J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein, wethouder.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein, wethouder."

Transcriptie

1 enlijst B&W vergadering d.d (nr. 51). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein, wethouder. OPENBAAR 1. Opening. SECR Wethouder Souverein is afwezig. 2. Overzicht conform besluiten week , openbaar gedeelte. SECR Kennis nemen van het overzicht. 3. Resultaten Zelfevaluatie PNIK 2017; Resultaten Zelfevaluatie BRP DIV Kennisnemen van de uitkomsten van de Zelfevaluatie PNIK Kennisnemen van de uitkomsten van de Zelfevaluatie BRP Conform voorstel; college neemt met instemming kennis van de melding van de secretaris, dat het MT om een uitvoeringsplan van de aanbevelingen, alsmede een voortgangsrapportage over de uitvoering daarvan heeft gevraagd. Op grond van de Paspoortuitvoeringsregeling Nederland 2001 (PUN) is iedere gemeente verplicht om jaarlijks een onderzoek (Zelfevaluatie PNIK) uit te voeren naar de kwaliteit en veiligheid van het aanvraaguitgifteproces van de reisdocumenten. Tevens is op grond van de Wet basisregistratie personen iedere gemeente verplicht om jaarlijks een onderzoek (Zelfevaluatie BRP) uit te voeren naar de inrichting, de werking en de beveiliging van de basisregistratie, almede naar de verwerking van gegevens in de basisregistratie, voor zover het om de gemeentelijke voorziening gaat en waarvoor het college verantwoordelijk is betreffende de bijhouding en de inhoudelijke controle van de persoonslijsten aan de hand van brondocumenten. De uitkomsten van de zelfevaluaties worden hierbij ter kennisneming aangeboden. 4. Afwijzen handhavingsverzoek. VSO Het handhavingsverzoek afwijzen conform het besluit van de RUD. De heer T. heeft een handhavingsverzoek ingediend tegen het bedrijf Maatschap H. Dit handhavingsverzoek is uitgezet bij de RUD. De RUD heeft een controle uitgevoerd waaruit is gebleken dat er geen sprake is van een overtreding van de wet- en regelgeving.

2 5. Arbeidsproject Brandveilig Leven. VSO a. Met ingang van het jaar 2018 te starten met het arbeidsproject Brandveilig Leven in samenwerking met de Veiligheidsregio Drenthe, b. De personele kosten van 4.800,- bekostigen uit het Participatiebudget. c. De gemeenteraad verzoeken om een budget van ,- beschikbaar te stellen voor materialen, w.o. rookmelders en kleding, uit de post beleidsintensivering en dit te verwerken in de bestuursrapportage voor Het Arbeidsproject Brandveilig Leven is een project dat al vijf jaren met succes wordt uitgevoerd door de gemeente Aa en Hunze en de Veiligheidsregio Drenthe. Hier willen wij bij aansluiten. Het project dient meerdere doelen. Enerzijds worden mensen uit de uitkeringspool geholpen aan werkervaring, arbeidsritme en sociale contacten als opstap naar een betaalde baan. Anderzijds dient het de (bewustwording van) brandveiligheid in onze gemeente. 6. Natuurbegraven op een perceel aan de Middenweg nabij Eesergroen. OW a. Onder voorwaarden instemmen met het realiseren van een natuurbegraafplaats op het perceel dat bekend staat als het voormalige Robiniaproductiebos aan de Middenweg nabij Eesergroen, inclusief een toegangspad, kleine parkeerplaats, een kleine ceremoniële ruimte en een toiletgebouw. b. Initiatiefnemer schriftelijk informeren over het besluit en de daaraan verbonden voorwaarden. College geeft nogmaals aan, dat beleid op deze wijze van begraven gewenst is. ACTIELIJST B&W / GZ Er is een vooroverleg aanvraag ingediend voor het realiseren van een natuurbegraafplaats op het perceel dat bekend staat als het voormalige Robiniaproductiebos aan de Middenweg nabij Eesergroen. Uitgangspunt is om het productiebos te transformeren naar een waardevol bos, met grotere landschappelijke en natuurlijke waarde. Het natuurbegraven vindt plaats in een lage dichtheid. Eventueel kan het terrein ook een recreatieve meerwaarde krijgen door toegankelijkheid te vergroten. De beoogde ontwikkeling is strijdig met de op het perceel aanwezige agrarische bestemming. 7. Verkoop gronden aan Stichting Het Drents Landschap. OW Gronden volgens bijgevoegde tekening aan het Stichting Het Drents landschap verkopen. Conform voorstel; college geeft aan dat het ten gunste brengen van de algemene middelen van de verkoopopbrengst formeel de juiste weg is. College geeft daarbij wel aan, dat dit gegeven mee genomen

3 kan worden bij de planvorming voor de herinrichting van het terrein van de sportvereniging. Het gemeentebestuur heeft besloten om mee te werken aan de afronding van de zuidelijke flessenhals in Borger. In het programma natuurlijk platteland staat aangeven dat in dit gebied natuur en waterberging wordt gerealiseerd. Voor de flessenhals ontbrekende delen liggen tussen de N34 en de Eeserstraat en tussen de Eeserstraat en de Drift.Om het plan af te ronden wordt een gedeelte van de sportvelden aan de Drift verkocht aan het Drents landschap. Dit in goed overleg met de vv Borger. 8. Aanpassen schakeltijden openbare verlichting. REAL Akkoord gaan met de aangepaste schakeltijden, waardoor de openbare verlichting aangaat bij een lichtwaarde van 10 Lux en uitgaat bij 7,5 Lux. In 2013 zijn - bij wijze van proef - in het zuiden van Drenthe en Overijssel de schakeltijden van de openbare verlichting aangepast. De installatie schakelt iets later in en iets eerder uit. Hiermee kan ongeveer 5% energie worden bespaard. Het college besluit deze schakeltijden ook in te voeren in de gemeente Borger-Odoorn. 9. NAW gegevens voor gezonde leefstijl interventies. Het college gaat akkoord met het verstrekken van NAW gegevens voor het benaderen van bewoners om deel te nemen aan het seniorenproject Gezond en fit ouder worden en het gezondheidsonderzoek (2-meting) van een gezonde leefstijl. Voor het uitvoeren van een seniorenproject en een gezondheidsonderzoek zijn NAW-gegevens nodig. Het college kan NAW-gegevens verstrekken indien het een maatschappelijk belang betreft 10. Cultuurlening voor het Hunebedcentrum. a. Akkoord gaan met het document, het leningscontract, als basis voor afspraken met het Hunebedcentrum t.b.v. een cultuurlening van ,-. b. De gemeenteraad hierover informeren. De gemeenteraad heeft besloten om het Hunebedcentrum éénmalig een bedrag van ,- te lenen zodat het centrum in staat is om zijn collectie en gebouw aan te passen aan de eisen van deze tijd. Ook zullen er nieuwe inzichten en objecten vertoond worden. In het besluit wordt nog niets gezegd over de voorwaarden. De raad is toegezegd dat hij hier nog over geïnformeerd wordt. Dit document brengt deze voorwaarden in beeld.

4 11. Subsidievaststelling Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds a. De subsidie van het jaar 2016 voor het Jeugdsportfonds vaststellen op ,00. b. Akkoord gaan met het overbrengen van het saldo van 4.558,77 van het jaar 2016 naar het jaar 2017 voor het Jeugdsportfonds. c. Akkoord gaan met extra verlening van ,23 subsidie voor het jaar 2017 voor het Jeugdsportfonds. d. Akkoord gaan met het verlenen van ,- subsidie aan het Jeugdsportfonds voor het jaar e. Subsidie Jeugdcultuurfonds voor het jaar 2016 vaststellen op 4.919,-. f. Akkoord gaan met de terugvordering van het saldo van 5.081,- van de afrekening van 2016 van het Jeugdcultuurfonds. g. De beschikkingen aan het Jeugdsport- en het Jeugdcultuurfonds verzenden. Kinderen van ouders met een laag inkomen moeten ook mee kunnen doen met sport en cultuur. De gemeente Borger-Odoorn maakt dit mogelijk voor haar inwoners door onder meer samen te werken met het Jeugdsport,- en Jeugdcultuurfonds Drenthe. Jeugdsportfonds Aangezien het Jeugdsportfonds extra subsidieverlening nodig heeft voor het huidige jaar, wordt voorgesteld om het positieve saldo van het jaar 2016 mee te nemen Daarboven wordt er voor het jaar 2017 een subsidie verleend van ,23. Het gebruik van het Jeugdsportfonds ligt boven verwachting. De totale subsidie voor het Jeugdsportfonds in 2017 komt daarmee op ,-. Daarnaast wordt gevraagd akkoord te gaan met een subsidieverlening van ,- voor het Jeugdsportfonds voor het jaar Jeugdcultuurfonds Er wordt verzocht om het overschot van het jaar 2016 ( 5.018,-) over te brengen naar het jaar In tegenstelling tot het Jeugdsportfonds verwacht Jeugdcultuurfonds geen tekorten voor het jaar Om deze reden is er hier geen aanleiding om af te wijken van de hoofdregel. Het positieve resultaat van 2016 dient geretourneerd te worden. 12. Benoeming lid RvT. a. Instemmen met de benoeming van Leo Wanders als lid van de Raad van Toezicht Stichting Sociale Teams Borger Odoorn. b. RvT informeren middels brief. College wordt geinformeerd over de procedure voor benoeming nieuw lid RvT.

5 13. Beantwoording schriftelijke vragen ouderenadviseurs - GemeenteBelangen a. Instemmen met de voorgestelde beantwoording van de schriftelijke vragen. b. De beantwoording aanbieden aan de griffie en daarmee ter kennisname aanbieden aan de gemeenteraad. Beantwoording schriftelijke vragen ouderenadviseurs - Gemeentebelangen. 14. Hartveilig Drenthe. a. Opdracht verlenen aan de GGD om: - Een wittevlekken plan op te stellen voor de Drentse gemeenten met betrekking tot de beschikbare AED s en burgerhulpverleners. - Een uitvoeringsplan op te stellen met daarin een beschrijving van de nemen stappen om te komen tot een Drents dekkend netwerk van AED s en burgerhulpverleners, een opleiding en trainingsprogramma en een voorstel voor het inrichten van een beheersorganisatie met daarbij een financiële onderbouwing. b. Een bijdrage van 1.900,- beschikbaar stellen ten behoeve van de begroting van de GGD voor de bekostiging van het wittevlekken onderzoek en het opstellen van het uitvoeringsplan. College verzoekt om binnenkort een kaartje in WiWu te publiceren, waarop is aangegeven, waar zich in onze gemeente AED's bevinden. ACTIELIJST B&W / Met dit voorstel wordt een nadere invulling gegeven aan het bespreekstuk in het VDG portefeuillehoudersoverleg Gezondheid & Welzijn van 12 oktober jl. 15. Verzoek aanpassing zaalhuur sportzaal Exloo door volleybalvereniging OSR. Akkoord gaan met het verzoek van de volleybalvereniging uit Exloo en daarmee de huidige huurtarieven voor de sporthal in Exloo aan te passen naar de huurtarieven voor een gymzaal. De aangepaste tarieven per 1 januari 2018 in laten gaan. De volleybalvereniging OSR uit Exloo heeft het college verzocht de huurtarieven voor de sportzaal in Exloo aan te passen naar de tarieven voor een gymzaal. Dit in verband met de (beperkte) afmetingen en gebruik van de sportzaal. 16. Generatiepact gemeente Borger-Odoorn P&O De regeling Generatiepact gemeente Borger-Odoorn 2017 vaststellen.

6 De regeling Generatiepact is door uw college vastgesteld behoudens overeenstemming met de Commissie Georganiseerd Overleg. In overleg met deze Commissie is een bepaling aan de regeling toegevoegd waarbij de medewerkers de mogelijkheid hebben vanaf 63-jarige leeftijd eenmalig over te stappen van de variant naar de variant. Door deze toevoeging moet de aangepaste regeling nu definitief door uw college worden vastgesteld. 17. Sluiting. SECR

Agendapunt 2. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d , nr. 41, openbaar gedeelte.

Agendapunt 2. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d , nr. 41, openbaar gedeelte. enlijst B&W vergadering d.d. 18-10-2016 (nr. 42). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; J. Gorseling,

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. J.F.A. Alberts, wethouder.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. J.F.A. Alberts, wethouder. enlijst B&W vergadering d.d. 31-01-2017 (nr. 05). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. J.F.A. Alberts,

Nadere informatie

M.L.J. Out, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

M.L.J. Out, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 20-05-2014 (nr. 21). Aanwezig: M.L.J. Out, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 09-05-2017 (nr. 19). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 20-12-2016 (nr. 51). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; T. Houwing, wethouder; H.G. Wind, wethouder; J. Gorseling, locosecretaris.

J. Seton, burgemeester; T. Houwing, wethouder; H.G. Wind, wethouder; J. Gorseling, locosecretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 21-08-2018 (nr. 34). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; T. Houwing, wethouder; H.G. Wind, wethouder; J. Gorseling, locosecretaris. F.A.J. Buijtelaar, wethouder. A.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 26-01-2016 (nr. 04). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

Interim-secretaris Boudewijn Marinussen woont voor de eerste keer de collegevergadering bij.

Interim-secretaris Boudewijn Marinussen woont voor de eerste keer de collegevergadering bij. enlijst B&W vergadering d.d. 22-01-2019 (nr. 04). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; B. Marinussen, secretaris,

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; P. Post, secretaris. A. Trip, wethouder, A. Souverein, wethouder.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; P. Post, secretaris. A. Trip, wethouder, A. Souverein, wethouder. enlijst B&W vergadering d.d. 04-08-2015 (nr. 32). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; P. Post, secretaris. A. Trip, wethouder, A. Souverein,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 21 april 2016 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 20.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering d.d. 20-10-2015 (nr. 43). Aanwezig:

Besluitenlijst B&W vergadering d.d. 20-10-2015 (nr. 43). Aanwezig: enlijst B&W vergadering d.d. 20-10-2015 (nr. 43). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; M. Schulte,

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 27-06-2017 (nr. 26). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; N. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; N. Wind, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; N. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; N. Wind, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 12-06-2018 (nr. 24). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; N. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; N. Wind, wethouder; P. Post, secretaris. OPENBAAR

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering d.d en (nr. 40).

Besluitenlijst B&W vergadering d.d en (nr. 40). enlijst B&W vergadering d.d. 02-10-2018 en 03-10-2018 (nr. 40). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 13 december 2018 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.05 uur Sluiting: 24.15 uur

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 15 oktober 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.00 uur Sluiting: 22.45 uur

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 24 februari 2009 (nr. 8).

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 24 februari 2009 (nr. 8). Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 24 februari 2009 (nr. 8). Aanwezig: M.L.J. Out, burgemeester; J.J. Bruintjes, wethouder; T.J. Meedendorp, wethouder, J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 18-12-2018 (nr. 51). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris. OPENBAAR

Nadere informatie

M.L.J. Out, burgemeester; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris. J.J. Bruintjes, wethouder.

M.L.J. Out, burgemeester; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris. J.J. Bruintjes, wethouder. Besluitenlijst B&W vergadering d.d. 30-08-2011 (nr. 35). Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out, burgemeester; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris. J.J. Bruintjes,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 26 november 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 23.45 uur Sluiting: 24.00 uur

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 30-10-2018 (nr. 44). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris. OPENBAAR

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

VASTE AGENDAPUNTEN Omschrijving Beslissing Griffie Eig/afd. 1. Opening. Besluit: Akkoord

VASTE AGENDAPUNTEN Omschrijving Beslissing Griffie Eig/afd. 1. Opening. Besluit: Akkoord 18ini02871 OPENBAAR Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders Aanwezig : De heren Van Dijk, Kuster en Van de Wardt en dames Kock en Ankersmit Secretaris : De heer Hoeffnagel Afwezig : Mevrouw

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 21-06-2016 (nr. 25). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Nr.: 48 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Aanwezig: de wethouders: de secretaris: B.M. Groen, burgemeester-loco Ing. A.A.G. van Mierlo M. Buijs Dr. M.G.M.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 24-10-2017 (nr. 43). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; B. Marinussen, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; B. Marinussen, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 02-07-2019 (nr. 27). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; B. Marinussen, secretaris.

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 10 januari 2017

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 10 januari 2017 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Afwezig m.k.: mevrouw C. van der Laan Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 8 januari 2019 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 6 juni 2019 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.10 uur Sluiting: 22.45 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 03 februari 2009 (nr. 5).

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 03 februari 2009 (nr. 5). Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 03 februari 2009 (nr. 5). Aanwezig: M.L.J. Out, burgemeester; J.J. Bruintjes, wethouder; T.J. Meedendorp, wethouder, J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris.

Nadere informatie

VOORSTEL AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Behandeld door: J.Woltersd.d Afdeling/Cluster: SEM Telefoonnr.

VOORSTEL AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Behandeld door: J.Woltersd.d Afdeling/Cluster: SEM Telefoonnr. *14.19876* Behandeld door: J.Woltersd.d.03-09-2014 Afdeling/Cluster: SEM Telefoonnr.: 0591-535472 VOORSTEL AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Openbaar Geheimhouding: Openbaar Portefeuillehouder:

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 FEBRUARI 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 FEBRUARI 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 FEBRUARI 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma

Nadere informatie

12 februari februari 2019 Onderwerp Besluit Concept raadsvoorstel kadernota 2020 GGD West-Brabant

12 februari februari 2019 Onderwerp Besluit Concept raadsvoorstel kadernota 2020 GGD West-Brabant Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam vergadert iedere week, meestal op dinsdag. In deze 'B&W-belicht' informeren wij u over alle openbare besluiten van 12 februari 2019

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 OKTOBER 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 OKTOBER 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 OKTOBER 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Homme Geertsma De heer Nic Dusink Zijn afwezig:

Nadere informatie

Informatie/toelichting bij de heer P. Bollen

Informatie/toelichting bij de heer P. Bollen enlijst B&W vergadering VASTGESTELD Datum 19-12-2017 Tijd 10:00-13:00 Locatie Kamer burgemeester Voorzitter L.W.C.M. van der Meijs Omschrijving Aanwezig: Burgemeester van der Meijs wethouder Jansen wethouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING College van Burgemeester en s DATUM 3 November 2015 TIJDSTIP 9:30 uur Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester H. Romeijn Gemeentesecretaris M.H. van der Eng C.J.M.W. Wassenaar J.J.F.M.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 04-12-2018 (nr. 49). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris. OPENBAAR

Nadere informatie

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn.

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders R.J. Stoffelsma - loco-secretaris

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De heer

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering d.d (nr. 44).

Besluitenlijst B&W vergadering d.d (nr. 44). Besluitenlijst B&W vergadering d.d. 01-11-2011 (nr. 44). Aanwezig: M.L.J. Out, burgemeester; J.J. Bruintjes, wethouder; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris.

Nadere informatie

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M. van der Werf-Weeda P.L. van Leenen H.

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M. van der Werf-Weeda P.L. van Leenen H. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN OUD-BEIJERLAND Datum 24 mei 2016 Status Definitief Openbaar Ja Burgemeester Secretaris K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M.

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 9 september 2014.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 9 september 2014. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 9 september 2014. Afwezig: De heer R. Jager Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit

Nadere informatie

Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 4 december 2018

Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 4 december 2018 BESLUITENLIJST (41) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 4 december 2018 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : G. van Leeuwen Wethouder

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Datum 25-06-2019 Aanvang 09:00 Locatie B&W-kamer OPENBARE AGENDA 1. Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 juni 2019 De besluitenlijst

Nadere informatie

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 29 januari 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 april 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 september 2012. Vastgesteld d.d.

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 september 2012. Vastgesteld d.d. Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 september 2012 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1

Nadere informatie

Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2017 voor kennisgeving aannemen. 1. In te stemmen met verdere verkenning/uitwerking

Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2017 voor kennisgeving aannemen. 1. In te stemmen met verdere verkenning/uitwerking Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 10 april 2018 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman De heer

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Homme Geertsma De heer Nic Dusink Zijn afwezig:

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein, wethouder.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein, wethouder. enlijst B&W vergadering d.d. 12-12-2017 (nr. 50). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (21) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 12 juni 2017

BESLUITENLIJST (21) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 12 juni 2017 BESLUITENLIJST (21) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 12 juni 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder :

Nadere informatie

Besluitenlijst Collegevergadering openbaar

Besluitenlijst Collegevergadering openbaar Datum 14-08-2018 Tijd 9:00-12:00 enlijst Collegevergadering openbaar Locatie Voorzitter Secretaris Aanwezig B&W kamer burgemeester Carol van Eert Hans Kettelerij wethouders Gea Hofstede, Marc Budel, Dorus

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014 enlijst B&W Smallingerland - week 4-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 16 januari 2014 Ont. 1. 958914 Omgevingsvergunning verbouw showroom tot bedrijfswoning De Kolken 56 te Drachten Het college heeft op

Nadere informatie

Van 3 juli 2012 openbaar

Van 3 juli 2012 openbaar 1. Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 26 juni 2012. Advies Akkoord. BW-004493 2. Onderwerp Koopovereenkomst woonzorgcomplex Laarveld R Advies 1. Instemmen met koopovereenkomst. 2. Instemmen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 DECEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 DECEMBER 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 DECEMBER 2018 Samenstelling Aanwezig: de heer Rikus Jager; de heer Henk Doeven; de heer Jelle de Haas; de heer Wilfried de Jong;

Nadere informatie

Van 10 september 2013 openbaar

Van 10 september 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 03 september 2013. Akkoord. BW-006276 2 Onderwerp Bezwaarschrift tegen het besluit van 6 mei 2013 tot het opleggen van maatwerkvoorschriften op grond van

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering 20-10-2015 Aanwezig:

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering 20-10-2015 Aanwezig: Openbare Besluitenlijst Collegevergadering 20-10-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Instemmen met de. Kadernota governance

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Instemmen met de. Kadernota governance BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 12 juni 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 15 december 2015

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 15 december 2015 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. F.H. Perdok secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W Opsteller: Els Jonker 2018/ Mailadres: els.jonker@midden-groningen.nl Aanwezig: A. Hoogendoorn, burgemeester, voorzitter A.F. Woortman, wethouder P. Verschuren,

Nadere informatie

Besluitenlijst College B&W

Besluitenlijst College B&W enlijst College B&W Datum 11-12-2018 Tijd 9:30-14:00 Locatie College kamer Voorzitter Burgemeester Aanwezigen J.J. Aalberts, H.M. Bergmann, A. van den Brink (gemeentesecretaris), C. Dekker, C. Lodder en

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 17 juli 2018 aanvangstijd: 09:00

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 17 juli 2018 aanvangstijd: 09:00 Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 17 juli 2018 aanvangstijd: 09:00 Aanwezig Mevrouw A. De heer W.M. van Esch De heer D.A.

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 29.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 29.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 29.O (18-07-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

College van burgemeester en wethouders

College van burgemeester en wethouders College van burgemeester en wethouders Openbare besluitenlijst Zitting van 10 oktober 2017 Samenstelling Aanwezig: de heer Jan Lonink, burgemeester; de heer Cees Liefting, wethouder; de heer Frank van

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 13 mei 2014 Besluitenlijst van de agendastukken

B&W-vergadering d.d. 13 mei 2014 Besluitenlijst van de agendastukken B&W-vergadering d.d. 13 mei 2014 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 6 mei 2014. Secr. Vastgesteld. 2. Besluitenlijst

Nadere informatie

Agendapunt 2. Programmacontract Implementatie Omgevingwet 2017.

Agendapunt 2. Programmacontract Implementatie Omgevingwet 2017. enlijst B&W vergadering d.d. 25-07-2017 (nr. 30). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; D. de Vries,, locosecretaris. F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A.

Nadere informatie

Van 1 mei 2013 openbaar

Van 1 mei 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 23 april 2013. Akkoord. BW-004454 2 Onderwerp Pilot oplaadpunten elektrisch rijden. R 1. Instemmen met het plaatsen van 4 laadpalen door Stichting E- laad.nl

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 januari 2014.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 januari 2014. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 januari 2014. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 DECEMBER 2014

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 DECEMBER 2014 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 DECEMBER 2014 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 16 april 2013

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 16 april 2013 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Afwezig: dhr. L. Buwalda Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken

Nadere informatie

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Aukje Boer, loco Janneke Louisa-Muller Jan Burger Henk Muis Algemeen

Nadere informatie

5 december Locoburgemeester A.P.M. van Swam;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder S.A.M. Bos;Wethouder A.H.M. de Vree;Wethouder T.P.M.

5 december Locoburgemeester A.P.M. van Swam;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder S.A.M. Bos;Wethouder A.H.M. de Vree;Wethouder T.P.M. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL 5 december 2017 Status Openbaar Voorzitter Aanwezig Definitief Ja Locoburgemeester ;Gemeentesecretaris

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 29 januari 2019 Aanwezig : Dhr. G. Boonzaaijer Dhr J. Lange Dhr. R. Jorg tot 14.00 uur Dhr. J.E. Waaldijk Mevr. J.C. Broekhuis Loco burgemeester Loco

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 Lijst nr. 21 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 PUBLIEKSDIENST Werkbezoek Uddel op 25 mei 2011 Voorstel dienst Publieksdienst: 1. instemmen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 26 FEBRUARI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 26 FEBRUARI 2019 OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 26 FEBRUARI 2019 Samenstelling Aanwezig: de heer Rikus Jager; de heer Henk Doeven; de heer Jelle de Haas; de heer Wilfried de Jong;

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 7 mei 2019 om 9.00 uur

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 7 mei 2019 om 9.00 uur Gemeente Tiel Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 7 mei 2019 om 9.00 uur Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van publicatie met 1 week. nr. voorstel

Nadere informatie

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 11 maart Onderwerp Besluitenlijst openbaar B&W 4 maart Besluitvormend

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 11 maart Onderwerp Besluitenlijst openbaar B&W 4 maart Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 11 maart 2014 nummer: 2014_BW_00147 Onderwerp enlijst openbaar B&W 4 maart 2014 - vormend Beknopte samenvatting Zie onderwerp Bevoegd portefeuillehouder: Anne Lize van

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 29 januari 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 29 januari 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 29 januari 2013. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen Nr.: 17 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden te Drunen d.d. 26 april 2005 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: ing. A.P.M. van den Hoven

Nadere informatie

Conform advies besloten. Nee ja W&SoZa Conform advies besloten. Nee Ja Fianciën. Conform advies besloten.

Conform advies besloten. Nee ja W&SoZa Conform advies besloten. Nee Ja Fianciën. Conform advies besloten. GEMEENTE RHENEN Openbare besluitenlijst Vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 6 februari 2007, nr. 06 Aanwezig: burgemeester : A.C. Houtsma secretaris : M.A.J. Oosterwijk wethouders

Nadere informatie

PERS. B en W-vergadering van 9 juni 2015. Besluitenlijst bespreekpunten. 1. Instemmen met het Jaarverslag Interne Klachtenregeling gemeente

PERS. B en W-vergadering van 9 juni 2015. Besluitenlijst bespreekpunten. 1. Instemmen met het Jaarverslag Interne Klachtenregeling gemeente PERS B en W-vergadering van 9 juni 2015 Besluitenlijst bespreekpunten Onderwerp Jaarverslag Interne klachtenregeling gemeente Leek 2014 en Jaaroverzicht verzoekschriften 2014 en Jaarverslag Nationale Ombudsman

Nadere informatie

Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe

Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe d.d. 30 november 2015 Aanwezig: gedeputeerde H. Jumelet Provincie Drenthe Wethouder H. Heijerman Gemeente Aa en Hunze wethouder

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 9 mei 2017

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 9 mei 2017 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 16 mei 2017 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen. Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 18 maart 2014 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 18 maart 2014 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 18 maart 2014 24/2.02 BW13.0970 Evaluatie Roder(waren)markt en overdracht organisatie paardenmarkt 1. Overeenkomst VvV voor organisatie warenmarkt verlengen tot

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 19-4-2011 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, De secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1 - 1. BESLUITENLIJST

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 41. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 41. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 41. O (09-10-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 39.O

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 30-01-2018 (nr. 05). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

B Toevoegingen en aanpassingen doorgeven aan Stafbureau

B Toevoegingen en aanpassingen doorgeven aan Stafbureau ergadering van burgemeester en wethouders oorstel 1. B aststellen van de openbare besluitenlijst van 1 december 2015. De besluitenlijst vaststellen. B College gaat akkoord met de besluitenlijst. 2. B Terugkoppeling

Nadere informatie

NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van maandag 1 juni 2015. nummer 22. Aanwezig: P.J. Verheij wethouder. A.

NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van maandag 1 juni 2015. nummer 22. Aanwezig: P.J. Verheij wethouder. A. NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van maandag 1 juni 2015 nummer 22 Aanwezig: P.J. Verheij wethouder A.D. Zandvliet wethouder A. Kraijo wethouder A.M. van den Berg secretaris Afwezig:

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 5.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 5.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 5.O (30-01-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week 4.O

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d aanvangstijd: 09:00

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d aanvangstijd: 09:00 Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 24-04-2018 aanvangstijd: 09:00 Aanwezig Mevrouw A. De heer W.M. van Esch De heer F.J. Tollenaar

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 SEPTEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 SEPTEMBER 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 SEPTEMBER 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma

Nadere informatie

B E S L U I T E N L I J S T - O P E N B A A R

B E S L U I T E N L I J S T - O P E N B A A R B E S L U I T E N L I J S T - O P E N B A A R Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Aalten, gehouden op dinsdag 22 maart 2016 om 9.30 uur. Aanwezig: G. Berghoef (burgemeester), H.J. Rijks,

Nadere informatie

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp :

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp : ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp : Portefeuillehouder(s) : P. H. Roos, Afdelingshoofd/hoofd BMO: R. Schaatsbergen Paraaf : Paraaf: Afdeling : Samenleving

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 9 februari 2016 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 2 juli 2019 aanvangstijd: 09:00 uur.

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 2 juli 2019 aanvangstijd: 09:00 uur. Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 2 juli 2019 aanvangstijd: 09:00 uur. Aanwezig Mevrouw A. De heer W.M. van Esch De heer

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 18/12/2018 AANWEZIG: AFWEZIG:

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 18/12/2018 AANWEZIG: AFWEZIG: Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 18/12/2018 AANWEZIG: mr. P. de Baat MPM T.M.J.M. Evers W.J.A. Gerritsen W.G.H. O.G. van Leeuwen,

Nadere informatie