Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder op dinsdag 20 november 2018.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder op dinsdag 20 november 2018."

Transcriptie

1 enlijst enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder op dinsdag 20 november Aanwezig K. Schuiling, burgemeester; K. Visser, H. Keur, P. Kos, R. Duijnker, M. Wouters, P. de Vrij en T. Biersteker portefeuillehouders; R. Reus, gemeentesecretaris; Afwezig:

2 Adviesnummer a Parkeerregulering centrum De proef met gratis parkeren in het centrum is afgerond en er is een evaluatierapport gemaakt. Aan de hand van de uitkomsten besluit het college het bestaande parkeerbeleid op enkele punten aan te passen. De maximale parkeerduur in de blauwe zones zal worden verlaagd naar 3 uur. Tevens wordt het tarief voor een parkeerontheffing verhoogd tot de werkelijke kosten die voor een dergelijke ontheffing worden gemaakt. De abonnementskosten voor de parkeergarage Koninckshoek worden verhoogd vanwege de verbeteringen die in de garage zijn aangebracht.het evaluatierapport zal met een raadsinformateibrief naar de Raad worden gezonden. het college besluit: 1. kennis te nemen van het evaluatierapport Proef gratis parkeren centrum ; 2. door het plaatsen van borden E10 en E11 van bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeertekens 1990, met onderbord met de tekst: max. 3 uur en van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 uur en uur, een parkeerduurbeperking in te stellen in het centrum in de navolgende straten: Prins Hendriklaan, Koningdwarsstraat, garage Koninckshoek, Plantsoenstraat, Stationsstraat, Spuistraat, Prinsenstraat, Californiestraat, Bernhardplein, Julianaplein, Polderweg, Kroonpassage, Gravenstraat, Boerhaavestraat, Sluisdijkstraat, Breewaterstraat, Wezenstraat, Palmstraat, Diaconiestraat, Werfstraat, Beatrixstraat, Kerkstraat, Spoorstraat, Koningstraat, Jutterspleintje, Molenstraat, Westgracht, Bothastraat, Cronjéstraat, De Wetstraat, Hertzogstraat, Sluisdijkstraat, Schoolstraat, Torenstraat, Gorterstraat, Goverstraat, Schagenstraat, Langestraat, Basstraat, Parallelweg, Steengracht, Janzensdwarsstraat en Janzenstraat; 3. de Raad voor te stellen artikel 13 van de Legesverordening zodanig aan te passen dat daarin wordt opgenomen dat het tarief voor het in behandeling nemen van een aanvraag voor en het verstrekken van een ontheffing voor de blauwe zones 41,-- bedraagt en het tarief voor het wijzigen van een parkeerontheffing voor de blauwe zones 11,-- bedraagt; 4. de gratis parkeerduur voor de garage Sluisdijk te verlagen van 5 naar 3 uur; 5. de abonnementsprijs voor de parkeergarage Koninckshoek met ingang van 1 maart 2019 te verhogen met 6,48 tot een tarief groot 28,21 (exclusief B.T.W.) per maand; 5. het evaluatierapport Proef gratis parkeren centrum met een Raadsinformatiebrief toe te zenden naar de Raad; 6. de tekst vast te stellen van de raadsinformatiebrief nummer RI Adviesnummer a Stadsbeheer Portefeuillehouder T. Biersteker-Giljou Beantwoording schriftelijke vragen van de fractie Behoorlijk Bestuur over het wijkgericht werken Van de fractie van Behoorlijk Bestuur ontvingen wij schriftelijke vragen over het wijkgericht werken. Het college besluit de schriftelijke vragen van de fractie van Behoorlijk Bestuur over het wijkgericht werken te beantwoorden met RV en hiervan de tekst vast te stellen

3 Adviesnummer a Veiligheid, Vergunningen en Handhaving Portefeuillehouder R. Duijnker Raadsvragen PVV met betrekking tot de kwestie dakrenovaties en leges in de Schooten. : Van de fractie van de PVV ontvingen wij schriftelijke vragen over de kwestie dakrenovaties en leges in De Schooten. Dit advies betreft de conceptbeantwoording van de vragen. Het college besluit de schriftelijke vragen van de fractie PVV over de kwestie dakrenovaties en leges in De Schooten met RV te beantwoorden en hiervan de tekst vast te stellen. Adviesnummer a Portefeuillehouder M. Wouters Beantwoording raadsvragen van de fractie D66 over H&M vaststelling van de beantwoording van de raadsvragen van de fractie D66 over H&M Het college besluit de schriftelijke vragen van de fractie D66 over H&M met RV te beantwoorden en hiervan de tekst vast te stellen Adviesnummer a Beantwoording raadsvragen Beter voor Den Helder over overlast verkeer Texel De fractie van Beter voor Den Helder heeft raadsvragen gesteld over de overlast van verkeer van en naar Texel. Deze vragen zijn beantwoord en voorgesteld wordt deze beantwoording vast te stellen. Het college besluit de schriftelijke vragen van de fractie beter voor Den Helder over de overlast van verkeer van en naar Texel met RV te beantwoorden en hiervan de tekst vast te stellen. Adviesnummer a Beantwoording raadsvragen Willemsoord 52AA, afwijken bestemmingsplan t.b.v. horeca De fractie van Behoorlijk Bestuur stelt vragen over het gebouw Willemsoord 52AA, afwijken bestemmingsplan t.b.v. horeca. Het college besluit de schriftelijke vragen van de fractie Behoorlijk Bestuur over Willemsoord 52AA afwijken bestemmingsplan met RV te beantwoorden en hiervan de tekst vast te stellen

4 Adviesnummer a Beantwoording raadsvragen over de zendmast bij station Den Helder Zuid Naar aanleiding van onrust rond de zendmast bij station Den Helder Zuid stelt de fractie van de Stadspartij vragen over eventuele gevolgen voor de gezondheid. Het college besluit de schriftelijke vragen van de fractie stadspartij over de zendmast bij station Den Helder Zuid met RV te beantwoorden en hiervan de tekst vast te stellen Adviesnummer a Concernstaf Beantwoording schriftelijke vragen van de fractie Beter voor Den Helder over uitgave aan horeca gerelateerde diensten Het college beantwoord de schriftelijke vragen van de fractie Beter voor Den Helder over uitgave aan horeca gerelateerde diensten Het college besluit de schriftelijke vragen van de fractie Beter voor Den Helder over horeca gerelateerde uitgaven te beantwoorden met RV en hiervan de tekst vast te stellen Adviesnummer a Concernstaf Portefeuillehouder K. Visser Reactie college op de Boardletter 2018 Naar aanleiding van de Boardletter van de accountant en de uitgevoerde interimcontrole brengt het college een reactie uit aan de gemeentereaad. Het college informeert de gemeenteraad metf RI overde boardletter 2018 en stelt hiervan de tekst vast Adviesnummer a Portefeuillehouder K. Visser HIRB subsidie Paleiskade 2 De Provincie heeft als subsidieverstrekker van de HIRB subsidieregeling voor Paleiskade 2 aanvullende informatie nodig inzake ontbindende voorwaarde (Zie brief in bijlage). Voor het behouden van de HIRB subsidie voor ontwikkelen Paleiskade 2, een project dat voortkomt uit de Bestuursopdracht Havens, vanuit De Kop Werkt is een intentieverklaring nodig tussen de gemeente Den Helder en de Port of Den Helder waarin officieel de relatie tussen de Port of Den Helder bevestigd wordt en waarmee de gelden uit De Kop Werkt voor dit project te zijner tijd beschikbaar worden gesteld aan de Port of Den Helder. Het college besluit in te stemmen met de intentieovereenkomst Paleiskade 2 en de afdelingsmanager ondertekeningsmandaat te verlenen voor de ondertekening van de intentieverklaring.

5 Adviesnummer a , embargo tot 1 week na collegebesluit Veiligheid, Vergunningen en Handhaving Portefeuillehouder R. Duijnker Verlenging van de begunstigingstermijn genoemd in het besluit van 14 december 2017 (AU ) De Keizerskroon 240 Julianadorp In augustus 2017 is gebleken dat de recreatiewoning op het perceel De Keizerskroon 240 werd gebruikt als hoofdwoonverblijf. In het besluit van 14 december 2017 (kenmerk AU ) heeft u de bewoners gelast de strijdige situatie op te heffen. Zij kregen hiervoor een half jaar de tijd. Op 12 april 2018 is een verzoek om verlenging van de begunstigingstermijn ontvangen. Het is namelijk niet gelukt een andere woning te vinden, o.a. door depressieve klachten van een van de bewoners en een gering woningaanbod. De depressieve klachten werden bevestigd door een verklaring van een arts. De bewoners hebben zich inmiddels gemeld bij Stichting DNO doen. Tot op heden is nog geen andere woning gevonden. Met dit advies wordt de begunstigingstermijn voor de laatste maal met een half jaar verlengd tot 14 juni Het colegebesluit: -De begunstigingstermijn, genoemd in het besluit van 14 december 2017 (kenmerk AU ) eenmalig te verlengen tot 14 juni 2019 en de bewoners van de recreatiewoning op het perceel De Keizerskroon 240 hiervan in kennis te stellen via bijgaande brief; -de tekst vast te stellen van de beschikking (AU ) en aldus tevens de teamleider Vergunningen VVH ondertekeningsmandaat te verlenen, als bedoeld in het Mandaatregister, Hoofdstuk 1 Algemeen, par. 1 onder 3. Adviesnummer a , embargo tot 1 week na collegebesluit Sociaal Domein Portefeuillehouder P. de Vrij Subsidie Jeugdsportfonds (JSF) en Jeugd Onderwijs en Cultuurfonds (JOC) 2019 Het Jeugdsportfonds (JSF) en het Jeugd Onderwijs en Cultuurfonds (JOC) hebben voor 2019 een subsidieaanvraag ingediend. Met beide partijen heeft de gemeente reeds langer lopende subsidierelaties. De fondsen voorzien erin dat kinderen uit minimagezinnen aan culturele en sportieve activiteiten kunnen meedoen. Dit advies dient ter besluitvorming bij de voorziene subsidieverlening aan het JSF en het JOC voor Het college besluit: 1. Aan het Jeugdsportfonds in 2019 een subsidie te verlenen van Aan het Jeugd Onderwijs en Cultuurfonds in 2019 een subsidie te verlenen van De tekst vast te stellen van de beschikkingen (AU en AU ) en aldus de afdelingsmanager Sociaal Domein ondertekeningsmandaat te verlenen zoals bedoeld in het Mandaatregister, Hoofdstuk 1 Algemeen, par.1 onder 3.

Ruimte en Economie A. Wolters (0223) Classificatie: Openbaar Datum advies 6 februari 2017

Ruimte en Economie A. Wolters (0223) Classificatie: Openbaar Datum advies 6 februari 2017 Advies Aan: Portefeuillehouder: het college van B&W O.R. Wagner Van afdeling: Adviseur: Telefoon: Ruimte en Economie A. Wolters (0223) 67 8821 Classificatie: Openbaar Datum advies 6 februari 2017 B&W-advies

Nadere informatie

Beleidsregels voor en ten behoeve van parkeren in de blauwe zones Den Helder 2017

Beleidsregels voor en ten behoeve van parkeren in de blauwe zones Den Helder 2017 Beleidsregels voor en ten behoeve van parkeren in de blauwe zones Den Helder 2017 Het college van burgemeester en wethouders van Den Helder; gelet op het bepaalde in artikel 1.3, vierde lid van de Algemene

Nadere informatie

Evaluatie proef gratis parkeren centrum

Evaluatie proef gratis parkeren centrum Evaluatie proef gratis parkeren centrum Inhoud Aanleiding... 2 Regime voor 1 december 2016... 2 Regime tijdens proef... 2 Vrij parkeren... 2 Blauwe zone, max. 2 uur... 3 Blauwe zone, max. 5 uur... 3 Uitgevoerde

Nadere informatie

Nota van Beantwoording

Nota van Beantwoording Nota van Beantwoording Zienswijzen Verordening Parkeerbelastingen Invoeren betaald parkeren Sluisdijkbuurt en omgeving d.d. 22 november 2010 Nota van Beantwoording zienswijzen Betaald parkeren Sluisdijkbuurt

Nadere informatie

Beantwoording raadsvraag

Beantwoording raadsvraag Beantwoording raadsvraag Onderwerp Kosten invoeren blauwe zone parkeren Datum 14-jun-2012 Nummer RV-1233 Steller vraag W. van Rooij Fractie VVD Portefeuillehouder N. Lemlijn Steller P. Verheijen Datum

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 6 december 2016 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Beleidsregels ontheffingen parkeerschijfzones Centrum Sectie 1 en Breukelen zuid Sectie 2

Beleidsregels ontheffingen parkeerschijfzones Centrum Sectie 1 en Breukelen zuid Sectie 2 Beleidsregels ontheffingen parkeerschijfzones Centrum Sectie 1 en Breukelen zuid Sectie 2 Burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel; Gelet op het bepaalde in artikel 1.3, vierde lid van de Algemene

Nadere informatie

dat een verslag van de inspraak en het gevoerde overleg is opgenomen in hoofdstuk 7.1 van de toelichting van het plan;

dat een verslag van de inspraak en het gevoerde overleg is opgenomen in hoofdstuk 7.1 van de toelichting van het plan; gemeente Den Helder Geamendeerd raadsbesluit Raadsvergadering d.d. : 26 september 2011 Besluit nummer ; RB11.0123 Onderwerp : Vaststellen bestemmingsplan Stadshart Centrum 2010 De raad van de gemeente

Nadere informatie

Afwezig: mevrouw A.J. Verboom-Hofman, wethouder

Afwezig: mevrouw A.J. Verboom-Hofman, wethouder Aanwezig: de heer K. Blijenberg, wethouder de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer R.G. van de Ven, wethouder de heer M.J. Verhoef, gemeentesecretaris Afwezig: mevrouw

Nadere informatie

in ii i in ui IIIIII mi n ALG

in ii i in ui IIIIII mi n ALG Burgemeester en wethouders van de gemeente Castricum; in ii i in ui IIIIII mi n ALG1500363 gelet op artikel 149 van de Wegenverkeerswet 1994 (WWV) en artikel 87 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens

Nadere informatie

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00845

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00845 DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00845 OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2015 Bevoegde portefeuillehouder: Kees van Velzen Onderwerp Beantwoording raadsvragen VVD over: Parkeren Boerhaavestraat - Besluitvormend

Nadere informatie

BELEIDSREGELS ONTHEFFINGEN PARKEERSCHIJFZONE DEDEMSVAART CENTRUM

BELEIDSREGELS ONTHEFFINGEN PARKEERSCHIJFZONE DEDEMSVAART CENTRUM BELEIDSREGELS ONTHEFFINGEN PARKEERSCHIJFZONE DEDEMSVAART CENTRUM Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; gelet op het bepaalde in artikel 1.3, vierde lid, en titel 4.8 van de Algemene wet

Nadere informatie

concept besluitenlijst b en w-vergadering

concept besluitenlijst b en w-vergadering concept enlijst b en w-vergadering Aanwezig Burgemeester M. Schoenmaker Afwezig - Wethouder T. van Vugt Wethouder C.P. Dijkstra Wethouder R.A. Tetteroo Wethouder M. Bunnik Wethouder H. Niezen Gemeentesecretaris/

Nadere informatie

dat zich in de wijk Biezen aan de Koekoekstraat de Fenikshof bevindt;

dat zich in de wijk Biezen aan de Koekoekstraat de Fenikshof bevindt; STAATSCOURANT 19 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 70561 december 2016 Verkeersbesluit Parkeerschijfzone parkeervakken Fenikshof Nijmegen Kenmerk: 16.0011220 BURGEMEESTER

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 april 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 21 MEI 2019 VANAF 09:30 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 21 MEI 2019 VANAF 09:30 UUR AANWEZIG: No. 21 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:30 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN B.D. LUGTHART L.I. BENTVELZEN A.F.M. VAN DE LAAR J.N. BESTEMAN,

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 12 april 2016 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 28 november 2017

Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 28 november 2017 Behandelde voorstellen Burgemeester Röell 38093 (Openbaar na een week) evaluatie van de pilot mengvormen winkels / horeca ('blurring') 1. kennis te nemen van de evaluatie van de pilot mengvormen winkels

Nadere informatie

Aan de noordzijde van de Zuidas ligt de Prinses Irenebuurt, aan de zuidkant Buitenveldert.

Aan de noordzijde van de Zuidas ligt de Prinses Irenebuurt, aan de zuidkant Buitenveldert. BEWONERSPARKEREN ROND DE ZUIDAS 1. De Zuidas Op de Zuidas werken meer dan 30.000 mensen. Als de Zuidas volledig is uitontwikkeld in 2040 groeit dat tot 80.000 werknemers. In totaal zullen dan 200.000 mensen

Nadere informatie

Vergadering van 21 juli 2015. 1. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 21 juli 2015

Vergadering van 21 juli 2015. 1. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 21 juli 2015 enlijst B&W-vergadering d.d. 21 juli 2015 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder P.J. Van Liempd Secretaris drs. J.W.F. Compagne Wethouder A.C.P.

Nadere informatie

vastgesteld Besluitenlijst

vastgesteld Besluitenlijst No. 51 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK, BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER J. BOLTE, WETHOUDER

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 29 november uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 29 november uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer Vergadering College van Burgemeester en Wethouders Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 29 november 2016 09.00 uur R.C. van Nunspeet Plaats vergadering Doorkiesnummer B&W-kamer 5229445 Verslag Zeewolde

Nadere informatie

2 vastgesteld Besluitenlijst

2 vastgesteld Besluitenlijst No. 39 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 15.00 UUR AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK, BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER J. BOLTE, WETHOUDER

Nadere informatie

Besluitenlijst College B&W Cuijk

Besluitenlijst College B&W Cuijk Vergadering: 3 ADV/C/17/02748 Z/C/16/38280 Secretaris W.A.G. Hillenaar Uitnodigingen d.d. 1. Provincie Noord-Brabant: Eerste Brabantse Regiotafel Ruimtelijke Adaptatie donderdag 2 februari 2017 van 10.00-13.00

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d.: 16 december 2014 Weeknr. 51 O P E N B A A R

Besluitenlijst d.d.: 16 december 2014 Weeknr. 51 O P E N B A A R Aanwezigen: de burgemeester, R.J. van de Mortel de wethouder, P.F.W.M. Pennings de wethouder, S.I.S. Heijboer-Klapwijk de wethouder, Drs. W.S. Seuren de secretaris, drs. H.C. de Visch Eybergen Besluitenlijst

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma 2018 vast te stellen. 2. Het Handhaving Uitvoeringsprogramma 2019 ter kennisname aan te bieden aan de Raad en Provincie.

Uitvoeringsprogramma 2018 vast te stellen. 2. Het Handhaving Uitvoeringsprogramma 2019 ter kennisname aan te bieden aan de Raad en Provincie. enlijst B&W-vergadering d.d. 30 januari 2018 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder A.C.P. Balk Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder P.J. Van

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 12 januari 2010.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 12 januari 2010. College V20100059 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 12 januari 2010. Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 12 januari 2010. Advies: Wij stellen u voor

Nadere informatie

*88* B&W besluitenlijst. Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 3 juli 2018

*88* B&W besluitenlijst. Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 3 juli 2018 *88* Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 3 juli 2018 Aanwezig: De heer A.H.M. Verhoeven MPM (burgemeester) De heer Mr. A.J.M. Walraven (wethouder); De heer Mr. S.B.J. Backus (wethouder); De heer

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter Mevr. drs. J.W.E. Spies Wethouders De heer J.W. Verkroost De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst De heer H. Van Rhee De heer F. Živković-Laurenta Wnd.

Nadere informatie

Vergadering Burgemeester en Wethouders

Vergadering Burgemeester en Wethouders GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 51. O (18-12-2018 Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 18-12-2018 Tijd 9:15-12:00 Locatie Voorzitter Aanwezigen

Nadere informatie

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar enlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar Datum 18-12-2018 Tijd Locatie 8:30-13:10 uur Kamer burgemeester Voorzitter Burgemeester Gemeente Sluis tot 9.30 uur, vanaf 9.30 uur wethouder Ploegaert

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d.: 25 februari 2014 Weeknr. 9 O P E N B A A R

Besluitenlijst d.d.: 25 februari 2014 Weeknr. 9 O P E N B A A R O P E N B A A R Secretaris 1. RM Besluitenlijst d.d. 18 februari 2014 Conform vastgesteld. Bestuurs-en managementondersteuning 2. RM Activiteitenlijst d.d. 25 februari 2014 Voor kennisgeving aangenomen.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 11 SEPTEMBER 2007 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer R.G. van de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief stand van zaken handhavend optreden op het bungalowpark het Roekenbosch

Raadsinformatiebrief stand van zaken handhavend optreden op het bungalowpark het Roekenbosch B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief stand van zaken handhavend optreden op het bungalowpark het Roekenbosch Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 4 februari 2019 Afdeling/Team

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 5 DECEMBER 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 5 DECEMBER 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 5 DECEMBER 2017 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouders: D. te, G. en P. Kuiken;

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit Algemene plaatselijke verordening 2012

Uitvoeringsbesluit Algemene plaatselijke verordening 2012 CVDR Officiële uitgave van Den Helder. Nr. CVDR302982_1 20 maart 2018 Uitvoeringsbesluit Algemene plaatselijke verordening 2012 De Burgemeester van Den Helder en Burgemeester en Wethouders van Den Helder;

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 13 februari 2018 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Dat van zaterdag 6 februari 2016 tot en met dinsdag 9 februari 2016 in Cuijk het traditionele Carnaval wordt gevierd;

Dat van zaterdag 6 februari 2016 tot en met dinsdag 9 februari 2016 in Cuijk het traditionele Carnaval wordt gevierd; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1762 14 januari 2016 Onderwerp: Tijdelijke verkeersmaatregelen carnaval 2016 centrum Cuijk Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 29 januari 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders

Nadere informatie

Advies en besluitenlijst 10 december 2014

Advies en besluitenlijst 10 december 2014 Instantie BW Datum 10 december 2014 Tijdstip 09.30 uur Weeknummer week 50. Aanwezig dhr. P.E. de Jong (burgemeester), dhr. A.L. van der Meij (wethouder), dhr. L.J. van Rij (wethouder), dhr. E.G. Mulder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 APRIL 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 APRIL 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 APRIL 2015 Samenstelling: Zijn afwezig: De heer Jan Lonink, burgemeester De heer Cees Liefting, wethouder; de heer Frank van Hulle, wethouder;

Nadere informatie

2. Onderwerp MT verslag 10 januari Besluit Het MT verslag d.d. 10 januari 2008 voor kennisgeving aannemen.

2. Onderwerp MT verslag 10 januari Besluit Het MT verslag d.d. 10 januari 2008 voor kennisgeving aannemen. Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer R.G. van de Ven, wethouder de heer M.J. Verhoef, gemeentesecretaris Afwezig: - 1. enlijst

Nadere informatie

B en W nummer ; besluit d.d

B en W nummer ; besluit d.d B en W nummer 12.0780. ; besluit d.d. 28-8-2012 Onderwerp Beantwoording van de schriftelijk vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders van het raadslid R. van Laar (PvdA) d.d. 9 juli 2012 inzake

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 31 VASTGESTELD

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 31 VASTGESTELD Aanwezig: G.J.A.M. Nijpels (voorzitter), E. Deutekom-Muntjewerff, Secretaris: M.A.S. Winder Afwezig: H. Stoker, R.A.H.P. Heijtink Volgnr: 001 Poststuk: 16.0008915 PZI Omschrijving: Besluitenlijst B&W Opmeer

Nadere informatie

Besluitenlijst College

Besluitenlijst College enlijst College Datum 16-04-2019 Tijd 9:00-12:00 Aanwezigen Voorzitter burgemeester Adema, wethouders Sparreboom, Rentenaar, Den Os, Van Wageningen,Schot en Van den Heuvel alsmede gemeentesecretaris Van

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11/12/2018 AANWEZIG: AFWEZIG:

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11/12/2018 AANWEZIG: AFWEZIG: Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11/12/2018 AANWEZIG: mr. P. de Baat MPM T.M.J.M. Evers G.J.M. Mijnen, voorzitter, gemeentesecretaris

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W d.d. 4 oktober 2016

Openbare besluitenlijst B&W d.d. 4 oktober 2016 1 Burgemeester Röell Wethouder Van Roshum Wethouder Baerends 16CV000344 Portefeuilleverdeling voor het college van burgemeester en wethouders c.a. vaststellen aangepaste portefeuilleverdeling 2015-2018,

Nadere informatie

Gemeente Tiel. 4. Onderwerp: Onttrekking deel Inundatiedijk- Noord uit openbaarheid. Conform advies vastgesteld.

Gemeente Tiel. 4. Onderwerp: Onttrekking deel Inundatiedijk- Noord uit openbaarheid. Conform advies vastgesteld. Gemeente Tiel Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 12 maart 2019 om 9.00 uur Afwezig: Burgemeester Beenakker Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel

Nadere informatie

Beleidsregels ontheffingen parkeerschijfzone

Beleidsregels ontheffingen parkeerschijfzone Beleidsregels ontheffingen parkeerschijfzone Zuid Burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel; Gelet op het bepaalde in artikel 1.3, vierde lid van de Algemene wet bestuursrecht en de artikelen 25

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / september 2017

E.G.M. van den Boom / september 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.2 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 246333/254627 11 september 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, bevoegd dit verkeersbesluit te nemen,

op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, bevoegd dit verkeersbesluit te nemen, STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 4043 23 januari 2017 Onderwerp: tijdelijke verkeersmaatregelen centrum Cuijk i.v.m. carnavalsactiviteiten 2017 BURGEMEESTER

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 20 januari 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 20 januari 2015 Zaaknummer: Z - 15023437 Documentnummer: INT - 1513235 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 20 januari 2015 Nr. Onderwerp Beslissing Samenvatting 1.1 Vaststelling besluitenlijst collegevergadering 13 januari

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 16 OKTOBER 2007 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer J.A. Lavooi, wethouder

Nadere informatie

Beleidsregels voor en ten behoeve van parkeren in de blauwe zones Hengelo 2016

Beleidsregels voor en ten behoeve van parkeren in de blauwe zones Hengelo 2016 Beleidsregels voor en ten behoeve van parkeren in de blauwe zones Hengelo 2016 Het college van burgemeester en wethouders van Hengelo; gelet op het bepaalde in artikel 1.3, vierde lid van de Algemene wet

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 28 APRIL 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 28 APRIL 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: No. 18 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER R. VAN HEMERT, WETHOUDER R.A.J. VAN DER MEIJ, WETHOUDER

Nadere informatie

Onderwerp Septembercirculaire Gemeentefonds 2015 OPB RAAD

Onderwerp Septembercirculaire Gemeentefonds 2015 OPB RAAD enlijst B&W-vergadering d.d. 29 september 2015 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder A.C.P. Balk Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder P.J.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van in mandaat genomen besluiten in week 14 t.m. 20 januari 2015. Handhaving DATUM BESLUIT: 15-1-2015

Openbare besluitenlijst van in mandaat genomen besluiten in week 14 t.m. 20 januari 2015. Handhaving DATUM BESLUIT: 15-1-2015 Openbare besluitenlijst van in mandaat genomen besluiten in week 14 t.m. 20 januari 2015. Datum aanmaak: 21.01.2015.. Handhaving AST/2014/016757 Goed gebruik drukriool. De eigenaar van de woning aan de

Nadere informatie

concept besluitenlijst b en w-vergadering

concept besluitenlijst b en w-vergadering concept enlijst b en w-vergadering aanwezig Burgemeester M. Schoenmaker Wethouder D.A. Bergman Wethouder R.A. Tetteroo Wethouder J.M. de Laat Wethouder L.J. Werger Wethouder H. Niezen Wnd. gemeentesecretaris/

Nadere informatie

Onderwerp Ambtelijk advies Collegebesluit. Besluitenlijst B&W. vaststellen. - instemmen met de reactie. Conform advies besloten.

Onderwerp Ambtelijk advies Collegebesluit. Besluitenlijst B&W. vaststellen. - instemmen met de reactie. Conform advies besloten. Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 24 november 2015 Aanwezig: De heer A.H.M. Verhoeven MPM (burgemeester) De heer Mr. A.J.M. Walraven (wethouder) De heer P.H.G. Verlinden (wethouder) De heer J.M.M.

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012 Lijst nr. 48 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012 PUBLIEKSDIENST Aanwijzingsbesluiten veiligheidsrisicogebied in Apeldoorn Voorstel

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 26 april 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 26 april 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 26 april 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos -

Nadere informatie

College van burgemeester en wethouders

College van burgemeester en wethouders College van burgemeester en wethouders Openbare besluitenlijst Zitting van 10 april 2018 Samenstelling Aanwezig: de heer Jan Lonink, burgemeester; de heer Cees Liefting, wethouder; de heer Frank van Hulle,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.R.B. van den Tillaar Wethouders J. de Jonge, S. Stroosnijder, J. Elliott Gemeentesecretaris M. van Vliet Bestuurssecretaris R.W.

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Agenda van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 22 augustus 2017 om 9.00 uur. nr. voorstel beslissing

Gemeente Tiel. Agenda van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 22 augustus 2017 om 9.00 uur. nr. voorstel beslissing Gemeente Tiel Agenda van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 22 augustus 2017 om 9.00 uur Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van publicatie met 1 week. nr. voorstel

Nadere informatie

Vergadering Burgemeester en Wethouders

Vergadering Burgemeester en Wethouders GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50. O (11-12-2018) Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 11-12-2018 Tijd 9:00-12:30 Locatie Voorzitter Aanwezigen

Nadere informatie

Portefeuillehouder: E Tijmstra. Behandeld door: M. Matthijsse

Portefeuillehouder: E Tijmstra. Behandeld door: M. Matthijsse P U R N E R E 'f O.,.. RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1457675 Datum: 6 november 2018 Domein / Team: RUID / ONTW Portefeuillehouder: E Tijmstra Behandeld door: M. Matthijsse Onderwerp:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (28) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 1 september 2015

BESLUITENLIJST (28) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 1 september 2015 BESLUITENLIJST (28) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 1 september 2015 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst College B&W Cuijk

Besluitenlijst College B&W Cuijk Vergadering: 3 ADV/C/16/02577 Z/C/15/25150 Secretaris Uitnodigingen d.d. 1. Het Doehuis: Officiële opening vrijdag 18 november 2016 van 14.00-17.00 uur te Cuijk 2. BTV De Beijerd en t Riet: Ledenvergadering

Nadere informatie

BESLUITENLIJST met terugkoppeling

BESLUITENLIJST met terugkoppeling 00583941 BESLUITENLIJST met terugkoppeling Vergadering van burgemeester en wethouders op 17 mei 2016 om 09.00 uur Aanwezig: burgemeester ing. N.G.J. Lemlijn ) ) ) wethouders ) ) mr. G.J.C. Kusters secretaris

Nadere informatie

1. ONT Pilot logeerwoningen voor huishoudens in een crisissituatie

1. ONT Pilot logeerwoningen voor huishoudens in een crisissituatie Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 29 mei 2018 Nr. afd. agendapunt/besluit 1. ONT Pilot logeerwoningen voor huishoudens in een crisissituatie Inleiding Er is in

Nadere informatie

Onderwerp: Raadsvoorstel uitvoeren pilot tijdelijke aanpassing reguleringstijden betaald parkeren op vrijdag- en zaterdagavond

Onderwerp: Raadsvoorstel uitvoeren pilot tijdelijke aanpassing reguleringstijden betaald parkeren op vrijdag- en zaterdagavond RAADSVOORSTEL 16R.00355 gemeente WOERDEN 16R.00355 Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 30 augustus 2016 Portefeuillehouder(s): de Weger Portefeuille(s): Parkeren Contactpersoon: M.

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 16 JUNI 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 16 JUNI 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: 15.078184 No. 25 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN R.A.J. VAN DER MEIJ, BURGEMEESTER, WETHOUDER N. DIERDORP,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 4 oktober 2016.

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 4 oktober 2016. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 4 oktober 2016. Aanwezig: Hans Horlings (locoburgemeester) Govert van Oord (wethouder) Annemiek de Goede-van Tiel (wethouder)

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 30 oktober 2007 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 30 oktober 2007 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 30 oktober 2007 Agendapunt Open- 44/3.02 BW07.0962 44/3.06 BW07.0939 44/3.09 BW07.0831 44/3.10 BW07.0963 44/3.11 BW07.0965 baar Onderwerp Voorgesteld besluit Beslissing

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Datum 21-05-2019 Aanvang 09:00 Locatie B&W kamer OPENBARE AGENDA 1. Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 10 mei 2019 De besluitenlijst

Nadere informatie

Besluitenlijst College B&W Cuijk

Besluitenlijst College B&W Cuijk Vergadering: 3 ADV/C/18/03548 Z/C/17/50224 Secretaris Uitnodigingen d.d. 1. Vijfsterrenlogistiek: Masterclass Digitalisering in de sector, donderdag 22 februari 2018 van 8.30-13.15 uur te Oss 2. Regio

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: 2. ADV/G/16/01797 Z/G/15/25151 Secretaris A.M.H. Roolvink Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 30 augustus 2016. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W-vergadering

Nadere informatie

Wijziging niveau GPRgebouw, module Energie, als gevolg van aanscherping EPC eisen (voor woning,- en utiliteitsbouw) binnen Bouwbesluit, per 1 jan 2015

Wijziging niveau GPRgebouw, module Energie, als gevolg van aanscherping EPC eisen (voor woning,- en utiliteitsbouw) binnen Bouwbesluit, per 1 jan 2015 1. B aststellen van de openbare besluitenlijst van 31 maart 2015 De besluitenlijst vaststellen. vastgesteld 2. B Terugkoppeling informatie uit verbonden partijen. Ter bespreking. B Geen bijzonderheden

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 27 JANUARI A. van den Bosch, burgemeester

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 27 JANUARI A. van den Bosch, burgemeester ` Nr.5A BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHUDERS P 27 JANUARI 2009 Aanwezig: A. van den Bosch, burgemeester A.C. Bragt, wethouder A.J. Krähe, wethouder C.A.H. Zondag, wethouder W.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 14 mei 2012

Openbare besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 14 mei 2012 Openbare besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 14 mei 2012 No Onderwerp Besluit 1. Vaststellen brandveiligheidsverordening wegens invoering Bouwbesluit 2012.

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 29 januari 2019 aanvangstijd: 09:00

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 29 januari 2019 aanvangstijd: 09:00 Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 29 januari 2019 aanvangstijd: 09:00 Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman De heer W.M.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 27 augustus 2012

Openbare besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 27 augustus 2012 Openbare besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 27 augustus 2012 No Onderwerp Besluit 1. Analyse centrum Swalmen. (nummer 200812/201) Het college van B&W heeft

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst College Peel en Maas Week: 17 1. Agendapunt: Algemene informatie: Doel: Voorstel: Besluit: Besluitenlijst vergadering d.d.

Openbare Besluitenlijst College Peel en Maas Week: 17 1. Agendapunt: Algemene informatie: Doel: Voorstel: Besluit: Besluitenlijst vergadering d.d. Openbare Besluitenlijst College Peel en Maas Week: 17 1 Aanwezig: Wethouder Absil Wethouder Janssen Wethouder Segers Secretaris directeur: de heer Mensink Afwezig: -- Datum 27 april 2010 Agendapunt: Algemene

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van Smallingerland; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet en de Parkeerverordening 2019;

Het college van burgemeester en wethouders van Smallingerland; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet en de Parkeerverordening 2019; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Smallingerland Nr. 28334 31 december Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Smallingerland houdende regels omtrent het aanwijzen

Nadere informatie

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 21-2010 Woningwet Aanvragen bouwvergunning Burgemeester en wethouders van Sluis maken bekend dat de volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend voor: Breskens het plaatsen

Nadere informatie

*Z022B83434B* BESLUITENLIJST openbaar Weesp bij de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015

*Z022B83434B* BESLUITENLIJST openbaar Weesp bij de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 *Z022B83434B* BESLUITENLIJST openbaar Weesp bij de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 Besluitnummer Onderwerp Besluit Z.47161/D.2347 Overeenkomsten arbeidsontwikkeling en werkgeversdienstverlening

Nadere informatie

Parkeervisie Den Helder

Parkeervisie Den Helder Stuknummer: bl08.01707 Parkeervisie Den Helder Jz Gemeente Den Helder Den Helder Grontmij Nederland bv 22 augustus 2008 /ücni Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Integrale parkeervisie 3 1.3

Nadere informatie

Brief beantwoording raadsvragen fractie GroenLinks

Brief beantwoording raadsvragen fractie GroenLinks Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief beantwoording raadsvragen fractie GroenLinks Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Op 29 mei 2014 heeft de fractie

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel Onderwerp : Wijziging legesverordening m.b.t. legesheffing planologische procedures Nr.: 04/3A Commissie (naam en datum) : Omgeving, 19 januari 2004 Datum raadsvergadering : 29 januari 2004 Samenvatting

Nadere informatie

Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen: V. o den: 1 7 NOV 2011

Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen: V. o den: 1 7 NOV 2011 AFSCHRIFT Leden van de gemeenteraad van Postbus 56 6270 AB GULPEN Datum: 28 oktober 2014 Uw brief van: 19 oktober 2014 Uw kenmerk: Ons kenmerk: U.14.04952 I! Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 14/06/2016 week 24. 1. Domein Ruimte Duurzame renovatie Huis van de stad 16.00362 1. In te stemmen met de extra

Nadere informatie

FORMULIER RAADSVRAGEN

FORMULIER RAADSVRAGEN FORMULIER RAADSVRAGEN Datum : 10 maart 2016 Soort : Te behandelen/beantwoorden tijdens Debat thema Bestuur 15 maart 2016 Vragensteller : Koos van Gemeren Onderwerp : Betaald parkeren in Zeist De fractie

Nadere informatie

College van burgemeester en wethouders

College van burgemeester en wethouders Ontheffingenbeleid Parkeren Steenwijk 2015 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie: Gemeente Steenwijkerland Officiële naam regeling: Ontheffingenbeleid Parkeren Steenwijk

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 10 APRIL 2007 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer H. van Kooten, wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert Vergadering: 1. ADV/M/17/10945 Z/M/16/38342 Secretaris J.P. Ruyters Vaststelling besluitenlijst incl aanvulling college 21 november 2017 4. ADV/M/17/10931 Z/M/17/49627 A.A.M.J. Walraven Tussenevaluatie

Nadere informatie

Zodat meer kostendekkende tarieven voor reisdocumenten en rijbewijzen worden geheven.

Zodat meer kostendekkende tarieven voor reisdocumenten en rijbewijzen worden geheven. BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 23 december 2014 Besluit nummer: 2014_BW_00927 Onderwerp Eerste wijziging van de Legesverordening 2015 - Besluitvormend Beknopte samenvatting Het ministerie van Binnenlandse

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 19 maart 2019 om 9.00 uur

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 19 maart 2019 om 9.00 uur Gemeente Tiel Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 19 maart 2019 om 9.00 uur Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van publicatie met 1 week. nr. voorstel

Nadere informatie

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar enlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar Datum 20-11-2018 Tijd 9:00-12:00 Locatie Voorzitter Kamer burgemeester Burgemeester Gemeente Sluis 2 NOTA'S VOOR DE RAAD (OND-BB-ED) 2.c.1 ED:RV:

Nadere informatie

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 18A.00172

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 18A.00172 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 18A.00172 Datum: 12 februari 2018 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan:

Nadere informatie