ABC van De Brug. Aanwezigheden en afwezigheden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ABC van De Brug. Aanwezigheden en afwezigheden"

Transcriptie

1 ABC van De Brug Je kan ons bereiken via mail: (Martine: boekhouding) (Sofie: leerlingenadministratie) Telefonisch: Tijdens de naschoolse opvang (15.30u tot 18.00u) en op woensdagnamiddag (12.00u tot 18.00u): Aanwezigheden en afwezigheden 1. Aanwezigheden We appreciëren het enorm als ouders een inspanning doen om hun kinderen tijdig naar school te brengen. Te laat komen stoort het klasgebeuren, zowel in de kleuterschool als in de lagere school. Kinderen van de lagere school die te laat zijn halen in het secretariaat een te laat-sticker, die in de agenda gekleefd wordt. Kleuters van K3 krijgen een te laat-kaart. 2. Afwezigheden bij niet-leerplichtige kinderen Afwezigheid van een niet-leerplichtige leerling moet niet gewettigd worden door medische attesten. Als de dokter er wel ééntje schrijft, dan mag je dit op school afgeven. Indien een kleuter vervroegd het eerste leerjaar volgt, is de regelgeving voor een leerplichtige leerling van toepassing. 3. Afwezigheden bij leerplichtige kinderen Na de zomervakantie van het jaar waarin het kind 6 jaar wordt, geldt de leerplicht. Vanaf dan moeten de afwezigheden van meer dan 3 opeenvolgende kalenderdagen gewettigd worden door een medisch attest. Voor ziekte tot en met 3 opeenvolgende dagen is een geschreven verklaring van de ouders op 1 van de 4 genummerde afwezigheidsbriefjes voldoende. De briefjes zitten achteraan in de schoolagenda. Als de briefjes op zijn en voor langere afwezigheden is een doktersattest vereist. Indien een kind langer dan 10 halve dagen ongewettigd afwezig is, wordt een spijbeldossier opgemaakt en wordt dit doorgegeven aan het iclb. Verwittig bij afwezigheid altijd de school via het secretariaat. Afwezigheid leerkrachten Als een klasleerkracht afwezig is doen wij ons best om de kinderen uit die klas zo goed mogelijk op te vangen. Bij afwezigheid van 1 dag worden de kinderen van het 1 ste en het 2 de leerjaar opgevangen door de zorgleerkracht. De kinderen van 3, 4, 5 en 6 worden verdeeld over de andere klassen. Voor de kleuters bekijken we op het moment wat de beste oplossing is. Bij langere afwezigheid gaan wij op zoek naar vervanging. Als wij geen vervanging vinden worden de zorgleerkrachten ingeschakeld.

2 Besmettelijke ziektes In het schoolreglement van Onderwijs Stad Gent kan je een lijst vinden van besmettelijke ziektes. Bij besmettelijke ziektes bij je kind of het gezin is het belangrijk het secretariaat en de leerkracht hier zo snel mogelijk van op de hoogte te brengen, zodanig dat we de nodige stappen kunnen ondernemen. Communicatie We streven ernaar om zoveel mogelijk digitaal te communiceren, dit om de papierberg te beperken. Communicatie verloopt hoofdzakelijk via mail. Flyers van verenigingen die ondersteund worden door de Stad Gent of van evenementen waar de Stad Gent aan meewerkt worden gebundeld en zoveel mogelijk digitaal verspreid. De dagelijkse communicatie tussen de klas en thuis verlopen via de schoolagenda of via mail. Klasafspraken in verband hiermee worden gecommuniceerd door de leerkracht. Extra-Muros Extra-muros zijn activiteiten van meer dan één schooldag, die plaatsvinden buiten de schoolmuren. Ze zijn gekaderd binnen het pedagogisch project van de school. Volgende klassen gaan op openluchtklas: 6 de leerjaar: Avonturenklas van maandag 15 oktober 2018 tot en met vrijdag 19 oktober de leerjaar: Boerderijklas van maandag 11 maart 2019 tot en met woensdag 13 maart de leerjaar: Zeeklas van maandag 25 maart 2019 tot en met vrijdag 29 maart 2019 Omdat deze openluchtklassen deel uit maken van ons leerprogramma streven we ernaar alle kinderen te laten deelnemen. Indien er problemen zijn om een kind te laten deelnemen wordt dit besproken met de leerkracht, de zorgcoördinator en de directie. Leerlingen die niet deelnemen, worden opgevangen op school. De kosten voor de zee-, boerderij- of avonturenklas worden, zoals de regelgeving voorschrijft, verspreid over minstens 3 facturen. Facturen Betalingen gebeuren via maandelijkse schoolfacturen of facturen van de vriendenkring. Onder andere de volgende kosten kunnen op de factuur voorkomen: middagtoezicht, maaltijden, avondopvang, sportactiviteiten, klasfoto, turn t-shirt... Aanpassingen van kostprijzen worden steeds vooraf bekend gemaakt. Financiële ondersteuning Het schoolbestuur voorziet mogelijkheden tot korting op de bijdragen voor de opvang. Deze vermindering kan aangevraagd worden in het secretariaat. Foto s op de website en FB Bij inschrijving kan je kiezen of je het nemen en publiceren van foto s toelaat of niet.

3 GSM Gebruik van GSM is niet toegelaten op school. Kinderen die een GSM meehebben kunnen die dagelijks in bewaring geven in het secretariaat. Wie zelf zijn of haar GSM bijhoudt in de boekentas doet dat op eigen risico. Het geluid van de GSM moet zeker uit staan. GRAS- project GRAS staat voor een groene en avontuurlijke speelplaats, waarin beleving, uitdaging, natuur en variatie centraal staan. Dit project loopt al enkele jaren en kan slechts waargemaakt worden door de financiële ondersteuning van het oudercomité en de vele helpende handen van ouders en leerkrachten. Huiswerk Onze visietekst in verband met huiswerk kan je vinden op de website. Interstedelijk Centrum voor Leerlingenbegeleiding (iclb) Het iclb kan schoolgaande kinderen op 4 domeinen begeleiden in hun persoonlijkheidsontwikkeling : leren en studeren onderwijsloopbaan psychisch en sociaal functioneren preventieve gezondheidszorg De school werkt nauw samen met het iclb. Tussen de school en het iclb zijn er uitgebreide afspraken die samengevat zijn in een afsprakennota. Het ICLB werkt vraaggestuurd. De ouders kunnen vragen stellen maar ook de school kan ondersteuning vragen, zonder daarbij namen te noemen. Naast het vraaggestuurde luik heeft het ICLB ook een verzekerd aanbod (opvolgen van de gezondheid van de kinderen onder de vorm van medische consulten en opvolgen van problematische afwezigheden). Ingangen school Leerlingen en ouders kunnen het schoolgebouw betreden via de speelplaats van het lager (via oprit Trekweg 1). De hoofdingang van de school kan niet meer gebruikt worden bij de start en het einde van de schooldag. De kleuterspeelplaats is bereikbaar via de ingang aan de Petrus Meirestraat voor 8u en na 16u. Om 15.25u mogen de kleuters van de 3 de kleuterklas pas mee naar huis als ze allemaal tegen de muur op de speelplaats staan en hun juf daar het signaal voor geeft. Wij vragen uitdrukkelijk om geen kleuters uit de rij te halen want dit kan voor verwarring zorgen.

4 Inlichtingsfiche Wij stellen van elke leerling een persoonlijke fiche samen met daarin informatie die voor ons van nut kan zijn. Bij de aanvang van het schooljaar kan de fiche door de ouders aangepast worden. Indien er een wijziging is in de persoonlijke toestand dient deze zo snel mogelijk doorgegeven te worden aan de school. Inschrijvingen Op de website staat er een link naar het LOP. Info over inschrijvingen: Kalender Kosteloos onderwijs en bijdragen In Vlaanderen dient alles wat nodig is om de ontwikkelingsdoelen en eindtermen te halen, kosteloos te zijn. Voor andere activiteiten mag een bijdrage worden gevraagd. We houden ons hierbij aan de decretaal bepaalde scherpe maximumfactuur. De scherpe maximumfactuur is voor activiteiten die niet noodzakelijk zijn om de ontwikkelingsdoelen/eindtermen te bereiken en die maximum 1 dag duren (toneel, sport, uitstappen, ). Kleuter: 45 Lager: 85 De kosten voor de zee-, boerderij- of avonturenklas worden, zoals de regelgeving voorschrijft, verspreid over minstens 3 facturen. Wij houden ons hier aan de decretaal bepaalde maximumfactuur voor meerdaagse extramurosactiviteiten. Deze bedraagt 435 voor de hele duur van de lagere school. Ouders kunnen bij hun mutualiteit een aanvraag indienen voor een gedeeltelijke terugbetaling. Daarvoor dient een document van de mutualiteit door de school ingevuld te worden. Klasouders Klasouders zijn één of meerdere ouders per klas die een extra actieve rol vervullen in de samenwerking tussen ouders en de school. Ze zijn een aanspreekpunt en brengen de ouders in contact met de leerkracht en met elkaar. De leerkracht en klasouders bepalen samen welke initiatieven ze willen nemen en hoe deze hulp er concreet kan uitzien. Externe ondersteuning (Logo, revalidatie, e.a.) Indien de schoolinterne zorg onvoldoende blijkt te zijn kan er in overleg met de ouders de stap gezet worden naar externe ondersteuning. Deze externe ondersteuning kan plaatsvinden binnen de schoolgebouwen maar buiten de schooluren (in overleg met het ICLB kan hier bij uitzondering van afgeweken worden). Gemeenschappelijk overleg met alle betrokkenen vinden we heel belangrijk om de aanpak te kunnen aanpassen aan de noden van het kind.

5 Leerlingenraad Sinds schooljaar werken we met een vernieuwde leerlingenraad. Ons doel is de inspraak van leerlingen in het schoolgebeuren te vergroten. Op dit moment zitten we nog in een experimentele fase. Levensbeschouwelijke vakken Enkel leerlingen van het eerste leerjaar en nieuwe leerlingen ontvangen een keuzeformulier. Voor andere leerlingen blijft de eerder gemaakte keuze in principe gelden. Ouders die deze keuze voor volgend schooljaar willen veranderen kunnen dit doen tot uiterlijk 30 juni van het school jaar Vrijstelling voor deze lessen kan slechts bekomen worden mits een gemotiveerd verslag van de ouders. Deze vrijstelling blijft gelden voor de hele schoolloopbaan van uw kind. Luizen Wanneer er luizen gespot worden in de klas krijgen de kinderen van die klas een sticker in de agenda geplakt met met daarop: kriebelbeestjes in de klas. Het is de bedoeling dat de ouders van de kinderen die een sticker krijgen zelf hun kind controleren op luizen en behandelen indien nodig. Ouders van kleuters worden verwittigd via mail. Maaltijden Er zijn 3 mogelijkheden om een middagmaal te gebruiken op school: warme maaltijd, eigen lunchpakket met soep of enkel lunchpakket. De warme maaltijden worden op school geleverd door de externe firma Culinor. Bij de start van het schooljaar ontvang je een formulier om je keuze voor het ganse schooljaar door te geven. Wijzigingen achteraf zijn uitzonderlijk mogelijk, maar dit moet minstens 3 weken op voorhand aangevraagd worden. Bestelde maaltijden en soepen worden gefactureerd. De menu s voor de komende maand zijn steeds raadpleegbaar via de website van de Stad Gent. Donderdag = veggiedag, is een initiatief van Stedelijk Onderwijs Gent waar wij als school achter staan. Er is dagelijks een vegetarisch alternatief te verkrijgen en ook dieetmaaltijden zijn op vraag mogelijk. Bij de lunch drinken de kinderen water. Voor de kleuters verlopen de bestellingen van warme maaltijden en vieruurtjes via het STIBO. Medicatie Er wordt enkel medicatie toegediend indien de medicatie vergezeld is van een doktersattest met de volgende gegevens: Naam van het kind, naam van de medicatie, dosering, wijze van toediening, duur van de behandeling, contactgegevens van de arts, datum en handtekening van de arts. Ongevallen De eerste medische zorgen worden, indien mogelijk, verstrekt op school. Bij grotere kwetsuren verwittigen wij altijd de ouders zodat ze, indien mogelijk, zelf met hun kind naar de dokter kunnen gaan. Bij ernstige kwetsuren verwittigen wij onmiddellijk de ouders en bellen wij een ambulance. Oudercomité Onze school kan rekenen op de ondersteuning van het oudercomité. Zij organiseren jaarlijks een aantal activiteiten, gericht op ouders of gezinnen, zoals een brunch, de Brugschoolquiz en de catering op ons jaarlijks tuinfeest. Op deze manier financieren zij momenteel grotendeels het GRAS-project.

6 Nieuwe leden zijn altijd welkom! Oudercontacten De oudercontacten gaan dit schooljaar door op dinsdag 23 oktober, donderdag 21 februari en dinsdag 25 juni. Meer info volgt wanneer de oudercontacten in aantocht zijn. Pedagogische Begeleidingsdienst Stedelijk Onderwijs Gent (PBSOG) Als school en leerkrachten kunnen wij rekenen op begeleiding van de Pedagogische Begeleidingsdienst van de Stad Gent. Pasjes De leerlingen kunnen enkel de school alleen verlaten als ze een pasje hebben. Bij de start van het schooljaar ontvang je een formulier waarop je kan aangeven of op welke dag je zoon/dochter de school alleen mag verlaten. Er kan op elk moment van het schooljaar een pasje aangevraagd worden. Vanaf het moment dat kinderen het schoolterrein verlaten ligt de verantwoordelijkheid niet meer bij de school. Postmapje kleuters De dagelijkse communicatie tussen de klas en thuis verloopt via het schoolmapje. Klasafspraken worden gecommuniceerd door de leerkracht. Proclamatie De proclamatie voor de leerlingen van het 6 de leerjaar gaat door op woensdag 26 juni 2019 Rapporten De kinderen van de lagere school krijgen een rapport in oktober, december, maart en juni. Rookbeleid Op het schooldomein is roken niet toegelaten. We willen het juiste signaal geven aan onze kinderen en roken dus ook niet nét aan de schoolpoort. Schoolraad De schoolraad wordt om de vier jaar herkozen. Deze wordt vertegenwoordigd door ouders, leerkrachten en gecoöpteerde leden uit het lokaal sociaal, economisch en cultureel milieu. De directeur heeft een adviserende rol. De schoolraad komt jaarlijks 3 maal samen. Allerhande thema s kunnen aan bod komen, behalve persoonsgebonden onderwerpen. Schooltoelage De schooltoelage kan aangevraagd worden tussen 1 augustus en 31 mei. Ouders kunnen op school de nodige info alsook de documenten krijgen. De ouders kunnen terecht bij de zorgcoördinator (of op het secretariaat) indien ze hulp wensen bij het invullen van de documenten of bij de digitale aanvraag.

7 Schoolreglement Via de inlichtingsfiche tekent u voor instemming en akkoord met de inhoud en bepalingen van het het schoolreglement voor het basisonderwijs Stedelijk Onderwijs Gent, het pedagogisch project en dit Brugschoolreglement. Je vindt de documenten op de website. Schooluren Voormiddag: 8.20u tot 11.55u Namiddag: 13.30u tot 15.25u Speeltijd lager: 10.00u tot 10.15u en 14.20u tot 14.35u Speeltijd kleuter: 10.00u tot 10.30u Opvang kleuters De opvang van de kleuters wordt georganiseerd door het STIBO Ochtend: gratis vanaf 7.00u Middag: Betalend tussen 11.55u en 13.30u Avond: betalend van 15.30u tot 18.00u Voor meer info kan u terecht bij het STIBO Opvang lagere school Ochtend: gratis vanaf 7.00u bij het STIBO gratis vanaf 7.30u in de lagere school Middag: Betalend tussen 12.00u en 13.00u Avond: Gratis tot 16.00u en betalend van 16.00u tot 18.00u Woensdag: Betalend van 12.00u tot 18.00u Tarieven worden bepaald door het stadsbestuur via het retributiereglement opvang. Sport Zwemmen: Het eerste leerjaar zwemt om de 2 weken in het zwembad van het GUSB, voor hen is zwemmen gratis. De andere leerjaren gaan om de 2 weken naar het zwembad Rooigem. De inkomprijs hiervan bedraagt 1,10/zwembeurt. Turnen: aangepaste kledij is vereist en alles dient genaamtekend te zijn. De leerlingen in het eerste leerjaar ontvangen een gratis Brugschoolshirt. Voor wie uit zijn of haar T-shirt gegroeid is, is een Brugschoolshirt te verkrijgen in het secretariaat aan 7,50/stuk. Een ander T-shirt, een (donkerblauwe of zwarte) sportieve, korte broek en sportschoenen (zonder zwarte zolen) worden zelf aangekocht. Tussendoortjes We vragen om elke dag minstens één stuk fruit of groenten mee te geven als 10-uurtje. Als milieubewuste consument verkiezen we fruit of groenten in een doosje. Kinderen van de lagere school mogen een koek in een doosje, zonder verpakking, meebrengen voor in de namiddag. Koeken met een laag chocolade er op zijn niet toegestaan. Vanaf K3 mogen kinderen een drinkfles met water meebrengen. Jongere kleuters drinken uit bekers.

8 Uitstappen met De Lijn Kinderen die in Gent wonen hebben recht op een Buzzy Pazz en rijden gratis met tram of bus. Wie een pasje heeft maar dit niet bij zich heeft tijdens een uitstap met het openbaar vervoer betaalt 1,5 per rit. Dit wordt verrekend via de factuur. Voor kinderen die niet in Gent wonen worden de busritten betaald door de school. Veiligheid rond de school De veiligheid van de kinderen is voor ons heel belangrijk. Wij kunnen die veiligheid slechts garanderen als elke leerkracht en ouder zijn of haar verantwoordelijkheid neemt. Onze parking telt heel weinig plaatsen en is daardoor vaak een gevaarlijke plek. Probeer die dan ook met de auto te mijden! Te voet, met de fiets of het openbaar vervoer naar school komen zijn milieuvriendelijke alternatieven. Verjaardagen De meeste kinderen trakteren op hun verjaardag graag hun klasgenootjes met koek of snoep, dat veel suiker bevat en dus niet zo gezond is. Een leuk idee voor wie wil trakteren is een klasgeschenk (een puzzel, een boek, ). Dit is zeker geen verplichting, enkel een suggestie voor een alternatief. Verloren voorwerpen Aan de deur van de refter staan 2 koffers voor verloren voorwerpen. Op het einde van alke maand worden de verloren voorwerpen tentoongesteld en na het weekend wordt alles wat niet opgehaald is weggedaan. Denk er aan dat wat genaamtekend is veel gemakkelijker terug bij de eigenaar geraakt! Verzekering Alle kinderen zijn verzekerd voor ongevallen op school of op de rechtstreekse weg van en naar huis op voorwaarde dat ze onmiddellijk worden gemeld door het kind of de ouders. Deze verzekering geldt enkel voor de kosten die door de ouders zelf moeten worden gedragen en niet worden terugbetaald door de mutualiteit (o.a. remgeld). Facturen en doktersrekeningen moeten dus eerst door de ouders zelf worden betaald en verrekend met de mutualiteit. Op het moment van een ongeval ontvangt de leerling of ouder een aangifteformulier. Het secretariaat geeft het ongeval aan na ontvangst van het ingevulde formulier. Verdere communicatie verloopt via de verzekeringsmaatschappij. De school is niet verzekerd voor diefstal en materiële schade. Het is dus raadzaam de kinderen geen waardevolle zaken naar school te laten meebrengen en alles te naamtekenen. Er is een uitzondering voor brillen, bij schade is er een maximale vergoeding van 25

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school!

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

Oudercomité en Vriendenkring

Oudercomité en Vriendenkring Oudercomité en Vriendenkring In Ons Kasteeltje hebben we een enthousiast oudercomité. De voorzitter is mevrouw Goedele Vanholme, telefoonnummer 0475/91 48 91. In de Wijkschool t Paradijs hebben we een

Nadere informatie

Ons ABC-boekje. Inhoud: A Adreswijziging M Materiaal. B Ballen Opvang. C CLB Overgang K3 1 e leerjaar. D Dagindeling P Pesten E Eetmaal Q

Ons ABC-boekje. Inhoud: A Adreswijziging M Materiaal. B Ballen Opvang. C CLB Overgang K3 1 e leerjaar. D Dagindeling P Pesten E Eetmaal Q Stedelijke Basisschool De Panda August Vermeylenstraat 2 9000 Gent Inhoud: Intern schoolreglement Ons ABC-boekje A Adreswijziging M Materiaal Afspraken Afvalstraatje Afwezigheden Medicatie Medisch onderzoek

Nadere informatie

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

Info ivm het schoolreglement

Info ivm het schoolreglement Info ivm het schoolreglement 2018-2019 Beste ouders, We zijn er ons van bewust dat het schoolreglement een erg lijvig document is met lange moeilijke wetteksten. Daarom hier voor jullie de belangrijkste

Nadere informatie

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind 2 Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur Mariakerke, 1 september 2017 Beste ouder De grote vakantie ligt al weer achter ons en vol goede moed stappen we het nieuwe schooljaar in! Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten op te sommen.

Nadere informatie

WIST JE DAT. Juf An, de brugfiguur, het aanspreekpunt is voor ouders op school?

WIST JE DAT. Juf An, de brugfiguur, het aanspreekpunt is voor ouders op school? Er is een nauwe samenwerking tussen het hechte schoolteam en de ouders. Hierbij zetten we de positieve kenmerken van alle partijen centraal. Op een transparante en doelgerichte manier pakken we vele uitdagingen

Nadere informatie

Ons ABC-boekje. A Adreswijziging M Materiaal. B Ballen Opvang. C CLB Overgang K3 1 e leerjaar. D Dagindeling P Pesten E Eetmaal Q.

Ons ABC-boekje. A Adreswijziging M Materiaal. B Ballen Opvang. C CLB Overgang K3 1 e leerjaar. D Dagindeling P Pesten E Eetmaal Q. Stedelijke Basisschool De Panda August Vermeylenstraat 2 9000 Gent Intern schoolreglement lagere school Ons ABC-boekje Inhoud: A Adreswijziging M Materiaal Afspraken Afvalstraatje Afwezigheden Medicatie

Nadere informatie

WELKOM. boekje van Basisschool Sint-Paulus Nieuw Gent

WELKOM. boekje van Basisschool Sint-Paulus Nieuw Gent WELKOM Het boekje van Basisschool Sint-Paulus Nieuw Gent Afspraken en Info Schooljaar 2018-2019 1 A Agenda - De schoolagenda vormt een schakel tussen de ouders en de school. Een agenda is een communicatiemiddel

Nadere informatie

Uittreksel verkorte versie schoolreglement

Uittreksel verkorte versie schoolreglement Uittreksel verkorte versie schoolreglement Beste ouders, Deze bijlage is een uittreksel, met de meeste praktische afspraken die op onze school toegepast worden, uit het volledige schoolreglement van onze

Nadere informatie

Organisatie schooljaar

Organisatie schooljaar Organisatie schooljaar 2015-2016 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf

Nadere informatie

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen f De Zeppelin Boelarestraat 1-9500 Geraardsbergen 054/41.41.40 vbs.catharinacollege@skynet.be christa.dg@skynet.be Directie: Mevr. Christa De Gauquier 0471 32 19 97 1 ste kleuterklas: juf Nancy 2 de kleuterklas:

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

Lagere school : Je zoon/dochter start in :

Lagere school : Je zoon/dochter start in : Lagere school : Je zoon/dochter start in : 1A : juf Ann 1K : juf Kathleen 2HD: juf Hilde en juf Dorien 2AS : juf An-Sofie 3B : meester Bjorn 3T : meester Tim 4C : juf Caroline 4TI : meester Tijs en juf

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

Meester Patrick L.O. leerkracht

Meester Patrick L.O. leerkracht Wijkschool: Juf Geert peuters Juf Rebecca / Patricia K1R Juf Daphne K1D Juf Christel Kinderverzorgster Juf Femke Zorgcoördinator L.O. leerkracht Hoofdgebouw: Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine

Nadere informatie

Info De Dobbelsteen Kleuters, 1 ste, 2 de leerjaar Albrecht Rodenbachlaan 58 Heule

Info De Dobbelsteen Kleuters, 1 ste, 2 de leerjaar Albrecht Rodenbachlaan 58 Heule Info 2018-2019 De Dobbelsteen Kleuters, 1 ste, 2 de leerjaar Albrecht Rodenbachlaan 58 De Dobbelsteen xl 3 de, 4 de, 5 de, 6 de leerjaar Guido Gezellelaan 10 056 35 18 08 directie@bsdedobbelsteen.be Schooluren

Nadere informatie

een team met zorg voor een buitengewoon kind

een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

Bijlagen. GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan 20 1000 Brussel

Bijlagen. GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan 20 1000 Brussel Bijlagen GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan 20 1000 Brussel Toedienen van medicatie Beste ouder(s) De laatste jaren wordt steeds meer aan het schoolpersoneel gevraagd om medicatie

Nadere informatie

e-mail directie administratie: directie.administratie@gbsreynaerdijn.be www.gbsreynaerdijn.be Beste ouders

e-mail directie administratie: directie.administratie@gbsreynaerdijn.be www.gbsreynaerdijn.be Beste ouders Gemeentelijke Basisschool Reynaerdijn Stationsstraat 18 9190 Stekene Kemzeke lid scholengemeenschap Sint-Gillis-Waas / Stekene / Waasmunster directie: 03/779.79.00 secretariaat: 03/779.44.81 de Paal: 03/770.69.39

Nadere informatie

INHOUD. Stedelijke Basisschool de Vlieger

INHOUD. Stedelijke Basisschool de Vlieger INHOUD Inleidend woord van de directeur... 3 1. Pedagogisch project... 4 2. Schooluren... 5 3. Communicatie met de ouders... 6 4. Aanmelden en inschrijven... 7 5. Schooltoelage... 8 6. Ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG September 2016 November 2017 Januari 2018 1. Algemene informatie 1.1 Organisator Huishoudelijk reglement: NASCHOOLSE KINDEROPVANG BASISSCHOOL HET LAAR GO! Basisschool

Nadere informatie

Regio, locatie en contactgegevens van onze school

Regio, locatie en contactgegevens van onze school Regio, locatie en contactgegevens van onze school De volgende gemeenten en deelgemeenten behoren geheel of gedeeltelijk tot de regio van onze school : Beringen, Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Paal, Koersel,

Nadere informatie

INFOBOEKJE. Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat Denderleeuw tel

INFOBOEKJE. Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat Denderleeuw tel INFOBOEKJE Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat 19 9470 Denderleeuw tel. 053 67 06 10 info@kcd.be www.kcd.be WWW.KCD.BE WELKOM OP KCD! Hoe klein of hoe groot je ook bent, op onze school word

Nadere informatie

Kosteloos. Verplichte kosten. Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Kosteloos. Verplichte kosten. Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen Schooljaar: 2017-201 Overzicht schoolkosten Bijlage schoolreglement naam school: Leefschool Heyerdahl Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL Welkom Beste ouders, Liefste leerling, Welkom op onze school. De eerste schooldag op een nieuwe school is niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders een hele belevenis.

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PRAKTISCHE INFORMATIE 1. OPENINGSUREN Onze school is open van 7 u. s morgens tot 18. 30 u. s avonds. De lessen worden gegeven van 08.30 u. tot 12.05 u. in de voormiddag. In de namiddag voor de kleuters

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG BSGO! HET LAAR HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG Januari 2015 1. Algemene informatie 1.1 Organisator Huishoudelijk reglement: NASCHOOLSE KINDEROPVANG BASISSCHOOL HET LAAR BSGO! Het Laar Laarstraat

Nadere informatie

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik infoavond Jaarplanning 2017-2018:(= onder voorbehoud) Er werd een voorlopige planning gemaakt van alle activiteiten die in de loop van het schooljaar plaatsvinden. Je kan deze planning raadplegen op de

Nadere informatie

Schooljaar : Vrije basisschool: o.l.v. Presentatie Plezantstraat

Schooljaar : Vrije basisschool: o.l.v. Presentatie Plezantstraat Schooljaar : 2017-2018 Overzicht schoolkosten Vrije basisschool: o.l.v. Presentatie Plezantstraat Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

Info De Dobbelsteen Kleuters, 1 ste, 2 de leerjaar Albrecht Rodenbachlaan 58 Heule

Info De Dobbelsteen Kleuters, 1 ste, 2 de leerjaar Albrecht Rodenbachlaan 58 Heule Info 2017-2018 De Dobbelsteen Kleuters, 1 ste, 2 de leerjaar Albrecht Rodenbachlaan 58 De Dobbelsteen xl 3 de, 4 de, 5 de, 6 de leerjaar Guido Gezellelaan 10 056 35 18 08 bs.heule @g-o.be Schooluren Kom

Nadere informatie

Schooljaar: versie september 2018 Overzicht schoolkosten Vrije Basisschool Sint-Carolus. Kosteloos. Verplichte kosten

Schooljaar: versie september 2018 Overzicht schoolkosten Vrije Basisschool Sint-Carolus. Kosteloos. Verplichte kosten Schooljaar: 2018-2019 - versie september 2018 Overzicht schoolkosten Vrije Basisschool Sint-Carolus Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

Overzicht schoolkosten vrije basisschool O.L.V. Ten Bos

Overzicht schoolkosten vrije basisschool O.L.V. Ten Bos Schooljaar: 2017-2018 versie juni 2017 Overzicht schoolkosten vrije basisschool O.L.V. Ten Bos Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt Infoboekje Maastrichtersteenweg 23 3500 Hasselt 011 22 41 19 directie@hetkleineatheneum.be 1. Schooluren Kleuter: Voormiddag van: 8u45 tot 11u40 Namiddag van: 12u40 tot 15u15 Woensdag van: 8u45 tot 12u20

Nadere informatie

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud Jaarthema 2017-2018 De Lettertuin kleurt goud Beste ouders, Welkom in onze school! Onze school bestaat dit schooljaar 50-jaar en dit vieren we een heel jaar lang. Verdere info volgt nog! Begin-en einduren

Nadere informatie

Onze school. Afdeling De Stap Pastorijstraat 60, 2590 Berlaar 03/ Afdeling Heikant Aarschotsebaan 60, 2590 Berlaar 015/24.57.

Onze school. Afdeling De Stap Pastorijstraat 60, 2590 Berlaar 03/ Afdeling Heikant Aarschotsebaan 60, 2590 Berlaar 015/24.57. Onthaalbrochure Beste ouders Van harte welkom in onze school! Het verheugt ons dat jullie voor het onderwijs en de opvoeding van jullie zoon / dochter een beroep doen op onze school. In deze brochure

Nadere informatie

Schooljaar: versie oktober Overzicht schoolkosten Gemeenschapsonderwijs: De Watertoren

Schooljaar: versie oktober Overzicht schoolkosten Gemeenschapsonderwijs: De Watertoren Schooljaar: 2016-2017 versie oktober Overzicht schoolkosten Gemeenschapsonderwijs: De Watertoren Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw In opdracht van het gemeentebestuur van Machelen organiseert Infano vzw de vooren naschoolse kinderopvang in de school van uw kind. In deze brochure

Nadere informatie

Bijdrageregeling Basisschool Zwaneven

Bijdrageregeling Basisschool Zwaneven 1 1. De minister 1. Woordje vooraf Onze onderwijsminister wenst dat onderwijs voor alle ouders, ook voor diegenen die het minder breed hebben, zo betaalbaar mogelijk is. We kunnen dit enkel toejuichen.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 : Situering van onze school

Hoofdstuk 1 : Situering van onze school Hoofdstuk 1 : Situering van onze school 1.1 Naam en adres van de school Gemeentelijke Lagere School De Oester met extra sportaanbod Kerkplein 1 1755 Gooik-Oetingen Tel. 054 56 60 23 www.oesteroetingen.be

Nadere informatie

Praktische infobrochure

Praktische infobrochure Schoolvakanties en vrije dagen Herfstvakantie: van ma 2 november 2015 tot en met zo 8 november 2015 Wapenstilstand: woensdag 11 november 2015 Kerstvakantie: van ma 21 december 2015 tot en met zo 3 januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong Beste ouders, De zomervakantie loopt stilaan ten einde Wij hopen dan ook dat jullie genoten hebben van een deugddoende vakantie. KALENDER Opendeurdag 31.08.2013 van 13u30 15u30

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELHUIS BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG DE SPEELBERG BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELPALEIS

BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELHUIS BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG DE SPEELBERG BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELPALEIS BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELHUIS BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG DE SPEELBERG BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELPALEIS GEMEENTE NIEL website: www.tspeelhuis.be HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het gemeentebestuur

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO ALG 09 - /5-09-203 BO Hoofdzetel Locatie buitenschoolse opvang: Essen Kapellen Brecht Hofstraat 4 Kapelsestraat 37 Leopoldstraat 5 290 Essen 2950 Kapellen 2960 St Lenaarts 03/664.87.23 GSM 0470 0 80 55

Nadere informatie

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open versie 2015-2016/1 1. Ter kennismaking U koos het Cederlaantje als school voor uw kleuter. Wij, dit zijn de kleuterleidsters en de directeur, zijn daar heel blij mee en we feliciteren u met deze keuze.

Nadere informatie

Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf

Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf Micha Zorgcoördinator Meester Patrick L.O. leerkracht Juf

Nadere informatie

Kosteloos. Verplichte kosten

Kosteloos. Verplichte kosten Schooljaar: 2016-2017 Overzicht schoolkosten versie oktober Vrije basisschool: Sint-Carolus Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong Beste ouders, De eerste schooldag zit er weeral op KALENDER Terug naar school 02.09.2013 Infoavond Wijk: 05.09.2013 18u00 Hoofdgebouw: 05.09.2013 19u00 Schoolteamvergadering 10.09.2013

Nadere informatie

In opdracht van de school Sint-Victor te Alsemberg verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang.

In opdracht van de school Sint-Victor te Alsemberg verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang. Infobrochure schoolopvang Sint-Victor te Alsemberg In opdracht van de school Sint-Victor te Alsemberg verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang. In deze brochure vind je alvast meer informatie.

Nadere informatie

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel. 016/

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel. 016/ BuBaO Ten Desselaer Klein Park 4 3360 Lovenjoel 016/852170 info@tendesselaer.be www.tendesselaer.be Op de eerste schooldag kunnen de kinderen op school terecht vanaf 8.30u. Ze mogen naar hun onthaalklas

Nadere informatie

Reglementering Kleuter-klim-op (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op

Reglementering Kleuter-klim-op (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op Reglementering Kleuter-klim-op (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op Klim-op draaiend houden kan niet op onze handen alleen. Dit kan enkel door steun, begrip en vertrouwen van iedereen. We zetten ons in,

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle In opdracht van de school GO Zilverberk verzorgd Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van u kind In deze brochure vindt u alvast meer informatie.

Nadere informatie

Regio, locatie en contactgegevens van onze school

Regio, locatie en contactgegevens van onze school Regio, locatie en contactgegevens van onze school De volgende gemeenten en deelgemeenten behoren geheel of gedeeltelijk tot de regio van onze school : Beringen, Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Paal, Koersel,

Nadere informatie

Infobrochure Heilig Hart college Infano vzw

Infobrochure Heilig Hart college Infano vzw Infobrochure Heilig Hart college Infano vzw Vanaf dinsdag 1 september 2015 werkt GVBS Heilig-Hartcollege samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw voor de organisatie van de voor- en naschoolse

Nadere informatie

Onderwerp: Nieuwsbrief september Beste ouders, leerlingen en sympathisanten,

Onderwerp: Nieuwsbrief september Beste ouders, leerlingen en sympathisanten, Contactpersoon: Veerle Bogaert tel.09/346.82.96 directie.basisschooleksaarde@lokeren.be Lokeren, vrijdag 2 september 2016 Onderwerp: Nieuwsbrief september 2016 Beste ouders, leerlingen en sympathisanten,

Nadere informatie

Schooljaar: Overzicht schoolkosten. Kosteloos. Verplichte kosten

Schooljaar: Overzicht schoolkosten. Kosteloos. Verplichte kosten Schooljaar: Overzicht schoolkosten Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen Hiervoor mogen geen kosten aan ouders doorgerekend

Nadere informatie

Afsprakennota Schooljaar 2013-2014

Afsprakennota Schooljaar 2013-2014 Afsprakennota Schooljaar 2013-2014 Beste ouders, Eerst en vooral wil ik u, ook namens alle personeelsleden danken voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Zoals gebruikelijk, beginnen we het schooljaar

Nadere informatie

Hier wat meer informatie over en voor het komende schooljaar. Gelieve dit aandachtig te lezen. Alvast bedankt.

Hier wat meer informatie over en voor het komende schooljaar. Gelieve dit aandachtig te lezen. Alvast bedankt. Infobrief voor de ouders van de 4 de klas Beste mama en papa, Hier wat meer informatie over en voor het komende schooljaar. Gelieve dit aandachtig te lezen. Alvast bedankt. Schooluren De schoolpoort gaat

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Het gemeentebestuur van Londerzeel werkt samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw om in verschillende basisscholen de voor en naschoolse opvang

Nadere informatie

werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1

werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1 werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1 1. Algemene bepalingen 1.1 Organiserend bestuur en contactgegevens Gibbon vzw is een vereniging, opgericht met als doel de

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw In opdracht van het gemeentebestuur van Machelen organiseert Infano vzw de vooren naschoolse kinderopvang in de school van uw kind. In deze brochure

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE 1. GEGEVENS VAN DE ORGANISATIE EN LOCATIE De voor- en naschoolse opvang van onze Gemeentelijke Basisschool gaat door in het schoolhuis,

Nadere informatie

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN TOEZICHT NABEWAKING

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN TOEZICHT NABEWAKING 1 GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN Opening school (met toezicht) 8.00 u. Begin activiteit/lessen 8.40 u. Speeltijd 10.20 u. 10.35 u.

Nadere informatie

directie administratie: Beste ouders

directie administratie:  Beste ouders Gemeentelijke Basisschool Reynaerdijn 9190 Stekene Kemzeke secretariaat: 03/779.44.81 e-mail directie administratie: directie.administratie@gbsreynaerdijn.be Beste ouders De schoolbel is getest, de boekentas

Nadere informatie

Of u nu een nieuwe ouder bent, of al even meedraait op school, toch kunnen er nog vragen zijn over de school van uw kind(eren).

Of u nu een nieuwe ouder bent, of al even meedraait op school, toch kunnen er nog vragen zijn over de school van uw kind(eren). Stationsstraat 81 3370 Boutersem 016/73 34 29 www.godenotelaar.be email: directie.nobro@gmail.com bs.boutersem@gmail.com Belangrijke weetjes over onze school: Beste ouders, Of u nu een nieuwe ouder bent,

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Infano vzw Infobrochure schoolopvang Infano vzw Vanaf 1 september 2014 werkt het Katholiek Onderwijs van Vilvoorde in verschillende basisscholen (Heilig-Hartschool, De Lampion Peutie, Sint- Jozefsschool Groenstraat,

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang R Van Belleschool te Anderlecht

Infobrochure schoolopvang R Van Belleschool te Anderlecht Infobrochure schoolopvang R Van Belleschool te Anderlecht In opdracht van de R Van Belleschool verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van uw kind. In deze brochure vindt u alvast

Nadere informatie

Sint-Vincentius Sint-Bernadette

Sint-Vincentius Sint-Bernadette Sint-Rafaëlstraat 14 9041 Oostakker 09 259 21 01 (secretariaat Sint-Vincentius) 0498 76 97 31 : directie: Veerle De Paepe opvang 0494 14 72 34 (juf Patricia). Enkel woe: 0496 79 96 58 (juf Inge) info.vincentius@edugo.be

Nadere informatie

Het schoolreglement: De okkernoot

Het schoolreglement: De okkernoot Het schoolreglement: De okkernoot 1. De uurregeling en voor en naschoolse opvang maandag dinsdag Woensdag donderdag Vrijdag 12.05 uur middagpauze middagpauze middagpauze middagpauze De directie en de leerkrachten

Nadere informatie

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel BuBaO Ten Desselaer Klein Park 4 3360 Lovenjoel 016 85 21 70 info@tendesselaer.be www.tendesselaer.be De eerste schooldag kunnen de kinderen vanaf 8.30 u. in de refter beneden terecht. Ouders, opvoeders

Nadere informatie

DEPARTEMENT ONDERWIJS EN OPVOEDING - RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR OPVANG EN HET VERSTREKKEN VAN MAALTIJDEN EN EXTRA MUROS-ACTIVITEITEN.

DEPARTEMENT ONDERWIJS EN OPVOEDING - RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR OPVANG EN HET VERSTREKKEN VAN MAALTIJDEN EN EXTRA MUROS-ACTIVITEITEN. - gh DEPARTEMENT ONDERWIJS EN OPVOEDING - RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR OPVANG EN HET VERSTREKKEN VAN MAALTIJDEN EN EXTRA MUROS-ACTIVITEITEN. Goedgekeurd door de gemeenteraad op 18 december 2013. Gewijzigd

Nadere informatie

INFOBOEKJE. Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat 19 9470 Denderleeuw tel. 053 67 06 10. info@kcd.be www.kcd.be

INFOBOEKJE. Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat 19 9470 Denderleeuw tel. 053 67 06 10. info@kcd.be www.kcd.be Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat 19 9470 Denderleeuw tel. 053 67 06 10 info@kcd.be Welkom op KCD! Hoe klein of hoe groot je ook bent, op onze school word je verwend! Dit wordt dan ook

Nadere informatie

AFSPRAKENNOTA. 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken

AFSPRAKENNOTA. 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken AFSPRAKENNOTA 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken 1 Regelmatige leerling Een leerplichtige leerling die ingeschreven is in onze school moet, behoudens gewettigde afwezigheid, aanwezig zijn

Nadere informatie

Zomervakantie 2013. DIKO en Basisscholen Mariakerke

Zomervakantie 2013. DIKO en Basisscholen Mariakerke Zomervakantie 2013 DIKO en Basisscholen Mariakerke De basisscholen van de deelgemeente Mariakerke organiseren in samenwerking met de Dienst Kinderopvang van de Stad Gent een netoverschrijdende vakantieopvang.

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang GO BS De Leerboom

Infobrochure schoolopvang GO BS De Leerboom Infobrochure schoolopvang GO BS De Leerboom In opdracht van de GO BS De Leerboom verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van u kind. In deze brochure vind u alvast meer informatie.

Nadere informatie

Ik ben De Bever. Ik zorg voor jou en Jan en alleman. Voor al jouw zorgen sta ik borg. Ik verzorg iedereen zoveel ik kan.

Ik ben De Bever. Ik zorg voor jou en Jan en alleman. Voor al jouw zorgen sta ik borg. Ik verzorg iedereen zoveel ik kan. Afsprakenlijst De Bever Aanvulling op de schoolreglementen van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen 2015-2016 Ik ben De Bever. Ik zorg voor jou en Jan en alleman. Voor al jouw zorgen sta ik borg. Ik verzorg

Nadere informatie

Schooljaar: Overzicht schoolkosten. Kosteloos. Verplichte kosten

Schooljaar: Overzicht schoolkosten. Kosteloos. Verplichte kosten Schooljaar: Overzicht schoolkosten Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen Hiervoor mogen geen kosten aan ouders doorgerekend

Nadere informatie

Ik ben De Bever. Ik zorg voor jou en Jan en alleman. Voor al jouw zorgen sta ik borg. Ik verzorg iedereen zoveel ik kan.

Ik ben De Bever. Ik zorg voor jou en Jan en alleman. Voor al jouw zorgen sta ik borg. Ik verzorg iedereen zoveel ik kan. Schoolreglement De Bever SCHOOL-SPECIFIEK aanvulling op de schoolreglementen van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen 2016-2017 Ik ben De Bever. Ik zorg voor jou en Jan en alleman. Voor al jouw zorgen sta

Nadere informatie

INFOBROCHURE. Kleuterschool De Sprong. Burg. Philipslaan Maaseik. Voor kleuters van 5 tot 6 jaar

INFOBROCHURE. Kleuterschool De Sprong. Burg. Philipslaan Maaseik. Voor kleuters van 5 tot 6 jaar INFOBROCHURE Kleuterschool De Sprong Voor kleuters van 5 tot 6 jaar Burg. Philipslaan 78 3680 Maaseik Contactgegevens Directie Linde Verstappen Secretariaat Wannes Machiels Telefoon Telefoon 089/56.04.81

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle In opdracht van de school GO Zilverberk verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van uw kind In deze brochure vindt u alvast meer informatie.

Nadere informatie

: Begin van de krokusvakantie

: Begin van de krokusvakantie 27.02.2017: Begin van de krokusvakantie 01.03.2017: Start Jeugdboekenmaand 05.03.2017: Einde van de krokusvakantie Agenda 09.03.2017: Bibbezoek 1 ste t/m 4 de leerjaar 10.03.2017: Tiroleravond 6 de leerjaar

Nadere informatie

AFWEZIGHEDEN Voor dit belangrijke item leest u best het schoolreglement via onze website,

AFWEZIGHEDEN Voor dit belangrijke item leest u best het schoolreglement via onze website, Beste ouders, U vindt hier een samenvatting van het schoolreglement. Bij onduidelijkheid kan u ons steeds contacteren. Indien u geen toegang heeft tot de website van onze school, kan u onze school contacteren,

Nadere informatie

Infobrochure 1 ste kleuterklas

Infobrochure 1 ste kleuterklas Infobrochure 1 ste kleuterklas 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze school! Dit boekje bevat interessante en belangrijke informatie over de school en de 1 ste kleuterklas. We wensen jullie veel plezier

Nadere informatie

Aanvulling schoolreglement

Aanvulling schoolreglement Aanvulling schoolreglement Schooljaar 2017-2018 Bijlage schoolreglement Schooljaar 2017-2018 [Geef hier de samenvatting van het document op. De samenvatting is een korte beschrijving van de inhoud van

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

nieuwsbrief 2-1 september 16

nieuwsbrief 2-1 september 16 nieuwsbrief 2-1 september 16 Beste ouders Via de nieuwsbrieven geven we jullie telkens heel wat informatie. Alvast bedankt om alles aandachtig te willen lezen! Het eerste deel betreft mededelingen die

Nadere informatie

Kosteloos. Verplichte kosten

Kosteloos. Verplichte kosten Schooljaar: 2017-2018 Overzicht schoolkosten versie oktober Gemeenschapsonderwijs: De Watertoren Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

September: schooljaar

September: schooljaar Beste ouders, September: schooljaar 2015-2016 Klaar voor een nieuwe start? Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z n allen de draad weer op. Een lekje verf hier

Nadere informatie