Verslag gemeenteraad 18 december 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag gemeenteraad 18 december 2014"

Transcriptie

1 Gemeente Maldegem Gemeentehuis Marktstraat Maldegem Verslag gemeenteraad 18 december 2014 OPENBARE ZITTING 1. HOOGDRINGENDHEID-BRANDWEER AANSTELLING ASPIRANTEN Na de infomomenten inzake de overstap naar de zonale brandweer is gebleken dat de aanstellingen van aspiranten best uitgevoerd worden voor de overstap naar de zonewerking. Gezien de aanwervingsprocedure gesteund is op de bepalingen van het organiek reglement van de Gewestelijke Vrijwillige Brandweer als gemeentelijke dienst, is het aangewezen dat dit bestuur dan ook de aanstellingen uitvoert en niet de zone na 1/01/2015. De gemeenteraad voegt bij hoogdringendheid het punt "Gewestelijke Vrijwillige Brandweer - aanstelling aspirant - brandweermannen" aan de agenda van de gemeenteraad toe. 2. HOOGDRINGENDHEID - GEWESTELIJKE VRIJWILLIGE BRANDWEER - EFFECTIEVE INDIENSTNEMING Na de infomomenten inzake de overstap naar de zonale brandweer is gebleken dat het aangewezen is om lopende procedures inzake o.a. personeelsaangelegenheden af te werken voor de overstap zodat aan de korpsleden alle mogelijkheden die door de toepasselijke statuten worden voorzien ook daadwerkelijk kunnen aangeboden worden. De gemeenteraad voegt bij hoogdringendheid het punt "Gewestelijke Vrijwillige Brandweer - effectieve indienstneming" aan de agenda van de gemeenteraad van heden toe. 3. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE ZITTING. De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 27 november 2014 goed. 4. EINDE MANDAAT SCHEPEN PAUWELS EN EEDAFLEGGING ALS SCHEPEN MARTEN DE JAEGER - AKTENAME In het proces-verbaal van de installatievergadering van de gemeenteraad van 2 januari 2013 waarin kennis wordt genomen van de ontvankelijke gezamenlijke akte van voordracht van de kandidaat-schepenen en waarbij de voorgedragen kandidaat-schepenen verkozen worden verklaard, is voor het mandaat van schepen Antoine Pauwels een einddatum van 31/12/2014 opgenomen en is de naam van Marten De Jaeger ingeschreven als de persoon die hem zal opvolgen. De gemeenteraad neemt akte van het einde van het mandaat van rechtswege als schepen van Antoine Pauwels, met ingang van 1 januari 2015 en van de eedaflegging van Marten De Jaeger als schepen van de gemeente Maldegem.

2 5. AGB MEERJARENPLANAANPASSING NR KENNISGEVING Er is een wijziging van het meerjarenplan nodig aangezien het overgedragen budgettair resultaat van 2013 wordt ingebracht en omdat de voorgelegde budgetwijziging nr niet past in het origineel meerjarenplan De autofinancieringsmarge daalt t.o.v. van deze in het meerjarenplan. De gemeenteraad neemt akte van het door de raad van bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf Maldegem goedgekeurde meerjarenplan aanpassing nr nr BEGROTINGSWIJZIGING NR POLITIE Een begrotingswijziging is nodig omdat de gemeentelijke dotatie verlaagd wordt met euro. De overschotten van de rekening 2012 en 2013 t.o.v. de begroting van de gewone dienst werden in rekening gebracht; daarnaast dalen de personeelskosten. De begrotingswijziging nr past in het budget van de gemeente. De gemeenteraad keurt de politiebegroting 2014 overeenkomstig de wijziging nr. 1 (gewone dienst) goed. 7. BUDGETWIJZIGING NR De diensten vragen een aantal verschuivingen van kredieten waarvoor geen extra krediet nodig is maar wel een goedkeuring van de gemeenteraad, aangezien de kredieten over de beleidsdomeinen heen verschoven moeten worden. De gemeenteraad keurt de voorgestelde budgetwijziging nr goed. 8. MEERJARENPLANAANPASSING NR Het origineel meerjarenplan werd goedgekeurd door de gemeenteraad in haar zitting van december Het strategisch meerjarenplan is het document dat aan de start van de beleidscyclus wordt opgemaakt in principe voor de duur van de hele beleidscyclus. In haar omzendbrief stelt Vlaams Minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans dat vooraleer een bestuur het budget 2015 kan vaststellen, het eerst een aanpassing van het meerjarenplan moet doorvoeren al was het maar om het rekeningresultaat 2013 te verwerken en om het financieel evenwicht te kunnen aantonen. Daarnaast wordt gesuggereerd om de planning te herbekijken en eventueel bij te sturen of te verfijnen waar nodig. Zo krijgen de besturen alvast de opdracht om na te gaan of de geraamde ontvangsten en uitgaven in de meerjarenplanning nog realistisch zijn. De gemeenteraad stelt de beleidsdomeinen vast, keurt goed uit welke beleidsvelden elk beleidsdomein is samengesteld en keurt de meerjarenplanaanpassing nr goed. 9. BUDGET 2015 Het origineel meerjarenplan werd goedgekeurd door de gemeenteraad in haar zitting van december Het budgetvoorstel 2015 past perfect in de meerjarenplanaanpassing nr De gemeenteraad keurt het budget 2015 goed.

3 10. OCMW MEERJARENPLANAANPASSING NR Het college van burgemeester en schepenen heeft gunstig advies gegeven over de wijziging 1 van het strategisch meerjarenplan en het ontwerp budget De gemeenteraad neemt kennis van de wijziging nr. 1 van het strategisch meerjarenplan en van het ontwerp van het budget 2015 van het OCMW Maldegem. 11. PROTOCOLAKKOORDEN BETREFFENDE G.A.S. De gemeenteraad keurde in zitting van 29 september 2013 het algemeen politiereglement Maldegem goed. Deze GAS reglementering werd herzien. De gemeenteraad bekrachtigt het protocolakkoord inbreuken op het strafwetboek (niet verkeer) en het protocolakkoord inbreuken verkeer. 12. ALGEMEEN POLITIEREGLEMENT MALDEGEM Er wordt voorgesteld om het algemeen politiereglement Maldegem aan te passen conform de Wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties. Daarnaast zouden verschillende inhoudelijke wijzigingen en verbeteringen worden doorgevoerd en enkele nieuwe afdelingen toegevoegd (zoals het gebruik en de verkoop van alcohol, betreffende de groene ruimte, betreffende het plaatsverbod,...). Zowel het protocolakkoord niet-verkeer als het protocolakkoord verkeer die worden afgesloten met de procureur des Konings, worden eveneens opgenomen in dit algemeen politiereglement. De gemeenteraad keurt het Algemeen Politiereglement goed. 13. POLITIEREGLEMENT HOUDENDE INVOER VAN EEN OVERSTEEKPLAATS VOOR VOETGANGERS IN DE BOGAARDESTRAAT In de verkeerscel van 25 juni 2014 stelden de leden van de verkeerscel voor om een zebrapad aan te leggen in de Bogaardestraat ter hoogte van de woning nr. 96. Het doel van dit zebrapad is om de bewoners een beschermd gevoel te geven om naar de winkel te kunnen gaan. Bovendien zou de aanleg van dit zebrapad zorgen voor een remmend effect op de autobestuurders. De gemeenteraad keurt het politiereglement houdende de invoer van een oversteekplaats voor voetgangers in de Bogaardestraat goed. 14. POLITIEREGLEMENT HOUDENDE DE INVOER VAN EEN BEPERKT EENRICHTINGSVERKEER IN DE KAPELAANSTRAAT Dit punt werd verdaagd. 15. UITBREIDING VAN DE CONTRACTUELE PERSONEELSFORMATIE De gemeenteraad breidt de contractuele personeelsformatie uit. 16. NIET-UITVOERENDE MANDATARISSEN - ONKOSTEN EIGEN AAN DE WERKGEVER - HARDWARE In het kader van de digitalisering besliste het bestuur om de stukken, noodzakelijk voor de uitoefening van hun mandaat, digitaal ter beschikking te stellen van de niet-uitvoerende mandatarissen.

4 De gemeenteraad gaat akkoord om aan de niet-uitvoerende mandatarissen van de gemeenteraad van Maldegem eenmalig per legislatuur de kosten voor een maximaal bedrag van 300 euro terug te betalen voor de aanschaf van hardware, noodzakelijk bij de uitoefening van hun mandaat als gemeenteraadslid. 17. INDUSTRIETERREIN - WIJZIGING REGLEMENT VERKOOP In het huidige reglement op de verkoop op industriegrond BPA nr. 2 staat een clausule die als onredelijk ervaren wordt door een aantal kopers van industriegrond. Het artikel 9 stelt dat de kopers het door hen aangekocht perceel niet mogen vervreemden of er geen zakelijk recht op mogen toestaan zonder toestemming van de gemeente Het is nu zo dat in de meeste reglementen op de verkoop van industriegrond van kracht in andere gemeenten dit verbod aan een termijn onderworpen is (vb. in Eeklo wordt dit beperkt tot 20 jaar.) Tot 1995 stond dergelijke beperking in de tijd ook ingeschreven in het reglement van Maldegem (15 jaar). In 1995 werd dit principe echter verlaten en werd in het reglement voor de verkoop van industriegrond op het gemeentelijke bedrijvenpark een onbeperkte duur ingeschreven. Het is dus aangewezen deze clausule van artikel 9 te wijzigen en om aan diegenen die de industriegrond kochten gebaseerd op het reglement van na 1994 de toestemming te verlenen dit bij notariële akte aan te vullen bij hun oorspronkelijke verkoopakte. Op deze wijze bestaat er nl. geen discriminatie t.a.v. diegenen die hun industriegrond aankochten voor De gemeenteraad wijzigt het reglement op de verkoop van industriegrond op het gemeentelijke bedrijvenpark BPA nr KROMMEWEGE 35, MELDING VAN DOORVERKOOP Bij brief wordt door notaris Van Belle uit Zomergem gemeld dat een werkplaats met woonst, gelegen te Maldegem, Krommewege 35 zal verkocht worden. In de verkoopakte is een meldingsplicht van doorverkoop opgenomen. Indien gewenst, kan het gemeentebestuur op deze eigendom een voorkooprecht uitoefenen. De gemeenteraad is hiervoor bevoegd. De gemeenteraad beslist om geen gebruik te maken van haar voorkooprecht op de eigendom, gelegen te Maldegem, Krommewege 35 en verleent goedkeuring aan de ontwerpakte. 19. HUURCONTRACT BRANDWEERKAZERNE De hulpverleningszone Meetjesland wil de brandweerkazerne van Maldegem voor minimaal 1 jaar huren tegen een huurprijs berekend op basis van de schatting van het pand gedeeld door 30 jaar. Als de zone aan de gemeente vraagt om in te staan voor het onderhoud van het gebouw dan zullen deze prestaties en aankopen doorgefactureerd worden aan de zone. De gemeenteraad keurt de huurovereenkomst voor de brandweerkazerne goed. 20. BELASTINGSREGLEMENT VOOR HET LEEGSTANDSREGISTER - AANPASSING De langdurige leegstand van woningen en gebouwen in de gemeente moet voorkomen en bestreden worden; daarom heeft het gemeentebestuur een belastingsreglement gekoppeld aan het opgenomen zijn van een woning of gebouw in het leegstandsregister. Op de zitting van 20 december 2013 heeft de gemeenteraad de belastingsbedragen op

5 leegstaande woningen en gebouwen opgetrokken. Voordien zaten er reeds enkele woningen in het leegstandsregister welke "geërfd" waren van het gewestelijk register dat in 2010 is overgedragen aan de gemeente. Het aangepast heffingsbesluit hield echter geen specifieke rekening met deze "oudere" dossiers. De gemeenteraad keurt het gewijzigd gemeentelijk belastingsreglement voor de leegstandsheffing goed. 21. RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR DE SPORTACTIVITEITEN GEORGANISEERD DOOR DE GEMEENTELIJKE SPORTDIENST Gezien de kwalitatieve en intensieve begeleiding die de zwemschool vereist en de stijgende lesgeverskosten, is het financieel verslag van de zwemschool vaak negatief. Door de tariefwijziging zal het financieel verslag terug in evenwicht komen. De gemeenteraad gaat akkoord met de tariefwijziging van het retributiereglement van de sportactiviteiten. 22. BELASTING OP DE TWEEDE VERBLIJVEN Artikel 6 van de gemeenteraadsbeslissing van 20 december 2013 vermeldt dat elke belastingplichtige die onder toepassing van dit reglement valt, verplicht is spontaan aangifte te doen binnen de 30 dagen na de eerste ingebruikname en vervolgens jaarlijks door middel van het hem toegezonden aangifteformulier dat binnen de 30 dagen dient teruggezonden aan het gemeentebestuur. De belastingplichtige die geen aangifteformulier ontvangen heeft, is ertoe gehouden spontaan aangifte te doen en dit tegen uiterlijk 31 december van het aanslagjaar. Er wordt voorgesteld om artikel 6 van de gemeenteraadsbeslissing omtrent de belasting op de tweede verblijven als volgt te wijzigen : 'elke belastingplichtige die onder toepassing van dit reglement valt, is verplicht hiervan spontaan aangifte te doen binnen de 30 dagen na de eerste ingebruikname.' De gemeenteraad gaat akkoord om het reglement belasting op de tweede verblijven in die zin aan te passen. 23. INVOEGING VAN ARTIKEL 94 TWEEDE LID BIJ DE GEMEENTELIJKE RETRIBUTIES Er wordt voorgesteld het volgende toe te voegen in de retributiereglementen : Wanneer een aanmaning vereist is, wordt vanaf de tweede aanmaning een administratieve kost aangerekend van 5,00 euro voor een niet-aangetekende zending en 12,50 voor een aangetekende zending. Bij toepassing van een dwangbevel wordt er 20,00 euro aangerekend. De gemeenteraad gaat akkoord om de retributiereglementen in die zin aan te passen. 24. KUMA - RETRIBUTIE INSCHRIJVINGSGELD & DAGREIZEN - WIJZIGING Een retributiereglement werd gestemd betreffende het inschrijvingsgeld & de dagreizen bij de Kuma Er werd evenwel vastgesteld dat de inkomsten uit deze retributie voor wat betreft de dagreizen in bepaalde gevallen onvoldoende is om de kosten van de reis volledig te dekken. Er wordt voorgesteld om in art. 5 van het reglement de bijdrage van volwassen deelnemers aan studiereizen georganiseerd door de Kuma op te trekken.

6 De gemeenteraad past het retributiereglement op inschrijving en studiereizen in het Deeltijds Kunstonderwijs, Kunstacademie Maldegem in die zin aan. 25. AANPASSING RETRIBUTIEREGLEMENT BIBLIOTHEEK Het CBS keurde het proces "Niet teruggebrachte bibliotheekmaterialen" goed; dit impliceerde dat de tot dan gehanteerde 'vierde boetebrief' vervangen wordt door een onkostennota, verstuurd vanuit de financiële dienst. Deze procedure-wijziging werd nog niet opgenomen in het retributiereglement. De gemeenteraad past voormeld retributiereglement in die zin aan. 26. GEMEENTEBELASTING OP AFGIFTE VAN ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAARTEN: GEWONE - DRINGENDE - ZEER DRINGENDE PROCEDURES - AANPASSING In de gemeenteraadsbeslissing van 20 december 2013 werd een belasting geheven op de afgifte van elektronische identiteitskaarten. Er werd toen rekening gehouden met een jaarlijkse index aanpassing. In de omzendbrief van 24 september 2014 worden echter enkele nieuwe regelingen uitgewerkt. De gemeenteraad beslist om voor een termijn ingaande op 01 januari 2015 en eindigend op 31 december 2019 een belasting te heffen op de afgifte van elektronische identiteitskaarten. 27. WIJZIGING RETRIBUTIEREGLEMENT VERKOOP VAN RESTAFVALZAKKEN Inwoners konden op basis van een verklaring van de dokter bijkomende huisvuilzakken krijgen wegens medische redenen Vanwege de huisartsen kregen wij door dat er waarschijnlijk ook ten onrechte verklaringen werden uitgeschreven Er werd gezocht naar een nieuw en sluitender systeem, in overleg met de huisartsen De gemeenteraad beslist om de aanpassing van het retributiereglement voor de verkoop van restafvalzakken van 20 december 2014 in die zin goed te keuren. 28. SAMENWERKINGSOVEREENKOMST KNESSELARE - RECYCLAGEPARK De gemeente Knesselare vraagt om verder samen te werken met de Gemeente Maldegem voor de exploitatie van het recyclagepark, zodat de burgers van Knesselare ook naar het recyclagepark van Maldegem zouden kunnen. De gemeente Knesselare blijft haar eigen kleinschalig recyclagepark behouden voor een aantal hoofdfracties. Het College heeft een eerste tussentijdse evaluatie gekregen omtrent de kosten van het recyclagepark en heeft deze nota besproken met een delegatie van het College van Knesselare. Uitgaande van de financiële analyse wordt voorgesteld om de samenwerkingsovereenkomst inzake toegang tot het recyclagepark te verlengen. De gemeenteraad keurt de samenwerkingsovereenkomst tussen de Gemeente Maldegem en de Gemeente Knesselare omtrent het gebruik van het recyclagepark goed. 29. SUBSIDIEREGLEMENT BIODIVERSITEITSBEVORDERENDE MAATREGELEN Knotwilgen zijn typerende elementen in ons landschap en huiszwaluwen creëren een

7 verhoogde natuurwaarde. Er wordt dan ook voorgesteld dat specifiek wordt ingezet op biodiversiteit bevorderende maatregelen inzake knotbomen & huiszwaluwen. De gemeenteraad past het voormeld subsidiereglement in die zin aan. 30. VERKAVELING ASCOT BELGIUM EN NOVUS NV - HILLESTRAAT - GOEDKEURING Ascot Belgium - Oude Weg 39 te 9991 Maldegem - en Novus nv - Scheepsdalelaan 60 te Brugge hebben een aanvraag tot verkavelingsvergunning ingediend voor de gronden gelegen langsheen de Hillestraat. De site is gelegen in woongebied, en leent zich tot een kwalitatieve invulling. Er wordt 1 hoofdontsluiting voorzien op de Hillestraat. Bijkomend zijn er 3 ontsluitingen voor zacht verkeer; één naar Adegem-Dorp, één naar Hillestraat en één via de Jozef de Preststraat. De Mobiliteitsambtenaar gaf hier een voorwaardelijk gunstig advies. De waterproblematiek is in het kader van de watertoets door Aquafin en de gemeentelijke dienst infrastructuur onderzocht en voorwaardelijk gunstig geadviseerd. Zowel de dienst infrastructuur als de groendienst adviseren wel om geen reliëfswijzigingen toe te staan in het gebied De site is op korte afstand van het centrum van Adegem gelegen en volledig omgeven door bestaande bebouwing en ontwikkelingen in woongebied: het is dan ook te verantwoorden dit gebied te gaan gebruiken voor een inbreidingsproject. De gemeenteraad keurt het tracé en het technisch dossier verkavelingsvergunning op naam van Ascot Belgium - Oude Weg 39 te Maldegem - en Novus nv - Scheepsdalelaan 60 te Brugge voor de gronden gelegen langsheen de Hillestraat goed. VRAGEN 31. VRAAG VAN RAADSLID JASON VAN LANDSCHOOT (OPEN VLD) BELASTING OP LEEGSTAND - EVALUATIE 32. VRAAG VAN RAADSLID JASON VAN LANDSCHOOT (OPEN VLD) VOETBALCLUB VK ADEGEM 33. VRAAG VAN RAADSLID PETER VAN HECKE (OPEN VLD) WATEROVERLAST KLEEMPUTTE

8 GEHEIME ZITTING 34. GEMEENTEPERSONEEL - DETACHERING PREZONE BRANDWEER De prezone brandweer Meetjesland heeft nood aan een coördinator met het oog op het beheren van de personeelszaken van de zone De gemeenteraad detacheert verder een stafmedewerker bij het gemeentebestuur Maldegem. 35. DETACHERING NAAR POLITIE - ADMINISTRATIEF MEDEWERKER De politie vraagt om versterking van hun calog-personeel met een administratief medewerker ter ondersteuning van de wijkwerking. Een personeelslid is momenteel werkzaam als gemeenschapswacht, maar verrichtte tijdens de afwezigheid van het diensthoofd mobiliteit, veiligheid en noodplanning hoofdzakelijk administratief werk. Aangezien zij in haar huidig werk al nauw betrokken is bij de politie, is zij een goede kandidaat om het calog-personeel te ondersteunen. De loonkost wordt voor de periode van de detachering volledig terugbetaald door de politie aan de gemeente. De gemeenteraad detacheert het personeelslid, gemeenschapswacht bij het gemeentebestuur naar de politie Maldegem. 36. LOKALE POLITIE - VASTSTELLING VAN DE BLIJVENDE INVALIDITEIT EN VAN HET BEDRAG VAN HET BOVENWETTELIJK GEDEELTE IN KAPITAAL Een agent van politie werd het slachtoffer van een arbeidsongeval op 27 februari Dit ongeval werd erkend als een arbeidsongeval op 3 maart De consolidatie van de letsels werd bepaald op 1 december 2009 en aan betrokkene werd een blijvende arbeidsongeschiktheid toegekend van 15%. Hij heeft een afschrift van dit arrest ontvangen. De gemeenteraad kent aan een agent van politie een blijvende invaliditeit toe van 15%. 37. GEWESTELIJKE VRIJWILLIGE BRANDWEER - AANSTELLING ASPIRANT - BRANDWEERMANNEN Naar aanleiding van de bekendmaking van de vacatures werden er tien kandidaturen ingediend Zes kandidaten hebben zich aangemeld voor de selectieproeven en alle kandidaten zijn geslaagd in de voorziene proeven. De gemeenteraad stelt met ingang van heden deze personen aan als aspirant - brandweerman bij de Gewestelijke Vrijwillige Brandweer Maldegem. 38. GEWESTELIJKE VRIJWILLIGE BRANDWEER - EFFECTIEVE INDIENSTNEMING Gezien alle gestelde voorwaarden voldaan zijn en gelet op de noodzaak om de aspiranten effectief in dienst te nemen teneinde het basiskader in te vullen om de gewenste dienstverlening te kunnen garanderen is de effectieve indienstneming aangewezen. Op de overgang naar de zonale structuur heeft de effectieve indienstneming geen financiële weerslag. De gemeenteraad stelt met ingang van heden de bovenvermelde aspirant - brandweermannen als effectief brandweerman aan.

9 Op vraag van raadslid Nicole Maenhout (N-VA) wordt volgend punt behandeld in geheime zitting: GECOÖRDINEERD POLITIEREGLEMENT TOT INVOER PARKEERPLAATSEN KORTE DUUR OP GEMEENTEWEGEN Bij Politiereglement van 27 februari 2014 worden twee parkeerplaatsen van korte duur voorzien ter hoogte van de winkel Spar in Bogaardestraat Er was een schriftelijke melding door de lokale politie aan de mobiliteitsambtenaar dat de bewoner van Bogaardestraat 92A meldt dat als er een wagen naast zijn uitrit geparkeerd staat, hij bijna in de onmogelijkheid is om zijn garage te verlaten. De vraag wordt gesteld om de 4 parkeervakken ter hoogte van de woning om te vormen naar 3 parkeervakken, daar de afmetingen te nauw zijn om op een ordentelijke wijze te parkeren. De gemeenteraad keurt het gecoördineerd politiereglement houdende parkeerplaatsen korte duur op gemeentewegen goed.

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 Gemeente Maldegem Gemeentehuis Marktstraat 7 9990 Maldegem Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 OPENBARE ZITTING 1. LOKALE POLITIE - AGENDERING BIJ HOOGDRINGENDHEID: VACANTVERKLARING HOOFDINSPECTEUR INTERVENTIE/VERKEER

Nadere informatie

GEMEENTERAAD 26 FEBRUARI 2015

GEMEENTERAAD 26 FEBRUARI 2015 GEMEENTERAAD 26 FEBRUARI 2015 OPENBARE ZITTING 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE ZITTING. De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 29 januari 2015 goed. 2. STRAATNAAMGEVINGEN

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste meerjarenplan 2016-2020. De gemeenteraad

Nadere informatie

PERSNOTA BETREFFENDE DE GEMEENTERAAD VAN 15 DECEMBER 2016

PERSNOTA BETREFFENDE DE GEMEENTERAAD VAN 15 DECEMBER 2016 PERSNOTA BETREFFENDE DE GEMEENTERAAD VAN 15 DECEMBER 2016 1. HOOGDRINGENDHEID - TOEVOEGEN VAN VOLGEND PUNT AAN DE GEMEENTERAADSAGENDA : PATRIMONIUM - PRINCIPIËLE BESLISSING TOT AANKOOP VAN EEN PERCEEL

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Openbare zitting Dagorde deel I 01 Gemeentebudget 2014 - Budgetwijziging 2 Voorstel besluit: De raad keurt de budgetwijziging 2 2014 goed. 02 Wijziging

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATI E F TOEZICHT L IJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATI E F TOEZICHT L IJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATI E F TOEZICHT L IJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 25 MAART 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Mededeling van benoeming en van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 27 september 2018 goed.

De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 27 september 2018 goed. PERSNOTA GEMEEENTERAAD 25 OKTOBER 2018 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE ZITTING De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 27 september 2018 goed. 2. PERSONEELSFORMATIE - WIJZIGING

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 27 november 2014 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 27 november

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2013. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2013.

Nadere informatie

gemeenteraad OPENBARE ZITTING Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst

gemeenteraad OPENBARE ZITTING Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00024 Gemeenteraad: installatie van een gemeenteraadslid en vaststelling van de rangorde: 2 2019_GR_00028 Goedkeuring

Nadere informatie

Gemeenteraad - 19/03/2018. ruimtelijke ordening - Inès Van Hove

Gemeenteraad - 19/03/2018. ruimtelijke ordening - Inès Van Hove Gemeenteraad - 19/03/2018 ruimtelijke ordening - Inès Van Hove 04 Reglement inzake het register van leegstand van gebouwen en woningen Motivering Aanleiding en context Op 25 mei 2010 keurde de gemeenteraad

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID EN SCHEPEN RIK LIPS Aan de raad wordt gevraagd akte te willen nemen van het ontslag van dhr. Rik Lips als

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het aangepaste retributiereglement voor het gemeentelijk zwembad. Op 23 december

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 DECEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 JANUARI 2019

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 JANUARI 2019 De gemeenteraad vergadert in C.C. Den Hoogen Pad te Maldegem-Adegem, Adegem-Dorp 16 B ingevolge een bijeenroeping van de uittredende voorzitter van 31 december 2018. De zitting vangt aan om 20:00 uur.

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

namens het politiecollege W. DEN TANDT J. VERMEULEN

namens het politiecollege W. DEN TANDT J. VERMEULEN BEKENDMAKING Deinze, 17 oktober 2017 De vergadering van de politieraad vond plaats op 17 oktober 2017. De lijst met beknopte inhoud van de daarin geregelde aangelegenheden ligt ter inzage van het publiek

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeentelijke administratieve sancties reglement

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-03-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

PERSNOTA BETREFFENDE DE GEMEENTERAAD VAN 14 DECEMBER 2016

PERSNOTA BETREFFENDE DE GEMEENTERAAD VAN 14 DECEMBER 2016 PERSNOTA BETREFFENDE DE GEMEENTERAAD VAN 14 DECEMBER 2016 1. PATRIMONIUM - VERKOOP SITE VANCAUTEREN & REDEKIEL, BLOEMESTRAAT 15 - KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN DE BIEDINGEN Op 26 september 2013 besliste

Nadere informatie

Bestuur en mandatarissen van N-VA Maldegem wensen U een gezond jaar en het allerbeste voor 2015.

Bestuur en mandatarissen van N-VA Maldegem wensen U een gezond jaar en het allerbeste voor 2015. Maldegem, 27 december, 2014 Bestuur en mandatarissen van N-VA Maldegem wensen U een gezond jaar en het allerbeste voor 2015. Nieuwjaarsreceptie N-VA Maldegem Dakkaffee Oud Sint-Jozef Zondag 18 Januari

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

OVERZICHT RAADSBESLUITEN GEMEENTERAADSZITTING D.D. 19-12-2013 BEKENDMAKING

OVERZICHT RAADSBESLUITEN GEMEENTERAADSZITTING D.D. 19-12-2013 BEKENDMAKING OVERZICHT RAADSBESLUITEN GEMEENTERAADSZITTING D.D. 19-12-2013 BEKENDMAKING OPENBARE ZITTING 1. Budgetwijziging gemeente 2013/1. De raad hecht zijn goedkeuring aan de voorgestelde budgetwijziging. In de

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 9 december 2016. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 16 DECEMBER 2015 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 16 DECEMBER 2015 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 16 DECEMBER 2015 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeentelijke opcentiemen op de onroerende voorheffing

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE VERGADERING De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

Verslag Gemeenteraad 17 december 2013

Verslag Gemeenteraad 17 december 2013 Verslag Gemeenteraad 17 december 2013 DEPARTEMENT INTERNE ZAKEN OPENBARE ZITTING 1 Goedkeuring BIN-Z Centrum Geraardsbergen. Aan de Raad wordt gevraagd om de oprichting van een Buurt Informatie Netwerk

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/012

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/012 1/6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/012 BELASTING OP HINDERLIJKE INRICHTINGEN - AANPASSING - BESLUIT Toelichting Ingevolge de invoering

Nadere informatie

BELASTING OP HET INDIENEN VAN AANVRAGEN TOT OMGEVINGSVERGUNNING

BELASTING OP HET INDIENEN VAN AANVRAGEN TOT OMGEVINGSVERGUNNING Reglement Belasting op het indienen van aanvragen tot omgevingsvergunning Vastgesteld door de gemeenteraad op 21 december 2017 Bekendgemaakt op www.maldegem.be op 29 december 2017 Argumentatie Aan aanvragen

Nadere informatie

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur.

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. GEMEENTERAAD Bekendmaking reglement/verordening Zitting van 28 februari 2019 Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. Het gemeenteraadsbesluit van 28 februari 2019 over:

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 oktober 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 30 oktober 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 30 oktober 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Vaststellen jaarrekening 2013 De gemeenteraad

Nadere informatie

Zonecollege Brandweer Westhoek Esenkasteel, te Woumenweg 100, Diksmuide 12 april 2019 om 09u00 SAMENVATTENDE LIJST BESLUITEN

Zonecollege Brandweer Westhoek Esenkasteel, te Woumenweg 100, Diksmuide 12 april 2019 om 09u00 SAMENVATTENDE LIJST BESLUITEN Zonecollege Brandweer Westhoek Esenkasteel, te Woumenweg 100, Diksmuide 12 april 2019 om 09u00 SAMENVATTENDE LIJST BESLUITEN 1. Verslag zonecollege van 8 maart 2019 - goedkeuring Het zonecollege keurt

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017

TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017 TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017 OPENBARE ZITTING I. FINANCIËN-DIVERSE DOMEINEN 1. Jaarrekening 2016 : Vaststelling Er wordt voorgesteld om de jaarrekening 2016 vast te stellen. 2. Budgetwijziging

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 6 december 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

De gemeenteraad keurt het reglement Gemeentelijk Algemeen Nood- en Interventieplan goed.

De gemeenteraad keurt het reglement Gemeentelijk Algemeen Nood- en Interventieplan goed. PERSNOTA GEMEENTERAAD 9 JANUARI 2014 OPENBARE ZITTING 1. Gemeentelijk Algemeen Nood- en Interventieplan (GANIP) In het kader van het KB betreffende de nood- en interventieplannen van 16 februari 2006 werd

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/011

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/011 1/6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/011 BELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN EN HET AFSLUITEN VAN HUWELIJKEN - AANPASSING

Nadere informatie

Raad 18 november

Raad 18 november Raad 18 november 2009 112 RAAD 18 november 2009 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 De raad voor maatschappelijk welzijn vergadert in zijn gewone vergaderzaal ingevolge een bijeenroeping van de voorzitter van 30 december

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren.

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren. TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 26/05/2015 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage.

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage. STAD MECHELEN BESTUURLIJK BEHEER ------------------------ GB/AVDV GENOMEN BESLUITEN : ------------------------- GEMEENTERAAD VERGADERING 23 FEBRUARI 2006 -------------------------------------- OVERZICHTSLIJST

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING

OPENBARE VERGADERING OPENBARE VERGADERING Algemene Administratie 1. Overleg tussen een delegatie van de gemeenteraad en een delegatie van de raad voor maatschappelijk welzijn. Notulen van de vergadering van 20 januari 2005.

Nadere informatie

Belasting op leegstand van woningen en gebouwen, 2014-2019

Belasting op leegstand van woningen en gebouwen, 2014-2019 Belasting op leegstand van woningen en gebouwen, 2014-2019 goedgekeurd door de gemeenteraad op 31 maart 2014 gepubliceerd op website gemeente op 13 mei 2014 gemeenteraad Artikel 1A Vanaf de inwerkingtreding

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 21 november OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 21 november OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 21 november 2016. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd wordt het verslag van de vorige zitting, 26 oktober 2016, goed

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 1. AGB Bocholt - bepaling factor prijssubsidie goedkeuring Enerzijds moet een autonoom gemeentebedrijf omwille van zijn juridische rechtsvorm economisch leefbaar

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 JANUARI 2013

GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 JANUARI 2013 GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 JANUARI 2013 OPENBARE ZITTING Mededelingen i.v.m. de dienstjaarrekening 2011 van het OCMW en afstand van mandaat in raad van OCMW Pierre Devos en Els Verbrugghe. 1. Akteneming

Nadere informatie

Budgetwijziging 1/2017

Budgetwijziging 1/2017 Budgetwijziging 1/2017 AGB Westerlo budgetwijziging 1/2017 AGB Westerlo p. 2 van 17 budgetwijziging 1/2017 AGB Westerlo laatste budgettair Kasteelpark 6 journaalnummer: 2260 Westerlo 2017000405 NIS-code:

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2013. openbare zitting. De gemeenteraad keurt de notulen van de zitting van 25/11/2013 goed.

OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2013. openbare zitting. De gemeenteraad keurt de notulen van de zitting van 25/11/2013 goed. OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2013 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 25/11/2013 De gemeenteraad keurt de notulen van de zitting van 25/11/2013 goed. 2. Verkeer

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 maart 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING M., 15 november 2013 Wordt overeenkomstig artikel 21 van het gemeentedecreet uitgenodigd tot het bijwonen van de vergadering die in het Gemeentehuis Gemeentelijk Administratief Centrum II Ringlaan 20 1745

Nadere informatie

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 04-12-2015 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Goedkeuring reglement heffing op leegstand van woningen en gebouwen voor het aanslagjaar 2017

Goedkeuring reglement heffing op leegstand van woningen en gebouwen voor het aanslagjaar 2017 Goedkeuring reglement heffing op leegstand van woningen en gebouwen voor het aanslagjaar 2017 De Gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeentedecreet

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013.

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Statuten 2013-2018 Algemeen Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren overeenkomst houdende opstalrecht

Nadere informatie

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017 Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak van het budget 2017 OCMW Oostkamp Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak budget 2016 p. 0 Autonoom Gemeentebedrijf Oostkamp Aanpassing meerjarenplan

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 28 januari 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 28 januari 2016

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK Overzicht besluiten van de gemeenteraad Zitting van 30 april 2014 LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK 1. de dagorden met bijlagen werden via elektronische weg overgemaakt aan de raadsleden en bekend gemaakt

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en

Nadere informatie

Art. 1 - Dit regelement is van toepassing vanaf 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019.

Art. 1 - Dit regelement is van toepassing vanaf 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019. Reglement Retributie op administratieve prestaties Vastgesteld door de gemeenteraad op 15 december 2016 Bekendgemaakt op www.maldegem.be op 23 december 2016 Art. 1 - Dit regelement is van toepassing vanaf

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 februari 2012 om 18.30u.

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 februari 2012 om 18.30u. TOELICHTINGSNOTA zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 februari 2012 om 18.30u. Openbare zitting: Goedkeuring van het verslag van de zitting van de politieraad

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER 2013. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Luc Deconinck - burgemeester Ann De Ridder, Eddy De Cock, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van Hassel, Jean

Nadere informatie

De werking van de Beleids-en beheerscyclus

De werking van de Beleids-en beheerscyclus Achter de schermen De werking van de Beleids-en beheerscyclus Nu de gemeenteraadsverkiezingen achter de rug zijn en het stof weer is gaan liggen, ontwaken de nieuwe gemeenteburen. In sommige steden en

Nadere informatie

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019 enlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019 GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag vorige gemeenteraad De notulen en het zittingsverslag

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur.

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. Gemeenteraad Zitting van 18 juni 2019 Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. 1. Goedkeuren van de notulen van de vorige

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

Gemeenteraad 04 november 2014

Gemeenteraad 04 november 2014 BADSTAD Blankenberge, 10 november 2014 8370 BLANKENBERGE Gemeenteraad 04 november 2014 1 Mededelingen van de voorzitter OPENBARE ZITTING 2 Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 29 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Nicole Daems, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013

GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013 GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013 TOELICHTINGEN OPENBARE VERGADERING 1. Bekrachtiging besluiten burgemeester houdende verkeersregeling a) van 16.08.2013 tot en met 26.08.2013 in de Amerstraat tijdens renovatiewerken;

Nadere informatie