INVENTARIS van het archief

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INVENTARIS van het archief"

Transcriptie

1 INVENTARIS van het archief VAN DEN BOSCH samengesteld door M.N. van Eekelen -Witteveen 1979

2 FAMILIEARCHIEF VAN DEN BOSCH N.B. De genealogische beschrijving bevindt zich in "Het Geldersche geslacht Van den Bosch" door C.J. van den Bosch. De nrs, met een B zijn eigendom van C.J. van den Bosch. De nrs, met een S zijn eigendom van H.G. van Schuppen-Van den Bosch. EGBERT BARENDS VAN DEN BOSCH ; geh.m. 1. Dirkje Timmer, ; 2. Gerritje Gerritse, B. Stuk van een verslag van een zitting van het Gerecht van Renswoude met aantekening betreffende "exempt Schepen Bos", B. Processtukken betreffende het aanvaarden van "momboirs" door Egbert van den Bosch over zijn minderjarig kind, Afschrift door C.J. van den Bosch en fotocopie (1975). 3.B. Boedelscheiding van de nalatenschap van Cornelis Timmer waarin o.a. Egbert van den Bosch deelgenoot is, stukken. 4.B. Verklaring in het leenregister betreffende de opgave van 3 morgen land "uijt het Erf Spijkhorst" onder Renswoude door Egbert van den Bosch, B. Procuratie ad negotia (handelsvolmacht), voor de voogden, o.a. Egbert van den Bosch, over de minderjarige kinderen van Neuleke van Mekeren en Roelof van Mekeren, B. Borgstelling door o.a. Egbert van den Bosch voor Hendrik Petersen Bouwman, B. Schepenakte voor de schepenen van de Hoge Vrije Heerlijkheid van Renswoude en Emmikhuijsen, met o.a. Schepen Egbert van den Bosch, 1734.

3 -2-8.B. Verklaringen uit het leenregister betreffende de opgave van de tienden "Grof en Smal van ouds getrokken is uijt het Erf groot Abbelaar" te Renswoude, door Egbert van den Bosch, later Berend van den Bosch, 1736, later B. Verklaring in het erfpachtboek van Renswoude betreffende de verkoop van een huis met erf aan Egbert van den Bosch, B. Leenakte waarbij Hermen Arissen Ligtenhorst na de dood van zijn oom Ebbert van den Bosch beleend wordt met een "vierde part van het Erff en Goet Nieburgh waar onder een gedeelte van Klijn Over Eem 1770, Fotocopie B. Verkoopakte waarbij de erfgenamen van Gerritje Gerritsen en Egbert van den Bosch het goed "Klijn Overeem" te Renswoude verkopen Fotocopie BAREND VAN DEN BOSCH ; geh.m. Gerritje Jacobse Koudijs, Aanstelling als voogd van Barend van den Bosch en Evert Aartse van Otterlo over de minderjarige kinderen van Jacomijntje van Schoneveldt, weduwe van Jan Aartse van Otterlo, Hierbij fotocopie (1975). 13.B. Koopakte waarbij Barend van den Bosch verkoopt aan Gerrit Cornelissen van Egdom een stuk bouwland "den Breedestreep" gelegen te Renswoude, groot ca 5 morgen, B. Verkoopakte, die gepasseerd is door Barent van den Bosch in zijn hoedanigheid van plaatsvervangend schout der Hoge en Vrije Heerlijkheid Renswoude en Emmickhuijzen, B. Testament van Barend van den Bosch en Gerritje Jacobze Koudijs, B. Renversalen van de erfpachtbrief van een huis met hof en erf gelegen te Renswoude, eigendom van Barend van den Bosch, overgegaan naar Jan Overvest, echtgenoot van Dirkje van den Bosch, 1805.

4 17.B. Renversalen van de erfpachtbrief van een huis met erf gelegen te Renswoude door de erven van Barend van den Bosch overgedragen aan Saar Vermeer, HENDRIK VAN DEN BOSCH ; geh.m. 1. Aaltje Melisse van Voorthuijsen, ca (zij was eerder getrouwd met Gijbert Aalberse Brouwer); 2. Jannetje Peterse Bouman, ca 1740 (zij trouwt voor de tweede maal met Jacob Janssen de Goijer) Testament van Gijsbert Aelbertsen en Aeltjen Melissen, Afschrift door C.J. van den Bosch en fotocopie (1975). 19.B. "Peijnding" ten name van Hendrik van den Bosch wegens niet afbetalen van erfpacht en geleend geld, 1720 en Afschriften door C.J. van den Bosch en fotocopie (1975). 20.B. Testament van Aeltjen Melissen van Voorthuijsen, B. Testament van Hendrik van den Bosch en Aaltgen Melissen van Voorthuijsen, Afschrift door C.J. van den Bosch en fotocopie (1975). 4 stukken. 22.B. Registratie van huis "staende op Erffpagt met het regt van den Hoff ten behoeve van van Henrick van den Bos...", B. Schuldbekentenis, waarin verklaard wordt dat Henrick van den Bos als "weduwenaer boedelhouder en tuchtenaer" van Aeltjen Melissenvan Voorthuijsen nog schulden te vorderen heeft, Afschrift door C.J. van den Bosch en fotocopie (1975). 24.B. Leenakte, waarbij Claes Kempsen en Weijntje Teunissen 300 guldens lenen van Joannes Jansonius. Hendrik van den Bosch zal o.a. borg staan, B. Bladen uit de familie Bijbel van den Bosch. Met geloofsbelijdenis van Hendrik van den Bosch, En genealogische aantekeningen betreffende de familie Vollewens en van Doldar, 18e E.. 4 stukken. N.B. Zwaar beschadigd.

5 26.B. Koopakte, waarbij Hendrik van den Bosch en Jannigjen Peters Bouwman kopen van Johanna Hendrina Otters een stuk bouwland gelegen in het buurtschap Ederveen, B. Koopakte, waarbij Hendrick van den Bosch en Jannigjen Peters Bouwman kopen van Derck Timmer en Anna Hendricksen een huis met bouwland, gelegen in de buurtschap Ederveen B. Koopakte, waarbij Hendrick van den Bosch en Jannigjen Peterse Bouwman kopen van Rut Petersen en Willemtjen Aartsen twee huizen en bouwland gelegen in het buurtschap Ederveen, B. Inventaris en gedeeltelijke scheiding der nalatenschap van Hendrik van den Bosch, katern. 30.B. Huwelijksevoorwaarden tussen Jannigjen Peters Bouman en Jacob Janssen de Goijer, B. Boedelscheiding van nog onverdeelde delen tussen de erven van Hendrik van den Bosch en Jannetje Peterse Bouman, N.B. Hierbij erft de weduwe van Pieter van den Bosch, Maatje van Maanen, het erf en land "de Klomp". 32.B. Akte waarbij de veenraden in erfpacht uitgeven aan Jannetje Petersen Bouwman en Jacob de Goijer een stuk land gelegen aan "'t boveneijndt" te Gelders Veenendaal, Afschrift door C.J. van den Bosch en fotocopie (1975). TIJMETJE VAN DEN BOSCH. geb. 1729; geh.m. Jan Evertse Bos. 33.B. Uittreksel van de boedelscheiding der nalatenschap van Tijmetje van den Bosch en Jan Bos, Geregistreerd ARRISJE VAN DEN BOSCH ; geh.m. Jan Jacobs van Hien Testament van Arrisje van den Bosch en Jan van Hien, 1759.

6 5 PIETER VAN DEN BOSCH ; geh.m. Maatje van Manen, (1735) N.B. Zie ook nr B. Huwelijksvoorwaarden tussen Pieter van den Bosch en Maaiitie van Manen, Met afschrift door C.J. van den Bosch (1975). 36.B. Schuldbekentenis waarbij Pieter van den Bosch en Maatje van Maanen verklaren 1000 gulden schuldig te zijn aan Bern. Joh. Hoff en diens echtgenote Maria van Booven, 1781, met royement B. Koop door Maatje van Maanen en haar kinderen van een stuk land in het buurtschap Ederveen van Cornelis Gijsberssen Bos, B. Schuldbekentenis waarbij Maatje van Manen en haar kinderen verklaren aan Cornelis Slok 1300 gulden schuldig te zijn, B. "Acte van Thiendvrijheid" verleend aan Maatje van Maanen voor 2 stukjes land gelegen "onder den Cirkel van den Ederveenschen Thiend", geldig gedurende 12 jaar, B. Verkoop door Maigje van Maanen en haar kinderen van een stuk bouwland, groot "een mergen en 38 roeden" gelegen in 't Zand aan de kinderen van Maas van Eden en Jannigje van den Dikkenberg, B. Verkoop door Maatje van Manen en haar kinderen van een stuk land aan Jan Hannissen, B. Schuldbekentenis waarbij Maatje van Manen en haar kinderen verklaren aan Wouter Janssen van de Steeg 800 gulden schuldig te zijn, B. Scheiding en deling van de onroerende goederen tussen Maatje van Maanen en haar kinderen, welke zij tot nu toe in gemeenschappelijk bezit hadden, Afschrift door C.J. van den Bosch en fotocopie (1975).

7 6 44.B. Akte van scheiding en deling tussen Maatje van Maanen en haar kinderen betreffende het huis etc. genaamd "de Klomp" en het land gelegen in de buurtschap Ederveen, B. Stukken betreffende de openbare verkoping van "ongereeden Goederen" uit de nalatenschap van Pieter van den Bosch en diens echtgenote door hun kinderen, N.B. Goederen zijn o.a, bouwland, roeden turf, aardappelland, weiland etc. 46.B. Boedelscheiding der nalatenschap van Maatje van Maanen, HENDRIK VAN DEN BOSCH ; geh.m. Gijsbertje Eikelkamp, , 47,8, Boedelscheiding der nalatenschap van Gijsbert Eijkelkamp, overleden 1806, 1819, N.B. Erven zijn o.a. Hendrik van den Bosch en Gijsbertje Eijkelkamp. 48.B. Verkoopakte waarbij Hendrik van den Bosch en Gijsbertje Eijkelkamp verkopen aan Cornelis Willemsen 400 roeden grasland gelegen in het buurtschap Ederveen, B. Koopakte waarbij Hendrik van den Bosch en Gijsbertje Eijkelenkamp kopen van Cornelis Gijsbertsen Bos 2 1/4 morgen bouwland gelegen in het buurtschap Ederveen, B. Kwitantie voor "de weduwe Hendrik van den Bosch" betreffende de koop van een zitplaats in de kerk te Veenendaal, B. Kwitantie voor Gijsbertje Eijkelenkamp betreffende de koop van een graf op de Algemeen Burgerlijke Begraafplaats te Veenendaal, B. Verklaring door notaris C. Slok van het wettig getrouwd zijn van Hendrik van den Bosch en Gijsbertje Eijkelenkamp,

8 - 7 JOCHEM VAN DEN BOSCH ; geh.m. 1. Eva Boonsaaijer, ; 2, Anna Maria van Eld(jk, (zij was eerder getrouwd met Albert Gaasbeek), 53.S. Procesverbaal van de openbare verkoping van een huis met grond gelegen in de Middelbuurt te Gelders Veenendaal, gekocht door Aalbert Gaasbeek, N.B. Met 3 opgedrukte zegels in rode was van de geërfden "op Veluwen". 54.S. Boedelpapieren der nalatenschap van Aalbert van Gaasbeek, katern en Rekest aan het Gemeente Bestuur "des Ambts Ede" door Anna Maria van Eldik, weduwe van Aalbert Gaasbeek, om Albert Gaasbeek en Jan van Schoonhoven tot voogden over haar minderjarige kinderen aan te stellen, (1802). Met appointement conform, B. Rekest aan het Gemeente Bestuur "des Ambts Ede`/ Jochem van den Bosch, weduwnaar van Eva Boonzaaijer, om Jan Boonzaaijer en Hendrik van den Bosch tot voogden over zijn minderjarige kind aan te stellen, (1802). Met appointement conform, Met aanvaarding door genoemde voogden, N.B. het origineel eigendom van C.J. van den Bosch. 57.S. Rekening ten laste van Jochem van den Bos wegens het opmaken van akten na het overlijden van Eva Boonzaaijer door (notaris) C. Slok, S. Rekening ten laste van Anna Maria van Eldik wegens het opmaken van akten na het overlijden van Albert Gaasbeek door (notar(s) C. Slok, B. Inventaris der boedel van Joghem van den Bosch en Eva Boonzaaijer na haar overlijden, katern en N.B. Hierbij de boedelscheiding. 60.B. Rekest van de voogden over de kinderen van Anna Maria van Eldik uit haar eerste huwelijk, aan het Gemeente Bestuur van Ede betreffende hun "momboirschap", N.B. Zie ook nrs. 55 en 59.

9 8 61.S. Koopakte waarbij Jochgem van den Bosch en A(nna) M(aria) van Eldik kopen van Hendrik Hardeman en Gerrigje van der Meijden een stuk land, groot 20 roeden, gelegen in de Middelbuurt te Gelders Veenendaal, N.B. Met opgedrukt zegels in rode was van de kopers en de geërfden "in Veluwen". 62.S. Verklaring van recht van overpad gegeven door Hendrik van Leeuwen en diens echtgenote Nenna van Amerongen aan Joggum van den Bos en Maria van Eldijk, s. Verkoopakte waarbij Dirk Slok verkoopt aan Jochgem van den Bos een huis met erf gelegen in de Middelbuurt te Gelders Veenendaal, authentiek afschrift, S. Transportakte waarbij Geertruij van der Poel, Adriaantje van der Poel en Frans van der Poel verkopen aan Jochem van den Bosch een huis met hof, gelegen aan het Benedeneind nr. 96 te Stichts Veenendaal, Met kwitantie door C.J. Philippo, procureur, voor de kosten ten laste van de verkopers, z.j Authentiek afschrift, Met akte van betaling van de koopsom, Authentiek afschrift, S. Bewijs van doorhaling van een hypothecaire inschrijving, welke was genomen door Jochem van den Bosch ten behoeve van Johannes van der Poel, S. Scheiding van onroerend goed tussen Grietje van den Bosch, weduwe van Jan Jansen van Langeveld, en Jochem van den Bosch van bouw- en weilanden gelegen aan de Nieuweweg en hooiland aan het Boveneind, alles te Gelders Veenendaal, Authentiek afschrift, S. Verkoopakte waarbij de erven Hardeman verkopen aan Jochem van den Bosch een erfpacht, gaande uit het hem toebehorende huis nr. 77, te Geldersch Veenendaal, Expeditie. 68.s. Verklaring door "de armbezorgers" der Hervormde Gemeente van Veenendaal, dat Jochem van den Bosch de doorgang naar de achter zijn huis gelegen schuur, eigendom van de armen, niet hoeft toe te staan, S. Polis van de "Algemeene Brand-Waarborg-Maatschappij te Utrecht" ten name van Albert en Jan Gaasbeek, 1833.

10 _q 70.B. Transportakte waarbij Anna Maria van Eldik verkoopt aan haar kinderen een huis met hof en erf gelegen te Geldersch Veenendaal, sectie C, nrs ; een huis met erf, "de Gang", gelegen in de Middelbuurt te Geldersch Veenendaal, sectie C, nrs ; en enige roerende goederen, Authentiek afschrift, Met de grosse, katernen. 71.S. Rekening ten laste van Jochem van den Bosch wegens verricht werk door notaris J.C. Fischer, Koopcontract waarbij de Gemeente Veenendaal verkoopt aan Jochem van den Bosch een graf, nr. 57, op de Algemeene Burgerlijke Begraafplaats, Authentiek afschrift, 73.S. Memorie van aangifte van de nalatenschap van Anna Maria van Eldik, S. Kwitanties betreffende uitbetalingen uit de nalatenschap van Anna Maria van Eldik door de erfgenamen ten name van Albert Gaasbeek en Hendrik Gaasbeek, 1348, B. Boedelscheiding der nalatenschap van Joghem van den Bosch en Anna Maria van Eldik, BAREND VAN DEN BOSCH ; geh.m. Geertrui van Dolder, B. Akte van scheiding en deling der nalatenschap van Jochem van Dolder, waarin als deelgenoten Barend van den Bosch en Geertrui van Dolder, Authentiek afschrift, PIETER VAN DEN BOSCH B. Akte waarbij de Veenraden een reglement vaststellen voor het lossen van goederen op het Meentje aan de Klomp en Pieter van den Bosch tot ontvanger benoemen van de daarvoor te betalen belasting, MAATJE VAN DEN BOSCH ; geh.m. Geurt Hupkes, overl (hij was eerder getrouwd met Petronella Hendrika Jansen van Galen).

11 Erfpachtakte waarbij Hendrikus Hiensch en diens echtgenote Hendrika Geurdina Hupkes verkopen aan Maatje van den Bosch alle erfrechten verkregen uit de erfenis van haar vader Geurt Hupkes, N.B. Zie ook nr B. Uittreksel uit de kadastrale legger der Gemeente Ede betreffende grondeigendom van Maatje van den Bosch, 80.B. Boedelscheiding der nalatenschap van Geurt Hupkes, N.B. Zie ook nr. 78. PIETER VAN DEN BOSCH ; geh.m. Jannigje van Hardeveld, S. "NieuwJaars-Wensch aan mijn Waarden Oom" door "neef J." van Hardeveld, S. Koopakte waarbij Pieter van den Bosch koopt van Jacob Agterberg en Hendrikje Agterberg een perceel bouwland, groot ca 54 roeden, gelegen te Stichts Veenendaal op de Ruisseveen, Authentiek afschrift, S' Procesverbaal van de openbare verkoping van onroerend goed. O.a. Pieter van den Bosch koopt van de erven van Geurt van Veen en Weintje Gaasbeek een stuk bouwland, groot ca 41 roeden, gelegen te Stichts Veenendaal, Authentiek uittreksel, (1864). 1 katern. 84.S. Koopakte waarbij Pieter van den Bosch e.a. kopen van Johannes Hendrik Rocquette een stuk weiland, groot ca 66 roeden en 25 el, gelegen te Stichts Veenendaal, 1866, Grosse. 85.S. Koopakte waarbij Pieter van den Bosch Jzn. verkoopt aan het Koninkrijk der Nederlanden - Ministerie van Oorlog - een perceel grond, groot 11 roeden en 74 el, gelegen te Stichts Veenendaal, kad. sectie B, nr. 553, S. Koopakte waarbij Pieter van den Bosch Jzn. en Jacob van Hardeveld verkopen aan het Koninkrijk der Nederlanden - Ministerie van Oorlog - een perceel grond, groot 3 roeden en 63 el, gelegen te Stichts Veenendaal, kad. sectie A, nr. 613, 1866.

12 87.S. Koopakte waarbij Pieter van den Bosch Jzn. verkoopt aan het Koninkrijk der Nederlanden - Ministerie van Oorlog - een perceel grond, groot 2 roeden en 78 el, gelegen te Stichts Veenendaal, kad. sectie A, nr. 545, S. Grafrecht gegeven door de Gemeente Veenendaal aan Pieter van den Bosch en zijn erven voor het graf nr. 147 op de "Algemeene gemeenschappelijke begraafplaats" te Veenendaal, Authentiek afschrift, s. Verklaring door Geurt van de Wetering afstand te doen van het recht van overweg over het land van Pieter van den Bosch Jzn., voor 500 gulden, S. Koopakte waarbij Pieter van den Bosch Jzn. en Jannetje Maria van den Bosch, zijn dochter, aan de Staatsspoorwegen verkopen stukken wei- en bouwland gelegen te Veenendaal, s. Nota voor P(ieter) van den Bosch van een verkocht certificaat van een aandeel, S. Overeenkomst van Pieter van den Bosch Jzn. en Jannigje Maria van den Bosch, zijn dochter, betreffende ruiling van grond met de Veenendaalse Sajet- en vijfschachtfabriek, met toegift, MAAGJE VAN DEN BOSCH ; geh.m. Pieter van Engelenburg. 93.S. Akte van Schuldbekentenis waarbij Pieter van Engelenburg verklaart 500 gulden geleend te hebben van de Hervormde Gemeente te Renswoude, Authentiek afschrift, 94.S. Akte waarbij Pieter van Engelenburg het recht van erfpacht in de buurt van Bennekom (het Beneden Eind te Gelders Veenendaal) wordt toegekend en periodieke schuldplichtigheid wordt vastgesteld, door de burgemeester der Gemeente Ede in hoedanigheid van "buurtregter", Grosse. 95.S. Procesverbaal van de veiling van onroerende goederen. O.a. de koop door Pieter van Engelenburg van een stuk weiland, groot ca 40 roeden en 80 ellen, gelegen te Gelders Veenendaal, kad. sectie C, nr. 385, katern. Authentiek uittreksel,

13 S. Koopakte waarbij Pieter van Engelenburg Pieterszoon koopt van Rijk van Ginkel en Neeltje Gaasbeek een stuk weiland, groot ca 80 roeden, gelegen te Stichts Veenendaal, kad. sectie A, nr. 308, Authentiek afschrift, Afkoopakte van erfpacht door Maagje van den Bosch van de percelen grond gelegen te Gelders Veenendaal, kad. sectie C, nrs. 515 en 516, B. Brief door W.F.J. Fischer, notaris te Ede, aan J. van Hardeveld, president kerkvoogd, betreffende een legaat door Maagje van den Bosch aan de Hervormde Gemeente te Veenendaal, S. Kwitantie voor de erfgenamen van Maagje van den Bosch in verband met ontvangen legaten, METJE VAN DEN BOSCH ; geh.m. Dirk Gaasbeek Memorie van aangifte der nalatenschap van Metje van den Bosch, Afschrift, 101.S. Bewijs van afgifte van legaten uit de erfenis van Metje van den Bosch, PIETER VAN DEN BOSCH ; geh.m. Johanna van Eden, , 102.B. Certificaat van inschrijving bij de Nationale Militie van Pieter van den Bosch, JANNIGJE MARIA VAN DEN BOSCH S. Verandering van een overeenkomst tussen Jannigje Maria van den Bosch en de Veenendaalse Sajet- en Vijschachtfabriek in 1899 overeengekomen, S. Erfpachtakte waarbij Jannigje Maria van den Bosch aan Herman Jan van Amerongen bouw- en weiland te Gelders Veenendaal op de Achtersten Kalkoven, kad. sectie C, nr. 1539, groot ca 90 aren, in erfpacht uitgeeft, Authentiek afschrift, 1907.

14 S. Huurcontract waarbij Jannigje Maria van den Bosch verhuurt aan Lammert Heij een huis te Gelders Veenendaal, wijk V, nr. 376, Met een herhaald huurcontract voor weer 6 jaar, N.B. Zie ook nr s. Huurcontract waarbij Jannigje Maria van den Bosch verhuurt aan Coenraad van Zoest twee stukken weiland, "de Pinkenweide" en "Wiesenweide", te Gelders Veenendaal aan het Boveneind, groot resp. 3 ha en 12 a; 71 a, S. Huurcontract waarbij Jannigje Maria van den Bosch verhuurt aan Lammert Heij een huis met erf en tuin te Gelders Veenendaal, wijk V, nr. 376, thans nr. 90, JOACHIM VAN DEN BOSCH ; geh.m. 1. Judikje van Hardeveld, ; 2, Neeltje Beijer, , 108.B. Uittreksel uit het Geboorteregister van de gemeente Ede betreffende Joachem van den Bosch, 1829, Uittreksel, B. Certificaat van inschrijving bij de Nationale Militie van Joachem van den Bosch, Koopakte waarbij Joachim van den Bosch Pieterszoon koopt van Johannes Nathaniël Hiensch Wesselszoon een huis met grond gelegen aan de Weverstraat te Stichts Veenendaal, kad. sectie A, nrs. 172, 172 bis en 173, S. Stukken betreffende de nalatenschappen van Joachim van den Bosch en Neeltje Beijer, 1865, 1900, 1902 en N.B. 1865: de boedelinventaris, authentiek afschrift. Zie nr B. Huwelijkse voorwaarden tussen Joachim van den Bosch en Neeltje Beijer, Authentiek uittreksel, Testament van Neeltje Beijer, 1874, 1890, Authentieke afschriften.

15 Verklaring door Hendrik van Schuppen, Dirk Hendrik Recter, Jacob Mulder en Benjamin Barend van Leeuwen garant te zullen staan voor Joachim van den Bosch en Neeltje Beijer in verband met eventueel te maken proceskosten tegen wanbetalende erfpachters, B. Stukken betreffende de vestiging van een smederij door Joachim van den Bosch te Veenendaal, kad. sectie A, nrs. 402 en 403, N.B. Hierbij 1 tekening. 116.S. Akte van afkoop van de erfpacht op een huis met grond te Stichts Veenendaal, kad. sectie A, nrs. 173, 844 en 906, door Joachim van den Bosch afgekocht van de erven van Hendrik Sweijs, B. Testament van Joachim van den Bosch, Authentiek afschrift. 1 katern. 118.S. Kasboek en dagboek van de winkel van J(oach(m) van den Bosch, delen. 119.S. Procesverbaal van de veiling van onroerende goederen. O.a, de koop door Joachim van den Bosch van een koetshuis met stalling, boven- en benedenwoning gelegen aan de Markt te Veenendaal, kad. sectie B, nr. 1586, Authentiek afschrift. N.B. Hierbij de kwitantie voor betaalde koopsom. 120.S. Akte welke inhoudt de vernieuwing van de erfpacht door de Hervormde Gemeente van Veenendaal op een perceel gelegen aan de Markt, kad. sectie B, nr. 1586, eigendom van Joachim van den Bosch, Authentiek afschrift. N.B. Zie nr S. Brief ontvangen door "Joch Gem Van den bos", B. Artikel over de Vereniging tot Bevordering van Chr. Onderwijs, met vermelding van de voorzitters gedurende 100 jaar, , waaronder Joachim van den Bosch, 123.B. Opmeting van een stuk land, eigendom van Roquette, aan het Kanaal, aan te kopen door (Joachim) van den Bosch en van den Poel, Hierbij een fotocopie (1975). 124.S. Testament van Gerrit Beijer, Authentiek afschrift. N.B. Gerrit Beijer is de vader van Neeltje Beijer.

16 S. Testament van Christina Hiensch, 1851, Authentiek afschrift. N.B. Christina Hiensch is de moeder van Neeltje Beijer. PIETER CORNELIS VAN DEN BOSCH ; geh.m. Christina Gerdina van Schuppen, , 126.S. Boedelscheiding der nalatenschap van Joachim van den Bosch. Pieter Cornelis van den Bosch wordt toegescheiden een woon- en winkelhuis, gelegen aan de Hoofdstraat te Veenendaal, kad. sectie A, nrs. 173 en 844, Authentiek afschrift. 127.S. Procesverbaal van de veiling van onroerende goederen. O.a. de koop door Pieter Cornelis van den Bosch van een pakhuis etc. gelegen aan de Markt te Veenendaal, kad. sectie B, nr. 2648, Authentiek afschrift. 1 katern. 128.S. Koopakte waarbij Pieter Cornelis van den Bosch koopt van Frans van Lent een stuk grond te Veenendaal, kad. sectie A, nrs. 907, 1126 en 1128, Authentiek afschrift. 129.S. (Concept) van scheiding en deling der nalatenschap van H. van Schuppen en Grietje Beijer, waarin als deelgenoot P(ieter C(ornelis) van den Bosch, S. Rekening voor P(ieter) C(ornelis) van den Bosch van J.G. Sandbrink, notaris te Veenendaal, S. Akte welke inhoudt de vernieuwing van de erfpacht door de Hervormde Gemeente van Veenendaal op een perceel gelegen aan de Markt, kad. sectie B, nr. 2648, eigendom van Pieter Cornelis van den Bosch, Authentiek afschrift. N.B. Zie nr S. Folder uitgegeven bij de heropening van het "Magazijn van Manufacturen Heren- en Kinder-Confectie", van (de firma) J. van den Bosch, Markt te Veenendaal, Gedrukt bij Leonard Schetzer, Veenendaal. 1 deeltje. 133.S. Koopakte waarbij Pieter Cornelis van den Bosch koopt van Frans van Lent c.s. een stuk grond te Veenendaal, kad. sectie D, nr. 1161, 1912.

17 S. Gedicht gemaakt door C(hristina) G(erdina) van Schuppen voor haar ouders, N.B. Zwaar beschadigd. 135.S. Schrijven aan de medeëigenaren van de oude Gemeenteraadsbank in de Ned. Herv. Kerk te Veenendaal door P(ieter) C/nrne s) van den Bosch in verband met zijn overname van H.A. van de Westeringh van diens zitplaats, Afschrift. 136.S. Koopakte waarbij Pieter Cornelis van den Bosch koopt van Marinus van Schuppen en Cornelis Gerardus van Hardeveld een stukje grond gelegen te Veenendaal, kad. sectie D, nr. 2270, groot 4 centiaren, STUKKEN BETREFFENDE AANVERWANTE GESLACHTEN EN ANDERE VEENENDAALSE GESLACHTEN. HENDRIK VAN HARDEVELD. overl. 1825; geh.m. Neeltje Vollewens, overl S. Stukken betreffende de nalatenschappen van Hendrik van Hardeveld en Neeltje Vollewens, 1825, Authentieke afschriften. 1 katern en 138.S. Eigendomsakte voor Neeltje Vollewens van een graf op de Algemeen Burgerlijke Begraafplaats te Veenendaal, S. Beschikking van de kantonrechter te Rhenen welke inhoudt de benoeming van Isaac van Schoonhoven, Jan van Langeveld en Gerrit Beijer als deskundigen tot waardering van onroerende goederen behorende tot de nalatenschappen van Hendrik van Hardeveld en Neeltje Vollewens, S. Beschikking van de kantonrechter te Wageningen welke inhoudt de benoeming van Isaac van Schoonhoven, Jan van Langeveld en Gerrit Beijer als deskundigen tot waardering van onroerende goederen behorende tot de nalatenschappen van Hendrik van Hardeveld en Neeltje Vollewens, S. Aantekeningen betreffende de waarde van de geschatte percelen uit de nalatenschappen van Hendrik van Hardeveld en Neeltje Vollewens door 1(saac) van Schoonhoven, J(an) van Langeveld en G(errit) de Beijer, (1848). Zie nr. 139 en 140. JACOB VAN HARDEVELD. overl. 1896; geh.m. Margaretha van Eden. 142.S. Testament van Jacob van Hardeveld, 1860, 1877.

18 S. 144.S. Lijsten van ontvangen gelden ten bate van het op te richten Oude Mannen- en Vrouwen Gasthuis te Veenendaal over de jaren , opgemaakt door J(acob) van Hardeveld Hzn., Testament van Margaretha van Eden, Authentiek afschrift. 145.S. Stuk betreffende het uitsluitend recht gegeven aan Jacob van Hardeveld Hzn. en zijn erven door de Gemeente Veenendaal voor het graf nr. 126 op de Algemeene Gemeenschappelijke Begraafplaats te Veenendaal, Authentiek afschrift. 146.S. Akte van inbewaargeving van het olographische testament van Jacob van Hardeveld, 1378, Authentieke afschriften. 147.S. Koopakte waarbij de Staats Spoorwegen kopen van de erven Margaretha van Eden grond in verband met de lijn AmersfoortNijmegen, Aangiftebiljet vermogensbelasting voor Jacob van Hardeveld over 1895/1896. Hierbij de aanslag, Staat van erfgenamen der onroerende goederen nagelaten door Margaretha van Eden, B. Boedelpapieren betreffende de nalatenschap van Jacob van Hardeveld, 1896, 1897 en N.B. Eigendom van H.G. van Schuppen: - nota successie, kwitanties voor ontvangen legaten aan Cornelis van Hardeveld; Geertruida Bos en Jan Bos; Ned. Herv. Kerk; Christelijk onderwijs, eindafrekening, 1 september S. Erfpachtakte waarbij Roelof Bunt aan Willem van Veen een stuk land gelegen aan het Benedenendt te Veenendaal in erfpacht uit geeft, S. Koopakte waarbij Jacomijntje Elberts, weduwe Jacobus van Langeveldt, koopt van Evert Clasen en Niesje Willemsen een huis met weiland gelegen te Veenendaal, S. Koopakte waarbij Jacomijntje Elberts koopt van Evert Claasen en Niesje Willemsen een huis met bijbehorend hooiland gelegen aan het Benedenendt te Gelders Veenendaal, N.B. Met 3 opgedrukte zegels in rode was van de geërfden ambt Ede en de Veluwe.

19 S. Koopakte waarbij Teunis Remmen en Jacomina Bolderman kopen van Jacomina Elbertse een huis met hooiland gelegen aan het Benedenendt te Gelders Veenendaal, N.B. Met 3 opgedrukte zegels in rode was van de geërfden ambt Ede en de Veluwe. 155.S. Koopakte waarbij Jacomijntje Elberts verkoopt aan Teunes Remmen en Jacomina Bolderman een stuk weiland gelegen aan het Benedenendt te Gelders Veenendaal, groot "onttrent drie virel morgen, S. Procesverbaal van de veiling van een huis gelegen in de Middelbuurt te Gelders Veenendaal door de erven van Willem Veenvliet en Hendrina van Gog verkocht aan Gerrit Smit, N.B. Met 3 opgedrukte zegels in rode was van de geërfden "op Veluwe". Beschadigd Erfpachtakte waarbij de erven van Geurtje Klomp aan Gerrit Smit een stuk land gelegen in Gelders Veenendaal in erfpacht uitgegeven, N.B. Met 2 opgedrukte zegels in rode was van de geërfden "op Veluwe". 158.S. Boedelscheiding der nalatenschap van Gerrit Smit, Hierbij de inventaris, Authentiek uittreksel, katern en 159.S. Erfpachtakte waarbij de erven van Johan Cauwen aan Gerarda van Doorn een stuk grond gelegen in de Rheense Veenen in erfpacht uitgeven, Afschrift. 160.S. Erfpachtakte waarbij Anthonij de Bijli en Cornelis Slok aan Wessel Hiensch een stuk land gelegen te Veenendaal in erfpacht uitgeven, charter. N.B. Perkament. De uithangende zegels van Anthonij de Bijll en Cornelis Slok zijn verloren gegaan. 161.S. Koopakte waarbij Hendrik van Engelenburg en Maria van Ravenswaeij kopen van Heiltje van Hoeven een huis met erf en hof gelegen aan het Kleinschutje te Stichts Veenendaal, S. "Quohier der Gebouwen". Bewijs van betaling der belasting door Dirk Slok, 1811.

20 S. Procesverbaal van de veiling van onroerend goed. O.a. de koop door Jan van Schoonhoven en Jan van Langeveld van een huis met grond gelegen op de Heuvel te Stichts Veenendaal, Authentiek uittreksel. De erfpacht op de uitgang wordt door H(endrik) Hardeman en Wessel van Dolder aan Jakop Volle Wensch verkocht, S. Koopakte waarbij Jakop Volle Wensch koopt van Grietje en Geertrui van Hien een stuk bouwland gelegen de Stichts Veenendaal, op de Heuvel, S. Procesverbaal van de veiling van onroerend goed. O.a., de koop door Jakop Volle Wensch van twee bunders hooiland, Authentiek uittreksel. 166.S. Koopakte waarbij Jakop Volle Wensch koopt van Cornelis Slok en Jurriana van der Meiden een stuk bouwland, groot ca 1 bunder en 28 roeden, gelegen onder Stichts Veenendaal, Authentiek afschrift "Koops-Conditien" waarbij Jakop Volle Wensch koopt uit de boedel van Hendrik Brinkhuijs een stuk bouwland, groot "vijf bunders, dertien roeden", gelegen in de Middelbuurt onder Stichts Veenendaal, Authentieke expeditie en afschrift, Hierbij de kwitantie. 1 katern en 168.S. Testament van Jakop Volle Wensch, Expeditie Procesverbaal van de veiling van onroerende goederen. O.a. de koop door Weintje Gaasbeek, weduwe van Gerrit van Veen, van een huis met schuur en hof te Veenendaal aan de Weverstraat nr. 21, Authentiek uittreksel. 170.S. Erfpachtakte waarbij Jenneke Prins en Metje Bouman aan Weintje Gaasbeek een stuk grond gelegen aan de Weverstraat te Veenendaal in erfpacht uitgeven, Procesverbaal van de veiling van onroerende goederen. O.a. de koop door de weduwe Lammert Hoolboom van een huis, nr. 37, en enige stukken bouw- en weiland gelegen aan het Boveneind te Veenendaal, Authentiek afschrift. Hierbij de kwitantie, katern en N.B. De veiling was op verzoek van Jacob Schoonderbeek Hzn S. "Nieuw-Jaars-Wensch aan mijne waarde Ouders" door Grietje Beijer, N.B. Beschadigd.

21 S. Kwijting en décharge ter zake van de nalatenschap van Hendrik van Schuppen en Grietje Beijer, S. Boedelpapieren betreffende de nalatenschappen van Gerrit Boonzaaijer en Adriaantje van de Haar, 1848, 1849, S. Bewijs van doorhaling van een hypothecaire inschrijving, welke was genomen ten behoeve van Jacob Agterberg en Christina Hellings en ten laste van Jacob Agterberg en Hendrikje Agterberg, S. Procesverbaal van de veiling van onroerende goederen. O.a. de koop door Geertruij Heij, weduwe van Cornelis van Hardeveld, van een huis met erf staande en gelegen in de Achterkerkstraat, kad. sectie B, nrs , te Veenendaal, Authentiek uittreksel Boedelscheiding der gemeenschappelijke boedel van Jan Gaasbeek en Jannetje van Harten, Authentiek afschrift. 1 katern. 178.S. Koopakte waarbij Jan van Silfhout koopt van Johan Werner Hoyel een perceel gelegen aan de Markt te Stichts Veenendaal, kad. sectie B, nrs. 285 en Authentiek afschrift Akte welke inhoudt de vernieuwing van de erfpacht door de Ned. Herv. Gemeente van Veenendaal op een perceel, kad. sectie B, nrs. 285 en 1067, eigendom van Jan van Silfhout, Authentiek afschrift. N.B. Zie ook nr S. Koopakte waarbij Daniël de Niet koopt van Jan van Silfhout een huis met erf gelegen aan de Markt te Stichts Veenendaal, kad. sectie B, nr. 1586, Authentiek afschrift. 181.S. Akte welke inhoudt de vernieuwing van de erfpacht door de Ned. Herv. Gemeente van Veenendaal op een perceel, kad. sectie B, nr. 1586, eigendom van Daniël de Niet, Authentiek afschrift. N.B. Zie ook nr S. Koopakte waarbij acht contractanten, o.a. Cornelis Gerardus van Hardeveld, kopen van de gemeente Veenendaal de gemeenteraadsbank in de Ned. Herv. Kerk, Afschrift.

22 S. "Moederlijke Lessen en Vermaningen aan haar kinderen gegeven, door Grietje van Broekhuizen, echtgen. Jan Hiensch in 1801, (z.'.)". Gedrukt bij Leonard Schetzer, Veenendaal. 1 deeltje. VARIA. 184.S. Spreuken uitgereikt door Het Bestuur ter "gedachtenis aan het 60-jarig bestaan der Zondagschool "Samuël" te Veenendaal", 25 december Gedrukt bij Electr. Drukkerij van Hardeveld-Veenendaal. 185.S. Legger van graven in "de Kerk" van Veenendaal, (19e E.). 1 deel. N.B. Zwaar beschadigd. Niet gebonden. 186.S. Plattegronden van de gemeenten Leeuwarden en Maastricht. Schaal 1 : Z.j.. 2 bladen.

Inventaris van het archief van. familie De Vor te Vianen,

Inventaris van het archief van. familie De Vor te Vianen, T00443 Inventaris van het archief van familie De Vor te Vianen, 1785-1914 D. Ruiter Oktober 2013 Inleiding De in deze inventaris genoemde leden van de familie De Vor waren grondeigenaren en landbouwers.

Nadere informatie

Familie De Vor, te Vianen (2008) D. Ruiter Oktober 2013; November 2015

Familie De Vor, te Vianen (2008) D. Ruiter Oktober 2013; November 2015 443 Familie De Vor, te Vianen 1785-1966 (2008) D. Ruiter Oktober 2013; November 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Aanwijzingen voor de gebruiker...3 Inventaris...4 1. Dirk de Vor (1740-1802)... 4 2.

Nadere informatie

Inventaris van het archief van de

Inventaris van het archief van de T00443 Inventaris van het archief van de familie De Vor te Vianen, 1785-1966 (2008) D. Ruiter Oktober 2013; November 2015 Inleiding De in deze inventaris genoemde leden van de familie De Vor waren grondeigenaren

Nadere informatie

Nummer Toegang: 858 Plaatsingslijst van de stukken afkomstig van Familiestichting Van der Kooij,

Nummer Toegang: 858 Plaatsingslijst van de stukken afkomstig van Familiestichting Van der Kooij, Nummer Toegang: 858 Plaatsingslijst van de stukken afkomstig van Familiestichting Van der Kooij, 1700-1933 Archief Delft 858 Familiestichting Van der Kooij 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING

Nadere informatie

Nummer Toegang: 857 Plaatsingslijst van stukken afkomstig van de eigenaren van de Hofwoning te 't Woudt,

Nummer Toegang: 857 Plaatsingslijst van stukken afkomstig van de eigenaren van de Hofwoning te 't Woudt, Nummer Toegang: 857 Plaatsingslijst van stukken afkomstig van de eigenaren van de Hofwoning te 't Woudt, 1672-1977 Archief Delft 857 Hofwoning te 't Woudt 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING

Nadere informatie

Handsschriftencollectie. Sint Philipsland

Handsschriftencollectie. Sint Philipsland Handsschriftencollectie Sint Philipsland 1901-1963 2 Inleiding Bij de inventarisatie van de archieven en verzamelingen van de gemeente Sint-Philipsland kwam een aantal stukken te voorschijn van particuliere

Nadere informatie

Nummer Toegang: 779 Inventaris van het familiearchief de heij, timmerlieden en molenmakers te rijswijk en voorburg,

Nummer Toegang: 779 Inventaris van het familiearchief de heij, timmerlieden en molenmakers te rijswijk en voorburg, Nummer Toegang: 779 Inventaris van het familiearchief de heij, timmerlieden en molenmakers te rijswijk en voorburg, 1790-1922 Archief Delft 779 Familie De Heij 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave

Nadere informatie

Doopboek Veenendaal (zowel Stichts als Gelders!) den 13 september Gijsbert [zoon van] Jacob van Barneveld en Elbertje Veenbrink

Doopboek Veenendaal (zowel Stichts als Gelders!) den 13 september Gijsbert [zoon van] Jacob van Barneveld en Elbertje Veenbrink Doopboek Veenendaal 13-09-1789 (zowel Stichts als Gelders!) den 13 september Gijsbert [zoon van] Jacob van Barneveld en Elbertje Veenbrink Stigt Trouwboek Stichts Veenendaal 05-07-1789 dito Jacob van Barnevelt

Nadere informatie

Nummer Toegang: 806 Plaatsingslijst van de collectie van vredenburch,

Nummer Toegang: 806 Plaatsingslijst van de collectie van vredenburch, Nummer Toegang: 806 Plaatsingslijst van de collectie van vredenburch, 1480-1883 Archief Delft 806 Collectie Van Vredenburch 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING VAN HET ARCHIEF...5 BESCHRIJVING

Nadere informatie

Nummer Toegang: 584 Plaatsingslijst van het archief van de familie liebregts,

Nummer Toegang: 584 Plaatsingslijst van het archief van de familie liebregts, Nummer Toegang: 584 Plaatsingslijst van het archief van de familie liebregts, 1838-1921. Archief Delft 584 Familie Liebregts 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING VAN HET ARCHIEF...5

Nadere informatie

G E M E E N T E A R C H I E F S C H I E D A M

G E M E E N T E A R C H I E F S C H I E D A M G E M E E N T E A R C H I E F S C H I E D A M TOEGANGSNUMMER 462 INVENTARIS VAN DE COLLECTIE VERHOEF 1811-1897 DOOR C. JEURGENS SCHIEDAM 1996 1 INHOUDSOPGAVE Wijze van citeren... 2 INVENTARIS... 3 1. Henricus

Nadere informatie

VIIi - 1. Zie resp. Oud notarieel archief Delft, inv. nr. 2533A, f. 12, inv. nr. 2595, f. 146 en inv. nr. 2856, f.

VIIi - 1. Zie resp. Oud notarieel archief Delft, inv. nr. 2533A, f. 12, inv. nr. 2595, f. 146 en inv. nr. 2856, f. VIIi - 1 Op 9.1.1721 maken Arij Claesz van Rijt, bouwman, en Annetje Hermansdr Berkel, wonende te Hof van Delft, hun testament op. Het betreft een testament op de langstlevende, waarbij deze wordt verplicht

Nadere informatie

Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 )

Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 ) Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 ) (Tussen haakjes de RIN nummers in de stamboom www.breedijk.net. ) Klaas Breedijk: ik heb opgezocht wat ik op internet allemaal gevonden heb over zijn

Nadere informatie

ZANDVLIET (onder Schijndel)

ZANDVLIET (onder Schijndel) ZANDVLIET (onder Schijndel) Gegevens per perceel Laatste verandering: 18-11-2012 Rekonstruktie van Veghel Martien van Asseldonk Perceel nr. 1 Beschrijving: Een kleyn huijsken met den hoff ende aangelag,

Nadere informatie

A. Stukken inzake de voogdiistelling over C.A. Samson.

A. Stukken inzake de voogdiistelling over C.A. Samson. Archiefstukken, welke door het gemeentearchief van 's-gravenhage geschonken zijn aan het streekarchivariaat "Rijnstreek" en die betrekking hebben op het eigendom en het beheer van onroerend goed van Cornelis

Nadere informatie

LIJST VAN DE TE ONTEIGENEN ONROERENDE ZAKEN ONTEIGENINGSPLAN: N303 Rondweg Voorthuizen VERZOEKENDE INSTANTIE: PROVINCIE GELDERLAND

LIJST VAN DE TE ONTEIGENEN ONROERENDE ZAKEN ONTEIGENINGSPLAN: N303 Rondweg Voorthuizen VERZOEKENDE INSTANTIE: PROVINCIE GELDERLAND LIJST VAN DE TE ONTEIGENEN ONROERENDE ZAKEN ONTEIGENINGSPLAN: N303 Rondweg Voorthuizen VERZOEKENDE INSTANTIE: PROVINCIE GELDERLAND Grondplan nr. Te onteigenen grootte Van de onroerende zaak, kadastraal

Nadere informatie

NT00064_2489. Nadere Toegang op inv. nr 2489. uit het archief van de. Dorpsgerechten, 1515-1813 (64)

NT00064_2489. Nadere Toegang op inv. nr 2489. uit het archief van de. Dorpsgerechten, 1515-1813 (64) NT00064_2489 Nadere Toegang op inv. nr 2489 uit het archief van de Dorpsgerechten, 1515-1813 (64) H.J. Postema December 2011 Inleiding Dit document bevat regesten op een deel van de dorpsgerechten van

Nadere informatie

Nummer Toegang: 532 Plaatsingslijst van het archief van de familie bruigom,

Nummer Toegang: 532 Plaatsingslijst van het archief van de familie bruigom, Nummer Toegang: 532 Plaatsingslijst van het archief van de familie bruigom, 1755-1982. Archief Delft 532 Familie Bruigom 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING VAN HET ARCHIEF...5 BESCHRIJVING

Nadere informatie

Stamvader familie Joosten

Stamvader familie Joosten een genealogieonline publicatie Stamvader familie Joosten door 13 november 2016 Stamvader familie Joosten Generatie 1 1. Joost Jansen. Hij is getrouwd op 28 maart 1766 te Beekbergen, Gelderland, Nederland

Nadere informatie

Uit het 1 e huw.: 1. Arie Berendse, geb./ged. Scherpenzeel 20-09/29-10-1848, erkend bij huwelijk, koperslager, smid, ov. Scherpenzeel 27-01-1929, tr.

Uit het 1 e huw.: 1. Arie Berendse, geb./ged. Scherpenzeel 20-09/29-10-1848, erkend bij huwelijk, koperslager, smid, ov. Scherpenzeel 27-01-1929, tr. Berendse In 1841 wordt de smederij De Lindenboom aan de Holevoet door Arie Berendse van zijn schoonvader Johan Ernst Kloos overgenomen. Nog generaties lang zijn leden van de familie Berendse smid in Scherpenzeel.

Nadere informatie

Nummer Toegang: 0175 Inventaris van Collectie Heemkundekring Onsenoort, 1513-1951

Nummer Toegang: 0175 Inventaris van Collectie Heemkundekring Onsenoort, 1513-1951 Nummer Toegang: 0175 Inventaris van Collectie Heemkundekring Onsenoort, 1513-1951 Streekarchief Land van Heusden en Altena, Heusden Streekarchief Land van Heusden en Altena, Heusden (c) 2011 This finding

Nadere informatie

In 1858 veilen de erfgenamen van Reijer Kuijpers: 1. een stuk bouwland, genaamd het Hooge Land langs de laan van Beekvliet te Woudenberg, sectie C

In 1858 veilen de erfgenamen van Reijer Kuijpers: 1. een stuk bouwland, genaamd het Hooge Land langs de laan van Beekvliet te Woudenberg, sectie C Kuijpers I Evert Gerritsen Kuijpers, geb. (Garderen?) 1726, klompenmaker, ov. Scherpenzeel 17-10- 1814, zn. van Garret Kuijpers en Ortje NN, tr. (1) Geurtje Jans, tr. (2) Nijkerk 25-11-1779 Aaltje Reijers

Nadere informatie

3. Aart Hendriksen van Maarn, ged. Doorn , tr. Doorn Maria/Marrigje Claassen van Maarn Negen kinderen gedoopt te Doorn.

3. Aart Hendriksen van Maarn, ged. Doorn , tr. Doorn Maria/Marrigje Claassen van Maarn Negen kinderen gedoopt te Doorn. Maarn, van I Hendrik Peters, ov. voor 1747, otr. Doorn 26-09-1705 Cuijntje Hendriks, van Maarn, ov. Woudenberg 09-09-1760 Lidm. Woudenberg: Cuijntie Hendrikze, wed. Hendrik Peterze, met attestatie van

Nadere informatie

INVENTARIS VAN HET NOTARIEEL ARCHIEF VAN DE STAD WOERDEN, (W054)

INVENTARIS VAN HET NOTARIEEL ARCHIEF VAN DE STAD WOERDEN, (W054) INVENTARIS VAN HET NOTARIEEL ARCHIEF VAN DE STAD WOERDEN, 1580-1842 (W054) NB: Veel van deze notarissen waren zowel door het Hof van Holland als door het Hof van Utrecht geadmitteerd. Slechts enkele notarissen

Nadere informatie

Samengesteld door Henk van Woudenberg september 2008

Samengesteld door Henk van Woudenberg september 2008 Familie Oudhof In de 17 e eeuw heeft deze familie nog geen achternaam. In de loop van de volgende eeuw duikt de naam Oudhof/Outhof op. Het is niet bekend waar deze naam vandaan komt. De familienaam sterft

Nadere informatie

NT00064_2004. Nadere Toegang op inv. nr 2004. uit het archief van de. Dorpsgerechten, 1515-1813 (64)

NT00064_2004. Nadere Toegang op inv. nr 2004. uit het archief van de. Dorpsgerechten, 1515-1813 (64) NT00064_2004 Nadere Toegang op inv. nr 2004 uit het archief van de Dorpsgerechten, 1515-1813 (64) H.J. Postema Januari 2015 Inleiding In dit document zijn regesten opgenomen van de dorpsgerechten van Tull

Nadere informatie

Gerechtsbestuur Schalkwijk, 1685-1810 (105)

Gerechtsbestuur Schalkwijk, 1685-1810 (105) NT00105_16 Nadere Toegang op inv. nr 16 uit het archief van het Gerechtsbestuur Schalkwijk, 1685-1810 (105) H.J. Postema November 2014 Inleiding Dit document bevat regesten van de processen die voor het

Nadere informatie

4. Johan (Joop) Stuivenberg, geb. Woudenberg 13-12-1943, ged. Geref Kerk Scherpenzeel 09-01-1944, tr. Zuilen 16-11-1966 Henderika Gerritsen, geb.

4. Johan (Joop) Stuivenberg, geb. Woudenberg 13-12-1943, ged. Geref Kerk Scherpenzeel 09-01-1944, tr. Zuilen 16-11-1966 Henderika Gerritsen, geb. STUIVENBERG De oorsprong van de twee Scherpenzeelse takken van de familie Stuivenberg komt bijeen in Veenendaal aan het eind van de 17 e eeuw. Nakomelingen van twee broers, Cornelis en Henrick komen uiteindelijk

Nadere informatie

Woudenberg , ov. Woudenberg , zn. van Evert Willemsz van Ede en Woutertje Wouters van Ginkel 3. Cornelia Hak, geb./ged.

Woudenberg , ov. Woudenberg , zn. van Evert Willemsz van Ede en Woutertje Wouters van Ginkel 3. Cornelia Hak, geb./ged. Hak De familie Hak komt oorspronkelijk uit Soest. Via Amersfoort komt Gerrit Petersz Hak in Woudenberg terecht. Ondanks zijn 13 kinderen en 17 kleinkinderen komt de naam in Woudenberg niet meer voor. I

Nadere informatie

Stadsbestuur Rhenen, (152)

Stadsbestuur Rhenen, (152) NT00152_476 Nadere Toegang op inv. nr 476 uit het archief van het Stadsbestuur Rhenen, 1337-1851 (152) H.J. Postema September 2014 Inleiding Dit document bevat regesten van de akten van indemniteit van

Nadere informatie

KOSTEN VOOR HET OPMAKEN VAN EEN MEMORIE VAN SUCCESSIE IN 1826

KOSTEN VOOR HET OPMAKEN VAN EEN MEMORIE VAN SUCCESSIE IN 1826 12 Dit is het vredig Puntenburg, waar eenmaal de Amersfoortsche poëet Pieter Pijpers woonde. Puntenburg zag er toen wel heel anders uit dan nu en de dichter woonde niet in die moderne villa, maar dit eenzaam

Nadere informatie

uit het archief van het Gemeentebestuur

uit het archief van het Gemeentebestuur NT00159_305 Nadere Toegang op inv. nr 305 uit het archief van het Gemeentebestuur Maarn, 1818-1927 (159) H.J. Postema Januari 2017 Inleiding Dit document bevat een transcriptie van de namen en data uit

Nadere informatie

VIIj - 1. Op 29.5.1752 geeft Sr. Cornelis Bartholomeus van Buijtene mr. timmerman te Delft gift aan Aalbregt van Rijt en Cornelis Jansz Koot van

VIIj - 1. Op 29.5.1752 geeft Sr. Cornelis Bartholomeus van Buijtene mr. timmerman te Delft gift aan Aalbregt van Rijt en Cornelis Jansz Koot van VIIj - 1 Op 29.4.1729 koopt Aalbregt van Rijt - 1 morgen 422 roeden land in de Noord-Kethelpolder, grenzend aan oost de Poldervaart zuid Frank van der Burg west de Delfweg noord de kinderen en erfgenamen

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH RIETDIJK 19 Arie van den Bogaart een landbouwer uit Schijndel is in 1832 de eigenaar van dit huis (sectie: E130). Hij bezit ook het huis er naast Rietdijk D (verdwenen

Nadere informatie

Akte van geboorte. [w.g.] Govert van Andel Izak van der Beek. Jan Colijn C. Boll maire

Akte van geboorte. [w.g.] Govert van Andel Izak van der Beek. Jan Colijn C. Boll maire BS Eethen (scan Family Search) Akte van geboorte Op heeden den zes en twintigste van de maand maart agtienhonderd twaalf des nademiddags ten zes uuren is gecompareerd voor mij Maire van Genderen canton

Nadere informatie

Stadsgerecht Rhenen, 1461-1812 (66)

Stadsgerecht Rhenen, 1461-1812 (66) NT00066_445 Nadere Toegang op inv. nr 445 uit het archief van het Stadsgerecht Rhenen, 1461-1812 (66) H.J. Postema 2014 Inleiding Het gerechtsarchief van Rhenen bevat een groot aantal inventarisnummers

Nadere informatie

Ruim 300 jaar in de St. Janstraat?

Ruim 300 jaar in de St. Janstraat? Ruim 300 jaar in de St. Janstraat? Het pand St. Janstraat 10, tot 1995 bewoond door Bep Buijs (1951-2000) en haar gezin, mogen wij als nakomelingen van Michiel Bernardus Buijs (1866 1955) ons voorvaderlijk

Nadere informatie

9. Willem Veenvliet, geb./ged. Scherpenzeel 10/ , volgt IIIb

9. Willem Veenvliet, geb./ged. Scherpenzeel 10/ , volgt IIIb Veenvliet I Jan Willemsen Veenvliet, ged. Veenendaal 16-09-1753, ov. Renswoude 20-01-1817, zn. van Willem Rutgersen Veenvliet en Hendrijntje Stevens van Goch, tr. (1) Renswoude (otr. Renswoude 28-09-1781)

Nadere informatie

Dorpsgerecht Bunnik en Vechten,

Dorpsgerecht Bunnik en Vechten, NT00205_83 Nadere Toegang op inv. nr 83 uit het archief van het Dorpsgerecht Bunnik en Vechten, 1695-1811 (205) H.J. Postema Juli 2014 Inleiding Dit document bevat regesten op een bundel gewaarmerkte uittreksels

Nadere informatie

Stadsbestuur Rhenen, (152)

Stadsbestuur Rhenen, (152) NT00152_475 Nadere Toegang op inv. nr 475 uit het archief van het Stadsbestuur Rhenen, 1337-1851 (152) H.J. Postema September 2014 Inleiding Dit document bevat regesten van de akten van indemniteit van

Nadere informatie

VIIc - 2. o.tr./tr. Berkel (Gerecht) 1/18.5.1739 (impost man f 15), scheiding van tafel en bed Berkel (Gerecht) 13.5.1761

VIIc - 2. o.tr./tr. Berkel (Gerecht) 1/18.5.1739 (impost man f 15), scheiding van tafel en bed Berkel (Gerecht) 13.5.1761 VIIc - 1 Na het overlijden van Annetje Arensdr Ham op 2.6.1762 te Berkel en Rodenrijs zijn Arij en Willem van Rijt en Geertje Cornelisdr Brederode, dochter van Marijtje van Rijt, als nakomelingen van Catharina

Nadere informatie

De nakomelingen van Jacob de Graaf (Ponael)

De nakomelingen van Jacob de Graaf (Ponael) een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jacob de Graaf (Ponael) door 12 november 2016 De nakomelingen van Jacob de Graaf (Ponael) Generatie 1 1. Jacob de Graaf (Ponael). Hij is getrouwd op

Nadere informatie

Kramer (1) 21-04-1813.

Kramer (1) 21-04-1813. Kramer (1) I Hendrik Kramer, tr. Maaijken/Maatje Jans van Leusden, ged. Woudenberg 05-10-1738, ov. Scherpenzeel 25-09-1834, dr. van Jan Jacobsz van Leusden/van de Stulp en Willemtje Jans van Ginkel Lidm.

Nadere informatie

Nummer Toegang: 520 Plaatsingslijst van het archief van de familie eringaard (erven van marken),

Nummer Toegang: 520 Plaatsingslijst van het archief van de familie eringaard (erven van marken), Nummer Toegang: 520 Plaatsingslijst van het archief van de familie eringaard (erven van marken), 1871-1950 Archief Delft 520 Familie Eringaard 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING VAN

Nadere informatie

2. Geertje Cornelissen, tr. Jacob Claesz, ov. voor 1671 In 1669 wordt Jacob Claesz beleend na dode van zijn schoonvader Cornelis Jansz met het erf t

2. Geertje Cornelissen, tr. Jacob Claesz, ov. voor 1671 In 1669 wordt Jacob Claesz beleend na dode van zijn schoonvader Cornelis Jansz met het erf t Van t Voort (1) De familie van t Voort, later ook wel geschreven als Van t Foort komt van de gelijknamige Woudenbergse boerderij die vlak ten zuiden van Scherpenzeel lag. Daarom komen de oudste gegevens

Nadere informatie

9. Willem Jacobsz Schoonderbeek, ged. Hoogland (RK) , get. Wijmpje Everts

9. Willem Jacobsz Schoonderbeek, ged. Hoogland (RK) , get. Wijmpje Everts Schoonderbeek (1) I Jacob Hendriksz, geb. Hoevelaken, otr. (1) Stoutenburg (gerecht) 31-08-1660 Gijsbertgen Wulpherts (Hoefsloot), dr. van Wulpher Petersz en Fijtge Wouters, tr. won. Schoonderbeek (2)

Nadere informatie

Familie Olgers HET GESLACHT OLGERS IN EN RONDOM. Het Oldambt GESCHREVEN DOOR. Albert Olgers en Jochum Roosma. Kerk te Midwolda

Familie Olgers HET GESLACHT OLGERS IN EN RONDOM. Het Oldambt GESCHREVEN DOOR. Albert Olgers en Jochum Roosma. Kerk te Midwolda HET GESLACHT OLGERS IN EN RONDOM Het Oldambt GESCHREVEN DOOR Albert Olgers en Jochum Roosma Kerk te Midwolda Gegevens van nog levende personen in dit overzicht mogen niet zonder toestemming van de betreffende

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH LENDERSGAT 11 (voorheen Erpsche steeg, later Brakkensedijk) In 1832 is Christiaan Thomas van de Leijgraaf de eigenaar van deze woning met herberg (sectie: E111/1118/1116).

Nadere informatie

Cornelis van Huijk(Huik) ( )

Cornelis van Huijk(Huik) ( ) 1 Cornelis van Huik (1853-1894) Cornelis van Huijk(Huik) (1853-1894) Geboren op 22 maart 1853 in Hoogland, zoon van Joannes (Jan) van Huijk en Heiltje van Hamersveld. Cornelis trouwde, 23 jaar oud, op

Nadere informatie

NT00064_512. Nadere Toegang op inv. nr 512. uit het archief van de. Dorpsgerechten (64)

NT00064_512. Nadere Toegang op inv. nr 512. uit het archief van de. Dorpsgerechten (64) NT00064_512 Nadere Toegang op inv. nr 512 uit het archief van de Dorpsgerechten 1515-1811 (64) A.A.B. van Bemmel 2006 Inleiding Deze notitie bevat een chronologische lijst van regesten van stukken in het

Nadere informatie

ARCHIEF VAN DE FAMILIE VAN SCHOTHORST, 1679-1978 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 3 PLAATSINGSLIJST 3 STUKKEN BETREFFENDE PERSONEN 4

ARCHIEF VAN DE FAMILIE VAN SCHOTHORST, 1679-1978 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 3 PLAATSINGSLIJST 3 STUKKEN BETREFFENDE PERSONEN 4 ARCHIEF VAN DE FAMILIE VAN SCHOTHORST, 1679-1978 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 3 Blz. PLAATSINGSLIJST 3 STUKKEN BETREFFENDE PERSONEN 4 Familie van Schothorst Reijer Jansen van Schothorst (1765-1848) 4 Reijer

Nadere informatie

Nummer Toegang: 745 Plaatsingslijst van het archief van huis nieuwenhoorn en steenbakkerij de steenplaats te rijswijk,

Nummer Toegang: 745 Plaatsingslijst van het archief van huis nieuwenhoorn en steenbakkerij de steenplaats te rijswijk, Nummer Toegang: 745 Plaatsingslijst van het archief van huis nieuwenhoorn en steenbakkerij de steenplaats te rijswijk, 1711-1881 Archief Delft 745 Huis Nieuwenhoorn en steenbakkerij De 3 I N H O U D S

Nadere informatie

HOE EEN BOERENBEDOENINKJE OP GELKENES 45 ZICH DOOR DE TIJD WORSTELT 19

HOE EEN BOERENBEDOENINKJE OP GELKENES 45 ZICH DOOR DE TIJD WORSTELT 19 HOE EEN BOERENBEDOENINKJE OP GELKENES 45 ZICH DOOR DE TIJD WORSTELT 19 Nadat het eindexamen in zicht kwam en de woning in het Zwaanshals bewoonbaar was, gingen we in het voorjaar van 1965 met het Fiatje

Nadere informatie

Juridische begrippen in begrijpelijke taal

Juridische begrippen in begrijpelijke taal Juridische begrippen in begrijpelijke taal Aanverwanten De (groot)ouders, ooms, tantes, broers en zussen van uw partner zijn uw aanverwanten, ofwel de aangetrouwden, ook wel de koude kant. Akte Een akte

Nadere informatie

Nummer Toegang: 0026 Inventaris van Oud-rechterlijk archief van Hagoort,

Nummer Toegang: 0026 Inventaris van Oud-rechterlijk archief van Hagoort, Nummer Toegang: 0026 Inventaris van Oud-rechterlijk archief van Hagoort, 1717-1810 Streekarchief Land van Heusden en Altena, Heusden Streekarchief Land van Heusden en Altena, Heusden (c) 2011 This finding

Nadere informatie

Hogeweg. Voorgeslacht zie Genealogie t Willaar

Hogeweg. Voorgeslacht zie Genealogie t Willaar Hogeweg Voorgeslacht zie Genealogie t Willaar I Lubbert Aelbertsz van t Willer, ged. Scherpenzeel 21-03-1703, begr. Renswoude 18-11- 1786, zn. van Aelbert Arisen van t Willer en Teuntje Lubbertsen van

Nadere informatie

De nakomelingen van Harmen Kucken

De nakomelingen van Harmen Kucken een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Harmen Kucken door 3 maart 2017 De nakomelingen van Harmen Kucken Generatie 1 1. Harmen Kucken, is geboren in 1620. Hij is getrouwd in 1645 met Reijntjen

Nadere informatie

Lidm. Scherpenzeel : Jan van Setten. Lidm. Scherpenzeel Jansje Koudijs met attestatie van Utrecht Lidm. reg.

Lidm. Scherpenzeel : Jan van Setten. Lidm. Scherpenzeel Jansje Koudijs met attestatie van Utrecht Lidm. reg. Van Setten In 1839 koopt Jan van Setten uit Doorn een huis voor zijn zoon Jan in Scherpenzeel. Het huis wordt afgebroken en er wordt een nieuwe smederij op gebouwd. Dit is het begin van de familie Van

Nadere informatie

Genealogie Van Eyndhoven 's-hertogenbosch 1606 tot 1787

Genealogie Van Eyndhoven 's-hertogenbosch 1606 tot 1787 Genealogie Van Eyndhoven 's-hertogenbosch 1606 tot 1787 Zegel wapenschild uit één van de protocolboeken van Notaris van Eijndhoven Nicolaes Adriaenszn van Eijndhoven is de verste rechtstreekse stamvader

Nadere informatie

NT00067_42. Nadere Toegang op inv.nr 42. uit het archief van het. Stadsgerecht Wijk bij Duurstede, 1546-1811, (67) H.J. Postema

NT00067_42. Nadere Toegang op inv.nr 42. uit het archief van het. Stadsgerecht Wijk bij Duurstede, 1546-1811, (67) H.J. Postema NT00067_42 Nadere Toegang op inv.nr 42 uit het archief van het Stadsgerecht Wijk bij Duurstede, 1546-1811, (67) H.J. Postema Januari 2015 Inleiding In dit document zijn regesten opgenomen van de oudste

Nadere informatie

NT00064_152. Nadere Toegang op inv. nr 152. uit het archief van de. Dorpsgerechten, 1515-1813 (64) H.J. Postema

NT00064_152. Nadere Toegang op inv. nr 152. uit het archief van de. Dorpsgerechten, 1515-1813 (64) H.J. Postema NT00064_152 Nadere Toegang op inv. nr 152 uit het archief van de Dorpsgerechten, 1515-1813 (64) H.J. Postema Juni 2013 Inleiding In dit document zijn regesten van het volgende inventarisnummer betreffende

Nadere informatie

INVENTARIS VAN DE COLLECTIES J.I.D.A.J. ENGELBERTS HIENSCH-VAN VOS VAN SINDEREN

INVENTARIS VAN DE COLLECTIES J.I.D.A.J. ENGELBERTS HIENSCH-VAN VOS VAN SINDEREN INVENTARIS VAN DE COLLECTIES J.I.D.A.J. ENGELBERTS HIENSCH-VAN VOS VAN SINDEREN MAARSSEN R.H.C. VAN MAANEN 1993 Collectie J.I.D.A.J. Engelberts De stukken zijn in bij raadsbesluit d.d. 28-4-1954 door de

Nadere informatie

5. Maaijgje Cornelissen Hardeman, ged. Veenendaal , begr. Veenendaal Hermen Cornelisz Hardeman, ged. Veenendaal , w

5. Maaijgje Cornelissen Hardeman, ged. Veenendaal , begr. Veenendaal Hermen Cornelisz Hardeman, ged. Veenendaal , w Hardeman (1) I Hermen Cornelisz Hardeman, tr. Huijbertje Cornelissen Bunt Uit deze huwelijken: 1. Mettien Harmensen Hardeman, van t Veense Veen, tr. Scherpenzeel 15-05-1670 Roelof Willemsen Hardeveld,

Nadere informatie

DEZE INFORMATIE IS INDERTIJD DOOR VRIJWILLIGERS SAMENGESTELD EN STOND VOORHEEN OP DE WEBSITE VAN DE GEMEENTE RHEDEN.

DEZE INFORMATIE IS INDERTIJD DOOR VRIJWILLIGERS SAMENGESTELD EN STOND VOORHEEN OP DE WEBSITE VAN DE GEMEENTE RHEDEN. Registers van naamsaanneming in de gemeente Velp, 1813 Gelders Archief: toegangsnummer: 2501 inv.nrs 186, 187 DEZE INFORMATIE IS INDERTIJD DOOR VRIJWILLIGERS SAMENGESTELD EN STOND VOORHEEN OP DE WEBSITE

Nadere informatie

Doop, trouw en begraafboeken van Zegwaart en Zoetermeer,

Doop, trouw en begraafboeken van Zegwaart en Zoetermeer, 19 Voorlopige inventaris van de collectie Doop, trouw en begraafboeken van Zegwaart en Zoetermeer, 1586 1811 (nog controleren met archivalia) Ontleend aan: H. Brouwer, Beschrijving van de doop, trouw en

Nadere informatie

Nummer Toegang: 210 Inventaris van het archief van het Klaeuwshofje,

Nummer Toegang: 210 Inventaris van het archief van het Klaeuwshofje, Nummer Toegang: 210 Inventaris van het archief van het Klaeuwshofje, 1460-1963 Archief Delft 210 Klaeuwshofje 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING VAN HET ARCHIEF...5 BESCHRIJVING VAN

Nadere informatie

DE BOIJLINGER MEENTE DE RIESEMERKAMPER MIENTE

DE BOIJLINGER MEENTE DE RIESEMERKAMPER MIENTE DE BOIJLINGER MEENTE DE RIESEMERKAMPER MIENTE Bladerend in de Stads- en Dorpskroniek van Friesland, deel 2: 1800-1900, door dr. G.A. Wumkes, viel mijn oog op het volgende: 1880/13 april. Geveild te Boyl

Nadere informatie

Marten Kanters (1761?), timmerman en kroeghouder In de patentregisters van 1815 t/m 1818 woont Marten Kanters op Plaats nr. 17

Marten Kanters (1761?), timmerman en kroeghouder In de patentregisters van 1815 t/m 1818 woont Marten Kanters op Plaats nr. 17 Nieuwstraat 40/42 Bewoners van 1815 tot heden : Kanters -van der Meijden Knicknie van den Biggelaar van de Coevering Immens (café Victoria) supermarkt Boxer (de Kroon) en vervolgens de Jumbo kindsheidoptocht

Nadere informatie

Stamboom van Freerk Wilken Jonkman Pagina 1

Stamboom van Freerk Wilken Jonkman Pagina 1 Stamboom van Freerk Wilken Jonkman Pagina 1 I a - II a - Freerk Wilken Jonkman *..-..-1799 Wedde ~ 12-05-1799 Wedde 15-09-1832 Groningen Groningen Gruttersknecht, arbeider, zolderknecht Zoon van: Freerk

Nadere informatie

1. Dirkje Jans Tolboom, ged. Hoogland (RK) , get. Maria Wulferts, otr. Hoogland (gerecht) en tr. Hoogland (RK) Jan

1. Dirkje Jans Tolboom, ged. Hoogland (RK) , get. Maria Wulferts, otr. Hoogland (gerecht) en tr. Hoogland (RK) Jan Tolboom Het is duidelijk hoe de familie Tolboom aan haar naam komt. In 1650 wordt de onbruikbare weg van Hoogland naar de Laak verbreed en verbeterd. Om de kosten terug te krijgen plaatst men een tolboom

Nadere informatie

Het geboorteboek van de schout van het eiland Schokland,

Het geboorteboek van de schout van het eiland Schokland, Het geboorteboek van de schout van het eiland Schokland, 1811 Het origineel is aanwezig in het gemeente-archief te Kampen (DTB 416) transcriptie: Bruno Klappe, Eindhoven versie: mei 2012 Email: bruno.klappe@schokkervereniging.nl

Nadere informatie

Archief van de Familie De Groot Jamin

Archief van de Familie De Groot Jamin Archief van de Familie De Groot Jamin Algemene kenmerken Toegangsnummer: 7 Periode: 1699-1813 Archiefvormers Groot, J. de (Jan, 18 de eeuw) Steenbergen, A. (Aletta) Rambonnet, E.L (Elisabeth Lucretia)

Nadere informatie

Gerardus BESSELING Anna, Mactiae CRAMER (KRAEMETS) Joannis CRAMER (CREMER) Mariae HOEVEN Hendrick BESSELING Annitje BESSELING

Gerardus BESSELING Anna, Mactiae CRAMER (KRAEMETS) Joannis CRAMER (CREMER) Mariae HOEVEN Hendrick BESSELING Annitje BESSELING III.9 Gerardus (Gerrit) Hendriksz BESSELING (BISSELINGH), smid in Edam, Amsterdam en baassmit te Wognum, geboren op 04-09-1694 te Emmerik, gedoopt (rk) op 04-09-1694 te Emmerik (getuige(n): nv), overleden

Nadere informatie

Jan Hendrick Vos (1656-ca1696)

Jan Hendrick Vos (1656-ca1696) Jan Hendrick Vos (1656-ca1696) Jan Hendrick is geboren op 20 juli 1656 in Lengerich(Dld). Hij wordt gedoopt als Johan Heinrich, bij zijn huwelijk ondertekent hij zelf met Jan Hendrick. Hij heeft nog vier

Nadere informatie

Capittel van St. Jan in Wijk bij Duurstede. Met registratie van de procuratie voor Not. Willem van Dam in Utrecht op 02-04-1725, UT175a002, nr. 33.

Capittel van St. Jan in Wijk bij Duurstede. Met registratie van de procuratie voor Not. Willem van Dam in Utrecht op 02-04-1725, UT175a002, nr. 33. Moesbergen (1) I Frans Cornelisz Moesbergen, geb. ca. 1605, tr. voor 1627 Jantje Cornelissen Lidm. Scherpenzeel Kerst 1627: Frans Cornelissen en Jantgen. In 1636 wordt Wouter Gerretsz aangeklaagd door

Nadere informatie

NT00064_2007. Nadere Toegang op inv. nr uit het archief van de. Dorpsgerechten, (64)

NT00064_2007. Nadere Toegang op inv. nr uit het archief van de. Dorpsgerechten, (64) NT00064_2007 Nadere Toegang op inv. nr 2007 uit het archief van de Dorpsgerechten, 1515-1813 (64) H.J. Postema Januari 2015 Inleiding In dit document zijn regesten opgenomen van de dorpsgerechten van Tull

Nadere informatie

Nummer Toegang: 587 Plaatsingslijst van de collectie c.d. goudappel,

Nummer Toegang: 587 Plaatsingslijst van de collectie c.d. goudappel, Nummer Toegang: 587 Plaatsingslijst van de collectie c.d. goudappel, 1509-1975 Archief Delft 587 Collectie C.D. Goudappel 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING VAN HET ARCHIEF...5 BESCHRIJVING

Nadere informatie

NEUTENBERG-NOTTEBERG. Generatie I. Generatie II

NEUTENBERG-NOTTEBERG. Generatie I. Generatie II NEUTENBERG-NOTTEBERG Het oorspronkelijke erve Notteberg, waar onderstaande personen naar zijn genoemd, was gelegen in Kerspel Goor nabij huis Heeckeren, waartoe het ook behoorde. Rond 1683 echter verhuizen

Nadere informatie

Warder in Gevelstenen. De oude huizen van Warder met hun gevelstenen

Warder in Gevelstenen. De oude huizen van Warder met hun gevelstenen Warder in Gevelstenen De oude huizen van Warder met hun gevelstenen Warder in Gevelstenen Een aantal oude huizen en boerderijen van Warder zijn voorzien van een gevelsteen. Hierop staat aangegeven wanneer

Nadere informatie

Goed geven! Dirk Vercoutter van testament.be 20/09/14

Goed geven! Dirk Vercoutter van testament.be 20/09/14 Goed geven! Dirk Vercoutter van testament.be 20/09/14 Testamenten en legaten Een gebaar voor het leven 1 IS ER LEVEN NA DE DOOD? DE DOOD IS EEN DEEL VAN HET LEVEN. MAAR WAT GEBEURT ER MET MIJN BEZIT ALS

Nadere informatie

ARCHIEF VAN HET WATERSCHAP KORTRIJK EN GIELTJESDORP, 1665-1949

ARCHIEF VAN HET WATERSCHAP KORTRIJK EN GIELTJESDORP, 1665-1949 ARCHIEF VAN HET WATERSCHAP KORTRIJK EN GIELTJESDORP, 1665-1949 STUKKEN VAN ALGEMENE AARD 46-50. Notulen van de vergaderingen van het bestuur en van stemgerechtigde ingelanden, 1858-1948. 5 delen 46. 1858-1871

Nadere informatie

Inventaris van het archief. van de. Hervormde Gemeente Oude-Tonge (1588-1983)

Inventaris van het archief. van de. Hervormde Gemeente Oude-Tonge (1588-1983) Inventaris van het archief van de Hervormde Gemeente Oude-Tonge (1588-1983) Streekarchief Goeree-Overflakkee E. Lassing-van Gameren maart 2008 ARCHIEF VAN DE KERKENRAAD STUKKEN VAN ALGEMENE AARD Notulen

Nadere informatie

[1] Jacobus de Bruijn

[1] Jacobus de Bruijn [1] Jacobus de Bruijn Heden den Negenden Mei achttien honderd negen en veertig verschenen voor mij Jan Smits van der Goes Notaris residerende te Bergambacht, in het arrondisſement Rotterdam, Provincie

Nadere informatie

INVENTARIS VAN HET ARCHIEF VAN HET ROOMS KATHOLIEK WEESHUIS TE STEENBERGEN 1803-1959 (1970) vervaardigd door G.W.G. van Bree Steenbergen, 1970

INVENTARIS VAN HET ARCHIEF VAN HET ROOMS KATHOLIEK WEESHUIS TE STEENBERGEN 1803-1959 (1970) vervaardigd door G.W.G. van Bree Steenbergen, 1970 INVENTARIS VAN HET ARCHIEF VAN HET ROOMS KATHOLIEK WEESHUIS TE STEENBERGEN 1803-1959 (1970) vervaardigd door G.W.G. van Bree Steenbergen, 1970 Uit: Kerkelijke archieven : deel 7 Kerkelijke archieven van

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Algemeen... 2 Droogmaking... 3 Financiën... 4 Gemaal c.a... 5 Grondeigendom... 6

INHOUDSOPGAVE Algemeen... 2 Droogmaking... 3 Financiën... 4 Gemaal c.a... 5 Grondeigendom... 6 Inventaris van het archief van de Droogmaking in de Oost/Abtspolder INHOUDSOPGAVE Algemeen... 2 Droogmaking... 3 Financiën... 4 Gemaal c.a.... 5 Grondeigendom... 6 Algemeen 171 Notulen van de vergaderingen

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HEUVEL 1 Vóór 1800 zou deze boerderij, die stamt uit 1648, in bezit zijn van de erven Joosten (info: Jo van den Berg). In 1832 zijn erven van Johannes van Veghel eigenaar

Nadere informatie

MELVERT. Gegevens per perceel. Laatste verandering: Rekonstruktie van Veghel Martien van Asseldonk

MELVERT. Gegevens per perceel. Laatste verandering: Rekonstruktie van Veghel Martien van Asseldonk MELVERT Gegevens per perceel Laatste verandering: 8-11-2011 Rekonstruktie van Veghel Martien van Asseldonk Perceel nr. 1 Verkoop door de gemeente op 25-4-1826 II-E-7, NA, inv. nr 522 Klampnaam: Blankenburg

Nadere informatie

GOEDE REDENEN OM EEN TESTAMENT TE MAKEN

GOEDE REDENEN OM EEN TESTAMENT TE MAKEN GOEDE REDENEN OM EEN TESTAMENT TE MAKEN Tekst Dorine van Kesteren Wie erft er van u? Wat gebeurt er met uw spullen of huisdieren? Wie zorgt er voor de kinderen als u er niet meer bent? De wet regelt veel

Nadere informatie

Archief van de Familie Knoop

Archief van de Familie Knoop Archief van de Familie Knoop Algemene kenmerken Toegangsnummer: 30523 Periode: 1680-1975 Archiefvormers Albada, familie Van : 3.6 Bakker, L. (Laurens) : 1 (1783) Cuijk, A. (Awardus) Kiekenpo, S. (Sara)

Nadere informatie

Gerechtsbestuur Tull en t Waal,

Gerechtsbestuur Tull en t Waal, NT00107_26 Nadere Toegang op inv. nr 26 uit het archief van het Gerechtsbestuur Tull en t Waal, 1660 1813 (107) H.J. Postema Augustus 2014 Inleiding Dit document bevat regesten op de uitgaande akten van

Nadere informatie

stamreeks Marinus van Maaren

stamreeks Marinus van Maaren generatie 1 generatie 2 stamreeks Marinus van Maaren Tomas van Maren * ± 1640 Wouter van Maren * ± 1642 Jacob van Maren * ± 1613 tiel Gerrit Claesz van Maren * ± 1644 tricht x ± 1664 tricht Maaiken Pieterse

Nadere informatie

Samengesteld door: Henk van Woudenberg, juli 2010

Samengesteld door: Henk van Woudenberg, juli 2010 Lansing De weversfamilie Lansing in van oorsprong katholiek. Bij de derde generatie gaat men over naar protestant. Het feit dat Heimen de protestantse Maria Vlaanderen trouwt en in het vrijwel protestante

Nadere informatie

NT00063_177. Nadere Toegang op de inv. nr 177. uit de Notariële archieven tot 1896, (1930) (63)

NT00063_177. Nadere Toegang op de inv. nr 177. uit de Notariële archieven tot 1896, (1930) (63) NT00063_177 Nadere Toegang op de inv. nr 177 uit de Notariële archieven tot 1896, 1620-1895 (1930) (63) H.J. Postema Oktober 2016 Inleiding De notariële archieven van Amerongen zijn bewaard gebleven vanaf

Nadere informatie

De nakomelingen van Albert Borman

De nakomelingen van Albert Borman een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Albert Borman door 26 December 2018 De nakomelingen van Albert Borman Generatie 1 1. Albert Borman, is geboren op 1 januari 1795 te Baambrugge. Hij is

Nadere informatie

3500 HASSELT. Aangifte van de Nalatenschap van De Heer Mathieu PEETERS. 15 oktober 2013

3500 HASSELT. Aangifte van de Nalatenschap van De Heer Mathieu PEETERS. 15 oktober 2013 Exemplaar bestemd voor de erfgenamen Afz. : Bureau Lic. Robert COUN Papaverstraat 3 3630 MAASMECHELEN REGISTRATIEKANTOOR HASSELT Tweede Registratiekantoor Voorstraat 43 bus 33 3500 HASSELT NN : 30.12.12.-123.45

Nadere informatie

Index op Rechterlijke Archief Voorhout Inv.nr. 20 Emiel van der Hoeven

Index op Rechterlijke Archief Voorhout Inv.nr. 20 Emiel van der Hoeven Index op Rechterlijke Archief Voorhout Inv.nr. 20 Emiel van der Hoeven Naam Datum Betreft Inv-Folio Arishoek Cornelis 1803-11-19 Belending 20-126 Teunis 1803-11-19 Belending 20-126 Bergman Jacob 1808-10-15

Nadere informatie

Schildersbedrijf Bak te Driebergen-Rijsenburg E. Hinders 2010 (NB voorlopig inventaris; groot deel archief nog te acquireren)

Schildersbedrijf Bak te Driebergen-Rijsenburg E. Hinders 2010 (NB voorlopig inventaris; groot deel archief nog te acquireren) 350 Schildersbedrijf Bak te Driebergen-Rijsenburg 1879-1985 E. Hinders 2010 (NB voorlopig inventaris; groot deel archief nog te acquireren) Inhoudsopgave Inventaris...3 1. Stukken betreffende algemene

Nadere informatie

De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom

De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom door 14 september 2017 De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom Generatie 1 1. Hendrikus Lambertus Blom, zoon van Albertus

Nadere informatie

De achternaam De Koning komt rond 1740 in zwang. Nakomelingen van Willem Willemsz van de Haar/van Ubbeschoten noemen zich De Koning.

De achternaam De Koning komt rond 1740 in zwang. Nakomelingen van Willem Willemsz van de Haar/van Ubbeschoten noemen zich De Koning. De Koning De oudste generatie kon worden samengesteld n.a.v. een akte uit 1728. Daarin staan de erfgenamen van Aart Willemsz van de Haar. En twee aktes uit 1734 en 1736. Daarin staan de erfgenamen van

Nadere informatie

Gerechtsbestuur Everdingen z.n. z.j.; versie oktober 2018

Gerechtsbestuur Everdingen z.n. z.j.; versie oktober 2018 416 Gerechtsbestuur Everdingen 1628-1811 z.n. z.j.; versie oktober 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Aanwijzingen voor de gebruiker...3 Inventaris...4 1. Bestuur...4 2. Correspondentie...5 3. Archief...

Nadere informatie