Ascon- nieuwsbrief 84

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ascon- nieuwsbrief 84"

Transcriptie

1 Ascon- nieuwsbrief 84 Foto: Sidderrog tijdens nachtduik Dolphinhouse.. 1. Wat gebeurd(e) er in 2018: 1 Nieuw bestuur samengesteld tijdens ALV. 2 Nieuw perslucht vulstation in clubhuis Madelief. 3 Opleidingen & cursussen. 4 Opbouw nieuwe Ascon-Website. 5 Activiteiten ( Boogschieten, duiken in Mexico, berging douaneboot ). 2. Wat gaat er gebeuren in 2019: 1 Toekomst-visie van het nieuwe bestuur. 2 Belangrijke data ( zwembad-barrooster, opleidingen en verenigingsactiviteiten, ALV-BBQ ). 3 Opleidingen & cursussen ( jeugd, 1*, 2*, specialties, reanimatie, toezichthouder zwembad ). 4 Activiteiten ( familie-avond, Nieuwjaarsduik, duikvaker, boogschieten, Noordzeeduik, duikvakanties ). 5 Nieuwe jaarplanning. 3. Contactgegevens Ascon: 1 De nieuwe Ascon bestuur gegevens. 2 Overige Ascon contactpersonen.

2 1.1 Nieuw bestuur samengesteld tijdens ALV : Tijdens de ALV is een nieuw bestuur formatie gekozen. Deze bestaat uit de volgende bestuursleden: - Voorzitter Sven Fioole - Penningmeester Claudia van Blijswijk - Secretaris Maarten-Jan van Blijswijk - Bestuurslid ARBO Nol Arkesteijn - Hoofdtrainer Alex van der Zalm - Algemeen bestuurslid Edward Ligthart - Algemeen bestuurslid Patrick de Waal Door omstandigheden zijn dit jaar veel bestuurswisselingen ontstaan. Om te voorkomen dat over drie jaar weer bijna iedereen vervanging moet/kan worden is besloten dat het bestuur de komende twee jaar, elk jaar minimaal twee functies weer verkiesbaar zal stellen zodat hierin weer spreiding ontstaat. 1.2 Nieuw perslucht vulstation in clubhuis Madelief : Eindelijk is ons eigen eerste vulstation operationeel!!! Door de donatie van Cok en het werk van diverse clubleden hebben we nu zelf een compressor waarmee we onze eigen verenigingsflessen kunnen vullen, maar ook onze clubleden op de vrijdag avond, onder het genot van een drankje, de fles kunnen vullen! Hiervoor zijn nu vulkaarten te koop bij de bar. Kosten voor een vulkaart zijn 20,- voor tien vullingen. Alleen de goedgekeurde flessen worden gevuld door Nol, Patrick of Edward. Het zelf vullen van je fles is niet toegestaan..

3 1.3 Opleidingen & cursussen : Afgelopen jaar hebben 3 leden de 2* en 3* opleidingen gevolgd. Thijs van Blijswijk en Stan van de Steenoven hebben de 2* succesvol afgerond. Nol Arkesteijn heeft zijn 3* succesvol afgerond. Alsnog gefeliciteerd Nol, Thijs & Stan. Ook hebben Emmy, Nol, Stan en Colette de specialty droogpakduiken succesvol afgerond. Deze specialty werd door Patrick gegeven. Alex heeft de modules Redden en Reanimatie gegeven. 1.4 Opbouw nieuwe Ascon Website door Tommy : In de zomer is er een begin gemaakt met de vernieuwing van de website. Een klein overzicht van de geplande veranderingen: Ander lettertype, zodat de teksten beter te lezen zijn. Verbetering/modernisering lay-out Minder opties in het menu en webpagina s worden samengevoegd. De teksten op de webpagina s zullen worden herschreven. Kijken of het mogelijk is om een bijlage toe te voegen aan een te versturen mail. Mogelijkheid bekijken of de herinneringsmail voor zwembadtraining en bardienst te verbeteren is. Komende tijd worden al deze veranderingen toegepast zodat onze Ascon-website er weer lekker fris, bondig en up tot date uit zal zien. Het streven is om de website in februari gereed te hebben en online te kunnen zetten. Mochten er nog suggesties zijn dan hoort Tommy dat graag. Hij is elke week wel aanwezig in zwembad of clubhuis.. zo niet. ff mailen.

4 1.5:Activiteiten : In 2018 zijn er diverse activiteiten geweest zoals Nieuwjaarsduik, Paasduiken, Boogschieten, Mexicovakantie en als klap op de vuurpijl het opduiken van een douaneboot in Madepolderplas. Hieronder enkele foto s van deze gebeurtenissen. Boogschieten op 18 April bij de Hoekse Boogschiet Club: Het boogschieten werd wederom georganiseerd door: Tanja van Dijk. De Boogschiet-Specialty werd door Hans Deijl gegeven. ( rechter foto ) Duiken met Patrick:

5 Duikvakantie Mei/Juni in Mexico: Bootduiken Cozumel Tempels bij Tulum Groene Zeeschildpad. Barracuda Verpleegstershaai Grotduiken bij Tajma Ha ( Tasj Mahal ) Berging Douaneboot de Albatros door Patrick en Stan onder toezicht van Emmy:

6 2.1 Toekomst-visie van het nieuwe bestuur : 2019 staat voor de deur een daarmee ook een nieuw verenigingsjaar voor Ascon en haar leden. Het nieuwe jaar zal voor Ascon in het teken staan van het werven van nieuwe leden. Momenteel verkeerd het leden aantal zich in een kritieke fase, van rond de 40 leden. Voor de toekomst van Ascon kunnen we nieuwe leden goed gebruiken, actieve werving door iedereen is hierin van groot belang. Niet alleen nieuwe leden zijn van harte welkom maar ook duikliefhebbers die alleen een opleiding of specialty willen volgen zijn van harte welkom. Heb je leuke goede ideeën om nieuwe leden te werven of ken je mensen ( familie, buren, vrienden, collega s e.d. ) die misschien interesse hebben.. maak ze duikgek!!! Nodig ze uit voor een gratis introductieduik of om gratis een aantal keren mee te trainen. Mocht je iemand voor een introductieduik hebben, geef dit dan even door aan Cock Wols. Op de achtergrond vinden er ook open gespreken plaats met H2O uit Naaldwijk. Twee jaar geleden hebben wij ook al eens met elkaar gesproken, maar dit is door diversen omstandigheden op een lager pitje komen te staan. Momenteel wordt er gekeken op welke gebieden we meer voor elkaar kunnen betekenen en hoe we kunnen samenwerken. Dit kan op diverse vlakken plaatsen vinden, variërend van opleidingen tot het organiseren van gezamenlijke activiteiten. Een eerste voorbeeld hiervan is de afdaling van de Ourthe in de Ardennen welke georganiseerd wordt om elkaar beter te leren kennen. Meer info over deze activiteit vind je onder 2.4 Activiteiten. Zoals voorgaande jaren willen we opleidingen en specialties breed aanbieden aan de leden. Voor 2019 hebben we dan ook een aantal opleidingen en specialties gepland staan voor onze leden maar ook voor niet leden. Mocht je interesse hebben of iemand weten die graag zijn 1*-duikbrevet wil halen, laat een van de instructeurs dit dan weten. Meer info over alle opleidingen en specialties 2019 vind je onder 2.3 Opleidingen en cursussen. Het verder uitwerken van de toekomstvisie voor 2019 kan het bestuur echter niet alleen. Wij vragen een iedere dan ook zijn steentje bij te dragen en alle ideeën en hulp zijn welkom. Laat ieder Ascon-lid een niet-onderwatersporter uitnodigen voor een introductieduik om kennis te maken met onze vereniging onder en boven water. Meer naamsbekendheid is zo gegarandeerd en wie weet levert het nieuwe leden op. Samen maken wij er een mooi duikjaar van!!

7 2.2 Belangrijke wijzigingen binnen de vereniging: We hebben als vereniging te maken met een teruglopend ledenaantal. Rond de jaarwisseling is deze onder de 40 personen gezakt. Tevens stijgen de kosten. De grootste stijging voor ons is de huur van het zwembad. Dit is reeds met het zwembad besproken. We hebben als vereniging van het eerste uur bij het zwembad een uitzonderlijke positie en een relatief lage huur. Verdere verlaging zit er niet in. Ook minder uren ( b.v. in de zomervakantie dicht ) zal niet helpen daar we een jaar-huur betalen en dus de kosten dan over minder avonden worden verdeeld. Eén en ander heeft ertoe geleid dat we als bestuur de volgende contributie wijzigingen per 1 januari 2019 zullen invoeren: - Contributie volwassenen: 21,50/mnd. ( was 19,00/maand ) - Contributie jeugd ( t/m 17 jaar ): 12,25/mnd. ( was 11,00/maand ) We begrijpen dat dit een flinke verhoging is, maar is nodig voor het voorbestaan van de vereniging. Ook blijkt dat veel leden pas laat betalen. Graag vragen we dan ook de contributie als een automatische betalingsopdracht in te stellen. Dit voorkomt nare verrassingen aan het einde van het jaar. Ook de NOB heeft de contributie verhoogt: - NOB contributie volwassenen: 43,00/jaar ( was 42,50/jaar ) - NOB contributie jeugd (t/m 17 jaar): 18,65/jaar ( was 18,40/jaar ) Graag deze contributie in januari aan de vereniging overmaken. Dan kunnen wij dit weer naar de NOB overmaken. Om de opleidingsdrempel wat te verlagen hebben we gekozen de kosten hiervoor te verlagen. Tevens hebben we ervoor gekozen de kosten aan de NOB uit onze kosten te houden daar je als lid dit toch zelf moet aanvragen en daarin dan ook je eigen keuzes kan maken. Hiermee komen de opleidingskosten op de volgende bedragen: - 1* 50,- + kosten opleidingsboek en BRK, + jaar lidmaatschap NOB en Ascon. - 2* 40,- + kosten opleidingsboek en BRK, + jaar lidmaatschap NOB en Ascon. - 3* 30,- + kosten opleidingsboek en BRK, + jaar lidmaatschap NOB en Ascon. ( BRK = Brevet Registratie Kaart ) De cursist moet zelf zorgdragen voor de benodigde (duik-)materialen. Alle opleidingskosten zijn de kosten per opleidingsjaar.

8 2.3 Opleidingen en cursussen : Dit jaar staan er het gehele jaar door enkele opleidingen en specialties gepland, zoals een 1*-opleiding, EHBO, specialty Nitrox en toezichthouder zwembad. Onderstaand en op de jaarplanning treffen jullie alle data en tijden aan met betrekking tot deze opleidingen en specialties. In het eerste kwartaal van 2019 ( januari ) wordt er een nieuwe 1*-opleiding gegeven, hiervoor hebben zich al vier gegadigden gemeld. De 1*-opleiding bestaat uit 6 theorie avonden in het clubhuis gevolgd door praktijk in het zwembad. Ter afsluiting vinden er 6 buitenduiken plaats om al het geleerde in het buitenwater te beleven. De kosten hiervoor zijn 50,- excl. NOB opleidingsboek en BRK. Wil je zelf mee doen of weet je nog iemand die geïnteresseerd is laat een van de instructeurs (Alex, Maarten-Jan, Emmy, Patrick of Henk) dit dan even weten. Ook gaan we aan de gang met Scubadoo. Dit zijn snorkel diploma s voor de jeugd vanaf 12 jaar. Wanneer de drie snorkeldiploma s zijn behaald kan, bij voldoende animo, de jeugd ook een zwembad duikbrevet opleiding volgen. Ondanks dat dit is opgezet om onze jeugd meer bij de vereniging en onze activiteiten te betrekken is het ook erg leuk voor de wat oudere jeugd. Dus iedereen die zijn snorkeltechnieken een boost wil geven kan zich opgeven bij onze hoofdtrainer Alex van der Zalm (contactgegevens zie einde nieuwsbrief). De module toezicht is voor alle trainers ( en uiteraard leden die het leuk vinden om mee te doen ) in het kader van de veiligheid in en rondom het zwembadwater. De module wordt op vrijdagavond 8 en 22 maart 2019 om 19:30 uur gehouden en bestaat uit een stuk theorie (clubhuis) met daarna praktijk in het zwembad. Wil je meedoen met deze module geef je dan op bij Alex van der Zalm. Eind 2e kwartaal wordt de specialty Nitrox gegeven. Deze bestaat uit twee theorielessen in het clubhuis, een gasanalyse met duikplanning en twee buitenwaterduiken met Nitrox. Om mee te mogen doen met deze specialty dien je minimaal een 1*-duikbrevet te hebben. De kosten voor deze specialty bedragen 75,-, incl. boek en brevetkaart en excl. eventuele huur van duikuitrusting en/of Nitrox fles. Mocht je interesse hebben geef je dan op bij Alex van der Zalm Ook dit jaar wordt de herhaling EHBO en reanimatie gehouden om een ieder op de hoogte te brengen van de laatste reanimatie technieken, deze wordt gegeven 8 en 15 november. Verdere info omtrent inschrijving hiervoor en tijden volgen spoedig. We zijn nog aan het kijken voor een leuke cursus na de zomervakantie. Als er goede suggesties zijn horen we die graag!!

9 2.4 Activiteiten : Zondag 6 januari organiseert Patrick de Nieuwjaars duik in de Zevenhuizerplas. Adres = Strandweg 1, 2761-DM te Zevenhuizen. Verzamelen op locatie om 11.00uur op parkeerterrein achter restaurant de Strandgaper. Duikvaker en 3 februari staat de Duikvakerbeurs in Expo-Houten op de kalender. Voor een ieder die op de hoogte wil zijn van nieuwste noviteiten en gadgets op het gebied van duiken en ideeën wil op doen voor mooie vakantie bestemmingen een must. Ook dit jaar willen wij de duikvaker bezoeken en daarna als daar animo voor is ergens een lekker hapje eten. Wil je mee, laat dan even weten aan Sven of Ed. Afdaling in de Ourthe samen met H2O: Duikteam H2O Westland uit Naaldwijk heeft ons gevraagd om als leuke activiteit mee te doen met de afdaling in de Ourthe. Enkele jaren geleden hebben enkele Die Hard leden van Ascon al eens mee gedaan. Zou jij ook eens mee willen doen met deze afdaling geeft je dan op bij het bestuur. De afdaling zal gehouden worden op 24 februari 2019 en vindt plaats tussen de dorpjes Bomal en Hamoir met een afstand van 9 km. Inschrijven kan tot 20 februari en kost 8,- Voor de zomervakantie (en als het even kan na de Nitrox opleiding) willen we weer een duik op de Noordzee plannen. Voor deze duik is minimaal een 2-sters brevet nodig. Exacte datum en wrak moeten nog worden bepaald. Maarten-Jan organiseert deze duik, gegadigden kunnen zich dan ook bij hem opgeven. Begin oktober staat er weer een clubduikvakantie gepland. Deze vakantie staat gepland rond week 41 (7-10 t/m 13-10). Dit kan een aantal dagen afwijken i.v.m. beschikbaarheid van de vlucht/hotel en de duur van deze vakantie ( 8 of 11 dagen ). De duiklocatie staat nog niet vast, maar het wordt in iedere geval lekker warm water en water waar ieder lid mag duiken (uiteraard dien je wel minimaal 1*-brevet te hebben) en betaalbaar. Mocht je interesse hebben laat Ed of Sven dit dan alvast weten en zet deze data in je agenda. 2.5 Nieuwe jaarplanning : In de nieuwsbrief hierboven hebben jullie veel kunnen lezen over nieuw opleidingen, specialties modules en activiteiten. Om het e.e.a. overzichtelijk te maken is een totaal planning gemaakt. Op deze totaal planning, welke straks terug te vinden is op de website, kunnen jullie precies terug vinden wanneer welke activiteit plaats vindt. Aanvullende info omtrent deze activiteiten zal terug te vinden zijn onder betreffende website buttons/tabs of via app in Ascon Info. Tevens zijn in deze planning het zwembad- en barrooster opgenomen.

10 De nieuwe Ascon bestuur gegevens: Voorzitter Sven Fioole Penningmeester Claudia van Blijswijk Secretaris Maarten-Jan van Blijswijk Bestuurslid ARBO Nol Arkesteijn Hoofdtrainer Alex van der Zalm Algemeen bestuurslid Edward Ligthart Algemeen bestuurslid Patrick de Waal Overige Ascon contactpersonen: Coördinator introductieduiken Cock Wols Vertrouwenspersoon Nol Arkesteijn Bar inkoper Cock Wols Chef frituur Jordy Vellekoop Website beheerder Tommy Borsboom Nieuwsbrief Edward Ligthart Website: We hopen met z n allen natuurlijk weer een mooi duikjaar te gaan beleven. Lekker trainen, gezellig allemaal naar het clubhuis, duiken in Nederland en buitenland. Familie avonden, ALV en de BBQ, gezelligheid etc. Maar bovenal denken aan onze toekomst Heb je de nieuwsbrief GOED gelezen? Heb je ideeën? Laat het ons weten!! We zien jullie graag allemaal op de familie avond ( vrijdag 04 januari 2019 ) Deze nieuwsbrief is met veel zorg samengesteld, lees alles aandachtig en geniet bovenal ook van de inzendingen.

Ascon- nieuwsbrief 85

Ascon- nieuwsbrief 85 Ascon- nieuwsbrief 85 1. ASCON Nieuwsbrief 85: 1 Nieuws van de voorzitter ( Sven ). 2 Nieuws van de secretaris ( MaartenJan ). 3 Nieuws van Activiteiten Commissie ( Edward ). 4 ALV & BBQ. ( datum-wijziging

Nadere informatie

1. Nieuws van de voorzitter ( noot-79 ) ALV, Barrooster, nieuw lid, Egypte, 2*opleiding, familie avond, NOB contributie

1. Nieuws van de voorzitter ( noot-79 ) ALV, Barrooster, nieuw lid, Egypte, 2*opleiding, familie avond, NOB contributie Nieuwsbrief Maart April 2014 1. Nieuws van de voorzitter ( noot-79 ) ALV, Barrooster, nieuw lid, Egypte, 2*opleiding, familie avond, NOB contributie 2. Sea-Life Scheveningen ( Patrick de Waal ) 3. Kortings

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari-Februari 2014

Nieuwsbrief Januari-Februari 2014 Nieuwsbrief Januari-Februari 2014 1. Nieuws van de voorzitter ( noot-78 ) 2. Nieuwjaarsduik Oostvoorne ( Stan ) 3. Verjaardagen 4. Nieuw soort adem-automaat ( Sven ) 5. Te koop aangeboden ( Patrick ) 6.

Nadere informatie

Nieuwsbrief November December Nieuws van de voorzitter ( noot-82 )

Nieuwsbrief November December Nieuws van de voorzitter ( noot-82 ) Nieuwsbrief November December 2014 1. Nieuws van de voorzitter ( noot-82 ) Familie avond, Persluchttrainingen 2015, Zwembad-& barrooster 2015, Duikvakantie 2015, Blijdorp-Oceanium, 2. Website Ascon ( Hugo

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari Februari 2016:

Nieuwsbrief Januari Februari 2016: Anemoonkreeft tijdens nachtduik Sakhwa Abu Galawa Nieuwsbrief Januari Februari 2016: 1. Nieuws van de voorzitter ( noot-83 ) 1 Familie avond 8-januari 2 Nieuwjaarsduik Oostvoorne 3 Zwembad-& barrooster

Nadere informatie

Informatie Welkom... 2 Opleidingen... 2 Duikuitrusting... 5 Contributie, lidmaatschap NOB en kosten opleiding... 7 Contact... 8

Informatie Welkom... 2 Opleidingen... 2 Duikuitrusting... 5 Contributie, lidmaatschap NOB en kosten opleiding... 7 Contact... 8 Informatie 1 Welkom... 2 2 Opleidingen... 2 2.1 Opleidingseisen... 2 2.2 Duikmedische keuring... 2 2.3 Welke opleidingen kan ik volgen... 3 2.4 1*-Opleiding... 4 2.5 2*-Opleiding... 5 2.6 3*-Opleiding...

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mei Juni 2014. 1. Nieuws van de voorzitter ( noot-80 )

Nieuwsbrief Mei Juni 2014. 1. Nieuws van de voorzitter ( noot-80 ) Spaanse Danseres Nachtduik Dolphin-House Nieuwsbrief Mei Juni 2014 1. Nieuws van de voorzitter ( noot-80 ) ALV, Panda, Oceanium, Flessen-check, Koopjestafel, Familie avond, Barrooster 2. Paasduik ( Tommy

Nadere informatie

De opleidingen Nederlandse Onderwatersport Bond

De opleidingen Nederlandse Onderwatersport Bond CMAS De opleidingen Duikteam Budel is een vereniging en bied haar leden de mogelijkheid om opleidingen tot persluchtsportduiker te volgen volgens de richtlijnen van de Nederlandse Onderwatersport Bond.

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-07 Terugkijkend op een fantastisch geslaagd openingsfeest gisteravond, voelt mijn lijf aan alsof ik een dag in een achtbaan heb gezeten.

Nadere informatie

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster. Opleidingskosten Dive Guide Opleiding + 399,- Specialty Science of Diving = 170,-

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster. Opleidingskosten Dive Guide Opleiding + 399,- Specialty Science of Diving = 170,- Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide Minimale leeftijd: 15 jaar Minimale leeftijd professional 18 jaar Aantal duiken bij begin: 40 (25 uur) Aantal duiken voor brevet: 50 (32 uur) Specialty

Nadere informatie

HAPPY NEW YEAR!! CLUBBLAD VAN OSV DE GUPPEN LISSE JANUARI Guppenblub. In dit nummer: Happy New Year 1 Impressie Nieuwjaarsduik 2 Hamertje Tik 3

HAPPY NEW YEAR!! CLUBBLAD VAN OSV DE GUPPEN LISSE JANUARI Guppenblub. In dit nummer: Happy New Year 1 Impressie Nieuwjaarsduik 2 Hamertje Tik 3 JANUARI 2010 HAPPY NEW YEAR!! Guppenblub Een heel gezond, gelukkig en bubbelend nieuw jaar voor alle Guppen! We beginnen met de traditionele opwarmer van het jaar: de Nieuwjaarsduik! Op pagina 2 zie je

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-05 Het is weer FEEST!!!!!!! In deze nieuwsbrief; Sealand Diving en Buddyfish hebben een eigen Course Director Vanaf nu is Sealand Diving

Nadere informatie

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin: Aantal duiken voor brevet: 18 jaar 40 (25 uur) 50 (32 uur) Specialty Science of Diving Minimum leeftijd

Nadere informatie

- CMAS 1* Diver - CEDIP 1* Diver - RSTC (PADI, NAUI, enz) Openwater Diver

- CMAS 1* Diver - CEDIP 1* Diver - RSTC (PADI, NAUI, enz) Openwater Diver Profiel Duiker 1-ster De Duiker 1-ster wordt in het Engels aangeduid als Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende term, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de VVW- Duiker 1-ster in zijn

Nadere informatie

Informatiebrochure Onderwatersportvereniging ALBATROS Vianen

Informatiebrochure Onderwatersportvereniging ALBATROS Vianen Informatiebrochure Onderwatersportvereniging ALBATROS Vianen September 2013 Correspondentieadres OSV Albatros Reigerskamp 630 3607 JL Maarssen 06 38 22 36 08 www.osvalbatros.nl duikalbatros@gmail.com 1.

Nadere informatie

SIGMA Vademecum DUIKER 1-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 6 Duiker 1-ster

SIGMA Vademecum DUIKER 1-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 6 Duiker 1-ster DUIKER 1-STER SIGMA Vademecum Page 1 of 6 Inhoud 1 Profiel...3 2 Conformiteit...3 3 Doelstelling...3 6 Inhoud van de opleiding...4 6.1 Theorie...4 6.2 Zwembad...4 6.3 Buitenwater...4 6.4 Hulpverlening...4

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

TOELICHTING OP ONDERSTAAND INSCHRIJFFORMULIER

TOELICHTING OP ONDERSTAAND INSCHRIJFFORMULIER Blad 1 van 5 TOELICHTING OP ONDERSTAAND INSCHRIJFFORMULIER Enkele aandachtspunten betreffende opgave lidmaatschap op dit informatieformulier: * Verzoek tot toelatingsformulier en de éénmalige machtiging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Voorwaarden, rechten en plichten. Leden HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Artikel 1 1. Leden zijn natuurlijke personen die conform de statuten zijn toegelaten tot het lidmaatschap. 2. De vereniging kent leden en

Nadere informatie

Nieuwsbrief MHCU. Oktober 2017

Nieuwsbrief MHCU. Oktober 2017 Nieuwsbrief MHCU Oktober 2017 Van de voorzitter Gelukkig nieuwjaar voor alle MHCUleden en betrokkenen! Dat klinkt misschien vreemd, maar het is een nieuw hockeyjaar en daar horen ook goede voornemens bij.

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Tel: AQUA LOVE DIVE CENTER

Tel: AQUA LOVE DIVE CENTER INFOBLAD 2018 Duiken en overnachten in Emsland(DE) Het is leuk en gevarieerd duiken in Kreisland Emsland. Dit ligt net over de grens bij de provincies Groningen en Drenthe. Er zijn hier rond de 10 duiklocaties,

Nadere informatie

Duikvereniging. Het Rooie Paerd. Blad 1 van 5 TOELICHTING OP ONDERSTAAND INSCHRIJFFORMULIER

Duikvereniging. Het Rooie Paerd. Blad 1 van 5 TOELICHTING OP ONDERSTAAND INSCHRIJFFORMULIER Blad 1 van 5 TOELICHTING OP ONDERSTAAND INSCHRIJFFORMULIER Enkele aandachtspunten betreffende opgave lidmaatschap op dit informatieformulier: * Verzoek tot toelatingsformulier en de éénmalige machtiging

Nadere informatie

informatiebrochure Vianen Onderwatersportvereniging ALBATROS Juni 2016 Correspondentieadres: OSV Albatros Reigerskamp JL Maarssen

informatiebrochure Vianen Onderwatersportvereniging ALBATROS Juni 2016 Correspondentieadres: OSV Albatros Reigerskamp JL Maarssen informatiebrochure Onderwatersportvereniging ALBATROS Vianen Juni 2016 Correspondentieadres: OSV Albatros Reigerskamp 630 3607 JL Maarssen 06 38223608 www.osvalbatros.nl duikalbatros@gmail.com Inhoud 1.

Nadere informatie

PADI Specialties Opleiding schema 2015: Diveplace Utrecht

PADI Specialties Opleiding schema 2015: Diveplace Utrecht PADI Specialties Opleiding schema 2015: Diveplace Utrecht Droogpak duiker: 2015 (012015) Zondag 18 januari aanvang: 08:00uur Buitenwater () Zaterdag 14 maart aanvang: 08:00uur Buitenwater (112015) Zondag

Nadere informatie

Nieuwsbrief MHCU. November 2017

Nieuwsbrief MHCU. November 2017 Nieuwsbrief MHCU November 2017 Van de penningmeester De afgelopen weken, maanden en jaren blijkt dat niet alleen MHCU maar ook andere verenigingen en stichtingen moeite hebben met het vinden van vrijwilligers.

Nadere informatie

5 jaar jubileum! Duikschool ONE2DIVE

5 jaar jubileum! Duikschool ONE2DIVE Januari Nr 8 - Februari 2013 www.one2dive.nl www.one2diveshop.nl one2dive@gmail.com Nieuwsbrief 5 jaar jubileum! Duikschool ONE2DIVE 1 januari 2013, de dag dat we als Duikschool ONE2DIVE Oosterhout 5 jaar

Nadere informatie

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht Agenda 2017 Het Korennieuws Juli 2017 Zaterdag 26 Augustus 14.00 Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus 20.30 Vergadering Spooktocht Zondag 03 September 07.30 Vissen Zondag 17 September 13.30 Fietstocht BBQ Zaterdag

Nadere informatie

Beste collega-duiker 3-ster en 4-ster,

Beste collega-duiker 3-ster en 4-ster, Beste collega-duiker 3-ster en 4-ster, Indien u zich geroepen voelt om door te groeien naar instructeur 1-ster vinden wij, als federatie VVW-Duiken vzw dit super. Een goede doorstroming van ieder hoger

Nadere informatie

Grote opkomst infoavond duikvakantie Kroatië

Grote opkomst infoavond duikvakantie Kroatië November 2011 Nr 11 www.one2dive.nl one2dive@gmail.com Duncan van Vliet 0162-431185 06-24744130 Jan Loeff 06-54924740 Belangrijke telefoonnummers zet ze in je logboek Grote opkomst infoavond duikvakantie

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-03 Hier is weer een update van de activiteiten. Wat hebben we gedaan; Cursussen; Inrichten duikschool; Op dit moment zijn we druk bezig

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2010

Nieuwsbrief januari 2010 Nieuwsbrief januari 2010 Beste leden, De Nieuwjaarsborrel was zeer geslaagd en 2010 is voor Marcroix dus goed begonnen! In deze R.S.R. Marcroix nieuwsbrief vinden jullie weer het overzicht met alle actuele

Nadere informatie

Jij en duiken. Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding

Jij en duiken. Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding Jij en duiken Jouw eerste ademhaling onder water Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding voor iedereen vanaf 10 jaar in de Galderse Meren in Breda bij DiveSenses Lees in deze informatie

Nadere informatie

Draaiboek CCN weekeinden

Draaiboek CCN weekeinden Draaiboek CCN weekeinden CUENT CAMPER CLUB NEDERLAND N A A M D O Versie 25 augustus 2018 1 DRAAIBOEK BOLLEN BIETEN Datum Jaarplanning. Jaar daarvoor Ruim van te voren Jaarplanning Twee weken van Uiterlijk

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Onderwatersport Duikteam Manta

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Onderwatersport Duikteam Manta Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Onderwatersport Duikteam Manta Manta Huishoudelijk Reglement (19-mei-2014, 8 e herziening) Κύριλλος Pagina 1 of 10 Manta Huishoudelijk Reglement (19-mei-2014,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 E KWARTAAL 2016

NIEUWSBRIEF 2 E KWARTAAL 2016 NIEUWSBRIEF 2 E KWARTAAL 2016 Welkom allemaal, Graag laten we u kennis maken met de nieuwsbrief van BC Bever. De nieuwsbrief is bedoeld om jullie op de hoogte te houden van activiteiten binnen onze club,

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke, maar

Nadere informatie

Onderbouw JO08/JO09/JO10 JO11/JO12

Onderbouw JO08/JO09/JO10 JO11/JO12 Infonummer Onderbouw vv S.J.C. JO08/JO09/JO10 JO11/JO12 Inhoud 1. Toelichting m.b.t. nieuwe seizoen Competitievormen Training tot aan de zomervakantie 2. Trainingstijden 3. Hoofdtrainers per lichting 4.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 2 E KWARTAAL 2017 Zomer-Editie

NIEUWSBRIEF. 2 E KWARTAAL 2017 Zomer-Editie NIEUWSBRIEF 2 E KWARTAAL 2017 Zomer-Editie Sportievelingen, De zomer komt eraan, en dus ook onze zomerstop! Een mooi moment om nog even te gaan zitten voor een mininieuwsbrief. Afgelopen jaar hebben er

Nadere informatie

Woord van de voorzitter

Woord van de voorzitter Woord van de voorzitter Het préseizoen van HC Rijnvliet loopt bijna ten einde. Wij vonden het echt leuk om de jeugd op de woensdagen en zaterdagen bezig te zien om vaardiger te worden met de stick en het

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

Gewenste organisatie Tennisvereniging Presikhaaf 2017.V3

Gewenste organisatie Tennisvereniging Presikhaaf 2017.V3 Gewenste organisatie Tennisvereniging Presikhaaf 2017.V3 Bestuur Voorzitter Bestuurslid parkbeheer Bestuurslid Clubhuis Bestuurslid tennis-technische zaken Penningmeester Secretaris Algemeen bestuurslid

Nadere informatie

Nieuwsbrief TDA Editie december 2011

Nieuwsbrief TDA Editie december 2011 Nieuwsbrief TDA Editie december 2011 Inleiding Beste leden hier zijn we terug met een nieuwsbriefje, het eerste en laatste van dit jaar. Het is eventjes geleden dat deze brief nog eens in je mailbox is

Nadere informatie

De digitale LUTERATUUR

De digitale LUTERATUUR UITGAVE 9 JAARGANG 2 De digitale LUTERATUUR 20 oktober 2011 In dit nummer Van de redactie. Herfstvakantie jeugdopleidingen Trainingsgroep dinsdagavond rescue herhalingen De evenementenkalender Van de redactie.

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016

Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016 Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016 Beste leden, ouders/verzorgers en begunstigers, Voor je ligt de nieuwsbrief 17 van het bestuur van Reddingsbrigade IJsselstein. Met deze nieuwsbrief vertelt

Nadere informatie

Als je meer wil weten over duiken in het algemeen kun je op Internet terecht bij:

Als je meer wil weten over duiken in het algemeen kun je op Internet terecht bij: Info-pakket In dit bulletin willen wij graag globale informatie geven over de KLM Flying Divers. Meer gedetailleerde informatie met activiteiten, foto's, routebeschrijvingen en verhalen van de leden vind

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden!

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden! NIEUWSFLITS Augustus 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer augustus 2015, de zomervakantie vliegt voorbij. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Wij hebben afscheid genomen

Nadere informatie

BELEIDSPLAN A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING. Groei in diversiteit

BELEIDSPLAN A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING. Groei in diversiteit BELEIDSPLAN A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING Groei in diversiteit Datum 24-02-2017 VOORWOORD Beste leden, Voor jullie ligt alweer het tweede beleidsplan van de A.S.V.A. Alumnivereniging, voor alle oud-activo

Nadere informatie

Hallo Duikschoolbuddy s,

Hallo Duikschoolbuddy s, Hallo Duikschoolbuddy s, Nieuwsbrief 2015-02 Hier onze nieuwsbrief met nieuws over duiken in en rond Duikschool.nl en omstreken. Veel lees plezier. Wat hebben we gedaan? Afgelopen maand hadden we de Noordzee

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Programmaboekje EHBO-seizoen 2014-2015. EHBO Rossum en EHBO Saasveld

Programmaboekje EHBO-seizoen 2014-2015. EHBO Rossum en EHBO Saasveld Programmaboekje EHBO-seizoen 2014-2015 EHBO Rossum en EHBO Saasveld In dit boekje: Bestuurssamenstelling EHBO Rossum Bestuurssamenstelling EHBO Saasveld Informatie over Jeugd EHBO Planning EHBO Rossum

Nadere informatie

Het nieuwe seizoen! Wij hebben er zin in!

Het nieuwe seizoen! Wij hebben er zin in! Infonummer Bovenbouwvv S.J.C. Inhoud 1. Toelichting m.b.t. nieuwe seizoen Training tot aan de zomervakantie 2. Trainingstijden 3. Hoofdtrainers per lichting 4. Jaarkalender 5. Alle hulp is welkom 6. Contactgegevens

Nadere informatie

SIGMA Vademecum DUIKER 3-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Duiker 3-ster

SIGMA Vademecum DUIKER 3-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Duiker 3-ster DUIKER 3-STER SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Inhoud 1 Profiel...3 2 Conformiteit...3 3 Doelstelling...3 6 Inhoud van de opleiding...4 6.1 Theorie...4 6.2 Zwembad...5 6.3 Buitenwater...5 7 Homologatie van

Nadere informatie

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF Klantenbinding Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Jij hebt als

Nadere informatie

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Deze aflevering: Van de voorzitter 3 Eindfeest op zaterdag 8 november 5 Klusdag op zaterdag 15 november 6 Activiteiten kalender 2014 7 Van de ledenadministratie

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Het seizoen 2018-2019 nadert het einde. Inmiddels zijn wij als jongste jeugdcommissie volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De komende weken gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Duikteam de Koraalduivels. Voorwoord. Inhoud. Let op. Geen zwembad op: 18 november 2, 16 en 25 december.

Nieuwsbrief Duikteam de Koraalduivels. Voorwoord. Inhoud. Let op. Geen zwembad op: 18 november 2, 16 en 25 december. Nieuwsbrief November 2017 Jaargang 3 nummer 10 Contact: duikteam.koraalduivels@gmail.com Inhoud Voorwoord Van het Bestuur Trainingsuren Stichtingsduik Introduik Diversnight 2017 Nieuwjaarsduik Winterduik

Nadere informatie

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl)

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl) ZV de Bron Nieuws Nieuw seizoen Een nieuw seizoen is aangebroken, en het was tijd voor een nieuw logo. De tand des tijds had er aardig aan zitten knagen. Na verschillende creatieve concepten is het gelukt

Nadere informatie

Amphora Nieuwsbrief 2

Amphora Nieuwsbrief 2 Amphora Nieuwsbrief 2 Lente 2017 Onze eerste Nieuwsbrief werd goed ontvangen. Alles kan echter beter en daarvoor hebben we jullie hulp nodig. Heb je opmerkingen of suggesties dan vernemen wij dat graag.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2016

Nieuwsbrief Juli 2016 Nieuwsbrief Juli 2016 Agenda Zondag 24 Juli t/m zondag 4 september Zomervakantie, er zijn geen lessen. Maandag 5 september Alle lessen starten weer! 17 september t/m 25 september Nationale Sportweek Zondag

Nadere informatie

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2016-2017 Versie: 1.1 Datum: 24-10-2016 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 3. Missie... 3 4. Beleid korte termijn... 4 4.1. Vereniging... 4 4.1.1.

Nadere informatie

Aankondiging Jaarlijkse actie!

Aankondiging Jaarlijkse actie! Nieuwsbrief 2019 - nummer 4 Heb je deze nieuwsbrief niet ontvangen maar wil je dat wel graag? Stuur dan een mail naar secretaris@vitessebeilen.nl! Aankondiging Jaarlijkse actie! In het bewaarexemplaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MHCW 2017 nr. 11

NIEUWSBRIEF MHCW 2017 nr. 11 NIEUWSBRIEF MHCW 2017 nr. 11 In deze nieuwsbrief onder andere: Uitnodiging nieuwjaarsborrel; Nieuwe secretaris, even voorstellen; Penningmeester gezocht; Lustrumcommissie gevuld. Agenda 9 januari start

Nadere informatie

SIGMA Vorderingsboek

SIGMA Vorderingsboek VORDERINGSBOEK Automatisch Externe Defibrillator Pagina 1 van 10 Inhoud Inleiding... 3 Persoonlijke gegevens... 4 Deelnemingsvoorwaarden... 5 Homologatievoorwaarden... 5 Organisatie specialty Hulpverlening

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

JAARVERSLAG A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING. Oud en Nieuw

JAARVERSLAG A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING. Oud en Nieuw JAARVERSLAG A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING Oud en Nieuw Datum 24-02-2016 VOORWOORD Beste leden, De A.S.V.A. Alumnivereniging bestaat inmiddels anderhalf jaar. Het afgelopen jaar hebben we met het beleidsplan

Nadere informatie

De Noordooster. Van de voorzitter. Ledenaantallen. Het WSV-bestuur. De Noordooster Maart 2016 Editie 3

De Noordooster. Van de voorzitter. Ledenaantallen. Het WSV-bestuur. De Noordooster Maart 2016 Editie 3 De Noordooster Van de voorzitter Het seizoen 2015-2016 is al weer over de helft en de tijd vliegt voorbij. Van de plannen die wij in de ALV van 2014 op tafel hebben gelegd wordt steeds meer gerealiseerd.

Nadere informatie

Structuur en taakomschrijving - CVD vzw

Structuur en taakomschrijving - CVD vzw Structuur en taakomschrijving - CVD vzw Algemene Vergadering Raad van Bestuur College der Instructeurs 1. Statutaire Bestuursleden 1.1. Voorzitter 1.2. Secretaris 1.3. Penningmeester 2. Niet-statutaire

Nadere informatie

MSP Opleidingen staat voor perspectief bieden aan haar cursisten en partners en we gaan daar graag het komend jaar samen met elkaar mee door!

MSP Opleidingen staat voor perspectief bieden aan haar cursisten en partners en we gaan daar graag het komend jaar samen met elkaar mee door! Beste allemaal, Hierbij mail ik je, zo vlak voor de zomer, de 3 e nieuwsbrief van 2013. De nieuwsbrief is samen met onze website, de berichtjes of facebook (ben je al "vriend" op facebook) en twitter (volg

Nadere informatie

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2015-2016

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2015-2016 Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2015-2016 Versie: 1.1 Datum: 23-09-2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 3. Missie... 3 4. Beleid korte termijn... 4 4.1. Vereniging... 4 4.1.1.

Nadere informatie

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven.

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste BarEnd(st)ers, De wintertijd is ingegaan maar dit is geen reden

Nadere informatie

En dan nu vakantie! Zoals in de algemene ledenvergadering. kan DKJO en al haar leden weer terugkijken op een prachtig en sportief seizoen.

En dan nu vakantie! Zoals in de algemene ledenvergadering. kan DKJO en al haar leden weer terugkijken op een prachtig en sportief seizoen. En dan nu vakantie! Jaargang 6,nummer 5 In dit nummer: Vakantie!!! Vacatures 1 2 Volleybal bij t Schrijverke 2 Zaalindeling 16-17 Oud papier Jeugdkamp Sponsors bedankt 3 4 4 5 Zoals in de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 seizoen Secretaris:

Nieuwsbrief 4 seizoen Secretaris: Beste Leden, Het seizoen zit er weer op. Op de valreep nog een afsluitende nieuwsbrief van dit seizoen. Wegens omstandigheden iets korter dan u gebruikelijk van ons gewend bent. Echter zijn er toch nog

Nadere informatie

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken.

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Nieuwsbrief maart 2019 Beste leden en ouders van leden, In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Bestuurlijk nieuws Zoals gemeld

Nadere informatie

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019.

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019. Nieuwsbrief, Maart 2019 Beste leden, Er is deze week ontzettend hard gewerkt om de banen klaar te krijgen. Hulp van jong en oud hebben er voor gezorgd dat de banen er tip top bij liggen en er vanaf maandag

Nadere informatie

TV Ammerzoden Nieuwsbrief oktober 2018

TV Ammerzoden Nieuwsbrief oktober 2018 Nieuwsbrief Editie 1, Jaargang 2018 TV Ammerzoden Nieuwsbrief oktober 2018 De Nieuwsbrief van Tennisvereniging Ammerzoden is weer terug. Deze nieuwsbrief verschijnt elke 4 maanden en bevat nieuws, informatie

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke, maar

Nadere informatie

Delphinus. Sportduiken bij duikvereniging. Delphinus

Delphinus. Sportduiken bij duikvereniging. Delphinus Duikvereniging Delphinus Sportduiken bij duikvereniging Delphinus Duikvereniging Delphinus 2 Een duikopleiding Duiken bij Delphinus Je hebt belangstelling om te (leren) duiken bij onze vereniging. Deze

Nadere informatie

Nijmegen. Stichting Qualitative Resuscitation by Students Nijmegen NL69INGB KvK.

Nijmegen.   Stichting Qualitative Resuscitation by Students Nijmegen NL69INGB KvK. 6543 MB Stichting Qualitative Resuscitation by Students , September 2018 Beste lezer, Met trots presenteren wij u het verkort jaarverslag van Stichting Taskforce QRS over de periode 1 januari 2018 tot

Nadere informatie

Planning. Onderhoud planning. Openingstijden

Planning. Onderhoud planning. Openingstijden Planning Via de module planning kunt u op een eenvoudige manier uw afspraken beheren. De module kent opties voor het plannen van werkorders maar ook losse afspraken en bijvoorbeeld vakanties van medewerkers

Nadere informatie

SIGMA Vorderingsboek

SIGMA Vorderingsboek VORDERINGSBOEK BASIC LIFE SUPPORT Pagina 1 van 11 Inhoud Inleiding... 3 Persoonlijke gegevens... 4 Deelnemingsvoorwaarden... 5 Homologatievoorwaarden... 5 Organisatie specialty Hulpverlening Duiken (HVD)...

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F NR 19 N I E U W S B R I E F 26 juni 2019 Dat was het dan. De musical! We zitten lekker in de bus.. Belangrijke data Dinsdag 2 juli Schoolreisje groepen 1-2 Donderdag 4 juli Schoolreisje groepen 3 t/m 8

Nadere informatie

SSI Instructeur - Dive Control Specialist

SSI Instructeur - Dive Control Specialist SSI Instructeur - Dive Control Specialist Opleidingskenmerken Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin DiveCon Aantal duiken bij begin ITC Aantal duiken bij begin IE 18 jaar 60 duiken (40 uur) 75 duiken

Nadere informatie

DUIKTIJD. PRETTIGE FEESTDAGEN! Het clubblad van Duikcentrum Kennemerland, twintigste jaargang, nummer 3digitaal december 2015

DUIKTIJD. PRETTIGE FEESTDAGEN! Het clubblad van Duikcentrum Kennemerland, twintigste jaargang, nummer 3digitaal december 2015 DUIKTIJD PRETTIGE FEESTDAGEN! Het clubblad van Duikcentrum Kennemerland, twintigste jaargang, nummer 3digitaal december 2015 van de voorzitter Get Wet and Have Fun! Jaap zondag 3 januari 2016 De Nieuwjaars

Nadere informatie

Informatie gids 2018

Informatie gids 2018 Informatie gids 2018 Welkom! Welkom in de wereld van duik club de Robben. Duik club de Robben is een frisse, jonge Duik club die net even anders is dan de andere Onderwatersport verenigingen in de regio

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 2 Jaargang 2018

Nieuwsbrief Nummer 2 Jaargang 2018 Nieuwsbrief Nummer 2 Jaargang 2018 JBC Randenbroek 13 Oktober 2018 Parelhoenstraat 12 3815 AG Amersfoort Email adres: elly.dijkman@ziggo.nl Ondanks dat er weinig copy is binnengekomen is het toch tijd

Nadere informatie

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 Duiker 4-ster VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 INHOUD Inleiding 3 Persoonlijke gegevens 4 Profiel Duiker 4-ster 5 Doelstelling 5 Bevoegdheden 5 Ingangsniveau 5 Inhoud van de opleiding 5 Homologatie van

Nadere informatie

Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:"De Pleisterplaats". Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057

Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:De Pleisterplaats. Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057 Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:"De Pleisterplaats". Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057 Voorzitter Harold Soffner 5941442 Secretaris Henriëtte

Nadere informatie

Ledenkorting: De ledenkorting bij evenementen geldt per equipe Een equipe bestaat minimaal uit één betalend lid en uit maximaal 2 personen

Ledenkorting: De ledenkorting bij evenementen geldt per equipe Een equipe bestaat minimaal uit één betalend lid en uit maximaal 2 personen Bestuursleidraad MX-5 Owners d.d. december 2016 De bestuursleidraad is een aanvulling op de statuten en wordt toegelicht tijdens de ALV. In deze bestuursleidraad wordt tevens verwezen naar beleidsstukken

Nadere informatie

Verenigingsmonitor 2015 Nederlandse Onderwatersport Bond

Verenigingsmonitor 2015 Nederlandse Onderwatersport Bond Verenigingsmonitor 2015 Nederlandse Onderwatersport Bond Beste bestuursleden, Af en toe is het goed om even in de spiegel te kijken; voor ons als sportbond, maar ook voor jullie als vereniging. Wat doe

Nadere informatie

SNOTNIEUWS. Thoolse Duik- en ReddingsBrigade

SNOTNIEUWS. Thoolse Duik- en ReddingsBrigade Thoolse Duik- en ReddingsBrigade de Snotdolf S N O T D O L F Secretariaat Wal 35 4691 EG THOLEN SNOTNIEUWS www.snotdolf.nl Rabobank 362606854 KvK Middelburg 40310184 Van het bestuur Beste Snotdolfers,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur. 2. de Grote Clubactie. 3.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur. 2. de Grote Clubactie. 3. In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur 2. de Grote Clubactie 3. nevenactiviteiten 5. wedstrijdprogramma NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 2 27-09-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste deelnemers aan de op 17 april gehouden

Nadere informatie

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016 EHBO Rossum en EHBO Saasveld In dit boekje: Bestuurssamenstelling EHBO Rossum Bestuurssamenstelling EHBO Saasveld Informatie over Jeugd EHBO Planning EHBO Rossum

Nadere informatie

Praktijklessen 3*-duiker

Praktijklessen 3*-duiker Praktijklessen 3*-duiker Naam: Pagina 1 van 11 Postbus 326 3900 AH Veenendaal T 0318-55 93 47 F 0318-55 93 48 I www.onderwatersport.org Inleiding Dit overzicht van de praktijklessen voor het brevet 3*-duiker

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli Oktober 2014. 1. Nieuws van de voorzitter ( noot-81 )

Nieuwsbrief Juli Oktober 2014. 1. Nieuws van de voorzitter ( noot-81 ) Schildpad ( Cock Wols ) Nieuwsbrief Juli Oktober 2014 1. Nieuws van de voorzitter ( noot-81 ) Reanimatie,Barmedewerkers, 11.000.000, Grote Clubactie, Oceanium, Materiaalkar, Nettentraining, Emmy 50 2.

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie