2. Besluitenlijsten vergadering burgemeester en wethouders van 11 en 13 december 2018.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2. Besluitenlijsten vergadering burgemeester en wethouders van 11 en 13 december 2018."

Transcriptie

1 Aanwezig: Voorzitter Y.P. van Mastrigt Wethouders De heer J.W.E. Klomps Mevrouw L.J. van Dort Mevrouw H.J. Veneklaas Secretaris mevrouw A.J. van Hussel Communicatieadviseur mevrouw M.J. Hemels Adviseur / notulen mevrouw E.N. Rodrigus enlijst Vergadering College B&W Datum 18 december Opening en mededelingen. De voorzitter opent de vergadering. 2. enlijsten vergadering burgemeester en wethouders van 11 en 13 december Vaststellen. Vastgesteld. 3. Peilnotitie nieuwe raadzaal 1.De aanbesteding voor de nieuwe raadzaal in het Koetshuis van Boom en Bosch niet gunnen. 2.De peilnotitie nieuwe raadzaal voorleggen aan de commissie bestuur en financiën. Conform advies met in achtneming van het volgende:- opnemen risico's m.b.t. tijdsverloop verkoop Boom en Bosch, opbrengst verkoop Boom en Bosch en bestemmingsplanwijziging. - Paragraaf Argumenten in collegevoorstel redactioneel aanpassen. - Tekst m.b.t. 6e optie in peilnotitie redactioneel verhelderen. Tekstmandaat wethouder Klomps. Wethouder Van Dort heeft bij de behandeling van dit voorstel de vergadering verlaten. 4. Burgerinitiatief 'Atlantische buurt' Akkoord gaan met de conceptreactie aan de raadscommissie Fysiek Domein. Conform advies met in achtneming van de volgende opmerkingen: -Financiële paragraaf in collegevoorstel aanpassen. -Paragraaf Sociale problematiek in brief aanpassen. Pagina 1 van 6 enlijst :

2 Tekstmandaat wethouder Van Dort. 5. Raadsvoorstel Burgerinitiatief Atlantische Buurt Maarssen Akkoord gaan met raadsvoorstel over burgerinitiatief Atlantische Buurt Maarssen. : Het college is akkoord met het raadsvoorstel over burgerinitiatief Atlantische buurt Maarssen. 6. Gemeentefonds Decembercirculaire De raad voorstellen: 1.Kennis te nemen van de Decembercirculaire 2018 van het Gemeentefonds. 2.De in 2018 ontvangen eerste tranche voor het regionale project Transformatiefonds Sociaal Domein Jeugd, , in 2018 als geoormerkt bedrag te storten in de Risicoreserve Sociaal Domein. 3.De inzet in 2019 van de eerste tranche voor het regionale project Transformatiefonds Sociaal Domein Jeugd te onttrekken uit de Risicoreserve Sociaal Domein. 4.De in dit voorstel beschreven financiële mutaties voor 2018 betrekken bij de opstelling van de Programmarekening De in dit voorstel beschreven financiële mutaties voor 2019 en volgende jaren via de 5e begrotingswijziging 2019 opnemen in de Programmabegroting Oninbare posten belastingen. 1.Openstaande posten belastingdebiteuren van totaal ,56 oninbaar verklaren. 2.Met toepassing van artikel 55 Gemeentewet, in verband met artikel 10 lid 2 sub e Wet Openbaarheid Bestuur, geheimhouding opleggen op bijlage overzicht oninbaar Stichtse Vecht. 8. Concept Horecavisie. 1.De concept horecavisie vrijgeven voor consultatie. 2.De horecavisie ter kennisname aan de raad aanbieden. Tekstmandaat wethouder Klomps voor het voorwoord in de concept Horecavisie. 9. GRP rioleringsprogramma inhuur/formatie. Omvormen van 1 Fte inhuurformatie naar vaste formatie ten laste van het Gemeentelijk Rioleringsplan. Pagina 2 van Reconstructie Nieuwer ter Aa, Fase 2. enlijst :

3 1. Instemmen met de besteding van het investeringsbedrag ten behoeve van de vervangingsinvesteringen aan de riolering Doude van Troostwijk Plein, riolering Ruwielstraat en de riolering Dorpstraat en de investering aan de weg van de Ruwielstraat (reconstructie Nieuwer ter Aa, fase 2). 2. Het beschikbaar stellen van een deel van het bedrag als voorbereidingskrediet. 3. Op basis van artikel 55 lid 1, van de Gemeentewet en artikel 10 lid 2, aanhef en onder b en g van de Wet openbaarheid van bestuur geheimhouding opleggen op de financiële paragraaf van dit voorstel. De geheimhouding duurt voort tot het moment van publicatie van de aanbesteding. 11. Aardwarmte Via voorgelegde conceptbrieven aan de stad en de provincie Utrecht het ongenoegen uitspreken over de gevolgde procedure rondom aardwarmte. Conform advies met in achtneming van de volgende opmerkingen: -Inleiding en Kanttekening in collegevoorstel redactioneel aanpassen. -Brieven aan gemeente Utrecht en provincie Utrecht redactioneel aanpassen. 12. Benoeming nieuwe leden Welstands- en Monumentencommissie. 1.Als leden van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit per 1 januari 2019 benoemen voor een periode van 3 jaar: dhr. J. Bood (onafhankelijk voorzitter), dhr. P.L. van Deelen, dhr. B. Aptroot, mw. A.C. van Buiten en mw. M. Laméris. 2.De huidige leden van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit ontslag verlenen per 31 december Dhr. B. Verwoerd herbenoemen als burgerlid per 1 januari 2019 voor een periode van 3 jaar. 4.Het plaatsvervangend burgerlid dhr. S. de Clercq ontslag verlenen per 31 december In 2019 starten met de werving van een extra burgerlid en een reserve burgerlid.n.b.: Conform advies met dien verstande dat de benoemingstermijn niet 3 jaar is maar loopt tot de inwerkingtreding van de Omgevingswet. 13. Onderwijshuisvestingsprogramma en overzicht Het Programma en Overzicht Huisvesting Onderwijs Stichtse Vecht 2019 vaststellen. 2.Akkoord gaan met de overige voorzieningen in het Programma Onderwijshuisvesting 2019 t.w.: a.capaciteitsuitbreiding door tijdelijke huur voor Kompas op twee locaties; b.verhoging bouwbudget uitbreiding St. Ludgerusschool met 8,5 %; c.uitbreiding van onderwijsleerpakket en meubilair voor Kompas op twee locaties en voor de tijdelijke uitbreiding in units bij de Pionier. 3.De raad voorstellen de constructiefout bij De Wegwijzer voor ,-- te dekken uit de reserve onderwijshuisvesting. 4.Voor zover de programma- onderdelen gedekt worden uit de stelpost onderwijshuisvesting de begroting 2019 hierop aanpassen. Pagina 3 van Vernieuwing doelgroepenvervoer. enlijst :

4 1. Akkoord gaan met het aanwijzen van het Visiedocument Vernieuwing doelgroepenvervoer en aanvullend openbaar vervoer en de provinciale analyse Nota aanvullend openbaar vervoer provincie Utrecht als bouwstenen voor gemeentelijk beleid over vernieuwing in het doelgroepenvervoer. 2. Met dank aanvaarden van het synchroniseren van de afbouw van de provinciale bijdrage in de negen oude BRU-gemeenten met de overige gemeenten waardoor de gemeente tot 2024 een financiële bijdrage ontvangt van de provincie Utrecht, in plaats van tot Instemmen met het lopen van een gezamenlijk proces en het instellen van een programmateam. 4. Instemmen met het bijdragen van aan een startbudget van voor het opstarten van pilots. Checken tekst financiële paragraaf in collegevoorstel. In geval blijkt dat deze paragraaf aanpassing behoeft, verleent het college tekstmandaat aan wethouder Veneklaas. 15. Cultuurfonds Stichtse Vecht 2018, 2019 en te nemen besluit college 1. Het jaar 2018 aanmerken als tussenjaar voor Cultuurfonds Stichtse Vecht en hieraan een bedrag koppelen van voor de uitvoering van het cultuurfonds. 2. Een overeenkomst afsluiten met Prins Bernhard Cultuurfonds voor de uitvoering van Cultuurfonds Stichtse Vecht voor de jaren 2019 en 2020 en hieraan koppelen een bedrag van per jaar bestaande uit gelden voor uitvoering, overhead, pr en relatiebeheerder. te nemen besluit burgemeester Programmamanager Samenleving/Sociaal/Omgevingswet machtigen de overeenkomst Cultuurfonds 2019 en 2020 te ondertekenen te ondertekenen. Conform advies met in achtneming van het volgende: - in collegevoorstel de afspraken uit het CWP over investeringen in cultuur opnemen. Tekstmandaat wethouder Klomps. 16. Vooroverlegplan Watertoren Breukelen. 1.Met een voorbehoud ten aanzien van de toegevoegde grondgebonden woning en een toetsing op andere aspecten (w.o. parkeren, ontsluiting, duurzaamheid, bouwbesluit) een positieve grondhouding uitspreken ten aanzien van de verbouw van de toren naar woningen. 2.De eis van 30% sociaal vasthouden ook in het geval een grondgebonden woning bij nadere toetsing niet haalbaar blijkt. Eerst omwonenden over dit besluit informeren. Hierin samen optrekken met de projectontwikkelaar. In verband hiermee besluit openbaar maken op de openbare besluitenlijst van 18 december Intrekken aanwijzing Wet voorkeursrecht gemeenten gronden Het Vierde Kwadrant Kockengen. 1. Op grond van artikel 3:58 Burgerlijk Wetboek (alsnog) instemmen met de leveringen van de kadastrale percelen binnen het project Het Vierde Kwadrant in Kockengen (opgenomen in bijlage 1 sub A) tussen BPD Ontwikkeling B.V. en de derde(n) (kopers van de diverse bouwkavels), waardoor deze worden bekrachtigd. 2. Intrekken van de voorkeursaanwijzing op de kadastrale percelen binnen- en rondom het Pagina 4 van 6 enlijst :

5 project Het Vierde Kwadrant in Kockengen (opgenomen in bijlage 1 sub A en B) op grond van artikel 8 lid 1 Wet voorkeursrecht gemeenten. 3. Met toepassing van artikel 55 Gemeentewet, in verband met artikel 10 lid 2 sub f. Wet openbaarheid Bestuur, geheimhouding opleggen op dit voorstel inclusief bijlage. De geheimhouding duurt voort tot de eigenaren van de gronden daarvan in kennis zijn gesteld en de notariële akte van bekrachtiging is gepasseerd en is ingeschreven in het kadaster. 18. Raadsvergadering 18 december 2018 Het college is akkoord met de antwoorden op de vragen van de heer R. Roos met betrekking tot het bestemmingsplan Zogweteringlaan. 19. Vragen ex art. 41 R.v.O. Bespreken: - Beantwoordingsbrief ex art 41 vragen PVV over kerstbomenloterij. - Beantwoordingsbrief ex art 41 vragen VVD over MKBtoets. - Beantwoordingsbrief ex art 41 vragen M2000 over collectieve zorgverzekering minima Het college is akkoord met de brief aan de VVD over de MKBtoets. Brief kan verzonden worden. Met verwerking van de door het college gemaakte opmerkingen op de antwoordbrieven aan PVV en Maarssen 2000, kunnen de brieven worden verzonden. 20. Regionale ontwikkelingen (o.a. BRU en U10). 21. Communicatie. 22. Bijzonderheden in relatie tot afspraken collegeleden. Representatieve verplichtingen. Pagina 5 van Actualiteiten. enlijst :

6 24. Rondvraag. Het college neemt kennis van de Beleidsregel Sluiting van voor het publiek openstaande gebouwen, die is vastgesteld door de burgemeester. De burgemeester informeert het college dat het verstrekken van borden met daarop vermeld vuurwerkluwe zone toch mogelijk is. Dit jaar wordt als experiment gezien. Het persbericht vuurwerkvrije zones kan worden verzonden. Nu uit de inventarisatiefase is gebleken dat de voorkeurslocatie van gemeenten De Bilt en Stichtse Vecht een locatie van Natuurmomenten is, draagt wethouder Klomps in verband met zijn relatie in het verleden met Natuurmonumenten, het dossier m.b.t. de nieuwe locatie brandweerkazerne Tienhoven over aan wethouder Van Dort. Pagina 6 van 6 enlijst :

2. Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders d.d. 30 oktober 2018.

2. Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders d.d. 30 oktober 2018. Aanwezig: Voorzitter Y.P. van Mastrigt Wethouders De heer J.W.E. Klomps Mevrouw L.J. van Dort De heer F.W.H. van Liempdt Mevrouw H.J. Veneklaas Secretaris mevrouw A.J. van Hussel Communicatieadviseur mevrouw

Nadere informatie

Vergadering College van B&W d.d. 30 okt Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders d.d. 16 oktober 2018.

Vergadering College van B&W d.d. 30 okt Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders d.d. 16 oktober 2018. Aanwezig: Voorzitter Y.P. van Mastrigt Wethouders De heer J.W.E. Klomps Mevrouw L.J. van Dort De heer F.W.H. van Liempdt Mevrouw H.J. Veneklaas Secretaris mevrouw A.J. van Hussel Communicatieadviseur mevrouw

Nadere informatie

2. Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2018

2. Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2018 Aanwezig: Voorzitter Y.P. van Mastrigt Wethouders De heer J.W.E. Klomps Mevrouw L.J. van Dort De heer F.W.H. van Liempdt Mevrouw H.J. Veneklaas Secretaris mevrouw A.J. van Hussel Communicatieadviseur mevrouw

Nadere informatie

2. Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders d.d. 14 mei 2019

2. Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders d.d. 14 mei 2019 Aanwezig: Voorzitter Mevrouw Y.P. van Mastrigt Wethouders De heer J.W.E. Klomps Mevrouw L.J. van Dort De heer M.J. van Dijk Mevrouw H.J. Veneklaas Secretaris Mevrouw A.J. van Hussel Adviseur / notulen

Nadere informatie

1. Besluitenlijsten vergadering burgemeester en wethouders d.d. 13 februari 2018.

1. Besluitenlijsten vergadering burgemeester en wethouders d.d. 13 februari 2018. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris mevrouw A. van Hussel

Nadere informatie

Besluitenlijst. Vergadering College B&W. 1. Openingen en mededelingen. 2. Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders d.d. 23 januari 2018.

Besluitenlijst. Vergadering College B&W. 1. Openingen en mededelingen. 2. Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders d.d. 23 januari 2018. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen. De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

1. Opening en mededelingen. De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen De heer T.H.D. de Weger Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

Wethouder Klomps verlaat om uur de vergadering (bij agendapunt Rondvraag).

Wethouder Klomps verlaat om uur de vergadering (bij agendapunt Rondvraag). Aanwezig: Voorzitter Y.P. van Mastrigt Wethouders De heer J.W.E. Klomps Mevrouw L.J. van Dort De heer M.J. van Dijk Mevrouw H.J. Veneklaas Secretaris mevrouw A.J. van Hussel Communicatieadviseur mevrouw

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen. De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

1. Opening en mededelingen. De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

2. Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders d.d. 9 april 2019

2. Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders d.d. 9 april 2019 Aanwezig: Voorzitter Mevrouw Y.P. van Mastrigt Wethouders De heer J.W.E. Klomps Mevrouw L.J. van Dort De heer M.J. van Dijk Secretaris Mevrouw A.J. van Hussel Communicatieadviseur Mevrouw D. de Wit Adviseur

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. 2. Laaggeletterdheid: projecten en begrotingswijziging.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. 2. Laaggeletterdheid: projecten en begrotingswijziging. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen De heer T.H.D. de Weger Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Loco-secretaris

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Wethouder Zivkovic verlaat om uur de vergadering.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Wethouder Zivkovic verlaat om uur de vergadering. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

2. Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders d.d. 27 november 2018.

2. Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders d.d. 27 november 2018. Aanwezig: Voorzitter Y.P. van Mastrigt Wethouders De heer J.W.E. Klomps Mevrouw L.J. van Dort De heer F.W.H. van Liempdt Mevrouw H.J. Veneklaas Secretaris mevrouw A.J. van Hussel Communicatieadviseur mevrouw

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

2. Besluitenlijsten vergadering burgemeester en wethouders d.d. 16 mei 2017

2. Besluitenlijsten vergadering burgemeester en wethouders d.d. 16 mei 2017 Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen De heer T.H.D. de Weger Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort Secretaris mevrouw A. van Hussel Communicatieadviseur mevrouw

Nadere informatie

2. Besluitenlijsten vergadering burgemeester en wethouders d.d. 12 december Stedenbouwkundig kader en beeldkwaliteitsplan Bisonspoor.

2. Besluitenlijsten vergadering burgemeester en wethouders d.d. 12 december Stedenbouwkundig kader en beeldkwaliteitsplan Bisonspoor. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Wethouder Balemans woont vanaf uur de vergadering bij.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Wethouder Balemans woont vanaf uur de vergadering bij. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

1. Openingen en mededelingen. De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

1. Openingen en mededelingen. De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer W. van Vossen Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris mevrouw A. van Hussel

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen. De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

1. Opening en mededelingen. De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

Advies Burgemeester Witteman is met kennisgeving afwezig. Wethouder De Groene zit de vergadering voor.

Advies Burgemeester Witteman is met kennisgeving afwezig. Wethouder De Groene zit de vergadering voor. Aanwezig: Voorzitter De heer P.F. de Groene Wethouders De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris mevrouw A. van Hussel

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter Mevr. drs. J.W.E. Spies Wethouders De heer J.W. Verkroost De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst De heer H. Van Rhee De heer F. Živković-Laurenta Wnd.

Nadere informatie

Besluit De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Besluit De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter Mevr. drs. J.W.E. Spies Wethouders De heer J.W. Verkroost De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst De heer H. Van Rhee De heer F. Živković-Laurenta Wnd.

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer J.W. Verkroost De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst Mevrouw J.A. Koops De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer J.W. Verkroost De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst Mevrouw J.A. Koops De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer J.W. Verkroost Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst De heer H. Van Rhee De heer F. Živković-Laurenta Wnd. secretaris mevrouw A.

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer J.W. Verkroost De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst Mevrouw J.A. Koops De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

2. Besluitenlijsten vergadering burgemeester en wethouders d.d. 22 september 2015

2. Besluitenlijsten vergadering burgemeester en wethouders d.d. 22 september 2015 Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer J.W. Verkroost De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst Mevrouw J.A. Koops De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

Besluit De voorziter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Besluit De voorziter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter Mevr. drs. M.M.van 't Veld Wethouders De heer J.W. Verkroost De heer P. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst De heer H. Van Rhee De heer F. Živković-Laurenta

Nadere informatie

2. Besluitenlijsten vergadering burgemeester en wethouders d.d. 14 april 2015.

2. Besluitenlijsten vergadering burgemeester en wethouders d.d. 14 april 2015. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer J.W. Verkroost De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst De heer F. Živković-Laurenta Secretaris mevrouw A.

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering van 29 januari 2019, aanvang uur

Besluitenlijst raadsvergadering van 29 januari 2019, aanvang uur Besluitenlijst raadsvergadering van 29 januari 2019, aanvang 19.30 uur Aanwezig Voorzitter Griffier Raadsadviseur De leden VVD Lokaal Liberaal GroenLinks CDA Streekbelangen PvdA ChristenUnie-SGP Maarssen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering College van B&W nr. 51

Openbare besluitenlijst vergadering College van B&W nr. 51 Openbare besluitenlijst vergadering College van B&W nr. 51 Datum: 18 december 2018 Aanwezig: Voorzitter: S.C.C.M. Potters Secretaris: F.G. Wietses Wethouders: J.A.E. Landwehr A.E. Brommersma D.M.P.G. Smolenaers

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer J.W. Verkroost De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst De heer F. Živković-Laurenta Secretaris mevrouw A.

Nadere informatie

Van 14 mei 2013 Openbaar Afwezig: burgemeester

Van 14 mei 2013 Openbaar Afwezig: burgemeester 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 1 mei 2013. Akkoord. BW-005434 2 Onderwerp Regionale samenwerking Leerplicht RMC gemeenten Nederweert en Weert. I De gemeenteraad conform bijgevoegd voorstel

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst Mevrouw J.A. Koops De heer F. Živković-Laurenta Secretaris mevrouw A. van

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda -00Datum : 14 juni 2016 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes ( behalve agendapunt 8 ) Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA)

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR: 19-61 Raadsvergadering Zaaknummer 9 mei 2019 653322 Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Aan de raad, Onderwerp Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Gevraagde

Nadere informatie

GEMEENTE BREDA * B E S L U I T E N L I J S T * voor de vergadering van het. college van burgemeester en wethouders. op

GEMEENTE BREDA * B E S L U I T E N L I J S T * voor de vergadering van het. college van burgemeester en wethouders. op GEMEENTE BREDA * B E S L U I T E N L I J S T * voor de vergadering van het college van burgemeester en wethouders op 21-06-2011 Aanwezig: Burgemeester Van der Velden Wethouder Arbouw Wethouder Meeuwis

Nadere informatie

N.B. Raadsvoorstel en raadsbesluit aangepast naar aanleiding van memo Actuele kosten 7e lokaal Barbaraschool en het Open Huis d.d.

N.B. Raadsvoorstel en raadsbesluit aangepast naar aanleiding van memo Actuele kosten 7e lokaal Barbaraschool en het Open Huis d.d. RAADSVOORSTEL NR: 19-61 Raadsvergadering Zaaknummer 9 mei 2019 653322 Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Aan de raad, Onderwerp Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Gevraagde

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 22 september 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA)

Nadere informatie

Besluitenlijst. Vergadering College B&W. 1. Opening en mededelingen.

Besluitenlijst. Vergadering College B&W. 1. Opening en mededelingen. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer J.W. Verkroost De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst De heer F. Živković-Laurenta Secretaris mevrouw A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W Opsteller: Els Jonker 2018/ Mailadres: els.jonker@midden-groningen.nl Aanwezig: A. Hoogendoorn, burgemeester, voorzitter A.F. Woortman, wethouder P. Verschuren,

Nadere informatie

Van 5 februari 2013 openbaar

Van 5 februari 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering van 29 januari 2013. Advies Akkoord. BW-005538 2 Onderwerp Prestatieverslag inburgering 2012 I Advies 1. Kennisnemen van het bijgevoegde Prestatieverslag inburgering

Nadere informatie

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S Datum 13 mei 2014 Openbaar Burgemeester Secretaris Mr. drs. A.J. Borgdorff Mr.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W Opsteller: Els Jonker 2018/ Mailadres: els.jonker@midden-groningen.nl Aanwezig: A. Hoogendoorn, burgemeester, voorzitter A.F. Woortman, wethouder P. Verschuren,

Nadere informatie

Zuidplas. Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Zuidplas

Zuidplas. Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Zuidplas Raadsvoorstel raadsvergadering 04/07/2017 portefeuillehouder J. Hordijk L. Evers behandelend ambtenaar datum 24/05/2017 bijlagen Openbaar Geheim 8 ja nee Aan de raad van de gemeente Toelichting op de beslispunten

Nadere informatie

-1- BESLUITENLIJST BURGEMEESTER & WETHOUDERS VAN: 20 december 2011 AKKOORD // NIET NO: ONDERWERP: BESLUIT

-1- BESLUITENLIJST BURGEMEESTER & WETHOUDERS VAN: 20 december 2011 AKKOORD // NIET NO: ONDERWERP: BESLUIT -1- // NIET Aanwezig: Burgemeester M. Sijbers, de wethouders J. Willems, W. Bollen en de secretaris G. Timmermans. Vaststellen besluitenlijsten ST 1 Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 13 december

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 22 december 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A.

Nadere informatie

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar enlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar Datum 13-11-2018 Tijd 8:30-13:00 Locatie Voorzitter Toelichting Kamer burgemeester Burgemeester Gemeente Sluis In verband met de Zeeland dinsdagmiddag

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING College van Burgemeester en s DATUM 3 November 2015 TIJDSTIP 9:30 uur Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester H. Romeijn Gemeentesecretaris M.H. van der Eng C.J.M.W. Wassenaar J.J.F.M.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stein, gehouden op d.d.

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stein, gehouden op d.d. OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stein, gehouden op d.d. 20 oktober 2015 Aanwezig : burgemeester M.F.H. Leurs-Mordang (voorzitter) wethouder

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer J.W. Verkroost De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer F. Živković-Laurenta Secretaris mevrouw A. van Hussel Communicatieadviseur

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 7 november 2017 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (OPEN) Dhr. G. Boonzaaijer (SGP) Burgemeester

Nadere informatie

Van 25 september 2012 openbaar

Van 25 september 2012 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 25 september 2012. Advies Akkoord. BW-004707 2 Onderwerp Vrouwenhof, exploitatieovereenkomst met dhr. H.J.J. van de Kerkhof en mw. A.M.E. Clement. R Advies

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 24 MAART 2015 besluitenlijst Aanwezig: Burgemeester mw. W.J.A. Verklei), Secretaris P. Schouten, Burgemeester SECR int 15.1103 Betreft: Besluitenlijst

Nadere informatie

Aanwezig. Jacqueline Willenborg

Aanwezig. Jacqueline Willenborg Besluitenlijst van de commissie Sociaal domein en Bestuur en Financiën van de gemeente Stichtse Vecht, gehouden op dinsdag 15 januari 2019 om 19.30 uur in gemeentehuis Boom en Bosch, Breukelenzaal, te

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 19 december 2017 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. J. Lange Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (OPEN) Dhr. G. Boonzaaijer (SGP) Burgemeester (GN)

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 41. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 41. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 41. O (09-10-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 39.O

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 28 april 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A.

Nadere informatie

Besluitenlijst B.& W.-VERGADERING d.d. 8 MAART 2016

Besluitenlijst B.& W.-VERGADERING d.d. 8 MAART 2016 VASTGESTELD 16.027173 8 MAART 2016 No. 10 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 8 MAART 2016 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER R.

Nadere informatie

Besluitenlijst. College b en w

Besluitenlijst. College b en w Besluitenlijst Vergadering College b en w Registratienummer Week 47 20 november 2018 Datum 20 november 2018 Aanvang Aanwezig Afwezig 09:30 uur C. van der Kamp burgemeester D.J. Knol wethouder J.L. van

Nadere informatie

Concept openbare besluitenlijst College B&W van 30 mei 2016

Concept openbare besluitenlijst College B&W van 30 mei 2016 Concept openbare besluitenlijst College B&W van 30 mei 2016 100.10.BCS. Openbare besluitenlijst vergadering van B&W gehouden op 24 mei 2016 1 De besluitenlijst vast te stellen. 100.11.BCS. Mandatering

Nadere informatie

In te stemmen met het Ontwikkelkader verblijfsrecreatie en dit ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad.

In te stemmen met het Ontwikkelkader verblijfsrecreatie en dit ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad. Publicatie notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 15 januari 2019 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman

Nadere informatie

Van 6 november 2012 openbaar

Van 6 november 2012 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 30 oktober 2012. Advies Akkoord. BW-005130 2 Onderwerp Verder doorvoeren van de Kanteling in de Wmo. I Advies Aan de raad voorstellen: 1. Instemmen met de

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 9 februari 2016 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A.

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 13 maart 2018 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (OPEN) Dhr. G. Boonzaaijer (SGP) Burgemeester

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Homme Geertsma De heer Lex van Hal Zijn afwezig:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 04-10-2018 18-078 Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad, Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en Veiligheid

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 04 DECEMBER 2018 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 04 DECEMBER 2018 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: No. 49 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER M. BORSBOOM-TURABAZ, WETHOUDER B.D. LUGTHART J.J.

Nadere informatie

Openbaar. Notulen. 6 december 2016 nummer van de vergadering van burgemeester en wethouders

Openbaar. Notulen. 6 december 2016 nummer van de vergadering van burgemeester en wethouders 6 december 2016 nummer 1163139 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester de secretaris de notulist drs. J. van Belzen mr. D. Vermaat L.P. van der Linden

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 17 oktober nummer 42

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 17 oktober nummer 42 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 oktober 2006 nummer 42 A.D. van den Bergh, A.L. Cardon, J.M. Dekker, G.H. Tamminga, burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 27 januari 2015

BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 27 januari 2015 BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 27 januari 2015 Aanwezig: Afwezig: burgemeester, wethouders Verbeek Nijhof, Varkevisser, Luca en Fluitman en de gemeentesecretaris I. Notulen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 18-4-2017 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

Aanwezig: mr. H.M. Bergmann - burgemeester Mevr. S.J. Szarafinski - wethouder. A. Beekman - wethouder mr. A. van den Brink - gemeentesecretaris

Aanwezig: mr. H.M. Bergmann - burgemeester Mevr. S.J. Szarafinski - wethouder. A. Beekman - wethouder mr. A. van den Brink - gemeentesecretaris Gemeente Middelburg Datum: 18 april 2017 enlijst vergadering College van Burgemeester en wethouders Aanvang: 9.00 uur, kamer burgemeester ======================================================== Aanwezig:

Nadere informatie

Van 14 januari 2014 Openbaar

Van 14 januari 2014 Openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 7 januari 2014. Advies Akkoord. BW-006671 2 Onderwerp Bestuursopdracht Samenwerken en Uitbesteden, deelopdracht: Belastingen BV Advies 1. Kennisnemen van

Nadere informatie

Van 10 september 2013 openbaar

Van 10 september 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 03 september 2013. Akkoord. BW-006276 2 Onderwerp Bezwaarschrift tegen het besluit van 6 mei 2013 tot het opleggen van maatwerkvoorschriften op grond van

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 19 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA) Dhr.

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 26 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. D. van der Sleen Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA)

Nadere informatie

12 september Burgemeester C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder A.P.M.

12 september Burgemeester C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder A.P.M. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL 12 september 2017 Status Openbaar Voorzitter Aanwezig Definitief Ja C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld Burgemeester

Nadere informatie

Van 15 januari 2013 openbaar

Van 15 januari 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 8 januari 2013. Advies Akkoord. BW-005467 2 Onderwerp Verkoop landbouwperceel Trumpertweg sectie E, nr. 4258, nr. 4259 gedeeltelijk. R Advies Instemmen met

Nadere informatie

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen.

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen. Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 11 november 2014 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-14-00986/Z.02426 Uitnodigingen B&W

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

OPENBARE BESLUITENLIJST BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 OKTOBER 2018 Aanwezig : Burgemeester T. Cnossen : Wethouder D.P. de Kruif : Wethouder M.H. Treep : Wethouder A.J. Vlam : Secretaris

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 NOVEMBER 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 NOVEMBER 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 NOVEMBER 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma

Nadere informatie

STUKKEN TER BESPREKING. Besluitenlijst van Bestuur en Middelen 19 januari 2016

STUKKEN TER BESPREKING. Besluitenlijst van Bestuur en Middelen 19 januari 2016 enlijst van Bestuur en Middelen 19 januari 2016 1 Opening, mededelingen en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering. De heer Burggraaf verzoekt om agendapunt 11 als eerste te behandelen en

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van B&W

Besluitenlijst van het College van B&W enlijst van het College van B&W Datum: 4 november 2014 Aanvang: 9:00 uur Vergaderlocatie: Commissiekamer Voorzitter: J.J. Luteijn Secretaris: G.P. Boluijt Aanwezig: B. Boelhouwers, G.P. Boluijt, H.J. Flieringa,

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 19 september 2017 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA) Dhr. G. Boonzaaijer

Nadere informatie

uur Presentatie Snippergroen Arie de Jong en Petra Campfens Presentatie gehouden.

uur Presentatie Snippergroen Arie de Jong en Petra Campfens Presentatie gehouden. Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 2 april 2019 aanvangstijd: 09:00 uur. Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman De heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W Opsteller: Mailadres: Els Jonker els.jonker@midden-groningen.nl Aanwezig: R.W. Munniksma, burgemeester, voorzitter A.F. Woortman, wethouder P. Verschuren, wethouder

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken

B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 1 december 2015. Secr. Vastgesteld. 2.

Nadere informatie

Advies en besluitenlijst 17 juni 2014

Advies en besluitenlijst 17 juni 2014 Instantie BW Datum 17 juni 2014 Tijdstip 09.30 uur Weeknummer Week 25. Aanwezig dhr. P.E. de Jong (burgemeester), dhr. A.L. van der Meij (wethouder), dhr. L.J. van Rij (wethouder), dhr. E.G. Mulder (wethouder),

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. gemeente Midden-Croningen. Vergadering college van B&W. Nr Onderwerp

BESLUITENLIJST. gemeente Midden-Croningen. Vergadering college van B&W. Nr Onderwerp BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W Opsteller: Mailadres: Els Jonker els.jonker@midden-groningen.nl Aanwezig: A. Hoogendoorn, burgemeester, voorzitter A.F. Woortman, wethouder P. Verschuren, wethouder

Nadere informatie

2 februari Begrotingswijziging

2 februari Begrotingswijziging Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 2 februari 2017 Onderwerp: Begrotingswijziging Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren; 2. Het subsidieplafond

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 16 juni 2014 aanvangstijd: 09:00 uur

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 16 juni 2014 aanvangstijd: 09:00 uur Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 16 juni 2014 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman De heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016 Nr. e160018552 Casenr. 16e0004127 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: De heer A.A.J. Baars, burgemeester De heer mr. J. van den Bosch, wethouder De heer

Nadere informatie