Vlierpraatjes

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vlierpraatjes"

Transcriptie

1 Vlierpraatjes Mededelingen van de school Week van de mediawijsheid. In het kader van mediawijsheid geven de leerkrachten in iedere groep een les uit de serie Nationaal Media Paspoort! In elke klas staat het thema tijd centraal (houd de klok in de gaten). Het gaat hierbij om de tijdsbeleving op tablets, smartphone en televisie. Hoe ervaren kinderen dit en hoe kijken ouders hier tegenaan? Het kan zijn dat uw kind een opdracht mee naar huis krijgt met daarbij een brief, waarin onder andere wordt verwezen naar een vorige les, deze lessen hebben de kinderen echter niet gehad. De les van deze week is bedoeld als een kennismakingsles uit de serie Nationaal Media Paspoort. Leuk om te weten: uit onderzoek is gebleken dat ook kinderen een kritische mening hebben over het gebruik van smartphone en tablets van hun ouders. Dit kan leuke gesprekken opleveren ;) Groetjes mediawijsheid werkgroep Inschrijving BSO de Vlier van start Na de kerstvakantie zal BSO de Vlier haar deuren openen. Vanaf maandag 8 januari 2018 biedt Spring Kinderopvang in nauwe samenwerking met basisschool de Vlier voorschoolse, tussenschoolse en naschoolse opvang aan. Kinderen in de leeftijd van 4-13 jaar zijn van harte welkom op maandag, dinsdag en donderdag van 7.30 uur tot 8.30u en van uur tot 18.30uur. De opvang vindt tijdens schoolweken plaats in school. De opvangruimte grenst aan het schoolplein, is helemaal opnieuw ingericht en beschikt over veel speel-, spel- en

2 knutselmateriaal waardoor er een afwisselend en uitdagend activiteitenaanbod kan worden geboden. Hierbij wordt goed gekeken naar de interesses en behoeften van kinderen. Pedagogisch medewerker Anke van Bussel, een zeer ervaren pedagogisch medewerker die eerder werkzaam was op KDV Okapi en BSO de Zeespiegel, zal het vaste gezicht op de BSO worden. In de vakanties worden de kinderen opgevangen op BSO de Zeespiegel (Rietven 1). Mocht u gebruik willen maken van deze opvang dan kunt u uw kind(eren) nu inschrijven. U kunt daarvoor contact opnemen met de klantenservice van Spring Kinderopvang: Tel.: klantteam4@spring-kinderopvang.nl. Op de website van Spring kunt u ook veel informatie terugvinden: Op donderdag 21 december om uur zal de BSO officieel geopend worden. Wij kijken er naar uit en hopen u dan in onze nieuwe BSO te ontmoeten. Komt u een kijkje nemen? Met vriendelijke groet, Marianne Peeters Manager Kindcentrum Spring Kinderopvang mpeeters@spring-kinderopvang.nl Mogelijke staking 12 december Wellicht hebt u via de media gehoord dat er weer acties komen in het primair onderwijs. Graag geven wij u meer informatie over de aanleiding voor deze acties. Leraren, schoolleiders en schoolbestuurders in het primair onderwijs waren teleurgesteld over het regeerakkoord van Rutte III. Het nieuwe kabinet investeert weliswaar in het primair onderwijs, maar die investeringen zijn niet hoog genoeg en komen veel te laat. Het kabinet wil bijvoorbeeld pas vanaf 2021 voldoende in de werkdruk investeren. Met Prinsjesdag werd al bekend dat er 270 miljoen euro beschikbaar komt voor het moderniseren van de arbeidsvoorwaarden, terwijl het PO-front heeft berekend dat er 900 miljoen nodig is om een eerste goede stap te zetten om de salarissen van de leraren gelijk te trekken met het salaris van docenten in het voortgezet onderwijs. Voorlopig lijkt het bij 270 miljoen te blijven en dat is niet voldoende om in de toekomst genoeg goede leraren te blijven trekken om het onderwijs voor uw kinderen op peil te houden. Daarnaast heeft het kabinet ook een bezuiniging op onderwijs aangekondigd. Vanaf 2021 gaat het voor het primair onderwijs jaarlijks om 61 miljoen euro. Wij waren hier onaangenaam door verrast. De minister heeft aangegeven dat hij deze bezuiniging zo min mogelijk wil laten neerslaan op het onderwijs in de klas. Het is echter de vraag waar het geld dan vandaan moet komen. Het primair onderwijs heeft de afgelopen jaren bezuiniging op bezuiniging gestapeld zien worden, met tekorten tot gevolg. Iedere bezuiniging wordt onherroepelijk gevoeld in de school.

3 De organisaties die samenwerken in het PO-front hebben op 7 november een gesprek gevoerd met de nieuwe minister van Onderwijs, Arie Slob. De samenwerkende onderwijsorganisaties hebben daarbij een ultimatumbrief voor nieuwe acties overhandigd aan de minister. Ze verwachten uiterlijk in de week van 5 december een antwoord van Slob op de vraag hoe het kabinet 1,4 miljard euro vrijspeelt om het salaris in het primair onderwijs te verhogen en de werkdruk te verlagen. Zo niet, dan volgt er op 12 december een landelijke staking. Iedere werknemer in Nederland heeft op basis van het stakingsrecht het recht om het werk neer te leggen. Meestal protesteren werknemers dan tegen hun werkgever. Het is in Nederland vrij uniek dat werkgevers en werknemers samen optrekken bij acties. In het primair onderwijs doen we dat nu wel, omdat de nood nog steeds hoog is. De actiegroep van leraren PO in Actie, de vakbonden en de sectororganisatie PO-Raad werken hierbij samen met onder de naam PO-front. Wat betekent dit voor onze school? De stakingsbereidheid in het team van de Vlier is groot. Mocht er in de week van 5 december geen positief antwoord komen van minmister Slob dan is de kans heel groot dat de school dicht gaat op dinsdag 12 december. U moet dan zelf voor uw kinderen die op school zitten opvang gaan regelen. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Sinterklaas 2017 Vandaag hebben de kinderen een brief meegekregen over het zetten van de schoen. Dit is op woensdag 29 november. Op 5 december komen alle kinderen om 8.30 uur samen in de aula. Sinterklaas en zijn Pieten worden dan welkom geheten. Om 9.00 uur begint de surprise in de groepen 6 t/m 8. Sinterklaas bezoekt dan de groepen 1 t/m 3. Ook brengt hij een bezoek aan de peuterspeelzaal. Om uur is er aulaprogramma voor de groepen 4, 4/5 en 5. Om verzamelen alle kinderen zich weer in de aula voor het afscheid van Sinterklaas. Om uur zijn alle kinderen uit. s Middags zijn de kinderen vrij. Studiedag 6 december Op woensdag 6 december zijn de kinderen vrij. Het team heeft dan een studiedag. Rapporten Op donderdag 30 november gaan de 1 e rapporten mee voor de groepen 3 t/m 7. In principe volgen er geen gesprekken omdat de 1 e gesprekken in de week van 7 t/m 10 november hebben plaatsgevonden.

4 Extern In deze rubriek plaatsen wij teksten die naar school gestuurd zijn, met het verzoek deze op te nemen in de Vlierpraatjes. De school draagt geen verantwoording voor eventuele fouten die hierin staan. Stichting Tienerhuis Stichting Tienerhuis en Skatepark is een plek voor de jeugd vanaf groep 6. Hier kun je met vrienden langs komen en je eigen ding doen, maar je kunt ook komen wanneer er iets wordt georganiseerd. Misschien ken je ons al van het Skatepark en kom je hier regelmatig steppen. Of misschien kom je al weleens naar de Tienerdisco, of ken je ons helemaal niet. Dan zullen we eens vertellen wat we allemaal doen. Onze stichting heeft een Tienerhuis en een Skatepark. Het Skatepark zal in de winter niet meer zo vaak open zijn, omdat het te glad is. Maar we hebben ook nog het Tienerhuis. Het Tienerhuis zal open zijn wanneer het skatepark dat niet is. Binnen bij het Tienerhuis kun je poolen, darten, tafelvoetbal, gamen en nog veel meer. Al deze activiteiten kun je doen, wanneer je in bezit bent van een pasje. Naast dat je met vrienden binnen kunt lopen, hebben we ook activiteiten. Onze grootste activiteit is de tienerdisco, deze is op elke eerste vrijdag van de maand. De volgende Tienerdisco is dan ook op 1 december met als thema Sinterklaas. Daarnaast hebben we ook meidenavonden en een jongens club. Maar we zijn op zoek naar nog meer leuke ideeën en misschien kun je ons daarbij helpen! Ben jij 10 jaar of ouder en heb je weleens gehoord van het Tienerhuis of ben je er zelfs al een keer geweest. Dan willen we graag jullie mening en ideeën horen! Wanneer je de vragenlijst invult kun je een bol.com cadeaubon winnen als bedankje. Link vragenlijst: Wil je meer weten over het Tienerhuis dan kun je kijken op onze website of op onze facebookpagina.

5 Cursus Mindfulness voor jonge ouders Heb je ook wel eens het gevoel dat je geleefd word. Pas als de kinderen naar bed zijn komt er een beetje rust waarin je dan nog van alles moet of wilt doen. De hele dag ben je bezig met de behoeften van je kinderen. Hebben ze goed gegeten en gedronken, zijn ze gezond, gelukkig en uitgerust, hebben ze schone kleren aan en de gymtas mee naar school? Daarnaast heb je misschien ook nog een leuke baan en wil je aandacht besteden aan je partner. Waar vind jij de rust binnen je jonge gezin? Momenten van inspanning vragen om momenten van ontspanning. Maar wanneer en hoe? Het leven kan een stuk gemakkelijker worden als je beseft dat je gedachten geen feiten zijn. Wil je ook leren hoe jij de rust en tijd kunt vinden binnen je jonge gezin? Meld je dan nu aan voor de cursus Mindfulness voor jonge Ouders! Of neem een kijkje op onze website van de Zorgboog voor meer informatie over deze cursus. De verandering die jij zoekt zit altijd in jezelf. Tijd voor jezelf nemen is het begin! Wanneer? Maandag 4, 11 en 18 december en 8 en 15 januari 2018 van :30 uur (5 bijeenkomsten). Waar? Helmond, wijkgebouw Generaal Snijdersstraat 58. Kosten? Ben je lid van Zorgboogextra, dan betaal je 97. Ben je geen lid van Zorgboogextra? Dan betaal je 107. Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Zorgboog Cursussen & Diensten via Voor overige vragen kunt u zich wenden tot de afdeling PR & Communicatie van De Zorgboog, telefoon (0492) Agenda : 1 e rapport groepen 3 t/m : Groepen 1 en 2 vrij : Sinterklaasviering tot uur. Alle kinderen zijn daarna vrij : Studiedag team. Alle kinderen zijn vrij :

dbos Wel het doel, niet het middel

dbos Wel het doel, niet het middel Info Nr. 8 Beste ouders, bij deze Info 8. Dinsdag 5 december 2017 dbos Het is u vast niet ontgaan, De Vliet heeft er een bibliotheek op school bij! Vanaf september zijn we van start gegaan in een lokaal

Nadere informatie

Jaargang 28 nr Van directie. Beste ouders/verzorgers,

Jaargang 28 nr Van directie. Beste ouders/verzorgers, Jaargang 28 nr. 4 24-11-2017 Van directie Beste ouders/verzorgers, Hoor wie klopt daar kinderen? Hoor wie klop daar zachtjes tegen het raam? Regen? Ja dat kan, want dat hebben wij genoeg! Een Piet? Vast

Nadere informatie

t Korenpraatje Van de directie Basisschool De Korenaar Rector Heuvelsstraat AN Helmond Op de agenda Belangrijke mededeling

t Korenpraatje Van de directie Basisschool De Korenaar Rector Heuvelsstraat AN Helmond Op de agenda Belangrijke mededeling Nieuwsbrief van vrijdag 24 november 2017 nummer: 6 t Korenpraatje Basisschool De Korenaar Rector Heuvelsstraat 4 5704 AN Helmond 0492-511604 Van de directie Stand van zaken acties primair onderwijs Beste

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sint op De Troubadour

Nieuwsbrief. Sint op De Troubadour Nieuwsbrief Schooljaar 2017-2018 - nummer 07 - december 2017 Sint op De Troubadour Sinterklaas heeft aangegeven ons Kindcentrum ook dit jaar weer te vereren met een bezoek op dinsdag 5 december. We verwachten

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 13. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel?

Agenda: Schooljaar Nr. 13. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Schooljaar 2017-2018 Nr. 13 IKC Nieuwsbrief Op dinsdag 21 november is de eerste IKC nieuwsbrief verstuurd. Deze nieuwsbrief is specifiek voor de ouders van de drie QliQ scholen in Mierlo-Hout en heeft

Nadere informatie

Studie tweedaagse van de Stichting Haarlem Schoten was leerzaam en leuk!

Studie tweedaagse van de Stichting Haarlem Schoten was leerzaam en leuk! NUMMER 5 JAARGANG 32 17-11-2017 Belangrijke data Vrij. 17 november 17 Za. 18 november 17 27 november tm 1 december 17 Sintversiering ophangen vanaf 15.00 uur, ouderhulp gezocht! Aankomst Sinterklaas Deze

Nadere informatie

Leesmij. Mededelingen van de school. Jaargang 17, nummer 11 Helmond, 14 februari 2017

Leesmij. Mededelingen van de school. Jaargang 17, nummer 11 Helmond, 14 februari 2017 Leesmij Jaargang 17, nummer 11 Helmond, 14 februari 2017 Mededelingen van de school Eerste rapport Het eerste rapport gaat a.s. vrijdag (17 februari) mee naar huis. De ouderavonden zijn op maandag 20 en

Nadere informatie

Vlierpraatjes

Vlierpraatjes Vlierpraatjes 8 21-12 - 2017 Mededelingen van de school Buitenschoolse opvang Kindcentrum de Vlier De samenwerking tussen Spring Kinderopvang en basisschool de Vlier wordt versterkt. Basisschool de Vlier

Nadere informatie

Nieuwsbrief, uitgave van OBS De Hoekstee, schooljaargang 18, nr

Nieuwsbrief, uitgave van OBS De Hoekstee, schooljaargang 18, nr Nieuwsbrief, uitgave van OBS De Hoekstee, schooljaargang 18, nr. 4. 01-12-2017. BELANGRIJKE DATA: 04-12 : Surprise kijkmiddag. 16. 00 17. 00 uur. 05-12 : Sinterklaasfeest, ochtend. s Middags alle leerlingen

Nadere informatie

PBS les van de week. In de hoeken. Ik speel samen Ik speel in de gekozen hoek Ik gebruik het materiaal waarvoor het bedoeld is. Basisverwachtingen

PBS les van de week. In de hoeken. Ik speel samen Ik speel in de gekozen hoek Ik gebruik het materiaal waarvoor het bedoeld is. Basisverwachtingen Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op vrijdag 15 dec 2017. De nieuwsbrief staat op onze site www.kompasassen.nl. PBS les van de week De les die vanaf 11 december

Nadere informatie

Het Toermalijntje /2018 nummer 07

Het Toermalijntje /2018 nummer 07 Het Toermalijntje 01-12-2017 2017/2018 nummer 07 AGENDA Dinsdag 5 december Sinterklaasviering 12.00 uur vrij. Vrijdag 8 december versiermiddag kerst 13.15 tot 15.15 uur. Dinsdag 12 december (waarschijnlijk)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6. Schooljaar , vrijdag 24 november 2017

Nieuwsbrief 6. Schooljaar , vrijdag 24 november 2017 Nieuwsbrief 6 Schooljaar 2017-2018, vrijdag 24 november 2017 Goed verlicht op pad! Bericht van de verkeerscommissie. Op woensdagochtend 15 november hebben de kinderen van groep 5 tot en met 8 elkaars fietsen

Nadere informatie

Jozefschoolnieuws. Vooraankondiging staking 12 december. Wij leren niet voor school maar voor het leven

Jozefschoolnieuws. Vooraankondiging staking 12 december. Wij leren niet voor school maar voor het leven 1 december 2017 Jozefschoolnieuws Vooraankondiging staking 12 december Via de media heeft u waarschijnlijk al vernomen, dat er opnieuw acties in voorbereiding zijn in het primair onderwijs. Het nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 Week 48

Nieuwsbrief 12 Week 48 Nieuwsbrief 12 Week 48 Nieuwbouw IKC Groenland in beslissende fase De afgelopen maanden is er door het projectteam hard gewerkt aan de verdere uitwerking van de nieuwe school. Inmiddels zijn de bouwkundige

Nadere informatie

Welkom op school. De Bijbelverhalen in de komende tijd.

Welkom op school. De Bijbelverhalen in de komende tijd. nummer 4 30-11-2017 Schepersweg 8a 3621 JK Breukelen Tel. 0346-261627 e-mail:directie.schepershoek@vechtstreekenvenen.nl www.schepershoek.nl Van harte welkom bij het lezen van deze nieuwsbrief. U ontvangt

Nadere informatie

jaargang nummer 6 15 november 2017

jaargang nummer 6 15 november 2017 jaargang 2017-2018 nummer 6 15 november 2017 Belangrijke data 20/11 t/m 24/11 vijftien minuten gesprekken voor de groepen 8 21/11 MR + OR vergadering 29/11 Groepen 5 t/m 8: surprises klaar en in de aula

Nadere informatie

Weekbericht. Vandaag vierden we de eerste Advent.

Weekbericht. Vandaag vierden we de eerste Advent. Postadres: Bezoekadres: Postbus 2147 Lindenlaan 336 1180 EC Amstelveen 1185 NK Amstelveen Weekbericht Schooljaar 2017 2018 4 december 2017 Agenda Maandag 4 december Viering 1 ste advent Dinsdag 5 december

Nadere informatie

Nummer februari 2017

Nummer februari 2017 Nummer 10.11 16 februari 2017 Sint Trudo Info Pagina WELKOM Lotte Bloks stroomt in bij Juf Jeanne en Juf Lia. Hartelijk welkom op de Trudoschool! WELKOM 1 KOOKWORKSHOP NA SCHOOLTIJD 2 VERLOF 2 RAPPORTEN

Nadere informatie

Schooljaar: Nummer: 27 Datum: 29 maart 2018

Schooljaar: Nummer: 27 Datum: 29 maart 2018 Schooljaar: 2017-2018 Nummer: 27 Datum: 29 maart 2018 VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, Ik wil deze nieuwsbrief inleiden met een serieus en officieel bericht. Het college van bestuur van INOS heeft

Nadere informatie

25 december t/m 5 januari 2018: Kerstvakantie 8 januari 1 e lesdag na de kerstvakantie

25 december t/m 5 januari 2018: Kerstvakantie 8 januari 1 e lesdag na de kerstvakantie Belangrijke data 28 november 18.00 uur Schoen zetten gr 1 t/m 4 28 november Robotles groep 1 t/m 8 1 december Pietenochtend gr 1 t/m 4 4 december Alie Veenstra (schoolverpleegkundige) op school 5 december

Nadere informatie

Handleiding voor schoolbesturen bij acties van novemberdecember

Handleiding voor schoolbesturen bij acties van novemberdecember Handleiding voor schoolbesturen bij acties van novemberdecember 2017 Op dinsdag 12 december zal waarschijnlijk door medewerkers in het primair onderwijs in Nederland worden gestaakt. De organisaties die

Nadere informatie

Kalender april april 20 april 22 t/m 25 en 28 april 23 april t/m 4 mei

Kalender april april 20 april 22 t/m 25 en 28 april 23 april t/m 4 mei Nieuwsbrief 2017-2018 Nr. 15 3 april 2018 Jenaplan Hoe doen we dat in school? Er is een ritmisch weekplan waarin samen werken, samen spelen, samen spreken en samen vieren elkaar afwisselen. Kinderen leren

Nadere informatie

MAANDMEMO december 2017

MAANDMEMO december 2017 MAANDMEMO december 2017 Beste ouder(s),verzorger(s), Dit is alweer de laatste nieuwsbrief in 2017. Volgende week is de sinterklaasviering en al snel staan de kerstdagen en de jaarwisseling voor de deur.

Nadere informatie

Vlierpraatjes

Vlierpraatjes Vlierpraatjes 1. 07-09 - 2017 Mededelingen van de school Start van het schooljaar Het nieuwe schooljaar 2017-2018 is inmiddels weer gestart. De nieuwe kinderen in onze groepen 1 en de kinderen die van

Nadere informatie

Handleiding voor schoolbesturen bij de staking op 12 december

Handleiding voor schoolbesturen bij de staking op 12 december Handleiding voor schoolbesturen bij de staking op 12 december Op dinsdag 12 december wordt door medewerkers in het primair onderwijs in Nederland gestaakt. De organisaties die verenigd zijn in het PO-Front

Nadere informatie

Pandelaa tje 10 februari 2017 Nr:1334

Pandelaa tje 10 februari 2017 Nr:1334 Pandelaa tje 10 februari 2017 Nr:1334 Kalender Jarigen Week 7 Week 8 Week 9 Week 10 Week 11 Dinsdag 14 februari Adviesgesprekken 8 e -jaars Donderdag 16 februari Bestuursvergadering Woensdag 22 februari

Nadere informatie

Nummer november december 5 december 6 december 12 december 12 december 12 december 13 december AMBASSADEUR MBO

Nummer november december 5 december 6 december 12 december 12 december 12 december 13 december AMBASSADEUR MBO Nummer 11.6 28 november 2017 Sint Trudo Info Pagina AMBASSADEUR MBO 1 LAMPIONNENOPTOCHT 2 VOORAANKONDIGING AFWEZIGHEID 2 OUDERPANEL 2 STAKING 2 SINT OP SCHOOL 3 MEDIAWIJSHEID 3 MEDIAMASTERS 3 BERICHT VAN

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 14. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Ready to Rock

Agenda: Schooljaar Nr. 14. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Ready to Rock Schooljaar 2018-2019 Nr. 14 Ready to Rock Een muziekproject waarbij kinderen uit groep 6 t/m 8 na school, maar wel op school, een instrument leren bespelen. Doel van deze lessen: kinderen gratis kennis

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 24-11-2017 Kalenderactiviteiten september-oktober 4 december Ontvangst Sinterklaas, groepsbezoeken Sinterklaas 5 december Groepsbezoeken Sinterklaas 6 december Studiedag, alle kinderen zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwe schooljaar. Concert wijkmuziekschool. 16 juni 2017

Nieuwsbrief. Nieuwe schooljaar. Concert wijkmuziekschool. 16 juni 2017 16 juni 2017 Nieuwsbrief Nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Wij zijn dit nieuwe schooljaar volop aan het inrichten en willen daarin elke dag een beetje beter zijn. Na een analyse

Nadere informatie

Nummer februari 2019

Nummer februari 2019 Nummer 20 28 februari 2019 De agenda staat op onze website www.spectrumpeize.nl Kijk daar ook voor de vakanties en de vrije dagen. Maandag 03 juni onderwijsdag, leerlingen vrij Dinsdag 11 juni teamdag,

Nadere informatie

Agenda

Agenda WEEKBRIEF 4 t/m 8 december 2017 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Agenda Maandag 4 december BOKSLESSEN, groep

Nadere informatie

SINTERKLAAS IS WEER IN HET LAND!!

SINTERKLAAS IS WEER IN HET LAND!! Roerdompstraat 76 6601DL Wijchen Jaargang 27 No. 12 24 november 2017 Inforedactie: Thea Wilbrink Tel: (024) 6452881 Paulusschool Tel: (024) 6415783 Noorderlicht E-mail: directie-paulus@kansenkleur.nl Thea.Wilbrink@kansenkleur.nl

Nadere informatie

LEZERSNIEUWS Kerst op basisschool Het Veldhuis met herdertjesoptocht Geplaatst op 7 december 2017

LEZERSNIEUWS Kerst op basisschool Het Veldhuis met herdertjesoptocht Geplaatst op 7 december 2017 Veldpost Nieuwsbrief van Het Veldhuis 7 december 2017 Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Internet verbinding en ICT migratie Het Veldhuis in kerstsfeer Pedagogisch Klimaat Staking 12 december 2017 Herdertjestocht

Nadere informatie

Samen goed voor elkaar!

Samen goed voor elkaar! Nieuwsbrief 1 17 november 2017 Driewekelijkse Nieuwsbrief van de St. Maartenschool In deze nieuwsbrief Samen goed voor elkaar! Wat wilde u worden Later als je groot bent? Mooie opkomst informatieve avond

Nadere informatie

12 december Onderzoek: Tweede landelijke lerarenstaking

12 december Onderzoek: Tweede landelijke lerarenstaking 12 december 2017 Onderzoek: Tweede landelijke lerarenstaking Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 55.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online

Nadere informatie

17 november 2017

17 november 2017 1373 www.clarafabriciusschool.nl 17 november 2017 21 en 23 november Oudergesprekken groep 1 t/m 8 24 november 8.45 uur - Podiumochtend groep 5/7 30 november 18.45-20.45 uur: Scholenmarkt voor ouders groep

Nadere informatie

Staking. In dit nummer: Belangrijke data maart

Staking. In dit nummer: Belangrijke data maart Eexterbasisschool Anemoonstraat 1 9679 EL Scheemda Postbus 60 9679 ZH Scheemda 0597 592917 eexterbasisschool@sooog.nl Nieuwsbrief Staking maart 2019 In dit nummer: Staking 1 Bibliotheek bezoek groep 1

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda SCHOOLJAAR NR. 7, JULI Vrijdag AGENDA 8 juli t/m vrijdag 19 augustus Zomervakantie (onderwijs)

NIEUWSBRIEF. Agenda SCHOOLJAAR NR. 7, JULI Vrijdag AGENDA 8 juli t/m vrijdag 19 augustus Zomervakantie (onderwijs) KINDEROPVANG Topaas 18 2719 VD Zoetermeer 079 3620035 opvang@ikcdeedelsteen.nl DALTONONDERWIJS Sieraadlaan 100 2719 SN Zoetermeer 079 3617629 onderwijs@ikcdeedelsteen.nl NIEUWSBRIEF www.ikcdeedelsteen.nl

Nadere informatie

Agenda. Woe Wegbrengen schoendozen Vr 1-12 Nieuwsbrief 12

Agenda. Woe Wegbrengen schoendozen Vr 1-12 Nieuwsbrief 12 24-09 -20 17 25 e ja argang Nummer 11 Reda cti e : Ouderr aad Eindredac tie: M arcel Prin s jozefscho ol@laur entiuss t ichting.nl ACTIE SCHOENMAATJES Volgende week woensdagochtend worden de dozen van

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Leesmij. Schoolfruit. Jaargang 18, nummer 7 Helmond, 21 november 2017

Leesmij. Schoolfruit. Jaargang 18, nummer 7 Helmond, 21 november 2017 Leesmij Jaargang 18, nummer 7 Helmond, 21 november 2017 Sinterklaas op school Nog eventjes en dan is het alweer 5 december. Sinterklaas brengt dan natuurlijk ook weer een bezoek aan de kinderen van de

Nadere informatie

AGENDA nr. 19 NIEUWS. JARIG Lisa Oskam 24 juni groep 5/6 Nanou Lazoe 27 juni groep 3. Dinsdag 27 juni Donderdag 29 juni GMR-vergadering

AGENDA nr. 19 NIEUWS. JARIG Lisa Oskam 24 juni groep 5/6 Nanou Lazoe 27 juni groep 3. Dinsdag 27 juni Donderdag 29 juni GMR-vergadering AGENDA nr. 19 Dinsdag 20 juni schoonmaakavond Woensdag 21 juni inloopochtend Maandag 26 juni studiedag Dinsdag 27 juni staken Donderdag 29 juni GMR-vergadering Vrijdag 30 juni rapporten mee Vrijdag 30

Nadere informatie

Handleiding voor schoolbesturen bij de staking op 14 februari

Handleiding voor schoolbesturen bij de staking op 14 februari Handleiding voor schoolbesturen bij de staking op 14 februari Op woensdag 14 februari wordt door medewerkers in het primair onderwijs in Noord- Nederland gestaakt. De vakbonden hebben de medewerkers van

Nadere informatie

Agenda

Agenda WEEKBRIEF 11 t/m 15 december 2017 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Agenda Maandag 11 december BOKSLESSEN, groep

Nadere informatie

Informatieavond: Andere schooltijden

Informatieavond: Andere schooltijden Informatieavond: Andere schooltijden AGENDA Aanleiding Visie Huidige situatie Vijf gelijke dagen model Overzicht modellen Financiën Tijdspad Werkgroep Afsluiting AANLEIDING - We zien dat er steeds meer

Nadere informatie

Staking leraren 14 februari Wat vinden ouders?

Staking leraren 14 februari Wat vinden ouders? Staking leraren 14 februari 2018 Wat vinden ouders? 1 Steun voor staking In hoeverre steun jij als ouder deze vervolgstaking? Zeven van de tien ouders ondersteunen de recente stakingen, twee derde steunt

Nadere informatie

Peppelinfo oktober 2017, nummer 2

Peppelinfo oktober 2017, nummer 2 Peppelinfo oktober 2017, nummer 2 Beste ouders, Sinds 4 oktober staat de school in het teken van de 'Kinderboekenweek' met dit jaar het thema 'Gruwelijk eng'. In deze week staan we extra stil bij het belang

Nadere informatie

Maandag e jaargang nr. 15. (Pannenkoeken eten op school) Knopengein s Got Talent uur uur

Maandag e jaargang nr. 15. (Pannenkoeken eten op school) Knopengein s Got Talent uur uur Maandag 28-01-2019 20e jaargang nr. 15 Agenda Maandag 28 januari Leerlingenraad 10.00 uur Maandag 4 februari Kennismaking nieuwe bestuurder 8.00 9.30 MR Donderdag 7 februari 1 e Rapport Maandag 11 februari

Nadere informatie

LOCATIE EEMSTRAAT. Belangrijke data. Goed nieuws! Staking woensdag 14 maart NUMMER 10 JAARGANG

LOCATIE EEMSTRAAT. Belangrijke data. Goed nieuws! Staking woensdag 14 maart NUMMER 10 JAARGANG NUMMER 10 JAARGANG 31 09-02-2018 LOCATIE EEMSTRAAT Belangrijke data 12 februari Binnensportdag groep 5 en 6 in de OG-hal 19 februari Koffie-uurtje 22 februari (G/D) Medezeggenschap (MR) vergadering, locatie

Nadere informatie

Inventarisatie van de wensen van ouders naar buitenschoolse opvang

Inventarisatie van de wensen van ouders naar buitenschoolse opvang oecumenische basisschool Stellingmolen 19-21 1135 KA Edam Post: Postbus 32 1135 ZG Edam tel.: 0299-351351 fax: 0299-351352 DE TRIMARAN Dependance: Langemeerstraat 14b 1135 JE Edam tel.: 0299-323284 Inventarisatie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Participatie avond. Jaarkalender. Inhoudsopgave. Contact

NIEUWSBRIEF. Participatie avond. Jaarkalender. Inhoudsopgave. Contact NIEUWSBRIEF 22 september 2017 Inhoudsopgave Participatie avond Jaarkalender Staking Dit ben ik Spelletjesmiddag Castricum 1967 Juf Mia Stemmen Fieldtrip Participatie avond Afgelopen maandag stond de eerste

Nadere informatie

Nummer 12 4 december 2017

Nummer 12 4 december 2017 Nummer 12 4 december 2017 Agenda datum groepen activiteit Ma 4 dec 7, 7 van 6/7 en 8 bureau Halt (overlast rond de jaarwisseling) Di 5 dec 1 t/m 8 sinterklaasfeest Woe 13 dec ochtendspreekuur jeugdverpleegkundige

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. samen spelen + leren = groeien. Mediaopvoeding

NIEUWSBRIEF. samen spelen + leren = groeien. Mediaopvoeding NIEUWSBRIEF samen spelen + leren = groeien Beste ouder, Mediaopvoeding Al vanaf zeer jonge leeftijd komen kinderen in aanraking met media. Vooral met de komst van de tablet kunnen kinderen van alles zien

Nadere informatie

Vlierpraatjes

Vlierpraatjes Vlierpraatjes 5. 10-11 - 2016 Mededelingen van de school Het Nationaal Schoolontbijt Afgelopen dinsdag hebben we deelgenomen aan het Nationaal Schoolontbijt. Het belang van een goed ontbijt hebben we met

Nadere informatie

Volg ons nu ook op Twitter

Volg ons nu ook op Twitter Volg ons nu ook op Twitter Weeknieuws nr.13 8 december 2017 12 december Oud papier ophalen 21 december Kerstviering 22 december Start kerstvakantie om 11:45 uur 10 januari Luizencontrole 11 januari Luizencontrole

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 AGENDA Week 26: Kind-ouderleerkrachtgesprekken groepen 3 t/m 7 Woensdag 27 juni: Kennismakingsmorgen: kennis maken met de nieuwe leerkracht(en) en groep: 10.30u tot 12.00u. Vrijdag

Nadere informatie

8 december 2017

8 december 2017 1376 www.clarafabriciusschool.nl 8 december 2017 12 december STAKING! Kinderen kunnen die dag niet naar school. 15 december Groep 1 en 2 Gymclinic GVHA 19 december Schoolschaatsen groep 6, 7 en 8. Vóór

Nadere informatie

Nieuwsbrief Moet Je Weten jaargang 24, nummer juni 2017

Nieuwsbrief Moet Je Weten jaargang 24, nummer juni 2017 Nieuwsbrief Moet Je Weten jaargang 24, nummer 18 13 juni 2017 ALGEMEEN Agenda 12 juni: start toetsweken gr. 3 t/m 6 13 juni: MJW 18 16 juni: spelletjesmiddag gr. 1-2A 13.30 u 19 juni: toetsweek; bogaviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voorwoord. Geslaagde Tour met de Raad van Toezicht. Positieve resultaten teldatum. Interne nieuwsbrief november 2017

Nieuwsbrief. Voorwoord. Geslaagde Tour met de Raad van Toezicht. Positieve resultaten teldatum. Interne nieuwsbrief november 2017 Interne nieuwsbrief november 2017 Voorwoord We zijn volop bezig met de toekomst van het onderwijs, waarbij de maatschappelijke veranderingen centraal staan. Sommige onderwijsontwikkelingen gaan vanuit

Nadere informatie

o.b.s. de Kubus Hoornbladstraat SZ Almelo telefoon:

o.b.s. de Kubus Hoornbladstraat SZ Almelo telefoon: o.b.s. de Kubus Hoornbladstraat 35 7601 SZ Almelo telefoon: 0546-455040 www.obsdekubusalmelo.nl Geachte ouders/verzorgers, In deze folder kunt u meer lezen over de nieuwe schooltijden die de Kubus gaat

Nadere informatie

Nr. 7, 28 november 2018

Nr. 7, 28 november 2018 Nr. 7, 28 november 2018 Agenda: november do 29 kinderen mogen hun schoentje zetten december di 4 surprise tentoonstelling wo 5 Sinterklaasfeest do 6 Studiedag, alle kinderen hebben vrij wo 19 Kerstmusical

Nadere informatie

Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar agenda nov 23 Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar agenda nov 23 Nieuwsbrief 3 Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar 2018-2019 agenda nov 23 Nieuwsbrief 3 dec 4 Juf Femma jarig 4 Sinterklaasfeest op school 6 Studiedag gr 1 t/m 8 vrij 6 Mad Science start de cursus voor ingeschreven

Nadere informatie

t Korenpraatje Van de directie Basisschool De Korenaar Rector Heuvelsstraat AN Helmond Op de agenda Belangrijke mededeling

t Korenpraatje Van de directie Basisschool De Korenaar Rector Heuvelsstraat AN Helmond Op de agenda Belangrijke mededeling Nieuwsbrief van vrijdag 8 december 2017 nummer: 7 t Korenpraatje Basisschool De Korenaar Rector Heuvelsstraat 4 5704 AN Helmond 0492-511604 Van de directie Van de Sint naar de Kerst Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Wolderweetjes Weekinfo

Wolderweetjes Weekinfo Wolderweetjes Weekinfo Maandag 10 september 2018 Belangrijke data: Emailadreswww.wolderweide.nl Informatieavond groep 4 t/m 8 Informatieavond groep 1 t/m 3/4 Tel.nr.: 0341-701110 Di 11 september Di 18

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 27 september 2017

Nieuwsbrief 2 27 september 2017 Nieuwsbrief 2 27 september 2017 Beste kinderen en ouders, Zoals u heeft kunnen lezen in de jaarkalender zijn alle kinderen a.s. donderdag 28-9-2017 vrij. Wij hebben dan een studiedag. Met het gehele team

Nadere informatie

Ouderinfo juni Voorjaarsevenement. Werken in thema's. Schoolreisjes 1-2, en 7

Ouderinfo juni Voorjaarsevenement. Werken in thema's. Schoolreisjes 1-2, en 7 BS De Krommen Hoek Jaargang 2016-2017 08 juni 2017 Ouderinfo 10 Voorjaarsevenement Vrijdag 19 mei organiseerde de evenementencommissie het voorjaarsevenement. Deze activiteit kent een jaarlijkse herhaling

Nadere informatie

Handleiding voor schoolbesturen bij de staking op 12 september

Handleiding voor schoolbesturen bij de staking op 12 september Handleiding voor schoolbesturen bij de staking op 12 september Op woensdag 12 september wordt door medewerkers in het primair onderwijs in Zuid- Holland en Zeeland gestaakt. De vakbonden hebben de medewerkers

Nadere informatie

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen.

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen. Nieuwsbrief 8 september 2017 Belangrijke data: 11 t/m 22 september Start Entree-toets groep 8 18 september 2017 Kennismakingsgesprekken 21 september 2017 Avondwandeling 2 oktober 2017 Open Ochtend 9 tot

Nadere informatie

t bijdehandje schooljaar nummer september 2017

t bijdehandje schooljaar nummer september 2017 t bijdehandje schooljaar 2017-2018 nummer 03 19 september 2017 Basisschool De Regenboog Kerkenbos 12 2715 RP Zoetermeer telefoon 079 3211592 directie@regenboog.unicoz.nl www.unicoz.nl/regenboog -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Datum 23 augustus 2019 Vragen van het lid Van Meenen (D66) over het bericht "Lerarentekort loopt verder op: Funest voor de kwaliteit'"

Datum 23 augustus 2019 Vragen van het lid Van Meenen (D66) over het bericht Lerarentekort loopt verder op: Funest voor de kwaliteit' >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag Aan de voorzitter van de Tweede Kamer van de Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Primair Onderwijs Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief februari 2017 Nieuwsbrief februari 2017 Wat is er hard gewerkt de afgelopen weken. in veel groepen van het onderwijs hebben de kinderen de M-toetsen van de Cito gemaakt. Voor ons een mooi moment om te bekijken hoe het

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie Agenda: 19 september Prinsjesdag 26 september Klassenavond groep 3/4 en groep 7/8 (aanvang 3/4: 19.00 uur) (aanvang 7/8: 19.30 uur) 27 september Klassenavond groep 1/2 en groep 5/6 (aanvang 19.30 uur)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Participatie avond. Inhoudsopgave. Contact

NIEUWSBRIEF. Participatie avond. Inhoudsopgave. Contact NIEUWSBRIEF 15 september 2017 Inhoudsopgave Participatie avond Aanspreekpunten Staking Stagiaires Schoolkorfbal Schoolreisje Groep 8 Castricum 1967 Musical mix Typcursus Schaatsen Participatie avond Aanstaande

Nadere informatie

Handleiding voor schoolbesturen bij de staking op 13 april

Handleiding voor schoolbesturen bij de staking op 13 april Handleiding voor schoolbesturen bij de staking op 13 april Op vrijdag 13 april wordt door medewerkers in het primair onderwijs in Noord-Brabant en Limburg gestaakt. De vakbonden hebben de medewerkers van

Nadere informatie

Op dit moment hebben wij al 72 brieven verstuurd naar verschillende ouders omdat hun kind of kinderen al 3 of meer keer te laat zijn gekomen.

Op dit moment hebben wij al 72 brieven verstuurd naar verschillende ouders omdat hun kind of kinderen al 3 of meer keer te laat zijn gekomen. Nieuwsbrief December 2017 Personele mededelingen Vanaf maandag 4 december gaat juf Jasmijn haar werkzaamheden weer oppakken. Hieronder zetten wij voor u uiteen wie de intern begeleider is van uw kind.

Nadere informatie

Vlierpraatjes

Vlierpraatjes Vlierpraatjes 10. 01-02 - 2018 Mededelingen van de school M toetsen Cito leerlingvolgsysteem Vanaf maandag 29 januari t/m do. 22 februari wordt er volop getoetst in de groepen 3 t/m 8. Dit zijn de toetsen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Roggeveenstraat november PV Amsterdam

NIEUWSBRIEF Roggeveenstraat november PV Amsterdam AGENDA November en december 18-11 Start week van de mediawijsheid groep 7 en 8 25-11 Einde week van de mediawijsheid 28-11 Pietengym 28-11 Bezoek Anne Frank huis groep 8 29-11 Pietengym kleutergroepen

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

Inspectierapport BSO De Martinus (BSO) Keizerskroon TX Losser

Inspectierapport BSO De Martinus (BSO) Keizerskroon TX Losser Inspectierapport BSO De Martinus (BSO) Keizerskroon 5 7581TX Losser Toezichthouder: GGD Twente In opdracht van gemeente: Losser Datum inspectie: 04-08-2016 Type onderzoek : Onderzoek voor registratie Status:

Nadere informatie

25 sept nr. BELANGRIJKE DATA IN SEPT./OKT Staking

25 sept nr. BELANGRIJKE DATA IN SEPT./OKT Staking 25 sept. 2017 nr. Staking Op donderdag 5 oktober staakt het primair onderwijs in Nederland. De vakbonden hebben - ondersteund door de organisaties die verenigd zijn in het PO-Front - tot deze staking opgeroepen

Nadere informatie

15 april Voorwoord. Beste ouders/verzorgers,

15 april Voorwoord. Beste ouders/verzorgers, 15 april 2019 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, De Koningsspelen waren een beetje fris, maar wel supergezellig. Van groep 1 t/m 8 hebben alle kinderen fanatiek meegespeeld. Nu staat de meivakantie voor

Nadere informatie

Talismanbulletin

Talismanbulletin Talismanbulletin 28-11-2018 Vrijdag 30 november Koekendag Woensdag 5 december Sinterklaasviering Donderdag 6 december Studiedag. Alle kinderen vrij! Dinsdag 11 december Oudergesprekken optioneel Vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 20, nummer 2 vrijdag 22 september 2017

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 20, nummer 2 vrijdag 22 september 2017 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 20, nummer 2 vrijdag 22 september 2017 Beste ouders, Hierbij de nieuwsbrief nr 2. Met de nieuwtjes voor de komende weken. De buitenlessen

Nadere informatie

Augustus Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon:

Augustus Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon: kalender schooljaar 2015-2016 Augustus 2015 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 5 Eerste schooldag Op 31 augustus start het nieuwe schooljaar om 8.30

Nadere informatie

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael: Geopend 7.00 uur 18.30 uur 52 weken, vijf dagen per week open (feestdagen dicht) Korte lijnen (één

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017

Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017 Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017 W44 Nacontrole hoofdluis 02-11 Tafeltjesmiddag 09-11 Nationaal Schoolontbijt 17-11 Groep 2 vrij Er zijn geen nieuwe leerlingen deze week. 28-11 Studiedag Groep 1 t/m 8

Nadere informatie

Fietsen, ander rijdend materiaal, roken en honden

Fietsen, ander rijdend materiaal, roken en honden Kijk ook eens naar onze website met heel mooie foto s: www.sbodebrigantijn.nl Jaargang 16 nummer 10 juni 2016 Fietsen, ander rijdend materiaal, roken en honden Wij zien dat er regelmatig gefietst wordt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar December Openbare basisschool de Springplank

Nieuwsbrief. Schooljaar December Openbare basisschool de Springplank Nieuwsbrief Schooljaar 2018-2019 December 2018 Openbare basisschool de Springplank Kalender december 2018 maandag Dinsdag woensdag donderdag vrijdag 3 december 4 december 5 december 6 december 7 december

Nadere informatie

Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. Spring, BSO kindercentrum Voorschoolse opvang, nieuwe schooltijden, Rots en Water

Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. Spring, BSO kindercentrum Voorschoolse opvang, nieuwe schooltijden, Rots en Water Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Borgh Nieuwsbrief juni2016 NB Nr 10 Inhoudsopgave: IKC Spring, BSO kindercentrum Voorschoolse opvang, nieuwe schooltijden, Rots en Water NB Oud

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Jaargang 17 woensdag

Nieuwsbrief 7. Jaargang 17 woensdag Nieuwsbrief 7 Jaargang 17 woensdag 29-11-2017 De Schakel in ontwikkeling Actief leren! 123zing Dit schooljaar zijn wij gestart met het uitproberen van een aantal muziekmethodes. Wij hebben besloten met

Nadere informatie

Nieuwe tijden bij t Kienderbènkske!

Nieuwe tijden bij t Kienderbènkske! Nieuwe tijden bij t Kienderbènkske! De afgelopen periode zijn de basisscholen in de gemeente Bergen bezig geweest met het bekijken van hun schooltijden. Voor de meeste scholen heeft dat geleid tot een

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers,

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers, Nummer: 8 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Vorige week donderdagavond hebben we een geweldig optreden gehad van alle kleuters. Zij speelden deze avond de musical De kleine Kerstman.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 26 september 2017 Nr. 5

Nieuwsbrief Dinsdag 26 september 2017 Nr. 5 Nieuwsbrief Dinsdag 26 september 2017 Nr. 5 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Elke dinsdag om 8.15 uur is er Ouderkamer. Woensdag 27 september 18.30 uur MR-vergadering

Nadere informatie

Informatie van ons Kindcentrum

Informatie van ons Kindcentrum WEEKBRIEF 10 30 oktober 2018 MET DEZE WEEK Informatie vanuit ons Kindcentrum - Ouderbijdrage - Open schoolweek - Uitreiking vignet gezonde school - Privacy en bezwaar formulier - Weer een BOUW! lezer geslaagd

Nadere informatie

Kanjerdag! Korfbaltoernooi groep 4 t/m 8

Kanjerdag! Korfbaltoernooi groep 4 t/m 8 Nieuwsbrief 15 september 2017 dinsdag 19 september Infoavond groep 7 en 8 woensdag 20 september Kanjerdag! Korfbaltoernooi groep 4 t/m 8 donderdag 21 september Informatieavond groep 3 t/m 5 vrijdag 22

Nadere informatie

Wijzernieuws. Nieuwsbrief van RK BS Wijzer aan de Vecht. September 2017 Jaargang 4, Nr. 2 Inhoud. Een laatste groet. Voor in uw agenda:

Wijzernieuws. Nieuwsbrief van RK BS Wijzer aan de Vecht. September 2017 Jaargang 4, Nr. 2 Inhoud. Een laatste groet. Voor in uw agenda: Nieuwsbrief van RK BS Wijzer aan de Vecht Wijzernieuws September 2017 Jaargang 4, Nr. 2 Inhoud Personele zaken pg. 2 Intervisie voor ouders pg. 2 Staking pg. 2 Brede school circuit pg. 2 Buurtteam pg.

Nadere informatie

Nr 5, 7 december Beste ouders/verzorgers,

Nr 5, 7 december Beste ouders/verzorgers, Nr 5, 7 december 2017 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt de 4 e Boemerang van dit schooljaar. We naderen al weer het eind van 2017. De donkere dagen voor kerst en nieuwjaar zijn aangebroken. Als we s

Nadere informatie