R.K. Basisschool De Vlinder Stockholm SG Schiedam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "R.K. Basisschool De Vlinder Stockholm 3-8 3124 SG Schiedam 010-4717036 info@devlinder-schiedam.nl www.devlinder-schiedam.nl"

Transcriptie

1 Fladdernieuws R.K. Basisschool De Vlinder Stockholm SG Schiedam Onze huidige bouwsteen: Wij helpen elkaar Jaargang 17, nr.27 Datum: 26 maart 2015 Schoolvoetbal; sportief, veel supporters en finale Schoolvoetbal De Vlinder levert dit jaar topprestaties op het schoolvoetbaltoernooi van Schiedam. Afgelopen woensdagen hebben de teams van de Vlinder meegedaan aan het jaarlijkse schoolvoetbal toernooi. Leuk om te zien was dat zowel de spelers, als de leiders enorm enthousiast waren om zo goed mogelijke resultaten de behalen voor onze school! De kou mocht de pret niet drukken. Ook viel het op dat er enorm veel ouders van de Vlinder aanwezig waren om onze eigen voetbalsterren aan te moedigen. Leuk om te zien dat de kinderen zo sportief waren. Uit meerdere groepen zijn zowel jongens- als meisjesteams door naar de volgende ronde.zodra er meer informatie over deze finale is zullen wij deze zo snel mogelijk bekend maken. Hiernaast foto s van het gouden trainersduo van groep 8b en 8c en een teamfoto. We zijn zeer trots op alle poulewinnaars. Succes in de volgende ronde! Paplammetjes op school Vanmorgen hadden we echte lammetjes bij ons op school. Een beetje onwennig op de gladde vloer in de middenruimte, maar ze bleven gelukkig op hun pootjes staan! Alle kleuters mochten even kijken en de lammetjes waren erg nieuwsgierig, ze begonnen overal aan te snuffelen en sabbelen. Een leuke, leerzame ochtend. Sportdag groep 6 t/m 8 Dinsdag 31 maart is de jaarlijkse sportdag voor de groepen 6 tot en met 8. Waar: Polderpoort Vlaardingen Watersportweg HD Vlaardingen Begintijd: Vanaf 09.00uur verzamelen bij je groepsleerkracht. Nog niet naar de onderdelen gaan! Zorg dat je er op tijd bent. Eindtijd: Rond uur laatste eindsignaal. Verzamel eerst bij je groepsleerkracht. Daarbij lever je je scoreformulier in en daarna mag je naar huis. Hulpouders: Verzamelen tussen 08:45 en 09:00. Regen of storm: Helaas is het niet mogelijk om de sportdag door te laten gaan als het gaat regenen (spekgladde sintelbaan)of onweren (grote open vlaktes). We laten dit dan de dag van te voren weten aan de kinderen. De kinderen gaan dan gewoon naar school. Paasactiviteiten Vrijdag 27 maart worden er in iedere groep palmpaasstokken gemaakt. Voor alle groepen geldt, dat de kinderen vanaf 25 maart van thuis spulletjes mogen meenemen om de stokken te versieren, zoals eitjes, kuikentjes, rozijnenslingers, mandarijntjes, etc. Op zondag 29 maart is er om uur een Palmpasenviering voor jong en oud in de Jacobuskerk (Kerkweg 51). Kinderen van groep 1 en 2 kunnen de palmpaasstokken, die zij vrijdag op school gemaakt hebben, meenemen. Voor de allerkleinsten is er "Kom in de Kring". Op maandag 30 maart zijn er uit iedere klas twee a drie kinderen die met hun stok op weg gaan naar de ouderensoos in de Werf tegenover de Jacobuskerk. Op donderdag 2 april vieren we op school Pasen met een paasontbijt. Alle groepen gaan die dag ook naar de Jacobuskerk voor een paasviering:

2 groepen 7 en groepen 4, 5 en groepen 1, 2 en 3 Ouders, opa s, oma s en andere belangstellenden zijn van harte welkom om het paasfeest in de kerk met ons mee te vieren. De achterste kerkbanken zijn voor u gereserveerd! Groetjes, De werkgroep Pasen Hulpouders koningsspelen gezocht Wilt u ons helpen bij: - Hulp bij de spellen op de pleinen en bij VVKethel vrijdag 24 april - Het klaarzetten van de spellen op het plein of bij VVKethel vrijdag 24 april - Donderdag de 23 april ophalen van het ontbijt (bij de Jumbo in Vlaardingen) en het daarna uitdelen in de klassen. Zoals u ziet, hebben wij uw hulp hard nodig om deze dag tot een super feestdag om te toveren. U kunt uzelf aanmelden bij de leerkracht van de groep van uw kind en de werkgroep zal contact met u opnemen. Alvast bedankt! De werkgroep Koningsspelen. Filmdag Op 29 maart as organiseert Lionsclub Schiedam te Riviere een filmdag in het Wennekerpand voor de strijd tegen laaggeletterdheid in Schiedam. Wethouder Mario Stam heeft toegezegd deze dag een officieel tintje te geven. Tevens hopen wij tijdens een Meet&Greet om uur John de Wolff te begroeten. Wij nodigen u van harte uit om op deze dag een van de films te komen bekijken.

3 Weekagenda Maandag 30 maart : palmpaasstokken brengen naar de ouderensoos Dinsdag 31 maart : sportdag 6,7,8 Woensdag 1 april : Donderdag 2 april : Paasviering Vrijdag 3 april : alle kinderen vrij Berichten uit de groepen Groep 1 Deze week zijn we verder gegaan met het thema lente. We hebben maandag de zaadjes van de moestuintjes gezaaid en nu is het wachten totdat er wat opkomt én natuurlijk moeten we ze goed verzorgen door ze elke dag een beetje water te geven.maandag hebben de kinderen ook allemaal een envelop van de fotograaf gehad. Met de informatie die hierin zit, kunt u de schoolfoto s bestellen. Deze week hebben we weer een nieuwe letter geleerd, de n van nest. Allerlei kleine voorwerpen die met de n beginnen mogen meegebracht worden voor in de letterzak. Kinderen waarvan de naam met de n begint mogen natuurlijk ook hun eigen foto meenemen. We zijn deze week ook druk aan het oefenen met de liedjes voor de paasviering volgende week, dus als u uw kind hoort zingen ;) Afgelopen woensdag hadden we de grote rekendag, aangezien het stukje voor het fladdernieuws op dinsdag gemaakt wordt, leest u hier volgende week meer over. Vrijdag, morgen gaan alle kinderen een palmpaasstok maken. Zij krijgen hierbij hulp van hun opa of oma, meer informatie hierover heeft u inmiddels ontvangen via de aparte brief. Volgende week woensdag, 1 april gaat de rode groep naar de kinderboerderij. Wilt u de projectenmappen weer inleveren, zodat we ze volgende week weer gevuld kunnen meegeven? Juf Carla, Joyce en Ilse Groep 2 en 2/3 De rapportgesprekken zijn weer achter de rug en gisteren was De Grote Rekendag. We zijn de dag begonnen met het bekijken van meetkundeselfies gemaakt door groep 7 en 8 en hebben hierover gepraat in de kring. Iets wat ver is zie je heel klein en van dichtbij is iets heel groot op de foto. Hiervan zagen we heel veel grappige foto s! Vervolgens zijn we in alle groepen aan de slag gegaan met opdrachten waarbij de nadruk lag op patronen maken en spiegelen. Alle hulpouders willen we bedanken voor de hulp!

4 Deze donderdag komen er een aantal paplammeren van de Schaapskudde Vockestaert op bezoek bij ons. Deze week staat in de klassen ook de lentespeurtocht op het programma. Vrijdag gaan we samen met opa of oma Palmpasen stokken versieren. Hier heeft u een brief over meegekregen. De tijd voor de groep van uw kind staat hierin vermeld. In de Jacobuskerk is zondag om uur een Palmpasenviering. Donderdag 2 april hebben we een paasontbijt in de klas en vieren we het paasfeest in de kerk van uur uur. Bij deze gezamenlijke viering bent u van harte welkom in de kerk! Tot volgend Fladder! Louise, Monique, Louise en Jennifer Groep 3 Vorige week zijn alle kinderen op de schoolfoto geweest. Afgelopen maandag hebben alle kinderen een enveloppe met inlogcode gekregen om de foto s online te kunnen bestellen. Deze week hebben we met Veilig Leren Lezen kern 8 afgerond en zijn we begonnen met kern 9 In deze kern leert uw kind: Steeds meer nieuwe lettercombinaties. Aai, ooi, oei komen voor in eenvoudige woorden als kraai, kooi, groei. In deze kern maakt uw kind ook al kennis met tweelettergrepige woorden: vijver, bakker, kasten, balkon, poedel. Het zijn nog woorden zonder open lettergreep. Ook komen woorden aan de orde zoals: bedoel, verhaal, gezin. Elke dag thuis 5-10 minuutjes samen oefenen is al voldoende om vlotter te kunnen lezen! De juffen van groep 3 Groepen 4 Afgelopen maandag heeft groep 4a al van de excursie Lentekriebels op het NME kunnen genieten. Het was een zeer geslaagde ochtend! Groep 4b gaat maandag 30 maart en groep 4c gaat woensdag 1 april. Gisteren hebben we de grote rekendag gehad. Alle kinderen van groep 4 hebben zich goed ingezet en hebben zich de hele dag met rekenen bezig gehouden. Met taal en spelling zijn we deze week begonnen met thema 8. In dit thema staat het onderwerp water centraal. De kinderen hebben in het ankerverhaal kunnen lezen over Ruud die bang is voor water. In het verhaal leert hij met hulp van zijn moeder in kleine stapjes zijn angst te overwinnen. De spellingcategorieën die aan bod komen, zijn: hond; woorden met eind-d of midden-d die klinkt als /t/ dokter; woorden met een gesloten lettergreep fietsen; meervouden met gesloten lettergreep sla; woorden met open lettergreep aan het eind. De woordjes staan weer op de site. Naast het oefenen van de woordjes van het thema waar we mee bezig zijn, is het ook belangrijk om de woordjes van de vorige thema s te blijven oefenen.

5 De juffen van groep 4 Groep 5 (en 5 van 5/6) Rekenen De dierentuin Dit blok heeft als thema De dierentuin. Met de kinderen houden we een gesprek over dierentuinen, hierbij worden vragen gesteld als: welke dierentuin(en) ken je, welke dieren kun je er bekijken, hoe worden ze verzorgd en blijven dieren overdag ook binnen? (Bij ziekte of als het buiten erg koud of warm is). Ook bespreken we welke dieren in koude gebieden leven en hoeveel graden Celsius het daar is. In dit blok komen temperatuur aflezen en interpreteren aan de orde. Laat u ook thuis de kinderen dagelijks op verschillende plekken de temperatuur opmeten en bespreek eens of ze het bij die temperaturen warm of koud vinden. Op school bespreken we bijvoorbeeld of ze met of zonder jas naar buiten kunnen en of het vriest of dooit (bijvoorbeeld in koelkast of vriesvak). Misschien zijn er ook kinderen uit andere landen, die kunnen vertellen over de temperatuur in hun geboorteland en/of dat van hun vader/moeder/opa/oma. In het volgende Fladder leest u de toetsdoelen die bij dit blok van toepassing zijn. We kunnen wel alvast verklappen dat de tafels van 3, 4 en 6 door elkaar gememoriseerd moeten kunnen worden en de tafels van 7, 8 en 9 geautomatiseerd moeten zijn. Dit is voor vele kinderen nog lastig, blijven oefenen dus! De juffen van groep 5 en 5/6 Groepen 6 (ook van de 5/6) Rekenen De lucht in Het thema van dit blok is De lucht in. Situaties die te maken hebben met vliegen, vliegtuigen en werken op een luchthaven komen aan bod. De kinderen kunnen vertellen over hun vliegervaringen: vanaf welk vliegveld, bestemmingen, aantal stoelen in een rij. Aan kinderen zonder vliegervaring wordt gevraagd wat ze merken van vliegtuigen, bijvoorbeeld: lawaai, condensstrepen en knipperlichtjes. In dit blok wordt een begin gemaakt met cijferend vermenigvuldigen. Hierbij worden vermenigvuldigingen van het type 6 x 56 en 4 x 345 en 23 x 73 onder elkaar uitgerekend. HET IS DUS VAN GROOT BELANG DAT OOK THUIS DE TAFELS (VAN 1 T/M 10) GEOE- FEND BLIJVEN WORDEN OP TEMPO!!! Rekenen met deel en geheel (breuken) wordt aan de hand van staafgrafieken en cirkeldiagrammen geïntroduceerd. Ook het strokenmodel komt aan de orde. Welke toetsdoelen bij dit blok gevraagd worden, leest u in een volgend Fladdernieuws. Wat we al wel verklappen, is dat het temporekenen bij dit blok gaat over de splitsingen van 100 en de splitsingen van Deze moeten zijn geautomatiseerd. (Te denken aan de verliefde harten uit groep 3 en de vrienden van 100 uit groep 4.) De leerkrachten van groep 5/6 en 6 Groep 7 Afgelopen woensdag hebben beide groepen 7 zich enorm ingezet op het schoolvoetbaltoernooi. Het was een koude, maar sportieve middag. Helaas heeft geen één team zich weten te plaatsen voor de volgende ronde. Dinsdag 31 maart is de jaarlijkse sportdag. Informatie hierover is te lezen in de fladder van vorige week. Vrijdag 27 maart worden de Palmpasenstokken versierd in de klas. Denken jullie aan de spullen hiervoor? Donderdag 2 april is de paasviering. Dit vieren we met een ontbijt en in de kerk. Daarnaast staan er ook een aantal excursies gepland. Zo gaat groep 7A op dinsdag 07 april naar het Jenevermuseum en op 09 april naar de boer. Groep 7B gaat woensdag 08 april naar de boer en 09 april naar het Jenevermuseum. Verdere informatie komt vanuit de klassenouder. Tot de volgende fladder, Krista, Kim, Daniëlle en Mariska Groep 8 Deze weken stonden en staan er veel bijzondere activiteiten op het programma. Gisteren vond de grote rekendag plaats. Deze dag stond vooral in het teken van meetkunde en het tekenen in perspectief. Vandaag blijven alle kinderen van groep 8 over om samen in de klas een gezonde lunch te nuttigen. Voor meer informatie hierover kunt u kijken op deze website: Morgen sluiten de kinderen van de bovenbouw de met een feestelijk optreden de maand af. Alle groepen verzorgen een optreden. Ook de leerkrachten gaan deze middag voor een spetterend optreden zorgen. Volgende week dinsdag hebben we sportdag. De kinderen worden dan om half 9 bij de Polderpoort in Vlaardingen verwacht. De kinderen worden samen met kinderen uit groep 6 en 7 in een groepje ingedeeld. Eén van de kinderen van groep 8 zal als groeps-

6 leider functioneren en de scores van het groepje bijhouden. Donderdag is er de paasviering en het paasontbijt. Kortom allemaal leuke en gezellige festiviteiten in het verschiet! Tot de volgende fladder, De leerkrachten van groep 8

R.K. Basisschool De Vlinder Stockholm 3-8 3124 SG Schiedam 010-4717036 info@devlinder-schiedam.nl www.devlinder-schiedam.nl

R.K. Basisschool De Vlinder Stockholm 3-8 3124 SG Schiedam 010-4717036 info@devlinder-schiedam.nl www.devlinder-schiedam.nl Fladdernieuws R.K. Basisschool De Vlinder Stockholm 3-8 3124 SG Schiedam 010-4717036 info@devlinder-schiedam.nl www.devlinder-schiedam.nl Onze huidige bouwsteen: Wij helpen elkaar Jaargang 17, nr.26 Datum:

Nadere informatie

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016 PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht A.s. maandag 11 april is het weer zover!! Om kwart voor negen wordt de projectweek, 'Ter land, ter zee en in de lucht' energiek

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nr

Nieuwsbrief. Nr Nieuwsbrief Nr. 15 13-04-2017 We zijn nu ook te volgen via Facebook sportbasisschool Het Startblok ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief van basisschool De Kwikstaart Uithoorn

Nieuwsbrief van basisschool De Kwikstaart Uithoorn De Kwikflits Nieuwsbrief van basisschool De Kwikstaart Uithoorn 20e jaargang, nummer 27 18 maart 2015 Website: www.dekwikstaart.nl E-mail school: info@dekwikstaart.nl Kopij: marion@dekwikstaart.nl Agenda

Nadere informatie

R.K. Basisschool De Vlinder Stockholm 3-8 3124 SG Schiedam 010-4717036 info@devlinder-schiedam.nl www.devlinder-schiedam.nl

R.K. Basisschool De Vlinder Stockholm 3-8 3124 SG Schiedam 010-4717036 info@devlinder-schiedam.nl www.devlinder-schiedam.nl Fladdernieuws R.K. Basisschool De Vlinder Stockholm 3-8 3124 SG Schiedam 010-4717036 info@devlinder-schiedam.nl www.devlinder-schiedam.nl Onze huidige bouwsteen: Wij helpen elkaar Jaargang 17, nr.31 Datum:

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Maart 7 Nieuwsbrief 7 t/m 10 Oud papier actie 11 2e rapport 14 t/m 16 Rapportgesprekken 16 Nationale Daltondag 18 Palmpaasoptocht FC Twente schooltour gr. 3 en 4 21 OR vergadering

Nadere informatie

In kern 9 maakten de kinderen kennis met allerlei oefenvormen voor begrijpend lezen.

In kern 9 maakten de kinderen kennis met allerlei oefenvormen voor begrijpend lezen. Hallo allemaal, Àe hebben Kern 9 van Veilig leren lezen afgerond. De kinderen hebben kennis gemaakt met nog meer nieuwe lettercombinaties. Aai, ooi, oei kwamen voor in eenvoudige woorden als kraai, kooi,

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers, Welkom Wij verwelkomen deze maand Stijn Hijgenaar. Hij komt in groep 1-2A. Veel plezier bij ons op school.

Beste ouders/verzorgers, Welkom Wij verwelkomen deze maand Stijn Hijgenaar. Hij komt in groep 1-2A. Veel plezier bij ons op school. Stempelmakerstraat 20 1825DP Alkmaar 072-5616433 de.burijn@saksskb.nl www.burijn-saks.nl Nieuwsbrief, maart 2013 Beste ouders/verzorgers, Welkom Wij verwelkomen deze maand Stijn Hijgenaar. Hij komt in

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl 04-03- 2016 Inhoud Studiemiddag 1 maart... 1 Opening van de Studie Muis... 2 Een nieuw gezicht... 2 Pasen... 3 Hallo allemaal hier weer een wist

Nadere informatie

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 Bijbelverhalen voor de komende week Op weg naar huis, Lucas 24:13-27 Blijf bij ons, Lucas 24:28-35 Agenda: Vrijdag 3 april : vrij. Maandag 6 april: vrij. 8 april

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Basisschool De Tonne 2015-2016. Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359

Activiteitenboekje. Basisschool De Tonne 2015-2016. Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359 Activiteitenboekje Basisschool De Tonne 2015-2016 Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359 INLEIDING Op basisschool De Tonne hebben wij samenwerking in een hoog vaandel staan. Ieder jaar

Nadere informatie

4. Meester en Juffen dag

4. Meester en Juffen dag Jaargang 29 Nummer 26 18 maart 2016 1. Wandelen voor Water groep 6 t/m 8 Op woensdagmorgen 23 maart lopen de kinderen van groep 6 t/m 8 met een rugzak met water op hun rug een tocht van 6 kilometer. Op

Nadere informatie

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief.

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief. Weekbrief 23 november 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 23 november is de gespreksmiddag/avond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 1 t/m 7 en dinsdag 24 november

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

30 januari 2015 Nummer 10

30 januari 2015 Nummer 10 30 januari 2015 Nummer 10 Inhoud: Daltondag Schoolfoto s Carnaval 2015 De Optochtroute Continurooster Komt dat zien! Komt dat zien! Ingekomen stuk: Carnaval voor de jeugd Ingekomen stuk: Jeugdpronkzitting

Nadere informatie

Een uitgave vol Regenboog nieuwtjes Vrijdaginfo 13!

Een uitgave vol Regenboog nieuwtjes Vrijdaginfo 13! Wij feliciteren. Voor de komende weken feliciteren we Stef, Bella, Roos en Nicky met hun verjaardagen. Wij wensen jullie een fijne dag! Welkom Komende maandag komt Luisa voor het eerst bij ons op school

Nadere informatie

Weekbrief 21 maart 2016

Weekbrief 21 maart 2016 Weekbrief 21 maart 2016 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 21 maart is de gespreksmiddag/avond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 3 t/m 7. U heeft hiervoor een persoonlijke

Nadere informatie

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 Beste meisjes, jongens en ouders, Nog even en het is weer zover. Dan vieren we ons grote schoolfeest. Het schoolfeest is op: Vrijdag 5 februari De groepen 1 t/m 4

Nadere informatie

Week 14 4 april Agenda

Week 14 4 april Agenda Schoolplein Wat is er hard gewerkt aan het plein, onder supervisie van onze conciërge meester Ruud. Vandaag zijn de mannen bezig om het plein weer netjes te maken en de waterroute wordt gegraven. Felicitaties

Nadere informatie

Zonne(blad)wijzer Nieuws uit de groepen

Zonne(blad)wijzer Nieuws uit de groepen 08/04 T/M 15/4 2014 WEEKNUMMER 15/16 Kalender 17/4 Paasviering in de klassen 18/4-21/4 Zijn de leerlingen vrij(goede Vrijdag en tweede Paasdag) 25/4 Oranjedag(alle leerlingen zijn na de rommelmarkt vrij)

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

In de Kring. Naar ons idee is het filmpje dan ook goed gelukt, spontaan en dynamisch. Bij deze nog even de link voor de mensen die de uitzending

In de Kring. Naar ons idee is het filmpje dan ook goed gelukt, spontaan en dynamisch. Bij deze nog even de link voor de mensen die de uitzending In de Kring. Jaargang 19, nummer 10 Datum 17 maart 2016 Meer info op: www.obsdekring.nl Maak deze kenbaar bij de groepsleerkracht van uw zoon of dochter of middels de onderstaande reactiemogelijkheid bij

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, april 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer

Nadere informatie

R.K. Basisschool De Vlinder Stockholm 3-8 3124 SG Schiedam 010-4717036 info@devlinder-schiedam.nl www.devlinder-schiedam.nl

R.K. Basisschool De Vlinder Stockholm 3-8 3124 SG Schiedam 010-4717036 info@devlinder-schiedam.nl www.devlinder-schiedam.nl Fladdernieuws R.K. Basisschool De Vlinder Stockholm 3-8 3124 SG Schiedam 010-4717036 info@devlinder-schiedam.nl www.devlinder-schiedam.nl Onze huidige bouwsteen: Wij hebben oog voor onze omgeving Jaargang

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Weekbrief 13 juni 2016

Weekbrief 13 juni 2016 Weekbrief 13 juni 2016 Algemene mededelingen Schoolreis groep 3 t/m 7 Maandag 13 juni gaan alle leerlingen van groep 3 t/m 7 naar Toverland. De bussen vertrekken om half negen. Kibeo in de vakantie Kom

Nadere informatie

13 april 2018

13 april 2018 1391 www.clarafabriciusschool.nl 13 april 2018 15 april 10.00 uur Schoolgezinsdienst 17, 18 en 19 april Eindtoets groep 8 18 april Groep 7 - Scholenproject gehandicapten 19 april Groep 5 en 6 Voorstelling

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op Nieuwsbrief d.d. 27-03-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Vragenlijsten sociale veiligheid Leerkrachten,

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

TSO en aardig, netjes, rustig Nieuws van Jennifer en Emma: Als we buiten spelen doen we aardig tegen elkaar en spelen we samen.

TSO en aardig, netjes, rustig Nieuws van Jennifer en Emma: Als we buiten spelen doen we aardig tegen elkaar en spelen we samen. Weekbrief 6 juni 2016 Algemene mededelingen TSO en aardig, netjes, rustig Nieuws van Jennifer en Emma: Als we buiten spelen doen we aardig tegen elkaar en spelen we samen. Schoolvoetbal Woensdag 25 mei

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 22 april 2017

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 22 april 2017 Nieuwsbrief Week 16 16 t/m 22 april 2017 Vanuit de directie Wat hadden we een gezellige dag vandaag. We zijn de ochtend begonnen met een vrolijk Paasontbijt in pyjama. Daarna hebben alle kinderen het Paasverhaal

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie Nieuwsbrief 28 februari Schooljaar 2013-2014 Nummer 14 Datum: Activiteit: Tijd: Zaterdag 01-03 Vakantie t/m zondag 9 maart Dinsdag 12-03 Luizenkammen LET OP GEEN GEL EN/ OF VLECHTEN!!!!! Woensdag 19-03

Nadere informatie

ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober Muziekles

ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober Muziekles ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober 2016 Muziekles Deze week is de 2e muziekles gegeven aan onze groepen. Er werd een liedje gezongen en het thema ritme stond centraal. Ritmes maken met behulp van je

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16. Algemene informatie. Belangrijke data:

Nieuwsbrief 16. Algemene informatie. Belangrijke data: Nieuwsbrief 16 18 april 2019 Belangrijke data: 22 april t/m 03 mei Meivakantie 08 mei Stripboekenmiddag 15 mei Grote Rekendag 15 mei AC-vergadering 16 en 17 mei Schoolfotograaf 16 mei Nieuwsbrief 17 Algemene

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Weekbericht van 6 februari 2017: Mededeling:

Weekbericht van 6 februari 2017: Mededeling: Weekbericht van 6 februari 2017: Mededeling: Carnaval: Maandag 27 februari a.s. (Rosenmontag) vieren we s ochtends op school carnaval. De kinderen van groep 1t/m 8 mogen verkleed komen. Deze middag zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 maart 2016

Nieuwsbrief 10 maart 2016 Nieuwsbrief 10 maart 2016 Studiedagen donderdag en vrijdag voor de vakantie Terwijl de kinderen al aan het genieten waren van de vakantie, hebben de leerkrachten nog 2 drukke studiedagen gehad. Donderdag

Nadere informatie

HET PRIKBORD. Houd je tafel en vak netjes! Mijn moeder is bij mij, ik ben blij. Toch ben ik wel een beetje bang, Want ik hoor mensen op de gang.

HET PRIKBORD. Houd je tafel en vak netjes! Mijn moeder is bij mij, ik ben blij. Toch ben ik wel een beetje bang, Want ik hoor mensen op de gang. HET PRIKBORD Nieuwsbrief van de Immanuelschool Schooljaar 2014-2015 27 maart 2015 0546 572478 info@immanuelwierden.nl www.immanuelwierden.nl Beste ouders Dank allereerst voor alle attente blijken van medeleven

Nadere informatie

Wolderweetjes Weekinfo

Wolderweetjes Weekinfo Wolderweetjes Weekinfo Maandag 19 maart 2018 BELANGRIJKE DATA Emailadreswww.wolderweide.nl Goede Kinderen vrij. Studiedag Kinderen vrij s Middags Koningsspelen Schoolreisje Studiedag Kinderen vrij Tel.nr.:

Nadere informatie

Weekbrief. Datum: 5 april

Weekbrief. Datum: 5 april Weekbrief Bezoek onze site of volg ons op twitter of facebook. Datum: 5 april Nieuws Algemeen Koningsspelen Dit jaar vinden de Koningsspelen op vrijdag 12 april plaats. We starten met onze jaarlijkse sponsorloop

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Veenhuizen, 11 april DIT en DAT vanuit de school Beste ouders,

Nieuwsbrief. Veenhuizen, 11 april DIT en DAT vanuit de school Beste ouders, Nieuwsbrief Veenhuizen, 11 april 2019 DIT en DAT vanuit de school Beste ouders, Wat was het geweldig, onze eerste echte SPEEL en LEER-show. De groepen 3 en 4 hebben het vorige week 4 april twee keer opgevoerd.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. In verband met de viering van het 1-Aprilfeest in Brielle hebben alle leerlingen vrij van school op woensdag 1 april a.s..

Nieuwsbrief. In verband met de viering van het 1-Aprilfeest in Brielle hebben alle leerlingen vrij van school op woensdag 1 april a.s.. 17 maart 015 Nieuwsbrief 1-Aprilfeest In verband met de viering van het 1-Aprilfeest in Brielle hebben alle leerlingen vrij van school op woensdag 1 april a.s.. In dit nummer: 1-Aprilfeest 1 Paasviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 maart 2016

Nieuwsbrief groep 3 maart 2016 Nieuwsbrief groep 3 maart 2016 In deze nieuwsbrief zijn de veilig en vlot woorden van kern 9 opgenomen. Ook hebben we de leesbladen waarmee de kinderen op school oefenen erbij gedaan. Veel leesplezier!

Nadere informatie

W i l g e n l a a n 8 3, 1 1 6 1 J L Z w a n e n b u r g, t e l e f o o n : 0 2 0-4 9 7 4 9 8 5. Activiteiten Boekje Achtbaan 2015-2016

W i l g e n l a a n 8 3, 1 1 6 1 J L Z w a n e n b u r g, t e l e f o o n : 0 2 0-4 9 7 4 9 8 5. Activiteiten Boekje Achtbaan 2015-2016 W i l g e n l a a n 8 3, 1 1 6 1 J L Z w a n e n b u r g, t e l e f o o n : 0 2 0-4 9 7 4 9 8 5 Activiteiten Boekje Achtbaan 2015-2016 Schoolvoetbal Elk voorjaar doen wij mee met het schoolvoetbaltoernooi

Nadere informatie

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf:

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf: 4 april 2013 Na een koud, maar lang paasweekend zijn we begonnen met het laatste deel van het schooljaar. In de periode tot de meivakantie staat een aantal activiteiten op het programma: theoretisch en

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 13 09-03-2016 In dit nummer: Uitnodiging Violenverkoop Debattoernooi

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 10 april 2018 no. 446 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 10 april 2018 no. 446 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 10 april 2018 no. 446 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Als bijlage treft u een schetsontwerp van het nieuwe plein aan. Het lijkt heel mooi te worden! We vinden

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 23-3-2018 nummer 27 In deze nieuwsbrief: - Afsluiting vastenactie - Voedselbank - Pasen - Schoolreisje Dinsdag 8 mei - Wandelen voor water oproep - Week van de lentekriebels - Estafette en

Nadere informatie

Jaargang 18

Jaargang 18 Riemslootnieuws 775 28-03-2019 Jaargang 18 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Jonge dieren In de beide kleutergroepen werken we de komende periode over de (kinder)boerderij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Koningsspelen bij AAP op donderdag 23 april. CBS De Parel info@cbsdeparel.nl

NIEUWSBRIEF. Koningsspelen bij AAP op donderdag 23 april. CBS De Parel info@cbsdeparel.nl NIEUWSBRIEF Koningsspelen bij AAP op donderdag 23 april Het is bijna zover, de Koningsspelen staan voor de deur! Donderdag 23 april zullen de kinderen het spectaculaire avontuur gaan beleven bij Avonturenpark

Nadere informatie

Cbs De Triangel. www.triangelaalten.nl. Jaargang 10, nummer 3 Oktober 2013. Geachte ouders / verzorgers,

Cbs De Triangel. www.triangelaalten.nl. Jaargang 10, nummer 3 Oktober 2013. Geachte ouders / verzorgers, Cbs De Triangel www.triangelaalten.nl Jaargang 10, nummer 3 Oktober 2013 Geachte ouders / verzorgers, Zending Elke maandag mogen de kinderen zendingsgeld meenemen naar school. Dit geld gaat naar een aantal

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De inspectie beoordeelt alleen met zeer zwak, zwak en voldoende en soms met goed. Website

Nieuwsbrief. De inspectie beoordeelt alleen met zeer zwak, zwak en voldoende en soms met goed. Website Jaargang 23 nummer 15 Vrijdag 12 april 2019 Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Bezoek inspecteur Gymnastiek Vijf gelijke dagen rooster Schoolfotograaf Nationale rekendag Paasviering Gezocht Schooltuin

Nadere informatie

Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014

Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014 Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014 Inloopavond / open school Dit jaar waren wij weer aanwezig op de inloopavond en hebben ons daar gepresenteerd om u en andere ouders enthousiast

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

Nummer april 2019 Sint Trudo Info Pagina

Nummer april 2019 Sint Trudo Info Pagina Nummer 12.15 Sint Trudo Info Pagina STUDIEDAG 1 GROEPSINDELING KOMEND SCHOOLJAAR 2 VOORSTELLINGEN 2 FEESTDAG 3 JUBILEA 2 KONINGSSPELEN EN SCHOOLONTBIJT 3 DIA-EINDTOETS 3 2 E PLAATS SCHOOLVOETBALTOERNOOI

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 22 e jaargang, nr.5 19-09-2014 t Toetertje OBS De Schoener Ouderavond/Infoavond Op maandag 29 september a.s. zal de jaarlijkse ouderavond plaatsvinden. Vanaf 19.30 uur wordt eerst het huishoudelijk

Nadere informatie

Het ambachtnieuws mei 2015

Het ambachtnieuws mei 2015 Het ambachtnieuws mei 2015 Data: 4 mei t/m 8 mei : Vakantie 04 mei : Schoolvoetbaltoernooi meisjes 14 mei : Hemelvaartsdag 15 mei : vrij 19 mei : Praktisch verkeersexamen groep 7 25 mei : 2 e Pinksterdag

Nadere informatie

Nr november 2017 ALGEMEEN

Nr november 2017 ALGEMEEN Nr. 07 13 november 2017 ALGEMEEN OR Afgelopen maand is de vernieuwde OR vol enthousiasme aan de slag gegaan om Sint, kerst, schoolfeest ( 60 jarig bestaan) en Serious Request met ons voor te bereiden.

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 7 26-11-2013 In dit nummer: Voortgangsgesprekken Personele zaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2016

Nieuwsbrief 13 mei 2016 Jochem Blaauboerstraat 4 1751 CJ Schagerbrug 0224-571626 info@obszwanenest.nl http://www.obszwanenest.nl Kalender 16 mei: 2 e pinksterdag 17 mei: Schoolreis groep 1 t/m 7 23 t/m 25 mei: Groep 8 Kamp 26

Nadere informatie

Kom je voor jezelf en de ander op, dan ben je voor de Odulfusschool helemaal top! Agenda: Schooljaar Nr. 30

Kom je voor jezelf en de ander op, dan ben je voor de Odulfusschool helemaal top! Agenda: Schooljaar Nr. 30 Schooljaar 2018-2019 Nr. 30 Inspiratie opdoen voor de Koningsspelen Wil je alvast in de stemming komen voor de Koningsspelen en ben je benieuwd naar het liedje van dit jaar? Kijk dan eens op onderstaande

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8 Reggio in groep 4 Paastoernooien Nieuws van de oudervereniging Groene voetstappen Kapstokken gevraagd Schoolfoto s manier zijn ze weer meer water. Verder hebben

Nadere informatie

Feest voor alle kleuters!

Feest voor alle kleuters! 8 Feest voor alle kleuters! Hoera, Aves bestaat in 2015 vijf jaar! Wat doe je als je vijf jaar wordt? Dan geef je een feestje voor al je vriendjes en vriendinnetjes. Maar hoe doe je dat als je een stichting

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 15

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 15 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 15

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Woensdag 25 mei uur vrij. Oudervereniging opzoek naar nieuwe leden. Schoolreisje: Dolfinarium ALGEMEEN

Woensdag 25 mei uur vrij. Oudervereniging opzoek naar nieuwe leden. Schoolreisje: Dolfinarium ALGEMEEN ALGEMEEN Woensdag 25 mei - 12.00 uur vrij Woensdag 25 mei hebben alle leerkrachten van stichting Uniek een studiemiddag. Daarom zijn deze dag de kinderen om 12.00uur uit. Wilt u hier aub rekening mee houden?

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

15 april Geachte ouder(s), verzorger(s),

15 april Geachte ouder(s), verzorger(s), 15 april 2019 11 Geachte ouder(s), verzorger(s), Een nieuw begin Een nieuwe start Een schone lei Jezus maakt het mogelijk Hij is opgestaan! Dat vieren wij met Pasen Hij maakt de weg voor ons vrij! Woensdag

Nadere informatie

Wij willen u vragen niet vooruit te gaan werken/oefenen. Er kan dan verwarring ontstaan bij het kind. Wij willen dit graag voorkomen!

Wij willen u vragen niet vooruit te gaan werken/oefenen. Er kan dan verwarring ontstaan bij het kind. Wij willen dit graag voorkomen! In dit document kunt u lezen wat de kinderen leren in elke kern. In de eerste zes kernen zal dit voornamelijk ingaan op het aanleren van woorden en letters. In de laatste kernen komt het lezen al wat meer

Nadere informatie

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s),

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), +9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Terug in de tijd! Vandaag zijn onze leerlingen op een wel hele bijzondere manier begonnen met de projectweek Terug in de tijd!. Enkele leerkrachten gingen namelijk

Nadere informatie

Jaargang 20, nr 30 Donderdag, 24 april 2014

Jaargang 20, nr 30 Donderdag, 24 april 2014 Jaargang 20, nr 30 Donderdag, 24 april 2014 Week 17: vrijdag 25 april Koningsspelen Week 18: meivakantie 28 april t/m 05 mei Beste ouders, Nog een dag te gaan en dan breekt de meivakantie aan. Het wordt

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 14 25-03-2014 TorenTheater In dit nummer: TorenTheater Maandopening

Nadere informatie

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze DE STROOM JAARGANG 3 NUMMER 23 3 MAART 2016 Informatieblaadje Basisschool de Beerze Inhoud: Bezoek van een schrijfster De grote rekendag Week van de Lentekriebels Boomfeestdag groepen 5/6 en 6 Agenda en

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

CBS De Mandebrink. Belangrijke data Maandviering 3-4a. Mandekrant schooljaar Datum:

CBS De Mandebrink. Belangrijke data Maandviering 3-4a. Mandekrant schooljaar Datum: Mandekrant schooljaar 2016-2017 Datum: 25-03-17 CBS De Mandebrink Steegde 29, 8426 BZ Appelscha www.cbsdemandebrink.nl T: 0516 43 23 55 directeur: Vera te Winkel Afgelopen periode zijn er meerdere activiteiten

Nadere informatie

Weekbrief 16 maart 2015

Weekbrief 16 maart 2015 Weekbrief 16 maart 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 16 maart krijgen de kinderen van groep 3 t/m 7 een uitnodiging mee voor de gespreksmiddag/avond op maandag 24 maart. De kinderen

Nadere informatie

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit Kijk ook eens naar onze website met heel mooie foto s: www.sbodebrigantijn.nl Jaargang 16 Februari 2016 Nieuw gebouw Zondag 28 februari heeft de Brigantijn een opendag in het nieuwe gebouw de Vlieger.

Nadere informatie

Beste ouders, En... we hopen, net voor het ontbijt, een hele belangrijke gast te verwelkomen! Ook benieuwd? Tot vrijdag, dan!

Beste ouders, En... we hopen, net voor het ontbijt, een hele belangrijke gast te verwelkomen! Ook benieuwd? Tot vrijdag, dan! Nieuwsbrief 32 18-22 april Beste ouders, Nog één week dan is het meivakantie! Je kunt merken dat de leerlingen (en leerkrachten :-) ) daar aan toe zijn! We hopen dan ook van harte op mooi weer! 32 Maar

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2C

Nieuwsbrief groep 1/2C Nieuwsbrief groep 1/2C Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 1/2C voor de komende periode. Wij wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Eline van Ee Simone Dreierink Wat gaan

Nadere informatie

Ganzenwei XD Gorinchem

Ganzenwei XD Gorinchem Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Nieuwsbrief d.d. 17 maart 2016 Activiteiten in maart: 21 mrt. t/m 24 mrt. Ik ben welkom - week 23 mrt.

Nadere informatie

Verjaardagen: Er zijn de komende week geen jarigen.! Kind op maandag Het thema voor week 11 is: Ga niet weg

Verjaardagen: Er zijn de komende week geen jarigen.! Kind op maandag Het thema voor week 11 is: Ga niet weg Nieuwsbrief week 11-2016 Agenda: 12 maart NL Doet 16 maart Schoolvolleybal toernooi groep 8 Studiedag onderbouw, groep 1 en 2 vrij 11 april Kijkavond bovenbouw. 13 april Schoolvoetbal toernooi groep 7

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Meidoorn

Christelijke basisschool De Meidoorn Christelijke basisschool De Meidoorn Hoera! Als je 4 jaar bent, mag je naar school! Je komt dan in groep 1. Welkom bij ons in de klas. Als je binnen komt, zie je in de gang heel veel haakjes aan de kapstok.

Nadere informatie

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8.

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8. Maandkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 2 3 4 5 6 7 Creamiddag Nationale buitenlesdag 08.30-10.15 de Grote Rekenochtend Schoolvoetbal jongens 08.45-09.45 koffie uurtje 11.00-12.00 theorie-exame

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Populierenblaadje. Datum: donderdag 4 april 2019

Populierenblaadje. Datum: donderdag 4 april 2019 Datum: donderdag 4 april 2019 Populierenblaadje Algemeen: Koningsspelen: Dit jaar vinden de Koningsspelen op vrijdag 12 april plaats. We starten met onze jaarlijkse sponsorloop met het hele Jenaplankindcentrum.

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Kalender: 22-01

Nadere informatie

Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014

Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014 Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014 Ouderbedankochtend Vele ouders helpen op school mee met bijv. excursies, oudervereniging, medezeggenschapsraad, oud papier ophalen etc. Dinsdag 17 juni van 11

Nadere informatie

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf 12.00 uur vrij Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Donderdag 8 november Schoolontbijt Maandag 13 november Koffie

Nadere informatie

2 april 2015 (nr 9) C.B.S. Het Galjoen, Van Heemskerckstraat 32, 9601 HD Hoogezand Telnr: 0598 393915, e-mail: directie@cbshetgaljoen.

2 april 2015 (nr 9) C.B.S. Het Galjoen, Van Heemskerckstraat 32, 9601 HD Hoogezand Telnr: 0598 393915, e-mail: directie@cbshetgaljoen. 2 april 2015 (nr 9) Paasviering We hebben een fijn paasfeest op school gevierd, donderdag 2 april. De ochtend begon met een schoolbrede viering in de hal met het thema Opbloeien. We hebben geluisterd naar

Nadere informatie

1. Informatie van het team

1. Informatie van het team Nieuwsbrief schooljaar 2016-2017 30 september 2016 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderdelen: 1. Informatie van het team 2. Informatie uit de groepen 3. Verjaardagen tot de volgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie