Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises"

Transcriptie

1 Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises De Voorzitter Correspondent Administratie Onze referte EVM/mr Uw referte Datum 15 januari 2008 MEDEDELING AAN DE BEDRIJFSREVISOREN Geachte Confrater, Betreft: Overdracht door de bedrijfsrevisoren van de ledenlijst naar het openbaar register Actualisering van de registergegevens opgenomen in het openbaar register door de bedrijfsrevisoren INHOUDSTAFEL Inleiding Overgang uit te voeren door de bedrijfsrevisoren naar het openbaar register en actualisering van de registergegevens Toegang tot het extranet van het Instituut en gebruik van de Belgische elektronische identiteitskaart Verantwoordelijkheid voor en bijwerking van de registergegevens Overgangsperiode voor het publiekstellen van het openbaar register Samenvattend tijdsschema./.. Rue d'arenbergstraat 13 Brussel Bruxelles TEl.: FAX: Bank/Banque: OQO.(J() Créé par la loi du 22 juillet 1953 Opgericht bij wet van 22 juli 1953

2 Koninklijk Instituut Institut royal Pagina 2 1. Inleiding De omzetting van de Auditrichtlijn van 17 mei 2006 in de Belgische wetgeving heeft ondermeer ook het openbaar register van de bedrijfsrevisoren in het leven geroepen. Dit heeft ook meegebracht dat een aantal nieuwe concepten worden ingevoerd voor de bedrijfsrevisorenkantoren in de wet van 22 juli 1953 en haar uitvoeringsbesluiten, die ook belangrijk zijn in het kader van het openbaar register. Het betreffen onder andere: vennoot: de bedrijfsrevisor natuurlijke persoon die zijn beroepsactiviteit inbrengt in een bedrijfsrevisorenkantoor (zie artikel 2, 14 van de gecoördineerde wet van 22 juli 1953); aandeelhouder: een persoon die participeert in het kapitaal van een bedrijfsrevisorenkantoor; voornaamste contactpersoon: de bedrijfsrevisor natuurlijke persoon die binnen een bedrijfsrevisorenkantoor de verantwoordelijkheid draagt voor de organisatie van de controleactiviteiten (zie Verslag aan de Koning bij het koninklijk besluit van 30 april 2007 betreffende de erkenning van bedrijfsrevisoren en het openbaar register); netwerk: in het Verslag aan de Koning met betrekking tot het koninklijk besluit van 17 juni 2007 tot vaststelling van het huishoudelijk reglement van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren wordt verduidelijkt: Voor wat de commentaar in het Verslag aan de Koning bij artikel 10, 1, 8, van het koninklijk besluit van 30 april 2007 betreffende de erkenning van bedrijfsrevisoren en het openbaar register betreft, worden ten aanzien van een netwerk vermeld, het lidmaatschap van een netwerk en de lijst van de namen en adressen van de daartoe behorende kantoren in België, alsook een beschrijving in hoofdlijnen van de onderdelen van het netwerk die zich buiten België bevinden, of de vermelding waar deze gegevens toegankelijk zijn voor het publiek. Verder werden in de artikelen 9 en 10 van het koninklijk besluit van 30 april 2007 betreffende de erkenning van bedrijfsrevisoren en het openbaar register (erkenningsreglement) de gegevens overgenomen die het openbaar register ten minste moet bevatten, overeenkomstig artikel 17 van de Auditrichtlijn respectievelijk voor de bedrijfsrevisoren natuurlijke personen en voor de bedrijfsrevisorenkantoren. Voor meer detail verwijzen wij naar de bij lage bij deze brief..!.

3 Pagina 3 2. Overgang uit te voeren door de bedrijfsrevisoren naar het openbaar register en actualisering van de registergegevens Artikel 22, 1 van het erkenningsreglement bepaalt: De bedrijfsrevisoren ingeschreven op de "ledenlijst van het Instituut der Bedrijfsrevisoren" op datum van 31 augustus 2007 worden beschouwd als zijnde toegelaten tot overdracht naar het "openbaar register van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren ". In het verslag aan de Koning dat het erkenningsreglement vooraf gaat wordt verder verduidelijkt: "De Raad neemt de nodige maatregelen inzake de overdracht van de "ledenlijst van het Instituut der Bedrijfsrevisoren" naar het openbaar register, zoals bedoeld in de artikelen 9 tot 11. Teneinde de bevestiging van de wens tot overschrijving van de "ledenlijst van het Instituut der Bedrijfsrevisoren" in het nieuwe openbaar register eenvormig en gestructureerd te laten verlopen, zal de Raad de bedrijfsrevisoren de nodige formulieren, al dan niet elektronisch invulbaar, ter beschikking stellen. Deze zullen hen toelaten de gegevens bij te werken die in het openbaar register voor de bedrijfsrevisoren natuurlijke personen (artikel 9) en voor de bedrijfsrevisorenkantoren (artikel 1 0) moeten worden bekendgemaakt. Op alle bedrijfsrevisoren rust de verplichting tot actualisering - zoals bedoeld in artikel 15 van dit besluit - van de voor overschrijving in het openbaar register verstrekte registergegevens. " Ten aanzien van artikel 15 van het erkenningsreglement wordt verder in het Verslag aan de Koning gesteld: "dat de bedrijfsrevisoren spontaan binnen de maand alle wijzigingen moeten mededelen in de gegevens waarover het Instituut moet beschikken en stipuleert dat de Raad de modaliteiten bepaalt volgens dewelke het de bedrijfsrevisoren kan worden toegelaten, of verplicht, om zelf de databanken te actualiseren middels een op afstand beveiligde toegang".

4 Pagina 4 De Raad heeft beslist van deze mogelijkheid gebruik te maken en stelt aan elke bedrijfsrevisor natuurlijke personen en aan elk bedrijfsrevisorenkantoor de formulieren ter beschikking op het extranet van het Instituut (nu nog steeds toegankelijk met gebruikersnaam en paswoord) die zij vóór 31 januari 2008 moeten gebruiken: a) voor de overdracht, met de bijwerking, van de gegevens van de ledenlijst naar het openbaar register; en vervolgens b) om hun gegevens te actualiseren, nadat de overdracht naar het openbaar register werd uitgevoerd. Deze elektronische formulieren voor de overdracht naar enlof de actualisering van het openbaar register, alsook een korte handleiding, kunnen worden teruggevonden op het extranet van het Instituut onder de rubriek "Register". U heeft, zoals gebruikelijk, toegang tot het extranet door het sleutelicoontje op de internetsite van het Instituut aan te klikken, dat zich rechts bovenaan het scherm bevindt (of via: Voor een bedrij fsrevisorenkantoor is het de "voornaamste contactpersoon", die zal verantwoordelijk zijn en instaan voor de overdracht en de actualisering van de registergegevens. Het Instituut heeft reeds een eerste import van de gegevens gedaan in het openbaar register, op basis van de gegevens zoals deze door de betrokkenen in het verleden zijn overgemaakt en opgeslagen in de databases van het Instituut. Op basis hiervan werd eveneens ten voorlopige titel, en dus als wijzigbaar gegeven, voor de bedrijfsrevisorenkantoren de naam van de verantwoordelijke contactpersoon ingevuld. 3. Toegang tot het extranet van het Instituut en gebruik van de Belgische elektronische identiteitskaart Bedrijfsrevisoren die hun "gebruikersnaam" enlof "paswoord" zijn vergeten, dat toegang verleent tot het extranet van het Instituut, kunnen het computersysteem vragen om hen dit over te maken op hun adres, voor zover dit adres gekend is door het computersysteem van het Instituut. Indien dit niet is gekend, zal het computersysteem toelaten om uw gebruikersgegevens per op te vragen bij het Instituut. Deze zullen vervolgens, om veiligheidsredenen, per brief worden opgestuurd naar uw privé-adres. Het is, bij gevolg, nodig dat elke bedrijfsrevisor zijn adres kenbaar maakt.

5 Pagina 5 De Raad wenst verder dat de bedrijfsrevisor zich vanaf 1 maart 2008, gebruikmakend van de Belgische elektronische identiteitskaart (ook e-id genoemd), zal kunnen legitimeren bij de toegang tot het extranet van het Instituut en om dit verplicht te stellen voor 31 december Dit e-id zal trouwens ook moeten worden gebruikt voor de ondertekening van andere elektronische documenten die de Raad aan de bedrijfsrevisoren zal vragen over te maken aan het Instituut Gaarlijkse mededeling, inschrijving op de vormingsactiviteiten, enz.). Verder is het ook de wens van de Raad om, in een later stadium, te voorzien dat de bedrijfsrevisor natuurlijke persoon en de voornaamste contactpersoon van het bedrijfsrevisorenkantoor desgevallend volmacht zal kunnen geven aan een andere persoon van zijn kantoor, die in zijn naam en onder zijn verantwoordelijkheid de actualisering van het openbaar register zou kunnen uitvoeren. Om één en ander te kunnen verwezenlijken moet elke bedrijfsrevisor kunnen beschikken over een Belgische elektronische identiteitskaart en een gepaste kaartlezer. Na de overdracht naar het openbaar register, alsook na elke actualisering zal aan de bedrijfsrevisor natuurlijke persoon, die hiervoor instaat, automatisch door het computersysteem een PDF-archiefexemplaar van de aanvullingen enlof de wijzigingen worden doorgestuurd naar zijn adres. Hij zal dit archiefexemplaar ook kunnen consulteren op het extranet. 4. Verantwoordelijkheid voor en bijwerking van de registergegevens De informatie die getoond zal worden in het openbaar register wordt gevoed door een database, die de gegevens bevat zoals verstrekt enlof geactualiseerd door de bedrijfsrevisoren. Het bedrijfsrevisorenkantoor staat (middels zijn voornaamste contactpersoon) in voor de bijwerking van alle gegevens die het openbaar register ten aanzien van het kantoor moet tonen. Dit is a fortiori ook het geval voor de bijwerking van de gegevens die moeten worden bekendgemaakt ten aanzien van de bedrijfsrevisoren natuurlijke personen die bij het bedrijfsrevisorenkantoor werkzaam zijn of die als vennoot of anderszins aan het kantoor verbonden zijn (art. 10, 1,5 van het erkenningsreglement).

6 Pagina 6 Het voormelde heeft onrechtstreeks tot gevolg dat de bedrijfsrevisor natuurlijke persoon die bij een bedrijfsrevisorenkantoor werkzaam is, of die als vennoot of anderszins aan een bedrijfsrevisorenkantoor verbonden is, niet zelf de gegevens die hiermee verband houden zal kunnen actualiseren. Hij zal hiervoor, desgevallend, beroep moeten doen op de betrokken bedrijfsrevisorenkantoren. Voor de bijwerking van deze gegevens bestaat er dus de facto een gedeelde verantwoordelijkheid tussen een bedrijfsrevisorenkantoor en de betrokken bedrijfsrevisor natuurlijke persoon. Deze laatste blijft uiteraard gehouden tot de bijwerking van alle andere persoonlijke gegevens, waarvoor hij de uiteindelijke verantwoordelijkheid blijft dragen (zie: art. 9, 1 van het erkenningsreglement). 5. Overgangsperiode voor het publiekstellen van het openbaar register Het volledige openbaar register van de bedrijfsrevisoren zal in een overgangsfase, eindigend op 28 februari 2008, enkel zichtbaar zijn voor de bedrijfsrevisoren en dit op het extranet van het Instituut. Elke derde kan in deze periode reeds op het publieke deel van de website van het Instituut nagaan wie de hoedanigheid van bedrijfsrevisor heeft in België samen met een aantal basisgegevens van het openbaar register. 6. Samenvattend tijdsschema: test vóór 31 januari 2008 uw gebruikersnaam en paswoord uit, dat toegang verleent tot het extranet van het Instituut; vóór 29 februari 2008: overgang door de bedrijfsrevisoren van de "ledenlijst van het Instituut der Bedrijfsrevisoren" naar het "openbaar register van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren" met aanvulling en bijwerking van de vereiste gegevens gebruikmakend van het daartoe bestemd elektronisch formulier (wat voor de bedrijfsrevisor natuurlijke persoon ongeveer 15 min. zal vragen); na uw datum van de overgang naar het openbaar register: actualisering van de gegevens van het openbaar register door de bedrijfsrevisoren gebruikmakend van het daartoe bestemde elektronisch formulier op het extranet van het Instituut;

7 Pagina 7 29 februari 2008: publicatie van alle gegevens die moeten getoond worden in het openbaar register op de website van het Instituut door het Instituut; vanaf 1 maart 2008: invoering van de mogelijkheid voor de bedrijfsrevisoren om hun gebruikersnaam en paswoord dat toegang geeft tot het extranet te vervangen door hun e-id voor hun identificatie; vanaf 31 december 2008: verplicht gebruik van het e-id en mogelijkheid voor de bedrijfsrevisor natuurlijke persoon en de bedrijfsrevisor natuurlijke persoon, die optreedt als voornaamste contactpersoon van een bedrijfsrevisorenkantoor, om mandaat te geven aan een andere persoon om in zijn naam en onder zijn verantwoordelijkheid de gegevens van het openbaar register te actualiseren. Voor meer informatie ten aanzien van het openbaar register van de bedrijfsrevisoren, wil ik verder verwijzen naar de bijlage bij deze brief, alsook naar de wetgevende teksten die werden opgenomen in het Vademecum 2007, Deel Il. Pi RGER

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises Instituut van de Bedrijfsrevisoren OMZENDBRIEF! 201118 VAN HET INSTITUUT VAN DE BEDRIJFSREVISOREN De Voorzitter Correspondent adm@ibr-ire.be Onze referte lm/cdhlmr/cs Uw referte Darum 2 9-06- 2011 Geachte

Nadere informatie

Het openbaar register van de bedrijfsrevisoren

Het openbaar register van de bedrijfsrevisoren Bijlage bij de mededeling aan de bedrijfsrevisoren van 15 januari 2008 betreffende de overdracht door de bedrijfsrevisoren van de ledenlijst naar het openbaar register en de actualisering van de registergegevens

Nadere informatie

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises. Koninklijk Instituut- Institut royal

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises. Koninklijk Instituut- Institut royal MEDEDELING(1) 2014/05 VAN HET INSTITUUT VAN DE BEDRIJFSREVISOREN De Voorzitter Correspondent sg@ibr-ire.be Onzereferte IM/CDH Uwreferte Datum o6-03- 2014 Geachte confrater, Betreft: Melding van commissarismandaten

Nadere informatie

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises Instituut van de Bedrijfsrevisoren Koninklijk Instituut - Institut royal ADVIES 1 2011/5 VAN DE RAAD VAN HET INSTITUUT VAN DE BEDRIJFSREVISOREN De Voorzitter Correspondent sg@ibr-ire.be Onze referte IMIRVIDS/cs

Nadere informatie

Instituut der Bedrijfsrevisoren Institut des Reviseurs d'entreprises

Instituut der Bedrijfsrevisoren Institut des Reviseurs d'entreprises OMZENDBRIEF D.017/06 De Voorzitter Cornespondent sg@ibr-ire.be Onze referte IMILP/SF/JB Uw referte Datum 22 december 2006 Geachte Confrater, Betreft: Nieuw formulier "Jaarlijkse Mededeling" 1. Inleiding

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 30 april 2007 betreffende de erkenning van bedrijfsrevisoren en het openbaar register

Koninklijk besluit van 30 april 2007 betreffende de erkenning van bedrijfsrevisoren en het openbaar register Koninklijk besluit van 30 april 2007 betreffende de erkenning van bedrijfsrevisoren en het openbaar register Bron : Koninklijk besluit van 30 april 2007 betreffende de erkenning van bedrijfsrevisoren en

Nadere informatie

Instituut der Bedrijfsrevisoren Institut des Reviseurs d'entreprises

Instituut der Bedrijfsrevisoren Institut des Reviseurs d'entreprises MEDEDELING AAN DE LEDEN De Voorzitter Correspondent sg@ibr-ire_be Onze referte DS/AK/svds Uw referte Datum 27 april 2007 Geachte Confrater, Betreft: Omzetting van de Europese Richtlijn van 17 mei 2006

Nadere informatie

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises Koninklijk Instituut - Institut,oyal MEDEDELING (I) 2012/01 VAN HET INSTITUUT VAN DE BEDRIJFSREVISOREN De Voorzitter Correspondent sg@ibr-ire.be Onze referte Uw referte Datum 0 4-01- 2012 Geachte confrater,

Nadere informatie

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises Koninklijk Instituut - Instltut royal Advies van de Raad van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren van 20 juli 2010 betreffende het huidig en toekomstig normatief kader van het IBR De Voorzitter Correspondent

Nadere informatie

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises De Voorzitter Correspondent Administratie Onze referte DS/EVM/mr Uw referte Datum 22 juli 2008 MEDEDELING AAN DE BEDRIJFSREVISOREN Geachte Confrater, Betreft: Beslissingen van de algemene vergadering ten

Nadere informatie

MEDEDELING (1) 2016/01 VAN DE RAAD VAN HET INSTITUUT VAN DE BEDRIJFSREVISOREN

MEDEDELING (1) 2016/01 VAN DE RAAD VAN HET INSTITUUT VAN DE BEDRIJFSREVISOREN De Voorzitter MEDEDELING (1) 2016/01 VAN DE RAAD VAN HET INSTITUUT VAN DE BEDRIJFSREVISOREN Correspondent Onze referte Uw referte Datum reg@ibr-ire.be CDH/LP/mr 25/03/2016 Geachte Confrater, Betreft: De

Nadere informatie

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises OMZENDBRIEF D. 019/07 De Voorzitter Correspondent sg@ibr-ire.be Onze referte IMIWDB/svds Uw referte Datum 29 augustus 2007 Geachte Confrater, Betreft: Toepassing van de wettelijke bepalingen inzake de

Nadere informatie

Instituut der Bedrijfsrevisoren Institut des Reviseurs d'entreprises

Instituut der Bedrijfsrevisoren Institut des Reviseurs d'entreprises OMZENDBRIEF D.015/06 De Voorzitter Cornespondent d.szafran@ibr-ire.be Onze referte SVBIDS/vb Uw referte Datum 13 juli 2006 Geachte Confrater, Betreft: Verzekering burgerrechtelijke beroepsaansprakelijkheid

Nadere informatie

Betreft: Koninklijk besluit van 30 juli 2018 betreffende de werkingsmodaliteiten van het UBO-register

Betreft: Koninklijk besluit van 30 juli 2018 betreffende de werkingsmodaliteiten van het UBO-register MEDEDELING 1 2018/20 VAN DE RAAD VAN HET INSTITUUT VAN DE BEDRIJFSREVISOREN Correspondent Onze referte Datum sg@ibr-ire.be TD/MB/DS/jv 30.10.2018 Geachte Confrater, Betreft: Koninklijk besluit van 30 juli

Nadere informatie

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises Instituut van de Bedrijfsrevisoren Koninklijk Instituut Institut royal De Voorzitter Correspondent sg@ibr-ire.be Onze referte DSINH/cs Uw referte Da(Uln 2 1 JAN. 2011 Geachte Confrater, Betreft: Advies

Nadere informatie

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises Koninklijk Instituut - Institut royal MEDEDELING AAN DE BEDRIJFSREVISOREN De Voorzitter Correspondent sg@ibr-ire.be Onze referte

Nadere informatie

Circulaire 2017/01 van het College van Toezicht op de Bedrijfsrevisoren van 18 december Auditors Annual Cartography

Circulaire 2017/01 van het College van Toezicht op de Bedrijfsrevisoren van 18 december Auditors Annual Cartography Circulaire 2017/01 van het College van Toezicht op de Bedrijfsrevisoren van 18 december 2017 Auditors Annual Cartography Met toepassing van artikel 55 van de wet van 7 december 2016 tot organisatie van

Nadere informatie

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises - Instituut van de Bedrijfsrevisoren Koninklijk Instituut Institut royal MEDEDELING AAN DE BEDRIJFSREVISOREN De Voorzitter Correspondent sg@ibr-ire.be Onze referte DS/NHikt Uw referte Datum 8 maart 200

Nadere informatie

Studiedag - Journée d études. De wet van 1953 gewijzigd door het KB van 21 april 2007 La loi de 1953 modifiée par l AR du 21 avril 2007

Studiedag - Journée d études. De wet van 1953 gewijzigd door het KB van 21 april 2007 La loi de 1953 modifiée par l AR du 21 avril 2007 Studiedag - Journée d études De wet van 1953 gewijzigd door het KB van 21 april 2007 La loi de 1953 modifiée par l AR du 21 avril 2007 12.10.2007 Openbaar register Pierre P. Berger, Voorzitter 12.10.2007

Nadere informatie

Studiedag - Journée d études De wet van 1953 gewijzigd door het KB van 21 april 2007 La loi de 1953 modifiée par l AR du 21 avril 2007

Studiedag - Journée d études De wet van 1953 gewijzigd door het KB van 21 april 2007 La loi de 1953 modifiée par l AR du 21 avril 2007 Studiedag - Journée d études De wet van 1953 gewijzigd door het KB van 21 april 2007 La loi de 1953 modifiée par l AR du 21 avril 2007 21.01.2008 Openbaar register Pierre P. Berger, Voorzitter 21.01.2008

Nadere informatie

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises. Koninklijk Instituut - Institut royal. Onze referte IVB/hm/cs/gvw

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises. Koninklijk Instituut - Institut royal. Onze referte IVB/hm/cs/gvw Koninklijk Instituut - Institut royal ADVIES (I) 2012/03 VAN DE RAAD VAN HET INSTITUUT VAN DE BEDRIJFSREVISOREN De Voorzitter Correspondent sg@ibr-ire.be Onze referte IVB/hm/cs/gvw Uw referte Datum 20-09

Nadere informatie

Gelet op het koninklijk besluit van 30 april 2007 betreffende de erkenning van bedrijfsrevisoren en het openbaar register;

Gelet op het koninklijk besluit van 30 april 2007 betreffende de erkenning van bedrijfsrevisoren en het openbaar register; Koninklijk besluit van 21 juli 2017 betreffende de toekenning van de hoedanigheid van bedrijfsrevisor alsook de inschrijving en registratie in het openbaar register van de bedrijfsrevisoren Bron : Koninklijk

Nadere informatie

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises Instituut van de Bedrijfsrevisoren Ko ninklijk Instituut - Institut roya l ADVIES' 2011/6 VAN DE RAAD VAN HET INSTITUUT VAN DE BEDRIJFSREVISOREN De Voorzitter Correspondent adm@ibr-ire.be Onze referentie

Nadere informatie

Onlinedienst Inhoudingsplicht (Artikel 30bis en 30ter)

Onlinedienst Inhoudingsplicht (Artikel 30bis en 30ter) Onlinedienst Inhoudingsplicht (Artikel 30bis en 30ter) U heeft de keuze om de onlinedienst Inhoudingsplicht te gebruiken in een beveiligde (A) of in een onbeveiligde (B) modus. Om toegang te krijgen tot

Nadere informatie

E-loket Handleiding E-LOKET HANDLEIDING

E-loket Handleiding E-LOKET HANDLEIDING 177 E-LOKET HANDLEIDING Christoph Di Piazza IT-dienst IAB 178 1 INLEIDING 179 2 VOOR WIE IS HET E-LOKET BESTEMD? 179 3 INLOGGEN 180 A. WAAR? 180 -- Via de homepage van de website 180 -- Via de pagina leden

Nadere informatie

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING VAN EEN RECHTSPERSOON (Terug te sturen per aangetekend schrijven ter attentie van de voorzitter van de Uitvoerende Kamer)

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING VAN EEN RECHTSPERSOON (Terug te sturen per aangetekend schrijven ter attentie van de voorzitter van de Uitvoerende Kamer) BIV AANVRAAG RECHTSPERSOON / 2018 pagina 1/5 (Wet van 11 februari 2013 B.S. 22 augustus 2013) 1 Luxemburgstraat 16 B - 1000 BRUSSEL - Tel. 02/505.38.50 - Fax 02/503.42.23 - www.biv.be AANVRAAG TOT INSCHRIJVING

Nadere informatie

De toegang tot de genoemde opties wordt geregeld overeenkomstig de bepalingen van de hiernavolgende punten 4, 5 en 6.

De toegang tot de genoemde opties wordt geregeld overeenkomstig de bepalingen van de hiernavolgende punten 4, 5 en 6. BIJLAGE 1 aan de ministeriële omzendbrief van 23 juni 2008 betreffende de toepassing van het koninklijk besluit van 19 maart 2008 tot regeling van de procedure voor het mededelen van de verschillen die

Nadere informatie

HET BEHEER VAN DE CLUBGEGEVENS 2008

HET BEHEER VAN DE CLUBGEGEVENS 2008 Inhoudtafel HET BEHEER VAN DE CLUBGEGEVENS 2008...1 De Kalender 2008...1 Indeling van de webstek Rechts menu met algemene functies...2 Wijziging van de werktaal...2 0.Eenvormige schermen...3 1.Aansluiting

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder : Koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouder-fiscalist in het kader van een rechtspersoon Bron : Koninklijk besluit van 15

Nadere informatie

Gebruikershandleiding DestHa. Beheer van de verzendingsregels. Bevoegde bestemmeling

Gebruikershandleiding DestHa. Beheer van de verzendingsregels. Bevoegde bestemmeling Gebruikershandleiding DestHa Beheer van de verzendingsregels Bevoegde bestemmeling Document DestHa Gebruikershandleiding Versie 9 Laatste wijziging 28/09/2012 1/19 Inhoudstafel 1. INLEIDING... 3 2. ALGEMEEN...

Nadere informatie

INSTITUUT VAN DE ACCOUNTANTS EN DE BELASTINGCONSULENTEN

INSTITUUT VAN DE ACCOUNTANTS EN DE BELASTINGCONSULENTEN INSTITUUT VAN DE ACCOUNTANTS EN DE BELASTINGCONSULENTEN AANVRAAG TOT TOEGANG TOT HET BEKWAAMHEIDSEXAMEN OP BASIS VAN TEN MINSTE ZEVEN JAAR ERVARING MET HET OOG OP DE VERKRIJGING VAN DE HOEDANIGHEID VAN

Nadere informatie

TRANSPARANTIEVERSLAG 2013

TRANSPARANTIEVERSLAG 2013 TRANSPARANTIEVERSLAG 2013 1. Inleiding Dit verslag bevat de informatie zoals bepaald in artikel 15 van de wet van 22 juli 1953 houdende de oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren, aangepast

Nadere informatie

2. Het voor advies voorgelegd ontwerp van koninklijk besluit wordt genomen in uitvoering van de

2. Het voor advies voorgelegd ontwerp van koninklijk besluit wordt genomen in uitvoering van de Advies van 18 januari 2017 over een ontwerp van koninklijk besluit betreffende de toekenning van de hoedanigheid van bedrijfsrevisor alsook de inschrijving en registratie in het publiek register van de

Nadere informatie

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseu rs d'entreprises

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseu rs d'entreprises Institut des Réviseu rs d'entreprises Koni nklijk Instituut Institut royal OMZENDBRIEF' 2011110 VAN HET INSTITUUT VAN DE BEDRIJFSREVISOREN De Voorzitter Correspondent sg@ibr-ire.be Onze referte DKlDS!lVB/cs

Nadere informatie

INSTITUUT VAN DE ACCOUNTANTS EN DE BELASTINGCONSULENTEN

INSTITUUT VAN DE ACCOUNTANTS EN DE BELASTINGCONSULENTEN INSTITUUT VAN DE ACCOUNTANTS EN DE BELASTINGCONSULENTEN AANVRAAG TOT TOEGANG TOT HET BEKWAAMHEIDSEXAMEN OP BASIS VAN TEN MINSTE ZEVEN JAAR ERVARING MET HET OOG OP DE VERKRIJGING VAN DE HOEDANIGHEID VAN

Nadere informatie

PROCEDURE : GEBRUIKER. Auteur André Staquet Andere auteurs Versie 0.1.b Update 7/09/2005 Naam Functie Datum Herzien door Goedgekeurd door

PROCEDURE : GEBRUIKER. Auteur André Staquet Andere auteurs Versie 0.1.b Update 7/09/2005 Naam Functie Datum Herzien door Goedgekeurd door PROCEDURE : GEBRUIKER Auteur André Staquet Andere auteurs Update 7/09/2005 Naam Functie Datum Herzien door Goedgekeurd door Directoraat-Generaal Dienstenbeheer 23/06/2005 1 MEDEWERKERS Naam Delphine Duprez

Nadere informatie

Elektronische indiening fiscale fiches

Elektronische indiening fiscale fiches Elektronische indiening fiscale fiches De intentie van dit document is niet alle gevolgen en mogelijkheden van de elektronische indiening van de fiscale fiches weer te geven. Het probeert enkel een praktische

Nadere informatie

BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie

BCCA - Kwaliteitskader Ventilatie - Handleiding web applicatie BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie 19 april 2016 Versie 3.0 Versie historiek Versie Datum Inhoud Nagekeken door 1.0 01/02/2016 Eerste versie van het document MDS 2.0 17/02/2016

Nadere informatie

SOCIALE NOTIFICATIE. Toepassing 4 de weg : Gebruikershandleiding Versie 1.4. - 1 4 de weg - transacties 4 de weg.ksz.2008.04

SOCIALE NOTIFICATIE. Toepassing 4 de weg : Gebruikershandleiding Versie 1.4. - 1 4 de weg - transacties 4 de weg.ksz.2008.04 SOCIALE NOTIFICATIE Toepassing 4 de weg : Gebruikershandleiding Versie 1.4-1 Inhoudsopgave 1. ALGEMENE VOORSTELLING... 3 VOORWOORD... 3 TOEGANG TOT DE TOEPASSING 4 DE WEG... 3 2. DE SCHERMEN BERICHT...

Nadere informatie

"ECODIS" in vereffening Naamloze vennootschap. Brechtsebaan 30 2900 Schoten. RPR (Antwerpen) 0478.049.157 BTW BE 0478.049.157. (de "Vennootschap")

ECODIS in vereffening Naamloze vennootschap. Brechtsebaan 30 2900 Schoten. RPR (Antwerpen) 0478.049.157 BTW BE 0478.049.157. (de Vennootschap) "ECODIS" in vereffening Naamloze vennootschap Brechtsebaan 30 2900 Schoten RPR (Antwerpen) 0478.049.157 BTW BE 0478.049.157 (de "Vennootschap") De vereffenaar van de Vennootschap nodigt u bij deze graag

Nadere informatie

Handleiding: Hoe kan ik gratis promotie- en lesmateriaal bestellen? Hoe mijn scholenfiche aanvullen?

Handleiding: Hoe kan ik gratis promotie- en lesmateriaal bestellen? Hoe mijn scholenfiche aanvullen? Handleiding: Hoe kan ik gratis promotie- en lesmateriaal bestellen? Hoe mijn scholenfiche aanvullen? De website Stroom- Opwaarts biedt u de mogelijkheid om gratis en online promotie- en lesmateriaal te

Nadere informatie

De volgende stappen kunnen ontmoedigend lijken, maar als u eenmaal weet hoe het werkt, is het zeer eenvoudig en zeer effectief.

De volgende stappen kunnen ontmoedigend lijken, maar als u eenmaal weet hoe het werkt, is het zeer eenvoudig en zeer effectief. Geachte collega, De volgende stappen kunnen ontmoedigend lijken, maar als u eenmaal weet hoe het werkt, is het zeer eenvoudig en zeer effectief. In geval van problemen kan er steeds contact worden opgenomen

Nadere informatie

Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid

Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid Dienst Kwaliteit van Medische Laboratoria TE VOLGEN PROCEDURE VOOR DE JAARLIJKSE INSCHRIJVING AAN DE EKE VAN DE LABORATORIA VOOR KLINISCHE BIOLOGIE Toepassingsdatum:

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten

Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten Bron : Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten

Nadere informatie

Is het je eerste elektronische contract, klik dan op Activeer Adminbox. Heb je reeds een account, klik dan op Log Aan en ga verder vanaf stap 3.

Is het je eerste elektronische contract, klik dan op Activeer Adminbox. Heb je reeds een account, klik dan op Log Aan en ga verder vanaf stap 3. Je contract elektronisch ondertekenen met InterimSign Vanaf 1 oktober 2016 is het elektronisch handtekenen van een uitzendcontract tot leven geroepen. Hierbij kan je zowel met een eid of een zelfgekozen

Nadere informatie

OPROEPING JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN QRF COMM.VA OP 17 MEI 2016

OPROEPING JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN QRF COMM.VA OP 17 MEI 2016 OPROEPING JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN QRF COMM.VA OP 17 MEI 2016 Geachte Aandeelhouder, Betreft : Gewone algemene vergadering van 17 mei 2016 om 14 uur De Statutaire Zaakvoerder heeft het genoegen

Nadere informatie

Dienst voor het Beheer van Toegangsbeheerders (BTB) Step-by-Step Guide

Dienst voor het Beheer van Toegangsbeheerders (BTB) Step-by-Step Guide Dienst voor het Beheer van Toegangsbeheerders (BTB) Step-by-Step Guide Ziekenhuis Nederlands Juni 2017 CSAM is een geheel van afspraken en van regels om het identiteits- en toegangsbeheer binnen het e-

Nadere informatie

FSMA_2015_18 dd. 10/12/2015 Aanbevelingen met betrekking tot persberichten over transparantiekennisgevingen

FSMA_2015_18 dd. 10/12/2015 Aanbevelingen met betrekking tot persberichten over transparantiekennisgevingen Mededeling FSMA_2015_18 dd. 10/12/2015 Aanbevelingen met betrekking tot persberichten over transparantiekennisgevingen (artikel 14, eerste lid, van de wet van 2 mei 2007) Toepassingsgebied: Het toepassingsgebied

Nadere informatie

Gebruikershandleiding: Aangifte van werken Inhoudstafel

Gebruikershandleiding: Aangifte van werken Inhoudstafel Gebruikershandleiding: Aangifte van werken Inhoudstafel 1. Inleiding 2 2. Toegang 2 2.1. Beveiligde en onbeveiligde modus 2 2.2. Beveiligde toegang 2 3. Verschillen tussen sectoren 2 4. Beveiligde modus

Nadere informatie

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises. Konin klijk Instituut -Institut royal

Instituut van de Bedrijfsrevisoren Institut des Réviseurs d'entreprises. Konin klijk Instituut -Institut royal Instituut van de Bedrijfsrevisoren Konin klijk Instituut -Institut royal OMZENDBRIEF! 2011/5 VAN HET INSTITUUT VAN DE BEDRIJFSREVISOREN De Voorzitter Correspondent sg@ibr-ire.be Onze referte DSINH/cs Uw

Nadere informatie

OPROEPING JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN QRF COMM. VA OP 16 MEI 2017

OPROEPING JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN QRF COMM. VA OP 16 MEI 2017 OPROEPING JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN QRF COMM. VA OP 16 MEI 2017 Geachte Aandeelhouder, Betreft : Gewone algemene vergadering van 16 mei 2017 om 14 uur De Statutaire Zaakvoerder heeft het genoegen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor de toepassing DECLAR Fouten melden

Gebruikershandleiding voor de toepassing DECLAR Fouten melden 1 Gebruikershandleiding voor de toepassing DECLAR Fouten melden Inhoudstafel 1. Algemeen 3 1.1 Inleiding 3 1.2 Voorafgaande vereisten om verbinding te maken met de toepassing 3 2. Eerste verbinding, registratie

Nadere informatie

Vrije Universiteit Brussel. CALI Handleiding Online aanmeldingsapplicatie. Vrije Universiteit Brussel. Handleiding Online aanmeldingsapplicatie CALI

Vrije Universiteit Brussel. CALI Handleiding Online aanmeldingsapplicatie. Vrije Universiteit Brussel. Handleiding Online aanmeldingsapplicatie CALI Vrije Universiteit Brussel Handleiding Online aanmeldingsapplicatie 1 2 Inhoudstabel 1 Welkom!... 4 2 Inschrijven voor de opleiding... 5 2.1 Verschil online aanmeldingsapplicatie en SelfService Studenten?...

Nadere informatie

DIGITALE STAGE HANDLEIDING STAGEMEESTERS

DIGITALE STAGE HANDLEIDING STAGEMEESTERS 1. Voorbereiding 1.1. Installatie kaartlezer DIGITALE STAGE HANDLEIDING STAGEMEESTERS Om gebruik te maken van het digitale stage systeem dient u te beschikken over een Belgische elektronische identiteitskaart.

Nadere informatie

Uw brief van Uw kenmerk: Ons kenmerk: Bijlage: III.21/721.40.067/358/06 model-document Contactpersoon : E-mail: Tel.: Fax: Frank VERDUYN Call Center

Uw brief van Uw kenmerk: Ons kenmerk: Bijlage: III.21/721.40.067/358/06 model-document Contactpersoon : E-mail: Tel.: Fax: Frank VERDUYN Call Center vda Brussel Burgemeesters Provinciegouverneurs Instellingen en Bevolking Bevolking Arrondissementscommissarissen Uw brief van Uw kenmerk: Ons kenmerk: Bijlage: III.21/721.40.067/358/06 model-document Contactpersoon

Nadere informatie

Bijlage IV Aanvraagformulier voor een registratie, een toelating en/of een erkenning

Bijlage IV Aanvraagformulier voor een registratie, een toelating en/of een erkenning Bijlage IV Aanvraagformulier voor een registratie, een toelating en/of een erkenning A. NATUURLIJK PERSOON (Particulier niet geregistreerd in de Kruispuntbank van Ondernemingen) AARD VAN DE AANVRAAG Deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief tussenpersonen

Nieuwsbrief tussenpersonen Nieuwsbrief tussenpersonen April 2019 In deze Nieuwsbrief GEVOLMACHTIGDE ONDERSCHRIJVERS DE WET VAN 3 APRIL 2019 VOERT MET INGANG VAN 10 APRIL 2019 EEN NIEUWE CATEGORIE VAN VERZEKERINGSTUSSENPERSOON IN:

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder : Koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouder-fiscalist in het kader van een rechtspersoon Bron : Koninklijk besluit van 15

Nadere informatie

Gebruikershandleiding - website van de CSPI

Gebruikershandleiding - website van de CSPI Gebruikershandleiding - website van de CSPI INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Voorstelling van de CSPI en het Brusselse SPOC 4 3. Uw SPOC BRU contacteren 6 4. Belangrijkste vragen die men zich moet stellen

Nadere informatie

Aanvullende handleiding Versie 1.03

Aanvullende handleiding Versie 1.03 Webtoepassing voor letsgroepen Aanvullende handleiding Versie 1.03 maart 2017 LETS Brugge (beheerder.letsbrugge@gmail.com) eland handleiding V1.03.doc 1 1. Inhoudstafel 1. Inhoudstafel...2 2. Login, paswoord

Nadere informatie

Handleiding bij online inschrijving provinciale wintercompetitie

Handleiding bij online inschrijving provinciale wintercompetitie Inschrijvingen wintercompetitie 2017-18 Handleiding online inschrijvingen Handleiding bij online inschrijving provinciale wintercompetitie 2017-2018 Eerste stappen in de digitalisering van de petanque

Nadere informatie

Gebruikershandleiding: Hoe toegang vragen als onderneming?

Gebruikershandleiding: Hoe toegang vragen als onderneming? Gebruikershandleiding: Hoe toegang vragen als onderneming? ehealth-platform JUNI 2011 Inhoudstafel Voor een snellere consultatie kunt u direct op de gewenste rubrieken klikken. Om terug te keren naar de

Nadere informatie

Verkiezingen 2012 HANDLEIDING VOOR HET INVOEREN VAN DE CONTACTPERSONEN EN ADRESSEN PER HOOFDBUREAU. Versie 4.0

Verkiezingen 2012 HANDLEIDING VOOR HET INVOEREN VAN DE CONTACTPERSONEN EN ADRESSEN PER HOOFDBUREAU. Versie 4.0 Verkiezingen 2012 HANDLEIDING VOOR HET INVOEREN VAN DE CONTACTPERSONEN EN ADRESSEN PER HOOFDBUREAU Versie 4.0 INHOUD INLEIDING... 3 1. AANMELDEN... 3 2. EEN CONTACTPERSOON TOEVOEGEN... 4 3. WIJZIGEN VAN

Nadere informatie

R1 Aansluitingsformulier werkgever voor provinciale en plaatselijke besturen

R1 Aansluitingsformulier werkgever voor provinciale en plaatselijke besturen R1 Aansluitingsformulier werkgever voor provinciale en plaatselijke besturen Met dit formulier dient u als toekomstige werkgever mee te delen: 1. welke kenmerkende gegevens dienen opgenomen te worden in

Nadere informatie

PRIVACY EN BESCHERMING VAN DE PERSOONSGEGEVENS

PRIVACY EN BESCHERMING VAN DE PERSOONSGEGEVENS PRIVACY EN BESCHERMING VAN DE PERSOONSGEGEVENS Inleiding Als bedrijfsrevisorenkantoor staan wij in voor de verwerking van heel wat gegevens. Een deel van deze gegevens hebben betrekking op persoonsgegevens

Nadere informatie

FORMULIER 29 augustus 2014 vóór opening van de markten Onder embargo tot 08u00

FORMULIER 29 augustus 2014 vóór opening van de markten Onder embargo tot 08u00 FORMULIER 29 augustus 2014 vóór opening van de markten Onder embargo tot 08u00 AEDIFICA Naamloze vennootschap Openbare vastgoedbevak naar Belgisch recht Maatschappelijke zetel: Louizalaan 331-333, 1050

Nadere informatie

Table des matières 1. INLEIDING

Table des matières 1. INLEIDING Handleiding 1 Table des matières 1. INLEIDING ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 2. INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM --------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling Bisdom Antwerpen Vicariaat voor het onderwijs Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten 1. INLEIDING Deel 1 : Inloggen als instelling Het inschrijven voor een raamovereenkomst gebeurt per instelling

Nadere informatie

MEDEDELING /08 VAN HET INSTITUUT VAN DE BEDRIJFSREVISOREN

MEDEDELING /08 VAN HET INSTITUUT VAN DE BEDRIJFSREVISOREN MEDEDELING 1 2017/08 VAN HET INSTITUUT VAN DE BEDRIJFSREVISOREN De Voorzitter Correspondent Onze referte Uw referte Datum sg@ibr-ire.be MB/EV/edw 10.05.2017 Geachte Confrater, Betreft: Typologie van de

Nadere informatie

(hierna de "Vennootschap") BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS GEHOUDEN OP 31 DECEMBER 2013

(hierna de Vennootschap) BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS GEHOUDEN OP 31 DECEMBER 2013 ECONOCOM GROUP Naamloze vennootschap die publiek beroep doet of heeft gedaan op het spaarwezen Maatschappelijke zetel: Marsveldplein 5, 1050 Brussel Ondernemingsnummer: 0422.646.816 (RPR Brussel) (hierna

Nadere informatie

AAN TE VULLEN IN HOOFDLETTERS. Naam en voornaam:, Woonplaats: E-mail: Telefoonnummer (GSM):

AAN TE VULLEN IN HOOFDLETTERS. Naam en voornaam:, Woonplaats: E-mail: Telefoonnummer (GSM): 1 BEFIMMO FORMULIER BETREFFENDE DE UITOEFENING VAN HET RECHT VAN UITTREDING VASTGESTELD IN TOEPASSING VAN ARTIKEL 77 VAN DE WET VAN 12 MEI 2014 BETREFFENDE DE GEREGLEMENTEERDE VASTGOEDVENNOOTSCHAPPEN Dit

Nadere informatie

TELENET GROUP HOLDING NV

TELENET GROUP HOLDING NV TELENET GROUP HOLDING NV Naamloze Vennootschap naar Belgisch Recht Neerveldstraat 105 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe, Belgium RPR Brussel, Nederlandstalige afdeling 0477.702.333 (de Vennootschap) OPROEPING

Nadere informatie

DIENSTENAANBOD. Lokaal registratiekantoor

DIENSTENAANBOD. Lokaal registratiekantoor DIENSTENAANBOD Lokaal registratiekantoor Doel van dit document Een beschrijving geven van de dienst «Lokaal Registratiekantoor» voor het uitreiken van een gebruikersnaam/paswoord door de gemeente aan de

Nadere informatie

Voor de burger UW ELEKTRONISCH LOKET IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST. IRISbox is een dienst van het CIBG

Voor de burger UW ELEKTRONISCH LOKET IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST. IRISbox is een dienst van het CIBG Voor de burger UW ELEKTRONISCH LOKET IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST IRISbox is een dienst van het CIBG www.cibg.be PRESENTATIE Uw elektronisch loket IRISbox is een elektronisch loket van het Brussels

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ; 1/6 Advies nr. 36/2018 van 2 mei 2018 Betreft: advies betreffende een voorontwerp van wet tot wijziging van de artikelen 3, 10, 11, 15/1 tot 15/4, 39, 43/4, 43/5, 43/8, 54, 58, 61 en 62 van de wet van

Nadere informatie

TELENET GROUP HOLDING NV. Naamloze Vennootschap naar Belgisch Recht Liersesteenweg Mechelen RPR Mechelen

TELENET GROUP HOLDING NV. Naamloze Vennootschap naar Belgisch Recht Liersesteenweg Mechelen RPR Mechelen TELENET GROUP HOLDING NV Naamloze Vennootschap naar Belgisch Recht Liersesteenweg 4 2800 Mechelen RPR Mechelen 0477.702.333 UITNODIGING VOOR DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS De raad van

Nadere informatie

Handleiding PratoFlex. e-id - NL. Efficiency through innovation

Handleiding PratoFlex. e-id - NL. Efficiency through innovation Handleiding PratoFlex e-id - NL Efficiency through innovation Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Inleiding 3 Welke gegevens worden via e-id ingevuld? 4 Een eerste inschrijving 5 Persoonsfiche bestaat reeds 6

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR HET BANK-, FINANCIE- EN ASSURANTIEWEZEN Controle Tussenpersonen

COMMISSIE VOOR HET BANK-, FINANCIE- EN ASSURANTIEWEZEN Controle Tussenpersonen B AANVRAAG TOT INSCHRIJVING ALS TUSSENPERSOON IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN RECHTSPERSOON v. 2010-03 Wet van 22 maart 2006 betreffende de bemiddeling in bank- en beleggingsdiensten en de distributie van

Nadere informatie

RECHTSPERSOON v

RECHTSPERSOON v cb AANVRAAG TOT TOETREDING TOT EEN COLLECTIEVE INSCHRIJVING IN HET REGISTER VAN DE TUSSENPERSONEN IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN RECHTSPERSOON v. 2016-09 Wet van 22 maart 2006 betreffende de bemiddeling

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/11/037 BERAADSLAGING NR 11/028 VAN 5 APRIL 2011 MET BETREKKING TOT DE TOEGANG VAN DE KONINKLIJKE FEDERATIE

Nadere informatie

FIDUCIA ACCOUNTANTS-BELASTINGCONSULENTEN BVBA - PRIVACYBELEID

FIDUCIA ACCOUNTANTS-BELASTINGCONSULENTEN BVBA - PRIVACYBELEID 1 FIDUCIA ACCOUNTANTS-BELASTINGCONSULENTEN BVBA - PRIVACYBELEID Inleiding Als accountantskantoor staan wij in voor de verwerking van heel wat gegevens. Een deel van deze gegevens hebben betrekking op persoonsgegevens

Nadere informatie

bpost Naamloze vennootschap van publiek recht Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr. 214.596.464 (RPR Brussel) ( bpost NV )

bpost Naamloze vennootschap van publiek recht Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr. 214.596.464 (RPR Brussel) ( bpost NV ) bpost Naamloze vennootschap van publiek recht Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr. 214.596.464 (RPR Brussel) ( bpost NV ) OPROEPING TOT DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN 13 MEI

Nadere informatie

Arcabase bvba. Personalia; Overzicht; De te contacteren.

Arcabase bvba. Personalia; Overzicht; De te contacteren. 1 HANDLEIDING INSCHRIJVINGSFORMULIER KANDIDATE EN Het inschrijvingsformulier bestaat uit 5 stappen: Personalia; Voltooide studies; Huidige werkzaamheden; Overzicht; Upload documenten en dossierkosten.

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

App4Broker : uw nieuwe app!

App4Broker : uw nieuwe app! App4Broker : uw nieuwe app! Pagina 1 van 20 Inhoudsopgave 1. U GEBRUIKT MYBROKER AL... 3 1.1. APP4BROKER DOWNLOADEN OP UW TABLET... 3 1.2. INSTALLATIE VAN HET CERTIFICAAT... 4 2. U HEEFT NOG NOOIT MET

Nadere informatie

Toegangsbeheer. Inhoud. Inleiding

Toegangsbeheer. Inhoud. Inleiding Toegangsbeheer Inhoud Inleiding... 1 De lokale beheerder... 2 Hoe duidt u een lokale beheerder aan?... 2 De eerste maal aanloggen... 4 Hoe verandert u van lokale beheerder?... 4 Nuttige opties op de welkomstpagina

Nadere informatie

AAN TE VULLEN IN HOOFDLETTERS. Naam en voornaam:, Woonplaats: Telefoonnummer (GSM): Benaming: Zetel:

AAN TE VULLEN IN HOOFDLETTERS. Naam en voornaam:, Woonplaats:   Telefoonnummer (GSM): Benaming: Zetel: 1 FORMULIER VOOR DE UITOEFENING VAN HET RECHT VAN UITTREDING OPGESTELD MET TOEPASSING VAN ARTIKEL 77 VAN DE WET VAN 12 MEI 2014 BETREFFENDE DE GEREGLEMENTEERDE VASTGOEDVENNOOTSCHAPPEN Dit document is een

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; Gelet op het verslag opgesteld door de heer L. GOLVERS en de heer B.

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; Gelet op het verslag opgesteld door de heer L. GOLVERS en de heer B. KONINKRIJK BELGIE 1000 Brussel, Zetel : Ministerie van Justitie Poelaertplein 3 Tel. : 02/504.66.21 tot 23 Fax : 02/504.70.00 COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER O. ref. : S /

Nadere informatie

Waarom een nieuwe procedure om lid te worden?

Waarom een nieuwe procedure om lid te worden? Waar gaat dit over? We introduceren een nieuwe procedure om lid te worden in onze club. Met deze nieuwe procedure zal lid worden van de tennis club volledig digitaal kunnen uitgevoerd worden. Waarom een

Nadere informatie

GEDRAGSCODE - TOEGANG TOT MAIL EN WEBRUIMTE

GEDRAGSCODE - TOEGANG TOT MAIL EN WEBRUIMTE GEDRAGSCODE - TOEGANG TOT MAIL EN WEBRUIMTE Op 1 maart 2011 werd door de Raad van het BIPT de ISPA Gedragscode betreffende toegang tot E-mail en webruimte in overeenstemming met de artikelen 121/1 en 121/2

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer,

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, KONINKRIJK BELGIE 1000 Brussel, Postadres : Ministerie van Justitie Waterloolaan 115 Kantoren : Regentschapsstraat 61 Tel. : 02 / 542.72.00 Fax : 02 / 542.72.12 COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 12 mei 2005; A. CONTEXT VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 12 mei 2005; A. CONTEXT VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN SCSZ/05/69 1 BERAADSLAGING NR. 05/026 VAN 7 JUNI 2005 M.B.T. DE RAADPLEGING VAN HET WACHTREGISTER DOOR DE DIENST VOOR ADMINISTRATIEVE CONTROLE VAN HET RIJKSINSTITUUT VOOR ZIEKTE- EN INVALIDITEITSVERZEKERING

Nadere informatie

1 HIB/SIR Formulier voor de uitoefening van het recht van uittreding Finale versie Vertrouwelijk HOME INVEST BELGIUM

1 HIB/SIR Formulier voor de uitoefening van het recht van uittreding Finale versie Vertrouwelijk HOME INVEST BELGIUM 1 HOME INVEST BELGIUM FORMULIER BETREFFEND DE UITOEFENING VAN HET RECHT VAN UITTREDING OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 77 VAN DE WET VAN 12 MEI 2014 BETREFFENDE DE GEREGLEMENTEERDE VASTGOEDVENNOOTSCHAPPEN Dit document

Nadere informatie

INLEIDING... 3 INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM INFORMATIE OVER DE BALK BOVENAAN... 3

INLEIDING... 3 INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM INFORMATIE OVER DE BALK BOVENAAN... 3 Handleiding 1 INLEIDING... 3 INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM... 3 1. INFORMATIE OVER DE BALK BOVENAAN... 3 2. BELANGRIJKSTE IDENTIFICATIEGEGEVENS VAN DE WERKGEVER... 4 FUNCTIONALITEITEN VAN RX... 4 3.

Nadere informatie

Handleiding schoolware ouders

Handleiding schoolware ouders Vrije Basisschool De Wegwijzer Handleiding schoolware ouders Inloggen Ga naar de website van de school en klik bovenaan in het menu op Schoolware. Er zal een nieuw venster openen. Uw gebruikersnaam is

Nadere informatie

Naamloze Vennootschap Calesbergdreef 5 te 2900 Schoten RPR ANTWERPEN 0404.491.285 ----------------

Naamloze Vennootschap Calesbergdreef 5 te 2900 Schoten RPR ANTWERPEN 0404.491.285 ---------------- Naamloze Vennootschap Calesbergdreef 5 te 2900 Schoten RPR ANTWERPEN 0404.491.285 ---------------- BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING De aandeelhouders worden vriendelijk uitgenodigd tot het bijwonen op

Nadere informatie

ZETES INDUSTRIES. Naamloze Vennootschap. Straatsburgstraat 3, 1130 Brussel. Ondernemingsnummer Register van de rechtspersonen (Brussel)

ZETES INDUSTRIES. Naamloze Vennootschap. Straatsburgstraat 3, 1130 Brussel. Ondernemingsnummer Register van de rechtspersonen (Brussel) ZETES INDUSTRIES Naamloze Vennootschap Straatsburgstraat 3, 1130 Brussel Ondernemingsnummer 0425.609.373 Register van de rechtspersonen (Brussel) GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS OPROEPING

Nadere informatie

Adresbeheer. Extranet van het BIBF-IPCF INHOUDSTAFEL

Adresbeheer. Extranet van het BIBF-IPCF INHOUDSTAFEL INHOUDSTAFEL 1. Inleiding 2 1.1. Beveiliging / zekerheid identiteit 2 1.2. Historiek wijzigingen 2 1.3. Realtime 2 1.4. Facturatieadres 3 1.5. Adres voor de verzending van de BIBF-publicaties 3 1.6. Referentie

Nadere informatie

Aanvraag huur van een laptop handleiding

Aanvraag huur van een laptop handleiding Aanvraag huur van een laptop handleiding 1. Huuraanvraagformulier invullen De aanvraag van de huurovereenkomst bestaat uit het invullen van verschillende velden. Zo is het belangrijk te weten voor wie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding User Management Scenario 4

Gebruikershandleiding User Management Scenario 4 Gebruikershandleiding User Management Scenario 4 Inhoud Stap 1 Registratie entiteit & aanduiding VTE, aanvraag hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen, activatie hoedanigheid & aanduiding Lokale

Nadere informatie