Beste Weesaaapjes Vriend(in),

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste Weesaaapjes Vriend(in),"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Beste Weesaaapjes Vriend(in), Hierbij ontvang je weer het allerlaatste bericht over de apen in het opvangcentrum. Mede door donaties kan het opvangcentrum blijven bestaan en kunnen we apen op blijven vangen. Nieuwe website voor het LWC opvangcentrum Het heeft deze keer wat langer geduurd, voordat ik jou kon schrijven. Dit omdat ik als vrijwilliger voor de Stichting werk naast mijn eigen baan. Ook ben ik erg druk ben geweest met het bouwen van de nieuwe website voor het LWC opvangcentrum. Kijk maar eens, de website is net klaar: Mandrill Nvuru naar een ander opvangcentrum gebracht De 6 jaar oude mandrill Nvuru arriveerde in 2012 in het Limbe Wildlife Opvangcetrum. Hij was in Guinea in beslag genomen omdat hij daar aan een ketting als huisdier werd gehouden. Nvura zou naar een ander opvangcentrum in Kameroen worden gebracht. Maar omdat zij geen plaats hadden in hun quarantaine, is hij naar het LWC gebracht. LWC ligt in het Cross-Sanaga gebied. Een thuis voor vele met uitsterven bedreigde diersoorten, waaronder de drills. Maar mandrills komen niet voor in dit gebied. Daarom werd Nvura naar het AAA getransporteerd. Hier zal hij worden geïntroduceerd bij zijn nieuwe familie in het Mefou Parc. Dit is een natuurlijk park voor mandrills in het AAA opvangcentrum.

2 Net zoals voor mij, is Nvuru voor veel personeelsleden een grote favoriet. Dit omdat hij altijd blij is. Hij heeft altijd lol. Dat was in het begin wel anders toen hij binnen kwam. Toen was hij enorm depressief, gestrest en treurig. Na een tijdje in het opvangcentrum te hebben gewoond, veranderde hij in een vrolijke, altijd plezier hebbende Mandrill. Ook ik had de eer om regelmatig voor Nvuru te mogen zorgen. Iedere morgen als hij je ziet, is hij zo blij. Alsof hij zo dankbaar is dat hij is gered. Met al het speelgoed (verrijking) die ik voor hem maakte, was hij zo enorm blij en dankbaar. Daar kon hij zich uren mee vermaken. Ook heeft hij in het LWC veel aandacht gekregen van het quarantaine personeel en de managers. Iedere keer als je bij hem in de buurt kwam, wilde hij spelen. Hij was zo ondeugend en zo lief. Oh, wat zullen we Nvuru gaan missen. Maar ook zijn we enorm blij voor hem. Dat hij een nieuwe familie gaat krijgen. Dat hij eindelijk weer in bomen mag gaan klimmen en kan gaan leven in een beschermd stuk bos in het Ape Action Africa opvangcentrum. Door fijne samenwerking met diverse opvangcentra, kan iedere aap worden opgevangen. Kunnen we apen als Nvuru het beste van het beste geven, want dat heeft hij na alle ellende die hij heeft mee gemaakt als huisdier, ook verdiend. Door donateurs, kunnen we de benzine betalen om hem naar het AAA opvangcentrum te brengen. Ook hadden we zonder donaties hem niet op kunnen vangen. Dus Nvuru zal jou zijn donateurs altijd dankbaar blijven. Dat weet ik zeker. Ik wens Nvuru het allerbeste toe en ga hem zeker nog eens opzoeken. Ik wil hem wel eens zien tussen zijn nieuwe familie!

3 Minister bezoekt het Limbe WIldlife Centre Vrijdag 30 augustus kreeg het Limbe WIldlife Centre bezoek van Minister Ngole Philip Ngwese..Oftewel de Minister van Bos en Wilde dieren ( Ministery Of Forestry and Wildlife MINFOF) in Kameroen. De Minister had een 3 daagse trip door het Zuid- Westelijke gebied van Kameroen en ook een bezoek aan het LWC opvangcentrum stond op het programma. Het LWC opvangcentrum is een samenwerking tussen de MINFOF en Pandrillus Foundation. Al ruim 20 jaren werken zij samen om de wilde dieren in Kameroen te beschermen en te kunnen behouden. De Minister heeft een rondleiding gekregen van Glenn Motumba. Glenn is lid van het educatie team en is een zeer ervaren rondleider. We hopen dat de Minister en zijn personeel van de rondleiding hebben genoten en nog veel voor de wilde dieren in Kameroen gaan betekenen. PASA workshop voor Managers Afgelopen september is LWC Manager en Dierenarts Ainare Idoiaga, voor een PASA workshop naar Engeland geweest. Deze gesponsorde workshop werd bij gewoond door alle Managers van de PASA opvangcentra in Afrika en ook door Oerang-Oetang Opvangcentra uit Azië. PASA is een overkoepelende organisatie voor opvangcentra in Afrika. Een geweldige gelegenheid om kennis en ervaring met elkaar uit te wisselen. Links op de foto zie je Ainaire met nog 4 andere Spaanse Dierenartsen die allemaal werkzaam zijn in Grote Mensapen projecten. Carmen Vidal (Lwiro Primates), Rosa Garriga (Tacugama Chimpanzee Sanctuary) Rebecca Atencia ( Tchimpounga Chimpanzee Sanctuary), Karmle Liano (Centre for Orangutan Protection_IAR) en natuurlijke onze Manager Ainaire (2e van rechts). De hele week was gevuld met informatie en kennis delen over hoe te overleven als opvangcentrum, opvangen en redden van apen, introduceren van apen bij soortgenoten, educatie en medische hulp. Er is een krachtig team aan het werk om de apen in Afrika en Azie te kunnen redden. We bedanken deze personen voor hun inzet voor de apen die hun hulp hard nodig hebben.

4 Uitbreker Mac eindelijk weer naar buiten Terwijl de omheining al extra was beveiligd, kregen chimpansees Mac, Jacob, Bankim en Jack het toch voor elkaar om uit te breken. Dit was niet alleen levensgevaarlijk voor deze topuitbrekers zelf, maar ook voor het LWC personeel en de lokale bevolking. Daarom moesten de mannen een tijd binnen blijven. Dat vonden ze natuurlijk verschrikkelijk. Eerst moest er een nieuwe oplossing worden gevonden en het geld bij elkaar worden gesprokkeld om een nieuwe omheining te kunnen betalen. Ter voorbereiding, moesten Mac en Jakob worden verhuist naar het kleinere verblijf. Zij woonde samen in het grotere verblijf waar ook de groep van 50 volwassen en peuter chimpansees wonen. Het kleiner buitenverblijf is voor een groep van 11 chimpansees waar vooral de stoere mannen en de uitbrekers samen zitten. Mac en Jakob kennen de meeste al uit de tijd dat ze nog samen waren. De introductie liep dan ook helemaal goed. Papie was enorm blij om zijn oude stoere maat Mac weer terug te zien. Kijk maar eens op deze foto. Ze zijn zich samen goed aan het vermaken. Mac (foto rechts) ontmoet weer zijn grote vriend Papie

5 Stichting Weesaapjes heeft samen met de Spaanse stichting Proyecto Gran Simio een nieuwe omheining betaald. De metalen overhanging zorgt ervoor dat de chimpansees geen grip meer hebben en zich niet over het hek heen kunnen trekken. Bij deze omheining is het zelfs voor onze topuitbrekers onmogelijk om uit te kunnen breken. Op de foto linksboven zijn Chu (foto helemaal links) en Valerie (helemaal rechts op de foto) van de technische afdeling, druk bezig met de metalen ringen. Ook Assistent-manager Javier (2 e van rechts) en chimpansee verzorger Andreas ( 2 e van links op de foto) werken hard mee. Op de foto rechtsboven is Valerie alles aan elkaar aan het lassen. Uiteindelijk was het complete buitenverblijf afgewerkt met een metalen rand. En konden de mannen eindelijk na zoveel tijd naar buiten.

6 Mede dankzij Weesaapjes Donateurs zijn de uitbrekers weer buiten Het was een feest voor Mac, Jacob, Jack en Bankim om weer buiten te mogen zijn. En zoals je op deze foto kunt zien, is Mac zich ook goed aan het vermaken. Hij is alweer aan het bekijken en bedenken hoe hij hier uit zou kunnen breken. Nee, Mac bij deze kom je er echt niet uit. Mede dankzij onze donateurs kunnen de topuitbrekers weer naar buiten!!!mede door onze donateurs is Jack (zoals je op de foto hierboven en hiernaast kunt zien) heel erg blij. Mac, Jack en zijn maten willen hen dan hier ook hartelijk voor bedanken!

7 Verwoesting voor mensen en apen door palmolie Vorig jaar was ik een lange tijd in het opvangcentrum in Limbe. Iedere keer kwamen we mensen tegen van de palmolie-industrie. Al snel kwam ik tot de ontdekking dat palmolie de nummer 1 is geworden van alle plantaardige oliesoorten ter wereld en dat Nederland de grootste afnemer van palmolie in Europa is!!!!!! Zorgwekkend, want door deze steeds meer uitbreidende industrie, worden plaatselijke gemeenschappen en inheemse volken van hun grond verdreven en diverse diersoorten zoals de orang-oetan en chimpansees in (levens)gevaar gebracht. Palmolie zit in vele producten die wij dagelijks gebruiken. In biobrandstof, cosmetica, koekjes, mayonaise, schoonmaakmiddelen, koekjes, snacks, pizza, chips etc. Omdat in Indonesië al bijna alles kapot is gekapt door de palmolie-industrie ( 300 voetbalvelden per uur worden er gekapt!!!!!), zijn nu de Afrikaanse bossen aan de beurt. Als deze industrie niet een halt wordt toegeroepen, zal dit ernstige gevolgen hebben. In Indonesië zijn momenteel 3000 conflicten tussen palmoliebedrijven en de lokale bevolking. Ook de mensen in Afrika zijn aan het vechten om hun eigen grond te kunnen behouden. De lokale mensen zijn afhankelijk van de bossen om te kunnen leven. Zij halen vruchten en medicijnen uit het bos. Ook wordt hun grondwater vergiftigd door de giftige stoffen die worden gebruikt voor de palmolie plantages. Door het aanleggen van palmolie-plantages verliezen lokale mensen: bosvruchten, medicijnen, schoon drinkwater en schoon water om in te baden.

8 Ook worden door de voortdurende aanleg van palmolie-plantages het leefgebied van apen en andere wilde dieren vernietigd. Door de wegen, ook weer aangelegd door de palmolie-industrie, kunnen de stropers makkelijker apen gaan stropen. De apen en andere wilde dieren kunnen geen kant meer op. Dit jaar hebben heeft het LWC 67% meer dieren op moeten vangen dan vorige jaar. Dat is bijna het dubbele, de gevolgen van de palmolie-industrie/stroperij zijn dan ook duidelijk zichtbaar. En dat terwijl het palmolievrij kan! Nederland grootste afnemer palmolie van Europa Dit jaar heb ik het SOC opvangcentrum voor Oerang-oetangs in Sintang bezocht. Hier heb ik ook weesaapje Ribang mogen ontmoeten (zie foto hierboven). Hij is net zoals zoveel oerang-oetangs slachtoffer van de palmolie-industrie. Hij is 8 maanden oud en zijn moeder is dood gemaakt door mensen van de palmolie-bedrijven. Dat maakt mij zo verdrietig om te moeten zien dan Ribang nu al zonder moeder moet leven, terwijl hij normaal gesproken 6-8 jaar bij zijn moeder zou blijven. Op Borneo is het ellendig om te moeten aanzien dat bijna alle bossen zijn weg gekapt voor palmolie-plantages. Om uren te kunnen rijden door palmolie-plantages. Hier moest dus duidelijk iets aan gebeuren om de lokale bevolking en de wilde apen en andere dieren te helpen. Samen met een goede apenvriend Diederik Visser en vrijwilligers, zijn we een eigen website over de verwoesting van palmolie begonnen. Ik ben de website aan het opbouwen met steeds meer palmolie-vrije producten. Kijk maar eens op en hopelijk ga je de lokale bevolking en de apen helpen door ook palmolie-vrije producten te gaan kopen!!! Samen met jou kunnen we de vraag naar palmolie in Nederland verminderen. Ook jij kunt hier veel in betekenen: Op kun je lezen hoe je palmolie kunt herkennen op verpakkingen. Fabrikanten verbergen het gebruik van palmolie achter vage begrippen. De apen kunnen niet voor zichzelf opkomen en hebben jouw hulp dan ook hard nodig. Koop daarom alleen maar palmolie-vrije producten. Namens de apen en de lokale bevolking bedankt!

9 Nieuwe hangmat babychimpansees Het complete binnenen buitenverblijf van de babychimpansees, gesponsord door WWAR, is klaar! Een hangmat maakte het buitenverblijf compleet. De baby s en ome Gah gebruiken de nieuwe hangmat continue als trampoline, maar ook om na het spelen lekker uit te rusten ( zie foto Gah links en Lola rechts). Ook is het een prima schuilplek bij teveel zon of regen. Een ander klimrek is ook klaar, inclusief nieuwe touwen, schommelmogelijkhe den en kleinere hangmatten. Gah en zijn meiden bedanken de mensen van WWAR, dat ze niet alleen een geweldig veilig nieuw binnenverblijf hebben, maar ook nog eens een veilig en te gek buitenverblijf hebben gekregen. Dat was noodzakelijk omdat Gah niet meer in het kleine binnenverblijf paste en omdat er meer verblijven in de quarantaine erbij moesten komen omdat er 67% meer dieren moesten worden opgevangen. Dank je wel WWAR!!!!!! Namens Lola, Yabien, Billy, Mayos en Gah. Maar ook namens de nieuwe dieren die dankzij jullie extra verblijf konden worden opgevangen!

10 NIEUW!!!! Koop een T-shirt Deze T-shirt zijn van zeer goede kwaliteit en blijven mooi. Een origineel cadeau voor jezelf of om cadeau te geven met verjaardag, sint of de kerst. Voor volwassenen en kinderen. Door het kopen van deze T-shirts, heb je niet alleen een gaaf T-shirt, maar steun je ook de weesaapjes! Meer info : Weesaapjes hebben jouw hulp nodig! Mede door donaties kunnen we apen zoals Nvuru opvangen en kunnen we buitenverblijven opknappen zodat Mac en zijn maten veilig naar buiten kunnen gaan. De weesaapjes hebben jouw hulp ook hard nodig. Zou jij de apen met een (extra) eenmalige gift willen helpen? Voor 7,50 kunnen we 1 weesaapje 1 week melk geven. voor 15,- kunnen we educatiemateriaal kopen om de stroperij te verminderen en voor 75,- medische hulp aan de apen. Ga naar en help mee. Of doneer rechtstreeks op: rekeningnummer: NL92 INGB t.n.v. Stichting Weesaaapjes Uden Hartelijke groet, Liesbeth van der Burgt Oprichter & Voorzitter Stichting Weesaapjes P.S. Wil je een keertje een (extra) donatie overmaken voor de apen? Heel erg graag. Weesaapjes kunnen niet voor zichzelf opkomen en hebben jouw hulp dan ook keihard nodig! Dank je wel. Rekeningnummer: NL92 INGB t.n.v. Stichting Weesaaapjes Uden

1 e aap terug naar de natuur!

1 e aap terug naar de natuur! Beste weesaapjes vriend(in), 1 e aap terug naar de natuur! Voor de chimpansees, drills en gorilla s is het ( nog niet!! ) zover, maar de eerste aap is door het LWC team terug naar de natuur gebracht!!!!!!!

Nadere informatie

Door onze donateurs hebben we vele resultaten kunnen behalen:

Door onze donateurs hebben we vele resultaten kunnen behalen: Nieuwsbrief Beste weesaapjes vriend (in), Terwijl ik in het vliegtuig terug naar huis zit, breng ik jou graag op de hoogte van de apen in het opvangcentrum. Het iedere keer afscheid moeten nemen van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari 2015

Nieuwsbrief Februari 2015 Nieuwsbrief Februari 2015 Nieuwe binnenkomers: Veronica, een 3 maanden oude mona monkey is binnengebracht. Ze is achtergelaten bij de ingang van het Limbe Wildlife Centre met verwondingen aan het linker

Nadere informatie

Laatste nieuwe binnenkomer. Nieuw verblijf voor drills. Beste dierenvriend,

Laatste nieuwe binnenkomer. Nieuw verblijf voor drills. Beste dierenvriend, Beste dierenvriend, Hierbij ontvang jij weer het laatste nieuws over de apen in het Limbe WIldlife Centrum in Kameroen: Laatste nieuwe binnenkomer Limbe Wildlife Centre heeft dit jaar tot nu toe al 100

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Weesaapjes 2013-2015

Beleidsplan Stichting Weesaapjes 2013-2015 Van Beleidsplan Stichting Weesaapjes 2013-2015 Beleidsplan Stichting Weesaapjes 2013 t/m 2015 Pagina 1 van 12 Inhoudsopgave: Pagina VOORWOORD..3 DOELSTELLING..4 Visie.4 Missie/doelstelling...4 ORGANISATIE..4

Nadere informatie

DE ORANG OETAN. Bosmens

DE ORANG OETAN. Bosmens DE ORANG OETAN Bosmens Sommige mensen hebben last van hoogtevrees. Dit langharige bosmens heeft het omgekeerde. Hoog in de bomen van het tropische regenwoud zoekt hij naar rijp fruit om te eten. Hij komt

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken?

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken? Carpe Diem! Afgelopen december vertrokken vijf Nederlandse dames naar het prachtige Zuid-Afrika om hier mee te werken aan een summerschool in een township in Hermanus. Dit is een project van People4Change,

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

Kijken! Kijken! Niet kopen!

Kijken! Kijken! Niet kopen! Kijken! Kijken! Niet kopen! 1. Aanzetten 1.a Kijken! Kijken! Niet kopen! Jij gaat aan de slag met het dossier Kijken! Kijken! Niet kopen!. Welke onderdelen van het dossier ga jij maken? Overleg met je

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Wij zijn twee vrienden... jij en ik

Wij zijn twee vrienden... jij en ik Wij zijn twee vrienden... jij en ik Twee dikke vrienden... jij en ik voor Nona voor altijd negen... voor altijd in mijn hart Kika Konijn Kika Konijn was een goede vriendin van alle dieren in het bos. Ze

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

KOPPen bij elkaar en schouders eronder. Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen

KOPPen bij elkaar en schouders eronder. Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen KOPPen bij elkaar en schouders eronder Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen Mama, waarom huil je? Mama, ben je nu weer verdrietig? Papa, gaan we naar het zwembad? Waarom niet?

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Heb je naar aanleiding van dit dagboek vragen of opmerkingen? Mail me

Nadere informatie

Meld. seksueel misbruik. aan de commissie-samson

Meld. seksueel misbruik. aan de commissie-samson Meld seksueel misbruik aan de commissie-samson Help ons Mijn naam is Rieke Samson en ik wil je vragen om ons te helpen bij het onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen en jongeren. Zelf ben ik voorzitter

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Uitleg Zing in 19 mei 2013: Dat is verleidelijk!

Uitleg Zing in 19 mei 2013: Dat is verleidelijk! Uitleg Zing in 19 mei 2013: Dat is verleidelijk! In onze vorige Zing In hebben we het gehad over de druk die op jonge mensen wordt gelegd, op de vaak hoge eisen die we aan hen stellen. Maar niemand is

Nadere informatie

Mijn Hummelboekje. HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis

Mijn Hummelboekje. HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis Mijn Hummelboekje HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis Dit is Hummeltje. Hummeltje kan eventjes niet bij zijn mama en papa wonen, omdat zij nu niet voor hem kunnen zorgen. Daarom komt Hummeltje naar t Hummelhuis.

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

bab.la Uitdrukkingen: Persoonlijke correspondentie Gelukwensen Nederlands-Nederlands

bab.la Uitdrukkingen: Persoonlijke correspondentie Gelukwensen Nederlands-Nederlands Gelukwensen : Huwelijk Van harte gefeliciteerd. Wij wensen jullie alle geluk in de wereld. Van harte gefeliciteerd. Wij wensen jullie alle geluk in de wereld. Gelukwensen aan een vers Gefeliciteerd en

Nadere informatie

QUESTIONBOXLES PALMOLIE

QUESTIONBOXLES PALMOLIE QUESTIONBOXLES PALMOLIE Colofon Auteur: Amy Beerens Contact: Maarten Reichwein, WKUU, wetenschapsknooppunt@uu.nl of 030-25 33 717 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1 Doel van de les 2 2 Opzet lesplan 3 3 Uitwerking

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

De bruiloft van Simson

De bruiloft van Simson De bruiloft van Simson Weet je nog waar de vertelling de vorige keer over ging? Over Simson, de nazireeër. Wat is een nazireeër? Een nazireeër is een bijzondere knecht van God. Een nazireeër mag zijn haar

Nadere informatie

NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE!

NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE! NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE! NEPAL Nepal ligt in het werelddeel Azië en ligt tussen India en China. De oppervlakte van Nepal is 147.000 vierkante kilometer. Dat is vier keer groter dan Nederland.

Nadere informatie

Waarom zijn er ongelukkige mensen?

Waarom zijn er ongelukkige mensen? Eerste Communieproject 8 Waarom zijn er ongelukkige mensen? De mensen doen niet wat God wil Je hebt gezien wat geluk is. Als mensen van jou houden, word je gelukkig. Niet iedereen is gelukkig. Als andere

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

SAFARIPARK BEEKSE BERGEN

SAFARIPARK BEEKSE BERGEN SAFARIPARK BEEKSE BERGEN Lespakket groep 7 en 8 Zo, wij zullen jou eens een spannend lesje leren! Groep 7 Opdracht 1 Wij hebben in het safaripark verschillende giraffen. Ga er eens goed voor zitten om

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Apenheul Geschiedenis Apenheul ging voor het eerst open in 1971. Het eerste en enige park ter wereld waar apen vrij in het bos leefden en vrij tussen de bezoekers konden lopen. Het begon met wolapen, slingerapen

Nadere informatie

Wijs Worden. werkboek. deel 1 DAMON

Wijs Worden. werkboek. deel 1 DAMON Wijs Worden werkboek deel 1 DAMON WW wb deel 1 mei2009.indd 1 5/25/09 10:33:45 AM Hoofdstuk 1 Over wat echt belangrijk is Paragraaf 1 Inleiding Opdracht 1, p.8 Hieronder staan twaalf standpunten over wat

Nadere informatie

Jouw reis door de Bijbel. Uitgeverij Jes! Zoetermeer

Jouw reis door de Bijbel. Uitgeverij Jes! Zoetermeer Nieske Selles-ten Brinke Jouw reis door de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Onder de naam Jes! Junior verschijnen boeken voor kinderen tot twaalf jaar. Jes! Junior is een imprint

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Bruin &Wit Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Mireille de Vries - Numbi A mani zit nog even bij haar papa. Ze hebben net twee geweldige vakantieweken met elkaar doorgebracht. Ze zijn tien dagen naar Afrika

Nadere informatie

Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant!

Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant! Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant! We zijn aangekomen in het jaar 2016 en willen graag terugkijken naar wat de kinderen de afgelopen periode gedaan hebben. Ook deze

Nadere informatie

Het gaat goed met het weeshuis. Vorig jaar was de gezondheid van Joyce (oprichtster en moeder van het weeshuis) zorgelijk te noemen.

Het gaat goed met het weeshuis. Vorig jaar was de gezondheid van Joyce (oprichtster en moeder van het weeshuis) zorgelijk te noemen. Beste reader, Tijd voor een update uit Ghana. Het is pas anderhalve week geleden dat we zijn aangekomen, maar het voelt alsof we hier alweer maanden zijn. Op dag één was alles al als vanouds. De kinderen

Nadere informatie

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn.

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn. NIEUWSBRIEF 2 Oktober 2013-20142014 Geachte Ouders/verzorgers, De eerste 9 weken zitten erop. De leerlingen en leerkrachten hebben hard gewerkt. Met z n allen hebben we goed ons best gedaan op de leervakken,

Nadere informatie

Gefeliciteerd en de beste wensen voor jullie huwelijk. Van harte gefeliciteerd met jullie jawoord!

Gefeliciteerd en de beste wensen voor jullie huwelijk. Van harte gefeliciteerd met jullie jawoord! 祝 福 : 结 婚 Van harte gefeliciteerd. Wij wensen jullie alle geluk in de wereld. Van harte gefeliciteerd. Wij wensen jullie alle geluk in de wereld. Gefeliciteerd en de beste wensen voor jullie huwelijk.

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014

Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014 Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014 Beste ouders We knipperen met onze ogen en het is alweer maart. De afgelopen maanden hebben we een hoop activiteiten achter de rug. Sinterklaas is op bezoek geweest,

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

Actie Schoenenmaatjes

Actie Schoenenmaatjes Sluisjournaal 18 e jaargang nr.2 december 2015 Welkom bij deze speciale editie, die bol staat van de sinterklaasviering. En goed voorbeeld doet goed volgen, want ook de kinderen gaven cadeautjes aan de

Nadere informatie

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober Lieve broer! 12-19 oktober Je bent nog maar 1 week weg, en ik mis je al! Hopelijk zie ik je nog terug! Ik heb gehoord dat er al heel wat mannen zijn gestorven! Jij nog niet,gelukkig! En,papa, alles goed

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Hoeráááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!

Hoeráááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!! Stalnieuws mei 2011 Hoeráááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!! 7 april is Jüpi 1 jaar geworden! 11 mei komt de veearts op bezoek om deze hengstenman íets minder mannelijk temaken waardoor

Nadere informatie

Dag 16: De cadeautjes stromen binnen

Dag 16: De cadeautjes stromen binnen Dag 16: De cadeautjes stromen binnen Geplaatst op 11 september 2011 door Johan Hier is de foto van de drie meiden van de discotheek. Ze hebben lol gehad. Vol verhalen kwamen ze terug. Uhm, Vincy en Hao

Nadere informatie

Hoe je je voelt. hoofdstuk 10. Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld:

Hoe je je voelt. hoofdstuk 10. Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld: hoofdstuk 10 Hoe je je voelt Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld: zenuwachtig wakker worden omdat je naar school moet, vrolijk

Nadere informatie

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Soms voel je je gevangen door het leven. Vastgezet door de drukte, en beklemd in je eigen hoofd. Je voelt je niet vrij en je voelt geen liefde. Met deze tips breng

Nadere informatie

Jouw avontuur met de Bijbel

Jouw avontuur met de Bijbel Nieske Selles-ten Brinke Jouw avontuur met de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a.

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Nieuwskraker nr. 16, 10 april 2015 Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Wat komen gaat Agenda 13 t/m 24 april: Entreetoets groep 7 Ook deze week: gesprekken met ouders van leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 1, uitgave 3, september 2014

Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 1, uitgave 3, september 2014 Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 1, uitgave 3, september 2014 23 september bestaat SZA 1 jaar! Ik wil persoonlijk alle vrijwilligers, donateurs, sponsors en mensen/ bedrijven waarmee we samenwerken

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

Wat vertel ik mijn kind als ik opgenomen word? Praten helpt. Verslavingspreventie Mondriaan

Wat vertel ik mijn kind als ik opgenomen word? Praten helpt. Verslavingspreventie Mondriaan Wat vertel ik mijn kind als ik opgenomen word? Praten helpt Verslavingspreventie Mondriaan Wat vertel ik mijn kind als ik opgenomen word? Alle ouders hebben het beste voor met hun kinderen. Ouders vragen

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Alles over het voordeel van periodiek schenken Iedere euro telt! Iedere euro telt. Daarom vertellen we u graag hoe u met een periodieke schenking aan Stichting

Nadere informatie

ontbossing fragmentatie vlees van bos-dieren handel ebola manier om dieren te vangen illegaal dier dat thuis gehouden wordt

ontbossing fragmentatie vlees van bos-dieren handel ebola manier om dieren te vangen illegaal dier dat thuis gehouden wordt Vul de apenstrip in De tekeningen hieronder zijn stripverhalen over mensapen, getekend door schoolkinderen. De kinderen maken zich zorgen over het lot van de mensapen in het wild. En zij tekenen verhalen

Nadere informatie

bab.la Uitdrukkingen: Persoonlijke correspondentie Gelukwensen Nederlands-Grieks

bab.la Uitdrukkingen: Persoonlijke correspondentie Gelukwensen Nederlands-Grieks Gelukwensen : Huwelijk Van harte gefeliciteerd. Wij wensen jullie alle geluk in de wereld. Συγχαρητήρια. Σας ευχόμαστε όλη την ευτυχία του κόσμου. Gelukwensen aan een vers Gefeliciteerd en de beste wensen

Nadere informatie

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197 Inhoud Aan jou de keuze 7 D/2012/45/239 - isbn 978 94 014 0183 8 - nur 248 Tweede druk Vormgeving omslag en binnenwerk: Nanja Toebak, s-hertogenbosch Illustraties omslag en binnenwerk: Marcel Jurriëns,

Nadere informatie

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers, Fiets

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers, Fiets Nieuwsbrief nummer 1, 5 februari 2015. Beste volgers, Met trots mail ik jullie hierbij mijn 1 e nieuwsbrief ter voorbereiding op mijn avontuur. Op 4 juni aanstaande ga ik samen met Dennis van Berkel en

Nadere informatie

Sponsoring voorbeeldmails

Sponsoring voorbeeldmails Sponsoring voorbeeldmails In dit document hebben we een aantal voorbeeldmails opgesteld, die je kunt sturen naar verschillende contacten voor sponsoring. Ter info: dance4life is een brandname en wordt

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA Nieuwsbrief mei 2010 Uitgave van Stichting Polliewollie De Pollewop NR 4 AGENDA 23 AUGUSTUS 1 e dag open! SEPTEMBER Openingsfeest In deze nieuwsbrief: Polliewollie Spring SALE groot succes! Verbouwing

Nadere informatie

Ervaringen van deelnemers Individuele begeleiding

Ervaringen van deelnemers Individuele begeleiding PRAKTIJK VOOR VERLIESVERWERKING Wilma Luyke Doetinchem Ervaringen van deelnemers Individuele begeleiding "Ik kan U vertellen dat ik in zak en as zat voordat ik bij Wilma aanklopte. Mijn vrouw is plotseling

Nadere informatie

De brug van Adri. Rollen: Verteller Martje Adri Wim

De brug van Adri. Rollen: Verteller Martje Adri Wim De brug van Adri Rollen: Verteller Martje Adri Wim Daar loopt een meisje. Ze heet Martje. Ze kijkt boos en loopt langzaam. Ze weet niet waarheen. Martje kent Wim. Hij woont in dezelfde straat, maar Wim

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

OVER CHIMPANSEES LENGTE

OVER CHIMPANSEES LENGTE OVER CHIMPANSEES Wil je graag iets weten over chimpansees? Hier vind je van alles over hun! Handig voor als je bijvoorbeeld iets over ze wilt vertellen op school, een spreekbeurt wilt houden of een werkstuk

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Nieuwsbrief Amigos maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Voorwoord Beste Amigos, Terwijl wij hier in Nederland al weer helemaal het gevoel krijgen in het voorjaar te zijn beland, hebben de bursalen in Guatemala

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL CHATTEN verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL Stotteren Kom op, Roy. Het is allang tijd. De leraar informatica legt een hand op Roys schouder. Maar Roy kijkt niet op of om. Hij zit achter de fijnste computer

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

Begroting Begrotingsplan World of Wildlife l versie juni 2018 l 1 van 5

Begroting Begrotingsplan World of Wildlife l versie juni 2018 l 1 van 5 Begroting 2018-2020 Begrotingsplan World of Wildlife 2018-2020 l versie juni 2018 l 1 van 5 1. Motivatie, missie en doelstelling 1.1 Motivatie De mens eist steeds meer ruimte op en gaat destructief om

Nadere informatie

worden. Het gaat immers in dit leven niet om wat je hebt, het gaat om wat je doet.

worden. Het gaat immers in dit leven niet om wat je hebt, het gaat om wat je doet. Voor oma. Het gaat in dit leven niet om wat je hebt. Het gaat in dit leven om wat je doet. Het gaat om de keuzes die je maakt. Open je hart voor de ander, want je bent, omdat wij samen zijn. In de winter

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

PeerEducatie Handboek voor Peers

PeerEducatie Handboek voor Peers PeerEducatie Handboek voor Peers Handboek voor Peers 1 Colofon PeerEducatie Handboek voor Peers december 2007 Work-Wise Dit is een uitgave van: Work-Wise info@work-wise.nl www.work-wise.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN KLEINE MENSEN GROTE WENSEN Voor de betere kinderopvang DOOR DE OGEN VAN KINDEREN Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang

Nadere informatie

Nieuwsbrief. S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a. December

Nieuwsbrief. S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a. December Nieuwsbrief S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a December 2013 Onderwijs is het meest krachtige wapen dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen Nelson Mandela www.facebook.com/projectgroepkenya

Nadere informatie

Adam en Eva eten van de boom

Adam en Eva eten van de boom Adam en Eva eten van de boom God maakt een prachtig paradijs. Hij zegt: Het is heel goed. Maar God heeft ook een vijand, En weet jij wel wat hij doet? Het mooie wat God heeft gemaakt, maakt hij juist graag

Nadere informatie

Vanuit de ouderraad.

Vanuit de ouderraad. Juni 2013 Vakantie Wat gaat een jaar toch snel voorbij! Een jaar waarbij weer veel is gebeurd. We hebben met z'n allen hard gewerkt en we mogen trots zijn op onze leerlingen, het personeel en de school.

Nadere informatie

DE SIBERISCHE TIJGER

DE SIBERISCHE TIJGER DE SIBERISCHE TIJGER In de sneeuw! Er zijn veel verschillende soorten katten op de wereld. Denk maar eens aan de huiskat, leeuw, sneeuwpanter of cheeta. Allemaal behoren ze tot de familie van de katachtigen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB december 2013

Nieuwsbrief SHIB december 2013 Nieuwsbrief SHIB december 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB Terug- en vooruitblik Als maakster van deze nieuwsbrief sta ik verbaasd, het

Nadere informatie

Stichting Kansarme Dieren

Stichting Kansarme Dieren Stichting Kansarme Dieren Jaarverslag 2012 Algemeen De aanleiding voor het oprichten van de Stichting Kansarme Dieren (januari 2011) was de moeilijke situatie van vooral oudere en/of chronisch(e) zieke

Nadere informatie

Spreekbeurt: Dierverzorger word je niet zomaar!

Spreekbeurt: Dierverzorger word je niet zomaar! Spreekbeurt: Dierverzorger word je niet zomaar! 10-14 jaar Als men aan kinderen tussen tien en twaalf jaar oud de vraag stelt, wat ze later willen worden, dan staat het beroep van dierverzorger in de top

Nadere informatie