N I E U W S B R I E F

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "N I E U W S B R I E F"

Transcriptie

1 W G C D E Z I L V E R E N K N O O P N I E U W S B R I E F A P R I L, M E I, J U N I , J A A R G A N G 3, E D I T I E 1 0 W G C D E Z I L V E R E N K N O O P V Z W W E E T J E S : U kan een telefonische afspraak maken op elke werkdag tussen 8.30u en 19u. Voor een afspraak de dag zelf: graag bellen voor 11u Als u de dokter wil spreken via de telefoon, kan dit enkel op de momenten die hiervoor voorzien worden (zie uurrooster achteraan) Verantwoordelijke uitgever: Anita Rimaux

2 N I E U W S B R I E F Pagina 2 VOORWOORD Aan iedereen een gezonde, weldoende en ontspannende zomer toegewenst Vanwege het hele team!!

3 N I E U W S B R I E F Pagina 3 VAKANTIEREGELING Dokter Karen gaat met vakantie van 1 juli tot en met 31 juli Voor dringende medisch bijstand, kan je steeds terecht bij ons onthaal. Zij kunnen u doorverwijzen naar een andere dokter. Wij zijn elke werkdag open van 8u30 tot 19u, en bereikbaar op het nummer 03/ Verpleegster Chantal gaat met vakantie van 20 tot 24 juli en van 3 tot 21 augustus Heb je in deze periode verpleegkundige zorgen nodig, kom je best eerst langs bij het Wijkgezondheidscentrum, zodat we op de hoogte zijn en de nodige afspraken kunnen maken.

4 N I E U W S B R I E F Pagina 4 VOORSTELLING NIEUWE HUISARTS Dokter Anouk heeft helaas dit voorjaar het Wijkgezondheidscentrum verlaten. Wij wensen haar veel geluk met haar toekomstplannen! Voorlopig heeft dokter Karen de raadplegingen alleen op haar schouders genomen, maar vanaf 21 september zal zij hierin bijgestaan worden door dokter Jasmin! Haar consultatie-uren zullen in september op onze website gepubliceerd worden. WELKOM!

5 N I E U W S B R I E F Pagina 5 GEZONDE BROODDOOS MIND-SPRING SNIJWON- Veel asielzoekers en vluchtelingen, zowel binnen als buiten de opvangstructuren, hebben psychische moeilijkheden. Hun redenen om het eigen land te verlaten, hun vluchtverhaal, de procedure die hier doorlopen wordt, het opnieuw beginnen in een andere cultuur, in een andere taal Dit zijn allemaal elementen die het psychisch evenwicht zwaar onder druk zetten. Mind-Spring is een groepscursus voor asielzoekers en vluchtelingen die hulp kunnen gebruiken in het omgaan met stressvolle of lastige situaties. Gedurende zes bijeenkomsten zoeken de deelnemers gericht in hun eigen taal hoe ze aan hun toekomst kunnen werken. Er wordt tijdens de cursussen uitvoerig aandacht besteed aan het aanpassen aan de nieuwe situatie en het (her)vinden van een positieve, 'nieuwe' identiteit van vluchtelingen en asielzoekers in België. Het Wijkgezondheidscentrum biedt, samen met de CGG Lier en het Csz Antwerpen, de kans aan Dari-sprekende vrouwen uit Lier en omstreken, om deze reeks Mind-Spring gratis te volgen. We starten met een infosessie op vrijdagnamiddag 18 september 2015 om 14.30u. in het Wijkgezondheidscentrum De Zilveren Knoop, Brouwerijstraat 3, voor alle geïnteresseerde Dari-sprekende vrouwen, hun toeleiders en collega s. Wie wil kan zich dan inschrijven. Vanaf 25 september gaat dan de eigenlijke reeks van start, 6 weken lang, telkens op vrijdagnamiddag (het juiste uur wordt nog meegedeeld) om op 30 oktober af te sluiten met een slotmoment.

6 N I E U W S B R I E F Pagina 6 REISAPOTHEEK Op reis kan je voor heel wat onverwachte omstandigheden komen te staan. Check daarom zeker welke waarborgen uw reisverzekering u biedt: dekt de verzekering de medische kosten bij een ongeval in het buitenland? Kan u rekenen op reisbijstand bij een eventuele repatriëring en wat als uw bagage gestolen wordt? Uw verzekeringsagent kan u een antwoord bieden op al uw vragen. Denk tijdig aan de vaccinaties die in sommige landen verplicht zijn (bijvoorbeeld tegen hepatitis A, gele koorts, buiktyfus, polio). Laat je op tijd vaccineren en vergeet de nodige herhalingsinentingen niet. Voor advies kan je altijd terecht bij je huisarts. Is er specifieke voorgeschreven medicatie voor jou of je familieleden die je zeker niet mag vergeten? Heb je voldoende voorzien om de vakantieperiode te overbruggen? Altijd nuttig om mee te nemen: Geneesmiddel tegen reisziekte Geneesmiddel tegen diarree Geneesmiddel tegen maaglast en misselijkheid Geneesmiddel tegen zure oprispingen Laxeermiddel Pijnstiller/koortswerend geneesmiddel Geneesmiddel tegen allergie Neusdruppels Middel tegen ooginfecties Insectenwerende producten Zalf tegen insectenbeten Zalf tegen blauwe plekken en verstuikingen Blarenpleisters EHBO-kit: verband, pleisters, ontsmettingsmiddel, schaartje... Tekentang of twister (zeker bij kampeer- of wandelvakanties) Zonnecrème, aangepast aan je huidtype Aftersun Zalf tegen zonnebrand Wij wensen je een heerlijke vakantie toe!

7 N I E U W S B R I E F Pagina 7 TEKEN Een teek is een klein, bruinzwart spinachtig diertje, zo groot als een speldenkop. Het zit op lage begroeiingen in bossen, velden, stadsparken en tuinen. Als je in aanraking komt met die begroeiingen, kan een teek zich aan de huid hechten om bloed op te zuigen. Als het beest vol bloed zit, is het ongeveer zeven tot elf millimeter groot en valt het op de grond. Tekenbeten zijn niet pijnlijk, waardoor je ze niet opmerkt. Vaak ontstaat op de plaats van de tekenbeet kort erna een rood vlekje. Het wordt meestal niet groter dan twee centimeter en verdwijnt binnen twee weken. Een Nieuwe minderheid gids van wegwijs de teken in is het besmet leefloon met een OF bacterie GOMOR die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Nieuwe gids Om wegwijs de bacterie in over het leefloon te brengen OF moet GOMOR de teek minstens twaalf uur aan de huid vastgehecht blijven. Niet alle besmette personen ontwikkelen de ziekte van Lyme. Velen genezen bovendien spontaan. Wanneer naar de dokter? Krijg je rode vlekken, hoofdpijn en/of pijn in de lede maten, moet je zo snel mogelijk een arts raadplegen. Een bloedanalyse zal uitwijzen of je een besmetting hebt opgelopen. In dat geval krijg je een aangepast antibioticum voorgeschreven. Hoe tekenbeten voorkomen? Blijf op de paden om contact met begroeiingen te vermijden. Vermijd lopen door hoog gras. Bescherm je huid met kleding en schoenen: draag een lange broek en stop je broekspijpen in je sokken. Gebruik eventueel insectenwerende producten. Ze garanderen echter geen absolute veiligheid en werken maar gedurende enkele uren. Je vraagt best raad aan je apotheker. Het product kan ook schadelijk zijn, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap, als je borstvoeding geeft of bij jonge kinderen. Noteer de datum van de tekenbeet. Eventuele symptomen in geval van besmetting kunnen pas een hele tijd later optreden.

8 N I E U W S B R I E F Pagina 8 TEKEN: vervolg Hoe een teek verwijderen? Controleer, na een verblijf in de natuur, zorgvuldig je hele lichaam. Kijk vooral op warme, vochtige plekken zoals oksels, liezen, knieholtes, bilspleet en vooral bij kinderen ook op het hoofd, achter de haargrens en achter de oren. Merk je een teek, verwijder hem dan meteen. Gebeurt dit binnen 24 uur, is de kans dat je besmet wordt klein. Verdoof of ontsmet de teek niet met alcohol, olie, nagellak of andere middelen. Want dat doet het risico op besmetting toenemen. Grijp de teek met een tekentang, een pincet of twee vingers. Neem hem vast bij de kop, zo dicht mogelijk tegen de huid. Trek hem voorzichtig in een rechte beweging uit de huid en zorg ervoor dat je zijn lijf niet samenknijpt. Als de kop van de teek hierbij afbreekt en er een stukje in de huid achterblijft, is dat niet erg. Het resterende stukje zweert er, net als een splinter, vanzelf weer uit. Maak na het verwijderen van de teek het wondje schoon met water en zeep en ontsmet het daarna met een product op basis van alcohol (70 %) of met een product op basis van chloorhexidine. Noteer de datum van de tekenbeet. Eventuele symptomen in geval van besmetting kunnen pas een hele tijd later optreden. Hou de plaats van de tekenbeet de eerste drie weken na verwijdering goed in het oog. Indien er een groter ter wordende ronde vlek ontstaat contacteer je zo snel mogelijk je huisarts.

9 N I E U W S B R I E F Pagina 9 NEDERLANDS LEREN VOOR KINDEREN EN JONGEREN TAALVAKANTIE Doelgroep : kinderen tussen 4 en 12 jaar waarvan de thuistaal geen Nederlands is. Kinderen leren in de voormiddag spelenderwijs de taal en in de namiddag spelen de kinderen met aandacht voor het Nederlands op het speelplein de speelmicroob. Hierdoor leren zij de werking van het speelplein kennen. Op ma 10 aug woe 12 aug ma 17 aug woe 19 aug ma 24 aug woe 26 aug TAALBAD Doelgroep : jongeren tussen 12 en 18 jaar waarvan de thuistaal geen Nederlands is. In de voormiddag volgen ze activiteiten met taalkundige doelstellingen. In de namiddag kunnen ze kennismaken met sportieve jongeren en culturele activiteiten. Na het volgen van dit taalbad kunnen deze jongeren met het nodige zelfvertrouwen het schooljaar in het Nederlandstalig onderwijs aanvatten, hun weg vinden in een zinvolle vrijetijdsbesteding en hun integratie in de stad en de maatschappij een soliede basis geven. Op di 11 aug do 13 aug di 18 aug do 20 aug di 25 aug do 27 aug Van 9.30 tot 16 uur jeugdcentrum Moevement, Aarschotsesteenweg 1 Meebrengen: 10-uurtje, boterhammen (lunch), drankje, 4-uurtje. Prijs: 1 kind = 10 2 kinderen = 20 3 kinderen = kinderen = 30 Inschrijvingen en info: Jeugdcentrum Moevement, Aarschotsesteenweg 1 Tel

10 N I E U W S B R I E F Pagina 10 VAKANTIETIPS VAN ONZE KINDERPSYCHOLOGE In de vakantie kunnen de teugels weer wat losser gelaten worden. De haast om op tijd met de kinderen op school te geraken of de hongerige magen na school weer op tijd te vullen is tijdens de vakantie minder groot. De kinderen kunnen al eens wat later naar bed en een beetje langer blijven liggen. Ook voor mama en papa of voor oma en opa zal dit voor wat meer rust en ontspanning zorgen. Anderzijds blijft het wel belangrijk om ook in de vakantie een duidelijke dagstructuur te behouden voor de kinderen. Het helpt kinderen om te weten hoe de dag er ongeveer zal uitzien. Op die manier hebben ze meer duidelijkheid en structuur, waardoor ze zich ook rustiger zullen voelen. Probeer de dag op te delen in verschillende blokken, waarbij je in elke blok een andere activiteit zet. Voor tips of vragen kan je altijd terecht bij de kinderpsychologe Ellen Beullens op het wijkgezondheidscentrum. Zij is aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdag. Geraken de spelideeën stilaan op? Hieronder kan je alvast inspiratie halen uit 7 originele speeltips voor tijdens de vakantie. Dolle pret verzekerd! 1. G A A A N D E S L A G M E T G R O O T K A R T O N Je kan uit karton een levensgrote knikkerbaan maken, een glijbaan, een kasteel, een buitenspeelhuis Handelszaken gooien dagelijks groot karton in de container. Vraag ernaar en ga ermee aan de slag in huis. 2. O R G A N I S E E R E E N V R I J P O D I U M I N D E T U I N O F I N H E T P A R K Nu de carnavalskleren nog in huis rondslingeren, kan je er ineens een vrij podium mee organiseren. Verzamel wat palletten om een podium mee te bouwen, hang een gordijn tussen twee bomen of versier het plein met vlaglijnen. Zo tover je de tuin of het nabijgelegen park om tot een theaterzaal in openlucht. Ga op zoek naar een geschikt moment en nodig kinderen uit om een dansje, gedicht, liedje te komen voordragen. Geen podium mogelijk? Trek de straat op en organiseer jullie eigen ministoet! Ook de papa s en mama s mogen zich uiteraard verkleden. Dat vindt je kind nog het meest geweldig!

11 N I E U W S B R I E F Pagina C R E Ë E R E E N T O U W E N P A R C O U R S Verzamel touw en zo veel mogelijk stevige meubels en/of bevestigingspunten. Maak een web door het touw er op verschillende hoogtes tussen te hangen. Wie in huis is de meest getalenteerde Spiderman en kan het parcours feilloos doorworstelen? 4. O R G A N I S E E R E E N S P E E L S T R A A T In de lente/zomer je straat omtoveren tot een autovrije speelstraat waar kinderen de baas zijn? Dan start je nu het best al met de voorbereidingen. Breng alle kinderen uit de straat samen en luister waarom, wanneer en hoe vaak ze graag een speelstraat willen. Neem hun argumenten op in het aanvraagformulier, en toon meteen ook aan dat de meerderheid van de straatbewoners het een fijn initiatief vindt. Hoe je dat te weten komt? Laat de kinderen een brief knutselen waarin ze de buren vragen of ze akkoord gaan. Nog meer tips vind je via 5. M A A K H E T L A N G S T E H I N K E L S P E L O O I T Voor dit spel heb je niet veel nodig: wat krijt, een steentje, een stuk verharde ondergrond en springschoenen. V

12 N I E U W S B R I E F Pagina K N U T S E L N A A M D A G K A A R T J E S Naast de verjaardag kan je ook de naamdag van iemand vieren. Stel een lijst op met namen van wie je wil feliciteren met zijn of haar naamdag. Van die personen ga je na wanneer hun naamdag valt. Die info kan je opzoeken in de bibliotheek, via via de scheurkalender De Druivelaar Aanpak: Plooi papier in wenskaartformaat en maak gepersonaliseerde naamdagkaartjes voor het hele jaar. De beste inspiratie komt naar boven wanneer je de tafel vol legt met kleurpotloden, scharen, stempels, oude magazines, knoopjes, lippenstift, lijm, touw Om al die naamdagen van je familie en vrienden niet te vergeten, kan je het best een kalender bijhouden. Het hele jaar door verras jij hen met jouw naamdagkaartje. Wedden dat ze je attentie geweldig zullen vinden? 7. O N T D E K S C H A T T E N I N E I G E N H U I S Organiseer samen met je kind(eren) een grote schoonmaak in het speelgoed dat je in huis hebt. Overbodig speelgoed kan je een tweede leven geven via de kringwinkel of cadeau doen aan kinderen die je kent. Maar ongetwijfeld ontdek je vergeten schatten die je kind opnieuw zal appreciëren. Aanpak: verzamel al het speelgoed in huis op een centrale plaats en maak er een speelgoedtoren van. Het speelgoed verdeel je vervolgens in drie, vier, vijf categorieën: voorde kringwinkel, voor buurmeisje Sante of neefje Yahim, voor speelgoedmarkt, vergeten schat, kapot Als laatste stap ga je samen op zoek naar de beste plekjes om het bruikbaar speelgoed op te bergen. Ga ook zeker eens een kijkje nemen op Hier vind je veel leuke tips en weetjes voor activiteiten met me kinderen.

13 N I E U W S B R I E F Pagina 13 ONZE HUISREGELS... voor een afspraak op dezelfde dag nog bel dan met het onthaal tussen 8.30u en 11u; Komt u met meerdere personen op consultatie verwittig dit dan aan het onthaal. Zo kan de nodige tijd voorzien worden. 1 persoon = 1 afspraak; Kinderen en jongeren tot 14 jaar komen best samen met een ouder naar de afspraak; Verwittig op tijd als u niet naar uw afspraak kan komen dan kunnen we wellicht iemand anders voorthelpen; Kom op tijd als u een afspraak hebt, kom dan iets vroeger om u in te schrijven aan het onthaal; 3 keer te laat of niet op afspraak dan kan u enkel in samenspraak met de dokter nog een afspraak maken; U hebt dringend een voorschrift voor medicatie nodig de dokter kan dit pas de dag na uw aanvraag afleveren. U kan natuurlijk steeds een afspraak op de dag zelf maken; Om onze werking vlot te laten verlopen, enkele duidelijke afspraken.. U heeft een sportattest dat voor de sportclub moet ingevuld worden dan moet u een afspraak maken. De dokter kan dit niet invullen zonder voorafgaand medisch onderzoek; U kan niet naar uw werk of naar school, want u bent ziek bel dan zeker voor een afspraak voor 11 uur; U hebt een attest voor werkongeschiktheid nodig kom dan de dag zelf. Voor ziektedagen die gepasseerd zijn, kunnen de dokters helaas geen attest meer uitschrijven; U bent verhuisd breng ons hiervan zo snel mogelijk op de hoogte, dan brengen wij de nodige papieren in orde zodat u verder bij ons of ergens anders terecht kan; U wil zich uitschrijven kom dit zo snel mogelijk doen want het duurt minstens een volledige kalendermaand voor u bij een andere dokter terecht kan; U hebt graag rust in de wachtzaal anderen ook. Ook voor kinderen is stil zitten niet gemakkelijk, maar zorg dat het wel rustig blijft.

14 N I E U W S B R I E F Pagina 14 REGELING ROND ONGESCHIKTHEIDSATTESTEN, SPORTATTESTEN EN VOORSCHRIFTEN Om onze werking vlot te laten verlopen, enkele duidelijke afspraken.. Attesten voor arbeidsongeschiktheid, voor school of turnlessen kunnen enkel de dag zelf opgemaakt worden. Voor ziektedagen die gepasseerd zijn kunnen de dokters helaas geen attest meer uitschrijven. Indien u een dringend voorschrift voor medicatie nodig heeft, zal de dokter dit pas de dag na uw aanvraag afleveren. U kan natuurlijk steeds een afspraak maken! Voor het invullen van sportattesten moet steeds een afspraak gemaakt worden. De dokter kan dit niet invullen zonder een voorafgaand medisch onderzoek.

15 N I E U W S B R I E F Pagina 15 FEESTDAGEN LET OP: Op volgende dagen zal het Wijkgezondheidscentrum GESLOTEN zijn: DINSDAG 21 JULI 2015 Nationale feestdag ANDERE FEESTDAGEN: ZATERDAG 15 augustus Onze Lieve Vrouw Hemelvaartsdag OOK NIET VERGETEN: 12 en 13 september : Open Monumentendag

16 Bezoek ons op het web! W G C D E Z I L V E R E N K N O O P Brouwerijstraat Lier Telefoon: 03/ Fax: 03/ info@dezilverenknoop.be Dit is een driemaandelijks tijdschrift van Wijkgezondheidscentrum De Zilveren Knoop vzw. Het wordt gratis (digitaal) verstuurd aan alle ingeschreven leden of gezinnen. Elk artikel verschijnt onder de verantwoordelijkheid van de schrijver. De volgende nieuwsbrief verschijnt begin oktober Gelieve elke wijziging van adres te melden. Wil u ook graag op de hoogte blijven, geef uw adres door aan één van onze onthaalmedewerkers. Het Wijkgezondheidscentrum biedt geneeskundige, verpleegkundige, maatschappelijke en psychologische ondersteuning aan alle inwoners van Lier en Koningshooikt. Voor meer info: Anita.Rimaux@samenlevingsopbouw.be UURROOSTER HUISARTSEN MAANDAG Consultatie na afspraak voormiddag dokter Karen Telefonisch halfuurtje 13:00 tot 13:30 dokter Karen Consultatie na afspraak namiddag dokter Karen DINSDAG Consultatie na afspraak voormiddag dokter Karen Telefonisch halfuurtje 13:00 tot 13:30 dokter Karen Consultatie na afspraak namiddag dokter Karen WOENSDAG Consultatie na afspraak voormiddag dokter Karen Consultatie na afspraak Vooravond dokter Karen Consultatie na afspraak voormiddag dokter Karen DONDERDAG Telefonisch halfuurtje 13:00 tot 13:30 dokter Karen Consultatie na afspraak namiddag dokter Karen VRIJDAG Telefonisch halfuurtje 13:00 tot 13:30 dokter Karen Consultatie na afspraak namiddag dokter Karen UURROOSTER SOC. VERPLEEGKUNDIGE Chantal De Graef Maandag Op afspraak 9:00 tot 15:00 Dinsdag Op afspraak 9:00 tot 14:30 Donderdag Op afspraak 12:00 tot 16:30 Vrijdag Op afspraak 11:00 tot 14:30

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F W G C D E Z I L V E R E N K N O O P J U L I - A U G U S T U S - S E P T E M B E R 2 0 1 6. J A A R G A N G 4, E D I T I E 1 4 W G C D E Z I L V E R E N K N O O P V Z W W E E T J E S : U kan een telefonische

Nadere informatie

Volgende medewerker willen we graag aan u voorstellen. Ze is zeker niet nieuw voor ons, maar wel voor sommige ouders.

Volgende medewerker willen we graag aan u voorstellen. Ze is zeker niet nieuw voor ons, maar wel voor sommige ouders. Voorstelling nieuwe medewerkers Volgende medewerker willen we graag aan u voorstellen. Ze is zeker niet nieuw voor ons, maar wel voor sommige ouders. Bij de Wipneusjes: Dorien ter vervanging van Monique

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F W G C D E Z I L V E R E N K N O O P N I E U W S B R I E F J A U N U A R I, F E B R U A R I, M A A R T 2 0 1 6. J A A R G A N G 4, E D I T I E 1 3 W G C D E Z I L V E R E N K N O O P V Z W W E E T J E S

Nadere informatie

UGP-folders. Tekenbeten

UGP-folders. Tekenbeten UGP-folders Tekenbeten Controleer de huid, na verblijf in de natuur, dagelijks zorgvuldig op de aanwezigheid van teken. Bekijk met extra aandacht de oksels, liezen, bilspleet en knieholten. Verwijder teken

Nadere informatie

Ik heb een tekenbeet In het kort

Ik heb een tekenbeet In het kort TEKENBEET Ik heb een tekenbeet In het kort In de natuur geweest? Controleer uzelf en uw kinderen op teken, vooral de oksels, liezen, knieholtes, bilspleet, nek en achter de oren. Verwijder teken zo snel

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD PATIENTEN WIJKGEZONDHEIDSCENTRUM DE ZILVEREN KNOOP VZW WELKOM IN ONS WIJKGEZONDHEIDSCENTRUM

INFORMATIEBLAD PATIENTEN WIJKGEZONDHEIDSCENTRUM DE ZILVEREN KNOOP VZW WELKOM IN ONS WIJKGEZONDHEIDSCENTRUM INFORMATIEBLAD PATIENTEN WIJKGEZONDHEIDSCENTRUM DE ZILVEREN KNOOP VZW WELKOM IN ONS WIJKGEZONDHEIDSCENTRUM In deze folder vind je informatie over de werking van het wijkgezondheidscentrum Aarzel niet om

Nadere informatie

Een teek? Pak m beet!

Een teek? Pak m beet! Een teek? Pak m beet! Informatie over teken en de ziekte van Lyme Een tekenbeet is meestal onschuldig, maar kán u ziek maken als de teek lang vastgebeten in uw huid zit. Geef de teek dus geen kans. Een

Nadere informatie

Spoedgevallen. Patiënteninformatie. EEN tekenbeet: paniek!

Spoedgevallen. Patiënteninformatie. EEN tekenbeet: paniek! Spoedgevallen Patiënteninformatie EEN tekenbeet: geen reden tot paniek! 1. Wat is een teek? Een teek is klein zwart diertje, niet veel groter dan een speldenkop. Je vindt ze vooral op lage begroeiing

Nadere informatie

spoedgevallen informatiebrochure Een tekenbeet: geen reden tot paniek!

spoedgevallen informatiebrochure Een tekenbeet: geen reden tot paniek! spoedgevallen informatiebrochure Een tekenbeet: geen reden tot paniek! Inhoudstafel 1. Wat is een teek? 4 2. Wat doe je best na een tekenbeet? 5 3. Wat zijn de symptomen van de ziekte van Lyme? 5 4. Hoe

Nadere informatie

Een tekenbeet. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Een tekenbeet. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Een tekenbeet U bent op de Spoedeisende Hulp (SEH) geweest in verband met een tekenbeet. De arts heeft de teek verwijderd. Noteer de datum in uw agenda en controleer de volgende weken de plaats van de

Nadere informatie

We willen jou erbij op 26 mei!

We willen jou erbij op 26 mei! Nieuwsbrief 27 Schooljaar 2018-2019 17 05 2019 Welkom op ons SCHOOLFEEST! We willen jou erbij op 26 mei! Krachtige Karel, Sportieve Suzy, Tamme Tina en Lenige Lilly roepen ons op. Ze willen jullie erbij

Nadere informatie

12 mei 2014 Nummer 3 2014 Leidse Bond voor speeltuinen. Nieuwsbrief

12 mei 2014 Nummer 3 2014 Leidse Bond voor speeltuinen. Nieuwsbrief 12 mei 2014 Nummer 3 2014 Nieuwsbrief Woensdag 21 mei is de ALV van de Beste speeltuinvrienden, Het was een drukke maand vol met hoogtepunten. Alle hoogtepunten komen aanbod in deze nieuwsbrief. Onderwerpen

Nadere informatie

CONTROLEER ALTIJD OP TEKENBETEN ALS JE IN DE NATUUR GEWEEST BENT.

CONTROLEER ALTIJD OP TEKENBETEN ALS JE IN DE NATUUR GEWEEST BENT. CONTROLEER ALTIJD OP TEKENBETEN ALS JE IN DE NATUUR GEWEEST BENT. Heb je genoten van de natuur (bos, park,...)? Fijn! Genieten van de natuur is gezond. Maar wees niet gek! Doe de tekencheck! Van een tekenbeet

Nadere informatie

Insectensteken en tekenbeten. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Insectensteken en tekenbeten. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Insectensteken en tekenbeten Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Insectensteken 3 Klachten en symptomen 3 Wanneer arts raadplegen 4 Voorkomen van

Nadere informatie

Teek-it-easy Een spel over... teken!

Teek-it-easy Een spel over... teken! Teek-it-easy Een spel over... teken! Deelnemers Spel Begeleiding Aantal Leeftijd Doelgroep Spelsoort Duur Aantal 10 of meer 10-12 jaar JRK-groep Binnen rustig 45 min. à 1u30 1 à 2 13-15 jaar Scholen Varia

Nadere informatie

Zorg bij insectensteken en tekenbeten

Zorg bij insectensteken en tekenbeten Zorg bij insectensteken en tekenbeten Inhoud Insectensteken 3 Klachten en symptomen 3 Wanneer moet je een arts raadplegen 4 Voorkomen van insectenbeten 4 Wat kun je er zelf aan doen 5 Geneesmiddelen 5

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F W G C D E Z I L V E R E N K N O O P ²é N I E U W S B R I E F J A N U A R I, F E B R U A R I, M A A R T 2 0 1 5, J A A R G A N G 3, E D I T I E 1 0 W G C D E Z I L V E R E N K N O O P V Z W W E E T J E

Nadere informatie

De ziekte van Lyme is een infectieziekte. Een andere naam die ook wel eens gebruikt wordt, is borreliose.

De ziekte van Lyme is een infectieziekte. Een andere naam die ook wel eens gebruikt wordt, is borreliose. Ziekte van Lyme Borreliose, Lyme-borreliose, erythema migrans Wat is de ziekte van Lyme? De ziekte van Lyme is een infectieziekte. Een andere naam die ook wel eens gebruikt wordt, is borreliose. Hoe krijgt

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F W G C D E Z I L V E R E N K N O O P N I E U W S B R I E F A P R I L, M E I, J U N I 2 0 1 5, J A A R G A N G 3, E D I T I E 1 0 W G C D E Z I L V E R E N K N O O P V Z W W E E T J E S : U kan een telefonische

Nadere informatie

Quiz over tekenbeten. 1. Tot welke dierensoort behoort de Teek? A. Spinachtigen B. Insecten C. Krabben

Quiz over tekenbeten. 1. Tot welke dierensoort behoort de Teek? A. Spinachtigen B. Insecten C. Krabben Quiz over tekenbeten 1. Tot welke dierensoort behoort de Teek? A. Spinachtigen B. Insecten C. Krabben 2. Waar leven de teken? A. Op de stenen B. In gras en in bosjes C. Hoog in de bomen 3. Wat doet de

Nadere informatie

Schoolkamp en Teken Beatrixschool Haarlem

Schoolkamp en Teken Beatrixschool Haarlem Schoolkamp en Teken Beatrixschool Haarlem Voorwoord Kamperen is voor de Beatrixschool al ruim 30 jaar een traditie. Een prachtige traditie vergeleken met de schoolreisjes van deze tijd. Een pretpark is

Nadere informatie

Informatiebrief tekenbeten en Lyme

Informatiebrief tekenbeten en Lyme Informatiebrief tekenbeten en Lyme Teken Wat zijn teken? Teken lijken op kleine platte spinnetjes. Ze komen in het hele land voor in bossen, duinen, heidegebieden, beschutte weilanden, parken en tuinen.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Algemeen: Special Heroes Fitkids SO: Afsluiting thema: Gezondheid SO: Bezoek eindgroep aan de Musehof VSO: Gym

Inhoudsopgave Algemeen: Special Heroes Fitkids SO: Afsluiting thema: Gezondheid SO: Bezoek eindgroep aan de Musehof VSO: Gym Nieuwsbrief nummer 13 1 April 2014 Pagina 1 van 2 Inhoudsopgave Algemeen: Special Heroes Fitkids SO: Afsluiting thema: Gezondheid SO: Bezoek eindgroep aan de Musehof VSO: Gym Bijlage Brief week van de

Nadere informatie

[Blaren & Teken] NUTTIGE INFORMATIE VOOR MEERDAAGSE PROGRAMMA S

[Blaren & Teken] NUTTIGE INFORMATIE VOOR MEERDAAGSE PROGRAMMA S [Blaren & Teken] NUTTIGE INFORMATIE VOOR MEERDAAGSE PROGRAMMA S Blaren Over blaren wordt soms wat aanmatigend gedaan. Laat je niets wijsmaken door andere wandelaars die menen dat zij dé oplossing hebben

Nadere informatie

Wat is de ziekte van Lyme?

Wat is de ziekte van Lyme? De ziekte van Lyme Wat is de ziekte van Lyme? De ziekte van Lyme is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferi. U kunt met deze bacterie besmet raken wanneer u door

Nadere informatie

Welkom op verpleegeenheid D2, de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Ziek zijn is niet altijd even prettig, zeker niet als je in het ziekenhuis ligt.

Welkom op verpleegeenheid D2, de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Ziek zijn is niet altijd even prettig, zeker niet als je in het ziekenhuis ligt. Welkom Hallo Welkom op verpleegeenheid D2, de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Ziek zijn is niet altijd even prettig, zeker niet als je in het ziekenhuis ligt. Toch kan een ziekenhuisopname best fijn

Nadere informatie

EHBébé. Ongevallengids voor kinderen tussen 0 en 3 jaar

EHBébé. Ongevallengids voor kinderen tussen 0 en 3 jaar EHBébé Ongevallengids voor kinderen tussen 0 en 3 jaar Bij baby s en peuters moet je vaak ogen op je rug hebben. Jammer genoeg ontsnappen ze al eens aan onze waakzame blik, soms met de nodige blutsen,

Nadere informatie

Welkom op verpleegeenheid D2, de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Ziek zijn is niet altijd even prettig, zeker niet als je in het ziekenhuis ligt.

Welkom op verpleegeenheid D2, de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Ziek zijn is niet altijd even prettig, zeker niet als je in het ziekenhuis ligt. Welkom Hallo Welkom op verpleegeenheid D2, de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Ziek zijn is niet altijd even prettig, zeker niet als je in het ziekenhuis ligt. Toch kan een ziekenhuisopname best fijn

Nadere informatie

Informatieblad. Veilig en gezond werken. Lyme-ziekte. bron: website RIVM

Informatieblad. Veilig en gezond werken. Lyme-ziekte. bron: website RIVM Informatieblad Lyme-ziekte Veilig en gezond werken bron: website RIVM Wat u moet weten van tekenbeten en Lyme- ziekte Iedereen die op de één of andere manier met de natuur in aanraking komt, moet rekening

Nadere informatie

Waarom ik voor teken moet oppassen. Teken komen overal ter wereld voor

Waarom ik voor teken moet oppassen. Teken komen overal ter wereld voor Waarom ik voor teken moet oppassen Teken komen overal ter wereld voor 1 Teken behoren tot de familie van de spinachtigen en voeden zich met bloed. Om hun honger te stillen, kruipen ze bijvoorbeeld op muizen,

Nadere informatie

EHBébé ONGEVALLENGIDS VOOR KINDEREN TUSSEN 0 EN 3 JAAR

EHBébé ONGEVALLENGIDS VOOR KINDEREN TUSSEN 0 EN 3 JAAR EHBébé ONGEVALLENGIDS VOOR KINDEREN TUSSEN 0 EN 3 JAAR Bij baby s en peuters moet je vaak ogen op je rug hebben. Jammer genoeg ontsnappen ze al eens aan onze waakzame blik, soms met de nodige blutsen,

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw Wel en Weetjes ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw Wel en Weetjes ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw Wel en Weetjes ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer Driemaandelijkse nieuwsbrief Wijkgezondheidscentrum Wel en Wee tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Nadere informatie

20 april 2017 Belangrijke data. 2 Afronding van het overblijfgeld (herinnering voor na de meivakantie)

20 april 2017 Belangrijke data. 2 Afronding van het overblijfgeld (herinnering voor na de meivakantie) 20 april 2017 Belangrijke data 22 april t/m 7 mei: vakantie 8 mei : Hoofdluiscontroleweek mei: Commissie laatste schooldag 11 mei: MR vergadering 17 mei: Oversteekexamen groepen 5 19 mei: Spelletjesochtend

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie juli 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kamp 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Programma spelnamiddag 12

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw Wel en Weetjes ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer Driemaandelijkse nieuwsbrief Wijkgezondheidscentrum Wel en Wee tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Nadere informatie

Wijkgezondheidscentrum

Wijkgezondheidscentrum 1 Wijkgezondheidscentrum t Spoor vzw Nieuwsbrief oktober november december 2018 driemaandelijkse uitgave van wgc t Spoor vzw verstuurd naar onze patiënten 13de jaargang N 4 V.u Gert Devolder Guldensporenstraat

Nadere informatie

Infobrochure. 1. 9 maanden rond. Infomomenten over zwangerschap en geboorte. mensen zorgen voor mensen

Infobrochure. 1. 9 maanden rond. Infomomenten over zwangerschap en geboorte. mensen zorgen voor mensen Infobrochure 1. 9 maanden rond Infomomenten over zwangerschap en geboorte mensen zorgen voor mensen 2 Jij en je partner groeien naar de geboorte van je baby toe en willen je kindje de best mogelijke start

Nadere informatie

Eigenlijk is een tekenbeet geen. snuitvormig orgaan vol bloed. Zo

Eigenlijk is een tekenbeet geen. snuitvormig orgaan vol bloed. Zo Tekenbeten en. Bron: ARBO Geen echte beet. In OHV nr.77 heeft al eens iets gestaan over Lyme, maar onderstaand stuk is door artsen geschreven en is, met toestemming van de Arbo Management Groep te Utrecht,

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

EHBébé. Ongevallengids voor kinderen tussen 0 en 3 jaar

EHBébé. Ongevallengids voor kinderen tussen 0 en 3 jaar EHBébé Ongevallengids voor kinderen tussen 0 en 3 jaar Bij baby s en peuters moet je vaak ogen op je rug hebben. Jammer genoeg ontsnappen ze al eens aan onze waakzame blik, soms met de nodige blutsen,

Nadere informatie

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT 1 Dries BOSMANS jeugddienst Dirk SMITS schepen van jeugd Ann SCHRIJVERS schepen van sport Gudrun NIJS sportdienst Wim GORISSEN jeugd- en sportdienst Zet je

Nadere informatie

Onze kribbe is geopend van maandag tot vrijdag dit telkens van 07h.00 tot 17h.45.

Onze kribbe is geopend van maandag tot vrijdag dit telkens van 07h.00 tot 17h.45. Waarom dit huisreglement Graag willen we jullie via dit huisreglement een beetje wegwijs maken in onze krubbe Het Babyhuisje Dit zal jullie, zoon / dochter als ook helpen bij het verblijf in het Babyhuisje,

Nadere informatie

Talismanbulletin 23 april 2014

Talismanbulletin 23 april 2014 Talismanbulletin 23 april 2014 Beste ouders en verzorgers, Belangrijke data: Woensdag 23 april Zingen op het plein door groep 1, 2, 3 en 4 12.15 uur Vrijdag 25 april Afsluiting Cultuurmaand presentatie

Nadere informatie

Wanneer zijn teken actief. De periode dat ze voorkomen hangt sterk af van het weer. Van april tot september zijn ze zeker aanwezig.

Wanneer zijn teken actief. De periode dat ze voorkomen hangt sterk af van het weer. Van april tot september zijn ze zeker aanwezig. Teken Teken zijn kleine spinachtige beestjes die vooral in bomen en struiken zitten. Ze variëren in grootte van een halve tot enkele millimeters. Ze worden zelden groter dan een centimeter. Teken zijn

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

OK ZOMERBL -2014 2013

OK ZOMERBL -2014 2013 ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

Contentkalender Facebook campagne tekenbeten.be

Contentkalender Facebook campagne tekenbeten.be Contentkalender Facebook campagne tekenbeten.be Volg ons op www.facebook.com/tekenbeten : controleer, verwijder en volg op Belang campagne Plan je een bezoek aan de natuur? Fijn! Genieten van de natuur

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Het schooljaar loopt stilaan op zijn einde, de vakantie komt om het hoekje piepen en begin augustus is er natuurlijk weer ons spetterende zomerkamp! Onze leiding is al maandenlang

Nadere informatie

EHBO SETJE. Door

EHBO SETJE. Door EHBO SETJE. Door http://www.scoutatwork.nl EHBO. Eerste Hulp Bij Ongelukken. Aangezien scouting niet alleen bestaat uit het hangen op een bank maar er vaak activiteiten zijn die in de richting komen van

Nadere informatie

Uitgeverij Schoolsupport Thuis

Uitgeverij Schoolsupport  Thuis info schooljaar klas Dit ben ik! voornaam:........ naam:........... geboortedatum:.... gsm: e-mailadres:....... mijn juf/meester: In geval van nood bellen naar: naam:.... telefoon:.. Thuis voornaam:..

Nadere informatie

OPENDEURAVOND. presents ZOMER 2012 EEN ORGANISATIE VAN GEMEENTE & OCMW BESTUUR LIERDE. Speelpleinwerking JIL & JUL Lierde. Beste ouders en kinderen,

OPENDEURAVOND. presents ZOMER 2012 EEN ORGANISATIE VAN GEMEENTE & OCMW BESTUUR LIERDE. Speelpleinwerking JIL & JUL Lierde. Beste ouders en kinderen, Speelpleinwerking JIL & JUL Lierde presents ZOMER 2012 EEN ORGANISATIE VAN GEMEENTE & OCMW BESTUUR LIERDE Belgique België P.B.-P.P. 9570 Lierde BC 33922 Beste ouders en kinderen, Het is weer zover, binnenkort

Nadere informatie

[De Krant van ZUIDRAND]

[De Krant van ZUIDRAND] [De Krant van ZUIDRAND] {V o o r w o o r d} Laten we dit boekje geheel volgens de traditie starten met onze welgemeende nieuwjaarswens: Neem dit jaar de tijd! De tijd om je gedachten te vormen, de tijd

Nadere informatie

TIJDSTIP DOELGROEP TOPIC POST VOORBEELD AFBEELDING

TIJDSTIP DOELGROEP TOPIC POST VOORBEELD AFBEELDING Contentkalender Facebook campagne tekenbeten.be Volg ons op www.facebook.com/tekenbeten - Facebook TIJDSTIP DOELGROEP TOPIC POST VOORBEELD AFBEELDING 14/04/2018 18/04/2018 : controleer, verwijder en volg

Nadere informatie

[De Krant van ZUIDRAND]

[De Krant van ZUIDRAND] [De Krant van ZUIDRAND] {V o o r w o o r d} Dag Allemaal, Voor jullie ligt de najaars-editie van de nieuwsbrief van het wijkgezondheidscentrum. Je zal lezen over het vertrek van een aantal collega s en

Nadere informatie

Dermatologie. Lyme-borreliose / Ziekte van Lyme

Dermatologie. Lyme-borreliose / Ziekte van Lyme Dermatologie Lyme-borreliose / Ziekte van Lyme 1 Wat is Lyme-borreliose? Lyme-borreliose is een infectieziekte, die wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferi. Deze bacterie wordt op de mens

Nadere informatie

Er mag alleen gras in de grasbak. Op het parkeerterrein is een afvalplek voor ander groen afval (inhoud van plantenbakken en dergelijke).

Er mag alleen gras in de grasbak. Op het parkeerterrein is een afvalplek voor ander groen afval (inhoud van plantenbakken en dergelijke). Nieuwsbrief Welkom Hartelijk welkom bij Camping Het Waldhoorn. Uw vakantie kan beginnen. Ons team van enthousiaste medewerkers is u graag van dienst en doet zijn uiterste best het u naar de zin te maken.

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

KERNNIEUWS mei Gedicht:

KERNNIEUWS mei Gedicht: KERNNIEUWS mei 2019 E mail van de school: Website: cbsdekern@vcomog.nl www.cbsdekern.nl Gedicht: Vier de vrijheid alle dagen, ieder uur en elk moment, niet alleen voor wie het goed gaat, ook wie is teleurgesteld

Nadere informatie

Protocol tekenbeet. Adriaan Roland Holstschool Opgesteld: februari 2013

Protocol tekenbeet. Adriaan Roland Holstschool Opgesteld: februari 2013 Protocol tekenbeet Adriaan Roland Holstschool Opgesteld: februari 2013 Inhoud Inhoud... 2 Aanleiding... 3 De ziekte van Lyme in Nederland... 4 De teek... 5 Een tekenbeet... 5 Voorkomen van tekenbeten...

Nadere informatie

Wijkgezondheidscentrum

Wijkgezondheidscentrum België - Belgique P.B - P.P BC 30451 Wijkgezondheidscentrum t Spoor vzw juli augustus september 2014 driemaandelijkse uitgave van wgc t Spoor vzw verstuurd naar onze patiënten 8ste jaargang N 3 V.u Hendrik

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

Welkom. Welkom bij BIbelOtje. Zelfstandig kinderdagverblijf voor 22 kindjes

Welkom. Welkom bij BIbelOtje. Zelfstandig kinderdagverblijf voor 22 kindjes Welkom Welkom bij BIbelOtje Zelfstandig kinderdagverblijf voor 22 kindjes Algemene info Bij Bibelotje is uw kindje alle werkdagen van 7u30 tot 18u welkom! Een dagje spelen bij Bibelotje kost 25. Er wordt

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws augustus 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel

Nadere informatie

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR?

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Het is bijna kerst maar daarna gaan we alweer richting voorjaar. Gelukkig wordt het langzaamaan weer langer licht en komen de bloembollen

Nadere informatie

Welkom. in het kinderdagziekenhuis

Welkom. in het kinderdagziekenhuis Welkom in het kinderdagziekenhuis Beste ouders, Het kinderdagziekenhuis van GZA Ziekenhuizen campus Sint-Vincentius heet u van harte welkom. Uw kind komt weldra naar het kinderdagziekenhuis voor een onderzoek,

Nadere informatie

Informatie voor de patiënt. Dialyse en vakantie. Secretariaat nefrologie, tel: fax:

Informatie voor de patiënt. Dialyse en vakantie. Secretariaat nefrologie, tel: fax: Informatie voor de patiënt Dialyse en vakantie Secretariaat nefrologie, tel: 02 477 60 50 fax: 02 477 62 30 E-mail: vakantiedialyse@uzbrussel.be Vakantieplannen? Dialyse en toch op reis gaan? Gelukkig

Nadere informatie

OK ZOMERBL

OK ZOMERBL ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

THUISOPVANG ZIEKE KINDEREN. Huishoudelijk reglement

THUISOPVANG ZIEKE KINDEREN. Huishoudelijk reglement THUISOPVANG ZIEKE KINDEREN Huishoudelijk reglement Enkele voorwaarden over de opvang bij jou thuis 1. Opvang voor zieke kindjes tot 12 jaar. Onze dienst organiseert opvang voor zieke kinderen tussen 0

Nadere informatie

Havelter Schapendrift 22, 7971 BC Havelte tel:

Havelter Schapendrift 22, 7971 BC Havelte tel: Mei 2017 Nieuwsbrief Havelter Schapendrift 22, 7971 BC Havelte tel: 0521-227521 e-mail: bosrank@talentwesterveld.nl Agenda 2 mei Tentoonstelling project WO2 3 mei Herdenking bij de kazerne groep 8 5 mei

Nadere informatie

Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar

Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar 2015-2016 De voor- en naschoolse kinderopvang wordt georganiseerd door de VZW Ouderraad Pieter Vanhoudt Koersel en is enkel toegankelijk voor de schoolgaande

Nadere informatie

Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar

Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar 2014-2015 De voor- en naschoolse kinderopvang wordt georganiseerd door de VZW Ouderraad Pieter Vanhoudt Koersel en is enkel toegankelijk voor de schoolgaande

Nadere informatie

Chronische pijn: activiteitendagboek. informatie voor patiënten

Chronische pijn: activiteitendagboek. informatie voor patiënten Chronische pijn: activiteitendagboek informatie voor patiënten 2 BELANGRIJKE GEGEVENS Dit is de agenda van:.................................................. Mijn doelstellingen zijn: Medicatieschema uur

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Het schooljaar loopt stilaan op zijn einde, de vakantie komt om het hoekje piepen en begin augustus is er natuurlijk weer ons spetterende zomerkamp! Onze leiding is al maandenlang

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis

Patiënteninformatie. Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Patiënteninformatie Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Inhoud Welkom op onze dienst... 3 Wie zijn we en wat doen we?... 3 Voorstelling van het multidisciplinair team... 3 Afspraak en openingsuren...

Nadere informatie

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Poets

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Poets TRAVANT CAW Antwerpen Onthaalbrochure Poets TRAVANT CAW Antwerpen Poets Blindestraat 6 8 2000 Antwerpen (telefoonnummer) (e-mailadres) 1 Welkom! Je bent gestart bij Travant Poets. Heb je vragen over je

Nadere informatie

Infectiepreventie in het ziekenhuis: 9 praktische tips voor patiënten met CF

Infectiepreventie in het ziekenhuis: 9 praktische tips voor patiënten met CF Infectiepreventie in het ziekenhuis: 9 praktische tips voor patiënten met CF informatie voor patiënten Regelmatige controles in het mucoviscidose referentiecentrum zijn onontbeerlijk. Een ziekenhuis is

Nadere informatie

Aralea vzw kinderboerderij Mikerf Mikhof 25 2930 Brasschaat Tel/fax 03/663.77.16 kinderboerderij@aralea.be. Boerderijweken 2015

Aralea vzw kinderboerderij Mikerf Mikhof 25 2930 Brasschaat Tel/fax 03/663.77.16 kinderboerderij@aralea.be. Boerderijweken 2015 Aralea vzw kinderboerderij Mikerf Mikhof 25 2930 Brasschaat Tel/fax 03/663.77.16 kinderboerderij@aralea.be Boerderijweken 2015 Inhoud hoofdstuk Inleiding Dagindeling 1 Wat meebrengen.. 2 Wat breng je niet

Nadere informatie

Vanuit de ouderraad.

Vanuit de ouderraad. Juni 2013 Vakantie Wat gaat een jaar toch snel voorbij! Een jaar waarbij weer veel is gebeurd. We hebben met z'n allen hard gewerkt en we mogen trots zijn op onze leerlingen, het personeel en de school.

Nadere informatie

Steeds meer warme dagen

Steeds meer warme dagen Warme dagen Steeds meer warme dagen Verandering van klimaat: Toename aantal warme dagen (>25 C) Meer, langere en intensere hittegolven Gezondheidsrisico s Wie is extra kwetsbaar? Kwetsbare doelgroepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Welkom. Wij als team-waldhoorn heten u van harte welkom. En wensen u een fantastische vakantie!

Nieuwsbrief. Welkom. Wij als team-waldhoorn heten u van harte welkom. En wensen u een fantastische vakantie! Nieuwsbrief Welkom Hartelijk welkom bij Camping Het Waldhoorn. Uw vakantie kan beginnen. Ons team van enthousiaste medewerkers is u graag van dienst en doet zijn uiterste best het u naar de zin te maken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 juni 2016

Nieuwsbrief 28 juni 2016 Nieuwsbrief 28 juni 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), De afgelopen twee weken hebben we op school het verlies van Wim van der Struik met elkaar gedeeld. Op een ingetogen en fijne manier hebben we in

Nadere informatie

Verpleegafdeling interne geneeskunde

Verpleegafdeling interne geneeskunde Verpleegafdeling interne geneeskunde Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling voor interne geneeskunde. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten,

Nadere informatie

DIERENBOS WELKOMSTFEEST

DIERENBOS WELKOMSTFEEST MAANDAG 24 APRIL 10:00 uur 11:00 uur KNUTSELEN naar de knutselclub van vandaag. Wat we gaan maken is een verrassing. Kom jij ook? 11:30 uur 12:00 uur HOCKEY Hoe goed kan jij hockeyen? Kom het testen en

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer Wel en Weetjes

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer Wel en Weetjes qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw Wel en Weetjes ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer Driemaandelijkse nieuwsbrief Wijkgezondheidscentrum Wel en Wee tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren!

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren! 1. Pedagogische studiedag VRIJAF Op woensdag 1 juni zitten onze juffen en meesters voor de laatste keer dit schooljaar op de schoolbanken ;-) en hebben de kinderen een dagje vrij om nog eens heerlijk te

Nadere informatie

[De Krant van ZUIDRAND]

[De Krant van ZUIDRAND] [De Krant van ZUIDRAND] {V o o r w o o r d} Ondertussen is het een goede gewoonte aan het worden: het voorjaar trekt zich op gang en je wijkgezondheidscentrum komt aanzetten met leesvoer over beweging.

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Het gemeentebestuur van Londerzeel werkt samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw om in verschillende basisscholen de voor en naschoolse opvang

Nadere informatie

PEERDSBOS KIDS & TIENERS ZOMER 2016

PEERDSBOS KIDS & TIENERS ZOMER 2016 PEERDSBOS KIDS & TIENERS ZOMER 2016 Peerdsbos? Peerdsbos is een groot speelplein gelegen in het groen in Brasschaat. Speelplein Peerdsbos heeft drie werkingen: kleuters (4-5 jaar), kids ( 6-12 jaar) en

Nadere informatie

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

WAT EEN OUDER VAN EEN SPEELPLEINKIND HOORT TE WETEN

WAT EEN OUDER VAN EEN SPEELPLEINKIND HOORT TE WETEN 1 WAT EEN OUDER VAN EEN SPEELPLEINKIND HOORT TE WETEN WERKINGSDAGEN Week 1 : 1/07 5/07 Week 2: 8/07 12/07 Week 3: 15/07 19/07 Week 4: 22/07 26/07 uitstap op 26/07 Het speelplein is gesloten van 29/07 t.e.m.

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker?

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker? Zo woont Mo Wie beslist of Mo in België mag blijven? Een speciale dienst in Brussel zoekt uit of Mo en haar familie in België mogen blijven of niet. De mensen van de speciale dienst luisteren naar het

Nadere informatie

Teken en de ziekte van Lyme Vragen & Antwoorden Informatie over teken en de ziekte van Lyme

Teken en de ziekte van Lyme Vragen & Antwoorden Informatie over teken en de ziekte van Lyme Teken en de ziekte van Lyme Vragen & Antwoorden Informatie over teken en de ziekte van Lyme Een tekenbeet is meestal onschuldig, maar kán u ziek maken als de teek langer dan 24 uur op uw huid zit. Geef

Nadere informatie

PIJN BIJ KINDEREN AU AU PIJN IS NIET FIJN!

PIJN BIJ KINDEREN AU AU PIJN IS NIET FIJN! PIJN BIJ KINDEREN AU AU PIJN IS NIET FIJN! 978 Welkom op de Kinderafdeling Au Au Pijn is niet fijn!, deze folder gaat over pijn. Pijn is heel vervelend en soms ook moeilijk te begrijpen. We proberen je

Nadere informatie

EHBO verrijkingsstof. Opdracht Handhygiëne. Voordat je eerste hulp uitvoert bij een kind is het van belang dat je je handen zorgvuldig wast.

EHBO verrijkingsstof. Opdracht Handhygiëne. Voordat je eerste hulp uitvoert bij een kind is het van belang dat je je handen zorgvuldig wast. EHBO verrijkingsstof Opdracht Handhygiëne Voordat je eerste hulp uitvoert bij een kind is het van belang dat je je handen zorgvuldig wast. 1. Ga voor deze opdracht kijken naar de afbeelding Handhygiëne.

Nadere informatie

Nederrij 133 2200 Herentals t 014 24 61 11. Weg met pijn... Want pijn is niet fijn!!! Informatieboekje voor kinderen en hun ouders

Nederrij 133 2200 Herentals t 014 24 61 11. Weg met pijn... Want pijn is niet fijn!!! Informatieboekje voor kinderen en hun ouders Nederrij 133 2200 Herentals t 014 24 61 11 www.azherentals.be Weg met pijn... Want pijn is niet fijn!!! Informatieboekje voor kinderen en hun ouders Dag Bert, welkom op de kinderafdeling Ik zal je iets

Nadere informatie

Voor- en naschoolse kinderopvang

Voor- en naschoolse kinderopvang Voor- en naschoolse kinderopvang Geachte ouders, Naast het toezicht van de leerkrachten voorziet de school een bijkomende BETALENDE kinderopvang waar uw kind gebruik kan van maken. s morgens vanaf 6u30

Nadere informatie

Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie!

Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie! Van 16 december tot 20 december 2013 Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas:

Nadere informatie