Teambuildingactiviteiten Workshops

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Teambuildingactiviteiten Workshops"

Transcriptie

1 Teambuildingactiviteiten Workshops Interactieve workshops met gastsprekers Bouwen aan een sterk team Tijdens deze sessie wordt er een lego-teambuildingsspel uitgevoerd met de nodige aandacht voor onderling overleg, coördinatie en communicatie. Na het spel wordt er teruggekoppeld naar de realiteit. Duur: 60 minuten spel + 60/90 minuten terugkoppeling naar de realiteit Aantal deelnemers: Van 7 tot 77 Trailer: Maanlanding oefening powered by Nasa De maanlanding oefening is een effectieve oefening vanuit de Nasa. Eerst wordt er een individuele oefening uitgevoerd om vervolgens als team samen te werken en een oplossing te vinden. Deze workshop stimuleert het probleemoplossend vermogen van jouw team. Duur: 60 minuten spel + 60/90 minuten terugkoppeling naar de realiteit Aantal deelnemers: Van 7 tot 77 Trailer: Inzicht in je Insights Discovery-profiel Beter inzicht in jezelf en anderen via de basisbeginselen van Insights Discovery. Op deze manier wordt er efficiënter gewerkt en gecommuniceerd waardoor dit leidt tot meer succes en betere resultaten. Duur: 90 minuten: hierbij wordt enkel het systeem van Insights Discovery-profiel uitgelegd. Het mogelijk aantal deelnemers zijn hierbij beperkt Halve dag (3 à 4 uur): Het systeem van Insights Discovery wordt toegelicht en wordt uitgelicht hoe dit kan toegepast worden. Het aantal deelnemers is hierbij beperkt tot ongeveer 12 deelnemers.

2 Hele dag (8 uur): Eerst wordt het Insights Discovery-profiel uitgelegd. Vervolgens wordt het eigen persoonlijkheidsprofiel besproken (profielpakket per deelnemer wordt dan mee opgenomen) waarbij persoonlijke toelichtingen gebeuren. Tot slot wordt dit gekoppeld naar de praktijk en hoe jij als persoon beter kan communiceren met elk type persoon. Het aantal deelnemers hierbij is beperkt tot ongeveer 12 personen. Optioneel: Insights profielpakket voor elke deelnemer (+150 EUR/persoon) Trailer: Baas over je eigen tijd Deze wervelende workshop draait rond Time & Prioriteitenmanagement. Hoe kan er efficiënter gewerkt worden. Aan de hand van tips en tricks wordt je baas over je eigen tijd. Duur: 90 minuten: hierbij worden enkele tips & tricks uitgelegd hoe je baas wordt over jouw tijd. Hier worden geen persoonlijke oefeningen uitgevoerd. Het maximum aantal personen is hierbij onbeperkt. Halve dag (3 à 4 uur): hier wordt er dieper ingegaan op persoonlijke oefeningen en hoe elke persoon die deelneemt, efficiënter kan werken. Het maximum aantal personen is hierbij beperkt tot ongeveer 12 personen Hele dag (8 uur): bij een hele dag worden er uitvoerig persoonlijke oefeningen gemaakt omtrent efficiënter werken. Er wordt heel persoonlijk gewerkt. Het maximum aantal personen is hierbij beperkt tot ongeveer 12 personen Trailer: Workshop Kritisch denken: valkuilen en mogelijkheden Docent: Prof. Dr. Johan Braeckman (Universiteit Gent) Hoewel de menselijke soort onbetwistbaar intelligent is, valt evenmin te ontkennen dat we nog steeds zeer kwetsbaar zijn voor misvattingen, blunders, denkfouten en allerlei andere vormen van irrationalisme. Ook in de 21e eeuw, ondanks de aantoonbare betrouwbaarheid van de wetenschappelijke methodes, blijven talloos veel mensen geloof hechten aan pseudowetenschap, bijgeloof, complottheorieën en dergelijke meer. Het bedrijfsleven is hiervan helaas niet gevrijwaard:

3 er circuleren tal van onzinnige opvattingen binnen HR bijvoorbeeld. Het economische denken en handelen blijkt bijzonder vatbaar voor onwetenschappelijke opvattingen, wat maar al te vaak zeer negatieve gevolgen kent. We onderzoeken in deze workshop wat hiervan de oorzaken zijn en leggen de klemtoon op de mentale valkuilen waarin we terechtkomen door de normale werking van onze psychologische vermogens. In het bijzonder bespreken we de recente wetenschappelijke inzichten die ons leren waarom we zo slecht scoren in waarschijnlijkheidsrekening, het inschatten van risico s en het omgaan met het toeval. Dit alles wordt uitvoerig geïllustreerd met heldere en herkenbare voorbeelden. Over Johan Braeckman ( 1965): Hij studeerde wijsbegeerte aan de Universiteit Gent, Menselijke Ecologie aan de Vrije Universiteit van Brussel en Environmental History aan de University of California, Santa Barbara. Hij schreef een doctoraat over de evolutietheorie van Darwin en publiceerde meerdere boeken, wetenschappelijke artikels en hoorcolleges. Zijn interesses gaan in het bijzonder uit naar de oorzaken van irrationaliteit en denkfouten. Hij geeft zeer regelmatig lezingen en workshops aan universiteiten, voor artsenverenigingen, bedrijven e.d. om het kritische en heldere denken te bevorderen. Duur: Varieert van 60 minuten tot een hele dag. Hoe langer de sessie duurt, hoe persoonlijker de aanpak. Talen: NL, ENG Aantal deelnemers: Onbeperkt Activiteiten in en dwars door de natuur Oriëntatietocht Na een snelle cursus oriëntatie kaart en kompas worden jullie in groepen op pad gestuurd. Gewapend met kaart en kompas gaan jullie op weg om zo snel mogelijk verschillende controlepunten te vinden. Op de verschillende controlepunten zijn er survivalproeven uit te voeren. Duur: 2 tot 3 uur Talen: NL Aantal deelnemers: tot 20 Archery tag Archery tag is een spel zoals paintball of lasershooting, maar dan met pijl en boog. Bij dit spel nemen 2 ploegen het tegen elkaar op en proberen elkaar of elkaars doelen uit te schakelen. Er zijn

4 verschillende spelvormen mogelijk. Als je op zoek bent om met uw team een opwindende en actievolle activiteit te doen. Dan is dit zeker een aanrader. De bogen die gebruikt worden hebben een trekkracht van 22 pond, de pijlen zijn voorzien van een foam en de deelnemers dragen een gezichtsmasker. Daardoor is dit ook een volledig veilige activiteit. Bamboe bouwen Bouwen met bamboe is een uitstekende teambuilding activiteit. Het is een activiteit die voor iedereen geschikt is, jong, oud, man of vrouw,... het maakt niet uit. Bij deze teambuilding staat samenwerken en overleg centraal om een constructie in 2 dimensionale of 3 dimensionale vorm te maken. Er kan gewerkt worden in kleine groepjes die elk een deel van de constructie maken. Daarna kan de constructie aan elkaar gemaakt worden tot één geheel. Dit vereist inzicht, samenwerking en overleg binnen de verschillende groepen en ook tussen de verschillende groepen onderling om dit project tot een succes te maken. Er kan voor gekozen worden om een constructie naar keuze ( brug, piramide, toren,...)te maken na overleg tussen de deelnemers onderling. Of er kan ook voor gekozen worden om de verschillende groepen elk een deel van een project te laten maken zonder dat iemand het eindresultaat kent. Nadat alle stukken aan elkaar gemaakt zijn wordt pas het eindresultaat zichtbaar. Dat kan spannend en verrassend zijn! We kunnen vb. Het bedrijfslogo namaken, welk een fantastisch resultaat zou opbrengen voor uw bedrijf als promotie en voor uw personeel als samenwerking naar 1 doel. Het grote eindresultaat zou kunnen vastgelegd worden op foto met alle medewerkers en een prominente plaats kunnen krijgen binnen het bedrijf. Welk voor het bedrijf naar buiten toe (klanten, leveranciers, sollicitanten) een beeld kan oproepen van een bedrijf waar creativiteit, samenwerking centraal staan. Duur: 2 tot 3 uur Talen: NL Sportiviteit ten top (Tweeling-) sumoworstelen Test je close combat skills met sumoworstelen! Sumoworstelen is duwen en trekken totdat je tegenstander erbij neervalt. Met 2 of 4 personen betreedt u de mat en start u met de bekende Japanse sumogroet. Op het startsignaal van de spelbegeleider gaat de wedstrijd van start en moeten de deelnemers elkaar van de mat af duwen voor een half punt of omgooien voor een heel punt. Tot slot mag de winnaar van de match een overwinningsjump op de verliezer maken. Iedereen kan meerdere keren deelnemen.

5 Nieuwigheid is de sumo tweeling, het is een erg leuke variant op het welbekende sumo worstel spel, maar bij deze vergt het dus goed teamwork met je sumo-partner. Een partijtje sumoworstelen vergt veel van de conditie en van de lachspieren van de toeschouwers, dus houdt uw camera klaar! Duur: 30 à 60 min Laserkleiduifschieten Laserkleiduifschieten is sensationeel en veilig, ook voor de mindere grote "durfals". Met originele Winchester geweren kunt u uw schietkunsten tonen. In een spannende competitie gaat u op jacht naar de weggeschoten kleiduif. Bij het Laserkleiduifschieten wordt er door vijf deelnemers tegelijkertijd geschoten, maar wie raakt de kleiduif als eerste? Dit kleiduifschieten is volstrekt ongevaarlijk want er wordt geschoten met infrarood (vandaar de naam laserkleiduifschieten ) en het is ook een zeer milieuvriendelijk systeem (geen kapotte kleien of lood in de natuur). De geweren hebben ook geen terugslag zoals bij het gewone kleiduifschieten. Duur: 90 à 120 min Infrarood biatlon karabijnschieten Bij het infrarood biatlonschieten wordt er met omgebouwde biatlongeweren geschoten op een biatlon doel. Aan de hand van de lichten en de console die bij het geweer/pistool hoort weet u waar u getroffen hebt. De console toont uw schietpatroon zodanig dat u dit makkelijk kan aanpassen. Dit is een superleuke ervaring voor zowel volwassenen als kinderen. Het infrarood biatlon schieten is daarenboven ook nog volledig veilig en milieuvriendelijk en kan zowel binnen als buiten plaatsvinden. Deze activiteit is ideaal voor een teambuilding, de ploegleden die niet aan het schieten zijn kunnen hun teamgenoten coachen aan de hand van de console. Duur: 60 à 90 min

6 Schermen Leer schermen zoals James Bond en voel je de koning te rijk! De initiatie omvat korte geschiedenis van het schermen en een heel korte uitleg over de wapens, vesten,. Men leert salueren, de houding, basispassen, uitval, parades en ballonnenspel. Hierna volgt een duel tussen de deelnemers. Voor de initiatie zal elke deelnemer door ons uitgerust worden met een schermvest, schermmasker en wapen. Duur: 45 à 120 min Bijlwerpen U heeft zich altijd al eens een stoere Zweed willen voelen? Kom dan bijlwerpen in het Prullenbos! Het bijlwerpen komt van oorsprong uit Skandinavië. Het wint aan populairiteit zowel als sport of als recreatieve (hoogst therapeutische) activiteit. Hoewel het vaak als mannensport wordt gezien, is het ook zeer toegankelijk voor vrouwen. Bijlwerpen is verrassend gemakkelijk, de meeste mensen werpen de bijl in het doel in de eerste vijf tot tien worpen, de moeilijkheid schuilt in het constant goed werpen. De sport is meer ontspanning en ritme dan brute kracht. Techniek en veiligheid worden u uitgelegd in verschillende rondes waar u ook leert omgaan met de 1 of meerdere soorten (afhankelijk van de tijd) werpbijlen die we meebrengen. We sluiten af met een wedstrijd om te zien wij er het meest bijgeleerd heeft. Duur: 60 à 90 min

Teambuildingactiviteiten Workshops

Teambuildingactiviteiten Workshops Teambuildingactiviteiten Workshops Interactieve workshops met gastsprekers Bouwen aan een sterk team Tijdens deze sessie wordt er een lego-teambuildingsspel uitgevoerd met de nodige aandacht voor onderling

Nadere informatie

Prullenbos teambuilding

Prullenbos teambuilding Prullenbos teambuilding 1. Algemeen... 2 2. Activiteiten... 2 2.1. Pijl en boog maken... 2 2.2. Oriëntatie... 3 2.3. Vuur en voeding... 3 2.4. Survival... 4 2.5. Precisiesporten... 6 2.6. Archery tag...

Nadere informatie

Teambuilding in het Prullenbos

Teambuilding in het Prullenbos 1. Activiteiten Teambuilding in het Prullenbos 1.1. Pijl en boog maken Bij dit programma leren de deelnemers hoe ze snel een goede survivalboog kunnen maken. Na de instructie en voorbeeld van de instructeur

Nadere informatie

INITIATIEPROTOCOL ONDERWATERHOCKEY

INITIATIEPROTOCOL ONDERWATERHOCKEY ONDERWATERHOCKEY Een vreemde benaming voor een zogezegd vreemde sport. Maar niets is minder waar. Onderwaterhockey is de ultieme verzameling van conditie, tactiek en vooral fun. En dat allemaal op de bodem

Nadere informatie

LANDGOED D N HEIKANT. Heeft u nog vragen dan kunt u ons altijd even mailen;

LANDGOED D N HEIKANT. Heeft u nog vragen dan kunt u ons altijd even mailen; LANDGOED D N HEIKANT Activiteiten 2017 Landgoed d n Heikant biedt een variatie aan diverse activiteiten, wij wensen u veel plezier met het kiezen van dat wat binnen uw budget en bij uw gezelschap past.

Nadere informatie

Initiatieprotocol. Orca Bilzen

Initiatieprotocol. Orca Bilzen Orca Bilzen Onderwaterhockey Een vreemde benaming voor een zogezegd vreemde sport. Maar niets is minder waar. Onderwaterhockey is de ultieme verzameling van conditie, tactiek en vooral fun. En dat allemaal

Nadere informatie

SPELREGELS. o Wanneer een actieve speler een vliegende pijl kan

SPELREGELS. o Wanneer een actieve speler een vliegende pijl kan SPELREGELS o Elk team start in hun eigen safety-zone o De pijlen liggen verspreid over het hele speelveld o Op het startsignaal mag iedereen het veld betreden o Het is de bedoeling om diegene van het andere

Nadere informatie

ARCHERY TAG. Benodigdheden: 8-12 bogen en pijlen 10 maskers 2 Targets Afzetlint Evt objecten om achter te schuilen

ARCHERY TAG. Benodigdheden: 8-12 bogen en pijlen 10 maskers 2 Targets Afzetlint Evt objecten om achter te schuilen Spel ideeën De spellen zijn gemaakt om te spelen op een grote open grasvlakte of gym/sport zaal. Speel deze spellen bij voorkeur nooit op een bebost terrein, u zult de pijlen niet gemakkelijk terug vinden.

Nadere informatie

Aanbod KNHB-workshops. Inleiding

Aanbod KNHB-workshops. Inleiding Aanbod KNHB-workshops Inleiding Trainers, coaches en ouders van een vereniging hebben een voorbeeldfunctie voor jeugdhockeyspelers. Het blijkt in de praktijk niet altijd makkelijk te zijn om deze voorbeeldfunctie

Nadere informatie

Training Stressmanagement

Training Stressmanagement Training Stressmanagement Stressmanagement, stress de baas Een beetje stress kan geen kwaad. Sterker nog, soms presteer je zelfs beter onder een beetje druk. Maar wat als stress een constante factor is

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

sportpakketten voor groepen sportcentrum puyenbroeck 1

sportpakketten voor groepen sportcentrum puyenbroeck 1 sportpakketten voor groepen sportcentrum puyenbroeck 1 woord vooraf De Provincie Oost-Vlaanderen is er van overtuigd dat sporten leidt tot een betere gezondheid. Daarom wil ze zoveel mogelijk jongeren

Nadere informatie

Hoe haal ik het beste uit mijn medewerkers? 2016 Christine Bender Coaching & Consulting 1

Hoe haal ik het beste uit mijn medewerkers? 2016 Christine Bender Coaching & Consulting 1 Hoe haal ik het beste uit mijn medewerkers? 2016 Christine Bender Coaching & Consulting 1 Even voorstellen 2016 Christine Bender Coaching & Consulting 2 Ik geloof dat iedereen zijn eigen manier heeft om

Nadere informatie

Sessie 2. Gezondheid en bewegen in ieders nabijheid

Sessie 2. Gezondheid en bewegen in ieders nabijheid Sessie 2 Gezondheid en bewegen in ieders nabijheid Gezondheid & bewegen in ieders nabijheid Karen Van der Veken & Veerle Vyncke, UGent Lieselot Goethals, Buurtsport Brugge Piet Van der Sypt, ISB Expertisecentrum

Nadere informatie

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier!

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier! Beste ouder(s)/verzorger(s), Begin februari starten wij weer met een nieuw blok naschoolse activiteiten. In het vorige blok zijn alle aangeboden activiteiten doorgegaan en het zou mooi zijn dat in blok

Nadere informatie

PAINTBALL JUNIOR. Speciaal voor groepen, bedrijven & vrijgezellen! KIJK OP WWW.PAINTBALL-CENTRUM.NL VOOR MEER INFORMATIE!

PAINTBALL JUNIOR. Speciaal voor groepen, bedrijven & vrijgezellen! KIJK OP WWW.PAINTBALL-CENTRUM.NL VOOR MEER INFORMATIE! Speciaal voor groepen, bedrijven & vrijgezellen! PAINTBALL JUNIOR Buggy rijden, Bungee Soccer, Discobowlen, Funny Voetbal, Gladiator Fight, GlowGolfen, GPS Steptocht, Kruisboogschieten, Lasercombat, Lasergame,

Nadere informatie

Workshop Teambuilding. Teambuilding, alle neuzen dezelfde kant op

Workshop Teambuilding. Teambuilding, alle neuzen dezelfde kant op Workshop Teambuilding Teambuilding, alle neuzen dezelfde kant op Als team werk je aan een gezamenlijk doel, daarnaast heeft iedereen zijn eigen specifieke werkzaamheden en persoonlijke doelen. Bovendien

Nadere informatie

Graag tot ziens! Het Remind Team

Graag tot ziens! Het Remind Team In dit document kun je lezen wat Remind doet, waar Remind voor staat, wat er van je verwacht wordt als trainer, welke studenten bij Remind passen, en wat je aankomende vijf maanden kunt verwachten als

Nadere informatie

Kinderen en jongeren programma s. 1. Survival Precisiesporten Archery tag... 4

Kinderen en jongeren programma s.  1. Survival Precisiesporten Archery tag... 4 Kinderen en jongeren programma s 1. Survival... 2 2. Precisiesporten... 3 3. Archery tag... 4 4. Bamboe bouwen... 8 5. Bomen... 9 6. Het bos... 10 7. Algemene voorwaarden... 11 1. Survival Programma Bij

Nadere informatie

Training Conflicthantering

Training Conflicthantering Training Conflicthantering Conflicthantering, onderhandelen met resultaat Effectief ruziemaken. Kan dat? Wij denken van wel. Een conflict kan zorgen voor een nieuw inzicht of een frisse wind in een relatie.

Nadere informatie

De workshop Jongleren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Jongleren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Jongleren Jongleren, een leerproces van vertrouwen en loslaten Tijdens de workshop Jongleren ervaar je alle stappen in een leerproces. Alleen door stap voor stap bekend te worden met de techniek,

Nadere informatie

Workshop Communicatievaardigheden

Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden, een belangrijk middel om je doel te bereiken Effectief communiceren kun je leren. Gelukkig maar, alle relaties staan of vallen met goede

Nadere informatie

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact!

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact! NLP Practitioner Opleiding Communiceer en coach met impact! Wat een dag, DE goeroe Richard Bandler heeft mijn papiertje getekend, en DE beste docente ever genaamd Tara heeft deze overhandigd. En DE leukste

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

AANBOD BINNENPROGRAMMA S. Nijmegen Actief IBAN: NL06 INGB KVK: BTW: BO1

AANBOD BINNENPROGRAMMA S. Nijmegen Actief IBAN: NL06 INGB KVK: BTW: BO1 AANBOD BINNENPROGRAMMA S 2018 1- LEVEND BINGO Bingo saai? Niet bij onze variant! Alle deelnemers doen actief mee in steeds wisselende teams. We doen een beroep op hun creatieve geest, muzikale talent,

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

Training Communicatievaardigheden

Training Communicatievaardigheden Training Communicatievaardigheden Communicatie vaardigheden: succesvol en verbindend communiceren Wat zou het fijn zijn als Jan een keer normaal zou communiceren. Mijn leidinggevende communiceert ook nooit

Nadere informatie

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg.

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg. Samen Inspireren Ontdekken Ontwikkelen Informatiegids IKC de Plattenburg www.deplattenburg.nl Kiezen Het kiezen van een basisschool voor uw kind: een belangrijke stap. Bij de Plattenburg gaat er voor uw

Nadere informatie

Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning

Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning Workshop Stressmanagement Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning Stress op de werkvloer is onoverkomelijk. Wel kun je leren hiermee om te gaan. Tijdens de workshop Stressmanagement

Nadere informatie

Inner Game. Tennis Workshop

Inner Game. Tennis Workshop Inner Game Tennis Workshop Inner Game Tennis Workshop De Inner Game Tennis Workshop zal zowel sporters als niet sporters, leden en niet leden van My HealthClub een waarvolle ervaring meegeven. Een positieve

Nadere informatie

Training Vitaliteit. Vitaliteit: energie, motivatie en veerkracht

Training Vitaliteit. Vitaliteit: energie, motivatie en veerkracht Training Vitaliteit Vitaliteit: energie, motivatie en veerkracht Je hebt voldoende beweging, je eet gezond en je zorgt dat je op tijd je rust en ontspanning neemt. Kortom, je zit lekker in je vel. In één

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

Sensoren en maatschappij

Sensoren en maatschappij PROJECT Sensoren en maatschappij Informatie voor de leerlingen Inhoud 1 De opdracht 2 Het beroep 3 De organisatie 4 Begeleiding 5 Beoordeling en evaluatie [1] PROJECT Sensoren en maatschappij [Technasium]

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

Lééf je dag. Prikkelende workshops om samen te leren

Lééf je dag. Prikkelende workshops om samen te leren Lééf je dag Prikkelende workshops om samen te leren Vier je dag, vier het moment Wilt u een personeelsbijeenkomst organiseren waarbij u ontspanning combineert met leren? Kies dan voor de workshops van

Nadere informatie

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden COMMUNICATIE technieken voor leidinggevenden Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

HBSS Schoolvoetbalcompetitie

HBSS Schoolvoetbalcompetitie HBSS Schoolvoetbalcompetitie Plezier, samenwerken en scoren Voetbal jij graag buiten op het pleintje, tijdens gym of vind je voetbal gewoon superleuk? Dan is de tofste zaalvoetbalcompetitie van Schiedam

Nadere informatie

RUIK, ADEM, VOEL HET FRISSE GROEN

RUIK, ADEM, VOEL HET FRISSE GROEN RUIK, ADEM, VOEL HET FRISSE GROEN Met aandacht voor natuur, sfeer en creativiteit is het Prullenbos dé plaats voor elke bedrijfsactiviteit. Van vergadering tot teambuilding, van receptie tot personeelsfeest:

Nadere informatie

Programma: Samen werken aan de toekomst

Programma: Samen werken aan de toekomst Programma: Voorstelrondje Zakelijk flirten is het beïnvloeden van gesprekken op een andere manier. Meer regie door meer kennis (van jezelf en de ander!) Tips & tricks Oefenen met zakelijk flirten 2 Samen

Nadere informatie

Wow! Wat een verschil utalent laat de mix werken

Wow! Wat een verschil utalent laat de mix werken Wow! Wat een verschil utalent laat de mix werken Het utalent programma (NL en ENG) helpt om unieke talenten beter te benutten, wij/zij denken te verminderen, diversiteit te vergroten en daadkrachtig met

Nadere informatie

Meer grip op je zakelijk schrijven

Meer grip op je zakelijk schrijven Meer grip op je zakelijk schrijven Persoonlijke hulp en feedback van een professionele schrijfcoach Elke keer als ik moest schrijven dacht ik shit, shit, ik moet schrijven. Door de coaching is die spanning

Nadere informatie

Het spel der ongeschreven regels. Annemieke Figee & Léonie van Rijn

Het spel der ongeschreven regels. Annemieke Figee & Léonie van Rijn Het spel der ongeschreven regels Annemieke Figee & Léonie van Rijn Gek van ongeschreven regels Teams coachen Onze methodiek leren aan coaches en leidinggevenden Kennismaken Welke ongeschreven regel leeft

Nadere informatie

De workshop Creatief denken wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Creatief denken wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Creatief denken Creatief denken, vergroot je oplossend vermogen Hoe creatief ben jij? Hoe creatief is jouw organisatie? Creativiteit is het creëren van iets nieuws dat nuttig en verrassend is.

Nadere informatie

Nederland - Workshop kaart & kompas, 1 dag Verantwoord kompasgebruik vanuit diverse locaties in Nederland, Outdoor School

Nederland - Workshop kaart & kompas, 1 dag Verantwoord kompasgebruik vanuit diverse locaties in Nederland, Outdoor School Europa / Nederland Code OS020 outdoor school Niveau Nederland - Workshop kaart & kompas, 1 dag Verantwoord kompasgebruik vanuit diverse locaties in Nederland, Outdoor School Leren omgaan met kaart en kompas.

Nadere informatie

Ouders & Clubs: één doel?!

Ouders & Clubs: één doel?! Ouders & Clubs: één doel?! Workshop Opvoedingsondersteuning van ouders in jeugdsportclubs Zorg dat je kind wint, los van het resultaat! Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen Kenniscentrum Hoger Instituut

Nadere informatie

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact!

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact! NLP Practitioner Opleiding Communiceer en coach met impact! Wat een dag, DE goeroe Richard Bandler heeft mijn papiertje getekend, en DE beste docente ever genaamd Tara heeft deze overhandigd. En DE leukste

Nadere informatie

Mindfulness Mindfulness is een vorm van meditatie en een levenshouding die zich kenmerkt door acceptatie van onvermijdelijke negatieve en positieve

Mindfulness Mindfulness is een vorm van meditatie en een levenshouding die zich kenmerkt door acceptatie van onvermijdelijke negatieve en positieve Mindfulness Mindfulness is een vorm van meditatie en een levenshouding die zich kenmerkt door acceptatie van onvermijdelijke negatieve en positieve ervaringen, oftewel: aanvaarding. Door aanvaarding leer

Nadere informatie

Activiteiten bij BeachBreak

Activiteiten bij BeachBreak Activiteiten bij BeachBreak Waarom kiezen voor BeachBreak? Daarom kiest u voor Beach Break! Professionele begeleiding Uitgebreid programma Combineren van verschillende activiteiten Ieder uitje is uniek,

Nadere informatie

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf ASSERTIVITEIT beter communiceren vanuit jezelf Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

van collectief tot In-Company

van collectief tot In-Company De Innovator Innovator's Toolkit Toolkit Training: Daar wordt je innovatief van van collectief tot In-Company de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen Innovatie in je organisatie De ontwikkelingen

Nadere informatie

Essay Project Interactieve Multimedia Tom Tol Groep: 23

Essay Project Interactieve Multimedia Tom Tol Groep: 23 Essay Project Interactieve Multimedia Tom Tol Groep: 23 Het doel van project interactieve multimedia is om een interactieve video te maken met als thema het leveren van negatieve feedback aan anderen.

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Competentietest. Hoe werkt de test?

Competentietest. Hoe werkt de test? Competentietest Dit is een test die jou en de andere militanten in je bedrijf kan helpen om vrij eenvoudig en snel na te gaan hoe ver competentiemanagement in je eigen bedrijf ontwikkeld en/of ingevoerd

Nadere informatie

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact!

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact! NLP Practitioner Opleiding Communiceer en coach met impact! Wat een dag, DE goeroe Richard Bandler heeft mijn papiertje getekend, en DE beste docente ever genaamd Tara heeft deze overhandigd. En DE leukste

Nadere informatie

Basketbal. Bronvermelding. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik basketbal altijd al een leuk sport vond. Daarom leek het

Basketbal. Bronvermelding. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik basketbal altijd al een leuk sport vond. Daarom leek het Basketbal Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik basketbal altijd al een leuk sport vond. Daarom leek het mij interessant om te weten hoe dat allemaal in mekaar zit. Bronvermelding 1 / 6 Ik heb de informatie

Nadere informatie

school sportdagen Natuur leuk Sporten in provinciedomein De Gavers, Harelbeke/Deerlijk Natuurcentrum De Gavers Provinciaal Sport- en

school sportdagen Natuur leuk Sporten in provinciedomein De Gavers, Harelbeke/Deerlijk Natuurcentrum De Gavers Provinciaal Sport- en school sportdagen in provinciedomein De Gavers, Harelbeke/Deerlijk Natuurcentrum De Gavers Provinciaal Sport- en Natuur leuk Sporten Het Provinciaal Sport- en Natuurcentrum De Gavers te Harelbeke-Deerlijk

Nadere informatie

Welkom! Zin in Onderwijs

Welkom! Zin in Onderwijs Welkom! Zin in Onderwijs www.zininonderwijs.nl els@zininonderwijs.nl anna@zininonderwijs.nl Wat gaan we vandaag doen? We gaan vooral praktisch aan de slag Oefenen Van en met elkaar leren Er een leuke mooie

Nadere informatie

Western games. Duur : 3u (Deze activiteit kan ook uitgebreid worden naar een hele dag)

Western games. Duur : 3u (Deze activiteit kan ook uitgebreid worden naar een hele dag) Western games Waan u een cowboy in The Wild West. Tijdens deze activiteit wordt uw kennis over het wilde westen uitgetest aan de hand van een aantal opdrachten zoals: bierpulschuiven, gold river, het bouwen

Nadere informatie

Aanbod Huiswerkbegeleiding Educatief Centrum de IJssel Apeldoorn 2015-16

Aanbod Huiswerkbegeleiding Educatief Centrum de IJssel Apeldoorn 2015-16 Aanbod Huiswerkbegeleiding Educatief Centrum de IJssel Apeldoorn 2015-16 Huiswerkbegeleiding voor leerlingen van het Voortgezet onderwijs Wat bieden wij aan? - Geschikte ruimte waar kinderen in alle rust

Nadere informatie

Heeft u nog vragen dan kunt u ons altijd even mailen;

Heeft u nog vragen dan kunt u ons altijd even mailen; Activiteiten Landgoed d n Heikant biedt een variatie aan diverse activiteiten, wij wensen u veel plezier met het kiezen van dat wat binnen uw budget en bij uw gezelschap past. Bij alle activiteiten ontvangen

Nadere informatie

Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door:

Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door: Cursussen bij Dressuurstal (Website: www.cursustotaal.nl) Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door: Nel Koekkoek, sportpsycholoog, GZ- psycholoog BIG Marie-José Hulsman

Nadere informatie

Pupillen. Waterpolo. (waterpolo voor dummies)

Pupillen. Waterpolo. (waterpolo voor dummies) Pupillen Waterpolo (waterpolo voor dummies) Ben je net begonnen met waterpolo en moet je binnenkort misschien je eerste wedstrijd spelen? Of heb je al vaker een wedstrijd gespeeld, maar ken je nog niet

Nadere informatie

Te bestellen door 22 over te maken naar: Postbanknummer 9184737 van BOOG consult in Wageningen onder vermelding van 'succesdagboek' en uw adres.

Te bestellen door 22 over te maken naar: Postbanknummer 9184737 van BOOG consult in Wageningen onder vermelding van 'succesdagboek' en uw adres. Het Succes Dagboekje Verschenen: januari 2008 Uitgever: BOOG consult / Auteur: Pauline Schakenbos Losbladig in map, 23x19cm ISBN: 97890-79326-02-0 Aantal pagina's: 244 Prijs 18,50. Verzendkosten 3,50 Te

Nadere informatie

Weddingplanning Bootcamp Weekend

Weddingplanning Bootcamp Weekend Weddingplanning Bootcamp Weekend 2012 is het jaar van ontwikkelen. Een jaar waarin Personal branding, imago en performance centraal staan. In het Weddingplanning Bootcamp Weekend komen deze eigenschappen

Nadere informatie

Online Psychologische Hulp Depressie

Online Psychologische Hulp Depressie Online Psychologische Hulp Depressie 2 Online Psychologische Hulp In deze brochure maak je kennis met de online behandeling Depressie van. Je krijgt uitleg over wat een depressie is en hoe jou kan helpen

Nadere informatie

De Innovator. Creatief Denken & Innovatie. Training Creatief Denken & Innovatie van Individueel tot In-Company

De Innovator. Creatief Denken & Innovatie. Training Creatief Denken & Innovatie van Individueel tot In-Company De Innovator Creatief Denken & Innovatie Training Creatief Denken & Innovatie van Individueel tot In-Company de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen Creativiteit & Innovatie In de wereld van vandaag

Nadere informatie

Mentale Kracht. De succestraining van Olympische sporters en de Nationale Politie

Mentale Kracht. De succestraining van Olympische sporters en de Nationale Politie Mentale Kracht De succestraining van Olympische sporters en de Nationale Politie Mentale Kracht De succestraining van Olympische sporters en de Nationale Politie Veel organisaties kiezen ervoor om, als

Nadere informatie

Trainersopleiding 2014

Trainersopleiding 2014 Trainersopleiding 2014 Remind Keizersgracht 253, Amsterdam www.remindlearning.nl trainersopleiding@remindlearning.nl Uitleg van de trainersopleiding In dit document kun je lezen wat Remind doet, waar Remind

Nadere informatie

PBN Teamtraining. PBN Mokerstraat 28-30 1021 KC Amsterdam mail@pbn.nl - 020-6263600 www.pbn.nl www.pbnardennen.nl

PBN Teamtraining. PBN Mokerstraat 28-30 1021 KC Amsterdam mail@pbn.nl - 020-6263600 www.pbn.nl www.pbnardennen.nl PBN Teamtraining Voor alles wat een team succesvol maakt Grote groepen mensen leren samenwerken, dat is wat PBN doet. Elkaar beter leren kennen door te doen en op een bijzondere locatie. Praktisch bezig

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Les 2: Weten wat je echt wilt

Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Les 2: Weten wat je echt wilt Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Les 2: Weten wat je echt wilt Leroy Seijdel Company Les 2: Weten wat je echt wilt Je moet eerst mentaal presteren, voordat je fysiek kunt presteren Hoe

Nadere informatie

Leer trefzeker beïnvloeden! www.learyacademy.nl

Leer trefzeker beïnvloeden! www.learyacademy.nl EA-Design EA-Design Leer trefzeker beïnvloeden! Welkom! Trefzeker beïnvloeden van communicatie met anderen leer je bij de Learyacademy. Lees over onze workshops, trainingen, ook online, opleidingen, boeken

Nadere informatie

Training Stressmanagement

Training Stressmanagement Training Stressmanagement Training Stressmanagement, veerkrachtig omgaan met werkdruk Een burn-out en overspannenheid zijn aandoeningen die grotendeels worden veroorzaakt door grote mate van stress op

Nadere informatie

PRIORITEITEN. drs. Ellen Bulder 1 SITUATIE

PRIORITEITEN. drs. Ellen Bulder 1 SITUATIE PRIORITEITEN drs. Ellen Bulder 1 SITUATIE Ook zo druk, druk, druk? Hebt u het gevoel dat u geleefd wordt door de waan van de dag en dat u altijd tijd te kort hebt? Of hebt u uw zaakjes prima onder controle

Nadere informatie

LANDGOED D N HEIKANT. Heeft u nog vragen dan kunt u ons altijd even mailen;

LANDGOED D N HEIKANT. Heeft u nog vragen dan kunt u ons altijd even mailen; LANDGOED D N HEIKANT Activiteiten 2016 Landgoed d n Heikant biedt een variatie aan diverse activiteiten, wij wensen u veel plezier met het kiezen van dat wat binnen uw budget en bij uw gezelschap past.

Nadere informatie

Teambuilding met een beetje hulp

Teambuilding met een beetje hulp Teambuilding met een beetje hulp Iedereen kan soms wel een beetje hulp gebruiken. Niet alleen bij het beter samen laten werken van uw team, maar misschien ook wel bij de manier waarop u dat voor elkaar

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: prikkel je geest Out of the box denken. Of, buiten de gebaande paden denken. Doorbreek denkpatronen. Breekt het zweet je al uit als je dit hoort? Heb jij moeite

Nadere informatie

M-power jezelf in 5 dagen

M-power jezelf in 5 dagen M-power jezelf in 5 dagen Masterclass Persoonlijk Leiderschap met Management Drives als solide basis m-power jezelf in 5 dagen Succesvol werken begint bij jezelf goed kennen. Dan ben je je bewust van je

Nadere informatie

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Relatiemanagement Relatiemanagement, investeren in zakelijke relaties Relaties; de mens kan niet zonder. Of het privé is of werk gerelateerd, relaties zijn een belangrijk onderdeel van ons leven.

Nadere informatie

Maak echt contact en bereik samen zoveel meer. Process Communication Model

Maak echt contact en bereik samen zoveel meer. Process Communication Model Maak echt contact en bereik samen zoveel meer Process Communication Model Weet wat werkt, met Process Communication Zou je misschien, als je tijd hebt, hoor... Communicatie of miscommunicatie? Herken de

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE.

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE. 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment.

Nadere informatie

Workshop Verbindend communiceren, met gevoel en zonder conflict

Workshop Verbindend communiceren, met gevoel en zonder conflict Workshop Verbindend communiceren Workshop Verbindend communiceren, met gevoel en zonder conflict Tijdens werkrelaties is eenrichting communiceren een veel voorkomende valkuil; we zenden te veel en ontvangen

Nadere informatie

11/8/2016. Academisch Schrijven in het curriculum. Opzet van deze bijeenkomst. Academisch schrijven. Toepassing in curriculum.

11/8/2016. Academisch Schrijven in het curriculum. Opzet van deze bijeenkomst. Academisch schrijven. Toepassing in curriculum. Academisch Schrijven in het curriculum Dr N. Saab, ICLON, Dr Ph. Dol, Academisch Talencentrum, Dr. J.A. Mol, Faculteit der Archeologie Opzet van deze bijeenkomst Interactief: 1. Wij geven enkele voorbeelden

Nadere informatie

E-book: Het geheim van een succesvolle loopbaan

E-book: Het geheim van een succesvolle loopbaan E-book: Het geheim van een succesvolle loopbaan NextStep, 2018 Het geheim van een succesvolle loopbaan Ingrijpende keuzes, overweldigende kansen en mogelijkheden... ze zijn bijna dagelijkse kost in een

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

21ste-eeuwse vaardigheden:

21ste-eeuwse vaardigheden: INLEIDING 21ste-eeuwse vaardigheden Het helpen ontwikkelen van 21ste-eeuwse vaardigheden bij studenten vraagt het nodige van docenten. Zowel qua werkvormen als begeleiding. In hoeverre neem je een voorbeeldrol

Nadere informatie

sportdiensten & clubs

sportdiensten & clubs sportpakketten voor sportdiensten & clubs sportcentrum puyenbroeck sportcentrum puyenbroeck 1 woord vooraf De Provincie Oost-Vlaanderen is er van overtuigd dat sporten leidt tot een betere gezondheid.

Nadere informatie

Aanvullende informatie onder

Aanvullende informatie onder Wat beweegt ons? Reiss Profile Europe B.V. is officieel partner en licentiehouder van de methode van Professor Dr. Steven Reiss Aanvullende informatie onder www.reissprofile.eu Zicht op de menselijke motivatie

Nadere informatie

Circus Tico. Brochure 2010

Circus Tico. Brochure 2010 Circus Tico Brochure 2010 Overzicht Aanbod Vormingen Jeugdwerk en werkveld Kampen Initiaties Circusstage Combi Kampen Straattheater Initiatie Technieken Circus Overal Circusspel Specifieke Initiaties Kleuterinitiatie

Nadere informatie

CREATIEF DENKEN in ONDERWIJS Worskhops, training, begeleiding en materialen.

CREATIEF DENKEN in ONDERWIJS Worskhops, training, begeleiding en materialen. in NDERWIJS Creativiteit en Creatief Denken Creativiteit is een unieke eigenschap van de mens. Kijk om je heen, alles wat verzonnen en gemaakt is, vindt zijn oorsprong in het menselijk brein. Dat geldt

Nadere informatie

(als reorganisatie de aanleiding is) 15 november 2014. Karin Boelens

(als reorganisatie de aanleiding is) 15 november 2014. Karin Boelens Werk naar werk (als reorganisatie de aanleiding is) 15 november 2014 Karin Boelens Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Mobiliteit: Werk naar werk... 3 2.1 Voorlichting... 3 2.2 Intakegesprek... 4 2.2.1 Portal Werkinzicht...

Nadere informatie

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken Hoe vaak gebeurt het dat een collega vraagt of je op het laatste moment nog even wilt meelezen met een

Nadere informatie

Gerrickens training & advies www.kwaliteitenspel.nl 073-6427411 Wij helpen mensen bij het ontdekken en ontwikkelen van wie ze in wezen zijn. Daartoe geven wij kaartspellen en boeken uit en verzorgen wij

Nadere informatie

Filosofie. Wat is filosofie en wie ben jij?

Filosofie. Wat is filosofie en wie ben jij? Filosofie Wat is filosofie en wie ben jij? Misschien heb je geen idee wat filosofie is, maar ben je er wel nieuwsgierig naar. Als dat zo is, zou je dit vak wel eens heel leuk kunnen gaan vinden! Filosofen

Nadere informatie

Training Netwerken: geven en nemen, luisteren en vragen

Training Netwerken: geven en nemen, luisteren en vragen Training Netwerken Training Netwerken: geven en nemen, luisteren en vragen Het hebben van een goed netwerk is van groot belang voor je carrière. Je hoort het vaak om je heen, een nieuwe baan of een nieuwe

Nadere informatie

Persoonlijke Effectiviteit Info driedaagse training inside

Persoonlijke Effectiviteit Info driedaagse training inside Persoonlijke Effectiviteit Info driedaagse training inside AAN HET WERKBOEK! Sommige situaties doen je wankelen. Je schrikt van de reactie van jezelf of de ander. Soms op je werk, soms privé. Hoe kan dat?

Nadere informatie

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Workshop Lichaamstaal Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Lichaamstaal is belangrijker dan veel mensen beseffen. Het is een cruciaal onderdeel van onze communicatie. Hoe kom je over op een ander?

Nadere informatie

Minor Toegepaste Psychologie

Minor Toegepaste Psychologie Minor Toegepaste Psychologie 1 Inleiding Waarom houden mensen zich niet aan dieetvoorschriften? Hoe kan ik ze dan stimuleren om dat wel te doen? Hoe kan ik teamsporters leren om beter om te gaan met zelfkritiek?

Nadere informatie