Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter"

Transcriptie

1 FEBRUARI EDITIE 1 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter In dit nummer 1 De trainers stellen zich voor Opti D: Tries en Hans 2 Opti D: Geert Opti C: Rob 3 Opti C: Franc Opti B: Siep De trainers stellen zich voor Met trots presenteren wij ons dynamische en enthousiaste trainersteam voor het komend seizoen! De trainers stellen zich in deze nieuwsbrief graag aan jullie voor en uiteraard ook onze trouwe sponsor van de Vrijbuiter Verwoerd in Bussum voor je Optimist en Splash. Alle trainers staan alweer te trappelen om met de zeilers het water op te gaan! Ook hebben ze aangegeven dat ze er naar uitzien jullie te zien tijdens de bijeenkomst van zondag 22 maart om uur! Zien we je dan ook? 4 Opti B: Stefan Opti A: Tessa 5 Opti A: Saskia Splash binnen: Thijs 6 Splash binnen: Kaj 7 Splash binnen: Harry Splash buiten: Jan Willem 8 Splash Red: Jan Optimist D C B A + buitenploeg Splash Binnen Buiten: Red Tries & Hans & Geert Rob & Franc Siep & Stefan Tessa en Saskia Kaj, Thijs, Harry Jan Willem Jan 9 Verwoerd watersport Optimist D Tries en Hans Hoi wij zijn Hans en Tries. Wij gaan lesgeven op zondagochtend aan de beginnende zeilers. Vroeger, heel vroeger, konden wij niet zeilen. Echt waar. Dat klopte niet vonden wij. Dus zijn we het gaan leren. Dat was één van onze beste ideeën van ons leven, want we vonden het geweldig en dat vinden we nog steeds. Toen kregen we een nog beter idee: we gaan zeilles geven. Wij hebben sinds 1992 een zeilschool. Die heet 'De Vuurtoren, vanwege het rode haar van Tries. Het allerbelangrijkst vinden wij dat het leuk is. Dus we maken er een feest van!

2 PAGINA 2 Optimist D Geert Al mijn hele leven ben ik op het water te vinden. Bijna geboren op de Loosdrechtse plassen en zo n 20 jaar gevaren in een BM16kwadraat. Inmiddels al weer heel wat jaren aan het zeilen op kajuitzeilboten. Ik heb veel gezeild op Loosdrecht en hiervandaan op de Friese meren, het Wad en IJsselmeer. Op het IJsselmeer heb ik meegedaan aan de woensdagavond wedstrijden en de 24 uurs, toen onze thuishaven Muiderzand was. Nu liggen we met onze boot bij De Vrijbuiter, vaart onze Bart in de Splash en heb ik een aantal jaren de D jeugd getraind in de optimist. Optimist C Rob Als nieuwe trainer voor de optimisten C wil ik mij graag even voorstellen. Mijn naam is Rob van den Akker. Ik ben getrouwd met Judith en samen hebben wij 2 jongens: Yannick en Kylian. De laatste 2 zijn er ook mede verantwoordelijk voor dat ik mij aangemeld heb als trainer bij GWV De Vrijbuiter. Yannick gaat dit jaar verder in de optimisten-b varen en Kylian in de optimisten-c. Zelf zeil ik al sinds mijn 8ste. Mijn ouders hadden voor mijn geboorte al een stalen vlet en bevoeren daarmee de Loosdrechtse Plassen. Maar motorboten is saai (no offense), dus ik wilde zeilen. Mijn eerste beginselen leerde ik bij zeilschool De Vier Windstreken en al snel kwam er een eigen bootje, die altijd mee ging op vakantie en in de weekenden. Op mijn 16e ben ik in aanraking gekomen met het wedstrijdzeilen. Ik heb bemand op een Schakel en 470. Eigenlijk was ik ieder weekend op het water te vinden. Als er geen wedstrijden waren, werd er getraind en bij meer dan windkracht 6 ging ik surfen! Samen met Judith heb ik met veel plezier Laser 4000 gevaren (en ja, we zijn nog steeds getrouwd...), totdat de kids kwamen. Zij noopten ons tot de overstap naar een kajuitjachtje, een Kelt 800. Hier vaar ik vanuit Naarden de woensdagavondwedstrijden en een aantal regionale regatta's mee. Daarnaast brengen wij onze vakantie door aan boord. Het wad is populair, evenals Zeeland. Naast het zeilen, rijd ik ook motor (alhoewel er steeds minder tijd voor te vinden is) en klus ik graag aan huis, motor en bo(o)t(en). Ik werk als Mechanical Engineer op de ontwikkelingsafdeling van een bedrijf dat verpakkingsmachines bouwt. Tot aan de waterkant! Rob

3 PAGINA 3 Optimist C Franc Mijn eerste zeilervaring was in de Piraat, een houten bootje dat wel wat weg had van de Optimist. De grote verschillen waren eigenlijk dat ie van hout was gemaakt, een echte neus had, en waar geen luchtzakken zaten. Kortom, omslaan was einde oefening. Na de Piraat, waar je net als de Optimist ongeveer tot je 13e of 14e in zeilde, heb ik een jaar of acht in de Vaurienklasse gezeild, een tweemansboot (met spinaker) waar toendertijd velen na de Piraat in gingen zeilen. Splashes waren er nog niet, evenmin de Laser Radiaal, Laser 4.7, 29-er enz. De Vaurien was een internationale klasse en heb ik het genoegen gehad om verscheidene malen wedstrijden in het buitenland te zeilen (zoals Frankrijk, Duitsland en Spanje). Na mijn studie heb ik negen jaar in de Verenigde Staten gewoond, en daar het zeilen weer opgepakt in de J-24 klasse bij de Manhattan Yacht Club (ik was daar zelfs een van de eerste honderd leden). In 1995 ben ik teruggekomen in Nederland, waar ik tot 2002 in de J-21 klasse heb gevaren, en daarna een Randmeer gekocht, waar ik nog steeds met plezier de woensdagavondwedstrijden in zeil. Op de Vrijbuiter heb ik van 2000 tot 2006 in het bestuur gezeten, met als [dubbel]functie wedstrijd- en jeugdzeilen, die later is gesplitst in twee aparte functies: ik ben nu nog steeds lid van de wedstrijdcommissie. Ik heb vele jaren, en met veel plezier, samen met Jan [Snoek] les gegeven in de Optimist (groepen A en B), en kijk er weer erg naar uit om het komend jaar les te geven! Optimist B Siep Mijn naam is Siep Scherpel. Toen ik 6 jaar was heb ik voor het eerst meegedaan met het mini Holland Weekend. Dat ging nog niet zo goed, maar ik kreeg wel de smaak van het zeilen te pakken!trainen op de Vrijbuiter en 's middags lekker blijven zeilen, een gecombineerde meedoen of gewoon lekker toeren. Ik ben altijd blijven zeilen en heb zeilles gegeven op een paar zeilscholen (ook bij zeilschool de Vuurtoren in Loosdrecht!) en geef nu training bij De Vrijbuiter.

4 PAGINA 4 Optimist B Stefan Hallo, ik ben Stefan Rüdiger. Ik ben geboren en getogen in Hamburg, waar ik ook heb leren zeilen, zoals de meesten in een Optimist. Ik heb gezeild op binnenwateren in Nederland, Duitsland en Engeland en ook in diverse zeegebieden: de Noord- en Oostzee, de Westkust van Schotland en Engeland, de Middellandse Zee én, natuurlijk, de Nederlandse en Duitse Wadden. Gelukkig vinden mijn vrouw en kinderen zeilen ook leuk: mijn twee oudste dochters zitten inmiddels ook bij De Vrijbuiter op les. Het is mijn passie om mensen op te leiden en talent te koesteren. Voor mijn werk doe ik dit bij de Universiteit Utrecht. Als zeiler heb ik eerder les gegeven bij clubs in Hamburg en Cambridge, waar ik nog steeds in de jeugdopleiding actief ben. Ik verheug erop om dit nu ook bij De Vrijbuiter te doen! Optimist A en buitenploeg Tessa Vanaf het moment dat ik mij kan herinneren was ik altijd bij het water en later zelf aan het zeilen. Als klein meisje ging ik dan al snel het grote water op om de selectiewedstrijden mee te varen. Vanaf mijn zevende tot aan mijn vijftiende in de optimist prachtige evenementen gevaren, nationaal en internationaal. Inmiddels ben ik een paar jaar verder en woon ik in Amsterdam waar ik Sportmarketing studeer. In de grote stad heb ik wat rustiger vaarwater opgezocht en mijn studie bakboord gegeven ten opzichte van de zeilambities. Afgelopen jaar heb ik een Splash-team mogen trainen en coachen, wat ik met veel plezier heb gedaan. Toch bij ik ontzettend blij over het feit dat ik nu weer terug ga naar mijn vertrouwde bootje; de Optimist!! Na negen jaar in de selectie gevaren te hebben, met alle gevolgen van dien, ga ik mijn ervaring en enthousiasme over te kunnen brengen aan de zeilers! Tot in het zonnige voorjaar!

5 PAGINA 5 Optimist A en buitenploeg Saskia Hoi allemaal, ik ben Saskia, de moeder van Jort, Melle en Bo. Ik ga komend jaar samen met Tessa de A trainen. Ik ben zelf net als jullie ook ooit gestart in de optimist en pas er met mijn 1,60 m nog steeds in. Tijdens de ouderwedstrijd bij het Mini Holland Weekend zal ik ook zeker van de partij zijn. En ga ik weer mijn best doen om te winnen! Wat kan en wil ik jullie leren: tactiek tijdens een wedstrijd: slimmer zijn dan je vrienden en concurrenten zo hard mogelijk gaan bij de start Maar bovenal lekker met elkaar uren maken, veel lol hebben met hopelijk een mix van wind, zon en lekkere temperaturen. We gaan er een mooi seizoen van maken. Tot 22 maart bij de zeilersbijeenkomst én tot 12 april bij de bootinspectie! Groetjes Saskia Splash binnenploeg Thijs Zeilervaring Op mijn 6e ben ik begonnen in de Optimist. Heb alle CWO diploma s in de optimist gehaald bij De Vrijbuiter. Op mijn 15e ben ik overgestapt in de Splash. Hier heb ik ook weer mijn CWO diploma s Zwaardboot 1 mans behaald. In zowel de Optimist als Splash heb ik veel wedstrijden meegedaan. Begonnen op Loosdrecht en via de Combi s naar de landelijke wedstrijden en ook een EK in Nederland en de WK s Splash in Tsjechië en België. Waarom ik zeil? Is er wat anders dat zo leuk is? Waarom training geven? Persoonlijk vind ik het leuk om mijn kennis die ik in de jaren heb opgedaan, doormiddel van vele wedstrijden en training door verschillende trainers, over te brengen!

6 PAGINA 6 Splash binnenploeg Kaj Hallo Opti en Splash zeilers! Komend seizoen ga ik weer samen met Thijs en Harry van Tol de Splash B binnenploeg training geven! Om het seizoen te starten eerst even mijn zeilervaring in vogelvlucht. Nadat ik een aantal zomerweken optimist had gezeild bij zeilschool de Vuurtoren toen ik op de basisschool zat, ben ik zelf begonnen met Splash zeilen in het najaar van 2009 toen ik 14 jaar was. We begonnen met een groepje zeilers die niet hadden gevaren in de optimist bij de vrijbuiter, tijdens de najaarstrainingen. Een jaar daarna ben ik mee gegaan naar de eerste buitenwedstrijden van de Combi Amsterdam en de SKON wedstrijden. Hier eindigde ik vaak achterin, maar door de lol in het zeilen maakte dat niets uit. Doordat ik in die tijd fanatiek schaatste was ik fysiek goed in orde en begon daardoor steeds beter te zeilen. Vooral met zwaarder weer was ik vaker voorin te vinden. Tijdens de Combi Vinkeveen stond er het hele weekend veel wind en won ik dit evenement met alleen maar eerste plekken. Hierdoor ging er een knop in mij om waardoor ik steeds beter begon te zeilen. Dat najaar ben ik in de SKON ranking gepromoveerd van de B naar de A2 en het voorjaar erop naar de A1 als 3e! In 2013 ben ik samen met Cas Meeus serieuzer gaan trainen. Daar hadden we erg veel aan omdat we elkaar uitdaagden. In dat jaar zijn we allebei op het podium gekomen van het NK Splash. Hierna zijn we gaan trainen samen met Bob Heineke, hij vond het erg leuk om ons nieuwe dingen te leren en zijn hier ook intensief mee bezig geweest. Tijdens het WK dat jaar ging het wat minder bij ons allebei omdat de wind het liet afweten. Hierna ben ik na 4 jaar zeilen, gestopt in de Splash omdat ik te oud werd. Het seizoen erop ben ik samen gaan varen in de Randmeer klasse met Bob samen en begonnen in de Splash RED (voorheen de Flash klasse). Door Bob kreeg ik een hele andere kijk op het zeilen omdat ik steeds meer leerde hoe je moet kijken naar de wind. We stelden aan het begin van het seizoen een hoog doel, we wilden op het NK winnen. Begin september begonnen we goed aan het kampioenschap en met een moeizame laatste dag hebben we het alsnog gered! Ik vind het erg leuk dat ik met de nieuwe splashzeilers mijn ervaring kan delen van de jaren dat ik veel heb geleerd in deze zeilklasse. Komend seizoen zijn we met z n 3en zodat je dingen leert van verschillende trainers. Ik heb erg veel zin in komend seizoen!

7 PAGINA 7 Splash binnenploeg Harry Zeilervaring Zeilervaring is ruim aanwezig. Doe dit vanaf mijn 12e en dat is best lang geleden. Sinds 2006 vaar ik weer met veel plezier in een Laser, voor mij net iets meer ruimte dan in de Splash om te zwijgen van de Optimist. Waarom ik zeil? Heerlijk uitwaaien, goed voor mijn conditie, inspelen op de wispelturigheid van de natuur en daarnaast het competitie element. Na de trainingen en wedstrijden is de after-sail ook heel gezellig. Waarom training geven? Les en training geven aan jeugd om behalve te leren zeilen ook de liefde en de schoonheid van de sport bij te brengen. Inspireren en motiveren Splash buitenploeg Jan-Willem Hi! Ik ben Jan-Willem, 19 jaar oud, student Civiele Techniek en woon in Amsterdam. Aankomend seizoen zal ik de splash buitenploeg onder mijn hoede nemen. Op mijn 7e ben ik begonnen met zeilen in de opti bij De Vrijbuiter. Langzaam beter geworden in het zeilen en op mijn 12e overgestapt naar de Splash. De laatste twee jaar van mijn splashtijd heb ik deelgenomen aan het Top en Talent team splash. Verschillende EK s en WK s meegevaren, kortom het hele wedstrijdcircuit vanuit de Splash! Op mijn 17e heb ik helaas een ski ongelukje gehad. Hierbij heb ik mijn kruisband afgescheurd en was zeilen geen optie meer. Ik ben gelijk de coachboot ingestapt omdat ik toch op het water wilde blijven. Ik heb anderhalf jaar training geven bij Zeilclub de Kurenpolder te Hank. Hierbij de splash buitenploeg het hele jaar gecoacht. De meeste optizeiler zullen mij kennen van de Opti-kampen en de berenjacht: hij komt terug dit jaar!:) Na 2 jaar buiten de deur wilde ik weer terug naar mijn oude vereniging en dat heb ik gedaan. Ik heb ontzettend veel zin in aankomend jaar!

8 PAGINA 8 Splash Red Jan In 1981 kocht ik mijn Vrijheid: de Ik ben toen lid geworden bij watersportvereniging Vinkeveen en begon hier wedstrijden te varen samen met mijn zwager. Ik had al wedstrijdervaring opgedaan in de jeugdklasse Vaurien. In 1985 ben ik lid geworden van De Vrijbuiter omdat deze vereniging zoveel meer te bieden had én er lagen hier zoveel Vrijheidjes. Samen met mijn zwager heb ik bijna alle wedstijden door het hele land gezeild, tot mijn dochter Eva in 2003 graag zeilles wilde volgen in een Optimist. Harry leidde toen het Jeugdzeilen en kwam in dat jaar trainers te kort. Omdat hij wist dat ik altijd wedstrijd gevaren had, vroeg hij mij of ik het team wilde komen versterken. Dit heb ik gedaan samen met nog 2 vrienden van mij: René van Rijn en Eddy Boon. Hun kinderen zeilden ook bij Eva in de groep. We hebben ja gezegd en zijn begonnen! Ik heb samen met Franc Schiet de kinderen van de Optimist B en later van de Optimist A getraind. Hier hadden niet alleen de kinderen veel lol maar wij ook. In 2010 zijn Eva en ik overgestapt naar de Splash. Hier hadden wij het helemaal naar ons zin. Ik heb samen met Harry de coaching gedaan en elk weekend was voor ons een geslaagd weekend. In 2013 is Harry ermee gestopt en ben ik verder gegaan met Martin Kirch. In dit jaar mocht ik twee van onze zeilers - onder zwaar weer op de DYR - op het podium afleveren: Kaj Moorman op een 2e en Cas Meeus op een 3e plek. Eind 2014 heb ik op het Vaarwelkom afscheid genomen van het coachen in de Splash Bleu. Ik heb dit altijd met zeeeer veel plezier gedaan. Een aantal van onze zeilers, die overgestapt zijn naar de Splash Red, hebben mij gevraagd of ik ze wilde coachen in de Red, en daar heb ik ja op gezegd! Ik heb er zin in om weer te beginnen! Tot op het water! Groet, Jan

9 PAGINA 9 Verwoerd Watersport Verwoerd is een gezellige winkel centraal gelegen in het midden van het land. Wij bieden een breed assortiment voor zowel de actieve wedstrijdzeiler als wel de recreatiezeiler. Wij zijn gespecialiseerd in open (wedstrijd)boten zoals Optimist, Laser, Splash en RS Feva. Het hele jaar bieden wij een compleet programma in kleding, droogpakken, zwemvesten, laarsjes, onderdelen en accessoires. Onze webshop is 24/7 open en wij staan bekend om onze snelle service! Alle onderdelen zijn doorgaans uit voorraad leverbaar. Neem dus ook eens een kijkje in onze webshop en voor persoonlijk advies ben je van harte welkom bij ons in de winkel. De koffie staat klaar! Verwoerd Watersport Outdoor Wintersport Brinklaan 90, Bussum. Tel: info@gosailing.nl Commissie Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter Weet je iemand die onze nieuwsbrieven ook graag wil ontvangen? Wil je je gegevens wijzigen of wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? jeugdzeilen@gwvdevrijbuiter.nl

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter FEBRUARI 2015 - EDITIE 1 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter In dit nummer 1 Even voorstellen 2 Informatiebijeenkomst Even voorstellen Het is jullie waarschijnlijk niet ontgaan dat er een nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter MAART 2015 - EDITIE 3 MAART 2016 - EDITIE 2 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter In dit nummer Van de voorzitter 1 Van de voorzitter 1 Belangrijke data 1 Voorlichtingsmiddag 2 Bootjeskeuring 2 Trainersbijdrage

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter MAART 2015 - EDITIE 3 JUNI 2016 - EDITIE 5 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter In dit nummer Van de voorzitter 1 Belangrijke data 1 Hulp gezocht! 2 Inschrijfgeld 2 Links naar foto s Combi Loosdrecht

Nadere informatie

Smoelenboek Watersprieten

Smoelenboek Watersprieten Smoelenboek Watersprieten Index: Pagina 4. Willie Pagina 5. Gert Pagina 6. Oigen Pagina 7. Cas Pagina 8. Cass Pagina 9. Robin Pagina 10. Leo Pagina 11... Ben Pagina 12... Harm Pagina 13... Marius Pagina

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter MAART 2015 - EDITIE 3 MAART 2017 - EDITIE 2 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter In dit nummer 1 Het water op! 2 Belangrijke data 2 Cheque Rabobank 2 Zwembadtraining 3 Havenklusdag 1 april 4 Opening

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter MAART 2015 - EDITIE 3 APRIL 2016 - EDITIE 3 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter In dit nummer 1 van de voorzitter 2 opening seizoen 10 april 3 belangrijke data 3 bootjeskeuring 10 april 3 eerste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter MAART 2015 - EDITIE 3 APRIL 2015 - EDITIE 4 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter In dit nummer Van de voorzitter 1 Van de voorzitter 2 Jeugdzeilkalender 2015 2 Zwembadtraining 11 april 2 Oproep versterking

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter MAART 2015 - EDITIE 3 SEPTEMBER 2015 - EDITIE 8 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter In dit nummer Van de voorzitter 1 Van de voorzitter 2 Splashtrainer Huub stelt zich voor 3 Kampioenschap Jeugdzeilen

Nadere informatie

Yvonne van Daal 67, opgegroeid in Sint Anthonis en getrouwd met Koen Geurts 62, geboren en getogen in Cuijk.

Yvonne van Daal 67, opgegroeid in Sint Anthonis en getrouwd met Koen Geurts 62, geboren en getogen in Cuijk. Hoe het begon. Even voorstellen. Wij zijn Yvonne en Koen. Yvonne van Daal 67, opgegroeid in Sint Anthonis en getrouwd met Koen Geurts 62, geboren en getogen in Cuijk. Ik (Koen) zeil al sinds mijn 12 e

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter MAART 2015 - EDITIE 3 AUGUSTUS 2017 - EDITIE 5 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter In dit nummer 1 Zomerzeilen 2 Belangrijke data 2 Optikamp en tanktops 3 Groepsindeling Opti 3 WK Splash Lelystad

Nadere informatie

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Van de voorzitter Ik heb in de eerste nieuwsbrief van dit jaar gezegd dat er nieuws moet zijn voor een nieuwe nieuwsbrief En nieuws hebben we zeker weer. Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

Talentbijeenkomst. Agenda. Mededelingen. 1 april 2014 Nieuwegein. ISC Medemblik Bart van Breemen / Rob Franken 8-4-2014

Talentbijeenkomst. Agenda. Mededelingen. 1 april 2014 Nieuwegein. ISC Medemblik Bart van Breemen / Rob Franken 8-4-2014 Talentbijeenkomst 1 april 2014 Nieuwegein Agenda Opening en mededelingen Verslag bijeenkomst oktober 2013 Gebruik ISC Medemblik Overstap- en doorstroming talent Persoonlijkheidsvorming/ Coachplatforms

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter MAART 2015 - EDITIE 3 OKTOBER 2016 - EDITIE 7 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter In dit nummer 1 Een actieve zomer Belangrijke data oktober/november 2 WK en EK Splash Sneekweekbord 3 Kampioenschap

Nadere informatie

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Bestuur Born Atletiek Totaal Even voorstellen, Beste atleten en ouders, wellicht heeft u er nooit zo bij stil gestaan maar achter de schermen is de Stichting

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

Masters hangen aan Eelco's lippen...

Masters hangen aan Eelco's lippen... Masters hangen aan Eelco's lippen... De spanning voor het WK-Masters in Lyon loopt bij de deelnemers aan Project 2015 al danig op. Daarom hebben we Eelco gevraagd of hij een keer met ons wilde praten over

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

Waarom deze boot? Joop de Jong (47) Klasse IOM of 1-meterklasse Lengte 100 cm Nieuwprijs complete set vanaf 700 Website www.iomzeilen.nl.

Waarom deze boot? Joop de Jong (47) Klasse IOM of 1-meterklasse Lengte 100 cm Nieuwprijs complete set vanaf 700 Website www.iomzeilen.nl. Waterlanders Hoe klein de bootjes ook zijn, het fanatisme van modelzeilers is er niet minder om. En noem hen geen knutselaars, dit zijn stuk voor stuk echte wedstrijdzeilers, ieder in hun eigen klasse.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Seizoen 2014-2015. Nieuwsbrief 1, sept 2014 Hallo Jeugdleden en ouders, De vakantie ligt alweer twee weken achter ons. De scholen zijn begonnen en langzaam aan rolt alles weer in het bekende ritme. Zo

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER De zomer is aangebroken en daarmee voor de vereniging een wat rustiger periode. Dat betekent niet dat er op de manege niets te doen is! Afgelopen

Nadere informatie

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl.

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl. Van de redactie Het is nu alweer een jaar geleden dat we zijn begonnen met deze nieuwsbrief. Er is in het afgelopen sportseizoen veel gebeurt. Veel nieuwe banden, slips en ook natuurlijk niet te vergeten

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken.

Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken. Nieuwsbrief Avéna Zomer 2015 Beste leden, Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken. Algemene ledenvergadering

Nadere informatie

SPLASH SNEL EN SPECTACULAIR. www.splashboats.com

SPLASH SNEL EN SPECTACULAIR. www.splashboats.com SPLASH SNEL EN SPECTACULAIR www.splashboats.com SPLASH GREEN SPLASH BLUE SPLASH RED SNEL EN SPECTACULAIR De Splash is speciaal ontworpen voor jonge zeilers van 13 t/m 19 jaar. De Splash is niet alleen

Nadere informatie

Onlangs hebben wij u het nieuwe watersportprogramma 2018 aangeboden! In de bijlage is het hele programma nogmaals bijgevoegd.

Onlangs hebben wij u het nieuwe watersportprogramma 2018 aangeboden! In de bijlage is het hele programma nogmaals bijgevoegd. Beste Leden, Onlangs hebben wij u het nieuwe watersportprogramma 2018 aangeboden! In de bijlage is het hele programma nogmaals bijgevoegd. Ook dit jaar geven wij buiten de traditionele wedstrijden, het

Nadere informatie

COACH. Vicky Panetsidou

COACH. Vicky Panetsidou Hallo, Ik ben Vicky Panetsidou en ik ben sinds het begin bij RSK met een onderbreking van 2.5 jaar. Ik train zelf, en ik geef les op deze school. Ik bereid mij voor op de olympische spelen in Tokyo. In

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en???

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? De Zeeuws Barabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) heeft als doel: Het doen beoefenen van sport door doven. Dit doel probeert zij onder meer te bereiken door:

Nadere informatie

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was.

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. Benjamin Plant student Aardrijkskunde Ik weet wat ik wil Het leukste moment van mijn stage is wanneer leerlingen mij uit zichzelf aanspreken

Nadere informatie

Sponsor Prospectus Lorenzo van Riet karting

Sponsor Prospectus Lorenzo van Riet karting Sponsor Prospectus Lorenzo van Riet karting Betreft: Sponsoring Lorenzo van Riet Karting. Beste ondernemer, familie, vrienden en kennissen. Mijn naam is Lorenzo van Riet en ben op dit moment 13 jaar. Mijn

Nadere informatie

Platform Motorboot Extra ondersteuning voor motorbootvaarders

Platform Motorboot Extra ondersteuning voor motorbootvaarders Platform Motorboot Extra ondersteuning voor motorbootvaarders De leden van het Platform Motorboot stellen zich voor: Joop Simmers (67) Ik prijs me gelukkig om te kunnen acteren in dit nieuwe team dat de

Nadere informatie

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen.

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 4, juli 2012 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Veel leesplezier en een

Nadere informatie

Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020. ALV april 2014

Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020. ALV april 2014 Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020 ALV april 2014 Jeugdplan presentatie Achtergrond De jeugd van tegenwoordig Kernpunten jeugdbeleid 2014-2020 Wat gaan we doen? Uitnodiging Waarom een jeugdplan? Jeugd is

Nadere informatie

Informatiefolder Jeugdwielrennen

Informatiefolder Jeugdwielrennen RTV de Zwaluwen Fabriekstraat 47 7005 AP Doetinchem KVK 40119634 KNWU 20370 NTFU 105167 Website rtvdezwaluwen.nl Email info@rtvdezwaluwen.nl Rek. Nr. 3843.99.231 Informatiefolder Jeugdwielrennen Welkom

Nadere informatie

-CUPHandboek. ORGANISATIE Q-CUP Een unieke kennismaking met wedstrijdzeilen!

-CUPHandboek. ORGANISATIE Q-CUP Een unieke kennismaking met wedstrijdzeilen! -CUPHandboek ORGANISATIE Q-CUP Een unieke kennismaking met wedstrijdzeilen! Een unieke kennismaking met wedstrijdzeilen! Handboek Organisatie Q-cup Een unieke kennismaking met wedstrijdzeilen! 2 ORGANISATIE

Nadere informatie

Nieuwsbrief NSR Augustus 2014

Nieuwsbrief NSR Augustus 2014 Nieuwsbrief NSR Augustus 2014 Lieve Ladies, Na de oranje koorts in Nederland was het tijd voor de zomervakantie en dat hebben wij gemerkt. Door een aantal actieve circles zijn er namelijk al ontzettend

Nadere informatie

Van de bestuurstafel. Algemene ledenvergadering. Gymnastiek en Turnvereniging Tiga Leek Nieuwsbrief. September 2017

Van de bestuurstafel. Algemene ledenvergadering. Gymnastiek en Turnvereniging Tiga Leek Nieuwsbrief. September 2017 Gymnastiek en Turnvereniging Tiga Leek Nieuwsbrief www.tigaleek.nl September 2017 Van de bestuurstafel Het afgelopen jaar is een jaar geweest met veranderingen. We hebben helaas afscheid moeten nemen van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 3, 2018/2019

Nieuwsbrief Nr. 3, 2018/2019 Via deze nieuwsbrief willen we jullie informeren over de huidige stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen. Belangrijke Data December 5 wel jeugdtraining geen seniorentraining! 12 trekking Grote Club Actie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni. Lars is tevreden over de koers die hij gereden heeft, met uitzondering van de tijdrit:

Nieuwsbrief Juni. Lars is tevreden over de koers die hij gereden heeft, met uitzondering van de tijdrit: Nieuwsbrief Juni Hallo wielervrienden, Na een ontzettend koud en nat voorseizoen zijn eindelijk betere tijden aangebroken. Ook voor ouders en begeleiders is het nu weer een stuk prettiger langs de kant.

Nadere informatie

Remind Trainersopleiding

Remind Trainersopleiding Remind Trainersopleiding 1. Over Remind Remind helpt jaarlijks duizenden studenten en scholieren meer uit hun leven te halen, door ze te leren hoe je slimmer kan leren en jezelf kan motiveren. Wij doen

Nadere informatie

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand Antwoordenmodel Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1 Oefening 1 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009 255 euro per maand 272 euro per maand 182.000 studenten 200.000 studenten 5.800 Nederlandse

Nadere informatie

D E V R I E N D E N K R A N T

D E V R I E N D E N K R A N T J a a r g a n g 2, n u m m e r 8 D E V R I E N D E N K R A N T S e p t e m b e r 2 0 0 9 IN DEZE NIEUWSBRIEF VAN ONZE VOORZITTER JUBILEUMRECEPTIE EEN PAAR FOTO S NIEUW VOORZITTER JEUGDCOMMISSIE REGELING

Nadere informatie

Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016!

Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016! Woordje van de voorzitter Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016! Hierbij weer een nieuwe nieuwsbrief. Ik vraag in dit stukje graag uw aandacht voor de wedstrijden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent!

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent! NIEUWSBRIEF MEI Deze nieuwsbrief bevat de volgende onderwerpen: studiedagen tot einde schooljaar SAP (school atletiektoernooi parkstad) Schoolverlaters gaan naar Teuven! Nieuws vanuit de plusklas Deel

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

Informatie Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Informatie Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter Informatie Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter 2013 Alle informatie voor ouders & kinderen 21 november 2013 Inhoud pagina 1. Introductie 3 2. De Vrijbuiter Jeugdzeilen Identiteit, Visie en Ambitie 4 3. Organisatiestructuur

Nadere informatie

Sara Wennekes NED-33 Tokyo 2020

Sara Wennekes NED-33 Tokyo 2020 On the road to GOLD Sara Wennekes NED-33 Tokyo 2020 Sara Wennekes Begonnen met windsurfen in 2008. Nederlandse selectie windsurfen van het watersportverbond Woont in surfcity Scheveningen om fulltime te

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen Bijlage 1a thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1b thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1c thema 4 - sportattributen 3e leerjaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

Juni 2013. Woordje van het bestuur. EK Kata

Juni 2013. Woordje van het bestuur. EK Kata Woordje van het bestuur Voor veel JKT-ers komt een lang gekoesterde wens uit. De wedstrijdgroep wordt in verenigingstrainingspak gestoken. Het heeft even geduurd maar tijdens de afgelopen algemene leden

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter MAART 2015 - EDITIE 3 JUNI 2017 - EDITIE 4 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter Binnen of buiten? In dit nummer * Van de voorzitter * Belangrijke data * Combi Loosdrecht 2017 * U4 Workum * Dutch Youth

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

actief binnen onze vereniging als instructeur Kielboot.

actief binnen onze vereniging als instructeur Kielboot. PALAVER no 3 Nieuwsbrief voor VADA Zeilers Jaargang 2, januari 2017 In deze Palaver: Van de voorzitter... 1 Eventjes voorstellen... 3 Vaarbewijs, Marifoon en Marcom B... 4 Wist je dat..?... 5 Wedstrijdzeil-avond...

Nadere informatie

Teams zijn samengevoegd in verschillende categorieën. Per categorie worden een paar vragen behandeld.

Teams zijn samengevoegd in verschillende categorieën. Per categorie worden een paar vragen behandeld. Teams zijn samengevoegd in verschillende categorieën. Per categorie worden een paar vragen behandeld. De visie van de trainer/coach over de speelwijze en de te behalen doelen is duidelijk 4 35 25 15 5

Nadere informatie

futurum (vs) conditionalis perfectum

futurum (vs) conditionalis perfectum futurum (vs) conditionalis perfectum Perfectum Zou hij zich nu al beter voelen? Zou hij zich daar beter gevoeld hebben, denk je? Perfectum Je zou wat meer moeten studeren = Je moet wat meer studeren. Het

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 1 Januari 2015 Van de redactie Hallo, Een nieuw jaar en ook weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een

Nadere informatie

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen.

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen. Wie zijn wij: Daag! Mijn naam is Jorrit en ik ben 23 jaar jong. Ik ben geboren en getogen in Leeuwarden. Ik zit nu in het 2e jaar van de lerarenopleiding Economie. Bij deze wil ik jullie veel plezier en

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

Het Toermalijntje /2018 nummer 18

Het Toermalijntje /2018 nummer 18 Het Toermalijntje 13-07-2018 2017/2018 nummer 18 AGENDA Dinsdag 17 juli, 19.45 uur afscheid groep 8, locatie hoofd: alleen voor genodigden. Dinsdag 17 juli, 15.15 uur afscheid Albert locatie hoofd. Dinsdag

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

Handboek ORGANISATIE Q-CUP EEN EERSTE KENNISMAKING MET DE WEDSTRIJDSPORT

Handboek ORGANISATIE Q-CUP EEN EERSTE KENNISMAKING MET DE WEDSTRIJDSPORT ORGANISATIE Q-CUP EEN EERSTE KENNISMAKING MET DE WEDSTRIJDSPORT Organisatie Q-cup Onze missie is wedstrijdzeilen voor ieder kind in Nederland toegankelijk te maken Het Watersportverbond 2 Organisatie Q-cup

Nadere informatie

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND ds Januari 2014 30 Nieuwsbrief www.aquapoldro.nl Bij de afdeling wedstrijdzwemmen van Aquapoldro kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen aan wedstrijden. Of je nu ambities hebt om deel te nemen aan Gelderse

Nadere informatie

EXTRA NIEUWSBRIEF mei 2019

EXTRA NIEUWSBRIEF mei 2019 EXTRA NIEUWSBRIEF mei 2019 Als trainster van Amjoy ben Ik er trots op dat we met 2 teams uit komen in de eerste klasse gemengd. Met deze spelers werk ik al jaren op de baan en het is super om te zien hoe

Nadere informatie

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken!

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! Dé expert in praktische apotheektrainingen E-PAPER Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! 1 Inhoudsopgave De cliënt en ik 3 Weet jij nog waarom je in de apotheek wilde

Nadere informatie

En jij in Jong Oranje? K: Ja, daar zit ik al twee jaar in.

En jij in Jong Oranje? K: Ja, daar zit ik al twee jaar in. Donderdag 13 september, 17.30 voor de training. Een paar dagen voor de start van de competitie in gesprek met Eva en Klaas in de Bestuurskamer. Nadat Klaas vertelt hoe vermoeiend een studienacht en -dag

Nadere informatie

Kunt u in het kort beschrijven waar uw bedrijf voor staat? Wat verkoopt u? Waarom verkoopt u deze producten/ dienstverleningen? escape DTP is Irma Weima, een éénmansbedrijf en regelt/verzorgt/maakt alles

Nadere informatie

Sinterklaas op bezoek bij TOGB!

Sinterklaas op bezoek bij TOGB! bij Vorige maand beleefden we de primeur van de nieuwsbrief. We hebben leuke reacties mogen ontvangen op de nieuwsbrief en vol goede moed gaan we verder met de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief.

Nadere informatie

foto s sina willmann haar mannetje

foto s sina willmann haar mannetje foto s sina willmann Sina Willmann staat haar mannetje De wereld van quadraces staat bij het brede publiek voornamelijk bekend als een echte mannenwereld. Er zijn echter ook dames die hun mannetje weten

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen

Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen 2015 2016. De samenstelling: De TC heeft het afgelopen seizoen uit de volgende leden bestaan: Niesko Veenker : Dames afdeling Koos van Delden: Jeugd en CMV.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 20 mei nummer 33 Agenda

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 20 mei nummer 33 Agenda NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 20 mei nummer 33 Agenda 24 mei studiemiddag kleuterbouw - kleuters om 12.00 uur vrij 23-27 mei schoolkorfbalweek 25-27 mei kamp groep 8 ------

Nadere informatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie WORKSHOPS Beste ouders, lieve kids van BSO Kids & Go, De workshops Voetbal en Streetdance zijn alweer afgelopen. Het was ontzettend leuk, leerzaam en sportief! We waren voornemens de voetbalworkshops voort

Nadere informatie

Nu nog een mooie naam...

Nu nog een mooie naam... // MINIMEERKAMP HILVERSUM // VAN DE REDACTIE Jeugdtoernooi - 28 oktober 2007, Hilversum Afgelopen zondag was het weer tijd voor een nieuwe editie van het Minimeerkamp. Dit is een jeugdtoernooi speciaal

Nadere informatie

JAARLIJKSE VERGADERING VOORSTELLING PROGRAMMA 2016

JAARLIJKSE VERGADERING VOORSTELLING PROGRAMMA 2016 JAARLIJKSE VERGADERING VOORSTELLING PROGRAMMA 2016 Agenda: 1) Voorwoord en werking RBSC 2) Debriefing 2015 3) Sponsoring 2016 4) Groepindeling 2016 5) Organisatie en trainers 6) Kalender 2016 / Buitenlandse

Nadere informatie

TYPISCH YARDEN. Eerste editie. Typisch Yarden Kick-off: Een korte terugblik. In deze uitgave

TYPISCH YARDEN. Eerste editie. Typisch Yarden Kick-off: Een korte terugblik. In deze uitgave TYPISCH YARDEN Typisch Yarden Nieuwsbrief Eerste editie, juni 2013 Eerste editie De Typisch Yarden nieuwsbrief verschijnt onregelmatig en is bedoeld voor alle collega s van de divisie Uitvaartverzorging

Nadere informatie

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier!

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier! Schooljaar 2015-2016 Nr 3 22 januari 2016 Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij Weetjes uit groep 4 wensen jullie veel leesplezier! Groetjes groep 4

Nadere informatie

Ahoy! Mijn naam is Moos Matroos. Aan boord steek ik graag mijn handen uit de mouwen én maak ik veel plezier. Wil je ook aan de slag als matroos?

Ahoy! Mijn naam is Moos Matroos. Aan boord steek ik graag mijn handen uit de mouwen én maak ik veel plezier. Wil je ook aan de slag als matroos? ---- Samen varen, samen doen----------- Laatst was mijn kleinzoon voor de eerste keer aan boord van mijn motorboot, een jochie van net anderhalf jaar. Het eerste wat hij deed, was draaien aan het stuurwiel.

Nadere informatie

een bootkeuring voor alle ouders georganiseerd met aansluitend een zwembadles met Optimisten in het zwembad te Numansdorp.

een bootkeuring voor alle ouders georganiseerd met aansluitend een zwembadles met Optimisten in het zwembad te Numansdorp. Beste ouders, verzorgers, U heeft uw kind aangemeld voor zeilinstructie bij WSV Binnenmaas. Om de lessen goed te laten verlopen hebben we een aantal spelregels op papier gezet zodat u vooraf bent geïnformeerd

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Gevoelens... 4 Hoofdstuk 2 Ontmoeten... 6 Hoofdstuk 3 Verliefd... 8 Hoofdstuk 4 Date... 10 Hoofdstuk 5 Verkering... 12 Hoofdstuk 6 Intimiteit... 14 Hoofdstuk 7 Seks...

Nadere informatie

Lekker leren zeilen op de Braassem

Lekker leren zeilen op de Braassem Lekker leren zeilen op de Braassem Inleiding Je kinderen gaan leren zeilen op de Braassem. We hopen dat de kinderen het snel op het water naar hun zin hebben en ze lol krijgen in het zeilen. Alles is daarop

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 augustus 2013

NIEUWSBRIEF 3 augustus 2013 1 De meeste zaken kun je al in deze Nieuwsbrief vinden, maar de website (www.odigym.nl) proberen we helemaal up to date te houden met de actuele status van lessen en ander nieuws. Dus kijk maar snel daar

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Wat zijn de opties na de Optimist?

Wat zijn de opties na de Optimist? Laser voorlichting Topzeil Academie (TA / Radiaal + Standaard) Nationale Beloften Teams (NBT / 4.7 en Radiaal) Excite & Inspire (EI, Radiaal) + Laser Flying Start (LFS, 4.7) Regio/Club Onderwerpen 1. Wat

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen!

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen! Nieuwsbrief Mascha Pijnenborg Uitgave 1, 2011 Nieuw jaar, nieuwe ploeg, nieuwe fiets Een nieuw jaar is begonnen! Mijn oude ploeg bestaat nu écht niet meer en ik start nu officieel bij het nieuwe Dolmans

Nadere informatie

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK je d r o w r a a d! n a v r e z j i w Judy Menger Directeur Kindcentrum Vroondaal Meester Jelle Ik ben meester Jelle en werk als adjunct-directeur op deze school. Ik ben

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Zoals jullie weten hebben er een aantal van onze leden op de galoppade gereden.

Zoals jullie weten hebben er een aantal van onze leden op de galoppade gereden. Hallo allemaal, Hierbij weer een kersverse nieuwsbrief van september 2011. sorry voor de late nieuwsbrief de volgende nieuwsbrief komt rond 1 november weer want ik heb het ook erg druk met school dus heb

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor:

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Terugblik Kinderyoga Rots & Water De Sterrenplukmachine Theaterweek Thema avond (hoog)gevoeligheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mascha Pijnenborg. Strandrace Scheveningen. Test Sport Assistance Breda. December 2011

Nieuwsbrief. Mascha Pijnenborg. Strandrace Scheveningen. Test Sport Assistance Breda. December 2011 Nieuwsbrief Mascha Pijnenborg December 2011 Strandrace Scheveningen Sinds jaren rijd ik samen met ons pap de Rabo Beachchallenge, een strandrace met start en finish in Scheveningen. Vorig jaar stond ik

Nadere informatie