Nieuwsbrief Januari Februari 2016:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Januari Februari 2016:"

Transcriptie

1 Anemoonkreeft tijdens nachtduik Sakhwa Abu Galawa Nieuwsbrief Januari Februari 2016: 1. Nieuws van de voorzitter ( noot-83 ) 1 Familie avond 8-januari 2 Nieuwjaarsduik Oostvoorne 3 Zwembad-& barrooster Ascon-Website 5 Materiaal-Commissie 6 Persluchttrainingen Snorkeldiploma s 8 Opleidingen 9 Gasttrainer George Gram en wie volgt? 10 Ledenwerving 11 Wat gebeurde er nóg méér in Duikvakantie 2015 en Chef Frituur 14 Ascon shirt of trui 15 Overige activiteiten 16 Tot slot 2. Zwembad-& Barrooster 3. Introductieduik ( Anita Willems ) 4. Verslag Pamir ( Patrick de Waal ) 5. Duikvakantie The Minions Deze nieuwsbrief is met zeer veel zorg samengesteld Lees alles aandachtig en geniet bovenal ook van de inzendingen.

2 Noot 83: 1 Ascon Familie-avond 8 januari 2016 : Vrijdagavond 08 januari is het weer de Ascon Nieuwjaars Familieavond. Vrij-zwemmen in zwembad, glijden, whirlpoolen etc. met familie of vrienden en daarna allemaal naar het clubhuis. In ons clubhuis zullen we weer met z n allen een toast uitbrengen op een mooi Ascon-verenigingsjaar 2016 Maar boven alles zullen we toasten op ieders gezondheid!!!! 2 Nieuwjaarsduik 03-januari 2016 : Patrick en Alex organiseren de Nieuwjaarsduik op zondag 03 januari om 14.00uur in Oostvoornse meer Heb je interesse? Meld je dan bij Patrick of Alex 3 Barrooster 3 Zwembad-& 2015 : Het nieuwe zwembad- & barrooster voor 2016 is gereed en wordt z.s.m. op de AsconWebsite geplaatst. De data van januari februari - maart zijn reeds in deze nieuwsbrief opgenomen. Noteer z.s.m. jouw data en zorg ervoor dat, wanneer je niet kunt, je op tijd vervanging hebt. 4 Ascon Website : Tommy, Hugo en Martin hebben een schitterende Ascon-Website opgebouwd. In de komende nieuwsbrieven zal ik steeds proberen een link naar een actualiteit of evenement te plaatsen zodat we allemaal kunnen genieten van de nieuwe WebSite. Dus hierbij: 5 Materiaal-Commissie : Tommy en Patrick zijn de nieuwe duikmateriaal beheerders (ondersteund door Cok en Ed). Dit houdt in dat zij al het Ascon duikmateriaal in kaart gaan brengen en zullen digitaliseren. Aan de hand van dit overzicht kunnen zij zorg dragen voor tijdig onderhoud en keuringen. Ook zullen zij er op toezien dat iedereen het gebruikte materiaal netjes terugplaatst. Heb je vragen over lenen of huren etc. dan kun je hiervoor dus bij Tommy en Patrick terecht. 6 Persluchttrainingen 2016 : Emmy zal ook dit jaar de kar trekken bij het organiseren van persluchttrainingen. Zij zal dan steeds per training mensen benaderen om deze persluchtlessen in te vullen. Het is de bedoeling dat deze persluchtlessen eens in de 2 maanden te doen op de 1 e vrijdag van de oneven maanden. Deze data zijn 4 maart, 6 mei, 1 juli, 6 september en 4 november en zijn terug te vinden in het zwembadrooster. 7 Snorkeldiploma s : Nathalie & Remco Daan & Timo Gefelicteerd met jullie Snorkeldiploma s En. nu op naar het echte duikwerk!

3 8 Opleidingen 2016 : Eerdaags beginnen de 1* opleidingen. Mocht je nog iemand weten die zin heeft om deze opleiding te doen, laat het dan z.s.m. weten. Ook willen we weten of er nog mensen zijn die een specialty o.d. willen volgen en zo ja welke. Denk daarbij aan iets als fotografie, redden, Nitrox of Grotduiken. Laat maar weten!!! 9 Gasttrainer George Gram en wie volgt? : Onlangs hebben we weer een heerlijke Goud van Oud training gehad van GGG = Gasttrainer George Gram. Voor wie George niet kent.. George is Oud-Asconlid In zijn gouden Ascontijd was hij duikinstructeur en zwembadtrainer. Dus velen van ons ( ik ook ) zijn door hem opgeleid. Weer veel leuke, afwisselende oude en weer nieuwe oefeningen. We hopen natuurlijk dat George het ook naar zijn zin had en nog vaker GGG-er wil zijn Oh.. de volgende gasttrainer = bekend = verrassing! 10 Ledenwerving 2016 : Voor de toekomst kan Ascon weer wat nieuwe leden gebruiken. Gewoon als lid maar ook voor duikopleidingen etc. Heb je leuke, goede ideeën om nieuwe leden te werven of ken je mensen die misschien interesse hebben maak ze gek!! Nodig ze uit voor een gratis introductieduik of nodig ze uit om gratis een aantal keren mee te trainen. Heb je iemand voor een introductieduik dan geef je dit even door aan Cock Wols. 11 Wat gebeurde er nóg méér in 2015 : Zovéél helaas heb ik door verhuizen, verbouwen etc. geen tijd gehad voor de nieuwsbrief. Excuses hiervoor. Ik zal het goed maken! In 2016 verschijnt er weer elke 2 maanden een nieuwsbrief. Er zijn diverse verslagen gemaakt en andere inzendingen omtrent introductieduiken, pinksterduiken, paasduiken, Badmuts-challenge, Reeuwijkse plassen en niet te vergeten het opduiken van de Pamir ( zie ook de laatste Onderwatersport ). Een paar inzendingen komen in deze nieuwsbrief en verder moet je even kijken op de website bij foto s en films Duikvakanties 2015 en 2016 : Ook dit jaar zijn we weer op duikvakantie geweest naar ElGouna Egypte. Heerlijk 12 dagen genieten van vertrouwd hotel, rust, lekker duiken bij Dive Connection op de King 2 waar anders? 12 bootduiken gemaakt Wrakduiken Nachtduik. Jubileumduik En Emmy jarig Voor 2016 hebben we natuurlijk weer grootse plannen wel nieuwe locatie, voor iedereen geschikt, ook voor de niet duikers. Heb je interesse om mee te gaan en/of om te helpen met organiseren, laat dit dan graag z.s.m. weten aan Ed of Sven.

4 13 Chef Frituur : Zoals elk jaar tijdens de ALV wordt er iemand naar voren gehaald of bedankt voor Dit jaar viel de eer aan onze Chef Frituur: Jordy Vellekoop. Met dank aan René Persoon voor het regelen van de Chef Frituurpet Jordy bedankt voor het Frituur / hapjesmanagement inzet. 14 Ascon shirt of trui : Volgend jaar (2016) bestaat Ascon 35 jaar. Dit is misschien een mooie gelegenheid om Ascon kleding te laten maken. Om te kijken of hiervoor interesse is, is er en enquête gemaakt. Het zou fijn zijn als jullie deze in wil vullen. Dit kan je doen om naar deze pagina te gaan en in te loggen. Dan klik je op de knop stemmen en kan het formulier ingevuld worden. Tot en met 17 januari 2016 kunnen jullie stemmen. Alvast bedankt en tot ziens in het zwembad/madelief, Tommy Borsboom 15 Overige activiteiten : Voor 2016 hebben we natuurlijk weer genoeg plannen maar deze moeten ook uitgewerkt en georganiseerd worden. De duikvaker op 6 & 7 februari 2016: Hier kunnen we weer met een groep naar toe en daarna met z n allen ergens lekker uit eten, ik heb er zin in! Van Kleef ( wie heeft hier nog nooit van gehoord?: Combinatie van museum, proeven, uitleg, leerzaam, eten en drinken en klik dan op arrangementen. Patrick komt met het volgende idee: Combinatie van museum, rondleiding, eten en drinken. Blijdorp-Oceanium of Sea-Life Scheveningen Of. Gewoon een mooie duikdag met daarna gezellig met z n allen uit eten 16 Tot slot : We hopen met z n allen natuurlijk weer een mooi duikjaar te gaan beleven. Lekker trainen, gezellig allemaal naar het clubhuis, duiken in Nederland en buitenland. Familie avond op 08 januari, ALV en de BBQ, gezelligheid etc. Maar ook denken aan de toekomst Heb je de nieuwsbrief GOED gelezen? Heb je ideeën? Laat het ons weten!!

5

6 9 Januari Ha, vanavond flessen training. Even iets anders dan de wekelijkse training. Remco en Nathalie keken er in ieder geval al naar uit. Geeft wel de nodige voorbereiding, want de flessen moeten gevuld zijn. Martin moest de activiteiten in het zwembad voorbereiden, dus even brainstormen om leuke oefeningen te bedenken. Dat lukte wel, hopen dat het leuk en leerzaam zal zijn. Om 21.15uur begon iedereen zijn duikuitrusting op te tuigen en de buddy-paren werden gemaakt. Martin had 9 opdrachten onderwater neergelegd die de buddy s konden gaan doen om hun duikvaardigheden te testen. Dit varieerde van appeltje eten onder water, buddybreathen en je duikuitrusting onder water afdoen tot zwemmen zonder duikbril. Het was een drukte van belang onderwater wat d.m.v. een onderwater camera werd vast gelegd,zodat je jezelf nog eens terug kan zien, maar ook bovenwater waren de nodige mensen voor toezicht en hulp. Helaas was de tijd weer veel te snel voorbij, maar leuk om te horen dat iedereen het een leuke avond vond en misschien voorherhaling vatbaar. Nadat iedereen zijn spullen weer ingepakt had nog even naar de club, gezellig onder elkaar de avond afsluiten met een hapje en een drankje. Tot ziens op de volgende training.. Anita

7 VIERMASTER VERGAAN TIJDENS HARDE WIND!!! Op zondag 23 augustus 2015, toen de uittocht van SAIL gaande was, is de viermaster PAMIR vergaan tijdens de harde wind. Binnen enkele minuten verdween het schip onderwater. De kapitein en alle andere opvarenden zijn gelukkig ongedeerd uit de strijd gekomen. De reder/eigenaar van dit schip dhr. van Velzen was erg geschrokken en overstuur want hoe moet hij nu deze viermaster, waar hij jarenlang aan gewerkt heeft, weer boven water krijgen? Gelukkig was Martin Willems toevallig in de buurt. Hij bood aan om samen met andere leden van onze duikvereniging het schip te willen bergen. Woensdag 25 augustus was het dan zover om het wrak van de viermaster te lokaliseren en boven zien te krijgen. De exacte locatie van het schip was niet bekend, maar er lag een boeitje van plastic flesjes op de plek waar het schip ongeveer zou moest liggen. Dit bleek later een achtergebleven dreglijn met dreganker te zijn. Om 19:00 uur begonnen de voorbereidingen voor het zoeken naar het schip. Martin zorgde voor het plaatsen van een echte boei en het uitleggen van diverse lijnen, om hiermee een zoekpatroon te kunnen volgen. Drie duikers: Henk, Emmy & Tommy en stand-by duiker Patrick waren ondertussen omgekleed en hadden hun buddy check gedaan. Na de briefing gingen de 3 duikers te water. Ze zwommen via de hoofdlijn richting de boei. De dreglijn met dreganker, die aan een gezonken auto vast bleek te zitten, werd verwijderd en daarna zwommen de duikers naar het ankerpunt van de boei. Dit was het vertrekpunt op de bodem, om vandaar uit via een volglijn steeds verder uitdijende cirkels te gaan zwemmen om het schip te kunnen vinden. Ondertussen was het zeer hard gaan regenen en gaan waaien en even zag het er naar uit dat de zoekactie gestaakt moest worden i.v.m. onweer, maar gelukkig kwam het onweer niet te dichtbij. Het zicht onderwater was zo slecht dat de duikers totaal niets konden zien. Ze moesten dus met zijn drieën naast elkaar een rondje zwemmen met de volglijn in de ene hand en tegelijkertijd de modderige bodem aftasten met de andere hand, op zoek naar de viermaster. Als ze de hoofdlijn weer tegenkwamen (die van de boei naar de kant liep), was het rondje compleet. Daarna allemaal iets opschuiven en opnieuw een (iets groter) rondje zwemmen. Enz... Wat het geheel flink bemoeilijkte was de auto die op de bodem lag. Die zijn ze wel een paar keer tegen gekomen en ze moesten uitkijken dat de lijn niet achter de spiegel of de openstaande deur van de auto zou blijven haken. Na 3 rondjes gezwommen te hebben vonden ze uiteindelijk de Pamir, een beetje schuin liggend op de bodem. Het schip was gelukkig makkelijk te lichten met z n drieën. En zo zag, afgelopen woensdag, na drie dagen onderwater te hebben gelegen, de Pamir weer het daglicht.

8 De heer van Velzen is lid van: Haagse Model Boot Club (bij plas Madestein) te Den Haag. Hij was zeer blij dat hij zijn modelbouwboot PAMIR van iets meer dan 1 meter lang, met alles en iedereen aan boord ( lees: alle zeilen, roer en poppetjes e.d.) weer op het droge kon bewonderen. De leden van O.S.V. Ascon (met hun clubhuis vlak naast plas Madestein) vonden het erg leuk en zeer uitdagend om hun buren, de Haagse Model Boot Club( ), te kunnen helpen bij het zoeken en vinden van één van hun modelboten. En mocht het eventueel nodig zijn voor een volgende keer, dan willen zij graag weer helpen. Als laatste nog een foto hoe de PAMIR er uitzag van voor deze rampdag Er staat ook een mooi verslag van deze gebeurtenis in de OnderwaterSport november - december 2015 op blz.11 Patrick de Waal

9 In 2015 zijn we met 7 personen ( Sven, Patrick, Ed van Ruyven, Emmy Tyrza, Jolanda & Ed ) naar El-Gouna geweest. Heerlijk 12 dagen genieten van vertrouwd hotel, rust, lekker duiken bij Dive Connection op de King 2 waar anders? Ocean View Hotel Dive-Connection King 2 Op het rif Abu Nuhas ( zoek dit maar eens op op Google Earth ) hebben we twee wrakduiken gemaakt. Elke duik begint met een briefing. Er wordt uitgelegd hoe het rif of het wrak ligt, wat er te zien is en hoe de duikroute wordt. ( zie hieronder) Sakhwa Abu Galawa El Gilwa East Siyoul Soraya Lagoon

10 Ook hadden we wat te vieren: Emmy jarig ( weet ff niet hoe jong ) Sven 200 e duik, Ed 250 e duik Tijdens nachtduiken kwamen we ondermeer de volgende dieren tegen: Koraalduivel Rode Zee Krab Steenvis Tja.. en wat gebeurt er wanneer 3 mannen op één kamer slapen Worden ze verliefd op een duikfles Stoppen met drinken Praten tegen de zon??

11 Maar ja. Het blijft een vervelende hobby.dat duiken Wat je verder nog kan tegenkomen: Egelvis Gestreepte zeekomommer Gele diklip Grootoog baars Schorpioenvis Krokodilvis Koraalmeervallen Geelstaart Snappers Nog interesse voor een volgende duikvakantie?? De Ascon club-& bestuursgegevens: Voorzitter: Ed Ligthart Penningmeester: Sven Fioole Secretaris: Alex van der Zalm Algemeen bestuurslid: Arnold Arkesteijn Coördinator introductieduiken: Cock Wols Hoofdtrainer: Alex van der Zalm Website:

1. Nieuws van de voorzitter ( noot-79 ) ALV, Barrooster, nieuw lid, Egypte, 2*opleiding, familie avond, NOB contributie

1. Nieuws van de voorzitter ( noot-79 ) ALV, Barrooster, nieuw lid, Egypte, 2*opleiding, familie avond, NOB contributie Nieuwsbrief Maart April 2014 1. Nieuws van de voorzitter ( noot-79 ) ALV, Barrooster, nieuw lid, Egypte, 2*opleiding, familie avond, NOB contributie 2. Sea-Life Scheveningen ( Patrick de Waal ) 3. Kortings

Nadere informatie

Nieuwsbrief November December Nieuws van de voorzitter ( noot-82 )

Nieuwsbrief November December Nieuws van de voorzitter ( noot-82 ) Nieuwsbrief November December 2014 1. Nieuws van de voorzitter ( noot-82 ) Familie avond, Persluchttrainingen 2015, Zwembad-& barrooster 2015, Duikvakantie 2015, Blijdorp-Oceanium, 2. Website Ascon ( Hugo

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari-Februari 2014

Nieuwsbrief Januari-Februari 2014 Nieuwsbrief Januari-Februari 2014 1. Nieuws van de voorzitter ( noot-78 ) 2. Nieuwjaarsduik Oostvoorne ( Stan ) 3. Verjaardagen 4. Nieuw soort adem-automaat ( Sven ) 5. Te koop aangeboden ( Patrick ) 6.

Nadere informatie

Ascon- nieuwsbrief 85

Ascon- nieuwsbrief 85 Ascon- nieuwsbrief 85 1. ASCON Nieuwsbrief 85: 1 Nieuws van de voorzitter ( Sven ). 2 Nieuws van de secretaris ( MaartenJan ). 3 Nieuws van Activiteiten Commissie ( Edward ). 4 ALV & BBQ. ( datum-wijziging

Nadere informatie

Ascon- nieuwsbrief 84

Ascon- nieuwsbrief 84 Ascon- nieuwsbrief 84 Foto: Sidderrog tijdens nachtduik Dolphinhouse.. 1. Wat gebeurd(e) er in 2018: 1 Nieuw bestuur samengesteld tijdens ALV. 2 Nieuw perslucht vulstation in clubhuis Madelief. 3 Opleidingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. december 2010 jaargang 3 nr.9

Nieuwsbrief. december 2010 jaargang 3 nr.9 Nieuwsbrief december 2010 jaargang 3 nr.9 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mei Juni 2014. 1. Nieuws van de voorzitter ( noot-80 )

Nieuwsbrief Mei Juni 2014. 1. Nieuws van de voorzitter ( noot-80 ) Spaanse Danseres Nachtduik Dolphin-House Nieuwsbrief Mei Juni 2014 1. Nieuws van de voorzitter ( noot-80 ) ALV, Panda, Oceanium, Flessen-check, Koopjestafel, Familie avond, Barrooster 2. Paasduik ( Tommy

Nadere informatie

Nieuwsbrief. juni 2010 jaargang 3 nr.6

Nieuwsbrief. juni 2010 jaargang 3 nr.6 Nieuwsbrief juni 2010 jaargang 3 nr.6 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen en

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-02 Hier is weer een update van de activiteiten. Wat hebben we gedaan; Cursussen; IDC; Op dit moment zijn we heel druk met de groep die

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief TDA. Editie 2013

Nieuwsbrief TDA. Editie 2013 Nieuwsbrief TDA Editie 2013 Beste duikers, ja ik weet het, het is even geleden dat jullie van mij nog eens een nieuwsbrief in jullie mailbox hebben gekregen, maar ik beloof jullie voor 2014 dat het er

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-03 Hier is weer een update van de activiteiten. Wat hebben we gedaan; Cursussen; Inrichten duikschool; Op dit moment zijn we druk bezig

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

mooi... Het DVS Fashion team heeft hier

mooi... Het DVS Fashion team heeft hier THE TIMES uitgave 2011.3 datum 6-10-2011 door Klaasje & Gerjan Vertraging En hier is die dan De 3 e the-dvs-times van dit jaar. Wegens enorme zomerdrukte is het niet gelukt om hem in augustus uit te brengen.

Nadere informatie

Strandlopers en Notenkrakers

Strandlopers en Notenkrakers Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07: Op de eerste dag van de zomervakantie gaan wij verkoeling zoeken in het water en chillen in het bubbelbad. Waar kunnen we deze elementen beter vinden dan in het

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Onze cliënten aan het woord

Onze cliënten aan het woord Onze cliënten aan het woord Instrument om ervaringen van cliënten in kaart te brengen Naam cliënt : Naam invuller vragenlijst : Woning cliënt : Datum : 1 Toelichting Inleiding Naam instelling wil graag

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Genieten van het echte leven

Genieten van het echte leven Genesis 3: 19 Tot de dag van je dood zul je zwetend het land bewerken om te kunnen leven. 1 De Hamvraag Mag ik genieten en wat is dan eigenlijk genieten? Het leven is toch vooral lol maken! X Het moet

Nadere informatie

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Deze aflevering: Van de voorzitter 3 Eindfeest op zaterdag 8 november 5 Klusdag op zaterdag 15 november 6 Activiteiten kalender 2014 7 Van de ledenadministratie

Nadere informatie

Inhoud. 4 Zeelandweekend 2014. 5 Advertentie Beldert. 5 Samenvatting paasduik 2014. 6 Clubavonden. 6 Duikcentrum Nijmegen.

Inhoud. 4 Zeelandweekend 2014. 5 Advertentie Beldert. 5 Samenvatting paasduik 2014. 6 Clubavonden. 6 Duikcentrum Nijmegen. Inhoud Pagina 3 Voorwoord 4 Zeelandweekend 2014 5 Advertentie Beldert 5 Samenvatting paasduik 2014 6 Clubavonden 6 Duikcentrum Nijmegen 8 Agenda 9 kantduikmanagement 10 Colofon 11 Advertentie DCN 2 Voorwoord

Nadere informatie

Vivarium 2015: Lucky #7

Vivarium 2015: Lucky #7 Nieuwsbrief nr.1 Maart 2015 Vivarium 2015: Lucky #7 Na de zeer succesvolle terugkeer van Vivarium in 2014, zijn de voorbereiding op de komende editie al weer in volle gang. Wie de gehele historie van Vivarium

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben.

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. ZOMERSPELEN 2015 Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. De zomerspelenweek is dit jaar van 17

Nadere informatie

Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal

Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal Deze wedstrijd is niet door zwemmers van Aquarijn gezwommen.. dus geen uitslag Het Merwestein Gala Van allerlei over het Merwestein Zwemgala (door Janien Kamperman en

Nadere informatie

Vanuit de groep van Carina/Ellen De ouderkring van volgende week donderdag 19 mei gaat NIET door! Een nieuwe datum volgt nog.

Vanuit de groep van Carina/Ellen De ouderkring van volgende week donderdag 19 mei gaat NIET door! Een nieuwe datum volgt nog. Vanuit het team Langs deze weg kondigen wij het vertrek van onze gewaardeerde collega Jordi Erbé aan. Jordi gaat dichter bij huis, in Amersfoort, werken. Hij wil alle kinderen en ouders onwijs bedanken

Nadere informatie

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid Meten van mediawijsheid Bijlage 6 Interview terug naar meten van mediawijsheid Bijlage 6: Het interview Individueel interview Uitleg interview Ik zal je uitleggen wat de bedoeling is vandaag. Ik ben heel

Nadere informatie

Een dagje zeilen (groep 4)

Een dagje zeilen (groep 4) Een dagje zeilen (groep 4) Doelstelling: Tactiele stimulatie en samenwerking. Er wordt gewerkt in tweetallen. 1 kind zit op een stoel, met de leuning naar de zijkant, zodat de rug helemaal beschikbaar

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113 Inhoud Woord vooraf 7 Het allereerste begin 9 Oervaders 19 Israël als moeder 57 Wijsheid voor ouders en kinderen 83 Koninklijke vaders 113 Profetische opvoedkunde 145 Kinderen in zijn koninkrijk 177 Leerling

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van de voorzitter: December 2015.

In deze nieuwsbrief: Van de voorzitter: December 2015. December 2015. In deze nieuwsbrief: Van de voorzitter. Terugblik sponsordag. Sponsor JC2, JB1 en recreant dames? Wafeltoernooi. Inzameling oude Univé kleding. Evaluatie jeugdbeleidsplan Nieuwjaars BBQ

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Een goede vangst! Opdracht van Domein en Knaapen Groep: een goede vangst - http://domein.braintrigger.nl

Een goede vangst! Opdracht van Domein en Knaapen Groep: een goede vangst - http://domein.braintrigger.nl Een goede vangst! Om fijn te leven maak je veel gebruik van energie. Bijvoorbeeld om eten te koken, of om te spelen met een spelcomputer. Maar ook om het huis te verwarmen of jezelf te vervoeren. Voor

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving

Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving Een eigen huis.. Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving M.H. Kwekkeboom (red.) A.H. de Boer (SCP) C.van Campen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prins Clausschool. nr. 01 week 40 29 september 2014

Nieuwsbrief Prins Clausschool. nr. 01 week 40 29 september 2014 Nieuwsbrief Prins Clausschool nr. 01 week 40 29 september 2014 29 september intro-gesprekken (groep 3-8) 30 september intro-gesprekken (groep 3-8) 01 oktober feestelijke opening Kinderboekenweek Theatervoorstellen

Nadere informatie

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Van de voorzitter Ik heb in de eerste nieuwsbrief van dit jaar gezegd dat er nieuws moet zijn voor een nieuwe nieuwsbrief En nieuws hebben we zeker weer. Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015

Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015 Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015 Vanuit de directie Uitwisseling Voor de groepen 7 zit de uitwisseling met de school uit Oostkamp er weer op. De kinderen hebben hele fijne en leerzame dagen gehad.

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, De maand februari was een groot succes want begin februari hadden we nog een deeltje van het fantastische techniekenweekend.

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli Oktober 2014. 1. Nieuws van de voorzitter ( noot-81 )

Nieuwsbrief Juli Oktober 2014. 1. Nieuws van de voorzitter ( noot-81 ) Schildpad ( Cock Wols ) Nieuwsbrief Juli Oktober 2014 1. Nieuws van de voorzitter ( noot-81 ) Reanimatie,Barmedewerkers, 11.000.000, Grote Clubactie, Oceanium, Materiaalkar, Nettentraining, Emmy 50 2.

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Wegens het wegvallen van de vaste vrijwilliger zoeken wij voor Lilia 4 een nieuwe vrijwilliger die met 2 bewoners af en toe iets wil ondernemen. Te denken valt aan

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Nieuwsbrief van januari 2013

Nieuwsbrief van januari 2013 Nieuwsbrief van januari 2013 Meer over en andere activiteiten op: www.kottenparkmodelbouwclub.com Voor u ligt de Nieuwsbrief van januari 2013 Met de clubdagen van 3 en 4 januari 3013 De clubdagen De clubdagen

Nadere informatie

Hoe maak ik... Naam: Groep:

Hoe maak ik... Naam: Groep: Hoe maak ik... Naam: Groep: Inleiding Een spreekbeurt houden is niet niets! Je moet daar heel wat voor kunnen. Wat dacht je van: Goed kunnen lezen Goed kunnen begrijpen wat je leest Goed dingen kunnen

Nadere informatie

Augustus 2013. Even voorstellen: Marianne Groenink, Reborn Feet, pedicure.

Augustus 2013. Even voorstellen: Marianne Groenink, Reborn Feet, pedicure. Augustus 2013 Even voorstellen: Marianne Groenink, Reborn Feet, pedicure. Ik ben Marianne Groenink, geboren in Steenwijk Na 10 jaar in de zorg te hebben gewerkt was ik aan iets nieuws toe... Ik kwam op

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht

beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht Over OMA OMA beekbergen ondersteunt werkende ouders om de balans tussen de eisen van het privéleven en die van het werk te behouden of te herstellen. Bij

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte!

Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 begint meer en meer op een echte te lijken! Lange grijze haren worden eraan toegevoegd doordat we de eerder gescheurde

Nadere informatie

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen.

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen. Dino en het ei Bibliografie: Demyttenaere, B. (2004). Dino en het ei. Antwerpen: Standaard. Thema: niet alles is steeds wat het lijkt, illusies Korte inhoud: Elke nacht staat er een groot wit ei tussen

Nadere informatie

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen.

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen. De week op de morgenster, Maurits cleijne. Ik begon de week met een heel goed gevoel over deze tocht naar engeland, had er zeer veel zin in, en ging er voor. Toen ik de eerste dag op de morgenster kwam

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida Verslag werkbezoek aan Chiripaina in Guareña oktober 2014 Vorig jaar zijn we voor het eerst naar het asiel in Guareña geweest. Wij zijn Joséphine, Joke, Linda en Jet van Dierensteun La Vida. Het is fantastisch

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.63 november 2015

Nieuwsbrief nr.63 november 2015 Nieuwsbrief nr.63 november 2015 www.westelfolk.be Adres cursussen: Hoveniershuis, Hollandse Dreef 3, 2260 Westerlo http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100002989885238 Beste vrienden, We zijn even

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN Groep 6a De spreekbeurt: De spreekbeurt op school vond ik al erg leuk. Toen wist ik al dat dit de leukste spreekbeurt van het jaar werd. Yanoux Ik vond de spreekbeurt van Ellis

Nadere informatie

Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl. Nr. 16 / 12 juni 2015. Lorentz Nieuwsbrief

Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl. Nr. 16 / 12 juni 2015. Lorentz Nieuwsbrief Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl Nr. 16 / 12 juni 2015 Lorentz Nieuwsbrief De Nieuwsbrief verschijnt tweewekelijks en is een informatiebulletin van school aan ouders. Agenda - Agenda - Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Duikvereniging Minke-Dive juli 2009 jaargang 2 nr.7

Nieuwsbrief. Duikvereniging Minke-Dive juli 2009 jaargang 2 nr.7 Nieuwsbrief Duikvereniging Minke-Dive juli 2009 jaargang 2 nr.7 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te

Nadere informatie

Aan de wand hangen woordkaarten met betrekking tot de herfst.

Aan de wand hangen woordkaarten met betrekking tot de herfst. Herfst Nog niet zolang geleden liepen we in korte broek, kon de jas thuis blijven en was de temperatuur zelfs hoog, te hoog voor dit seizoen. Maar nu waait het, het regent en vallen de blaadjes van de

Nadere informatie

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden,

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden, September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst Hallo mede dierenvrienden, Na mijn indrukwekkende reis naar India, is mij gevraagd om een kort verhaaltje

Nadere informatie

Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons

Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons Dag allemaal, Helaas moeten wij even afwijken van het schema. Vanavond hebben wij de bbq bij Light into Europe en kunnen dan geen verslag

Nadere informatie

Het feestje van Burgie, het aardvarken

Het feestje van Burgie, het aardvarken Het feestje van Burgie, het aardvarken Aardvarken Burgie is bijna jarig! Burgie heeft veel vrienden, allemaal dieren uit Burgers Zoo. De vrienden van Burgie komen bij elkaar. Ze bedenken een plan voor

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Xarc Agroturisme - (Spanje Ibiza Santa Eularia) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden zwembad:

Nadere informatie

Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252

Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252 December 2011 Informatieblad van Muziekvereniging Kunst Na Arbeid. Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252 Voorzitter: Elise Potgieter 0523 857015/06 30377808 elisepotgieter@hotmail.com Secretaris: Nely

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Vraag 1 Hoe heb je zielsliefde ontdekt, en ontdekte je zielsliefde het ook op dat moment? Ik ontmoette haar op mijn werk in de rookruimte. We konden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig

Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig Beertje Anders zit stil in een hoekje als Beertje Bruin langskomt. Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig bent. Kan ik je helpen, want ik ben je vriend en vrienden

Nadere informatie

zomer Vakantie zomer

zomer Vakantie zomer NieuwsBrief nr.3, 2011 Naar Binnen Beste lezer, Het is weer tijd voor de zomer. In het midden van Nederland is afgelopen week de zomervakantie begonnen. De kinderen hebben zes weken geen school. Zes weken

Nadere informatie

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test Beeld Hoofdstuk 5 Uitgeschreven tekst NL test www.ncrv.nl/ncrvgemist/8-1-2011/nl-test-2011-afl-1 (fragment tot 8:53 min.) NL test (NCRV) Duur fragment: 8:53 min. Duur uitzending: 24:49 min. Datum uitzending:

Nadere informatie

Lesbrief 14. Naar personeelszaken.

Lesbrief 14. Naar personeelszaken. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 14. Naar personeelszaken. Wat leert u in deze les? Wanneer u zeggen en wanneer jij zeggen. Je mening geven en naar een mening vragen. De voltooide tijd gebruiken.

Nadere informatie

Vrienden kun je leren

Vrienden kun je leren Vrienden kun je leren Hallo! Wij zijn Reinder en Berber, en wij hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om dit boekje te maken, speciaal voor jongeren met het syndroom van Asperger. Hieronder vind je

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Seizoen 2014-2015. Nieuwsbrief 1, sept 2014 Hallo Jeugdleden en ouders, De vakantie ligt alweer twee weken achter ons. De scholen zijn begonnen en langzaam aan rolt alles weer in het bekende ritme. Zo

Nadere informatie

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15 CARDIJNKRANT ZWAT-dag Op maandag 10 oktober gingen de leerlingen van OV1 en OV2 op ZWAT-dag. ZWAT staat voor ZWemmen en ATletiek. Met de bus trokken ze naar Hofstade. Daar deden ze de hele dag allerlei

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders, sympathisanten De eerst maand van het jaar is weeral voorbijgevlogen, januari was weer een topmaand weer enkele extra leden voor de jongste

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Les 3 - maandag 3 januari 2014 - De Wilgenstam kleutergroep van meester Jasper

Les 3 - maandag 3 januari 2014 - De Wilgenstam kleutergroep van meester Jasper Les 3 - maandag 3 januari 2014 - De Wilgenstam kleutergroep van meester Jasper Het lampje is aan, dat betekent dat we gaan filosoferen. Isa-Noa vertlede in de eerste les dat zij lippenstift en badeendjes

Nadere informatie

Heeft u algemene tips voor KVW Hulsberg?! Wij waarderen het als u deze aan ons, als bestuur, kenbaar maakt via mail@kvwhulsberg.nl.

Heeft u algemene tips voor KVW Hulsberg?! Wij waarderen het als u deze aan ons, als bestuur, kenbaar maakt via mail@kvwhulsberg.nl. Wat leuk dat uw zoon/dochter vakantie komt vieren bij KVW Hulsberg! Dit jaar zijn er weer geweldig veel aanmeldingen en we zorgen ervoor dat alle deelnemers een geweldige week tegemoet gaan; daar werken

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel :

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel : Mei 2016 Voorwoord : En we zijn weeral in mei! Wat vliegen de maanden voorbij. Ondertussen hebben we alweer vele leuke activiteiten gehad. De Koekjesslag was dankzij jullie hulp weer een groot succes!

Nadere informatie

Verslag Creatief Denken en Pitchen

Verslag Creatief Denken en Pitchen Verslag Creatief Denken en Pitchen Jeroen Dusseldorp 2041664 PM1DV Leraar: Serge verwiel 1 Voorwoord Korte evaluatie van trainingen De beroepsvaardigheden trainingen vond ik dit blok toch wel het leukste

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie