Besluitenlijst B&W vergadering d.d en (nr. 40).

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst B&W vergadering d.d en (nr. 40)."

Transcriptie

1 enlijst B&W vergadering d.d en (nr. 40). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris. OPENBAAR 1. Opening. 2. enlijst B&W-vergadering , nr. 39, openbaar gedeelte. enlijst conform vaststellen. 3. Opening Cure Fysiotherapie op in Exloo. Wethouder Wind bezoekt. Wethouder Houwing plant een werkbezoek. 4. Uitnodiging gemeente Aa en Hunze voor Superprestige op in Gieten. Wethouder Wind woont bij. 5. Uitnodiging Protestantse Gemeente Nieuw-Buinen, Buinerveen en Drouwenermond voor intrededienst ds. Wouda op in Nieuw-Buinen. Burgemeester en wethouder Wind wonen bij.

2 6. (Herhaald) Wob-verzoek van de heer G. met betrekking tot de verkoop van het onroerend goed door TEVV. VSO Het nemen van een besluit op het Wob-verzoek van de heer G. inzake de verkoop van het onroerend goed door TEVV aan Stichting Dorpshuis en Dorpsbelang 2e Exloërmond. Het college wordt geadviseerd om het Wob-verzoek aan te merken als een herhaald verzoek en het Wob-verzoek daarom af te wijzen met verwijzing naar het besluit op het Wob-verzoek zoals verzonden op 10 juli Op 21 juni 2018 heeft de heer G. een Wob-verzoek ingediend met betrekking tot de verkoop van onroerend goed door TEVV aan Stichting Dorpshuis en Dorpsbelang 2e Exloërmond. Op 10 juli 2018 is het besluit op dit Wob-verzoek genomen en verzonden. Bij brief van 19 juli 2018 (door ons ontvangen op 21 augustus 2018) heeft dhr. G. op grond van de Wob nogmaals (om een deel van) de eerder opgevraagde informatie verzocht. Het college wordt verzocht om dit verzoek aan te merken als een herhaald verzoek en het Wob-verzoek daarom af te wijzen met verwijzing naar het besluit op het Wob-verzoek zoals verzonden op 10 juli Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied, zonnepark Valthermond M2883 en verlenen omgevingsvergunning (coördinatieregeling). OW a. De ingediende zienswijzen op de ontwerp-omgevingsvergunning Buitengebied, zonnepark Valthermond M2883 ontvankelijk b. Instemmen met de gemeentelijke reactie op de zienswijzen tegen de ontwerp-omgevingsvergunning, zoals opgenomen in de Nota zienswijzen bestemmingsplan en omgevingsvergunning Buitengebied, zonnepark Valthermond M2883 ( ). c. De gemeenteraad voorstellen om: 1. De ingediende zienswijzen op het bestemmingsplan Buitengebied, zonnepark Valthermond M2883 ontvankelijk te 2. Instemmen met de gemeentelijke reactie op de zienswijzen, zoals opgenomen in de Nota zienswijzen bestemmingsplan en omgevingsvergunning Buitengebied, zonnepark Valthermond M2883 ( ). 3. De ingediende zienswijze (deels) gerond te 4. Het bestemmingsplan Buitengebied, zonnepark Valthermond M2883, bestaande uit geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in de GML-bestand NL.IMRO BP0057-VG01 met bijbehorende stukken, gewijzigd vast te stellen. 5. Geen exploitatieplan ex artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening vast te stellen.

3 Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, zonnepark Valthermond M2883 en de ontwerp-omgevingsvergunning hebben conform het door de gemeenteraad genomen coördinatiebesluit van 24 mei 2018 voor een periode van 6 weken ter inzage gelegen. Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een zonnepark van 5 hectare op een perceel ten noorden van de kern Valthermond, nabij de zuidoosthoek van de kruising Valtherblokken-Noord en De Dreef. Naast alle daarbij behorende nutsvoorzieningen wordt het plan ook voorzien van een landschappelijk inpassingsplan. Er zijn zeven zienswijzen tijdig ingediend. De gemeenteraad wordt voorgesteld om het bestemmingsplan Buitengebied, zonnepark Valthermond M2883 gewijzigd vast te stellen. Het college van burgemeester en wethouders is bevoegd om te besluiten over het verlenen van de omgevingsvergunning. Hiertegen is één zienswijze ingediend. 8. Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied, zonnepark Valthermond M3006 en verlenen omgevingsvergunning (coördinatieregeling). OW a. De ingediende zienswijzen op de ontwerp-omgevingsvergunning Buitengebied, zonnepark Valthermond M3006 ontvankelijk b. Instemmen met de gemeentelijke reactie op de zienswijzen tegen de ontwerp-omgevingsvergunning, zoals opgenomen in de Nota zienswijzen bestemmingsplan en omgevingsvergunning Buitengebied, zonnepark Valthermond M3006 ( ). c. De gemeenteraad voorstellen om: 1. De ingediende zienswijzen op het bestemmingsplan Buitengebied, zonnepark Valthermond M3006 ontvankelijk te 2. Instemmen met de gemeentelijke reactie op de zienswijzen, zoals opgenomen in de Nota zienswijzen bestemmingsplan en omgevingsvergunning Buitengebied, zonnepark Valthermond M3006 ( ). 3. De ingediende zienswijze (deels) gerond te 4. Het bestemmingsplan Buitengebied, zonnepark Valthermond M3006, bestaande uit geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in de GML-bestand NL.IMRO BP0058-VG01 met bijbehorende stukken, gewijzigd vast te stellen. 5. Geen exploitatieplan ex artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening vast te stellen. Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, zonnepark Valthermond M3006 en de ontwerp-omgevingsvergunning hebben conform het door de gemeenteraad genomen coördinatiebesluit van 24 mei 2018 voor een periode van 6 weken ter inzage gelegen. Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een zonnepark van 5 hectare op een perceel ten noorden van de kern Valthermond, nabij de zuidoosthoek van de kruising Valtherblokken-Noord en De Dreef. Naast alle daarbij behorende nutsvoorzieningen wordt het plan ook voorzien van een landschappelijk inpassingsplan. Er zijn zeven

4 zienswijzen tijdig ingediend. De gemeenteraad wordt voorgesteld om het bestemmingsplan Buitengebied, zonnepark Valthermond M3006 gewijzigd vast te stellen. Het college van burgemeester en wethouders is bevoegd om te besluiten over het verlenen van de omgevingsvergunning. Hiertegen is één zienswijze ingediend. 9. Evaluatie eikenprocessierups 2018 en verwachting REAL In de Bestuursrapportage 2018 II bij ramen voor de bestrijding van de eikenprocessierups. In 2019 doorgaan met de beheersing conform het vastgestelde beleidskader. Voor de begroting van 2019 rekening houden met Hiervoor op de Dynamische Prioriteitenlijst plaatsen en deze bij de eerst volgende bestuursrapportage af te wegen tegen de andere voorstellen op de lijst College stemt in met het bijramen van het bedrag voor College wil een bedrag van extra opvoeren op de DPL voor Ondertussen wil college overwegen om de bestrijding van de eikenprocessierups te beperken tot geselecteerde lokaties, zoals scholen, recreatieterreinen. In 2018 was een behoorlijke toename van de eikenprocessierups. Voor de komende jaren de aanwezigheid van de eikenprocessierups beheersbaar houden en plaagvorming en overlast zoveel mogelijk voorkomen. De verwachting voor 2019 is minimaal een verdubbeling van het aantal nesten. 10. Verkeersmodel BOCE-gemeenten. REAL Een bedrag van op de DPL zetten ten behoeve van het laten bouwen van een verkeersmodel in BOCE-verband. Een nieuw verkeersmodel in BOCE-verband is gewenst. Aan het laten maken van een verkeersmodel zitten kosten verbonden, zoals inhuur van een extern bureau en eventuele benodigde onderzoeken. 11. Beschikbaar stellen middelen uitvoering GVVP. REAL Een bedrag van (kapitaallast van ) op te nemen op de DPL om na vaststelling van het GVVP aan de slag te kunnen met uitvoering van maatregelen. Het is wenselijk een bedrag op te nemen in de DPL ten behoeve van het uitvoeren van maatregelen, zoals laaghangend fruit, na het vaststellen van het nieuwe GVVP.

5 12. Doorontwikkeling Wedeka bedrijven. a. Het document Koers Wedeka. Doorontwikkeling van Wedeka van SW-bedrijf naar Leerwerkbedrijf voor kennisgeving aannemen. b. Een voorkeur uitspreken voor een zo snel mogelijke uitvoering van scenario 2: ombouw naar een Leerwerkbedrijf. c. Het koersdocument naar de raad zenden ter bespreking met het voorstel de concept zienswijze vast te stellen. In dit collegebesluit wordt het Koersdocument Doorontwikkeling van Wedeka van SW-bedrijf naar Leerwerkbedrijf behandeld. In het koersdocument worden twee scenario s benoemd: een afbouwscenario en een scenario waarbij Wedeka bedrijven zich ontwikkeld van productiebedrijf naar meer een leerwerkbedrijf. Het dagelijks bestuur van Wedeka bedrijven vraagt de gemeenteraden van de deelnemende gemeenten een zienswijze op dit document te geven. Voorgesteld wordt om zo snel mogelijk te starten met de uitvoering van scenario 2: ontwikkeling Wedeka bedrijven naar een leerwerkbedrijf. 13. Borger-Odoorn regenbooggemeente. a. Het voorstel activiteiten en interventies voor het uitdragen van Borger-Odoorn als Regenbooggemeente voor kennisgeving aannemen. b. De memo Activiteiten in Borger-Odoorn tijdens de regenboogweek 2018 voor kennisgeving aannemen. c. De benodigde financiering voor de uitvoering van activiteiten (te weten euro) op de DPL plaatsen. d. De memo Activiteiten in Borger-Odoorn tijdens de regenboogweek 2018 zenden naar de raad ter kennisname. Op 6 juli 2016 hebben de Provinciale Staten van Drenthe zich uitgesproken om regenboogprovincie te zijn. Daarmee is Drenthe de eerste regenboogprovincie van Nederland. Borger-Odoorn is sindsdien regenbooggemeente. Als regenbooggemeente draagt Borger- Odoorn uit dat iedereen erbij hoort en geaccepteerd moet worden in onze samenleving. Ongeacht wie of wat je bent. Door het uitvoeren van activiteiten en interventies kunnen we tolerantie en verdraagzaamheid voor lesbiennes, homo-, bi- en transseksuelen (lhbt s) verbeteren. Tijdens de regenboogweek in oktober 2018 starten de eerste activiteiten. Voor de uitrol van activiteiten in 2019 en verder, en het uitdragen van Borger-Odoorn als regenbooggemeente, is budget nodig.

6 14. Maatwerkbudget Stichting Sociale Teams Borger-Odoorn. Aan de Stichting Sociale Teams Borger-Odoorn een maatwerkbudget beschikbaar te stellen. Dit bedrag voor de resterende maanden 2018 vaststellen op 7.000,--. Voor 2019 een bedrag beschikbaar stellen van ,--. Dit bedrag kan gedekt worden uit "boog 2, algemene ondersteuning cliënt/netwerk" ( ). Het voorstel is om bij de Stichting Sociale Teams een budget te organiseren voor het realiseren van maatwerkoplossingen Dit zogenaamde maatwerkbudget kan gebruikt worden op te komen tot snelle oplossingen in de hulpverlening om erger (en duurdere zorg) te voorkomen. Tot en met 2019 wordt het budget in nauwe samenwerking met de afdeling besteed. In de loop van 2019 zal een en ander geëvalueerd worden. 15. Extra exploitatiesubsidie Stichting De Ommezwaoi (De Zwaoi). a. Stichting De Ommezwaoi een extra exploitatiebijdrage verstrekken van ,- om aan de financiële verplichtingen van het lopende zwembadseizoen te kunnen voldoen b. De urendeclaratie van het bestuur van De Zwaoi voor de uren van in totaal 2.310,- uitbetalen. c. De extra exploitatiesubsidie 2018 en de uit te betalen urendeclaratie van in totaal ,- ten laste brengen van kostenplaats 40190, kostensoort Stichting De Ommezwaoi (De Zwaoi) heeft de gemeente verzocht om een extra exploitatiesubsidie voor het seizoen 2018 om op deze manier aan de financiële verplichtingen voor dit zwembadseizoen te kunnen voldoen. Deze extra exploitatiesubsidie ( ,-) komt bovenop de inmiddels uitgekeerde structurele exploitatiesubsidie van , Deelname brede Regeling Combinatiefuncties (voorheen Brede Impuls Combinatiefuncties. a. Deelname aan de Brede Regeling Combinatiefuncties ook in 2019 voortzetten b. De intentieverklaring ondertekenen en aangeven dat we als gemeente 140% (5,8 fte combinatiefuncties) willen blijven inzetten in onze gemeente. De gemeente heeft van de Vereniging Sport en Gemeenten (mede namens het ministerie van VWS en OCW) een brief gekregen over de deelname aan de Brede Regeling Combinatiefuncties. Het verzoek aan de gemeente is om aan te geven middels een intentieverklaring of er

7 in 2019 ook weer gebruik gemaakt wordt van de Brede Regeling Combinatiefuncties. 17. Sluiting.

Interim-secretaris Boudewijn Marinussen woont voor de eerste keer de collegevergadering bij.

Interim-secretaris Boudewijn Marinussen woont voor de eerste keer de collegevergadering bij. enlijst B&W vergadering d.d. 22-01-2019 (nr. 04). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; B. Marinussen, secretaris,

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 09-05-2017 (nr. 19). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein, wethouder.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein, wethouder. enlijst B&W vergadering d.d. 12-12-2017 (nr. 50). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein,

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 30-10-2018 (nr. 44). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris. OPENBAAR

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; B. Marinussen, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; B. Marinussen, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 02-07-2019 (nr. 27). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; B. Marinussen, secretaris.

Nadere informatie

M.L.J. Out, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

M.L.J. Out, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 20-05-2014 (nr. 21). Aanwezig: M.L.J. Out, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 21-06-2016 (nr. 25). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; T. Houwing, wethouder; H.G. Wind, wethouder; J. Gorseling, locosecretaris.

J. Seton, burgemeester; T. Houwing, wethouder; H.G. Wind, wethouder; J. Gorseling, locosecretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 21-08-2018 (nr. 34). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; T. Houwing, wethouder; H.G. Wind, wethouder; J. Gorseling, locosecretaris. F.A.J. Buijtelaar, wethouder. A.

Nadere informatie

Agendapunt 2. Programmacontract Implementatie Omgevingwet 2017.

Agendapunt 2. Programmacontract Implementatie Omgevingwet 2017. enlijst B&W vergadering d.d. 25-07-2017 (nr. 30). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; D. de Vries,, locosecretaris. F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A.

Nadere informatie

Agendapunt 2. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d , nr. 41, openbaar gedeelte.

Agendapunt 2. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d , nr. 41, openbaar gedeelte. enlijst B&W vergadering d.d. 18-10-2016 (nr. 42). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; J. Gorseling,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 6 juni 2019 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 22.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 14 MEI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 14 MEI 2019 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 14 MEI 2019 Aanwezig: Burgemeester: M. ; wethouders: D. te Grotenhuis, G. en J. ; secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering d.d (nr. 44).

Besluitenlijst B&W vergadering d.d (nr. 44). Besluitenlijst B&W vergadering d.d. 01-11-2011 (nr. 44). Aanwezig: M.L.J. Out, burgemeester; J.J. Bruintjes, wethouder; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 04-12-2018 (nr. 49). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris. OPENBAAR

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; P. Post, secretaris. A. Trip, wethouder, A. Souverein, wethouder.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; P. Post, secretaris. A. Trip, wethouder, A. Souverein, wethouder. enlijst B&W vergadering d.d. 04-08-2015 (nr. 32). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; P. Post, secretaris. A. Trip, wethouder, A. Souverein,

Nadere informatie

9*-`" **"' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013

9*-` **' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013 9*-`" **"' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013 Portefeuillehouder: dhr. N.L. Agricola Decosnummer: 73 lnformant:

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/62

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/62 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/62 Voor raadsvergadering d.d.: 29-09-2015 Agendapunt: Onderwerp: Vaststelling

Nadere informatie

Buitengebied herziening 2014, Sellikstraat 10

Buitengebied herziening 2014, Sellikstraat 10 Buitengebied herziening 2014, Sellikstraat 10 bestemmingsplan Buitengebied herziening 2014, Sellikstraat 10 Inhoudsopgave Vaststellingsbesluit 3 2 Inhoudsopgave (vastgesteld) bestemmingsplan Buitengebied

Nadere informatie

M.L.J. Out, burgemeester; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris. J.J. Bruintjes, wethouder.

M.L.J. Out, burgemeester; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris. J.J. Bruintjes, wethouder. Besluitenlijst B&W vergadering d.d. 30-08-2011 (nr. 35). Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out, burgemeester; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris. J.J. Bruintjes,

Nadere informatie

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'.

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 12 Onderwerp: Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Datum: 22 juli 2014 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 20.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 20.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 20.O (14-05-2019) Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 14-05-2019 Tijd 9:15-12:00 Locatie Kamer Burgemeester

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 04/02/2014 week 6. 1. Dienstverlening Culturele impuls 2014 01 Hongarije Plaza Wethouder De Kleine 14.039 Toekenning

Nadere informatie

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 6 juni 2017, Gewijzigd vastgesteld.

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 6 juni 2017, Gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders Vergadering gehouden op 12 juni 2017 Week 24 Aanwezig: L. Bromet, G. Bekhuis,, J. Kes en N. van Ginkel No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van het bestemmingsplan II Buitengebied (Hotel Van der Valk) rma/lg11000662

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van het bestemmingsplan II Buitengebied (Hotel Van der Valk) rma/lg11000662 gemeente Eindhoven Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu Raadsnummer Inboeknummer 11bst00085 Beslisdatum B&W 01 februari 2011 Dossiernummer 05.251 OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van het bestemmingsplan

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 29 januari 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein, wethouder.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein, wethouder. enlijst B&W vergadering d.d. 19-12-2017 (nr. 51). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein,

Nadere informatie

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie.

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie. Raadsvoorstel Zaaknummer: 2017-008843 gemeente Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen 20-06-2017 30-01-2018 Ter inzage 1.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 20-12-2016 (nr. 51). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

3. Beoogd resultaat Vaststellen van de concept begrotingen 2018 van Wedeka bedrijven en de EMCO-groep.

3. Beoogd resultaat Vaststellen van de concept begrotingen 2018 van Wedeka bedrijven en de EMCO-groep. *17.01409* VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Behandelend ambtenaar: J. Wolters Afdeling/cluster: / Telefoonnr.: 0591-535472 Portefeuillehouder: J.F.A. Alberts Registratienummer: 17.01409 Onderwerp: Jaarstukken

Nadere informatie

Gemeente Noordwijkerhout Registratienummer Raad Z

Gemeente Noordwijkerhout Registratienummer Raad Z Gemeente Noordwijkerhout Registratienummer Raad-14-01743 Z-12-05541 Advies aan raad Vergadering Gemeenteraad 2 5 SEP. 2014 Datum raadsvergadering 25 september 2014 Opgesteld door Gijs Imthorn Bijlagenummer

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 7 maart 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede gemeentesecretaris

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Ronde Akkers. Aan de gemeenteraad,

Raadsvoorstel. Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Ronde Akkers. Aan de gemeenteraad, Raadsvoorstel Agendapunt: Zaaknummer: 2017-013931 Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Ronde Akkers Datum voorstel Datum raadsvergadering Aan de gemeenteraad, Voorstel Eén woning mogelijk

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 24-10-2017 (nr. 43). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

gehoord de commissie Economie, Ruimtelijke Ordening en Milieu op 24 januari 2018

gehoord de commissie Economie, Ruimtelijke Ordening en Milieu op 24 januari 2018 RAADSBESLUIT Vaststelling bestemmingsplan 'Buitengebied Rucphen 2012, herstelbesluit recreatieobjecten' 31 januari 2018 De raad van de gemeente Rucphen, gezien het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

10 september n.v.t.

10 september n.v.t. Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 10 september 2018 9 n.v.t. wethouder A.G.J. Bosch Zaaknummer 7184-2018 Datum B&W-besluit

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering A

Besluitenlijst B&W vergadering A Datum 29-05-2018 Tijd 10:00-13:00 enlijst B&W vergadering A Locatie Voorzitter Aanwezig Kamer burgemeester L.W.C.M. van der Meijs Burgemeester Van der Meijs wethouder Mulder wethouder Bollen gemeentesecretaris

Nadere informatie

concept besluitenlijst b en w-vergadering

concept besluitenlijst b en w-vergadering concept enlijst b en w-vergadering aanwezig Burgemeester M. Schoenmaker Wethouder D.A. Bergman Wethouder R.A. Tetteroo Wethouder J.M. de Laat Wethouder L.J. Werger Wethouder H. Niezen Wnd. gemeentesecretaris/

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Achterdijk 37 Odijk' Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Achterdijk 37 Odijk' Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 26-10-2017 17-082 Onderwerp Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Achterdijk 37 Odijk Gevraagde beslissing 1. Het bestemmingsplan Achterdijk 37 Odijk

Nadere informatie

Ambtelijke bijstand: Janke Bolt 1

Ambtelijke bijstand: Janke Bolt 1 Raadsvoorstel Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage XX-XX-XXXX XX-XX-XXXX 1. Vast te stellen bestemmingsplan

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA A 4 15/434. Raad

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA A 4 15/434. Raad svoorstel Onderwerp: Bestemmingsplan "Nieuw-Schoonebeek, Europaweg 17a (Loonbedrijf Wolken)" Portefeuillehouder: R. v.d. Weide Afdeling : Ruimtelijke Ontwikkeling en Infrastructuur Team : Ontwikkeling

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 26-01-2016 (nr. 04). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Noordweg

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Noordweg raadsvoorstel agendapunt volgnummer onderwerp 6 11-20 Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Noordweg behandelen in raadscommissie Ruimte portefeuillehouder programma behandeld door e-mail Wethouder Aalberts

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.17.0834 B.17.0834 Landgraaf, 10 mei 2018 ONDERWERP: Vaststelling Bestemmingsplan Woning Vogelzankweg ong. PROGRAMMA 9. Volkshuisvesting,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (1) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 januari 2018

BESLUITENLIJST (1) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 januari 2018 BESLUITENLIJST (1) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 januari 2018 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Geadviseerd besluit: College van burgemeester en wethouders 11 december 2018

Raadsvoorstel. Geadviseerd besluit: College van burgemeester en wethouders 11 december 2018 Raadsvoorstel Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Ridderkerk-Centrum Fase 2 College van burgemeester en wethouders 11 december 2018 Zaaknummer 38078 Portefeuillehouder Volbregt Smit Commissie Samen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 23 AUGUSTUS 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 23 AUGUSTUS 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 23 AUGUSTUS 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Jan Lonink, burgemeester De heer Frank van Hulle, wethouder; de heer Frank Deij, wethouder;

Nadere informatie

portefeuillehouder J. Hordijk bijlagen 9

portefeuillehouder J. Hordijk bijlagen 9 Raadsvoorstel Vaststellen bestemmingsplan Hoofdweg, Nieuwerkerk aan den IJssel' R17.000011 raadsvergadering 20 juni 2017 portefeuillehouder J. Hordijk behandelend ambtenaar M. Buining/L, Fassotte-Bams

Nadere informatie

Raadsvergadering. 8 maart

Raadsvergadering. 8 maart RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 8 maart 2018 18-017 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Odijk, Zeisterweg 103' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Odijk, Zeisterweg 103 Gevraagde

Nadere informatie

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders enlijst College van Burgemeester en Wethouders Datum 03-07-2018 Tijd 9:00-13:00 3.a.1 OND: enlijst Collegevergadering (OPENBAAR) d.d. 25 juni 2018 De besluitenlijst 25 juni 2018 (openbare besluiten) vast

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

ONDERWERP Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan "Centrum en omgeving" t.b.v. nieuwbouw Vomar

ONDERWERP Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan Centrum en omgeving t.b.v. nieuwbouw Vomar ONDERWERP Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan "Centrum en omgeving" t.b.v. nieuwbouw Vomar SAMENVATTING Op 22 mei 2017 is door Trottoir Participaties B.V. (Hoorne Vastgoed) een verzoek om wijziging

Nadere informatie

Raadsvoorstel Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Luchthaven Eindhoven e.o.'

Raadsvoorstel Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Luchthaven Eindhoven e.o.' gemeente Eindhoven Inboeknummer Dossiernummer 17.30.654 B&W beslisdatum 25 juli 2017 Raadsvoorstel Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Luchthaven Eindhoven e.o.' Inleiding Voor Luchthaven Eindhoven

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 24 februari 2009 (nr. 8).

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 24 februari 2009 (nr. 8). Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 24 februari 2009 (nr. 8). Aanwezig: M.L.J. Out, burgemeester; J.J. Bruintjes, wethouder; T.J. Meedendorp, wethouder, J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris.

Nadere informatie

26 maart 2019 R.P. Hoytink-Roubos G.W. Janssen tel: :

26 maart 2019 R.P. Hoytink-Roubos G.W. Janssen tel: : Zaaknummer Raadsvergadering 167379 21 mei 2019 gemeente ~- Berkelland Onderwerp Collegevergadering Portefeuillehouder Steller Bestemmingsplan "Buitengebied, Schuppen Recreatie 2018" 26 maart 2019 R.P.

Nadere informatie

Vastgesteld wijzigingsplan. Rijsenhout en omgeving 1 e wijziging

Vastgesteld wijzigingsplan. Rijsenhout en omgeving 1 e wijziging Vastgesteld wijzigingsplan Rijsenhout en omgeving 2 vastgesteld wijzigingsplan Rijsenhout en omgeving Toelichting 1. Aanleiding Aan de Aarbergerweg 2a te Rijsenhout is garagebedrijf Biesheuvel gevestigd.

Nadere informatie

0 Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Bestemmingsplan Nijmegen Dukenburg -13 (Meijhorst 60-10)

0 Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Bestemmingsplan Nijmegen Dukenburg -13 (Meijhorst 60-10) Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Bestemmingsplan Nijmegen Dukenburg -13 (Meijhorst 60-10) Programma Stedelijke ontwikkeling B. Velthuis Samenvatting Het plangebied ligt centraal in stadsdeel Dukenburg,

Nadere informatie

Team ROB. Ontwerp bestemmingsplan "Hoek Veldkampsteeg-Steginksweg, rood voor rood woning" Besluitenlijst d.d. d.d.

Team ROB. Ontwerp bestemmingsplan Hoek Veldkampsteeg-Steginksweg, rood voor rood woning Besluitenlijst d.d. d.d. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Team ROB Ontwerp bestemmingsplan "Hoek Veldkampsteeg-Steginksweg, rood voor rood woning" 1- Notagegevens Notanummer 718179 Datum 21-6-2012 Programma: Ruimtelijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Dorpstraat 59"(Riel)

Raadsvoorstel ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpstraat 59(Riel) Raadsvoorstel ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Dorpstraat 59"(Riel) Agendapunt: Zaaknummer: 2018-008690 Onderwerp Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Datum voorstel Datum raadsvergadering Aan de

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Enterweg 13

Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Enterweg 13 Aan de raad, Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Enterweg 13 Voorstel: Het bestemmingsplan Buitengebied Hof vantwente, herziening Enterweg 13 overeenkomstig

Nadere informatie

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T Registratienummer raad: 1109689 Datum: Behandeld door: 26 februari 2014 M.C. Deinum Afdeling / Team: RO / ROB Onderwerp: Gecoördineerde vaststelling

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid RTG: 12-10-2015 Raadsvoorstel: 22-9-2015, nr. 2015-53 Portefeuillehouder: Programma:

Nadere informatie

besluit Jaargang Kenmerk Onderwerp Bestemmingsplan Stadshagen, Broderiestraat, Nieuw Frankhuis speeleiland De raad van de gemeente Zwolle;

besluit Jaargang Kenmerk Onderwerp Bestemmingsplan Stadshagen, Broderiestraat, Nieuw Frankhuis speeleiland De raad van de gemeente Zwolle; besluit Jaargang Kenmerk Onderwerp 36749 Bestemmingsplan Stadshagen, Broderiestraat, Nieuw Frankhuis speeleiland De raad van de gemeente Zwolle; Gelezen het van burgemeesters en wethouders, d.d. 20-06-2017

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 26 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. D. van der Sleen Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA)

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 17/3.3 BW07.0349 17/3.4 BW07.0367 17/3.9 BW07.0338 17/3.10 BW07.0352 17/3.11 BW07.0359 Bijdrage plaatselijke 4 mei comités Aan de plaatselijke 4

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 27-06-2017 (nr. 26). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

Routeformulier college

Routeformulier college Routeformulier college Onderwerp: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Hierden Dorp - Lageweg NIET INVULLEN Registratienummer: 02430000007057 / 02430000062562 Paraaf secretaris: Algemeen Datum: 31 oktober

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 15 oktober 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.00 uur Sluiting: 22.45 uur

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 26 november 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 23.45 uur Sluiting: 24.00 uur

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 21 april 2016 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 20.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Doelstelling Door de bestemmingsplanherziening wordt de legale en bestaande situatie planologisch juist opgenomen.

gemeente Eindhoven Doelstelling Door de bestemmingsplanherziening wordt de legale en bestaande situatie planologisch juist opgenomen. gemeente Eindhoven Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu Raadsnummer 10R4104 Inboeknummer 10bst02151 Beslisdatum B&W 9 november 2010 Dossiernummer 045.252 Raadsvoorsteltot het gewijzigd vaststellen van het

Nadere informatie

12 maart n.v.t. wethouder H.G. Engberink. Onderwerp Voorstel tot gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Buitengebied, Waterstraat 32 te Wijhe

12 maart n.v.t. wethouder H.G. Engberink. Onderwerp Voorstel tot gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Buitengebied, Waterstraat 32 te Wijhe Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 12 maart 2018 11 n.v.t. wethouder H.G. Engberink Zaaknummer 1379-2018 Datum B&W-besluit

Nadere informatie

ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST

ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST Steller advies: Zaaknummer Afdeling: Datum: O. de Man 1891268 Ruimte 27-10-2017 Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Soesterengweg 6 zenden aan de raad ter vaststelling. Voorstel

Nadere informatie

Voorstel raad. Bestemmingsplan Hippolytushoef januari 2014

Voorstel raad. Bestemmingsplan Hippolytushoef januari 2014 Voorstel raad Onderwerp Vergadering van Bestemmingsplan Hippolytushoef 2013 30 januari 2014 Portefeuillehouder Nummer L.A.C. Franken 12 Contact en vragen via Technischevragen@hollandskroon.nl Voorstel

Nadere informatie

T\r- soz. Routingformulier B&W- en raadsvoorstel. Mr/1 A * BEUNINGEN GEMEENTE

T\r- soz. Routingformulier B&W- en raadsvoorstel. Mr/1 A * BEUNINGEN GEMEENTE GEMEENTE BEUNINGEN Routingformulier B&W- en raadsvoorstel Onderwerp Voorbereidingsbesluit buitengebied 2011 Auteur B&W-vergadering Portefeuillehouder Ton Elschot V Informeren 21 maart 2011 publieksbalie

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 03 februari 2009 (nr. 5).

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 03 februari 2009 (nr. 5). Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 03 februari 2009 (nr. 5). Aanwezig: M.L.J. Out, burgemeester; J.J. Bruintjes, wethouder; T.J. Meedendorp, wethouder, J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpsplein 18 (Riel) 12 maart Aan de gemeenteraad,

Raadsvoorstel. Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpsplein 18 (Riel) 12 maart Aan de gemeenteraad, Raadsvoorstel Zaaknummer: 2018-001138 Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpsplein 18 (Riel) Datum voorstel 12 maart 2019 Datum raadsvergadering Aan de gemeenteraad, Voorstel Maximaal 5

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. 2. Laaggeletterdheid: projecten en begrotingswijziging.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. 2. Laaggeletterdheid: projecten en begrotingswijziging. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen De heer T.H.D. de Weger Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Loco-secretaris

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan 'Borger Dorp - Borgerhof'

Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan 'Borger Dorp - Borgerhof' *16.13561* VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Behandelend ambtenaar: R. Krikke Afdeling/cluster: / Telefoonnr.: 0591-535234 Portefeuillehouder: F.A.J. Buijtelaar Registratienummer: 16.13561 Onderwerp: Vaststelling

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering A

Besluitenlijst B&W vergadering A Datum 27-03-2018 Tijd 10:00-13:00 Locatie Kamer burgemeester Voorzitter L.W.C.M. van der Meijs Aanwezig Burgemeester V.d. Meijs Wethouder Jansen Wethouder Mulder Wethouder Bollen Gemeentesecretaris Werkman

Nadere informatie

onderwerp: Raadsvoorstel vaststelling bestemmingsplan Parkstede 1. Het ontwerpbestemmingsplan "Wonen Rijssen, Parkstede" gewijzigd vast te stellen;

onderwerp: Raadsvoorstel vaststelling bestemmingsplan Parkstede 1. Het ontwerpbestemmingsplan Wonen Rijssen, Parkstede gewijzigd vast te stellen; g e m e e n t e Rijssen-Holter\v Rijssen, 21 maart 2017 Voorstel van het college aan de raad raadsvergadering: 20 april 2017 agendanummer: 13 opgemaakt door: Ruimtelijk Domein Strategie en Consulenten

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld.

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 5 maart 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 07/05/2013 week 19. 1. Vastgoed en Wonen Verkoop grond aan Grobel Vastgoed I B.V. Wethouder Den Besten 13.315

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 13/10/2015 week 42 (1). 1. Domein Samenleving Vaststellen regeling briefadres Burgemeester Van Schaik 15.00339

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers P. Visser

Raadsvoorstel. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers P. Visser Titel Vaststelling bestemmingsplan Noordeinde 41-43 Nummer 13/68 Datum 30 oktober 2013 Programma Fase Leefomgeving Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Noordeinde 41-43 Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt

Nadere informatie

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S Datum 13 mei 2014 Openbaar Burgemeester Secretaris Mr. drs. A.J. Borgdorff Mr.

Nadere informatie

Artikel 34 In dit artikel zijn nu alle nevenactiviteiten bij agrarische bedrijven geregeld. Er staan geen verwijzingen naar andere bestemmingen in.

Artikel 34 In dit artikel zijn nu alle nevenactiviteiten bij agrarische bedrijven geregeld. Er staan geen verwijzingen naar andere bestemmingen in. Raadsvoorstel ^ _ Gemeente w e III K B tl l K Usselstein Aan de raad van de gemeente Usselstein Zaaknummer "142784 Programma : Woon- en leefomgeving Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 1 mei 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 1 mei 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 1 mei 2018 Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen (m.u.v. agendapunt 1.5) en Van Zeeland Nr. B&W Onderwerp Com/ raad Beslissing

Nadere informatie

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Programma Stedelijke ontwikkeling Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De initiatiefnemer van de realisatie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Zaaknummer 4276 Vergaderdatum 19 december 2017 Voorzitter Aanwezig Burgemeester Bakker Wethouders: Duursma, Brand en Steggink Gemeentesecretaris: Grobben Afwezig Openbare besluitenlijst Zaaknr Onderwerp

Nadere informatie

onderwerp: Raadsvoorstel vaststelling bestemmingsplan "Buitengebied Holten, Oude Deventerweg"

onderwerp: Raadsvoorstel vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Holten, Oude Deventerweg g e m e e n t e Rijssen-Holtet\^ Rijssen, 5 april 2017 Voorstel van het college aan de raad raadsvergadering: 23 mei 2017 agendanummer: 15 opgemaakt door: Ruimtelijk Domein portefeuillehouder: R.J. Cornelissen

Nadere informatie

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllilllllllllllll Landgraaf, 23 april 2019

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllilllllllllllll Landgraaf, 23 april 2019 Voorstel raad en aadsbesluit Programma Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.19.0775 lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllilllllllllllll Landgraaf, 23 april 2019 ONDERWERP: Vaststelling bestemmingsplan

Nadere informatie

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan I Bedrijventerrein GDC Noord 2009 (omleggen weg Weijerbeemd)

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan I Bedrijventerrein GDC Noord 2009 (omleggen weg Weijerbeemd) gemeente Eindhoven 16R6927 Raadsnummer Inboeknummer 16bst01161 Beslisdatum B&W 23 augustus 2016 Dossiernummer 16.34.656 Raadsvoorstel Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan I Bedrijventerrein GDC Noord

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 FEBRUARI 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 FEBRUARI 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 FEBRUARI 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan "Landhof, fase 3"

Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan Landhof, fase 3 Inboeknummer 14bst01405 Beslisdatum B&W 23 september 2014 Dossiernummer 14.39.651 Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan "Landhof, fase 3" Inleiding De locatie Landhof ligt

Nadere informatie

Besluitenlijst. Vergadering College B&W. 1. Openingen en mededelingen. 2. Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders d.d. 23 januari 2018.

Besluitenlijst. Vergadering College B&W. 1. Openingen en mededelingen. 2. Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders d.d. 23 januari 2018. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

24 september september 2018

24 september september 2018 Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 24 september 2018 10 10 september 2018 wethouder A.G.J. Bosch Zaaknummer 7184-2018

Nadere informatie

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)vvgb voor woning van de fam. Sikkema aan de Westersingel 9 Noardburgum

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)vvgb voor woning van de fam. Sikkema aan de Westersingel 9 Noardburgum Raadsvoorstel Vergadering : 10 april 2014 Agendapunt : 7 Status : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening Portefeuillehouder : G.H. Schippers Behandelend ambt. : Johan Kok E-mail : jkok@t-diel.nl

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave 2. ADV/G/16/01510 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 16 februari 2016. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W-vergadering wordt in de eerstvolgende vergadering

Nadere informatie

~ Gemeente Delft. Gewijzigd raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

~ Gemeente Delft. Gewijzigd raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad ~ Gemeente Delft Gewijzigd raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV nr. Onderwerp : college van B&W : 20-02-2018 : F. Förster : M.M.H.M. Tiekstra-Braun

Nadere informatie