CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 11e JAARGANG No.8 UITGAVE OKTOBER 2014 COPY NAAR -

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 11e JAARGANG No.8 UITGAVE OKTOBER 2014 COPY NAAR joentheo44@kpnmail.nl - www.gemertskleur."

Transcriptie

1 Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag NL Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober Ingeschreven bij KvK. onder nr Bankreferenties NL 86 RABO Clubhuis Café-Zaal De Sport Molenstraat KG Gemert tel CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 11e JAARGANG No.8 UITGAVE OKTOBER 2014 COPY NAAR joentheo44@kpnmail.nl -

2

3 VAN DE REDACTIE Beste leden, in dit oktobernummer, het achtste alweer van 2014, de gebruikelijke rubrieken en verslagen. Speciaal aandacht voor de Onderlinge Tentoonstelling en Dierenwelzijn. VERGADERING/BIJEENKOMST Dinsdag 14 oktober 2014 De Vergadering/bijeenkomst wordt gehouden in Café-Zaal De Sport, Molenstraat 30 Gemert Aanvang uur. Agenda: 1. Opening 2. Ingekomen en uitgaande post 3. Mededeling(en) 4. Notulen van de ledenvergadering OTT. - Tombola prijsjes - TT reglement - Weekprogramma - Andere belangrijke zaken betr. OTT. 6. Dierenwelzijn n.a.v. stuk Servaas/Clubblad. 7.Wegbrengen en ophalen vogels andere TT,s 8.Rondvraag Namens het Bestuur Theo van den Eijnde, Secretaris. Ook het adres voor het afmelden van de vergadering 1.

4 IN OKTOBER EN NOVEMBER ZIJN JARIG OKTOBER 1 Oktober: Theo van den Eijnde 4 Oktober: Mari van Esch 12 Oktober: Berrie van der Heijde NOVEMBER 20 November: Bernard van de Ven PROFICIAT EN NOG VELE JAREN IN GOEDE GEZONDHEID VAN DE BESTUURSTAFEL Per 1 oktober 2014 heeft zich aan gemeld als lid: Rien Metternich De Rips grote Tropen Chris van de Broek Handel Kanaries Wij wensen hun een fijne tijd bij onze vereniging Het Bestuur. 2.

5 DAMES: alleen volgens afspraak HEREN: alleen zaterdags volgens afspraak OPENINGSTIJDEN Maandag uur Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag gesloten uur uur uur uur Vrijdag koopavond van uur RIDDERPLEIN 29 GEMERT Datum: september 2014 Betreft : District Jubileumshow Beste vogelvrienden uit Oost Noord Brabant, Op 14 december 2014 hoopt vogelvereniging De Edelzanger haar vijftig jarig bestaan te vieren. De Edelzanger is de grootste vogelvereniging van de Langstraat en telt ongeveer 90 leden. De Edelzanger staat zowel in binnen en buitenland bekend om haar vooruitstrevend en innovatief karakter op vogelgebied en natuurbescherming. Een voorbeeld daarvan is het nestkastenproject op het industrie terrein Groenewoud en 3.

6 het samenwerkingsverband met vogelvereniging Wommelgem (België). Door deze resultaten bezoeken vele vogelliefhebbers de jaarlijkse internationale tentoonstelling Pronkveer die in november wordt gehouden. In het kader van het vijftigjarig jubileum heeft De Edelzanger vier jaar geleden bij het district Oost Noord Brabant van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers de organisatie van het districtskampioenschap aangevraagd. Dit kampioenschap zal van19 t/m 21 december 2014 worden gehouden in de Jeu de Boules hal van Bâtard gelegen aan de Prins Hendrikstraat te Drunen. Het wordt steeds moeilijker om een goede locatie te vinden die en betaalbaar is en geschikt is voor een grootte vogelshow zoals het district. Maar met deze accommodatie denken we er in geslaagd te zijn om een mooie show neer te zetten. Er is voldoende parkeer gelegenheid vlak voor de hal en daarnaast op het bedrijven park van SAPPA. Met de vervroeging van Vogel 2015 in verband met de wereldkampioenschappen in Rosmalen hebben we als organisatie van het district te maken met een stevige concurrentie. Maar we laten de moed niet zakken en hopen dat u massaal in schrijft voor de districtstentoonstelling. Het is toch het hoogte punt van vele vogelliefhebbers van het jaar. 4.

7 Tijdens de districtsvergadering van 7 oktober zullen we de inschrijflijsten uitreiken maar deze zullen ook te down loaden zijn op de site van De Edelzanger en het district Oost Noord Brabant. Onze voorbereiding voor een mooie show is in volle gang. Als u nu uw vogels optimaal voorbereid voor de districtstentoonstelling dan zorgen wij voor een mooie show. Het bestuur Vogelvereniging De Edelzanger NIEUWE POSTUURKOOIEN Ter vervanging van de Dewarkooi is bij besluit van de Bondsraadsvergadering d.d. 06 september 2014 de onderstaand beschreven kooi vastgesteld. De kooi kan met ingang van het tentoonstellingsseizoen 2015 worden gebruikt en er is een overgangsperiode van 5 jaar vastgesteld. In een later stadium zal deze nieuwe kooi mogelijk ook voorgeschreven gaan worden als vervanging voor de koepelkooien. Mocht dit aan de orde zijn, dan worden de liefhebbers daarover uiteraard nader geïnformeerd. Nieuwe open universele postuurkooi ( NOUP ) De NOUP-kooi is uitgevoerd in een houten of kunststof onderbak, met daarin een lade

8 waarin een vaste voerbak is verwerkt. Door de lade in de wand te laten verzinken, kan hier geen zand tussen komen. Op de onderbak is een metalen kooiframe geplaatst van metalen spijlen. De lange zijde heeft 22 spijlen en de korte zijde heeft 13 spijlen ( de hoekspijl van de lange zijden meegeteld ). De beide lange zijden zijn afgerond. De kooi is 31,5 cm hoog, 31 cm. lang en 17,5 cm breed, dit alles inclusief de onderbak. Het schuifdeurtje is in de rechterzijwand verwerkt. De afmetingen komen min of meer overeen met de universeel kooi. De onderbak en de opbouw zijn aan de buitenkant half mat zwart. De binnenkant inclusief de lade met voerbak is half mat en helder wit. Bijzonderheden: Zitstokken: De plaats hiervan en de breedte van deze stokken is per ras verschillend. De standaardeisen voor postuurkanaries geven per ras aan welke breedte en waar de zitstokken geplaatst dienen te worden. Ze zijn ongeverfd en van een lichter houtsoortkleur (meestal beuken). Drinkwater: Drinkwatervoorziening is links geplaatst en bestaat uit een z.g. waterfontein van doorzichtig hardplastic. Deze is voorzien van een wit voetje dat tussen de spijlen geklemd kan worden.

9 Bodembedekking: De bodembedekking mag bestaan uit: wit schelpenzand, licht gekleurde kattenbakvulling of anderzijds licht gekleurd absorberend bodemmateriaal.

10 10.

11 Document besluit commissie dieren WelZijn voor Keurmeester Op 8 februari 2014 heeft de bondsraad van de NBvV een advies van de commissie dierenwelzijn overgenomen. Daarmee zijn de bepalingen in dit zogeheten dierenwelzijnsbesluit, officieel beleid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV) geworden. Dat heeft op onderdelen gevolgen voor de manier waarop wij vogels keuren. Ook voor de tentoonstellingsorganisaties en liefhebbers die vogels insturen, verandert er het een en ander. Dat vinden jullie onderaan in dit document. De gezamenlijke keurmeesters verenigingen. Smerige of wrakke kooien Vogels in een vieze of ondeugdelijke kooi worden met ingang van het aanstaande keurseizoen niet meer gekeurd. Een smerige kooi is een vervuilde kooi; in de hoeken is vogelpoep aanwezig, de achterzijde van de kooi is verkleurd door ontlasting. Ook vieze, met ontlasting van de vogels besmeurde zitstokken worden als vervuilde TT-kooien aangemerkt. Niet schone, met algen vervuilde, drinkflesjes en voerbakken waarin zich vogelpoep heeft opgehoopt, worden niet meer geaccepteerd. Voerbakken moeten op normale wijze in een TT-kooi kunnen worden geplaatst. Een wrakke kooi is een TT-kooi waarvan de constructie is beschadigd. Traliefronten waarvan spijlen loszitten, of een traliefront dat niet past of loszit. Loszittende of scheve zitstokken zijn eveneens onacceptabel. 11.

12 Niet aankomen Het dierenwelzijnsbesluit zegt dat vogels tijdens een show of bij de keuring niet in de hand mogen worden genomen. Zo wordt een stressvolle situatie voor de vogel voorkomen. Een uitzondering wordt gemaakt wanneer er een meer dan aannemelijk vermoeden van fraude bestaat. Denk aan het bijkleuren van vogels. Als wordt vermoed dat een vogel is bijgekleurd, dan is het toegestaan om de vogel uit de kooi te nemen om zo eventuele fraude vast te kunnen stellen. Ringen Vogels met meer dan één vaste pootring, met een doorgezaagde (bonds)ring of een gekleurde ring anders dan een vaste pootring, worden niet gekeurd. Tot nu toe kon een keurmeester de organisatie van de show vragen de extra ring te verwijderen, waarna de vogel alsnog gekeurd kon worden. Aangezien is bepaald dat een vogel tijdens de show/keuring niet meer uit de kooi mag worden gehaald, is het de organisatie niet meer toegestaan om op aanwijzen van de keurmeester gekleurde knijp- of splitsringen te verwijderen. Met ingang van het keurseizoen 2014 moeten alle andere ringen dan de vaste pootring voorafgaand aan de show/keuring verwijderd zijn. Vitrines Vogels in zogeheten vitrines worden met ingang van het aanstaande keurseizoen niet meer achter glas en/of onder kunstlicht gekeurd. Vogels mogen alleen nog in vitrines worden gekeurd wanneer deze is voorzien van een traliefront en niet voorzien is van kunstlicht. 12.

13 Gestreste vogels Duidelijk gestreste vogels worden niet meer gekeurd en van de tentoonstelling verwijderd. Een vogel is gestrest wanneer het dier zich in de tentoonstellingskooi zodanig gedraagt dat de vogel zichzelf daarbij beschadigd (gebroken vleugel- en/of staartpennen, zichzelf plukt of andere verwondingen laat zien). Een vogel is gestrest wanneer deze aanhoudend onnatuurlijke bewegingen maakt en/of constant alarmkreetjes laat horen. Een vogel die gestrest is wordt op aanwijzen van de keurmeester van de tentoonstelling verwijderd en in een rustige ruimte geplaatst. Dik zitten of onnatuurlijk gedrag vertonen Vogels die niet in conditie zijn (dik zitten) of anderszins de indruk wekken ziek of niet op hun gemak te zijn, worden niet gekeurd. De keurmeester adviseert de organiserende vereniging om de vogel van de show te verwijderen. Onherstelbare gebreken Met een onherstelbaar gebrek wordt bedoeld een gebrek dat de vogel in zijn dagelijks welbevinden hindert. Bijvoorbeeld een vogel die niet normaal op stok kan zitten, niet normaal kan eten, drinken of bewegen. Zo n vogel hoort niet thuis op een show en wordt dus niet gekeurd. Een opsomming van wat wordt verstaan onder onherstelbare gebreken: 1 Vogels die niet in conditie zijn (dik zitten) of anderszins de indruk wekken ziek te zijn. 2 Vogels die niet in staat zijn om natuurlijk gedrag te laten zien, zoals het kunnen vliegen. 13.

14 3 Vogels die onnatuurlijk gedrag vertonen, zoals bedelen naar voedsel door hand opfok. 4 Vogels met beschadigde ogen die aan één of beide ogen blind zijn. 5 Vogels die een volledige nagel missen en daardoor niet meer op stok kunnen zitten, dan wel de poot niet meer om de stok kunnen klemmen (een afgebroken of geknipte nagel groeit weer aan en de vogel kan normaal gekeurd worden). 6 Vogels die een teen missen. 7 Vogels die zulke lange nagels hebben dat ze daardoor aan het traliefront van de TT-kooi blijven hangen of niet meer normaal op stok kunnen zitten. Kanarierassen die volgens de standaard gekrulde nagels moeten hebben worden wel gekeurd. Zijn de nagels echter zodanig gekruld en lang dat deze rassen niet meer op stok kunnen zitten of aan het traliefront blijven hangen, dan geldt de regel dat ook deze vogels niet worden gekeurd. 8 Vogels met een vergroeide teen of tenen (bijvoorbeeld door een breuk uit het verleden) die de vogel hinderen om op stok te komen. 9 Vergroeide snavel waardoor het opnemen en pellen van zaad of andere voeding en/of het tot zich nemen van water op een natuurlijke manier onmogelijk is. 10 Vergroeide vleugeldracht (bijvoorbeeld door een breuk uit het verleden) waardoor de vogel niet meer normaal kan vliegen. 11 Het zichtbaar op de vogel aanwezig zijn van luizen en/of mijten. 12 Het zichtbaar laten zien van lumps en scally face (schurftmijt en wrattenziekte). 13 Het fok zuivere bezit van zijdeveermutaties waardoor vliegen onmogelijk is. 14 Kweekselecties waardoor de vogel fysiek gehinderd wordt om natuurlijk gedrag te vertonen worden niet meer gekeurd. 14.

15 De tentoonstellingsorganisatie: a) Zorgt er bij het beschikbaar stellen van verenigingskooien voor dat deze schoon en solide zijn. b) Accepteert bij het innemen van vogels voor de show alleen vogels in schone en solide kooien. c) Ziet er op toe dat de vogels in de voorgeschreven kooien worden ingebracht. d) Let er op dat vogels in vitrines niet achter glas of onder kunstlicht worden gehuisvest. e) Zorgt er voor dat tijdens de show de vogels in een tochtvrije ruimte zonder grote temperatuurschommelingen zijn gehuisvest. f) Is er verantwoordelijk voor dat de vogels gedurende de show voorzien zijn van schoon drinkwater en voldoende, bij de soort vogel passend voer. g) Voorkomt dat vogels tijdens de keuring en/of de show in de hand worden genomen door de organisatie, bijvoorbeeld voor het controleren van ringen. h) Ziet er op toe dat vogels tijdens de keuring op correcte wijze worden voorgedragen (van de stelling worden genomen, naar de keurtafel gebracht en weer teruggeplaatst worden op de stelling). i) Zorgt voor gelegenheid om gestreste vogels op een rustige plaats neer te kunnen zetten, tot het moment dat de vogel aan de eigenaar wordt teruggegeven. j) Ziet er op toe dat ringencontrole alleen met behulp van een zogeheten loep-lamp plaatsvindt. De liefhebber/inzender: a) Brengt geen vogels naar de show die ziek zijn of lijden aan stress. 15.

16 b) De liefhebber brengt geen vogels naar de show in smerige of wrakke kooien. c) De liefhebber is het aan zijn vogel verplicht deze vooraf aan de TT-kooi te laten wennen. Een goede showvogel is een getrainde vogel, een vogel waaraan tijd, aandacht en zorg is besteed. d) De liefhebber is verantwoordelijk voor de voldoende water en passend voer in de tentoonstellingskooi. De keurmeester: Bij twijfel beslist de keurmeester of een vogel al dan niet gekeurd wordt. Indien een vogel niet wordt gekeurd, handelt de keurmeester als volgt: Wanneer een vogel geen puntenwaardering krijgt worden op het keurbriefje genoteerd: a) De soortnaam en/of de kleur van de vogel b) Het kooinummer c) Het keurbriefje wordt voorzien van datum, naamstempel en handtekening d) Bij bemerkingen de reden waarom de vogel niet is gewaardeerd in cijfers (zie voetnoot), waarna het keurbriefje wordt voorzien van een diagonale streep in plaats van een puntenwaardering. Voetnoot: In het kader van de voorlichtende taak van een keurmeester tijdens de keuring, wordt van hem of haar verwacht dat hij of zij op de achterzijde van de keurbrief een reden geeft waarom de betreffende vogel niet is gekeurd. Dit kan bijvoorbeeld zijn: 16.

17 dubbele ringen, doorgezaagde ring, knijpringen en dergelijke, onjuiste of gemerkte kooi, vogels die ongedierte bij zich dragen of ziek zijn of onherstelbare gebreken laat zien die de vogel hinderen bij zijn welbevinden). WIJ WENSEN U ALLEN EEN MOOI EN SUCCESVOL TENTOONSTELLINGS SEIZOEN! ONDERLINGE TENTOONSTELLING NOVEMBER 2014 Tijdens onze Onderlinge Tentoonstelling willen we weer een Tombola organiseren. Voorgaande jaren werd aan de leden gevraagd om 3 prijsjes beschikbaar te stellen, OOK dit jaar willen wij weer een beroep op U doen. Wij hopen weer op Uw spontane medewerking zodat deze Tombola weer een feestelijke happening wordt met een positief financieel resultaat voor de vereniging. Prijzen inleveren bij Pieter of Hetty. Het Bestuur/TT. Commissie. Oplossing Puzzel: TOPPER (zeer toepasselijk in het TT. seizoen) 17.

18 18.

19 PUZZEL oplossing elders in Vogelpraat. SPREUK VAN DE MAAND: ACHTERAF WEET JE ALLES OP VOORHAND 19.

20 WEDSTRIJDAGENDA V.V. GEMERTS KLEUR oktober NZC-Show Veenendaal Internationaal oktober Kanarie TT COM Fitland Internationaal oktober v.v. Vogelpracht Oss Nationaal oktober v.v. Meijls Pracht Internationaal 31 oktober 02 november v.v. De Bastaarden Nuenen. Bijz. 31 oktober 02 november NZC- Brabant Oost regio TT i.s.m. v.v. De Beerse Oostelbeers. Bijz. TT 31 oktober 02 november Leuven België Internationaal november Onderlinge Tentoonstelling Gemerts Kleur november De woudgalm Oirschot Kleine Kring TT december De Edelzanger Drunen Districts TT januari 2015 Vogel 2015 N.B.v.V. Apeldoorn Nationaal januari Mondial 2015 Autotron Rosmalen Intern. OPROEP: OP november KLEINE KRING TENTOONSTELLING bij v.v. De Woudgalm Oirschot. ZORG DAT JE HIERVOOR VOGELS INZEND. Het is een verenigingswedstrijd, er worden minimaal 75 vogels van onze vereniging verwacht. DOE MEE VOOR DE EER VAN ONZE VERENIGING Er is heel veel concurentie. Het Bestuur. 20.

21 Onderlinge Tentoonstelling v.v. GEMERTS KLEUR 2014 Uitnodiging: V.V.GEMERTS KLEUR Gemert heeft het genoegen U uit te nodigen voor deelname aan onze ONDERLING TENTOONSTELLING, welke gehouden zal worden van 14 t/m 16 november 2014 in Café zaal De Sport Molenstraat 30 te Gemert tel Uw deelname wordt door het Bestuur op prijs gesteld, wij op onze beurt zullen er voor zorgen dat het uw vogels aan niets zal ontbreken. TT. secretaris: Sluiting inschrijving: Inleveradres: Theo van den Eijnde joentheo44kpnmail.nl De haag NL Gemert / Dinsdag 4 november 2014 tijdens de ledenvergadering. De inschrijving staat open vanaf 14 oktober (ledenvergadering) Bij de TT-secretaris/ledenvergadering Inbrengen vogels: Dinsdag 11 november uur Keuring vogels: Bij KUNSTLICHT, woensdag 12 november

22 Officiële opening: Vrijdag 14 november om uur Tevens bekendmaking Kampioenen. Prijsuitreiking: Zondag 16 november 2014 OTT, om uur Afhalen vogels: Zondag 16 november 2014 na de prijsuitreiking Bestuur v.v. Gemerts Kleur. Rozenwater Wordt ook veel gebruikt door onze wit kwekers die dit gebruiken na het wassen van hun vogels men doet dit in het spoelwater ofwel men beneveld de vogel na met een bloemen spuit waarin 1 deel water en een deel rozenwater zit met warm water, benevel daags voor de TT de vogel daarmee. Uiteraard kun je dit ook doen in het laatste spoelwater. Hieronder nog iets meer over het Rozenwater in zijn algemeen Rozenwater is 100% natuurlijk product, dat gebruikt wordt voor het reinigen en ontspannen van de huid, het is ook geschikt voor gebruik op de tere huid rond de ogen en voor het ontspannen van vermoeide ogen. Het is de meest fijne tonic die de natuur ons schenkt, met een veelzijdig gebruik. Je kunt het voor verschillende dingen gebruiken hier een paar opgenoemd: - Rozenwater is uitermate geschikt om het haar mee te verzorgen. "Door het haar na te spoelen met rozenwater ( bijvoorbeeld na een shampoo beurt) krijgt het een natuurlijke glans doordat het de haar scrubben afsluit." 22.

23 - Het heeft een kalmerende werking op zowel het haar als de huid. "Rozenwater kan gebruikt worden in haar- en gezicht maskers, als heerlijke body of facial mist in de warme zomermaanden maar ook als middel om acne te bestrijden." - Het heeft een reinigenden werking en een heerlijk zachte geur. Voeg rozenwater toe in het bad en geniet van een heerlijk warm bad met kalmerende werking op de huid. Rozenwater is een geurend plantenwater (hydrolaat) dat ontstaat als bijproduct tijdens het distilleren van essentiële olie van rozen. Is veilig in gebruik en bevat geen alcohol. Verhouding bij gebruik beneveling van showvogels is half om half, maar één deel rozenwater op twee delen heet water geeft eveneens resultaat. Elke week minstens één keer toepassen, maar wanneer de vogels reeds enkele weken in de TT kooi vertoeven is het aan te bevelen tussendoor een extra benevelingssessie te organiseren. Succes. TAFELKEURING

24 DATA Maandelijkse bijeenkomsten, 2 e dinsdag van de maand m.u.v. juli en augustus. 21januari,11 maart, 8 april, 13 mei, 10 juni, 9 september,14 oktober, 4 november en 9 december. Forelvissen: ZATERDAG 19 APRIL Fietstocht: ZATERDAG 30 AUGUSTUS Tafelkeuring: DINSDAG 9 SEPTEMBER SITE: Onderlinge Tentoonstelling 14,15 en 16 november 2014 BESTUUR GEMERTS KLEUR: VOORZITTER: Servaas Verhofstad SECRETARIS: Theo van den Eijnde PENNINGMEESTER: Edwin van Helvoort e SECRETARIS: Hetty Deenen RINGCOMMISSARIS: Pieter Deenen

25

26

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.9 UITGAVE NOVEMBER 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur.

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.9 UITGAVE NOVEMBER 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur. Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 12e JAARGANG No.8 UITGAVE OKTOBER 2015 COPY NAAR joentheo44@kpnmail.nl -www.gemertskleur.

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 12e JAARGANG No.8 UITGAVE OKTOBER 2015 COPY NAAR joentheo44@kpnmail.nl -www.gemertskleur. Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

No.2 UITGAVE FEBRUARI 2016

No.2 UITGAVE FEBRUARI 2016 CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 13e JAARGANG No.2 UITGAVE FEBRUARI 2016 COPY NAAR: joentheo44@kpnmail.nl www.gemertskleur.nl Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl

Nadere informatie

Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught

Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught Bij deze nodigen wij u uit om deel te nemen aan onze 1965 2015 Jubileum vogelshow Het Gouden

Nadere informatie

de Vogelvrienden Leusden

de Vogelvrienden Leusden de Vogelvrienden Leusden Tentoonstellingsreglement 37 e kampioenschap Van Amersfoort 2014 De show wordt gehouden op de volgende data: Vrijdag Zaterdag Zondag 7 november van 20.00 tot 22.00 uur 8 november

Nadere informatie

TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling

TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling Reglementen en Inschrijfformulier 26 november t/m 29 november 2014 in Zalencentrum Muller,

Nadere informatie

V.V. WITROKA RIDDERKERK

V.V. WITROKA RIDDERKERK V.V. WITROKA RIDDERKERK Opgericht in november 1956 Aangesloten bij N.B.v.V. Tentoonstelling 2017 Tstelling regtentoonst ( 1 ) Tentoonstelling reglement voor de Bijzondere Vogeltentoonstelling 2017 De vogelshow

Nadere informatie

Nationale TT 2015, Volière Vereniging De Huisvriend.

Nationale TT 2015, Volière Vereniging De Huisvriend. Geachte vogelliefhebber, Van 30 oktober t/m 1 november organiseert Volière vereniging De Huisvriend uit Rothem-Meerssen voor de 17-de keer op rij een Nationale Vogeltentoonstelling. We willen net zoals

Nadere informatie

1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade

1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade 1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade Secretariaat Organisatie: W.J Offermans Meuserstraat 10 6464 EG Kerkrade 06-31249531 / 045-8883231 : kleur.en.vriendschap@ziggo.nl Vogelvereniging

Nadere informatie

vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen

vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen Vogelvereniging de Nachtegaal uit Rosmalen nodigt u uit om deel te nemen aan: Open Rosmalens Kampioenschap 2017 icm kringtentoonstelling Maasland-Meierij Deze tentoonstelling

Nadere informatie

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Secretariaat Organisatie: Huub Mertens P.P.Rubensstraat 32 6137 XX Sittard 06-19053510; huubmertns54@gmail.com Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Tentoonstellingsregels Inschrijfformulier:

Nadere informatie

Reglement District Tentoonstelling. Vogelkampioenschappen 2017

Reglement District Tentoonstelling. Vogelkampioenschappen 2017 District GELDERLAND en FLEVOLAND Vogelvereniging "De Martel" Huissen Algemeen; Organisatie door: District Gelderland in samenwerking met Vogelvereniging "DE MARTEL" te Huissen afd. Code: H 05 Locatie:

Nadere informatie

Secretariaat: Theo van den Eijnde De Haag NL Gemert

Secretariaat: Theo van den Eijnde De Haag NL Gemert CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 14 E JAARGANG No.9 UITGAVE NOVEMBER 2017 COPY NAAR: joentheo44@kpnmail.nl www.gemertskleur.nl Secretariaat: Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL Gemert joentheo44@kpnmail.nl

Nadere informatie

Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen t/m 14 december Heidezoom 2 Liempde. Tel

Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen t/m 14 december Heidezoom 2 Liempde. Tel Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen 2014. 12 t/m 14 december 2014. Heidezoom 2 Liempde. Tel. 0411-631427. Deelnemende vogelverengingen: Vogelvereniging Vogelvreugd Boxtel. Vogelvereniging

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR Secretariaat:Theo van de Oever Heikampseweg 215425 XX De theoenjosevdoever@hotmail.com Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties Rabo

Nadere informatie

11e JAARGANG No.7 UITGAVE SEPTEMBER 2014 COPY NAAR -

11e JAARGANG No.7 UITGAVE SEPTEMBER 2014 COPY NAAR - Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.6 UITGAVE JUNI, JULI, AUGUSTUS 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur.

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.6 UITGAVE JUNI, JULI, AUGUSTUS 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur. Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 11e JAARGANG No.10 UITGAVE DECEMBER 2014 COPY NAAR -www.gemertskleur.

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 11e JAARGANG No.10 UITGAVE DECEMBER 2014 COPY NAAR -www.gemertskleur. Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

Afdeling: Tentoonstellingscommissie. Beste Vogelvrienden,

Afdeling: Tentoonstellingscommissie. Beste Vogelvrienden, Afdeling: Tentoonstellingscommissie Beste Vogelvrienden, Hieronder volgt het nieuwe tentoonstellingsreglement van Folière feriening Súd West Hoek, bestemd voor de afdelingstentoonstelling 2012. Alle voorgaande

Nadere informatie

vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen

vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen VOGELTENTOONSTELLING Open Rosmalens Kampioenschap 2015. Locatie: TT-secretariaat Handboogschutterij NIMROD Christiaan Kannemansstraat 26 5246 AM Rosmalen ( Hintham)

Nadere informatie

52e Nationale Tentoonstelling

52e Nationale Tentoonstelling Indien retour afzender 8925HB25 52e Nationale Tentoonstelling te Leeuwarden 19 t/m 24 oktober 2015 Waarin opgenomen de Regioshow van de Nederlandse Zebravinken Club regio Friesland 1 Beste vogelliefhebbers

Nadere informatie

Klasse Soort en/of kleurslag van de vogel Bedrag

Klasse Soort en/of kleurslag van de vogel Bedrag Wedstrijdklasse : (JEUGD GRATIS) Naam Adres Enkelingen:... x. 1,00 =.... Postc.+ woonplaats Stel..... x. 2,00 =.... Telefoon Stam:... x. 4,00 =.... Afdelingscode Catalogus (verplicht): =. 2,50 Kweeknr:

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.2 UITGAVE FEBRUARI 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur.

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.2 UITGAVE FEBRUARI 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur. Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

VOGELVERENIGING "ONS IDEAAL" BOXTEL EN OMSTREKEN. Nationale tentoonstelling 2012 (met verkoopklasse)

VOGELVERENIGING ONS IDEAAL BOXTEL EN OMSTREKEN. Nationale tentoonstelling 2012 (met verkoopklasse) VOGELVERENIGING "ONS IDEAAL" BOXTEL EN OMSTREKEN Nationale tentoonstelling 2012 (met verkoopklasse) T.T.-voorwaarden/ reglement/ prijzenschema Nationale tentoonstelling, die gehouden zal worden op zaterdag

Nadere informatie

22e Bijzondere Tentoonstelling

22e Bijzondere Tentoonstelling 22e Bijzondere Tentoonstelling Reglementen en Inschrijfformulier 28 november t/m 1 december 2012 in Zalencentrum Muller, de Paltz 7 te Beilen. Waarin opgenomen: Speciaalclub Australische Prachtvinken en

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2009 van de vogelshow georganiseerd door De Groenling - Noorddammerweg 15 in De Kwakel

Wedstrijdreglement 2009 van de vogelshow georganiseerd door De Groenling - Noorddammerweg 15 in De Kwakel Wedstrijdreglement 2009 van de vogelshow georganiseerd door De Groenling - Noorddammerweg 15 in De Kwakel Openingstijden Vrijdag 13 november 2009 Zaterdag 14 november 2009 Zondag 15 november 2009 van 20.00-22.00

Nadere informatie

de Vogelvrienden Leusden

de Vogelvrienden Leusden 2018 de Vogelvrienden Leusden Tentoonstellingsreglement regioshow Leusden e.o., De show wordt gehouden op de volgende data: Vrijdag Zaterdag 30 november van 19.30 tot 22.00 uur 01 december van 10.00 tot

Nadere informatie

Sportvrienden en vriendinnen,

Sportvrienden en vriendinnen, Sportvrienden en vriendinnen, Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de Nationale Tentoonstelling nog in volle gang, hopelijk weet U ook dit jaar weer de weg naar Leerdam te vinden. De Nationale Tentoonstelling

Nadere informatie

Deze onderlinge TT (OTT) wordt georganiseerd door de Vogelvereniging Onze Hobby Heythuysen.

Deze onderlinge TT (OTT) wordt georganiseerd door de Vogelvereniging Onze Hobby Heythuysen. Reglement onderlinge tentoonstelling 2016 VV Onze Hobby Heythuysen VvV De Geelgors Stramproy De Vogelvrienden Nederweert 1. Organisatie: Deze onderlinge TT (OTT) wordt georganiseerd door de Vogelvereniging

Nadere informatie

Inschrijfgeld is 2,00 euro per vogel. Inzenders die meer dan tien vogels inbrengen betalen boven de tien 1 euro per vogel.

Inschrijfgeld is 2,00 euro per vogel. Inzenders die meer dan tien vogels inbrengen betalen boven de tien 1 euro per vogel. Op deze Districtstentoonstelling zijn het reglement en het thans geldende vraagprogramma van de N.B.v.V. van toepassing. Zie het maandblad Onze Vogels, het katern 2015-2019 ten behoeve van tentoonstellingen

Nadere informatie

REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015

REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015 REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015 Van Vogelvereniging Spijkenisse en omstreken lid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Clubgebouw vogelvereniging, Maaswijkweg 10 te Spijkenisse. Sluiting inschrijving:

Nadere informatie

Vraagprogramma ste Nationale Vogeltentoonstelling. Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers

Vraagprogramma ste Nationale Vogeltentoonstelling. Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Vraagprogramma 2016 41 ste Nationale Vogeltentoonstelling Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers VRAAGPROGRAMMA Van de 41ste Nationale Vogeltentoonstelling boven het Noordzeekanaal: Van

Nadere informatie

DRUTEN 2015 AANVULLEND TENTOONSTELLINGSREGLEMENT VOOR DE INTERNATIONALE N.Z.C. SHOW 2015.

DRUTEN 2015 AANVULLEND TENTOONSTELLINGSREGLEMENT VOOR DE INTERNATIONALE N.Z.C. SHOW 2015. DRUTEN 2015 AANVULLEND TENTOONSTELLINGSREGLEMENT VOOR DE INTERNATIONALE N.Z.C. SHOW 2015. Speciaalclub voor Zebravinkenliefhebbers, aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. NZC TENTOONSTELLINGS

Nadere informatie

TT show ter ere van onze 54 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 26 ste Bijzondere Tentoonstelling

TT show ter ere van onze 54 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 26 ste Bijzondere Tentoonstelling TT show ter ere van onze 54 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 26 ste Bijzondere Tentoonstelling Reglementen en Inschrijfformulier 29 november t/m 2 december 2017 in Zalencentrum Muller,

Nadere informatie

Clubhuis Café-Zaal t Anker Sint Antoniusstraat VE De Mortel

Clubhuis Café-Zaal t Anker Sint Antoniusstraat VE De Mortel CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 14 E JAARGANG No.8 UITGAVE OKTOBER 2017 COPY NAAR: joentheo44@kpnmail.nl www.gemertskleur.nl Secretariaat: Theo van den Eijnde De Haag 41 5421NL Gemert joentheo44@kpnmail.nl

Nadere informatie

Vogelvereniging. Kleur en Zang. IJsselstein

Vogelvereniging. Kleur en Zang. IJsselstein Vogelvereniging Kleur en Zang IJsselstein Uitnodiging voor inschrijving districtstentoonstelling 2015 district Utrecht georganiseerd door vogelvereniging Kleur en Zang te IJsselstein in verband met het

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR HET KEUREN.

RICHTLIJNEN VOOR HET KEUREN. RICHTLIJNEN VOOR HET KEUREN. Versie 10-9-2014 Tropische vogels. Grote parkieten en (dwerg)papegaaien Agaporniden. Europese vogels Bastaarden Duiven. Grondvogels. Standaardvogels. UITGAVE: TECHNISCHE COMMISSIE

Nadere informatie

Voor u ligt weer het vraagprogramma voor onze clubshow 2015 die weer gehouden word in ons clublokaal Cafe Zaal t Vrijthof te Oirschot

Voor u ligt weer het vraagprogramma voor onze clubshow 2015 die weer gehouden word in ons clublokaal Cafe Zaal t Vrijthof te Oirschot Voorwoord clubshow 2015 Beste leden, Voor u ligt weer het vraagprogramma voor onze clubshow 2015 die weer gehouden word in ons clublokaal Cafe Zaal t Vrijthof te Oirschot Wij nodigen u dan ook weer van

Nadere informatie

VOGELPRAAT van A tot Z

VOGELPRAAT van A tot Z . CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 15 E JAARGANG No.3 UITGAVE MAART 2018 COPY NAAR: joentheo44@kpnmail.nl www.gemertskleur.nl VOGELPRAAT van A tot Z CAFÉ-ZAAL T ANKER DE HUISKAMER VAN DE MORTEL

Nadere informatie

Artikel 1. Uitgangspunten.

Artikel 1. Uitgangspunten. Uitvoeringsbesluit van het Reglement van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers ten aanzien van de gezondheid en het welzijn van volière- of kooivogels. Artikel 1. Uitgangspunten. De NBvV stelt zich

Nadere informatie

Jeugddag Drenthe Zondag 16 december 10:30 uur

Jeugddag Drenthe Zondag 16 december 10:30 uur Op deze Districtstentoonstelling zijn het reglement en het thans geldende vraagprogramma van de N.B.v.V. van toepassing. Zie het maandblad Onze Vogels, het katern 2015-2019 ten behoeve van tentoonstellingen

Nadere informatie

Standaardeisen Postuurkanaries 2015

Standaardeisen Postuurkanaries 2015 Standaardeisen Postuurkanaries 2015 Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (N.B.v.V) januari 2015 Voorwoord Deze standaard is een goede handleiding voor de keurmeester, de aspirant keurmeester en de kweker.

Nadere informatie

Dinsdag 11 December Dinsdag 08 januari 2019

Dinsdag 11 December Dinsdag 08 januari 2019 Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op: Dinsdag 11 December 2018 en Dinsdag 08 januari 2019 We hopen deze avonden

Nadere informatie

WERKDOCUMENT KLEINE GRASPARKIET

WERKDOCUMENT KLEINE GRASPARKIET WERKDOCUMENT KLEINE GRASPARKIET Bedenker van dit document: Filip RESO voorzitter technische commissie Parkieten Opsteller van dit document: Frans COPPIETERS lid technische commissie Parkieten Werkdocument

Nadere informatie

T Agaatje. Vogelvereniging De Gekleurde Zanger Twello. Verenigingsblad. Opgericht 1 maart 1963 te Twello

T Agaatje. Vogelvereniging De Gekleurde Zanger Twello. Verenigingsblad. Opgericht 1 maart 1963 te Twello T Agaatje Verenigingsblad Vogelvereniging De Gekleurde Zanger Twello Opgericht 1 maart 1963 te Twello V.V. De Gekleurde Zanger Twello 43 e jaargang No. 4 oktober 2014 Dagelijks bestuur: Voorzitter: Dhr.

Nadere informatie

Klasse Soort en/of kleurslag van de vogel Bedrag

Klasse Soort en/of kleurslag van de vogel Bedrag Wedstrijdklasse : (JEUGD GRATIS) Naam Adres Enkelingen:... x. 1,25 =.... Postc.+ woonplaats Stel..... x. 2,50 =.... Telefoon Stam:... x. 5,00 =.... Afdelingscode Catalogus (verplicht): =. 3,00 Kweeknr:

Nadere informatie

Tentoonstelling reglement Landelijke tentoonstelling PSC Soest 2017

Tentoonstelling reglement Landelijke tentoonstelling PSC Soest 2017 Tentoonstelling reglement Landelijke tentoonstelling PSC Soest 2017 van de Parkieten Speciaal Club van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Clubgebouw Vogelzang Molenstraat 8b 3464 TG Soest Sluiting

Nadere informatie

REGELEMENT ONDERLINGE TENTOONSTELLING S&O 2016

REGELEMENT ONDERLINGE TENTOONSTELLING S&O 2016 REGELEMENT ONDERLINGE TENTOONSTELLING S&O 2016 8 nov. Inbrengen vogels 19.00 uur 9 nov. Keuringsdag 08.30 uur Opening TT; 11 nov. 20.00 uur 12 nov. 10.00 uur t/m 18.00 uur 13 nov. 10.00 uur t/m 16.00 uur

Nadere informatie

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 2 oktober.

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 2 oktober. TENTOONSTELLINGSREGLEMENT PSC FRIESLAND 2017. 1 Vogels inbrengen op woensdag 11 oktober a.s. van 19:30 tot 21:00 uur in Voliere Gebouw Drachster Vogelvrienden, Noorderdwarsvaart 84 D, 9201 KL Drachten.

Nadere informatie

Klasse Soort en/of kleurslag van de vogel Bedrag

Klasse Soort en/of kleurslag van de vogel Bedrag Wedstrijdklasse : (JEUGD GRATIS) Naam Adres Enkelingen:... x. 1,00 =.... Postcode Stel... x. 2,00 =.... Woonplaats Stam:... x. 4,00 =.... Telefoon Catalogus (verplicht): =. 2,50 Kweeknr: NBvV Kweeknr:Anders

Nadere informatie

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland Eerste Flakkeese Vogelvereniging Reglement Bijzondere tentoonstelling 2018 Secretariaat: Dhr. A. van der Veer Adres: Wilhelminastraat 6 3241 GW Middelharnis Tel: 0187 663660 0641495288 E-mail: a.v.d.veer@barorganisatie.nl

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR Secretariaat:Theo van de Oever Heikampseweg 215425 XX De theoenjosevdoever@hotmail.com Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties Rabo

Nadere informatie

Uitnodiging aan alle leden en Ereleden van de vogelvereniging De Edelzanger Bennekom voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering

Uitnodiging aan alle leden en Ereleden van de vogelvereniging De Edelzanger Bennekom voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering Uitnodiging aan alle leden en Ereleden van de vogelvereniging De Edelzanger Bennekom voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op MAANDAG 3 november 2014 Aanvang: 20.00 uur in ons verenigingsgebouw

Nadere informatie

VOGELVERENIGING "ONS IDEAAL" BOXTEL EN OMSTREKEN. Nationale tentoonstelling 2016

VOGELVERENIGING ONS IDEAAL BOXTEL EN OMSTREKEN. Nationale tentoonstelling 2016 VOGELVERENIGING "ONS IDEAAL" BOXTEL EN OMSTREKEN Nationale tentoonstelling 2016 T.T.-voorwaarden/ reglement/ prijzenschema Nationale tentoonstelling, die gehouden zal worden op zaterdag 12 en zondag 13

Nadere informatie

Gefriseerde rassen en Houdingrassen

Gefriseerde rassen en Houdingrassen Open Nederlandse Kampioenschappen Gefriseerde rassen en Houdingrassen Op zaterdag 16 november 2013 Plaats: Verenigingsgebouw De Vogelvriend P.M. van Gentstraat 23 4142 BM Leerdam Tel. 0345-618024 Voor

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland Eerste Flakkeese Vogelvereniging Reglement Bijzondere tentoonstelling 2017 Secretariaat: Dhr. A. van der Veer Adres: Wilhelminastraat 6 3241 GW Middelharnis Tel: 0187 663660 0641495288 E-mail: a.v.d.veer@barorganisatie.nl

Nadere informatie

LEDENVERGADERING. Op maandag 09 september 2013 wordt er een vergadering voor de leden gehouden. 20:00 uur in de broeikas. Adres: JULIANAWEG 47

LEDENVERGADERING. Op maandag 09 september 2013 wordt er een vergadering voor de leden gehouden. 20:00 uur in de broeikas. Adres: JULIANAWEG 47 Email: prachtenpraalakersloot@gmail.com Pracht en Praal 42 Bestuur. Voorzitter: Penningmeester en N.Stobbe. Pr.Irenelaan 11 1911 HT Uitgeest.Tel.0251-313645 e.mail: C.Arends. 2é Voorzitter: Dorpsstraat

Nadere informatie

Vraagprogramma 15 de Internationale Caviadag Wessem

Vraagprogramma 15 de Internationale Caviadag Wessem Vraagprogramma 15 de Internationale Caviadag Wessem Hallo beste mensen! Graag wil ik jullie uitnodigen voor de 15 de Internationale Caviadag Wessem. Er wordt gekeurd naar de MFD Standaard Een gediplomeerde

Nadere informatie

Reglement en prijzenverdeling voor de 62 e onderlinge vogeltentoonstelling 2018 van v.v.,, De Kolibri Noordwijkerhout en Omstreken

Reglement en prijzenverdeling voor de 62 e onderlinge vogeltentoonstelling 2018 van v.v.,, De Kolibri Noordwijkerhout en Omstreken Reglement en prijzenverdeling voor de 62 e onderlinge vogeltentoonstelling 2018 van v.v.,, De Kolibri Noordwijkerhout en Omstreken Deze onderlinge tentoonstelling wordt georganiseerd door V.V.,,De Kolibri

Nadere informatie

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 26 september.

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 26 september. TENTOONSTELLINGSREGLEMENT PSC FRIESLAND 2016. 1 Vogels inbrengen op woensdag 5 oktober a.s. van 19:30 tot 21:00 uur in Voliere Gebouw Drachster Vogelvrienden, Noorderdwarsvaart 84 D, 9201 KL Drachten.

Nadere informatie

Vraagprogramma 12 de Internationale Caviadag Wessem

Vraagprogramma 12 de Internationale Caviadag Wessem Vraagprogramma 12 de Internationale Caviadag Wessem Hallo beste mensen! Graag wil ik jullie uitnodigen voor de 12 de Internationale Caviadag Wessem. Er wordt gekeurd naar de MFD en NKB Standaard Het keurmeesterkorps:

Nadere informatie

VOLIÈREVERENIGING FÛGELWILLE TE JUBBEGA EN OMSTREKEN

VOLIÈREVERENIGING FÛGELWILLE TE JUBBEGA EN OMSTREKEN VOLIÈREVERENIGING FÛGELWILLE TE JUBBEGA EN OMSTREKEN Voorz./secr. R. de Vries Russchenreed 11 9241 EG Wijnjewoude Tel. 0516 48.18.08 E.mail: r.devries40@online.nl Penningm. B. Kort Watse Eelkesstrjitte

Nadere informatie

Frank Sluis, Voorzitter De Edelzanger Drunen. Geachte Inschrijver/Bezoeker van Pronkveer,

Frank Sluis, Voorzitter De Edelzanger Drunen. Geachte Inschrijver/Bezoeker van Pronkveer, Geachte Inschrijver/Bezoeker van Pronkveer, Alweer voor de zesde keer organiseren wij onze tentoonstelling in de vorm van Pronkveer. Ook dit jaar weer erg spannend of de vogelgriep geen roet in het eten

Nadere informatie

T.T. REGLEMENT Vogelvereniging Midden-Holland

T.T. REGLEMENT Vogelvereniging Midden-Holland Vogelvereniging Midden-Holland T.T. REGLEMENT 2010 Artikel 1 Onder tentoonstelling wordt verstaan een expositie van vogels voorafgegaan door een keuring van de vogels. De keuring geschiedt door vanwege

Nadere informatie

Vogelvereniging. Musselkanaal & Omstreken. IN VOGELVLUCHT

Vogelvereniging. Musselkanaal & Omstreken. IN VOGELVLUCHT Vogelvereniging Jaargang 60 nummer 2 IN VOGELVLUCHT In vogelvlucht is het verenigingsorgaan van de vogelvereniging Musselkanaal & Omstreken. Bondscode M06. Ingeschreven in het verenigingsregister van de

Nadere informatie

Reglement Nationale TT te Roden

Reglement Nationale TT te Roden Reglement 2018 Nationale TT te Roden Voorwoord Geachte vogelliefhebber, Na vorig jaar weer de Nationle TT, de vogeltentoonstelling van De Vogelvriend Roden eo., georganiseerd te hebben, zullen we dat dit

Nadere informatie

Algemene Nederlandse Postuurkanarie Vereniging

Algemene Nederlandse Postuurkanarie Vereniging Algemene Nederlandse De ANNIPIVI is er voor alle Pos tuut-kanarie Liefhebbers Ongeacht bij welke Vereniging of Bond u reeds bent aangesloten, u kunt altijd lid worden van onze Postuurkanarie specialistenvereniging

Nadere informatie

Nederlandse Grasparkieten Club

Nederlandse Grasparkieten Club Nederlandse Grasparkieten Club Aangesloten bij de World Budgerigar Organisation Uitnodiging Voor het bijwonen van de JAARVERGADERING van de NGC-DBS op 28 maart 2013 in Café-zalencentrum De Gouden Leeuw,

Nadere informatie

Artikel

Artikel REGLEMENT TENTOONSTELLING 2018 VOGELVERENIGINGEN MUSSELKANAAL e.o. Van 23 nov. tot en met 25 nov. 2018 in Dorpshuis D Oale School, Ter Apelkanaal Oost 79, Ter Apelkanaal Artikel 1.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang.

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang. Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee Opgericht 10 augustus 1949 september 2013 27 e jaargang Verenigingsinfo ERELEDEN P.C. Hagenaars en J.A. Plokker BESTUUR

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Maart 2015 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

Reglement Friese kampioenschappen volièrevogels

Reglement Friese kampioenschappen volièrevogels Reglement Friese kampioenschappen volièrevogels 11 t/m.15 december 2018 Vogelvereniging Zanglust Noardburgum In het Mienskipssintrum it Geahûs Greate Bourren 15, 9263PK in Garyp Pagina 1 van 6 Organisatie:

Nadere informatie

TT show ter ere van onze 55 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 28 ste Bijzondere Tentoonstelling

TT show ter ere van onze 55 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 28 ste Bijzondere Tentoonstelling TT show ter ere van onze 55 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 28 ste Bijzondere Tentoonstelling Reglementen en Inschrijfformulier 28 november t/m 1 december 2018 in Zalencentrum Muller,

Nadere informatie

Reglement Noordelijk Kampioenschap Zebravinken

Reglement Noordelijk Kampioenschap Zebravinken Reglement 2017 Noordelijk Kampioenschap Zebravinken Voorwoord In 2017 wordt voor het eerst het Noordelijk Kampioenschap Zebravinken georganiseerd. Het is onze intentie om het Noordelijk Kampioenschap Zebravinken

Nadere informatie

Gefriseerde rassen en Houdingrassen

Gefriseerde rassen en Houdingrassen Open Nederlandse kampioenschappen Gefriseerde rassen en Houdingrassen Op zaterdag 19 november 2011 Plaats: Verenigingsgebouw De Vogelvriend P.M. van Gentstraat 23 4142 BM Leerdam Tel. 0345-618024 De kampioenen

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Maart 2012 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931

Nadere informatie

Standaardeisen kleurkanaries 2015

Standaardeisen kleurkanaries 2015 Standaardeisen kleurkanaries 2015 Nederlandse vertaling vanuit de oorspronkelijke Franstalige uitgave Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers - Januari 2015 1 Foto s opgenomen op de voorzijde van deze standaardeisen

Nadere informatie

Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015

Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015 1 Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015 Nieuwe lay-out Nieuwe mensen hebben vaak andere ideeën, zo ook nu weer. Het Fugelnijs kon wel wat kleur gebruiken en styling. Voor je ligt het resultaat.

Nadere informatie

BIJZONDERE TENTOONSTELLING Volièrevereniging Ooststellingwerf

BIJZONDERE TENTOONSTELLING Volièrevereniging Ooststellingwerf 2013 BIJZONDERE TENTOONSTELLING Volièrevereniging Ooststellingwerf Tentoonstellingsadres: Fletcher Hotel de Zon Stationsstraat 1, 8431 ET OOSTERWOLDE TT-secretaris: H. Geersing Dorpsstraat 1, 8432 PM HAULE

Nadere informatie

DE RIJSENVOGEL. Tentoonstellingsreglement voor de Onder Regionale tentoonstelling 2016

DE RIJSENVOGEL. Tentoonstellingsreglement voor de Onder Regionale tentoonstelling 2016 Aangesloten bij de NBvV Opgericht Januari 1985 DE RIJSENVOGEL Tentoonstellingsreglement voor de Onder Regionale tentoonstelling 2016 1. De Rijsenvogel gebruikt het vraagprogramma zoals u aantreft bij uw

Nadere informatie

Voorzitter: Henk van Valkenburg Margrietstraat CR Buren Tel.:

Voorzitter: Henk van Valkenburg Margrietstraat CR Buren Tel.: 1 HET E.C.K.E.V. BESTUUR BESTAAT UIT DE VOLGENDE PERSONEN: Voorzitter: Henk van Valkenburg h.valkenburg19@upcmail.nl Margrietstraat 3 4116 CR Buren Tel.: 06-24927990 2 e Voorzitter: VACANT Waarnemend J.

Nadere informatie

V.V. WITROKA RIDDERKERK

V.V. WITROKA RIDDERKERK V.V. WITROKA RIDDERKERK Opgericht in november 1956 Aangesloten bij N.B.v.V. Oktober November 2017 ( 1 ) ( 2 ) Deze maand in ons clubblad: Inhoud boekje 03 Bestuursgegevens 05 Agenda 07 Hans Dijksman 09

Nadere informatie

67º COM Wereldshow - Zwolle 2019 ALGEMENE REGELGEVING

67º COM Wereldshow - Zwolle 2019 ALGEMENE REGELGEVING 1. ALGEMENE INFORMATIE 67º COM Wereldshow - Zwolle 2019 ALGEMENE REGELGEVING Deze regelgeving is van toepassing op 67 ste COM Wereld Show voor Kooi en Volière vogels - Zwolle 2019, georganiseerd door de

Nadere informatie

UITNODIGING. Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op:

UITNODIGING. Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op: UITNODIGING Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op: Dinsdag 12 December 2017 en Dinsdag 9 Januari 2018 We hopen

Nadere informatie

Mededelingenblad 4e kwartaal 2012

Mededelingenblad 4e kwartaal 2012 Mededelingenblad 4 e kwartaal 2012 1 Vogelvereniging Vogelvreugd Delft Opgericht op 9 april 1954 Wijkcentrum de Parel v. Beresteynstraat 99 2614 HE DELFT Gironummer: 1590314 Email: info@vogelvreugddelft.nl

Nadere informatie

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o.

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Met hierin o.a. Uitnodiging jongvogelavond dinsdag 19 september 2017 2e ringenbestelling 2018 Inschrijfavond tentoonstelling 2017 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Januari 2016 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan Huisman

Nadere informatie

HONDENSHOW hoe gaat dat in z n werk?

HONDENSHOW hoe gaat dat in z n werk? HONDENSHOW hoe gaat dat in z n werk? Lijkt het je leuk om met de hond mee te doen aan een hondenshow? Begin dan eerst zelf je hond te beoordelen en let er bij een reu op dat hij alle twee de teelballen

Nadere informatie

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J.

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. Nijeboer Voorzitter: Dhr. W. Krijt Putterweg 39 3851 GA Ermelo 0341-560549 w.krijt@vodafonevast.nl

Nadere informatie

ALGEMENE TENTOONSTELLINGSBEPALINGEN EN REGLEMENTEN VAN DE NGC-DBS.

ALGEMENE TENTOONSTELLINGSBEPALINGEN EN REGLEMENTEN VAN DE NGC-DBS. ALGEMENE TENTOONSTELLINGSBEPALINGEN EN REGLEMENTEN VAN DE NGC-DBS. Per 1-1-2015 Subreglement 2 van artikel 25 van het Huishoudelijk reglement NGC-DBS. SUBARTIKEL 1. Tentoonstellingen: Alle door de vereniging

Nadere informatie

Prijzen inschrijvingen. Showreglement

Prijzen inschrijvingen. Showreglement Prijzen inschrijvingen Showreglement Niet leden Leden Katten in competitie 21 Euro 18 Euro Nest (min. 3 kittens) 24 Euro 21 Euro Huiskatten 17 Euro 14 Euro 1 extra kooi 15 Euro Determinatie +3 Euro Catalogus

Nadere informatie

Reglement. e Nationale Tentoonstelling en de 12 Noordelijke Jeugdkampioenschappen. voor de: deze worden gehouden van 7 t/m 10 januari 2009

Reglement. e Nationale Tentoonstelling en de 12 Noordelijke Jeugdkampioenschappen. voor de: deze worden gehouden van 7 t/m 10 januari 2009 Reglement voor de: 30 e Nationale Tentoonstelling en de e 12 Noordelijke Jeugdkampioenschappen deze worden gehouden van 7 t/m 10 januari 2009 Bestuur Voorzitter: Oeds Bijlsma J.P. Santeeweg 110 9312 TB

Nadere informatie

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen en Dhr. E.J.

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen en Dhr. E.J. BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen en Dhr. E.J. Nijeboer Voorzitter: Dhr. W. Krijt Putterweg 39 3851 GA Ermelo 0341-560549 w.krijt@vodafonevast.nl

Nadere informatie

Showreglement. Katten in competitie 23 Euro 20 Euro Nest (min. 3 kittens) 28 Euro 25 Euro Huiskatten 18 Euro 15 Euro 1 extra kooi 15 Euro

Showreglement. Katten in competitie 23 Euro 20 Euro Nest (min. 3 kittens) 28 Euro 25 Euro Huiskatten 18 Euro 15 Euro 1 extra kooi 15 Euro Prijzen inschrijvingen Showreglement Niet leden Leden Katten in competitie 23 Euro 20 Euro Nest (min. 3 kittens) 28 Euro 25 Euro Huiskatten 18 Euro 15 Euro 1 extra kooi 15 Euro Determinatie +3 Euro Catalogus

Nadere informatie

PROVINCIALE GRONINGER KAMPIOENSCHAPPEN VOOR KOOI - EN VOLIEREVOGELS 2015

PROVINCIALE GRONINGER KAMPIOENSCHAPPEN VOOR KOOI - EN VOLIEREVOGELS 2015 PROVINCIALE GRONINGER KAMPIOENSCHAPPEN VOOR KOOI - EN VOLIEREVOGELS 2015 in Penta Primair, Hoofdstraat 44, 9861 AJ Grootegast, tel.: 0594-514519 ( b.g.g. 06-23832804 ) Organisatie: Onze Vogels GROOTEGAST

Nadere informatie

TENTOONSTELLINGSREGLEMENT

TENTOONSTELLINGSREGLEMENT TENTOONSTELLINGSREGLEMENT ARTIKEL 1 De afdeling organiseert jaarlijks een vogeltentoonstelling. Het bestuur van de afdeling is belast met de zorg voor de totstandkoming van de tentoonstelling. Indien zich

Nadere informatie

Standaard Zebravinken: Deze aanvulling is verwerkt in de nieuwe standaard Zebravinken 2012.

Standaard Zebravinken: Deze aanvulling is verwerkt in de nieuwe standaard Zebravinken 2012. Aanvulling 2012 In januari 2012 is een volledig herziene uitgave Richtlijnen voor keuren uitgegeven. Deze uitgave is heeft echter ook invloed op de standaardeisen voor de standaard vogels. In dit document

Nadere informatie

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad.

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad. Jaargang 27, nr.5 Dat.: 23 sept. 2014 Agenda: Afgelopen vrijdag zijn Marlou, Erica, Jolanda en Babette geslaagd voor hun opleiding 'ik leer anders'. Hiermee is ons team verrijkt met vier leerkrachten die

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 4 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere

Nieuwsbrief. 4 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere Nieuwsbrief 4 e kwartaal 2017 Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere 4006.1108, bankrekening: NL05INGB0005339101, EVvV Almere 1 bestuur voorzitter secretaris penningmeester TZ-commissaris/TT-secretaris

Nadere informatie