De Wannapeace-krant 4

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Wannapeace-krant 4"

Transcriptie

1 De Wannapeace-krant 4 Hallo, Hier onze vierde krant. Geniet ervan!! De redactie, Luca Jens Moud Rubrieken 1. Onze week 2. Verslag klassenraad 3. Actualiteit 4. Ontspanning 5. Vrije teksten 6. Interviews 7. Belangrijke data om te onthouden Belangrijk. Omdat we deze week twee uitstappen hebben en Wim er 1 dag niet is (meer info bij rubriek: onze week ), is deze wannapeace-krant voor 2 weken. Onze week 1 ste week: Maandag moesten we ons dansje laten zien bij turnen het 2 de lesuur van turnen hadden we handbal. We deden onze kring na de speeltijd. Na de middag hadden we de hele tijd WT. Dinsdag zijn we de hele dag naar de redactie en de drukkerij van het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen en Metro. Wist je dat HBVL (het Belang van Limburg), GVA (Gazet van Antwerpen) en Metro dezelfde redactie heeft? We hebben geleerd welke mensen er een krant maken : hoofdredacteur, eindredacteur, journalist, correspondente, vormgever, drukker en fotograaf. Op de redactie kregen we een opdracht om per 2 of 3 een journalist te interviewen. Weet je waarom de Metro gratis is? Omdat de studenten niet genoeg geld hebben om een krant te kopen, maar zo leren ze wel om kranten te lezen. Na het bezoek aan de redactie van Concentra reden we naar een stuk grond waar we konden eten en drinken. Daar hebben we ook nog even een kwartiertje gespeeld. Toen we klaar waren met eten reden we naar de drukkerij. Daar werd de klas weer ontvangen door de mevrouw die ons ook in de redactie rondleidde. Er werden 4 foto s gemaakt van onze klas op verschillende plaatsen in de drukkerij. Op de vierde moesten we allemaal een gekke bek trekken. Eerst gingen we naar het papiermagazijn. Wisten jullie dat elke dag 120 rollen papier van 1500 kg gebruikt wordt? En wisten jullie dat er voor EEN krant amper 1,5 GRAM inkt gebruikt wordt? Weinig hé! Nadat we klaar waren in het papiermagazijn gingen we naar boven waar de mevrouw ons grote aluminium platen liet zien. Die zijn eigenlijk de eerste afdruk van de krant. Onze klas kreeg er eentje mee om te houden en daar staan onze foto s op en nog wat andere informatie.

2 Daarna gingen we naar de drukpersen. Helaas konden we ze niet aan het werk zien. De mevrouw die ons rondleidde vertelde ons dat er in de drukkerij maar vier kleuren inkt gebruikt worden. Er is een handig ezelsbruggetje namelijk de letters: CMYK. C staat voor Cyaan (blauw), M voor Magenta (rood), Y voor Yellow(geel) en K voor black (zwart). Alle andere kleuren worden gevormd met deze blauw, geel en rood. Als je blauw, geel en rood door elkaar doet dan krijg je zwart. Maar dit zwart is niet donker genoeg om te drukken. Daarna keken we nog even naar het proefdraaien en de sorteermachine. Dat is een hele grote roetsjbaan om alle kranten netje in stapeltjes te laten verzamelen voor de distributie. Dat was het laatste wat de mevrouw ons liet zien. Want daarna gingen we terug naar de school. Het was een heel leuke dag! Woensdag hadden we een toets over ons drukkerijbezoek van gisteren en over de teksten op de leesmuur. Donderdag was Wim er niet omdat hij naar een nascholing moest. Dus kwam Jan met ons een kring doen. Na de speeltijd kwam er iemand praten over havenberoepen want na de paasvakantie gaan we met een boot de haven verkennen. Daarna moesten we naar onze gastklassen. Vrijdag: waren we de hele dag op uitstap naar het Lyceum van Antwerpen. Het was een fantastische dag. We mochten heel veel experimenten zelf doen. Technopolis was er ook. De show van Technopolis was spectaculair met echte explosies. Ze gebruikten zowel kokend water van +100 C als vloeibare stikstof van -198 C!!! 2 de week: Maandag: begonnen we s ochtends met turnen. We deden het 1ste uur voetbal oefeningen het 2de uur voetbal match.na de speeltijd moesten we gewoon naar de klas en hadden we WT (werk tijd). Dinsdag: stelde iedereen zijn experiment voor, we hadden 2 weken de tijd. Er waren er heel interessante bij. Na de experimenten kwam de schoolfotograaf en trok van iedereen een foto. Na de middag gingen we in de klas van Elke winkeltje spelen in het Frans. Je moest per twee een lijstje voor mekaar maken. Het was leuk maar niet gemakkelijk! Woensdag hadden we een toets van wiskunde van sprong 9. Sommigen deden er bijna een hele dag over. Donderdag was Wim voor de 3de en de laatste keer naar de nascholing en moesten wij naar onze gastklas. Wim had beloofd dat als hij geen

3 klachten hoorde van de juf of meester, mochten we de volgende dag spelletjes spelen. Vrijdag mochten we de hele dag spelletjes spelen en tekenen omdat Wim geen klachten heeft gehoord en ook omdat het de laatste dag voor de vakantie was. YEEEEEEEEEEEHAAAAAAAAAA! Als het mooi weer is, mochten we ook buiten spelen. Prettige vakantie allemaal en veel paaseieren rapen hé! Klassenraad 30/03/2010 De 1 ste week is er geen klassenraad geweest omdat we zoveel op uitstap waren. Maar dit is de klassenraad van de 2 de week. Gespreksleider:Jens Secretaris: Jef Afwezigen: Tiana Belangrijke Informatie Na de vakantie gaan we een hele dag naar de haven voor een rondvaart. (dinsdag 20/04) Felicitaties Cid feliciteert de klas omdat hij bij Eliah mocht staan tijdens de turnles. Voorstel / Idee Uitwerking Wie? Film van Jens uitzien Op vrijdag in de voormiddag voor het paasverlof. En in de namiddag spelletjes. Diegenen die de film willen zien Brief en verslag website vaak te laat want dan moet de klaskrant langer wachten. Klaskrant, website en brief moeten taken beter verdelen. (zie voorstellen) Klaskrant, website en brief.

4 Nieuwe rubrieken bij klaskrant. Deze rubrieken hadden we al: Onze week Verslag klassenraad Vrije teksten Ontspanning Aandacht voor het volgende: Actualiteit wordt Goed nieuws Nieuws uit de natuur Nieuws uit de wereld Bijkomende rubrieken: kind in de kijker, wist-je-dat, mooie woorden (minimum 5 woorden, uitdrukkingen en gezegdes), Boek van de week Experiment van de week Niet te missen (de datums) Deze rubriek is er niet elke week: Uitstappen Klaskrant, maar met 1 hoofdredacteur die de taken verdeelt en 3 journalisten die zorgen voor de artikels Probleem Oplossing Wie? Middelbaren pakken ballen. (alweer) Wim gaat het alweer bespreken met de andere leerkrachten. Wim Jens moet koekjes meenemen. Jens neemt het gewoon mee. Jens Actualiteit Eerste slachtoffers van metroaanslag begraven In de Russische hoofdstad Moskou zijn donderdag de eerste slachtoffers van de aanslagen in de metro begraven. De stad staat in voor de begrafeniskosten. In totaal kwamen er maandag 39 mensen om het leven. Ook raakten tientallen mensen gewond. De stoffelijke overschotten van 16

5 slachtoffers zijn intussen overgebracht aan familieleden. Woensdag heeft de Tsjetsjeense rebellenleider Doku Oemarov de aanslagen opgeëist. Hij waarschuwde ook voor meer aanslagen. De afgelopen dagen zijn er in de Russische deelgemeente Dagestan nog enkele auto's tot ontploffing gebracht. Daarbij vielen minstens tien doden. JONGE MAN VAN 23 DOOD ONDER TREIN Woensdag is een jongeman van 23 jaar om het leven gekomen, nadat ie door een tram was aangereden aan de Generaal Jacqueslaan in Elsene. Ontspanning Rebus:..

6 Vrije teksten Tekst van Tiana en Maud: Een lino van Raven: Interviews met journalisten Een interview van Luca en Zoë: 1. Hoe heet u? Stefan 2. Wat doet u als journalist? Ik doe de online-krant. 3. Doet u deze job al lang? Ja al 3.5 jaar. 4. Doet u dit elke dag? Ja, ook in het weekend. 5. Wie zou u graag willen interviewen? Ik weet het niet goed. Ik kan niet kiezen. 6. Welke beroemde personen heeft u al geïnterviewd? Steve Stevaert. 7.a Heeft u al moeilijke interviews gehad? ja. 7.b Met wie? Het autosalon 7.c Hoe was dat? Hij gaf korte antwoorden en dat is altijd vervelend, maar het was plezant. 8.a Vinden mensen het leuk om geïnterviewd te worden? ja.

7 8.b Waarom? Ik denk dat het wel leuk is om een keer je belangrijk te voelen. 9.a Heeft u ooit een grote fout gemaakt? ja. 9.b De welke? Ik heb foto s gewisseld van plaats. 9.c Hoe heeft u die fout opgelost? Direct gewisseld van plaats op het internet. 10.a Welke krant leest u het liefst? t Belang van Limburg. 10.b Waarom? Het is een goeie mix. 11. Heeft u nog tips om een goeie journalist te worden? je moet een talenknobbel zijn en goed kunnen schrijven en je moet het nieuws volgen. Een interview van jens, kamiel en raven: Wie bent u? Eef Coolen wat is uw taak bij Concentra? Ik schrijf vooral over Nederland. Hoelang doet u over een artikel? 2a3 uur Hoelang werkt u hier al? 3 jaar Schrijft u ook artikels die niet in de krant komen? Soms komt mijn artikel wel een dagje later, maar ze komen wel altijd in de krant. Waar bent u momenteel met bezig? Dat de politie minder geld gaat verdienen. hoeveel verdiend u in netto? 1700 euro per maand Wat gebeurt er als de krant niet afgeraakt? De krant geraakt altijd af. Een interview van Cid, Eliah en Jef: WIJ: Hallo wij zijn Cid, Eliah en Jef van de Freinetschool De kring. WIJ: Hoe noemt u? HIJ: Karel Moors. WIJ: Welk deel van de krant doet u? HIJ: De achterkrant. WIJ: Waarom bent u journalist geworden? HIJ: Omdat ik van kinds af aan graag kranten las en ik schreef ook graag. WIJ: Hoe worden kranten vervoert? HIJ: Ze worden vervoert met een grote vrachtwagen. WIJ: Wat doe je de ganse dag door? HIJ: Ik zeg tegen mijn collega s wat zij in de achterkrant moeten schrijven. WIJ: Welke krant lees je? HIJ: allemaal. WIJ: Welk is je leukste interview tot nu toe? HIJ: Met Andre van Duin. WIJ: Is dit je eerste job? HIJ: Ja. WIJ: Hoelang schrijf je aan 1 artikel? HIJ: 1 uur. WIJ: Wat ben jij hier?

8 HIJ: De chef van de achterkrant Een interview van Fien, Merjem en Maud 1. Wat is je naam? Jan. 2. Wat is je taak als journalist? Eerst moet ik mensen interviewen daarna in een verslag gieten. 3. Hoe lang bent u al journalist? Zo n 20 jaar 4. Hoe zorg je ervoor dat je niks vergeet? Meestal maak ik aantekeningen, als het echt moeilijke talen zijn neem ik het op. 5. Hoeveel keer moet je ongeveer op reis? 2 soms 3 keer per jaar. 6. Wie wil je zeker nog interviewen? Obama of misschien de paus. 7. veel talen moet je kennen? Zeker Frans en Engels, maar natuurlijk hoe meer hoe beter. 8. Hoe lang doet u over een artikel? Dat hangt ervan af. Soms een uur, soms een hele dag. 9. Waarom koos u voor deze job? Toen ik ongeveer jullie leeftijd was, ging ik hier met de auto voorbij. Toen wist ik gewoon dat ik hier later ging werken. 10. Vindt u dat we goede vragen stellen? En waarom? Ja ik vind zeker dat jullie goede vragen stellen. Waarom? Omdat je veel kan vertellen, veel kan los peuteren. Belangrijke data om te onthouden: * 22/02 t.e.m. 19/03: Kranten in de klas * do. 18/03: Wim op cursus * vr. 19/03: schoolkring * di. 23/03 naar Concentra (redactie en drukkerij van Belang Van Limburg en GVA) * do. 25/03: Wim op cursus * vr. 26/03: onderzoeksfiches met eigen experiment klaar * vr. 26/03: naar Lyceum voor dag van de Wetenschap & Natuur * do. 28/03: Wim op cursus * vr. 29/03: ateliers * vr. 31/03: rapport * za. 3/04 t.e.m. 18/04: paasvakantie * di. 20/04: havenverkenning met boot * vr. 30/04: schoolkring * di. 11/05: schoolkring met LK6 in kijker * do. 13/05 en vr. 14/05: vrijaf * zo. 16/05 t.e.m. vr. 21/05: kamp Het Ongeloofelijke Klasavontuur 2010 * ma. 24/05: vrijaf * za. 29/05: schoolfeest

joepie!!! De Wannapeace-krant Onze week Rubrieken Hoi, Dit is onze eerste krant. Daarom zullen we beginnen met een dikke krant.

joepie!!! De Wannapeace-krant Onze week Rubrieken Hoi, Dit is onze eerste krant. Daarom zullen we beginnen met een dikke krant. De Wannapeace-krant Hoi, Dit is onze eerste krant. Daarom zullen we beginnen met een dikke krant. De redactie, Zoë Eliah Raven Rubrieken 1. Onze week 2. Verslag klassenraad 3. actualiteit 4. ontspanning

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag Thema Op het werk. Demet TV Lesbrief 8. De eerste werkdag Deze les gaat over de eerste werkdag. gaat voor het eerst werken bij een snoepfabriek. Hij komt binnen en maakt kennis met de chef. De chef vertelt

Nadere informatie

Klaskrant. Veilig op het internet. Kampdag 1. kamp dag 2. werkstukjes

Klaskrant. Veilig op het internet. Kampdag 1. kamp dag 2. werkstukjes Klaskrant redactie en krant nummer 4 18 december 2015 frankie.weyns@zevensprong.org Veilig op het internet Gisteren 20/10/2015, kwamen er mensen vertellen over het internet. Ze vertelden dat we voorzichtig

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Bijlage interview meisje

Bijlage interview meisje Bijlage interview meisje Wat moet er aan de leerlingen gezegd worden voor het interview begint: Ik ben een student van de Universiteit van Gent. Ik wil met jou praten over schrijven en taken waarbij je

Nadere informatie

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen mei nummer 13 Inhoudstafel: 1. Inhoudstafel 2. Nieuws uit De kring 3. Kinderen in beeld 4. Wist-je-weetjes 5. Ouderparticipatie 6. Niet te missen 7. Kinderpagina Nieuws uit de kring: Noteer het alvast

Nadere informatie

bericht Belangrijke data: Tweede Wereldoorlog project stukjes geschreven door leerlingen uit groep 7

bericht Belangrijke data: Tweede Wereldoorlog project stukjes geschreven door leerlingen uit groep 7 bericht Info : 30 Jaargang 14 : 08-04-2016 Redactie : Monique Bos E-mail redactie : m.bos@westerwijs.nl Belangrijke data: 16 april Oud papier groep 4a 20 april Spelsportdag groep 3 en 4 in sporthal Quicksilver

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau B, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 14 december tot vrijdag 18 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe jaar van start.

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau A, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

Taal/spelling Themaweek 7 is gaat volgende week van start. Voor groep 6 heet het thema boeken en voor groep 7 heet het thema Verzamelingen.

Taal/spelling Themaweek 7 is gaat volgende week van start. Voor groep 6 heet het thema boeken en voor groep 7 heet het thema Verzamelingen. Bossestraat 8b 5374 HT Schaijk Postbus 111 5374 ZJ Schaijk e-mail: dir.denomgang@optimusonderwijs.nl tel: 0486-461283 Groepsnieuwsbrief groep 6-7 nummer 6, 11 april 2014 De zesde nieuwsbrief Taal/spelling

Nadere informatie

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15 CARDIJNKRANT ZWAT-dag Op maandag 10 oktober gingen de leerlingen van OV1 en OV2 op ZWAT-dag. ZWAT staat voor ZWemmen en ATletiek. Met de bus trokken ze naar Hofstade. Daar deden ze de hele dag allerlei

Nadere informatie

De viool en de gitaar en de dwarsfluit.

De viool en de gitaar en de dwarsfluit. De viool en de gitaar en de dwarsfluit. Er was is een vrouw die had een familie. De familie heette de viool. Ze had 2 baby violen en 2 zussen en 1 moeder en vader.,maar toen ze bij ons kwamen was pa niet

Nadere informatie

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer:

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer: De Vlecht 3 juli 2015 Wij heten Femke van harte welkom! Wij wensen haar een goede start en veel plezier op onze school. In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 1/2 3 Groep 7/8 4 Sport en Bewegen 5 Vanuit

Nadere informatie

Op de website van je school vind je alle informatie over lokaalwijzigingen, inhaallessen, afwezige docenten en studie-uitstappen.

Op de website van je school vind je alle informatie over lokaalwijzigingen, inhaallessen, afwezige docenten en studie-uitstappen. AD VALVAS Op de website van je school vind je alle informatie over lokaalwijzigingen, inhaallessen, afwezige docenten en studie-uitstappen. Je kan er zelf ook een mail naar je docent sturen om te zeggen

Nadere informatie

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang Deze data kan u alvast noteren. -31 mei (forum) -22juni (schoolfeest) -27 juni (schoolreis) -28 juni (slotforum) Recycleren voor het schoolfeest We willen jullie allemaal bedanken om allerlei materialen

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje Thema Op zoek naar werk Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje Inleiding Deze les gaat verder over het zoeken naar werk. De vrouw,, gaat weer naar de winkel om over werk te praten. Ze wil de manager

Nadere informatie

AGENDA Donderdag 17 maart Voorleeswedstrijd groep 4-5-6

AGENDA Donderdag 17 maart Voorleeswedstrijd groep 4-5-6 Schooljaar 2015-2016 Datum: 11-03-2016 bezoek onze website: www.bspaleteindhoven.nl e-mail: palet@skpo.nl AGENDA Donderdag 17 maart Voorleeswedstrijd groep 4-5-6 Dinsdag 22 maart Vrijdag 25 maart Maandag

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema.

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 16. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden van les 12, 13, 14 en 15. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag

Nadere informatie

De wereld in getallen Lessuggestie groep 6 handleiding

De wereld in getallen Lessuggestie groep 6 handleiding De wereld in getallen Lessuggestie groep 6 handleiding Omschrijving Werkbladen voor groep 6. Ze sluiten aan bij taak 56 (toets). De kinderen oefenen: - kalender en grafieken kijken (opgave 1 en ) - geldrekenen

Nadere informatie

Opstartlessen. Les 1. Kennismaken

Opstartlessen. Les 1. Kennismaken www.edusom.nl Opstartlessen Les 1. Kennismaken Wat leert u in deze les? Uzelf voorstellen Kennismaken Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag en DWI Amsterdam HET GESPREK

Nadere informatie

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand Antwoordenmodel Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1 Oefening 1 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009 255 euro per maand 272 euro per maand 182.000 studenten 200.000 studenten 5.800 Nederlandse

Nadere informatie

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt.

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. UW MENING GEVEN spreken inleiding en doel Een mening is wat iemand denkt of vindt. U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. U leert ook uw mening geven. Uw mening geven

Nadere informatie

Lesbrief 14. Naar personeelszaken.

Lesbrief 14. Naar personeelszaken. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 14. Naar personeelszaken. Wat leert u in deze les? Wanneer u zeggen en wanneer jij zeggen. Je mening geven en naar een mening vragen. De voltooide tijd gebruiken.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1- oefening 21 Extra schrijfoefeningen. Temposchrijven - 5 schrijfopdrachten in 11 minuten. Opdracht 1:

Hoofdstuk 1- oefening 21 Extra schrijfoefeningen. Temposchrijven - 5 schrijfopdrachten in 11 minuten. Opdracht 1: Hoofdstuk 1- oefening 21 Extra schrijfoefeningen Opdracht 1: Temposchrijven - 5 schrijfopdrachten in 11 minuten Bij het staatsexamen is het belangrijk dat u de tijd goed verdeelt over de opdrachten. Met

Nadere informatie

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview Jaargang 3 -Uitgave 1 Inhoud: November 2012 Voorstelling nieuwe leerlingenraad IDEH. Project FAIRTRADE Spelletjes/Raadseltjes Moppentrommel Rijmpjes en nog Rijmpjes Interview De nieuwe leden van de Leerlingenraad

Nadere informatie

Verslag gehandicapten platform.

Verslag gehandicapten platform. Verslag gehandicapten platform. 5 Maart kwamen er gehandicapten mensen bij ons op school. Ze waren niet gehandicapt in hun hoofd en gedrag maar ze waren lichamelijk gehandicapt. We begonnen met een paar

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk

Thema Op zoek naar werk Thema Op zoek naar werk Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje Inleiding Deze les gaat verder over het zoeken naar werk. De vrouw,, gaat weer naar de winkel om over werk te praten. Ze wil de manager

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Schoolkrant de Kidskijker. 1 e editie 2014-2015

Schoolkrant de Kidskijker. 1 e editie 2014-2015 Schoolkrant de Kidskijker 1 e editie 2014-2015 Inleiding Het jaar 2014 zit er al weer bijna op. De donkere dagen voor de Kerst zijn in volle gang. Deze Kerst-schoolkrant is de eerste echte schoolkrant

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 6. Het sollicitatiegesprek Antwoord geven op vragen

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 6. Het sollicitatiegesprek Antwoord geven op vragen Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 6. Het sollicitatiegesprek Antwoord geven op vragen Inleiding heeft een afspraak met de manager voor een sollicitatiegesprek. Deze les gaat over het eerste deel van het

Nadere informatie

Schoolnieuws. Leerlingenraad

Schoolnieuws. Leerlingenraad In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws Leerlingenraad Kalender Ophalen van het plein De Bliepbliepiotheek Rapportgesprekken Muurverf nodig Typelessen op De Hoge Raven Brede School Nieuws Sportmix in Hoograven

Nadere informatie

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar!

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar! De allerlaatste van dit schooljaar! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog 1 weekje en dan is het zover...de grote vakantie is in zicht! Maar vooraleer het

Nadere informatie

Info nummer 2. Deze keer in de FreeKids krant: Belangrijke informatie vakanties Interview met Tips! Puzzels en nog veel meer!

Info nummer 2. Deze keer in de FreeKids krant: Belangrijke informatie vakanties Interview met Tips! Puzzels en nog veel meer! Info nummer 2 Deze keer in de FreeKids krant: Verjaardagen Maand van licht en donker Moppen Belangrijke informatie vakanties Interview met Tips! Puzzels en nog veel meer! Heel veel lees plezier met de

Nadere informatie

HOE KOM JE NAAR DE LES?

HOE KOM JE NAAR DE LES? HOE KOM JE NAAR DE LES? Kom je met de auto naar de les? Hoe komen je collega s naar de les? Wat moet je doen? 1. Maak de oefening op blad 2. Je verbindt de tekeningen met de juiste woorden. Je werkt samen

Nadere informatie

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn:

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Leeuwarden, 5 februari 2016 Geachte ouders, Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Schoolfruit van de week Woensdag : snacktomaatjes Donderdag:

Nadere informatie

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen maandag 7 december 2015 Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen Planning spreekbeurt Planning nieuwskring

Nadere informatie

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Nog geplande activiteiten om zeker te noteren 4/03 ; uitreiking van de journalistenwedstrijd

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Kalender 02-02: Facultatieve oudergesprekken Open middag 08-02: Mr vergadering Koffiemiddag 14.15 15.00u

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

In de Kring. Naar ons idee is het filmpje dan ook goed gelukt, spontaan en dynamisch. Bij deze nog even de link voor de mensen die de uitzending

In de Kring. Naar ons idee is het filmpje dan ook goed gelukt, spontaan en dynamisch. Bij deze nog even de link voor de mensen die de uitzending In de Kring. Jaargang 19, nummer 10 Datum 17 maart 2016 Meer info op: www.obsdekring.nl Maak deze kenbaar bij de groepsleerkracht van uw zoon of dochter of middels de onderstaande reactiemogelijkheid bij

Nadere informatie

Hoe bereid ik een spreekbeurt voor?

Hoe bereid ik een spreekbeurt voor? Hoe bereid ik een spreekbeurt voor? Het maken van een spreekbeurt is eigenlijk niets anders dan het schrijven van een informatieve tekst (weettekst). Het is daarom handig om net zo te werk te gaan als

Nadere informatie

Les 35. Een nieuw paspoort

Les 35. Een nieuw paspoort http://www.edusom.nl Thema Het stadhuis Les 35. Een nieuw paspoort Wat leert u in deze les? Informatie over het aanvragen en verlengen van uw paspoort of identiteitskaart. Vragen stellen bij het loket.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Leren (kan je ) leren!

Leren (kan je ) leren! Leren (kan je ) leren! Leertips op maat van de middenschool Beste leerlingen en ouders, Het begrip leren leren klinkt jullie waarschijnlijk niet onbekend in de oren. We hopen dat er in de basisschool al

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. Naar het ziekenhuis.

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. Naar het ziekenhuis. Thema Gezondheid Lesbrief 2. Naar het ziekenhuis. Wat leert u in deze les? De weg vragen. Om herhaling en verduidelijking vragen. Je naam spellen. Vragen stellen en beantwoorden. Veel succes! 1 HET GESPREK

Nadere informatie

Leerkracht dwingt kinderen om kranten te lezen! Thibo Mis aen

Leerkracht dwingt kinderen om kranten te lezen! Thibo Mis aen Klaskrant Klas 6 18-19 week 16 Leerkracht dwingt kinderen om kranten te lezen! Thibo Mis aen De Koorddanser - In de klas gaf Joost ons allemaal een krant. Er waren veel kranten; Het belang van Limburg,

Nadere informatie

TELEFONEREN NAAR DE BIBLIOTHEEK

TELEFONEREN NAAR DE BIBLIOTHEEK Patrick studeert aan de universiteit. Hij zoekt een rustige plaats om te studeren. Hij wil in de bibliotheek gaan studeren. In de bibliotheek kan je ook de computers. Hij weet niet wanneer de bibliotheek

Nadere informatie

Spreekbeurt, en werkstuk

Spreekbeurt, en werkstuk Spreekbeurt, krantenkring en werkstuk Dit boekje is van: Datum spreekbeurt Datum krantenkring Inleverdatum werkstukken Werkstuk 1: 11 november 2015 Werkstuk 2: 6 april 2016 Bewaar dit goed! Hoe bereid

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben

De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben je weer de jongste. Je moet alles nog ontdekken. Dat

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

lesmateriaal Taalkrant

lesmateriaal Taalkrant lesmateriaal Taalkrant Toelichting Navolgend vindt u een plan van aanpak en 12 werkbladen voor het maken van de Taalkrant in de klas, behorende bij het project Taalplezier van Stichting Wereldleren. De

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

kalenderrekenen Jaap Top

kalenderrekenen Jaap Top kalenderrekenen Jaap Top JBI-RuG & DIAMANT j.top@rug.nl 12-13 april 2011 (Collegecarrousel, Groningen) 1 Er zijn eigenlijk maar 14 verschillende kalenders: schrikkeljaar / geen schrikkeljaar; 1 januari

Nadere informatie

Zonne(blad)wijzer Nieuws uit de groepen

Zonne(blad)wijzer Nieuws uit de groepen 08/04 T/M 15/4 2014 WEEKNUMMER 15/16 Kalender 17/4 Paasviering in de klassen 18/4-21/4 Zijn de leerlingen vrij(goede Vrijdag en tweede Paasdag) 25/4 Oranjedag(alle leerlingen zijn na de rommelmarkt vrij)

Nadere informatie

IK ZOEK EEN STUDENTENJOB

IK ZOEK EEN STUDENTENJOB Je bent student. Je zoekt een studentenjob. Je gaat naar een interimkantoor. Daar moet je je eerst inschrijven en dan kan je een job krijgen. Wat moet je doen? 1. Vul het inschrijvingsformulier in op blad

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Pag. 8, 9, 10, 11 Groep 3/5. Pag. 12, 13 Fotoreportage. Pag. 14, 15, 16, 17 Groep 4/6. Voorleeswedstrijd.

Pag. 8, 9, 10, 11 Groep 3/5. Pag. 12, 13 Fotoreportage. Pag. 14, 15, 16, 17 Groep 4/6. Voorleeswedstrijd. t Vat is de schoolkrant van de Kisveldschool en verschijnt 3 maal per jaar. Bij de voorplaat: musical Adres. C.B.S. Kisveld Hondelinkweg 2 7161 HG Neede tel. (0545) 291341 Directrice: Ellen Hemmers www.kisveldvco.nl

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Luchtpost. Informatie van de directie. Vakantierooster schooljaar 2015-2016. Bewaarnummer 1 vrijdag 21 augustus 2015

Luchtpost. Informatie van de directie. Vakantierooster schooljaar 2015-2016. Bewaarnummer 1 vrijdag 21 augustus 2015 Basisschool De Zeppelin Anna Polaktuin 27 1705 JS Heerhugowaard T (072) 5726782 www.dezeppelin.nl Luchtpost Bewaarnummer 1 vrijdag 21 augustus 2015 Agenda Spreekuur meester Steven de Wit: vrijdag van 08.45

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk. Demet TV. Lesbrief 7. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken

Thema Op zoek naar werk. Demet TV. Lesbrief 7. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken Thema Op zoek naar werk. Demet TV Lesbrief 7. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken Inleiding Maria heeft een sollicitatiegesprek met de manager. Deze les gaat over het tweede deel van het gesprek. Maria

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Taban gaat met zijn dochter voor het eerst naar de bibliotheek. Hij schrijft haar in bij de bibliotheek. Dan laat Soumiya aan Taban en Ama

Nadere informatie

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER Iedereen die volgende week niet terug komt een hele fijne vakantie toegewenst! VAKANTIE Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND Vandaag extra veel tekeningen van de

Nadere informatie

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs NIEUWSBRIEF 1 december nr. 634 Kind op maandag Voor godsdienst werken wij met de methode Kind op maandag. Iedere week staan er een aantal verhalen rond een thema of onderwerp centraal. Deze week gaan de

Nadere informatie

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 Irenesirene maandag 6 juni 2016 nr. 15 Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 -groep 1-2 a Saskia van Wijnen -groep 1-2 b Carla Markensteijn -groep 1-2 c Marieke de Jong (ma,di) en Marjolein Minderhoud (wo,do,vrij)

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F M E I 2 0 1 4 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : B I N N E N K O R T 1 B I N N E N K O R T 2 H E T S C H O O L F E E S T 3 B I J N A N A A R T S J E C H I Ë! 4 G E Z O N D H E I D S W E E K

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 26 juni tot vrijdag 30 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Het is zover, ons laatste weekje voor de vakantie. Het zal niet alleen de laatste

Nadere informatie

Afsluiting kinderjury 2013

Afsluiting kinderjury 2013 Afsluiting kinderjury 2013 Schrijverbezoek: Gerard van Gemert 1. Kastor en Tim Wanneer bent u begonnen met schrijven? Gerard van Gemert is in 2005 begonnen met schrijven toen hij met zijn dochters een

Nadere informatie

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN!

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN! Overzicht activiteiten komende tijd: Nieuwsbrief 3 21 september 2012 Datum Activiteit Groep September Wo. 26-09 Dag van de Talen 1-8 Do. 27-09 Studiedag; alle kinderen vrij 1-8 Oktober Di 2-10 Ouderavond

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

De ijnmanager. Cartoons januari 2015. Luc Timmers

De ijnmanager. Cartoons januari 2015. Luc Timmers De ijnmanager Cartoons januari 2015 Luc Timmers Gezelligheid kent geen tijd Is het alweer 2015? Wat vliegt de tijd hé? Logisch toch? Ooit spaghetti de kop boven het maaiveld uit zien steken? Nou dan!

Nadere informatie

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Forum Kijkkring: groot-klein- Zwemmen Babbelkring Afwerken moetwerkjes. Kalenderkring middelgroot > Landen België, Polen Moetwerkje: Spel bij Ka- en Turkije.

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen!

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen! 1 Wil je wel leren? Opdracht 1a Wat heb jij vanzelf geleerd? 7 Opdracht 1b Van externe naar interne motivatie 7 Opdracht 1c Wat willen jullie graag leren? 8 2 Kun je wel leren? Opdracht 2a Op wie lijk

Nadere informatie

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014 Beste ouders, hallo kinderen, Programma Voor jullie ligt het programma voor de van BSO Tinteltuin Hoorn. Jullie kunnen in dit programma lezen wat we deze vakantie gaan doen. Het is fijn als alle kinderen

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Les 17. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Les 17. De kinderopvang www.edusom.nl Thema Kinderen en school. Les 17. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. Ze belt naar een kinderdagverblijf. Is er een plaats vrij? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat

Nadere informatie

werkboek groep 4 blok 7 en 8 naam

werkboek groep 4 blok 7 en 8 naam 1 2 3 4 5 6 werkboek groep 4 7 8 9 11 12 naam 10 blok 7 en 8 blok 8 x les xx 8 1 Hoeveel schroeven liggen hier? Vul in.... 2 34 Het konijnenhok x 4 schroeven is... schroeven. Reken uit. 2 groepjes van

Nadere informatie

Actielessen. Les 5. Feest in de buurt! Wat leert u in deze les? Veel succes! http://www.edusom.nl

Actielessen. Les 5. Feest in de buurt! Wat leert u in deze les? Veel succes! http://www.edusom.nl http://www.edusom.nl Actielessen Les 5. Feest in de buurt! Wat leert u in deze les? Nieuwe woorden Grammatica: werkwoorden in de verleden tijd Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente

Nadere informatie