Tweede Stroming. Algemeen. Even voorstellen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tweede Stroming. Algemeen. Even voorstellen"

Transcriptie

1 Tweede Stroming september 28/29-09 schoolfoto 28/29/30-09 streetwise (project verkeer) Algemeen Oktober 1-10 unit 3 streetwise 5-10 studiedag (kinderen zijn vrij) terugkomdag groep 8 leerlingen uur uur fonkeling presenteert november informatieavond voortgezet onderwijs excursie stenen unit 3 groep 6/7 10/ proefcito groep studiedag (kinderen vrij) 23/24/25-11 preadviezen groep 8 Volg ons ook via Even voorstellen Afgelopen maandag en dinsdag heb ik me op de informatieavonden voorgesteld aan de aanwezige ouders. Mooi om te zien dat de opkomst van ouders groot was! Maar mocht u op deze avond(en) niet aanwezig zijn geweest wil ik me graag op deze manier nog even voorstellen. Mijn naam is Luciënne Pourrier, ik ben sinds 1 augustus de locatieleider van de Tweede Stroming. Ik heb als leerkracht gewerkt op een andere school binnen het SKBO, Daltonschool De Polderhof in Oss. De laatste jaren was ik daar, naast leerkracht, ook directielid en heb ik de directeursopleiding gevolgd. Toen deze mooie plek op de Tweede Stroming voorbij kwam heb ik de stap gewaagd, en er tot nu toe zeker geen spijt van! Mocht u vragen hebben, komt u dan gerust binnen lopen. Ik werk van maandag t/m donderdag en ben s ochtends altijd te vinden bij een van de ingangen. Mailen mag natuurlijk ook (luciennepourrier@skbo.nl). Ik hoop op een prettige samenwerking met u. Ik heb tijdens de informatieavonden ook besproken dat het me is opgevallen dat behoorlijk wat kinderen, en hun ouders, s ochtends te laat binnen komen. Op die manier missen kinderen kostbare, en verplichte, onderwijstijd! Graag wil ik dat het nu voor iedereen duidelijk is dat de school om 8.30 uur begint, en dat we verwachten dat alle kinderen dan binnen zijn. Kinderen en ouders die vanaf nu te laat binnen komen zullen we daar ook op aanspreken. Voor de duidelijkheid gaat de zoemer, om 8.20 uur en om 8.30 uur. Zo is voor iedereen goed te horen dat de deur open is en wanneer de school begint.

2 Ik hoop dat u begrijpt dat wij ons als school aan de leerplichtwet moeten houden en daarom ook moeten toezien op het naleven van de schooltijden, zodat onze leerlingen voldoende lestijd kunnen benutten. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, u weet me te vinden. Ik wens iedereen een heel fijn schooljaar toe! Vriendelijke groeten, Luciënne Pourrier Leesatelier: Wij hebben nog ouders nodig die willen helpen dinsdag, woensdag en vrijdagochtend een kwartiertje van uur willen helpen in het leesatelier zodat kinderen een ander boek uit kunnen komen zoeken Heb jij nog Tina s, Penny s et cetera over, dan willen wij ze graag gebruiken in het leesatelier. Blijkbaar lopen er weer (boeken)acties via een bepaalde benzinepomp. Ook hier willen wij graag gebruik van maken. Kinderboekenweek Op 7 oktober start de kinderboekenweek. Dit jaar is het thema van de kinderboekenweek: "Raar maar waar!" De werkgroep is druk bezig met het voorbereiden van leuke, inspirerende activiteiten voor de kinderen. We zijn nog op zoek naar ouders/verzorgers/opa's/oma's die het leuk zouden vinden om tijdens de kinderboekenweek een aanbod te verzorgen. Het aanbod kan met techniek te maken hebben, het kan een leuk proefje zijn dat gedemonstreerd wordt, of misschien zelfs een goochelvoorstelling? Mocht u een idee hebben, wilt u dit dan bij de thuiscoach van uw kind aangeven? Alvast bedankt, Groet Carla en Janneke

3 Astronauten verkleedkleding + astronautenhelm Oude (auto)radio Unitlogo ontworpen door Koen Vrijhoeven Even voorstellen Hallo allemaal! Ik zal mezelf even voorstellen. Mijn naam is Kirsty Schreuders, ik ben 20 jaar en ik woon in Oss. Dit schooljaar ga ik stage lopen bij jullie op school, De Fonkeling. Ik sta hierbij op de Tweede Stroming, Unit 1 en momenteel loop ik stage in paars, het rekenatelier bij coach Debbie en coach Celina. Ik studeer aan de PABO in Den Bosch en ik zit in het tweede leerjaar. Naast studeren heb ik ook veel hobby's. Naar de film of bijkletsen met vriendinnen vind ik heel leuk om te doen. Daarnaast wonen mijn goede vrienden en mijn vriend allemaal in Berghem, dus ik ben veel in dit dorp te vinden. Als je meer over mij wil weten of gewoon gezellig wil komen kletsen ben ik te vinden in Unit 1, vaak in paars! We gaan er samen een gezellig schooljaar van maken op deze leuke school! Gezocht voor de nieuwe ruimtehoek in atelier paars! Schone, kale conservenblikjes zonder deksel

4 Schone herfstspulletjes om te tellen in paars! Wie heeft er voor ons boekjes voor Bambino Loco en Mini Loco? Liefst voor de leeftijd 4-5 jaar, 5-6 jaar en 6-7 jaar, met spelletjes voor rekenen en/ of taal. Dag van de talen Op vrijdag 25 september zijn er twee leerlingen van het Maaslandcollege tweetalig een Engelse activiteit komen uitvoeren in unit 1 in het teken van de Europese dag van de talen.

5 Aanbod door kinderen Deze week waren er al kinderen die graag zelf een aanbod wilden geven. Zo gaf Milan Ceelen een aanbod boekje maken. En Vic, Tim en Lou gaven een aanbod kwartetten Knap dat deze kinderen dat al kunnen en leuk voor de kinderen die meedoen.

6 Adressenlijsten In de vorige vrijdagmail stond vermeld dat u de adressen/leerlingenlijsten kon verwachten. Deze lijst krijgen de kinderen mee als alle ouders de leerlingenlijst gecontroleerd hebben. Spreekbeurten en boekbesprekingen: We zijn weer begonnen met het inschrijven van de spreekbeurten en boekbesprekingen. De oudsten houden dit schooljaar een spreekbeurt en de jongsten een boekbespreking. Dit is met de kinderen besproken en de jongsten hebben een uitleg gekregen over de boekbespreking. In de bijlage van deze vrijdagmail staat nogmaals de uitleg. De spreekbeurten en boekbesprekingen houden we altijd op vrijdag op het einde van de dag en we willen jullie als ouders daar graag voor uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn. Groepslezen Super fijn dat er zoveel ouders zich hebben ingeschreven voor het groepslezen! Wij willen jullie vragen om op het volgende letten: Het laatje waar de leesboeken op niveau in liggen staan op nummer. Dit nummer is aftelezen op de lijst (die hangt boven de laatjes). Het is niet de bedoeling dat er een laatje wordt meegenomen omdat er verschillende groepen gebruik van moeten maken. Graag deze laatjes laten zitten en alleen de benodigde materialen eruit te halen. Bedankt voor jullie hulp! Zijn er nog vragen stel ze gerust aan Jetty of een van de andere coaches! Spelling: woordpakketten molen en mollen oefenen! Eén van de kinderen leest het woord voor, de ander hakt het woord in lettergrepen en schrijft het woord met stoepkrijt op de stoep. Daarna werden de rollen omgedraaid.

7 Muiswerk Afgelopen maandag hebben de kinderen uit unit 2 een briefje met de inlogcode voor Muiswerk mee naar huis. Voorafgaand wordt Muiswerk op school geïntroduceerd. Via onderstaande link k unt u alles lezen over Muiswerk. - onderwijs/ Wij verwachten dat alle kinderen 2x per week 15 minuten thuis aan Muiswerk gaan werken. Het zou fijn zijn als u samen met uw kind plant wat de kinderen gaan maken en o p welke tijd Twee vaste tijden in de week werkt vaak prettiger. Vooral taken die de kinderen moeilijk vinden zijn belangrijk om extra aandacht aan te besteden. Succes! Schrijfinstructie Vandaag zijn wij op een creatieve manier aan de slag gegaan tijdens onze schrijfinstructie. Met o.a. ; stoepkrijt, vingerverf, klei, scheerschuim, kralen en schrijfzand.

8

9 Rekenen

10 Aanwezigheid Iedere week kunt u in de vrijdagmail wie op welke dag werkt en wie door wie vervangen wordt. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Paars Carla Jill Jill Jill Jill Groen Sabine Janneke Janneke Sabine Sabine Oranje Jetty Jetty Jetty Jetty Jetty Ontworpen door Pieter vd Broek Teksten nieuwsbegrip maandag 28 september: Vluchtelingen Europa B Homo Naledi B Vluchtelingen Europa C Expeditie Spitsbergen C Vincent van Gogh B Expeditie Spitsbergen B Expeditie spitbergen A Dafne Schippers A Toets spelling unit 3: Alle kinderen uit de unit krijgen maandag een blad mee om te oefenen voor de spellingtoets die ze maandag 5 oktober krijgen. Op dat blad staan als eerst de spelling categorieën incl. regel/uitleg die in de toets voorkomen. Daar onder staan een aantal sites en hulpmiddelen waar kinderen thuis mee kunnen oefenen voor de toets. Op de achterkant van het blad staan voorbeeldwoorden. Het is NIET de bedoeling dat kinderen deze woorden uit hun hoofd gaan leren. Ze zijn bedoeld als hulpmiddel en hiermee kunnen ze dictee oefenen, galgje spelen enz. De kinderen moeten tijdens de toets het fout geschreven woord omcirkelen. Voor deze werkvorm is gekozen om kinderen alvast te laten wennen aan de vorm die cito gebruikt tijdens de toetsen van spelling in januari en juni.

11 Excursie stenen 10 november Vind jij het leuk mee te gaan en een groepje te begeleiden, geef jezelf dan op via Elise. Schoolkrant project prijs Utrecht Uitstapje Utrecht afgelopen dinsdag: Leuk filmpje om even terug te kijken wat een aantal kinderen uit unit 3 allemaal hebben gedaan afgelopen dinsdag in Utrecht met project schoolkrant!

12 Foto s thema tropisch regenwoud

13 Waterwandeling

14 Vakantieopdracht winnaar In oktober mogen de kinderen gaan proberen om een zo lang mogelijke woordslang te maken (thema dieren)! Terugkomdag oud- leerlingen groep 8 Net zoals voorgaande jaren zullen we ook dit jaar weer een terugkomdag organiseren. Hiervoor zullen we de leerlingen van vorig jaar en de leerlingen uit groep 8 van dit jaar uitnodigen. We zullen dan een stukje terugkijken van de musical dvd en eerste ervaringen betreft de middelbare school uitwisselen. Streetwise: Kinderen van unit 3 dienen donderdag 1 oktober de fiets mee te nemen ivm streetwise. Fietscontrole dinsdag 29 september Streetwise donderdag 1 oktober Winnaar wedstrijd van de maand september: Teuntje is de winnaar van de wedstrijd van de maand in groen. Zij heeft de mooiste ansichtkaart ontworpen over haar vakantie. Zij heeft namelijk een mooie dolfijn gemaakt en zij heeft ook echt met dolfijnen gezwommen in Mexico. Leuk gedaan Teuntje!

Tweede Stroming. Algemeen. Klusavond: Ouders, bedankt voor jullie hulp vorige week woensdagavond! Leescafé:

Tweede Stroming. Algemeen. Klusavond: Ouders, bedankt voor jullie hulp vorige week woensdagavond! Leescafé: Tweede Stroming Algemeen september 10-09 roostervrije dag (kinderen zijn vrij) 15-09 leerlingen groep 8 vrij ivm schoolkamp 16-17- 18 september schoolkamp groep 8 21-09 informatieavond unit 3 22-09 informatieavond

Nadere informatie

Tweede Stroming. Groep 8, unit 3, Tweede Stroming Eerste geworden, van de 130 scholen, tijdens de FC Oss schoolcup. Nv a

Tweede Stroming. Groep 8, unit 3, Tweede Stroming Eerste geworden, van de 130 scholen, tijdens de FC Oss schoolcup. Nv a Nv a Tweede Stroming Algemeen April 22-04 bezoek Rijksmuseum Amsterdam unit 3 (groep Claudia en Elise ) Let op de kinderen zijn pas rond 15.00 uur terug op school 20-04 verkeersexamen groep 7 (praktijk)

Nadere informatie

Tweede Stroming. Algemeen. Evaluatiebladen (sociaal-emotioneel)

Tweede Stroming. Algemeen. Evaluatiebladen (sociaal-emotioneel) Tweede Stroming Algemeen november 16-11 open dag (informatie via Lucienne) 19-11 studiedag (kinderen vrij) 23/24/25-11 pre-adviezen groep 8 24-11 excursie unit 3 technieklokaal 25-11 groep 8 bezoek aan

Nadere informatie

Tweede Stroming. Juni 02-06 bezoek ontdekhoek unit 3 05-06 schoolfeest

Tweede Stroming. Juni 02-06 bezoek ontdekhoek unit 3 05-06 schoolfeest Tweede Stroming Algemeen April 22-04 bezoek Rijksmuseum Amsterdam unit 3 (groep Claudia en Elise ) Let op de kinderen zijn pas rond 15.00 uur terug op school 20-04 verkeersexamen groep 7 (praktijk) 21-22

Nadere informatie

Tweede Stroming. Algemeen. Afsluiting kinderboekenweek

Tweede Stroming. Algemeen. Afsluiting kinderboekenweek Tweede Stroming Algemeen Oktober 13-10 terugkomdag groep 8 leerlingen 17.00 uur 18.00 uur 22-10 fonkeling presenteert Afsluiting kinderboekenweek Om op vrijdag 16 oktober de kinderboekenweek op een ludieke

Nadere informatie

Volg ons ook via. Tweede Stroming. Algemeen. februari 26-02 rondleiding struikelstenen Oss unit 3

Volg ons ook via. Tweede Stroming. Algemeen. februari 26-02 rondleiding struikelstenen Oss unit 3 Tweede Stroming Algemeen februari 26-02 rondleiding struikelstenen Oss unit 3 Maart 16-03 20-03 lentekriebels 19-03 wedstrijd rekenen W4Kangoeroe 2015 unit 3 groep 7 en 8 25-03 grote rekendag april 22-04

Nadere informatie

Tweede Stroming. Algemeen. Taalochtend tweede stroming. Oktober fonkeling presenteert (13.00 uur speelzaal eerste stroming)

Tweede Stroming. Algemeen. Taalochtend tweede stroming. Oktober fonkeling presenteert (13.00 uur speelzaal eerste stroming) Tweede Stroming Algemeen Oktober 22-10 fonkeling presenteert (13.00 uur speelzaal eerste stroming) Taalochtend tweede stroming november 03-11 informatieavond voortgezet onderwijs 10-11 excursie stenen

Nadere informatie

Tweede Stroming. Algemeen. Evaluatiebladen (sociaal-emotioneel)

Tweede Stroming. Algemeen. Evaluatiebladen (sociaal-emotioneel) Tweede Stroming Algemeen november 23/24/25-11 pre-adviezen groep 8 24-11 excursie unit 3 technieklokaal 25-11 groep 8 bezoek aan Hooghuis locatie Oss december 3-12 intocht Sinterklaas op school 4-12 surprises

Nadere informatie

Tweede Stroming. Algemeen

Tweede Stroming. Algemeen Tweede Stroming Algemeen December 17-12 kerstviering 17-12 dienstenveiling (zie e- mail 30 november) 18-12 schaatsen groep 8 11.00 uur 18-12 Fonkeling presenteert (13.00 uur) 19-12 vrije dag en start Kerstvakantie

Nadere informatie

Tweede Stroming. Algemeen. Nationaal schoolontbijt

Tweede Stroming. Algemeen. Nationaal schoolontbijt Tweede Stroming Algemeen November 04-11 bezoek kamp Vught unit 3 07-11 schoolontbijt in alle units (geen inloop) 10-11 infoavond voorgezet onderwijs 19.00 uur 11-11 ooggetuige in de groep (unit 3) 11-11

Nadere informatie

Tweede Stroming. Algemeen. Volg ons ook via

Tweede Stroming. Algemeen. Volg ons ook via Tweede Stroming Algemeen januari week 2 start cito M- toetsen 22-01 bezoek groep 7 aan Museum Jan Cunen Oss 23-01 afscheid Isis en Finn vd Heuvel 28-01 studiedag (kinderen zijn die dag vrij) 12-01 vanaf

Nadere informatie

September 2015. Iedere woensdag is het bij ons op school fruitdag!

September 2015. Iedere woensdag is het bij ons op school fruitdag! Nieuwsbrief September 2015 Rembrandt van Rijnschool: Jozef Isräelslaan 31 3443 CR Woerden Tel: 0348-483150 / e-mail: directie@rembrandtvanrijnschool.nl / www.rembrandtvanrijnschool.nl Belangrijke data

Nadere informatie

NIEUWS. 2 oktober 2015. Beste ouders,

NIEUWS. 2 oktober 2015. Beste ouders, 2 oktober 2015 NIEUWS Beste ouders, In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de schoolontwikkeling en een aantal praktische zaken en stellen stagiaires en de nieuwe vakdocent gym zich aan u voor. Schoolontwikkeling

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

september 2015 Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl

september 2015 Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl september 2015 Nieuwsbrief 36 Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl Agenda 1 september Informatieavonden groep 3/4/5 (19.00) en groep 6/7/8 (19.30) 2 september Informatieavond

Nadere informatie

Tweede Stroming. Algemeen. Dienstenveiling taarten bakken met Claudia en Maud. juni 22-06 stadswandeling groep 6 unit 3

Tweede Stroming. Algemeen. Dienstenveiling taarten bakken met Claudia en Maud. juni 22-06 stadswandeling groep 6 unit 3 Tweede Stroming Algemeen Dienstenveiling taarten bakken met Claudia en Maud juni 22-06 stadswandeling groep 6 unit 3 jjuli 02-07 bezoek musical Anne Frank unit 3 03-07 coachesdag 10-07 ouders bedanken/

Nadere informatie

nummer 14 8 januari 2016

nummer 14 8 januari 2016 nummer 14 8 januari 2016 Weekagenda: - Weeksluiting: Vrijdag 15-01-2016: Groepen 1-2a, 1-2c, 3, 5 en 8 Belangrijke data: 1 februari 2016: De kleutergroepen hebben een vrije dag (dit stond niet in de maandkalender

Nadere informatie

Datum: donderdag 3 september 2015

Datum: donderdag 3 september 2015 Datum: donderdag 3 2015 Populierenblaadje Algemeen: Uitnodiging Vrijdag 4 Luizencontrole Ouderavond over werkweek, kamp, Voortgezet onderwijs en algemene zaken Wanneer: woensdag 9 Tijd: 20.00 uur Plaats:

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September 1 30 augustus 13 september RKBS De Banier September Aan «titel» «naam», «groep» Colofon: R.K.B.S. De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Postadres: Postbus 19; 7890 AA Klazienaveen Telefoon: (0591)

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

Tweede Stroming. Algemeen Samen leren Inspireren en Motiveren. juni 22-06 stadswandeling groep 6 unit 3

Tweede Stroming. Algemeen Samen leren Inspireren en Motiveren. juni 22-06 stadswandeling groep 6 unit 3 Tweede Stroming juni 22-06 stadswandeling groep 6 unit 3 Algemeen Samen leren Inspireren en Motiveren jjuli 02-07 bezoek musical Anne Frank unit 3 03-07 coachesdag 10-07 ouders bedanken/ Fonkeling presenteert

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Maandkalender oktober 2015

Maandkalender oktober 2015 Maandkalender oktober 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 2 5 dag van de leerkracht Studiedag team Leerlingen vrij 12 Muziekeducatie groep 5/6 6 7 Opening Kinderboekenweek 13 14 8:30-9:00

Nadere informatie

Tweede Stroming. Algemeen. November 10-11 infoavond voorgezet onderwijs voor ouders van groep 7 en 8 19.00 uur (speelzaal Eerste Stroming)

Tweede Stroming. Algemeen. November 10-11 infoavond voorgezet onderwijs voor ouders van groep 7 en 8 19.00 uur (speelzaal Eerste Stroming) Tweede Stroming Algemeen November 10-11 infoavond voorgezet onderwijs voor ouders van groep 7 en 8 19.00 uur (speelzaal Eerste Stroming) 11-11 ooggetuige in de groep (unit 3) 11-11 proefcito groep 8 12-11

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen.

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen. 1 0 5 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. De informatieavond (middag) van vorige week donderdag is met groot enthousiasme ontvangen.

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Beste ouders/ verzorgers,

Beste ouders/ verzorgers, Beste ouders/ verzorgers, Even voorstellen: Mijn naam is Tom Neven. Uw zoon of dochter zit dit jaar bij mij in groep 5b. Ik ben 30 jaar oud en woon in Etten-Leur. Mijn favoriete bezigheid is muziek en

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

Tweede Stroming. Algemeen. Dienstenveiling oppassen bij Tygo Vos

Tweede Stroming. Algemeen. Dienstenveiling oppassen bij Tygo Vos Tweede Stroming Algemeen Mei 19-05 sportdag unit 2 21-05 sportdag unit 3 22-05 sportdag unit 1 week 21 start cito- toetsen Dienstenveiling oppassen bij Tygo Vos Juni 02-06 bezoek ontdekhoek unit 3 05-06

Nadere informatie

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets Regel van de Week Van elkaar afblijven! Agenda Woensdag 29 april Donderdag 30 april Vrijdag 1 mei Zaterdag 2 mei Maandag 4 t/m vrijdag 8 mei Maandag 4 mei Streetwise, let op gewijzigde schooltijden Afscheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

Regel van de week!!! 23 eptember 2015 Schooljaar 2015//2016 no. 04. De felicitaties zijn voor:

Regel van de week!!! 23 eptember 2015 Schooljaar 2015//2016 no. 04. De felicitaties zijn voor: Regel van de week!!! 23 eptember 2015 Schooljaar 2015//2016 no. 04. De felicitaties zijn voor: Datum: Naam: Groep van: 26 sep. Yana Jore juf Babs 27 sep. Juf Susanne van Meer 28 sep. Sabine Maes juf Jeanne

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

7 september 2018 Nummer 2

7 september 2018 Nummer 2 7 september 2018 Nummer 2 Inhoud: Terugkoppeling studiedag 3 september Terugkoppeling informatie-avond 3 september AVG Ouders in school Even voorstellen Schoolfoto s Gezinsviering Kinderspelmiddag Gevonden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jaargang 15, 2015

Nieuwsbrief Jaargang 15, 2015 Nieuwsbrief Jaargang 15, 2015 So Mikado Stiemensweg 175 Meivakantie; Na een lang blok van 10 weken met enerverende activiteiten kan ik u vertellen dat we als team echt toe zijn aan de meivakantie! Afgelopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Gebruik de talenten die je hebt. In het bos zou het heel stil zijn als alleen de best zingende vogels te horen waren.

Gebruik de talenten die je hebt. In het bos zou het heel stil zijn als alleen de best zingende vogels te horen waren. Agenda komende weken Ma 02-11 Oudergesprekken groep 8 Ma 16-11 Infobrief 6 Di 03-11 Oudergesprekken groep 8 Di 24-11 Oudergesprekken groep 1-7 Do 05-11 LET OP! Leerlingen vanaf 12.00 uur Do 26-11 Oudergesprekken

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 21 augustus 2015 jaargang 13 nr. 1 agenda: 1 september Rapporten ingeleverd Internetprotocol ingeleverd Afspraken

Nadere informatie

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 Irenesirene maandag 6 juni 2016 nr. 15 Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 -groep 1-2 a Saskia van Wijnen -groep 1-2 b Carla Markensteijn -groep 1-2 c Marieke de Jong (ma,di) en Marjolein Minderhoud (wo,do,vrij)

Nadere informatie

16 Vergadering Ouderraad; 2 17 3 18 4 Dierendag; 19 welbevindengesprekken; 5 Juf Linda jarig; Mad Science naschoolse activiteit;

16 Vergadering Ouderraad; 2 17 3 18 4 Dierendag; 19 welbevindengesprekken; 5 Juf Linda jarig; Mad Science naschoolse activiteit; Maandkalender oktober 2015 1 Teamvergadering; 16 Vergadering Ouderraad; 2 17 3 18 4 Dierendag; 19 welbevindengesprekken; 5 Juf Linda jarig; Mad Science naschoolse activiteit; 20 welbevindengesprekken;

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Tweede Stroming. Musical; Want daar brandt nog licht met kinderen uit unit 2 en 3

Tweede Stroming. Musical; Want daar brandt nog licht met kinderen uit unit 2 en 3 Tweede Stroming Algemeen November 19-11 bezoek schuilkelder Oss (unit 3) 20-11 dag van het kind (kinderrechten) 20-11 bezoek aan gemeentehuis unit 3 (18.00 uur verzamelen,18.15 uur vertrek) 20-11 gekke

Nadere informatie

D R U P P E L S G E W I J S

D R U P P E L S G E W I J S B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g s e p t e m b e r 1 5 D R U P P E L S G E W I J S 1 5 m e i 2 0 1 1 KALENDER 07-09 hoofdluiscontrole 07-09 informatieavond groep 7 08-09 informatieavond groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 november

Nieuwsbrief 5 november Nieuwsbrief 5 november Agenda Donderdag 12 november: 20.00 uur zakelijke ouderavond Woensdag 11 november: Schoolontbijt. De kinderen nemen hun eigen bestek, bordje en beker mee naar school. Wisseling van

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

Kringgesprek. De novembermaand is begonnen. Tijd voor de eerste CITO-toetsronde van dit schooljaar.

Kringgesprek. De novembermaand is begonnen. Tijd voor de eerste CITO-toetsronde van dit schooljaar. Kringgesprek Beste ouders, Nummer 5 2012-2013 2013 De novembermaand is begonnen. Tijd voor de eerste CITO-toetsronde van dit schooljaar. Achter de schermen zijn we al druk bezig met de voorbereidingen.

Nadere informatie

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 HET LEITJE Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 AGENDA Dinsdag 10 november: Donderdag 12 november: Zaterdag 14 november: 12.45 uur Inloopspreekuur Jeugdverpleegkundige 8.30 uur Studiedag

Nadere informatie

Weekbrief 16 maart 2015

Weekbrief 16 maart 2015 Weekbrief 16 maart 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 16 maart krijgen de kinderen van groep 3 t/m 7 een uitnodiging mee voor de gespreksmiddag/avond op maandag 24 maart. De kinderen

Nadere informatie

Informatiefolder groep 7

Informatiefolder groep 7 Informatiefolder groep 7 Schooljaar 2014-2015 Welkom Beste ouders, In deze folder vindt u de basis-informatie die van belang is voor uw kind in groep 7. Aanvullende informatie zult u steeds terug kunnen

Nadere informatie

Infopunt 13 9 juni 2014

Infopunt 13 9 juni 2014 Infopunt 13 9 juni 2014 Heeft iedereen genoten van dit prachtige Pinksterweekend? Was het een gezellige kermis in ons mooie dorp Aartswoud? Wij zijn bezig met de laatste loodjes wat school betreft. Nog

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 maart 2016

Nieuwsbrief 10 maart 2016 Nieuwsbrief 10 maart 2016 Studiedagen donderdag en vrijdag voor de vakantie Terwijl de kinderen al aan het genieten waren van de vakantie, hebben de leerkrachten nog 2 drukke studiedagen gehad. Donderdag

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school:

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: NL38 RABO 0163899010 Agenda 29 feb. Aanvang voorjaarsvakantie 4 maart Einde voorjaarsvakantie Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8 Bijbelverhalen Week 8/9:

Nadere informatie

Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief 1 mei 2015

Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief 1 mei 2015 Lea Dasbergschool Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896 www.leadasbergschool.nl info@leadasbergschool.nl Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs)

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Dag van de week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Wie? Juf Femke Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Juf Femke Juf Femke Juf Femke Meneer Marcel

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

CP9. In gesprek over de toekomst

CP9. In gesprek over de toekomst CP9 In gesprek over de toekomst Na het voortgezet onderwijs kiest uw kind welk vak hij wil gaan leren en welke opleiding hij wil gaan volgen. Hij maakt een beroepskeuze. Een decaan of studiebegeleider

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 25 april nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

Het is voor de kinderen erg leuk wanneer zij ook voorgelezen worden in de klas door hun ouders of opa's & oma's.

Het is voor de kinderen erg leuk wanneer zij ook voorgelezen worden in de klas door hun ouders of opa's & oma's. 24 september 2015 kalender Maandag 28 september Informatieavond groepen 1 Dinsdag 29 september Informatieavond groepen 6 Woensdag 30 september Informatieavond groepen 7 Voorlezen bij de kleuters In oktober

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 16 september 2015 nr. 03

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 16 september 2015 nr. 03 Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com Tel 0161-451541 home-page: www.debolstergilze.nl JAARGANG 20 Wekelijkse nieuwsbrief 16 september 2015 nr. 03 NIEUWS VAN DE DIRECTIE Drukke

Nadere informatie

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer:

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer: De Vlecht 3 juli 2015 Wij heten Femke van harte welkom! Wij wensen haar een goede start en veel plezier op onze school. In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 1/2 3 Groep 7/8 4 Sport en Bewegen 5 Vanuit

Nadere informatie

Tweewekelijks informatiebulletin voor de ouders van de leerlingen van de Molenhoek Jaargang 15 nummer 8

Tweewekelijks informatiebulletin voor de ouders van de leerlingen van de Molenhoek Jaargang 15 nummer 8 Tweewekelijks informatiebulletin voor de ouders van de leerlingen van de Molenhoek Jaargang 15 nummer 8 Vrijdag 13-01-2012 Mededelingen 17-01 Ouderraadvergadering 20:00 u. 20-01 Groep 5/6 naar voorsteling

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Schooljaar 2015-2016 oktober 2015

Nieuwsbrief 3 Schooljaar 2015-2016 oktober 2015 Nieuwsbrief 3 Schooljaar 2015-2016 oktober 2015 Hoofdweg 2034 2158MC Buitenkaag 0252 544308 e.vansteen@st-willibrordusschool.nl www.st-willibrordusschool.nl In dit nummer Even voorstellen! Alle vakanties

Nadere informatie

Woensdag 7 oktober 2015

Woensdag 7 oktober 2015 04 Woensdag 7 oktober 2015 Agenda: Donderdag 8 oktober: Studiedag: kinderen vrij Maandag 12 oktober: Intekenen voor de oudergesprekken na de herfstvakantie Donderdag 15 oktober: Kinderboekenmarkt op de

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Agenda 07 t/m 18 oktober Kinderboekenweek 19 t/m 23 oktober Herfstvakantie 04 november Studiedag leerlingen vrij 11 november Studiedag leerlingen vrij Gymles groep 1 en 2

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1.

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. Beste ouders of verzorgers, Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. U krijgt zo de indruk van wat er dit schooljaar op uw kind afkomt. Voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer: 30 juni 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Zomerfeest Op woensdag 1 juli a.s. houden wij weer ons jaarlijkse Zomerfeest, dit jaar met als thema Wildlife. In verband met een gezamenlijk programma zullen de

Nadere informatie

Hofbode 18 6 juli 2015. Samen beter met ouders. o.a. Schooljaar 2015-2016

Hofbode 18 6 juli 2015. Samen beter met ouders. o.a. Schooljaar 2015-2016 Hofbode 18 6 juli 2015 o.a. Schooljaar 2015-2016 Samen beter met ouders Oudergesprekken schooljaar 2015-2016 Zoals u al eerder in de Hofbode hebt kunnen lezen hebben we dit schooljaar met de werkgroep,

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f

N i e u w s b r i e f Nummer 1, 28 augustus 2015 N i e u w s b r i e f www.dekeizerskroonpijnacker.nl info@dekeizerskroonpijnacker.nl tel: 015-361 30 05 Belangrijke data Donderdag 3 september vergadering OV, 20.00 uur Zondag

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

openbare basisschool DE UTSKOAT Nieuwsbrief schooljaar 2015-16 september nummer 2

openbare basisschool DE UTSKOAT Nieuwsbrief schooljaar 2015-16 september nummer 2 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Informantje 10 27 januari 2016 Jaargang 2015-2016

Informantje 10 27 januari 2016 Jaargang 2015-2016 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 10 27 januari 2016 Jaargang 2015-2016 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum...

Nadere informatie

Tijdsplanning werkstuk groep 5

Tijdsplanning werkstuk groep 5 Naam: Groep 5 Tijdsplanning werkstuk groep 5 Wat wanneer Aan de juf het onderwerp van maandag 21 januari 2013 mijn werkstuk doorgeven inleveren opdracht 1 maandag 28 januari 2013 inleveren opdracht 2 donderdag

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

Middelen om reflectie te oefenen

Middelen om reflectie te oefenen Middelen om reflectie te oefenen Bril Vooraf: Tijdens: Achteraf: - Wat kan ik al? - Wat is de bedoeling? - Waar ga ik tegenaan lopen? (zal ik het afkrijgen?) - Waar moet ik allemaal aan denken? - Herhaal

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

DATUM: 07 oktober 2015. De nieuwe Globe

DATUM: 07 oktober 2015. De nieuwe Globe Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Informatiefolder groep 5

Informatiefolder groep 5 Informatiefolder groep 5 Schooljaar 2014-2015 foto van de nieuwe groep! Beste ouders, In deze folder vindt u de basis- informatie die van belang is voor uw kind in groep 5. Aanvullende informatie zult

Nadere informatie

Ik vind tekenen en knutselen leuk en sommige andere spelletjes. Het leukst dit jaar vond ik de sponsorloop, ik heb 13 rondjes gelopen.

Ik vind tekenen en knutselen leuk en sommige andere spelletjes. Het leukst dit jaar vond ik de sponsorloop, ik heb 13 rondjes gelopen. Het schooljaar zit er bijna op! De kinderen van groep 4/5 hebben keihard gewerkt en gelukkig ook veel geleerd. Wat ze hebben geleerd, vertellen ze hieronder. Ik heb dit jaar veel geleerd. Ik vind rekenen

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Tovergevogel. nieuwsbrief van. Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl.

Tovergevogel. nieuwsbrief van. Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl. Tovergevogel nieuwsbrief van Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl Inschrijven avondvierdaagse Agenda van 23 t/m 29 mei 2015 Plastic flessen inleveren

Nadere informatie

Weekbrief 11 mei 2015

Weekbrief 11 mei 2015 Weekbrief 11 mei 2015 Algemene mededelingen Hoofdluiscontrole Maandag 11 mei worden alle kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen? Alvast bedankt.

Nadere informatie

GROEP 6. Informatieavond

GROEP 6. Informatieavond GROEP 6 Informatieavond 1 Leerkrachten 6a Barbera de Munk Leonie Enders ma-di-wo do-vr 6b Femke Zwart 6c Sjoerd Koelewijn ma-di wo-do-vr ma-di-wo-do-vr 2 Vakken Rekenen Taal Spelling Lezen Schrijven GVO

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

PRIKBORD 9. 3 september 2014. 14 april 2016. Nieuws van de directie

PRIKBORD 9. 3 september 2014. 14 april 2016. Nieuws van de directie PRIKBORD 9 3 september 2014 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Nieuw op school 1 1 3 4 5 Verjaardagen 5 Kinderjury 5 Agenda 6 14 april 2016 de directie - Als

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012

Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2012/2013. In de nieuwsbrieven van dit jaar wil ik u op de hoogte houden van allerlei zaken in groep

Nadere informatie