket van de KNGU. Het inschrijfgeld bedraagt 25,00 per team. Competitiereglement 2017-2018 1. Vóór 22 oktober 2018 dienen alle verenigingen die deelnemen aan de turncompetitie zich in te schrijven in het loket van de KNGU. Het inschrijfgeld bedraagt 25,00 per team.

Nadere informatie

Notulen TTO RG Zuid-Holland

Notulen TTO RG Zuid-Holland Notulen TTO RG Zuid-Holland 8-10-2017 Aanwezigen: Sandra, Killianne, Jacqueline, Samantha, Carla, Elise, Stephanie, Fenneke, Ramona, Afmeldingen: Wendy Afwezig: OKK, Wilskracht Onderstaand treffen jullie

Nadere informatie

District Mid-West Activiteitenboek Rayon Turnado seizoen

District Mid-West Activiteitenboek Rayon Turnado seizoen turnado@live.nl District Mid-West Activiteitenboek Rayon Turnado seizoen 2018-2019 1 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord blz. 3 2. Rayoncommissie Rayon Turnado blz. 4 3. Activiteiten Rayon Turnado adressen blz.

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6e divisie Keuze: Senior - Supplement E/F/G Junior - Supplement F/G/H Jeugd 2 - Supplement G/H Voorgeschreven:

Nadere informatie

SELECTIEVERGADERING. BAS Gymnastiek 10 November 2014

SELECTIEVERGADERING. BAS Gymnastiek 10 November 2014 SELECTIEVERGADERING BAS Gymnastiek 10 November 2014 AGENDA Divisies en Niveau indelingen Wedstrijdagenda Extra Trainingen Reglement Inzittenden verzekering Wedstrijdpakjes, hoe en wat terugbrengen E-mailadressen

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost en Gelderse Vallei. TOESTELTURNEN DAMES 4 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost en Gelderse Vallei. TOESTELTURNEN DAMES 4 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost en Gelderse Vallei TOESTELTURNEN DAMES 4 e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior - Supplement E Jeugd 2 - Supplement

Nadere informatie

Draaiboek voor Rayon Rotterdam Zuid Seizoen 2015/2016

Draaiboek voor Rayon Rotterdam Zuid Seizoen 2015/2016 Draaiboek voor Rotterdam Zuid Seizoen 2015/2016 Algemeen Wedstrijdleiding De wedstrijdleiding is verantwoordelijk voor de praktische uitvoering van de wedstrijd, zowel de organisatorische kant als de uitvoer

Nadere informatie

District Mid-West Activiteitenboek Rayon Turnado seizoen

District Mid-West Activiteitenboek Rayon Turnado seizoen turnado@live.nl District Mid-West Activiteitenboek Rayon Turnado seizoen 2017-2018 1 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord blz. 3 2. Rayoncommissie Rayon Turnado blz. 4 3. Activiteiten Rayon Turnado adressen blz.

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei TOESTELTURNEN DAMES 3e divisie Keuze: Senior - Supplement C Junior - Supplement D Jeugd 2 - Supplement E Voorgeschreven:

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost, Gelderse Vallei, Randmeren. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost, Gelderse Vallei, Randmeren. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost, Gelderse Vallei, Randmeren Bondsbureau Beekbergen Lage bergweg 10 Beekbergen 055-505 8700 TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Keuze: Senior - Supplement E/F/G Junior - Supplement F/G/H Jeugd 2 - Supplement G/H Voorgeschreven:

Nadere informatie

CLUBTEAM WEDSTRIJDEN REGIO MIDDEN NEDERLAND. DOO/K&V Utrecht

CLUBTEAM WEDSTRIJDEN REGIO MIDDEN NEDERLAND. DOO/K&V Utrecht CLUBTEAM WEDSTRIJDEN REGIO MIDDEN NEDERLAND 2 april 2016 technische commissie Turnen Dames Midden Nederland i.s.m. DOO/K&V Utrecht Algemene wedstrijd gegevens Organisatie: Plaats wedstrijd: Technische

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost TOESTELTURNEN DAMES 3e divisie Keuze: Senior - Supplement C Junior - Supplement D Jeugd 2 - Supplement E Voorgeschreven: Jeugd 1- N4 Pupil 2 - N3 Pupil

Nadere informatie

Activiteitenboek KNGU RAYON WEST-FRIESLAND

Activiteitenboek KNGU RAYON WEST-FRIESLAND Activiteitenboek 2015-2016 KNGU RAYON WEST-FRIESLAND Ursem Augustus 2015 1 Inhoudsopgave Rayoncommissie 3 Kalender 2015-2016 4 Algemene bepalingen wedstrijden Turnen Dames 6 Leeftijdsindeling Turnen Dames

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost. TOESTELTURNEN DAMES Finale 6e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost. TOESTELTURNEN DAMES Finale 6e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost TOESTELTURNEN DAMES Finale 6e divisie Keuze: Senior - Supplement G, F en H Junior Supplement G en H Jeugd 2 - Supplement H Voorgeschreven: Jeugd 1-

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior Supplement E Jeugd 2 - Supplement F Voorgeschreven: Jeugd

Nadere informatie

Activiteitenboek TD MN, 14 juli 2014 Seizoen 2014-2015 KNGU District Mid-West Regio Mid.Ned. Activiteitenboek

Activiteitenboek TD MN, 14 juli 2014 Seizoen 2014-2015 KNGU District Mid-West Regio Mid.Ned. Activiteitenboek Seizoen 2014-2015 Activiteitenboek Technische Commissie Turnen Dames Midden Nederland Wedstrijdinformatie NTS wedstrijden 3 4 kamp recreatie Seizoen 2014 2015 Inhoudsopgave Samenstelling Technische Commissie

Nadere informatie

Activiteitenboek NTS TD MN, 3 oktober2015 Seizoen 2015-2016 KNGU District Mid-West Regio Mid.Ned. Activiteitenboek

Activiteitenboek NTS TD MN, 3 oktober2015 Seizoen 2015-2016 KNGU District Mid-West Regio Mid.Ned. Activiteitenboek Activiteitenboek NTS TD MN, 3 oktober2015 Seizoen 2015-2016 Activiteitenboek Regionale Technische Commissie Turnen Dames Midden Nederland Wedstrijdinformatie NTS wedstrijden Seizoen 2015 2016 Inhoudsopgave

Nadere informatie

PROTOCOL INSCHRIJVING & ORGANISATIE. District Technische Commissie Turnen Heren Zuid-Holland

PROTOCOL INSCHRIJVING & ORGANISATIE. District Technische Commissie Turnen Heren Zuid-Holland PROTOCOL INSCHRIJVING & ORGANISATIE District Technische Commissie Turnen Heren Zuid-Holland 1 1. Inleiding Het doel van dit protocol is om de organisatie van turnwedstrijden (en de deelnemende turnverenigingen)

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 1. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 1. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 1 TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior - Supplement E Jeugd 2 - Supplement F Voorgeschreven: Jeugd 1- D1 Pupil 2

Nadere informatie