VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 4 SEPTEMBER 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 4 SEPTEMBER 2017"

Transcriptie

1 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 4 SEPTEMBER 2017 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Wally Corneillie, Greta Vandeputte, Geert Dessein, Bart Ryde, Geert Wylin, schepenen Raf Selschotter, Marijke Devos, Gerda Dewulf, Delphine Quaegebeur, Marianne Eeckhout, Sybille Geldhof, Nancy Vansteenkiste, Carlos Casteleyn, Karen Vromman, Caroline Seynhaeve, Piet Vandermersch, Katelijn Van Isacker, Andy Vandoorne, gemeenteraadsleden Geert Demeyere, gemeentesecretaris Niels Lagae, Sien Jacques, gemeenteraadsleden OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren verslag van de gemeenteraad van 22 juni 2017 Bevoegdheid» Gemeentedecreet, in het bijzonder artikel 33. Verwijzingsdocumenten» Verslag van de gemeenteraad van 22 juni Stemmen Met unanimiteit. Het verslag van de gemeenteraad van 22 juni 2017 goed te keuren. 2. Kennisnemen van de OCMW jaarrekening 2016 Bevoegdheid» Gemeentedecreet, in het bijzonder artikel 42. Juridische grond» Decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, en latere wijzigingen, in het bijzonder artikel 174. Verwijzingsdocumenten» Beslissing van de OCMW-raad van 27 juni 2017 betreffende vaststellen jaarrekening 2016.» OCMW jaarrekening Tussenkomsten» OCMW-voorzitter Geert Wylin geeft toelichting. Stemmen Met unanimiteit. Kennis te nemen van de OCMW jaarrekening 2016.» dienst financiën: 1;» OCMW-secretaris: Vaststellen van een aanvullend verkeersreglement voor snelheidsremmende maatregelen in de Sint-Pietersstraat Bevoegdheid» Gemeentedecreet. Juridische grond» Nieuwe Gemeentewet, in het bijzonder artikel 119 en 135, 2.» Wet van 16 maart 1968 tot coördinatie van de wetten betreffende de politie

2 over het wegverkeer, en latere wijzigingen, in het bijzonder artikel 2.» Koninklijk Besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en het gebruik van de openbare weg, en latere wijzigingen, in het bijzonder titel III.» Ministerieel Besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimum afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeersborden worden bepaald, en latere wijzigingen.» Decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens, en latere wijzigingen.» Besluit van de Vlaamse Regering van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens.» Omzendbrief MOB/2009/01 van 3 april 2009 betreffende de gemeentelijke aanvullende reglementen op de politie over het wegverkeer. Verwijzingsdocumenten» Beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 29 augustus 2016 betreffende vaststellen van een tijdelijk politiereglement op het verkeer te Ledegem naar aanleiding van snelheidsremmende maatregelen in de Sint- Pietersstraat. Feiten, context en argumentatie» Het is noodzakelijk de reglementering omtrent de toegelaten snelheid in de Sint-Pietersstraat te wijzigen, teneinde de verkeersveiligheid te garanderen.» De genomen maatregelen in de beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 29 augustus 2016 betreffende vaststellen van een tijdelijk politiereglement op het verkeer te Ledegem naar aanleiding van snelheidsremmende maatregelen in de Sint-Pietersstraat, zijn positief geëvalueerd.» De maatregelen die hierna worden genomen betreffen een gemeenteweg. Tussenkomsten» Schepen Wally Corneillie geeft toelichting. Stemmen Met unanimiteit. Besluit De gemeenteraad beslist: In de Sint-Pietersstraat, vanaf het kruispunt met de Provinciebaan, N32 tot aan de bebouwde kom van Ledegem en in de Industrieweg, vanaf de Sint-Pietersstraat richting centrum, wordt de snelheid beperkt tot 50 km per uur. Dit verbod wordt kenbaar gemaakt door de zoneborden CZ C43 en CZ C43, met vermelding 50. In de Sint-Pietersstraat, 15 meter over het kruispunt Sint-Pietersstraat, voorbij het huisnummer 74 in de richting Roeselare, wordt een verhoogde inrichting onder de vorm van een verkeersdrempel geplaatst. Dit wordt kenbaar gemaakt door de verkeersborden F87 ter hoogte van de drempel en een verkeersbord A14 met onderbord 100 meter in de Sint- Pietersstraat, komende uit de richting Roeselare, op 100 meter voor de drempel. Artikel 3 Deze maatregelen gaan in op 4 september Artikel 4» dienst secretariaat: 1;» dienst grondgebiedszaken: 1;» zonechef van de politiezone Grensleie: 1;» Vlaams Huis voor de Verkeersveiligheid, Afdeling beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid: 2.

3 4. Vaststellen van een aanvullend verkeersreglement voor snelheidsremmende maatregelen in de Kortwagenstraat Bevoegdheid» Gemeentedecreet. Juridische grond» Nieuwe Gemeentewet, in het bijzonder artikel 119 en 135, 2.» Wet van 16 maart 1968 tot coördinatie van de wetten betreffende de politie over het wegverkeer, en latere wijzigingen, in het bijzonder artikel 2.» Koninklijk Besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en het gebruik van de openbare weg, en latere wijzigingen, in het bijzonder titel III.» Ministerieel Besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimum afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeersborden worden bepaald, en latere wijzigingen.» Decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens, en latere wijzigingen.» Besluit van de Vlaamse Regering van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens.» Omzendbrief MOB/2009/01 van 3 april 2009 betreffende de gemeentelijke aanvullende reglementen op de politie over het wegverkeer. Verwijzingsdocumenten» Beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 5 september 2016 betreffende vaststellen van een tijdelijk politiereglement op het verkeer te Ledegem naar aanleiding van snelheidsremmende maatregelen in de Kortwagenstraat. Feiten, context en argumentatie» Het is noodzakelijk de reglementering omtrent de toegelaten snelheid in de Kortwagenstraat te wijzigen, teneinde de verkeersveiligheid te garanderen.» De genomen maatregelen in de beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 5 september 2016 betreffende vaststellen van een tijdelijk politiereglement op het verkeer te Ledegem naar aanleiding van snelheidsremmende maatregelen in de Kortwagenstraat, werden gunstig geëvalueerd.» De maatregelen die hierna worden genomen betreffen een gemeenteweg. Tussenkomsten» Schepen Wally Corneillie geeft toelichting.» Raadslid Piet Vandermersch vraagt naar een vergelijking met andere verkeersremmende maatregelen zoals de verhogingen in de Lendeleedsestraat.» Raadslid Andy Vandoorne wijst op de onveilige situatie voor de fietsers door de uitwijkende auto s bij deze wegversmallingen.» Na beraadslaging. Stemmen Met 17 ja-stemmen (CD&V/VD-fractie, Open Vld-fractie). Met 2 onthoudingen (sp.a-groen-fractie). In de Kortwagenstraat worden wegversmallingen aangelegd: - tussen de huisnummers 28 en 71; - tussen de huisnummers 40 en 42; - tussen de huisnummers 77 en 79; - tussen de huisnummers 52 en 54. Deze maatregel wordt kenbaar gemaakt door de borden A7c 150 meter voor de versmallingen en de verkeersborden D1 ter hoogte van de wegversmallingen. - In de Kortwagenstraat ter hoogte van de wegversmalling tussen de huisnummers 28 en 71 hebben de bestuurders in de richting van Roeselare voorrang ten opzichte van de bestuurders komende uit Roeselare.

4 - In de Kortwagenstraat ter hoogte van de wegversmalling tussen de huisnummers 40 en 42 hebben de bestuurders in de richting van Roeselare voorrang ten opzichte van de bestuurders komende uit Roeselare. - In de Kortwagenstraat ter hoogte van de wegversmalling tussen de huisnummers 77 en 79 hebben de bestuurders in de richting van Roeselare voorrang ten opzichte van de bestuurders komende uit Roeselare. - In de Kortwagenstraat ter hoogte van de wegversmalling tussen de huisnummers 52 en 54 hebben de bestuurders in de richting van Roeselare voorrang ten opzichte van de bestuurders komende uit Roeselare. Deze maatregelen worden ter kennis gebracht door de verkeersborden B19 en B21. Artikel 3 In de Kortwagenstraat dienen fietsers en bestuurders van een bromfiets de wegversmalling omschreven in artikel 1 rechts voorbij te rijden. Dit wordt kenbaar gemaakt door langse markeringen die een fietspad aanduiden zoals bepaald in artikel 74 van het Koninklijk Besluit van 1 december 1975 en nader omschreven in artikel 16 van het Ministerieel Besluit van 11 oktober Artikel 4 Deze maatregelen gaan in op 4 september Artikel 5» dienst secretariaat: 1;» dienst grondgebiedszaken: 1;» zonechef van de politiezone Grensleie: 1;» Vlaams Huis voor de Verkeersveiligheid, Afdeling beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid: Kennisnemen van de beslissing van de burgemeester betreffende vaststellen van een tijdelijke politieverordening inzake beperkingen op de ambulante activiteiten en onderhoudswerken aan rallyvoertuigen langs de openbare weg, ter gelegenheid van de 58 ste autorally Omloop van Vlaanderen op het grondgebied Ledegem op 2 september 2017 Bevoegdheid» Gemeentedecreet. Juridische grond» Nieuwe Gemeentewet, in het bijzonder artikel Verwijzingsdocumenten» Beslissing van de burgemeester van 21 augustus 2017 betreffende vaststellen van een tijdelijke politieverordening inzake beperkingen op de ambulante activiteiten en onderhoudswerken aan rallyvoertuigen langs de openbare weg, ter gelegenheid van de 58 ste autorally Omloop van Vlaanderen op het grondgebied Ledegem op 2 september Feiten, context en» Doordat de autorally vorig weekend plaatsvond kon de vaststelling van deze argumentatie tijdelijke politieverordening door de gemeenteraad niet afgewacht worden. Tussenkomsten» Burgemeester Bart Dochy geeft toelichting. Stemmen Met unanimiteit. Kennis te nemen van de beslissing van de burgemeester van 21 augustus 2017 betreffende vaststellen van een tijdelijke politieverordening inzake beperkingen op de ambulante activiteiten en onderhoudswerken aan rallyvoertuigen langs de openbare weg, ter gelegenheid van de 58 ste autorally Omloop van Vlaanderen op het grondgebied Ledegem op 2 september 2017.

5 » dienst secretariaat: 1;» zonechef van de politiezone Grensleie: 1;» dienst vrije tijd: Advies omtrent de rekening, dienstjaar 2016, van de Kerkfabriek Sint-Pieter Ledegem In toepassing van artikel 27 1, 2 van het gemeentedecreet, verlaat raadslid Carlos Casteleyn de zitting voor de behandeling van dit punt. Bevoegdheid» Gemeentedecreet, in het bijzonder artikel 42. Juridische grond» Decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, en latere wijzigingen, in het bijzonder artikel 55.» Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten, en latere wijzigingen.» Ministerieel besluit van 27 november 2006 tot vaststelling van de modellen van de boekhouding van de besturen van de eredienst en ter uitvoering van artikel 46 van het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de eredienst, en van de centrale besturen van de eredienst, en latere wijzigingen.» Omzendbrief BB-2013/01 van 1 maart 2013 betreffende boekhouding besturen van de eredienst. Verwijzingsdocumenten» Jaarrekening 2016 van de Kerkfabriek Sint-Pieter Ledegem. Voorgeschiedenis» Beslissing van de Kerkraad van Sint-Pieter Ledegem van 2 maart Financiële gevolgen» De gemeentelijke exploitatiebijdrage 2016 bedraagt 6.799,37.» De gemeentelijke investeringstoelage 2016 bedraagt 0,00. Tussenkomsten» Schepen Wally Corneillie geeft toelichting. Stemmen Met 16 ja-stemmen (CD&V/VD-fractie, Open Vld-fractie). Met 2 onthoudingen (sp.a-groen-fractie). De rekening, dienstjaar 2016, van de Kerkfabriek Sint-Pieter Ledegem, wordt gunstig geadviseerd.» dienst financiën: 1;» Kerkfabriek Sint-Pieter Ledegem: 1;» Centraal Kerkbestuur: 1;» Provinciegouverneur: Advies omtrent de rekening, dienstjaar 2016, van de Kerkfabriek Sint-Jan de Doper Rollegem- Kapelle In toepassing van artikel 27 1, 2 van het gemeentedecreet, verlaat raadslid Carlos Casteleyn de zitting voor de behandeling van dit punt. Bevoegdheid» Gemeentedecreet, in het bijzonder artikel 42. Juridische grond» Decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, en latere wijzigingen, in het bijzonder artikel 55.

6 » Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten, en latere wijzigingen.» Ministerieel besluit van 27 november 2006 tot vaststelling van de modellen van de boekhouding van de besturen van de eredienst en ter uitvoering van artikel 46 van het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de eredienst, en van de centrale besturen van de eredienst, en latere wijzigingen.» Omzendbrief BB-2013/01 van 1 maart 2013 betreffende boekhouding besturen van de eredienst. Verwijzingsdocumenten» Jaarrekening 2016 van de Kerkfabriek Sint-Jan de Doper Rollegem-Kapelle. Voorgeschiedenis» Beslissing van de Kerkraad van Sint-Jan de Doper Rollegem-Kapelle van 31 december Financiële gevolgen» De gemeentelijke exploitatiebijdrage 2016 bedraagt ,15.» De gemeentelijke investeringstoelage 2016 bedraagt 0,00. Tussenkomsten» Schepen Wally Corneillie geeft toelichting.» Raadslid Piet Vandermersch informeert naar de voegwerken aan de kerk van Rollegem-Kapelle, of er reeds een kerkenbeleidsplan is en of de bestemming van de drie kerkgebouwen al gekend is.» Na beraadslaging. Stemmen Met 16 ja-stemmen (CD&V/VD-fractie, Open Vld-fractie). Met 2 onthoudingen (sp.a-groen-fractie). De rekening, dienstjaar 2016, van de Kerkfabriek Sint-Jan de Doper Rollegem- Kapelle, wordt gunstig geadviseerd.» dienst financiën: 1;» Kerkfabriek Sint-Jan de Doper Rollegem-Kapelle: 1;» Centraal Kerkbestuur: 1;» Provinciegouverneur: Advies omtrent de rekening, dienstjaar 2016, van de Kerkfabriek Sint-Eligius Sint-Eloois- Winkel In toepassing van artikel 27 1, 2 van het gemeentedecreet, verlaat raadslid Carlos Casteleyn de zitting voor de behandeling van dit punt. Bevoegdheid» Gemeentedecreet, in het bijzonder artikel 42. Juridische grond» Decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, en latere wijzigingen, in het bijzonder artikel 55.» Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten, en latere wijzigingen.» Ministerieel besluit van 27 november 2006 tot vaststelling van de modellen van de boekhouding van de besturen van de eredienst en ter uitvoering van artikel 46 van het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de eredienst, en van de centrale besturen van de eredienst, en latere wijzigingen.

7 » Omzendbrief BB-2013/01 van 1 maart 2013 betreffende boekhouding besturen van de eredienst. Verwijzingsdocumenten» Jaarrekening 2016 van de Kerkfabriek Sint-Eligius Sint-Eloois-Winkel. Voorgeschiedenis» Beslissing van de Kerkraad van Sint-Eligius Sint-Eloois-Winkel van 2 maart Financiële gevolgen» De gemeentelijke exploitatiebijdrage 2016 bedraagt ,20.» De gemeentelijke investeringstoelage 2016 bedraagt 0,00. Tussenkomsten» Schepen Wally Corneillie geeft toelichting. Stemmen Met 16 ja-stemmen (CD&V/VD-fractie, Open Vld-fractie). Met 2 onthoudingen (sp.a-groen-fractie). De rekening, dienstjaar 2016, van de Kerkfabriek Sint-Eligius Sint-Eloois-Winkel, wordt gunstig geadviseerd.» dienst financiën: 1;» Kerkfabriek Sint-Eligius Sint-Eloois-Winkel: 1;» Centraal Kerkbestuur: 1;» Provinciegouverneur: Goedkeuren van het gewijzigd meerjarenplan van de Kerkfabriek Sint-Jan de Doper Rollegem-Kapelle Bevoegdheid» Gemeentedecreet. Juridische grond» Decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, en latere wijzigingen, in het bijzonder artikel 48.» Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten, en latere wijzigingen.» Ministerieel besluit van 27 november 2006 tot vaststelling van de modellen van de boekhouding van de besturen van de eredienst en ter uitvoering van artikel 46 van het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de eredienst, en van de centrale besturen van de eredienst, en latere wijzigingen.» Omzendbrief BB-2013/01 van 1 maart 2013 betreffende boekhouding besturen van de eredienst. Verwijzingsdocumenten» Gewijzigd meerjarenplan van de Kerkfabriek Sint-Jan de Doper Rollegem-Kapelle, vastgesteld door de Kerkraad van 5 april 2016.» Beslissing van de gemeenteraad van 12 mei 2016 betreffende goedkeuren van het gewijzigd meerjarenplan van de Kerkfabriek Sint-Jan de Doper Rollegem-Kapelle.» Gewijzigd meerjarenplan van de Kerkfabriek Sint-Jan de Doper Rollegem-Kapelle, vastgesteld door de Kerkraad van 30 juni Voorgeschiedenis» Gunstig advies aan het gewijzigd meerjarenplan van de Kerkfabriek Sint-Jan de Doper Rollegem-Kapelle, verleend door het erkend representatief orgaan bisdom Brugge van 16 augustus Tussenkomsten» Schepen Wally Corneillie geeft toelichting. Stemmen Met 17 ja-stemmen (CD&V/VD-fractie, Open Vld-fractie). Met 2 onthoudingen (sp.a-groen-fractie).

8 Besluit De gemeenteraad beslist: Het gewijzigd meerjarenplan van de Kerkfabriek Sint-Jan de Doper Rollegem-Kapelle, met de volgende gemeentelijke toelagen, goed te keuren: jaar exploitatietoelage investeringstoelage ,90 0, ,24 0, , , ,63 0, , , ,27 0,00» Provinciegouverneur: 1;» Centraal Kerkbestuur: 1;» Kerkfabriek Sint-Jan de Doper Rollegem-Kapelle: 1;» Bisdom Brugge: 1;» dienst financiën: Aktenemen van het budget 2018 van de Kerkfabriek Sint-Jan de Doper Rollegem-Kapelle Bevoegdheid» Gemeentedecreet. Juridische grond» Decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, en latere wijzigingen, in het bijzonder artikel 48.» Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten, en latere wijzigingen.» Ministerieel besluit van 27 november 2006 tot vaststelling van de modellen van de boekhouding van de besturen van de eredienst en ter uitvoering van artikel 46 van het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de eredienst, en van de centrale besturen van de eredienst, en latere wijzigingen.» Omzendbrief BB-2013/01 van 1 maart 2013 betreffende boekhouding besturen van de eredienst. Verwijzingsdocumenten» Gewijzigd meerjarenplan van de Kerkfabriek Sint-Jan de Doper Rollegem-Kapelle, vastgesteld door de Kerkraad van 30 juni 2017.» Beslissing van de gemeenteraad van heden, 4 september 2017, betreffende goedkeuren van het gewijzigd meerjarenplan van de Kerkfabriek Sint-Jan de Doper Rollegem-Kapelle.» Budget 2018 van de Kerkfabriek Sint-Jan de Doper Rollegem-Kapelle, vastgesteld door de Kerkraad van 30 juni Advies» Gunstig advies aan het budget 2018 van de Kerkfabriek Sint-Jan de Doper Rollegem-Kapelle, verleend door het erkend representatief orgaan bisdom Brugge van 16 augustus Financiële gevolgen» De gemeentelijke exploitatietoelage 2018 is vastgesteld op ,60.» De gemeentelijke investeringstoelage 2018 is vastgesteld op ,00. Tussenkomsten» Schepen Wally Corneillie geeft toelichting. Stemmen Met 17 ja-stemmen (CD&V/VD-fractie, Open Vld-fractie). Met 2 onthoudingen (sp.a-groen-fractie).

9 Besluit De gemeenteraad beslist: Akte te nemen van het budget 2018 van de Kerkfabriek Sint-Jan de Doper Rollegem-Kapelle, met een gemeentelijke exploitatietoelage van ,60 en een gemeentelijke investeringstoelage van ,00.» Provinciegouverneur: 1;» Centraal Kerkbestuur: 1;» Kerkfabriek Sint-Jan de Doper Rollegem-Kapelle: 1;» Bisdom Brugge: 1;» dienst financiën: Aktenemen van het budget 2018 van de Kerkfabriek Sint-Eligius Sint-Eloois-Winkel Bevoegdheid» Gemeentedecreet. Juridische grond» Decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, en latere wijzigingen, in het bijzonder artikel 48.» Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten, en latere wijzigingen.» Ministerieel besluit van 27 november 2006 tot vaststelling van de modellen van de boekhouding van de besturen van de eredienst en ter uitvoering van artikel 46 van het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de eredienst, en van de centrale besturen van de eredienst, en latere wijzigingen.» Omzendbrief BB-2013/01 van 1 maart 2013 betreffende boekhouding besturen van de eredienst. Verwijzingsdocumenten» Meerjarenplan van de Kerkfabriek Sint-Eligius Sint-Eloois-Winkel, vastgesteld door de Kerkraad van 11 juli 2013.» Beslissing van de gemeenteraad van 12 september 2013 betreffende goedkeuren van het meerjarenplan van de Kerkfabriek Sint- Eligius Sint-Eloois-Winkel.» Budget 2018 van de Kerkfabriek Sint-Eligius Sint-Eloois-Winkel, vastgesteld door de Kerkraad van 17 juli Advies» Gunstig advies aan het budget 2018 van de Kerkfabriek Sint-Eligius Sint- Eloois-Winkel, verleend door het erkend representatief orgaan bisdom Brugge van 16 augustus Financiële gevolgen» De gemeentelijke exploitatietoelage 2018 is vastgesteld op ,79.» De gemeentelijke investeringstoelage 2018 is vastgesteld op 0,00. Tussenkomsten» Schepen Wally Corneillie geeft toelichting. Stemmen Met 17 ja-stemmen (CD&V/VD-fractie, Open Vld-fractie). Met 2 onthoudingen (sp.a-groen-fractie). Akte te nemen van het budget 2018 van de Kerkfabriek Sint-Eligius Sint-Eloois- Winkel, met een gemeentelijke exploitatietoelage van ,79 en een gemeentelijke investeringstoelage van 0,00.» Provinciegouverneur: 1;» Centraal Kerkbestuur: 1;

10 » Kerkfabriek Sint-Eligius Sint-Eloois-Winkel: 1;» Bisdom Brugge: 1;» dienst financiën: Aktenemen van het budget 2018 van de Kerkfabriek Sint-Pieter Ledegem Bevoegdheid» Gemeentedecreet. Juridische grond» Decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, en latere wijzigingen, in het bijzonder artikel 48.» Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten, en latere wijzigingen.» Ministerieel besluit van 27 november 2006 tot vaststelling van de modellen van de boekhouding van de besturen van de eredienst en ter uitvoering van artikel 46 van het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de eredienst, en van de centrale besturen van de eredienst, en latere wijzigingen.» Omzendbrief BB-2013/01 van 1 maart 2013 betreffende boekhouding besturen van de eredienst. Verwijzingsdocumenten» Gewijzigd meerjarenplan van de Kerkfabriek Sint-Pieter Ledegem, vastgesteld door de Kerkraad van 27 maart 2014.» Beslissing van de gemeenteraad van 10 april 2014 betreffende goedkeuren van het gewijzigd meerjarenplan van de Kerkfabriek Sint-Pieter Ledegem.» Budget 2018 van de Kerkfabriek Sint-Pieter Ledegem, vastgesteld door de Kerkraad van 13 juli Advies» Gunstig advies aan het budget 2018 van de Kerkfabriek Sint-Pieter Ledegem, verleend door het erkend representatief orgaan bisdom Brugge van 16 augustus Financiële gevolgen» De gemeentelijke exploitatietoelage 2018 is vastgesteld op ,00.» De gemeentelijke investeringstoelage 2018 is vastgesteld op 0,00. Tussenkomsten» Schepen Wally Corneillie geeft toelichting. Stemmen Met 17 ja-stemmen (CD&V/VD-fractie, Open Vld-fractie). Met 2 onthoudingen (sp.a-groen-fractie). Akte te nemen van het budget 2018 van de Kerkfabriek Sint-Pieter Ledegem, met een gemeentelijke exploitatietoelage van ,00 en een gemeentelijke investeringstoelage van 0,00.» Provinciegouverneur: 1;» Centraal Kerkbestuur: 1;» Kerkfabriek Sint-Pieter Ledegem: 1;» Bisdom Brugge: 1;» dienst financiën: 1.

11 13. Goedkeuren ontwerpakte van aankoop onroerend goed hoeve "Capellehof", gelegen Sint- Jansplein 10, aan mevrouw Virginie Maes en vennootschap MAVY Bevoegdheid» Gemeentedecreet, in het bijzonder artikel 42. Verwijzingsdocumenten» Beslissing van de gemeenteraad van 29 juni 2015 betreffende machtiging verlenen aan het college van burgemeester en schepenen om de afdeling Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid aankopen, verkopen, vestigen van erfdienstbaarheden en rechten van opstal te laten verrichten in naam van de gemeente.» Beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 27 februari 2017 betreffende opdracht aan de afdeling Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid voor aankopen van het Capellegoed.» De ontwerpakte van aankoop van onroerend goed, opgemaakt door Marc Van Daele, Vlaams commissaris bij de afdeling Vastgoedtransacties, voor een hoeve genaamd Capellehof met aanhorigheden op en met grond, gelegen Sint-Jansplein 10, gekadastreerd volgens recent uittreksel uit de kadastrale legger 02158, 2 de afdeling Rollegem-Kapelle, sectie B nummer 0211 K P0000, met een oppervlakte volgens kadaster van eenenvijftig are zevenenvijftig centiare (51 a 57 ca), aan mevrouw Virginie Maes en de commanditaire vennootschap op aandelen MAVY, voor de som van ,00. Feiten, context en argumentatie» De aankoop van het onroerend goed gebeurt om reden van openbaar nut en meer bepaald met het oog op de realisatie van het masterplan Capellegoed en omgeving. Financiële gevolgen» De kostprijs voor de aankoop van het onroerend goed bedraagt ,00. Tussenkomsten» Burgemeester Bart Dochy geeft toelichting en vraagt om aan de ontwerpakte nog enkele formuleringen aan te passen: - de statuten van de commanditaire vennootschap op aandelen MAVY werden laatst gewijzigd op 19 juli 2017 in plaats van 8 januari 2016; - verbetering, onder punt 2. Eigendomstitel, van het woord overdeelde door onverdeelde ; - toe te voegen dat de waarde van het onroerend goed dat gebouwd is op de grond, zeker minstens 30 % vertegenwoordigt van de totaal betaalde prijs.» Raadslid Piet Vandermersch deelt mee tevreden te zijn dat er eindelijk een oplossing is voor het centrum Rollegem-Kapelle, waar de huidige hoeve geen mooi zicht biedt.» Raadslid Caroline Seynhaeve betreurt dat er nog een grote vaagheid is omtrent de invulling van wat met dit kostelijk onroerend goed zal gebeuren en waarvan ook het renoveren nog veel geld zal kosten. Stemmen Met unanimiteit. De ontwerpakte van aankoop van onroerend goed, opgemaakt door Marc Van Daele, Vlaams commissaris bij de afdeling Vastgoedtransacties, voor een hoeve genaamd Capellehof met aanhorigheden op en met grond, gelegen Sint- Jansplein 10, gekadastreerd volgens recent uittreksel uit de kadastrale legger 02158, 2 de afdeling Rollegem-Kapelle, sectie B nummer 0211 K P0000, met een oppervlakte volgens kadaster van eenenvijftig are zevenenvijftig centiare (51 a 57 ca), aan mevrouw Virginie Maes en de commanditaire vennootschap op aandelen MAVY, voor de som van ,00, wordt goedgekeurd. De financiële aspecten van deze beslissing zoals beschreven in de rubriek financiële gevolgen worden goedgekeurd. Artikel 3

12 » dienst patrimonium: 1;» verkopers: 2;» dienst vastgoedtransacties: Voorlopig vaststellen van RUP Tuinen Vandemaele J. Bevoegdheid» Gemeentedecreet, in het bijzonder artikel 42. Juridische grond» Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, in het bijzonder artikel betreffende de voorlopige vaststelling van een ontwerp van een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan door de gemeenteraad.» Decreet van 1 juli 2016 tot wijziging van de regelgeving voor ruimtelijke uitvoeringsplannen teneinde de planmilieueffectrapportage en andere effectbeoordelingen in het planningsproces voor ruimtelijke uitvoeringsplannen te integreren door wijziging van diverse decreten.» Decreet van 18 juli 2003 betreffende het integraal waterbeleid (en latere wijzigingen), in het bijzonder artikel 8, 1 en 2.» Besluit van de Vlaamse Regering van 20 juli 2006 tot vaststelling van nadere regels voor de toepassing van de watertoets, tot aanwijzing van de adviesinstantie en tot vaststelling van nadere regels voor de adviesprocedure bij de watertoets, vermeld in het artikel 8 van het decreet van 18 juli 2003 betreffende het integraal waterbeleid, en latere wijzigingen, in het bijzonder de artikelen 2 en 4. De in bijlage opgenomen kaarten.» Besluit van de Vlaamse Regering van 17 februari 2017 betreffende het geïntegreerde planningsproces voor ruimtelijke uitvoeringsplannen, planmilieueffectrapportage, ruimtelijke veiligheidsrapportage en andere effectbeoordelingen, in het bijzonder artikel 25.» Besluit van de Vlaamse Regering van 23 september 1997 betreffende de definitieve vaststelling van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen.» Besluit van de Vlaamse Regering van 12 december 2003 betreffende de definitieve vaststelling van een herziening van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen.» Besluit van de Vlaamse Regering van 17 december 2010 houdende de definitieve vaststelling van een gedeeltelijke herziening van het ruimtelijk structuurplan Vlaanderen, bekrachtigd, voor wat de bindende bepalingen betreft, bij decreten van 17 december 1997, 19 maart 2004 en 25 februari 2011.» Provinciaal ruimtelijk structuurplan, goedgekeurd bij Ministerieel Besluit van 6 maart 2002.» Addendum van het provinciaal ruimtelijk structuurplan, goedgekeurd bij Ministerieel Besluit van 11 februari 2014.» Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan, goedgekeurd door de Bestendige Deputatie van de provincie West-Vlaanderen op 24 november Verwijzingsdocumenten» Beslissing van de gemeenteraad van 11 september 2014 betreffende het verlenen van een planologisch attest aan Vandemaele J. Tuinen bvba, Vlinderbeekstraat 2.» Beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 20 februari 2017 betreffende kennisnemen van het voorontwerp van het ruimtelijk uitvoeringsplan Tuinen Vandemaele J. Feiten, context en argumentatie» Het ruimtelijk uitvoeringsplan heeft betrekking op het tuinaanleg- en tuinonderhoudbedrijf Tuinen Vandemaele J. bvba met als adres Vlinderbeekstraat 2 te 8880 Ledegem en met als kadastrale omschrijving afdeling 3, Sectie A, nrs. 0248F, 0248G, 0248K en 0248H.

13 » Het opstellen van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Tuinen Vandemaele J. resulteert uit een voorwaardelijk planologisch attest dat op 11 september 2014 door de gemeente Ledegem werd afgeleverd.» Het betreft een ruimtelijk uitvoeringsplan dat, conform het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan en het afgeleverd planologisch attest, een bestaand bestemmingsconflict wil wegwerken.» Het voorliggend ontwerp gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Tuinen Vandemaele J. bestaat uit het plan bestaande toestand, het plan juridische toestand, het bestemmingsplan, het onderzoek tot milieueffectenrapportage en bijhorende conclusie, de toelichtingsnota met bijlagen en de stedenbouwkundige voorschriften, opgemaakt door Eveline Vandenbogaerde.» Eveline Vandenbogaerde, gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar en omgevingsambtenaar van de gemeente Ledegem, is opgenomen op het register van ruimtelijke planners, conform het besluit van de Vlaamse Regering van 5 mei 2000.» Overeenkomstig het besluit van de Vlaamse Regering betreffende de milieueffectrapportage over plannen en programma s en volgens adressenlijst, verkregen op 22 september 2016 van het departement Leefmilieu, Natuur en Energie, afdeling Milieu-, Natuur- en Energiebeleid, dienst Milieueffectrapportagebeheer, werden via mail op 22 september 2016 de verschillende adviesinstanties aangeschreven. Ruimte Vlaanderen werd op 24 oktober 2016 herinnerd via mail.» Op 6 december 2016 werd de vraag gesteld aan de dienst Milieueffectrapportagebeheer van het departement Leefmilieu, Natuur en Energie, Afdeling Milieu-, Natuur- en Energiebeleid om een beslissing te nemen over de opmaak van een plan-mer. Het dossier werd onder het nummer SCRPL16203 behandeld bij de administratie LNE.» De conclusie van 15 december 2016 luidt als volgt: Rekening houdend met het bovenvermelde kunnen wij concluderen dat het voorgenomen plan geen aanleiding geeft tot aanzienlijke negatieve milieugevolgen en dat de opmaak ven een plan-mer niet nodig is.» Het onderzoek en de conclusie werden ter inzage gelegd vanaf 9 januari 2017 en dit voor 30 dagen. De bekendmaking werd eveneens gepubliceerd in het gemeentelijk infomagazine.» Het onderzoek en de conclusie maken deel uit van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Tuinen Vandemaele J.» Volgens artikel 8 van het decreet van 18 juli 2003 en latere wijzigingen betreffende het integraal waterbeleid dient het plan onderworpen te worden aan de watertoets.» Het besluit van de Vlaamse Regering van 20 juli 2006 en latere wijzigingen stelt nadere regels vast voor de toepassing van de watertoets.» Het plan werd getoetst aan de kenmerken van het watersysteem en aan de relevante doelstellingen en beginselen van artikel 5, 6 en 7 van het decreet integraal waterbeleid.» Er is in het screeningsdossier een toetsing gebeurd van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Tuinen Vandemaele J. ten aanzien van het watersysteem.» Hierdoor kan in alle redelijkheid worden geoordeeld dat het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Tuinen Vandemaele J. verenigbaar is met het watersysteem en er vallen geen significante effecten op de waterhuishouding te verwachten.» In het kader van het voorontwerp gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan werd er advies gevraagd aan de bevoegde instanties, zijnde de deputatie van de provincie West-Vlaanderen, het departement Ruimte Vlaanderen, het departement Landbouw en Visserij, het agentschap Innoveren en

14 Ondernemen West-Vlaanderen, de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening, de dienst Waterlopen van de provincie West-Vlaanderen en de Vlaamse Milieumaatschappij.» Er werd een plenaire vergadering gehouden op 30 maart 2017 over het voorontwerp van gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Tuinen Vandemaele J.» Naar aanleiding van de opmerkingen tijdens de plenaire en de opmerkingen op het verslag werd een aangepast document aan alle adviesinstanties bezorgd op 8 juni 2017.» De eventuele aanpassingen en weerleggingen van de opmerkingen zitten vervat onder punt 7 van de memorie van toelichting. De adviezen en de relevante mails zijn toegevoegd als bijlage in de memorie van toelichting.» Het besluit van de Vlaamse Regering van 17 februari 2017 betreffende het geïntegreerde planningsproces voor ruimtelijke uitvoeringsplannen, planmilieueffectrapportage, ruimtelijke veiligheidsrapportage en andere effectbeoordelingen, in het bijzonder artikel 25 stelt dat planningsprocessen waarvan het verzoek tot raadpleging in het kader van de screening voor de milieueffectrapportage uiterlijk op 30 april 2017 werd bezorgd aan de adviesinstanties onderworpen blijven aan de oude regeling. Daarnaast geldt als voorwaarde dat de plenaire vergadering uiterlijk op 31 december 2018 wordt gehouden. De opmaak van het RUP Tuinen Vandemaele J. is bijgevolg onderworpen aan de oude regeling.» De gemeenteraad kan het ontwerp gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Tuinen Vandemaele J. voorlopig vaststellen.» Het college van burgemeester en schepenen dient het openbaar onderzoek te organiseren.» De ruimtebalans op p 52 van de toelichtingsnota is aan te vullen na opgave van de oppervlaktes door het tekenbureau en de aangeduide opmerkingen uit de tekstballonnen moeten aangepast worden door het tekenbureau tegen de definitieve vaststelling. Advies» Het gunstig advies van de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Ledegem in haar vergadering van 20 februari 2017.» Het voorwaardelijk gunstig advies van de dienst ruimtelijke planning van de provincie West-Vlaanderen van 9 maart 2017 en hun mail van 6 juli 2017.» Het voorwaardelijk gunstig advies van de dienst Waterlopen van de provincie West-Vlaanderen van 15 maart 2017 en hun mail van 4 juli 2017.» Het gunstig advies van de Vlaamse Milieumaatschappij van 16 maart 2017.» Het gunstig advies van het departement Landbouw en Visserij van 28 maart 2017.» Het ongunstig advies van Ruimte Vlaanderen van 30 maart 2017.» Er werd geen advies uitgebracht door het agentschap Innoveren en Ondernemen. Er werd wel een mail op 6 juli 2017 bezorgd naar aanleiding van het verslag van de plenaire. Tussenkomsten» Schepen Wally Corneillie geeft toelichting. Stemmen Met unanimiteit. Het ontwerp gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Tuinen Vandemaele J., bestaande uit het plan bestaande toestand, het plan juridische toestand, het bestemmingsplan, het onderzoek tot milieueffectenrapportage, de toelichtingsnota met bijlagen en de stedenbouwkundige voorschriften, wordt voorlopig vastgesteld. Het college van burgemeester en schepenen organiseert het openbaar onderzoek.

15 Artikel 3 De dossierbeheerder bezorgt de beslissing en het ontwerp gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Tuinen Vandemaele J. aan:» dienst grondgebiedszaken: 1;» de deputatie van de provincie West-Vlaanderen: 1;» het departement Omgeving: 1;» de Vlaamse Regering: Goedkeuren ontwerp en wijze van gunnen voor het vernieuwen van de website Bevoegdheid» Gemeentedecreet, in het bijzonder artikel 43 2, 11. Juridische grond» Gemeentedecreet, in het bijzonder artikel bis.» Wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten.» Wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen» Koninklijk Besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten in de klassieke sectoren.» Koninklijk Besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen. Feiten, context en argumentatie» Het is nodig een opdracht te gunnen met als voorwerp het vernieuwen van de website.» Het is nodig de opdracht te gunnen voor een periode van 4 jaar. Financiële gevolgen» De kosten voor deze opdracht worden geraamd op ,00 exclusief btw.» De gepaste kredieten zijn ingeschreven in het exploitatiebudget. Tussenkomsten» Schepen Geert Dessein geeft toelichting. Stemmen Met unanimiteit. Er zal een opdracht gegund worden met als opdracht het vernieuwen van de website. De opdracht zal gegund worden voor 4 jaar. Artikel 3 De prijs voor de opdracht waarvan sprake in artikel 1 wordt geraamd op ,00 exclusief btw. Artikel 4 De opdracht waarvan sprake in artikel 1 zal gegund worden bij onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. Behoudens onmogelijkheid zullen minstens drie dienstverleners geraadpleegd worden. Artikel 5 De opdracht waarvan sprake in artikel 1, welke bij raadpleging van de mededinging het voorziene budget blijkt te overschrijden, kan toch worden toegewezen, mits het college van burgemeester en schepenen beslist om de noodzakelijke verhoging van het betrokken krediet, ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad bij de eerstvolgende budgetwijziging. Deze budgetwijziging moet gebeuren tijdens het lopende financiële boekjaar. Artikel 6 De algemene aannemingsvoorwaarden toepasselijk op de opdracht waarvan sprake in artikel 1, zijn deze vervat in het K.B. van 15 juli plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen en in het K.B. van

16 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen. Artikel 7 De afwijkingen op de in het voorgaand lid vermelde algemene aannemingsvoorwaarden en de technische contractuele bepalingen toepasselijk op de opdracht waarvan sprake in artikel 1, zijn deze vervat in het bij onderhavige beslissing gevoegde bijzonder bestek. Artikel 8 De opdracht waarvan sprake in artikel 1 zal worden gefinancierd door kredieten ingeschreven in het exploitatiebudget. 16. Goedkeuren ontwerp en wijze van gunnen voor de onderhoudswerken in de Foncierestraat, Rollegemstraat, Stationsstraat, Papestraat, Rollegembosstraat, Denderbellestraat, en een deel van de Sint-Pietersstraat - dienstjaar 2017 Bevoegdheid» Gemeentedecreet, in het bijzonder artikel 43 2, 11. Juridische grond» Gemeentedecreet, in het bijzonder artikel bis.» Wet overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten van 15 juni 2006, en latere wijzigingen.» Wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten.» Wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen.» Koninklijk Besluit van 15 juli plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen.» Koninklijk Besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen. Feiten, context en argumentatie» Het is nodig een opdracht te gunnen met als voorwerp de onderhoudswerken in de Foncierestraat, Rollegemstraat, Stationsstraat, Papestraat, Rollegembosstraat, Denderbellestraat, en een deel van de Sint- Pietersstraat. Financiële gevolgen» De kosten voor deze opdracht worden geraamd op ,00 exclusief btw.» De gepaste kredieten zijn ingeschreven in het investeringsbudget. Tussenkomsten» Burgemeester Bart Dochy geeft toelichting.» Raadslid Andy Vandoorne vraagt naar een oplossing voor de fietsers ingevolge het plaatsen van jerseybakken in de Stationsstraat;» Na beraadslaging. Stemmen Met unanimiteit. Er zal een opdracht gegund worden met als voorwerp de onderhoudswerken in de Foncierestraat, Rollegemstraat, Stationsstraat, Papestraat, Rollegembosstraat, Denderbellestraat, en een deel van de Sint-Pietersstraat - dienstjaar De prijs voor de opdracht waarvan sprake in artikel 1 wordt geraamd op ,00 exclusief btw. Artikel 3 De opdracht waarvan sprake in artikel 1 zal gegund worden bij vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking conform artikel 41 van de wet van 17 juni 2016.

17 Artikel 4 In toepassing van artikel bis van het gemeentedecreet kan de opdracht waarvan sprake in artikel 1, welke bij raadpleging van de mededinging het voorziene budget overschrijdt, toch toegewezen worden mits het college van burgemeester en schepenen de noodzakelijke verhoging van het betrokken krediet ter goedkeuring voorlegt aan de gemeenteraad bij de eerstvolgende budgetwijziging. Artikel 5 De algemene aannemingsvoorwaarden toepasselijk op de opdracht waarvan sprake in artikel 1, zijn deze vervat in het K.B. van 15 juli plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen en in het K.B. van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen. Artikel 6 De afwijkingen op de in het voorgaand lid vermelde algemene aannemingsvoorwaarden en de technische contractuele bepalingen toepasselijk op de opdracht waarvan sprake in artikel 1, zijn deze vervat in het bij onderhavige beslissing gevoegde bijzonder bestek. Artikel 7 De opdracht waarvan sprake in artikel 1 zal worden gefinancierd door kredieten ingeschreven in het investeringsbudget. 17. Vaststellen van een gemeentelijk reglement tot toekenning van een premie voor het levenslang wonen in woningen bewoond door senioren en personen met een handicap Bevoegdheid» Gemeentedecreet, in het bijzonder artikel 42. Verwijzingsdocumenten» Beslissing van de gemeenteraad van 13 februari 2014 betreffende goedkeuren nota "Actualisatie Beleidsvisie Wonen » Beslissing van de gemeenteraad van 23 december 2014 betreffende vaststellen van een gemeentelijk reglement tot toekenning van een premie voor het levenslang wonen in woningen bewoond door senioren en personen met een handicap.» Voorstel en toelichting van Huisvestingsdienst regio Izegem tot wijziging van het gemeentelijk reglement tot toekenning van een premie voor het levenslang wonen in woningen bewoond door senioren en personen met een handicap. Feiten, context en» De voorwaarde om minimum 1.000,00 exclusief btw, kosten te doen voor argumentatie categorie C (automatisering), vooraleer in aanmerking te komen voor betoelaging in bepaalde specifieke gevallen, is een te hoog bedrag.» Het is wenselijk om de minimum kosten voor categorie C te verlagen. Financiële gevolgen» De financiële gevolgen worden toegelicht in het reglement hieronder. Tussenkomsten» Burgemeester Bart Dochy geeft toelichting. Stemmen Met unanimiteit. Het gemeentelijk reglement tot toekenning van een premie voor het levenslang wonen in woningen bewoond door senioren en personen met een handicap, wordt vastgesteld als volgt:

18 DOEL Om levenslang wonen te stimuleren en aldus huishoudens de mogelijkheid te bieden zolang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen, wordt binnen de perken van het daartoe op het gemeentelijk budget voorziene krediet een premie toegekend aan de particuliere personen die op het grondgebied van de gemeente Ledegem in hun woning aanpassingen doorvoeren ter bevordering van hun specifieke leefsituatie, en dit voor zover voldaan wordt aan de voorwaarden van onderhavig reglement. DEFINITIES Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: - Premieaanvrager: de particuliere persoon, als eigenaar of als bewoner-niet-eigenaar, die minstens 50 jaar oud is of persoon met een handicap (ongeacht de leeftijd). - Persoon met een handicap: de persoon die blijkens een attest afgeleverd door een overheidsinstantie, erkend wordt als getroffen zijnde door tenminste 66 % ontoereikendheid of tenminste 12 punten krijgt voor vermindering van lichamelijke en geestelijke geschiktheid wegens één of meerdere aandoeningen. - Woning: het huis, appartement of studio, hoofdzakelijk bestemd voor het huisvesten van één gezin. Kamers die vallen onder het reglement van kamers komen niet in aanmerking voor de toepassing van dit reglement. - Aanvraagdatum: datum waarop het dossier ingediend wordt (datum vermeld op ontvangstbewijs). VOORWAARDEN Artikel 3 1 Het inkomen dat in aanmerking wordt genomen is het gezamenlijk netto belastbaar inkomen van drie jaar vóór aanvraagdatum van de premieaanvrager en de persoon met wie hij wettelijk of feitelijk samenwoont. Dit inkomen mag niet hoger zijn dan de grenzen die bepaald worden om zich kandidaat te stellen voor een sociale huurwoning, conform het Besluit van de Vlaamse regering van 12 oktober 2007 (en latere wijzigingen) tot reglementering van het sociaal huurstelsel ter uitvoering van titel VII van de Vlaamse Wooncode. Voor de categorieën alleenstaanden zonder personen ten laste en voor een alleenstaande gehandicapte wordt deze inkomensgrens verhoogd met 7.000,00. 2 Op de aanvraagdatum mag de premieaanvrager niet meer dan één woning in exclusieve volle eigendom of in volle vruchtgebruik bezitten. Als bewijs geldt een attest van de Ontvanger van de Registratie van de sector binnen de welke het pand ligt. 3 Het niet-geïndexeerd kadastraal inkomen van de aangekochte woning mag niet meer dan 1.000,00 bedragen. AANPASSINGSWERKEN Artikel 4 1 De werken hebben een integrale aanpassing van de woning op het oog, waarbij er naar gestreefd wordt om alle noodzakelijke werkzaamheden uit te voeren die het levenslang wonen mogelijk maken. Uitvoering van de werken

19 is mogelijk per categorie en kan gespreid worden in tijd. De werken moeten uitgevoerd worden conform de bepalingen in de technische nota s die deel uitmaken van het reglement. 2 Volgende categorieën van aanpassingswerken komen in aanmerking: 1. Categorie A: Verbeteren van de toegankelijkheid in de woning O.m. volgende werken komen in aanmerking: - beperken van drempels voor toegang tot de woning (voordeur, achterdeur, ) en in de woning - voorzien van voldoende grote doorgangsmaten voor de deuren alsook de opstelruimte naast, voor en achter de deuren - voorzien van aangepaste verlichting voor slechtzienden. 2. Categorie B: Plaatsen van een (trap)lift 3. Categorie C: Automatisering O.m. volgende werken komen in aanmerking: - automatisering rolluiken - automatische deuropener(s) - automatisering garagepoorten komt niet in aanmerking voor betoelaging, behalve voor personen met een handicap en premieaanvragers ouder dan 70 jaar. 4. Categorie D: Aanpassing van de badkamer O.m. volgende werken komen in aanmerking: - aanpassen of inrichten badkamer - vervangen bad door douche met een opstand van maximum 10 cm en met aangepaste toebehoren (glijstang, zitje, ) - voorzien van een douche met een opstand van maximum 10 cm en met aangepaste toebehoren (glijstang, zitje, ) - aanpassen vloerbekleding (voorzien van slipvrij materiaal) - voorzien van de nodige handgrepen en steunen - voorzien van vrije ruimte onder lavabo - aanpassen schakelaars en stopcontacten - voorzien van aangepaste verlichting voor slechtzienden. 5. Categorie E: Aanpassing slaapkamer, leefruimte en/of keuken O.m. volgende werken komen in aanmerking: - aanpassen vloerbekleding slaapkamer, leefruimte en/of keuken - aanpassen of inrichten van een slaapkamer - aanpassen keuken zodat die voldoende ruim, veilig en comfortabel is - aanpassen schakelaars en stopcontacten - voorzien van aangepaste verlichting voor slechtzienden. 6. Facultatieve categorie F: Aanpassing toilet: O.m. volgende werken komen in aanmerking: - voorzien van een toilet aangepast aan de noden van de gebruiker - voorzien van de nodige handgrepen en steunen - voorzien van aangepaste verlichting voor slechtzienden. 3 Het college van burgemeester en schepenen oordeelt soeverein over de in aanmerking komende werken, op basis van het advies van de technisch adviseur, en kan zo nodig bijkomende werken opleggen teneinde het levenslang wonen mogelijk te maken. 4 Het geheel van de uit te voeren werken die voor betoelaging in aanmerking komen, moet tenminste: ,00 bedragen (btw niet inbegrepen) voor de categorieën A, B, D en E ,00 bedragen (btw niet inbegrepen) voor de categorieën C en F.

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 10 SEPTEMBER 2018

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 10 SEPTEMBER 2018 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 10 SEPTEMBER 2018 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Wally Corneillie, Greta Vandeputte, Geert Dessein, Bart Ryde, Geert Wylin, schepenen

Nadere informatie

Reglement aanpassingspremie

Reglement aanpassingspremie Oostrozebekestraat 4-8770 Ingelmunster T 051 33 74 00 - F 051 31 82 83 gemeente@ingelmunster.be - www.ingelmunster.be Reglement aanpassingspremie Gemeentelijk reglement tot toekenning van een aanpassingspremie

Nadere informatie

STEDELIJK REGLEMENT TOT TOEKENNING VAN EEN AANPASSINGSPREMIE VOOR HET LEVENSLANG WONEN IN EEN WONING

STEDELIJK REGLEMENT TOT TOEKENNING VAN EEN AANPASSINGSPREMIE VOOR HET LEVENSLANG WONEN IN EEN WONING STAD IZEGEM STEDELIJK REGLEMENT TOT TOEKENNING VAN EEN AANPASSINGSPREMIE VOOR HET LEVENSLANG WONEN IN EEN WONING Aangenomen door de Gemeenteraad in zitting van 6 mei 2013, gewijzigd bij besluit in zitting

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JUNI 2017

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JUNI 2017 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JUNI 2017 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Wally Corneillie, Greta Vandeputte, Geert Dessein, Bart Ryde, Geert Wylin, schepenen

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 2 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 2 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 2 JANUARI 2019 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, Wally Corneillie,

Nadere informatie

Identiteit van de aanvrager. Telefoonnr : GSM : Totaal KI onroerende goederen bestemd voor wonen in bezit van de premieaanvrager :

Identiteit van de aanvrager. Telefoonnr : GSM :   Totaal KI onroerende goederen bestemd voor wonen in bezit van de premieaanvrager : INGELMUNSTER Aanvraagformulier tot het bekomen van de gemeentelijke PREMIE VOOR LEVENSLANG WONEN voor senioren en personen met een handicap (aangenomen door de Gemeenteraad in zitting van 23 december 2014)

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, Wally Corneillie, schepenen Geert

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN

STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN DOEL Artikel 1 De stad Roeselare wil woningaanpassingen stimuleren zodat inwoners zolang mogelijk kunnen blijven wonen in hun eigen woning en woonomgeving,

Nadere informatie

In te dienen bij de Huisvestingsdienst Regio Izegem, Kasteelstraat 13, 8870 Izegem TEGEN ONTVANGSTBEWIJS

In te dienen bij de Huisvestingsdienst Regio Izegem, Kasteelstraat 13, 8870 Izegem TEGEN ONTVANGSTBEWIJS IZEGEM Aanvraagformulier tot het bekomen van de stedelijke aanpassingspremie voor het levenslang wonen in een woning (Besluit van de Gemeenteraad van 6 mei 2013,gewijzigd bij besluit in zitting van 20

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot het bekomen van de gemeentelijke PREMIE VOOR LEVENSLANG WONEN voor senioren en personen met een handicap

Aanvraagformulier tot het bekomen van de gemeentelijke PREMIE VOOR LEVENSLANG WONEN voor senioren en personen met een handicap INGELMUNSTER Aanvraagformulier tot het bekomen van de gemeentelijke PREMIE VOOR LEVENSLANG WONEN voor senioren en personen met een handicap (aangenomen door de Gemeenteraad in zitting van 23 december 2014)

Nadere informatie

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 RUP Decof Procesnota Fase: Startnota Mei 2017 Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 Opgemaakt door: Pieter Himpe, ruimtelijk planner Nagekeken door: Joachim D eigens, ruimtelijk planner RUP Decof : Procesnota

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Normaal DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester Ward Gillis,

Nadere informatie

In te dienen bij het Gemeentebestuur Ledegem, t.a.v. de Huisvestingsdienst, Rollegemstraat 132 te 8880 Ledegem TEGEN ONTVANGSTBEWIJS

In te dienen bij het Gemeentebestuur Ledegem, t.a.v. de Huisvestingsdienst, Rollegemstraat 132 te 8880 Ledegem TEGEN ONTVANGSTBEWIJS LEDEGEM Aanvraagformulier tot het bekomen van de gemeentelijke AANKOOPPREMIE voor woningen (aangenomen door de Gemeenteraad in zitting van 23 december 2014) In te dienen bij het Gemeentebestuur Ledegem,

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen TITEL I: DOEL Artikel 1 Om het woningenbestand in de gemeente Wielsbeke te verbeteren, wordt binnen de perken van het daartoe

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_07849 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14059 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07413 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11892 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 januari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP De Beunt Lier voorlopige

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_03268 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Verslag van de gemeenteraad van 21 februari 2019

Verslag van de gemeenteraad van 21 februari 2019 Verslag van de gemeenteraad van 21 februari 2019 Aanwezig: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, Wally Corneillie, schepenen Geert Wylin, Marijke Devos-Joye,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11025 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 februari 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_02418 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11015 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 19 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11581 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 maart 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_02749 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 oktober 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_13221 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11467 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04735 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 februari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_02370 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13896 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07408 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01920 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03650 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03094 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_07455 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_08375 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_14164 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_06810 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11488 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_00936 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 mei 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_05344 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 2 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01246 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11495 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_00942 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 maart 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_02965 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten Stad Borgloon College van burgemeester en schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten 26 2017_CBS_00515 Aanvullend

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 12 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00308 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 8 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11095 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_08824 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09304 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 november 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_13668 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_12488 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_15031 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 2 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01243 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 maart 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03255 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14626 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03858 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11482 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 juli 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07679 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 28 april 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_05371 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09296 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 8 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11085 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 september 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_10273 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_12725 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09310 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_14175 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01509 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_02801 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11842 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 april 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03926 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Verslag van de gemeenteraad van 14 maart 2019

Verslag van de gemeenteraad van 14 maart 2019 Verslag van de gemeenteraad van 14 maart 2019 Aanwezig: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, Wally Corneillie, schepenen Geert Wylin, Marijke Devos-Joye,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14627 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11492 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10932 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_08369 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13258 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04231 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10938 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 8 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_06514 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09112 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 18 januari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_00577 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13898 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11484 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_08829 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03645 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_02798 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 28 januari 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_01102 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 mei 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07017 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10201 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07414 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_08373 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 oktober 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_12980 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07131 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie