Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter"

Transcriptie

1 MAART EDITIE 3 APRIL EDITIE 4 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter In dit nummer Van de voorzitter 1 Van de voorzitter 2 Jeugdzeilkalender Zwembadtraining 11 april 2 Oproep versterking evenemententeam 3 Opening seizoen 12 april 3 Optimist bootcontrole 3 Nieuwe Optimist 4 2 e Hands nautische markt 4 Rescue proof 5 Wedstrijdzeilen bij De Vrijbuiter 5 Inschrijven combi Loosdrecht 6 Vrijwilligers gezocht combi 6 Inschrijven voor wedstrijdzielen Splash 6 Inschrijfprocedure Jeugdzeilen 7 Informatiebijeenkomst 22 maart De zomertijd ging in en gelijk begon het heel hard te waaien. Het lijkt wel herfst; de lente laat helaas nog even op zich wachten. Nog heel even aftellen en dan gaan we eindelijk echt beginnen met zeilen. Nog eerst de bootjeskeuring en de zwembadtraining. Ben je er klaar voor? Afgelopen zondag is de sprintregatta, als afsluitende wedstrijd van de voorjaarstraining optimisten en splash, vanwege de wind afgelast. Een moeilijk maar verstandig besluit. Veiligheid voor de zeilers, trainers en begeleiders gaat voor alles. Op zondag 22 maart hebben we veel enthousiaste ouders en zeilers gezien op onze informatiebijeenkomst in het clubhuis. Daar hebben we het programma 2015 en de groepindelingen samen besproken. Het is altijd hartverwarmend om te zien hoeveel vrijwillige ouders zich weer hebben aangemeld om het zeilen voor de kinderen van de Vrijbuiter mogelijk te maken. Dank jullie wel alvast en goed dat jullie er waren! Wil je zelf iets schrijven over het zeilen, de zeiltraining, wedstrijden of gewoon een spannend zeilverhaal? Laat het weten via jeugdzeilen@gwvdevrijbuiter.nlen dan plaatsen wij het in de nieuwsbrief. Tot 12 april bij de Vrijbuiter. De evenementen commissie heeft voor die dag weer een mooi programma voor jullie gemaakt. Allereerst de bootjeskeuring, daarna de lezing van de SUP held, introductie nieuwe leden, een echte 2e hands nautische markt van en voor Vrijbuiters. Daarna kan je kijken naar een demonstratie Suppen en mag je zelf op de plank aan de slag. Met als klap op de vuurpijl een rondleiding in het statenjacht de Utrecht en om uur de officiële opening met het hijsen van de Vrijbuitervlag. Uiteraard onder muzikale begeleiding van onze enige echte DJ Sten Tot snel bij De Vrijbuiter! Geert de Klaver

2 PAGINA 2 Jeugdzeilkalender 2015 De programma s voor de verschillende groepen Optimist en Splash zijn af. Kijk bij de kalender 2015 ( > Jeugdzeilen > kalender jeugdzeilen) hoe jouw zeilprogramma voor 2015 eruit ziet. Nieuw dit jaar is dat je met een paar muiskliks overzichtelijk je eigen zeilprogramma ziet. Kijk bij de tab uitleg hoe het werkt. Voor 2015 hebben we voor elk soort zeiler een mooi gevarieerd programma! Optimist 1. Trainingsgroepen D tm A 2. Wedstrijd Loosdrechtse Plassen, waarbij de focus ligt op het wedstrijdzeilen op de plas 3. Wedstrijd Regionaal, waarbij naast de plas ook de combi Amsterdam in het programma zit 4. Wedstrijd Landelijk, waarbij focus ligt op de United 4 s, DYR en de selectiewedstrijden OCN Splash 1. Trainingsgroep Binnen 2. Splash Blue wedstrijd Landelijk, waarbij de SKON Saling Tours, U4 s, DYR, maar ook wedstrijden op de plas. 3. Splash Red, dit jaar een nieuwe groep bij de Vrijbuiter. Zij varen ook de SKON Sailing Tours en een eigen NK. En ook zij zijn geregeld op de plas te vinden Mocht je nog vragen hebben over het programma neem dan even contact op met je trainer. Zwembadtraining 11 april Dit jaar gaan we op zaterdag 11 april van tot uur met twee echte Optimisten naar het zwembad voor de jaarlijkse zwembadtraining! Omslaan en oprichten Tijdens deze twee uur ontdek je in zwembad de Lieberg in Hilversum dat omslaan met je Optimist eigenlijk minder spannend is dan het lijkt en je leert hoe je je Optimist weer moet oprichten na het omslaan. Na deze training kun je vol vertrouwen de Loosdrechtse Plassen op. Voor wie? De zwembadtraining is een must voor nieuwe zeilers bij de Vrijbuiter, maar zeilers die het omslaan nog een keer willen trainen in het zwembad zijn natuurlijk van harte welkom afhankelijk van het aantal deelnemers. Oproep versterking evenemententeam Er komen dit seizoen weer veel activiteiten aan - ook voor de jeugd - waaronder de Watersportdag op 6 juni. Deze wordt landelijk georganiseerd omdat het Watersportverbond 125 jaar bestaat. Wie wil ons gezellige evenemententeam komen versterken? Geef je op: evenementen@gwvdevrijbuiter.nl (Ria Moorman)

3 PAGINA 3 Opening seizoen 12 april Opening jeugdzeilen bootinspectie optimist en splash Lezing sup held (onder voorbehoud) Introductie nieuwe leden + rondje haven e hands nautische markt à la vrijmarkt in en rondom het clubhuis (afhankelijk van het weer) Demonstratie en zelf uitproberen: suppen door iksup Loosdrecht (wetsuits zijn beschikbaar) Opgeven via: evenementen@gwvdevrijbuiter.nl Bezichtiging Statenjacht de Utrecht Vrijbuitervlag hijsen Tijdens middagprogramma: DJ Stan Optimist bootcontrole Op 12 april is de opening van het seizoen. Op die dag zal tussen en uur ook de jaarlijkse Optimisten bootcontrole plaatsvinden. Om op 19 april geen tijd te verliezen en snel het water op te kunnen moeten alle Optimisten gekeurd zijn. Ook willen wij uiteraard niet dat trainers op het water voor onaangename verassingen komen te staan. Het is dus essentieel om bij de bootcontrole aanwezig te zijn. Alleen goedgekeurde bootjes kunnen namelijk bij de eerste training het water op! De meeste onderdelen voor je optimist of splash kun je direct aanschaffen voor het geval je een onderdeel mist of moet vervangen. Er is geen pinapparaat aanwezig. Grotere bedragen kunnen op rekening. Bootjes die hebben meegedaan aan de voorjaarstraining hoeven niet gekeurd te worden, want die zijn al recent nagekeken door een trainer. Nieuwe Optimist? Ga je dit jaar voor het eerst zeilen bij de Vrijbuiter met je Optimist, of heb je een andere Optimist gekocht? Dan mag je je Optimist pas op de haven neerleggen nadat het schepenformulier op de website is ingevuld! Waar vind je het schepenformulier? gwvdevrijbuiter.nl -> Haven -> Ligplaatsen -> Aanvraagformulier. Daarna moet je inloggen en kun je het schepenformulier invullen. Op deze manier weet de havencommissie precies welke Optimisten welke eigenaar hebben en ontstaat er geen verwarring. Ook dit jaar hebben we een aantal optimisten van De Vrijbuiter die je voor 1 seizoen kunt huren om te ervaren of je het zeilen echt leuk gaat vinden voordat je een boot gaat kopen. De huurkosten voor het seizoen 2015 zijn 200,- inclusief ligplaats en verzekering.

4 PAGINA 4 2 e Hands nautische markt! LET OP: andere opzet! Is je zeilkleding aan vervanging toe of zijn de kinderen uit hun zeilkleding gegroeid, ben je op zoek naar een bootje of heb je nog bootonderdelen in de schuur liggen, dan is dit de kans om het te verkopen en zelf ook weer wat nieuws aan te schaffen. We bieden de mogelijkheid om kopers en verkopers met elkaar in contact te brengen dus: Zelf of samen met een ander je 2e handsproducten rondom het clubhuis op een kleed of op een tafel verkopen à la vrijmarkt concept. Dus zelf prijs bepalen, prijs-kaartje eraan hangen en verkopen maar! KLEDING: Wanneer : zondag 12 april 2015 Wat : 2e hands zeilkleding markt Waar : Clubhuis GVW De Vrijbuiter Tafel klaarmaken : van uur - tot uur Verkoop kleding : van uur tot uur Betaling : contant (geen pin aanwezig in clubhuis) BOTEN: 2e hands Optimist of Splash kopen of verkopen? Zet je boot neer op het grasveldje bij Lagerwal met daarbij je gegevens zoals naam, telefoonnummer, verkoopprijs e.d. Graag van te voren aanmelden per mail via de evenementencommissie: evenementen@gwvdevrijbuiter.nl zodat we enige indicatie hebben van wat we kunnen verwachten. Tot dan! Evenementencommissie Ria Moorman Voor vragen en informatie kun je mailen naar: evenementen@gwvdevrijbuiter.nl Rescue proof Twee zaterdagen hebben trainers, begeleiders, wedstrijdcommissarissen en enthousiaste vrijwilligers meegedaan aan de Rescue-training van het Watersportverbond: Waarborgen van veiligheid op het water. Twee dagen met sterke verhalen en theorie over weermodellen en natuurlijk met nuttige tips en praktijkoefeningen voor de rescue-schippers en bemanningsleden. Gelukkig was de materie voor de hele groep gesneden koek en dat is een prettige gedachte natuurlijk. De veiligheid gaat immers voor alles. En omdat veiligheid op het water altijd anders geregeld is dan bijvoorbeeld op het voetbalveld of op de judomat is het ook handig om ook echt te oefenen. Oefenen met manoeuvreren met de rubberboot op een vierkante centimeter, maar ook op de plas met hoge snelheid. Maartje, Wouter en Niels (Splash) hebben ervoor gezorgd dat we echt konden oefenen en hebben zich laten volgen, redden en zijn op aanvraag te water gegaan. Gelukkig met droogpak, maar toch.. Het was half maart en bepaald niet lekker warm Twee zinvolle dagen waarbij is gebleken dat we de rescue bij De Vrijbuiter goed op orde hebben! Laat het seizoen maar gaan beginnen, wij zijn er klaar voor!

5 PAGINA 5 Wedstrijdzeilen bij de Vrijbuiter! Bij de Vrijbuiter is er altijd aandacht voor wedstrijdzeilen. Afgelopen seizoen heb je misschien je eerste wedstrijdervaring opgedaan tijdens het Mini Holland Weekend en de Clubkampioenschappen. Of je hebt zelfs al je eerste regionale wedstrijden gezeild in de Combi Amsterdam. Smaakt het wedstrijdzeilen naar meer? Dan hebben we een heel mooi pakket samengesteld met leuke wedstrijden door het hele seizoen heen. Hoe ziet dat pakket eruit? Allereerst zullen de gecombineerde wedstrijden zondagmiddag op Loosdrecht onderdeel uitmaken van je training. Zo kun je je eerste ervaring opdoen met een groter startveld. We gaan in ieder geval vijf gecombineerde wedstrijden meevaren. Als je de smaak te pakken hebt kun je er wellicht een paar extra meepakken tijdens de zomervakantie. Combi Loosdrecht Verder organiseert de Vrijbuiter dit jaar de Combi Loosdrecht (niet te verwarren met de gecombineerde zondagmiddagwedstrijden) op 8 en 9 mei. Eén weekend wedstrijdzeilen met een heleboel wedstrijdzeilers uit de regio. Ook ons eigen Vrijbuiterweekend (4 en 5 juli) is onderdeel van het wedstrijdprogramma. Uiteraard maken de reguliere 13 trainingen onderdeel uit van het pakket. Combi finale Het kan zijn dat je wilt meedingen naar een plaats in de Combi finale in september In dat geval zul je naast de Combi Loosdrecht nog drie andere combi s moeten zeilen; deze combi s worden gehouden op de Westeinder Plassen (30, 31 mei), Nieuwkoopse Plassen (13, 14 juni) en bij Muiden (27, 28 juni). De Vrijbuiter zorgt voor begeleiding bij al deze wedstrijden. Informatie Neem voor meer informatie contact op met Martijn Göttgens, coördinator buiten Schrijf nu in voor de Combi Loosdrecht De Combi Amsterdam is een wedstrijdserie, die bestaat uit 4 weekenden wedstrijdzeilen. In Poule II van de Combi Amsterdam zitten de volgende weekenden: 1. Combi Loosdrecht 9-10 mei 2. Combi Westeinder mei 3. Combi Nieuwkoop juni 4. Combi Muiden juni Evtentueel Combi Finale in Hoorn op 13 september. De combi serie zitten in de jeugdpakketten van de Optimist Wedstrijdploeg Regionaal (en de Splash Blue). Zit je in de Optimist Wedstrijdploeg Binnen, dan kun je uiteraard meedoen aan de Combi Loosdrecht en is het een mooie uitdaging en mogelijke opstap naar de wedstrijdploeg Regionaal! Wil je aan de combi Loosdrecht op 9 en 10 mei meedoen, schrijf je dan nu in via / - wedstrijdinformatie.

6 PAGINA 6 Vrijwilligers gezocht Combi Loosdrecht Voor de combi Loosdrecht op 9 en 10 mei is de commissie jeugdzeilen nog op zoek naar vrijwilligers. Er zijn parkeerhulpen nodig, beachmasters, ouders die kunnen helpen bij de inschrijftafel of met de uitslagverwerking, ouders met een EHBO diploma etc. Zonder vrijwilligers kunnen we dit mooie Optimisten evenement niet organiseren! Dus meld je aan via jeugdzeilen@gwvdevrijbuiter.nl Inschrijven voor wedstrijden Splash Beste Splash zeilers, Na de eerste top zeildag van het nieuwe zeilseizoen wordt het ook weer tijd om je in te schrijven voor de wedstrijden van het voorjaar. Inschrijvingen geopend De inschrijvingen voor Sneek, Loosdrecht en de Kaag zijn geopend en ook voor de U4 S en de DYR kan worden ingeschreven. Doe het op tijd dan weten de comités ook waar ze aan toe zijn en bovendien weet je dan ook zeker dat je mee kunt doen. Tot ziens bij de wedstrijden! Hellen van Bazel, coördinator Splash Blue buiten Inschrijfprocedure Jeugdzeilen De ouders van de meeste jeugdzeilers bij de Vrijbuiter zijn gewend dat de zeilers ieder jaar opnieuw moeten worden aangemeld voor de trainingen. Tijdens de Algemene Leden Vergadering eind 2014 is besloten dat jeugdzeilers die zich niet vóór 31 december 2014 hebben afgemeld, automatisch weer aangemeld zijn. Opnieuw aanmelden hoeft dus niet meer! En de kinderen die aanwezig waren bij de voorlichtingsmiddag op 22 maart hebben al een beeld in welke groep ze zullen komen. Jeugdleden die vorig jaar niet actief gezeild hebben en dit jaar wel willen trainen kunnen zich opgeven via jeugdzeilen@gwvdevrijbuiter.nl Ben je nog géén jeugdlid dan kan je je aanmelden via de website Voor de aankomende jaren betekent dit dat we reguliere opzeggingsdatum van 1 december weer hanteren. Na die datum gaan we er vanuit dat je in het nieuwe jaar weer bij ons vaart én traint als lid van De Vrijbuiter. Kortom mocht je willen stoppen zeilen aan het einde van het jaar, vergeet dan niet dit vóór 1 december te mailen naar secretaris@gwvdevrijbuiter.nl

7 PAGINA 7 Informatiebijeenkomst 22 maart groot succes 2015 Commissie Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter Weet je iemand die onze nieuwsbrieven ook graag wil ontvangen? Wil je je gegevens wijzigen of wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? jeugdzeilen@gwvdevrijbuiter.nl

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter FEBRUARI 2015 - EDITIE 1 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter In dit nummer 1 Even voorstellen 2 Informatiebijeenkomst Even voorstellen Het is jullie waarschijnlijk niet ontgaan dat er een nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter MAART 2015 - EDITIE 3 MAART 2017 - EDITIE 2 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter In dit nummer 1 Het water op! 2 Belangrijke data 2 Cheque Rabobank 2 Zwembadtraining 3 Havenklusdag 1 april 4 Opening

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter MAART 2015 - EDITIE 3 APRIL 2016 - EDITIE 3 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter In dit nummer 1 van de voorzitter 2 opening seizoen 10 april 3 belangrijke data 3 bootjeskeuring 10 april 3 eerste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter MAART 2015 - EDITIE 3 MAART 2016 - EDITIE 2 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter In dit nummer Van de voorzitter 1 Van de voorzitter 1 Belangrijke data 1 Voorlichtingsmiddag 2 Bootjeskeuring 2 Trainersbijdrage

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter MAART 2015 - EDITIE 3 JUNI 2016 - EDITIE 5 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter In dit nummer Van de voorzitter 1 Belangrijke data 1 Hulp gezocht! 2 Inschrijfgeld 2 Links naar foto s Combi Loosdrecht

Nadere informatie

Lekker leren zeilen op de Braassem

Lekker leren zeilen op de Braassem Lekker leren zeilen op de Braassem Inleiding Je kinderen gaan leren zeilen op de Braassem. We hopen dat de kinderen het snel op het water naar hun zin hebben en ze lol krijgen in het zeilen. Alles is daarop

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter MAART 2015 - EDITIE 3 OKTOBER 2016 - EDITIE 7 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter In dit nummer 1 Een actieve zomer Belangrijke data oktober/november 2 WK en EK Splash Sneekweekbord 3 Kampioenschap

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter MAART 2015 - EDITIE 3 AUGUSTUS 2017 - EDITIE 5 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter In dit nummer 1 Zomerzeilen 2 Belangrijke data 2 Optikamp en tanktops 3 Groepsindeling Opti 3 WK Splash Lelystad

Nadere informatie

Met het ijs nog in de sloten en meren kan er vanaf nu weer worden opgegeven voor de trainingen en begeleiding voor geheel 2010.

Met het ijs nog in de sloten en meren kan er vanaf nu weer worden opgegeven voor de trainingen en begeleiding voor geheel 2010. Beste zeilers en ouders, Met het ijs nog in de sloten en meren kan er vanaf nu weer worden opgegeven voor de trainingen en begeleiding voor geheel 2010. De wijziging die wij t.o.v. het voorgaande jaar

Nadere informatie

-CUPHandboek. ORGANISATIE Q-CUP Een unieke kennismaking met wedstrijdzeilen!

-CUPHandboek. ORGANISATIE Q-CUP Een unieke kennismaking met wedstrijdzeilen! -CUPHandboek ORGANISATIE Q-CUP Een unieke kennismaking met wedstrijdzeilen! Een unieke kennismaking met wedstrijdzeilen! Handboek Organisatie Q-cup Een unieke kennismaking met wedstrijdzeilen! 2 ORGANISATIE

Nadere informatie

Zondag 25 juni clubcupwedstrijden voor ALLE jeugd (Optimist en Splash)

Zondag 25 juni clubcupwedstrijden voor ALLE jeugd (Optimist en Splash) JEUGDZEILEN 2017 Zondag 25 juni clubcupwedstrijden voor ALLE jeugd (Optimist en Splash) Al onze jeugdleden mogen komende zondag deelnemen aan onze wedstrijden. De eerste start is om 13:00 uur. Zorg dat

Nadere informatie

Handboek ORGANISATIE Q-CUP EEN EERSTE KENNISMAKING MET DE WEDSTRIJDSPORT

Handboek ORGANISATIE Q-CUP EEN EERSTE KENNISMAKING MET DE WEDSTRIJDSPORT ORGANISATIE Q-CUP EEN EERSTE KENNISMAKING MET DE WEDSTRIJDSPORT Organisatie Q-cup Onze missie is wedstrijdzeilen voor ieder kind in Nederland toegankelijk te maken Het Watersportverbond 2 Organisatie Q-cup

Nadere informatie

Onlangs hebben wij u het nieuwe watersportprogramma 2018 aangeboden! In de bijlage is het hele programma nogmaals bijgevoegd.

Onlangs hebben wij u het nieuwe watersportprogramma 2018 aangeboden! In de bijlage is het hele programma nogmaals bijgevoegd. Beste Leden, Onlangs hebben wij u het nieuwe watersportprogramma 2018 aangeboden! In de bijlage is het hele programma nogmaals bijgevoegd. Ook dit jaar geven wij buiten de traditionele wedstrijden, het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter FEBRUARI 2015 - EDITIE 1 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter In dit nummer 1 De trainers stellen zich voor Opti D: Tries en Hans 2 Opti D: Geert Opti C: Rob 3 Opti C: Franc Opti B: Siep De trainers

Nadere informatie

Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd

Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Contact 3. Ik vind wielrennen heel leuk hoe nu verder? 4. Trainingen 5. Huisregels 6. Jeugdcategorieën 7. Materiaal 8.

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. PGB WMO en ZIN.

Nieuwsbrief. PGB WMO en ZIN. Nieuwsbrief PGB WMO en ZIN. De afgelopen maanden is er veel te doen geweest rondom de AWBZ zorg. Dit is het potje met geld waaruit ook de begeleiding bij Hoeve de Kaolder door wordt gefinancierd. De AWBZ

Nadere informatie

Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020. ALV april 2014

Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020. ALV april 2014 Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020 ALV april 2014 Jeugdplan presentatie Achtergrond De jeugd van tegenwoordig Kernpunten jeugdbeleid 2014-2020 Wat gaan we doen? Uitnodiging Waarom een jeugdplan? Jeugd is

Nadere informatie

Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1

Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1 Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Hoe gaat zo n wedstrijd in zijn werk... 3 3. Aan welke wedstrijden kun je meedoen?... 3 4. Categorieën

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter MAART 2015 - EDITIE 3 JUNI 2017 - EDITIE 4 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter Binnen of buiten? In dit nummer * Van de voorzitter * Belangrijke data * Combi Loosdrecht 2017 * U4 Workum * Dutch Youth

Nadere informatie

IT SAILS 2016: Network to the Extreme

IT SAILS 2016: Network to the Extreme IT SAILS 2016: Network to the Extreme De sportieve krachtmeting tussen IT-bedrijven op het water Deelnemersinformatie & prijzen voor IT-bedrijven IT SAILS 2016 Dé terugkerende zeilregatta voor de Nederlandse

Nadere informatie

Uitnodiging Combi Loosdrecht 11 en 12 mei 2019

Uitnodiging Combi Loosdrecht 11 en 12 mei 2019 Uitnodiging Combi Loosdrecht 11 en 12 mei 2019 GWV De Vrijbuiter organiseert op 11 en 12 mei 2019 de Combi Loosdrecht. Tijdens de wedstrijden neemt traditiegetrouw WSV Het Witte Huis het Optimisten C-veld

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

Sinterklaas op bezoek bij TOGB!

Sinterklaas op bezoek bij TOGB! bij Vorige maand beleefden we de primeur van de nieuwsbrief. We hebben leuke reacties mogen ontvangen op de nieuwsbrief en vol goede moed gaan we verder met de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief.

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl)

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl) ZV de Bron Nieuws Nieuw seizoen Een nieuw seizoen is aangebroken, en het was tijd voor een nieuw logo. De tand des tijds had er aardig aan zitten knagen. Na verschillende creatieve concepten is het gelukt

Nadere informatie

DRAAKZEILEN IN MUIDEN SEIZOEN 2014

DRAAKZEILEN IN MUIDEN SEIZOEN 2014 DRAAKZEILEN IN MUIDEN SEIZOEN 2014 Inleiding Zeilen met jachten van de al weer vijfentachtigjarige Internationale Drakenklasse op het IJsselmeer voor Muiden kent een lange historie over vele decennia met

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter MAART 2015 - EDITIE 3 SEPTEMBER 2015 - EDITIE 8 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter In dit nummer Van de voorzitter 1 Van de voorzitter 2 Splashtrainer Huub stelt zich voor 3 Kampioenschap Jeugdzeilen

Nadere informatie

Informatie Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Informatie Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter Informatie Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter 2013 Alle informatie voor ouders & kinderen 21 november 2013 Inhoud pagina 1. Introductie 3 2. De Vrijbuiter Jeugdzeilen Identiteit, Visie en Ambitie 4 3. Organisatiestructuur

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

-CUP. Handboek ORGANISATIE Q-cup. Een unieke kennismaking met wedstrijdzeilen!

-CUP. Handboek ORGANISATIE Q-cup. Een unieke kennismaking met wedstrijdzeilen! -CUP Handboek ORGANISATIE Q-cup Een unieke kennismaking met wedstrijdzeilen! Handboek Organisatie Q-cup Een unieke kennismaking met wedstrijdzeilen! 2 ORGANISATIE Q-CUP 3 Beste vereniging, vaarschool,

Nadere informatie

WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN

WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN Inhoud wie is de GAC doelstellingen organisatie communicatie & coördinatie trainingsgroepen instroom nieuwe leden kleding & schoenen halen & brengen & afzeggen trainingen procedures

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

JAARLIJKSE VERGADERING VOORSTELLING PROGRAMMA 2016

JAARLIJKSE VERGADERING VOORSTELLING PROGRAMMA 2016 JAARLIJKSE VERGADERING VOORSTELLING PROGRAMMA 2016 Agenda: 1) Voorwoord en werking RBSC 2) Debriefing 2015 3) Sponsoring 2016 4) Groepindeling 2016 5) Organisatie en trainers 6) Kalender 2016 / Buitenlandse

Nadere informatie

Hier is die dan de allereerste Nieuwsbrief van 2012!!!

Hier is die dan de allereerste Nieuwsbrief van 2012!!! Nieuwsbrief 2 Hier is die dan de allereerste Nieuwsbrief van 2012!!! De schoolvakanties zijn binnenkort achter de rug. Wij hopen dat jullie een heerlijke vakantie hebben gehad. Wij hebben als brigade niet

Nadere informatie

HJC NIEUWSBRIEF Programma

HJC NIEUWSBRIEF Programma Haarlemsche Jachtclub Spaarndamseweg 15 2022 EG Haarlem Mail:info@haarlemschejachtclub.nl Website:www.haarlemschejachtclub.nl APRIL 2009 HJC-kledinglijn De HJC kleding is te koop bij Marja van Meerwijk

Nadere informatie

Handleiding Invullen Bardiensten 2016

Handleiding Invullen Bardiensten 2016 Inleiding Deze handleiding dient als hulp voor de leden van de Nijkerkse Tennis Club (NTC) bij het zelf invoeren van de bardiensten voor het jaar 2016. Het invoeren wordt online via internet op de website

Nadere informatie

(je kunt deze vragen stellen aan sporters, ouders, trainers, bestuurders)

(je kunt deze vragen stellen aan sporters, ouders, trainers, bestuurders) Intro Naam sportbendelid: Leeftijd: Evt. beperking: Naam vereniging die wordt getest: Plaats vereniging: Hieronder vind je vragen die je tijdens de Sportbendetest kunt stellen. Je kunt zoveel vragen stellen

Nadere informatie

Kindervergadering Zo gaat het bij ons!

Kindervergadering Zo gaat het bij ons! Pedagogisch kader kindercentra 4 13 jaar Kindervergadering Zo gaat het bij ons! Introductie voor de groepsleiding Is kinderinspraak belangrijk? Denken vanuit de groep is logisch en praktisch, maar toch

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers,

Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, Kijk ook op onze website: www.roomburg.nl ts Kijk ook op Binnenkort onze website: ook op www.roomburg.nl Twitter Binnenkort ook op Twitter ROOMBURG NIEUWSBRIEF Jongste Jeugd

Nadere informatie

een bootkeuring voor alle ouders georganiseerd met aansluitend een zwembadles met Optimisten in het zwembad te Numansdorp.

een bootkeuring voor alle ouders georganiseerd met aansluitend een zwembadles met Optimisten in het zwembad te Numansdorp. Beste ouders, verzorgers, U heeft uw kind aangemeld voor zeilinstructie bij WSV Binnenmaas. Om de lessen goed te laten verlopen hebben we een aantal spelregels op papier gezet zodat u vooraf bent geïnformeerd

Nadere informatie

Optimist Club Nederland

Optimist Club Nederland Optimist Club Nederland Algemene Ledenvergadering 2013 Plezier, Trainen, Winnen Focus OCN Doelstellingen lange termijn vanuit WAAROM OCN Doelstelling korte termijn Activiteiten tbv realiseren van vastgestelde

Nadere informatie

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier!

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Mededelingen 2 Open trainingen........................................ 2 Inspiratieavond

Nadere informatie

Jouw toekomst. Havo 5

Jouw toekomst. Havo 5 Jouw toekomst. Havo 5 2011-2012 LOB havo 5 Havo 5 Fase 4 = Beslissen: Deze fase ga je in als je in Havo 5 zit. Je stelt nu je definitieve top 2 vast. Je gaat nog een keer naar de beroepenavond, je organiseert

Nadere informatie

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Voorwoord Hallo jeugdlid van T.V. Frankrijk, Leuk dat jij in 2015 gaat tennissen bij onze vereniging T.V. Frankrijk. Een vereniging die al lang bestaat en waar

Nadere informatie

Informatie voor Ouders Jeugdzeilen bij de WVA

Informatie voor Ouders Jeugdzeilen bij de WVA Informatie voor Ouders Jeugdzeilen bij de WVA 2017 Inleiding Voor wie is dit informatieboekje bestemd? Dit boekje is bestemd voor alle ouders/verzorgers die hun kind op zeilles hebben bij de Watersport

Nadere informatie

Talentbijeenkomst. Agenda. Mededelingen. 1 april 2014 Nieuwegein. ISC Medemblik Bart van Breemen / Rob Franken 8-4-2014

Talentbijeenkomst. Agenda. Mededelingen. 1 april 2014 Nieuwegein. ISC Medemblik Bart van Breemen / Rob Franken 8-4-2014 Talentbijeenkomst 1 april 2014 Nieuwegein Agenda Opening en mededelingen Verslag bijeenkomst oktober 2013 Gebruik ISC Medemblik Overstap- en doorstroming talent Persoonlijkheidsvorming/ Coachplatforms

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : Kick-Off (woensdagavond 28 augustus, clubhuis) keeperskasten : toe aan vervanging

Nadere informatie

Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd

Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Contact 3. Ik vind wielrennen heel leuk hoe nu verder? 4. Trainingen 5. Huisregels 6. Jeugdcategorieën 7. Materiaal 8.

Nadere informatie

Veel leesplezier, De Redactie. Marly Buitink

Veel leesplezier, De Redactie. Marly Buitink 29 november 2013, jaargang 22. nr. 6 Voor jullie ligt de digitale BargerBabbel zoals we die op school verspreiden (ook apart onder de ouders van aangemelde leerlingen die nog niet op school zitten, en

Nadere informatie

Informatiefolder Jeugdwielrennen

Informatiefolder Jeugdwielrennen RTV de Zwaluwen Fabriekstraat 47 7005 AP Doetinchem KVK 40119634 KNWU 20370 NTFU 105167 Website rtvdezwaluwen.nl Email info@rtvdezwaluwen.nl Rek. Nr. 3843.99.231 Informatiefolder Jeugdwielrennen Welkom

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

MAALTIJD AS. ZATERDAG

MAALTIJD AS. ZATERDAG Praatpaal jaargang 21 2 28-05-2013 MAALTIJD AS. ZATERDAG 1 juni: Middellandse sferen in restaurant Het Middelpunt Zaterdag 1 juni is het al de laatste zaterdag van het seizoen - en ODO 1 speelt gezellig

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl NIEUWSBRIEF November 2014 Inhoud Algemeen Huidige stand teams Activiteiten op de planning De Hunt Zaalvoetbaltoernooi Zaaltraining Activiteiten terugblik Penaltybokaal Grote Clubactie Aandachtspunten Introductie

Nadere informatie

KoliBrief Nummer 26, maart 2017

KoliBrief Nummer 26, maart 2017 Nummer 26, maart 2017 Beste VKZ leden, Dit is de KoliBrief die jullie wordt aangeboden door het redactieteam bestaande uit Heiko Glansbeek, Jan en Berry van Bueren en Jurrien Jongbloed. Meer informatie

Nadere informatie

Notice of Race. SKON Sailing Tour 2015

Notice of Race. SKON Sailing Tour 2015 Notice of Race Klassenevenement Splash = (ISAF Class en Splash) Flash = ( Flash en Splash RED) De organiserende verenigingen en de SKON nodigen je van harte uit deel te nemen aan de die zal worden gehouden

Nadere informatie

Tarieven Jeugdzeilen (incl. 6% BTW) versie

Tarieven Jeugdzeilen (incl. 6% BTW) versie Tarieven Jeugdzeilen (incl. 6% BTW) versie 120217 Zie Kennismakingsaanbiedingen op http://lake7sailing.nl/aanbiedingen.php Voor kinderen van 6 tot 13 jaar en jeugd van 13-18 jaar Jeugdzeilen is bij ons

Nadere informatie

Sail-Today biedt catamaran cursussen aan voor beginners tot wedstrijdzeilers

Sail-Today biedt catamaran cursussen aan voor beginners tot wedstrijdzeilers Sail-Today, Beachclub & Catamaranzeilschool IJmeerdijk 16 1361 AA Almere / Muiderzand t 036 53 696 27 e info@sail-today.nl i www.sail-today.nl Sail-Today biedt catamaran cursussen aan voor beginners tot

Nadere informatie

Haarlemsche Jachtclub Nieuwsbrief

Haarlemsche Jachtclub Nieuwsbrief Haarlemsche Jachtclub Nieuwsbrief MEI 2017 WWW.HAARLEMSCHEJACHTCLUB.NL Koffie Zeven dagen in de week is er van 10.00 tot 10.30 uur koffie in het clubhuis. Bijzonder gezellig. Barlijst De barlijst is te

Nadere informatie

Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal

Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal Deze wedstrijd is niet door zwemmers van Aquarijn gezwommen.. dus geen uitslag Het Merwestein Gala Van allerlei over het Merwestein Zwemgala (door Janien Kamperman en

Nadere informatie

Handboek zeilinstructie voor ouders

Handboek zeilinstructie voor ouders Handboek zeilinstructie voor ouders WSV Binnenmaas www.j4u-web.nl Wie zitten er in de jeugdcommissie? Op de dagen dat er zeilinstructie wordt gegeven kunt u uw vragen stellen aan één van deze mensen. Zij

Nadere informatie

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016 EHBO Rossum en EHBO Saasveld In dit boekje: Bestuurssamenstelling EHBO Rossum Bestuurssamenstelling EHBO Saasveld Informatie over Jeugd EHBO Planning EHBO Rossum

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandsche Zeil- en Roeivereniging. Combi Muiden Notice of Race (NOR) Programma en algemene informatie

Koninklijke Nederlandsche Zeil- en Roeivereniging. Combi Muiden Notice of Race (NOR) Programma en algemene informatie Koninklijke Nederlandsche Zeil- en Roeivereniging Combi Muiden Voor Optimist A Laser 4.7 Optimist B RS Feva Optimist C 2016 Notice of Race (NOR) Programma en algemene informatie Georganiseerd door de KNZ&RV

Nadere informatie

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C Pagina 3 Inleiding. Pagina 4-5-6 De voorbereiding. Pagina 7 De motorische demodagen. Pagina 8 na de demodagen. Pagina 9 Wat heb ik er van geleerd Pagina 10-11-12 logboekkaarten Voor school moeten we een

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Informatie over Jeugdzeilen bij de WVA

Informatie over Jeugdzeilen bij de WVA Informatie over Jeugdzeilen bij de WVA 2018 Inleiding Voor wie is dit informatieboekje bestemd? Dit boekje is bestemd iedereen die geïnteresseerd is in de jeugdzeillessen van de Watersport Vereniging Aalsmeer.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Nieuwsbrief 2 Jaargang 2012-2013 Hallo Jeugdleden en ouders, INFORMATIE Voor de jeugd in Noord-Holland is er een nieuwe site gemaakt: www.nhjb.tk (Noord Holland Jeugd Bowlen). Op deze site staan alle uitslagen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Vanuit de directie Gevonden voorwerpen In de ruimte naast de voordeur staat een bak met gevonden voorwerpen. In deze bak liggen jassen, shirtjes, broodtrommels, bekers etc.

Nadere informatie

Dé zeilcompetitie voor bedrijf en personeel met de Tirion One Design

Dé zeilcompetitie voor bedrijf en personeel met de Tirion One Design Dé zeilcompetitie voor bedrijf en personeel met de Tirion One Design Strijden op het water tegen bedrijven uit de regio om de TirionCup ; wegens gebleken succes op De Morra wordt de zeilcompetitie in de

Nadere informatie

VOORJAARSBLOK 2014-2015

VOORJAARSBLOK 2014-2015 VOORJAARSBLOK 04-05 WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Voorjaar? Maar het is toch winter? Het is inderdaad winter maar in de tijd dat dit blok loopt, beginnen ook de

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.2 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Opgericht 18 oktober 1909 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU)

Opgericht 18 oktober 1909 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) NIEUWSBRIEF Nr. 16 juni 2018 HERCULES ZWOLLE Opgericht 18 oktober 1909 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) Inhoud Inhoud: Voorwoord Voorwoord We wonnen de derde prijs in Ahoy!

Nadere informatie

Evaluatie Acquisitietraining Kaap11

Evaluatie Acquisitietraining Kaap11 Evaluatie Acquisitietraining Kaap11 1. Hoe duidelijk was de aankondiging van de bijeenkomst? Uitermate duidelijk 40,0% 4 Zeer duidelijk 60,0% 6 Redelijk duidelijk 0,0% 0 Niet erg duidelijk 0,0% 0 Helemaal

Nadere informatie

AANKONDIGING. In alle erkende open eenheidsklassen. Georganiseerd door de KONINKLIJKE WATERSPORTVERENIGING SNEEK (K.W.S.)

AANKONDIGING. In alle erkende open eenheidsklassen. Georganiseerd door de KONINKLIJKE WATERSPORTVERENIGING SNEEK (K.W.S.) AANKONDIGING 84 ste Sneekweek In alle erkende open eenheidsklassen Georganiseerd door de KONINKLIJKE WATERSPORTVERENIGING SNEEK (K.W.S.) 3 tot en met 8 augustus 2019 Te houden op het Sneekermeer, de Zoutepoel

Nadere informatie

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival 1 van 5 21-11-2018 13:33 Bekijk deze email in je browser Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september 2018 Welkom bij onze vernieuwde nieuwsbrief! Wijkvereniging inschuytgraaf houdt je graag op

Nadere informatie

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER ALV: 18 november Nieuws vanuit de mini s Foto uit de oude doos Activiteitencommissie Standenlijst ALV MAANDAG 18 NOVEMBER Op maandag 18 november om 21:15 uur is de algemene ledenvergadering in de kantine

Nadere informatie

FCC De IJsselcrossers

FCC De IJsselcrossers FCC De IJsselcrossers Informatie folder Wat is fietscross? Fietscross is een spectaculaire sport op een speciaal daarvoor aangelegde baan van 300/400 meter lang. In een dergelijke baan zijn hindernissen

Nadere informatie

Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen!

Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen! Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen! Welkom van onze voorzitter Open dag & Openingstoernooi Trainingen Jan de Rook Nieuwe tennispasjes Nieuwe website Welkom Op 28 maart is het nieuwe tennisseizoen

Nadere informatie

Notice of Race. Splash Sailing Tour Klassenevenement Splash Blue en Splash RED

Notice of Race. Splash Sailing Tour Klassenevenement Splash Blue en Splash RED Notice of Race Splash Sailing Tour 2019 Klassenevenement Splash Blue en Splash RED De organiserende verenigingen en de SKON nodigen je van harte uit deel te nemen aan de Splash Sailing Tour 2019 voor de

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

ProCamp Voetbaldagen (Utrecht)

ProCamp Voetbaldagen (Utrecht) ProCamp Voetbaldagen (Utrecht) Binnenkort gaan de voetbaldagen van start. En gelukkig maar, want je staat vast al te popelen om mee te doen. Vandaar dat we je met deze kampinformatie goed willen informeren

Nadere informatie

Wij wensen iedereen nog twee goede laatste schoolweken toe! Christianne Ahuis

Wij wensen iedereen nog twee goede laatste schoolweken toe! Christianne Ahuis 1 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. REDACTIE Rob van de Geer 3 3 rvdgeer@detandem.nl Op maandag tot 12:00 uur bereikbaar op school

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 2 MEI 2016

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 2 MEI 2016 VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 2 MEI 2016 Aan alle ouders/verzorgers en kinderen van de miniafdeling, Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Vorige

Nadere informatie

Nieuwsbrief Trampolinespringen

Nieuwsbrief Trampolinespringen Nieuwsbrief Trampolinespringen November 2018 Inhoud Voorwoord Goedgekeurd reglement trampoline Aangepaste oefenstof vanuit de FIG Plaatsing NK synchroon Eredivisie Opnieuw inschrijven voor komende 3 plaatsingswedstrijden

Nadere informatie

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS Informatieboekje voor nieuwe leden Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS (versie 1.2) Informatieboekje voor nieuwe leden JCLE JCLE stelt dit boekje met de uiterste zorg samen. Het kan echter voorkomen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2016

NIEUWSBRIEF oktober 2016 NIEUWSBRIEF oktober 2016 Alle ingeschreven leden ontvangen deze nieuwsbrief. Mocht uw zoon/dochter niet meer sporten dan bent u wellicht vergeten om hem/haar uit te schrijven. Neem dan s.v.p. zo spoedig

Nadere informatie

Belangrijke data & tijden CDD Theatershow Bring Back The Color! Speciale info voor peuters & kleuters (kiddo's & kidsdancelessen)

Belangrijke data & tijden CDD Theatershow Bring Back The Color! Speciale info voor peuters & kleuters (kiddo's & kidsdancelessen) Beste CDD dansers & ouders/verzorgers IN DEZE NIEUWSBRIEF: Belangrijke data & tijden CDD Theatershow Bring Back The Color! Uiterste inschrijfdatum Doorloop Theatershows bij CDD Generale Repetitie in Theater

Nadere informatie

Zondag 6 Mei: 10-17u ->kapoenendag

Zondag 6 Mei: 10-17u ->kapoenendag Nadat er weer 2 superleuke maanden voorbij zijn gegaan, is het nu jammer genoeg tijd voor onze laatste 2 maanden. maar niet getreurd deze 2 maanden worden maanden om nooit meer te vergeten. Er wacht jullie

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 April 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 51. Voor wie vergeten is om zijn inschrijvingsdocumenten op te sturen, breng ze mee naar de opening van ons zeilseizoen!!

Nieuwsbrief 51. Voor wie vergeten is om zijn inschrijvingsdocumenten op te sturen, breng ze mee naar de opening van ons zeilseizoen!! Nieuwsbrief 51 Beste Leden We zijn er aan begonnen. Het seizoen is gestart. Vorig weekend met de start van het jeugdzeilen waren er maar liefst 16 bootjes op het water. Het was leuk om te zien na een lange

Nadere informatie

Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016!

Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016! Woordje van de voorzitter Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016! Hierbij weer een nieuwe nieuwsbrief. Ik vraag in dit stukje graag uw aandacht voor de wedstrijden

Nadere informatie

Periode: eind aug. tot begin mei Aantal plaatsen: 6 Aantal uur p.p.: 30-45

Periode: eind aug. tot begin mei Aantal plaatsen: 6 Aantal uur p.p.: 30-45 Help mee met het geven van voetbaltraining aan jeugdteams op de maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagmiddag. Er is al een trainer aanwezig maar die kan altijd jouw hulp gebruiken om in kleine groepjes

Nadere informatie

EVEN VOORSTELLEN MICHELLE Hoi, ik ben Michelle Lichtendahl. Ik ben de moeder van Pepijn en ben gevraagd voor de jeugdcommissie van BC Inside.

EVEN VOORSTELLEN MICHELLE Hoi, ik ben Michelle Lichtendahl. Ik ben de moeder van Pepijn en ben gevraagd voor de jeugdcommissie van BC Inside. NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 19 VAN DE VOORZITTER VINCENT Na 19 jaar trouwe dienst in de jeugdcommissie, waarvan de afgelopen vier jaar als voorzitter heb ik besloten er na dit seizoen een punt achter

Nadere informatie

Waarom deze boot? Joop de Jong (47) Klasse IOM of 1-meterklasse Lengte 100 cm Nieuwprijs complete set vanaf 700 Website www.iomzeilen.nl.

Waarom deze boot? Joop de Jong (47) Klasse IOM of 1-meterklasse Lengte 100 cm Nieuwprijs complete set vanaf 700 Website www.iomzeilen.nl. Waterlanders Hoe klein de bootjes ook zijn, het fanatisme van modelzeilers is er niet minder om. En noem hen geen knutselaars, dit zijn stuk voor stuk echte wedstrijdzeilers, ieder in hun eigen klasse.

Nadere informatie

Kanovereniging Viking Amsterdam

Kanovereniging Viking Amsterdam Kanovereniging Viking Amsterdam Voorwoord Dit boekje is bedoeld voor iedereen die graag wil kanoën bij kanovereniging Viking. In het eerste deel wordt uitgelegd hoe we de nieuwe Vikingers opleiden tot

Nadere informatie