Van Aanvraag tot Zorgverblijf

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van Aanvraag tot Zorgverblijf"

Transcriptie

1 Van Aanvraag tot Zorgverblijf Voor een deugddoend zorgverblijf aan de kust

2 Van Aanvraag tot Zorgverblijf Verantwoordelijke uitgever: Laurent Goovaerts Lay-out: Leen Verstraete - Foto s: Jan Van Deuren

3 Herstellen in een uniek kader Dunepanne is ons mooie zorgverblijfcentrum aan de kust. Iedereen met een lichte tot matige zorgnood kan er terecht voor een deugddoend zorgverblijf. Ondergaat u in de nabije toekomst een heelkundige ingreep of hebt u een aanslepend gezondheidsprobleem? Vraag dan een verblijf aan via de sociale dienst van uw ziekenfonds. Maar wat kost een zorgverblijf in Dunepanne? Hoe vraagt u een verblijf aan? Mag u iemand meenemen naar Dunepanne en hoe gaat dat dan? Kan Dunepanne u de (para)medische verzorging bieden die u nodig hebt? U zit in een rolstoel en u vraagt zich af of u in Dunepanne terecht kunt? In deze brochure leest u hoe Dunepanne u kan helpen bij uw herstel. Dunepanne, het zorgverblijf dat drempels verlaagt.

4 Inhoud

5 p. 9 De eerste stap: zich informeren Dunepanne: zorgverblijfcentrum van de Onafhankelijke Ziekenfondsen 9 In het algemeen: voor wie? 10 Specifiek: ook voor u? 12 U dient een aanvraag in en krijgt een tegemoetkoming van het ziekenfonds U dient geen aanvraag in p. 19 p. 25 p. 39 De tweede stap: een verblijf aanvragen via de sociale dienst Wie neemt het initiatief? 19 Uzelf Uw huisarts, de behandelende geneesheer van het ziekenhuis, de sociale dienst van het ziekenhuis, familie,... De aanvraagprocedure 20 De derde stap: vertrek en verblijf in Dunepanne Vertrekken naar Dunepanne 26 Wat meenemen? Hoe daar geraken? Aankomen in Dunepanne 28 Aankomst- en vertrekregeling Verblijven in Dunepanne 29 Wat mag u verwachten? Uw verblijf betalen en bijkomende kosten afrekenen 36 De verblijfskosten De (para)medische verzorgingskosten Verwennerij Andere kosten Prijzen

6

7 De eerste stap: zich informeren De tweede stap: een verblijf aanvragen via de sociale dienst De derde stap: vertrek en verblijf in Dunepanne

8 De eerste stap: zich informeren

9 9 De eerste stap: zich informeren Dunepanne: zorgverblijfcentrum van de Onafhankelijke Ziekenfondsen Dunepanne is ons zorgverblijfcentrum in De Haan aan Zee. In Dunepanne vindt u een professionele zorgomkadering, voor kortere of langere tijd, zonder dat u volledige ziekenhuiszorg nodig hebt. Een zorgverblijf, dat is genieten van een hotelservice, maar ook van verzorging, aangepast aan uw persoonlijke behoeftes. Dunepanne combineert een kwalitatieve hotelfunctie met verzorging op maat. In Dunepanne is herstellen ook genieten! Gratis extraatjes: de mooie, historische omgeving van de belleépoquewijk en de gezonde zeelucht! In Dunepanne kunt u rekenen op toegewijd personeel. Onze zorgcoördinator en polyvalent verzorgenden staan dagelijks voor u klaar om u bij te staan in uw herstelproces. Bovendien werken wij samen met zelfstandige verpleegkundigen, kinesitherapeuten en een arts. Zij komen na afspraak langs in Dunepanne. Enkele kamers zijn speciaal ingericht om ook rolstoelpatiënten te kunnen ontvangen. Er zijn kamers met een ligbad of een zitdouche, aangepast aan uw zorgnood.

10 De eerste stap: zich informeren In het algemeen: voor wie? Het gastenprofiel van Dunepanne is heel breed. Dunepanne is er voor zorg- en hulpbehoevende personen die toch nog over enige zelfredzaamheid beschikken. In welke situaties kunt u in Dunepanne terecht? net na een ziekenhuisverblijf na prothesechirurgie en de bijhorende revalidatie in het ziekenhuis na cardiologische chirurgie of behandeling na oncologische chirurgie of therapie na elke andere heelkundige ingreep bij een chronisch hartprobleem bij chronische rugklachten bij reuma enzovoort Of nog: U hebt hulp nodig bij het aan- en uitkleden of bij het toiletbezoek. U hebt dagelijks inspuitingen nodig of uw wonden moeten worden verzorgd. Eten lukt niet vlot alleen. Iemand moet u een handje toesteken. U bent in al die gevallen meer dan welkom in Dunepanne. Dunepanne kan het aangewezen personeel inschakelen om u bij al die dingen bij te staan.

11 11 I N D E T A I L Dunepanne: zorgverblijfcentrum categorie B Alle zorgverblijven werden door de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen onderverdeeld in categorieën. Er zijn er drie: A, B en C. Die indeling is louter een aanduiding van het niveau van verzorging dat in het zorgverblijfcentrum geboden wordt. Dunepanne is een zorgverblijf in categorie B. Dat betekent dat het zich richt naar licht tot matig zorgbehoevenden die nog wel voldoende zelfredzaam zijn. Zorgbehoevendheid wat is dat juist? Zorgnood, zorgbehoevendheid, zelfredzaamheid, het zijn termen die gebruikt worden in de zorg- en welzijnssector. Ze geven een idee van hoeveel en welke verzorging iemand nodig heeft. In Dunepanne is de zorgbehoevendheid van de kandidaat-herstellende het doorslaggevende criterium om er te kunnen verblijven: iedereen die licht tot matig zorgbehoevend is, kan er terecht. De mate van zorgbehoevendheid wordt vastgesteld aan de hand van afhankelijkheidscriteria. Zo gaat men bijvoorbeeld na hoeveel hulp iemand nodig heeft bij het eten of bij het aankleden. Of men kijkt naar hoe mobiel iemand is: volledig zelfstandig, met een mechanisch hulpmiddel of volledig bedlegerig. De zorgbehoefte kan heel erg verschillen van persoon tot persoon. De ene kan nog alles alleen, de andere heeft meer hulp nodig. Zorgbehoevendheid is er in vele gradaties.

12 De eerste stap: zich informeren Specifiek: ook voor u? U kunt op twee manieren in Dunepanne terecht: 1. U dient een aanvraag in. Als uw ziekenfonds zijn goedkeuring geeft, dan worden de kosten van uw verblijf verminderd met de tegemoetkoming van het ziekenfonds. 2. U dient geen aanvraag in. Dan vraagt u uw ziekenfonds geen tegemoetkoming via een akkoord. U draagt de kosten van uw verblijf volledig zelf.

13 13 U dient een aanvraag in en krijgt een tegemoetkoming van het ziekenfonds De voorwaarden om een goedkeuring te krijgen - en dus ook een tegemoetkoming - liggen vast in de statuten van uw ziekenfonds. Op de eerste plaats moet uw aanvraag aan ofwel een medisch criterium, een zorgcriterium of een criterium van sociaal isolement voldoen. Voorwaarde 1: medische criteria a) U bent in een ziekenhuis opgenomen wegens een medische aandoening of omdat u er een heelkundige ingreep moest ondergaan. Het kan gaan om een gewone ziekenhuisopname of om een daghospitalisatie. Binnen 14 dagen na uw thuiskomst moet de aanvraag ingediend zijn. b) U hebt een zware behandeling ondergaan: chemotherapie, radiotherapie of dialyse. Voorwaarde 2: zorgcriteria U hebt nood aan (één van) de volgende vormen van verzorging: a) verpleegkundige verzorging of fysieke revalidatie (kine); b) hulp bij activiteiten van het dagelijkse leven (zich verplaatsen, toiletbezoek, eten, opstaan/gaan slapen, zich wassen/zich aan- en uitkleden); c) observatie s nachts en/of hulp bij de inname van medicatie.

14 De eerste stap: zich informeren Voorwaarde 3: criterium van sociaal isolement U hebt nood aan bijstand en/of sociale omkadering. Bv. als u alleen woont of wanneer u geen beroep kunt doen op mantelzorg. Daarnaast zijn er drie bijkomende voorwaarden: Voorwaarde 4: lid zijn van één van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Voorwaarde 5: in orde zijn met de bijdrage voor de aanvullende verzekering. Voorwaarde 6: minstens 14 jaar zijn. Duur van uw verblijf? Uw verblijf duurt minimaal 7 dagen. Afhankelijk van het akkoord kan de duur van uw verblijf variëren van 7, 14, 21 tot maximaal 28 nachten. Indien u uw verblijf wenst te verlengen, is dat mogelijk. Een verlenging dient verplicht te worden aangevraagd vóór het einde van uw verblijf in samenspraak met de zorgcoördinator en de arts van Dunepanne. Tegemoetkoming in de verblijfsprijs? De tegemoetkoming van het ziekenfonds bedraagt 32 euro per dag voor een gewone verzekerde. Hebt u recht op verhoogde tegemoetkomingen, dan wordt voor u 35 euro in mindering gebracht.

15 15 Vergezeld? Uw partner of een begeleider kan natuurlijk mee.als hij zelf ook zorgbehoevend is, dan kan hij ook zelf een aanvraag indienen. Met een akkoord krijgt hij dezelfde tegemoetkoming als u. Komt uw partner of begeleider mee als gezonde mantelzorger en is hij ook lid van één van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, dan krijgt hij een tegemoetkoming van 15 euro per dag. Meer informatie over wat een mantelzorger juist is, krijgt u bij de sociale dienst van het ziekenfonds. Uw partner of begeleider kan meekomen zonder een aanvraag te doen voor een tegemoetkoming van het ziekenfonds. Een medisch attest volstaat. In dat geval draagt hij de kosten volledig zelf. Prijs? Hoeveel uw verblijf kost, vindt u op p. 39 van deze brochure. Sociale dienst? De contactgegevens van de sociale dienst vindt u op de achterkant van deze brochure.

16 De eerste stap: zich informeren U dient geen aanvraag in Als u bereid bent alle kosten zelf te dragen, dan hebt u enkel een medisch attest nodig van uw huisarts of de behandelende geneesheer van het ziekenhuis. Dat bevestigt dat u licht tot matig zorgbehoevend bent. Procedure 1. Bespreek uw gezondheidstoestand met uw arts. Denkt hij dat een zorgverblijf in uw situatie aangewezen is, vraag hem dan een medisch attest. Dat attest rechtvaardigt een zorgverblijf in Dunepanne. 2. Neem rechtstreeks contact op met Dunepanne en bespreek de datum van uw aankomst, hoe lang u blijft en wanneer u vertrekt. U hoeft uw zorgverblijf op die manier niet te regelen via het ziekenfonds. Duur van uw verblijf? Spreek af met Dunepanne hoe lang uw verblijf kan duren. Een verblijf duurt wel minimaal 7 nachten. Vergezeld? Uw partner of een begeleider kan natuurlijk mee. Prijs? Hoeveel uw verblijf kost, vindt u op p. 39 van deze brochure. Dunepanne contacteren? De contactgegevens van Dunepanne vindt u op de achterkant van deze brochure.

17 De eerste stap: zich informeren De tweede stap: een verblijf aanvragen via de sociale dienst De derde stap: vertrek en verblijf in Dunepanne

18 De tweede stap: een verblijf aanvragen via de sociale dienst

19 19 De tweede stap: een verblijf aanvragen via de sociale dienst Eén manier om een gedeeltelijk terugbetaald zorgverblijf in Dunepanne aan te vragen: via de sociale dienst van het ziekenfonds. Wie neemt het initiatief? Uzelf Natuurlijk bent u diegene die finaal beslist of u een zorgverblijf in Dunepanne wilt doorbrengen. Neem contact op met de sociale dienst van het ziekenfonds. De contactgegevens vindt u op de achterkant van deze brochure. Hebt u liever dat iemand anders voor u een afspraak maakt, dan kan dat ook. Uw huisarts, de behandelende geneesheer van het ziekenhuis, de sociale dienst van het ziekenhuis, familie, Deze mensen kunnen u een zorgverblijf voorstellen. U kunt hiermee akkoord gaan of niet.

20 De tweede stap: een verblijf aanvragen via de sociale dienst Aanvraagprocedure 1. Aanvraagformulier invullen Om in Dunepanne te kunnen verblijven, moet er een aanvraagformulier ingevuld worden: Het administratieve deel vult u zelf in (of uw partner, begeleider of vertegenwoordiger), eventueel met de hulp van de sociale dienst van uw ziekenfonds of van het ziekenhuis. Het medische deel vult de behandelende geneesheer van het ziekenhuis of de huisarts in. Het aanvraagformulier vindt u op de website van uw ziekenfonds, bij de sociale dienst van het ziekenfonds of op TIP Komt u weer thuis na een ziekenhuisverblijf, neem dan zo snel mogelijk contact op met de sociale dienst van het ziekenfonds. Uw aanvraag moet ingediend zijn binnen 14 dagen na uw ontslag, om aanspraak te kunnen maken op de hoogste prioriteitsorde. 2. Aanvraagformulier opsturen De twee luiken van het aanvraagformulier moeten worden bezorgd aan de sociale dienst van het ziekenfonds. 3. Het ziekenfonds beslist Het ziekenfonds neemt uw dossier door en kent er aan de hand van de criteria (zie p. 14) een prioriteit aan toe. De beslissing wordt meegedeeld aan uw dossierbeheerder bij de sociale dienst.

21 21 Een prioriteitsorde opstellen is solidariteit creëren. Mensen met een grote nood aan een zorgverblijf komen bovenaan de lijst te staan. Zo n prioriteitsorde zorgt ervoor dat alles fair verloopt en rechtvaardigt uw plaats, mocht er een eventuele wachtlijst bestaan. LET WEL: als u een hoge prioriteitsorde hebt, maar de voorgestelde dag van opname niet respecteert, dan verliest u uw prioriteit en krijgt u geen voorrang meer. 4. U wordt op de hoogte gebracht van de beslissing Uw dossierbeheerder bij de sociale dienst laat u zo snel mogelijk de beslissing weten. Hij brengt ook Dunepanne zelf op de hoogte. Uw aanvraag voor een tegemoetkoming wordt aanvaard? In dat geval betaalt het ziekenfonds een deel van de verblijfsprijs. U hebt recht op een tegemoetkoming van 32 euro per dag (als gewone verzekerde) of 35 euro per dag (als u recht hebt op verhoogde tegemoetkomingen). Uw zorgverblijf moet beginnen binnen de maand na de goedkeuring. Uw aanvraag voor een tegemoetkoming wordt niet aanvaard? Een reden kan zijn dat uw zorgnood te hoog is om een verblijf in Dunepanne te rechtvaardigen. Dunepanne is gericht op de opvang van licht tot matig zorgbehoevenden. Het kan ook zijn dat u op het moment van de aanvraag niet voldoet aan de criteria die uw ziekenfonds gebruikt om uw zorgnood te bepalen. U kunt in dat geval wel nog een zorgverblijf aanvragen, weliswaar op eigen kosten. Beantwoordt u op een later moment wel aan de criteria, neem dan opnieuw contact op met uw ziekenfonds.

22 De tweede stap: een verblijf aanvragen via de sociale dienst 5. Uw zorgverblijf goed voorbereiden Neem contact op met Dunepanne om de details van uw aankomst in Dunepanne te regelen. U vindt de contactgegevens achteraan in deze brochure. Om Dunepanne de kans te geven zich goed voor te bereiden en u te ontvangen zoals het hoort, wil het graag nog enkele dingen weten, bijvoorbeeld: Volgt u een dieet? Brengt u iemand mee? Zit u in een rolstoel? Daartoe zal de sociale dienst van het ziekenfonds met u nog een vragenformulier doorlopen. Zo hebt u de garantie dat het u aan niets zal ontbreken! 6. Welkom in Dunepanne! U bent welkom in Dunepanne op de afgesproken dag. Het personeel van Dunepanne zal u graag ontvangen.

23 De eerste stap: zich informeren De tweede stap: een verblijf aanvragen via de sociale dienst De derde stap: vertrek en verblijf in Dunepanne

24 De derde stap: vertrek en verblijf in Dunepanne

25 25 25 De derde stap: vertrek en verblijf in Dunepanne Dunepanne als ontspanningsoord Dunepanne is meer dan een zorgverblijfcentrum. Dunepanne is synoniem met rust, lekker eten, een drankje aan de bar, gewoon even zorgeloos op adem komen. Dunepanne heeft alle troeven in handen om er een onvergetelijk verblijf van te maken. Dunepanne ligt in de mooie belle-époquewijk van De Haan aan Zee. Een wandeling in deze wijk is een absolute aanrader. U wordt meteen ondergedompeld in de Anglo-Normandische sfeer van rond de eeuwwisseling. Het Dunepannegebouw is zelf ook in die stijl gebouwd en ademt daardoor geschiedenis en statigheid uit. Koning Leopold II logeerde er in 1901, toen Dunepanne nog een Hôtel de familles was. Nadien werd Dunepanne de indertijd gerespecteerde Clinique Maritime, opgericht door Dr. Jean Delchef, een zeer befaamde orthopedist. Elke verdieping is uitgerust met een groot, naar het zuiden gericht terras, waar u van de zon kunt genieten of de rest van de wijk kunt overschouwen. In het midden van de tuin kunt u onder het gebladerte van een dikke eik keuvelen over vroeger, nu en later. Een spelletje jeu de boules kan eveneens! Bovendien zijn Brugge, Oostende en Blankenberge niet veraf én vlot bereikbaar.wie nog goed te been is en een frisse neus wil halen, kan ook gaan uitwaaien in de duinen of op het strand. Zo wordt een zorgverblijf in Dunepanne ook een beetje vakantie!

26 De derde stap: vertrek en verblijf in Dunepanne Vertrekken naar Dunepanne Het is tijd om uw koffers te pakken! Een goed voorbereide reiziger is er twee waard Wat meenemen? Neem de dingen mee die u ook zou meenemen als u naar een hotel ging.vergeet zeker niet het volgende (indien toepasselijk voor uw situatie): identiteitskaart; SIS-kaart; kleefbriefjes; naam, adres en telefoonnummer van de persoon die Dunepanne eventueel moet verwittigen als u plots ziek wordt of een ongeval hebt; persoonlijke medicatie; geneesmiddelenvoorschriften voor extra medicatie; voorschrift voor kinesitherapiezittingen en/of voor verpleegkundige verzorging; documentatie van de diëtist/uw arts/het ziekenhuis als u een specifiek dieet moet volgen; materiaal voor wondzorg; materiaal voor verzorging wegens incontinentie;

27 27 Hoe daar geraken? Omdat u gepakt en gezakt naar Dunepanne komt, is het misschien moeilijker om met het gewone openbare vervoer naar Dunepanne te komen. Nochtans is Dunepanne makkelijk te bereiken: de kusttram stopt aan het fraaie stationsgebouw van De Haan. Driehonderd meter verderop ligt Dunepanne. Met de auto De beste manier om naar Dunepanne te komen, is wanneer u met de auto afgezet wordt. Dunepanne beschikt niet over een eigen parking. Maar vlak aan de deur zijn er wel enkele brede parkeerplaatsen voor mindervaliden. Rondom Dunepanne zijn er ook gewone parkeerplaatsen. Parkeren is er gratis. Niet-dringend vervoer via het ziekenfonds In sommige gevallen kan het ziekenfonds uw vervoer regelen. Als dat niet kan, dan kan het ziekenfonds u meer informatie geven over andere mogelijkheden, zoals de Minder Mobielen Centrales en de Diensten Aangepast Vervoer.

28 De derde stap: vertrek en verblijf in Dunepanne Aankomen in Dunepanne De Haan aan Zee en Dunepanne heten u welkom! Het Dunepanne-personeel vangt u meteen op en bespreekt met u uw verblijf: welke kamer u wordt toegekend, wanneer de maaltijden zijn, welke animatie er is, welke huisregels er gelden in Dunepanne, enzovoort. Aankomst- en vertrekregeling De dag van aankomst verwacht Dunepanne u tussen 11 en 12 uur. Als dat niet mogelijk is, verwittig Dunepanne dan. Later aankomen dan 16 uur is in principe niet mogelijk. De dag van vertrek vraagt Dunepanne u dat u uw kamer verlaat tegen 10 uur. Zo kan de kamer klaargemaakt worden voor de volgende gast. U kunt s middags nog eten in Dunepanne. Die maaltijd wordt bij op de eindafrekening geplaatst als u in de voormiddag aankwam. Dunepanne is toegankelijk voor rolstoelgebruikers: een hellend vlak leidt naar de hoofdingang. U kunt in Dunepanne toekomen op elke dag van de week. In het weekend aankomen is in principe niet mogelijk.

29 29 Verblijven in Dunepanne Vanaf nu kunt u rustig genieten: laat alle stress van u afglijden en kom op adem in het mooie Dunepanne. Wat mag u verwachten? Dunepanne combineert een uitstekende verzorging met een smaakvol kader en klantvriendelijkheid. Lees hieronder op welke diensten u een beroep kunt doen als u in Dunepanne verblijft. Kinesitherapie en verpleegkundige verzorging Dunepanne wil u de beste verzorging aanbieden. Daarom maken ook zelfstandige kinesitherapeuten en verpleegkundigen deel uit van het team (via een samenwerkingsverband). Wie op voorschrift van de arts kinesitherapie moet volgen, kan dat in Dunepanne. Er zijn twee rolstoeltoegankelijke kinezaaltjes, met aangepast materiaal (onder andere een hometrainer en een behandelingstafel). En wat doen de verpleegkundigen? Alle verzorgingen zoals de thuisverpleegkundigen, o.a. Hygiënische verzorging Wondzorg Medicatie opvolgen Oogdruppels toedienen en steunkousen aanbrengen Bloedsuikerspiegel bepalen Inspuitingen geven

30 De derde stap: vertrek en verblijf in Dunepanne Wat kunnen onze polyvalent verzorgenden zoal voor u doen? Een handje toesteken bij uw persoonlijke verzorging U assisteren bij het opstaan, een toiletbezoek, het aan- en uitkleden, de maaltijd, enz. U helpen uw geneesmiddelen in te nemen en uw geneesmiddelen ophalen bij de apotheek U helpen bij uw keuze van het uitleenmateriaal U begeleiden tijdens animatieactiviteiten Uitleenmateriaal Natuurlijk bent u welkom met uw eigen rolstoel. Hebt u enkel tijdelijk een rolstoel nodig, bijvoorbeeld na een knieoperatie, dan kunt u er in Dunepanne één uitlenen. Dunepanne beschikt verder nog over allerhande looprekjes, wandelstokken, toiletverhogers, nachtstoelen, aërosoltoestellen enzovoort.

31 31 De kamers In elke kamer is er TV, telefoon en bedlinnen. U hoeft geen eigen handdoeken mee te brengen, Dunepanne heeft er voor u. Sommige kamers hebben een (zit)douche, andere een bad (er is ook een kamer met een aangepast bad, dat in- en uitstappen vergemakkelijkt). De bedden zijn comfortabel en voorzien van een aanpasbaar hoofd- en voeteneinde. Hoog-laag bedden zijn aanwezig. De kamers die aangepast zijn voor rolstoelgebruikers zijn voldoende ruim. Er is een oproepsysteem dat u bij nood kunt gebruiken. In Dunepanne is er een nachtoppas aanwezig. Deze persoon beschikt over de nodige bekwaamheid op het vlak van EHBO.

32 De derde stap: vertrek en verblijf in Dunepanne De infrastructuur Dunepanne is een ruim gebouw, met brede doorgangen. Boven het gelijkvloers zijn er vier verdiepingen. Drie verdiepingen geven uit op een mooi, zuidgericht terras. Het terras op de eerste verdieping is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Natuurlijk is er in Dunepanne een lift. Dunepanne heeft een mooie, met bomen omheinde tuin. Op mooie dagen kunt u er uitrusten in de tuinstoelen. Er is een petanquebaan aangelegd voor de liefhebbers.

33 33 De maaltijden Dunepanne is fier op de kwaliteit van zijn restaurant. De keuken is verzorgd en lekker. s Middags wordt er steeds een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert geserveerd. Het menu van de hele week hangt uit aan de hoofdingang van de eetzaal. De maaltijden zijn in de verblijfsprijs inbegrepen. Ontbijt: buffet vanaf 8u30 Middagmaal Avondmaal U wordt aan tafel bediend om 12u30 U wordt aan tafel bediend om 18 uur Volgt u, omwille van medische redenen, een bepaald dieet, dan kunnen onze koks voor u aangepaste maaltijden klaarmaken. Een van onze koks is een gecertificeerde dieetkok. Wilt u graag iemand van buitenaf uitnodigen om u te vergezellen? Dat kan. Reserveer wel tijdig aan het onthaal. De maaltijden worden in principe niet naar de kamers gebracht, tenzij in uitzonderlijke omstandigheden (ziekte, mobiliteitsproblemen, doktersvoorschrift). Richt uw verzoek in dat geval aan de zorgcoördinator.

34 De derde stap: vertrek en verblijf in Dunepanne In Dunepanne is er ook een gezellige bar. U kunt er afspreken met andere gasten voor een gezellige babbel bij een drankje. In de ruime zithoek aan een groot raam kunt u genieten van de zon bij de krant of een kop koffie. Animatie Dunepanne maakt werk van zijn animatieaanbod. Onze animator ouderenzorg organiseert interessante en aangepaste groepsactiviteiten, waaraan iedereen kan deelnemen.we proberen een zo uitgebreid mogelijk programma aan te bieden: bewegingsactiviteiten, gezelschapspelen, knutselactiviteiten, enzovoort. Ontspanning en relaxatiemassages U kunt een afspraak vastleggen met de kapper, de pedicure of de wellnesscoach (o.a. voor een voet-, lichaams- of gezichtsmassage). Laat u in de watten leggen! In onze kleine bibliotheek vindt u beslist een boek dat u zal interesseren.

35 35 Wasserij U kunt een beroep doen op onze externe wasserijservice. Drie keer per week kunt u uw was meegeven (maandag, woensdag en vrijdag). Geef ze vóór 8u30 af aan de receptie in een plastic tas met een lijstje erbij. U betaalt de rekening rechtstreeks aan de vertegenwoordiger van de wasserij. De omgeving Moet het nog gezegd worden? Dunepanne ligt in een prachtige wijk, op 400 m van de zee. De belleépoquestijl van de gebouwen en het oude station laten allicht niemand onberoerd. Er zijn charmante winkels en gezellige cafeetjes. Terrasjesgangers vinden er zeker hun gading. In De Haan aan Zee zijn er nog veel duinen, en dat kan niet elke badplaats zeggen. Wie de moed heeft om de wind en de hellingen te trotseren, zal niet teleurgesteld zijn.

36 De derde stap: vertrek en verblijf in Dunepanne Uw verblijf betalen en bijkomende kosten afrekenen De verblijfskosten Verblijft u in Dunepanne met een akkoord, dan betaalt u enkel uw deel van de verblijfskosten. De tegemoetkoming wordt achteraf rechtstreeks van het ziekenfonds gevorderd. U betaalt in principe per overschrijving vooraleer u in Dunepanne aankomt, en anders ten laatste de eerste of tweede dag na aankomst (cash of Bancontact/Mister Cash, geen kredietkaarten). Als uw verblijf verlengd wordt, dan betaalt u de verblijfskosten van die extra dagen ook meteen in Dunepanne. Bancontact/Mister Cash kunt u enkel gebruiken om uw rekeningen te betalen. Het is niet mogelijk om in Dunepanne geld af te halen.

37 37 De (para)medische verzorgingskosten U betaalt de arts direct na het doktersbezoek. Voor kinesitherapeutische verzorging hebt u een doktersvoorschrift nodig. U betaalt ten laatste bij de laatste sessie. Bezorg uw getuigschriften na uw verblijf zoals gewoonlijk aan het ziekenfonds om een tegemoetkoming te krijgen. Voor verpleegkundige verzorging hebt u een doktersvoorschrift nodig. De verpleegkundige beperkt zich tot prestaties die volledig vergoed worden door het ziekenfonds (bv. wondzorg, inspuiting). U hoeft voor die verzorging dus niets te betalen.alles wordt rechtstreeks met het ziekenfonds afgehandeld. De hulp van het verzorgend personeel zit vervat in de dagprijs. Daarvoor betaalt u niets extra. Verwennerij Een kappersbeurt, een verzorging door de pedicure of een massage, al die dingen betaalt u ter plaatse. Andere kosten Als u extra drankjes of maaltijden bestelt of als u de telefoon op uw kamer gebruikt, dan komen die kosten op de eindafrekening. Ook de eventuele waarborg voor uitgeleend materiaal komt erop, maar die valt wel weg als het materiaal in goede staat weer afgeleverd wordt. De eindafrekening regelt u ten laatste om 10 uur op de laatste dag van uw verblijf. Let wel: telkens als de rekening oploopt tot 50 euro, kan men u vragen ze te vereffenen.

38

39 39 Prijzen (per persoon, per nacht) Eenpersoonskamer U betaalt Het zieken- De bruto fonds betaalt kostprijs Leden met gewone tegemoetkoming Leden met verhoogde tegemoetkoming Begeleider of mantelzorger* Leden zonder akkoord Tweepersoonskamer U betaalt Het zieken- De bruto fonds betaalt kostprijs Leden met gewone tegemoetkoming Leden met verhoogde tegemoetkoming Begeleider of mantelzorger* Leden zonder akkoord * De begeleider of mantelzorger vergezelt steeds een lid met akkoord. Deze prijzen dekken het verblijf in vol pension, het gebruik van de televisie en de verzorging door de polyvalent verzorgenden. Eventuele telefoonkosten en de kosten van extra drankjes of maaltijden komen op de eindafrekening. De honoraria van artsen en kine s betaalt u cash ter plaatse. Ook de extra diensten zoals een kappersbeurt, de deelname aan een uitstapje, enz. betaalt u ter plekke. Deze brochure beschrijft de situatie zoals ze was op 1 januari Eventuele wijzigingen na deze datum vallen buiten de aansprakelijkheid van de uitgever. Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever geheel of gedeeltelijk worden overgenomen, verveelvoudigd of opgeslagen in welke vorm ook.

40 Maria Hendrikalaan De Haan Tel Fax contact@dunepanne-mloz.be Lees de allerlaatste informatie op de website van Dunepanne! Interesse om in Dunepanne te verblijven? Wend u tot de sociale dienst van uw Onafhankelijk Ziekenfonds. Verantwoordelijke uitgever: Laurent Goovaerts - Maria Hendrikalaan De Haan

Van Aanvraag. tot Zorgverblijf. Voor een deugddoend zorgverblijf aan zee!

Van Aanvraag. tot Zorgverblijf. Voor een deugddoend zorgverblijf aan zee! Van Aanvraag tot Zorgverblijf Voor een deugddoend zorgverblijf aan zee! Verantwoordelijke uitgever: Laurent Goovaerts Lay-out: Leen Verstraete - Foto s: Jan Van Deuren Niets uit deze uitgave mag zonder

Nadere informatie

Cosmopolite te Blankenberge (rust/herstel) J-Club De Knapzak te Bohan (rust) Andere. Naam en voornaam van verzekerde:... Adres:...

Cosmopolite te Blankenberge (rust/herstel) J-Club De Knapzak te Bohan (rust) Andere. Naam en voornaam van verzekerde:... Adres:... Aanvraag voor herstelverblijf rustverblijf zorgverblijf begeleider herstelverblijf Cosmopolite te Blankenberge (rust/herstel) J-Club De Knapzak te Bohan (rust) Andere 1) Administratieve gegevens 4.. INSS......

Nadere informatie

herstelverblijf rustverblijf zorgverblijf begeleider herstelverblijf Cosmopolite te Blankenberge (rust/herstel) Andere

herstelverblijf rustverblijf zorgverblijf begeleider herstelverblijf Cosmopolite te Blankenberge (rust/herstel) Andere AANVRAAG herstelverblijf rustverblijf zorgverblijf begeleider herstelverblijf 1) Administratieve gegevens 4 Cosmopolite te Blankenberge (rust/herstel) Andere INSS - _ - Naam en voornaam van verzekerde...

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum. De Maretak

Dagverzorgingscentrum. De Maretak Dagverzorgingscentrum De Maretak De wetgeving omschrijft een dagverzorgingscentrum (DVC) als een thuiszorgondersteunend initiatief met als opdracht, de bezoeker van 65 jaar of ouder in daartoe bestemde

Nadere informatie

Hoeveel kost het? Wenst u meer concrete informatie? Neem dan contact op met de sociale dienst van uw ziekenfonds.

Hoeveel kost het? Wenst u meer concrete informatie? Neem dan contact op met de sociale dienst van uw ziekenfonds. Hoeveel kost het? Bent u lid van één van de Onafhankelijke Ziekenfondsen? Leden van de Onafhankelijke Ziekenfondsen genieten een fikse korting op de tarieven. Neem contact op met de sociale dienst van

Nadere informatie

Ontslagboekje Wat na uw verblijf in het UZA? Informatiebrochure patiënten

Ontslagboekje Wat na uw verblijf in het UZA? Informatiebrochure patiënten Ontslagboekje Wat na uw verblijf in het UZA? Informatiebrochure patiënten 3 1. Thuiszorg... 4 1.1 Thuisverpleegkundige...4 1.2 Poetshulp...4 1.3 Gezinszorg...4 1.4 Hulpmiddelen...4 1.5 Maaltijden...5 1.6

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE ONTHAALBROCHURE GERIATRIE AFDELING A2 C2 - Patiëntinformatie - INHOUDSOPGAVE Inleiding. 1 1. Voorstelling afdeling geriatrie. 2 1.1 Doelstelling van uw verblijf. 2 1.2 Multidisciplinair team. 2 2. Werking

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis

Patiënteninformatie. Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Patiënteninformatie Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Inhoud Welkom op onze dienst... 3 Wie zijn we en wat doen we?... 3 Voorstelling van het multidisciplinair team... 3 Afspraak en openingsuren...

Nadere informatie

Centrum voor kortverblijf

Centrum voor kortverblijf Home Vogelzang TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97.55 VOOR MEER INFORMATIE KAN U ZICH WENDEN TOT: Dhr Rom J., Algmeen Directeur Mevr. Swings Anja, Sociale Dienst

Nadere informatie

Wij ontnemen u uw zorgen. Kortverblijf

Wij ontnemen u uw zorgen. Kortverblijf Wij ontnemen u uw zorgen Kortverblijf Woon- en zorgcentra De Foyer vzw De vzw WZC De Foyer is opgericht in 1924 en staat al bijna 90 jaar voor de zorg voor ouderen. Vandaag staan we met honderd medewerkers

Nadere informatie

1 ALGEMENE INFORMATIE

1 ALGEMENE INFORMATIE AANVRAAG VOOR VERBLIJF GEZONDHEIDSCENTRUM KONINKLIJKE VILLA Geachte, Om uw verblijf zo goed mogelijk voor te bereiden, vragen wij U om onderstaand formulier zo correct mogelijk in te vullen. Velden aangeduid

Nadere informatie

Gezondheidsweek aan zee. voor mensen met Multiple Sclerose

Gezondheidsweek aan zee. voor mensen met Multiple Sclerose Gezondheidsweek aan zee voor mensen met Multiple Sclerose De Onafhankelijke Ziekenfondsen en het Zorgverblijf Dunepanne in De Haan organiseren dit najaar een uniek project gericht naar mensen met multiple

Nadere informatie

Haal kracht aan zee! Bewegen. Herstellen van kanker. Genieten. Dunepanne, De Haan. Ervaringen delen. Op krachten komen

Haal kracht aan zee! Bewegen. Herstellen van kanker. Genieten. Dunepanne, De Haan. Ervaringen delen. Op krachten komen Deugddoende gezondheidsweek met lotgenoten! Herstellen van kanker Haal kracht aan zee! Ervaringen delen Op krachten komen Genieten Bewegen Dunepanne, De Haan Herstelt u van kanker en is uw behandeling

Nadere informatie

Welkom op de palliatieve eenheid

Welkom op de palliatieve eenheid Welkom op de palliatieve eenheid bezoek 24u op 24u onbeperkt 057 35 64 91 MS4@yperman.net www.yperman.net/afdelingen Gelijkvloers westvleugel - kamers 901-906 1. Artsen WIE ZIJN WE? 1.1. Artsen-specialisten:

Nadere informatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling Heelkunde Orthopedie (A6) 3 2. Praktische info over onze afdeling 4 3. Ons team 5 4. Dagschema op de

Nadere informatie

Opname. Wat meebrengen? Voor uw verblijf. Voor de administratie. Medische gegevens. (bijvoorbeeld elektrocardiogram)

Opname. Wat meebrengen? Voor uw verblijf. Voor de administratie. Medische gegevens. (bijvoorbeeld elektrocardiogram) 8 Opname Bij opname begeeft u zich op het afgesproken uur naar de centrale inkomhal, waar u een volgnummer kunt nemen voor de dienst inschrijvingen. Na inschrijving begeeft u zich naar de afdeling waar

Nadere informatie

Als herboren. verblijf, zorg en herstel

Als herboren. verblijf, zorg en herstel Als herboren verblijf, zorg en herstel Drie Eiken - meer dan een hotel - U hebt een operatie in het ziekenhuis achter de rug? U hebt s morgensvroeg een afspraak voor een daghospitalisatie? U kan voor een

Nadere informatie

WONEN TUSSEN DE HASPENGOUWSE BLOESEMS Woonzorgcentrum met assistentiewoningen en een dagverzorgingscentrum EEN WARME THUIS. Puthof

WONEN TUSSEN DE HASPENGOUWSE BLOESEMS Woonzorgcentrum met assistentiewoningen en een dagverzorgingscentrum EEN WARME THUIS. Puthof WONEN TUSSEN DE HASPENGOUWSE BLOESEMS Woonzorgcentrum met assistentiewoningen en een dagverzorgingscentrum EEN WARME THUIS Puthof O R E L I A Onze deuren staan open om je te ontvangen in een warme zonnige

Nadere informatie

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis Versie 2016 01-01 Alexianen zorggroep Tienen Psychiatrische kliniek Liefdestraat 10, 3300 Tienen alexianentienen@fracarita.org www.alexianentienen.be RIZIV: 72094754 Toelichting bij het document opnameverklaring

Nadere informatie

centrum voor kortverblijf DE TUSSENTIJD centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM

centrum voor kortverblijf DE TUSSENTIJD centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM centrum voor kortverblijf DE TUSSENTIJD centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM Het Centrum voor kortverblijf De Tussentijd maakt deel uit van het Centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het

Nadere informatie

WOONZORGCENTRUM CHRISTINE

WOONZORGCENTRUM CHRISTINE WOONZORGCENTRUM CHRISTINE Gerardus Stijnenlaan 76 2180 Ekeren Tel: 03 641 41 41 INHOUD Brochure Algemeen 2 Doelgroep 3 Voorwaarden 4 Inrichting kamers 5 Gemeenschappelijke ruimtes 6 Dienstverlening 7 Kostprijs

Nadere informatie

Toelichting bij de opnameverklaring

Toelichting bij de opnameverklaring HHZH/OPN/040.14(0509) h.-hartziekenhuis vzw Mechelsestraat 24 2500 Lier tel. 03 491 23 45 fax 03 491 23 46 www.hhzhlier.be Toelichting bij de opnameverklaring U kan als patiënt een aantal keuzes maken

Nadere informatie

Uw verblijf op de PCU

Uw verblijf op de PCU Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Uw verblijf op de PCU z Welkom op de Psychiatrische Comorbiditeitsunit (PCU). De PCU vormt samen met de interne verpleegafdeling

Nadere informatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 2. Praktische info over onze afdeling... 4 3. Ons team... 5 4. Dagschema op de afdeling... 6 5. Enkele weetjes

Nadere informatie

sociale dienst informatiebrochure Wegwijs in de thuiszorg

sociale dienst informatiebrochure Wegwijs in de thuiszorg sociale dienst informatiebrochure Wegwijs in de thuiszorg Inhoudstafel 1. Inleiding 4 2. Thuishulp 4 3. Revalideren en herstellen 7 4. Ouderenvoorzieningen 8 5. Contactgegevens bij vragen 9 6. Persoonlijke

Nadere informatie

U wordt binnenkort in ons ziekenhuis opgenomen voor een arthroscopie van de knie.

U wordt binnenkort in ons ziekenhuis opgenomen voor een arthroscopie van de knie. Welkom Geachte patiënt Geachte familie U wordt binnenkort in ons ziekenhuis opgenomen voor een arthroscopie van de knie. Wellicht roept deze behandeling bij u toch wel wat vragen op. Met deze brochure

Nadere informatie

Toelichting bij de opnameverklaring

Toelichting bij de opnameverklaring Toelichting bij de opnameverklaring U kan als patiënt een aantal keuzes maken die een belangrijke invloed hebben op de uiteindelijke kostprijs van uw ziekenhuisopname. Deze keuzes maakt u aan de hand van

Nadere informatie

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G C E N T R U M H E I L I G H A R T T E R E K E N

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G C E N T R U M H E I L I G H A R T T E R E K E N WOONZORGCENTRUM HEILIG-HART-TEREKEN Tereken 14 9100 SINT-NIKLAAS Tel.: 03 780 53 40 fax : 03 780 53 59 E-mail : hhtereken@hhart.be www.hhart.be K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie Patiënteninformatie Welkom op de afdeling pneumologie 2 Inhoud Inhoud... 3 Welkom op onze dienst... 5 Wie zijn we en wat doen we... 5 Voorstelling van het multidisciplinair team... 5 Medisch team... 5

Nadere informatie

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis PC Sint-Amandus Reigerlostraat, 10 8730 Beernem RIZIV 72089219000 Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis U kan als patiënt een aantal keuzes in verband

Nadere informatie

Zorg- en herstelhotel

Zorg- en herstelhotel Zorg- en herstelhotel udensduyn Udens Duyn biedt alle luxe van een hotel, aangevuld met de zorg die u nodig heeft. 24 uur per dag, dat geeft een prettig gevoel! Udens Duyn heet u van harte welkom! Comfortabel

Nadere informatie

Toelichting bij de opnameverklaring klassieke opname en opname in dagziekenhuis

Toelichting bij de opnameverklaring klassieke opname en opname in dagziekenhuis Toelichting bij de opnameverklaring klassieke opname en opname in dagziekenhuis Moorselbaan 164, 9300 Aalst T. 053 72 41 11 F. 053 72 45 86 www.olvz.be U kan als patiënt een aantal keuzes maken die een

Nadere informatie

Toelichting bij de opnameverklaring

Toelichting bij de opnameverklaring Campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan 24, 2610 Wilrijk Campus Sint-Vincentius Sint-Vincentiusstraat 20, 2018 Antwerpen Campus Sint-Jozef Molenstraat 19, 2640 Mortsel Opnamedienst Sociale dienst Ombudsdienst

Nadere informatie

Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF

Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Kloosterhof een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met

Nadere informatie

Toelichting bij de opnameverklaring

Toelichting bij de opnameverklaring Toelichting bij de opnameverklaring U kunt als patiënt een aantal keuzes maken die een belangrijke invloed hebben op de uiteindelijke kostprijs van uw ziekenhuisopname. Deze keuzes maakt u aan de hand

Nadere informatie

Revalideren op viersterrenniveau

Revalideren op viersterrenniveau sinds 1901 bro-zh-201503 Kleiweg 500, 3045 PM Rotterdam 010 422 4040 (Zorgboulevard Rotterdam) Maasstadweg 2, 3079 DZ Rotterdam 088 823 2000 Revalideren op viersterrenniveau Voor iedereen dé locatie om

Nadere informatie

Zorg- en herstelhotel

Zorg- en herstelhotel Zorg- en herstelhotel Udens Duyn biedt alle luxe van een hotel, aangevuld met de zorg die u nodig heeft. 24 uur per dag, dat geeft een prettig gevoel! Comfortabel herstellen, revalideren en verblijven

Nadere informatie

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE PATIËNTENBROCHURE Dienst 7 Subtitle De internist sprak, het is niet goed je hebt weer rommel in je bloed ik leg je echt niet in de luren maar je moet echt weer aan de kuren het spijt mij echt, mevrouw,

Nadere informatie

Psychiatrisch Ziekenhuis Asster RIZIV Campus Stad Campus Melveren

Psychiatrisch Ziekenhuis Asster RIZIV Campus Stad Campus Melveren Psychiatrisch Ziekenhuis Asster RIZIV 720-991-10 Campus Stad Campus Melveren Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis Versie 01/01/2018 U kan als patiënt

Nadere informatie

PRIJZEN ZORGHOTEL DRIE EIKEN

PRIJZEN ZORGHOTEL DRIE EIKEN PRIJZEN ZORGHOTEL DRIE EIKEN Prijzen VERBLIJF VOL PENSION 1 persoon / dag (op basis van éénpersoonskamer) Eerste 30 nachten 85 160 Vanaf 31 nachten 75 140 2 personen / dag (op basis van tweepersoonskamer)

Nadere informatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling Heelkunde Orthopedie (A6)... 3 2. Praktische info over onze afdeling... 4 3. Ons team... 5 4. Dagschema

Nadere informatie

Interpolis ZorgActief

Interpolis ZorgActief Interpolis ZorgActief Medische zorg in België Ook in België staan onze zorgbemiddelaars u met raad en daad bij. Dankzij onze bemiddeling kunt u terecht in een Belgisch ziekenhuis voor een medisch onderzoek,

Nadere informatie

Soorten verblijven 2013. Eventjes de Cosmopolite voorstellen. Openingsperiodes 2013

Soorten verblijven 2013. Eventjes de Cosmopolite voorstellen. Openingsperiodes 2013 VAKANTIECENTRUM COSMOPOLITE Notebaertstraat 2 8370 Blankenberge - Tel. : 050/42.99.54 Fax. : 050/42.58.62 Website : www.cosmopolite-blankenberge.be Email : cosmopolite@skynet.be Eventjes de Cosmopolite

Nadere informatie

Zorgtraject voor chronische nierinsufficiëntie. Kom jij in aanmerking?

Zorgtraject voor chronische nierinsufficiëntie. Kom jij in aanmerking? Zorgtraject voor chronische nierinsufficiëntie Kom jij in aanmerking? ZORGTRAJECT VOOR CHRONISCHE NIERINSUFFICIËNTIE Heb je chronische nierinsufficiëntie? Dan kom je misschien in aanmerking voor een zorgtraject.

Nadere informatie

Toelichting bij de opnameverklaring

Toelichting bij de opnameverklaring A.Z. Vesalius - campus Tongeren A.Z. Vesalius - campus Tongeren Hazelereik 51 3700 TONGEREN Toelichting bij de opnameverklaring U kan als patiënt een aantal keuzes maken die een belangrijke invloed hebben

Nadere informatie

De Vierboete wordt beheerd door de Raad voor Maatschappeljk Welzijn van O.C.M. W. Blankenberge.

De Vierboete wordt beheerd door de Raad voor Maatschappeljk Welzijn van O.C.M. W. Blankenberge. Wat bieden we Het dagverzorgingscentrum is open van 8u00 tot 17u00 op gewone werkdagen. De dag verloopt volgens een vast dagschema: bij aankomst verwelkoming met een kopje koffie na de koffie mogelijkheid

Nadere informatie

PRIJZEN ZORGHOTEL DRIE EIKEN

PRIJZEN ZORGHOTEL DRIE EIKEN PRIJZEN ZORGHOTEL DRIE EIKEN Prijzen VERBLIJF VOL PENSION 1 persoon / dag (op basis van éénpersoonskamer) Eerste 30 nachten 85 160 Vanaf 31 nachten 75 140 2 personen / dag (op basis van tweepersoonskamer)

Nadere informatie

HEB JE NOOD AAN ZIEKENVERVOER?

HEB JE NOOD AAN ZIEKENVERVOER? HEB JE NOOD AAN ZIEKENVERVOER? Wij voorzien een tegemoetkoming in de kostprijs! 3 Wij zijn echt met je gezondheid bezig! Wie komt in aanmerking voor deze tegemoetkoming? Alle leden die al 6 maanden bijdragen

Nadere informatie

JOUW herstel, ONZe ZOrG

JOUW herstel, ONZe ZOrG JOUW herstel, ONZe ZOrG Hooidonk Nivezé Ter Duinen jouw herstel, onze Zorg Moet je herstellen van een ziekte, ongeval of heelkundige ingreep? Kom dan snel nieuwe krachten opdoen in één van de 3 CM-Zorgverblijven.

Nadere informatie

Dagziekenhuis Heelkunde

Dagziekenhuis Heelkunde Dagziekenhuis Heelkunde Infofolder Daghospitalisatie Dagziekenhuis heelkunde 051/425 017 Sint-Andriesziekenhuis vzw Krommewalstraat 11 8700 Tielt www.sintandriestielt.be info@sintandriestielt.be 12 Mei

Nadere informatie

Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Afdelingsbrochure O2: SP Revalidatie - Geriatrie 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling sp revalidatie

Nadere informatie

Toelichting bij de opnameverklaring

Toelichting bij de opnameverklaring Toelichting bij de opnameverklaring U kan als patiënt een aantal keuzes maken die een belangrijke invloed hebben op de uiteindelijke kostprijs van uw ziekenhuisopname. Deze keuzes maakt u aan de hand van

Nadere informatie

Revaliderend kortverblijf Dijlehof: doorverwijzing vanuit UZ Leuven

Revaliderend kortverblijf Dijlehof: doorverwijzing vanuit UZ Leuven Revaliderend kortverblijf Dijlehof: doorverwijzing vanuit UZ Leuven informatie voor patiënten INLEIDING U bent op dit moment opgenomen in UZ Leuven en wordt doorverwezen naar het revaliderend kortverblijf

Nadere informatie

B. Wie werkt op de medische dienst "het Heelal"

B. Wie werkt op de medische dienst het Heelal 1/6 Beoordeeld: Goedgekeurd: Geldig vanaf:2009 Alle ouders ontvangen deze brochure. A. Inleiding U vindt in deze brochure - wie op de medische dienst werkt en wanneer U hen best kan bereiken - wat u kan

Nadere informatie

Toelichting bij de opnameverklaring

Toelichting bij de opnameverklaring Boemerangstraat 2 B-3900 Overpelt 7/10116/21/000 Toelichting bij de opnameverklaring U kan als patiënt een aantal keuzes maken die een belangrijke invloed hebben op de uiteindelijke kostprijs van uw ziekenhuisopname.

Nadere informatie

HOTELPRIJZEN DRIE EIKEN

HOTELPRIJZEN DRIE EIKEN HOTELPRIJZEN DRIE EIKEN Prijzen kamer + ontbijt half pension vol pension 1 pers 2 pers 1 pers 2 pers 1 pers 2 pers Type 1 1 persoonskamer 107,00 119,00 125,00 Type 2 2 persoonskamer 97,00 64,00 107,00

Nadere informatie

Een moment van rust tussen ziekenhuis en thuis

Een moment van rust tussen ziekenhuis en thuis Een moment van rust tussen ziekenhuis en thuis Terug huiswaarts keren na een hospitalisatie is een grote stap. Patiënten geven vaak aan dat ze er nog niet helemaal klaar voor zijn en dat ze toch nog wat

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE OPNAMEVERKLARING: kamerkeuze & financiële voorwaarden voor een opname in een psychiatrisch ziekenhuis

TOELICHTING BIJ DE OPNAMEVERKLARING: kamerkeuze & financiële voorwaarden voor een opname in een psychiatrisch ziekenhuis Nakuurhome Papiermoleken Oudebaan 293 3000 Leuven TOELICHTING BIJ DE OPNAMEVERKLARING: kamerkeuze & financiële voorwaarden voor een opname in een psychiatrisch ziekenhuis Inleiding Met dit document willen

Nadere informatie

Revalideren en herstellen op viersterrenniveau

Revalideren en herstellen op viersterrenniveau sinds 1901 bro-zh-201312 Revalideren en herstellen op viersterrenniveau Voor iedereen dé locatie om comfortabel te herstellen Aafje zorghotels Twee hotels in Rotterdam Aafje heeft twee zorghotels. Het

Nadere informatie

Kortverblijf. Beter leven

Kortverblijf. Beter leven Kortverblijf Beter leven Kortverblijf Waar de algemene tendens zegt om zo lang mogelijk thuis te blijven, merkt De Foyer dat haar bewoners er juist tijdens hun verblijf zichtbaar fysiek en mentaal op vooruit

Nadere informatie

Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis

Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis Transferbureau Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis Wat kunnen wij voor U betekenen Thuiszorg Huishoudelijke hulp Hulpmiddelen Tijdelijke opname verzorgingshuis Revalidatie verpleegtehuis 1 2 Transferverpleegkundige

Nadere informatie

Service Residentie Vogelzang

Service Residentie Vogelzang SERVICE RESIDENTIE VOGELZANG TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97.55 WWW.HOMEVOGELZANG.BE Voor info kan u zich wenden tot de Sociale Dienst 016/27.97.13 016/27.97.55

Nadere informatie

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure Algemeen Inwendige Ziekten informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verpleegkundige verzorging 5. Medische opvolging 6. Meebrengen

Nadere informatie

Welkom op materniteit. Infobrochure SAP 4276

Welkom op materniteit. Infobrochure SAP 4276 Welkom op materniteit Infobrochure SAP 4276 2 Geachte Binnenkort verblijft u op de dienst materniteit in het Az Damiaan Oostende. Dit is voor u een belangrijke gebeurtenis. De materniteit bevindt zich

Nadere informatie

U gaat met vakantie naar Italië

U gaat met vakantie naar Italië U gaat met vakantie naar Italië U gaat met vakantie naar Italië Welke formaliteiten vóór uw vertrek? Vraag aan het ziekenfonds een Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK). Met deze kaart kunt u ter plaatse

Nadere informatie

Casa Benamato Accommodatie en Prijzen

Casa Benamato Accommodatie en Prijzen Casa Benamato Accommodatie en Prijzen Accommodatie Het deel van Casa Benamato dat op het dal gericht is, vormt het exclusieve domein van de gasten. De twee appartementen van Casa Benamato hebben een fantastische

Nadere informatie

Herstellen op viersterrenniveau. Voor iedereen dé locatie om comfortabel te herstellen. Aafje zorghotels

Herstellen op viersterrenniveau. Voor iedereen dé locatie om comfortabel te herstellen. Aafje zorghotels Herstellen op viersterrenniveau Voor iedereen dé locatie om comfortabel te herstellen Aafje zorghotels Welkom Wilt u comfortabel herstellen van een medische ingreep? Vindt u het prettig om te revalideren

Nadere informatie

> Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname

> Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname > Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname Informatie voor bewoners Tijdelijk verblijf ten behoeve van Herstelzorg Respijtzorg Overbruggingszorg > Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname Hebt

Nadere informatie

HET CHIRURGISCH DAGZIEKENHUIS

HET CHIRURGISCH DAGZIEKENHUIS HET CHIRURGISCH DAGZIEKENHUIS AFDELING D0 - Patiëntinformatie - INHOUDSOPGAVE Inleiding 1 1. Wat moet u weten over het chirurgisch dagziekenhuis? 2 2. Wat brengt u mee? 2 3. Algemene richtlijnen 4 3.1

Nadere informatie

Toelichting bij de opnameverklaring

Toelichting bij de opnameverklaring Mariaziekenhuis vzw Maesensveld 1 B-3900 Overpelt Tel. + 32 11 826 000 Fax + 32 11 826 001 www.mariaziekenhuis.be info@mznl.be 7107199700 Toelichting bij de opnameverklaring U kan als patiënt een aantal

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE OPNAMEVERKLARING

TOELICHTING BIJ DE OPNAMEVERKLARING TOELICHTING BIJ DE OPNAMEVERKLARING Kamerkeuze & financiële voorwaarden voor een opname in het dagziekenhuis Identificatie ziekenhuisinstelling AZ Maria Middelares Buitenring Sint-Denijs 30 9000 Gent Erkenningsnummer:

Nadere informatie

Zorg na een ziekenhuisopname

Zorg na een ziekenhuisopname Zorg na een ziekenhuisopname Inhoudsopgave Inleiding... 1 Heeft u nog extra zorg nodig na uw ziekenhuis verblijf... 1 Als u naar huis gaat... 1 Thuiszorg... 1 Hulpmiddelen... 2 Medisch Specialistische

Nadere informatie

Toelichting bij de opnameverklaring

Toelichting bij de opnameverklaring versie nr. 1 In voege van April 2018 Documentnummer 558 Afdeling Algemeen AZ Monica Campus Antwerpen Harmoniestraat 68 2018 Antwerpen Toelichting bij de opnameverklaring U kan als patiënt een aantal keuzes

Nadere informatie

Informatie over uw factuur bij opname in ons psychiatrisch ziekenhuis

Informatie over uw factuur bij opname in ons psychiatrisch ziekenhuis Informatie over uw factuur bij opname in ons psychiatrisch ziekenhuis Dalstraat 84 9100 Sint-Niklaas Tel. 03 776 00 41 Info: www.hieronymus.be Inhoudstafel Inleiding 4 Onderdelen van uw factuur bij opname

Nadere informatie

Dagziekenhuis geriatrie. Informatiebrochure

Dagziekenhuis geriatrie. Informatiebrochure Dagziekenhuis geriatrie Informatiebrochure 2 Inhoud Opname in het dagziekenhuis geriatrie Doelstelling Praktische informatie Wat meebrengen voor uw verblijf? Vervoer Ontslag Samenstelling van het multidisciplinair

Nadere informatie

Oncologisch Centrum Sociale dienst. Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun naasten

Oncologisch Centrum Sociale dienst. Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun naasten Oncologisch Centrum Sociale dienst Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun naasten Inhoud 1. De Vlaamse Zorgverzekering (VZ)...5 2. De hospitalisatieverzekering...6 3. Tussenkomst in reisonkosten

Nadere informatie

woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM

woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM Woonzorgcentrum Het Gulle Heem maakt deel uit van het Centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem. Dit centrum

Nadere informatie

WELKOM. Om u meer vertrouwd te maken met uw nieuwe omgeving, hebben wij deze brochure gemaakt. U vindt hierin informatie over onze werking.

WELKOM. Om u meer vertrouwd te maken met uw nieuwe omgeving, hebben wij deze brochure gemaakt. U vindt hierin informatie over onze werking. Welkom op Psychiatrische spoedopname Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c - 2800 MECHELEN vzw Emmaüs Psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis

Nadere informatie

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis 1

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis 1 Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis 1 U kan als patiënt een aantal keuzes in verband met uw opname in het ziekenhuis maken die een belangrijke invloed

Nadere informatie

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis KARUS vzw Campus Gent 72093071000 Beukenlaan 20 9051 Sint-Denijs-Westrem Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis U kan als patiënt een aantal keuzes in

Nadere informatie

Home Vogelzang. Home Vogelzang INFORMATIEBROCHURE TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97.

Home Vogelzang. Home Vogelzang INFORMATIEBROCHURE TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97. Home Vogelzang TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97.55 HOME VOGELZANG Tervuursesteenweg 290 3001 HEVERLEE Telefoon: (016) 27 97 11 Fax: (016) 27 97 55 E-mail: sociale.dienst@homevogelzang.be

Nadere informatie

Woonzorgcentrum DEN BOOGERD

Woonzorgcentrum DEN BOOGERD Woonzorgcentrum DEN BOOGERD Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Den Boogerd een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met

Nadere informatie

Wij zijn echt met je gezondheid bezig. Rust-, Herstel- en Zorgverblijven

Wij zijn echt met je gezondheid bezig. Rust-, Herstel- en Zorgverblijven Wij zijn echt met je gezondheid bezig Rust-, Herstel- en Zorgverblijven RUSTVERBLIJF Een adempauze kan een goede invloed hebben op je gezondheid. Heb je zelf een ernstige aandoening of begeleid je iemand

Nadere informatie

Wij ontnemen u uw zorgen. Kortverblijf

Wij ontnemen u uw zorgen. Kortverblijf Wij ontnemen u uw zorgen Kortverblijf Woon- en zorgcentra De Foyer vzw De vzw WZC De Foyer is opgericht in 1924 en staat al bijna 90 jaar voor de zorg voor ouderen. Vandaag staan we met honderd medewerkers

Nadere informatie

U gaat met vakantie naar Zwitserland

U gaat met vakantie naar Zwitserland U gaat met vakantie naar Zwitserland U gaat met vakantie naar Zwitserland Dit geldt enkel voor wie de nationaliteit van een lidstaat van de Europese Unie of de Zwitserse nationaliteit heeft, of voor staatlozen

Nadere informatie

Palliatieve Eenheid. Infobrochure. 90.001N-130701 Diensthoofd Palliatieve Zorgen. Jan Yperman Ziekenhuis Briekestraat 12 8900 Ieper

Palliatieve Eenheid. Infobrochure. 90.001N-130701 Diensthoofd Palliatieve Zorgen. Jan Yperman Ziekenhuis Briekestraat 12 8900 Ieper Infobrochure Palliatieve Eenheid 90.001N-130701 Diensthoofd Palliatieve Zorgen Jan Yperman Ziekenhuis Briekestraat 12 8900 Ieper T +32 57 35 64 91 ms4@yperman.net www.yperman.net Palliatieve Eenheid Jan

Nadere informatie

Zorg aan huis. Een vertrouwd gezicht

Zorg aan huis. Een vertrouwd gezicht Zorg aan huis Een vertrouwd gezicht Zorg aan huis Een vertrouwd gezicht Kunt u nog zelfstandig wonen maar hebt u wél de hulp van een zorgverlener nodig? Dan zult u Zorg aan huis van De Wittenberg zeker

Nadere informatie

Informatie voor de patiënt. Dialyse en vakantie. Secretariaat nefrologie, tel: fax:

Informatie voor de patiënt. Dialyse en vakantie. Secretariaat nefrologie, tel: fax: Informatie voor de patiënt Dialyse en vakantie Secretariaat nefrologie, tel: 02 477 60 50 fax: 02 477 62 30 E-mail: vakantiedialyse@uzbrussel.be Vakantieplannen? Dialyse en toch op reis gaan? Gelukkig

Nadere informatie

Uw ziekenhuisfactuur. algemene informatie over de elementen die uw factuur bepalen

Uw ziekenhuisfactuur. algemene informatie over de elementen die uw factuur bepalen Uw ziekenhuisfactuur algemene informatie over de elementen die uw factuur bepalen Mijnheer, Mevrouw Binnenkort wordt u opgenomen in ons ziekenhuis. De opnamedienst overhandigde u daarom deze brochure,

Nadere informatie

Verpleegafdeling geriatrie Torhout

Verpleegafdeling geriatrie Torhout Verpleegafdeling geriatrie Torhout Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Op de dienst geriatrie kunnen ouder wordende patiënten met een complexe problematiek terecht. Een multidisciplinair

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE OPNAMEVERKLARING:

TOELICHTING BIJ DE OPNAMEVERKLARING: VZW WERKEN GLORIEUX Az Glorieux Erk.nr. E 550 Glorieuxlaan 55-9600 Ronse Tel. (055)23 30 11 Fax (055)23 30 22 TOELICHTING BIJ DE OPNAMEVERKLARING: kamerkeuze & financiële voorwaarden voor een klassieke

Nadere informatie

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Sint Antonius een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken

Nadere informatie

Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2.

Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2. Welkom Beste ouders Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2. Om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, geven wij u hierbij graag wat meer informatie over de dagelijkse gang van

Nadere informatie

EEN OPEN (T)HUIS. 2 Kortverblijf Elckerlyc

EEN OPEN (T)HUIS. 2 Kortverblijf Elckerlyc UW ZORG ONZE PASSIE EEN OPEN (T)HUIS 2 Kortverblijf Elckerlyc Elckerlyc wil een open huis en thuis zijn, waar de mensen die er wonen, werken en op bezoek komen een uitstraling met volgende kenmerken ervaren:

Nadere informatie

Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure Geriatrie (A2) 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling geriatrie (A2)... 4 2. Praktische info over onze afdeling...

Nadere informatie